Logo

Drugs Bunny Edző Válaszol Archívum

 
2011 szeptember kérdések-válaszok - Drugs Bunny Edző Válaszol

Előtte egész nap csirkét eszem :), egy k...

Kérdés
Előtte egész nap csirkét eszem :), egy kis változatosság kedvéért szoktam este túrót enni, nameg a lassú felszívódású fehérje miatt. Inkább egyek lefekvés előtt is csirkemellet? Tejsavó proteinem van még kiegészítőként, de az meg elég gyors felszívódású, emiatt nem innék este belőle. Plusz kiegre meg nincs pénzem.
nandow
Válasz
neked kell tudnod, hogy a szénhidrátbeviteledbe belefér-e.
2011-09-30 14:30:46
bunny

Szia Bunny! Tudom, h rengeteg idődet ...

Kérdés
Szia Bunny! Tudom, h rengeteg idődet elveszi az edzés, a munka és a sok sok okostojás aki itt írogat neked, de azzal is tisztában vagyok, h rengeteget kutatsz és olvasol, próbálod kibővíteni a határaidat...Pont egy könyv miatt szeretnék kérdezni tőled.Megjelent 2011 ben a Fegyencedzés című könyv, amelyben a testsúllyal végzett gyakorlatoké a főszerep, ugyanakkor az író megemlít több "hibrid" súlyzós és testsúlyos edzéstervet is.A könyv írója sok tekintettben hasonló hozzád, már ami a nyers fogalmazásokat és az edzések fontosságát illeti.A kérdésem arra irányulna, h szerinted a súlyzós és a testsúllyal végzett edzések hogyan egészítik ki egymást a legjobb módon? (a kérdésem persze érvényét veszti ha nem olvastad még a könyvet,ebben az esetben törölj nyugodtan) Válaszod előre is köszönöm!Üdv.:kapik
kapik
Válasz

erre egy röhejes választ fogok adni: úgy, hogy egyik nap súlyzósat edzel, másiknak nem súlyzósat.

egyre jobban szimpatizálok a funkcionális edzéssel én is. DE! a legtöbbeknek ez nem oldja meg a problémáját. a legtöbben a kinézetükön akarnak változtani a sporttal, és erre a unkcionális edzés nem jó. a tökéletes megoldás a súlyzós és aerob edzésekben van és HA van megfelelő rutin, mellé lehet tenni egyéb edzéstípusokat.

ez azt jelenti hogy ha ötszázféle edzést csinálsz, akkor ezeket mind szarul fogod, aminek semmi értelme. 

ha már van megfelelő rutin, elért az meber egy szintet, érdemes próbálkozni más irányban is. de addig nem, mert elaprózod magad. 

én azonban mindezzel nem foglalkozom. különösen nem szimpatikus egy ilyen ötlet, mint "fegyencedzés". hiába hangzik marha vagányul, én a dogokat emberi oldalukról is megközelítem, és kurvára nem vagyok kíváncsi arra, hogy mit csinálnak a sittesek egymás seggbebaszásán kívül. akármilyen hatékony, szarom le.

egyébként nem az edzés veszi el az időmet (arra alig van idő), nem az olvasgatás és a "kutatás", hanem 50%-ban ügyintézés és a bb.tv-ckkírás-stb dolgok. olvasni KIZÁRÓLAG a budin szoktam. fasza, mi? 

2011-09-30 14:30:18
bunny

Szia Karesz! Még múltkor írtam neked (2...

Kérdés
Szia Karesz! Még múltkor írtam neked (2011-08-29 14:32:34), csak azóta nem nagyon tudtam géphez jutni, meg hol előjött a kattogás hol nem. Aztán körülbelül már egy 2-3 hete beállt és kattog. Körülbelül 3 hete szedem az Arthro Guardot, és talán mintha halkabb lenne. Meg mondjuk már ahhoz a kattogáshoz nem viszonyítható mint, amikor először csinálta, azt még a szobába messziről is hallották, elég hangos volt. Amúgy akkor kattog, ha fejfölé nyomom a kezem. Bár most már társult mellé egy ilyen éles hang is, szóval nem tudom. Most szedek izületvédőt, esetleg még mit ajánlasz? Amúgy a vállam hátsó felében van ez a kattogás.
Krtek666
Válasz
sajnos erre nem igazán tudok ajánlani semmit, látnom kellene. az ízületvédőt ne hagyd abba! lightweight@gmail.hu (HU!!)
2011-09-30 12:52:45
kares

Helló! Most látom, hogy a legutóbbi kérd...

Kérdés
Helló! Most látom, hogy a legutóbbi kérdésemet (2011-08-09 18:29:06) valami miatt kétszer is elküldtem, nem volt szándékos, bocsi. Arra lennék kíváncsi, hogy pl a Milkland zsírszegény túró belefér-e diétában, este lefekvés előtt? 250 g-ot szoktam enni, amiben van kb 17 g cukor.
nandow
Válasz

ez egy nagyon nagyon jogos kérdés. megmondom őszintén én nem kedvelem a túrót egy puhapöcsű nyami megoldásnak tartom azoknak, akik lusták csirkét enni.

a legnagyobb probléma vele a tejcukor és a tejzsír. amikor diétázol, nagyob nem mindegy hogy 8-10 g telített zsír még beugrik, vagy sem, hasonlóan a cukorral.

persze beleférhet, de ha pl. a te esetedben ez valóban 17g cukor az kurva sok. ergó fele ennyit tudsz eből használni és még bele is kell számolnod.

 

2011-09-30 12:10:05
bunny

Lehet érdemes lenne egy tesztet beiktatn...

Kérdés
Lehet érdemes lenne egy tesztet beiktatni az alapismeretekről, ami nélkül nem lehetne kérdezgetni, mert ezen agyontájékozott kérdések olvasásán én jókat szórakozok igaz, de Te már nem hiszem... Persze ez egy hülye 5let, csak reakcióként írtam ezt... /Egy kezdő aki éjjel nappal ezt az oldalt bújja és mellette teszi a dolgát/
Bakter1977
Válasz
általában jók ezek a szórakoztatás kedvéért, azért rakom ki, hogy röhögjetek, törölhetném is simán. de amikor mondjuk egy héten aludni sincs időm rendesen, és egy vidéki forgatás után hullafáradtan hazaesve szabályzatba/alapismeretekbe beleszaró gyökereket találok (szinte mind faszbúkról jön), eszembe jut ám a kedves anyukájuk. és nektek is eszetekbe jutott, mert nektek nem válaszolok, amikor tele lesz a tököm és kinyomom az egészet a picsába.
2011-09-30 10:50:30
bunny

Szia Bunny! Én 28 éves 176cm magas és...

