Logo
 

Happy Haloween Superbody 2009 3.rész

2009. 11. 09.
Farkas Tamás beszámolója a Scitec.hu-n harmadik részhez ért - de jó hogy nem nekünk kellett megírni!

 


Újoncok, gorillák és tündérek

 

Nagy a feszültség a nézőtéren, mindenki az Athletik 1. eredményhirdetését várja türelmetlenül. Innen a bírói asztal sarkáról figyelem a szurkolók arcát, hevesen vitatkoznak, magyaráznak. Én nyújtózkodni szeretnék egy kicsit, de ráeszmélek, hogy hátha pózolásnak tűnne és gyorsan lekapom a karjaimat. Na végre! Már jönnek. Díjátadó Kenderes Attila. Sorolják a helyezéseket. Aztán a második  kimondása előtt, megremeg a levegő. Majd elhangzik a név: Csorbai Ádám, Johnny Fitness. Ádám végtelenül elcsigázott, próbál mosolyogni, de nem nagyon megy. Ha most még összeszedi magát, akkor az összevontban visszavághat. Bár ahhoz Lénárd Lajosnak hibáznia kellene, és mint tudjuk, ő nem nagyon szokott.


1.      Lénárd Lajos (104) Team Scitec
2.      Csorbai Ádám (82) Johnny Fitness
3.      Móra Imre (45) egyéni
4.      Molnár Tamás (56) Fitness Vital Leányfalu
5.      Láng Csaba (41) Natura Sport Center
6.      Szebenyi Krisztián (15) egyéni
7.      Juhász Ferenc (32) Colosseum Fitness
         Pintér Gergő (55) Natural XXL Pécs
8.      Kronome Zoltán (37) Kőbánya SC

Persze a levonulás után is nagy a vita a nézőtéren, de Pintér Ferenc felém bólint, ez így volt helyes. Jöhetnek az Újoncok. Hat versenyző sorakozik fel előttünk. Nekem úgy tűnik, volt már népesebb és jobb is ez a kategória a SUPERBODY történetében. Az alapfordulatok után nincs szükség összevetésre. A kötelezőknél az egyik versenyzőnél van egy kis fogalom zavar a bicepsz és tricepsz póz között. Füzesi Tibor és Dálnoki János tűnik esélyesnek a győzelemre. Hasonló genetikával rendelkeznek, kellemesen lepucoltak. Talán Dálnoki János lábizmai lehetnének tömegesebbek.

 

Az Újonc testépítők után ismét egy eredményhirdetés, méghozzá az Athletik 2. kategóriáé. Itt is van min izgulni. Vajon sikerül-e Illés Norbinak megismételnie a tavalyi kategória győzelmét? Díjakat átadja Taksonyi Erika, a magyar női testépítés legendája. Feszülten figyelem a versenyzők arcrezdüléseit. Cseng a fülem. Nem. A telefonom. Nem. Nem érek rá. Nem megyek ki sehova. Nem beszélgetek. Második, Illés Norbert, aki rendkívül sportszerűen pózzal köszöni meg az ezüstérmet és a győztest is megtapsolja. Nagy Ferenc Gáboré az aranyérem.

1. Nagy Ferenc Gábor (52) Vida Fitness
2. Illés Norbert (109) Team Scitec
3. Borbély Csaba (13) Fitt-World Szeged
4. Molnár Miklós (20) Fitness Vital Leányfalu
5. Leidl Gábor (50) Natura Sport Center
6. Piroska Balázs (48) GildaMax
7. Pálinkás Gergo (40) Vida Fitness
    Kovács Roland (47) egyéni

