Logo
Superbody 2020, november 7. Kongresszusi központ

Drugs Bunny Edző Válaszol Archívum

 
2002 április kérdések-válaszok - Drugs Bunny Edző Válaszol

Hello!! Én a kreatinról szeretnék minde...

Kérdés
Hello!! Én a kreatinról szeretnék mindent megtudni.Feltöltés,szintentartás.STB. Szeretnék elkezdeni egy kreatin kúrát (2 hónapja edzem,nem túl korai?) A volumass 35 és A scitec creatin-ja jó párosítás?A b vitamin miért szükséges? Nagyon köszi ha válaszoltok.
@SNOOPY@
Válasz
A kreatinról már sokszor és szinte mindent leírtunk. Keress utánna. Nem korai. 2 hónap remélem adott elég alapot (látatlanba persze ezt biztosan nem tudhatom) ahhoz, hogy most már komolyan oda tudsz figyelni egy kreatinkúrára. Olyan 40 napot válassz ki, amikor nem szakítod meg az edzést, amikor az edzésre, a fejlődésre, a kajálásra és a pihenésre is tökéletesen oda tudsz figyelni. Igen, az említett párosítás jó. A B-vitamin komplex mindegyike részt vesz valamilyen energia- vagy építő folyamatban. A megevett tápanyagot erős B-komplex kíséretében hatékonyabban tudod beépíteni. Az étvágyat is növeli, aminek hiánya vékony, nehezen hízó kezdőknek sokszor problémát jelent.
2002-04-30 00:00:00
Robi

Szasztok!
Az lenne a kérdésem, ho...

Kérdés
Szasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy amenyiben benne vagyok egy jó kis krejatin kúrába és sikeresen elkapot az influenzia nevű betegség, honnan és hogyan folytassam.
A kérdést tovább terjesztve az is kérdés lett számomra ,hogy ha ledöglik az ember hogyan folytassa vagy mit kell egyátalán tenni ha éppen valami komolyabb "tuningolási" időszakban történik a betegedés, ujra kezdjem ? folytassam, hogy vannak ezek a dolgok ?
Köszi Szépen!
Mikk
Válasz
Ha a betegség egy jól haladó ciklus közepén kapja el az embert, akkor a teendő a következő: amennyiben a betegség heves, de gyors lefolyású, ki kell hagyni 4-7 napot az edézsekben, influenza esetében a legjobb ezt fekve tenni. A szervezet még kb. 1 hétig kicsit gyengébb, de utánna 1-2 könnyebb edzés után vissza lehet térni az eredeti intenzitáshoz. Ha egy hosszabb, akutabb betegség támadja meg a szervezetünket, aminek a gyógyulása hetekig is eltarthat, akkor az edzést, lényegesen visszavett terhelés mellett közben is folytathatjuk, de célszerű a teljes gyógyulás után egy új ciklust kezdeni (pl. egy egyhónapos allergiás szénanátha visszaveti az edzést, de nem feltétlenül hagyjuk teljesen abba miatta). Minden eset egyedi, nem igazán lehet általánosítani.
Ami a kreatint illeti: ha egy gyors lefolyású betegség nem okozott 3-4 napnál nagyobb kihagyást, akkor folytatható. Talán nem lesz minden idők legsikeresebb kúrája, de folytatható. Ha 6-7 napont túl szüneteltettük a kreatin szedését, akkor érdemes kihagyni még egy-két hetet, és inkább előről kezdeni a kúrát.
2002-04-29 00:00:00
Robi

SZIASZTOK. TÖMEGNÖVELÉSRE TÉNYLEG JÓ HET

Kérdés
SZIASZTOK. TÖMEGNÖVELÉSRE TÉNYLEG JÓ HETENTE 3X EDZENI ALAPGYAKORLATOKKAL?
anonymous
Válasz
Tényleg.
2002-04-27 00:00:00
Robi

Eddig még nem edzett egy haverom elkezdh

Kérdés
Eddig még nem edzett egy haverom elkezdhete-e egy kreatin kúrát? Irna nekem egy kar,mell edzés tervet? A vádlit lehete szálkásítani?
Berek Gyúró
Válasz
Kedves Berek Gyúró! Igen!Elkezdhet egy kreatin kúrát.A kreatint nem csak testépítők szedik, hanem atléták, súlyemelők, kosárlabdázók , stb...vagyis arra akarok most kilyukadni, hogy nem csak az erő- és izomnövelésre alkalmas, hanem az aerob állóképességet is jelentősen javítja, vagyis szinte bármilyen sportoló szedhet kreatint. Mell és kar edzéssel kapcsolatban pl HÉTFŐN: Mellre: -fekvenyomás 4x6 -ferdenyomást 3x6 -tárogatás 3x8-12 Kar (tricepsz): -tricepsznyújtás rúddal 3x8 -egykezes lórugás 3x8 CSÜTÖRTÖK: Mellre: -fekvenyomás 4x6 -tolódzkodás 4x8-12 -áthúzás 3x12 Kar(bicepsz): -bicepsz rúddal 4x6 -koncentrált bicepsz 2-3x8
2002-04-26 00:00:00
gasti

Szia! Kb 1 hónapja kezdtem el edzeni és ...