Kérdés
Szia Bunny! Én 28 éves 176cm magas és 104 kg-os vagyok jelen pillanatban, tervem az, hogy lefogyjak, mert meguntam a jelenlegi életvitelemet és elegem lett a túlsúlyból, amit magamnak köszönhetek. Be kellett látnom, hogy a rendszertelen táplálkozás nem célravezető, és ha most nem figyelek oda, akkor később nagy problémáim lehetnek. Néztem az étrend tervezőt a honlapon és ebben szeretném a tanácsodat kérni. Az általam kiválasztott étrend http://shop.builder.hu/kaloria.htm4?etekid=1588&act=mutat&minta=1 megfelelő lehet erre a célra, vagy melyiket ajánlanád? Illetve, hogyan tudom kiszámolni, hogy miből mennyit egyek. A jelenlegi súlyomból, vagy a testtömeg index alapján kell számolni? A testtömeg index szerint 23 kg zsír van rajtam. Ezt a 23 kg levonjam a számításkor, vagy ezt is bele kell számolni? Diéta mellett most napi 60 percet tekerek reggel 130-as pulzussal és heti 3 súlyzós edzést végzek, meg nyomom a Norbi aerobikot pihenő napokon. Változtassak valamin a leírtakból? Milyen táplálék kiegészítőt vegyek esetleg? Gondolom a fogyasztás után lesz célszerű tömeget növelnem. Válaszodat előre is köszönöm, maradok tisztelettel!
Alkusz
Válasz

az alapismeretek bazmeg azért van az orrod elé írva, hogy minden szart olvass el a világon, csak azt ne. ne maradj tisztelettel hanem távozz, kérdezgesd a norbit inkább. 

kurvára unom már ezt a sok homályökör gyökeret.

2011-09-29 22:18:57
bunny

Szia! A vőlegényem 175 cm magas és 84 kg...

Kérdés
Szia! A vőlegényem 175 cm magas és 84 kg. Szeretne fogyni,és szálkásítani,mindig el is kezdi az edzést és a táplálkozásra való odafigyelést,de egy idő után abbahagyja...Hogyan kellene edzenie és étkeznie,hogy ne unja meg,és kitartó legyen. Szedjen is valamit? Köszi előre is a választ!
henin
Válasz
szarjon bele ő is, mint te. neki majd külön palackpostával fogok könyvet íni, mert a hülye menyasszonya nem bírja elolvasni a szabályzatot.
2011-09-29 22:15:47
bunny

Szia Bunny! Egy szerintem érdekes dolo...

Kérdés
Szia Bunny! Egy szerintem érdekes dologgal kapcsolatban szeretnélek megkérdezni. Edzek pár éve hobbiszinten, értem nagyjából a testem működését, ha diétázom, tudom, mit hogyan kell módosítani stb. Nos, láttam egy érdekes filmet nemrég, a címe FATHEAD volt. Nagyon jó kis film, egyszer érdemes megnézni. Legtöbb dologban teljesen ugyanaz a tudományos megközelítés, ami itt (pl. szénhidrátok minősége, jó és rossz kalória), sok filozófia kérdés is figyelemreméltó (pl. az emberek McDonaldsban kajálása és önmaguk túlevése az valóban a meki hibája-e, a hülye lobbik hogy a fehérje káros stb.) de ami a legjobban felizgatott, az a zsíranyagcsere felpörgetése, és a telítetlen/telített zsírok fogyasztása volt. Nem rizsázok többet, a kérdésem kb. annyi, hogy ha diétában magasan tartom a zsírbevitelt (pl 40-50g) természetes forrásból, az jó hatással van-e az anyagcserére? Kb úgy képzelem el hogy zsír 35-40%, fehérje 40%, CH 20% az összkalória bevitelnél. Persze megpróbálnám a zsírt nem szénhidráttal együtt bevinni. Válaszod és türelmed köszönöm, ja, és király az audioblog meg a bbtv. Jó munkát!
pstar666
Válasz
határozottan igen. DE, ügyelj hogy ne telített zsír legyen, ugyanis a telített zsír a sejtek tápanyagfelvételét gátolja. hú, audiobogot fel kéne raknom!
2011-09-29 13:37:17
bunny

Szia Draxbani! A BBTV-ről tényleg nem le...

Kérdés
Szia Draxbani! A BBTV-ről tényleg nem lehet videókat letölteni mert az direkt úgy van kitalálva, vagy én vagyok ennyire béna...? Mert nem lenne rossz ha lehetne! Üdv!
Bakter1977
Válasz
de nem lehet, már rég.
2011-09-29 12:16:05
bunny

Bunny! a világért se akarlak sürgetni, ...

Kérdés
Bunny! a világért se akarlak sürgetni, csak érdeklődőm, hogy körülbelül mikorra várható a sárga kapszula megjelenése? tudom, hogy mindenről időben tájékoztatást kapunk, csak kíváncsi vagyok már, meg várom nagyon. másik kérdésem: biztosan sokunkat érdekel a Te életed a testépítéstől függetlenül is. nem tervezel valamiféle "szeméylesebb" anyagot legyártani? mint pl. Vörös Zolinak a Red Rock Reality (igaz ez több részes) ennyi lett volna. a legjobbakat!
argenius
Válasz
személyes anyagot terveztem volna, a 17 és feles bbtv folytatását, de ahhoz nem kellett közben megnyomorodni. a sárga kapszula törelés alatt, szabályzatot átírtam (az is lesz PDF-ben) még illusztráció fotókkal lógok. amúgy nekem elég érdekes életem van a testépítésen kívül, sőt jóval érdekesebb, ha nem számítjuk, hogy mindig dolgozom, ami unalmasnak tűnhet.
2011-09-28 22:49:52
bunny

Szia Bunny! Én 18 éves vagyok, és most ...

Kérdés
Szia Bunny! Én 18 éves vagyok, és most kezdtem edzeni, hogy jobban álljon rajtam a rózsaszín D&G pólóm, és nem bírom kibontani a monster100 vitamincsomagomat. Ilyenkor mivan? -szilárd
uzsito
Válasz
ilyenkor az van, hogy ugyan gúnyolódni akarsz egy nyomorék ifjúsági jelenségen és azt hiszed, marha vicces vagy, de nem vagy az.
2011-09-28 21:16:33
bunny

azt szeretném kérdezni, hogy Kaposvár, P

Kérdés
azt szeretném kérdezni, hogy Kaposvár, Pécs környéken nem lesz valami verseny? Body v powerlifting? köszi!
monsterenergycitromailhu
Válasz
de lesz. jól látható az eddigi cikkeinkben, hogy folyton kaposvári versenyekről tudosítunk. a mr.olympia is ott volt. ezeket általában a titkoskaposvariverseny.hu-ra szoktuk felrakni.
2011-09-28 21:07:28
bunny

Szia, sérüléssel kapcsolatban lenne kérd...

