Logo

Drugs Bunny Edző Válaszol Archívum

 
2011 június kérdések-válaszok - Drugs Bunny Edző Válaszol

Hy Bunny! Nem kérdezek, csak szeretném...

Kérdés
Hy Bunny! Nem kérdezek, csak szeretném kifejezni az együttérzésemet az itt felbukkanó hülyék miatt. Egy ideje válaszolgatok a gyík.hu-n, mivel engem is "frusztrálnak a hülyék, hátha van köztük, akit még meg lehet menteni" jelszóval, de most beleszaladtam egy olyanba, hogy nem tudtam rá reagálni: "Most kezek majd kondizni, és nem akarok tömegnövelőt szedni. De ha több koleszterindús kaját esszek, akkor is fokozható az izomlerakódás, nem?" Izomlerakódás... Csodálom, hogy még foglalkozol a rovattal! További sok sikert, és kitartást a rovathoz. Üdv.
szunyi50
Válasz
2011-06-30 14:10:42
bunny

Szija .Én egy 13 éves lány vagyok és nag...

Kérdés
Szija .Én egy 13 éves lány vagyok és nagyon szeretném elkezdeni az edzést így nyárra .Eléggé komolyan gondolom mert azért szeretnék valahogy kinézni is . :) ...2éve futok .sajnos a lábam nagyon nem bírja és az orvosok folyton le nyomják ugyanazt a szövege ,hogy még fejlődök .engem 2007 -ben műtöttek a szívemmel de azóta nagyon sokat fejlődtem és kábé 2008óta érzem ezeket a fájdalmakat .De a terhelést a tüdőm bírja és már ezzel kapcsolatosan nincsenek bajaim.de ez tudom ,hogy nem az miatt van .Ezt én érzem és nem ők ,futok vagy sportolok és folyton szúr vvagy éppenséggel nyom a térem ,néha a bokám és nagyon fájdalmas de nem adom fel .Kosaraztam is már ,fociztam ...de azok nem pont nekem valók és a lábam eggyáltalán nembírta de oylan szinten ,hogy néha felállni sem bírtam:l most szerintem megtaláltam a nekem való sportot az edzést van egy kis edző termünk ahol minden alap megvan és mit tudnál nekem ajánlani amivel erősitem a lábaim és hát persze az edzés tervet...
bershka0
Válasz
ha annyira komolyan gondolod, a kötelező rovatokat miért nem olvastad el? na pont ennyire gondolod komolyan, mellesleg tipikus!
2011-06-30 14:10:06
bunny

Szia, Bunny! Egy fura problémával küzkö...

Kérdés
Szia, Bunny! Egy fura problémával küzködöm. Aerob- és súlyzós edzések után egyszerűen nincs éhségérzetem, pedig az aerob edzéseket éhgyomorral folytatom és súlyzós edzések előtt is csak épp annyi táplálékot veszek magamhoz, hogy az ne legyen túl megterhelő a gyomrom számára. A kérdésem az, hogy ez természetes-e, és, ha igen, akkor is muszály edzések után táplálkoznom? Köszi!
ntx4
Válasz
sokan vannak így. de sajnos muszáj táplálkozni. egy trükköm azért van: edzés után 10g glutamin és 10g leucin, majd fél óra múlva egy masszív turmix.
2011-06-30 11:05:36
bunny

Szia Bunny ! Azt szeretném kérdezn, hog

Kérdés
Szia Bunny ! Azt szeretném kérdezn, hogy mennyi pénzt költesz el kajálásra és a táplálékkiegészítőkre havonta ? Válaszodat előre is köszönöm !
AkosSsS
Válasz
vetíthetnék ie valamit, de két tényező van: nem tudom most nagyon komolyan venni a dolgokat és akkor még finom voltam. másrészt támogatóim vannak, így nem kell fizetnem mindenért. de amúgy okos kalkulációval korántsem vészes összeg ez. amiből nem szabad sajnálni a pénzt tejsavó, vitaminok és csirke.
2011-06-30 09:39:48
bunny

Üdv Bunny! Tudom,hogy nem vagy orvos, de...

Kérdés
Üdv Bunny! Tudom,hogy nem vagy orvos, de mégis kérnék tőled 1 "kis" diagnózist és javaslatot..pár napja rángatózik az elülső deltám de h mi a f...ért?O.o olyan mintha hasizom formáló öv lenne a vállamon :P mozog 1 folytába..kicsit pihen..aztán megint újra kezdi..2hete nem edzek szal csak nem erőltethettem meg...valami okos ötlet,hogy miért lehet ez és mit tehetek ellene?Nehogy az Alien itt szakadjon ki belőlem :D bbye Bunny!
Kutchek
Válasz
a rángatózés egyfajta idegrendszeri rövidzárlat. vagy stressz, vagy (szellemi)kimerültség okozza, nekem is csinálja néha. nincs jelentősége, el fog múlni.
2011-06-30 09:37:43
bunny

Hello! a kétkezes karhajlitásnál a váll

Kérdés
Hello! a kétkezes karhajlitásnál a vállszélességű fogás v. a szűkfogás jobb?
dodes96
Válasz
ezeket nem papíron kel előírni, hanem a delikvensnek kéne érezni, milyen szélességnél dolgozik a bicepsze. ha ez nem megy, akkor még mindig lehet sakkozni és kötögetni, talán focizni is!
2011-06-30 09:36:11
bunny

Szia Bunny Mester! A kérdésemre rá ke...

Kérdés
Szia Bunny Mester! A kérdésemre rá kerestem, de nem találtam hasonlót sem, illetve voltam orvosnál az meg hülyeségeket beszél, hogy le esik a vércukrom. Maga a kérdés az lenne hogy mit tehetek az ellen hogy ne lássak sárga csíkokat ha megerőltetem magam? Edzés közben ha felteszek 100-130kilót utána sárga csíkokat látok, de van hogy kisebb súlynál is, illetve munka közben is ha nagyon megterhelem magam. (Szellemi munkát végzek) Kb. 2 óránként eszem, de van hogy csak 4-6. Van neked ötleted vagy valakinek aki hasonlóval találkozott? Próbáltam hogy eszem egy kicsit ha előjön de nem segít. Úgy néz ki elmegyek egy vér vételre 2 hét múlva, de gondoltam hátha itt van rá valami ötlet addig is Előre is köszönöm a válaszod! Üdv Attila!
Attilavagyok
Válasz
én nem halottam még ilyesmiről, nem ártana orvosi vizsgálat.
2011-06-30 09:27:36
bunny

Szia Bunny. Bicepsz edzéssel kapcsolatos...

Kérdés
Szia Bunny. Bicepsz edzéssel kapcsolatos a kérdésem! Mégpedig az. hogy lehet úgy bicepszezni, hogy csak alsó csigás bicepsz hajlított rúddal, ez nekem nagyon bejött mostanában, végig a bicepszem dolgozik, magas ismétléssel végzem és teljesen leszakad a karom tőle, nagyon érzem!!! a kérdés annyi h összesen 8-9sorozatot csinálok bicepszre maximum és ez a 8-9 sorozat lehet csak ez az alsó csigás bicepsz? mert ugyebár az izom nem ismeri a gyakorlatokat és legalább ennél csak a bicepszem dolgozik. vagy ez egy hülye gondolat? köszönöm
madridista88
Válasz
elvileg teljesen mindegy, lehet egyetlen gyakorlat is. ami miatt többfélét szoktak csinálni az az, hogy több szögből is megdolgoztassák az izmokat, ugyanis a bicepsz sem csak pontosan ugyanazt a mozgást tudja funcionálisan. csak egy gyakorlatnak az lesz az eredménye, hogy megszokja és nem fejlődik.
2011-06-30 09:26:50
bunny

Szia! 110 kg vagyok zsírt akarok leadni...

Kérdés
Szia! 110 kg vagyok zsírt akarok leadni. Edzés ok, kaja meg úgy néz ki, hogy 260g fehérje és 220g ch-t viszek be egy nap. Elvileg ez így ok lenne, de a kalória amit összesen elfogyasztok az csupán 2200 kcal. Jó ez így? nem kellene több kcal-t vinnem be a szervezetembe? vagy elég ha a fehérje-szénhidrát-zsír mennyiség megvan? előre is köszi!
tpapru
Válasz
nem kell aggódni. kezdd el, meglátod mennyire csökken a testsúlyod és aszerint tudsz módosítani ha kell!
2011-06-30 09:23:28
bunny

Szia! Zsirpucolás alatt állok. Ahogy le ...

Kérdés
Szia! Zsirpucolás alatt állok. Ahogy le van irva,kiszámolva. Használok Mega Carni X-t többek közt, napi két kapszulát (aerob előtt és súlyzós előtt). kérdés: ha csak súlyzós vagy csak aerob van valamelyik nap, akkor előtte be lehet tolni egybe a 2000 mg l karnitint, vagy itt is szét kell osztani, egymástól minél távolabb, és a másikat étkezés előtt tolni? köszönöm!
theywith
Válasz
1000mg l karnitin egyszerre bőven elég. folyékony formulában szokott több lenni, de lehetőség szerint nem kell annyi. hatékonyabb többször, kisebb adagokban. ha pl 4000mg lenne naponta, akkor 4x1000
2011-06-30 09:22:27
bunny

Szia Bunny! Tömegnövelés mellett terveze...

Kérdés
Szia Bunny! Tömegnövelés mellett tervezek fogyasztani csalán- és útifű gyógyteát allergia ellen és immunrendszer erősítés végett. A csalánnál olvastam, hogy erős vízhajtó, ajánlott fogyókúra, ill. böjt idején. Az útifű pedig állítólag elősegíti a testsúlycsökkenést a sok más jó hatása mellett. Szerinted ezek akadályozhatják a tömegnövelésemet, vagy ezek a hatások inkább éppenhogy egy amúgy is diétázó egyén fogyását segítik, ergo én nem dolgoznék magam ellen? Köszi a választ!
atikov
Válasz
itt kicsit az a szokásos helyzet állt elő, hogy fogalmad nincs, mit csinálsz és miről beszélsz. pedig illene bizonyos táplálkozási és biológiai ismeretekkel rendelkezni ehhez a sporthoz, mert talán hangafasznyit bonyolultabb annál, hogy ha ezt szedem lefogyok, ha azt szedem hízok. nem tudom, neked feltűnt-e de a testben többféle szövettípus van (zsír, izom, ilyen apróságok), ezenkívül a testsúlyunkat több tényező is befolyásolja. ezen a ponton ha a csalántea működNE, mint "fogyókúra", akkor a zsírt kéne leszednie, de ettől ne félj. jobb ha inkább azoktól az idiótáktól félsz, akik azt hiszik, vízhajtással le lehet fogyni, hátha megharapnak. de tegyük fel, tényleg enyhén vízhajtó hatású, ÉS AKKOR MI VAN? mi az összefüggés?
2011-06-30 09:20:49
bunny

HALI! Csak gratulálni szeretnék az audi...

Kérdés
HALI! Csak gratulálni szeretnék az audiobloghoz! Ha csak minden 10. embernek hasonló lenne a felfogása kicsiny hazánkban, máris szebb és jobb lenne minden! Teljesen egyetértek az elhangzottakkal, öröm volt hallgatni! Nem kell itt finomkodni, nem kell itt drogliberalizációról beszélni, nem kell itt védeni a szennyTVk-et, mert a mai 15-20 éves fiatalság hatalmas problémában van, lassan de biztosan merülnek el a fertőben, értékrend sehol, csak a buli, pénz, sex, pia, drog érdekli őket (tisztelet persze a kevés számú kivételnek), eszik a sok szemét kaját, gettósodnak, vedelik az energiaitalokat, cigiznek...aztán 10-20 év múlva, mire épp érett, felnőtt, kereső, családeltartó embernek kellene lenniük, lerokkannak, rákosak lesznek, mindenféle betegséget elkapnak, és csodálkoznak rajta, hogy mégis mitől? 24 éves vagyok, de életemben nem szívtam el egy szál cigit sem, nem ittam meg egy deci energia italt sem, sosem voltam nagy bulizós, ellenben érdekelnek a világ dolgai, próbálok odafigyelni arra, hogy mit eszek meg, és miként élek, heti rendszerességgel sportolok.... Bocsi a szófosásért, mégegyszer grat és terjesszd gondolataidat minél több fórumon, szüksége van az országnak olyan, normális felfogású emberekre, mint Te! ÜDV!
kamate87
Válasz
köszi! viszont ma kérdezett valaki a jubileumi egymilliomodik fekvenyomó kérdét, ezért írtam egy cikket, mindenkinek erősen ajánlom: [link]
2011-06-29 13:58:39
bunny

szia Bunny! mikkora varhato a valovilago

Kérdés
szia Bunny! mikkora varhato a valovilagos audioblogod?:)
noszkillz
Válasz
itten van-e az új audioblog: [link]
2011-06-29 11:54:05
bunny

Üdv! én nem szeretnék most kérdezni sem...

Kérdés
Üdv! én nem szeretnék most kérdezni semmit csak egy videot mutatni ami elnyerte a tetszésemet:D Egy igazi sport őrült mopsz:P:P [link]
riccoo
Válasz
beszarás! :DDD
2011-06-29 11:48:12
bunny

Helló! Kérdésem a szálkásításra vonatkoz...

Kérdés
Helló! Kérdésem a szálkásításra vonatkozna. Ugye ilyenkor kiemelten fontos aerob edzéseket végezni. Na mármost tegyük fel végzek egy 30 perces intervallumos spinning-et és elégetek 350-400 kcal-t. De ezután be kell, hogy vigyek egy adag fehérjét meg dextrózt is, ami szűken mérve is megvan 450 kcal. Akkor így plusz 50-100 kcal-al több van, ahhoz képest, mintha nem is spinningeltem volna. Szóval a kérdés: a spinning idejét nyújtsam, vagy az edzés utáni szőlőcukor mennyiséget csökkentsem, hogy ez a plusz 50-100 kcal átbillenjen minuszba?(Mert gondolom csak akkor van értelme, ha ez negatív.) Köszi!!
oszit.
Válasz
a spinning túl intenzív edzés szírvesztéshez. 30 perces intervallumos edzés kardiovaszkkuláris edzettség tekintetében jó, de amúgy gyors út az izomvesztéshez diétában. ez NEm aerob edzés.
2011-06-29 09:51:02
bunny

Hello Bunny. Három hónapja, heti három a...

Kérdés
Hello Bunny. Három hónapja, heti három alkalommal járok le edzeni, ha szabad fogalmazni még kezdő vagyok. A kérdésem az lenne, hogy hallottam BCAAról és hogy érdemes lenne-e az edzés utáni turmixomba adagolni. Jelenleg így néz ki az "fröccsöm": 40g Scitec Pro Mix, 40g vitargo, 5g kreatin. Válaszod előre is köszönöm. Egyébként meg király az oldal. Üdv: iTis
iTis
Válasz
nem kell plusz bcaa. inkább cserél le a promixot tejsavóra.
2011-06-29 08:22:40
bunny

Szia Bunny! Ez ma történt velem (kicsit...

Kérdés
Szia Bunny! Ez ma történt velem (kicsit hosszú, de tanulságos): Kardizók a terembe, de nem voltam elég gyors az mp3 lejátszó fülbedugásával ezért az egyik srác elkezdett velem beszélgetni. Azt mondta ő is kardiózik, merthogy szálkásítana, de azóta csak hízik és nem érti mitől, pedig rendbe is kajál. Kérdezgettem tőle, hogy mit meg hogy, erre kiderült, hogy a rendes kajálás azt jelenti, hogy "több húst eszik" ("Mi az hogy hány grammot, majd biztos nem fogom számolni!") és minden héten többször a sárga földig issza magát. Mondtam neki, lehet hogy nem kéne az alkohol, meg kicsit olvasgasson a testépítő kajálásról, erre megkaptam a szokásos "hülye vagy te apám" nézést. EZ még rendben is van (megszoktam), de erre a másik srác mellettünk megkérdezi, hogy eszik-e valami fehérjét. Mert szerinte (figyelem!) a fehérjétől nem szálkásodik, mert az beépíti az izmokba a vizet és ha nem eszik majd akkor összeesik, mert nem a teste építette az izmokat hanem a fehérje (ez nem pontos idézet, de ez volt a lényege). Ja meg, hogy egyébként se természetes a protein (ez mi az anyámat jelent?). És ő nem kapott "hülye vagy" tekintetet, hanem azt mondta neki a srác hogy van benne valami amit mond. Hát visszaraktam az mp3 lejátszót a fülembe, de majdnem sírva fakadtam. Úgy látszik könnyebb a fehérjére/táp.kieg.-ekre fogni az egészet, mint beismerni, hogy lusta vagyok normálisan enni/élni/edzeni.
otvosricsi
Válasz
így van. de ez az ő problémájuk, ne törődj a hülyékkel.
2011-06-29 08:21:58
bunny

Szia Bunny!Tömegnövelésbe kezdek és az l...

Kérdés
Szia Bunny!Tömegnövelésbe kezdek és az lenne a kérdésem,hogy rizs helyett 1-2 étkezést lehet teljes kiőrlésű tésztával helyettesíteni?Csak edzés után használnék turmixot a többit megoldom a rizs/tészta+csirke/pulyka/hal csapattal,edzés utánra Jumbo professional-t gondoltam.Szerinted jó lesz vagy mást ajánlanál?Köszi a választ.
scot79
Válasz
persze hogy lehet! de vannak egyéb jó ch források is, lencse, babok, stb.
2011-06-29 08:20:16
bunny

Hello bunny. Nem kérdést tennék fel, han...

Kérdés
Hello bunny. Nem kérdést tennék fel, hanem inkább tanácsot kérnék. Mellizom edzéséről van szó, szóval valahogy nemérzem a dolgot. Nem érzem azt a feszülést a mellizomban amit pl combnál, bicepsznél vagy bárhol máshol érzek. A karokonérzem a terhelést, főleg vállba, előfordul hogy 5-6 sorozat után mellbe is érzek valamit, de az gyorsan elmulik, semmi edzés utáni izomláz, se fájdalom se semmi. Ez leginkább fekvenyomásnál jön ki, hogy nemérzem az izomzat összehúzódását. Széles fogással fogom a rudat, nem középen szűknyomással, lábamat a földön tartom, lapockámat behuzom, nem homorítók,egyenes hát, amikor elveszem a sulyt várok 1-3 másodpercet és akkor kezdem az ismétléseket, a sorozatok közt 30-60 sec pihenőidőt hagyok. Gyakorlatok amiket végzek: ferdepados fekvenyomás, áthúzás, fekvenyomás, fekvenyomás egykezes súlyokkal.(gépekre nincs lehetősegem a terembe sajnos). Talán a sulyokkal kéne variálnom, vagy nemtudom, a helyes gyakorlat lenne a célom, hogy érezzem az izomösszehúzodást. Köszi a választ.
g.bence
Válasz
amikor elveszed a súlyt a villából, vársz 1-3 másodpercet. mire? hogy karoddal és a válladdal kelljen tartani, megfeszüljenek és élből és átvegyék az elsődleges mozgató szerepet?
2011-06-29 08:17:55
bunny

Szia! Szeretném megkérdzni, hogy tudnál-...

Kérdés
Szia! Szeretném megkérdzni, hogy tudnál-e mondani egy jó váll szakorvost, ugyanis nem bírtam aludni a fájdalomtól, és mozogni sem nagyon akar. Kb. 3 hónap kihagyás után visszamentem edzeni, próváltam odafigyelni pont e probléma miatt, de eszerint nem sikerült, az edzés utáni napon még semmi bajom nem volt :( Köszönöm mihamarabbi válaszod
meszi_dani
Válasz
dr. koreny tamást keresd fel, ő ugyan pécsen van, de ha neked messze van, ajánlani fog mást. [link]
2011-06-29 08:11:52
bunny

Szia Bunny. Most olvastam itt az enciklo...

Kérdés
Szia Bunny. Most olvastam itt az enciklopédiában hogy Tesztoszteron fokozónak vihajtó hatása is van... Akkor azt nem is érdemes szedni creatin ethil esterrel? vagy ez csak csekély mértékben hajtja a vizet? Brutal anadrol a teszto fokozó neve. Köszönöm a válaszodat előre is. Üdv.: Zsolt
biohazardxxx
Válasz
és akkor mi a rák lenne, ha a tesztoszetron fokozónak vízhajtó hatása lenne?
2011-06-29 08:09:31
bunny

Helló mindenkinek! Megtudja valaki mon...

Kérdés
Helló mindenkinek! Megtudja valaki mondani nekem, hogy amikor egyenes padon fekvenyomok, akkor miért remeghetnek az alkarjaim? Előre is köszi a választ.
B4dB0y
Válasz
az alkarjaid? a felkarjaid nem? na ezt hogy csinálod?
2011-06-29 08:08:50
bunny

Szia Bunny! Az lenne a kérdésem hogy mit...

Kérdés
Szia Bunny! Az lenne a kérdésem hogy mit tudsz a termékről CytoSport Muscle Milk.Edzés után és esetleg étrend kiegészítőként használnám vacsora helyett.Fontos hogy én laktóz érzékeny vagyok és úgy néztem hogy ez a termék laktóz mentes,a tömegem nem akarom növelni.Jó ez a termék vagy valami mást ajánlasz inkább?
jovanni
Válasz
2011-06-29 08:08:09
bunny

Sziasztok! Munka miatt 2-3 hónapig nem t...

Kérdés
Sziasztok! Munka miatt 2-3 hónapig nem tudok majd rendesen edzeni, félek a nagymértékű visszaeséstől ez sok idő edzés nélkül. Nincs valami tabis kiszerelés ami gátolja valamelyest a katabolikus folyamatokat? Vagy elég lesz ez időre az öreg glutamin bácsi?
TesztoBoy
Válasz
nem akarlak illúziókban ringatni. a glutamin segít valamit, de ennyi. igazából próbálj meg szabadgyakorlatokkal edzeni, és visszavett ch-val rendesen kajálni, az a legjobb.
2011-06-28 07:42:18
bunny

Szia! érdeklődnék, hogy edzés utáni tur

Kérdés
Szia! érdeklődnék, hogy edzés utáni turmixba egy adag whey prof- hoz vitargot vagy jumbo profot tegyek?
body8
Válasz
ez roppant agyatlan kérdés. amikor ilyet kérdezel az olyan, mintha táblát mutogatnál, amire az van írva hogy fogalmad sincs semmiről. talán el kéne azon gondolkozni, hogy edzés után mire van szükség és melyik micsoda.
2011-06-28 07:34:57
bunny

Szia Bunny! az lenne a kérdésem ,hogy én...

Kérdés
Szia Bunny! az lenne a kérdésem ,hogy én edzésterv alapján edzek , de azt szeretném elérni h foggyak és közben izom is jöjjön fel rám. Tehát rajtam sok a felesleges kiló(zsír) és én eddig úgy próbáltam edzeni h a súlyzós edzés után lementem cardiozni ( futás, eliptikus trainer, taposás)és diéta. Nemrégóta járok le kondi terembe és ezért is akarom megkérdezni , hogy jó irányba haladok e. 17 éves vagyok 178 centi és kb 88kg. Ja és most kezdtem el inni L-karnitint edzés előtt 15-20 ml-t. Ha nem ,akkor mit tudnál ajánlani hogy a zsír egy része izommá tudjon átalakulni.
bakonyiandras
Válasz
2011-06-27 11:05:11
bunny

Helló Bunny! Az egyik ismerősöm, aki szi...

Kérdés
Helló Bunny! Az egyik ismerősöm, aki szintén jár edzeni, ajánlott nekem valami ipari tejsavót, viszonylag olcsón.Ő is azt szedi, de én mondtam neki hogy nem tudom mennyire megbízható az, és lehet hogy maradok inkább a szintén hasonló árban lévő power protein-nél, ami annak ellenére, hogy kevert fehérje, legalább megbízható forrásokból származik. Az említett "tejsavó fehérjét" sima vödörben hozzák, ízesítetlen, és nincs ráírva semmi. A kérdésem tehát az, hogy ennek az ipari tejsavónak van e valami köze azokhoz a tejsavófehérjékhez amiket a Shop Builderen lehet vásárolni, és hogy érdemes-e ilyenbe beruházni.? A választ előre is köszönöm. Üdv Dávid!
kulcsardavid
Válasz
2011-06-27 11:04:48
bunny

Hello! A testépítés terén még kezdő vagy...

Kérdés
Hello! A testépítés terén még kezdő vagyok vagyok, ezért szeretném megkérdezni, hogy aránylag gyorsan, hogyan tudnék nagy bicepszeket napi 3 órás vízilabda edzésen kívül elérni?
spongyabob10
Válasz
sehogy. de ha akarod, küldök egy oktató anyagot 20 ezerért. attól se lesz gyorsan nagy bicepszed, de nekem lesz 20 rugóm. amúgy az alapismeretek dísznek van.
2011-06-27 11:02:53
bunny

Szia bunny lehet hogy egy irtó nagy baro...