Kérdés
Szia! Kb 1 hónapja kezdtem el edzeni és a problámám a következő lenne: fekvenyomásnál, de főleg utánna 1-2 napig erős vállfájdamam van (az egyik karomban), pedig minimális súllyal dolgozok. Lehet hogy a fogás rossz?
body
Válasz
Kedves body! Több dolog is okozhatja a vállfájdalmadat. -Lehet hogy nem melegítessz be eléggé.Fekvenyomás előtt kb 5-10 percig nyújtással melegítsd be a vállizületeid és izmaidat. -Az is lehet hogy nagyon szélesen fogod a rudat.A túl széles fogásnál a váll túlságosan nagy szerephez jut a mellizom rovására. -Esetleg szabálytalanul végzed a gyakorlatot abban az értelemben, hogy nem elég lassan engeded le a rudat.Sokan úgy nyomnak fekve, hogy szinte a mellkasukra ejtik a rudat, nem pedig szép lassan engedik le. Gondold át ezeket a lehetőségeket...ha nem múlik a fájdalom, edzés előtt használj valamilyen izületlazító kenőcsöt.
2002-04-25 00:00:00
gasti

Helló.Az creatin monohidrátot(Proform) é...

Kérdés
Helló.Az creatin monohidrátot(Proform) és az Ultra whey pro-t(Byo-tech)lehet-e együtt szedni?Célom a tömegnövelés(173cm és 57kg vagyok).A másik kérdésem az lenne,hogy olvastam,hogy olcsó fehérjét nem érdemes szedni.Itt mi számít olcsónak?Az ultra whey prora gondolok,ez 3000 ft.Ez olcsó???Válaszodat előre is köszi!
Tibó
Válasz
Együtt, de nem egyszerre. A kreatint minden alkalommal szénhidráttal, lehetőleg szőlőcukorral és éhgyomorra kell bevinni. Azért, hogy minél kevesebbet tartózkodjon a gyomorban, ahol a gyomorsav bontja, és mielőbb átkerüljön a vékonybélbe, ahonnan felszívódik. A szőlőcukor egyszerű cukor, nem kell a gyomornak emésztenie, de ha fehérje vagy rosszabb esetben zsír is van a kreatin mellett, akkor tovább marad a gyomorban, nagyobb része bomlik le, kisebb hatékonysággal hasznosul. Ez az elmélet. Aztán a gyakorlatban mindenki próbálkozik mindennel. A Protein, a Kreatin, egy erős multivitamin az alapja minden étrendkiegészítésnek.
2002-04-23 00:00:00
Robi

Szia Robi! 1 hónapja kezdtem el edzeni,...

Kérdés
Szia Robi! 1 hónapja kezdtem el edzeni, az edzés mellett szeretnék valamilyen izomnövelőt szedni. Magasságom 183cm, testsúlyom 100kg. Az lennne a kérdésem, hogy milyen izomnövelőt ajánlanál figyelembe véve a magas testsúlyomat?
szintén Robi
Válasz
Olyan komplex készítményt, aminek kicsit magasabb a fehérjetartalma (30% feletti), és amiben minél kevesebb egyszerű cukor van, nagyobb arányban tartalmaz maltodextrint. Ilyenek ezek vagy ezek, de jó pl. a Scitec Volumass 35, vagy a Myomax Meal is (sajnos ezek most nincsenek fenn a webáruházban).
2002-04-19 00:00:00
Robi

Helló!Mennyi pihenőt érdemes hagyni 2 ed

Kérdés
Helló!Mennyi pihenőt érdemes hagyni 2 edzés között?És miért kell pihenőt hagyni?
Tibó19
Válasz
kedves Tibó19! Pihenőre azért van szükség, hogy a szervezet, az izmok regenerálódni tudjanak nehéz fizikai terhelés után.A testépítésben a pihenés legalább olyan fontos mint maga az edzés.Ha nem pihened ki magad teljesen 2 edzés között, nem fognak kellően fejlődni az izmaid. A regenerálódáshoz szükséges idő mindenkinél más és más, de olyan 48-72 óra körül van az átlag, vagyis a megdolgozott izomnak 2-3 nap pihenésre van szükségre. Ha pl hétfőn edzel mellre, kedden pedig hátra, akkor a legközelebbi melledzésed csütörtökön , a hát pedig pénteken legyen.
2002-04-19 00:00:00
gasti

Helló! 16 éves vagyok nem rég kezdtem be...