Kérdés
Szia, sérüléssel kapcsolatban lenne kérdésem, nem találtam még rá választ a keresőben: lányom 15 éves, 5-6 éve kung-fuzik szeptembertől júniusig minden évben, most térdfájdalmak miatt nem tudta elkezdeni, porclágyulást diagnosztizáltak nála... Kapott rá kagylókivonatot (porc-tápanyag) , fájdalomcsillapítót, javasolták neki a bringázást és úszást, és idézem:"Ha a duzzanat és a fájdalom elmúlt, végezzen négyfejû combizomra ható, erõsítõ gyakorlatokat. Álljon fel egy legalább 10 cm magas lépcsõre vagy dobozra. Feszítse meg a jobb négyfejû combizmot, s közben lassan engedje a padlóra bal lábát. Emelje vissza a lábát a dobozra és pihenjen. )." ... ez mind oké, kérdésem, kérésem csak annyi, hogy esetleg tudnál e még valamilyen gyakorlatot, vagy valami hatékony(abb) tápkieget is javasolni , vagy bármi extra info, ami eszedbe jut, ha esetleg volt már tapasztalatod porclágyulással... (egyébként a kiváltó ok az az intenzív terhelés 9 hónapon át és azután a 3 hónap nyári szünet.. a doki szerint). Köszönöm!
domidude
Válasz
szigorú vitamin és ásványianyag bevitel, plusz kalcium magnézium, dupla adag arthroxon lenen a javaslatom. az inteziív termhelés nem elég ok a porclágyulásra szerintem, itt komoly táplálkozási probléma volt. kares lehet még ír okosabb dolgokat.
2011-09-28 18:52:18
bunny

Hello! Az a kibaszott bolti tojásban mit

Kérdés
Hello! Az a kibaszott bolti tojásban mit tudom és tescosban van szalmonella?? Nyersen fogyasztom de ezen nem tudok kiigazodni...
BoykaRus
Válasz
nembaj, a lényeg hogy idióta vagy.
2011-09-28 18:50:17
bunny

Szia én egy 25éves 75kg 176cm magas scrá...

Kérdés
Szia én egy 25éves 75kg 176cm magas scrác vagyok már 5 éve edzek most végeztem a szálkásítással elég jól sikerült:) és nemsokára kezdeném a tömegelést .és az összeállításom kapcsán kérném a segítségedet. jumbo prof reggel napközben és edzés után. reggel multi pro pak ,edzés előtt hot blood edzés után crea bomb az étkezésem napi 500g csirkemell rízs 500g sárgaborsó meg ami jön mellé, ilyenkor nem szoktam a kalóriákat számolni elég volt diéta közben:)majd leadom. na meg az a kérdés hogy edzés után melyiket alkalmazzam előbb a crea-bombot vagy a jumbót? köszi!
fecagep
Válasz
nincs jelentősége. olyan 15 perces intervallumban menjen be mindkettő.
2011-09-28 11:29:43
bunny

Hi Bunny. A következőben kérném a véle...

Kérdés
Hi Bunny. A következőben kérném a véleményed: Reggeli előtt megiszom 50g scitec-es Mass 20-at(ami 35g szénhidrát 10g fehérje és 500mg kreatin-monohidrát) edzés után benyomok 50g Power Proteint(ami whey protein,casein és soy protein keveréke) és teszek hozzá kb 35-40g gyorsan felszívódó szénhidrátot(Super Carb Fast) meg egy teáskanál kb 5g Glutamint. Lefekvés előtt megy megint egy adag Mass20. Rendben van ez így?
david49
Válasz
10 g os fehérjeadaggal mi a szart akarsz? miért nem eteted vele inkább a macskát?
2011-09-27 18:57:16
bunny

Szia Bunny! 2éve rendszeres olvasója vag...

Kérdés
Szia Bunny! 2éve rendszeres olvasója vagyok a rovatnak eddig nemtettem fel kérdést mert mindenre megtaláltam a válszt az alapismeretekben és a cikkekben. Ma elmentem az orvoshoz mert fájt a fejem megmérte a vérnyomásomat és 135/80 volt most járnom kell vérnyomásmérésre, hogy ez csak az időváltozás miatt van e vagy valami mástól, az orvos azt mondta, hogy egyek kevesebbet és mozogjak többet, 2éve edzek heti 4 alkalommal 173cm 78kg vagyok 16éves fiú, ithon a szüleim azthiszik, hogy biztos az edzés miatt van mert nagyon leterhelem vele magam, most azt akarják, hogy hagyjam abba egy darabig az edzést, de én nemszeretném abbahagyni, szerinted van valami köze az edzésnek a magas vérnyomáshoz? Tudnál mondani valamit, hogy mit csináljak, hogy ne legyen magas a vérnyomásom mert szerintem attól hogy kevesebbet eszek és többet mozgok nemfog változni.Figyelek rá,hogy ne szemét kaját egyek,nem cigizek, nemtudom mi lehet az oka a magasvérnyomásnak. Válaszodat előrre is köszönöm. Üdv:Zsolt
Hulkster995
Válasz
a vérnyomásod teljesen normális. aki szerint nem, az menjen a picsába.
2011-09-27 13:40:04
bunny

Szia, infó, nem jó helyre mutat a pénisz

Kérdés
Szia, infó, nem jó helyre mutat a péniszméretes cikk linkje a kezdőlapon! Gyanítom, hogy nem a te dolgod, de nincs webmester kontakt kitéve...
jorvos
Válasz

köszi, javítottuk! (túl hosszú volt a címe) azt hiszem ezzel a figyelemfelkeltő címadás újabb mesteri példáját mutattam be: http://magazin.bu ilder.hu/testepites/cikkek/a-peniszmeretben-egyetertes-van

de emögött persze van cikk is. a peka-es cikkek egyébként úgy működnek, hogy küldik őket, én meg válogatom és átírom nektek. így reklám is, meg hasznos is. 

2011-09-27 11:06:00
bunny

Hello! Fizikai munkát végzek most heti ...

Kérdés
Hello! Fizikai munkát végzek most heti pár alkalommal (sajnos csak ilyen van diákmunkában). No de a lényeg, hogy ezáltal mikor hazaérek totál hulla vagyok és ugye még el is kéne menni edzeni. Ez se lenne még baj, mert bedobnék valami energizálót azt meg van oldva, azonban sajnos ezek nálam egyáltalán nem hatnak. Nálam alapból a kávé meg az energiaital sem hat, de például a hot bloodban sokkal több és nagyobb mennyiségű cuccok vannak, de mégsem érzek semmit (pedig már volt, hogy betoltam 3 adagot egyszerre, na akkor kicsit fájt a fejem, de ennyi). Mivel heti háromszor megyek melóba, az nem játszik, hogy a munkanapokon nem edzek (mivel egyetem miatt is ki kell hagyjak napokat). Mit javasolsz? Köszi
syunas
Válasz
marha egyszerű, horrorisztikus megoldást: feküdj le meló után aludni fél-egy órát. vagy menj előtte, kora reggel. most én is reggel járok, mert egyszerűen nincs máskor időm.
2011-09-26 23:28:56
bunny

Csáó Bunny! Nekem az lenne a kérdésem fe...

