Logo

Drugs Bunny Edző Válaszol Archívum

 
2003 július kérdések-válaszok - Drugs Bunny Edző Válaszol

szia Zsolti!Lenne egy igen érdekes kérdé...

Kérdés
szia Zsolti!Lenne egy igen érdekes kérdésem és kérésem: Én meg vagyok bolondulva az izmos nőkért de talán még a tulzásba is esek.Szerinted is gusztustalan és csúnya ha egy nő tul izmos?Mert mindenki hülyének néz körülöttem és nem tudom hogy ez normális-e?Illetve mivel sehol az ég világon nem találok izmos lányt igy szeretnék segitséget kérni hátha tudnál segiteni,nekem nagyon fontos lenne .Szeretnék megismerkedni egy ilyen lánnyal vagy legalább csak levelezni vele.Elmondom milyenek tetszenek:Az elejéröl mint Horcsák Gabriella,Gárgyán Rita,Köteles Éva és a keményebbek még jobban :Stacy Simons,Irish Kyle,Lenda Murray,Denise Masino.Gondolom ismered nem kell bemutatni.Megköszsönném ha válaszolnál vagy ha tudnál segiteni.Köszi Szia.
Axelboss
Válasz
Horcsák Gabi egy tornász lány de megígérem hogy megkérdezem van e valami net elérhetősége. Gárgyán Ritának a Scitec címén tudsz üzenni, Köteles Évit megkérdem mit szól hozzá, Stacy Simons válaszol ha írsz,most készült el a honlapja,Lenda Murray szintén. A többi hölgyet nem tudom. Remélem tudtam segíteni. Csak vigyázz hogy bele ne gázolj valami családi életbe! ;-)
2003-07-31 00:00:00
Sztereó

Szia! A Cytopro, vagy a Proform Whey Pro

Kérdés
Szia! A Cytopro, vagy a Proform Whey Protein a jobb? Köszi a segítséget!
Gábor
Válasz
Nehéz kérdés! Egy bevizsgálás után okosabb lennék. :-) A Cytopron nem érződik úgy az édesítőszer íze mint a Proform wheynél. A Proform whey utolsó kortyainál érezni lehet egy enyhe savanykás ízt. Ez nem kellene.
2003-07-31 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereó! Mindenki issza a turmixait...

Kérdés
Szia Sztereó! Mindenki issza a turmixait edzés után. Én nőnemű fogyni vágyó egyed vagyok, és este járok súlyzós edzésre (van benne utána félóra aerob), ha utána megiszok egy tej+banán+szőlőcukor mixet, hízok tőle, vagy az kell az izmoknak?
anonymous
Válasz
Abban az esetben ha az edzés után már 1 órával alszol akkor nem jó. Ha viszont 8-9 körül befejezed az edzést és 11-12 körül fekszel akkor még aktívnak számítassz. Ez az én meglátásom. Maga a mix amit iszol nem kimondottan diétás! Sőt! Egy vízzel készített fehérjeturmixnak sokkal több hasznát vennéd!
2003-07-31 00:00:00
Sztereó

Szia Mester! Azt már minden lelkes forum...

Kérdés
Szia Mester! Azt már minden lelkes forumos tudja, hogy a legolcsobb jó a Cytopro, de melyik a legjobb ill. legjobbak, ha nem feltétlenül a pénzt nézzük? Köszi
Tomi
Válasz
Micropro,Isopure,Advanced Whey Protein,Whey Isolate.
2003-07-31 00:00:00
Sztereó

Szia Zsolt! Az volt a probléma, hogy fo...

Kérdés
Szia Zsolt! Az volt a probléma, hogy fordítot sorrendbren kaptad meg a kérdéseimet:) Szal elolvastam. Más: Nyakbólnyomáskor érzem, hogy ropog a vállam. Nem fáj, de zavaró, és félek, hogy sérülés lesza vége. Ha nem eresztem le teljesen, akkor nincs gond csak, de az csak féligvégzett gyakorlat. Valami csodaszer segíthet esetleg? Ne folytassam ezt a vállgyakorlatot?(kár lenne, szeretem ezt a gyakorlatot) Köszi
Krisztián
Válasz
Próbáld ki a glucosamint. A Proformé működik. Én most olyan szinten vagyok "vállilag" hogy nem tudok edzeni sem! Pont ugyanezek voltak a tüneteim.
2003-07-31 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereo! Kovetkezo a kerdesem: kb. ...

Kérdés
Szia Sztereo! Kovetkezo a kerdesem: kb. mennyi kell a testzsir-szazalakod legyen, hogy jonak lehessen mondani? Testsulyom 95-100 kg kozott mozog, a testzsir 13.2%. Kosz.
Lolek
Válasz
Versenyen a legjobb eddig nekem 4.8 volt. Ezzel elégedett voltam.
2003-07-31 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereó!Egy egyszrü kérdésem lenne ...

Kérdés
Szia Sztereó!Egy egyszrü kérdésem lenne MLO vagy BioTech Te melyiket ajánlod mert nagyon megoszlanak a vélemények.Gondolom van valami külömbség közöttük.(fehérjékre lennék kiváncsi)Elöre is Kösz Ati
anonymous
Válasz
MLO. A Bio Tech az MLO német leányvállalata. Amolyan MLO "másodvonal. Minőségileg messze jár a tényleg jó MLO termékektől. / Bio Plex,Muscle Zyme /
2003-07-31 00:00:00
Sztereó

hello kérdésem az lenne, hogy mennyi id

Kérdés
hello kérdésem az lenne, hogy mennyi idő alatt, hány gramm fehérjét tud feldolgozni szervezetünk? elég hülye megfogalmazás, de szerintem érted :)
janó
Válasz
Ki kell kísérletezni. Szerintem max 25-30 gramm ami elfogadható. Egy óra hossza elegendő elvileg a felszívódásához. Biztos vannak emberek akiknek szervezete ennél többre képesebb. [link]
2003-07-31 00:00:00
Sztereó

Hi! Az egyik srac irta ,hogy a turoban 1...

Kérdés
Hi! Az egyik srac irta ,hogy a turoban 16g feherje van. Na most en teljesen mas forrasbol de ugyszint igy tudom. Felzsiros turoban 16g feherje van. Az az 50 valamennyi amit irtal nem tudom honnan szarmazik. Az abban az esetben lenne igaz ha teljesen szaraz turot vennenk alapul. A turoban 25%-a a szarazanyag tartalom. Tehat 100 grammban 25 gramm a szarazanyag. Abban pedig ha a feherje (16g) aranyat nezzk valoban 60% koruli erteket kapunk. De ugye ilyen turot nem kapni:)) De szerintem ezen nem veszunk ossze.
bg
Válasz
Bocs srácok megkövetem magam! Van egy kedvenc "tejoldalam" és annak veszem mindig alapul az írásait. / ott tényleg ez az adat, de hol a víztartalom /Mikor este ezt leírtam rájöttem hogy nagy hülyeség. Reggel korrigáltam a baromságot. :-) Bocs! Lehet hogy kezdek megkattanni! "A Skizofrén válaszol" :-)
2003-07-31 00:00:00
Sztereó

Szia! Szeretnem megtudni melyik a leghat

Kérdés
Szia! Szeretnem megtudni melyik a leghatasosabb gyakorlat az "uszogumik" ellen.Koszi!
Charlie
Válasz
A diéta! + lábemelés+felülés. A diéta állandó,a hasazás heti kétszer.
2003-07-31 00:00:00
Sztereó

Szia! Megáltam a a növésben , valamiért ...

Kérdés
Szia! Megáltam a a növésben , valamiért nem növök úgy mint edig nem erősödöm , pedig ugyanúgy edzem mint edig két évig . Mit tegyek nem akarok szteroidokhoz nyúlni !
Hayabusa
Válasz
Bizonyára a szervezeted most egy kis kegyelmet kér. Pihenj egy-két hetet. Utána újult erővel és mégtöbb kalóriával rohamozd meg az edzőtermet. De azt el kell fogadnod hogy a fejlődés csak az edzés első éveiben ilyen nagyobb mértékű. Ha ez a fejlődés mindig ilyen rohamos lenne akkor teli lennénk Swarcikkal és ed Coenekkel. :-)
2003-07-31 00:00:00
Sztereó

Hi!Tegnap írtad nekem,hogy a WPC-t ajánl...

Kérdés
Hi!Tegnap írtad nekem,hogy a WPC-t ajánlanád mindazok ellenére hogy szarul oldódik és az íze sem finom.Ha az árat is figyelembe venném, akkor vehetnék Proform Whey proteint?Mennyivel rosszabb mint a WPC?Nekem jobban megérné a Proform!Köszi!
Bootsy
Válasz
Vehetsz Proformot! Semmi rosszat nem tudok róla mondani. Oldódik,finom és bizonyára még az van benne amit ráírtak.
2003-07-31 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereó! A kérdésem az lenne, hogy

Kérdés
Szia Sztereó! A kérdésem az lenne, hogy milyen gyakorlatot tudnál ajánlani a hónalj és a fűrész izom közötti felesleg eltüntetésére.Előre is köszi.
saiko
Válasz
Áthúzás+diéta.
2003-07-31 00:00:00
Sztereó

Vélemény a Reggeli Italokról? Mi van ben

Kérdés
Vélemény a Reggeli Italokról? Mi van benne?
anonymous
Válasz
Az üzletek polcain, a fogyasztási tejek közvetlen szomszédságában egyre gyakrabban látunk Tejital, illetve Reggeli ital felirattal ellátott termékeket. A vásárlók egy része a polcról gyanútlanul leemeli és megvásárolja ezeket, azt gondolva, hogy a tehéntej összetételével egyező minőségű élelmiszert visz haza. A szemfülesebbek vagy gyanakvóbbak pedig elkezdik böngészni a csomagoláson látható feliratot, vajon mi is ez a tejnek látszó ital. Az összetevőket vizsgálva hamarosan szemükbe ötlik, hogy a termék permeátot vagy - másképpen írva - permeátumot is tartalmaz. Mi az a permeát? - teszik fel sokan e kérdést maguknak vagy a szakembernek. Ártalmatlan anyagról van-e szó, vagy esetleg kockázatai vannak fogyasztásának? A permeát egy tejipari melléktermék, amely a tej ultraszűrésekor keletkezik. Az ultraszűrés olyan művelet, amelynek során a különböző méretű részecskéket tartalmazó oldat, a fölözött pasztőrözött tej, meghatározott pórusméretű membrán felületén az oldatra gyakorolt megfelelő nagyságú nyomás hatására két frakcióra különül el. Az egyik a koncentrátum, amelynek részecskéi méretüknél fogva nem jutnak át a pórusokon. A másik a membrán pórusméreténél kisebb részecskék frakciója, a permeátum. Az elválasztás mérettartománya ultraszűrésnél 0,05-10 mm. Az ultraszűrés a tejiparban a tejfehérje-koncentrátumok gyártásának egyik legfontosabb módja. Az ultraszűréssel kémiai és érdemi hőbehatás nélkül koncentrálhatók a tejfehérjék eredeti állapotukban. A nagyméretű fehérjéket a membrán csaknem teljes mértékben visszatartja, gyakorlatilag a koncentrátum térfogatcsökkenésének arányában koncentrálja. A fehérjekoncentrátumokat az élelmiszeriparban, elsősorban a hús- és konzerviparban, a sütőipari termékek gyártásánál, italok, levesek és mártások előállításánál használják fel. A permeátum oldószert (vizet) és döntően valódi oldatot létrehozó anyagokat (például tejcukrot, ásványi sókat) tartalmaz. A permeátum hasznosításának egyik területe a már említett tejitalok gyártása. A permeátumhoz tejet, bizonyos termékeknél ízesítő- és színezőanyagokat, emulgeálószereket adagolnak, majd a csomagolás következik. Ha e termékek összetételét vizsgáljuk, megállapíthatjuk, hogy az korántsem azonos a tejével. Fehérjetartalmuk kisebb, s kalciumból is kevesebbet tartalmaznak, mint az azonos mennyiségű tej, hiszen a kazeinhez kapcsolódó kalcium sem jut át a membránon az ultraszűrési művelet során. Mindezeknek figyelembevételével jó lenne a vásárlókban tudatosítani, hogy bár a tejitalok ellenőrzött körülmények között, nagy szakmai tudással előállított élelmiszer-ipari termékek, biológiai értékük nem azonos a tehéntejével. Az üzletek polcain pedig egymástól jól elkülönítve, nem összekeverhető módon kellene elhelyezni őket, körülbelül úgy, ahogyan a margarinokat és a vajat rendezik.
2003-07-31 00:00:00
Sztereó

Szia Zsolt! Most minden bizonnyal egy ez...

Kérdés
Szia Zsolt! Most minden bizonnyal egy ezerszer feltett kérdést teszek fel ezer egyedszer, de mégis arra szeretnélek kérni, hogy válaszolj. Már jó régóta edzek, szinte mindenem elég jól felfejlödött, viszont elég nagy hiányosságokat látok a mell felsö részénél. Csinálom a döntött pados gyakorlatokat is, nagy hangsulyt fektetek rájuk, ettöl ki is javult valamelyest ez a hiba, viszont a mell felsö és középsö részével nem tudok mit kezdeni. Nem tudsz valami spéci gyakorlatot ami jó ide? Gondoltam szüknyomásra döntött padon, viszont nem tricepszezni akarok... segíts légyszíves ha van valami ötleted, elöre is köszi szépen! Sok sikert!
Peti
Válasz
Végezz áthúzásokat és a fönti ponton jól feszítsd meg. Vagy van ez a chest press gépes gyaki : [link]
2003-07-30 00:00:00
Sztereó

Helló Sztereó!!Mikor vége az edzésnek ná...

Kérdés
Helló Sztereó!!Mikor vége az edzésnek nálunk, mindenki megissza a fehérje turmixát dumálunk még egy picit,majd lemegyünk a krimóba és megiszunk egy pohár sört!Szeretném tudni,hogy ezzel a fejlődésem útját álom vagy sem??Mit tartalmaz egy pohár sör???
Laca
Válasz
No problém amíg egy pohárnál maradsz. Nagyon jó kis összetett szénhidrát az alapja. Maláta. /maltodextrin/ Viszont jó vízhajtó és rengeteg ásványi sót tartalmaz. Most mindenki alkoholista lesz ezek után? :-DDD
2003-07-30 00:00:00
Sztereó

Szia Zsolt!Tudom már több válaszban is m...

Kérdés
Szia Zsolt!Tudom már több válaszban is megírtad hogy egyszerre tömegetnövelni és szálkásítzani zsírtömeget leadni nem lehet...!És úgy hogyha nekem már megvan a kellő izomtömegem lábra... mivel előtte olyan sportot űztem ami segített ebben de felsőtestre "hízni" szeretnék!??? ilyen esetben sem lehet? ha nem akkor miért nem?köszi
gun
Válasz
Ha nem lábazol akkor felsőtestre hízol inkább mivel ott fejlődik az izomzat ahol inger éri.
2003-07-30 00:00:00
Sztereó

Helló Fityesz vagyok!Sajnos gerinc sérve...

Kérdés
Helló Fityesz vagyok!Sajnos gerinc sérvem van ezért a rúddal való evezések nagyon borzalmasak!!!Térjek át inkább az alsó csigás evezésekre???Mit csináljak????
anonymous
Válasz
Vigyázz vele! Még a csigás evezés is nagyon veszélyes. Teljesen kerülnöd kellene azokat a mozgásokat amelyek függőleges nyomást mérhetnek a gerincre,vagy arra kényszerítik a gerincet hogy emeljen vagy tartson valamit.
2003-07-30 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereó! Egyszer azt írtad, hogy n...

Kérdés
Szia Sztereó! Egyszer azt írtad, hogy nem a legjobb az otthoni testépítés. Mivel nekem körülményes az edzőterembe járás, szerinted van értelme annak, hogy veszek egy multifunkciós, de minőségi all-in-one kondigépet plusz kézisúlyzókat? Van konkrét ajánlatod? Nem akarok olyan nagyon kigyúrt lenni, csak egy esztétikus, izmosabb testet szeretnék. A te edzéstervedben sincs sok olyan gyakorlat, amit ilyen géppel ne lehetne elvégezni. Köszi
Fritzee
Válasz
Semmi értelme a multifunkciós gépeknek. Egy jobb minőségűre / ami pakolható és nem esik szét 2 hét után / meg rámenne a gatyád. Szart sem érnek ha fejlődni akarsz!
2003-07-30 00:00:00
Sztereó

Hello. Egy heti 4 napos edzéstervet akar...

Kérdés
Hello. Egy heti 4 napos edzéstervet akarok magamnak összeállítani. A dolog úgy nézne ki hogy egy nap csak egy izomcsoportot dolgoztatnék meg. Szóval hétfő: mell, kedd: bicepsz - has, csütörtök: hát, péntek: tricepsz - has. Namost a kérdésem az lenne hogy hány gyakorlatot javasolnál (kb 4-5x8as szériákban, kivéve has) egy izomcsoporthoz ebben a felállításban? Kösszépen.
anonymous
Válasz
Ugynaz a három gyakorlatos felosztás. A gyakorlatokat persze időnként változtathatod.
2003-07-30 00:00:00
Sztereó

Szia! Azt hallottam valahol, hogy edzés ...

Kérdés
Szia! Azt hallottam valahol, hogy edzés közben (kardiózom és súlyzózom is kis súlyokkal) nem szabad sok folyadékot magunkhoz venni, mert higítja a vért, aminek káros hatásai lehetnek. Én eddig pont az ellenkezőjét hallottam, hogy minél több a bevitt folyadék, annál jobb. Most akkor hogy is van ez? Köszi
Zita
Válasz
Kell a sok folyadék! Tessék ezt a cikket elolvasni: [link]
2003-07-30 00:00:00
Sztereó

Hello! Elképzelhetö,hogy a creatin mono

Kérdés
Hello! Elképzelhetö,hogy a creatin monohidráttól 6kg-ot híztam izomra? De így van. Írd le légyszives,hogyan müködik a creatin a szervezetre
Nyeszlet
Válasz
Eképzelhető,nem ritkán előfordul. [link]
2003-07-30 00:00:00
Sztereó

Szia Zsolt! Szeretnék pár kérdést felten...

Kérdés
Szia Zsolt! Szeretnék pár kérdést feltenni: 1: cytopro feherjet erdemesebb inkabb venni akkor? hiszen ha a minosege ugyanolyan jo mint a scitec promax, delite vagy wpc termekeknek es olcsobb, akkor azt vennek. 2: ugyanez a kerdes kreatin porral: nem ugyanaz a 100% creatin monohidrat van mind2 forgalmazo termekebe? mer a cytogen olcsobb ott is 3:A kreatin pezsgoformula mar annyira tokeletes, hogy mindenkinek arra kene atterni. Minek a Trans-x, createc gold meg a tobbi? Hiszen a pump tokeletes felszivodast biztosit. Vagy nincs igazam? 4:kreatin porral is el lehet erni ugyanolyan eredmenyt mint pumppal, csak nem annyira kenyelmes a por, nem? Mert ezen a teren is olcsobban tudok kijonni. Egyebkent most nyomozast inditok a neten hatha fellelem hogyan lehet a pumot utanozni mas pezsgoformulaval, csak nem lehet mar sokaig ez titok:)) Majd ha ratalalok kirakom ide a sitet ahol leirjak... 5:mivel meg eddig nem szedtem kreatint nincs tapasztalatom hogyan erdemes szedni (por alakut). Feltoltesnel belekeverni a vm35 be 10g ot eddzes utan? Reggel szedjem be a masik 10g ot, vagy 5-5g ot kulon elosztva napkozben? Milyen szenhidratot egyek melle az optimalis szinthez es mennyit kb? Fenntartasnal eleg csak a napi vm35 hoz keverni a 10g ot? Ne haragudj hogy ennyi kerdessel zaklatlak, koszi a turelmet, nagyon sokat segitesz mindannyiunknak. Igy tovabb.
Krisztián
Válasz
1)A Wpc érne legtöbbet,de oldódásbeli problémáim voltak vele. /...+ nekem nem elég édes :-) / A Cytopro lehet hogy egy kicsi különbséggel alacsonyabb kategóriát képvisel,de ezt aszthiszem az áron is látni. Ne akarjon már senki top minőségű fehérjét venni olcsón,mert ilyen nincs. Erős középkategória..esetleg jó kategória. Ez fér bele a viszonylag olcsó termékekbe. 2) Nem ugyanaz. A Scitec creapure / levédett márka / kreatin. Több cég viszont olcsó szar kínai kreatint használ. Hálistennek azért vannak cégek akik bár nem levédett márkát de nem is szart raknak bele. Menj biztosra. Creapure vagy Ultrapure. Scitec,Prolab. 3) Azért van több fajta hogy szélesebb legyen a kínálat. Nameg kényelmesebb is a pezsgőformula. A Volumass 35 és kreatin szedésére pedig szánj már egy délelőttöt hogy a megválaszolt kérdések közt megtaláld a választ. :-) Köszi!
2003-07-30 00:00:00
Sztereó

Hello Mester ! Eloszor is koszi a sok...

Kérdés
Hello Mester ! Eloszor is koszi a sok jo tanacsot mindenki neveben ! Nagyon sokat tanultunk Toled. Kiraly Vagy ! Ha Te most kezdenel elorol mindent, es a tudassal amid most van: -kinek a programjaval dolgoznal? -kaja mellett milyen anyagokat szednel ? Koszi
Matyas
Válasz
Ha most kezdeném előről? A saját mostani programommal dolgoznék. Tonnaszám enném az Advanced Whey proteint. :-)
2003-07-30 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereó! 47 kg-s lány vagyok, és sz...

Kérdés
Szia Sztereó! 47 kg-s lány vagyok, és szeretnék egy pici tömeget növelni a felső testemre is. Már egy éve eddzem, sok fehérjét fogyasztok, a scitec-től a 100% whey anabolicot, de a karom, vállam semmit nem erősödik, pedig eddző által előírt ütemben eddzem. Szeretném kérdezni, hogy én szedhetnék creatint? Vagy inkább felejtsem el? ha szedhetek légyszi írd meg melyiket, mikor, mennyit, mivel szedjem, ha nem szedhetek, akkor légyszi segíts valami megoldást találnom. + egy kérdés: Ha csak felsőtetstre szeretnék erősödni, akkor creatinos időszakban ne lábazzak?Válaszodat előre is köszi!! További szép napot! Zsu.
anonymous
Válasz
Szia Zsu! Te is kipróbálhatod a kreatint. Én a pezsgőformulát javasolnám. Bár szerintem a fő hangsúlyt a több kalóriabevitelre tedd. Kolleganőmnek Darázs Bernadettnek / Fitnesz forma magyar bajnok / a Scitec Myometh is nagyon bevált. Öt kilót hozott neki. A pezsgő formuláből /Pump/ 2 zacsi kellene feltöltéskor /reggel,edzés előtt./, és egy kellene a szintentertáskor. A Myomethből napi 5-6 kapszula kellene. .....a kreatinos időszakban is lábazz,legfeljebb vegyél vissza belőle.
2003-07-30 00:00:00
Sztereó

Szia Zsolt! Két dologgal kapcsolatban s...

Kérdés
Szia Zsolt! Két dologgal kapcsolatban szeretném kérdezni a véleményed: 1., Eddig mentek az edzések folyamatosan, viszont 1 hete pihenőn vagyok, mert megcsuktam a vállam. Most ezalatt a pihenő alatt nem igazán viszek elég fehérjét, az az igazság, hogy a nagy melegben nem bírok enni. Szóval mióta nem iszok napi 2-3 cytpro-t, azóta reggelente amikor felkelek, egyszerűen mosott szarnak érzem magam, és ez látszik egész nap a teljesítményemen. Fáradékony vagyok, stb. Szerinted hatással lehet a teljesítőképességre (fizikai, szellemi) a kevés napi fehérje? Másik: Eddig megettem pár vödör cytoprot, bejött az íze, meg hozott is elég szépen, jó biztos nem egy csúcskategóriás fehérje, de ennyiért..... A kérdésem az lenne h mi a véleményed a power whey fehérjéről. Át szeretnék rá állni, mert néha kell a váltás, nem? Mekkora a fehérjetartalma? Ja, és elvileg az csak tejsavó....
Rousboy
Válasz
1) Minden közrejátszhat:a meleg, a szar kajálás,a depresszív állapot. 2)Válthatsz. 62%-os. Nem próbálod akkor ki inkább a Proform Whey Proteint?
2003-07-30 00:00:00
Sztereó

Nem vártam meg a válaszod, hanem inkább ...

Kérdés
Nem vártam meg a válaszod, hanem inkább a kevésbé lusta módszerhez folyamodtam: elolvastam a részletes cikkeket a creatinról és a fehérjéről. A fehérjénél már minden tiszta sor. Viszont a creatin cikkben ellentmondásba ütköztem: „...hogy a kreatin adagunk mellé 75 g egyszerű szénhidrátot kell fogyasztanunk. Az orvosok is 75 g-ot használnak...” táblázatban: „5g Creatin + 25g Dextróz + 2,5-5 dl víz” Tehát a legjobb szénhidrát a szőlőcukor a creatin szedése mellé. Viszont akkor mekkora is az optimális mennyiség 10g-hoz? 50g, vagy 75g dextróz? A cikkből én nem tudtam kivenni, hogy most a creatin jó e tömegnövelő turmixba keverve. A reklámok szerint igen(hiszen ott van a szénhidrát és a folyadékmennyiség). De csak akkor, ha vízzel turmixolok? Vagy akkor sem? Csak azért kérdem, mert ezt is olvastam: „...Ehhez alkalmazzuk a dextrózt a megfelelő mennyiségü vízzel és kreatinnal. Semmi mást nem tartalmazhat ez az ital, ami lassítaná az izomba jutását, sem fehérjét, sem zsírt. Mint láttuk, ezek csőkkentenék a felszívódást.” Tehát először a kreatin dextrózzal + vízzel, utána a tömegnövelő turmix külön? „A második szakasz beindításához 20-30 perc múlva fogyasszunk jól oldódó fehérjét, mint amilyen a tejsavó protein por, megint csak vízzel, vagy zsírmentes tejjel.” Láthatod zavarodottságom:-) Köszi a választ!
Krisztián
Válasz
10 grammhoz 75 gramm dukál. Tömegnövelő turmixba is rakhatod,de akkor ne tejjel készítsd hanem vízzel. szerintem elég ha ilyenkor a tejet és zsírt kiküszöbölöd.
2003-07-30 00:00:00
Sztereó

Helló Zsolt! Ektomorf alkat vagyok már ...

Kérdés
Helló Zsolt! Ektomorf alkat vagyok már féléve edzek, itt-ott már látni egy kis növekedést. mivel én csak izomban tudok felszedni. akkor én most izomtömegnövelőt vagy tömegnövelőt szedjek a jobb hatás éerdekében?
anonymous
Válasz
Egy olyat amiben azért van szénhidrát is bőven. Volumass 20,Volumass 35, N-Large. Adtam választási lehetőséget.
2003-07-30 00:00:00
Sztereó

szia Sztereo!az lenne a kérdésem hogy ha

Kérdés
szia Sztereo!az lenne a kérdésem hogy ha tömeget akarok növelni,kreatin mellé melyik fehérjét ajánlod:WPC vagy Cytopro?köszi
Bootsy
Válasz
A WPC szarabbul oldódik és kevésbé finom, de többet ér! :-)
2003-07-30 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereo! Tegnap véletlenül tal...

Kérdés
Szia Sztereo! Tegnap véletlenül találkoztam a Fitness terem kondiedzőjével. Gondoltam itt az idő, puhatolózzunk, háha megtudok valami okosat. Azt mondta, hogy edzés után 4 percen belül kell a fehérjét (táplálékkiegészítő formájában) bevinni a szervezetbe, mert utána csak felfúj. Akkor most az előre összekevert trutymót vigyem be magammal és amint kész vagyok a nyújtással már igyam is? vagy ez azért nem így van? köszi!
kisbeka
Válasz
Nem kell 4 percen belül bevinned. Szerintem csak szívatott! :-) Nem értem hogy miért fújna fel ha 20 perc múlva innád meg. Nincs összefüggés!
2003-07-30 00:00:00
Sztereó

Hi Sztereó! Azért írok neked, mert az ed...

Kérdés
Hi Sztereó! Azért írok neked, mert az edzéstervekkel kapcsolatban van egy két dolog ami elég sötét számomra. Az általam olvasott fitness újságokban pedig egyértelmű választ nem találtam a kérdéseimre, ezért szretném ha egyértelműen válaszolnál. 19 éves vagyok és tömegnövelés a célom. Edzésterv alatt én nem csak azt értem, hogy hogyan van kettéosztva az edzéstervem -tehát melyik nap mit edzek- , hanem minden gyakorlotot beleszámítok. Nem értem, hogy meddig lehet nyomni egy edzéstervet. Hallottam olyanokat, hogy 3 hónapig mert utánna hozzászokik a szervezetem és leláll vagy lelassul a fejlődésem. De olyanokat is, hogy akármeddig lehet csinálni egy edzéstervet -tehát most elkezdem és nagypapa koromban meg befejezem. Akkor most melyik ez a kettő közül ? Az is lehet, hogy ha nem vagyok megelégedve a fejlődésemmel csak kisseb változtatásokat kell végre hajtani az edzéstervemen, mondjuk 1-2 gyakorlat, ha a többinél fejlődök akkor azok maradhatnak ? Vagy erre általános szabály nincs is, mindenkinél más és más, van aki úgy fejlődik ha havonta cseréli az edzéstervét, van aki 1-2 gyakorlatot váltogat, másnak meg akár jó ugyanaz az edzésterv akármeddig ? Szóval ezek a verziók közül melyik, mert én egyre jobban el vagyok tévedve ezek között ?
anonymous
Válasz
Én is sok edzéstervet kipróbáltam. Nem hiszem hogy szükség lenne az edzéstervek akár 3 havi változtatására. Az ember az évek alatt kitapasztalja azt a tervet ami a legjobban beválik. Nálam is ez történt. 3-4 éve ugyanannál az edzéstervnél vagyok. Pici változtatásokkal el lehet kerülni a monotonitást. Az szerintem hülyeség hogy állandóan váltogatni kellene az edzéstervet.
2003-07-30 00:00:00
Sztereó

Szia!Én egy szerintem elég komoly kérdés...

Kérdés
Szia!Én egy szerintem elég komoly kérdéssel fordulok hozzád szeretném a véleményedet kérni azt hallottam hogy nagyfokú fizikai munka hatására a rövidlátók megvakulhatnak és a súlyzózás gyengíti a látást ez igaz?Mi a véleményed?
J
Válasz
Kicsit komolytalanul válaszolok,de én is szemüveges vagyok és eddig nem romlott a látásom drasztikusan a 13 év alatt. Bár hallottam erről a feltevésről. Szerintem ezügyben egy szemész szakorvos többet tudna mondani.
2003-07-30 00:00:00
Sztereó

Aloha Mester! Szerinted hatra eleg ez a ...

Kérdés
Aloha Mester! Szerinted hatra eleg ez a 3 gyakorlat? mellhez huzas, nyakmoge huzas es fureszeles. Ja es szerinted 2 naponta lehet hasazni, vagy jobb a 4 naponta hasazas?:)
Sawyer
Válasz
A hátgyakorlatok közül a mellehez húzás gondolom nem föntről hanem szemből történik. Mert így klappol. A hasazás legyen köztes mondjuk 3-4 naponta,bár tudod ez abszolút kajafüggő hogy mennyit változik a hasizom kidolgozottsága.
2003-07-30 00:00:00
Sztereó

Üdv Sztereó! Bőrrepedésre rákeresve az E...

Kérdés
Üdv Sztereó! Bőrrepedésre rákeresve az Edző válaszol rovatban többször írtad, hogy talán plasztikai sebészet segít rajta. Sajnos nekem is vannak striáim, amik eléggé aggasztanak. Bőrgyógyász írt fel krémet, remélem használ. A sebészetről kapcsolatban: van esetleg olyan ismerősod, akinek használt, vagy tudsz-e olyan intézetet ajánlani, akik ezzel foglalkoznak? Ill. ez a lézeres kezelés, amit te javasolsz? Csak azért, mert amikor bőrgyógyásznál rákérdeztem erre, akkor "szépen" összevitatkozott a főorvos meg az orvos, hogy érdemes-e kipróbálni. Előre is köszi.
anonymous
Válasz
Egy időben én is nagyon aggódtam emiatt. Nem akarlak elkeseríteni de a krém tuti nem fogja elmulasztani. Elhalványítani esetleg. Gondolj bele bekensz egy szétrepedt bőrfelületet /ami nem nyílt seb/,szerinted egy krém "összehegeszti"? A plasztika nem ér annyit. 4 havonta akkor mindig látogatod majd a sebészetet? Egyébként olyan helyen érdeklődj ahol tetoválás eltávolításával is foglalkoznak. Ebben én nem vagyok illetékes. Olvasgass a www.plasztikaisebeszet.lap.hu oldalon.
2003-07-30 00:00:00
Sztereó

Ismét én vagyok vszinű nem fogalmaztam t...