Kérdés
Helló! 16 éves vagyok nem rég kezdtem bele a "gyúrásba". Elég sokat olvastam hozzá(Testépítés Bibliája+ Enciklopédiája), de nem értek vmit. Ha tömegnövelni akarok jó az ha egy nap edzés egy nap pihenő rendszerben dolgozom, és az edzések időtartama kb. 2 óra. (Arnold heti 3x edzette minden testrészét vki meg azt mondta hogy heti 1 is elég.) Előre is kösz!
Jj
Válasz
Azok a könyvek, amiket eddig olvastál elfelejtették azt közölni veled, hogy Arnold és a többiek, akikről a könyvekben szó van, az a pár genetikailag áldott egyén, akiknek fekszik ez a sport, és még ezek is hatalmas mennyiségű anabolikus szteroid használata mellett képesek csak het 3-nál többször, napi több mint 2x60percet edzeni!!!

Az átlagos genetikával megáldottak (vagy netalántán az átlagon alulival), az ún. hardgainerek - az emberek 80%-a ilyen - sajnos nem olyan szerencsések, mint Arnold, vagy a többi bajnok. Ha az edzésük nincs szteroidokkal "megtámogatva", hanem a ma tisztának mondott, természetes utat követik (Arnold fiatalkorában a szteroidhasználat majdnem olyan természetes volt, mint ma a kreatinhasználat, nagyon keveset tudtak még akkor a hosszútávú mellékhatásokról), akkor szinte az összes "bajnokokról" lemásolt ún. volumen edzésterv a fejlődés biztos csődje.

Az átlagos szervezet sokkal, sokkal, sokkal (és még annál is...) lassabban regenerálódik, mint az átlagon felüli genetikával megáldott és anabolikával megtámogatott. A legnagyobb hiba, amit a legtöbb kezdő túlbuzgóságában, és a valóban értékes irodalom hiányában elkövet, az a túledzés! A kérdésedre kicsit konkrétabban visszatérve, had mutassak rá a lényegre: bárki innen a távolból, ismeretlenül, mindössze annyi információból, hogy te 16 éves vagy, szerinted honnan tudná megmondani, hogy az egy nap edzés egy nap pihenő jó-e? Ha lenne ilyen univerzális képlet, akkor bárki követve az egy nap ez és x nap amaz utasítást megnőhetne. Neked kell figyelned magad: ha az egy nap edzés egy nap pihenéstől NEM fejlődsz 6 héten át sem erőben, sem méreteidben, akkor RITKÍTANOD és/vagy RÖVIDÍTENED kell az edzéseket, mindaddig, amíg a fejlődésed el nem indul, adott esetben heti vagy 8-10 naponta történő edzésre, és extrém esetben (ultrahardgainereknél - ha lehet ilyet mondani) egy-két nagy gyakorlatra összpontosítva, ahol az intenzív edzés mindössze 20-30 perc.

Had menjek bele egy picit, csak nagyon felületesen abba az elméleti kérdésbe, hogy: Miért nő meg az izom? Azért, mert a szervezetet valamilyen külső ingerrel, ismétlődő megterheléssel, erre kényszerítünk. Mennyire nő meg az izom? Csak annyira, amennyire a túlélésünkhöz feltétlenül szükséges, a szervezetünk nem fog csak úgy, passzióból hatalmas izmokat növelni. Azért növeli őket, mert (nagyon) képletesen úgy érzi, hogy a következő edzést csak akkor éljük túl, ha izmokat növel. Az izom növelése hatalmas anyagcsere áldozattal, és a szervezet részéről óriási energiabefektetéssel jár. Teljességgel egyéni, hogy egy-egy izomcsoportnak két edzés között mekkora időre van szüksége ahhoz, hogy egyrészt pótolja az intenzív edzés alatt elszenvedett veszteséget, másrészt, hogy túlkompenzálva azt, erősödjön és növekedjen. A pihenés mellett számtalan tényezőtől függ még a regenerálódás ideje, melyek közül a fontosabbak a táplálkozás, az alvás, a stressz kerülése. Sokan azt képzelik, hogy ha nem edzenek "elég rendszeresen", akkor az izom visszafejlődik (atrofálódik). Ez azért sem igaz, mert a kutatások szerint az izomatrófia csak jópár nap után indul be (20-30), és sokkal kevésbé az edzések között eltelt idő, mint inkább a táplálkozási mulasztások (rendszertelen fehérjebevitel) függvénye.
Had érzékeltessem ezt két ábrával. Az első azt az edzésferekvenciát mutatja, amivel nem marad elég idő a szuperkompenzációra, azaz gátolja a fejlődést:

A helyesen megválasztott edzésfrekvencia azt jelenti, hogy a szervezetnek a regenerálódáson túl marad ideje a szuperkompenzációra, azaz a nagyobb teljesítményre való felkészülésre:

Testépítésben az erőbeni (teljesítménybeni) szuperkompenzáció mintegy, "mellékhatása" az izomméret növekedése (izom mérete és ereje összefügg). Azonban az edzési és pihenési időn túl, az izomméretben is megnyilvánuló eredményre számos más tényező is kihat, mint pl. az étkezés, a pihenés, az alvás, az egyéb mozgások, stb.