Az újoncok második csoportja előtt megelevenedik a kivetítő. Egy osztályterem a képen és az osztálynaplóban a Scitec Team versenyzőinek neve. Lágy zene kúszik a felvételek alá, ami az Álomról szól. Peregnek a testépítők felvételei, baloldalon a múlt, jobb oldalon a jelen. Sorra jelennek meg azok az álmodozó kissrácok, akiknek beteljesült a legnagyobb vágyuk, hogy testépítőkké váljanak. Drámai felvételek, katartikus élmény a nézőknek. Egyszerűen nem lehet nem odafigyelni. Nézd a Barna Robit, milyen csenevész volt. Figyi! Az a Dani ott? Basszus… Ez a kis napközis gyerek meg a Kathi Béla? Sok minden átsuhan az ember fejében, mikor ilyen képeket lát. Hinni kezd újból a test építő erejében, a mindent legyőző akaratban, a kitartás jutalmában.
Újra Újoncok a színpadon, és a bevonuláskor első látásra úgy tűnik sűrű lesz a mezőny. De ha jobban szemügyre vesszük, akkor itt is hiányoznak a combok egy két testépítőnél. Csakúgy, mint az Újonc 1-ben, itt sincsenek összevetések az alapfordulatok után. És itt be kell jelenteni, hogy teltház van a Budakalászi Sportcsarnokban. A kötelezőknél úgy tűnik Tóth Norbert, a kaposvári Oleg Gym versenyzője a legesélyesebb. Arányos, jól bekészült versenyző, alapos szárazsággal.
Újoncok után Újoncok, de már a díjak átadásának okán. A díjakat átadja Oleg, aki ebben az évben is, csakúgy, mint korábban, kiváló versenyzőket készít fel a SUPERBODY –ra. A kategória első helye szoros küzdelemben dőlt el. Nyer Füzesi Tibor, a Vida Fitness versenyzője.

1. Füzesi Tibor (98) Vida Fitness
2. Dálnoki János (101) egyéni
3. Krizsa Richárd (10) Balance SE
4. Gulyás László (89) Fitness Vital Leányfalu
5. Surányi Gergely (74) Piramis SE
6. Bochoda Sándor (54) Öntöde Sportcentrum

És most szünet. Lehet kicsit falatozni. Bevallom, a műsor közben nem volt pofám elővenni a turmixaimat, protein csokijaimat. Milyen dolog lett volna pont ott a kiéhezett, kiszáradt versenyzők orra előtt. Miközben ők a kínok kínját élik át, én teli pofával zabálok. Csak a multivitamin tablettáimat csúsztattam észrevétlenül az arcomba. Most dobhatok valamit a majomnak. Hohó! Mi az ott a Láng Sport standjánál. Régi idők hangulatát idéző logók a ruhákon. Gorilla Wear. Nem igaz! Most újra lehet kapni? Először dizájnt váltott az általam kedvelt márka, aztán eltűnt. Most újra éled a legenda. Be is vásárolok alaposan. Máshol úgysem tudok magamnak normális ruhát venni. Közben a kivetítőn zsírgyilkolás: beúszik az ADIPOKILL.
Jó, hogy kicsit rápihentünk, mert most valódi gorillák a színpadon. Jól sejtettük, ez az Open durva lesz.

Mindjárt az elején tisztázzunk egy félreértést. Vannak, akik nem tartják sportszerűnek, hogy Molnár Péter nem a Grand Prix-ben indul. Nézzük a tényeket! Van lehetősége arra, hogy az Openbe induljon? Igen. Befogyott a kategóriába? Igen. Szent Ferencnek hívják, hogy önzetlenül ajándékokat osztogasson és feláldozza magát? Nem. Nyerni akar? Naná. Megérdemli? Azt majd meglátjuk. Ennyit erről.
Egyébként Molnár Péter pengeéles arca arról árulkodik, hogy megszenvedett az Openért. Különös látvány ezen a vékony fejen a megszokott széles mosoly… Persze hihetetlenül karcsú derék, hozzá valószínűtlenül széles váll és hát. Betartotta ígéretét és látványosan felhozta a lábait. Igen, joggal tartottak tőle a kategória résztvevői. Kimagaslik a mezőnyből, pedig Zombori Laci, Major Zsolt és Balogh Zsolt is nagyszerű formában van. Az első kihívásban Molnár Pétert, Zombori Lászlót, Major Zsoltot és Tóth Józsefet szólítják. A kötelezőknél még jobban érvényesül Molnár Péter fölénye. Ez az igazi SUPERBODY. Vaskos, erezett, keresztszálkás, száraz stb. Kíváncsi lennék Bunny milyen jelzőket használ erre a közvetítésben… Kétségtelen, hogy eddig ez a legszínvonalasabb kategória a versenyen. A bírók jól megdolgoztatják a srácokat, nagyon sok az összevetés. A nézők meg gyönyörködnek.
Sztípity Robi sem bír betelni a látvánnyal, folyamatosan filmez és elszörnyedve néz le rám, hogy én a XXI. században a tehnokrata világ közepén golyóstollal jegyzetelek. Le is fotózza, talán a Régi idők bodyjába bekerül majd a builderen…
Az Open után mindenki levegőért kapkod, míg jön az Újonc kettő, eredményhirdetésre. Tóth Norbert veri a mezőnyt, készülhet a délutáni összevontra. A díjakat átadja Jesko Tamás.