Kérdés
Ismét én vagyok vszinű nem fogalmaztam teljesen értheően ezért bocsi. szóval a számok derékméretek, nem is beszéltem a kilókról, mert az csalóka lehet nem biztos hogy zsírvesztésről van szó, 1 kg - nál véletlen sem veszítek többet hetente. Most olyan 84 cm a derekam és tavaj nyáron olyan 77 - 78 ra sikerült lediétáznom magam ezért mondtam, h szerintem még olyan 6 ot le kellene leszednem, amire kíváncsi vagyok viszont, hogy az általam leírt diétával akkor mondjuk azt, hogy 2 hét alatt hány cm mehetne le rólam. Kérdezhetném úgy is, hogy mondjuk 1 kiló leadása ami mondjuk tényleg csak zsírba megy le (szinte) hány cm - t jelenthet derékban. köszi a választ
Spartacus
Válasz
Ez nagyon változó! Tudod én soha nem szoktam derékméretben nézni a változást. Mindig a tükör a mérvadó! Tehát hogy kiló és centi közt mi az "átváltószám", nem tudom megmondani.
2003-07-28 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereo! Igaz az,hogy mikor ehseg

Kérdés
Szia Sztereo! Igaz az,hogy mikor ehsegerzetunk tamad,akkor ez jelzes a szervezetunktol,hogy izmot egetunk es nem zsirt?
King
Válasz
Nem feltétlen igaz. Kemény diétánál ez általában előfordul. Főleg olyanoknál akik előtte azért nagy zabagépek voltak. Tehát én a diéta alatt sokszor érzem magam éhesnek! De ez nem egyenlő azzal hogy az izmot vesztem. Ettől függetlenül egy valóban egy "utolsó jelzés" tömegnövelésnél hogy enni kell!
2003-07-28 00:00:00
Sztereó

Helló! Mit tudsz a 100% Bio-X Wehy Proró

Kérdés
Helló! Mit tudsz a 100% Bio-X Wehy Proról? a neten azt írják h 70% proteint tartalmaz. 900G é
anonymous
Válasz
Nekem nagyon bevált! Jó 2 évig használtam. Ár-minőség függvényében igen kifizetődő. Valóban egy 75% körüli fehérjetartalommal rendelkezik.
2003-07-28 00:00:00
Sztereó

Szerusz Zsolt! Az a problemam,hogy fe...

Kérdés
Szerusz Zsolt! Az a problemam,hogy fekvenyomaskor nem nagyon tudom leengedni a mellemre a sulyt,mert erzem,hogy szakadok meg,s egyszeruen nincs erom kinyomni.A mellemtol 10 cm-re engedem csak le,s igy mar ok.Mas gyakorlatoknal nincsenek ilyen gondjaim.Ez hatrany a fejlodesemre nezve? Koszi
A2
Válasz
Sokan küszködnek ezzel,de ez sajna egy hibás végrehajtás. Vegyél inkább kisebb súlyt,mert a rudat teljes mozgástartományban kell kezelni! Ez olyan mintha nem fejeznéd be a feladatot és könnyítenél rajta.
2003-07-28 00:00:00
Sztereó

Hy Master! Nekem egy olyan kérdésem len...

Kérdés
Hy Master! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy szerinted valaha is elérhetek egy olyan tömeget és kidolgozottságot mint te szteroidok nélkül? Mert ha jól tudom akkor azért te is kipróbáltál 1-2 dolgot... persze ezt azért kérdezem mert nekem is van egy célom, álmom... és mindezrt szteroid nélkül szeretném elérni! 18 leszek 173cm és 75 kg vagyok 8%testzsír, 1.5 év kondi ezalatt 17kg jött fel.
KicsiG
Válasz
Vannak nagyon jó genetikával megáldott emberek akik valóban nem szednek semmit ahhoz hogy versenyszintet hozzanak. Ilyen nagyon kevés van! Sokan azt mondják ez lehetetlen! Én is azt mondtam amíg nem ismertem meg Dr Höhn Józsefet. Neki ez egy életforma 15 éve. Hihetelenül erős amellett hogy nagyon eszetétikusan néz ki! Meg lehet nézni a képeit a sztárprofilban!
2003-07-28 00:00:00
Sztereó

Hi Sztereó! Feltettem már egyszer ezt a ...

Kérdés
Hi Sztereó! Feltettem már egyszer ezt a kérést, de nem válaszoltál rá. Ezért mégegyszer: A lábkitológépnél, amikor teljesen leengedem a lábamat kb. hány fokos szöget kell, hogy bezárjon a lábszáram és a combom ?
anonymous
Válasz
Addig ereszd le hogy a súlyt még ne a gyomor és a mellkas fogja meg. :-) [link]
2003-07-28 00:00:00
Sztereó

jah a másik erre nem kell válaszolnod cs...

Kérdés
jah a másik erre nem kell válaszolnod csak neked írom,hogy az arnold schwarzenegger testépités nagy.... a v1985-ös javitott változata és 1998-ban adták ki, na hali...
anonymous
Válasz
Nem az Arnold enciklopédiáról beszélek! Ez egy kis "pletykakönyv" amiben az írónő igencsak kiteregette Arni szennyesét,amiért majdnem egy pert akasztottak a nyakába. Arni bátyó nem volt felkészülve arra hogy valaki a tudta nélkül felkresi és meginterjúvolja az összes akkori ismerősét,barátját és felebarátját. A könyv két okból nem kerülhet fel általam a világhálóra. 1) Kiadói jogokat sért 2) Kölcsön van adva már 6 éve. :-)
2003-07-28 00:00:00
Sztereó

CSá! neked ki(k) a kedvenc tesépitő(i)d?

Kérdés
CSá! neked ki(k) a kedvenc tesépitő(i)d?(magyarok közül+külföldi közül)?
anonymous
Válasz
Lantos Johny a legszimetrikusabb. Jóba "Dönci" Elek pedig egyszerűen a legjobb! :-) Szeretem a szimmetrikus versenyzőket. A magyaroknál még ott van Tóth "Tozó" Zoli. Nekem Swarci marad a top akár mennyire is eljárt felette az idő! A régiek közül 40-50-es évek közt is elég sok olyan volt akivel tudtam azonosulni.
2003-07-28 00:00:00
Sztereó

Szia! Hasazás előtt-után hány órának

Kérdés
Szia! Hasazás előtt-után hány órának kell eltelnie, hogy lehessen enni-inni?
Dodi
Válasz
Hasazás előtt egy órával már semmi nehezen emészthetőt ne egyél. Utána "bármit" lehet, nincs megszabott idő hogy pl hasazás után 1 órával szabad csak enni.
2003-07-28 00:00:00
Sztereó

Szasz Zsolt! Szerinted a nap mely szakáb...

Kérdés
Szasz Zsolt! Szerinted a nap mely szakában érdemes edzeni? Tudom, hogy ez egy elég egyszerű kérdés, de mégis fontos lehet, hiszen ha a reggeli órákban edzünk, több óra alvás után, kipihenve, mégse olyan mintha pl.: estefelé gyúrunk. Vagy teljesen mindegy? Kössz a választ előre is!
anonymous
Válasz
Valóban nem mindegy! A legenergizáltabb az ember 14 órától 18 óráig.
2003-07-28 00:00:00
Sztereó

Szevasz. Két kreatin kúra között mekkora

Kérdés
Szevasz. Két kreatin kúra között mekkora pihenő időt kell tartani? Kösz.
Goldie
Válasz
Minimálisan szerintem 4 hét,de jobb ha legalább annyi időt pihensz amennyi ideig szedted.
2003-07-28 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereó! Legutóbb segítettél egy ké...

Kérdés
Szia Sztereó! Legutóbb segítettél egy kérdésben köszönöm nagyon bevált! Nem biztos, hogy emlékszel az én csajom karatézik és ajánlottad fogyasztáshoz a Zenatrimot. Azóta a környezetében mindenki ezt szedi és működik!Csak úgy mellékesen 5. lett a V.B-n!!! Idáig elég sok gond volt a fogyással, alig tudott 55 alá menni. Újabb segítségre lenne szükségem. 55kiló a súlyhatár és ő most 52-53kiló között mozog. Edz mint az őrült, de erőbe jöhetne még egy kicsi,de csak úgy, hogy a súlya ne menjen el. Megköszönném ha segítenél, a heti 4 edzés mellé még lejön velem reggelente gyúrni! Mit ajánlanál neki ami hoz egy kis izmot és erőt, persze tápkiegre gondolok! Köszönettel
Brekusz
Válasz
Mindenki az én javaslatomra fogja feldobni a pacskert? :-) Gratula a hölgyeménynek. Na mostmár azt is elmondhatom hogy egy picivel hozzájárultam egy VB 5. sikeréhez! Büszke vagyok! Próbálja ki a Myomethet,lányoknál szerintem egész effektív.
2003-07-28 00:00:00
Sztereó

Szia ! Lehet, hogy hülyeséget kérdezek...

Kérdés
Szia ! Lehet, hogy hülyeséget kérdezek. A TEsco-ban találtam egy ásványvizet. Magyar találmány. 7x-es Oxigén tartalommal. Szóval ha diétázik az ember és edz. Az oxygén meg zsírégető... Akkor ez egy jó kiegészítő nem? Persze nem csodákat várva. Csak egy kiegészítő rásegítő :) vagy rosszul gondolom? köszi Tamás
Tamás
Válasz
...asszem jó! Higgyek benne? :-) ...megsúgom hogy én is szoktam venni. Ne mond el senkinek!
2003-07-27 00:00:00
Sztereó

Olvastam amit az arnoldról írtál,akkor a...

Kérdés
Olvastam amit az arnoldról írtál,akkor az Arnold Schwarzenegger testépítés nagy enciklopédiája nem jó? amugy el olvasnám azt a könyvet,(arnold) már gondolom nem lehet kapni, de netröl nemtom vhonnan leszedni(magyarul)?köszi
anonymous
Válasz
Én assztem 10 évvel ezelőtt olvastam. Magyarul biztos nincs meg túl sok embernek.Neten nincs magyar az tuti! Angolul lehet hogy le lehet valahonnét szedni.
2003-07-27 00:00:00
Sztereó

Csá.7kérdésem lenne: 1.)Én 55kg vagyok,...

Kérdés
Csá.7kérdésem lenne: 1.)Én 55kg vagyok,és Trans-X-et akarom kipróbálni.Mikor igyam,és hány adagot,mind a feltöltő és szintentartó fázisban?Hány hétig csináljam a kúrát? 2.)Mivel 55kg vaok,ezért kb110g fehérje kell nekem naponta.Néztem pár receptet a lapon,és csirkemelleket eszem napi fél kilót.De ez már kezd egy kicsit sok lenni egy hét után:)Félek,hogy egy idő után megutálom.Köv a kérdésem: 3.)szerinted hány dekát egyek meg naponta és "milyen losztásban"?Délelőtt nem jó, mivel suliban vaok.Kérlek írd le,részletesebben. 4.)Mivel egyem a csirkemellett?Rizzsel?kb mennyit egyek meg abból az adagokhoz? 5.)De edzés után a Trans-X után vmi tömegnövelőt kellene bevennem.Melyiket ajánlanád, ami napi 1 adag edzés után edzésnapokon,és pihiidőben estefelé elég lenne?Ha tudsz akkor a Volumass 35-ön kívül mondj mást. 6.)Ér vmit,ha ebéd után beveszem egy Megavit tablettát? 7.)A kreatinkúra után érdemes lenne-e kipróbálnom az Iproxit,de még csak 16,5éves vagyok. Kérlek mindegyikre válaszolj,mert nagyon fontos lenne főleg a kajáról az információk.Köszi a válaszaidat előre is!És így tovább!Csáá.
dj
Válasz
1)Két adagot igyál töltéskor naponta. Reggel egy és edzés után egy. Szintentartás 1 adag edzés után. 8-10 hétig össz. 2) Nem arról szól hogy szeretem-nem szeretem! :-( 3-4) Minél többet ha nőni akarsz! 5) Protein Delite, N-Large 6) Igen. 7) Nincs értelme.
2003-07-27 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereó! 5 hónapja edzek hobbi,és 6...

Kérdés
Szia Sztereó! 5 hónapja edzek hobbi,és 6 hónapja rendes szinten.Szeretném ha megmondanád a véleményed az edzéstervemről,és hogy min kéne változtatnom. Az edzéstervem most így néz ki: hétfő:bic,váll+aerob szerda:tric,alkar+aerob péntek:mell,hát Bicepsz: Állva karhajlítás kétkezes súlyzóval: 4 sor. 15,10,8,6 ismétléssel Ülve karhajlítás egykezes súlyzóval: 4x6 Váll: Mellről nyomás: 4 sor. 15,10,8,6 ismétléssel Oldalemelés: 4x8 Csuklyázás: 3x10 Láb: Vádlizás állva: 4x15 Lábhajlítás: 4x15 Lábbicepsz: 4x15 Alkar: Csuklóbehúzás: 4x8 Csuklófelhúzás: 3x10 Mell: Fekvenyomás: 4 sor. 15,10,8,6 ismétléssel Nyomás ferde padon: 3x8 Tric: Homlokraengedés: 4 sor. 15,10,8,6 ismétléssel Lórugás: 3x10 Hát: Döntött törzsű evezés: 4 sor. 15,10,8,6 ismétléssel Evezés egykezes súlyzóval: 4x8 Felhúzás nyújtott lábbal padról: 4 sor. 15,10,8,6 ismétléssel ennyi... Szeretném ha megmondanád,hogy jó ez így,vagy ha nem akkor megköszönném,hogyha ajánlanál vmi jobbat,akár itt vagy emailben. A címem: gyuros17@freemail.hu a 4 sorozat 15,10,8,6 isméléssel súlynöveléssel van piramisban. Előre is köszi!
gyuros17
Válasz
A nagy izomcsoportoknál kell egy egy gyaki még. Mell:+tárogatás,Hát+húzódzkodás vagy lehúzás nyak mögé,Láb+guggolás vagy lábtolás. A többi jó így ahogy van.
2003-07-27 00:00:00
Sztereó

Szia Zsolt! Az edzés programom úgy nézk...

Kérdés
Szia Zsolt! Az edzés programom úgy nézki. Hétfö:Mell-Hát-Tricepsz-Has Kedd:Láb-Váll-Bicepsz-Has heti négy napot edzek jó ez igy?Még egy kérdésem lenne. Kreatin Pump + American Muscle 100% Hyper Anabolic ez a kombinácio jó vagy milyen fehérjét vegyek még. Ami nem tulzottan drága.Sajnos nem ismerem hogy melyik termék milyen minőségü:( Válaszod elöre is köszi.Csak igy tovább JÓ a fórum!:)
Ati
Válasz
Mondjuk jó. Bár már setheted hogy mibe kötnék bele. :-) American Muscle ne! Cytopro igen. Ez a legolcsóbb jó!
2003-07-27 00:00:00
Sztereó

Szia Zsolt!Az elöbb elfelejtettem. Váll

Kérdés
Szia Zsolt!Az elöbb elfelejtettem. Váll edzésem milyen gyakorlatokból álljon ha kerekiteni akarom.Kösz
Ati
Válasz
Oldalemelés kézisúlyzóval vagy csigán. Ez igazán dolgoztatja az oldalsó fejet.
2003-07-27 00:00:00
Sztereó

Hello! Azt szeretnem megtudni, hogy ...

Kérdés
Hello! Azt szeretnem megtudni, hogy a (szamomra megszokotthoz kepest) nagyobb mennyisegu hus fogyasztasa nem okoz-e kesobb koszvenyt. Tudom, hogy nem csak husbol lehet feherjet vinni a szervezetbe, de ez a legegyszerubb modja. Koszi a valaszt.
kisbeka
Válasz
Meg kell nézetni a húgysav szintet. Nekem rendben,pedig elég nagy szokott lenni a fehérjebevitel.
2003-07-27 00:00:00
Sztereó

Szia! Ezt írtad valakinek: Kérdés ...

Kérdés
Szia! Ezt írtad valakinek: Kérdés Szia Sztereó! A kreatint fehérjével együtt be lehet venni? Köszi Csaba Válasz 2003-07-24 Igen! Sztereó Nekem pedig ANNO azt írtad hogy NEM !Hogy minnnnél éleöbbb kikerüljön a gyomorbol! Akkor most hogy?
??????
Válasz
Tudod eddig /7 évvel ezelőtt/ az volt a terndi hogy a kreatin az sehogy máshogy nem jó csak langyos vízbe rakva. Az MLO hozt Magyarországra először. Nagyker áron akkor asszem 100 gramm 5500 Ft-ba került. Ezután jöttek a transzportrendszerek. Utána az MRP-k amik már bebizonyították hogy a kreatin mehet együtt szénhidráttal,fehérjével. Ezután jöttek a pezsgőkreatin formulák. Kicsit zavaros a történet,sokszor már én sem tudom hova rakni. :-)
2003-07-27 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereó ! Miért van az, hogy némely...

Kérdés
Szia Sztereó ! Miért van az, hogy némely kérdésre nem válaszol ? Végülis mind1 közben más kérdésem lett... Ha rendesen kajálok, edzek teremben heti 1x egy izom 6-8 ismétlések... közben én heti 3x nyomnék fekvőtámaszt is. Szerinted ez hasznos, mert pld 100 fekvőtámasznál más izomrostok dolgoznak, és így komplettebben edzem az izmot ? Vagy mind1 melyik izomrost dolgozik mert nem tesz jót a regenerációs idő miatt a 2 dolog nem fér össze ? Válaszod előre is köszi.
Spotter
Válasz
Spotter! Valszeg azért mert előtted már legalább kétszázan megkérdezték és megválaszolásra került. A fekvőtámaszra már nincs szükség ha egy jó mell edzés már mögötted van. A mell edzés alkalmával a nagyobb súly mozgatása után végezz egy-két olyan sorozatot ahol a kis súly pumpáló hatásán van a hangsúly. Jól látod hogy valóban belerondítana a regenerációs időbe.
2003-07-27 00:00:00
Sztereó

Szia Zsolt! Gondoltam megkérdezek valami...

Kérdés
Szia Zsolt! Gondoltam megkérdezek valamit ami már régóta foglalkoztat. Ugye elvileg a laboratóriumokban kifejlesztett tejsavóprotein meg hasonló kiegészítök tökéletesek a testnek, mégsem értem, hogy ha nem eszünk rendes kaját akkor mégis összecsoffadunk. Miért van az, hogy a test jobban szereti a rizst, meg a krumplit, meg a csirkemellet, mint a turmixokat? Ezt magamon is észrevettem már. Ha nem ettem rendes kaját, szedhettem akármenni kiegészítöt, napokon belül ellaposodtam. (Bocs, hogy ilyen költöi kérdésekkel fárasztalak....) Szia!
Pumpkin
Válasz
Mert a szervezetnek teljes értékű táplálékra van szüksége. A fehérje kiegészítők csak kiegészíteni hivatottak az alacsony fehérjebevitelt! Nem az étekezés helyett vannak hanem mellé. Szóval nem turmixokon kell élni!
2003-07-27 00:00:00
Sztereó

Szia a helyzet, hogy kb 2 hónapja nyomom...

Kérdés
Szia a helyzet, hogy kb 2 hónapja nyomomj lefelé magamról a zsírt. Nagyjából jól haladok, most még megy kicsi mértékben a tej is és pujkacomb is +lcarnitin + coffeintabletták heti 1 antidiétás nap. Nem csinálok túl sok cardio edzést esetleg edzés után 20 perc. Még van a derekamon néhány cm úgy 6 körül tippelem ha teljesen zsírtalan akarok lenni de már olyan 8 lement. Kérdésem az lenne, hogy hány hétig lehet csinálni a végén a következő elég radikális diétát: délelőtt kevés rizs esetleg rozs kenyér délután csak csirkemell és feérjepor vízzel nameg persze vitamin....úgy, hogy továbbra is megmaradjon az izom (eddig nagyjából megmaradt) én max 1-2 étre gondoltam de kíváncsi vagyok mi a te tapasztalatod, és még az, hogy szerinted így hány hét alat menne le a maradék zsír köszi a választ
Spartacus
Válasz
Egy hét alatt max 1 kilótól szabadulhat meg az ember. Így kiszámolhatod ha nagyon drasztikusra is veszed a diétáthány héter van szükséged. A 6-8 az mi? Kiló vagy az a centiméterben megadott szám amit nem igazán értenék. Az én diétám általában 8-10 hét. Ilyenkor /mostmár/ 85-88 ról kell lefaragni 82-re.
2003-07-27 00:00:00
Sztereó

Szia sztereo! A te edzéstervedet haszná...

Kérdés
Szia sztereo! A te edzéstervedet használom már egy idelye, és egész szépen fejlődik minden izomcsoportom. Csak a csukjám nem halad egyszerűen nem változik semmit! Nem tudnál segíteni nekem? Előre is köszi
eddy
Válasz
Végezz vállvonogatásokat. Ismerős ugye? [link]
2003-07-27 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereó! 2 gondolat foglalkoztat en...

Kérdés
Szia Sztereó! 2 gondolat foglalkoztat engem: 1.Van abban valami,h ha a Biotech-es Ultra Whey Pro-t Anabolic Whey-re cserélem,akkor az utóbbiból kisebb adag is elég ugyanakkora fejlődéshez,ha a kajálást egyformának vesszük? 2.Beszélitek itt a házi pezsgő kreatin-t.Miért akkora titok az elkészítése?Attól féltek talán,h majd mindenki hazamegy és otthon fogja csinálni,ahelyett h venné a Pump-ot? Gondolj csak bele: aki megteheti,az úgyis megveszi,mert garantált minőséget kap,aki meg nem tudja megvenni,az csak csorgatja a nyálát,h ha neki is annyi pénze lenne,akkor ő is fejlődhetne gyorsabban is.Kötve hiszem h a rengeteg főiskolás és egyetemista testépítő közül sokan tudnak az ösztöndíjból,nyári melóból pénzt elkülöníteni a fehérje mellett a Pumpra is! Légyszi ne hagyjátok,h a testépítés is csak a gazdagabbak kiváltsága legyen! Segítsetek rajtunk is! Előre is köszönöm mindenki nevében,akinek ezzel segítettek a fejlődésben!
1 kispénzű testépítő
Válasz
Az Ulra Whey Pro nem tudom milyen tipusú fejlődést tudott produkálni a majdnem 70 százalékos szénhidrát tartalmával?! Az "igazi" fehérjekiegészítőkből is szükség van elég sokra. Tökéletes pezsgő reakciót pedig nem lehet elérni házilag. Ha esetleg itt meganám nyilvánosba azt hogy mi az ami esetleg hasonlóvá teszi,a Scitec fogna és beperelne hitelrontásért. Kell ez nekem! Ezért nem nagyon szeretem az olyan kérdéseket hogy "melyik a jobb", "melyiket éri meg". Szar ám mikor magad ellen hangolsz egy céget! Én szeretem a baráti kapcsolatot megőrizni. Így is látom hogy néha elvetem a súlykot.
2003-07-27 00:00:00
Sztereó

A por creation pezsgővé alakításához min

Kérdés
A por creation pezsgővé alakításához mindössze szódabikarbónára van szükség, igaz e? :)
Somi
Válasz
Nem! :-)
2003-07-27 00:00:00
Sztereó

Csá! A kreatin+ribóz jobb(pl creabose),...

Kérdés
Csá! A kreatin+ribóz jobb(pl creabose),mint a sima szőlőcukorral kevert transzport(pl createc gold)?A kreatin porok "jótékony tulajdonsága a kicsi instaláció.Mi lenne,ha forró teához keverném,szerinted sérülne a molekula?
Anti
Válasz
Szerintem nem jobb ribózzal! A szőlőcukor még mindig jobb és kifizetődőbb. A forró teát felejtsd el! A kreatinnak akkor annyi!
2003-07-25 00:00:00
Sztereó

Hi Zsolt! Vilag eletemben a sajat fejem...

Kérdés
Hi Zsolt! Vilag eletemben a sajat fejem utan mentem az edzeseket illetoen. Alapjaba veve volumen edzes hive vagyok. Aztan olvastam a H.I.T-rol. Ezt is amolyan legbolkapott hulyesegnek veltem de mikor melyebben elmerultem a temaban eszrevettem, hogy valojaban en is ezt csinalom. Valahol a jol megszokott volumen es a HIT kozott vagyok. Na azert annyira nem drasztikusan HIT de vannak rokon vonasok. Mivel ugy erzem ideje volna valami valtasnak gondoltam kiprobalom teljes egeszeben ezt a HIT dolgot. Ez jobb megoldasnak tunik mintha teljeen volumen edzesek fele mozdulnek el. Csak valahogy nem tudom elhinni ,hogy ennyire keves edzes is lehet hatasos. Nalam a legkevesebb az 3 gyakorlat 3*6 szeriakban. Alltalaban igy mellezek. De a hit 1 esetleg 2 gyakorlatot javasol 1-3 szeriakban. Ennyi ido alatt be sem tudok ugy durranni ,hogy a maximumot nyujtsam. Vagy elotet nyugodtan durranthatok valami kisebb sulyal? Jonak tunik az elv csak kene valami megerosites ,hogy nem hiaba dobok ki penzt es idot. Thx!
bg
Válasz
Személyes véleményem hogy a "most felkapott" HIT módszer az erőnléten kívűl kevésbé fogja gyarapítani az izomzatot. Magam is úgy érzem hogy minimálisan is kell legalább 3 sorozat.
2003-07-25 00:00:00
Sztereó

Szia Zsolt! Azt szeretném kérdezni,hogy

Kérdés
Szia Zsolt! Azt szeretném kérdezni,hogy nem tökmindegy-e hogy mit kajálunk,ha fogyni akarunk csak alatta maradjon egy bizonyos kalóriaszintnek?
anonymous
Válasz
Valóban így van,de ha nincs meg a megfeleő fehérjebevitel akkor nem a zsírt hanem az izmot éli fel a szervezet! Ez jó megoldás?
2003-07-25 00:00:00
Sztereó

Hi! Nagyon tetszik az ÉTKEZÉS rovat! sok...

Kérdés
Hi! Nagyon tetszik az ÉTKEZÉS rovat! sok helyen olvastam, hogy kerülni kell a szemét kajákat. Akkor is, ha elsődleges célom a tömegnövelés? Mennyire gátolná fejlődésemet ha vennék egy gyorsétteremben két hamburgert, +pizzát, aztán ennék egy zacskó chipset és magambamba öntenék fél liter kólát? Egyébként tetszett, amit swarciról írtál! igazad van!
hyper
Válasz
A szemét kajákban is van fehérje,de emellett rengeteg zsír és szénhidrát is. Csak egy példa Lee Priest. Ő aztán tudja hogyan lehet elbaszni a nyerő alkatot! :-)
2003-07-25 00:00:00
Sztereó

Helló Sztereó!Tegnap észrevettem,hogy sa...

Kérdés
Helló Sztereó!Tegnap észrevettem,hogy sajna a karom oroszlánrészét a bicepszem teszi ki,pedig a tricepsz hozza igazán a kar méretét ha jól tudom!?Fekvenyomásnál is észrevettem,hogy a mozgástartomány felső holtpontja közelében a tricepszem beadja a kulcsot!!!szeretném mihamarabb felhozni őket a vállaim és a mellem szintjére!!Mit ajánlasz??Mit csináljak és mennyit???
Laci
Válasz
Letolás csigán, tolódzkodás, francia rúd állva vagy fekve. Mindegyik gyakiból 4×10-15
2003-07-25 00:00:00
Sztereó

Szia Zsolt! Remélem tudsz nekem segíteni...

Kérdés
Szia Zsolt! Remélem tudsz nekem segíteni. Az ALA nevü termékröl szeretnék megtudni valamit, de nem a kémiai hatásmechanizmus érdekel, hanem a gyakorlati hasznai, meg, hogy mire jó egyáltalán. Te próbáltad már? A válaszodat elöre is köszi szépen!
Csaba
Válasz
ALA /alfa liponsav/:A hatás módja azonban nagyon eltér az inzulinétól az újabb kutatások szerint: kísérletekben nemcsak hogy nem növelte az izom glikogénszintjét, mint azt az inzulin teszi, hanem a szintézist is gátolta, márpedig a glikogénszint az erő és állóképesség szempontjából meghatározó(12). A kreatin felvétel glükóz hatására történő növekedése eddigi ismereteink szerint az inzulin hormonnak a Na/K pumpára gyakorolt hatásból fakad, nem a glükózfelvételből, tehát a liponsav ugyan egészséges, sőt akár az erőt is fejlesztheti (talán), a magas vércukorszintet rendezheti, de a kreatinra gyakorolt hatása kérdéses.... Ami még érdekesebb, új elméletek szerint az oxidatív stressz kiváltotta glükóz rezisztenciára gyakorol pozitív hatást, mint antioxidáns, tehát csak közvetve segíti a glükóz transzportot (de azt viszont, ellentétben az eddig elterjedt tévhitekkel, a zsírsejtekben is, nem csak az izomszövetben13). Egészséges kísérleti állatokon NEM gyakorolt pozitív befolyást a glükóz anyagcserére és az inzulinra, viszont a sovány tömeget sem növelte. Az egyetlen pozitívum, hogy állatokban a zsírtömeget csökkenti, feltehetőleg közvetett módon(14), de sajna a kreatint nem szokás fogyókúra idején alkalmazni, bár történtek fejlesztések ebben az irányban is. Ebből számunkra az következik, hogy amíg nem bizonyított a liponsav pozitív hatása a kreatinfelvételre, felesleges kidobni rá a pénzünket, illetve ha betegek vagyunk akkor az orvos majd fölírja. Az alfa liponsav egészséges egyedekben kismértékben ronthatja az inzulin hatását, amit azután ideális esetben a mozgás nagyjából helyreállít. Nos, ez is indokolja, hogy csak akkor fogyasszuk ha muszáj. A kutatások még sok mindent kideríthetnek, de annyit már tudunk, hogy ne bízzunk meg feltétlen a liponsav csodálatos hatásában. Könnyen elképzelhető, hogy az anyagcserére gyakorolt befolyás téves értelmezésével volt eddig dolgunk, tudományos köntösben. Kár, mert gyönyörűszép szabadalmak szólnak a liponsav erősítő, valamint kreatinnal együtt kifejtett anabolikus hatásáról, igaz a hatásmechanizmus kifejtése nélkül, illetve a cukorbetegekre kifejtett hatásból kiindulva... (US Pat. 6,136,339 Food supplements and methods comprising lipoic acid and creatine). Ismét egy mítosszal és pénztárcánkon végrehajtandó érvágással kevesebb, egyenlőre. Ugyanezt vallom én is!
2003-07-25 00:00:00
Sztereó

Hi Zsolt! Felmerult egy kerdes! Ugye a j...

Kérdés
Hi Zsolt! Felmerult egy kerdes! Ugye a jozan esz azt mondja ,hogy egymast fedo izomcsoportok pl mell/vall egymas utan torteno edzese nem tul egeszseges. Nem tudsz regeneralodni meg hasonlok. Ez eddig tiszta sor. En eddig igy voltam a mell/tricepsz es hat/bicepsz kombinacioval is. 2-3 nap szunetet mindig hagytam kozottuk. Nem lenne logikus ha ezen tul egybe raknam oket? Tehat a mell mehetne a tricepszel a hat meg a bicepszel? Igaz kevesebbet tudnek teljesiteni de akkor nem 2-3 nap lenne a regeneralodasra az ido hanem 7-8. Mert mondjon barki barmit egy jo mellezes feler egy gyengebb tricepszezessel. Tehat felfoghato heti 2 edzesnek is. Egyszer amikor mellezel es egyszer amikor konkreten tricepszezel, vagy ugye ugyan ez hat/bicepsz variacioban. Sokan csinaljak de nagyreszuk puszta tudatlansagbol. Ez nekem ellentmond ezert kerdezlek teged!
Bg
Válasz
A tricepsz ilyen szempontból edzett,tehát szerintem maradj a mell-bicepsznél,hát-tricepsznél. Gondold el akkor egy belvárosi sétát felfoghatnánk egy gyengébb lábedzésnek, az "ágygimnasztikát" pedig egy gyengébb (?) hasizomedzésnek. Azért ez nem így van!
2003-07-24 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereó! A kreatint fehérjével együ

Kérdés
Szia Sztereó! A kreatint fehérjével együtt be lehet venni? Köszi
Csaba
Válasz
Igen!
2003-07-24 00:00:00
Sztereó

Hali! nekem az lenne a kérdésem, hogy Ar...

Kérdés
Hali! nekem az lenne a kérdésem, hogy Arnold Schwarzenegger nem szteroidozott ugye? a másik megnéztem iztt az oldalon a Terminator 3 edzésprogramját, és azt vettem észre lábra(lábbic,comb,lábikrára)és hasra 6 szor edzett egy héten, azt te nem tod meg mondani hogy miért ugye? vűlaszodat köszé.
anonymous
Válasz
Arnold valóban nem szteroidozott! Legalább is a korházi kezelései alatt! :-( Ha olvastad volna az Arnold című korlátozott számban kiadott könyvet, megtudnál pár ilyen egykori "jószokását". 15 éves kora óta használt szteroidokat! Csak pár kedves dolog tőle:" Egy müncheni testépítőt a hetvenes években meggyőzött arról hogy az új ternd szerint ordítva kell pózolni a színpadon. A srác komplett hülyét csinált magából. :-) Volt tuti "kombója" is az újoncoknak: dióhéjjat kell összetörni és elkeverni sóval. Ezt kell enni! Hihető mi? .......vagy gyakran hallgatott Hitler beszédeket otthon...de sorolhatnám még! Őrűlt volt akkoriban! Egy olyan programot szerintem ne vegyél át ami egy rehabilitációs program!
2003-07-24 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereó. 4 év után csak azért kér...