Összefoglalva: magadnak kell kitapasztalnod azt, hogy mekkora az az idő, ami alatt a szervezeted eljut az ún. túlkompenzációba, azaz mi az a pihenőnapszám, amitől esélyed van a fejlődésre. Az tévhit, hogy ha szétosztod az edzést testrészekre, akkor minden testrészt csak heti egyszer edzve jó a heti háromszor két órás edzés. Az egyes gyakorlatokban nagy átfedés van az izomcsoportok között (pl. evezésnél nem csak a hát, hanem a bicepsz is dolgozik, stb.). Másrészt figyelmen kívül hagyod azt, hogy a két órás edzés mekkora terhelést jelent a szervezet anyagcsere-egészére. Ha az anyagcsere folyamatokat anabolikus szteroidokkal "támogatják" meg, akkor esetleg lehetséges, hogy képes a szervezet elviselni, adott körülmények között még túlkompenzálni is a heti háromszor két óra edzést. Még annyit had jegyezzek meg, hogy szinte kizárt dolognak tartom, hogy intenzíven végig bírjon valaki edzeni két órát. Azt tudom tanácsolni, hogy próbáld meg betartani a következő alapelveket:
  • az edzéseid legyenek intenzívek, ám soha nem, a gyakorlatok szabályos végrehajtásának rovására,
  • a súlyokat fokozatosan, kis lépésekben növeld,
  • az edzéstervedben összpontosíts a nagy, összetett ún. alapgyakorlatokra: guggolás, felhúzás, húzódzkodás, tolódzkodás, fekvenyomás, lábtolás,
  • ha elmarad a fejlődés, használj kevesebb, de összetettebb gyakorlatot, kevesebb, de intenzívebb sorozatot (rövidebb pihenővel) vagy ritkítsd az edzéseket
  • igyekezz az edzőtermen kívüli tényezőket: pihenés, táplálkozás, alvás és stressz kerülése - is ideálissá tenni.
2002-04-18 00:00:00
Robi

Szia!Most kezdtem el kondizni.Nagyon vék...

Kérdés
Szia!Most kezdtem el kondizni.Nagyon vékony vagyok(168cm,58 kg).Az lenne a kérdésem,hogy miilyen edzést ajánlanál?A haverom azt mondta hogy inkább nagy súlyokkal nyomjak,de keveset,mint kisebb súlyokkal,de többet.Te mit ajánlanál?
Tibó
Válasz
Kedves Tibó! Nyugodtan megfogadhatod a haverod tanácsát.Tömegnövelésnél alapgyakorlatokat(fekvenyomás, döntött törzsű evezés, felhúzás, vállból nyomás, guggolás) kell végezni nagy súllyal kevés sorozat- és ismétlésszám mellett(pl 4x6-okat), de nagyon intenzíven.Az intenzíven alatt azt értem, hogy a gyakorlatok közötti pihenőt kell minimálisra csökkenteni (1-2 perc), nem pedig a gyakorlat végrehajtásának sebességét kell fokozni, mert az a szabályosság rovására megy és kisebb lessz a fejlődés mértéke.
2002-04-17 00:00:00
gasti

Szia Robi! Ezuton szeretnek Töled es csa...

Kérdés
Szia Robi! Ezuton szeretnek Töled es csapatodtol elnezest kerni a korabbi bunko, tapir, suttyo levelemert, amivel a valaszadasok sebesseget, stb. biraltam. Remelem elfogadod a bocsanatkeresemet, es tovabbi sikeres munkat kivanok!
anonymus
Válasz
Természetesen elfogadom(juk). A részemről nincs és nem is volt harag. Azért válaszoltam arra az üzenetre, mert a kritika teljesen jogos volt. A rovatot elhanyagoltuk, pedig nagyon sokakat érdekelt volna, és sokan számítottak válaszainkra. Mostanra sikerült a válaszadást gyorsítani és abba olyan nevet is bevonni, akinek ha impozáns edzői papírjai nincsenek is, vagy impozáns eredményei (Dönci), vagy impozáns lelkesedése (Gasti) van. A további sikeres munkához való jókívánságot nagyon szépen megköszönöm, a mostmár egyre bővülő kis szerkesztőségi csapat nevében is.
Annyit még csak, hogy ez egy anonim kérdező-vonal, ahol sok kérdés ismétlődik, különösen a: "kezdő vagyok hogyan edzzek, mit szedjek mellé" típusúak. Ezek mindegyikére nem tudunk válaszolni, esetleg csak akkor, ha az illető az e-mail címét is megadja, mert különben állandóan ugyanaz ismétlődne ebben a rovatban. Azt kell tanácsoljam, hogy kérdezés előtt át kell olvasni az egészet (tudom, csinálnunk kell rá egy fulltextes keresőt is). Sajnos a jövőben is lesznek majd olyan kérdések, amikre nem jelenik meg a válasz, ennek elsősorban nem az az oka, hogy MI NEM AKARUNK válaszolni, hanem vagy az, hogy a kérdést vagy lényeges részeit már egy előző válaszban megválaszoltuk.
2002-04-17 00:00:00
Robi

Sziasztok.Már másfél éve edzem.Amikor el...

