Logo
Superbody 2020, november 7. Kongresszusi központ

Drugs Bunny Edző Válaszol Archívum

 
2001 november kérdések-válaszok - Drugs Bunny Edző Válaszol

Hello. Szeretném tudni hogy mennyire bef

Kérdés
Hello. Szeretném tudni hogy mennyire befolyásólja a fejlődésemet a (napi max. 10 szál) dohányzás? Előre is köszönöm.
Norbi
Válasz
Jelentősen hátráltatja, bár ismerek több bajnok testépítőt, akit nem zavar a dohányzás. Egy szál cigi kb. 100mg C-vitamint használ el a szervezetedből, azzal, hogy az annyira fontos antioxidánsokat a dohányfüst semlegesítésére kell használnia, kevesebb marad az izmok védelmére, ezáltal hajlamosabb leszel az katabolizmusra. Persze ez sem törvényszerű. A tüdődben lerakódó kátrány gátolja a szervezet oxigénfelvételét, de azt, hogy ez mennyivel vetheti vissza a fejlődésed, nehéz lenne megmondani. Azzal ugye te is tisztában vagy, hogy a dohányzás nem használ a tömegnövelésnek. Napi 10 szál, az kétnaponta egy doboz, ami 15 doboz egy hónapban, ami á. 300.- Ft-vel számolva (egy jóminőségű lájtos cigi gondolom ekörül lehet), legyen 4500.- egy hónapban. Ez egy kiló jóminőségű tejsavó protein. Azt viszont biztosan állíthatom, hogy többet használ!
2001-11-25 00:00:00
Robi

Hello. A Weider 3. hónapjának felénél va...

Kérdés
Hello. A Weider 3. hónapjának felénél vagyok. A tárogatást 5-3 kg-val csináltam két hétig, és egy hete a bal vállam gyakorlatilag folyamatosan fáj. A jobbal viszont semmi gond sincs. Mit tegyek? Izomszakadás? Csak akkor fáj, ha megfeszítem. Egyébként 4 évig vizilabdáztam és a jobb felsőtestem fejlettebb mint a bal.
OldDirty
Válasz
Kedves OldDirty!

Valószínűleg az a baj, hogy a jobb felsőtested fejlettebb mint a bal és talán túl nagy terhelésnek teszed ki a "gyengébb oldalad". Azoknál a sportolóknál, akik a testépítés előtt valami mást is csináltak (pl. kosárlabda, vízilabda, tenisz stb.) rendszerint erősebb valamelyik "felük". Ezért szerintem csökkentsd a tárogatásnál használt súly nagyságát és inkább végezz olyan gyakorlatokat, (mint pl. fekvenymás, ferdenyomás, tolódzkodás), amelyek egymástól nem elkülönülten edzik a válladat. Ha ilyen gyakorlatokat fogsz végezni, egy idő után a bal vállad fejlettsége eléri a jobbét...
2001-11-23 00:00:00
gasti

szeretném kikérni a véleményedet a táplá...

Kérdés
szeretném kikérni a véleményedet a táplálkozásról ha tömeget szeretnék növelni, hogyan és miket egyek, esetleg milyen vitaminokat kéne szednem kiegészítésként.(184cm magas,66kg vagyok, 1 éve gyúrok /nagy súlyokkal, kevés ismétlésszámmal/)Köszi
Taz00
Válasz
Kedves Taz00!

Ha tömeget szeretnél növelni, akkor naponta 6 alaklommal étkezz és lehetőleg mindig fehérjedús kajákat... ha erre nincsen lehetőséged, akkor minden reggel és este csinálj tojás+banán turmixot (amely lassan felszívódó fehérje és szénhidrát), edzések után pedig tejsavó fehérjét, ami szinte azonnal felszívódik... a vitaminok közül legfontosabb egy erős B vitaminkomplexum, azután pedig a C-vitamin (napi 1000 mg).
2001-11-23 00:00:00
gasti

túlsúlyos vagyok,viszont izmom nincs túl

Kérdés
túlsúlyos vagyok,viszont izmom nincs túl sok.izomtömeg növelö edzést válasszak vagy inkább fogyókúrázzak?
csabi
Válasz
Kedves Csabi!