Kérdés
Szia bunny lehet hogy egy irtó nagy baromságot kérdezek tőled,de ellégé megvagyok ijjedve .most 14 éves vagyok annó 1 éve vettem egy rohadt szar Strennth Nutrition gainer 3000 izomtömegnövelőt(azóta is bánom).Attol szemmel látható volt hogy nőt a melbimbóm persze egyből le is álltam a szedésével,azóta csak fehérjét szedek, és semmi változás ugyanakkora a mellbimbóm,pont ma olvastam a gynecomastia-jóinduatú daganatról néztem képeket nekem nem ilyen vészes a mellizmom kezd szépen kifejlődni csupán annyi hogy nagy a mellbimbóm soha nem fáj,szerinted megnyugodthatok és ez csak genetika miatt van így(apukámnak is ilyen volt)vagy mindenképpen vizsgáltassam ki valakivel?előre is köszönöm szépen és bocsi ha marhaságot kérdezek de meg vagyok ijjedve rendesen.
djzsima
Válasz
ha jól sejtem, teszkós szarról beszélünk. nincs nagy para, nem hiszem, hogy ginekomasztia, egyszerűen csak zsírosodtál, túl sok volt benne a cukor.
2011-06-27 11:01:39
bunny

Hello Bunny! Annyi lenne a kérdésem h bi...

Kérdés
Hello Bunny! Annyi lenne a kérdésem h biciklin Kb 70-400 km között szoktam tekerni,viszont szeretném fokozni a teljesitményt + időt. Mit javasolnál 45 évesen mien táplálék kiegészitökre lenne szükségem a teljesitmény javitásához? Kösz a választ
rother
Válasz
hopp egy igaz sportoló köztünk. nem egyszerűt kérdezel, így csak sorolom, kik a barátaid: vitargo edzések utánra, tejsavó szinténprotein, vitamin és ásványi anyagok, l-karnitin és citrullin-malát. érdemes még folyékony aminot iszogatni közben. de ezt meg kéne írnom cikknek, nem egyszerű.
2011-06-27 10:59:55
bunny

Szia Bunny! Kicsit beszoptam a melómat ...

Kérdés
Szia Bunny! Kicsit beszoptam a melómat mert áthelyeztek portaszolgálatra. Ez úgy néz ki hogy 12/24 órás váltásban .Nappal,éjjel,alvós és igy tovább. A kérdésem az lenne hogy ez nagyon bekavar a tömegelésbe+kreatin kúra? ha éjszakás vagyok akkor ugyanugy csináljak mindent mint nappal?(Kaja,kiegek stb.) Előre is köszi
Joci0827
Válasz
egyáltalán nem kavara be, csinálj ugyanúgy mindent!
2011-06-27 10:57:50
bunny

Hello bunny van egy kerdesem.kreatin kur...

Kérdés
Hello bunny van egy kerdesem.kreatin kuran vagyok monohidratoson es szeretsere nem megy a hasam se tole.csak annyi hogy nyar van nehezen megy az edzes es 9 honapja edzek folyamatosan,ugyertem egy heten 3 szor.es gondoltam jol jonne egy het pihenes ugyanis sulyokban is fejlodtem azota nyar is van es kirandulni is mennek mar egyet csakhat nem baj ha kuran vagyok azt tudom nem szabad megszakitani ha nem is sikerult vegig kell csinalni de baj ha kimarad egy het edzes.Mi a velemenyed?
gyorgycsatlos
Válasz
ha kirándulni akarsz, akkor menj kirándulni. max nyomogatsz fekvőtámaszokat addig.a kúrát meg kel szakítani ha nem edzel semmit, és utána újra kell tölteni. de szabadgyakorlatos edzéssel ezt ki lehet küszöbölni. a következő bbtv-ben volt tervben véve, hogy játszótéren edzünk erdős csabával, akinek vékony, de igen szikár izomzata van - olyan, amilyet sokan szeretnétek. sajnos csaba annyira elfoglalt, hogy ez nem fog menni, csak a következő részben.
2011-06-27 10:57:13
bunny

Szia Bunny! A-B napos edzésterv eseté...

Kérdés
Szia Bunny! A-B napos edzésterv esetén ( heti 2-2) mi a véleményed arról, hogy hét elején kisebb súlyokkal magasabb ismétlés számot végezni ( 20-30 ) hét vége felé pedig nagyobb súlyokkal alacsonyabb ismétlést csinálni ( 8-10 ). Tömegnövelés a célom, napi tápanyagbevitelemre nagyon odafigyelek. Érdekelne egy komoly edző véleménye, így rád gondoltam. Válaszod előre is köszönöm. Üdv.
Cortez777
Válasz
A-B edzéstervet értem, azt is hogy az egyiken nagy súly, másikon nagy ismétlés. de hogy egy héten belül hogyan ezt nem vágom.
2011-06-27 10:54:35
bunny

Hello Bunny! Egy táplálkozással kapcsola...

Kérdés
Hello Bunny! Egy táplálkozással kapcsolatos kérdésem lenne, mégpedíg: mi a véleményed, a vadhúsok, pl. őz. fogyasztásáról, tömegelés, vgy akár szálkásítás alatt...nézegettem a tápértékét, az őzhúsé szinte teljesen megegyezik a csirkével fehérjetertalomban, zsírtartalma is csak 1-2grammal magasabb...válaszodat előre is köszönöm!!!
colop_
Válasz
teljesen jók szegények.
2011-06-27 10:53:48
bunny

Szia Bunny! Valamelyik nap írtam neked ...

Kérdés
Szia Bunny! Valamelyik nap írtam neked hogy 7 hete diétázom és az utolsó egy hétben nem mozdult a súlyom,pedig eddig faszán ment lefelé 1kg/hét. Azt válaszoltad h még várjak egy hetet és ne trükközgessek a kajával,nézzem meg mi lesz.Holnap fogok megint mérlegre állni és ha megint annyi lesz a súlyom mint egy hete akkor a ch emelésre gondoltam mondjuk 2 napig +50g-al,aztán pedig vissza 150re amennyin most vagyok. szted ez így okés? válaszod előre is köszi! Peti
elpé88
Válasz
inkább 200g-al emeld meg 2 napra.
2011-06-27 10:53:08
bunny

Hello Bunny!A kérdésem az lenne hogy mi ...

Kérdés
Hello Bunny!A kérdésem az lenne hogy mi a véleményed a magyar MHN tápkieg márkáról?Árban nagyon jónak tűnik.Sajnos nem ismerek senkit aki próbálta volna ,ezért gondoltam megkérdezlek.Köszi a választ!
tömi
Válasz
egy rakás szar, de köztünk maradjon.
2011-06-27 10:52:39
bunny

Sziasztok ! 22 éves, 175 cm-es, és mi...

Kérdés
Sziasztok ! 22 éves, 175 cm-es, és mindossze 48 kg-os lany vagyok. Szeretnék aranyosan hizni, napi minimum 3x eszek, nem sportolok, de munkambol kifolyolog napi 8orat rohangalok. Segitsetek, hogy hogyan tunék hizni. Valaszokat elore is koszonom.
fnorina
Válasz
sportolni nem kell, jól megfogtad a lényeget. szerintem egyél sajtos tejfölös tésztát és mekkdonáldot felváltva, félóránként. reméljük, aranyosan dagadt leszel, sok sikert.
2011-06-27 10:52:29
bunny

üdv, 1éve járok edzeni és egyre jobban r

Kérdés
üdv, 1éve járok edzeni és egyre jobban ropog a vállam, könyökem.. ez mitől van?:S mit ajánlanál rá? válaszodat köszönöm!
matehunka
Válasz
2011-06-27 10:25:43
kares

hy bunny, újdonsült lakótársam hasonl...

Kérdés
hy bunny, újdonsült lakótársam hasonlóan térdproblémákkal küzd mint ahogy én is. amikor elkezdtem az edzést a baj könyököm, bal vállam iszonyatosan fájtak, a térdem meg már 10 éve recseg és fáj. akkor elkezdtem nyomatni az arthroxon-t, kb 3-4 dobozzal begyűrtem, és könyök, váll izület problémáim megszűntek, viszont valamit már nem bírt hasznosítani belöle a szervezetem és állandóan hasmenésem volt tőle. egyedül a térdem recseg amikor teljesen leguggolt pozícióból felállok. a sportmasszőr akihez szoktam járni, ő javasolta nekem a cápaporcot + glükózamint. jelenleg is ezt szedem, és lassan de javul az állapotom. a lényeg: lakótársamnak a térdére mit javasolsz? 3 éve nem sportol egyáltalán, fájni nem fáj neki az izület amikor guggol, de borzasztó recsegő hangja van... milyen testépítő(regeneráló) gyakorlatokat végezzen? válaszodat előre is köszi. üdv
szabog82
Válasz
2011-06-26 21:23:21
kares

Szia. Én vagyok akinek műtötték a csukló...

Kérdés
Szia. Én vagyok akinek műtötték a csuklóját. Mondtad hogy kéne intenzív gyógytorna utána vessem bele magam újra a tömegnövelésbe. A doktor nem írt fel gyógytornát nekem meg nincs lehetőségem beutazni Pestre önköltségen. Szerinted hogy tudnám felkészíteni a kezemet edzésre? csukló erő kéne és még forgatásnál nem tudom a tenyerem ég felé tartani. Tanács? Előre is köszönöm
enterei
Válasz
ezt így nem lehet! menj háziorvoshoz, kérj tőle beutalót pl. rehabra és világosítson fel, te konkrétan hogyan kaphatsz utazás támogatást.
2011-06-25 00:07:34
kares

Üdv Bunny! Még eléggé kezdő vagyok de o...

Kérdés
Üdv Bunny! Még eléggé kezdő vagyok de olyan prolémám lenne hogy csak pár edzésen avgyok túl de a bicepszem és az alkarom felső része és a karhajlító izmom irtóan izomlásas, de az egész karom feszül és nagyon fáj behajlítani.Ez kb 3 napja...ez csak szimpla izomláz vagy esetleg túledzettem vagy komolyabb probléma is lehet?(visszaolvastam rengeteg kérdést de hasonlót nem nagyon találtam)
sokaadik
Válasz
valószínűleg nem voltál elég fokozatos. átmozgató edzés mond valamit?
2011-06-24 11:21:58
bunny

Sziasztok. A 6kg volumass 35 professiona...

Kérdés
Sziasztok. A 6kg volumass 35 professionalt vásároltam napi 100 g fogyasztom 5hét alatt 8 kg jött rám.Ebben az is bele számít ,hogy le szoktam a dohányzásról is gondolom én.De nagyon jó a cucc ízre is, tripla csokis.A kérdésem az lenne hogy mit ajánlanál a továbbiakban ha a mass 35 kivégeztem, csak scitec terméket ha lehet.A Sztereó féle edzéstervet csinálom szerintem látványos a fejlődés a választ előre is köszi.
obioti
Válasz
kiváncsi vagyok, miért gondolod azt hogy váltogatni kell.
2011-06-23 23:20:17
bunny

\"én gyanitom hogy az étrendtervezőben n...

Kérdés
"én gyanitom hogy az étrendtervezőben nem jók az értékek, de majd a colos megmondja." ->kiragadtam pár kaját a tervezőből, és utána néztem máshol, hogy milyen tápanyagértékeket írnak. Nem volt nagy eltérés (pl. rizs, cs.mell, zabpehely, mindenhol kb. ugyanaz). Fontos lenne hogy precízen használható legyen ez az adatbázis, nem csak nekem szerintem. De ha van ötleted, hogy az alapelvek alapján hogyan számoljam ki a kajám (honnan nézzem a tápanyagértékeket) akkor nagyon örülnék a tanácsodnak! előre is köszönöm
tpapru
Válasz
nem a tápanyagérték nem jó, hanem túl sok szénhidrátot ír elő.
2011-06-23 23:19:53
bunny

Szia Bunny! A bal karomon, a tricepsz...

Kérdés
Szia Bunny! A bal karomon, a tricepszem könyökhöz kapcsolódó izma (belső oldal,Medial head, remélem jól írtam) "látványosan" kisebb mint a jobb karomon. Ez annak köszönhető, hogy több évig festőként dolgoztam, és jobb kezes lévén a glettelés megtette a hatását (nem gondoltam volna, de ez a test előtt keresztben elhúzott mozdulat tényleg szinte csak azt a területet dolgoztatja meg). Ezen szeretnék javítani, és a tanácsodat kérni. Most kikísérleteztem, hogy padon fekve, ugyanígy a testem előtt húzva a súlyt, ezt a részt nagyon jól meg tudom edzeni. Sajnos egy korábbi motorbalesetem után, a könyököm miatt nem sokfajta gyakorlat jöhet szóba, de ez éppen minden fájdalom nélkül megy. Ha az eddigi tricepsz edzés után, a bal kezemre, csinálok még pár sorozatot ebből a gyakorlatból bukásig, az jó lenne? Vagy valami más megoldást javasolsz? Válaszod előre köszönöm! András.
keriandras
Válasz
azt javasolnám, hogy a gyengébbhez lődd be a súlyt és úgy csináld, de mindkettővel. én is ezt csinálom most. a bal vállam sokkal erősebb, de nem csinálok a balra többet, hanem ezt is csak annyival terhelem, amennyit a gyengébb bír.
2011-06-23 09:14:34
bunny

bocsi hogy megint kérdezek, de ezt régeb...

Kérdés
bocsi hogy megint kérdezek, de ezt régebben is megszerettem volna csak elfelejtettem! Váll edzésével kapcsolatban lenne kérdésem. egyik válaszodban írtad egy srácnak, hogy nem hiszel a legjobb gyakorlatban, de az oldalemelés szerinted egyértelműen jobb mint a vállból nyomás. tehát a kérdésem, hogy egy váll edzés lehetne e olyan, hogy pl oldalemelés 3×10 második gyakorlat is valamilyen oldalemelés, de mondjuk koncentrált, vagy döntött padon oldalemelés, vagy csigás oldalemelés... magyarul kérdésem az, hogy lehet e kétfajta oldalemelés egy váll edzésen meg egy hátsó váll. másik héten 1 fajta oldalemelés meg vállból nyomás. így váltogatnám hetente! köszönöm ha válaszolsz
madridista88
Válasz
a válladnak 3 feje van, ez 3 mozgásirányt jelent. az oldalsóra hat a hagyományos oldalemelés. a válledzésen ezen felül a másik két irányra csinálnék gyakorlatot, akár úgy hogy egy hátós vállgép vagy döntött törzs és előreemelés. (bár én azt nem szoktam erőltetni, mert kap a mell edzésen, de most pl csinálom, hogy le van sorvadva.)
2011-06-23 09:01:21
bunny

Szia bunny!Neked mi a véleményed a női b...

Kérdés
Szia bunny!Neked mi a véleményed a női bodyról nem a jó alakú feszes csajokra gondolok hanem a ms.olympia mezőnyre mert sokan mondják h értékelni kell az erőfeszítésüket de számomra kurva gusztustalannak tűnnek olyan állkapocssal ami Arnoldét veri cuki kis borostával meg undorítóan beesett fejre ami a nőknek visszataszító tudom h megdolgoztak érte keményen de én behánynék legszívesebben te ezt hogy látod?üdv
the_returner
Válasz
én abszolúte pártofója voltam a női testépítésnek, de már nálam is elszakadt a cérna. a profi női body röhej, ezek ár csak nőnek vannak maszkírozva, amennyire lehet. de talán változik a jövőben a kép az új női physique kategóriával. bár én az egész versenysportnak már nem adok sokat.
2011-06-23 08:58:54
bunny

Sziasztok! A napokban voltam testzsírszá...

Kérdés
Sziasztok! A napokban voltam testzsírszázalék mérésen. A gép rengeteg adatot mutatott, minden érték rendben volt. Egy kivételével.. A zsigeri zsír kiemelkedően magas volt! (ez ugye a belső zsír, ami a szervek körül rakódik le, és az egészségre sokkal veszélyesebb mint a bőr alatti zsír) 22 éves vagyok, a testzsírszázalékom 13 % szóval nem számítok elhízottnak. A szakértő(?) első kérdése az volt, szedek e valami táplálékkiegészítőt. Elmondtam hogy jó pár hónapja 100% tejsavó fehérjét fogyasztok. Szerinte ez annak köszönhető, az olcsóbb termékek rejtett zsírokat tartalmaznak, ami zsigeri zsírként rakódik le a szervezetben. Próbáljak minőségibb (drágább) termékre váltani.. (lehetőleg minél előbb) Szerintetek van ennek valami valóságalapja? Tényleg lehet összefüggés?
Bonzo
Válasz
sosem a szír miatt zsírosodsz, hanem a szénhirdrát miatt. ha van "rejtett2 szénhidrát gagyi és zsír gagyi termékekben az nem tud annyi lenni, ami jelentős problémát okoz. 13%-os testzsírral nem lehet jelentős a zsigeri zsírkészleted annyira, hogy parázni keljen. olyan meg nincs, hogy az olcsótermék rejtettzsírja gecimódon zsigeri zsírként rakódik le, mert beprogramozták a gyárban belülre menjen, hogy meg ne lásd.
2011-06-23 08:56:46
bunny

Szia Bunny! Ezt nem feltétlen neked írom...

Kérdés
Szia Bunny! Ezt nem feltétlen neked írom sokszor kérdik edző válaszolban h a bbtv-k alatt milyen zene megy én is kérdeztem már. Akiknek tetszenek a zenék alatta azok ezzel a progival megtudhatják h mikor mi megy [link] annyi kell h a mikrofont odarakod a hangfalhoz 10mp ig és kiírja a zenészt a számot és az albumot.Én így találtam meg pl a yngwie malmstem no love lost című számát ami az ausztriai vendég póznál van a team scitecnek ami olyan ritka szám h youtubeon sincs fent:D de sikerült előbogarásznom máshonnan
the_returner
Válasz
hajrá!
2011-06-23 08:53:06
bunny

Hy Buny! Az lenne a kérdésem hogy én el...

Kérdés
Hy Buny! Az lenne a kérdésem hogy én elkezdtem 4x10-es szériákkal tömeg növelni és ez így jó-e vagy meg kéne próbálnom nagyobb súlyokkal, kevesebb db számmal? És az is érdekelne, hogy milyen táplálék kiegészítőket lenne érdemes szednem az elején a jobb teljesítmény érdekében, ami persze nem tesz kárt az egészségi állapotomban. Előre is köszönöm a válaszod.
ozi89
Válasz
10 nél ne végezz kevesebb ismétlést! multip pro, jumbo!
2011-06-23 08:52:46
bunny

Szia Bunny! Olyan kérdésem lenne hogy m...

Kérdés
Szia Bunny! Olyan kérdésem lenne hogy május 2.töl diétázok és 2g/tskg ch-n vagyok,(ezen a héten mértem), kb 0,2kg megy le minden nap, a kérdésem az lenne hogy ez normális? diéta van, heti 3 súlyzós edzés, heti 4x45perc futás.
róka
Válasz
kicsit sok, növelni kéne a szént!
2011-06-23 08:51:51
bunny

Szia! 182cm és 78 kg vagyok Most Kreati...

Kérdés
Szia! 182cm és 78 kg vagyok Most Kreatin Monohydrátot és Hyper mass 5000-et szedek utána majd 100% Whey Protein -t néztem meg szén hidrátra gondoltam szerinted be válhat így?
Pakolo
Válasz
ezt értsem úgy hogy havonta cserélgetjük?
2011-06-23 08:50:33
bunny

Szia Bunny! Nem tudom van e valami tu...

Kérdés
Szia Bunny! Nem tudom van e valami tudományos alapja vagy értelme amit írok és kérdezek, de minél jobban beleásom magam a testépítésbe annál elveszettebbnek érzem magam. Utlósó bb tv-be mondtad hogy nem arra vagyunk programozva hogy izmosak legyünk mert több tápanyagra lesz szükség stb.. aztán ez ellentmond az evolúciónak. Ma néztem vissza magamról szeptemberben készült fotókat. Arra a megállapításra jutottam hogy háromnegyed év alatt nem nőttem semmit csupán minőségben, javultam de méretbeli lényeges változások amit nagyon szeretnék nem történtek. 2 éve múlt hogy komoly szinten, rendszeresen edzek, karom tavaly a képek készítésekor mértem 43as volt ma szintúgy ennyit mutat a centi, minőségibb tagoltabb ugyan a kezem de ennyi volt háromnegyed év kőkemény edzés többféle étrend stb... haverom ugyanebben a cipőben jár csak neki 41 nél állt meg a keze a növésben de ő szuperszálgás. Akiket látok komolyabb edzőterem látogató emberkéket mindnek 41-42-43 as a keze 45 öst 47 est 50 est nem. 55 öt fölöttit viszont már igen, de valahogy a többi kimarad...:S Ugyan ez igaz a többi izomcsoportra is megtorpantam, csak minőségi javulás történt, kivétel láb de azt tavaly kezdtem el komolyan edzeni. A kérdésem az lenne, hogy lehet ez valami féle emberi korlát, vízválasztó amit átkell törni vagy itt elkezd sűrűsödni az izom mielőtt újra nőne, mert minőségibb izmom van nem csak egy odabaszott valami??? mert tényleg nem látok olyat akinek mondjuk 44 es a keze :S. 2éve edzek szóval még azért nem panaszkodom, elértem 1,5 év alatt jó sok +centit aztán lassan még 1 év aztán semmi. Rem lehet érteni hogy mire gondolok mer nem egyszerű leírni. Kaja stb.. ezek az alapok mind rendbe vannak én már annyira belerágtam magam hogy volt egy idő mikor értettem és mikor már annyira értettem elkezdtem nem érteni a dolgokat...:S Eddig toldtam rendszeresen: multi pro, amino 5600, whey pro, szoktam használni: kreatin, glutamin próbáltam nemrég: d-test 1 hete újítottam: hmb, myo max proff Félre értés ne essék nem nyafogni akarok, nem büdös a meló, imádok edzeni, szar is lenne mindenki könnyen megizmosodhatna :D. csak nem értem ezt amit leírtam. A bb-tv be az a két mondat meg ezt a kérdést hozta össze. Várom motiváló válaszod :D
songokulaci17
Válasz
jó a kérdés, majdnem tökönszúrtam magam. természetesen van egy határ, de azt inkább úgy kell elképzelni, hogy nem biztos hogy a genetikád, hanem a körülményeid összessége határozza meg. ha jelentős tömegnövelést akarsz elérni, nyilván több kaja+kevesebb stressz+több alvás lenne szükséges. ez mind beállítható és megcsinálható, kérdés hogy érdemes-e. (aztán persze a kox kérdés is benne van.) kérdés, hogy érdemes-e a tömeget hajszolni. amit most elértél, ugyanazzal a tömeggel sokkal jobb minőség, az szerintem többet ér, mintha húsz kilóval nehezebb paca lennél. a lassú növekedésben jobban hiszek és ha így csinálod tovább, mondjuk egy laza tíz év nem múlik ám el nyomtalanul.
2011-06-23 08:49:58
bunny

Üdv! Két hónapja kezdtem az edzést, s...

Kérdés
Üdv! Két hónapja kezdtem az edzést, sorjában az alapismeretek alatt olvasott edzéstervet követve. Most kezdtem az osztott részét a dolognak. Elsősorban fogyás céljából kezdtem el, ami megy is. Eddig 10kg-ot sikerült leadnom, heti háromszori edzéssel és diétval. Kérdésem az lenne, hogy érdemes lenne valamilyen zsírégetőt beiktatni a dologba vagy egyelőre felesleges? Előre is köszi!
zamar
Válasz
a szírégető mindig jól jön. de nem azért, mert megoldja a dolgot helyetted, hanem mert a testünk egy genyó: a zsírt szereti raktározni, de leadni nem. speciális tápanyagokkal lehet pl. a zsírsejtek receptorait baszkurálni, hogy engedjék a felhasználni a zsírcit. sőt speciális anyagcsere körülmények kellenek. ezekben segítenek a zsírégetők. (amik pont szart sem érnek edzés és diéta nélkül, de együtt sokat dobnak) [link]
2011-06-23 08:43:23
bunny

Szia Bunny!Ez a csiga nutrition kurvanag...

Kérdés
Szia Bunny!Ez a csiga nutrition kurvanagy:D Azt kérdezném h az ilyen kisfilmeket ami a magazinbuilderen a cikkek alatt vannak simán lejátsza a gépem akadás nélkül de bbtv-t nemtudok nézni fekete lesz az egész és befagy már a Tirpák zsuzsis bbtv óta olvastam az ta cikket h h lehet megcsinálni de nekem úgy sem működik nem lehet megoldani sehogy h menjen akadás nélkül? köszönöm ha válaszolsz
the_returner
Válasz
frissitsd a böngésződ, a flasht playert és ha nem megy, próbáld másik böngészővel!
2011-06-23 08:40:01
bunny

Hello Bunny! A segítségedet szeretném k...