1. Tóth Norbert (72) Oleg Gym
2. Rákóczi Zsolt (115) Eszteró Team
3. Veres Tibor (75) egyéni
4. Babai Tamás (61) egyéni
5. Rosta Péter (105) egyéni
6. Rozsnoki Attila (108) Tifit
7. Kecskés Péter (27) Palota Fitness

Kis közjáték zajlik le a színpadon, egy pillanatra mindenki kővé dermed. Az egyik versenyző mozgása kissé koordinálatlanná válik, és nem reagál a szólításra. Mikor lesegítik kiderül, hogy cukorbeteg és leesett a vércukorszintje. Szerencsére hamar rendbe jön. Köszönet a rendezőknek, aki gyorsan és jól reagálták le az eseményeket. Kicsit azért durva volt és amikor Jeskó Tamás visszaül a bírói székbe így szól:-Hú b..meg! Még mindig remegek.
Nincs idő parára, mert jön az Open 2. nemzedéke és bizony, a várakozásoknak megfelelően szintén brutál a mezőny. Bodó Imi, Dudás Ádám, hajjaj mi lesz itt!

A kötelezőknél az első kihívás: Dudás Ádám-Petro Mihály-Bodó Imre-Karácsony Krisztián. Ádám hozta azt a formát, amit tavaly is produkált, Bodó Imi kissé elgyötört. Ismét óriási küzdelmet láthatnak a nézők a színpadon.
Az O2 után bemondják az Open 1 döntőseit. Aztán jön a még jobban várt Grand Prix. Ebben nem mert indulni Polyák Pisti és ebből menekült le Molnár Péter… Megértem őket, bár Molnár Peti az abszolútban odasújthat. A GP első kategóriában hat versenyző áll elénk és persze, hogy itt is egy óriás kettős csatájára lehet számítani. La Lave Alex és Bognár Gergő. Alex eddig szinte verhetetlen, szuper adottságokkal rendelkező testépítő, Gergő sikerre éhes harcos, akinek SUPERBODY nem úgy sikerült, ahogyan azt szerette volna. Kettejükön kívül, Schalli Zoltán és Bolla József is beleszólhat a legjobb helyezésekbe. Gergőt figyelve megállapítható, hogy egyértelműen gyarapodott tavaly óta, és a bekészülés utolsó periódusa is kiválóan sikerült. Eddigi legjobb kondíciójában van.

 

Mikor levonulnak Gergő ökölrázással jelzi, minden rendben, nyerni akarok!
Most az Open 2 döntőbe jutott versenyzőinek nevét olvassák be, aztán jön a Grand Prix 2. Most már zsúfolásig megtelt az aréna és jönnek is a nagyvadak. Tóth Dani és Kovács Feri vezetésével. Két emberfeletti fizikum, 100%-os formában. Dani szenzációs. Hatalmas, tömör, kidolgozott izmok, hihetetlenül arányos felépítés. Kovács Feri brutális combok, keresztszálkás feszítők. Alapfordulatok, kötelezők, feledhetetlen pillanatok. Egy kihívás van, de ennek során sem őket dolgoztatják a bírók…

A színpadi brutalitást felváltják a finom vonalak. Tündérek a nézők előtt. A SUPERBODY női versenye, a Fitness Forma első csoportja mutatkozik be. Nyolc hölgy hajtja végre az alapfordulatokat a színpadon. Közülük kimagasló formában Nagy Orsi, a Vida Fitness versenyzője. A bírók egy összevetést igényelnek csupán és folytatódhat a műsor a második csoporttal, ahol viszont egyáltalán nem egyértelmű, hogy ki nyeri az aranyérmet. Gróf Brigitta és Farkas Andrea is szenzációs formában van. Mindketten rutinos versenyzők, akik profi módon mutatják be a négy alapfordulatot.