Ha tényleg nagyon nagy a felesleg (testzsír% 25-30 feletti), akkor előbb inkább próbálj leadni belőle, végezz rengeteg aerob edzést, lehetőleg a hét 5-6 napján.... ezután következhet az izomtömeg növelése...
2001-11-18 00:00:00
gasti

A problémám a következő: kb 1 hónapja ke...

Kérdés
A problémám a következő: kb 1 hónapja kezdtem el fehéréjt és tömegnövelőt szedni. Scitec Isopro és Volumess 35. Mindkettőből napi 50 grommot szedtem be, bár voltak napok amikor nem szedtem, vagy csak az egyiket vettem be. Tudom, hogy 100 g a napi adag, de ugy gondolom, hogy én nem vagyok profi testépítő, jelenlegi testsúlyom 82 kilo, ezért nem vettem be többet. Az elmúlt napokban a karomon kiütéseket vettem észre. Mivel táplálkozási szokásaimban egyéb változások nem történtek, ezért logikus következtetés, hogy ezen szerektől lehet. Halottam már fehérjeérzékenységről, ez az szerintetek? Hozzáteszem, hogy nem fájnak és nem viszketnek a kiütések. azt szeretném megtudni, hogy ez valóban fehérjeérzékenység-e, lehet-e ezzel valamit kezdeni (kezelni) vagy valamilyen más terméket kellene szednem? A dolog azért is furcsa, mert az elmúlt héten teljesen hanyagoltam a fehérje szedését, kizárólag tömegnövelöt szedtem edzés után. Telitődhet a fehérje a szervezetben vagy rendszeresen kiürül? Elöre is köszönöm válaszotokat.
TEA
Válasz
Kedves TEA!

Lehet hogy nem kiütésekről van szó, hanem hirtelen növekedett a karod és a bőröd ezt a sebességet nem tudta követni, ezért apró kis bőrbeszakadások keletkeztek rajta... Az ilyen bőrbeszakadások általában tovább nőnek, amíg a fejlődés üteme le nem lassul és a bőr kellően ki nem nyúlik. Persze ezt így látatlanba nem lehet kijelenteni, menj el bőrgyógyászhoz.
A fehérje pedig azáltal ürül ki a szervezetből, hogy az "éhes" izmok felhasználják a növekedéshez, a regenerációhoz.
2001-11-17 00:00:00
gasti

Folyamatos (heti 4-5) edzés mellet hozzá

Kérdés
Folyamatos (heti 4-5) edzés mellet hozzávetőlegesen hány év kell ahhoz hogy olyan teste legyen egy embernek(nő) mint a profi fitneszesek.
Dorka
Válasz
Kedves Dorka!

Ezt így nem lehet pontosan meghatározni, mert sok dologtól függ: genetikai adottságok, az edzések intenzitása, az étkzés, a folyamatos diétával járó lemondások elviselése, stb. Valaki lehet hogy már 2 év edzés után, valakinek lehet 5 év vagy még több...
2001-11-16 00:00:00
gasti

A hasizmot hogy lehet a leghatásosabban

Kérdés
A hasizmot hogy lehet a leghatásosabban edzeni otthoni körülmények között?
Laci
Válasz
Hasprés! Hasprés! Hasprés! Hasprés!

(Készülőben van egy hasizomedzés cikk a Bodybuilder Webmagazinban. Reményeim szerint a jövő hónap végére elkészül. Abban részletesen írunk majd a hasedzésről. - a szerk.megj.)
2001-11-16 00:00:00
Dönci

HELLO. EGY ÉRDEKES KÉRDÉSEM LENNE. KIV...