Kérdés
Csáó Bunny! Nekem az lenne a kérdésem feléd, hogy szerinted mért lehet az, hogy edzésen nagoyn gyengének érzem magam, holott minden nap kipihent vagyok, rendesen kajálok ami reggel zabpelyhet jelent napközben pedig rizseshúst zöldségekkel, edzés előtt NO-fokozót is iszom, és mégis ugyanazokkal a súlyokkal erőlködök már hosszú ideje... lehet hogy változtatnom kéne az edzés felépítésén? mert én most a " nagy " súlyokban hiszek és nem a 20-as ismétlésekben... köszönöm a segítséget !
kismuri
Válasz
mondhatnám azt is viccesen, hogy talán azért, mert a nagy súlyokban hiszel, nem a huszas ismétlésekben, de hát lehet sokféle tényező. higgyél abban is, hogy erős vagy!
2011-09-26 21:33:26
bunny

Kedves Bunny! 58 kg-os lány vagyok, rend...

Kérdés
Kedves Bunny! 58 kg-os lány vagyok, rendszeresen kardiózom és kicsi súlyokkal edzek is, nem testépítő akarok lenni, csak fogyni szeretnék, ami nem is megy rosszul, csak lassan. 6kg-ot szeretnék leadni még, és követném is az általad ajánlott étrendet, de van egy kis baj: nem bírok megenni semmilyen húst. Sajnos már évek óta húsundorom van, szóval sajnos a csirkemell evés szóba sem jöhet. Mit ajánlasz helyette? Zsírszegény túróval vagy ricottával (találtam olyat, aminek csak 10% a zsírtartalma) helyettesíthető? És ha igen, akkor abból ugyanannyit egyek mintha hús lenne? Előre is köszönöm a válaszodat!
kjl
Válasz

ha követnéd az általam írt étrendet, akkor feltűnhetne, hogy ilyen hülyeségeket nem találunk ki, hogy "6kg-ot akarok még fogyni". nem tudom, honnan vetted a bűvös számot, hátha esetleg én vagyok a hülye, mert nem tudom szemre megállapítani, hogy ki mennyi zsír van.

a hús nélküli étkezés elég súlyos probléma és el nem tudom képzelni, hogyan alakulhat ki. (ne akarom ideírni udvariatlanul, hogy a hülye szülők miatt, úgyhogy nem teszem.)

gondolom nincs akkora szerencsénk, hogy a halat azért meg bírod enni. így marad fehérjeforrásnak a tojás, a zsírszegény túró és a szója.

a 10% zsírtartalmú ricotta igen szar, úgyhogy azt talán hanyagolnám az 1% zsírtartalmú csirke helyettesítésére. az ugyanannyit egyek, mintha hús lenne kérdésedre hadd ne nekem kelljen helyetted megállapítanom azt a bonyolult tényt, hogy melyiknek mennyi a fehérjetartalma. ha már ugye olyan marha figyelmesen elolvastál mindent.

2011-09-26 21:31:57
bunny

hello Bunny! Egy rovid kerdesem lenne es...

Kérdés
hello Bunny! Egy rovid kerdesem lenne es megelegszem egy rovid valasszal! Tudom nem vagy orvos de mi lehet az oka ,hogy a jobb valamban szuro erzest erzek eleg intenziven es mar nem csak edzes kozben! Szrinted jobban jarnek ha ra pihennek?
Ricsi1985
Válasz
nem. jobban járnál, ha elmennél orvoshoz!
2011-09-26 21:25:20
bunny

hali! a csmell mellett rááltam arra hogy...

Kérdés
hali! a csmell mellett rááltam arra hogy marhát főzök turmixnak és az nem gond hogy a főzés miatt mintha kicsit mállana szét a hús? mármint hogy lehet érdemesebb lenne emgsütni? vagy ez ne zavarjon?? előre is köszi!!!!
legyenez
Válasz
ha leturmixolod, nem mindegy?
2011-09-26 20:53:50
bunny

\"Szia Diéta végén járok elég alacsony a...

Kérdés
"Szia Diéta végén járok elég alacsony a ch , a kérdésem az ,hogy lenmagolajból mennyit vihetek be egy nap maximum? 71 kiló vagyok , igazából nagyon jól esik zöldséget mártogatni bele , meg salátákra ráönteni. Ha megkérhetem evőkanálban add meg a mennyiséget. Előre is köszönöm." "ezzel erős probléma lesz, mert én evőkanálban nem mérek." Te ,hogy szoktad mérni? Akkor mérem én is úgy , csak mond el kérlek ,hogy mennyit ihatok. Előre is köszi!
huzus
Válasz
mérleggel. nem gondolnád, mi? de az elég alacsony ch se túl jó támpont.
2011-09-26 19:43:56
bunny

Szia Bunny! A suli miatt most csak heti ...

Kérdés
Szia Bunny! A suli miatt most csak heti 3-szor van időm edzeni (kedd,péntek,szombat). Kedd:mell-bicepsz, péntek:hát-tricepsz, szombat:váll. Minden izomcsoportra 4 gyakolatot szoktam csinálni 8-10 ismétléssel. A kérdésem az lenne, hogy szerinted kell-e változtatnom azon hogy melyik nap milyen izomcsoportra edzek, és ha igen akkor mit? Előre is köszi a választ. Üdv.
szabika95
Válasz
gondolom a suli miatt tolókocsival közlekedsz.
2011-09-26 19:24:38
bunny

Üdv Bunny! Hat hónapja edzek lelkiismere...

Kérdés
Üdv Bunny! Hat hónapja edzek lelkiismeretesen, de a mellizmomban minden melledzés után elég rendes izomláz van! Normális ez? Négy gyakorlatot szoktam csinálni(fekve ny. 45°nyom. tárogatás enyhén döntött padon, és keresztezés kábellel) 4x8-10 es szériát csinálok melyikből hogy. De valamikor ráhúzok még 2-3at. Más testrészemben csak az elején volt brutál izomláz mostanában alig alig pedig keményen nyomom! Másik dolog: reggel power proteint iszom super carb-al edzés után megy egy adag mass20 lefekvés előtt megint egy power protein egy teáskanál glutaminnal. Rendben van ez így véleményed szerint? Válaszod köszönöm!
david49
Válasz

a mellizom erősen hajlamos az izomlázra mindenkinél szinte. a super carb hihetetlen módon nem tudom miafasz, és kurvára unom hogy el kell magyarázni, hogy nem ismerem a világ összes kibaszott termékét.

ha nem tudod értelmesen leírni, hogy iszom x gramm tejsavót y gramm szénhidráttal, akkor sajnos kb. annyira szarok bele, mint te  a szabályzatba.