Kérdés
Szia Sztereó. 4 év után csak azért kérdeztem, ha érdekel,mert a piac folyton változik.Szintúgy a hatásfokok, mint az összetételük. Új termék megjelenik, régi eltűnik, esetlegesen átalakul. Vannak azért elképzeléseim mi kell de csak érdekelt volna a véleményed, ha már az edző válaszol rovatban vagyok nyakig.A másik amiért érdekelt volna a véleményed az ,hogy a scitec-en kívül más nem hoz nyilvánosságra teszteredményeket a termékükről, azok hatásfokáról rövid és hosszútávon.Nos....MINDEGY. Majd kitalálom magamtól is de azért nem kellet volna lehúzni ennyire mert kérdeztem valamit, ha már ez a rovat címe ugyebár!
Conan
Válasz
Bocs koni! Annyira sokat nem változtak azért a tápkiegek! A fehérje az fehérje. "Csak" a felszívódásán tudtak javítani. Innen már nincs tovább! Nem tudnak "új" fehérjét kitalálni! A tápkieg cégek legtöbbjének mindenféle teszt nélkül is megy a szekere! Itt a pénz dominál! A Scitec az aki tesztek segítségével akarja meggyőzni a vásárlókat. S így tudnak hitelesek maradni!
2003-07-24 00:00:00
Sztereó

Hi! Rákerestem a TÚRÓ szóra itt a fór...

Kérdés
Hi! Rákerestem a TÚRÓ szóra itt a fórumban és nem igazán találtam amit kerestem. Volt 1 illető, aki részletesebben lett volna kíváncsi a túró összetételére, válasznak azt írtad nézze meg a kalória táblázatot. Megnéztem, de kimondottan túrot nem találtam. 1.) Amire kíváncsi lennék csupán annyi, h. 250gramm (100g melyikkel könnyebb számolni) sovány túró mennyi fehérjét, szénhidrátot és zsírt tartalmaz? Ahogyan ez fel van tüntetve a tápkieg. adagokon. Jelenleg CytoPro-t szedek és azt akarom kikalkulálni, hogy érdemes-e pl. az esti adagba túrót tenni, vagy amennyire ez forintban kijönne 1 hónapra (túró ára) esetleg megközeíti pl. egy utántöltős CytoPro árát, ... Persze az adatokra kíváncsi lennék! Köszi: K.Zoli Bye!
KZ.
Válasz
Túl nagy részletezést nem adhatok. A túró legnagyobb része tejfehérje /kazein/. Tehát egy "lassú" fehérje van benne.
2003-07-24 00:00:00
Sztereó

Helló!Laci vagyok!Azt írtad,hogy a kitör...

Kérdés
Helló!Laci vagyok!Azt írtad,hogy a kitörés nem igazán tömegnövelő gyakorlat,te melyik gyakorlatot ajánlanád a guggolás mellé?Lábtolást ne mert,sajna nincs a terembe se hack gép!!!Hát program:Húzódzkodás 4*8,szűken4*10,döntött törzsű evezés rúddal 4*10,T-rúd 4*10!Mit szólsz hozzá?????A vasgyúrók hálásak neked!!!Sajnos a termek tele vannak un.gurukkal akik ontják a hülyeséget!!!!!!!!!
anonymous
Válasz
A guggolás és lábnyújtás untig elég. A hát is működik.
2003-07-24 00:00:00
Sztereó

Szia! Nekem is van egy tippem, hogy mive

Kérdés
Szia! Nekem is van egy tippem, hogy mivel lehet a por alapú kreatint pezsgő kreatinná alakítani. Kerested már valaha a boltban a Correga Tabsot?
SzS
Válasz
Jó felé keresgélsz,bár én nem erre gondoltam! :-)
2003-07-24 00:00:00
Sztereó

Szeretünk Sztereó!!!!! Frankó vagy és h

Kérdés
Szeretünk Sztereó!!!!! Frankó vagy és hiteles!!! Nem úgy mint a fitnessguru. Csá!
mindenki
Válasz
Kösz mindenki!
2003-07-24 00:00:00
Sztereó

Csá Zsolt.Tuti a képeid,komolyan.Szerint...

Kérdés
Csá Zsolt.Tuti a képeid,komolyan.Szerinted milyen edzéstervet követek,tömeget akarok növelni. 1.hét:Hétfő:mell,bicepsz,comb.Szerda:Hát,váll,tricepsz.Péntek:mel,bicepsz,comb.2.h t:Hétfő:hát,váll,tricepsz.Szerda:mell,bicepsz,comb.Péntek:hát,váll,tricepsz.Minden edzésnap edzem az alkaromat,a vádlimat,és a hasmat.És most jön a java!Képzeld,hogy nem szedek kiegészítőt,csak rendes kaját,és a rendes kajával sokkal-de sokkal jobban fejlődöm.Csak vitamin tablettát eszek.S így redes kajával másfél centit nőtt a karom kb 3hét alatt.
dj
Válasz
Nem olyan rossz! Nekem is volt hasonló edzéstervem és jól működött. Jó mert elég változatos a napok "kiszámíthatatlansága" miatt. Örülök a sikereidnek! Így tovább!
2003-07-24 00:00:00
Sztereó

Helló Sztereó!Laci vagyok!Én sajnos azok...

Kérdés
Helló Sztereó!Laci vagyok!Én sajnos azoknak a testépítőknek a táborát bővítem,akik nem tudnak kiadni egy táplálék kiegészítőért havonta több ezer forintot!!!Jelenleg otthon próbálkozom a kotyvasztással pl:nyers tojás +tej+ szója!!!Tudsz ajánlani valamit amit könnyen elkészíthetek otthon!!!!Hogy jobb a tojás?nyersen vagy megfőzve?ennek ellenére fojamatosan fejlődöm!Már 3 éve nyomom a vasat és fel tudtam szedni 30kg-ot!65kg voltam mikor kezdtem!!
laca
Válasz
Szóját ne túl sűrűn mert kedvezőtlenül hat a férfihormon szintre. :-( Könnyen elkészíthető: Tej+banán+túró. Egyszerű kaják tömegnövelésre:tej+babapiskóta,tejberizs...stb. A tojást csak főzve.
2003-07-24 00:00:00
Sztereó

Hello! Nekem az a gondom, hogy vettem pá...

Kérdés
Hello! Nekem az a gondom, hogy vettem pár hónappal ezelőtt Musclegenx:wp., de csak most szeretném elkezdeni szedni(kicsit hülyeség volt, na mindegy), szóval a dobozára nem az a szavatossági idő van ráírva, mint a csomagra! Akkor én melyiknek higgyek?
anonymous
Válasz
Na ez érdekes! Nagy hiba a cég részéről! Melyiknek higgy? .....halvány gőzöm sincs. Inkább a zacsinak!
2003-07-24 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereó. Köszi a választ.Még egy...

Kérdés
Szia Sztereó. Köszi a választ.Még egy kérdés: Mindent figyelembe vévve melyik táplálék kieg.-et ajánlanád, hogy olyan "brutálisan" jól nézzek ki. Már 4. éve nyomom az ipart 175 cm és 90 kg vagyok. Kössssssz. :D
Conan
Válasz
Ezt meg sem kérdezettnek tekintem négy év edzés után! :-(
2003-07-23 00:00:00
Sztereó

csá! ha hetente 6-szor eddzek úgy félórá...

Kérdés
csá! ha hetente 6-szor eddzek úgy félórákat az megfelelő?ektomorf tipus vagyok vagyok,sokszor kívánom az edzést de nem megyek mert félek, hogy csak kilókat vesztenék nem lennék izmosabb. Te mit gondolsz?
hyper
Válasz
Jól teszed! Ez a helyes út!
2003-07-23 00:00:00
Sztereó

Szia! Ha már nem akarok többet a súly...

Kérdés
Szia! Ha már nem akarok többet a súlyomból leadni, de még mindig nagy a hasam (valószínűleg megereszkedett a bőrőm), akkor is diétázzak, hogy végre normális hasam legyen, vagy sok hasizom gyakorlatot végezzek?
dodi
Válasz
Döntsd el hogy megereszkedett a bőröd vagy még mindig zsírt látzs-e ott. Ezt csak sikerül eldönteni! :-) Ha zsír akkor diéta ha nem jellemző akkor odafigyelt étkezés+hasgyakorlatok.
2003-07-23 00:00:00
Sztereó

Az a helyzet hogy most kezdtem el edzeni...

Kérdés
Az a helyzet hogy most kezdtem el edzeni nem rég, és csak két dolgra lennél kiváncsi. Az egyik hogy mennyi idő alatt regerenálódik az izom? Szóval mennyi idő kell várnom, amikor már újra ráedzehtek ugyanarra az izom csoprotra? A másik hogy mikor épül be az izom, és ez mennyi idő? Vagyis mikor érdemes bevenni a tömegnövelő porokat és a vitaminokat. Edzés után előtt, vagy lényegtelen. Kösz a választ.
Árpád
Válasz
Ez mindenkinél más időtartam van akinek ez hosszabb időt vesz igénybe,van akinek rövidebbet. Én neked is mint kezdőnek azt javaslom hogy heti egy alkalommal edz egy izomcsoportot. Izom beépül? Talán felépül! Alkati tényező szintén. Az első sikerélmények úgy három hónap után várhatóak. Nked semmiféle táplálékiegészítőre nincs szükséged! Ami kell: SOK KAJA,SOK PIHENÉS,KEMÉNY EDZÉS!
2003-07-23 00:00:00
Sztereó

Szia Zsolt, úgy 8 hónapja testépítek, ...

Kérdés
Szia Zsolt, úgy 8 hónapja testépítek, előtte csak fociztam rendszeresen. A felső testem nagyszerűen fejlődött, a lábaimmal sosem volt baj, ellenben az -az átkozott HAS !! Nem azt mondom, hogy gyönyörű KOCKÁS hasat akarok, de valami normálisat. Heti kétszer hasazom, de nem akar laposodni, formálódni, enyhe úszóöves, szóval nem vagyok megelégedve vele. Egyébként heti három alkalommal edzem: H-SZ-P. Minden testrészt 1-1 alkalommal, kivéve a hasazást. 175 cm vagyok, 82 kg. Étkezéseimre nem jellemző a zsíros étrend.Sok fehérje, natúr müzlik, gyümölcs, zöldség,méz. Naponta 3-5 -ször étkezem. Mit javasolsz ??
kockáshas
Válasz
Mit javaslok? Normális diétát! Müzlivel,mézzel még senki nem fogyott le! Étrend Ajánlat
2003-07-23 00:00:00
Sztereó

Szia Zsolt! Az lenne a kérdésem, hogy ha...

Kérdés
Szia Zsolt! Az lenne a kérdésem, hogy ha felsőtestre szeretnék tömeget növelni, azokon a napokon mikor felső testre dolgozom eddzés előtt (reggel 6-kor) milyen táplálékot vigyek be? Pl.csoki,banán, keksz? Vagy valami mást? Eddzés után whey anabolicot iszom. Ilyenkor csak a felsőtestbe épül be a fehérje? Ill. amikor alsótestre eddzem akkor csak oda épül a fehérje? Alsótestre szálkásítani akarok ilyenkor eddzés előtt max. kávét iszom. Ez így jó? Egyébként betartom a tanácsaidat és szépen fejlődöm. Köszönöm!!! Lehetséges az hogy alsótestre szálkásítsak unakkor másnap meg felsőtestre tömeget növeljek? Vagy ez így nem megy? Válaszodat előre is köszönöm! További szép napot!!! Üdv. Zsuzsi
anonymous
Válasz
Zsuzsi! Egyszerre nem tudsz szálkásítani és tömegnövelni! Olyan meg nincs hogy csak a felsőtestbe vagy csak az alsótestbe épül be a fehérje. Valahogy azok az emberben lévő "kis micsodák" /erek,vénák,artériák/ behálózzák az egész testet és nem csak a bicepszig mennek vagy csak a combig. Tehát az elszállításra váró tápanyagok nem csak egy darabig utaznak.:-) Döntsd el hogy mit akarsz!
2003-07-23 00:00:00
Sztereó

Szia Zsolt! még egyszer zaklatnálak! Nem...

Kérdés
Szia Zsolt! még egyszer zaklatnálak! Nem tudom jó.e az eddzéstervem, én 47 kg és 163 cm magas 25 évesvagyok. kedden,csütörtökön és szombaton alsó test eddzésem van ide szálkásítani szeretnék: Lábhajlítás 8x20/15 kg. Lábnyújtás 8x20/10 kg. Fenék 4x25/25 kg. gugolás 10x10/rúd. tárogatás és közelítés 4x25/25 kg. Utána 30 perc taposás vagy bringa. Hétfőn és csütörtökön felsőtest, ide tömeget szeretnék növelni: mell 4x8/10 kg, tricepsz 4x8/25 kg+kézi súlyzóval 5x8/3 kg bicepsz csigán 5x8/15 kg hát lehúzás 5x8/25 kg evezőgép 5x8/20 kg váll 5x8/3 kg kézi súlyzóval. Szerinted mennyire hatékony az alsótest szálkásítására és a felső test növelésére? Válaszodat várom. Üdv Zsuzsi
anonymous
Válasz
Működik az edzésterv de bízom benne hogy nem most kezdted mert abban az esetben ez még kicsit sok lenne.A többire eggyel feljebb válaszoltam!
2003-07-23 00:00:00
Sztereó

Hi!Olvastam,hogy az "Oxandrolone Spa" ne...

Kérdés
Hi!Olvastam,hogy az "Oxandrolone Spa" nem káros a gyermekeknél,mert nem zárja el a fugákat a csontban és nem okoz korai növekedésleállást.Mivel én 16éves vagyok akkor én nyugodtan szedhetném.De szerinted melyik cuccal szedjem a jobb hatás érdekében?Vagy csak ezt az egyet kisebb mennyiségben?Válaszod köszi.Csá.
anonymous
Válasz
Látom nem érted hogy ne vegyél be ilyen szarokat! Csak megnyugtatásul közlöm a Deca és a Winstrol mellet ez a legtöbbet hamisított szteroid! De te tudod!
2003-07-23 00:00:00
Sztereó

Csá! 180magas, 66kg vagyok. Mindennap 13...

Kérdés
Csá! 180magas, 66kg vagyok. Mindennap 130g musclegenx: WheyP. + napi 300g rizs, hússal, 3 napos féle kemény edzések, napi 1,5l viz, + kitartás és türelem! Ennyi elég a fejlődéshez?
Balázs
Válasz
Brutális! :-) Kicsit több vizet igyál.
2003-07-23 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereó! Hogy lásd, van aki nem cs...

Kérdés
Szia Sztereó! Hogy lásd, van aki nem csak kérdez, hanem olvas is (és utána kérdez): a táplálkozással foglalkozó részre kattintva van egy cikk ami kifejezetten a fehérjékkel foglalkozik, ebben leírják, hogy: " a sejtek elöregedés miatti újraképzéséhez, a féléves teljes megújulási ciklusban szükséges fehérjemennyiség átlagosan a szervezet teljes fehérjetartalmának 1,27-szerese." Ebből aztán a példaként felhozott 100kg-os sportolóra levezeti, hogy csak az izomtömege megtartásához napi 1,3g/kg fehérjére van a szervezetnek szüksége. Később viszont azt is kifejti, hogy a BV nevű mérőszám azt mutatja, hogy a fehérjék milyen mértékben épülnek be a szervezetbe. Vagyis a bevitt fehérjék nem épülnek be teljes mértékben a szervezetbe és ezért az 1,3g/kg-os felhasználáshoz még ennél is többet kell bevinni? Mindezt csak a szintentartáshoz?
Dénes
Válasz
...igen van egy ilyen cikk is! :-)Érdekes és elgondolkoztattató. ennél tovább én sem jutottam. :-)
2003-07-23 00:00:00
Sztereó

Szia! Vállszélesítésre melyik a jobb: el

Kérdés
Szia! Vállszélesítésre melyik a jobb: előröl nyomás rúddal v. nyak mögül nyomás rúddal? Heti 2 válleddzés sok?
gáborka
Válasz
Nyakmögül,sok!
2003-07-23 00:00:00
Sztereó

Hi Zsolt! Ezzel a feherje kerdessel nem...

Kérdés
Hi Zsolt! Ezzel a feherje kerdessel nem vagyok kibekulve. Ugye azt mondja a szakirodalom ,hogy 2g/tskg az idealis mennyiseg testepitok szamara. En soha eletemben nem vittem be ennyit megis joval atlagon felul gyarapodtam. Ez annyit jelent ,hogy 1,5 ev alatt 55-rol 83-ra hiztam kb napi 1g/tskg feherje mellett. Ha jo napom van felmegyek 1,5g-ig. Persze ebben a 28 kg-ban van zsir is, de csak amennyi feltetlenul szukseges. Tudni kell ehhez az egeszhez azt is ,hogy nagy kreatin fun vagyok. Tehat az is segitsegemre volt, de anabolikat sosem szedtem. Na most arra akarok ezzel kilyukadni ,hogy nagyon nem mindegy milyen feherje az a feherje. De azt ugye tudjuk. Megis mik az aranyok? Nem lehet ,hogy teszem azt valami magas biologiai erteku feherjebol (130-150) eleg az 1g/tskg ellenben mondjuk kazeinbol vagy szojabol szukseges a 2g? Vagy milyen feherjere allapitottak meg ezt a 2g-os erteket? Ragozni nem akarom tovabb pedig lehetne. Szerintem ez egy igen lenyeges kerdes. Valaszod varom es koszonom!
bAli G
Válasz
Én is gyarapodtam minden szar kaja mellett is,de valóban szükséges plussz az 2-3 gramm/tkg. Ennyi kell tudományosság ide vagy oda! Ezt a 2 grammot gondolom nem tejsavó izolátum segítségével agyalták ki! ...normál táplálék. Egyébként jó a kérdés.
2003-07-23 00:00:00
Sztereó

Hello Sztereo! tök jó amit a triptofá...

Kérdés
Hello Sztereo! tök jó amit a triptofánról írtál (meg általában), annál valami szennyeződést sejtettek, király hogy ennyire vágod ezt a felét is a témának, erről alig hallottak itthon az egészségügyben is, magyar anyagot nem is olvastam róla, csak angolt. csak szuperlatívuszokban beszélhetnék ahogy csinálod ezt, gratula
asndr
Válasz
Kösz asndr! Ez életem legnagyobb dícsérete volt! Főleg hogy tőled! Tudod néha olvasgatok ezt is, azt is,és ami tetszik azt elmentem magamnak. Van egy kis gyűjteményem már. :-)
2003-07-23 00:00:00
Sztereó

Hello! Miért jó a Nutella? Tele van zsír

Kérdés
Hello! Miért jó a Nutella? Tele van zsírral!
Zsolti
Válasz
Mert jó az íze! Egyébként más izomépítő haszna nincs! Függőséget okozhat az olyan embereknél mint én! :-)
2003-07-23 00:00:00
Sztereó

Hy!Csenyo vagyok!Tegna brutális guggolás...

Kérdés
Hy!Csenyo vagyok!Tegna brutális guggolásra vágytam!Megcsináltam 6*20-at 75kg-al,aztán kitörést végeztem!Ma alig birok járni!Milyennek találod ezt a programot?
Csenyo
Válasz
Néha elmegy,de mondjuk inkább úgy 2 hetente iktass be ilyeneket. Folyamatosan nem célravezető!
2003-07-23 00:00:00
Sztereó

Szia!Laci vagyok!Tegnap lábaztam:hajlítá...

Kérdés
Szia!Laci vagyok!Tegnap lábaztam:hajlítás hason fekve 4*10,merev lábú felhúzás 4*10,guggolás 5*20, kitörés 4*10!Ma reggel alig birtam felkelni!Ezt a programot szeretném csinálni 5 hétig!Mit szólsz hozzá? tömeget szeretnék felpakolni!A guggolást végezzem inkább nagyobb súllyal?Pl:2*10,2*8,2*6,2*4???????KÖSZi!!!!!!!!!
Laci
Válasz
Ritka a tömegnövelő programokban a kitörés,mivel az egy olyan gyakorlat ami inkább a comb elválasztását segíti mint a tömegnövelését. A guggolásnál pedig a lent említett verziód a jobb. De azért a derekadra és térdedre nagyon vigyázz mert sérülékeny jószág.
2003-07-23 00:00:00
Sztereó

Szia Szetereo: A multivitamint ( jele...

Kérdés
Szia Szetereo: A multivitamint ( jelen esetben twinlab daily one kapszula ) ajánlás szerint étkezés után kell beszedni. Az edzés utáni szénhidrtát-protein itallal együtt beszedhető-e ez alapján, megfelelően hasznosul-e, vagy ez nem tekinthető ebből a szempontból "étkezésnek" ?
Tank
Válasz
Nyugodtan benyomhatod a shake-kel együtt is,de szrintem ezeket a multikat reggel kell beszedni mert a nap folyamán a késleltetett hatása miatt folyamatosan hasznosul.
2003-07-23 00:00:00
Sztereó

Szia! Nekem is lenne egy kérdésem! Én...

Kérdés
Szia! Nekem is lenne egy kérdésem! Én 186cm cagyok és 95kg. Picit szálkásítani szeretnék, a diétát nehezen tudom betartani. Hetente 3x edzek és mikor nincs edzésnapom heti 3 futok fél órát. Kb fél éve edzek folyamatosan. Vacsoráni nem szoktam, reggelire banánturmix zsírszegény tejjel cukor nélkül ebéd, ami van otthon. Táplálékkiegészítőre max 8at tudnák költeni havonta. Most nem eszek semmit. Milyen táplálékkiegészítőt, edzéstervet javasolsz?
Karesz
Válasz
Karesz! Diéta nélkül nincs szálkásítás!!!! Pici szálkásítás az én "bibliámban" nincs! Vagy szálkásítok vagy tömegnövelek. Az edzésed akár maradhat ugyanaz mint amit egyébként is használsz,de az étkezést meg kell változtatni! Vedd meg a közép kiszerelésű Cytoprot mert legalább azal is ki tudsz "váltani" egy kajálást ha már nem megy a diéta!
2003-07-23 00:00:00
Sztereó

Lacus vagyok!Mi a véleményed az un. oros...

Kérdés
Lacus vagyok!Mi a véleményed az un. orosz módszerről(hirtelen radikális ugrások a használt súlyyokkal)?és a Casey Viator féle Colorádó tesztről(testrészenként egy gyakorlat 10*10 bukásig!)Köszi!A VASGYÚRÓK HÁLÁSAK NEKED!
Lacus
Válasz
Orosz módszer. Nálam egyet jelent a biztos sérüléssel. Colorado teszt. Hogy mások is értsék: A 70-es években Arthur Jones segítségével kidolgoztak egy programot amely már 30 nap alatt is hihetetlen változást ígért! Ennek eredményességéről tanúskodnak több helyen Casey before-after fotói is. Valóban szép változás. Viszont tudni kell hogy Casey Viator mestere volt a hirtelen súlyfelhalmozásnak. A teszt alatt is asszem 60 / 28-30 kiló / font plussz súlyt hozott össze egy hónap alatt! De! Egy valamit sehol nem írnak publikusba: A használt szteroidok mennyiségét! Na itt keresendő a megoldás! Ne tudd meg! :-(
2003-07-23 00:00:00
Sztereó

SZia SZtereo! Ujabb kerdesekkel zakl...

Kérdés
SZia SZtereo! Ujabb kerdesekkel zaklatlak: Ha elkezdenem a sulyzos edzeseket (epp itt az ideje) akkor ugye nekem nem kell testtomegnovelos szakaszokat beiktatni (hiszen fogyni szeretnek, es igy is legalabb 27-es a zsirszazalekom) Ha nem vagyok delutan ehes de meg nem vittem be az aznapi kaloriamennyiseget, akkor enni kell? vagy kihagyhatok egy-ket etkezest? (kb 1400 kcal-bol 3-400 maradna el es delutan leven a feherje) Koszi a segitseget.
kisbeka
Válasz
A sűrű és megfelelő fehérjebevitel gondoskodik az anyagcsere sebességéről és arról hogy a diéta alatt ne izmot veszíts!
2003-07-23 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereó! Az alábbi kérdéseimre szer...

Kérdés
Szia Sztereó! Az alábbi kérdéseimre szeretnék választ kapni. 1. Mi a véleményed a Power Track termékekről, érdemes ezeket vásárolni? 2. A Tyrosine szedésének vannak-e káros mellékhatásai, lehet-e folyamatosan szedni, edzés előtt TransX+Tyrosine együtt bevehető-e? Valamint szeretném, ha pár szóban kifejtenéd a véleményedet Tyrosine-ról. Válaszaidat előre is köszönöm!
Zoltán
Válasz
1) Felejtős de az íze jó! 2)Nincs ismert mellékhatása 3)bvehető együtt a Trans x-el. 4) Sok újat nem tudok mondani. Tyrosin. Működik!Ez az aminosav egy nagyon fontos anyag az adrenalin és a thyrolin hormon megkötéséhez. A tirizin az agy és az idegrendszer alapvető tápláléka. Egy alapanyagot képez, az úgynevezett neurotranszmittert. Ezek az anyagok felelősek az idegsejtek közötti kapcsolat kialakíásához. Az L-tirozin közvetlenül kapcsolódik az optimális testi és lelki teljesítőképesség eléréséhez. Amerikában nagyon sok sportoló, politikus és közéleti személyiség mindennapos étkezési kiegészítőjévé vált. Emeli az általános erőnlétet és koncentrációt.
2003-07-23 00:00:00
Sztereó

Prolab pure whey ? Van olyan jó minőség,

Kérdés
Prolab pure whey ? Van olyan jó minőség, mint az anabolic whey ?
nóri
Válasz
Igen!
2003-07-23 00:00:00
Sztereó

Ne haragudj rám Sztereó, csak még egy ké...

Kérdés
Ne haragudj rám Sztereó, csak még egy kérdés... :-) Az egyik Trans-X adagot ugye edzés után kell. Én általában 18:00 körül edzem. A késői időpont nem tesz keresztbe nekem? Köszi a türelmet! ui.: Gratulálok, megnéztem a képeidet, fantasztikus fizikumot alakítottál ki magadnak. Minden elismerésem! Ja és tudtad, hogy a Nutella a legjobb táplálékkiegészítő? ;-)
Sanyika
Válasz
Amennyiben tömegnövelésen vagy,nyugodtan idd edzés után. Ui: Én már régóta mondom hogy a Nutella a legjobb a felkészüléshez! :-)
2003-07-21 00:00:00
Sztereó

Szia Zsolt! Olvastam valameliyk újságban...

Kérdés
Szia Zsolt! Olvastam valameliyk újságban, egy cikket aminek a Protein Robbanás volt a címe és elég jó erwdményekkel kecsegtet. Gondolol Te tudod miről van szó (5-6g fehérje/kg) Szerinted müxik ez a dolog? A cikk szerint 12 hét alatt 5 kg hízik tőle mindenki! Még az is aki nem fogékony a kreatinra (nem csak te vagy ilyen nekem sem hat! :-) Igazából arra lennék kínáncsi, hogy hogy osszam el a turmixokat? Milyen időközönként kellene innom? Attól tartok, hogy ha nem jó időben vagy túl sűrűn iszom akkor nem tudja a testem felhasználni és kiürül. Köszi elöre is!
Máté
Válasz
Az rendeben hogy 5/6 gram fehérje /..bár kicsit sok /,de az csak ámítás hogy mindenki nőni fog tőle 5 kg-ot! Van akinek ez a kísérlet még szteroiddal sem megy! Sok fehérje kell az biztos,de csodák nincsenek! A fehérjefogyasztás regge,edzés előtt,edzés után,este.
2003-07-21 00:00:00
Sztereó

Szia!Köszi a válaszokat..! Az lenne az ...

Kérdés
Szia!Köszi a válaszokat..! Az lenne az egyik kérdésem hogy elég-e a 3gyakorlat nagy izomcsoportra és a kicsire kettő?mert csomó embernél + edzéstervekbe látom hogy 4-5 gyakorlatot is végigcsinálnak..!Kell ez?Nekem nagyon sokan azt mondják hogy nem kell és csk az alapgyakorlatok kellenek!Te mit gondolsz? A második kérdésem az lenne hogy:Mit gondolsz az Iron Works-ről?Úgy hallottam hogy ez egy komplex táplálék kiegészítő...!??? Köszi a sok sok választ!
gun
Válasz
Elég a 3 gyakorlat és valóban az alapgyakorlatok a legfontosabbak. Az Iron Works nem éri meg az árát. Sok benne a szénhidrát. A Volumass 35 többet tud.
2003-07-21 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereo! Lenne pár kérdésem a fehér...

Kérdés
Szia Sztereo! Lenne pár kérdésem a fehérjékkel kapcsolatban: Azt tudom, hogy edzés után jobb a tejsavó mert gyorsabban szívódik, de más időpontokban is jobb, mint a kazein? Edzés elött a Kreatin transzportrendszert menyivel igyam? És hogy edzés után a fehérjét hozzákeverhetem ehhez a kreatinjhoz vagy inkább várjak vele félórát és akkor igyam? Ja és még valami Protein Delite vagy CytoPro? (nem a pénz számít, inkább a mínőség) KÖSZ
Gergő
Válasz
1)A kazein egyedül az esti időpontban ideális! 2)Edzés előtt fél órával. 3) Hozzákeverheted bár nem lesz annyira "instant". 4)Cytopro
2003-07-21 00:00:00
Sztereó

HI Man Nem tudom kinek kell ez a nyár ,...

Kérdés
HI Man Nem tudom kinek kell ez a nyár , de ez szörnyü!! Rohatt meleg! Te hogy türöd ezt a rohat időt? Egyszerüen egy kilot sem tudok felszedni. Neked van valami taktikád, vagy a nyár nálad is gáz? Étvágyam sincs, akkor mitöl tudnék nöni? Na elég a panaszkodásból, bocs hogy ilyenekkel fárasztalak. Lenne egy kérdésem: tervezek egy creatin kurát, kis extrákkal belefüzve, mit szolsz a következökhöz: -creatin pump sport -myometh -anabolic whey -cellmax Egy olyan 50napra gondoltam, persze csak oktobertöl akkor már "jó idő" lessz. Meg képzeld egyik haver adot ajándékba myo-blastot, elöször asse tudtam mi az, azt rákerestem itt az oldalon, hát elég tvshoppos szövege van szerintem akkora kamu az egész, de mit árthat, szerinted beszedjem (1doboz) ezt a creatin kurám alatt? Hát ha segit valamicskét! (Haver azért adta mert neki nem használt az az izé , szoval sok reményt nem füzök hozzá). előre is kössz mindent, és sok sikert a jövöben ui:
izé
Válasz
Hi man! Nyár? Most abszolút nem edzek! Ennek több oka is van. Étvágyam azért van. :-) Elég az Anabolic Whey+Pump kreatin. De ebből legyen bőven. A Myo Blast egy 25.000.-Ft-os termék és legalább 2-3 dobozzal legalább el kellene használni a tényleges hatás édekében. A haverod azzal a fél doboz termékkel nem csodálom hogy semmire nem ment. Mit várt? Beszed 10 kapszulát és már nő is az izomzat mint a gomba? Ha már ingyen van mindenféleképpen megér egy próbát!
2003-07-21 00:00:00
Sztereó

Hali én irtam a német módszeres edzésről

Kérdés
Hali én irtam a német módszeres edzésről(10×10) melyik gyakorlatokon változtatnál.írd le lécci köszi.
a
Válasz
A kalapácsos bicepsz helyett normál egyenes rúddal végzett bicepsz,az alsó fogásos húzódzkodás helyett normál szélesfogású húzódzkodás.
2003-07-21 00:00:00
Sztereó

Hello Sztereo!Azt szeretném kérdezni,hog...

Kérdés
Hello Sztereo!Azt szeretném kérdezni,hogy a táplálékkiegészí-tők milyen hosszú ideig állnak el.Én kb.másfél éve vettem,B és C vitamin,de nem szedtem be mindet.Mi a véleményed, ezeket még gond nélkül elfogyaszhatom?
Zeusz
Válasz
Fellbontatlan állapotban általában 3 év garanciát adnak rá. Ha felbontod? A levegő,a páratartalom,a fény mind-mind roncsolja.Elvileg bajod nem lehet tőle de bizonyára már nem azt a dózist és állagot kapod mint újonnan.
2003-07-21 00:00:00
Sztereó

Szia! Nyakból/mellről nyomás hogy yovv? ...

Kérdés
Szia! Nyakból/mellről nyomás hogy yovv? Keretben vagy szabadsúllyal? Mindenki mást mond és nem tudom mejik lenne yobb választás a fejlödésemre nézve...
Márkusz
Válasz
A nyakból nyomást javaslom szabad súllyal. Időnként én is be szoktam iktatni mellről nyomást. A kereten soha nem lesz olyan hatásos mint szabadsúllyal.
2003-07-21 00:00:00
Sztereó

Szia!Nagyon örültem hogy válaszoltál az ...

Kérdés
Szia!Nagyon örültem hogy válaszoltál az előző kérdésemre ezért bátorkodom feltenni még egy kérdést:edzés utáni turmixnak megfelel a tej+3 tojás+1 banán+túró kombináció? Válaszodat előre is köszönöm.jim
anonymous
Válasz
Megfelel. Talán a tojást hagyd ki belőle. Inkább főzd meg mellé,és edd meg. Többet érsz vele.
2003-07-21 00:00:00
Sztereó

Csá.A "metonolonacetat" nem árt egy 16 é...