Kérdés
HELLO. EGY ÉRDEKES KÉRDÉSEM LENNE. KIVÁNCSI VAGYOK A VÉLEMÉNYEDRE. SZÓVAL: AZ AEROBOT MIKORRA KÉNE IDŐZITENI? EDDZÉS ELÖTT 5-10 PERC ILLETVE UTÁNA IS UGYANENNYI? VALAKI 30 PERCET MONDOTT DE KÖZVETLENÜL EDDZÉS UTÁNRA. EZ NEM OKOZHAT KATABOLIZMUST??? MERT AZT IS HALLOTTAM HOGY VALAMENNYIT MINDENFÉLEKLPPEN KÉNE "TEKERNI" VAGY FUTNI EDDZÉS UTÁN A KERINGÉS MIATT. ÉS IZOMBAN IS JOBBAN LEHETNE FEJLÖDNI. + A ZSIR IS ÉG...-CÉLOM: SZÁLKÁS IZOMTÖMEGNÖVELÉS ÉS KÖZBEN A MEGLÉVŐ ZSIR ÉGETÉSE.. MIT TANÁCSOLSZ? ELÖRE IS KÖSZI----J.B.
anonymous
Válasz
A cardio tréningek legideálisabb időpontja reggel éhgyomorra; így biztos a zsírégetés. Nem szabad viszont 30-40 perc felé menni, mert az már túl katabolikus. Az edzés előtt végzett cardio tréningeknek semmi értelme nincs, ha csak nem arról a 3-5 perces bemelegítésről beszélünk, ami kötelező és az egészséges statikus tréning követelménye. Az edzés után végzett aerob edzést előzze meg egy fehérje turmix, így legalább az izomszövet aminosav kopása nem fokozódik. Ez utóbbi edzés semmiképpen ne legyen több 20-30 percnél.
2001-11-16 00:00:00
Dönci

1év alatt steretnék felkészülni egy vers

Kérdés
1év alatt steretnék felkészülni egy versenyre lehetséges
jack
Válasz
Kedves jack!

Ha előtte nem edzettél semmit (erősport), akkor szerintem lehetetlen... Illetve elindulni lehetséges, de a mai mezőnyben esélyesnek lenni szinte teljesen lehetetlen.
2001-11-15 00:00:00
gasti

Hi! Geoxer vagyok. Január óta edzek ...

Kérdés
Hi! Geoxer vagyok. Január óta edzek otthon kisebb-nagyobb megszakításokkal, heti 3-4-5 alkalommal. Szerintem a regenerálódással nincs bajom, mert edzéskor nem fáj semmim. Kivéve az ujj izületeim, ha hátnapon felhúzást csinálok. Pár napig fáj majd elmúlik. Ráadásul nem is dolgozok nagy súlyokkal, mert az ismerőseim, akiknek a többi gyakorlataikhoz használt súlyok közel megegyezik az enyéimmel, ezt a gyakorlatot sokkal több súlyall végzik. Szóval ez ell en mit tudok tenni?
Geoxer
Válasz
Kedves Geoxer!

Felhúzás előtt jó alaposan (kb. 3-4 perc) melegítsd be az ujj izületeidet, és akkor talán nem lessz vele probléma. Esetleg végezz külön fogás illetve ujjerősítő gyakorlatokat, mint a gumis vagy rugós marokerősítés, a gumis ujj-szétnyitás, stb.

(Ha a fájdalom már hetek, hónapok óta tart, és napokig megmarad, nagyon kell ügyelni arra, hogy egy rejtett sérülés, esetleg izületi gyulladás ne legyen a háttérben. Én javasolnám egy glucosamin készítmény szedését 1-2 esetleg 3 hónapon át, akár csak fél adagban is - pl. Protect HP - ami segít a lappangó gyulladás gyógyulásában - a szerk.megj.)
2001-11-14 00:00:00
gasti

Kb.10 éve edzek megszakitásokkal,de nem ...