2011-09-26 19:11:55
bunny

Szia Diéta végén járok elég alacsony a ...

Kérdés
Szia Diéta végén járok elég alacsony a ch , a kérdésem az ,hogy lenmagolajból mennyit vihetek be egy nap maximum? 71 kiló vagyok , igazából nagyon jól esik zöldséget mártogatni bele , meg salátákra ráönteni. Ha megkérhetem evőkanálban add meg a mennyiséget. Előre is köszönöm.
huzus
Válasz
ezzel erős probléma lesz, mert én evőkanálban nem mérek.
2011-09-26 19:02:10
bunny

Helló Bunny/Kares! 2 éve edzek,eddig n...

Kérdés
Helló Bunny/Kares! 2 éve edzek,eddig nem tartottam fontosnak az alkar edzést,de most olvastam az egyik cikketekbe,hogy milyen fontos ez a testrész is ezért elkezdtem edzeni rá,de észre vettem,hogy reggel nem az a természetes izomláz volt benne hanem egy szúró érzés. Az lenne a kérdésem,hogy ez mitől lehet hogy ez egy természetes dolog vagy nem?
Ricky456
Válasz

nem tudom mit olvastál, de egyáltalán nem fontos az alkart edzeni. neked sikerült túledzened, úgyhogy most pihi!

más: keresek valaki, aki be tudna vállalni egy webáruház beállítását, vagyis ért az ilyesmihez. egy motort kel beállítani és betanítani a megrendelőt. ez egyszeri meló. aki meg tudja csinálni, a bunnykukacdrugsbunnypothu-ra írjon.

 

2011-09-26 16:23:54
bunny

Szia Bunny! A kérdés nem velem kapcsolat...

Kérdés
Szia Bunny! A kérdés nem velem kapcsolatos de ezt nem akarom elhinni amit a cimborám mondott...nekem fura kiváncsi lennék ti mit gondoltok erről. Na szóval a cimborámnak colitis ulcerosa-ja van és edzeni szeretne persze csak amennyire "szabad" óvatosan a fekély miatt..omega3-at fog szedni meg valamiféle tápszert amit gondolom az orvosok ajánlottak neki, na és itt a kérdésem: Mondtam neki hogy vegyen valami multivitamint, és mondta hogy nem szabad neki mert "az fokozza az immun rendszer erösségét és nem tesz jót a fekélyének, példának a c-vitamint hozta fel, állítólag amikor c vitamint szedett vérzett ugyebár....tudjuk hol" De ez nekem még is fura hogy a vitamin hogy lehetne képes ilyenre? én csak a jót tudom róla elképzelni bár nem vagyok orvos, lehet valóban így van..várom a válaszotokat hogyha ti tudtok valami fontosat esetleg segíteni a barátomnak. Köszönöm, szép napot nektek!
Zsocii
Válasz

az elméletet értem, te viszont nem. a crohn-colitis egy autoimmun betegség, amely azt jelenti, hogy bizonyos részeken a sejtjeidet a saját immunrendszered idegenként érzékeli és megtámadja. ezért gondolják, hogy az immunrendszer működését gyengíteni kell.

én nem vennék rá mérget hogy ez okos gondlat. de szerintem viktor, a  crohn-colitis szakértőnk, aki saját magát tünetmentessé tette, be fogja írni az okosságot.

2011-09-26 16:06:07
bunny

Üdv Bunny! A kérdésem az lenne hogy Mol...

Kérdés
Üdv Bunny! A kérdésem az lenne hogy Molnár Peti kilépett Team Scitecből és a Team Biotech USA-nál van, ez igaz? Ha igen akkor ennek lehet tudni az okát hogy miért?
peak
Válasz
igaz. kapott egy jobb ajánlatot. a részletekről érdeklődj a két cég ügyfélszolgálatán! :D
2011-09-26 13:36:54
bunny

Szia Bunny! Felhúzásnál bizonyos súly fe...

Kérdés
Szia Bunny! Felhúzásnál bizonyos súly felett kiforog a rúd a kezemből. Melyik a jobb megoldás szerinted; gurtni, vagy valamelyik kézzel fordított fogás? Köszi előre is
Bombata
Válasz
a gurtni!
2011-09-26 10:30:28
bunny

Üdv Bunny! Azt szeretném tőled kérdezni,...

Kérdés
Üdv Bunny! Azt szeretném tőled kérdezni,hogy édesanyámnak hullik a haja és ,hogy arra lenne-e valami kiegészítő? Nézegettem shop.builderen találtam egyet,de aba nem voltam vitaminok csak kollagén anyagok és én úgy gondolom hogy vitamin kellene. Vagy szerinted magas dózisú vitamint (eseleg csak B vitaminokat) vegyek neki?Válaszodat előre is köszönöm!
Hoche
Válasz
vitamin mindenképpen kell. utána jöhet a kollegén tartalmú készítmény. nyugodtan érdeklődj a shop.builder ügyfélszolgálaton akár telefonon is, ők ezekben a dolgokban is profik.
2011-09-24 14:08:38
bunny

Szia. Most nemrégen kezdtem újra az edz...

Kérdés
Szia. Most nemrégen kezdtem újra az edzést, próbálkozom "értelmesen" csinálni, ismét. Figyelek az étkezésemre, napi 4-6 étkezés(egyenlőre így tudom megoldani..), jelenleg 700g csirke és 400g rizs megy, mellé zabpehely turmix meg miegymás ami kell, részleteznem azt hiszem, most felesleges lenne. A kérdésem a következő lenne: Sajnos hétköznaponként 13.00 tól dolgozom, este, munka után(22.00), már nincs nagyon lehetőségem edzeni, délelőtt tudom csak megoldani. Hogyan kellene ezt megoldanom ? Mert így hogy "Turmix aztán edzés", elég furcsa, vagy jó ez, csak csináljam ? Mi az amire figyelnem kellene ha így(mármint délelőtt) edzek ? Edzés előtt / után lenne amit ebből kifolyólag ajánlasz ?(Kiegészítő ilyesmi, a szokásos turmixon kívül) Köszi !
fearco
Válasz
bazeg, én reggel 7.30 kor edzek, nyitáskor. és nem érzem, hogy bármi különlegeset kéne csinálnom, vagy bármi furcsa lenne ebben. na, akkor most mi van?
2011-09-24 12:24:43
bunny

A véradós kollégának saját tapasztalatbó...