Kérdés
Sziasztok.Már másfél éve edzem.Amikor elkezdtem edzeni 52kg voltam és a karjaim körmérete27-as volt.Most 72kg vagyok és karjaim körmérete37-es.Bcepszre,és tricepszre 3-gyakorlatot 3*6-8-ig ismétlést csinálok.A bicepszemet együtt edzem a mellemmel,a tricepszemet pedig a hátammal.Sajnos nem fejlődtek a karjaim kb.3-hónapja.Ha segítenétek összeírni egy karprogramot nagyon jó lenne.Ja a táplálkozásról csak annyit ,hogy fehérjét és szénhidrátot szedek be eleget.
Conan
Válasz

Kar-specializációs program

Ne eddzed a kart a törzs izomzatával egy időben abban az esetben, ha már 3 hónapja nem látsz változást. Válaszd külön, tedd a kar edzésedet külön napra! Példaképpen írok egy edzéstervet, próbáld ki!

Bicepsz állva rúddal3 * 10
Tricepsz fekve, rúddal3 * 10
SZUPERSZETT!!!
 
Bicepsz kalapács3 * 10-12
Tricepsz köteles3 * 12
SZUPERSZETT!!!
 
Koncentrált bicepsz3 * 12
Lórúgás tricepsz3 * 12-15
SZUPERSZETT NON-STOP!!!
 

Ez a program rövid, de iszonyatos impulzust ad a karnak, hiszen folyamatosan dolgozik. Ellentétes izmok nyúlnak-összehúzódnak! Ez a pumpálás csúcsa, hiszen az igazi cél a vér áramoltatása a célzott izomban, a lehető legnagyobb térfogatnövelés érdekében! Ezt a programot heti 1x, vagy csak 10 naponta végezd!

Jó munkát,
2002-04-17 00:00:00
Jóba Elek

szia robi. olvastam itt a srácról akinek...

Kérdés
szia robi. olvastam itt a srácról akinek gondja volt a foszfáttal. ilyen gondom sajna nekem is volt. mármint allergia a foszfáttól. de mondjuk monohydrátot lehet e szedni?
géza
Válasz
Harmadszor írom le: NEM a KREATINRA voltál allergiás, hanem a Bio-X cég BIO-CPX termékébe kever niacinamidra, vagy másnéven nikotinsavra, ami a B3-vitamin egyik formája. Ez nem egyedi eset, többen is tapasztalnak tőle bőrpírt, viszketést. A megoldás: akinél az allergiás reakció nem heveny, azonnal igyon meg egy liter tiszta vizet. Ez enyhíti a tüneteket, amik pár percen belül elmúlnak. Érzékenység esetén A CPX SZEDÉSÉT AZONNAL ABBA KELL HAGYNI.

Más kreatinkészítmények, amikben nincs niacinamid, vagy pl. taurin,- ami hasonló reakciót válthat ki, csak sokkal-sokkal ritkábban,- nyugodtan használhatóak. A kreatinra nem ismert allergiás tünet, tehát más, tiszta, csak kreatint tartalmazó kreatinkészítmény nyugodtan használható!
2002-04-17 00:00:00
Robi

sziasztok. két éve gyúrok és ezalatt kre...

Kérdés
sziasztok. két éve gyúrok és ezalatt kreatinokat és néha fehérjéket szedtem. nem is volt baj tavalyig. ekkor kipróbáltam a k.foszfátot és komoly allergiás rohamot kaptam na meg mindjárt szurit vénába. azóta nem merek semmit szedni úgy bepánikoltam hogy végem. mit tanácsoltok nem szedhetek semmit soha többet, köszönöm a tanácsotok ha válaszoltok.
lujo
Válasz
A Bio-X kreatinfoszfátba már számtalanszor elmondtuk, B3-vitamin, másnéven nikotinsav van keverve. Erre a vegyületre többen is allergiásak lehetnek. Éppen ezért nagyon fontos, hogy aki még nem szedte soha ezt a készítményt, az ne a kreatinoknál megszokott módon, nagy feltöltő adaggal kezdje el, hanem kis, "hozzászoktató" adagokkal, amikkel azonnal kiderül, hogy az illető allergiás-e a nikotinsavra. Amennyiben igen, sajnos a készítmény szedését azonnal abba kell hagynia!

Ettől teljesen függetlenül, fehérjekészítményeket (természetesen itt is ügyelve az allergiákra: szója, tojás, tej, tejcukor, stb.) jól megválasztva lehet használni. Azoknak, akik hajlamosak az allergiára, akik többféle dologról is tudják, hogy allergiásak rá, inkább a természetes tápanyagforrásokat, hús, tojás, tej, tejtermékek, barnarizs, barnakenyér, burgonya, rizs, stb. kell előnyben részesíteniük.
2002-04-16 00:00:00
Robi

Szia! Azt szeretném kérni,hogy létszíve...