Kérdés
Csá.A "metonolonacetat" nem árt egy 16 éves fiúnak, nem?Ez konkrétan a Primobolan tablettákra gondolok.Írták, hogy nincs olyan mellékhatásuk ami veszélyes lenne.
anonymous
Válasz
Ez is ugyanúgy hormon! Valóban kevésbé veszélyes mint az androgénebb tabletták /naposim,bionabol...stb/,de ebben az esetben sem javaslom a szedését! Ugyanúgy megbolygatja a hormonháztartást! Kell ez? ....egy másik apropója a dolognak hogy az egyik legtöbbet hamisított tabletta a primo,tehát még ha veszel is baromi drágán,elég nagy az esélyed hogy szar placebót kapsz a pénzedért!
2003-07-21 00:00:00
Sztereó

Meter! Van egy kis véleménykülönbség itt...

Kérdés
Meter! Van egy kis véleménykülönbség itt a bb.hu-n Közted és András között a HMB kapcsán. Te húzod, őszerinte viszont használ, igaz csak bizonyos feltételekkel! Kinek higgyen a nyájas olvasó?
jalos
Válasz
Szerintem annak aki próbálta.....:-) Ettől függetlenül Andrást a legnagyobb szaktekintélynek tartom a dietetika területén! Jómagam is szinte iszom a cikkeit!
2003-07-21 00:00:00
Sztereó

Szia! Nem kevés a"Pump Sport "-ban lé...

Kérdés
Szia! Nem kevés a"Pump Sport "-ban lévö Kreatin (2500mg) a CPX-el szemben (5000mg)??? Ha nem akkor miért jobbb a Pump fele annnnyi kreatinal???? (Napi 3 tasak az csak 7,5mg kreatin.......És akkor feltöltésnél hány tasak kellene naponta???? És feltöltés után?) Üdv.
KLI
Válasz
A Pumpnál ez a 2,5 gramm ugyanolyan hatásos /..ha nem hatásosabb /mint hagyományos kreatintermékeknél az 5 vagy tíz gramm. A pezsgő formula mivoltában keresendő a tökéletesebb felszívódás. A feltöltésnél 4-5 adag / 80 kg-os emberke /,szintentartásnál 2-3 adag.
2003-07-21 00:00:00
Sztereó

Szia Zsolti! Vélemény MLO Mega BCAA Pro

Kérdés
Szia Zsolti! Vélemény MLO Mega BCAA Protein és adagolás Köszi
anonymous
Válasz
Kicsit magasnak találom a szénhidrátot benne. / kb 50%-os fehérjetartalom /...ha használnám én edzés előtt és után tenném. Esetleg reggel. /
2003-07-21 00:00:00
Sztereó

Szia Zsolt ! 2 kérdés : - Animal P...

Kérdés
Szia Zsolt ! 2 kérdés : - Animal Pak - véleményed ? Megfelelő mennyiségű protein fogyasztása mellett megéri ezt használni ( hallottam több embertől, hogy kedvező hatását érezték... ) ? - Közvetlenül edzés után : elegendő a sima whey protein ( pl. anabolic whey ) fogyasztása, vagy mindenképpen kell ehez szénhidrátot keverni ?
Zsolt ( szintén :-) )
Válasz
1)Én nem költeném rá a pénzt! 2)Nem kell mellé szénhidrát. Épp elég ami egyébként is benne van a termékben. Most valamiért mindenki el akarja rontani a jó kis fehérjekészítményeket hülye szőlőcukorral! Nem kell!
2003-07-21 00:00:00
Sztereó

Szia Zsolt, véleményed szerint is a leg...

Kérdés
Szia Zsolt, véleményed szerint is a legjobb minőségű aminó a Twinlab Amino Fuel ? Pedig hallottam egy igen veszélyes anyagról, az L -tryptophan -ról, amely rendszeres szedés esetén komoly veszélyt jelent a májnak ! ... és önmagában az aminók szedése több éven keresztül ártalmas a szervezetnek ... nos, Te miként vélekedsz ezekről ?? Egyébként az L - tryptophan -ról közel 50 perces film volt a Discovery chanel-en - bemutatva a beteg embereket stb. - és bizony megijedtem !!! Kb. 5 hónapja rendszeresen nyomom az amino fuel-t, de elbizonytalanodtam ... nem akarom tudatosan előre hozni a megváltozhatatlant !! A baráti körömben többen látták a filmet és ... nagyon szeretném kikérni a véleményed az aminókról és a Twinlab amino fuel -ről. Köszi.
egy rémült ember
Válasz
Te valami hasonlót láthattál a tévében mint amit a cikk is ír:Új toxinok A genetikailag módosított élelmiszerek révén új toxinok kerülhetnek a környezetünkbe. 1989-ben biotechnológiai módszerekkel készült triptofán került táplálékkiegészítőként élelmiszerekbe, és ennek egyik lebomlási terméke meglepő módon toxikus volt. Mire az FDA megtette a szükséges lépéseket, a toxikus triptofán 37 ember halálát okozta, 1500 esetben tartós egészségkárosodás alakult ki, és 5000 embernél ún. eozinofilia mialgia szindróma jelentkezett. Erre gyorsan mondok egy másik érdekes dolgot. Tudod a triptofán egy eszenciális aminósav. Ha kevés van a szervezetben akkor hiánytünete is kialakulhat / vérképzési zavarok /. Viszont csak példaként említem hogy a méznek is magas a triptofán tartalma mégsem jeleztek még egyetlen mérgezéses vagy komoly tünetekkel járó megbetegedést. Vagy még ellenpélda triptofán hiányos betegség: Ezt a betegséget a spanyol G. Casal írta le 1735-ben (az o nevét orzi a nyakon, a ruha kivágása mentén a napozás hatására megjeleno borelváltozás, a Casal-gallér), ám az olasz Frapoli nevezte el 1771-ben pellagrának, amely olaszul durva bort jelent (pelle = bor, agra = durva). Minthogy akkoriban és késobb is szinte járványszeru volt az elofordulása, egészen századunk elso harmadáig tartotta magát az a hiedelem, hogy valamilyen mikroba okozza. Csak 1937-ben derült fény arra, hogy az 1867 óta ismert és a vitamin szót kiötlo lengyel K. Funk által 1913-ban az élesztobol kivont nikotinsav hiánya idézi elo a pellagra jellegzetes tüneteit. Késobb azt is tisztázták a kutatások, hogy a triptofán nevu aminosav hiánya szintén közremuködik a kialakulásában, ugyanis négy lépésben nikotinsav képzodik belole a szervezetünkben. Ezek a felismerések érthetové tették, hogy a pellagra miért terjedt el járványszeruen azokban az országokban (a XIX. századi Spanyolországban, Olaszországban, Franciaországban, Szerbiában, Romániában, Bulgáriában és Ukrajnában, sot a XX. század eleji Egyesült Államokban is), ahol a szegény néprétegek szinte kizárólag kukoricából készült ételeken éltek. Habár ebben a tápnövényben van nikotinsav, a java része kötött formában fordul elo, s nem szívódik fel a tápcsatornából. Triptofánban viszont igen szegény a kukorica zein nevu fehérjéje, így ebbol az aminosavból sem képzodik elegendo nikotinsav. Miért nem szenvedtek pellagrában a szintén kukoricából készült tortillát evo mexikói és közép-amerikai parasztok? Azért, mert a kukoricalisztet elobb órákon át mésztejjel fozték, majd e lúgos anyag kimosása után sütötték belole a kerek lepényt. Nos, a vegyi és a hokezelés hatására a kötött nikotinsav szabaddá válik, s így nincs akadálya annak, hogy a pellagra elleni hatása érvényesüljön. A tünetek alapján az orvosok három d-s betegségként szokták említeni a pellagrát, amelyre borgyulladás (dermatitisz), hasmenés (diarrea) és elbutulás (demencia) jellemzo. Tehát aminósavat nem csak a kiegészítőkből nyerünk hanem a mindennapi táplálkozásból is. Tehát akkor ennyi erővel az össze táplálékunkat meg kellene "szűrni". A Twinlab jó cég,nyugodtan nyomd az Amino Fueljét.
2003-07-21 00:00:00
Sztereó

Szia ! A scitec anabolic whey, whey iso

Kérdés
Szia ! A scitec anabolic whey, whey isolate, cytopronak mik a bevizsgálási adatai mindenki mondja hogy jó de mik a tények?
anonymous
Válasz
A tények hogy az Anabolic whey és Whey Isolate valóban az ami rá van írva!
2003-07-21 00:00:00
Sztereó

Hi Zsolt!Köszi a válaszokat! mit ajánlas...

Kérdés
Hi Zsolt!Köszi a válaszokat! mit ajánlasz inkább mellre 3-ik gyakorlatnak?peck-deck gépet vagy tárogatást?ha tömegnövelést akarok akkor mindent ehetek vagy pedig azért figyelni kell akkor is a kajákra?köszi bye
gun
Válasz
...tárogatást! Egyél mindent! Mindent bele!
2003-07-21 00:00:00
Sztereó

Köszi a válaszod.De akkor milyen fajta s...

Kérdés
Köszi a válaszod.De akkor milyen fajta szteroidot lehetne nekem szedni, ami nem ártana annyira?Örülnék ha ajánlaná vmit, de ha tudod akkor inkább add meg az e-mail címed és ott jobban megtudnánk beszélni ezt a dolgot.Köszi.csáá
anonymous
Válasz
Félreértessz! Én senkinek nem akarok semmilyen szteroidot ajánlani! Miért hiszitek hogy ebben van a titok? Mögötted van már 2-3 év edzés? Amennyiben érettnek tünnél a "kokszolásra" már találnál olyan embert a teremben aki komoly szakmai tapasztalatokkal rendelkezik a szteroidok területén. Ezeket több év után ismeri meg az ember! Vannak léteznek,de csak az igazi "underground" réteg számára! Ha valaki odamegy "cuccért", "gyúrós" fizikum hijján valószínűleg / 3 lehetőség van / 1)Aztmondja hogy nem foglakozik vele kis tételben /..lerázás / 2) Hoz, de hamis szart kapsz 3) Hoz, de igencsak emelt tarifa mellett .
2003-07-21 00:00:00
Sztereó

szia!nézegettem az étrend ajánlatot,és é...

Kérdés
szia!nézegettem az étrend ajánlatot,és érdekelne,h a tilalmi listán miért szerepel a tej és a túró?a fehérjékkel kapcsolatos cikkben a túró biológiai pontja nagyon magas,és az van írva,h minél magasabb ez a pont,annál jobb fehérje szempontjából,most meg tiltva van?! zsírszegény túróra gondolok,és 0.1%-os vagy 0.5%-os tejre..
kicsi ricsi
Válasz
Ha komoly a diéta akkor a tejtermékek tiltólistásak mert nagyon lelassítják az anyagcserét. / zsírtartalomtól függetlenül / Egyébként valóban nagyon jó fehérjeforrások de nem a szálkásítás idején.
2003-07-19 00:00:00
Sztereó

helló zsolt!és erről a "minimumról" nem ...

Kérdés
helló zsolt!és erről a "minimumról" nem is fog megindulni a fogyásom? a másik ami foglalkoztat:hogyha elkezdenék eszegetni-persze minimálisat,és mértékkel,akor viszont bármennyit mozognék mellette,megindulna a hízásom? és ez az amitől rettegek!!a hízás..mit tegyek? szeretnék végre normális életet élni,normális evéssel,de félek a hízástól..ördögi kör..:((
christine
Válasz
1) Szerintem nem,vagy csak nagy kínlódás árán ami valóban komoly bajt zúdíthat maga után! 2) Nem híznál legfeljebb izmosodnál,de ezt te már súlynövekedésként észlelnéd,pedig izmosabbnak lenni nem ugyanaz mint hízni!
2003-07-19 00:00:00
Sztereó

szia sztereo!segítségedet kérem:a barátn...

Kérdés
szia sztereo!segítségedet kérem:a barátnőm most rendelt magának olyan "fogyis "nadrágot,ami izzaszt..azt mondja,h ez ugyanolyan hatású,mintha fóliával tekergetné magát;szerintem viszont semmi értelme ezeknek,mert csak a víz megy ki a szervezetéből,ami rögtön vissza is jön,ha iszik.lehet ettől fogyni?! köszi a válaszodat,talán észhez tudom téríteni..
Máté
Válasz
Fogyi öv,fólia! :-DDDDD A legnagyobb népbutítás egyike. Valóban vizet veszt a használatakor. Ez nem fogyás!!! Azonkívűl iszonyat bebüdösödik az emberen ami iszonyatosan visszataszító! Kell ez?
2003-07-19 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereó! A római pados felülést hog...

Kérdés
Szia Sztereó! A római pados felülést hogyan kell jól végrehajtani? Többféleképpen látom, általában én úgy próbálom, hogy teljesen egy síkba kerül a combom és a felsőtestem, nem tudom, mi a jó. Másik kérdés: ha fájdigál a térdem, és nem akarok kitörést, guggolást csinálni, van esély jó fenékre? :-) Lábtolót hsználok, és a teremben van "guggológép" is (nem tudom a pontos nevét, de van, amibe háttal és van, amibe szemből lehet elhelyezkedni, és a mozdulat ugyanaz, mint a sima rudas gugg., csak nekem biztonságosabbnak tűnik. Helyettesítik ezek a klasszikus guggolást és kitörést? Köszi.
anonymous
Válasz
1) Szerintem ne kerüljön teljesen egysíkba. Inkább a folyamatos préselésen legyen a hangsúly. 2) Nehéz. A lábtolót ereszd le viszonylag mélyre. Az általad felvázolt gép a Hack guggolás. Vigyázni kell vele mert elég alattomosan szétcseszi a térdet! Egyébként nagyon jó megdolgoztatást tesz lehetővé.
2003-07-19 00:00:00
Sztereó

arányos testalkatú és nem kövér lány vag...

Kérdés
arányos testalkatú és nem kövér lány vagyok, de a csípőmön és a hasamon még akad felesleg. Ha nem eszem, lapos, de pár falat után bazinagy lesz a hasam. 4 hónapja edzek "random módszerrel", most kezdem el a Sztereó-féle 3 napost. Ez mennyiben jó egy lánynak? Mondjuk a vállvonogatást kihagynám, és edzések után futnék fél órát.
anonymous
Válasz
Mepróbálhatod bajt nem csinálsz,de több gyakorlat is van amit inkább férfiaknak ajánlok. Te ezt próbáld inkább :Heti kétszer a problémás helyekkel foglalkozz /has,fenék,comb/,és heti egyszer a fölsőtestet dolgoztasd meg! /mell,hát,váll,kar /Pl:Hétfő-Péntek: vádli állva vagy ülve 6×15,lábnyújtás 5×10,lábhajlítás 4×10,guggolás vagy lábtológép 6×10,kitörés 4×15,...pihenés képpen esetleg egy kis lábközelítő-lábtávolító gép. Hasprés 5×20,lábemelés 5×20. Szerda: 45'-os nyomás 4×10,áthúzás 4×15,evezés csigán 5×10,lehúzás nyak mögé 5×10,oldalemelés 5×8,bicepsz váltott karral 6×15,tricepsz letolás csigán vagy lórugás 5×10. Remélem tudtam segíteni! Szia Ui: A "random módszeren" azt érted hogy: "Ahogy esik úgy puffan?" :-)
2003-07-19 00:00:00
Sztereó

helló!neked mi a véleményed Norbi edzésm...

Kérdés
helló!neked mi a véleményed Norbi edzésmódszeréről és Réka kazettáiról? nem tudom olvastad-e a könyvét,ír benne fura dolgokat..pl:ehetsz bármennyi fagyit,ha nem tölcsérben eszed..meg hogy a bor fogyaszt..mi az igazság? köszi,hogy válaszolsz
Csilla
Válasz
Szia Csilla! Nagyrabecsülöm őket azért mert annyi emberrel megpróbálják megszerettetni a mozgást,de ember még nem mondott és írt le nyilvánosan ennyi sületlenséget mint ez a két "fitnesz sztár". Ez a pár dolog amit felsoroltál csak kis hányada az általuk felsorolt "tudományosságnak"! ...a bor tényleg fogyaszt egy kicsit. :-)
2003-07-19 00:00:00
Sztereó

csao! nem tudom ismered-e azokat a gyümö...

Kérdés
csao! nem tudom ismered-e azokat a gyümölcszeleteket,amit a DM boltokban lehet kapni,Sunvita a neve,70%-os gyümölcstartalma van,nagyon fincsik,(szerintem,ha nem ismered,kóstold meg!van meggyes,almás és őszibarackos)de nem tudom,hogy a fogyókúrámba mennyire passzol bele..és a cerbona müzli szeletek?27 éves elmúltam,163 cm vagyok,50 kg,testzsír%-om omronnal mérve 11% és 5.9 kg..ez mennyire jó?vagy nem jó..mennyinek kéne lennie?
Adél
Válasz
Szia Adél! Egyik müzli sem passzol bele a diétába,de időközönként nem bírja az ember és eszik egy-két szeletet. Ez nem gond! De hosszú távon a diétába beépítve nem működik ha sikert akarsz. A tetszsír százalékod nagyon korrekt! A hölyeknél ez általában 20-30 % közt ingadozik. / átlagról beszélek /
2003-07-19 00:00:00
Sztereó

Hú! Iszonytató sebességgel válaszoltál ...

Kérdés
Hú! Iszonytató sebességgel válaszoltál az előző két kérdésemre, ÖRÖK HÁLA ÉRTE , meg még egy kis zaklatás. 2m magas vagyok, 122 kiló voltam, 3 hetes Xena+diéta után lementem 110re. Látszólag az izom mennyiségem nem csökkent (aminek örülök is erősen), viszont most kezdtem el elérni oda, hogy az erőmből kezdek kifogyni (állóképességileg a sokszorosa vagyok a régi önmagamnak, csak a súlyok...). A pocakból szerintem még egy ötös vígan leszaladhatna. Mit javasolnál (értem a táplálkozást, edzést, kiegészítőket, stb.)? Most heti 5 edzés (kb 1 óra súlyzó+ 30-60 perc step) amit csinálok. Minden nap egy testrész+has. Köszi!
haszasa
Válasz
2003-07-19 00:00:00
Sztereó

Hello Zsolt!Az előbbi levelemben leírtam...

Kérdés
Hello Zsolt!Az előbbi levelemben leírtam az edzéseket súlyokat stb..!Köszömöm hogy gyorsan és hogy válaszoltál;) Azt írtad hogy nekem már lehetne nagy izomcsoportra 3gyakorlatot kicsire pedig 2tőt végeznem..!Ezek jók lennének? Nagy: 1.mell::fekvenyomás,45°os nyomás + tárogatás vagy inkább peck deck? 2.hát:huzockodás, lehuzás széles fogáűssal, + evezés de azt majd megkérem ott vmi edzőst mert azt mondt5ák ha nem szabályos a gerincre lehet terhelő...! 3.has::Hasgép kg-mal..,váltott oldalú hasprés + sima hasprés..! A kis izomcsportokra pedig: 1.bicepsz::francia ruddal álló kétkerú bicepszgyak.. + scott pad? 2.tricepsz::letolás csigán + mi kellene? 3.váll:: állig húzás, vállból nyomás! Ezek lennének!Ha találsz benne vmi kifogást akkor lécci szólj! Ja és még vmi ez elég hülyén fog hangzani de így nagyon nagyon nagy vonalakba::télleg akkor nő az izom ha pihen? köszi a válaszokat
gun
Válasz
Bicepsz: Inkább egyenes rúd+váltott karú bicepszezés. Tricepsz: Letolás+hátsó tolódzkodás vagy "lórugás" Váll: oldalemelés+vállból nyomás Tényleg akkor nő ha pihen!
2003-07-19 00:00:00
Sztereó

Hellóka!Köszönöm,hogy ajánlottál néhány ...

Kérdés
Hellóka!Köszönöm,hogy ajánlottál néhány tömegnövelőt,de sajnos nem tudok venni mert anyám nem ad rá pénzt.Én nekem pedig nincsen zsém,mert mindet a súlyzókra költöttem.Ezért érdekelne,hogy van-e valami egyszerű ital(turmix)amivel kiegészíthetem étrendemet.Köszi Levi!
Nyest
Válasz
Tej+banán+szőlőcukor. Esetleg ha nem vagy finnyás egy kis túrót is nyomathatsz bele.
2003-07-19 00:00:00
Sztereó

Szia mester! Az nem problema hogy biceps...

Kérdés
Szia mester! Az nem problema hogy bicepszre es vallra csak 2 gyakorlatot vegzek? heti 3 edzest csinalok. hetfo szerda pentek. bicepsz tricepszet egyutt tolom. bicepszel kezdem: egyenesrud 4x8+kipukkadasig 50% al, utana egykezes sulyzokkal 4x10 karonkent + kipukkadasig 50%. ettol mar elfarad a bicepszem nagyon es ezutan meg jon a tricepsza amire 3 gyakorlatot csinalok. ez igy jo? vagy mondhatnal egy 3. gyakorlatot:) a vallra meg nyakbol nyomas es oldalemelest csinalok, ebbol is ugy mint karnal. vallt hat utan edzem egybol es elegge meghalok a vegere. eleg ez igy? koszi
Sawyer
Válasz
Ez így is működik! A lényeg a kifársztáson van.
2003-07-19 00:00:00
Sztereó

Üdv! Négy kérdésem lenne: 1. ha a kreati...

Kérdés
Üdv! Négy kérdésem lenne: 1. ha a kreatint jó pár órával fogyasztás előtt feloldom vízben(glükózzal),lebomlik-e és ez által elveszíti-e a hatását? 2. a pezsgőtablettával való kombinálás javítja a gyomorból való ürülést illetve felszívódást(hasonlóan a pezsgő kreatinhoz) vagy semmi értelme? 3. 25g glükóz elegendő a megfelelő inzulinválaszhoz (5g kreatinnal)?Csak mert az adagonkénti 50 grammos glükózzal,jelentősen el kezdtem zsírosodni. 4. Van értelme annak, hogy kreatin kúra alatt L-karnitint is szedek? Válaszaidat előre is köszi!
Szabolcs
Válasz
1.) Nem jó ötlet feloldani. 2)Nem, bár van egytelen pezsgőtabletta amely nagyon hatásosan utánozza a pezsgőkreatint. Ezt Jokerface barátomtól hallottam! :-) De nem árulom el a titkot mert akkor nem fogynának a pezsgőkreatinok! :-) 3) Nem!!! csak a dextróz a jó! 4) Nincs!
2003-07-19 00:00:00
Sztereó

hi! azt szeretnem megtudni hogy mitgondo...

Kérdés
hi! azt szeretnem megtudni hogy mitgondolsz casey viator magas intenzitasu edzeserol? es nem tod hol nezmetnem meg magat az edzestervet? mindent kossssz
RAO
Válasz
Néztem Casey Viatorról készült edzést! Brutális! Casey is a HIT alapján edzett. ha megy az angol akkor itt olvashatsz az edzéséről: [link]
2003-07-19 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereó! 1) Mi a véleményed a Túró...

Kérdés
Szia Sztereó! 1) Mi a véleményed a Túró Rudiról (persze tömegnövi alatt)? Mennyit lehet belőle enni, s milyen gyakran? 2) Tömegnövelésnél mennyi az a zsírfelszedés, ami még "normális"? Mert nekem szerintem jött fel egy pici (még nem mértem le testzsírkészülékkel, csak érzem), de nem tudom, hogy bánkódjak e ezen, vagy ne. 3) Mint írtam már, 5. hete edzem, s ugye elkezdtem a kreatint. Kreatin előtt 81 kg voltam. (1 hónap alatt 78-78,5 kg-ról 81 kg diéta után) Ez normális? Bocsi a sok kérdésért, s köszi a sok türelmet. :))
Sanyika
Válasz
1)Bármennyit módjával. / ...én úgy 8-10 után megállok pihenni egy kicsit. :-) / 2) Ne bánkódj! 3) Egyébként is nőne a súlyod kreatin nélkül is!
2003-07-19 00:00:00
Sztereó

Szia, irtad valahol, hogy pl a Power Tra...

Kérdés
Szia, irtad valahol, hogy pl a Power Track Whey megbukott egy nemhiteles vezsgálási teszten... azt mit jelent? és hol lehet ezt a tesztet megnézni... Illetve van-e olyan oldal ami kiegészitöket tesztel?? Pl. Supplement Review? Köszi, Sándor
anonymous
Válasz
Azért "nemhivatalos" mert az "szánninternésünelcég" /...azaenesapovertrekkésmászldzsenix gyártója / azt mondta hogy ez hülyeség és csak lejáratás és nem igaz a 62%-os fehérjetartalom a hivatalosan 80%-osaknál. Egyébként nem is fog napvilágot látni a legtöbb eredmény,mert elég elszomorító dolgok kerülnének ki! :-( Ugyanakkor én sem akarok ebből vitát és szerintem más sem keresi a bajt. Maradjunk ennyiben!
2003-07-19 00:00:00
Sztereó

HI!
Kérdés
HI! [link] ezen a képen 1 tárcsa 10 kiló!?:) Ez képtelen nagy súlylenne... Vagy az a 10 es szám csak vicc?:)
balázs

Válasz
Amerikáról lévén fontban van megadva a súly,így az egy kezében tartott kézisúlyzó "mindössze" 60-70 kiló.
2003-07-19 00:00:00
Sztereó

Hali Sztereó! Megfogadom tanácsod és eg...

Kérdés
Hali Sztereó! Megfogadom tanácsod és egy 12 hetes periódusra tervezem a diétát. Mint irtam heti 2 max 3 uszni fogok, de mellette persze a súlyzós edzéseket se hagyom ki. A szuperszetteket mindig is szerettem, rövid idő alatt jól meg lehet dolgoztatni az izmokat(max 1 oram van 1 edzesre). Íme az edzéstervem, bármi szúrja a szemed kérlek javitsd ki (csak a köv gépek vannak: fekpad, hát, lábtoló, 45°, vádli gép, bicikli, többi súly). Minden edzés előtt 15 perc bicikli hogy bemelegedjek. Hétfő: Mell - Hát Fekvőtámasz: 15 x 2 Tárogatás + Fekvenyomás: 15–12 x 3 Áthúzás + Lehúzás hátgépen: 15-15 x 3 Állig húzás + Vállvonogatás: 12–15 x 3 Húzódzkodás + Evezés rúddal: ? –12 x 3 Szerda: Has-Láb Nehezített Sit-up + Lábemelés függeszkedve: 20–10 x 3 Hasprés + Lábemelés padon: 30–20 x 3 Kitörés + Guggolás: 12–12 x 3 Merevlábú felhúzás + Lábtoló: 12–10 x3 Vádli állva, gépen: 20 x 4 Gyalogló-vádlizás: ... perc x 2 Péntek: Váll- Kar Oldalemelés + Nyomás állva: 12–10 x 3 Felhúzás + Döntött törzsűoldalemelés: 12–15 x3 Bicepsz rúddal + Homlokra engedés: 10–12 x 3 Koncentralt bicepsz + Lórugás: 12–12 x 3 Ennyire futotta 3 evnyi anatomia tudasom :(((, egyszeruen par gyakorlatnal tanacstalan vagyok az antagonizmussal kapcsolatosan. Válaszodat előre köszönöm
1ed
Válasz
Dont worry! Jó amit összeállítottál!
2003-07-19 00:00:00
Sztereó

1.nap Gyakorlat:Mell-Hát Széria x Ismét...

Kérdés
1.nap Gyakorlat:Mell-Hát Széria x Ismétlés Tempó Pihenő A1 Húzódzkodás alsó fogással 10 x 10 2-0-4-0 A2 Fekvenyomás 10 x 10 4-0-2-0 90 mp B1 Tárogatás 3 x 10 3-1-2-0 B2 Evezés 3 x 10 3-0-2-0 60 mp Ha nem tudjuk teljesíteni a húzódzkodást, akkor helyettesítsük a döntött törzsű evezéssel és a kiegészítő B gyakorlatoknál húzódzkodjunk. 2. nap Pihenőnap/Aerob edzés 3. nap Gyakorlat:Comb-Vádli Széria x Ismétlés Tempó Pihenő A1 Guggolás 10 x 10 4-0-2-0 A2 Lábhajlítás 10 x 10 2-0-4-0 90 mp B1 Vádli Állva 3 x 10 2-1-4-1 90 mp 4. nap Pihenőnap/Aerob edzés 5.nap Gyakorlat:Kar-Váll Széria x Ismétlés Tempó Pihenő A1 Kalapács bicepsz ferde padon 10 x 10 2-0-4-0 A2 Tolódzkodás 10 x 10 4-0-2-0 90 mp B1 Oldalemelés 3 x 10 2-0-2-0 B2 Döntött törzsű oldalemelés 3 x 10 2-0-2-0 60 mp C1 Hasprés 3x max 3-1-3-0 C2 Fordított hasprés 3x max 3-1-3-0 60mp 6. nap Pihenőnap Minden azonos betűvel jelzett gyakorlatot egymást váltogatva, szuperszettben végezzük. Minden szuperszett között pihenjünk a megadott ideig. Fontos a pihenők pontos betartása, használjunk órát ! Ha hatszor végrehajtottuk a ciklust, térjünk rá egy másfajta intenzitású, kisebb mennyiségű munkát magában foglaló edzésprogramra. Ez az edzés tervet egy oldalon találtam... szerinted érdemes kiprobálni?kösz a válaszodat.
a
Válasz
Érdekes! Megér egy próbát! Pár gyakitól eltekintve szerintem működik!
2003-07-19 00:00:00
Sztereó

hali lenne pár kérdésem 1) a hack guggol...

Kérdés
hali lenne pár kérdésem 1) a hack guggolást mivel lehet kiváltani? ha nincs hack gép.2) az elöl guggolás szerinted ér vmit? mert én kiprobáltam és szétnyomta a válamat kurv.. sza.. volt lehet rosszul csináltam? 3) és azElöl guggolást mivel lehet helyetesíteni? kösz
anonymous
Válasz
1)Rúddal guggolás vagy ha rúd sincs akkor sissy guggoláshttp://body.builder.hu/edzesek_reszletes.htm4?id=74 2) Biztos jó és vannak akik végzik,de én sem tudom hatásosan végrehajtani 3) Szintén sissy guggolás.
2003-07-19 00:00:00
Sztereó

Szia Zsolti! Erdeklodnek egy versenyre f

Kérdés
Szia Zsolti! Erdeklodnek egy versenyre felkeszito hasizomedzes felol. Derekam serulekeny, tehat csak sulyok nelkuli munka erdekel. Please, help me.
Gabor Bostonbol
Válasz
Szia Gábor! Versenyre? Szerintem semmi különleges nem kell. Lábemelés,felülés esetleg a ferdehasizmra egyfajta "srég" felülés. Ezekből 5×20 heti kétszer elég+tökéletes diéta. Én súlyokat a hasedzéshez egyébként sem szoktam javasolni.
2003-07-19 00:00:00
Sztereó

Szeretnék érdeklődni hogy a mellizom als

Kérdés
Szeretnék érdeklődni hogy a mellizom alsó és középső részeit milyen gyakorlatokkal lehet a legjobban erősiteni?
Clono7
Válasz
Összehúzás csigán+nagyon odafigyelni és préselni az izmot a tárogatásoknál és fekvenyomásoknál. Időközönként segíthet egy kis negatív nyomás!
2003-07-19 00:00:00
Sztereó

Hello Mester! Vettem 1 vödör Protein Del...

Kérdés
Hello Mester! Vettem 1 vödör Protein Delitet reggelire ezt iszogatom ahogy tanácsoltad, de kiváncsi lennék, hogy Te hány kanálnyit raknál. A másik dolog a Trans-Xel kapcsolatos. Azt irtad, hogy feltöltésnél edzés elött menjen 1 kanálnyi (fél órával v. 1 órával?). Szóval nem akarok tudálékoskodó hülyegyereknek tűnni, de nem baj ha edzés elött iszom? Azért gondolom mert úgye abban dextróz van és ha egyszerű cukrot viszel be edzés elött akkor úgye a vércukoszint ingadozni fog és tudtommal ez nem jó. Kérlek irde le a véleményed mert tényleg kiváncsi vagyok mint mond egy Mester! :-) Köszi
Tomi
Válasz
Én majdnem minden tápkiegnél 2-3 púpozott evőkanállal használok. Nem szabad sajnálni! :-) Nem méregetem soha! A dextróz jó edzés előtt és közben is. Kb félóránként érdemes bevinni az edzés folyamán,mert akkor viszonylag stabil vércukorszintet eredményez.
2003-07-19 00:00:00
Sztereó

Hali. Kb 1 hónapja kezdtem edzeni. Fogyn...