Kérdés
Hello Bunny! A segítségedet szeretném kérni egy-két dologban. Régen edzettem,de nem túl sokáig, akkor nem szedtem semmit.Most újra el szeretném kezdeni de ezúttal gondoltam, hogy veszek tömegnövelőt és egyéb dolgokat mert a testem sehogy se akar hízni,semmilyen formában! Ezért szeretném ha leírnál pár terméket amit ajánlanál,nem csak tömegnövelőt,hanem mást amit "használhatnék". Előre is köszönöm!
szmex
Válasz
multi pro, jumbo, 100% whe protein, glutamin, kreatin. sorolhatok még 62 félét ha akarod. mondjuk nem értanan rendesen kajálni sem.
2011-06-23 08:39:06
bunny

Szia Bunny! Olvastam az új recepteket...

Kérdés
Szia Bunny! Olvastam az új recepteket a főoldalon, a palacsinta az nagyon tuti lehet! Na ezen felbuzdulva van egy recept amit szerintem szintén tovább lehetne gondolni ez lenne az: [link]. Mi itt Szabóócsba ezt toljuk minden húsvétkor, de biztosan van az országnak olyan része ahol még ismerik a Sárga túrót. Ha kihagyjuk belőle szemetet, (10 kanál cukor, meg ilyen baromságok) simán pótolhatjuk őket a kedvenc fehérjénkkel pl Scitec 100% Whey epressel ami elég frankón oldódik. Ha nem elég édes (ízlés kérdése) akkor egy kis édesítővel ráerősíthetünk. Szerintem ettől fehérjedúsabb édesség ami ráadásul túrótorta állagú nem is létezik:)
gumicsek
Válasz
ha ilyened van, vagy kitalálsz ilyesmit, írd meg mélben és megjelentetjük a magazinban!
2011-06-23 08:37:37
bunny

Szia Bunny! A kérdésem az lenne, hogy...

Kérdés
Szia Bunny! A kérdésem az lenne, hogy jelenleg 2g/tsk fehérje és 5g/tsk szénhidrát fogyasztás mellett (csirkerizs+jumbo) és Attack! kreatin szedése mellett, érdemes e próbálkoznom glutamin készítménnyel, illetve hogy megéri e a glutaminok közül a G-bomb, vagy egy kezdőbb embernek elég a sima is. Azért kérdezem ezt, mert a jumbo mellé még ajánlottak nekem glutamint, ami esetleg segíthet a rendszeres eddzés mellett. Azt tudom, hogy most simán azt írnád, hogy ha van rá pénzem, persze vegyem, de vajon érdemes e? 183cm vagyok és most 65 kg. Válaszodat köszönöm.
khalmi
Válasz
egyszerűen próbáld ki. van, aki esküszik pl a glutamin edzés utáni viszatöltő hatására. pl. a winkler is nagy glutamin fan.
2011-06-23 08:36:48
bunny

Hello. Anyagcsere zavarban szenvedőknek ...

Kérdés
Hello. Anyagcsere zavarban szenvedőknek (diabétesz) olvastam hogy az adipokill-t nem ajánlják. Kérdésem az hogy a karnitin formulák mint pl.:a carni matrix szedhető -e. Köszi
balazs86
Válasz
nem látom át, miért lenne gáz az adipokill. az l kanritin pedig kifejezetten előnyös, bár mindenkinek az.
2011-06-23 08:35:53
bunny

Üdv Bunny! Egy kérdés: Crea-Bombbal ér...

Kérdés
Üdv Bunny! Egy kérdés: Crea-Bombbal érdemes-e szálkásító ( ill száraz izomtömegnövelő ) edzéstervet kezdeni, illetve egyáltalában árthat-e egy nyolckockás hasfalnak bármilyen Kreatin készítmény. Válaszod előre is köszönöm!
neoptolemos
Válasz
árt neki, mert a kreatin gömbölyű és lerontja a kockákat, kikerekednek tőle. amúgy nehogy elolvasd, hogy mi a fasz az a kreatin, mert ez a kérdés tök lényegtelen.
2011-06-23 08:34:09
bunny

Helló , szóval , birkózó vagyok már 6 év...

Kérdés
Helló , szóval , birkózó vagyok már 6 éve és azt szeretném kérdezni , hogy mivel erősithetném magam , úgy , jelentős izomtömeg nélkül , mert a sulyom megszeretném tartani . Üdv , Norbi , válaszotok előre is köszönöm.
Red95
Válasz
erre milyen választ vársz? napi 3x1 erőcukorka, vagy 10 fekvőtámasz? vagy írjak neked egy könyvet?
2011-06-23 08:31:45
bunny

Szia Bunny, pár kérdésem van megpróbálok...

Kérdés
Szia Bunny, pár kérdésem van megpróbálok minél rövidebb és tömörebb lenni. 1. 19 éves vagyok, szálkás testfelépítésű, kb. 4 hónapja edzek rendszeresen, tudom hogy az ember nem teljesen szimmetrikus, de a bal oldalam kezdi lehagyni a jobb oldalamat, pedig nem vagyok fordított alapállású. A vállam, és a karom már-már szembetűnőbben nagyobb kezd lenni, erőben nincs különbség, rudas gyakorlatoknál külön figyelek hogy ne féloldalasan nyomjam ki, inkább lejjebb veszem a súlyt. De mégis amikor utolsó "szenvedős" nyomásoknál felkelek sokkal jobb érzem a bal oldalam, hogy megdolgoztam. Mit tegyek ez ellen? Konzultáljak az edzőterembe személyi edzővel aki szemügyre is tudná venni? 2. Másik dolog hogy sok gyakorlatnál nem érzem az adott izomcsoportot, pl, mellezésnél (fekvenyomás ferde/egyenespadon tárogatás) nem érzem a mellizmomat hogy megdolgozná, hanem az összes ilyen feladatnál a vállamat érzem. Tricepszezésnél ugyanez a helyzet, köteles lehúzás nagyon jó, érzem is, próbáltam sok gyakorlatot rá, de egyikkel sem éreztem hogy megdolgozná. Mi lehet ennek az oka? 3. Utolsó kérdésem pedig a szőlőcukorral kapcsolatban lenne, edzés után szokták beszedni, de én edzés alatt beszedem az adagom (ahány kiló vagyok annyira grammot) , így jobban megy az edzés, jobban bírom energiával. Hogy a hatásosabb edzés után, vagy közben? Köszönöm előre is a segítséged.
fgabor
Válasz
1. én azt mondanám, 4 év múlva ráérsz aggódni, de elehet a képben gerincferdülés és egyéb tartás probléma is, nem lenne baj ha valaki ránézne. 2. meg kell tanulni edzeni. ehhez 4 hónap még kevés. 3. hülyeséget csinálsz. kéne tanulmányozni egy kicsit az alapismereteket. az edzésnek mennie kell az izomban tárolt glikogénkészlettel, nem kell edzés közben összevissza zabálni. ráadásul az edzés célja pont az izmok kiürítése.
2011-06-23 08:30:32
bunny

Koszi a tanacsodat a vallammal kapcsolat...

Kérdés
Koszi a tanacsodat a vallammal kapcsolatban. Mukodik a dolog. A fekvenyomasnal mar egyaltalan nem faj. Vegre jolesik edzeni. Lenne meg egy kerdesem... Nem tudom , hogy hallottal-e a Body-pump edzesrol? Ha igen akkor mi a velemenyed rola izomtomeg megtartas vagy esetleg epites szempotnjabol?
jooc
Válasz
lövésem sincs mi ez.
2011-06-23 08:26:40
bunny

Szia Bunny. A kérdésem a következő: 24 é...

Kérdés
Szia Bunny. A kérdésem a következő: 24 éves vagyok és tavaly nyáron kezdtem el edzőterembe járni. Nagyon sokat alakultam, sikerült bediétáznom, de a lábam alapból is vastagabb és az edzések során még izmosabb lett. Hogyan lehetne szépen karcsúsítani a lábat? Hogyan lehet az izomból leadni?
enibaba
Válasz
izomból le lehet adni, a láb túledzésével (vagy aluledzésével) de általában nem ez a gond, hanem hogy a delikvens testkézavaros és botlábakat akar magának. a te esetedben nem tudom mi van, de végezz kizárólag kis súlyos, nagyon magas ismétléses gyakorlatokat.
2011-06-23 08:25:46
bunny

Szia bunny! Egy kérdésem lenne, remélem...

Kérdés
Szia bunny! Egy kérdésem lenne, remélem nem hülyeség. Igazából az erő az engem ami motivál és most 1 kicsit megálltam ennek a fejlődésében kb 2 hónapja ugyanannyival tudom csinálni a gyakorlatokat. Ez lehet hogy normális, sőt. Tanácsoltak nekem olyat hogy pár edzés alkalmával csináljak kis súlyokkal magas (akár 50-es) ismétlésszámokat ezzel "összezavarva" az izmokat és ettől fejlődhetek. Ebben valóban van igazság? ha igen akkor ki is próbálom. étkezésem rendben azzal semmi gond. köszönöm előre is a válaszod. üdv, és mihamarabbi felépülést kívánok, na meg persze jó munkát a továbbiakban.
Zsocii
Válasz
én nem pár edzés alkalmával, hanem egy hosszabb ciklusban változtatnék az ismétlésszám-tartományon.
2011-06-23 08:24:09
bunny

Szia Bunny! Egy-két termékkel kapcsol...

Kérdés
Szia Bunny! Egy-két termékkel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményed. Súlyt szeretnék tartani, de zsírfelszedés nélkül, és nem tudom, hogy a salátákon, brokkolin, és spenóton csirkemellen kívül beiktathatnék-e egy kis bio csokis müzlit (fehérje10,6g, zsír 8g, szénhidrát 63,5g) sovány tejjel vagy sovány túróval, illetve szójakockát hús helyett. Tudom mindenkinek saját magán kell kitapasztalni, viszont a zsírt inkább elveszíteni szeretném, mint gyarapítani. Köszi a választ!
glilla
Válasz
a szójakocka hús helyett marhára nem jó, maximum a kiegészítésére. a csokis müzlit vedd félrekajálásnak és használd minél kevesebbszer.
2011-06-23 08:22:41
bunny

Hello Bunny! Mielött feltenném a kérdése...

Kérdés
Hello Bunny! Mielött feltenném a kérdésem nyomatékosítanám azt hogy nem akarok se most, se a jővőben ilyen és hasonló szereket szedni. Múltkor edzésen egy nagy darab csávóval beszélgettem és ő azt mondta hogy kell a kox hogy így kitudja edzeni magát és mindenki koxol aki nagy darab, és ebből fakad az én kérdésem hogy pontosan mi is az a kox? Milyen hatással van ránk? Még csak egy hónapja edzem és 14 éves vagyok. Még egyszer mondom hogy SE MOST SE A KÖZEL JÖVŐBEN NEM ÁLL MÓDOMBAN AZ ILYEN ÉS HASONLÓ SZEREK SZEDÉSE.
Gofri
Válasz
a kox = doppingszer. ezek gyógyszerészeti készítmények, boltban nem kaphatók, illegálisak. a sok marhabarom feketepiacon szerzi be, de 95%-uk hamisítvány. mellesleg a legjobb út, hogy ne fejlődj semmit, mert a sok idióta nem tudja: amit koxxal szed fel, az csak koxxal marad meg.
2011-06-23 08:21:32
bunny

A csökkenő izom-glikogén szint tényleg n

Kérdés
A csökkenő izom-glikogén szint tényleg növeli a zsíroxidációt?
demolations
Válasz
nem!
2011-06-23 08:19:07
bunny

Szia 180 magas 84 kilós srác vagyok,has...

Kérdés
Szia 180 magas 84 kilós srác vagyok,hasra eléggé hízós,edzek már lassan 1,5 éve 4 nap minden nap másra és 1 napos pihenőm van, de gyengének tartom a fejlődést,azt szeretném kérdezni h mien cuccot ajánlanál? olyan lenne jó ami edzés előtt kell szedni,és hatásos :) köszönöm h válaszolsz szia
Papri
Válasz
hashajtó.
2011-06-23 08:17:13
bunny

Szia Bunny. Az edzőtől kértem egy kis se...

Kérdés
Szia Bunny. Az edzőtől kértem egy kis segítséget ahova járok edzeni. ugyanis megálltam a fejlődésben és ő azt javasolta nekem, hogy heti kétszer eddzek meg minden izmot mert ő is így csinálta majdnem 5 éven át és nagyon fejlődött tőle, nos ez így nézne ki amit javasolt: hétfő: mell,váll,bicepsz tricepsz minden testrészre 2gyakorlat 6sorozattal 10ismétléssel. kedd: hát csuklya comb vádli Szerda: pihenő.... csütörtöktől kezdődik előröl minden. testrészenként 2 gyakorlat 6 sorozat 10ismétlés. vagy 8 ismétlés meg persze más gyakorlatok. szerinted ebbe lehet valami? vagy garantált a túledzettség? vagy maradjak a jól bevált heti 4 edzés minden nap más testrész és így heti 1szer van meg edzve minden? előre is köszönöm a választ
madridista88
Válasz
mindig rühelltem azt, ha valaki tanácsot kér valakitől, aztán leszarja és megkérdezi mástól is.
2011-06-23 08:16:10
bunny

Szia! csak az étrendtervező egy fos, vag

Kérdés
Szia! csak az étrendtervező egy fos, vagy a kalóriatáblázat is? (vagy a belinkelt étrendemre értetted, hogy nem okés:-))
tpapru
Válasz
én gyanitom hogy az étrendtervezőben nem jók az értékek, de majd a colos megmondja.
2011-06-23 08:14:54
bunny

Üdv. Június 16-án elhúnyt román testép...

Kérdés
Üdv. Június 16-án elhúnyt román testépítőnek, Viorel Ristea-nak az emlékére szeretném küldeni ezt a videót. Szívinfarktus érte Miamiban a Fitness Universe Weekend elött. [link] -Ha gondolod rakd ki, ha nem nem. Szerintem nem sokan hallottak róla, de remélem senki nem jár úgy, mint ő, csak 29 éves volt, túlzásba vitte a felkészülést.
shincai
Válasz
sére sanyinál láttam, kirakjuk majd hírbe. nem ismertem, de szomorú dolog, RIP.
2011-06-23 08:14:15
bunny

Szia.A Gyakorikerdesek.hu -n találtam eg...

Kérdés
Szia.A Gyakorikerdesek.hu -n találtam egy érdeks választ arra hogy miért káros a tömegnövelő.ezt olvasd:DD És elmondom én, miért káros a tömegnövelő agyaskáim! Ha megeszel egy tojást, a szervezetednek le kell bontania. Ha por alakban viszed be a fehérjét, (és ez a vitaminra is igaz) a szervezeted ellustul, nincs vele munkája!!! Eszel reggelire finom banánt meg rántottát, azt' csókolom! 15 évesen miért kell ilyen marhaságokkal foglalkozni?????? Én lány vagyok. Tetszeni akarsz a lányoknak? A felfújt pasik csak a s.gghülye p.csáknak tetszenek. Azt szeretnél? Zabálj port, és meg ne mozdulj! gratulálok! Egy normális lánynak 50 kilósan is tetszeni fogsz. Na most szólj hozzá..ellustul a gyomrod..mert nem kell kaját bontani.:DDDD
sanci886
Válasz
itt te vagy ám a hülye, hogy ezt a szart olvasgatod! az meberek 99%-a fogyatékos. valóvilágot néznek a tévében. ez még újdonság?
2011-06-23 08:12:50
bunny

Kedves Bunny, a Vajdaságból jelentkezek....

Kérdés
Kedves Bunny, a Vajdaságból jelentkezek. A barátnőmmel Magyarországon tervezünk nyaralni és vinném magammal a proteinemet meg a vitamin tablettákat. Szerinted a határon belémköthet a hülye vámos, hogy milyen porokat meg tablettákat viszek? Neked volt ilyen eseted, vagy hallottál hasonlóról?
rgyula
Válasz
nem hiszem. ne rejtsd el, legyen szem előtt vagy az utastérben, ha megkérdezik mi az , mondd meg, a tápkieg ki-behozatala nem tiltott vagy gázos. repülőn szarakodnak ilyesmivel a terrorveszély miatt.
2011-06-23 08:11:47
bunny

Szeva Bunny, Te mit szoktál reagálni ...

Kérdés
Szeva Bunny, Te mit szoktál reagálni arra a dumára, hogy "Á, kell a f_sznak a fehérjepor meg tápkieg.Az öregek szalonnát ettek rőf kolbásszal, kiló kenyérrel és 80évig éltek úgy,hogy egyik vállukon egy zsák cementtel,másikon másik zsák cementtel mentek ki szántani meg aratni." ?
semtexadam
Válasz
én ilyenekkel nem találkozom szerencsére. amúgy nem kell vitatkozni fogyatékosokkal, egyen kolbászt meg cementet.
2011-06-23 08:10:15
bunny

Üdv ismét Kares! 2011-06-21 22:37:48 vál...

Kérdés
Üdv ismét Kares! 2011-06-21 22:37:48 válaszodra irnék. Előre látom hogy türelmet nem kímélő félreértésekkel teli időszak lesz ez mire rá is jönnek mi a bajom, és hogyan tovább, de köszönöm a segítséget mindenképp elindulok ezen az úton, lényeg hogy gond nélkül fejlődhessek. Viszont ha nem lenne elég ennyi még a derekammal is vannak problémák egy jó 2-3 hónapja miota a többi gáz is jelentkezett, ezután viszont már olvastam és az ortopédián is javasolták a McKenzie tornát, bizonyos gyakorlatfajtákat kizáró kimélő edzést. A derekamra ezt fogom kipróbálni utána irok a hasznosságáról, viszont a csukóim állandó fájdalmával nem tudok mit kezdeni, annak a használatát nehéz kizárni edzés közben. Ezzel mit tehetek? vegyek olyan kesztyűt ami csukloszorítós is egyben, az segíthet? vagy izületvédőt kéne szednem ? Remélem sikerül gondmentessé tenni a fejlődésem, köszönöm a segítséged hálás vagyok!
wan2nail
Válasz
álljunk meg egy pillanatra! a McKenzie egy porckorongsérv-specifikus módszer. porckorongsérved is van? javaslom úgy keresd fel a gyt kollegát, hogy előre jelezd, számítson egy kissé hosszabb beszélgetésre, mert át kell rágnotok magatokat az edzőtermi teendőkön is. ha gondolod jegyzetelj, én majd lefordítom neked edzőtermi nyelvre amit megbeszéltek. elolvastad már a legutóbbi cikkeimet? [link] csukló: nehéz dolog elegendő információ nélkül tanácsot adni. nem biztos, hogy a csuklószorító pánt elég lesz, gondolkodj inkább csuklóbandázsban!
2011-06-22 23:24:27
kares

Kérdés
[link] vagy hülye vagyok, vagy a srácok ""kölcsönvettek""(?) egy képet..
dagiman

Válasz
ezt majd az ügyvédek intézik, köszi hogy szóltál!
2011-06-22 14:13:03
bunny

Csáó! Előre bocs a hosszért. Off: Én is ...

Kérdés
Csáó! Előre bocs a hosszért. Off: Én is mellproblémás vagyok, szériát, piramist, nagy súlyt, kis súlyt próbáltam már, nem durrant, nem éreztem, erősödtem, de nem látszott az eredmény. Két hete: szakadó eső, unalom, csemegézzünk BbTv.ből. Ott mutattad az extra lassú leengedést kis súllyal, kurva sokat. Az eddig fekvenyomásom így nézett ki: 60*12 70*10 80*8 90*6 és utána izombukásig öt kilónként felfelé amennyivel még bírok. Kipróbáltam amit mondtál, 40kg-mal 30-at lassan leengedni. Aha, gondoltam én, 23-nál leraktam a súlyt és mint egy darab szar fetrengtem a pad mellett, és úgy égett a mellem, azt hittem beszarok. De ami a lényeg! Kétajtósszekrénybarom állat bejön mellezni, melegítésképp 80-ba dobál egy párat majd jó hamar 140-be, pattintva, könyökét kiakasztva nyomogat. Betalált engem is, hogy amekkora darab vagyok, milyen kis súllyal nyomok fekve. Már előre röhögtem... Mondom, ha ilyen kemény vagy tedd már le 60kg-ra és csinálj belőle 20-at úgy, hogy 3mp alatt engeded le a súlyt, és lent megállítod, plusz nem nyújtod ki a karod. Szétnézett a teremben, és mivel kurva sokan voltunk, így belement mondván: hagyjad má' 60kilóval bicózok..... Sanda mosollyal kezdtem el számolni, és 10-en valamennyi után úgy kapartam le róla :D :D :D :D :D Azóta nem láttam a teremben...
Davee89
Válasz
:DDDDD
2011-06-22 08:51:41
bunny

szia Bunny!szeretném megtudni, hogy a 20

Kérdés
szia Bunny!szeretném megtudni, hogy a 2012-es tavaszi szezon versenyeiről mikor? és hol? kaphatnék először tájékoztatást? köszönöm!!!!!
gonzalez
Válasz
gyakran kérdeznek ilyesmit agykombájnok. sajnos nincs erről info, csak a 2028-asról van. mi meg nem írjuk meg a dolgokat, úgyhogy nyilván elküldelek máshova.
2011-06-22 08:50:34
bunny

Szia megint! egyrészt köszi a választ a ...

Kérdés
Szia megint! egyrészt köszi a választ a kérdésre (mit szedjek reggeli aerob előtt), viszont kellene még egy kis segítség. Aminosavakból rengetegféle van, és átolvasva az infokat nekem az jött le, hogy reggeli aerob előtt a BCAA lenne a befutó. Mit gondolsz erről? ha BCAA nem jó erre a célra akkor mi?
tpapru
Válasz
full spektrum amino kell, tehát teljes amino, nem bcaa.
2011-06-22 08:48:47
bunny

Szia Bunny! diétába tojásrántotta 5 fehé

Kérdés
Szia Bunny! diétába tojásrántotta 5 fehérje,1 sárgája arányba mehet vagy totál felejtős? válaszod előre is köszi! Peti
elpé88
Válasz
nem, ez így belefér.
2011-06-22 08:48:06
bunny

Szeva Bunny! Még áprilisban részleges me...

Kérdés
Szeva Bunny! Még áprilisban részleges mellizomszakadásom lett. Azóta még nem edzettem rendesen. Mikor fekpadon csak simán a rudat leengedem a mellemig a sérült mellem nagyon feszül és enyhén fáj is. Szerinted alapos bemelegítés után csinálhatok egy melledzést kis súlyokkal vagy még várjak?
toth_adam
Válasz
ártmozgató jelleggel már lehet finoma edzeni!
2011-06-22 08:45:47
bunny

Szia! csak az érdekelne, hogy az étrendt...

Kérdés
Szia! csak az érdekelne, hogy az étrendtervező, ami a honlapon van, mennyire okés? csak mert az alapelvek szerint összeállítottam az étrendem (110kg vagyok, zsírégetés a cél, -25 kg), és bődületesen sok ez a kaja, ami a számok alapján jó lenne... szerinted? (http://shop.builder.hu/kaloria.htm4?etekid=7167&act=mutat)
tpapru
Válasz
semennyire nem okés.
2011-06-22 08:45:24
bunny

Üdv! Mike Mentzer elméleti munkásságával...

Kérdés
Üdv! Mike Mentzer elméleti munkásságával kapcsolatban mi a véleményed? Nagy rajongója vagyok. Úgy érzem, hogy ennek a kérdésnek az az apropója, hogy sokat panaszkodsz az emberek gondolkodásra képtelensége miatt. Mentzer pedig a testépítés alapproblematikáit igyekezett mindig elméletben megközelíteni. Nem érzed úgy, hogy ez a fajta mentalitás propagálandó? Téged is megkímélhetne sok felesleges kérdéstől, arról meg nem is beszélve, hogy ami az elméletben működik, az gyakran a gyakorlatban is (edzésmódszerek, tápolás, pihenés), hiszen az anyatermészet racionálisan van felépítve, csakúgy mint a testünk.
tuschinger
Válasz
hiába propagálsz bármi, ha x ember hajlandó vele foglalkozni, y meg leszarja, hogy akár elolvasson bármit is a saját érdekében.
2011-06-22 08:44:59
bunny

Helo Kares! visszakerestem a válaszokat,...