Kérdés
Szia! Azt szeretném kérni,hogy létszíves ajálj a leghatásosabb gyakorlatok közül mellre,hátra,bicepszre,vállra és tricepszre párat.(a leghatásosabbakat) Köszönöm szépen!
xxx
Válasz
Kedves xxx! Nem tudom, mit értessz a "leghatásosabb" szó alatt.Növelni szeretnéd az izmot?formálni?szálkásítani? Nagyon sok hatásos gyakorlat van, a kérdés hogy milyen célt kell szolgáljon... MELLIZOM: -tömegnövelésre:fekvenyomás, ferdenyomás, tolódzkodás, negatív nyomás -formálásra:tárogatás, áthúzás(mellkastágításra+fűrészizomra),nyomás kézi súlyzókkal(tömegnövelésre is alkalmas) -szálkásításra:különböző mellizomgépek(pl pec deck) HÁTIZOM: -szélesítésre:lehúzás csigán nyakhoz/mellhez, húzódzkodás nyakhoz/mellhez -vastagítás:T-rúd, döntöt törzsű evezés, felhúzás, csigás evezés BICEPSZ: -tömegnövelésre:kétkezes bicepsz állva, scott pados bicepsz(rúddal) -formálásra:koncentrált bicepsz, bicepsz csigán, kalapácsos bicepsz VÁLL: -tömegnövelésre:fekvenyomás, vállból nyomás, mellső nyomás -formálásra:előreemelés, oldalemelés TRICEPSZ: -tömenövelésre:szűknyomás -formálásra:lórugás, tric. lenyomás kötéllel, tric. nyújtás kézi súlyzóval
2002-04-16 00:00:00
gasti

Szia! Milán vagyok. Hallottam egy úgynev...

Kérdés
Szia! Milán vagyok. Hallottam egy úgynevezett személyi edzésről (personal training) Pesten. Mi a véleményed, érdemes ilyen edzőkhöz járni? Mit takar ez az "edzésmód"?
Milán
Válasz
A személyi tréner nem jelent mást, mint hogy egy edző csak veled foglalkozik heti 2-4 alkalommal 1-2 órán át. Ez azt jelenti, hogy azonkívül, hogy megírja az edzésterved, komolyan követi a fejlődésed, a gyakorlatok végrehajtását, sőt, számonkéri rajtad az edzőtermen kívüli dolgokat is, mint az alvás és a kajálás. Annak, ki bizonytalan a céljaiban és még bizonytalanabb a kivitelezésben, nincs jobb módszer, mint egy megbízható és odaadó személyi tréner. Mindenesetre jól meg kell választani, hogy ki legyen az, akivel "jól kijössz" majd edzéseken, akinek a tudására, a hozzáállására felnézel.
2002-04-13 00:00:00
Robi

Helló!Most kezdtem el gyúrni és nagyon v...

Kérdés
Helló!Most kezdtem el gyúrni és nagyon vékony vagyok(185cm,65kg),és szeretnék szedni táplálékkiegészítőt!Az lenne a kérdésem,hogy ön szerinta Cretine monohidrát+Volumass 20 együtt jó lenne e?Ha jó lenne,akkor,hogy szedjem őket(milyen adagban és milyen folyadákkal)?Előre is köszönöm!
ATO
Válasz
Az alapok, mint azt már számtalanszor elmondtuk egy kalóriás, szénhidrátos készítmény edzés utánra, egy protein reggelre és lefekvés előttre és egy erősebb B-komplexet is tartalmazó multivitamin. Ha ezek az alapok megvannak, minden edzésen, és minden pihenőnapon, akkor érdemes ezekre ráépíteni pl. egy kreatinkúrát.

Az alapok tehát: Volumass 20 edzés után 100-150 gramm (2-3 mérőkanál), ízlés szerint sovány (1,5%-os) tejjel vagy vízzel. WPC reggel és este 1-1 mérőkanállal (25-30 gramm). A reggeli mellé egy Daily One.

Ezt lehet kiegészíteni egy 500 grammos kreatin monohidráttal, ami 40 napos kúrára elegendő. Az első 10 napon napi 2x10 grammra elosztva, az ezt követő 30 napon pedig 2x5 grammra elosztva kellene, lehetőleg szőlőcukorral és éhgyomorra (reggel és edzés előtt mondjuk) bevenni. A kreatinkúra végén nem ártana valamilyen antikatabolikus anyagot szedni, az izomgyarapodás megtartása végett (HMB, glutamin vagy BCAA).
2002-04-13 00:00:00
Robi

Sziasztok!Az volna a kerdesem, hogy a ka...

Kérdés
Sziasztok!Az volna a kerdesem, hogy a kalapacs-bicepsznek milyen hatasa van az izomra(alakitja, hegyesiti, noveli stb.)? A masik pedig az, hogy milyen termeszetes feherje forrast javasoltok meg a tojas es tej mellett.
pityoka
Válasz
Kedves pityoka! A kalapácsos bicepszezés annyiban különbözik az alsófogású változatnál, hogy itt jóval kisebb közvetlen terhelést kap maga a bicepsz, annál inkább az alkar hajlítóizmai és a brachialist. Ez a gyakorlat növelésre és csúcsosításra nem igazán alkalmas, de a fogás módja miatt kissé eltérő szögben támadja a bicepszet.Vagyis mondhatni "formálja" azt. Természetes fehérje források még pl: -halak -húsok -barna rizs -szójabab -szójarizs -fehérburgonya -stb
2002-04-13 00:00:00
gasti

Szia! Már több éve edzem,de nam tudom a ...