Kérdés
A véradós kollégának saját tapasztalatból javaslom, hogy közvetlenül a csapolás után ne olyan testrészre eddzen, ami a kart is érinti, nekem kb 3 hét után múlt el a véraláfutásom (kb tenyérnyi) a melledzés után...
jorvos
Válasz
közvetlenül a csapolás után ne edzzen semmire.
2011-09-24 12:22:45
bunny

Szia Bunny! 1,5 - 2 éve edzek nem fordít...

Kérdés
Szia Bunny! 1,5 - 2 éve edzek nem fordítottam soha időt a kalória számolásra és edzés után tömegnövelőt szedtem ennek következménye az lett hogy erő lett izom lett de hasam is bőven! kb mitn 1 erőemelő 130kg voltam mikor elkezdtem diétázni most 110 kg vagyok! Úgy döntöttem hogy csak fehérjét veszek nagy mennyiségben és magam állítom össze az edzés utáni turmixot! Alapismereteket elolvastam és láttam hogy edzés után 1g/tkg szénhidrát van írva! Problémám az lenne hogy akkor nekem edzés után 110 g szőlőcukorra+55g proteinre lenne szükségem! Ez a 110 g szőlőcukor nem nagyon sok? egészségügyileg? van a családban cukorbeteg és nem akarok az lenni! Esetleg lehet megoldás hogy edzés után 50g ch+55g protein(ez a turmix) utánna étkezésben 60g ch értékű rizs+csirke! Vagy tovább is tömegnövelőzzek? Segítséged előre is köszönöm! BADBOY
badboy87
Válasz
itt egy kicsit gyúrni kéne a szövegértelmezési képességre. olvasd el még egyszer a vonatkozó részt!
2011-09-23 22:35:03
bunny

Sziasztok,olyan kérésem lenne,hogy szere...

Kérdés
Sziasztok,olyan kérésem lenne,hogy szeretnék izmot növelni,de hiába csinálom normálisan az edzést,nem tudok hízni,és így nem jön izom,Kérlek segítsetek,hogy tudjak izmot növelni.Válaszotok előre is köszönöm.
scitec18
Válasz

elmesélem (csak neked), hogy tegnap éjjel frankón egy órát aludtam. felkeltem valamikor éjjel dolgozni, majd 7kor edzettem, utána dolgoztam kicsit, majd jött egy maratoni értekezlet. most kicsit fáradt vagyok - ilyenkor nincs is jobb, mint egy gyökérnek válaszolni!

de mivel baromi kedves vagyok, elmondom, hogyan tudsz izmot növelni. a frankót mondom, semmi humbug. csak neked. a többike ne is figyeljenek ide!

lehet furcsa lesz, de csináld végig nyugodtan. először is guggolj le. nyusziugrásban menj előre tíz ismétléssel, majd ugrálj féllábon 100-at bal lábbal, majd százat jobb lábbal. utána állj négykézlábra és pucsíts fél órát. 

aztán jön a turmix. fogj egy tonhalkonzervet, turmixold bele fél liter tejbe, tegyél bele cukorborsót, 3 nyers tojást mert király vagy mint rocky 16 kockacukort és 3db darált dióhéjat arnold schwarzenegger kedvéért. ezt idd meg mérlegállásban.

utána 5 kilométer futás következik. aztán már csak arra ügyelj, hogy ne menj el szarni, mert elvész a tápanyag.

ezt csináld végig öt napig, utána garantáltan izmos leszel!

2011-09-23 22:24:47
bunny

Szia Bunny! Vért szeretnék adni, és egy ...

Kérdés
Szia Bunny! Vért szeretnék adni, és egy olyan kérdésem lenne, hogy ez beleszól-e a regenerációmba? Azt tudom, hogy utána nem tanácsos 1-2 napig edzeni. És mennyi az a maximum alkalom, ami még egészséges úgymond egy hónapban? Köszönöm a válaszodat!
gyurok ura
Válasz
havonta egynél többször ne adj vért, de inkább 3 havonta. másnap már tudsz edzeni.
2011-09-23 22:18:36
bunny

Szia Bunny! Hetente 2szer van thai box e...

Kérdés
Szia Bunny! Hetente 2szer van thai box edzesem hetfon és szerdán, kedd-csutortok-péntek pedig sulyzos edzes.. azt szeretnem kerdezni hogy milyen kiegeszitoket javasolsz thai boxhoz teljesitmenyfokozasra és hogy ne legyen tul nagy az izomvesztés.. én bcaa-ra gondoltam edzés után pedig jumbora. Köszi a választ!
Miki_007UA
Válasz
jól gondoltad!
2011-09-23 20:07:33
bunny

Üdv! Az érdekelne,hogy szerinted mi le...

Kérdés
Üdv! Az érdekelne,hogy szerinted mi lenne a legjobb? Szeretnék jelentkezni a Tűzoltósághoz de ez lényegtelen, 5 hónap van a felvételiig és abba szeretnék segítséget kérni ,hogy ez alatt az idő alatt kezdjek el diétázni és szálkásítani vagy maradjak az erőnövelésnél? Van rajtam felesleg de azt se szeretném hogy erőt veszítsek a szálkásítás miatt és így ne sikerüljön a felvételi.Szeretném a segítségedet kérni. Előre is köszönöm!
Blaise92
Válasz
nyugodtan diétázhatsz, nem fogsz legyengülni!
2011-09-23 20:07:19
bunny

Szia Bunny! Négy napja kezdtem el a krea...

Kérdés
Szia Bunny! Négy napja kezdtem el a kreatin feltöltést és időközben elkapott egy makacs garatgyulladás(láz stb nem volt). Elmentem az orvoshoz és augmentint írt fel(megjegyzem nem vagyok az antibiotikumok híve..), na már most gyanítom, hogy abba kell hagynom feltöltést és a "kezelés" után teljesen elölről kezdeni?Üdv!
aki03
Válasz
igen!
2011-09-23 20:06:52
bunny

Szia Bunny. Az lenne a problémám, hogy e...

Kérdés
Szia Bunny. Az lenne a problémám, hogy edzésnél a második izomcsoport edzését már nem érzem hasznosnak. Pl. mell- bicepsznél nem tudok már koncentrálni teljesen a bicepszre. Ha meg fordítom akkor is ez van. 1 éve kezdtem el újra edzeni hetente 4×. Suli miatt este járok edzeni meg ilyenkor jobban is megy. Szedjem szét 6napra vagy járjak naponta inkább 2× és így meg lenne a megfelelő regenerálódási idő? Ha reggel mennék akkor 6körül tudnék elmenni és előtte nem nagyon lenne kajára idő(max turmix zabbal, de nem lenne idő megvárni míg rendesen betöltsek) reggel inkább kis izomcsoportot edzenék. Próbáltam hot bloodot meg ilyesmit de nem segített. Előre is köszi helló
narko
Válasz
inkább 5 napra próbáld meg szétszedni. napi 2 edzést csak akkor ajánlok, ha kétszer is tudsz aludni.
2011-09-23 10:47:09
bunny

Hello Bunny! Érdekelne a véleményed ez...