Kérdés
Hali. Kb 1 hónapja kezdtem edzeni. Fogyni szeretnék elsősorban, meg egy kis izmot felszedni. Szeretnék Scitec HCA-t szedni. Milyen diétát ajánlasz mellé? Rizs-csirke mehet? Tésztát ehetek? Mert azt nagyon szeretem.
chills
Válasz
A HCA helyett vegyél inkább csirkemellet! :-)Étrend Ajánlat
2003-07-19 00:00:00
Sztereó

Csá! A pámphoz kell szőlőcukor? Vagy ané

Kérdés
Csá! A pámphoz kell szőlőcukor? Vagy anélkül is fel tud szívódi a kreatin? Ha igen, hogy? Thx!
Ironman
Válasz
Nem kell mellé szőlőcukor!
2003-07-19 00:00:00
Sztereó

Kérlek mond el a véleményed a tirozinról

Kérdés
Kérlek mond el a véleményed a tirozinról, es a szedéséről is írj kérlek. Köszönöm
Razzi
Válasz
Tyrosin. Működik!Ez az aminosav egy nagyon fontos anyag az adrenalin és a thyrolin hormon megkötéséhez. A tirizin az agy és az idegrendszer alapvető tápláléka. Egy alapanyagot képez, az úgynevezett neurotranszmittert. Ezek az anyagok felelősek az idegsejtek közötti kapcsolat kialakíásához. Az L-tirozin közvetlenül kapcsolódik az optimális testi és lelki teljesítőképesség eléréséhez. Amerikában nagyon sok sportoló, politikus és közéleti személyiség mindennapos étkezési kiegészítőjévé vált. Emeli az általános erőnlétet és koncentrációt.
2003-07-19 00:00:00
Sztereó

szia Zsolt!itt Christine..még 07.07-én í...

Kérdés
szia Zsolt!itt Christine..még 07.07-én írtam neked..anorexia..meg kell mondanom,h közel 2 éve tart nálam,de nem lett semmilyen hiánybetegségem,kivizsgáláson is voltam tavaly szilveszterkor..minden eredményem jó lett.és engem-sajna-az sem tud jó irányba befolyásolni,h mindenki azt mondja,h sokkal jobb vagyok így..magamnak nem teszem és szeretnék lefogyni arra a 42-43 kg-ra.!!de akárhogy edzek napi 2-3 órát,akárhogy nem eszem semmit nem fogyok,meg sem mozdul a súlyom!! MIÉRT?!
Christine
Válasz
Valószínűleg a szerevezeted beállította magának a "szükséges minimum" szintet! Azt mondja hogy legalább ennyi kell neki az egészséges túléléshez.
2003-07-18 00:00:00
Sztereó

szia! szeretném megkérdezni,hogy a mosta...

Kérdés
szia! szeretném megkérdezni,hogy a mostanában divatos polár órák mennyire segítik az edzést? én fogyni szeretnék,főleg comb-belső és külső-a kritikus hely..segítenél egy nagyon hatásos,komplett,egész testre terjedő edzéstervvel?(amitől fogyok,de szép izmaim is lesznek..)kb 6 kg-t szeretnék leadni! mit egyek? szeretem a sajtokat...köszi
Renáta
Válasz
Szia Reni! A polár órák semmiben nem segítenek! Csak a divatos "patyinagyattila" féle akadémiák részesítik ennyire előnyben ezeket a szerkentyűket....mintha ettől precízségtől függne bármi is. De mindegy, "ott" trend! Fontos hogy a diétától fogysz,nem az edzéstől! Étrend Ajánlat Edzésterv:Heti kétszer a problémás helyekkel foglalkozz /has,fenék,comb/,és heti egyszer a fölsőtestet dolgoztasd meg! /mell,hát,váll,kar /Pl:Hétfő-Péntek: vádli állva vagy ülve 6×15,lábnyújtás 5×10,lábhajlítás 4×10,guggolás vagy lábtológép 6×10,kitörés 4×15,...pihenés képpen esetleg egy kis lábközelítő-lábtávolító gép. Hasprés 5×20,lábemelés 5×20. Szerda: 45'-os nyomás 4×10,áthúzás 4×15,evezés csigán 5×10,lehúzás nyak mögé 5×10,oldalemelés 5×8,bicepsz váltott karral 6×15,tricepsz letolás csigán vagy lórugás 5×10. Remélem tudtam segíteni! Szia Ui: Egyik sajt sem jó!!!!
2003-07-18 00:00:00
Sztereó

szió!a sovány sajtokból mennyit ehetek a...

Kérdés
szió!a sovány sajtokból mennyit ehetek anélkül,hogy híznék?a tecnogym taposó gépen a 25 perc után,12 fokozaton mennyire reális a 390-400 kal elégetése?ebből mennyi lehet amit zsírból égettem?és még valami:mennyire káros az olyan edzés,ahol 1 héten 2-3-szor a reggeli edzésem után(1,5 ó)még du is megyek cardiózni szintén 1,5 órát? akkor ez kb 8-10 edzés a héten...köszke
suzy
Válasz
A sovány sajt is túl zsíros! Ez gondolom rossz hír. A 400 kalória a gép szerint valós,egyébként nem ilyen egyszerű dolog! Sok a kardió napi kétszer. Elég egy alkalommal naponta!
2003-07-18 00:00:00
Sztereó

szia!szeretném megtudni,hogy te mennyire...

Kérdés
szia!szeretném megtudni,hogy te mennyire tartod hatásosnak a charge-t és az mlo új zsírégetőjét?én együtt szedtem a kettőt,de egy dekát sem fogytam!!mit csináltam rosszul?edzettem rendesen mellette,nem ettem..és mégsem történt semmi..más:mennyire rontja a fogyási esélyeket a fagyi?nagyon szeretem,és nem nagyon tudok ellenállni neki..minden másnap 2-3 gömb..melyik"jobb"?gyümölcsös v a tejes alapú?(vanilia,csoki..) v a joghurtosak? vagy jégkrém?
Mona
Válasz
Szia Mona! Egy hiba hogy te is ettől a "szertől" vártad a csodát. Ez ha működik is,legfeljebb csekély hányadát teszi ki a fogyásnak. Minden a diétán múlik! A "nem evés" a legrosszabb! Az anyagcsere olyannyira lelassul hogy nem csoda ha a súlyod nem változik. A szervezet ilyenkor alkalmazkodik és egyfajta éhező üzemmódba kapcsolja magát,tartalékol! Sokszor kell enni keveset hogy az anyagcsere maxi fordulaton dolgozzon! A fagyik közül egyik sem fér bele! :-( Másképp csak egyet előre,kettőt vissza!
2003-07-18 00:00:00
Sztereó

Hellóka!Szekeres Levente vagyok és 16 év...

Kérdés
Hellóka!Szekeres Levente vagyok és 16 éves leszek.Elég sovány testalkotom van,emiatt keztem el egy 6 hónapos edzéstervet.Azt igéri az írója,hogy az edzésterv befejezésével elérem egy átlag felnőt férfi erejét.A kérdésem az,hogy elegendő-e ha normálisan eszek,vagy kell kiegészítő mert ezt nem tudom?Köszönöm előre válaszod.
Nyest
Válasz
Szia Levi! Ez így azért nem igaz! Ha valaki plussz izomzatot és erőt akar akkor valami plusszt kell bevinni a szervezetbe! Ez a plussz a megemelt fehérje és kalória bevitel! A "normális" evés általában kevésnek bizonyul,ezért vagy adj még hozzá egy két étkezést,vagy ha ez nem megoldható akkor használj valami "tömegnövelő! Volumass 20, N-Large,Protein Delite gainers.
2003-07-18 00:00:00
Sztereó

Hello!Nekem több kérdésem is lenne...!1....

Kérdés
Hello!Nekem több kérdésem is lenne...!1. Kezdő vagyok csak most 1-2hónapja csinálom de abból is az első hónap csak súly nélkül,csak rúddal, a gyakorlatok megtanulásával foglalkoztam(azt mondták hogy ez elengedhetetlen)Aztán rátértem egy osztott edzéstervre(heti háromszor edzek) 1nap hétfő: mell, tricepsz 2nap szerda: has,bicepsz,3nap:hát váll! ez jó egy kezdőnek vagy inkább az egész testet kéne edzeni?Aztán... azt mondták hogy az első 2hónapban elég nagy izomcsoportra 2gyakorlat kis izomcsoportra 1gyakorlat!Ez így ok?Súlyok: Úgy "súlyoztam ki" a gyak.-at hogy kb. a 4szer 8nál az utálosó sorozat utolsó 2elemét vagy segítséggel vagy nagyon nagy küzdéssel tudjam megcsinálni!A súlyok emelése:első hét 4x8 második 4x9 harmadik 4x10 és utánna +5kg és újból 4x8!Ez így jó? Nah csak ennyi lett volna;))) Köszi ha már csak végigolvastad;))
gun
Válasz
Teljesen jó,esetleg annyi hogy a nagy izomcsoportokra már te is végezhetsz 3 gyakit, a kicsikre kettőt.
2003-07-18 00:00:00
Sztereó

Szia Zsolt! A következő az edzéstervem: ...

Kérdés
Szia Zsolt! A következő az edzéstervem: mell: fekvenyomás, 45 fokos nyomás tárogatás, áthúzás tolockodás. Hát: húzodzkodás, lehúzás szélesen, szűken evezés 1 kezessel, evezés csigán. Kar: 2kezes rúd, Scott pad, 45fokos bicepsz, lenyomás, szűknyomás, integetés. Váll: nyakmögött/mellről nyomás, előre emelés, oldalemelés. 2:1 be edzem! Szerinted mit kéne változtatnom? A kajával nincs gond 3 óránként eszek csak összetett szénhidrátot, és napi 4-5 fehérje turmix is lecsuszik.
Lajos
Válasz
A mell napnál már nem kell a tolódzkodás. Én inkább a tricepszhez szoktam rakni. Az "integetés" gyakorlatot nem igazán tudtam felfogni hogy mi. :-) A vállnál az előreemelés helyett döntött törzsel végezd,mivel az első vállizmokat már rengeteg gyakorlattal megdolgoztattad.
2003-07-18 00:00:00
Sztereó

Szia Zsolt! Van valami technikád kétkez

Kérdés
Szia Zsolt! Van valami technikád kétkezes bicepsznél a csuklózás ellen? Üdv,
Robi
Válasz
Oda kell figyelni vagy vegyél vissza a súlyból mert olyankor csal az ember ha nehéznek találja!
2003-07-18 00:00:00
Sztereó

Üdv Guru! Protein Delite (Gourmet Prote...

Kérdés
Üdv Guru! Protein Delite (Gourmet Protein) Mi a vélemény? Csak mert a 4 kilós pack ára egész baráti, de természetesen "csak jót írunk a termékről és magasztaljuk" kategóriába esett. Mivel nem ismerem, kérdezem. Szóval: vegyem vs. ne vegyem?
haszasa
Válasz
Szerintem megéri az árát. Ha hasonlítani akarom valamihez akkor azt mondom olyan mint a Cytopro. Az íze tényleg professzionális nem csak rámondják!
2003-07-18 00:00:00
Sztereó

Üdv Guru! HA már az előbb kérdeztem, it...

Kérdés
Üdv Guru! HA már az előbb kérdeztem, itt van mégegy: Xenadrin szedéssel kapcsolatban ha felviilágosítanál, és ha nem túl nagy kérés, írhatnál valamit a spiropen+aszpirin+koffein hármas arányáról, alkalmazásárol is esetleg Köszöntem!
haszasa
Válasz
Xenadrin? 2-3 kapszula tréning előtt és 2-3 kapszula tréning után. A pihenőnapokon 2-3 kapszula reggel,2-3 kapszula délután. A spiropentet nem alkalmazzák aszpirinnel éás koffeinnel. Amire te gondolsz az az efedrin. A spiropent hatóanyaga nem efedrin hanem clenbuterol hidroclorid.
2003-07-18 00:00:00
Sztereó

Szia, Mit tudsz mondani a Power Track...

Kérdés
Szia, Mit tudsz mondani a Power Track, Power Whey proteinjéröl. Nagyon finom, söt szerintem túlon túl is ahhoz hogy tényleg jó legyen... Azért kérdem mert ujabban ezt eszem, és semmi drasztikus változtatás mellett mégis tünnek el a hasizmaim. (Elég sokat megeszek belöle mert most stresszes az élet és nincs idöm fözni, ja és 0,1 % tejben, de ez mindig igy volt). Köszi, Tibi
anonymous
Válasz
Egyszerű. Túl magas a szénhidráttartalma. Ő is megbukott egy "nemhiteles" bevizsgálási teszten.
2003-07-18 00:00:00
Sztereó

Szia Zsolt! Szeretném tanácsodat kérni, ...

Kérdés
Szia Zsolt! Szeretném tanácsodat kérni, hogy az alábbi diéta hatásos lehet-e, illetve mit kéne korrigálni rajta, hogy megfelelő legyen.(12 éves túlsúlyos lányomnál is szeretném alkalmazni) Az étkezések ideje: 7 órától 17 óráig tartana hatszori elosztásban. Hétfő: 1.ét: 1db joghurt+ zabpehely, 2. ét: 1 natúr kefír, 3.ét: főzelék 4.ét: natúr kefír, 5.ét:baromfi sonka + savanyúság, 6.ét: 30 dkg csirkemell Kedd:1.ét: 3db főtt tojás + paradicsom, 2.ét: 1 db alma, 3.ét: 20 dkg karfiol joghurtos öntettel, 4.ét: 1 natúr kefír, 5.ét: 30 dkg csirkemell 6.ét: baromfi sonka + saláta Szerda: 1.ét: 10dkg rizs + fahéj, 2.ét: 1db alma, 3.ét: zöldség leves, 4.ét: 1 natúr kefír, 5.ét: baromfi sonka + savanyú , 6.ét: 30dkg hal Csütörtök: 1.ét: 3db tojásrántotta, 2.ét: 1 natúr kefír, 3.ét: 30dkg csirkemell, 4. ét: 1db alma 5.ét: 20 dkg saláta, 6.ét: 1 natúr kefír Péntek: 1db joghurt + zabpehely, 2.ét: 1db túrórudi, 3.ét: 30 dkg saláta, 4.ét: 1 sárgarépa 5.ét: 2 db főtt tojás, 6.ét: baromfi sonka + uborka Szombat: 1.ét: 10dkg rizs + fahéj, 2.ét: 20 dkg saláta , 3.ét: lecsó egy kis rizzsel, 4.ét: 10 dkg uborka, 5.ét: 2 db tükörtojás, 6.ét: 30 dkg csirkemell Vasárnap: 1.ét: baromfi sonka + paprika, 2.ét:1 db alma, 3.ét: 30 dkg hal, 4.ét: 20 dkg saláta 5.ét: 1 natúr kefír, 6.ét: 30dkg csirkemell A húsokat grillezve, párolva készítem, a saláta joghurtos öntettel készül, a főzeléknél spenót,sóska és tök jöhet szóba rántás nélkül. A mozgás: biciklizés és minden második nap torna súlyzókkal. Segítségedet előre is köszönöm.
Mangacika
Válasz
Tökéletes összeállítás! Bízom benne ha ezt a diétát mindketten tudjátok huzamosabb ideig "használni",akkor egy nagyon sikeres cél felé indultatok el. Nem feladni félúton!!! :-)
2003-07-18 00:00:00
Sztereó

szia! Ha olyan lány vagyok, aki szeretne...

Kérdés
szia! Ha olyan lány vagyok, aki szeretne fogyni, de csak 2-3 kilót, és tónusos izomzatot szeretne, de nem akar benga lenni, akkor 1. jó-e a 3 napos edzésterved (pl vállvonogatás szerintem nem kell) 2. akkor nekem most tömegnövelni vagy szálkásítani kell? tudom, hogy baromi hülye kérdés, de úgy tűnik, ahhoz, hogy fogyjak, előbb híznom kell. És ha ez így van és csak tömegnövelés után tudok szálkásítani, akkor később is újabb tömegnövelő periódusok kellenek a további izomnövekedéshez? Szóval megint kell egy kis zsír is? Köszi...
anonymous
Válasz
A tömegnövelés nem feltétlen jelent eggyet a zsírfelhalmozással,csak épp a tömegnövelés minimális kellemetlen velejárója. Inkább ezeket a gyakorlatokat ajánlanám:Heti kétszer a problémás helyekkel foglalkozz /has,fenék,comb/,és heti egyszer a fölsőtestet dolgoztasd meg! /mell,hát,váll,kar /Pl:Hétfő-Péntek: vádli állva vagy ülve 6×15,lábnyújtás 5×10,lábhajlítás 4×10,guggolás vagy lábtológép 6×10,kitörés 4×15,...pihenés képpen esetleg egy kis lábközelítő-lábtávolító gép. Hasprés 5×20,lábemelés 5×20. Szerda: 45'-os nyomás 4×10,áthúzás 4×15,evezés csigán 5×10,lehúzás nyak mögé 5×10,oldalemelés 5×8,bicepsz váltott karral 6×15,tricepsz letolás csigán vagy lórugás 5×10. Remélem tudtam segíteni! Az étrend mindenek felett a legfontosabb ha változni akarsz!!!!Étrend Ajánlat
2003-07-18 00:00:00
Sztereó

SZia Sztereó! Azt szeretném tudni, ho...

Kérdés
SZia Sztereó! Azt szeretném tudni, hogy az eddigi 3-5 evésemhez képest, ha most 6* eszek tutira egy napon és megváltozott az összetétele is (több F kevesebb ZS, kevesebb CH), akkor természetes-e, hogy egy nap akár 3* is megyek oda, ahova a kiraly is csak gyalog? Köszi kisbeka
anonymous- musculus
Válasz
Örülj neki! Dolgozik az anyagcseréd! :-) Kvázi gyorsabban égeted el a kalóriákat!
2003-07-18 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereo! Azt szeretném megkérdezni,...

Kérdés
Szia Sztereo! Azt szeretném megkérdezni, hogy hatékonyabb-e a hasizom edzése, ha a felüléseket behúzott hassal végezzük, amikor felülünk akkor fújjuk ki a levegőt és nem engedjük vissza teljesen a talajra magunkat. Ha igen megindokolnád miért? Válaszodat köszönöm
anonymous
Válasz
Én nem hiszem hogy behúzott hassal kellene a felüléseket végezni. A légzés valóban úgy néz ki hogy a préselésnél kifújjuk a levegőt. A visszaengedés pedig azért nem teljes mert így folyamatos feszülés alatt tudjuk tartani a hasizmot,és egy pillanatra sem engedjük megpihenni. Dehát ez a cél!
2003-07-18 00:00:00
Sztereó

Szervusz. Idősebb korral járó izületi sa...

Kérdés
Szervusz. Idősebb korral járó izületi sajgásra mit javasolsz? Másik, szintén izületi kérdésem: bátyám két éve eltörte (keményen) a bokáját. A dokik meg jól elszarták (pl.: hetekig ficamnak volt diagnosztizálva a röntgen birtokában is), úgyhogy nem forrt rendesen össze. Volt már injekciókúra, de 1 perc futás után még mindig fél nap fájdalom van. Mit lehetne kipróbálni? Itt a válszok közt jó híre a van a Proform termékének. Köszi. ui.: a türelmed elérésére szedsz valamit? :-)
Scout
Válasz
A Glucosamin valóban nagyon jó.glukozamin szerepe a szervezetben : Az élő szervezetek ha nagyon leegyszerűsítjük két alapvető szövetféleségből épülnek fel: - működő és - kötő-támasztó szövetek. Az előbbihez tartoznak a különféle élettani feladatokat végző sejtekből álló szövetek, míg az utóbbiak , mint nevük is mutatja egybe fogják, összetartják a szervezetet, mintegy alapot adva a működő szöveteknek. A két szövetféleség nem különül el élesen egymástól, hanem egységet alkotva építi fel az adott szervet, a szervek együttesen a szervezetet. A működő szövetek sejtjei nem tapadnak szorosan egymáshoz, köztük található a sejt-közötti tér amit támasztó szövet tölt ki. A támasztó szöveteknek két fő alkotója van: - rugalmas (elasztikus) rostok - glukozamin. A rugalmas rostok keresztül-kasul futva egy térhálós szerkezetet hoznak létre, ami az adott szövetféleség vázát alkotja. Ennek a térhálónak az üregeit töltik ki a glukozaminok (összetett cukor és fehérje molekulák) vagy más néven proteoglykánok. Minden glukozamin molekula 2-3 víz molekulát köt magához, így alakulnak ki a sejt-közötti vízterek, amikben gyakorlatilag "úszkálnak" a működő (funkcionális) sejtek. Ezen sejtek anyagcseréje(tápanyagok és oxigén odajutása, salakanyagok és széndioxid eltávolítása) a sejt-közötti víztereken keresztül történik, ezek vannak kapcsolatban a legapróbb vérerekkel a kapillárisokkal. A glukozaminnak azonban nem csak statikai- az adott szövetféleség rugalmasságát biztosító- szerepe van, hanem az anyagcsere folyamatban mint tápanyag (összetett cukorra -glykan és proteinre bomolva) is részt vesz, tehát egy része folyamatosan elhasználódik , mivel a szervezet saját maga nem állítja elő, elengedhetetlenné válik a rendszeres pótlása. Kis mennyiségben glukozamin a legtöbb táplálékban megtalálható, azonban igazán gazdag forrást a tengeri eredetű élelmiszerek jelentenek, azon belül is a kagylók. A legújabb kutatások bebizonyították, hogy a kagyló test a tenyészidő csúcsán tartalmazza a legtöbb glukozamint és innen már csak egy lépés volt annak felismerése, hogy a kagylók ivarszerve jelenti a legtökéletesebb glukozamin forrást. E tényre alapozva készíti termékeit a SEATONE étrend kiegészítő családot az új-zélandi McFarlane cég, frakcionált ( a kagyló ivarmirigyeit tartalmazó) kivonással, majd fagyasztva-szárítással , miáltal a kagylóban található tápanyagok biológiai aktivitása a legkevésbé sem károsodik. A sejt közötti vízterek mennyisége a kor előrehaladtával csökken (kiszáradás, ráncosodás) akárcsak a szövetek turgora, rugalmassága ami az izületek esetében a legszembetűnőbb és fokozatosan a mozgásképesség jelentős csökkenéséhez vezet. A szervezet kellő mennyiségű glukozaminnal való ellátása nagymértékben lassíthatja a romlás ütemét sőt számos esetben látványosan vissza is fordíthatja a folyamatot. Sportolók esetében a fokozott terhelés miatt az elhasználódási folyamat sokkal gyorsabb és a teljesítmény korlátozójává válhat, amit a gyakori sérülések tovább súlyosbítnak. Ezért az ő szervezetük folyamatos, kellő mennyiségű glukozaminnal való ellátása még nagyobb jelentőséggel bír, főleg ha belegondolunk, hogy az átlag feletti tevékenységekhez felpörgetett szintű anyagcsere társul, aminek csak egy optimális szintű sejt közötti víztér felelhet meg. A sport tevékenységek közben folyamatosan jelentkező traumák, külső behatások kimenetele szempontjából sem mindegy, hogy milyen az adott szövetek rugalmassága ami a glukozamin bevitellel szintén fokozható. A szervezet teljesítőképessége, károsító külső hatásoknak való ellenállása, jelentősen fokozható, elhasználódása (öregedése) pedig jelentősen csökkenthető folyamatos, nagy mennyiségű glukozamin bevitellel. A szervezet glukozaminnal való feltöltése az adott egyén anyagcsere sebességétől függően kb. 3-14 napot vesz igénybe és nagyjából ugyan ennyi idő kell a kiürüléshez. Ebből adódik, hogy az optimális működés érdekében egy magasabb feltöltő dózissal célszerű kezdeni, mintegy 2 hétig a bevitelt, majd csökkentett, fenntartó dózissal biztosítani a megfelelő szintet. Összefoglalva és leegyszerűsítve: a glukozamin az izületek egyik fontos összetevője egyben fő tápanyaga ami kis mennyiségben jelen van az étrendünkben, de fokozott igénybevétel és az életkor előrehaladtával a szervezet glukozamin-szükséglete megnő amit magas glukozamin tartalmú, tengeri eredetű étrend kiegészítőkkel tudunk pótolni. Semmilyen káros mellékhatása, vagy más szerrel való káros kölcsönhatása nem ismert. Ui:...igen néha enyhe nyugtatókat. :-)
2003-07-18 00:00:00
Sztereó

Szia kérdezném tőled,hogy mi a véleménye

Kérdés
Szia kérdezném tőled,hogy mi a véleményed a Twin lab Taurinja és a Proform Wey Pro 35 -jének együttes használatáról.
Balázs
Válasz
A Twinlab mint cég még mindig szimpatikus. A taurin készítményüket viszont nem ismerem. A Proformnak van egy Whey készítménye /...de ez nem 35 /,és van egy TNT 35 és egy WPS 35. Ha a WPS-re gondolsz akkor rosszmájúan megjegyezhetném hogy az amolyan Volumass 35 koppincs. De nem rossz!!!
2003-07-18 00:00:00
Sztereó

1)tam hogy te masterpro-t szedtél. Szeri...

Kérdés
1)tam hogy te masterpro-t szedtél. Szerinted érdemes olyat venni vagy jobb az ilyen felkapotabb cégé, mint a scitec? 2)másik dolog BigPower porhoz odavan irva olcsó és jó télleg igy van? vagy nem ér sokat?
anonymous
Válasz
1) Már elavult! Akkoriban nagy szám volt,de az új termékek nyomába sem érhet! 2) Ennyi szőlőcukorért ne akarj pénzt kiadni!
2003-07-18 00:00:00
Sztereó

Hi Sztereó! 1 hónap edzés után (lehet h...

Kérdés
Hi Sztereó! 1 hónap edzés után (lehet hogy felelőtlenül) elkezdtem a kreatin kúrát. Most vagyok az ötödik napon, és elgondolkoztam, nem volt e korai. Kérdésem lenne, hogy 1)folytassam e, 2) lehet e belőle bajom, 3) ha hagyjam abba, akkor mit csináljak a 3500 g-os Trans-X-szel? Eláll az sokáig? Köszi
Sanyika
Válasz
De korai volt! 1) Folytathatod 2) Nem..legfeljebb hasmenésed lehet,attól függően hogy mennyire érzékeny a gyomrod.3) Egy darabig eláll....nem sokáig mert nem szereti a páratartalmat.
2003-07-18 00:00:00
Sztereó

Csá! Cukorra nem igazán szeretek pénz...

Kérdés
Csá! Cukorra nem igazán szeretek pénzt kiadni. Fehérjét meg kell venni ticcsen mese. De a cukorért miért adjunk ki pénzt, ha nem muszáj? Írtad egy cikkben, hogy azért a dextróz mellé a maltodextrin is jó lenne. A dextrózt én a mezei dextróz zacsis cuccossal szoktam bevinni és beszerezni. 1.) A maltodextrin-ről nem sokat tudok, miért kell ez, mennyiben más mint a dextróz, hol lehetne beszerezni, ... ? A Scitec-nek van ugyebár az IsoTec pora, ami erre a két fő alapanyagra épül, de 1kg cukorért cca. 3.000 pénzt kiadni?! 2.) Nincs v.mi olcsóbb egyéb gyártótól származó hasonló termék? Köszi! Bye: K.Zoli
K.Z.
Válasz
A szőlőcukor hirtelen és rövidtávon,a malto lassabban de hosszabb távon emeli a vércukorszintet. Az Isotechez hasonló? Nem jut az eszembe ilyen. Viatlade. [link] ...vagy házilag készíthetsz te is.
2003-07-18 00:00:00
Sztereó

Szervusz! Szeretném tudni te mit tanác...

Kérdés
Szervusz! Szeretném tudni te mit tanácsolnál nekem én egy 16 éves lelkes testépítő vagyok 5 és fél hónapja súlyzózom a kérdésem: szerinted túledzem e magam a bicepszem és a tricepszem 1 héten 2szer edzem minden mást egyszer a karom mióta elkezdtem 6 centit fejlődöt semmit nem szedtem eddig csak fehérjét.
jim
Válasz
Az első fél-egy éveben minden kezdő "hihetetlen" változáson megy keresztül legyen szó bármilyen edzésprogramról amit használt. Ha jól táplálkozol nem hiszem hogy bármit is túledzenél, de én még mindig azt vallom hogy az ember még jobb lehet heti egyszeri/izomcsoport edzéssel!
2003-07-16 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereó! Hogy vagy? Remélem jól! Mo...

Kérdés
Szia Sztereó! Hogy vagy? Remélem jól! Most éppen az érdekelne,h a heti egy nap - egy izomcsoport edzéstől ugyanúgy lehet fejlődni,mint ha minden izmomat kétszer dolgoztatnám meg egy hét alatt? Szerinted melyik hoz jobb eredményt? Vagy eltérő h melyik izom bír 2 és melyik 1 edzést?Ha igen,szerinted melyeket edzhetem 2szer? Köszike! Virtuális vállveregetés,amiért (már megint) segítesz! =)
Csaba
Válasz
Én azt vallom hogy az összes izomcsoport a tömegnövelés alatt megelégszik a heti egy edzéssel. Esetleg a has és vádli ami mehet heti két alkalommal.
2003-07-16 00:00:00
Sztereó

szia sztereó érdekes kérdésem van. Sc...

Kérdés
szia sztereó érdekes kérdésem van. Scitec GLM-et vettem, mert a sok edzésem miatt mérsékelni szeretném a katabolizmust. (nem, az edzések számán nem lehet csökkenteni, egyeléőre biztos nem, így biztos a fogyásom is). Tehát eddig minden ok, diéta, megy le a hasam, és a zsír, kondiban nem maradok el, sőt! De azt írják ált. az emberek, hogy: Glutamin külön szedése esetén keverjük a fehérje és szénhidrát dús turmixba edzés után és lefekvés előtt. (2* 6gr) Kérdésem az lenne, hogy diéta alatt miféle szánhidrátdús turmixba tegyem bele? Vagy annyira nem fontos az? A másik pedig, hogy reggel nem lenne tanácsos elfogyasztanom egyet a katabolikus éjszaka után? köszi üdv
szekrény
Válasz
A glutamin magában is hatásos de valóban jobban szereti a szénhidrátdús környezetet. Ettől függetlenül ha diétázol akkor az este folyamán már ne "szénhidrátdús környezettel" vedd be. Reggel is hasznos ez így van.
2003-07-16 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereó! Volna egy kérdésem, hogy a...

Kérdés
Szia Sztereó! Volna egy kérdésem, hogy az american first termékek az mennyire érik meg az árukat abbol is az Iron Works? Önmagába elég lenne csak Iront szedni?
Endor
Válasz
Az Iron Works-ről nem túl jók a visszajelzések,viszont a Micropro termékük minden tekintetben csodálatos.
2003-07-16 00:00:00
Sztereó

üdv stereo!azt szeretném töled kérdezni ...

Kérdés
üdv stereo!azt szeretném töled kérdezni hogy egy kicsit fromásabbá,szálkásabbá szeretném tenni az izmaimat és hogy milyen modszerrel (edzés,kaya stb) érem el a legjobb hatást!
ironbody
Válasz
Alkalmazz több szuperszettet és nagyobb ismétlésszámokat / 15-20 /. Elvileg az ún. "tömegnövelő" edzésterv is szálkásít, amennyiben megfelelő diétával van összekötve.Étrend Ajánlat
2003-07-16 00:00:00
Sztereó

Hali Sztereó! Elkezdtem dolgozni es igy ...

Kérdés
Hali Sztereó! Elkezdtem dolgozni es igy joval kevesebb idom van edzeni. jelenleg a te 3 napos edzestervedet kovetem (emelt ismetlesszam, csokkentett sorozatszam hogy 1 ora alatt vegezni tudjak), napi 3x iszom Cytopro-t, zsiregetonek Dexa-t + L-karnitint-t szedek, szigoruan betartom a diétádat, nomeg heti 2x uszni jarok (1 orat). Szerinted vezetni fog ez jelentos zsirtomegcsokkeneshez???( mert az meg mindig magas :((, valahogy le kellene mar fogyni... )
1ed
Válasz
Az első két hétben szinte semmi változás nem tapasztalható, a hatodik hét környékén kezd úgy tűnni mintha lenne valami komolyabb eredmény is. Összességében 8-12 hétig érdemes a diétát tartani,ha valóban eredményt akarsz!
2003-07-16 00:00:00
Sztereó

Helló! Abban szeretném a segítséged kérn...

Kérdés
Helló! Abban szeretném a segítséged kérni, hogy szerinted melyik tömegnövelő a hatékonyabb: a Volumass 35 vagy a MyoMax? És esetleg mit lehetne még mellé szedni: HMB, ALC, GLM? Előlre is köszi!
Gergő
Válasz
Mindkettő hatásos! Talán a Volumass-al látványosabban lehet "hízni". Ha mindenáron venni akarsz mellé valamit az ezek közül a Glutamin legyen. Másra nincs szükség!
2003-07-16 00:00:00
Sztereó

Helló Sztereó! Egy vállsérülés követk...

Kérdés
Helló Sztereó! Egy vállsérülés következtében az orvos minimum két hét pihenőt irt elő (úszás, masszázs kiséretében). Gondolom aerob gyakorlatokat (biciklizés) érdemes végezni ez idő alatt is. A napi kétszeri protein shake-et folytassam vagy hagyjam abba, és csak a súlyzós edzéssel együtt kezdjem újra? Köszönettel
Gábor
Válasz
Az aerob persze mehet hisz nem befolyásolja a gyógyulást. A fehérjét amennyiben a pénztárcád engedi hasznosnak tartom egyfajta izomtömeg megörzés miatt.
2003-07-16 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereó! Mekkora para a dinnyezabál

Kérdés
Szia Sztereó! Mekkora para a dinnyezabálás? Gondolok itt a cukortartalmára...
MeloneMan
Válasz
100 g görögdinnyére vetítve: Energia 29 kcal Karotin nyomokban B1-vitamin 0,04 mg B2-vitamin 0,02 mg C-vitamin 7 mg Fehérje 0,5 g Zsír 0,2 g Szénhidrát 6,5 g A gyümölcscukortartalma igen magas. Közel ugyanaz mintha kristálycukrot fogyasztanál. A diétának nem használ az biztos!
2003-07-16 00:00:00
Sztereó

Hello, Azt kérdezném, hogy a napi kalór...