Kérdés
Helo Kares! visszakerestem a válaszokat, a kardio, vérellátás gondok miatt. az első feltett kérdés válasza 2011.06.06. 22:27. majd az ezt követő kérdésre pedig 2011.06.17. 11:39:52 - kor küldtél választ. Lenne még más furcsa gondom i miu s, olyan 1-2 honapja alhasi tájékon, köldök alatt furcsa fájdalmam van, mintha 2ujjal folyamtosan nyomná valaki. A fájdalom nem folytonos főleg reggel, edzés után, és este jellemző. orvosnál is voltam vele de savlekötönél tovább nem jutott, viszont mielőtt elkezdtem volna edzeni közel sem voltak iylen gondjaim. Egy joidejig nem hasaztam mondjuk mert trehány voltam, de már elkezdtem kiküszöbölni a gondot. mi lehet a gond ? mit csináljak ? Tudom hogyha ekkora génhulladék vagyok minek edzem, de nem szeretnék nyomorékul kinézni, szeretném fejleszteni magam :D viszont ha lehet akkor problem mentesen. Üdv!
wan2nail
Válasz
egyértelműen orvos felkeresésre akartam utalni a korábbi válaszomban. konkrétan egy jól képzett és lelkiismeretes belgyógyászra van szükséged. nem gondolom, hogy hulladék lennél. ha leírnám a fizikális gondokat melyekkel meló és edzés közben egyaránt küzdök sokan nagyot néznétek.
2011-06-21 22:37:48
kares

Hali Bunny! Heti 3-at edzek.Haverokka...

Kérdés
Hali Bunny! Heti 3-at edzek.Haverokkal kijárnánk focizni egy héten egyszer kb. ez 1-2 óra futást jelent.Mit gondolsz ez persze fogyasztja az embert de nincs rajtam fölösleg,izmot fog bontani?Mert ha sokat akkor nem erőltetem a focit.Remélem adsz választ mert nem találtam erről semmit.
edda112
Válasz
ha heti egy foci árt, akkor nincs értelme testépíteni, nem?
2011-06-21 19:15:20
bunny

Szia. Tömegnövelés időszakában eltört a...

Kérdés
Szia. Tömegnövelés időszakában eltört a csuklóm , már levették a gipszet, de műteni kellett ezért még a napokban a benne lévő drótot kiveszik. Ilyenkor szerinted mit érdemes edzeni?(csuklóm nagyon gyenge még) . Tömegelni nem merek mert szerintem nagyon sokat szednék fel súlyban és szinte csak lábat és hasat tudok edzeni. Esetleg kezdjek szálkásítani? Futni? esetleg kis súlyokkal nagy ismétlésszámban. 183 cm magas, 73 kg (76 voltam kéztörés előtt(jumbo,kreatin,g-bomb,)). Esetleg gyakorlatok csuklókímélésére? Mellékletben két képe, kérném tanácsodat. Ha nagyon gáz inkább tömegeljek? [link] [link]
enterei
Válasz
nem csuklókímélő gyakorlatok kellenek, hanem gyógytornával helyrehozni a mozgástartományokat és az izomerőt. ezt csináld végig, aztán kezdj szépen tömegelni (még legalább 30 kg-ot)
2011-06-21 16:58:02
kares

Bocs,de ha ez a gyakorlat jól van csinál...

Kérdés
Bocs,de ha ez a gyakorlat jól van csinálva,akkor én vagyok hülye.Azért nem értem a dolgot,mert Vörös Zoli másképp mutatta egy BB-TV s videón. Zoli ugy magyarázta hogy ugy kell emelni a kart és a könyököt mintha egy kancsóból öntenénk ki a vizet.Ez a srác a videón nem igy csinálja. a kisujja magasabban van mint a hüvelyk ujj,de a könyöke nincs elég magasan,de bocs ha hülyeséget irok,csak egy észrevétel.http://body.builder.hu/edzesek_reszletes.htm4?id=21
sanci886
Válasz
biztos unatkozol és szereted túlkomplikálni a dogokat.
2011-06-21 00:14:58
bunny

Szia! Egységnyi csirkemell, és csirkecom

Kérdés
Szia! Egységnyi csirkemell, és csirkecomb között van valami különbség tápanyagbevitel szempontjából? Köszi
MBM
Válasz
nincs, csak viccből írunk csirkemellett. holnap kérdezd mega csirkfarhátat is.
2011-06-21 00:12:15
bunny

szia.Nézd ezt a gyakorlatot légyszives,h...

Kérdés
szia.Nézd ezt a gyakorlatot légyszives,helyes ez igy?. mert szerintem nem. [link]
sanci886
Válasz
én magam vettem fel, de te biztosan jobban tudod.
2011-06-20 19:20:41
bunny

Szia Bunny! Úgy alakult,hogy egy kézi...

Kérdés
Szia Bunny! Úgy alakult,hogy egy kézi autómosóban lesz a nyári munkám, ami napi 8-10 óra mozgást takar pihenés nélkül, és így sajna csak 2x van időm enni akkor is keveset. Fő a pozitív gondolkodás, gondoltam akkor kis kardió. Mivel nem szeretnék izomtömeget veszteni így vettem egy adag BCAA Xpress-t, és viszem a napi 2 adag fehérjét. Mennyi gramm BCAA-t ajánlanál egy napra? Jelenleg 15-20g-ot keverek be 1.5 liter bolero italporral, és azt iszom meg egy 3-4 óra alatt kortyolgatva. Természetesen nem csak ennyit iszom, de csak ennyibe van BCAA keverve. Szerinted ez a mennyiség elegendő? Vagy máshogy kéne okoskodnom? Előre is köszönöm a válaszod. Joci
scitecjoe
Válasz
nem rossz ötlet a BCAA, de én nem íg közelíteném meg, hanem kétóránként leborítanék egy-egy előre bekevert, hűtőben tartott turmixot zabpehellyel. nem egy tökély megoldás, de szezonálisan megteszi! (és még mindig jobb, mintha nem dolgoznál)
2011-06-20 11:00:16
bunny

Tiszteletem Drugs Bunny. Van egy fiam,1...

Kérdés
Tiszteletem Drugs Bunny. Van egy fiam,16 éves s úgygondoljuk,hogy ellehetne kezdeni a versenyzést.Néztük is a 2011-es versenynaptárt,de volna egy olyan kérdésünk,hogy ekkora korban lehetne-e indulni például a SuperBody-n.És,hogy a Superbody benevezési díjakat hol lehetne megtekinteni s a potos helyszínt is. Köszönöm szépen a választ,további szép napot!
yamahaboy999
Válasz
a 2011 -es versenynaptár az csak egy tervezet, ami azt jelenti hogy a versenykiírások nincsenek meg. ezt senki sem csinálja meg év elején, bár nekem voltak olyan ambícióim hogy rávegyem a superbody szervezőit arra, hogy már januárban kész legyen minden. a nevezési díj a superbodyn nem nagy tétel, indulni tudtok tinédzser kategóriában. a superbody ismét a budakalászi sportcsarnokban (vagy inkább foscsarnok) lesz sajnos, ami amúgy jó helyszín, csak nem ennek a sportnak. de előtte a nyíradony kupát javaslom, mint kifejezetten kezdő versenyt. (http://magazin.builder.hu/cimke/nyiradony-kupa). énis és kérdeznék: honnan jött a yamahaboy? (én is eléggé yamahás vagyok.)
2011-06-20 10:57:56
bunny

Szia Bunny! 7. hete diétázom,eddig fasza...

Kérdés
Szia Bunny! 7. hete diétázom,eddig fasza volt minden,heti 1kg minusz,ahogy kell,de most az utóbbi egy hét alatt stagnált a súlyom mert ma reggel annyi volt mint egy hete. A kérdésem az lenne hogy toljam még lentebb a ch-t(most 150g-on vagyok és 81kg) vagy pedig emeljem fel 1-2 napra és aztán megint vissza az anyagcsere pörgetése érdekében?vagy nyugodtan mehetek még lentebb is a chval?(zabos turmix,rizs-csirke,zöldség,tonhal és soványtúró,karnitin,zsírégető és aminosavak amiket eszek) válaszod előre is köszi! Peti
elpé88
Válasz
szerintem várj egy hetet és utána trükközd meg!
2011-06-20 10:37:09
bunny

Hello Bunny! Egyik kérdező belinkelte n...

Kérdés
Hello Bunny! Egyik kérdező belinkelte neked ezt az oldalt: [link] és kíváncsi voltam, mi az az új hülyeség, amivel bolondítanák az embereket. Amikor ezt megláttam, akkor aztán végképp dühös lettem: "A LEGTÖBB TEJSAVÓ-FEHÉRJE BOMBA TULADAGOLÁS IGEN KÁROS LEHET AZ EGÉSZSÉGRE KÜLÖNÖSEN A KERINGÉSI ÉS IZÜLETI RENDSZERÜNKRE!" Ezek szerintem azt se tudják, mit írnak, le! Mélységes tiszteletem, hogy Te még így bírod nézni, ezt a sok hülyeséget, amivel nap mint nap találkozol! ÉS ezek ellen tényleg tenni kell valamit! Köszönöm hogy meghallgattál!
grievous64
Válasz
őszintén szólva el se olvastam. ránéztem, kiszúrtam pár baromságot és ennyi. a hülyeség az más tészta, az ember 99% -a eleve degenerált. én már azt látom célomnak, hogy segítsek a legtöbbeknek az 1%-ba jutni, rég nem az érdekel, ki milyen izmos.
2011-06-20 10:36:37
bunny

Szia Bunny! Nem tudod mikortól lesz Jumb

Kérdés
Szia Bunny! Nem tudod mikortól lesz Jumbo Pak? Az oldalon a Monsterhez hasolítják, ára mennyi lehet kb.?
bronze
Válasz
2011-06-20 10:01:22
bunny

Szia Bunny! Ha jól értettem, az alapelv...

Kérdés
Szia Bunny! Ha jól értettem, az alapelvekben azt írtad, hogy reggelre kifogynak a szervezet számára szükséges fehérjék, ezért ezeket pótolni kell. Én reggel, még étkezős előtt egy 50 perces aerob edzéssel kezdem a napom, utána van az első kaja. Aerob előtt egyek (szedjek) vmit szerinted?
tpapru
Válasz
ragozhatnám itt a dogokat, de a profi megoldás 10g aminosav. megihatsz egy egész turmixot is, de ne legyen benne szénhidrát.
2011-06-20 09:44:38
bunny

Szia Bunny! Az alapismeretekben ki van h...

Kérdés
Szia Bunny! Az alapismeretekben ki van hangsulyozva, hogy aerob edzest vegezni sulyzos edzes elott TILOS. MIvel a biciklizes is aerob edzesnek szamit es en most nyaron biciklivel tekerek el az edzoteremig, ami kb 10-15 perces biciklizest jelent, ez most felfoghato aerob edzesnek sulyzos edzes elott vagy nem olyan hosszu az ido hogy ez megzavarja a sulyzos edzesemet. Elore is koszonom a valaszodat es RESPECT a munkadert. MInden jot.
ErosSteve
Válasz
nem. az aerob edzés definícijában benne van annak hossza is. 15 perc biciklizés az bemelegítés, éppen jól jön. arról nem is beszélve hogy lehet nem is diétázol.
2011-06-20 09:43:34
bunny

Szia Bunny! Honnan tudom, ha kevés a CH...

Kérdés
Szia Bunny! Honnan tudom, ha kevés a CH az étrendemben? 97 kg vagyok kb. 25-30% testzsírral. Fogyni próbálok (eddig sikerrel), ezért napi 80-100 g CH-ot és 130-150 g fehérjét eszem. Közben persze mozgok is, ahogy kell. Jó ez így?
sigmastar
Válasz
onnan tudod hogy kevés, hogy túl sokat esik hetente a súlyod. heti 1kg -nál több az gáz.
2011-06-20 09:42:08
bunny

Szia, Bunny! Kíváncsi lennék a vélemé...

Kérdés
Szia, Bunny! Kíváncsi lennék a véleményedre, mennyire lehet hasznos ez a termék: [link] Tudom, nem testépítéssel foglalkozó cég gyártja, de azt állítják, edzés szempontjából értékes lehet. Köszönöm, üdv.!
galdora
Válasz
nem is megyek bele a részletekbe, de amikor egy "innovatív" termék salesoldala tele van gépelési hibákkal, valamint a parasztja complexnek írja a komplexet, a és dessertnek a desszertet, akkor nincs tovább miről beszélni. (a sales azon ritka kifejezés, amit nem magyarítottunk még le, ezért az eredetiben írjuk)
2011-06-20 09:40:01
bunny

Szia Bunny. Csak szeretnék köszönetet mo...

Kérdés
Szia Bunny. Csak szeretnék köszönetet mondani a sok remek bbtv adásért és a rengeteg kommentért amit irsz. Rengeteget tanultam belőlük és az edzésem is sokkal jobban mennek mióta láttam melyik gyakorlatot hogyan hajtják végre szabályosan és hogy kell táplálkozni megfelelően... Igaz csak 5 hónapja edzem de legalább szabályosan és kox nélkül csinálom. Eszek rendesen minőségi kaját (csirke, hal, rizs, brokkoli...) Szedek vitaminokat kálcium-magnéziumot és fehérjét kiegészitésnek. És nem csak hogy edzeni jobb de az életvitelem is nagyon jó lett tőle, jobban érzem magam a bőrőmben. Szóval ezer hála neked hogy felvilágosítod ä sötét elméket! De lenne egy kérdésem is. Mivel fanatikus vagyok a minőségben, esetleg várható lesz majd hogy HD minőségben csináljátok majd meg a bbtv következő részeit? Köszönök még egyszer mindent Bunny és a kedves résztvevőknek akik veled vannak. Csak így tovább... :) Üdv.: Zsolt
biohazardxxx
Válasz
köszi zsolt. nem szeretnék HD minőségben bb.tv-t csinálni, így is alig bírja a szerver, plusz HD-ben vágni is szopás. nem szeretném a jó öreg kameráinkat se lecserélni.
2011-06-19 21:48:02
bunny

Szevasz Bunny! hallottam róla h neked vá...

Kérdés
Szevasz Bunny! hallottam róla h neked vállsérülésed van/volt, ezé fordulok hozzád segítségért, hátha, kb március óta elkezdett fájni a vállam,én ugye edzettem ugyanúgy ,kentem gyógyszereztem részben javult,pihentem 2 hónapot, megint edzettem,és azóta mostmár csak 1 bizonyos mozdulatra érzem h ott vmi nincs rendbe,edzés közben nem fáj, mi a fasz-t csináljak? (azt hozzá kell tennem h kórházban voltam,ultrahangos vizsgálaton,csak azt tudták mondani h nincs folyadék benne + semmi baja ne erőltessem,faszok) elnézést ha hosszúra sikeredett... előre is kösz a választ..! szevasz!
biftibi1
Válasz
valószínűleg többet tudnék mondani, ha látnám azt a vállat. amennyiben megteheted, hogy eljössz debrecenbe vagy pesti/pest környéki vagy írj mélt! ezen a két helyszínen tudok dolgozni. lightweight@gportal.hu
2011-06-19 19:31:37
kares

...

Kérdés
...
Clan
Válasz
vedd már észre, hogy azért ne kapsz választ, mert képes vagy ugyanazt a kérdést napok óta 2-3 óránként feltenni. nem is fogsz választ kapni, törődj bele.
2011-06-19 19:22:31
kares

Válasz
most se esznek sokkal jobbat.
2011-06-18 23:39:39
bunny

szia Bunny! 15 éves vagyok és azt szeret

Kérdés
szia Bunny! 15 éves vagyok és azt szeretném kérdezni hogy ha dupla adagot szedek a fehérjéből akkor 2x olyan gyorsan nőnek az izmaim ?
monikashow55
Válasz
erre a kérdésre majd térjünk vissza dupla ennyi idős korodban! (hátha addigra eljutsz egy értelmi szintig)
2011-06-18 23:38:32

erre válaszolj mindenképp :) miért nem t

Kérdés
erre válaszolj mindenképp :) miért nem tudsz normális válaszokat adni a normális kérdésekre?olvasgatok és folyamatosan bunkó vagy :)
rol-and1994
Válasz
le van írva a KÖTELEZŐEN ELOLVASANDÓ szabályzatba. te elolvastad, paraszt?
2011-06-18 12:14:23
bunny

Hello.15 éves vagyok.Már szedtem Masst,J...

Kérdés
Hello.15 éves vagyok.Már szedtem Masst,Jumbot és volumasst.Az utóbbi időben nagyon megálltam a fejlődésben.Főleg a bicepszem nem fejlődik.Ilyenkor mi a teendő?
rol-and1994
Válasz
szedd mindezt egyszerre. ha nem válik be, ki kell verni naponta 16-szor. ha már ez sem segít, marad a rituális öngyilkosság.
2011-06-18 00:44:58
bunny

Szia! Tudsz nekem mondani egy jó leírás

Kérdés
Szia! Tudsz nekem mondani egy jó leírást a testméretek szakszerű méréséhez? Bicepsz, comb, stb.
dfgdffgfgnfghfgh
Válasz
igen. fogsz egy mérőszalagot, megállsz a tükör előtt, pont szemben magaddal. szúrós szemmel belenézel önmagad szemében, bal kezedbe veszed a mérőszalagot, majd hangosan megkérdezed a tükörképedtől, hogy mi a náthás fasznak kell méregetni magad? részletek a pszichológusnál!
2011-06-17 23:02:39
bunny

Hello Bunny.Nekem egy olyan kérdésem len...

Kérdés
Hello Bunny.Nekem egy olyan kérdésem lenne, amire tényleg sehol sem találom a választ.Az igaz, hogy ha egy nap 2 testrészt edzek meg akkor az edzés utáni fehérje két részre osztódik Pl.egyik részre mellre másik pedig bicepszre, és nem olyan hatásos mintha pl csak mellre edzenék.Ha csak egy testrészre edzek tényleg hatásosabb az edzés utáni fehérje/tömegnövelő.Válaszodat előre is köszönöm.
rol-and1994
Válasz
mivel te a reménytelenség sötét mételyével megfertőzötten jöttél eme könyörtelen világra agy nélkül, bátran hagyd ezt a sportot a picsába! válasz valami egyszerűt, fussál, sörözzél, focizzál!
2011-06-17 23:00:14
bunny

mi a fasznak kérdeztek ennyi faszságot?!...

Kérdés
mi a fasznak kérdeztek ennyi faszságot?!! égne a pofám a helyetekben a sok ossze szedett baromságtól.... XD én csak azért jovok ide h egy jót rohogjek Drugs válaszain é s a hulye kérdéseiteken XDDD az egész oldal tele van infoval, kerdezni sem kene, dehat aki lusta... aki ehhez lusta az mit muvelhet a kondiban? raul minden gepre es huzogtja mint a faszt azt nezi magat a utkorben h huuuu de mekkorat nott tegnap ota, mi? ehhe-he-he-heee XDDD
azuro
Válasz
íme egy gonosz, rosszindulatú fiatalember. egyébként az olvasók 99%-a röhögni jár ide, ezért hívom szórakoztató rovatnak. és igen, aki arra nem képes hogy elolvassa a kötelezőket, mit művelhet a teremben? nem véletlenül nem válaszolgatok éjjel 4-ig mint régen és nem csinálok már lelki problémát abból, ha valami elmarad.
2011-06-17 19:31:09
bunny

HALI!Mit gondolsz erről a kis játékszerr...

Kérdés
HALI!Mit gondolsz erről a kis játékszerről? [link] Stresszlevezetésnek jó(bár annak a súlyzózás is), de ezenkívül erősítheti pl az ínszalagokat a csuklóban, lehet e bármi hatása? Köszi előre is, Üdv!
kamate87
Válasz
ez eddig nagyon szimpatikusnak hangzik egy ínhüvelygyulladáshoz, fogtam egyébként én is a kezembe ezt a csodás eszközt. stressz levezetésnek azt gondolnád, hogy a pinát javasolnám, pedig: [link] vagy [link]
2011-06-17 19:29:13
bunny

szia bunny, Két diétához kapcsolódo kér...

Kérdés
szia bunny, Két diétához kapcsolódo kérdésem: szálkásításnál oké a heti 3 aerob(1 óra) és 2 súlyzós edzés? Ebből a heti 3 aerobból gáz ha kettőt bicóval nyomnék le? Vagy sokkal kevésbé hatásos mint a gyaloglás?
ellington
Válasz
teljesen mindegy mivel nyomod az aerob edzést, bár hirtelen megijedtem hogy a bicepszedről beszélsz. javasolnám, hogy a 3 súlyzós legyen meg.
2011-06-17 19:25:52
bunny

Helló Bunny.Elkezdtem szedni a fehérjét ...

Kérdés
Helló Bunny.Elkezdtem szedni a fehérjét (Brutal Gainert) és durrantóport (Nitorx Therapy) sokan mondják hogy hülyeség szedni mert ha abbahagyom a szedést,akkor le eresztek és inkább egyek csirkemellet rizzsel (de én arról annyit tudok,hogy nincs benne annyi fehérje amennyi szükséges).Nem tudom hogy ez mennyire igaz amit mások állítanak,ezért szeretném kérni a segítséged.Előre is köszönöm!
Anti.
Válasz
kajálni nem kell. nem értem minek mondanak ilyen baromságokat, nehogy higgyél a sok gecinek, át akarnak verni. na az alapismereteket meg főleg ne olvasd el, sőt azt kéne csinálnod hogy kinyomtatod, leguggolsz és rászarsz. ha leeresztesz, ott a pumpa, nem gond!
2011-06-17 13:44:57
bunny

Hello Bunny! Két kérdés: 1.: Alapszabály...

Kérdés
Hello Bunny! Két kérdés: 1.: Alapszabály, hogy a nagy izmokkal kezdjük az edzést (comb, hát), hogy az ún. gyenge láncszemeket (bicepsz, tricepsz, stb.) ne fárasszuk le előre külön. Azonban az is alapszabály, hogy az elmaradt izmokat eddzük először amíg még sok az energia, ne a fejletteket. Ha ez a kettő kizárja egymást, kvázi a vállam van elmaradva, ami relatíve kis izomcsoport, akkor melyik elv élvez prioritást? Magyarul vállal kezdjek, vagy a nagy izmokkal? 2.: 140Ft-os tesco-s szardínia konzerv gáz, vagy mehet? Köszönöm a választ!
atikov
Válasz
egyszerű: az 1. alapszabály egy hülyeség.
2011-06-17 13:43:45
bunny

Szia Bunny! 23 éves, 163 cm és és 57 ...

Kérdés
Szia Bunny! 23 éves, 163 cm és és 57 kilós csaj vagyok,alacsony ch diétán, mivel futni is szeretek hosszú távokat, meg súlyzóznék is szerinted hogy érdemes ezeket elosztani ? Illetve csak edzés után igyak tejsavót vagy gyakrabban? Utolsó pár kg zsírt szeretném leadni és erősödni, tömeget növelni nem. Köszi szia S
Sandy
Válasz
nyilván más-más napokon kéne futni mint súlyzózni. sajnos a fehérjés kérdésedből úgy látom, a diétával komoly gondok vannak. hosszútávfutni diéta közben ráadásul, rizikós, ehhez igen preciz kajálás kell, óvakodni kell a túl kevés kalóriától ennyi mozgás közben.
2011-06-17 12:58:03
bunny

Csá Bunny! Ezt elkell mesélnem. Voltam k...

Kérdés
Csá Bunny! Ezt elkell mesélnem. Voltam kötelező szemvizsgálaton melóhelyen, és mikor megvizsgálták a szemem, megállapították a szemfenekemből hogy ingadozó a vérnyomásom. Kérdezték mit sportolok én meg mondtam h testépítek. A válasz az volt azonnal haggyam abba mert rendkívül káros és teljesen kizsigerelem a testem és egyébként sem értik ezt a hóbortot a fiataloknál. Ja és persze ez mindennek nevezhető csak nem sportnak... :-)
tothrobert
Válasz
képzeld el, a múltkor furcsa volt, nagyon viszketett hátul, benyúltam a gatyámba vakarózni. tudom hogy ez undorító, hányj csak nyugodtam. szóval benyúltam hátra vakarózni, volt ott ilyen nagy dudor vagy félgömb. az volt az orvosod.
2011-06-17 12:42:34
bunny

szia Bunny! kiderült hogy most megyünk p...

Kérdés
szia Bunny! kiderült hogy most megyünk pont két hétre nyaralni amikor el akartam volna kezdeni a szálkásító diétámat. szerinted elkezdjem, ha két hétig nem tudok teremben edzeni, csak fekvőzni meg hasonlókat saját testsúllyal+ futás/biciklizés? étrendet tudnám tartani kiegészítők is megvannak
cb52
Válasz
igen igen! ne hagyd abba az edzsét, csinálj szabadgaykorltokat, folytasd a kaját, ha nincs megfelelő konyha vegyél 2 ezerért kontaktgrillt a teszkóban. tápkieg, séker ls meg van oldva! AKI NYÁRON ABBAHAGYJA AZ EDZÉST AZ PUHAPÖCS! persze ha kihagyod a két hetet, akkor sem dől össze a világ, de ennél többet már nem szabad.
2011-06-17 12:32:17
bunny

Üdv! Mivel Kares válaszolt a feltett kér...