Kérdés
Kb.10 éve edzek megszakitásokkal,de nem vagyok megelégedve a formámmal. A pocakom és az úszógumim nem akar lemenni,pedig hasazom minden edzés végén heti 4 alkalommal.Ha fogyózom vagy aerobozok a felső izmokból is vesztek,amit nagyon sajnálok.Tanácsot kérek,mit tegyek,hogy a kemény munkával felépitett felsőtest-izomtömeg megmaradjon,de a pocak és az uszógumi eltünjön?
Bruce
Válasz
Bruce! A pocak és úszógumi eltűntetésére javasolnék neked egy nagyon jó gyakorlatot: felülés ferde vagy római padon+homorítás+lábemelés triszett. Amig a felülésnél összehúzódik, tömörödik a hasizom; a homorításnál nyúlik; a lábemelésnél megint tömörödik. Az ellentétes izmok mozgatásával érjük el a környező terület legalaposabb zsírégető hatását. Partvisnyéllel/rúddal forogni tilos! - kifejezetten az oldalsó hasizom torz változását okozza.
2001-11-13 00:00:00
Dönci

Hello Kb. 1 éve edzek heti 4 alkalommal...

Kérdés
Hello Kb. 1 éve edzek heti 4 alkalommal.Amikor elkezdtem 73kg voltam most 85.Szóval nagyon jol fejlődöm.azonban kb. egy hónapja meghuzodott a derekam egy guggolás kezdetén(rosszul mentem a súly alá).voltam vele dokinál dischopatia lumbalist álapított meg, valami porckorong baj.kérdésem mit lehet ilyenkor tenni lehet e edzeni (mert nem mindennap fáj)ezzel? Előre is köszönöm a segítséget
Greg
Válasz
Kedves Greg!

Először is ami veled történt az egyik deréktáji porckorong sérülése, szakadása (a két csigolya közötti elasztikus rész a porckorong). Szerencsére a szakadás nem jelentős mértékű (mivel nem fáj állandóan), de a gyógyulásához idő és pihenés kell. Jó lenne, ha hetekre, vagy akár 1-2 hónapra is mellőznéd a guggolást, méginkább a derék hajlítását!

Nagyon lassan próbálj visszaálni a guggolásra, először csak kis súlyokkal... Ha nem érzel fájdalmat, akkor kevest növelj a súlyon és ez így szép folyamatosan menjen... De ha a legkisebb fájdalmat érzed, akkor rögtön vegyél vissza a súlyból. Végezz esetleg részguggolásokat (úgy jóval nagyobb súlyt tudsz megmozgatni, bár kisebb mozgástartományban), vagy lábkitolást, ami jóval kisebb mértékben terheli a derekat mint a guggolás.
2001-11-11 00:00:00
gasti

Hello! Most 22 éves vagyok, kb. 5 éve ed...

Kérdés
Hello! Most 22 éves vagyok, kb. 5 éve edzem heti 4 alkalommal, de a várt fejlődés valahogy elmarad! Nem tudom, mit csináljak, tömeget szeretnék növelni (most 68-70 kg vagyok), de nem tudok hízni! Kérdésem: Hogyan érhetem el?
Peti
Válasz
Ne haragudj, ez egy kicsit kevés információ rólad. Életviteledről, étkezéseidről, edzésedről szeretnék többet tudni, hogy válaszolni tudjak a kérdésedre, hogy ki tudjuk javítani az esetleges hibákat és pozitívabbá tegyük a fejlődésedet.
2001-11-09 00:00:00
Dönci

azt hiszem eltürelmetlenkedtem az edzést...