Kérdés
Hello, Azt kérdezném, hogy a napi kalóriaszükségletbe beleszámolhatom e az elfogyasztott üdítők kalóriamennyiségét, vagy az nem nagyon számít bele. A másik, hogy én volumass35-öt nyomtam eddig, de áttértem az anaboli wheyre a kreatin pihenőideje miatt. Egy dobozzal elfogyott, de nem vagyok elragadtatva az eredménytől. Napi 3 mérőkanállal fogyasztok belőle, 65 kg vagyok, de semmi látszata nincs. Szerinted miért?
Laci
Válasz
Minden beleszámít a napi kalóriamennyiségbe,de vedd figyelembe hogy az üdítőknél legfeljebb a cukor /szénhidrát/ tartalom az ami számításba jön. Egy doboz bármilyen protein semmi eredményt nem szavatol! Mind hosszú ideig való szedést feltételez. Ez minimálisan is legalább 4-5 doboz elfogyasztása. Mégis mit vársz 1 kiló fehérjeportól? Én a mai napig őrzök kb 200 Masterpro-s zacskót. Ez annyit jelent hogy úgy tíz évvel ezelőtt 200 kilót ettem meg belőle az évek folyamán.
2003-07-16 00:00:00
Sztereó

Szia Zsolt! Csak egy rövid kérdésem lenn...

Kérdés
Szia Zsolt! Csak egy rövid kérdésem lenne: helyettesíthetem a szénhidrátot szőlőcukorral? Tudom, hogy az étrendkiegészítőkben a szénhidráton kívül más is van, de tisztán az ezekben lévő szénhidrát = szőlőcukor, nem? Tejsavó fehérjével szoktam összekeverni és tejjel iszom. Egy adagban 20g fehérje (+a tejben 9g) van. Véleményed szerint ehez hány gramm szőlőcukrot tegyek? Válaszodat köszönöm!
Joz
Válasz
Elviekben az lenne a jó ha maltodextrin és szőlőcukor keverékeit tartalmaznák ezek a kiegészítők. Tejsavóval összekeverve a szőlőcukor is jó. Én is szoktam kotyvasztani. Mivel imádom az édeset nálam nem ritka az egy evőkanál szőlőpcukor "pótlás" sem. Tulképp nincs megszabott határ hogy mennyi szénhidrát kell mellé. Attól függően hogy mennyire "tömegnövelő" jellegű produktumot akarsz kihozni belőle. De vigyázz mert ha sok szőlőcukrot használsz az is zsírlerakódást okozhat.
2003-07-16 00:00:00
Sztereó

Hi Sztereó! 6 hónapja edzek, heti 3-szor...

Kérdés
Hi Sztereó! 6 hónapja edzek, heti 3-szor (kedd, csütörtök és szombat v. vasárnap) Olvastam, hogy a kezdők az első 6-12 hónapban ne osztott edzéstervet csináljanak, hanem a teljes testet edzék minden edzésen. Ugyanakkor azt is hallottam, hogy egy izomcsoportnak 4-5 napot kell pihennie, különben nem tud regenerálódni. Nem igényel túl nagy számítást, hogy belássam, mind a kettőnek nem tudok megfelelni. Neked mi erről a véleményed? Köszönöm!
CJ
Válasz
A kezdőknek "belőtt" teljes test esetleg azért működik a szabályok ellenére is, mert ott még nem a használt súlyok nagyságáról beszélünk,hanem arról hogy az izomzat megszokja ezt a típusú terhelést. Ettől függetlenül én bátran szoktam javasolni a kezdőknek is az osztott módszert. Csakhát fő a fokozatosság!
2003-07-16 00:00:00
Sztereó

Helló Mindenki! Olvastam, hogy az ott...

Kérdés
Helló Mindenki! Olvastam, hogy az otthoni termet drágának, és értelmetlennek tartjátok. Holott az otthoni edzőtermet 70 eFT-ből raktam össze, van bordásfalon húzodzkodó/tolódzkodó, fekpad, 45'os pad, haspad, római szék, súly hegyek 150 kilóig + egykezesek, rudak, franciarúd. ezekkel nem tudok akkor izmot , kidolgozottságot biztosítani magamnak ? Amíg nem voltak gépek az emberek hogy edzettek?! :) nem teljesen értek veletek egyet. Persze vannak olyan gépek, amik jók , pl csigás összehúzó, de a többi szerintem nem sokat ér. üdv. Tom
anonymous
Válasz
Az alapok valóban megszerezhetők egy "pincehelyiségben" is,de hogy az izmokat minél több oldalról, minél több szögből meg tudd dolgoztatni ahhoz speciális gépek kellenek. Abban valóban igazad van hogy egy badis alkat otthon is kialakítható. De ha már az ember többet akar akkor elengedhetetlenek a gépek. Nem beszélve egy edzőtársról aki modjuk segít itt-ott, hogy elérj egy holtpontot.
2003-07-16 00:00:00
Sztereó

Az agovirin és az agovirin depot között

Kérdés
Az agovirin és az agovirin depot között mi a külömbség?
ASWe
Válasz
Tabletta és injekció! :-(
2003-07-16 00:00:00
Sztereó

Szia! Olyan kérdésem lenne,hogy Aminoból...

Kérdés
Szia! Olyan kérdésem lenne,hogy Aminoból melyik jobb ami összetett (pl: Ultra Amino) vagy amiben "csak" BCAA van (pl: Nitro-X) Melyiket éredemesebb venni? A másik kérdésem, hogy mi a véleményed a Protein Diletről? Gondoltam veszek 1 vödörrel és reggelente eliszogatom. (napközben Anabolic Whey) Köszi
Isti
Válasz
Akkor inkább az Ultra Amino. De mindkettő nagyon hasznos és diéta alatt szükségszerű. Én nagyon sokra értékelem a Bcaa készítményeket! A Protein delite reggelire "tökéletes".
2003-07-15 00:00:00
Sztereó

Hali!Jó az edzéstervem, kell-e rajta vmi...

Kérdés
Hali!Jó az edzéstervem, kell-e rajta vmit változtatni? 1:nap:fekvenyomás5-6sor, 45°nyomás4sor, 45°tárogatás5sor, áthúzás4×15vádli5×15,hasprés3×25 2:Nap:húzodzkodás6×max,evezésdöntötttörzsel5sor,1ke zesevezés4×15,felhúzás-10,6,4;fodított hasprés3×25 3:Nap:Guggolás5sor,kitörés4sor,lábhajlítás5sorfelhúzásdöntötttörzsel4×10v ádli5×15 4Nap:mellrőlnyomásállva4sor2erőltetettnyomáslökőmozdulattal,oldalemelés5sor,dön töttoldalemelésülve5sor, vállvonogatás4sor,vádli5×15, 5.Nap:bicepszállvarúddal5sor,1kezes bicepszülve5sor,koncentráltbic3×8,hasprés3×25 6.Nap:Szűknyomás5sor,tricepsznyújtásülve4× 21(részism)lenyomáscsigány1kézzelDfoggantyúval3×8, fordítotthasprés3×25.utánna1-2nap pihenő. 15,emelemasúly10ism,emelem8,emelem2×6ism.Ez igy jó?a fekve és 45°nyomás utolsósorozata után 50%kal nyomok20-30at,más gyakorlatnál csináljam ezt és ha igen melyiknél? köszi a válaszodat, ha válaszol,mert akkor nagyon megköszönöm, mert akkor nemfeleslegessen gépeltem be ennyit.kösz, Üdv:Dávid
Dávid
Válasz
Elég hosszú kommentárt írok hozzá én is: Jó! :-)
2003-07-15 00:00:00
Sztereó

szia! tegnap edzütermetváltottam es az o...

Kérdés
szia! tegnap edzütermetváltottam es az ottani edző azt mondta ,hogy a has,alkar,vádlit minden nap lehet edzeni mert ezeknek az izmoknak nem kell regenerálódási idő (elég komoly vádlia van). Szerinted ez igaz?
barabas
Válasz
Kell a regenerálódási idő! Heti kétszer ezeket azért lehet,de többször nem kell!
2003-07-15 00:00:00
Sztereó

ja az edző azt is kotelezovetette ,hogy...

Kérdés
ja az edző azt is kotelezovetette ,hogy egy hónapig minde nnap minden testrészemet súly nélkül (3x12) megedzem. ez altalaban kb 2oraig tart. ez nem art?
anonymous
Válasz
Ez nem baj! Legalább egy kicsit kialakul az izomtudat!
2003-07-15 00:00:00
Sztereó

Szia Zsolt!Tömegnövelést szeretnék!Regge...

Kérdés
Szia Zsolt!Tömegnövelést szeretnék!Reggel myomax,délbe myomax gain,este myomax meal +2-3szori kaja.Legalább 8hétig.Délután edzek.Vagypedig reggel,délbe,este myomax meal legyen.Melyik variáció jobb?Szerinted?
Axel
Válasz
Én csak a Myomax Mealt nyomnám. A kajával majd mahinálnám a szénhidrát bevitelelt.
2003-07-15 00:00:00
Sztereó

Szia Zsolt!Létezik a fehérjeporoktól(táp...

Kérdés
Szia Zsolt!Létezik a fehérjeporoktól(tápkieg.)májkárosodás?A barátomnak az orvos azt mondta,hogy a mája nem birja feldolgozni a sok fehérjét,és hogy a tápkiegészitőktől van a károsodás!Van ilyen?
Kovács
Válasz
Ez így ebben a formában nem igaz!
2003-07-15 00:00:00
Sztereó

Hello! Ez a bicepsz+tricepsz úgy nem műk...

Kérdés
Hello! Ez a bicepsz+tricepsz úgy nem működik, hogy 1gy gyakorlat bicepsz utánna 1 gyakorlat tricepsz majd megint bicepsz és így tovább??? És hamár itt tartunk szerinted a mellet érdemes szuperszettben végezni? Köszi
Szabi
Válasz
Én is így gondoltam. A mellnél is kipróbálható időnként!
2003-07-15 00:00:00
Sztereó

Lehet egy kezdőnek 1 hónap edzés után kr

Kérdés
Lehet egy kezdőnek 1 hónap edzés után kreatin kúrát kezdenie, ha előtte már 3/4 éve sportolt?
Sanyika
Válasz
Felesleges! Alapozz egy kicsit!
2003-07-15 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereó. 1., 7 hónapja eddzek,de a...

Kérdés
Szia Sztereó. 1., 7 hónapja eddzek,de azt vettem észre magamon, hogy az utóbbi 2 hónapban nem fejlődök, pedig kajálok rendesen napi 4x + iszok tömegnövelő turmixot is,hozzá kell tenni, hogy elég vékony testalkatú vagyok(szálkás,185cm 70kg)Úgy eddzek, hogy 1nap edzés, 1nap pihi.Kérlek küldj egy jó eddzéstervet a cytogen@freemail.hu címre. 2., Kezdek kifogyni tömegnövelő téren,eddig hypermass 5000 nevű terméket fogyasztottam, és gondoltam veszek vmi nagyobb kiszerelésű terméket.Kérlek rangsorold a következőket: Gain Stack,Hypermass 5000,Super Mass PQ,Mega Mass 4000,Volumass 35,N-Large 2. Előre is köszi,és gratula az eddigi eredményeidhez.
Kalmesz
Válasz
Sztereó Féle 3-napos edzésterv A Volumass 35-ön és az N-Large-on kívűl a többi feledhető.
2003-07-15 00:00:00
Sztereó

Hello! Ki akarom próbálni az Universalos...

Kérdés
Hello! Ki akarom próbálni az Universalos GAIN FAST-et, azt mondják hatásos. Azt is mondják, hogy talán a legkárosabb, (mármint legegészségtelenebb)? mivel sok olyan anyagot is tartalmaz ami elég "gyanús"... Mi a véleményed a GAIN FAST-ről?
gábor
Válasz
Jó kis cucc volt ez valaha! Ma már egy kicsit elavult! ...és talán a szénhidráttartalom is a magas benne. Gyanús dolgok nincsenek benne,legfeljebb sok érdekes nevű kiegészítő ami igazából nem "nagy durranás".
2003-07-15 00:00:00
Sztereó

Szevaaa Zsolt!A fürész ízmot mely gyakor...

Kérdés
Szevaaa Zsolt!A fürész ízmot mely gyakorlat hozza ki?Az egykezes evezést egyáltalán nem érzem,csak csigán,és az is csak ülve jó nekem,de a fűrész izmom nem látszik.
Foki
Válasz
A fűrészelés gyakinak semmi köze a fűrészizomhoz. A fűrészizom egyik legjobb gyakorlata az áthúzás.
2003-07-15 00:00:00
Sztereó

Hello! Mi a vállvonogatásnak a helyes...

Kérdés
Hello! Mi a vállvonogatásnak a helyes kivitelezése, mennyire kell bedőlni ha bekell? Azt már tudom, hogy előre-hátra felesleges mozgatni, csak fel-le kell (nincsellenállás). A két lapocka közötti izom is elvileg csuklya... de arra szerintem ez nem nagyon megy, főleg az alsó részére. vagy igen? arra mit lehet csinálni? :)
Hmm
Válasz
Valóban inkább a felső részeket dolgoztatja amely általában szemből szúr szemet az embereknek. Azt a részt én döntött törzsű oldalemeléssel dolgoztatom,egy kicsit idétlenebb változatban megprobálom összehúzni azt a részt. Egy kicsit úgy tünik mintha nem tudnám végrehajtani az oldalemelést és csak rángatnám. De ez csak a látszat! Ezenkívűl az összes hátgyakorlat is dolgoztatja.
2003-07-15 00:00:00
Sztereó

Csáó! 1.) Megnéztem a www.esztero.b...

Kérdés
Csáó! 1.) Megnéztem a www.esztero.builder.hu oldalon található videó állományokat. 150%-os elismerésem! (eszméletlen jó a kidolgozott alkat mellett a laza, ruganyos és nyújtott izomzat! Ögencsak felfedezni vélek benne tánc és fitness elemeket a végén amik azon kívül, hogy látványosak és jó show jellegük van rámutatnak ezekre a tényezőkre.) Profi! 2.) A Cytogen cég CytoWhey terméke lézetik még? ui. a katalagósokban már nem találom csak a CytoPro-t :o A shop.builder.hu oldalon is csak szürke színnel van írva. 3.) A végére pedig egy szakmai jellegű kérdés: A húzockodást nem régen kezdtem el csinálni és ögencsak szarul megy. Nagy nehezen 4x4-et tok megcsinálni a testsúlyommal, de azt szabályosan. Hát napon ez az első hát gyakorlatom és lehúzás nyak mögé gyakorlattal melegítek be, majd utána kezdem a húzockodást. Érdemes-e csinálni 4x4, (5x4-et esetleg ennyi még megy) vagy végezzek több hátgyakorlatot amíg el nem tudom érni húzockodásból a nagyobb ismétlés számot? Köszi, Bye: K.Zoli
KZ.
Válasz
1) Nagyon köszönöm! Jólesik! 2)Szerintem létezik csak pillanatnyilag nincs. 3)Csináld a húzódzkodásokat! Had szokja! Most teljesen jók még ezek a 4-5 ismétlések!
2003-07-15 00:00:00
Sztereó

Hello!Reggelre 1adag Nitro Complex utána...

Kérdés
Hello!Reggelre 1adag Nitro Complex utána 1kapszula Andro Complex.Tízóraira 1adag Nitro Complex.Ebédre egy Daily One vitaminkapszula.Edzés előtt melyiket szedjem be (Nitro Complex vagy Ultimate Anabolic)?Edzés közben egy Bio Tech sportital.Edzés után egy adag Ultimate Anabolic.Lefekvés előtt 1adag Nitro Complex utána 1kapszula Andro Complex.Mi a vélemyéd erről?Tömeget szeretnék növelni.Ez kb hány hétig tartson?Válaszod köszi.Hello!
anonymous
Válasz
Az Andro komplex-ből 2? Akkor dobd el! Sok terméket használsz és szerintem egyiket sem kielégítő mennyiségben! Pedig olyan egyszerű a recept! Egyetelen egy megbízható fehérjére és mondjuk multivitaminra van szükséged. Semmi más! De ezekből mázsaszám! Visszatérve a kérdésedre edzés előtt inkább az Ultimate Anabolic-ot mivel annak magasabb a szénhidrát tartalma.
2003-07-15 00:00:00
Sztereó

Szia. Az a kérdésem, hogy a lábkitológép...

Kérdés
Szia. Az a kérdésem, hogy a lábkitológépnél hány fokos szöget kell, hogy bezárjon a lábszáram és a combcsontom amikor leeresztem a súlyt? Kb. másfél év alatt, kisebb-nagyobb kihagyásokkal a 220 kilo milyennek számít? Igaz-e, hogyha teljesen kinyújtom a lábamat akkor az árthat az izületeknek ?
anonymous
Válasz
Nem szabad hogy teljesen leereszd! Viszont én a teljes lábkinyújtáshoz ragaszkodok,de a térd mozgására nagyon figyelek! 220? Elmegy!
2003-07-15 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereó!Akárkivel beszélgetek,aki e...

Kérdés
Szia Sztereó!Akárkivel beszélgetek,aki edz,mind titkolja h mekkora súlyokat használ.Viszonyításképpen elárulnád h Te egy átlagos edzésed alatt mekkora súllyal... 1.nyomsz vízszintes padon 2. ferdén 3. kétkezes bicepszezel 4. egykezes bicepszezel 5. gugolsz 6. húzol le széles fogással 7. nyomsz nyak mögül? A koncentrált biszepszezésnél melyik szerinted a jobb módszer?Az,amikor betámasztjuk a felkart a combhoz,vagy ahogy Arnold csinálja,h állva lelógatja a karját és nem támaszt be? A válaszaidat NAGYON köszönöm!
Csaba
Válasz
Ha normálisan edzek akkor az indulósúlyom fekvenyomásnál 60-70 kiló,és 150-nél feljebb soha nem mentem. 45' max 90 kilóig. Rúddal bicepszezés max 50 kiló. Egykezesekből jobban szeretem a nagy ismétlésszámot. 10 kilóval ameddig le nem szakad a karom. Ezt három sorozatban. Guggolás max 170 kilóig. / egyre szarabb a térdem :-( / Széles fogással csak 60 kilóig,nagyon odafigyelve. Koncentrált: Mindkettő jó. Kinek melyik válik be!
2003-07-15 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereo! Egész szimpinek és em...

Kérdés
Szia Sztereo! Egész szimpinek és emberinek tűnik ez a Cikk-Cakk diéta. Nem kell éheszni, meg elhagyni folgokat. Van ennek valami realitása is? Vagy csak jol, hangzik?((: Ha valóban működőképes módszer, akkor igazítsam úgy a tobbevős napot, hogy aerobos napra jusson? thx: kisbeka
anonymous- musculus
Válasz
Ez szerintem inkább egy olyan diéta amelyet az átlagember tud majd hasznosítani. Tulajdonképpen azért itt sem mindegy hogy a bevitt fehérje vagy szénhidrát miből származik. Tehát azért az itt sem működik hogy a napi szénhidrát és zsír bevitelét napi 2-3 vajaskenyérrel fedezzük,mert kiszámoltuk hogy még az is a megengedett kalóriahatáron belül van. Így csak magunkat hülyítjük a diéta alatt. A cikk irányelvei egyébként teljesen helyénvalóak. Én ezeket a "többevős" napokat leegyszerűsítettem és ez csak a hétvége. Ha szakszerűbb akarsz lenni akkor heti kétszer csinálj ilyen napot,de szerintem ne egymás mellett.
2003-07-15 00:00:00
Sztereó

Helló! 3 éve foglalkozom amatőr szinten ...

Kérdés
Helló! 3 éve foglalkozom amatőr szinten e testépítéssel. Az eredmény látszik,de a hasam és a csípőm is megnőtt egy picit! Hogyan lehetne megtartani az izomtömeget és leadni a zsírt?
anonymous
Válasz
Magasan kell tartani a fehérjeszintet hogy az izom ne épüljön le! Tehát 8-12 hétig nagyon oda kell figyelni a kajálásra ha eredményt akarsz.
2003-07-15 00:00:00
Sztereó

Szia!Most kezdtem el a Hard body legutób...

Kérdés
Szia!Most kezdtem el a Hard body legutóbbi számában leírt 16 hetes tömegnövelő edzéstervet. Mi a véleményed róla? A Biotech American weight gain-jét és az Ultra whey pro-ját együtt kombinálva szerinted jó, ill. milyen kiegészítőket ajánlasz a tömegnövelés időszakára? Válaszodat előre is köszi!!!
Ricsi
Válasz
Nem vettem meg...mert kifejezetten tetszett benne az a sok érdekes cikk! :-) E két termék használatával olyan mennyiségű szőlőcukrot juttathatsz be a szervezetedbe,hogy a "minőség/telen/ tömegnövelés szinonímáját három hét alatt kimerítheted. A tömegnövelés alatt is a fehérjebevitel a legfontosabb. Természetresen szükség van szénhidrátra is bizonyos mennyiségben. Tömegnövelés alatt: Volumass 35, N-Large.
2003-07-12 00:00:00
Sztereó

Szia Zsolt! Ludányi Gábornak hivnak,...

Kérdés
Szia Zsolt! Ludányi Gábornak hivnak, 34 éves vagyok,és februárban volt egy achilles-in szakadásom,ami a regeneráció alatt sajnos mégegyszer részlegesen visszaszakadt,most kezd végre lassan rendbe jönni.Az otthonlét alatt kézisúlyzókkal kondiztam és kondizok jelenleg is, heti 3 alkalommal és mellette diétéztam is ,mert az otthon fekvés alatt elég könnyű meghizni.A diétát abba akarom hagyni,viszont ha tudnál abban segiteni hogy hogyan táplálkozzam hogy egy kis izmot felszedjek,valamint hogy a lábamat mikor és hogyan kezdhetem el terhelni,azt nagyon megköszönném . 183 cm vagyok,februárban 87 most 81 kg vagyok) Üdv, Gábor
Ludas
Válasz
Étkezés. Ebből próbálj kicsit többet bevinni: Étrend Ajánlat A lábazást nem igazán tudom hogy mikor kezd. Ezt inkább orvosra bízd!
2003-07-12 00:00:00
Sztereó

Szia Zsolt! Kosz a valaszod:) megkerdezn...

Kérdés
Szia Zsolt! Kosz a valaszod:) megkerdeznem azert, hogy szerinted 3nap edzes es 1 nap piheno rendben van e? volumass35 t szedek, es ugy erzem ez nekem teljesen jo, szoval birom. velemeny?:)
Ilhan
Válasz
A 3+1-es módszer egy régi jólbevált edzésmódszer!
2003-07-12 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereo!! Azt szeretném tudni, ...

Kérdés
Szia Sztereo!! Azt szeretném tudni, hogy szénhidrátból mit szabad enni, ha épp fogyni szeretne az ember. Gondolom kenyér, egyéb tészták kizárva. A krumpli az "jó szénhidrát"? Vagy egyik sem jó? Egyedül a rizsről tudom, hogy az valami oknál fogva jobb, mint az eddig felsoroltak. Légyszi segíts!! Köszike((: kisbeka
anonymous- musculus
Válasz
Válogass:Étrend Ajánlat
2003-07-12 00:00:00
Sztereó

hello a késö esti szénhidrátfogyasztás n...

Kérdés
hello a késö esti szénhidrátfogyasztás nem jo mert ilyenkor a szénhidrát könyebben alakul testzsirrá alvás közben mint a nap bármely szakaszában.ez igaz?
zozo
Válasz
Igen!
2003-07-12 00:00:00
Sztereó

Hali Sztereó. 5kg-os hypermass 5000-et s...

Kérdés
Hali Sztereó. 5kg-os hypermass 5000-et szedek most, nálam bevált. 185cm vagyok 71kg tömegnövelés a célom egy kreatin kúrát szeretnék kezdeni.Ha feltöltök pumppal, és szintentartok vmilyen rágótablettával az jó? 2., milyen fehérjét ajánlassz hozzá, ami nincs annyira magas áron? Köszi
Cutlerfan
Válasz
1)Megoldható,bár jobb lett volna ha Pump-al folytatod,mivel a felszívódásuk közt különbségek vannak. 2) Cytopro vagy Proform Whey.
2003-07-12 00:00:00
Sztereó

Hali! Azt írtad, hogy ha van Trans-X-em...

Kérdés
Hali! Azt írtad, hogy ha van Trans-X-em és PUMP-om, akkor azokat reggel a fehérje előtt, s edzés után a fehérje előtt vigyem be. De ez ugye négy adag kreatin feltöltéskor. Akkor most két adagot egyszerre? Fel fog tudni az szívódni. Ha meg máskor iszom a PUMP-ot, akkor ahhoz nem kell majd szénhidrát? Köszi
Sólyomka
Válasz
10 gramm kreatinig szerintem nincs gond. Ennyi az egyszeri bevihető max. Ha meg máskor iszod a Pumpot? A Pump-hoz nem szükséges szőlőcukor!
2003-07-12 00:00:00
Sztereó

Szia!Par hete mar irtam neked,ha igy beu...

Kérdés
Szia!Par hete mar irtam neked,ha igy beugrik,akkor az aszthmarol irtam meg a zsiregetokrol,amiket szedtem (Fat B.EX.st, HCA)Akkor sajna elkerulhette a figyelmed,hogy nem akarok fogyni.Most is hasonlo a kerdesem.Tehat 165/53/26.Husvet ota ment a dieta,heti 3x kondi,most -2 hettel ezelott- hagytam abba.Akkor a testzsir% 19.5 volt. Mas okok miatt a heten vert vettek,ami kumutatta,hogy tobb a zsir a veremben a kelletenel.Namost ez hogy lehetseges?A masik pedig,hogy a dieta mellett alig fogytam,pedig nagyon hasonlot csinaltam a tiedhez, es ugyeltem,mit eszek!Mi lehet a baj,mit ne egyek?Nem kene sokat leadnom,csak vagy 4-5kg-t,de nem megy!!Koszi a valaszt.
anonymous
Válasz
A hasonló diéta még nem szavatolja a sikert! Pl:"...majdnem azt csinálom mint a Te diétád de néha becsúszik egy kis fehérkenyér, ha esetleg nincs otthon csirkemell sonka akkor 10 deka párizsival pótlom! ....Délben többször eszek főzeléket mert az jó! / a főzelék habarása lisztel készül! / ...vagy a müzliszeletek..de még sorolhatnám! Ilyen apró hülyeségeken bukik el egy diéta! Biztos jó a diétád?
2003-07-12 00:00:00
Sztereó

Tudom, hogy véges az időd és a türelmed ...

Kérdés
Tudom, hogy véges az időd és a türelmed is, de Te az isoflavont mikor vennéd be az első két időpont O.K. és az utolsót inkább edzés után vagy lefekvés elött? (5 felé edzek) A másik kérdésem, hogy van-e valami olyan dolog ami hátráltatja az isoflavont? Olyan ra gondolok, mint a koffein és a kreatin. Köszi és boccs, ha értetlenkedtem volna.
Peti
Válasz
Lefekvés előtt. 2)Nem tudok ilyenről.
2003-07-12 00:00:00
Sztereó

Szia. Segítségedet kérném, ugyanis ve...

Kérdés
Szia. Segítségedet kérném, ugyanis vettem egy Testa Complex nevű amúgy kiváló terméket. A próblémám: A gyártó nem adta meg a használati idő maximuát, mert tul.kép a tesztoszteron szintemet emeli.Milyen távon nem káros ez a megemelkedett szint? Válaszodat előre is köszönöm.
Conan
Válasz
Max 6-8 hétig használd!
2003-07-12 00:00:00
Sztereó

Szia!Azt szeretném kérdezni hogy most ve

Kérdés
Szia!Azt szeretném kérdezni hogy most vettem 1 doboz trans-xet az jó ha úgy szedem hogy edzés előtt fél adag rdzés után másik fél majd a protein}
Pablo
Válasz
Igen.
2003-07-12 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereó! A kérdésem a következö: sz...

Kérdés
Szia Sztereó! A kérdésem a következö: szerinted havi 5 kg tejsavóproteinnel, egy kiló glutaminnal, fél kiló kreatinnal, vitaminokkal és átlagos, viszonylag zsirmentes étkezessel kidolgozható egy bajnoki test? A válaszodat elöre is köszönöm.
Zoli
Válasz
Nem!
2003-07-12 00:00:00
Sztereó

Szia!Az lenne a kérdésem hogy az Univers

Kérdés
Szia!Az lenne a kérdésem hogy az Universal IsoStakot ajánlott-e 18 éves kor alatt szedni}Tisztelettel Esco}
Esco
Válasz
Ne szedd még a prohormon tartalom miatt. Használd ki az ilyenkor még természetesen magas hormonszintet.
2003-07-12 00:00:00
Sztereó

Szia!nyah akkor hogy legyen az az edzést...

Kérdés
Szia!nyah akkor hogy legyen az az edzésterv?ugye azt irtad hogy mell-hát,tric-has,váll- bic,de ha én a tric+bic együtt edzőset akarom akkkor hogyan cseréljem hogy sikeres legyen?
BaLáZs
Válasz
Mell-hát, váll-has, bicepsz-tricepsz.
2003-07-12 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereo! Tudom, hogy kicsit hülyét ...

Kérdés
Szia Sztereo! Tudom, hogy kicsit hülyét fogok kérdezni, de mégis :-) általánosságban tömegnövelés alatt hány sorozat x hány ismétlés? És ugyanez szállkásításnál. A másik kérdésem, hogy hogy müködik a lipnsav ill. a króm? Miben tudnak ezek segíteni a diéta és a kreatin szedése alatt? KÖSZI!
Gabesz
Válasz
Hülyén válaszolok: Általánosságban tömegnövelés alatt 4-5 sorozat gyakorlatonként,és egy sorozaton belül 6-8 ismétlés. Szálkásításnál 5-6 sorozat, 10-...15-20 ismétlésig. Lipoikus Sav (Lipoic Acid) A legjobb inzulin hatást utánzó szer, amelyet a nem inzulinfüggő diabetes mellitus kezelésében is használnak az orvosok. Fokozza mind az inzulinfüggő és a nem inzulinfüggő glükóz felvételt is és ezen hatása egészséges cukor anyagcseréjű alanyoknál is érvényesül. A lipoikus sav orálisan, tehát szájon át szedve is jól felszívódik. A lipoikus sav glükózfelvétel fokozó hatása azon alapszik, hogy növéli a glükóz transzport proteinek sejtmembránhoz történő vándorlását. 200 mg a hatásos adag. Króm-pikolinát Az inzulin hatékonyságának további fokozása érdekében alkalmazhatjuk. Tanulmányok szerint a csökkent inzulin-érzékenységgel rendelkezők esetében a króm akár 50%-kal is növelheti azt. A króm része az úgvnevezett Glükóz Tolerancia Faktornak (GTF), amely még nikotinsavból és glutationból állnak és leginkább a májban gondoljuk, hogy szintetizálódik, bar még nem sikerült igazán izolálni és pontosan leírni. Valoszínűleg a legtöbb embernél a króm hiánya figyelhető meg a GTF-ben, pláne ha azt is figyelembe vesszük, hogy az edzés növeli a króm ürítését. A GTF úgy fejti ki a hatását, hogy növeli a diszulfid kötések létrejöttének hatékonyságát az inzulin és a membrán receptorai között. 200 mcg alkalmazása javasolt.
2003-07-12 00:00:00
Sztereó

Szia!Köszi a gyors választ.Érdekes mód,a...

Kérdés
Szia!Köszi a gyors választ.Érdekes mód,akiket eddig még megkérdezetm senki nem ajánlotta a ReFormot.Miért? Nah meg amit még kérdezni szeretnék,hogyha lenyomom magamról a felesleget akkor utána milyen kiegészítőt egyek? Ja meg még az is érdekelne,hogy ha Thermo-Xet szedem mellé mondjuk protein delitet ihatok-e? És a súlyzózást köbö mekkora súlyokkal kezdjem el?Amennyivel birom? Köszeeee
Nico
Válasz
Miért? Mert nem ér semmit! Egy "legális" ECA zsírégető lenne hívatalosan,de annak nagyon gyenge! A fehérjebevitellel törődj legjobban! At legyen a legfontosabb! Egy jó tejsavó fehérje. A Protein Delite jó egy átlag háziasszonynak aki fogyni akar,de nem egy komoly sportolónak. Amennyiben nem a brutális erezettség az elérni kívánt cél,akkor mardhat a diétás étrended kiegészítőjeként. Olyan súlyokat válassz amivel meg tudod még szabályosan csinálni az előírt ismétlésszámot. Ha túl könnyű akkor nem ér semmit,ha túl nehéz akkor pedig csalsz a végrehajtásnál.
2003-07-12 00:00:00
Sztereó

Szia Zsolt! Lehet, hogy hülye vagyok, de...