Kérdés
Üdv! Mivel Kares válaszolt a feltett kérdésemre, ezt hozzá intézném megint. Azt írtad hogy vérrellátási gondokra , kardiológiai gondokra tippelnél és hogy ebből tán választ is kaptam. mivel nem vagyok nagyeszű szeretnék pontosítást kérni. inkább az orvost javasolnád vagy csináljam csak a jumbot de ne edzem tul magam ? Másrészt nehézkesen találtam meg a választ, hiába kaptam külső mailt. nem kötözködni szertnék, de nem lehetne a rendelésekhez hasonlóan valami feltett kérdéseim linket csinálni az oldalon ? köszi! szép napot
wan2nail
Válasz
sajnos nem áll módomban kikeresgetni a ki tudja mikor feltett kérdést, máskor jelöld meg a válaszadás időpontját ha hivatkozol egy korábbira! a felvetésedhez nincs sok hozzáfűzni valóm, a minimum, hogy rendszeresen nézed a rovatot amikor választ vársz.
2011-06-17 11:39:52
kares

Szia Bunny! Első kreatin kúrám előtt vag...

Kérdés
Szia Bunny! Első kreatin kúrám előtt vagyok (monohidrát), igyekeztem alaposan elolvasni mindent mielőtt jövök milliószor leírt és alap dolgokat kérdezni, meg beleszaladni egy testes leszúrásba... :-) Tehát tiszta a feltöltési időszak, ez 7 nap lesz, 30g elosztva 5g-os adagokra (101kg vagyok most, de ebből elég sok a zsír), majd a szinten tartáshoz napi 10g, szintén 5g-os adagokban, így a 600g-os kiszerelés kitart közel 2 hónapig. Az is tiszta, hogy nem kell dextrózt használni hozzá, csak szépen közvetlenül a szénhidrátos étkezések (zabpehely, rizs-csirke) előtt benyomni, illetve edzés után a Jumbo Professional-ba megy majd további 5g, amiben szintén ott a szénhidrát. Viszont azt írtad egy korábbi válaszban, hogy fontos az edzés előtti 5g is! Edzés előtt legutoljára max. 2 órával eszem, mert különben nem túl komfortos egy tempós edzés (puffadás, hányinger), illetve dextrózt sem szabad edzés előtt fogyasztani, az inzulinszint ingadozás miatt. Akkor hogyan menjen be az edzés előtti adag? Megiszom simán vízzel, addig rendben, de mi fogja szállítani, inzulin reakció hiányában? Vagy az edzés előttire érthető az edzés előtti utolsó evési időpont is? Köszönöm! Bob
SzineszBob
Válasz
én nem így csinálnám. 5 g edzés után oké, mert ott magas a ch bevitel, de a többit próbáld szinentartásnál minél kisebb, mondjuk 2g-os adagokban a kajával bevinni. edzés előtt nem kell, azt benézted.

más: ismeretterjesztő cikk, bárcsak tudnék minden nap ilyet írni! [link]
2011-06-17 00:21:55
bunny

Szia! 4 hónapja diétázok (ebből 3 hónap ...

Kérdés
Szia! 4 hónapja diétázok (ebből 3 hónap a "90 napos" diéta volt) és 1 hónapja kezdtem edzeni (heti 5x kb 1 óra). Eddig 15 kilót fogytam a 120-ból, kb még ennyit szeretnék). Az edzésem a teremedző útmutatásai alapján: 6 perc bicikli 2 fajta gép megint 6 perc bicikli 3 gép és végül még 6 perc bringa (a gépek nevét nem tudom, de mindegyik felsőtestre hat). Kajában naponta 3x eszem, reggelire zabpehely kis gyümölccsel, ebéd hús+saláta este csak saláta (mindig öntet nélkül, csak olívaolajjal). Most valahogy úgy érzem, hogy megállt a fogyás (de legalábbis lassult - igaz izmosabbnak érzem magam). Jól van ez így és legyek türelemmel vagy valamit máshogy kéne csinálnom?
varma
Válasz
mindent máshogy kéne csinálnod. erre legalább könnyű volt válaszolni.
2011-06-17 00:20:07
bunny

Helló! A következőkben kérném a tanác...

Kérdés
Helló! A következőkben kérném a tanácsodat: Már régóta edzek, szinte mindig tömegelés a célom, szeretek nagy súlyokkal edzeni (a saját erőszintemhez képest) a kaja az 80-90%-os edzés az mindig kemény, kiegészítők is vannak (Volumass35, 100% Whey Protein + Multivitamin) de a várt eredmény az elmarad:( Az egész testes edzés híve vagyok lehet hogy ez a baj? Bontani kéne vagy kitartás, mert növök csak lassan:) Edzéseim H-SZ-P Szerinted bontsam H-K-CS-P -re? Tömegelésnél melyik rendszer a jobb? Válaszod köszönöm.
nagyrob
Válasz
ha régóta edzel és az edzés kemény, hogyan regenerálódhatnál ilyen edzéssel?
2011-06-17 00:19:07
bunny

Üdv Bunny, Három hónapja diétázom, és m...

Kérdés
Üdv Bunny, Három hónapja diétázom, és mivel még a szüleimmel élek édesapám mindig azzal jön, hogy meddig akarom még ezt csinálni. Mert, hogy ezzel a diétával, hosszútávon ártok a szervezetemnek, és rosszat teszek magammal. Szerinte túl "egyhangú" az étrendem és nincs meg benne minden amire szükségem lehet. (17 éves vagyok) Jelenleg így néz ki egy napom, étkezés szempontjából. Reggeli 50g zabpehely 6:00kor+1000mg C-vitamint és egy Scitec Nutrition Daily-Vita-Min, 125g csirke 100g rizs+vegyes saláta 9:00kor, délben 125g csirke 100g rizs+vegyes saláta, 15:00kor egy alma, és 150g joghurt, 19:00kor 125g sovány túró egy egész paradicsommal és paprikával. Heti hat nap így étkezem, vasárnap "csaló" nap, de mértékkel. Elég hosszúra sikeredett, ezért elnézést kérek, de fontos lenne megtudnom, hogy valóban rossz-e ez az étrend, vagy mehet így tovább. Eddig 7 kilót fogytam, erőben nem estem vissza. Előre is köszönöm, Üdv,
kristofkalman
Válasz
mert apád azt mondta, biztos rossz. ne legyé' már hülye! amúgy tényleg szar, de nem azért, mert fater akkora májer. alma, joghurt bazmeg, honnan szeded ezeket, velvetről?
2011-06-16 23:12:36
bunny

Szia Bunny! Nekem a problémám a követ...

Kérdés
Szia Bunny! Nekem a problémám a következő: mostanában feltűnt, hogy egyre jobban remeg a kezem (pontosabban az ujjaim remegnek). Ez kb. 2 hónapja van, de már 1,5 éve edzek. Nem tudom mi lehet a gond, de igazából túlságosan nem is érdekelne ez a remegés, de már alig tudok gitározni .. :S Lassacskán abba kell hagynom, mert így nem megy. Nem tudod, hogy mi lehet a gond, és hogy egyáltalán lehet -e valamit kezdeni ezzel? Köszi! #Kenny
barkenny
Válasz
sajnos az edzés, különösen nagy súllyal és alacsony ismétléssel lerontja az ilyen szintű mozgáskoordinációt, tehát ne jelentkezz agysebésznek sem. azt hiszem vagy választanod kell, vagy magas ismétléssel edzeni.
2011-06-16 22:19:39
bunny

Szia Bunny! azt szeretném tőled kérdezni...

Kérdés
Szia Bunny! azt szeretném tőled kérdezni ,hogy a Scitec Nutrition. Kifejezetten csak testépítőket támogat? Én profi ketrecharcos vagyok eredményekkel több ilyen termékeket forgalmazó cég felkeresett ,hogy támogatnának de én Scitec terméket fogyasztok így gondoltam megkérdezem ,hogy eleve támogatna e? Vagy ennek mi a feltétele? A Válaszod előre is köszönöm üdv Sün
police123
Válasz
én sajnos ebben nem vagyok illetékes. régebben intézem ilyesmit, de ma már nem szeretnék ezzel foglalkozni, tekintve hogy csillagszületikben beégő faszkalap is van a teamben, úgy érzem nekem semmiféle szakmai ráhatásom ilyesmire nem lehet. írj személyesen nekik, de esélyt nem látok.
2011-06-16 22:17:50
bunny

Szeva Bunny! És mi van akkor, ha Mischa...

Kérdés
Szeva Bunny! És mi van akkor, ha Mischa Barton az általad linkelt képen akkor nézett ki úgy, amikor még nem szedte a goji-bogyót, viszont amióta szedi, így néz ki: [link] :-)
jaygab
Válasz
most sokkal jobb, mint a kisminkelt halál, legalább hánytam egy másodikat.
2011-06-16 22:15:40
bunny

Bocsi Bunny a nemrég feltett balfasz kér...

Kérdés
Bocsi Bunny a nemrég feltett balfasz kérdésem miatt.az egyik kommentárba láttam a linket amit bemásoltál,az hány év kemény munkája volt?ha megszabad kérdezni.Mert nekem is a célom a minél nagyobb,és erősebb izomzat....:)
Sas12
Válasz
fene tudja, edzettem ám már régóta csak hol egy év maradt ki, hol tíz. de az érdekes az, hogy milyen kurva gyorsan lehet utána szarul kinézni, nekem ez már hat éve jól megy! :DDD
2011-06-16 22:14:37
bunny

Szia Bunny! Ha lesz szabad 5 perced hal...

Kérdés
Szia Bunny! Ha lesz szabad 5 perced hallgasd meg! Jó öreg Rokker Zsóti barátunk,személyesen megemlít téged is! :D:D A lényeg kb 3:35-nél kezdődik! Üdv!
devir
Válasz
hát link az nincs, de tudom hogy volt a bumerángban, mert a zsoltti, aki amúgy sanyi már hetekkel ezelőtt átküldte hogy hallgassam meg.
2011-06-16 22:13:36
bunny

Szia! Nekem is hasonló tüdő gondom van m...

Kérdés
Szia! Nekem is hasonló tüdő gondom van mint a kérdezőnek, az orvos akit találtam tudott segíteni, most heti 4 karate edzést nyomok gond nélkül. A Budakeszin lévő Korányi tüdő kórházban rendel (ambulánsan is), a neve Dr. Juhász Erzsébet. A sok idiótától orvos fóbiám volt de ő vissza adta a bizalmamat, szakmailag is nagyon ott van és emberileg is. Üdv, Geri
gerylaci
Válasz
köszi!
2011-06-16 12:27:50
bunny

Szia Bunny! Szoktak neked pár ilyesmi té...

Kérdés
Szia Bunny! Szoktak neked pár ilyesmi témájú kérdést írni,így hát énis bátorkodom megkérdezni hogy a minap egy alkalmassági vizsgálat során vért és vizeletet kellett leadni,aminek most kaptam meg az eredményét.A kreatinin szintem magas lett,ez eddig ok mert utána is olvastam meg itt is írtad már párszor hogy nem gáz.Viszont amin nem nagyon tudok kiigazodni az a bilirubin.A konjugált bilirubinom 4 helyett 7 lett,a totál bilirubinom pedig 17 helyett 26.Ez mennyire számít gáznak? csak azért mert úgyis tudom hogy a háziorvosom a sokak által ismert "ne eddzél tovább és ne szedd a porokat" mondatot fogja mondani. Ja és évek óta napi 1 szem allergiagyógyszert szedek ha ez esetleg jelent valamit. Válaszod előre is köszi! Peti
elpé88
Válasz
semennyire sem számít gáznak. ha a bilirubinszint túl magas, a bőröd is besárgul. ennek minimum tízszerese kéne hogy legyen, ahol már aggódnod kellene. valószínűleg a felfokozott anyagcseréd okozza, semmiféle egészségügyi problémád nincs szerintem.
2011-06-16 12:20:54
bunny

Szia Bunny! A következő lenne a problém...

Kérdés
Szia Bunny! A következő lenne a problémám, enyhe tölcsérmellkassal rendelkezem, nem nagy mértékű de ahhoz elég hogy kellemetlenül érezzem magam. Lassan 1 éve folytatok súlyzós edzést de nem sokat javult a helyzet. Többen azt javasolták, hogy hasazás és a mell belső edzése(szűken nyomás?), valamilyen mértékben segítene a problémámon. Válaszodat előre is köszönöm!
sraw
Válasz
teljesen felesleges specifikusan edzeni emiatt. nekem is enyhe tölcsérmellkasom van, de a tömeg ezt elfedi. ha megnézed az első és a legalsó képet (az előttem levő majommal ne foglalkozz) akkor látod, hogy bent van a szegycsontom eléggé. (http://drugsbunny.hu./galeria-4) nem egy tökély, de itt még néztem ki valahogy és ez az esztétikai probléma is elviselhető volt. a rendes tömegnöveléssel, precíz kajálással törődj.
2011-06-16 12:14:51
bunny

Szia Bunny, a \"simán indíthatóság\" ala...

Kérdés
Szia Bunny, a "simán indíthatóság" alatt azt értem, hogy egyetlen BBTV sem indítható, vagy BBTV flash. Mindig hibát jelez. Olyasmit írtatok hogy bizonyos link alatt töröljünk ezt-azt, nos ha ez az egyetlen megoldás kérhetném hogy újra segítsetek picit? A régi lejátszóval semmi gond nem volt.
cheltic
Válasz
először is meg kéne nézned hogy a legújabb verziód van e fent a böngészőből és esetleg megpróbálni másikkal. én 3 féle böngészőt használok alapban, mert mindegyik másban hülye. technikai segítséget a webmaster@builder.hu-n kaphatsz, ha ez nem segít.
2011-06-16 12:08:19
bunny

Üdv Bunny! Azt szeretném kérdezni,hogy

Kérdés
Üdv Bunny! Azt szeretném kérdezni,hogy mi a véleményed a goji bogyóról,annak "szuper" tulajdonságairól.Előre is köszönöm.
fbazsa1
Válasz
meg keltt nézdnem a gulgiban, mi ez a faszság. aszonyga a gugli, figyejj: "Olyan hírességek, mint Madonna, Mischa Barton és Elizabeth Hurley esküsznek rá.". namost iderakok egy micha barton képet: [link] szerintem hagyjuk a goji bogyót a picsába!
2011-06-16 12:06:46
bunny

Üdv Bunny ! Erre a kérdésemre nem talált...

Kérdés
Üdv Bunny ! Erre a kérdésemre nem találtam sehol választ, ezért vagyok kénytelen Hozzád fordulni : a megadott "séma" szerinti pulzus tartományomat kiszámoltam. (220-életkor)x0,65 és (220-életkor)x0,75. Így nekem 119 és 138 között jön ki az aerob tartomány. Viszont az alappulzusom 90 feletti. Ez azt jelenti, hogy felültem a biciklire és 4 tekerés után 120 volt a pulzusom úgy, hogy meg sem éreztem. nyilván ez a súlytöbblettől van. (36 éves, 140 kg vagyok, orvosi kivizsgálás, EKG, szívultrahang, stb. hibátlan) Szóval ilyenkor mit vegyek alapul pulzus céltartománynak aerob munkához ? Köszönöm.
totemya
Válasz
nem kell aggódnod. ez a pulzus céltartomány túl van misztifikálva, ráadásul különösen túlsúllyal nem nagyin szabad pörögni. nem baj ha nem érzel semmi, tekerd csak a biciklit!
2011-06-16 12:03:52
bunny

Szia! 21 éves lány vagyok, régebben aktí...

Kérdés
Szia! 21 éves lány vagyok, régebben aktív sportoló és vékony, izmos voltam, aztán térdsérülés, önsajnálat, blabla... +10 kg lett a vége. A honlapodnak hála nemrég összeállítottam és belekezdtem egy 10 hetesnek szánt diétába, mely leginkább a csirkemell, barnarizs, túró, zabpehely elemeket tartalmazza, heti 4 aerob edzéssel és 2 alakformáló tornával. Sajna az első aerobozás (kocogtam) tönkrevágta a térdem, az egynapos kórházi üldögélés után pedig közölték: részleges porcleválásom van, amit "sürgősen" meg kell műteni (azaz december helyett már aug.-ra kaptam időpontot), addig viszont semmi ugrabugra, futás, stb, mert csak a szentlélek tartja egyben a térdem. Ilyen esetben mi a teendő? Persze csinálom tovább a kajálást, de ér-e az magában valamit? Gondolom a 10 hetet mindenesetre kitolhatom 15-20ra :(
gin
Válasz
a kajálás az alap, indig ér valamit, de elmondom mit hibáztál be: az alakformáló baromság helyett el kellett volna menni terembe súlyzós edzeni. most még megteheted, ne félj tőle. lábedzés persze tilos, de van felsőtested is. a súlyzós edzés megtanítja a testedet arra, hogy a kaját ne zsírba tegyem hanem ott használja fel a tápanyagokat, ahol kell.
2011-06-16 12:02:43
bunny

Szia 16 éves vagyok és 55 kg 172 c...

Kérdés
Szia 16 éves vagyok és 55 kg 172 cm Magas Most vettem Jumbot és Multi-Pro Pak ott. a Kérdésem az hogy, hogy szedjem őket a Multi-Pro Pak - 1 tasakot egyszerre vegyem be vagy szét osszam ?
zoltan_f3a1
Válasz
1 tasakot hova szeretnél szétosztani? már ott sejtettem, hogy nem vagy egy rubikkocka-kirakó világbajnok, amikor felfogtam, hogy ehhez a kérdéshez leirtad a testsúlyodat, mintha mondjuk esetleg 176 centisen és 80 kilósan máshogy kéne szedni a vitamint. most üljünk le, és gondolkozzunk közösen: vajon miért tették egy tasakba az összes vitamint? miért nem csomagolták a komponenseket külön-külön? tudom, hogy a zizi cukor is egy tasakban van, mégsem kell megenni egyszerre az összeset - ez megtévesztő lehet. mégis gyanakodhatnál mint columbo, hogy ha ez elvileg napi adag, akkor túl sok varáció nincs. de tőlem szét is oszthatod, ha ez boldoggá tesz és nagyon ráérsz. csak meg ne kérdezd, hogy melyiket mikor.
2011-06-16 12:00:39
bunny

Szia Bunny! A kérdésem az lenne, hogy di...

Kérdés
Szia Bunny! A kérdésem az lenne, hogy diéta alatt van olyan napszak/időszak amikor a legkevésbé bűn elfogyasztani egy kis gyümölcsöt? Gondolok itt ébredés utáni, aerob utáni kajálásra vagy nincs ilyen a legjobb napközben étkezések között? Köszi.
drake05
Válasz
nincs, diétában mindig igazságosan rossz. amúgy edzés után a fruktóz jól jön.
2011-06-16 11:53:39
bunny

Hello! ha a széles fekvőtámaszt be rako

Kérdés
Hello! ha a széles fekvőtámaszt be rakom a mellhez utolsó gyakorlatként az mennyire erősitit a mellett vagy vegyem ki ?
dodes96
Válasz
ne vedd ki a melled, ez még nőknél is rosszul hangzik.
2011-06-16 11:08:15
bunny

Hali! Nekem olyan téma körben lenne ...

Kérdés
Hali! Nekem olyan téma körben lenne a kérdésem, hogy 185 centi magas vagyok kb és 80 kiló. 1 éve kondizok és most mellette megyek el boxolni és úszni is mellette. Na én mindezek mellett szeretnék még pár kilót felkapni úgy fél éve próbálkoztam egy kreatin monohydrate + jumbo kombóval de igazság szerint nem hozott túl sokat. Most kreatin foszfátot (biotech,Creatine Phosphate 5000) szeretnék szedni Hyper Mass 5000el. A kérdésem az lenne, hogy a krea.foszfátot hogyan szedjem? Mert van ahol edzésnapokra 4 adagoló kanalat írnak van ahol csak 2őt. Tehát edzésnapokon és pihenőkön mennyit szedjek belőle? A hyper masshoz ugyan ez lenne a kérdésem, hogy edzés/pihenőnapokon mennyit és mikor? Előre is köszönöm:)
kimmel
Válasz
kreatin foszfátot ne szedj, mert az szar és akkor mindketten biztosra mentünk.
2011-06-16 11:07:09
bunny

Szia Bunny! Szeretném elkezdeni az első...

Kérdés
Szia Bunny! Szeretném elkezdeni az első kreatin kúrám,de nem tudok eligazodni a sok információ között,miszerint mivel lehet és nem együtt szedni. A shop.builder egyik oldalán azt írják hogy 2010-es überfasza tanulmány:mehet a kreatin fehérjével meg minden egyébbel,a másik oldalon pedig a transzporton kívül NEM érintkezhet a kreatin más tápanyaggal 20-30percig. Gondolom Te már túl vagy pár kreatinkúrán és a kérdésem hogy akkor mi az igazság? Előre is köszi
Joci0827
Válasz
a kreatin a marhahúsban vajon érintkezik-e fehérjével? a kreatintranszponrtok legnagyobb faszsága, hiogy nincs egyéb tápanyag.
2011-06-13 23:34:40
bunny

Szia Bunny! A kérdésem igazán egyszerű. ...

Kérdés
Szia Bunny! A kérdésem igazán egyszerű. Érdekelne, hogy az összes "nagy" testépítő miért kelbimbót, és brokkolit fogyaszt napi 1 étkezésekor köretnek, ha a zöldborsó tápértékek alapján, mindenben lényegesen odaveri őket? Csupán az íz a lényeg, vagy valami tény fölött elsiklottam? Válaszodat előre is köszönöm!
Vlauraa
Válasz
a zöldborsó cukortartalma miatt.
2011-06-13 23:33:52
bunny

Szia Bunny! Én tulajdonképpen a vélemén

Kérdés
Szia Bunny! Én tulajdonképpen a véleményedet szeretném kikérni,(...) Válaszodat előre is köszönöm! András
phoenix0129
Válasz
az általad említett büdös patkány az egyik legnagyobb féreg ebben a sportban. jobb ha nem teszed ki magad annak, hogy átbasszanak, meg amúgy is, pfejj.
2011-06-13 23:10:55
bunny

Szia! Boginak üzenem, akinek tüdőgyóg...

Kérdés
Szia! Boginak üzenem, akinek tüdőgyógyászra lenne szüksége, hogy keresse meg Dr. Mucsi Jánost. Gödöllőn rendel, de van magánrendelése is. Nagyon normális, segítőkész ember. Csak ajánlani tudom. Google-ba keressen rá "Dr.Mucsi János" és ott meg van minden elérhetőség. Remélem segítettem valamit. További szép napot, jó edzést, egészséges életet!
lez
Válasz
köszi! van egy barátom aki írt ezzel kapcsoltban, neki asztmatikus allergiája volt és meg tudták oldani az orvosok gyógyszeresen.
2011-06-13 16:37:47
bunny

Kedves Bunny! Terheléses asztmám van,ho...

Kérdés
Kedves Bunny! Terheléses asztmám van,hogy csináljak aerobot,hogy hatásos legyen a zsírégetés és ne menjen át kardióba,ha a pulzusom már egy normál sétától 130? Van erre valami technika? Egészségügyi részről szerinted tudna nekem tanácsot adni valaki a pulmonológuson kívül?(ő egy bunkó állat) Köszi: Bogi
darksoul90
Válasz
egyszerűen maradj a normális sétánál. orvosra sajnos nincs ötletem, egyszerűen próbálkozz többel is, keress másik tüdőgyógyászt.
2011-06-13 11:31:24
bunny

Jó napot kívánok bunny . Azt szeretném ...

Kérdés
Jó napot kívánok bunny . Azt szeretném magától megkérdezni , hogy melyik lenne a hatásosabb és eredményesebb egy 15 éves számára. Ha egy edzésen az összes izomcsoportját megdolgoztatja egy kicsit,vagy egy edzésen 3 izomcsoportra öszpontosit és azt dolgoztatja meg keményen. Előre is köszönöm a vállaszod .
gyuri22
Válasz
nembaj, ha eldöntöd hogy tegeződsz-e vagy magázódsz, mert egyszerre hülyén néz ki, de mi ebben a rovatban tegeződünk, olyan ez, mint a nagybani piac. 15 éves kedzőbnek kezdő átmozgató edzést kell végezni.
2011-06-13 11:29:36
bunny

Szia Bunny! Ezt a Kathi Bela oltast figy...

Kérdés
Szia Bunny! Ezt a Kathi Bela oltast figyeld... :D A sok napiszaros biztos nem vagja, de en beszartam. :D Az a Kathi Bela? :D:D:D [link]
tommy8819
Válasz
rosszindulatú ez a béla! :DDD
2011-06-13 11:25:40
bunny

Kedves Bunny! Mopedrajongó "agyaroggyan...

Kérdés
Kedves Bunny! Mopedrajongó "agyaroggyantaknak": Élj gyorsan! [link] Filmhossz:2perc,5másodperc Jó munkát és egészséget'
papillon
Válasz
2011-06-13 11:22:30
bunny

Üdv. Segítséged szeretném kérni. A jobb...