Kérdés
Hello Bunny! Érdekelne a véleményed ezekről az "ösztrogén blokkolókról" mint estro block és az újabb estro dim. Tényleg tudják valamelyest optimalizálni a tesztoszteron-ösztrogén arányt ? Szálkásításhoz használva lehet valami erdményt várni tőlük ?
foton
Válasz
mindenképp. ezek nem nagy, látványos dolgok, de hosszú távon működnek. persze gyógynövény-szinten, de annál több nem is kell.
2011-09-22 23:39:25
bunny

Hello 14/F vagyok. http://body.builder.h

Kérdés
Hello 14/F vagyok. http://body.builder.hu/edzesek_reszletes.htm4?id=81 ezt lehet egykezes 9 kg-val ???
BoykaRus
Válasz
mi a lófaszt akarsz, hülye? nem tudsz leírni egy kérdést értelmesen? vagy komolyan azt kérdezed, lehet-e 9 kilóval csinálni? miért nem 14/gy?
2011-09-22 21:45:06
bunny

Szia Bunny, tök jó, hogy az ilyen balf@s...

Kérdés
Szia Bunny, tök jó, hogy az ilyen balf@szoknak, mint ez a Szlovákiában vásárolni akaró pöts, reagálsz, de abból ez nem fog tanulni. Viszont, ha esetleg mások számára érdekesnek tartod, infóként mondom, hogy a korábban kérdezett izomgörcs egy hat hetes pihenő után megszűnni tűnik. Három éve ez volt az első igazi pihenő, lehet, hogy korábban kellett volna... Arnold filmhez grat, hajrá sárga kapszula!
jorvos
Válasz
köszi! amúgy nem a fogyatékosokat akarom tanítani, hanem a többieket arra, hogy hogy kezeljék az ilyen gyökereket!
2011-09-22 21:43:34
bunny

13 éves vagyok és szeretnék testépítő le...

Kérdés
13 éves vagyok és szeretnék testépítő lenni,7 éves korom óta sportolok Cselgáncsoztam mait nemrégen hagytam abba most muay thai boxolok.Anyi lenne a kérdésem hogyha elkezdek edzeni kisebb nagyobb súlyokkal gépekkel,lehet tőle valami bajom esetleg várjak még vele?Köszönettel :
balazskaaa13
Válasz
várj vele, amíg kifejlődik az agyad!
2011-09-22 21:42:13
bunny

Sziasztok!! Par kerdesem lenne. Munkat k...

Kérdés
Sziasztok!! Par kerdesem lenne. Munkat kaptam automoso allasban, napi 10 orara. Kajat foleg turmixbol de szilardbol is megtudom oldani. Tehat 3 orankent kaja pipa. Viszont, ez egy eleg porgos izzados melo ami azt illeti, es lihegek is mint a majom 2 porszivozas kozott. Egyik kerdesem ezzel kapcsolatos. Izom megorzes szempontjabol mit tegyek? 20 - 60 g glutamint toljak be folyamatosan a 10 ora alatt? Esetleg Bcaa? Soha nem hasznaltam egyiket se, igy nem igen van tampontom. A masik. Iszonyatos hatfajasom van neha, amikor csak akkor mulik el ha torzsbol kicsit hirtelen elfordulok balra , ertsd: kiroppantom kicsit. Ez a fajdalom Fokent a felsobb regiokra terjed ki. Lapocka alatt kornyeken, de csak bal oldalon. Ekkor nagyon faj mig fordulok, majd 1 kis reccs es elmulik a fajas. Ezt ugy 2 3 orankent meg kell csinalnom. Az also hatam par ora allas utan rettentoen faj, es elore kell hajolgatnom, hogy kicsit kihuzzam. Ez a rossz testtartasom miatt van, de mar hiaba tanultam meg, hogyan alljak, meg mindig ez tortenik. Olyan mintha az egesz felsotestem ratennem a gerincem also reszere es ugy allnek. Ha pedig, jobbra balra fordulgatok torzsbol eszmeletlenul tud ropogni az egesz gerincem. Raadasul meg mindig gorben ulok. Ezek kezelesere mit ajanlotok? Gondoltam sulyemelo ov hordasara nem csak edzes kozben hanem itthon a minden napi tevekenysegek kozbe is, szoba jott meg masszor csontkovacs, de ezektol felek. Joint X kura megy, CA mg magasan van mar tobb honapja, de meg mindig semmi. Egyebkent a ez a hatfajas nagyjabol 2 eve van meg fixen. Koszonom szepen a segitseget.
horr1
Válasz
az első kérdést majd tedd fel bunnynak ismét ha hosszú ideig nem egészíti ki ezt a választ. a gerincedet-különös tekintettel a gerincmelletti izmokra-nyújtani és lazítani kellene. mivel még magadnak helyre tudod pakolni, nem feltétlenül kell manualterapiás megoldást keresned, de egy gyógytornászt aki eszköz segítségével megfelelő gerincmobilizálást tud végezni ideje lenne.
2011-09-22 16:12:04
kares

Szia Bunny! Salgótarjánban lakom, és fa...

Kérdés
Szia Bunny! Salgótarjánban lakom, és faterom elég sokat jár Szlovákiába. Az lenne a kérdésem, hogy tudnál-e Szlovákiában valamilyen táplálékkiegészítőket árusító boltot, webshopot, honlapot, bármi ilyesmit ajánlani? Tekintve hogy a gyógyszerek lényegesen olcsóbbak kint mint itthon, arra gondoltam utánajárnék a tápkiegeknek is, de nem jártam sikerrel. Köszönöm!
Builderatesz
Válasz
hobbiból kijárogatok szlovákiába bazmeg feltérképezni a boltokat és azt ajánlgatom, hogy ne nálunk vásároljanak az emberek, mert nekünk ingyen van a szerver, a kifli meg a benzin! egyél sok gyógyszert, észlény, aztán közben vigyáz, nehogy leszerződtessenek főtanácsadónak a Haszon Magazinhoz!
2011-09-21 23:37:54
bunny

Szia Bunny! Lenne egy félig dedós kérdés...

Kérdés
Szia Bunny! Lenne egy félig dedós kérdésem. Olvasgattam a magas ismétlés számú edzésről szóló cikket és ott azt írja hogy mellre ne végezzünk 12-14 sorozatnál többet. A kérdésem az, hogy ez a "limit" a munkasorozatokra vonatkozik, vagy az össz-sorozatszámra bemelegítő sorozatokkal együtt? Bocs, ha balfaszságot kérdeztem. Köszi a választ és a türelmed!
ebalage
Válasz
nyilván ha sorozatról beszélünk, az mindig munkasorozat. én nem nagyon edzettem soha 9-10 sorozatnál többel.
2011-09-21 23:33:23
bunny

Szia Bunny! Valóban nem divat most az...