Kérdés
Szia Zsolt! Lehet, hogy hülye vagyok, de ezt a bicepsz-tricepsz edzést nem értem! Ezt úgy kell, hogy lehúzók 1 bicepsz gyakorlatot maj ezután jön 1 triceopsz vagy úgy hogy lehúzók 1 sorozat bicepszet és utánna 1 sorozat tricepszet??? Ez tényleg használ azoknak akiknek le van maradva a kerjuk? Köszi elöre is.
Balu
Válasz
Lehúzol egy sorozat bicepszet,és pihenő nélkül nekikezdessz egy sorozat tricepsznek. Ezt a két gyakit váltogatod míg el nem fogy mindkettőnél az öt sorozat.Egy igencsak kemény ingert fog kapni a kar!
2003-07-12 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereó! Pár kérdés: 1.Igaz az,h bi...

Kérdés
Szia Sztereó! Pár kérdés: 1.Igaz az,h bicepszre több gyakorlatból ÖSSZESEN 6x8-10 vagy 12 ismétlés hatásosabb,és gyorsabban nő tőle,mintha teljesen kifárasztanánk az izmot? 2.Szerinted hogyan lehet MEGFELELŐEN megdolgoztatni a bicepszet?Milyen gyakorlatokkal? 3. A csalásos bicepszezés ér valamit? 4. A hagyományos 2 kezes rúddal állva gyakorlatnál jobb a scott pados? Köszi szépen!
Csaba
Válasz
A bicepsz egy kis izomcsoport és valóban könnyű elfárasztani. De én azt az össz 6 sorozatot megtoldanám még 3-4-gyel. Az izmot azért ki kell fárasztani! 2) Bicepsz rúddal vagy csigán, váltott karú bicepsz vagy "részismétlések", koncentrált bicepsz. Én általában ezek közül szemezgetek. 3) Attól függ hogyan csalsz! 4)Nem jobb! A rúddal bicepsz a leghatásosabb alapgyakorlat!
2003-07-12 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereo!Az a kérdésem,ha az izom be...

Kérdés
Szia Sztereo!Az a kérdésem,ha az izom beégett(pár éve semmi fejlődés)akkor hány honap pihi szükséges?Vagy esetleg meglehet valahogy vizsgáltatni hogy beégett-e?
KORPA
Válasz
Beégett izom? Megvizsgáltatni? Ha nem fejlődsz pár éve annak a lehetséges okai: 1) Abszolút nincs tehetséged a testépítéshez. 2) Nagyon szarul kajálsz. 3)Rosszul edzessz. Ettől függetlenül 2-3 hét pihenő szerintem jót tesz.
2003-07-12 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereo! Szerinted melyik gyakorlat...

Kérdés
Szia Sztereo! Szerinted melyik gyakorlat fejleszti jobban a váll izmait : a mellről nyomás 2 kezes ruddal, vagy ugyanez ez 1kezes súlyzókkal ? Tapasztalatom szerint ugyanis nagyobb súlyokat lehet megmozgatni 2kezes rúddal. Szerinted melyik a jobb? Köszi!
Péter
Válasz
Mindkettő jó,de valóban a rudak tesznek lehetővé nagyobb súlyokat. Időnként variáld.
2003-07-12 00:00:00
Sztereó

Hi! 1.) Nekem nem jön be semmi a szte...

Kérdés
Hi! 1.) Nekem nem jön be semmi a sztereo.builder.hu címen!!! 2.) Na látod ezt a Delite módszert még nem hallodtam. :-) Szerintem sokkal olcsóbb és egyszerűbb ha veszel 0.5 vagy 1 kiló szőlőcukrot. OK, akkor azért ezt is jól gondoltam bár nálam ez a 3. helyen szerepelt :) 3.) A kreatint tejjel szerintem elcseszed! Hát igen, ezt én is tom és szintentartás közben a napi 10g-ot vízzel is iszom meg. Viszont ami fontosabb az a feltöltés közbeni 3*10g. 1.) reggel ébredés után vízzel 2.) du-n edzés után vízzel 3.) este a fehérje turmixal tejjel Azért tejjel, ui. így kiadósabb, tartalmasabb és néha csak ennyi a vacsim, de mindenképp kevesebbet vacsizok mintha pl. vízzel vettem volna be. Számomra egy alternatív megoldás van, ha a következő lebontásban szedem a feltöltés ideje alatt: 1.) reggel ébredés után vízzel 2.) du-n edzés előtt(!) vízzel 3.) du-n edzés után vízzel Bár a pihenő nap az még mindig ? előttem a feltöltési időszakban? Ebben kérném a segítséged, tanácsod! Köszi: K.Zoli Bye!
K.Z.
Válasz
1.Valószínűleg nem gépelted elé a www-t. :-) 2. Tudod a kreatin egyébként is nehezen tud felszívódni,hát még ha nehezítessz a dolgán tejjel! :-( 3.Ha feltöltési fázisban vagy akkor mindegy hogy edzésnap vagy pihenőnap.
2003-07-11 00:00:00
Sztereó

Szia!még annyi ha én is nagy kart szeret...

Kérdés
Szia!még annyi ha én is nagy kart szeretnék bic+tric egybe edzést mikor lehet alkalmazni?szerek nélkül is lehet látszatosan izmozodni?lsd.fentebbikérdésemet.köszi
BaLáZs
Válasz
Bár régen én is szétszedtem a bicepszet és tricepszet,már jópár éve együtt végzem. Jól esik együtt felpumpálni ezeket az izomcsoportokat. Szerek nélkül is lehet izmos az ember! A komolyabb szint eléréséhez már viszont sokan a kemikáliákhoz nyúlnak.
2003-07-11 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereó!Lenne pár kérdésem.1)Melyik...

Kérdés
Szia Sztereó!Lenne pár kérdésem.1)Melyik zsírégetőt ajánlod inkább Reform,CytoBurn,HCA esetleg Thermo-X?175cm magas vagyok,73-75 kilaj,meg nőből :) ideális testsúly köbö 68kg körül lenne,ezt szeretném elérni,majd komolyabban nekikezdeni a testépítésnek.2)Az általad javasolt 3napos edzést lehet e csinálnom,vagy az csak a férfiember kiváltsága,nőegyednek kell valami kikötés vagy akármicsoda? Komolyabb súlyzós edzést még nem csináltam,aerobot viszont rendszeresen(aerobik,tenisz,és úszás) szóval mit javasolsz hogyan kezdjek hozzá,és mekkora súlyokkal? Segítséged előre is köszi!
Nico
Válasz
Szia aNico! Thermo X! Edzésterv: Az edzés pedig valami ilyesmi legyen:Heti kétszer a problémás helyekkel foglalkozz /has,fenék,comb/,és heti egyszer a fölsőtestet dolgoztasd meg! /mell,hát,váll,kar /Pl:Hétfő-Péntek: vádli állva vagy ülve 6×15,lábnyújtás 5×10,lábhajlítás 4×10,guggolás vagy lábtológép 6×10,kitörés 4×15,...pihenés képpen esetleg egy kis lábközelítő-lábtávolító gép. Hasprés 5×20,lábemelés 5×20. Szerda: 45'-os nyomás 4×10,áthúzás 4×15,evezés csigán 5×10,lehúzás nyak mögé 5×10,oldalemelés 5×8,bicepsz váltott karral 6×15,tricepsz letolás csigán vagy lórugás 5×10. Remélem tudtam segíteni! Szia
2003-07-11 00:00:00
Sztereó

1.) Ha NEM aerobozom de heti 4x-5x leme...

Kérdés
1.) Ha NEM aerobozom de heti 4x-5x lemegyek eddzeni (szuperszettek, vetkozo sorozatok) akkor is megy a fogyas (zsirbol !?!?!?). 2.) L-Carnitine-re erdemes kolteni ? (max. napi 4 kapszulat tudnek letolni) 3.) Ha este 6 utan nem eszem semmit csak 8-9 korul egy anabolic whey-t vizzel, akkor az oke ? koszonom!
Dagi =:-D
Válasz
1)Ha diétázol igen. 2)Nem /..bár van aki hisz benne. / Energizáltságot tekintve talán működik.3)Ok
2003-07-10 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereo! Remélem yol telt a pihi! E...

Kérdés
Szia Sztereo! Remélem yol telt a pihi! Eddig úgy edzettem, hogy mell-bicepsz, hát-tricepsz, váll-láb. 2 nap edzés 1 nap szünet. Körülöttem mindenki azt mondja, hogy ez rengeteg és, hogy inkább térjek át a bontott edzésre és 1 nap 1 izom. Erről mi a véáleményed? Ha te is evvel értesz egyet akkor mi a véleményed a mell, hát, kar, váll-láb felosztásról? Ugyanigy 2:1-be? Köszi!
Tomi
Válasz
Tényleg sok! Térj át akkor inkább az egy nap/egy izomcsoport. Vagy csináld 3 nap edzés 2 nap pihenővel.
2003-07-10 00:00:00
Sztereó

Helloka! Olvastam valahol, hogyha gyenge...

Kérdés
Helloka! Olvastam valahol, hogyha gyenge a karod akkor úgy edzd, hogy egyszerre a bicepszet a tricepszel? Erről Te mit gondolsz? Ezt ugye úgy kell elképzelni, hogy pl: kétkezes bicepsz majd lenyomás csigán, koncentrált bicepsz majd integetés...? Elöre is köszi!
Zoli
Válasz
Használom! Működik! Hihetetlen bedurranás érhető el vele!
2003-07-10 00:00:00
Sztereó

Szia Zsolt! 2 nagyon fontos kérdés fogla...

Kérdés
Szia Zsolt! 2 nagyon fontos kérdés foglalkoztat engem! :-) Korpás zsömle mehet? A másik, hogy egy testépítő étrendjébe bele fér-e a máj? (csireke szív nélkül, esetleg pulyka) Köszi!
The HOOL
Válasz
Korpás zsömle mehet, de ne legyen nagyon fehér. A máj belefér. Legalább is nekem. De a táblázat megerősít ebben: [link]
2003-07-10 00:00:00
Sztereó

Kedves Zsolt! A tanácsát szeretném kérn...

Kérdés
Kedves Zsolt! A tanácsát szeretném kérni: 1. Egy kezdőnek mennyi időt kell teljes testre edzenie, hogy átválthasson osztott edzéstervre? 2. A SCITEC Pump kreatinhoz nem kell szőlőcukor? Ha nem, akkor hogyan tud felszívódni? Vagy milyen kreatint javasol?
Philipp
Válasz
1. 2-3 hónapot érdemes hogy az izom megszokja az ingereket. De elvileg akár osztott tervel is lehet kezdeni. Semmivel nem rosszabb. Lényeg a fokozatosság és a gyakorlatok helyes végrehajtásának megtanulása! 2) Olvasd el: [link]
2003-07-10 00:00:00
Sztereó

Szia! Tömegnövelést csinálok. Edzéste...

Kérdés
Szia! Tömegnövelést csinálok. Edzéstervem: hétfő:váll-tricepsz;kedd:mell-bicepsz; szerda szünet csütörtök:láb; péntek hát, csuklya; szo-vas pihenő. Jóez így? nem baj hogy heti 4 napot edzek? Szupi a rovatod!
Attila
Válasz
Jó! Köszi!
2003-07-10 00:00:00
Sztereó

Helló Sztereó!Jó,hogy újra köztünk vagy!...

Kérdés
Helló Sztereó!Jó,hogy újra köztünk vagy! :) Az lenne a kérdésem,hogy a csirkemell sonkát mivel lehetne helyettesíteni(a pénzszűkebb napokon)?Sajna tejterméket nem ehetek,allergiás vagyok rá,de a kefírt még bírja a gyomrom.Az jó?Köszi:
Wanda
Válasz
Sertés tarja. Olyat keress ami láthatólag azért színhús.:-)
2003-07-10 00:00:00
Sztereó

Szia!köszi a gyors választ.jo tudni hogy...

Kérdés
Szia!köszi a gyors választ.jo tudni hogy van vki akire számithat az ember ha kérdezni valoja van:-) szoval ha visszafognék az aerobbol és maradna a heti 3 vizisport ami ugye kedd szerda pénteken van akkor hétfön,csütön lehetne gyurni de melyik lenne a 3. nap?és az nem lenne jobb ha csak felsőtestel foglalkoznék?csak mert most sem vagyok az a csirkeláb tipus:-)ja és még egy kérés:augusztusig nem tudok gyurni mert versenyfelkeszülés van(országos)..addig (itthon faterral barkácsoltunk egy csöböl huzockodot+van fekvenyomo+1+1db egy+kétkezes) tudnál vmi szintfenntarto gyakikat+"számokat"mondani miböl hányszor mennyit? én a "total natural"életmodot támogatom semmi szer csak kaja meg sport.igy is el lehet érni olyami méreteket 16 éves korra mintha szereznék?pl. olvastam egy srácrol aki 16 évesen versenyezni akar.előre is köszi a válaszokat..
BaLáZs
Válasz
Hétfő: Mell-hát Fekvenyomás,tárogatás,áthúzás,evezés rúddal,egykezes kézisúlyzóval evezés,húzódzkodás. Csütörtök: Tricepsz-has Szűknyomás,hátsó tolódzkodás,fej mögül nyomás kézisúlyzóval, lábemelés,felülés. Szombat: Váll-bicepsz Oldalemelés kézisúlyzóval,oldalemelés döntött törzsel,nyak mögül nyomás rúddal vagy kézisúlyzóval,bicepsz rúddal,bicepsz váltott karral,koncentrált bicepsz. A sorozatok és ismétlések nagyban függnek a használt súlyoktól. Általánosságban mondjuk gyakinként 5×8 legyen.
2003-07-10 00:00:00
Sztereó

Szia Zsolt ! Jelenleg Volumass35-ot (...

Kérdés
Szia Zsolt ! Jelenleg Volumass35-ot (napi 2 adag) szedek és ugyahogy tartom az étrendet, mivel tömeget növelek ezért mindenből próbálok sokat enni, a napi bevitelem fehérjéből így kb 120-13g között van én 78 kg vagyok. VM35 nagyon jó anyag, de félek csak azért hat ennyire mert kreatin van benne és ha abbahagyom akkor nem marad meg semmi belőle, más kérdés nem sok pénzem van táplálékkiegészítőre, ha elfogy a VM35 olcsóbb után nézek. Mit javasolsz ? Vegyem sima Mass20-at vagy valamilyen American Muscles terméket?? Gondolom az lenne a legjobb ha folytatnám Vm35-öt, nem igaz?
Dave
Válasz
Ha olcsóbbat nézel akkor is legalább maradj a Mass termékcsaládnál. American Muscle-ban ne gondolkodj.
2003-07-10 00:00:00
Sztereó

Szia Zsolt!20 éves (181cm, 77kg), az átl...

Kérdés
Szia Zsolt!20 éves (181cm, 77kg), az átlagosnál talán picit erősebb testalkatú srác vagyok!Még soha nem gyúrtam komolyabban, de most el szeretném kezdeni.Pontosan mit szedjek?Hányszor egyek?Az oldalon olvastam a tömegnövelést kezdőknek, de kb. 1000 féle aminosav és fehérje van itt?Melyik a legjobb egy kezdőnek?Mit válasszak? Előre is köszi! VIM
anonymous
Válasz
Amennyiben a tömegnövelés a célod akkor egy komplett készítményt ajánlok ami nagyon sokaknak bevált már. Volumass 35. Ebben minden benne van /kreatin,szénhidrát,fehérje/ De fontos hogy ezek nem pótólják az étkezést csak kiegészítik azt! Tehát nem ezektől kell a fejlődést várni,hanem a megtervezett étrendtől és kemény évekig tartó edzéstől.
2003-07-10 00:00:00
Sztereó

Szia Zsolt. Szerinted helyettesíthető e ...

Kérdés
Szia Zsolt. Szerinted helyettesíthető e a fekvenyomás fekvőtámasszal egy ideig ? mert legalább 1 hónapig nem jutok hozzá. Szerinted mi a különbség a két gyakorlat között,és milyen izmokat dolgoztatnak meg?
MP
Válasz
Hasonló dolog,de a terhelést tekintve azért beláthatjuk hogy a fekvenyomás azért keményebben végezhető a plussz túlterhelés miatt. A fekvőtámasznál adott a súly. Egyébként egy jó alternatívája "mostoha" körülmények közt a fekvenyomásnak. Én végeztem "normál" és "felpócolt" lábbal is. Olyan 30-40 ismétléseknél már kemémy harcot folytattam magammal. :-)
2003-07-10 00:00:00
Sztereó

Szia! MOst vettem egy doboz trans-xet és...

Kérdés
Szia! MOst vettem egy doboz trans-xet és azt irják, hogy 9-10 dl vízben készítsem el. Nekem csak 7 dl a keverőm nem baj ha kisporolom azt a 2dl-t? Vagy inkább úgy szedjem, hogy edzés előtt is egy kanálnyi meg edzés után is? Ha elötte is iszom akkor kb. mennyivel? Köszi a válaszokat!
B.B.
Válasz
Azért ajánlják ennyi vízbe mert így kerül megfelelően fogyasztható állapotba. Akár el is oszthatod.Edzés előtt fél órával,edzés után.
2003-07-10 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereó! Eddig tömegnöveltem,de mo...

Kérdés
Szia Sztereó! Eddig tömegnöveltem,de most már úgy érzem szálkásítanom kellene.Étendem meg változtattam már csak az edzés programomat kellene.Ebben szeretném a segitségedet kérni.4 illetve 5 nap edzek?Milyen sorozatok és ismétés számok legyenek vagy óriás sorozotokat csináljak?1 komplett edzéstervnek is nagyon örülnék.Elöre is nagyon Köszönöm! By Ati
Ati
Válasz
Szerintem annyi bőven elég ha a sorozat és ismétlésszámokon időnként emelsz egy keveset. / 8 helyett 15-20 is lehet. Nálam van hogy az utolsó sorozatoknál minimális terheléssel 50-100 ismétléseket is belenyomok vagy belehúzok. Jóleső érzés. /Végezhetsz szuperszetteket is akár egy izomcsoporton belül is.
2003-07-10 00:00:00
Sztereó

Hi Sztereó! Rosszul csinálok vmit, vagy ...

Kérdés
Hi Sztereó! Rosszul csinálok vmit, vagy a hátat tényleg nem nagyon lehet bedurrantani? Másnap, harmadnap szokott izomlázam lenni, tehát biztos hátra dolgozok, de edzés közben valahogy nem érzem, akár húzódzkodok, akár nyak mögé húzok stb. és ez pszichikailag nem jó. Mi a tapasztalatod e téren? Köszi!!
Tsabi
Válasz
Kell hogy érezd!A hátat is ugyanúgy be lehet durrantani! Próbáld megfeszíteni,összepréselni edzés közben a hátizmot. Próbáld uralni az izmot. Összehúzni a lapockát,majd kinyitni szélességére a hátizmot.
2003-07-10 00:00:00
Sztereó

Halo Zsolt! Az lenne a kerdesem, hogy az...

Kérdés
Halo Zsolt! Az lenne a kerdesem, hogy az szerinted teljesen rendben van ha minden edzes utan izomlazam van? ugy edzek, hogy 3 edzes 1 nap piheno:). szoval edzesutani napon izomlazam van. ja es tomegnovelesnel az etrendedet kene kovetni, vagy akkor pl ehetek olajban rantott hust, esetleg kicsit tobb nast?
Ilhan
Válasz
Nekem 13 éve izomlázam van minden nap. Hozzászoktam. Már hiányozna.:-) A tömegnövelés alatt én mindent eszek! Tényleg mindent! Tehát nem alkalmazom a "minőségi tömegnövelés" elvét!
2003-07-10 00:00:00
Sztereó

Csáó! Mindig aggodalommal tölt el, ha...

Kérdés
Csáó! Mindig aggodalommal tölt el, ha szénhidrátot veszek magamhoz, de mindig azt mondom magamban, hogy az edzés miatt úgyis kell. Az edzés utáni protein turmix-om CYTOPRO 1 adag adja. Ha van még teszek mellé 5g Glutamin-t, (és)vagy 10g Creatin-t (ha éppen kreatin-t szedek). Viszont nagy hangsúlyt kellene fektetni a szénhidrát bevitelre is, főképp edzés után. Erre most azt találtam ki, hogy mivel a turmix-ot tej-el iszom adok hozzá csümölcsleves port és így készítek házi gyártmányú Protein Delite-et :) No, viccet félre téve azért gondoltam erre a jó ízén kívül is, mert ezeken az van feltüntetvem hogy a cukor tartalma dextróz és maltod.-in. Jó ez? Másik megoldásnak az tűnik a szememben, ha veszek Scitec IsoTec-et, de ha jól tom jó lenne a sima dextróz por is. Melyik lenne a célszerű, jobb megoldás? Ja, és van más cégnek is v.mi a Scitec-es IsoTec-hez hasonló terméke? Ha a kreatin-t tej-el viszem be és nem vízzel, az mennyiben rontja a hatásfokát? Bye! K.Zoli
KZ
Válasz
Na látod ezt a Delite módszert még nem hallodtam. :-) Mondjuk azt biztos tudod hogy ezek a levesek teli vannak adalékanyaggal és "E" komponensekkel. Szerintem sokkal olcsóbb és egyszerűbb ha veszel 0.5 vagy 1 kiló szőlőcukrot. A kreatint tejjel szerintem elcseszed!
2003-07-10 00:00:00
Sztereó

Hi Stereo!Kérdés:Mi a véleményed a pirít...

Kérdés
Hi Stereo!Kérdés:Mi a véleményed a pirítósról?Igaz az hogy szénhidrátot veszt a kenyér vagy ez egy baromság?Most reggelente eszem 2 szeletet.Ez nem gond?Tömeget növelek,de persze nem hasra!:)Esetleg este edzés után(kb.19 óra) is lehet?Szálkásításnál is beleférhet az étrendbe?Köszi
peti
Válasz
Hát szerintem pirítóst készíteni eleve barna kenyérből vagy tönkölyből kell. Lényeg hogy ne finomlisztből készült legyen. Hogy mit veszít pirítás közben? Vizet biztos. Szénhidrátot biztos nem! Könnyebb lesz a kenyér.Pirítás: az élelmiszer külső rétegén a pirítás zamatanyagokat termel, és kellemes ízanyagok mellett színt is ad az ételnek. Szálkásításnál is belefér az étrendbe,de nem fehérkenyérből készítve!
2003-07-10 00:00:00
Sztereó

Haliho!24 éves vagyok,masfel éve kezdtem...

Kérdés
Haliho!24 éves vagyok,masfel éve kezdtem el edzeni, erősödtem, formálódtam, de a hasammal egyszerűen nem tudok mit kezdeni.Nincs rajta semmi felesleg, szép is izmos is, csak az a baj hogy ugy néz ki mintha pár hónapos terhes lennék:-)Pedig csinálom becsülettel a felüléseket, lábemeléseket, de semmi nem segít rajta:-(Olyan mintha sörhasam lenne, pedig nem is szoktam inni.Kérdésem az lenne, hogy létezik-e valami "csodaszer" a problémámra, vagy ez adottság kérdése?
Skottee
Válasz
Nincs csodaszer! A felülés nem segít. Többször egyél kevesebbet! Plussz ha arról van szó kontroláld! / Húzd be! :-) /
2003-07-10 00:00:00
Sztereó

Szevasz Zsolt! Kezdő testépítő vagyok, ...

Kérdés
Szevasz Zsolt! Kezdő testépítő vagyok, és az lenne a kérdésem, hogy edzés után milyen formában érdemes fehérjét ennem? Mondjuk a joghurt megfelelő? Úgy tudom, elég sok fehérje van benne. Este lefekvés előtt a túró megfeleő fehérjeforrás?
anonymous
Válasz
A joghurtból egy "pohár" hozzávetőlegesen 3,5-4 gramm fehérjét tartalmaz. Edzés után ellenben kb 25-30 grammot érdemes bevinni. Az esti túró viszont kifejezetten jó mivel lassan és folyamatosan szívódik fel kazein fehérje lévén. Edzés után a tejsavó a legjobb,esetleg teljes tejfehérje,tojásfehérje.
2003-07-10 00:00:00
Sztereó

Szia! Köszi az edddigi válaszaid (már a...

Kérdés
Szia! Köszi az edddigi válaszaid (már amire válaszoltál) DE MIÉRT NEM ÍROD KI HOGY CSAK AZOKRA A KÉRDÉSEKRE VÁLASZOL AMI NEKED IS SZIMPI????!!!Sok olyan lérdés van ami neked lényegtelen de a kérdezönk fontos lennnne!!! De...........mind1! Továbbbi Sok Sikert Az Oldalhoz........ Üdv.
T.Zoltán
Válasz
Zoli! Amennyiben a keresőbe beírod a kulcsszót legalább egy tucat választ kiad! Érdemes a kérdésed előtt megnézni hogy volt-e már hasonló "egytucat" kérdés. Így megértheted hogy ezredszerre nem túl nagy igyekezettel akarom megválaszolni ugyanazt a kérdést! Ez nem a szimpatikusságon múlik hanem hogy szerepelt e már többször. /...Pl: Mikor egyem a kreatint? Mikor egyem a fehérjét? Melyik a jobb termék? Mit szedjek? Edzés előtt 10 percel vagy 12-vel vegyem be a Pumpot?.......meg ilyesmik! / Értessz? Köszi a megértést!
2003-07-10 00:00:00
Sztereó

Hello! 2 kérdésem lenne... 1: vitaminbev...

Kérdés
Hello! 2 kérdésem lenne... 1: vitaminbevitel szempontjából jók vmire a "normál embereknek" :) készített pezsgőtabletták? 2: olvastam a "méreteidet" a sztárprofil oldalon... Te "mekkora" voltál, amikor elkezdted a testépítést?
LüTyŐ
Válasz
1. Nem. Jó az íze. :-) 2. Ekkora /...találsz egy képet :-) / [link]
2003-07-10 00:00:00
Sztereó

Szia! kb 8hónapja kondizok terembe eddig...

Kérdés
Szia! kb 8hónapja kondizok terembe eddig otthon csinaltam. a táplálék kiegészitőkről szeretnélek kérdezni hogy mit és mennyit,illletve edzéstervet szeretnék kerni eddig amit elértem fekvenyomas 90kg-mal 5-6*4 szeria bicepsz 20-22kg 6-8*4szeria
tom
Válasz
A táplálékkiegészítők közül biztos tudodo hogy a legfontosabb a fehérjebevitel. A jó minőségű fehérjék bizony pénzbe kerülnek. Itt a pénztárcád szab csak határt. 1 hónapra minimum 13 ezer forint kell ezekre a kiegészítőkre. Amennyiben nincs ennyi anyagi akkor inkább a kajára költsd. Heti szinten 0.5-1 kiló fehérjét érdemes kajálni. Árban a Cytopro-tol kezdődik és a Myomax Meal és Isolate-tel végződik. Edzésterv: Sztereó Féle 3-napos edzésterv
2003-07-10 00:00:00
Sztereó

Hella! Vettem Trans-X-et és PUMP-ot, s ...

Kérdés
Hella! Vettem Trans-X-et és PUMP-ot, s a boltban azt mondták, hogy úgy töltsek fel, hogy 2 zacskó PUMP és 1 adag Trans-X két adagra lebontva igyak meg. 1) Jó ez így? 2)Mikor szedjem be őket, ha fehérjekiegészítést is használok? Thx
Sólyomka
Válasz
1.Jó 2)Reggel a fehérjekiegészítés előtt,edzés után a fehrjebevitel előtt.
2003-07-10 00:00:00
Sztereó

Sztereó, fejtsd már ki te is a véleménye...

Kérdés
Sztereó, fejtsd már ki te is a véleményed az otthoni edzésről... látom itt meg lett szavaztatva a népség, és az olvasható ki a számokból, hogy az otthoni edzésnek van értelme, pedig igazából nincs, hacsak nincs otthon kb. félmillió forintnyi felszerelés. Én másfél évet b*sztam el az életemből a pincében súlyzókkal, fél éve mentem le egy terembe edzeni, azóta háromszor annyit fejlődtem... szóval tessék csak terembe járni, otthon nem ér semmit. Nem?
anonymous
Válasz
Otthon nem lehet fejlődni rendesen,ez tény! De jobb mint a semmi! Az otthoni edzéshez valóban adottnak kell hogy legyen egy csomó felszerelés és szabadsúly. Nem árt egy edzőtárs sem.
2003-07-10 00:00:00
Sztereó

Hát nem akarlak elkeseriteni, de télleg ...

Kérdés
Hát nem akarlak elkeseriteni, de télleg egykezescsigásevezés van írva a SZTEROFÉLE+NAPOSEDZÉSALÁ... ne ragozzuk tovább... csak nézdd meg, a www.billpearl.com-on 20 hónapig van írva, deszerintem a te edzésterved jobb mint az övé! azért kösz... hali.
anonymous
Válasz
...basszus öregszek. Csak én a csigán egykezes evezést nem ülve értem hanem hanem állva alúlról húzva pl egy keresztcsigán. Amolyan "fűrészelés" helyettesítő gyakorlat. Bill-nek meg majd elküldöm a véleményed. :-) A honlapját néztem én is hogy húszig van. Nálunk valszeg egy kicsit félbemaradt a fordítási folyamat. Igyekszünk befejezni.
2003-07-10 00:00:00
Sztereó

Hali mit jelent az hogy még olmossá nem

Kérdés
Hali mit jelent az hogy még olmossá nem válik? köszi a válasazt!
Laci
Válasz
Nehézkes az izmot mozgatni mert az izomban "felpumpálódodott" vér hihtetlenül keményen és feszesen tartja az izmot.
2003-07-10 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereó!Én vagyok az,akinek hozzád ...

Kérdés
Szia Sztereó!Én vagyok az,akinek hozzád hasonlóan a melle felső belső része az egyik oldalán fejletlenebb mint a másikon.Milyen gyakorlatokkal tudom ezt kompenzálni?A kétkezes szűknyomás inkább a fejlettebb mellemet durrantja be.Egykezes súlyzóval lehet / érdemes szűken nyomni?Már próbáltam,de elég érdekesen nézett ki. Az áthúzás használhat nekem valamit? Előre is köszi!
Csaba
Válasz
Én erre egy specko gyakorlatot végzek mellnyomó gépen. Nem háttal ülök le mintha fekvenyomnék,hanem oldalt,így a gépet is mintegy "srégan" nyomom a belső mellizom segítségével. [link] A másik valóban hasznos az áthúzás.
2003-07-10 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereo! Kaptam 5 db isoflavont, de...

Kérdés
Szia Sztereo! Kaptam 5 db isoflavont, de sajna 1 magyar szó sincs rajta. Anyit értek belőle, hogy edzésnap a reggelivel 2-t az ebéddel 2-t és a vacsival is 2-t kell bevenni? Szóval: szünnap mikor és mennyit és hogy baj-e ha a edzésnap az utolsót nem szilárd kajával veszem be? Vagy maradjak a rendes kajánál? Köszi!
Peti
Válasz
Szünnapokon is ugyanannyit használj belőle. Szerintem mindegy mivel veszed be.
2003-07-10 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereó! 35 éves apa vagyok. Gáb...

Kérdés
Szia Sztereó! 35 éves apa vagyok. Gábor, a 6 éves kisfiam valamelyik nap nagyon kiváncsiskodott, mit iszom én minden reggel este, és edzés után. Kért egy kortyot este. Én reggel és edzés után szobahőmérsékletű szénsavmentes ásványvízben oldom a fehérjét, este pedig meleg tejben. (ez így helyes, nem?) Na de a fő kérdésem tehát az, hogy a kisfiam este megkóstolta a meleg tejes CytoPro-t. Banános-epres volt. Annyira ízlett neki, hogy azóta folyton a fülem ráűgja, had igyon ő is. Mennyiségbeli kis szükségletei miatt nem is aggódnék, inkább azért, hogy szabad-e 6 éves korban ilyet fogyasztani? Esetleg valami más, ami ilyen ízben van, de 6 éveseknek is fogyasztható? Kösz szépen.
szkíta harcos
Válasz
Szia Te harcos! A meleg tej nem túl jó ötlet. A fiadnak elvileg adhatod / csak ne legyen alapjáraton tejcukor vagy tejfehérje érzékeny / Az én 7 éves lányom is fogyasztja a cuccaimat ha ez megnyugtat. :-) Vegyél valami magasabb szénhidráttartalmút. A kakaós szőlőcukortól még senkinek nem lett baja. Pl: Gainers Delite.
2003-07-10 00:00:00
Sztereó

Láttam vki írt Bill Pearl edzéstervéről,...

Kérdés
Láttam vki írt Bill Pearl edzéstervéről, megnéztem... és láttam h. 20 hónapos akkor miért csak 16 hónap van ott? A másik a 3 napos edzés tervbe, a második héthez tényleg "csigán egykezes evezést " írtál. Amugy én láttam h. vki olyat csinált. Köszi a választ. jó az oldal.
anonymous
Válasz
Az egyik dolog a csigás evezés. Valóban létezik egykezes is,de az nem az én ajánlásom hanem Jokerface-é.:-) Valszeg elírás. Ott 16-nak kéne lenni.
2003-07-09 00:00:00
Sztereó

Szia Ebben a nyári melegben nem igazán ...

Kérdés
Szia Ebben a nyári melegben nem igazán kívánom a szilárd táplálékot. Vettem Cytogain-t és 100% whey isolate-ot, és ezeket keverem úgy, hogy a szénhidrát:fehérje arány 4:3 legyen. Ezt iszom soxor. Vélemény?
András
Válasz
Működik!
2003-07-09 00:00:00
Sztereó

Hello! Én is új vagyok itt és nagyon tet...