Kérdés
Üdv. Segítséged szeretném kérni. A jobb térdem rendszeresen fáj futás után. Kb 2-3 éve kezdődött. Eleinte pihenőkkel próbáltam megoldani de hosszabb pihenő(3-4 hónap) után mikor ismét elkezdtem futni megint fájt. Multi pro-t ásványi anyag tablettát és joint-xet is szedek. Joint X-et csak kb egy hónapja. Arra gondoltam talán valami aminosavval kéne próbálkoznom vagy ez rossz irány lenne? A bal térdem teljesen jó csak a jobb térdem fáj. Leguggolni is sokszor fájdalmasan tudok csak. Ha viszont hanyagolom a futást egy időre és ugy guggolok akkor nem fáj. Köszi a segítséget előre is. Ja és egyszer még régen kérdeztem hogy a bicepsz görcsömet hogyan tudnám csillapítani és káliumot ajánlottál és be is vált! Köszi ezt is. Üdv. Dávid
takacsdavid
Válasz
2011-06-13 11:08:13
kares

Szia Kares! 26 éves srác vagyok, 9 éve ...

Kérdés
Szia Kares! 26 éves srác vagyok, 9 éve hobbiszinten naturálon testépítek átlag heti 3 alkalommal, sok küzdősportot űztem már mellette, mostanában heti 2-szer járok kick box edzésre. Jelenleg diétázom, célom 88 kg-ról lemenni 80 kg-ra. 2 hónapja állandó alsóhát fájásom van ha ülök. Ha állok, futok, edzek, vagy bármit mozgok akkor nem fáj csak ülésnél jön elő. A röntgen lelet a következőt állapította meg: "Jobbra convex torsios hajlat. A kp. szakaszon a zárólemezek egyenetlen kontúrúak. A ventrális peremek kihegyezettek. Kifejezetten balra convex torsios hajlat. A porcrések számottevően nem szűkebbek. L V proc. tranversusa mindkét oldalon tömeges. bal oldalon a sacrummal állizületet képez melyben arthrosisos jelek láthatók. L IV csigolya az V fölött 2 mm-es ventrál felé elcsúszva áll. A p med: méresékelt szűkebb rések" A reumás doki lefordította magyarra: gerincferdülés, csigolyaelcsúszás, porckopás. Írt fel 10 alkalomra gyógytornát fizikoterápiával, doloflex sprayt ha fáj, valamint ízületvédők szedését kúraszerűen. Kérdéseim: izületvédőket lehet folyamatosan szedni vagy kúrákat kell belőle csinálni? Te milyen mozgásterápiát javasolnál? Ezeket a problémákat helyre lehet 100%-ig hozni? Melyek azok a testépítő gyakorlatok amiket szigorúan el kell kerülnöm? A heti 2 kick box mennyire ront a helyzeten? A doki ezt a sportot nem javasolta, mert csavaró, nyíró erő éri a gerincet. A kick box edzőm meg pont a bodybuildinget nem javasolta :) Évek óta szedek izületvédőket, jelenleg Mega MSM + Mega Glükozamin napi 1szem mindkettőből. Érdemes lenne mellé még valami profibb cuccot is beszerezni pl. Arthroxon? Nem célom egyik sportágból sem a versenyzés. Fő szempont az egészség megőrzése hosszú távon, állóképesség, ütő-rugó erő növelése, valamint egy izmos test felépítése. Köszönöm a válaszodat!
buthe
Válasz
jól néz ki így lefordítva a probléma, csak az a gond, hogy lényegesen komolyabb, mint amire ebből a három szóból következtetsz. sajnos a kick box garantáltan csak súlyosbítani fogja a tüneteidet. viszont a testépítés sem jó. ami számodra a legmegfelelőbb lenne: kick boxhoz hasonló funkcionális izomzat felépítése, átvariált testreszabott gyakorlatkivitelezéssel illetve gyakorlatpárosításokkal, rengeteg nyújtással, némi ízületmobilizálással.
2011-06-13 11:06:54
kares

Hali! Nekem az lenne a kérdésem hogy mi ...

Kérdés
Hali! Nekem az lenne a kérdésem hogy mi a geciért (már bocsi) de 2 hónapja nem bírok fejlődni nem haladok semennyire se!? 190 cm vagyok 77kg az edzésem:1nap: fekveny. > 45fok > 45fok tárogatás 2 (super set) > tárogatásgépen > tolóckodás > lenyomáscsigán>2kezes bicepsz > kalapács > koncentrált 2nap: lehúzás hátmögé> lehúzás mellhez> fűrész> 1kezes oldalra emelés> majd előre emelés> állighúzás> vállvonogatás felváltva csinálom őket 2 napot pihenek (szerda, péntek) amikor kiegészítésnek elmegyek focizni. A kajálásom nincs rendben (napi 3 étkezés) és 1dül edzem otthon, 60kgval szériázok először 12 majd 3x10et nyomok az lenne a másik kérdésem hogy az nagy baj hogy beletolom a hátam (szinte mindig) ??? mert ha nem homorítok akkor csak 4et tudok belenyomni a 60ba... Légy szíves válaszolj és előre is köszi.
3karakter
Válasz
elsősorban azért, mert nem érted, nem két hónap ebben a sportban nem idő. mellesleg ha a kajálásod nincs rendben, mi s szart vársz? na vajon miért nem fejlődsz?
2011-06-13 11:04:09
bunny

Heló Bunny! Az lenne a kérdésem hogy tud...

Kérdés
Heló Bunny! Az lenne a kérdésem hogy tudnál-e valamilyen külön gyakorlatot a csuklóm erősítésére, esetleg ha nem gyakorlatot akkor valamilyen tevékenységet.. Eddig az alkarozással próbáltam erősíteni de azzal nem volt valami nagy hatás... (Szkanderozáshoz kellene [ezzel erősödne számottevően de mivel nincs állandó ellenfél ezért így nem megoldható az erősítés] versenyszerűen) Mit tudnál ajánlani?
hardad
Válasz
pedig a csukló erősítésre a csuklóbehúzásnak működnie kell!
2011-06-13 11:02:43
bunny

Helló! Nem vagyok testépítő, még csak n...

Kérdés
Helló! Nem vagyok testépítő, még csak nincs is sok közöm az edzéshez, mert akaratgyenge vagyok, csak ritkán tudom rávenni a tohonya fejem arra, hogy lemenjek és szenvedjek a terembe. A haverjaim ilyen nézőpontból - hozzám hasonlóan - balfékek, mert inkább bekúrunk, és egy túlzsúfolt klubban basszuk a rezet, másnap meg mindenki sír, hogy mennyire szarul van. Szóval nem sokat húzzuk egymást a sport felé. Amiért írok, az annyi lenne, hogy látom mindenfelé ezeket az erős embereket. A testépítő versenyeken látható figurákhoz nem igazán hasonlítanak esztétikailag, gyanítom nem is szálkásítanak. Akkor esznek mindenfélét és gyúrnak mint állat? Szemetet esznek, vagy minőségi ételeket? Van ennek így értelme? Köszi a választ, sok türelmet, és további sikeres karriert!
kezdő86
Válasz
az a helyzet, hogy ez erősemberek nem mentesítenek titeket. de félreértés ne essék: nem KELL sportolnod és nem kell jól kinézned sem. a te döntésed hogy mit akarsz. a közhiedelemmel ellentétben és nem szoktam fikázni senkit azért, mert szarul néz ki, csak azokat, akik emellett rinyálnak. én is szarul nézek ki, de én egyrészt megtehetem mert nem érdekel, másrészt fontosabb céljaim vannak. ha neked az tetszik, hogy nem foglalkozol a kajáddal és bebaszol, akkor csináld ezt. de persze meglesz az egészségügyi ára. az erősemberek szeretnek jókat enni és szarnak a diétára, de ettől még kőkemény edzésmunkát végeznek. őszintán szólva a legtöbb bodys beszarna, ha ezeket a beteg edzéseket végig kéne csinálni, így nem csoda ha emelett nem diétáznak. bár van ilyen, pl. s stavros mániákusan jól akar kinézni, ezért diétásan kajál, dobozból. szóval van értelme annak is, amit a testépítők csinálnak, annak is amit az erősemberek és annak is amit te, de a te életmódod értelme csakis a szórakozás. szerintem egy élet meg nem állhat szórakozásból, mert akkor elég kevés sikerélményed lesz.
2011-06-13 11:01:15
bunny

Helló Bunny! A videókészítéssel kapcsola...

Kérdés
Helló Bunny! A videókészítéssel kapcsolatban kérdeznék. 1 Te melyik programot használod videóvágásra 2. milyen progival csinálod (ha te készíted) a BB.TV-k elején azokat a marhajó animációkat, intrókat? További jó mindent, és bocs az offért! Üdv: Geri
og49
Válasz
marhára kivagyok még ma is, de próbálok egy két választ adni. ez pl. egy könnyű kérdés! 1. edius 2. én nem tudok animációt csinálni, ezeket más csinálta nekünk.
2011-06-13 10:43:45
bunny

Hello Bunny! Lenne egy kis problema ami...

Kérdés
Hello Bunny! Lenne egy kis problema amire hatha te tudsz valaszt adni. Edesanyamrol van szo, sajnos rokkantnyugdijas 3 eve mutottek meg csipo protezissel.meg kellett volna gyogyulnia, de szinte csak rosszabb lett,egyfolytaban kezelesekre jar injekciokurara,meg furdo masszazs,meg felirtak vmi elektromos gepet h stimulalja az izmokat munkara(itt mar volt rola szo h lofaszt nem er kiveve ha nem sorvad a labad)stb, es semmi eredmenye az orvosoknak lovesuk sincsen mi lehet a gond talalgatnak,volt minden vizsgalaton nem talalnak semmit igazan.azt mondjak az protezis helyen be van gyulladva es menjen pestre ott van egy doki aki erre specializalt es majd megmuti de ez szeretnenk elkerulni, a masik laba is nagyon faj az is szinten be van gyulladva de nem tudjak mitol es nem tudnak ra mit adni.most proenzi3at irtak fel neki, ha jol tudom az olyasmi mint a joint-x?mondtam neki vegyunk joint-xet abban tutti az van ami ra van irva es hatha hat.problema az kopik a masik oldalan a csiponel a csont sajnos igy nehezkes a jaras, a hata egyfolytaban faj es persze a laba is. barmilyen otletet szivesen varok mert mar mashoz nem tudok fordulni. es elore is koszonom hogy szansz ra idot. A Blog istencsaszar csak folytasd tovabb es a barmokkal ne foglalkozz, nem erdemlik meg hogy elvegyek az idodet. Tisztelettel: Aren
aren85
Válasz
rossz hírem van: erre itt nem tudunk kielégítő választ adni. 3 év nagyon sok idő egy csípőprotézisnél. mivel rokkantnyugdíjas, gondolom nem 70 feletti, ezért különösen nem érdemes elbatagellizálni a problémát. azt tudnám javasolni, hogy nézessétek meg egy specialistával, illetve egyrészt addig -ha sokára kaptok időpontot- másrészt ha esetleg ki lesz írva operációra akkor az előtt néhány hétre fektessétek be rehabra. mi debrecenben a deoec-en pl folyamatos együttműködésben vagyunk az ortopéd klinikával (mondtam már, hogy rehabon dolgozom?)
2011-06-13 10:42:08
kares

Szia! A problémám a következő. Gyakran f...

Kérdés
Szia! A problémám a következő. Gyakran fáj a térdem, és persze kattog rendesen. Bemelegítést rendesen megcsinálom, vizet is iszom ahogy kell (20kg/1l), edzésnél persze többet. Sajnos csak kb.1 éve mélyedtem bele ebbe és ehhez hasonló témába. 11 éve sportolok. Kérdésem pedig. Ha az ízületvédők megelőzésre vannak, mennyiben segítenek helyreállítani már meglévő problémát (még nem nagy a baj, de ha már 22 évesen ezt érzem, nem tudom mi lesz velem 10 év múlva...) Előre köszi a választ. Minden jót!
lorelej
Válasz
nem igaz, hogy megelőzésre vannak. érdemes szedni őket akkor is ha már van valami probléma. szemezgess ezek közül: [link] ne feledd, egy ilyen kúra 3-5 hónapig is elterthet, mert az ízületi porcnak nincs vérellátása, hanem az ízületi folyadékból táplálkozik, ezért hosszú ideig tart a felszívódás.
2011-06-13 10:22:59
kares

Helló Bunny és Karesz,segítségeteket sze...

Kérdés
Helló Bunny és Karesz,segítségeteket szeretném kérni bevallom őszintén büdös trehány voltam és soha nem szerettem edzeni vállra és elvétve edzettem csak, az a problémám hogy most elkezdtem folyamatosan edzeni vállra (HETI 1)és elkezdett fájni a vállam,mikor nem kap terhelést egyáltalán nem fáj ide oda tudom tekergetni nyújtani a kezem,főleg oldalemelésnél érzek egy tompa fájdalmat pedig direkt nem nagy súllyal edzem,elég hosszan melegíttek és még mellé kenem nicoflex krémmel is!Félek hogy a rotátor izomköpenyemmel van probléma jó lenne valami biztató,Tudom igy látatlanban nem egyszerű de ebben kérném segítségeteket mit javasoltok mit tegyek pihentessem,gondolkoztam hogy kéne már vennem izületvédőt is abból melyiket tudnátok ajánlani??Köszönöm válaszotokat!
darmingert
Válasz
első körben próbáld meg kicsit lendületesebben kivitelezni a gyakorltatokat, nagyobb mozgástartományban. és a válledzés előtt-után legyen pihenőnap.
2011-06-13 10:10:04
kares

Hello Bunny! Az én kérdésem kicsit más t...

Kérdés
Hello Bunny! Az én kérdésem kicsit más témájú lenne, mint az eddig elhangzottak, ugyanis arra lennék kiváncsi, hogy szerinted miért van az, hogy bizonyos testépítők és fitness versenyzők sokszor sportolóhoz méltatlanul viselkednek. A következő képet egy szomszédos ország egyik fitness versenyzőjének facebook adatlapján láttam, és mélységes felháborodást váltot ki belőlem, amellett, hogy arra sarkallt, hogy kikérjem a véleményed. Igaz én nem vagyok versenyző, soha nem is leszek az, csak magamnak edzegetek itthon, ezért nem biztos, hogy van jogom 1 versenyző viselkedésével kapcsolatban miérteket feltenni, de ez....ez aztán kicsapta a biztosítékot. Ha én, aki nem vagyok versenyző, meg tudom állni, és van annyi eszem, hogy ne igyak alkoholt, meg ne szívjam azt a szar cigit, akkor egy profi versenyző, aki megjárta az IFBB-t miért nem tudja? Ráadásul a hülye kiteszi egy közösségi oldalra(monduk helyes, hadd lássa mindenki, milyen idióta). Egyszerűen nem fér a fejembe ez a dolog. Egy profi sportolónak példaértékűnek kellene lennie. Igaz, hogy nem vagy az apja a képen szereplő hölgynek, meg senkinek aki ezt csinálja, de azért kiváncsi lennék, hogy akkor most miért, meg hogy is van ez a dolog szerinted. Végül itt az a bizonyos kép: [link]
szabofighter
Válasz
ebben a képben semmi gáz nincs. kicsit túlspirázod. de egyébiránt igazad van: amikor mondjuk a fibon sétálgatva látom, hogy minden fitness modell bagózik és a profi testépítők 90%-a (hogy a durvább dolgokat ne is említsem) akkor elgondolkodok, hogy miben is sport ez? én általában többre tartalak titeket, akik lehet csak 70-80 kilósok vagytok, de rendesen kajáltok és edzetek, odafigyeltek amire kell, nem a tükötr előtt bassztátok magatokat a nagy önimádatban és kamagra nélkül is tudtok kúrni.
2011-06-11 20:56:22
bunny

:) Bocs, nem úgy értettem, hogy fizikail

Kérdés
:) Bocs, nem úgy értettem, hogy fizikailag éppen hol vagy, hanem, hogy főleg írásos formában hol tudlak elérni. Aztán időd függvényében......
Szacsics
Válasz
a honlapomat baszottnehéz megtalálni, rajta van a mélcímem alaposan elrejtve, jó eséllyel fél év múlva válaszolok, ha egyáltalán nem mezei edzőválaszol téma, amire nem szoktam.

más: holnap mopedrally. 220 km-t megyünk terepen rendes robogókkal, vagyis 50 köbcentis fossal, 10-12 óra alatt. a csapat a kares és én. és egyáltalán nem mi vagyunk a legnagyobb agyaroggyantak.
2011-06-10 18:48:53
bunny

Szia Bunny! Egy honlap kérdés-felelet...

Kérdés
Szia Bunny! Egy honlap kérdés-felelet rovatában találtam az alábbit: (KÉRDEZŐ) "Sokat sportolok, futok, és súlyt emelek. Egy hónapja elkeztem szedni táplálék kiegészitőt, amivel izomtömeget lehet növelni, és azóta felment a vérnyomásom 160-170 körülire. Ön szerint van összefüggés a kettő között? Nem cigizek, nem vagyok túlsúlyos sem. VÁLASZ (Orvostól) Szerintem van összefüggés és sürgősen hagyja abba a szer szedését. Ha sportol, fut, súlyt emel - már rengeteget tesz az egészségért, teljesen fölösleges az izomerőt nem, csak a látványát "javító" anyagcsere befolyásoló, sokszor tartós kárt okozó kiegészítő. A vérnyomást aztán is ellenőrizni kell, ha nem megy vissza, orvoshoz kell fordulni. dr. Asbót Richard Namármost nekem ma volt munkaegészségügyi vizsgálat és 180 ill 190/100-at mértek. Ehhez tudni kell, hogy szarráizgulom magam mindenfajta vizsgálat előtt. Így volt ez ma is. Pár hónapja ismét elkezdtem edzeni, és természetesen fogyasztok fehérjét is táplálékkiegészítő képében (is). Azért csak megkérdezlek, hogy van-e összefüggés az edzésem és a magas vérnyomásom között? Mert nem szeretném abbahagyni. És mi a véleményed a fent beidézettről? Mert szerintem baromság a táplálékiegészítőre fogni. Asszongya: "szer". No comment. :-)
amakai
Válasz
az orvosidióta szokás szerint azt se tudja, miről beszél.
2011-06-10 18:46:19
bunny

Egyébként majd legközelebb azt írom, hog...

Kérdés
Egyébként majd legközelebb azt írom, hogy te rohadt fasszopó geci mi a kurva anyádért nem válaszolsz, az biztosan jobban fog tetszeni, és nem szólsz be, hogy rinyálok...
szaboakosbme
Válasz
írj be még hat másik rinyát is, szerencsétlen fogyatékos hülye, szerinted itt ülök egész nap? leszarom mit írsz, gyökér, húzz a picsába, az a lényeg!
2011-06-10 18:45:34
bunny

Kedves Bunny! Békarajongó asszonyokna...

Kérdés
Kedves Bunny! Békarajongó asszonyoknak: Béka a fürdőben [link] Filmhossz: 2perc 6másodperc. Megdöbbentő a válaszgyorsaság!!! Nagy köszönő levél június végén. Jó munkát és egészséget!
papillon
Válasz
2011-06-10 15:14:23
bunny

Nem tudom mi volt olyan gáz a kérdésembe...

Kérdés
Nem tudom mi volt olyan gáz a kérdésemben, hogy nem válaszoltál, kb betéve tudom az egész oldalt, de nincs olyan rovat h, csóró, adottságokhoz és gépekhez igazodó edzésterv Szabó Ákos részére. Hidd el igyekeztem minden edzéstervet megnézni, de nem találtam olyat ami a francia rúd és egyebek nélkül végezhető lenne. Sajnos nincs rá lehetőségem h profi edzőterembe járjak, németországban tanulok, ösztöndíjból, örülök ha a kolinak van egy edzőterme ami bár elég silány, de szeretnék mozogni. Bátorkodtam kikérni egy profi véleményét, mert én nem vagyok kompetens benne, hogy hogyan tegyek össze magamnak egy edzéstervet. Ha csak idő hiányában nem válaszoltál, akkor szíves elnézésedet kérem ezúton is.
szaboakosbme
Válasz
azért nem válaszoltam mert a faszomat verem egész nap unalmamban, agykombájn! bátorkodj elolvasni a szabályzatot meg gondolkodni is, valamit kérdezz meg egy pszichológust hogy a hisztispicsaság egészséges dolog-e egy férfinak?
2011-06-10 15:13:25
bunny

hali! szokás szerint édesanyámra rábízta...

Kérdés
hali! szokás szerint édesanyámra rábíztam a vásárlást, és vett nekem olyat hogy olivapogácsa-olaj. ez egészségesnek számít?? van oylan jó mint a sima szűz olivaolaj? vagy inkább hagyjam meg nekik a rántottsúhoz? XD előre is köszi
legyenez
Válasz
sütni tökéletes!
2011-06-10 15:11:01
bunny

Sziasztok! Tudom hogy elírtátok már h

Kérdés
Sziasztok! Tudom hogy elírtátok már hogy is indíthatóak a videók, de nincs tervben egy olyan lejátszó ami simán indítható? Köszönöm a választ!
cheltic
Válasz
mi az hogy simán indítható?
2011-06-09 06:19:38
bunny

Szia, jó- e az edzés utáni 1 adagoló kan

Kérdés
Szia, jó- e az edzés utáni 1 adagoló kanál jumbo prof és 1 kanál whey proffal kombinált turmix, vagy a jumbot érdemes külön inni? Köszönöm
body8
Válasz
matekoljad ki szépen, mennyi fehérjét szeretnél bevinni és az hogyan jön ki!
2011-06-09 06:18:27
bunny

Szia Bunny! Most olvastam a következőket...

Kérdés
Szia Bunny! Most olvastam a következőket... Súlyos habmérgezéssel kórházba szállitották azt a budapesti fiatalembert aki gyúrás után turmixot fogyasztott. Kiderült, hogy a turmix habosodása okozta a mérgezést. Szakértőnk rövid vizsgálat után megállapította hogy a turmix egy instant izomnövelő-szer, a BBTech Csiga Nutrition 120% Snail Protein készítménye volt. A fiatalember eszméleténél volt amikor riporterünk a hogyléte felől érdeklődött: "Épp a napozinos tapasztalataimat meséltem a kondis társaknak, amikor lehajoltam a papucsomért hogy eltegyem a táskámba,ekkor összeestem" A rendőrség rövid vizsgálat után kizárta a body.builder.hu oldalon tevékenykedő edző, Drugs Bunny felelősségét, a Gyakran feltett kérdések törvénycikkely 50.vastagbetűs bekezdésének 2-3. sorában foglaltakra hivatkozva. Az edző, Bunny, kérdésünkre csak annyit mondott: "Szélmalomharc". A fiatalember, feljelentést fontolgat a Csiga Nutrition ellen. Igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálják a nemrég bejegyzett gyártó esetleges felelősségét, és ha bebizonyosodik többek közt a káros protein- és vitamintartalom, akkor a cég súlyos bírságra, esetleg teljes betiltásra számíthat.
theywith
Válasz
bazeg tökre azt hittem az első két mondatnál, hogy olvastál valami faszságot tényleg. de hamarosan írok egy fosmagazinban megjelent arnold schwarzenegger cikkről, az s epite!
2011-06-09 06:17:58
bunny

Üdv Bunny! Egyszer olvastam, hogy inkább...

Kérdés
Üdv Bunny! Egyszer olvastam, hogy inkább 1000szer válaszolsz magánéleti problémákra, mint ugyanazokra a kérdésekre 3szor, hogy pl. parizeres zsömlét eszek meg futok miért nem fogyok?....Tekintettel arra, hogy megannyi fronton kell helyt állnod, hol vagy hogy zavarjalak véleménykérés ügyben, csak mert ennyire tanácstalannak, kilátástalannak soha nem éreztem magam!
Szacsics
Válasz
ez eddig oké, de ha a kérdés az hogy hol vagyok, akkor éppen itt, de mingyá' megyek kecskemétre.
2011-06-09 06:16:25
bunny

Csáó Bunny! Az lenne a kérdésem,hogy a 4...

Kérdés
Csáó Bunny! Az lenne a kérdésem,hogy a 4tojásos tészta elsőrangú szénhidrát?-azért kérdezem mivel ezt nem találtam sehol és a rizst nem ehetem meg mert nem tudom megemészteni és írdatlanúl fáj tőle a hasam, de a tésztától nem! Ez megfelel a rizs helyett vagy ez csak másodlagos szénhidrát forrás?
stejmi17
Válasz
a négy tojásos tészta egy szar. ha tésztát használsz, csakis telejs kiőrlésűt!
2011-06-09 06:15:42
bunny

Sziasztok! sokat kerestem a rovatban kér...