Kérdés
Szia! Már több éve edzem,de nam tudom a tömegemet növelni. Pl 16 évesen 70 kg voltam most 21évesen 73. A kezem sem növekszik eléggé. Már próbálkoztam kreatinnal,de a látványos eredmény gyorsan elmúlt. Mit tegyek? Próbálkozzam fehérjékkel? 4X6-os ismétléseket csinálok. Úgy tudom ez a legjobb tömegnövelö. Kérlek írd meg mit tegyek. Köszi!
arni
Válasz
Kedves arni! A 4x6-os ismétlésszám valóban tömegnövelőnek számít, azon nem kell változtatnod. Sima kreatinos készítmények helyett próbálkozz olyan tömegnövelőkkel, amik nagyrészt szénhidrátból, fehérjéből, aminosavakból és kreatin monohidrátból állnak.Ezek azért jobbak a sima kreatinnál, mert a felszedett izomtömeg jóval nagyobb %-a marad rajad. Az is probléma lehet, hogy gyakran edzel.1 héten max 3szor menj edzeni(hétfő, szerda, péntek) és minden izomcsoportra csak 1x kerüljön sor a héten.Az edzéseid időtartama ne haladja meg az 1órát, de legyen nagyon intenzív és főként alapgyakorlatokat végezz!
2002-04-12 00:00:00
gasti

Hello!Tömegnövelésnél izolációs gyakorla

Kérdés
Hello!Tömegnövelésnél izolációs gyakorlatokat nem szabad végezni?Hanem inkább alap gyakorlatokat?
RONNIE
Válasz
kedves RONNIE! Szabad, de az edzéseid 80%-át az alapgyakorlatok töltsék ki.Pl: a mell edzésénél tömegnövelő időszakban sem árt tárogatást és áthúzást végezni, mert ezek nagyon szépen megnyújtják és hosszabbítják az izmot.
2002-04-12 00:00:00
gasti

Sziasztok!Igaz-e,hogy az alacsonyabb emb...

Kérdés
Sziasztok!Igaz-e,hogy az alacsonyabb emberek ugyanannyi idő alatt gyorsabban fejlődnek,mint a magasabbak,tehát nekik többet kell dolgozniuk?Jó-e a reggeli,délelőtti edzés?Köszike, CSAÓ!!!!!
Koni&Csitt-csatt
Válasz
Kedves Koni&Csitt-csatt! A fejlődés gyorsasága nem függ a magasságtól.Alacsony és magas emberek is rendelkezhetnek jó geneikai adottságokkal(erre számos példa van a profi testépítésben).A fejlődés sebessége nagyon sok dolgotól függ, pl:genetika, étkezés, edzésintenzitás,(szteroidok) stb. Abban az időpontban menj edzeni amikor neked a legmegfelelőbb, de a reggeli edzés előtt alaposan be kell melegíteni(nyújtani), mert ekkor még különösen nagy a sérülés veszélye.
2002-04-11 00:00:00
gasti

Szaisztok. Kb egy éve edzek rendszeresen...

Kérdés
Szaisztok. Kb egy éve edzek rendszeresen heti 3-4 alkalommal de a farizmom nem akar formálódni. Szerintetek kozmetikai modszerek szükségesek vagy esetlek edzek koncentráltan csak arra a testrészre.A testalkatom vékony csak nem akar feszesebb lenni.
Kornélia
Válasz
kedves Kornélia! Egyáltalán nincs szükség kozmetikai módszerekre! Ahogy te mondtad:koncentráltan kell edzened a farizmodra.Végezz lábkitolást(a lehető legnagyobb mozgástartományban), kitörést kézi súlyzóval és hátrarúgást csigán(kis súllyal magas ismétlésszám mellett és nagyon figyelj arra, hogy ne lendületből húzd hátra a súlyt,hanem farizom erejéből).
2002-04-10 00:00:00
gasti

Köszönöm a tanácsodat Dönci! Már látok f...

Kérdés
Köszönöm a tanácsodat Dönci! Már látok fejlődést a mellizmomon. Azt szeretném megtudni, hogy mi van veled, versenyzel-e még és ha igen akkor miért nem voltál az Austrian Grand Prixn?
Elek
Válasz
A választ részben megtudod a Dönci videóból.....
2002-04-10 00:00:00
Robi

Olvastam valahol, hogy a testépítés, és ...