Kérdés
Hello! Én is új vagyok itt és nagyon tetszik a forum és az is, hogy ilyen türelmes vagy! 2 kérdésem lenne: edzés elött kb 2 órával eszek akkor mikor vegyem be az aminot? A másik, hogy edzés után Trans-X majd rá fél órára 100% Whey. A Glutamint belekeverhetem a Trans-Xbe vagy inkább a 100% Whey-hez. És az edzés utáni aminot A Trans-X-el vagy azt is a Whey-el? Köszi
Dávid
Válasz
1)Edzés előtt fél órával. 2)A Glutaminnak talán a Trans X hasznosabb környezet. Az aminot bármelyikkel beveheted. Én a hamarabb sorra kerülővel tenném.
2003-07-09 00:00:00
Sztereó

Szia Zsolt!A Mio max meal leirását,hogy ...

Kérdés
Szia Zsolt!A Mio max meal leirását,hogy mit és mennyit tartalmaz nem találom sehol.Kerestem a képeidet a keresőbe,de nem találtalak.Tudnál cimet mondani,ahol megnézhetlek a neten?
Hutkai
Válasz
Serving Size (78g/2 scoops): Servings per Container 20, Calories 290, Calories from Fat 33, Total Fat 4g, Saturated Fat 2g, Cholesterol 40mg, Sodium 87mg, Potassium 365mg, Total Carbohydrate 15g, Dietary Fiber 0g, Sugars 1.5g, Protein 48g, Vitamin A 2500IU, Vitamin B5 5mg, Vitamin B12 3mcg, Vitamin C 30mg, Vitamin D 5mcg, Vitamin E 15mg, Folic Acid 200mcg, Pyridoxine 1mg, Riboflavin 0.85mg, Niacinamide 10mg, Thiamin 0.75mg, Biotin 150mcg, Calcium 235mg, Magnesium 90mg, Phosphorus 205mg, Zinc 5mg, Iron 1mg, BCAAs 500mg, Glutamine 500mg, Vition™ 500mg, Taurine 500mg, Arginine 500mg, Aminogen® 100mg, L-Aspartic Acid 5604mg, L-Threonine 3412mg, L-Serine 2452mg, L-Glutamine 9408mg, L-Glycine 976mg, L-Alanine 2576mg, L-Valine 3156mg, L-Isoleucine 3520mg, L-Leucine 5844mg, L-Tyrosine 1580mg, L-Phenylalanine 1748mg, L-Histidine 968mg, L-Lysine 4748mg, L-Arginine 1688mg, L-Proline 2940mg, L-Cystenie 1276mg, L-Methionine 1108mg, L-Trypthophan 864mg, Taurine 500mg. Ingredients: Whey protein matrix (whey protein concentrate, CFM whey protein isolate), maltodextrin, Dutch cocoa, glutamine, leucine, isoleucine, valine, Vition™ (zinc aspartate, magnesium aspartate, potassium phosphate, dipotassium phosphate), natural and artificial flavors, taurine, arginine, aspartame*, vitamin blend (palmitate, cholecalciferol, dl-alpha tocopheryl acetate, ascorbic acid, thiamin mononitrate, riboflavin, niacinamide, d-calcium pantothenate, pyridoxine hydrochloride, cyanocobalamin, folic acid, biotin), Aminogen®. Képek: sztereo.builder.hu
2003-07-09 00:00:00
Sztereó

Szia Zsolt! Az lenne a kérdésem, hogy vé...

Kérdés
Szia Zsolt! Az lenne a kérdésem, hogy véleményed szerint melyik eddzés típus a leghatékonyabb szálkásítás céljából: heti 6 napot eddzem, minden 2. nap csak alsótest, és a többi napon felsőtest. Szerinted így jobban fejlődök,mintha minden nap mindenből csinálnék egy picit? Válaszodat előre is köszönöm! Üdv Zsuzsi
anonymous
Válasz
Szia Zsuzsi! Mindkettő rossz! De a jobbik rossz a 2 napi váltásos. Szerintem akkor csináld úgy hogy 2 nap edzés, két nap pihenő. Így van elég regenerációs idő és hidd el hogy ennyi edzsé elég! Az eredmény nem mennyiség,hanem minőségfüggő!
2003-07-07 00:00:00
Sztereó

Hello! A Xenadrin RFA1-ben 2 kapszul...

Kérdés
Hello! A Xenadrin RFA1-ben 2 kapszula 20mg efedrine-t tartalmaz. 75-80kg korul vagyok valahol, es 175cm kb. (+1-2cm max.) 16 eves fiu vagyok. Semmi bajom. Csak le kene adni par kilot! mehet ? erre gondoltam napi 4 kapszulaban + napi 2 kapszula a Scitec L-Carnitine-jebol. (meg vagy napi 3 adag feherje 1 Anabolic Whey + 2 CytoPro termeszetesen vizzel ! + korpovit keksz meg korpas dolgok ! sok sok viz...) ja es ha nem aerobozom de heti 4x-5x lemegyek eddzeni (szuperszettek, vetkozo sorozatok) akkor ugy is jo leszek ?
Koszonomszepen
Válasz
16 évesen még ne szedj Xenadrint. Egyébként sem leszel sokkal előrébb. A többi mehet!
2003-07-07 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereo!!! Draga ferjemmel a mul...

Kérdés
Szia Sztereo!!! Draga ferjemmel a mult heten azon vitaztunk, hogy vajon ha a mozgassal ledolgozott kaloriamennyiseg nagyobb, mint az aznapi bevitt, akkor kotelezo kovetkezmenye-e ennek a fogyas? En azt mondtam, hogy ez elmeletben nagyon szep, de a valsoagban nem bizti, hogy bejon... Biztosan tudsz valamit meselni errol.
kisbeka
Válasz
Elvileg így van! ....gyakorlatilag is! De függ attól hogy a bevitt kalória miből származik. Az a legjobb ha fogyasztásnál a bevitt kalória nagy része fehérjéből származik. Elvileg napi két zsíroskenyér mellett is le lehez fogyni,de a súlyvesztés az izomtömeg elvesztéséből adódik!
2003-07-07 00:00:00
Sztereó

Helló Zsolt! Sajna -10kg-val kevesebb va...

Kérdés
Helló Zsolt! Sajna -10kg-val kevesebb vagyok mint ami kéne h legyek. Csak MLO és BioTech termékeket tudok beszerezni.A BioPlexen kívül mit ajánlasz. Egyébként megnéztem a fotóidat a neten- nagyon esztétikusan vagy kidologozva.
1 kezdő
Válasz
Muscle Zyme vagy Nitro Complex. Köszi az észrevételt!
2003-07-07 00:00:00
Sztereó

Most szeretném először kipróbálni a crea...

Kérdés
Most szeretném először kipróbálni a creatint. Az lenne a kérdésem hogy mi a véleményed a creatin chewable tablets-ról.Igaz drágább de sokkal kényelmesebba a szedése. De eredményekben jobb vagy rosszab, és milyen fehérjét ajánlasz mellé a tejsavón kívül mert az nem tesz jót a gyomoromnak. Előre is köszi!
V. Gábor
Válasz
Jó a rágótabletta is. A Cytopro pl nem csak tejsavót tartalmaz.Ha viszont laktóz érzékeny vagy / ettől is lehet a gyomorfájás / akkor a drágább tejsavó készítményeket ajánlom / Isolate, Isopure, Myomax Meal...stb /
2003-07-07 00:00:00
Sztereó

Hella! Kezdő vagyok még a szakmában, és ...

Kérdés
Hella! Kezdő vagyok még a szakmában, és lenne 1-2 kérdésem. 16 vagyok (58kg 177cm) elég szálkás, mivel szinte minden nap küldök valami aerobot (futás, bringa, tenisz, stb.) és így nyáron heti átlag 4-5 ször járok le terembe. Elég jól fejlődöm, viszont iszonyú mennyiséget meg bírok enni mióta elkezdtem. A kérdés az lenne, hogy mit és mennyit kéne ennem, hogy a szálkás maradjak izomnövelés alatt is. Köszi!
Tequila
Válasz
2003-07-07 00:00:00
Sztereó

Helló Azt mondod, egy héten minden nap ...

Kérdés
Helló Azt mondod, egy héten minden nap egy izomcsoportot edzel. De hátedzésnél edzed a bicepszedet is, vállnál, mellnél a tricepszedet stb. Ez nem árt a regenerációnak ?
Lee
Válasz
Nem! Mert sajnos repülni nem tudok,így szükségem lesz a bicepsz munkájára is húzódzkodás közben! :-)Ezeket az izomcsoportokat te ki tudod kapcsolni a gyakorlatok közben? :-)
2003-07-07 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereó! Heti 3 edzés mellé szer...

Kérdés
Szia Sztereó! Heti 3 edzés mellé szeretnék beiktatni aerobicot.Hogyan tegyem ezt hogy ne menjen a regenerálódás kárára.Vagy a pihenőnapon végzett 1 órás aerob mozgás nincs rá hatással?Thx!
Nicole
Válasz
Az egy-egy órás aerob nem gond. Heti 2 aerobic sem árthat olyan sokat ha nagyon szükséged van rá.
2003-07-07 00:00:00
Sztereó

Szia Zsolt! Az edzéseimet munka utánra ...

Kérdés
Szia Zsolt! Az edzéseimet munka utánra időzítem és ilyenkorra már kifogyok a magammal hozott kajából, de kezdek megéhezni. Tudsz valami olyat kaját, amit egy sima ABC-ben vagy supermarketben megvehet az ember és edzés előtt 1/2-1 órával bedobhat, de mégsem szemét kaja? Kösz. Dénes
anonymous
Válasz
Edzés előtt: Banán,hamlet,müzli szelet / Corny /.
2003-07-07 00:00:00
Sztereó

A kreatin töltéssel kapcsolatos táblázat

Kérdés
A kreatin töltéssel kapcsolatos táblázatban szereplő vanadyl sulfatot hol lehet beszerezni?
Mike
Válasz
Jobb badi üzletenek kell hogy tartsanak!
2003-07-07 00:00:00
Sztereó

helló!a kérdésem:mennyi zsírszegény túró...

Kérdés
helló!a kérdésem:mennyi zsírszegény túrót(bakony) és sovány sajtot ehetek,ha alapban nem nagyon eszem mást? anorexiás voltam-vagyok,rengeteget edzek.fogyni szertnék,de nem megy,pedig van 5-7 kg,amitől szeretnék megszabadulni..karácsonykor még 43 kg voltam,közben volt egy pár hónap jobb időszakom,felszedtem kb 5 kg-t,de nagyon nem érzem jól magam így a bőrömben!! segíts,hogy le tudjam fogyni!! köszi
Christine
Válasz
Christine! Elkeseredve olvasom a soraidat! Biztos hogy szükség van erre? A külső világ véleményét figyelembe veszed,vagy csak a saját "elképzeléseid" után mész? A táplálkozásod így nagyon egysíkú lenne,és szerintem rövidesen hiánybetegségek lépnek fel. Innen már egyenes út vezet az intenzív osztályra! Kell ez neked?
2003-07-07 00:00:00
Sztereó

Köszönöm, hogy megismertetted velem(ünk)...

Kérdés
Köszönöm, hogy megismertetted velem(ünk) a napi egy izomcsoportra történô edzés módszert. Robbanásszerì fejlôdésen megyek keresztül. Sokkal nagyobb intenzitással tudok minden izomcsoportra dolgozni.
tib
Válasz
Örülök hogy így látod! Köszi!
2003-07-07 00:00:00
Sztereó

Szia!Olyan tomegnovelore lenne szuksegem...

Kérdés
Szia!Olyan tomegnovelore lenne szuksegem ami nem feltetlenul tartalmaz sok feherjet de a szenhidrat resze osszetett.Tudom h. azonnal a VM35-ot mondod.Mondjuk mi a velemenyed a Hi-tech Super-Mass PQ-rol???Koszi.
malto
Válasz
Jó a Hi Tech is! Nekem több terméke is bevált.
2003-07-07 00:00:00
Sztereó

Hello Sztereo! A 3 napos edzestervedet k...

Kérdés
Hello Sztereo! A 3 napos edzestervedet kovetem, tomegnoveleshez. Nagyon jol mukodik, viszont egy gyakorlatot nem tudok vegezni, ezert mindig atugrom. Legy szives magyarazd el, hogy kell a "csigan egykezes evezest vegezni" szakszeruen. Koszi szepen.
Ákos
Válasz
Valamit félreolvastál! Van egykezes evezés kézisúlyzóval és evezés csigán. Két külön gyaki!
2003-07-07 00:00:00
Sztereó

Hi! Három kérdésem lenne, szerintem mind...

Kérdés
Hi! Három kérdésem lenne, szerintem mindegyiket többször megválaszoltad már, de légyszi… 1) Irtad vkinek, hogy nem tudod elégszer mondani, mell-tricepsz, hát-bicepsz nem jó, inkább mell-bic., hát-tric, vagy mell-hát, bic-tric. Namost én jó ideje úgy edzek, hogy mell-tri, hát-bic., amit igazából csak azért teszek, mert anno vhol ezt olvastam, és készpénznek vettem, főleg mert logikus volt a magyarázat: pl. mellezésnél bemelegszik a tricepsz, tehát utána egyből lehet nagyobb súlyokkal tricepszezni, ami jó (?), másrészt, ha mondjuk egyik edzésen mellezek, 1-2 pihenőnap után meg kifejezetten tricepszre edzek, akkor toképpen túledzhetem a tricepszet, mert sosincs 1 hét teljes pihenő a 2 edzés között. A hát-bicepsznél ugyanez a logika. Szerinted miért jobb mégis, ha nem így csinálom? 2) Edzés után, ahogy sokszor írtad, vízzel szoktam inni a tejsavó-turmixot, hogy mihamarább felszívódjon. A kérdésem annyi, hogy és akkor a (vízes) turmix után mennyi idővel lehet enni normális kaját, hogy az ne zavarja meg a tejsavó felszívódását? Mert gondolom, hiába iszom vízzel, ha egyből utána eszek vmit, amiben akár minimális zsír van, pl. vmi felvágottat stb. 3.) a Cytogen Megavit meg az Universal daily one összetétele teljesen megegyezik, ez oké, de miért van az, hogy kinézetre sem lehet megkülönböztetni őket, annyira ugyanaz a sárga mindkettő? Ez nem 1 és ugyanaz a termék, két márkanév alatt? Köszi a válaszokat előre is!
Pali
Válasz
1) Én a másik oldalát nézem. De sajna a második izomcsoportnak az már nem bemelegítés, hanem kifárasztás. 2)30-45 percet hagyj felszívódás végett. 3) Igen egy cégről van szó! Ezért a "hasonlóság"! :-)
2003-07-07 00:00:00
Sztereó

Csao! Gondolom ismered Arnold nagy "test...

Kérdés
Csao! Gondolom ismered Arnold nagy "testepito bibliajat" . Abban van egy halado edzesterv I.es valtozat. Amiben 1 heten 6 nap edzes minden masnap delutan is. Na mar most igy egy izomcsoport haromszor van egy heten. Szerinted jo ez vagy hulyeseget ir?
lolka
Válasz
Erre csak azt tudom mondani: Van / volt / ilyen!
2003-07-07 00:00:00
Sztereó

Hy Egy hete eszek kreatint a feltoltes m...

Kérdés
Hy Egy hete eszek kreatint a feltoltes mar megvolt viszont eddig nem ettem feherjet. Jo szerinted ez, vagy egyek?? Pénzem az nem sok. Az American Muscle Protein Meal-t nezegettem(3kg 7000Ft). Mi a váleményed rola??
Bobooo
Válasz
Olyan hihetetlen nagy ívben kerüld el ahogy csak tudod! A legolcsóbb jó a Cytopro vagy a Cytowhey. Ha nem futja akkor inkább kajára költsd. Vegyél rajta 7-8 kiló csirkemellet!!! Többet érsz el vele.
2003-07-07 00:00:00
Sztereó

Kedves Zsolt! Tanácsot szeretnék kérni....

Kérdés
Kedves Zsolt! Tanácsot szeretnék kérni. 37 éves vagyok. 20 éves koromtól 10 éves keresztül igen rendszeresen bodyztam. Most 30 évesen szültem. Utána még egy 3 évig bodyztam. De mostmár egy jó 2 éve teljesen leálltam róla. Nagyon hiányzik. De sajnos a gerincem elég szar állapotban van. És orvosok nem javasolják soha többet a sulyzós edzést. Mi a javaslatod ezügyben? Valóban örökre le kell mondanom a bodyzásról.
Ági
Válasz
Szia Ági! A gerinc "elég szar állapota" mit takar? Nekem is elég ramaty állapotban van de azért igyekszem. :-) Még a porckorongsérvel is kacérkodtam,de itt vagyok.
2003-07-07 00:00:00
Sztereó

Szia Zsolt! Legyszives mond mar meg ,ho...

Kérdés
Szia Zsolt! Legyszives mond mar meg ,hogy mennyit lehet ,szabad ill ajanlott , fogyni egy het alatt? En speciel 85 rol szeretnek kb. 71.5 re lemenni! koszi
ano
Válasz
Heti 0,5-1 kiló az ideális fogyási sebesség. Az első 1-2 hétben még ne sok változást remélj!
2003-07-07 00:00:00
Sztereó

Csáó Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha

Kérdés
Csáó Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha döntve fekvenyomok szükkezesen , akkor ugye a mell felső közepére hat? Köszi Csáó
Válasz
..igen valahogy úgy.
2003-07-07 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereo ! A " hivatalos fitneszgur...

Kérdés
Szia Sztereo ! A " hivatalos fitneszguru" oldalán olvastam rólad és szeretném, ha segítenél nekem. Biztosan hallottál már az un. metabolizmus változtató diétáról. 90 napig tart, a lényege, hogy egymás után jönnek a protein nap, keményítő nap, szénhidrát nap, gyümölcs nap. Havonta egyszer a gyüminap után egy víznap. Nem tartanám illendőnek, ha itt reklámot csinálnék egy másik site-nak, de ott olvasom a hozzászólásokat, hogy egy hónap alatt 5-8 kilót fogynak a csajok. A program amerikai, azt mondják, ha valaki végig csinálja és utána sem kezd őrült zabálásba, persze mellette mozog nem is hízik vissza. A segítségedet abban kérem, hogy nem igazán tudom, mely kaja melyik csoportba tartozik. Nem szeretnék három hónapig minden negyedik napon főtt tésztát enni. Természetesen minden nap tornázom, kick-box aerobicra, illetve spinningre járok. Nagyon várom a választ ! Köszi !!!!!
Caprice
Válasz
Biztos fogysz vele,de sajna így csak heti kétszer tudsz megfelelő mennyiségű fehérjét bevinni a szervezetbe / ami meggátolja az izomfehérje lebomlását a diéta alatt /. Ugyanis a "fehérjés" napot már csak lényegében 3 szénhidrátdús nap követi. Ez a diéta lehet hogy jó egy átlag "bíróicára" fogyózó háziasszonynak,de nem egy komoly sportolónak!
2003-07-07 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereó! A Norbi fórumról jöttem á...

Kérdés
Szia Sztereó! A Norbi fórumról jöttem át ide. Valószínűleg hülyeségeket fogok kérdezni, de remélem válaszolsz rá! A változatosság kedvéért én is fogyni szeretnék, amit már el is kezdtem egy pár hónapja torna kazettákkal és az étkezésem is vátoztattam. Nem vagyok túlsúlyos egy pár kg plussz van még rajtam, fenék (főleg a felső részén), lábon mindenhol, de főleg a lovaglóizom - "lovaglózsír inkább". 1. Kondi terembe is szeretnék járni és torna kazikat is szeretném folytatni. Hetente melyikből mennyi legyen. Milyen időközönkét kell pihenőnapokat tartani? 2. A kondi terembe nem igazán tudnak segíteni (hozzá nem értő recepciós + olyan edzésterv, amit álmomból felébresztve is meg tudok csinálni). Ide csak nők járnak, ezért jártam ide! Milyen edzést javasolsz?
Alexa
Válasz
Ha kellő időt tudsz fordítani a konditeremre,akkor semmi szükség a "népbutitó" kazikra. Heti 2-3-szor ha le tudsz menni a terembe az már jó. Emellett pedig végezd ezeket a "zsírégető kazikat" :-) heti 2-szer. Mondjuk lemész a terembe hétfő-szerda-péntek. Kedd-csütörtök kazi. Hétvége pihenő. Az edzés pedig valami ilyesmi legyen:Heti kétszer a problémás helyekkel foglalkozz /has,fenék,comb/,és heti egyszer a fölsőtestet dolgoztasd meg! /mell,hát,váll,kar /Pl:Hétfő-Péntek: vádli állva vagy ülve 6×15,lábnyújtás 5×10,lábhajlítás 4×10,guggolás vagy lábtológép 6×10,kitörés 4×15,...pihenés képpen esetleg egy kis lábközelítő-lábtávolító gép. Hasprés 5×20,lábemelés 5×20. Szerda: 45'-os nyomás 4×10,áthúzás 4×15,evezés csigán 5×10,lehúzás nyak mögé 5×10,oldalemelés 5×8,bicepsz váltott karral 6×15,tricepsz letolás csigán vagy lórugás 5×10. Remélem tudtam segíteni! Szia
2003-07-07 00:00:00
Sztereó

HY! Az lenne a kérdésem, hogy az elmú...

Kérdés
HY! Az lenne a kérdésem, hogy az elmúlt 5hónapban lefogytam 40kg.-ot diétázás és gyúrás segítségével, a problémám az -az lenne hogy a 40kilómmal eggyütt az erőm is elszált. Az lenne a kérdésem milyen szert kéne szednem? De, 1.nem szeretnék hízni 2.még 10kg.-ot szeretnék fogyni most 114 vagyok 3. kiszeretném gyúrni magam. Szeretnék v.mi jó szert, az nem baj ha erős csak ne tegye tönkre a májamat, vesémet stb... Köszönöm a segítséget!!!
Accardo
Válasz
Nincs jó szer! Csak jó diéta! Ez jó vagy rossz hír? Étrend Ajánlat
2003-07-07 00:00:00
Sztereó

Szia! Egy kezdő 1 gyakorlaton belül m

Kérdés
Szia! Egy kezdő 1 gyakorlaton belül minden sorozatot egyforma súllyal végezzen, vagy sorozatonként emeljen a súlyon? Ha igen miért jó ez?
anonymous
Válasz
Minden sorozatban emelj a súlyon. Ezt hívják fokozatos terhelésnek! Kevesen képesek arra hogy egyből 80-100%-al dolgozzanak,mert nagyon nagy így a sérülés veszély!
2003-07-07 00:00:00
Sztereó

szia! ha edzés után szoktam enni zsírsze...

Kérdés
szia! ha edzés után szoktam enni zsírszegény túrót 1 dobozzal - 250 gr - vagy sovány túrót - max 10 dkg-t,az jó fehérje forrásnak? mi lesz azzal a fehérjével,amit nem tud beépíteni a szevezetem? hízhatok attól?
suzy
Válasz
Az edzés után a túró nem a legszerencsésebb mivel kazein és elég lassan szívódik fel. Ilyenkor "gyorsfehérjére" / tejsavó / van szükség!A felesleges fehérje kiürül. De arra hogy a fehérjét te túladagolod kemény edzés mellett, nagyon kicsi a lehetősége!
2003-07-07 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereó! Tudnál ajánlani vmi kréme...

Kérdés
Szia Sztereó! Tudnál ajánlani vmi krémet izületi gyulladásra? Vagyis nemtom pontosan, hogy az-e a bajom, de szerintem igen, mert pl. amikor egykezesekkel nyomom a bicepszet a székben, akkor nagyon érzem a bal könyökömnél. Neked mi a véleményed? Más gyakorlatoknál nem fáj. Szerinted pihentessem, vagy más gyakorlatokat azért csinálhatok még? Köszi!
KiNo
Válasz
Az egyik tippem a Glucosamin / Pl:Proform / Ez bevált nekem. Krém: Fastum gél. Ez megint csak jó.
2003-07-07 00:00:00
Sztereó

A Bill Pearl féle edzésmódszerről szeret...

Kérdés
A Bill Pearl féle edzésmódszerről szeretnék kérdezni!A 3. szint első feladata szerint az magyar verzióban a tárogatás van míg az angolban nem!Most ez fordítási hiba vagy szerintetek a magyar jobb????
Vajas
Válasz
Teljesen jól van fordítva! Nézd meg Bill Pearl eredetijét : [link]
2003-07-07 00:00:00
Sztereó

Egyébként ez a fajta edzésmódszer mennyi

Kérdés
Egyébként ez a fajta edzésmódszer mennyire hatékony a te véleményed szerint???? Válaszodat előre is köszönöm!!!!!!
Vajas
Válasz
Nem mondom hogy rossz mert szerettem a a "tricepsz királyt", de nekem nem működne.
2003-07-07 00:00:00
Sztereó

Szia! Hal, csirkemell, pulykamell. E...

Kérdés
Szia! Hal, csirkemell, pulykamell. Ezeken kívül írjál nekem légyszi néhány állati eredetű fehérjét, ja meg növényit is. Egyszóval mibe van még sok fehérje? Köszike!
xta
Válasz
Állati: tej,túró,tojás,marha színhús, sertés színhús. Növényi: szója, bab, borsó,kukorica.
2003-07-07 00:00:00
Sztereó

Hello!Szeretném megkérdezni, mivel lehet...

Kérdés
Hello!Szeretném megkérdezni, mivel lehetne a bicepsz és a váll kapcsolódásánál lévő részt leszálkásítani?Nekem elég nagy vállam van, elég formás is, a bicepszem se kicsi,(karom körmérete 43 centi) mégis megfeszítve nem dudorodik eléggé a bicepszem, mert olyan mintha össze lenne nőve a vállammal.Válaszodat előre is köszi!Szia
BálNa
Válasz
Ez az elválasztás főleg a szálkásításnál érzékelhető. Addig inkább valóban egy "tömböt" alkot. Valamelyest segíthetsz rajta ha kicsit több szuperszettet vagy nagyobb ismétlésszámot végzel oldalemelésből.
2003-07-07 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereo! Azt szeretném kérdezni tő

Kérdés
Szia Sztereo! Azt szeretném kérdezni tőled, hogy nem lehetne a te edzésprogramodba beiktatni a szűk nyomást? Előre is köszi a válaszod
eddy
Válasz
De belehet,de vegyél vissza a többi gyaki sorozatszámából egyet.
2003-07-07 00:00:00
Sztereó

Szia Zsolt! a kérdésem az lenne hogy ak...

Kérdés
Szia Zsolt! a kérdésem az lenne hogy akkor is van fejlödés ha kihagyok 1 honapot és folytatom?ugyanis versenysportolok is .vizisport szal csak nyáron versenyzek.2 hét az országosig utána megint nekiállok gyurni komolyabban.mostanában ha van idő heti 2/3* van lehetőség edzés előtt fekvenyomni,felhuzáspadon fekve koppanásig..és két kezes bic.ezzel probálom szintentartani magam.a másik augusztusra szeretnék tonusosabb kockákat.heti 1 futás,1 uszás,1 canga plusz heti 3 sportolás elég?sajna a heti sima 3 edzés nem elég:-(arra gondoltam leállok a zsemlével stb szénhidráttal és hus+zöldség,halak,yoghurtok,salátákkal táplálkozom.igy 1 honap alatt milyen eredményt várhatok? 14.5 féléves vagyok,184/75 kilo. képeket küldtem de visszareagálást nem kaptam.kérdésem:hova irjak hogy választ kapjak?országos után tudnál csinálni egy személyre szabott edzéstervet az emailben közölt adatok+feltételek mellett?stereo 3 napos most nem felel meg! várom válaszod. tisztelettel
BaLáZs
Válasz
Én azt mondom hogy ennyi idősen még ne akarj kemény diétába fogni! Több kárát mint hasznát fogod látni. Egyébként az általad leírt étrenddel biztos fogynál. Természetesen segítek egy terv összeállításában,de a három edzésnapra akkor is szükség van!
2003-07-07 00:00:00
Sztereó

Helló! Kis problémám van a súlyommal......

Kérdés
Helló! Kis problémám van a súlyommal... Méghozzá az, hogy sok. :) Megpróbáltam fehérje mellett a prolab cuts II-t, de nemigen segített. A kajálásban próbálom magam visszafogni, de cégnél nemnagyon tudok válogatni, így a csirkemellt se sokszor van alkalmam bevállalni. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e valamivel jobb eredményt elérni a scitec-es reform-al, vagy inkább valami mást próbáljak ki? Most 189/91 vagyok, de a comb+fenék+has körül sok ledolgoznivaló van, és az Istenért sem akar lemenni. Plz help! Előre is köszi!
SB
Válasz
A Reformal sem leszel előrébb! A megfelelő diétát semmilyen efedrines zsírégető nem tudja helyettesíteni! Ha megoldható,/ ...márpedig ha tényleg változni akarsz akkor meg kell hogy oldd! / vigyél magaddal szendvicset! Rozskenyér,csirkemell sonka,paprika,paradicsom. Ennél tökletesebb és egyszerűbb megoldás nincs! Ha már unod főzzél le reggel tojást vagy vigyél magaddal tonhal konzervet! A has és far izmai nálam is kb 8 hét kőkemény diéta után kezedenek valami épkézláb formát mutatni!
2003-07-07 00:00:00
Sztereó

Helló ! Én kb. 2-3 hónapja edzek és eddi...

Kérdés
Helló ! Én kb. 2-3 hónapja edzek és eddig heti 3 napon csináltam teljes testre kiterjedően. Az lenne a kérdésem, hogy mikor érdemes átállni a testrészekre lebontott edzésre? Köszi előre is.
Zs
Válasz
Akár most!
2003-07-07 00:00:00
Sztereó

Szia Sztereó! 190/90 10% BF heti 3 inten...

Kérdés
Szia Sztereó! 190/90 10% BF heti 3 intenzív edzés. Mi a véleményed, melyiket kéne választanom: MyoMax All-in-One vagy MyoMax Meal? Cél a minőségi izomtömeg növelés. Most edzés előtt bio-CPX-et utána, pedig multipower formula 80+-t szedek és nem vagyok elégedett az eredménnyel :-(
gábor
Válasz
Myomax meal. Iszonyatosan türelmetlen vagy! :-( Szerintem a "minőségi izomtömegnövelés" megvalósíthatóságának esélye kb 5%. Miért? Mert szinte lehetetlen megvalósítani hogy az ember úgy szedjen fel izomtömeget hogy ne rakodjon rá egy kis felesleg! Ez főleg nem amatőr szintem megvalósítható.
2003-07-07 00:00:00
Sztereó

Hey! a kérdésem az lenne hogy mint a 16...

Kérdés
Hey! a kérdésem az lenne hogy mint a 16 éves csákesz is irta versenyezni szeretne.szeretném tőle megkérdezni az izomméreteit. a másik:szerinted milyen méreteknél lehet gondolkozni a versenyzésen ebben a 19 alatti categ.ban?pl 16 évesen? köszi
PumpR
Válasz
Itt nem csak a méreteken kell gondolkodni! Megfelelő szimmetriával és szálkássággal egy vékonyabb ember jobban fog kinézni mint egy vastag de fedett fiatal. Erre nagyon sok példát lehet látni. Itt egy átlag junior 80 kilós kategória. Minimum ilyet érdemes vinni a tehetségkutatóra is. [link]
2003-07-07 00:00:00
Sztereó

Hello Zsolt!Én egy otthon edző típus vag...

Kérdés
Hello Zsolt!Én egy otthon edző típus vagyok,fél éve edzem (175/76),szinte minden nap fent vagyok az oldalatokon és elég jókat olvastam a Húzodzkodásrol.Be is raktam a gyakorlataim közé,csak egyszerüen képtelen vagyok TELJESEN felhúzni magam.Lehet,hogy még nem vagyok elég erős hozzá?Hogyan szoktassam magam ehhez a gyakorlathoz?§Segitséged köszönöm!!!
Balázs
Válasz
A húzódzkodás egy nagyon jó hát gyakorlat,de igencsak hozzá kell erősödni. Rakj egy zsámolyt vagy széket magad alá és miközben csinálod a gyakorlatot ,kicsit segíts magadnak a lábaddal és tolj magadon annyit fel hogy átsegítsd magad a holtponton. A láb segítségére majd egyre kevesebb szükséged lesz.
2003-07-07 00:00:00
Sztereó

Builder.Hu | Edzés | Versenyek | Képek | Videók | Erősember | Étrend | Sztárok | Edzőtermek


Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
%
6 kg 
 / 4.8
20%   29 980 Ft  
23 990 Ft
120 kap. 
 / 4.7
5%   4 190 Ft  
3 980 Ft
0,92 kg 
 / 4.8
5%   7 990 Ft  
7 590 Ft
0,5 lit. 
 / 4.8
 
5 990 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104378 fénykép található.
Vitaflex GP - PCA, 2018 Érd
Vitaflex GP - PCA, 2018 Érd
Első Motivációs Testépítő Konferencia
Drugs Bunny
Első Motivációs Testépítő Konferencia Drugs Bunny
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Shop.Builder titkok
Shop.Builder titkok
BB.Tv Episode #15.
BB.Tv Episode #15.
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....