Kérdés
Sziasztok! sokat kerestem a rovatban kérdésemre a választ de nem találtam ezért bátorkodom feltenni. bicepsz edzésével kapcsolatban. növelném az ő méretét de úgy néz ki ő nem akarja. milyen edzés technikát helyezzek előtérbe, hogy kellőképp sokkoljam bicepszem és növekedésre sarkalljam? inkább nagy súly, csalós bicepszezéssel? több koncentrált gyakorlat? esetleg több 12es széria? segíts hogy melyik hatékonyabb tömegnövelés szempontjából
TesztoBoy
Válasz
2011-06-09 06:14:32
bunny

szia Bunny! az lenne a kérdésem hogy iz...

Kérdés
szia Bunny! az lenne a kérdésem hogy izületvédő szedésnél kell e szünetet tartani na ezt most amiatt kérdezem hogyha huzmaosabb ideje szedem akkor hozzászokhat esetleg a szervezet és nem lesz olyan jó a hatásfoka. köszi a választ előre is ha a kérdés kicsit fogyatékos akkor bocs üdv.
andris92
Válasz
a levegőhöz hozzászoktál-e?
2011-06-09 06:12:54
bunny

Helló! Most ezért lefogsz tolni engem d

Kérdés
Helló! Most ezért lefogsz tolni engem de mi a véleményed a máj fogyasztásáról?
John1988
Válasz
a belsőségeket nem szeressük! szív, máj, here, majomagyvelő nem kell!
2011-06-09 06:12:32
bunny

Hello Bunny.szeretném segítségedet kérni...

Kérdés
Hello Bunny.szeretném segítségedet kérni.barátnőm formában szeretné magát tartani: bicikli, görkorcsoja, erobik, súlyzos edzés segítségével.a táplálkozása pedig nem megfelelő.úgy mond "szemetet" eszik.ezért fordultam hozzád, hogy milyen táplálékkiegészítőt tudnál neki ajánlani????válaszod elore is koszi.
rossi 46
Válasz
szemét kaja mellé teljesen felesleges a tápkieggel erőlködni. ennyiből szarjon bele 'oszt menjen plasztikai sebészhez. itt van például egy link a fórumból, egy nagyon szimpatikus ostoba kurva, akinek nyilván nem volt pénze személyi edzőre, meg csirkemellre: http://www.starvilag.hu/hir-164-tara-reid-szex-kozben.html mondjuk, már maga a starvilág nevű magazin is erős gyökérállat szintre vall. szép magyar nyelvünk, érted "star" meg "világ" egyben, junó, mert a parasztnak nem elég trendi leírnia sztárt magyarul.
2011-06-07 23:04:56
bunny

Kedves Bunny! KÖSZÖNET! Most hálás...

Kérdés
Kedves Bunny! KÖSZÖNET! Most hálás köszönetem első részeként két kétperces filmet küldök. Motor, elsőbbségadás: [link] Mopsz, Kutya-Ember: [link] Még egy köszönőlevelet fogok írni júniusban, mert hálás vagyok az irdatlan mennyiségű munkádért, amit értünk elvégzel. Az egyszeri, hosszabb és konkrétabb lesz. mert nem akarom az idődet rabolni. A honlapot két és fél éve olvasom rendszeresen. Nem vagyok testépítő. Kérdésem nincs. Jó munkát és egészséget!
papillon
Válasz
köszi! mint láthatod te is és mindenki, baromi elfoglalt vagyok, még rátesznek a hülye hobbijaim is, bár én azokat is a ti szórakoztatásotokra próbálom használni. érdekes, hogy most például bejött egy béka a lakásban, frankón és az asszony ennek örül, mert szereti a békákat. a múltkor a fürdőszobában találtam egyet, gondoltam is, hogy nem egészen ép, de azt állítja hogy nem ő hozta be. akartam még valami poénosat írni, de azt közben elfelejtettem! de addig is hallgassuk meg a zsolti a béka című számot: [link]
2011-06-07 22:55:22
bunny

Szia Bunny! A zabpehely helyettesíthető

Kérdés
Szia Bunny! A zabpehely helyettesíthető zabkorpával a reggeli turmixban? Ezzel kapcsolatban lennék kíváncsi a véleményedre.
balage000
Válasz
a zabkorba azért nem egyenlő a zabpehellyel, de elvileg igen.
2011-06-07 22:47:54
bunny

Szia Bunny! A vállam miatt kérném a v...

Kérdés
Szia Bunny! A vállam miatt kérném a véleményed. Amikor elkezdtem voltam 49 kg, vékony csont, es gondolom emiatt satnya izületek és mindig valamivel gond volt... Most 77 korul mozgok, szálkásan és az a gond, hogy fekvenyomásban, pl. most 85kg az utsó széria(tudom nem sok) és oldalemelésnél is a bal vállamban szorító érzés van, meg ropog mint állat. Most veszek megint izuletvedot és azlenne a kerdesem, hogy szerinted mennyi a glükozamin/chondroitin/msm felső határa amit még érdemes szedni ÉS még a legfontosabb, hogy amig nem jön helyre csináljam kisebb sullyal ahol nemfáj vagy teljesen pihenjen a váll? Köszönöm szépen előre is!
krisztian17
Válasz
általában az előirt adag duplájánál feleseges többet használni. a váll nagyon érzékeny ízület, nyugidtan menj magas ismétlésre!
2011-06-07 07:46:31
bunny

Hello! mi a különbség a széles és szűk

Kérdés
Hello! mi a különbség a széles és szűk fogású huzodzkodás között?
dodes96
Válasz
a fogásszéleség!
2011-06-07 07:45:20
bunny

nahát, épp megdícsérlek h mily széles sp...

Kérdés
nahát, épp megdícsérlek h mily széles spektrumú tájékozottságra tettél szert és mily kifinomult terminológiával ékesített gondolataid szállnak tova sportra és értelmes életmódra éhes csemeték agytekervényeihez, erre gorombáskodsz.. ez a megnyilvánulásod nem fogja mémként replikálódva gyarapítani az emberiség kulturális örökségét ellentétben pl. az Alapismeretekkel...
goldenvasorum85
Válasz
dicséretképpen helyezz már el valami fémtárgyat a végbeledben 1-2 napra, köszi!
2011-06-07 07:45:05
bunny

Üdv! Érdeklődnék, hogy mit gondolsz a \'...

Kérdés
Üdv! Érdeklődnék, hogy mit gondolsz a 'cékláról'? elvileg millió 1 jó tulajdonsága van, gyakorlatilag van benne 100g-ként 6-8g cukor (éppen diétában találtam rá és ugyebár ez nem olyan frankó akkor..). Bár a GI-je (amit cukorbetegeknek találtak ki, tehát valamit számíthat.. fene tudja..) alacsonyabb mint a rizs-é és igy a pufi rizs-énél is amit eszem. Itt el is bizonytalanodtam... Jelen pillanatban üvegeset eszem, amit sajnos ecetes-cukros lütyiben raknak el, bár átmosom vizzel, de ez csak átmeneti megoldás míg nem találok valahol rendes növényt. Tehát még1x, mi róla véleményed? Maradjaka brokkolinál?.. köszi és üdv!
dagiman
Válasz
kevés céklát egyél és nem oszt!
2011-06-07 07:43:41
bunny

Szia Bunny! Most nem kérdezek, csak a...

Kérdés
Szia Bunny! Most nem kérdezek, csak az 1000 gramm szénhidrátos srácra reagálnék. :D Szóval igazából annyira hihetetlen emberek vannak... Elmondanám neki, hogy én 85 kiló vagyok, tömegeléshez napi 210 gramm fehérjét viszek be, 530 gramm szénhidrátot és 30 gramm zsírt. Ez kajában úgy néz ki, hogy naponta 600 gramm csirkemellfilé, 60 gramm fehérje turmixból, 40 gramm szőlőcukor, 500(!) gramm rizs, 150 gramm zabpehely és 30 gramm lenmagolaj. Remélem nem írtam el semmit. :D De a lényeg, hogy nem tudom az illető látott-e már megfőzve fél kiló rizst. Jó kis mennyiség, tényleg, még 5 részre bontva is. Az én étrendemet feltornázva le kéne tolnia kábé napi 1 kiló rizst a többi kaja mellé. :D Hát nem is tudom, de ha szerinte ez vihető, akkor főzzön már ki egyszer ennyit csak úgy próbának, egy kiló rizs 250 forint, szóval annyit megér. De szólok előre, hogy legalább két nagy lábast készítsen ki hozzá. :D Jah, és nekem is rohadt gyors az anyagcserém, a legtöbb ember ennyi kajától már gurulna, de mivel ő meg 65 kiló, ezért szerintem még hozzám hasonló brutál anyagcserével is elég kellene legyen neki az, amit én eszem, szóval először próbálkozzon meg mondjuk az én étrendemmel, itt a minta, sok sikert. ;) A rovat meg alap, hogy jó, néha, amikor napokig nem válaszolsz kérdésekre már hiányérzetem van, mert reggeli mellé mindig téged olvaslak, ha van mit. :D A baromságokon jót röhögök, az értelmes kérdésekből meg leszűröm az infókat, amik hasznomra válhatnak, szóval csak így tovább. Na szeva!
divine
Válasz
ja, hát jó lenne ha a hiányérzet miatt nem válaszolnék napokig, de egyszerűen nincs időm. a barmoktól meg nyilván gyakran kedvem sem.
2011-06-07 07:43:24
bunny

Szevasz Bunny! Tudom hogy sok amatőr ké...

Kérdés
Szevasz Bunny! Tudom hogy sok amatőr kérdezget tőled, és már eleged is van belőle, de kérlek olvasd végig és ha van rá mód, válaszolj. A kérdésem az lenne, hogy mit szólnál a következő összeállításhoz: Reggel felkeléskor, és este fele (lefekvés előtt?) Power Protein (http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=2939) edzés után pedig Nitro Pure Whey Gold (http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=6727) ehhez ennék zabpelyhet, vagy muslit? Melyik a jobb: musli, vagy zabpehely? Ez mellet megpróbálok a lehetőségeimhez mérten normálisan enni. A cél: Nyilván egy kis izomszerzés is, de egy súlyos, már múlófélben lévő (de sajnos még fennálló, egyébként daganatos) betegség miatt, egy kis erőnlét növelés, kicsi tömeg növelés de nem hízás, és mint említettem egy kicsit normálisabb testalkat. Mindenre szeretnék edzeni, de főleg has, mell, kar, mert a betegség előtt, tehát kb.8 hónapja még 83kg voltam. Amúgy 26 éves ffi és jelenleg 56kg vagyok a 168-as magasságomhoz, és nagyon le vagyok gyengülve, így szerintem érted a problémámat. Valamint nézegettem az edzésterveket is, ezért nem arra kérlek hogy írj nekem edzéstervet, csak egy tanácsot hogy nekem melyiket kellene alkalmaznom? Amit még ehhez tudni kell az, hogy tavaly Dec.10-én műtöttek, ahol kivették a jobboldali mellékvesémet egy 10X12X7cm-es daganattal együtt, és egy 25cm-es műtéti heg van az alsó bordaívem mentén. Köszönöm előre is. (u.i.: az orvos szerint ezeket lehet szedni mértékkel)
johnyka
Válasz
ha az agyadat vették volna ki, lenne mentség, de agy nem nagyon van. figyejjé:

2011-06-07 07:41:42
bunny

Csáó Bunny! Az lenne a kérdésem,hogy ...

Kérdés
Csáó Bunny! Az lenne a kérdésem,hogy 100% Whey Protein-t mikor ajánlod inkább edzés előtt vagy után mert halottam,hogy az hosszú felszívódású és akkor inkább előtte egyem?
edda112
Válasz
ez esetben sosem, de az edzést sem nagyon.
2011-06-07 07:40:19
bunny

Kedves Bunny! Ne haragudj, de elég na...

Kérdés
Kedves Bunny! Ne haragudj, de elég nagy szakmai hibát vétettél a kannibálos válasznál. A kannibalizmusnak 3 fajtáját különböztetjük meg: -Az ember, mint élelmiszer - Rituális kannibalizmus - Kannibalizmus, mint "privát őrület" ezek egyikére sem jellemző a húg elfogyasztása, esetleg a második esetben, az is csak a hozzátartozó halála után és kizárólag az endokannibalizmusra jellemző, ebben az esetben pedig nem az élvezet dominált a rokon elfogyasztásával kapcsolatban, hanem a tisztelet. (pl. a wari törzsnél). Maradok tisztelettel HAmmhamm
ffodor
Válasz
valóban igazad van, bár én feltételeztem hogy a húg is ember, de nyilván nincs mindig így.
2011-06-07 07:39:01
bunny

Szevassz Bunny, a kérdésem az lenne, hog...

Kérdés
Szevassz Bunny, a kérdésem az lenne, hogy kreatint akarok nyomatni viszont az a baj h kicsit magas a vérnyomásom /140 körül szokott lenni/,szóval arra gondoltam ,hogy vagy nem lenne betöltés csak mondjuk 10g/nap, vagy minimális lenne naponta mondjuk 5g/nap edzés után ha ennek van értelme...?! Amúgy kaja ok, vitamin ok!Vagy hagyjam a picsába?? Mit gondolsz??kösz a választ!!
hobbibody
Válasz
az edzés utáni kreatin visszatültésnek is van értleme, azt javasolnám!
2011-06-07 07:37:30
bunny

Szia Bunny. Sajnos új munkahelyem v...

Kérdés
Szia Bunny. Sajnos új munkahelyem van és teljes káosz van nálam... Eddig mindig 2 re hazaértem és 3kor már edzés volt és ehhez volt igazítva az étrendem. Napi 6-szór eszem. De most reggel 6-tól este 6-ig dolgozom. Reggel 3:40kor kelek hogy megtudja csinálni az edzést 6-ig. Kérdésem a következő: 1. edzés előtt fél órával betoljam a proteines zabpelyhes túrmixom? 2. illetve most akkor mikor kezdjek enni és meddig ehetek? Sajnálom ha kérdésem kicsit butaság de összezavarodtam és nem akarom hogy eddig munkám és elért fejlődésem kárba menjen egy ilyen dolog miatt... Üdv.: Zsolt
biohazardxxx
Válasz
ha edzés előtt jóval felkelsz, akkor tudsz enni, ergo mehet a turmix is. egyébiránt ugyanúgy kell enned, mint eddig: reggeltől lefekvésig, arányosan elosztva a kaját. de várjá. leírom neked a hetemet: nemsokár aindulok vmax zsoltihoz robogó teleszkópszárat egyengetni a hétvégi mopedrally miatt.kora délután egy plymouth fury teszt. közben meg kéne írnom egy robogóblog postot és egy yamaha bws tesztet és ki kell mennem a yamaha harmatihoz. eddig csak a hobbi volt. ki kell mennem ma esztergomba is, majd a scitechez. közben irni egy magazin cikket, megvágni a mai flasht és a scitec horvátországét, elkezdeni a fibot. holnap forgatás erdős csabival, meg kell írnom az arnold film szövegét mert csütörtökre ott a színész a stúdióban, valamint spot szövegeket. meg kell vágnom az indexes bbtv- verziót. el kell kezenem összerakni a következő bbtv anyagából azt ami én vágok. csütörötkön egy másik szerelőhöz megyek a másik robogóval és a héten be nem fejezett tételeket folytatom, mert azokra amúgy egyenként nem lenne elég egy nap. pénteken forgatok miskolcon, szombaton 10-12 órás mopedrally. ennek nagy része olyan kreatív munka, amihez ihlet kell, nem tudsz csakúgy akármikor leülni hozzá. szerinted hogy egyek?
2011-06-07 07:37:05
bunny

Hello Bunny! Oly sokszor kérdezték kere...

Kérdés
Hello Bunny! Oly sokszor kérdezték keresték már nálad! Most elérhető mindenki számára! [link]
Blocker
Válasz
gonosz ember lehetsz te! :DDD
2011-06-07 07:26:16
bunny

Szia Bunny! Egy 88 kg-os srác vagyok ...

Kérdés
Szia Bunny! Egy 88 kg-os srác vagyok és 2 hete diétázok. A kérdésem az lenne, hogy betartva a diétás étrendet (rizs, csirke, zöldség, tojásfehérje stb.) a kiszámolt kalória bevitelem még durva közelítéssel sem haladja meg az 1700-1800 kcal-t (fél kiló csirke, 100-120 barna rizs, egyéb), holott egy általam hitelesnek titulált táblázat alapján még egész napos henyéléssel is 2000 kcal-ra lenne szükségem, mérsékelt izommunkát igénylő tevékenységet fojtatva (ez lenne a napi aerob séta, vagy bicikli) pedig 3000 kcal-ra lenne szükségem ahhoz, hogy ne veszítsek izmot. Jó lehet ez az okfejtés? Ha igen kell-e és mivel emelnem a kalóriabevitelemet? Az jó ha "marékszámra" eszem a földimogyorót (nem a sózott, hanem az egészben kaphatót) például? Köszönöm válaszod.Üdv!
drake05
Válasz
menj fel 3000 kalóriára, maradj ott egy hónapig, miután egy grammot se fogysz, gondolkodj el.
2011-06-07 07:24:58
bunny

Üdv! Közel fél év tömegnöveléssel sike...

Kérdés
Üdv! Közel fél év tömegnöveléssel sikerült felszednem 15kg. Az első tömegnövelőm elszedése után jelentkezett a mellbimbó keményedése(csak az egyik). Emellett érintésre fájdalomérzet is jelentkezett. AZ első kérdésem az lenne, hogy ezt okozhatta a felszedett zsír, vagy esetleg valami más van a háttérben? Szerinted mitől válhatott érzékennyé? Később aztán a másiknál is jelentkezett, de mára érdekes módon elmúlt a fájdalom, keménynek még mindig kemény, mondhatni kissé hegyes. Ha ezt a növekvő ösztrogén szint okozta és tovább folytatódik, akkor szerinted kialakulhat belőle gynaecomastia? Azóta már szálkásítok, de a gyna. ellen úgy tudom, h nem segít. Ha ösztrogén blokkolót szednék akkor az használhat e, és ha igen, akkor egy ilyen "amíg gyúrok addig szednem kell" termékké válna számomra? Bocs a hosszas fogalmazásért, és remélem tudsz hasznos válasszal szolgálni! Thx!
tomatoma
Válasz
hacsak nem valami alja szenny terméket használtál, amiben ki tudja mi van, akkor nem lehet tápkiegtől ginekomasztia. az edzés által kiváltott hormonális változások azonban okozhatják. magyarul: edzel, ettől nő a tesztoszteonszinte, amit nomrálisan követ az ösztrogénszint. próbálkozz természetes hormonszint optimalizálóval, mint az estro block. és ne aggódj, önmagában is lehet csak átmeneti.
2011-06-07 07:24:09
bunny

mocskos faszbuk szülemény... (link megsz...

Kérdés
mocskos faszbuk szülemény... (link megszűntvagyhibás) Tudom hogy telibe kellene szarnom az ilyet ,de felbassza az agyamat ! Viszont kínomba röhögök rajta,az is valami. Mióta ezzel a sportal foglalkozom rájöttem hogy ,az emberiség nagyobb része agyhalott. Üdv nektek ! !
wheypro88
Válasz
amikor valaki leírja hogy "meik", onnantól kezdve tökmindegy, mit ír. igen, az emberiség nagyobb része agyhalott. és nem agyhalottnak lenni mindennél fontosabb, még az izomzatnál is.
2011-06-07 07:19:51
bunny

Szia Bunny! A nagy kérdésem az lenne hog...

Kérdés
Szia Bunny! A nagy kérdésem az lenne hogy az aludtej mennyire jó proteinforrás a túróhoz és egyéb joghurtokhoz képest? Nem találtam a kalóriatáblázatban hogy hány %a fehérje az aludtejnek. Mintha a tejsavót is valami ilyesféleképp nyernék, sajtkészítés melléktermékeként, és az aludtejben elég sok folyékony tejsavó van. Köszi előre is!
edorius
Válasz
sem a tej, sem a joghurt nem jó proteinforrás, talán azért nem találtad meg táblázatban a fehérjetartalmát, mert lényegtelen, amúgy meg az aludtejben kurva sok tejsavó van, gondolhatod, tejsavó proteint csak a hülyék isznak, meg a tudatlanok, nem mindenki okos mint te! az alapismereteket mi a náthás faszért nem lehet elolvasni?
2011-06-07 07:17:56
bunny

Üdv Bunny! Olvastam az elsőbbségadásos c...

Kérdés
Üdv Bunny! Olvastam az elsőbbségadásos cikked, nem tul biztató és az a baj hogy barmok azok barmok rosszidőben is. Most kezdenék el tömegnövelni rájőve arra hogy eddig szarul edzettem, vékony szálkás alkat vagyok, Jumbo van tervben. viszont van egy kis egészségügyi gáz. ahol lehet akár napokkal edzés után is ég mindenem és elég nehézkesen emelem a végtagjaim, sokszor zsibbadnak is, volt olyan 2 hét mikor csak egyszer edzettem és akkor is. Ez mitől lehet ? persze gondoltam énis izomlázra de ennyire ? és ha csökkentettem a sulyokon akkor is. Kérdésem hogy ajánlatos e igy elkezdeni megint tömegnövelni vagy előbb kiküszöbölendő a probléma vaéahogy, de akkor hogy ? Kösz előre is!
wan2nail
Válasz
vérellátási, kardiológiai problémák jutnak eszembe. gondolom ezzel választ is kaptál.
2011-06-06 22:27:36
kares

Sziasztok! Karesznak pontosítanék: az a...

Kérdés
Sziasztok! Karesznak pontosítanék: az alkar belső oldalán a könyök közelébenés maga a könyökömben lép fel a fájdalom tólódzkodás alsó és bicepsz felső holtpontnál illetve súly nélkül is ha kb 100-120 fokban meghajlítom a karom! ja és kizárólag a bal könyök ami rkoncátlankodik! Lóbalzsam crotalgin kb 1 órára elmúlasztja a fájdalmat! join health-et halolajat és c 1000 et eszek és lassan 1 hónapja pihentetem!
kean
Válasz
ezek alapján golfkönyökre gyanakszom. vizsgáltasd meg! reumatológust, vagy reumában jártas gyógytornászt kell keresned.
2011-06-06 12:43:52
kares

Üdv! alsó hasizommal kapcsolatos kérdése...

Kérdés
Üdv! alsó hasizommal kapcsolatos kérdésem lenne! milyen gyakorlattal tudom az alsó hasizom azon részét szűkíteni ami az ágyéktól indul felfelé. [link] bocs ha érthetetlenül írtam mellékeltem egy kép linkjét hogy érthető legyen mire gondoltam. válaszodat előre is köszönöm
TheSituation
Válasz
szűkíteni? hőre lágyuló polietilénből vagy?
2011-06-06 12:39:10
kares

Üdv Kares! Szabolcs vagyok. Már rég besz...

Kérdés
Üdv Kares! Szabolcs vagyok. Már rég beszéltünk ezért írnék egy gyors helyzet jelentést, had lássa mindenki. A kezeléseid óta egyszer sem ugrott ki a vállam, nem recseg és egyre stabilabb. Megindult a javulás, az elmaradott izomcsoportjaim is kezdenek felzárkózni (a módosított edzésnek is hála, azt is köszönöm). Szinte mindenhol 25%-os fejlődést értem el súlyok terén is. Szerintem elég jó referencia lettem, őszintén szólva én se számítottam rá hogy ilyen hamar ennyit javulok. Csak ajánlani tudom mindenkinek a segítséged.
olovio
Válasz
köszi, hogy leírtad ezt, főleg mivel nem hallottam rólad már több mint két hónapja. örülök, amikor sikerül segíteni egy olyan problémán amitől életképes az egyén de nem tökéletes az életminősége. a te problémád ráadásul alulfejlett ízület miatt alakult ki. ebből is látszik, hogy az ízületek stabilizálásában milyen fontos szerepe van az izmoknak. sok sikert a további edzéshez.
2011-06-02 12:54:15
kares

Hello Bunny.Egy olyan kérdéssel szeretné...

Kérdés
Hello Bunny.Egy olyan kérdéssel szeretnék feléd fordulni,hogy elkezdtem gyúrni, és sok ember véleményét kikértem már a fehérje porokról.Ven aki azt állította h folyton vérzik tölle az orra mióta szedi és hogy egészségtelen. Ezért fordulok hozzád.Neked mi a véleményed róla?Bocsi hogy ezzel fárasztalak.Előre is köszönöm
Sas12
Válasz
nekem az a véleményem, hogy basszad orrba azt a barmot, akkor tényleg vérzik.
2011-06-01 21:24:48
bunny

szia Bunny. 16 éves vagyok,és most kezdt...