Kérdés
Olvastam valahol, hogy a testépítés, és a futás nem igazán fér egybe, mivelhogy az előbbi ugyebár növeli, ez utóbbi viszont csökkenti az izom nagyságát. Én viszont mindkettőt szeretném továbbra is művelni. Mit tegyek? Egyébként, 17 éves vagyok, 170/60, kezdő...
TOMMY
Válasz
kedves TOMMY! Ez így igaz!A futás tényleg nem a legjobb kiegészítője a testépítésnek.Viszont ha okosan csinálod, akkor jelentősen javíthatod az aerob állóképességedet!De a legfontosabb, hogy a futást nem szabad túlzásba vinni, mert az biztos izomveszteség. Optimális futóproram: -kedd 15 perc -csütörtök 20 perc -szombat 15 perc Ez azt jelenti, hogy egy héten összesen 50 percet futsz. A terhelést fokozatosan növelheted, de csak mértékkel! (Max 70 perc legyen a heti össz.) Ha erőt veszel magadon és ezen keretek közé szorítva végzel aerob mozgást, akkor biztos lehetsz benne, hogy az állóképességeddel párhuzamosan az izomtömeged is növelni tudod!
2002-04-09 00:00:00
gasti

Két éve edzem, de nem vagyok megelégedve

Kérdés
Két éve edzem, de nem vagyok megelégedve a bicepszemmel. Heti hányszor dolgozzam meg és milyen gyakorlatokat csináljak? Köszi!
T
Válasz
Kedves T! Azt nem írtad meg, hogy pontosan mi a probléma a bicepszeddel.A méret? a szálkásság? a csúcsosság? Mivel a bicepsz nagyon gyorsan regenerálódik, ezért hetente többször is lehet rá edzeni(szerintem a legjobb 2x).De nagyon könnyű túledzeni is, mert minden húzó ill. evező gyakorlatnál jelentős terhelést kap.Lehet hogy talán te is túlterheled a bicepszed. Ha a mérettel van problémád, akkor végezz a lehető legnagyobb súllyal 2kezes bicepszet állva(pl4x6).
2002-04-08 00:00:00
gasti

sziasztok.mitt tugyak csinalni,hogy egyb...

Kérdés
sziasztok.mitt tugyak csinalni,hogy egyben a zsirt is leegesem es novelni is tugyam az izmaimat.lasan mar 4 honapja edzek,es meg nem szedtem semifele kiegezitot vagy dopingotmitt ajanlanatok?
zolyka
Válasz
Kedves zolyka! Tömeget növelni és zsírt égetni egyszerre igazán hatásosan nem lehet.A tömegnöveléshez rengeteg szénhidrát, kalória és fehérje szükséges.Ezt elég nehéz lenne összeegyezteti egy zsírégető "étrendel". De egy szója+tejsavó fehérjekombináció hasznos lehet az egyidejű zsírégetés és izomtömegnövelés esetében(ha mindenképp egyszere akarod a kettőt). El kellene döntened, hogy te tömeget akarsz növelni vagy zsírt égetni, mert a kettő együtt nagyon lassan megy...
2002-04-06 00:00:00
gasti

Nekem már kb. egy hete fáj a bal vállam,...

Kérdés
Nekem már kb. egy hete fáj a bal vállam, pihentettem is egy hétig, de nem nagyon akart elmúlni a fájdalom. Emiatt nem tudok normálisan edzeni. Orvoshoz nem akarok menni, mert az azt mondaná, hogy pihentessem. Az edzést nem akarom elhanyagolni. Mit tegyek?
colos
Válasz
kedves colos! Mindenképp vegyél valamilyen izületlazító kenőcsöt és minden nap kend be vele a válladat.Ha nem túl komoly a sérülés, akkor a nyújtógyakorlatok rendkívül hasznosak lehetnek.De ha nem múlik a fájdalom, el kell menned orvoshoz, mert maradandó sérülés is kialakulhat. Vállsérülésnél általában előfordul, hogy végezhetők eltérő szögű vállgyakorlatok.Ha pl:fekvenyomásnál fáj a vállad, akkor lehetséges hogy oldalemelésnél vagy döntött törzsű oldalemelésnél nem fog. Kísérletezgess, de semmiképp ne végezz olyan gyakorlatokat, amelyeknél fájdalmat érzel, mert akkor csak rosszabb lessz.
2002-04-03 00:00:00
gasti

Builder.Hu | Edzés | Versenyek | Képek | Videók | Erősember | Étrend | Sztárok | Edzőtermek


Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
3 kg 
 / 4.5
7%   14 990 Ft  
13 990 Ft
120 tab. 
 / 4.7
 
5 790 Ft
%
6 kg 
 / 4.8
20%   29 980 Ft  
23 990 Ft
1 kg 
 / 4.2
 
4 490 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104379 fénykép található.
Roy Callender
Roy Callender
MLO Olimpia 2004
19 év alatt
Müller Péter, Ormándi Csaba, Bognár Gergő
MLO Olimpia 2004 19 év alatt Müller Péter, Ormándi Csaba, Bognár Gergő
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Kamionhúzó OB 2014
Kamionhúzó OB 2014
BB.Tv Episode #64.
BB.Tv Episode #64.
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink
BB.Tv - Nem kislányoknak!

Builder Gasztro - Főzőműsor testépítőknek

BB.Rádió - 100% Drugs Bunny

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....