Persze a női bemutatóra megérkezik Guldi is és először azt hiszi, hogy neki szól az ujjongás, de nem egészen így van. A Fitness Forma versenyzőit köszöntik a nézők. Guldi elmondja nekem, hogy most éppen egy hajón dolgozik. Persze nem adta fel versenyzői ambícióit, rendszeresen edz a hullámok között is. Már van csigája is, amivel gyakorolhat.
Nézzük azonban a lányokat, akik kilencen érkeznek a színpadra. De jó, hogy ilyen közeli helyről hesszelhetem a formákat, idomokat. Innen egészen más perspektíva szerint szemlélhető a világ. Ahogy hallom, Kathi Béla is kezd belemelegedni a bíztatásba. Minden elismerésem a versenyzőké, akik karakteres megjelenést produkálnak. Viselkedésükben nyoma sincs elfogódottságnak. A bírók is belefeledkezhetnek a látványba, mert kis tanácstalanság van az összevetéseket illetően.

A Fitness Modell 2 mezőnye is népes. 11 résztvevő. Közöttük van Toldi Zsuzsa, aki már több SUPERBODY győzelmet tudhat magáénak. Most is nagyszerű formában van, nem hiszem, hogy sok kétség férne az újabb győzelméhez. Minden fordulatban tökéletes. Egyébként, hadd fejezzem ki csodálatomat a SUPERBODY összes női versenyzője előtt, mert mindegyikőjük olyan könnyedséggel, bájjal viselkedik a színpadon, mintha nem is kellett volna megszenvedni ezekért a formákért.

 

(FOLYTATJUK)

 képgaléria eszméletlen képekkel!


Drugs Bunny Edző Válaszol
Szia Bunny! Guggoláshoz milyen cipőt ajánlasz? Eddig sima futócipőben guggoltam, de az nem valami stabil ...
Szia! A futócipő nem jó. Kosaras, túra vagy egyéb nem légpárnás cipőt keress.

Szia! Több éve edzek, az elmélettel tisztában vagyok, viszont sajnos a tudást nem igazán tudom ...
Szia!Amikor fel kell tenned a kérdést, hogy "szálkásíts vagy tömegelj", akkor biztosan tömegelned kell.

Kedves Bunny! Étkezéssel kapcsolatos kérdésem lenne. Nekem sokkal inkább bejött a szabadtéren végezhető saját testsúlyos ...
Szia! Nem értek a szabadtéri agyrémhez, de MINDEN izommunkával járó tevékenységhez ugyanaz az étkezési séma


Rövid híreink
Videó Ajánló
Húzódzkodó verseny spermákkal
Húzódzkodó verseny spermákkal
Magyar Bajnokság 2001 - Seres Attila
Magyar Bajnokság 2001 - Seres Attila
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  ÍzelítőAz IFBB büszkén közöl számadatokat arról, hogy mennyit fejlődött az elmúlt tíz évben, és azok nem hazudnak. De csak a mennyiség számít?
Az IFBB jövőre ismét változtat a profi versenyeken bevezetett pontrendszeren, amivel a Mr. Olympia-ra lehet kvalifikálni.
Dexter Jackson az IFBB profi színpadokon is megállíthatatlan, miközben vészesen közelít a negyvenhatodik születésnapja felé!

Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
92082 fénykép található.
Superbody 2010
Superbody 2010
Arnold Classic 2005
EXPO
Arnold Classic 2005 EXPO
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  ÍzelítőMegosztás
Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....