Kérdés
azt hiszem eltürelmetlenkedtem az edzést és fordított eredményt értem el, vagyis nem vékonyodott ill. szálkásodott a combom, hanem megdurrant, kissé megvastagodott. lány vagyok, és nagyon szeretnék újra vékonyabb szálkás lábaknak örvendeni, kérlek adj tanácsot! Hálásan köszi.
anonymous
Válasz
A lényeg az, hogy kis súlyokkal dolgozz magas ismétlésszámmal, legyen változatos a lábedzésed, szinte mindenféle combgyakorlatot iktass be.
2001-11-08 00:00:00
gasti

184 cm 88kg vagyok.Egy éve gyúrok. 3 nap...

Kérdés
184 cm 88kg vagyok.Egy éve gyúrok. 3 napos edzéstervem volt(Hétfő,Szerda,Péntek). A nagy izmokra 10 szériát csinálok 4 féle gyakorlatból, kisebbekre 9 szériát 3 féle gyakorlatból 8, 12-es ismétléssel. Megálltam a fejlődésben és 4 napos osztott edzéstervre váltottam. A gyakorlatokat és az ismétlésszámokat nem változtattam meg. Az "A" napon mell,váll,tricepsz "B" napon hát,bicepsz,láb. Helyesen tettem-e ,hogy változtattam és hogy mit lehet alakítani az edzésteven ?
KJ
Válasz
Kedves KJ!

Nem feltétlenül kell 4 napos osztott programra átállnod ahhoz, hogy tovább fejlődj. Próbáltál már triszetteket, szuperszetteket, vagy óriás sorozatokat? Ezek rendkívüli mértékben növelik az edzések intenzitását. Persze a 4 napos program is lehet jó, hisz valamivel intenzívebb mint a 3 napos, de lényegesen jobban terheli a szervezeted egészének regenerálódását. Ha minden kiegészítő tényező (étkezés, pihenés, étrendkiegészítők, stb.) helyén van, akkor érdemes csak váltanod.
Csináld pár hónapig a 4 napos edzést és majd meglátod, bevált-e. Ha nem, akkor próbálj ki valamilyen intenzitásnövelő technikát.Mindig kisérletezgetni kell, mert az egyéntől függ, hogy mi válik be és mi nem.
2001-11-08 00:00:00
gasti

Hello, 1 éve gyúrok de a tömegemet nem t...

Kérdés
Hello, 1 éve gyúrok de a tömegemet nem tudtam növelni.(17 éves vagyok és 66 kg a testsúlyom)pedig nagy súlyokkat kevés ismétlésszámmal alkalmaztam.Ha megkérhetnélek összeírnál nekem egy étrendet + olyan vitaminokat amiket kiegészítésként szedni kellene.Előre is köszi
Taz
Válasz
Kedves Taz!

Naponta minimum 3x egyél valamilyen fajta fehérjét a "normális" étkezések melletti extra kiegészítésként. Edzés után közvetlenül gyorsan felszívódót (tejsavó), reggel és este pedig lassabban felszívódót (pl. tojás vagy kazein).
2001-11-08 00:00:00
gasti

Builder.Hu | Edzés | Versenyek | Képek | Videók | Erősember | Étrend | Sztárok | Edzőtermek


Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
30 pak. 
 / 4.8
5%   6 490 Ft  
6 165 Ft
%
300 kap. 
 / 4.9
29%   5 590 Ft  
3 990 Ft
%
500 gr. 
 / 4.4
20%   5 490 Ft  
4 390 Ft +1000 pont
2,27 kg 
 / 4.6
 
18 990 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104379 fénykép található.
Superbody Kupa 2005
Erdős Ádám
Superbody Kupa 2005 Erdős Ádám
Mátra Kupa 2002
Fitness Forma 167cm alatt
Mátra Kupa 2002 Fitness Forma 167cm alatt
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Due Torri 2009 női bodybuilding
Due Torri 2009 női bodybuilding
Superbody 2013 újonc
Superbody 2013 újonc
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink
BB.Tv - Nem kislányoknak!

Builder Gasztro - Főzőműsor testépítőknek

BB.Rádió - 100% Drugs Bunny

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....