Kérdés
szia Bunny. 16 éves vagyok,és most kezdtem el kondizni kondigéppel.megszeretném kérdezni,hogy tudnál e segíteni hogy milyen edzéstervet állítsak/állítassak össze? Tömeg növelni szeretnék.
FreSh01
Válasz
két kannibál áll a hegyen. az egyik megszólal: "te, jön fel a húgod!" "hol?" "hát itt: boaaa!"
2011-06-01 20:42:07
bunny

Szia Bunny! Edzésgyakorisági kérdéssel f...

Kérdés
Szia Bunny! Edzésgyakorisági kérdéssel fordulok hozzád. Kísérletezős fajta vagyok és figyelek a testem reakcióira. Tömegnövelés a célom és azt vettem észre, hogy heti 1 edzés izomcsoportonként kevés és túl hosszú idő telik el a következő edzésig. Az edzéseim minősége megfelelő de ha heti 2x edzek 1 izmot akkor jobban jön fel a tömeg. Ezt az alsótest felsőtest bontásos tervnél vettem észre. Elég gyorsan regenerálódok, kaja ok. Az előbbi bontás jó de a legjobb ha több részre bontom az edzéseket. Milyen fajta beosztással tudnám még sűrűbbre venni az edzésnapokat, hogy túledzett se legyek de meglegyen a megfelelő stimulálás. Súlyt növelek, ismétlésszámok 6-20, pihenő rendben, kaja maximális és tiszta, terveket időnként váltogatom. Bocs ha bonyolultan fogalmaztam, ha van valami ötleted azt előre is köszönöm. Üdv és a legjobbakat.
arpi87
Válasz
ja jobban nő a tömeg akkor csináld így. én is így voltam ezzel, csodálkoztam is, miért nem tudom elhagyni a 70 kilót.
2011-06-01 20:27:43
bunny

Hali! Így a válaszokat hallgatva eszemb...

Kérdés
Hali! Így a válaszokat hallgatva eszembe jutott egy régóta fennálló problémám, amit most szeretnék megkérdezni tőled, hogy mit gondolsz, valahogy ki lehet-e kerülni. Már más is írta, hogy alapismeretekben ugye írtad, hogy úgy működik, hogy 2 sorozat között annyi pihenő kell, hogy légzés és pulzus a nyugalmira álljon vissza. Na most, mivel és általában piramisban megyek felfelé, ezért nem sokszor tapasztalom, csak azoknál a gyakorlatoknál, ahol fix súllyal x-szer y ismétlést csinálok/csinálnék a következőket: Fekvenyomásnál pl eltervezem hogy 4*12-t fogok letolni. Viszont, ha pont úgy lövöm be a súlyt, hogy első sorozatban 12 legyen, akkor első sorozat után hiába pihenek akér 4-5 perceket is, a többi 3 sorozatban max. 8 ismétlést tudok csinálni, ill. a további sorozatokat sosem tudom úgy kezdeni, hogy egy picikét ne venném gyorsabban a levegőt és ne lenne magasabb a pulzusom az átlagosnál. Vagyis a probléma valami olyasmi lenne, hogy sztem elég lassan áll visza a pulzusom nyugalmi szintre, illetve, hogy az első sorozatban nagyon elfáradnak az izmok, többiben kevesebb ismétlést tudok csak tolni. Mint mondtam általában piramis-ban megyek felfele, ezért ez nem sokszor jelent gondot, csak a véleményedre lennék kíváncsi! Ahoi!
tuto558
Válasz
nem kell ezt a kérdést túlspirázni és figyelgetni a pulzust. amikor képes vagy megcsinálni a következő sorozatot, csináld meg és ne tököréssz: ennyi az egész!
2011-06-01 20:26:57
bunny

Hali! Diákmunkában egy aqua parkban dol...

Kérdés
Hali! Diákmunkában egy aqua parkban dolgozom heti 3-4 alkalommal 5 óra hosszat. Egy hatalmas üvegbúra alatt van az egész építmény, így a nagy a hőség és a pára , ennek következtében izzadok, nem gyengén.Most kezdtem kreatin kúrába, már megvolt a feltöltési szakasz, befolyásolja ez a napi több óra "szauna" a kreatin kúrát, illetve az edzés hatásosságát? Az 5 óra munkaidő alatt megiszok 2-3 liter vizet, remélve hogy ezzel tudom pótolni az elveszett folyadékot. Egyébként hihetetlen hogy el vannak hízva az emberek, 10 felnőtt közül 6 durván elhízott, és 12-16 évesek is annyira túlsúlyosak hogy valami félelmetes, de ebédre kétpofára tömik a lángost kólával! Másik:főoldalon olvastam a kisebb súlyokkal, nagyobb ismétlésszámmal történő súlyzóst edzést, teljesen logikusnak tartom az ott leírtakat!Ennek fényében akkor ha én pl. 10-12 kilós egykezes súlyzóval jobban érzem a bicepsz gyakorlatot, akkor simán megcsinálhatok belőle akár 20-as ismétléseket is?És a magas ismétlésszámokat hány sorozattal érdemes végezni? Köszi előre is, Üdv és Jó munkát!
kamate87
Válasz
ha többet izzadsz, több folyadékot kell inni, hogy pótold a kiizzadt ásványi anyagokat, de egyébiránt nincs jelentősége. a második kérdésedre a válasz egyértelmű.
2011-06-01 20:10:54
bunny

Hello Bunny! Ha nem nagy kérés akkor ...

Kérdés
Hello Bunny! Ha nem nagy kérés akkor kérlek pár képet tolj már majd a kis bullmasztiffról ha lesz rá időd! Feltétlen szeretném megnézni mennyit nőtt, meg amúgy is. Köszi!
rizscsirke
Válasz
ugyanakkorák voltak: [link] [link]
2011-06-01 19:48:44
bunny

Szia Bunny! Nem jeleníti meg az előző ho...

Kérdés
Szia Bunny! Nem jeleníti meg az előző hozzászólásom,ugyhogy leírom mégegyszer. Hétfőn edzettem először 2 hét kihagyás után és azóta a jobb bicepszembe iszonyatos izomláz van. a bicóm belső részén.vállmagasságig alig bírom felemelni a karom kinyújtva. pihentetnem kéne pár napot vagy elég ha kenegetem vmivel? válaszod köszi előre is!
mr jack
Válasz
hogy jelenítené meg idióta, ha még nem válaszoltam? talán elolvasnád a kibaszott szabályzatot, KÖTELEZŐ ugyanis!
2011-06-01 19:42:41
bunny

Szia Bunny! Az lenne a kérdésem hogy v...

Kérdés
Szia Bunny! Az lenne a kérdésem hogy van egy étrendem amit elkezdtem és kiszámoltam ugy hogy én 20év 175cm 65kg vagyok Fehérjebevitelem:320g,Szénhidrát:750g,zsír:130g az oldalon jelenlévő kalkulátor segítségével kiszámoltam hogy kb mennyi fehérjére,szénhidrátra.és zsirra van szükségem!Az étrendem ezek mind jóval felülmúlja,de az lenne a kérdésem igazán hogy meddíg tudom ezt enni vagy is hogy ez az étrend 1év után is ugyan úgy jó lesz mint most?mert 65kg vagyok de ez kb 75-80kg-os testsúlyú embernek az étrendje most vagyok 65kg ha felhízok 70-75kg-ra akkor még ugy úgy jó lesz nekem ez az étrend vagy akkor már másikat kell írnom? A másik kérdésem hogy mi történik akkor ha nagyon sok szénhidrátot eszek pl.1000g felett(étrendkigészítőkkel,de jobban szilárd kaja lenne benne) tudom hogy hihetlennek hangzik csak azt szeretném megtudni hogy ekkora szénhidrátbevitel elhízáshoz vezet vagy zsirosodáshoz? Segítséged köszönöm!
stejmi
Válasz
2011-06-01 18:59:24
Bunny

Hello Bunny!! Az lenne a kérdésem, hogy ...

Kérdés
Hello Bunny!! Az lenne a kérdésem, hogy a mellem felső része nem igazán reagál az edzésre pedig heti 2 szer edzek rá! 1szer csak a felsö részre és ugy sem reagál! oldalrol nézve mindha (le lenne esve a mellem) nem tudnál valami tanácsod adni?? mert én már nem tudom mit csináljak vele!! köszi előre is a válaszod!!
lucsok
Válasz
2011-06-01 18:59:18
Bunny

Szia Bunny! Több kérdésem lesz, bocsi a ...

Kérdés
Szia Bunny! Több kérdésem lesz, bocsi a hosszért. 1. A teremben árulnak ilyen "müzli" szeleteket, mindenféle csoda dolog van ráírva: pl. fehérje 30g egy szeletben. Itt meg is akadtam, nem tudok most több adatod mondani, mert matekoltam, hogy létezik ilyen? Persze egy csirkemellet nem cserélnék ilyen csokira, de mondjuk vészhelyzetben jó, ha letolok az arcomon ilyenből egyet-kettőt? 2. Írtad alapismeretkben, vagy valahol, hogy van olyan edzésforma, ahol a pulzusod két sorozat közt hagyod, hogy visszaálljon majdnem a nyugalmi szintre. Kérdés, ez miért jó, vagy mire jó? Nem okoskodni akarok, mindössze érdekel. Köszi szépen, ha lefárasztottalak, sorry.
Davee89
Válasz
2011-06-01 18:59:12
Bunny

Üdv Bunny! Olyan próblémám van h 2 év...

Kérdés
Üdv Bunny! Olyan próblémám van h 2 év után ismét nekiálltam edzeni 1 hónapja újra diétázok rendesen, viszont minden étkezés után fáj a gyomrom. A kajákra nem vok allergiás. Viszont annyi változás van h a napi folyadékbevitelem 80% zöld tea ez közre játszhat benne?
Blocker
Válasz
2011-06-01 18:57:22
Bunny

Sziasztok!21 éves egyetemista srác vagyo...

Kérdés
Sziasztok!21 éves egyetemista srác vagyok 68 kg és 178centi.Az utóbbi években az rendszertelen táplálkozás és alkoholbevitel miatt az alapvetően vékonyabb testalkatomra sikerült felszednem 5-8 kiló felesleget ami leginkább a hasamon és az oldalamon láthato ,ami igen kellemetlen mert 5 éven keresztül sportoltam és nem volt ilyennel problémám és nagyon elegem van abbol hogy behuzott hassal járjak az utcán vagy ne menjek le a strandra 35fokba.Ezért szeretnék tőletek segítséget kérni néztem az étrendeket és találtam egy olyat hogy: [link] most jelen pillanatban ezt az étrendet követem minden nap 40-60 perc szobabiciklizéssel ,de nemsokára redelek tőletek majd húzockodót illetven az étrendben szerepelő kiegészítő port.Kíváncsi lennék a véleményetekre hogy mi lehetne számomra a leghatékonyabb a zsír eltüntetésében hogy változtassak-e valamin vagy emellett szedjek e esetleg vmit vagy más edzést is csináljak-e.Nagyon szépen köszönöm!Bálint
dirtyhand
Válasz
2011-06-01 18:57:12
Bunny

Hello Bunny! Március óta ondóhólyag g...

Kérdés
Hello Bunny! Március óta ondóhólyag gyulladással küzködöm, sajnos azóta kisebb nagyobb megszakításokkal antibiotikumokat szedek. Az lenne a kérdésem, szedhetek-e kreatint ebben az időszakban amíg antibiotikumokat kapok. Edzéskre járhatok és járok is folyamatosan, hetente háromszor. üdv
Kukker
Válasz
2011-06-01 18:57:02
Bunny

Szevasz Bunny! Kreatin problémám van. A...

Kérdés
Szevasz Bunny! Kreatin problémám van. A szokásos nem megy a monohidrát. Az a dilemmám, hogy elkezdtem a monohidrát kúrát kb 4 héttel ezelőtt, és nem hatott. Szedtem, mert azt hittem, hogy majd 2.-3. héten lesz valami, de nem lett. Úgyhogy arra gondoltam, hogy nyomom tovább 2 adag attackal edzésnapokon, de: Nem tudom meddig csináljam, mert akkor most be vagyok töltődve, és akkor már csak 4 hetet szabadna, vagy nem vagyok betöltődve, és kezdhetném előlről a kúrát? /8hét/ Köszi a választ.
andrás094
Válasz
2011-06-01 18:56:53
Bunny

Szia Bunny! Bocs, ha esetleg ezt a kérdé...

Kérdés
Szia Bunny! Bocs, ha esetleg ezt a kérdést másodjára küldöm el, lehet nem kaptad meg, vagy én rontottam el valamit. A fekvenyomásról kérdeznék. Az a helyzet, hogy nem érzem a mellizmomat, hanem az első vállat meg az alkaromat. Szűknyomásnál is. Pedig a vállaim hátul vannak, és lassan végzem a gyakorlatot kis súllyal. Van valami ötleted, hogyan segíthetnék azon, hogy az első delták ne kapjanak annyit? Vagy csak gyakoroljam tovább, és majd belejövök? Köszönöm türelmedet.
grievous64
Válasz
2011-06-01 18:56:45
Bunny

Szia! Most álltam neki a kondizásnak és...

Kérdés
Szia! Most álltam neki a kondizásnak és hát van egy pár kiló feleslegem. 182 cm vagyok és 78 kiló.Vettem Hyper mass 5000-et és Creatyn Monohydratot e kettő segitségével el fog tünni a felesleg vagy diétázzak is mellé? Üdv
Pakolo
Válasz
2011-06-01 18:56:38
Bunny

Üdv! Szeretnék érdekl?dni a szálkásításr...

Kérdés
Üdv! Szeretnék érdekl?dni a szálkásításról. Ha én szeretnék elkezdeni szálkásítani,akkor a hagyományos edzésen felül (ami nagy súlyokkal történik) utánna érdemes mellé betenni pl. 30-40 perc kardio-t? (pl.futás) Így az edzés,akár 2 óra hosszára is nyúlhat,heti 3-szor edzek. Továbbá az érdekelne még,hogy érdemes lenne valami szert szednem pl.(L-karnitin) vagy ha a diéta rendben van akkor nem fontos. Olvastam azt is,hogy az ideális súlyfelesleg 5-8kg,szálkásítás el?tt. Én 175cm magas vagyok,77kg. Szerinted érdemes elkezdeni a szálkásítást ilyenkor vagy még próbáljak magamra szedni néhány kilot? Gondolom ez relatív,mert ki hogy érzi. Válaszaidat el?re is köszönöm! Csabi
cabodnb
Válasz
2011-06-01 18:56:31
Bunny

Szia Bunny ! Megint én. Étrendet irogat...

Kérdés
Szia Bunny ! Megint én. Étrendet irogatok itt egy papirra, tulajdonképpen megvan, csirke,marha, risz, szilárd étkezés nagyon rendben van, grammra pontosan kimérve (erőemelés a cél leginkább, de én hiszek a mérésben itt is...és ha egyszer lemértem, akkor tudom, hogy legalább az alá ne menyjek, mert tömegnövelés van ezerrel, mert kell az erőhöz sok izom). De a kérdésem: kiegészitőkkel vagyok bajban...erről kérdeznélek: 1. Jumbot innék feéladagot reggel, majd egy teljes adagot edés után, persze a 40 percre rá kaja nem játszana, Jumbo után 2-3 óra után jönne szilárd étkezés, edzés és lefekvés előtt külön L-glutamin, talán a Jumboba méd dobnék bele. 2.variációban nem sima zab-fehérje reggelre, edzés után viszont Vitargo crx + izolátum, glutaminnal ugyanúgy 3.variáció kicsit költségesebb, Jumbo reggel, edzés után Vitaro + crx (esetleg edzés előtt is bevágnék fél adag Jumbot). Glutamin ugyanúgy. Csak ez már nem valami jó, mert egy nap 3-szor kap a szervezet igy Vitargot és mivel egszerü ch, ez nem a legjobb. Multi Pro alap, később hmb, attackban gondolkodom. Na hát ezekre akkor válaszolj ha tényleg van időd....ugyanis mind3 variáció szimpatikus csak várom a tipped. Te hogy csinálod, az étrended...esetleg mikor masszivan tömegnöveltél akkor hogy csináltad ? köszi válaszodat
Raymond333
Válasz
2011-06-01 18:56:23
Bunny

Szia Bunny! Most tudtam meg, hogy nagyma...

Kérdés
Szia Bunny! Most tudtam meg, hogy nagymamámnak csipőprotézis berakás műtétje lesz jun.27én, ha addig nem érsz oda a válaszokkal,és utána olvasod, akkor ezt tekintsd tárgytalannak. A helyzet hogy várja a vércsoport elemzés eredményét, vért kell neki majd adni a műtét után,előszőr családtagok között néznek szét nyilván. Én diéta alatt vagyok ( köszi a mai gyors választ! ), és ha megfelelő a vércsoportom neki, adhatok -e diéta alatt vért,mert tuti hogy akkor is fog még tartani? Gondolok itt a magas fehérjebevitelemre (másfélszer annyit nyomok mint tömegelés alatt) , szénhidrátszegénységre, nem gáz -e esetleg ez egy 78éves nőnek, esetleg engem nem viselne -e meg neccesen a dolog pont a diétális állapot miatt? Ha szükséges,felfüggesztem a diétát, ha tényleg kell adnom vért neki.Ebben az esetben ezt hogyan vitelezzem ki? Mit tanácsolsz? előre is köszönöm!
theywith
Válasz
2011-06-01 18:56:14
Bunny

Szia Bunny, tanácsot szeretnék csak k...

Kérdés
Szia Bunny, tanácsot szeretnék csak kérni izomgörcsökkel kapcsolatban. Mostanában gyakran előfordul,hogy mondjuk egy lájtos hasazás után egy apró mozdulattól is (mondjuk súlyzótárcsa felvétel földről) beránt a hasam és majd beszarok vagy 5percig.Konkrétan földre visz,annyira begörcsöl,összeránt a hasizmom. Továbbá a tegnapi hátazást követően bicepszre scottoztam, 2x12-t és este zuhanyzás közben és után brutálisan begörcsölt a jobb brinyóm. Mit javasolsz rá? Kalcium-magnézium? Sajnos a túledzettség és a kevés alvás esete is fennáll... Köszönöm előre is!
semtexadam
Válasz
2011-06-01 18:56:02
Bunny

Szia! 21 éves vagyok, nemrég született ...

Kérdés
Szia! 21 éves vagyok, nemrég született meg a kislányom. Sajnos a terhességem alatt elég sokat szedtem fel, lenelge 68 kg vagyok és 165 cm magas. De mivel már lehet, elkezdtem edzeni. Egy héten 3-szor járok Hot Iron-ra. Azt szeretném megkérdezni, hogy szerinted ennyi elég? Az étkezésemre odafigyelek. Fehérjét iszom minden edzés után. Kreatinnal kapcsolatban annyit szeretnék kérdezni, hogy azt szedhetem? És ha igen, akkor hogyan? Már 4 hete edzek, de igazából súlycsökkenés egyáltalán nincs. Mikor várhatok egy kis eredményt? Előre is köszönöm a válaszodat! Renfan
Renfan
Válasz
2011-06-01 18:55:47
Bunny

szia bunny! tapasztalataim alapján a ...

Kérdés
szia bunny! tapasztalataim alapján a tejsavó fehérjétől pattanásaim lesznek sajna. ha nem iszok ilyet, akkor nincsenek, vagy csak nagyon ritkán elvétve. viszont edzés után alap a fehérje turmix, viszont pattanásos meg nem szeretnék lenni! szerinted ha egg pro-t innék akkor ezzel kiküszöbölném ezt a problémát, vagy próbálkozzak más gyártók tejsavóival? ha neked van jobb ötleted légyszíves írd meg. köszi
identity
Válasz
2011-06-01 18:55:39
Bunny

Szia Bunny! Régen rendszeresen gyúrtam,m...

Kérdés
Szia Bunny! Régen rendszeresen gyúrtam,most 2 hónapja újra nekiálltam.A kihagyott időben / évek / a gyomrom nagyon kitágult /sok zabálás/ igy a hasfalam is felvette a szép gömbölyded formát.A kaja mennyiséget kb. a negyedére vettem az edzés kezdete óta, s leszoktam az egy nap egyszeri kajáról,most kis mennyiségekben napi 4 alkalommal viszem be a táplálékot 2 szilárd étkezés 2 tiszta fehérje turmix! A gyomrom azóta lényegesen kevesebbet is kiván.az éhség erzetem jóval lecsökkent,ergó a gyomrom szükült! ez mind ok is!De! A hasfalam ,has formám maradt ! Gyakorlatilag mindössze 1 cm-t változott kerületre!Zsír max 1 cm van a hasamon . Most 101 cm a kerület , reggel mérve . az egyenes hasamhoz / hasfalhoz / 85-86 cm kellene ! ez nem kis különbség / A kérdésem az lenne , ha aktívan nyomom a hasprést lábemelést stb. idővel a hasizmok vissza állnak ,rövidülnek, megszüntethető ez a mérvü megnyúlás, vagy hogy mondjam? Mit kellene hogyan, mennyit edzenem csinálnom. Értelmes választ erre a kérdésre még nem igazán találtam.Ezért irok most neked,valami célirányos konkrét tanács kellene! Segítséged előre is köszi !
malyk
Válasz
2011-06-01 18:55:28
Bunny

Szia Bunny! Bocs, hogy ilyennel zargatla...

Kérdés
Szia Bunny! Bocs, hogy ilyennel zargatlak, de beszeltel best of audi edzo vaaszolrol, csak erdeklodnek, hogy mi van vele? Esetleg nem e lehetne megoldani, hogy egy pack-be le lehessen toltenni az egeszet? Koszi, es bocs az ekezetek miatt.:)
tommy8819
Válasz
2011-06-01 18:55:19
Bunny

Szia Bunny! Azt szeretném kérdezni, h...

Kérdés
Szia Bunny! Azt szeretném kérdezni, hogy milyen zsírégetőt vagy karnitint ajánlanál számomra?: itthon szoktam dvd-re tornázni, súlyzózni, ezt szoktam egy kis futással meg biciklizéssel kiegészíteni. Az étkezésemre is próbálok odafigyelni (amennyire az anyagiak engedik) viszont a derekam-hasam elég nehezen reagál. Gondolom ebben némi genetika is közrejátszik! Vagy ezt csak én gondolom?! Válaszodat előre is köszönöm
butterfly12
Válasz
2011-06-01 18:55:07
Bunny

Szia(sztok)! Tudnál ajánlani egy jó ...

Kérdés
Szia(sztok)! Tudnál ajánlani egy jó fogorvost? Még nincs nagy gáz a fogaimmal és szeretném, ha ez így is maradna. Egy-két tömés, fogkő, ilyenek... voltam már egy-két dokinál, de egyikkel sem voltam megelégedve, egyszerűen szar munkát végeztek, de legalább sokba került. Most vagyok ott, hogy nem érdekel a pénz (ésszerű korlátok között nyilván), csak végre minőségi munkát kapjak. Pesti vagyok amúgy. Te, vagy valaki tudna segíteni? Ui.: a munkásságodhoz meg csak annyi: köszönöm szépen. Jobb ember vagyok általad! Szép napot!
moly21
Válasz
igen. dr. rasheed ali, oxident.hu újpesten van.
2011-06-01 16:31:31
bunny

Hello! A váll szélessége igazából a vál...

Kérdés
Hello! A váll szélessége igazából a váll melyik fejének a fejlettségétől függ? 2. a törzsforditás mennyire jó gyakorlat az oldalhasizmoknak? 3. a felhuzás lehet láb és hát edzésen is csinálni főleg ha 2 nap van az edzésűk között?
dodes96
Válasz
1.a váll ösztömegétől függ.2. nem túlságosan lényeges. 3. lehet, csak nem biztos, hogy bírod. mellékesen kétféle felhúzás van, nagyon nem mindegy!
2011-06-01 16:28:24
bunny

Szia Bunny! A Schwarzenegger story mikor

Kérdés
Szia Bunny! A Schwarzenegger story mikorra várható kb h kész lesz?
the_returner
Válasz
pár hét! lesz benne pár durva érdekesség!
2011-06-01 16:27:13
bunny

Builder.Hu | Edzés | Versenyek | Képek | Videók | Erősember | Étrend | Sztárok | Edzőtermek


Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
%
6 kg 
 / 4.8
27%   29 980 Ft  
21 990 Ft
44 pak. 
 / 4.7
3%   13 880 Ft  
13 490 Ft
300 gr. 
 / 4.4
 
5 690 Ft
%
0,5 kg 
 / 4.9
9%   1 790 Ft  
1 630 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104371 fénykép található.
WABBA World Championship 2009
Medium
Molnár Péter
WABBA World Championship 2009 Medium Molnár Péter
Superbody 2012

Nora Mitterstiller
Superbody 2012 Nora Mitterstiller
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Harcsafilé zellerpürével - Body.Builder Gasztro Rovat 50. rész
Harcsafilé zellerpürével - Body.Builder Gasztro Rovat 50. rész
Meg kell-e mosni a húst?
Meg kell-e mosni a húst?
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....