Kérdés
Szia Bunny! Valóban nem divat most az olvasás, de úgy egyáltalán a műveltség is ritkaszámba megy. Én 2.5 évet tanultam orvosi egyetemen, ott még viszonylag normális társaság volt, de nem szerettem és abbahagytam. Elkezdtem most egy közgazdasági egyetemet, elvileg ide sem hülyék járnak, gondoltam én. Van egy gazdaságföldrajz nevű tárgy, amiből felzárkóztató kurzust is indítottak, és kellett írnunk egy tesztet, hogy eldöntsék kinek szükséges utóbbin részt venni. Nem volt túl bonyolult, egy európai uniós vaktérképen volt megadva tíz ország, azokat kellett beírni, továbbá a fővárosukat megnevezni. Ezen kívül egyszerű kérdések voltak még, pl. a világ 3 legnépesebb országát kellett leírni. Összesen 50 pontot lehetett szerezni, volt olyan aki 2 pontot szerzett, az évfolyam 90%-a (kb. 270 ember) pedig nem érte el a 60%-ot. Sokan Csehország helyére írták Magyarországot, Ukrajnát pedig Erdélynek gondolták. Én kínomban nem tudtam, hogy sírjak, vagy nevessek. Ezekből az emberekből fog kikerülni az ország vezető rétege, és nem tudják hol a hazájuk. Nem tudják milyen környezetben élnek, kik a szomszédaik. Nem láttak még térképet? Ráadásul ezt mind tanulták a közelmúltban, ennyire buták nem lehetnek. Persze az arc hatalmas, minimum ők szarták a spanyolviaszt, de azt nem tudják, hogy Dánia fővárosa Koppenhága. Faszbukozás, meg a pofázás megy az órán, a való világot, meg a többi szemetet mind ismeri bezzeg. Komolyan elszomorított a dolog. És ilyen környezetből "kell" párt választanom, ilyen emberekkel találkozom nap mint nap. És nem értik itthon, hogy miért nincs állandó barátnőm, miért csak a gyerekkori barátaimmal tartom a kapcsolatit. Ez nagyon nem jó, de ez van. Ezért szeretem ezt a rovatot olvasni, mert rájövök, hogy van még értelmes gondolkodású ember, csak egyre kevesebben vagyunk. És úgy tűnik, hogy igaz a mondás, miszerint mivel az okos enged, ezért már rég a hülyék uralkodnak. Én szeretném, ha írnál könyvet, ha jó könyvet írnál, olyat, amiből tanulni lehet. Kitartást kívánok a munkádhoz! Üdv: Budai Balázs
oreghaver
Válasz

elég durva dolgokat írsz és ilyenkor úgy gondolom, szerencsés vagyok hogy öreg vagyok már annyira, hogy kikerültem ebből a közegből. el nem tudom képzelni, ilyen lehet a mai tizenévesek közössége, kik a drogdíler lófaszjóskákat tartják követendőnek a tévéből. könyv lesz mostani után is, már van egy majdnem kész másik a doppingról. (igaz, az két éve készül).

ha már a dopping eszembe jutott, ezt nem árt elolvasni: http://magazin.builder.h u/testepites/tapkieg/az-aktualis-doppingpara

 

2011-09-20 22:39:00
bunny

Szia Bunny! Ágyék sérüléssel kapcsola...

Kérdés
Szia Bunny! Ágyék sérüléssel kapcsolatban kérdeznék. Több hónapja, amikor nagyon jól sikerültek a láb edzések, enyhe fájdalmat éreztem az ágyékomban, edzést követően (tisztességes láb edzések voltak, nem állatkodtunk, stb.) 8 napja, azaz az utolsó láb edzésem óta viszont, ez az ágyéki fájdalom "állandósult", és nem hogy lábazni, de az ágyba fekve is kényelmetlen. A neten olvasottak alapján, amit a "gugli" dobott ki, 2 izom sérülhet ilyenkor, ami a sportolók nagy %-ánál előfordul, vagy legrosszabb esetben ágyéksérv. Viszont a sérvvel járó elváltozásokat nem véltem még felfedezni. Józan paraszti ésszel, én azt gondolnám, hogy csak pihentetnem kell, de mivel közel se rendelkezek megfelelő tudással, ezért kérdezlek téged. Köszi szépen előre is, és gratula az Arnold filmhez! Üdv.: István
CRD_700781
Válasz
O R V O S !!
2011-09-20 13:07:10
kares

Üdv Bunny illetve Kares Térdkalács fica...

Kérdés
Üdv Bunny illetve Kares Térdkalács ficamom volt 5 napja, ennek következtében sérült az ízületi tok és folyadékkal telt meg a térdem bizonyos traktusa. Már gyógyul és ez látszik a folyadék felszívódásában. Ennyit elől járóban; nos a kérdés pedig azzal kapcsolatos, hogy a járógép vagy mobil gipsz vagy mi a szösz /fixen tartja az egész lábat nem hajlik, az edzést hátráltatja ezt tudom/ de nem akarom hogy satnyuljak. Érdemes erőltetnem az edzést így is vagy legyek türelmes és fekvés egész nap? Gyógytornát mikor lehet kezdeni? Elmentem dokihoz is de ettől a ténytől függetlenül szeretnék több infót begyűjteni. Melo sem mehetne de muszáj így abszolút nem tudom mi tévő legyek :-/ Tapasztalattokra épített válaszodat előre is köszi Üdv
Zsufee
Válasz

verd ki a fejedből az edzés gondolatát, amíg nem stabilizálódik a helyzet! gyógytornászt nem kell keresned amíg fenn van a rögzítés ha elvégzed ezt a néhány gyakorlatot:

lábujjak és boka minden irányú alapos átmozgatása (körzések is) felpolcolt lábbal

állóvádli gyakorlat sarok elemelkedése nélkül, de szinte szűnjön meg a sarok terhelése

ép lábon állva a rögzítettet a levegőben lassan, izomból (nem lendületből) a tér minden irányába emeld amilyen magasra csak bírod.

ismétlésszámnak mindenhol megfelel kb 50.

2011-09-20 12:58:46
kares

Üdv Bunny Kicsit más témában kérdezné...

Kérdés
Üdv Bunny Kicsit más témában kérdeznék, de az is lehet, hogy ez a Karesz szakterülete. Röviden: Anyukámnak COPD-nak nevezett betegsége van eléggé előrehaladott állapotban van ( ez egy tüdőbetegség, oxigénhiányos állapot, amitől a keringés is eléggé leépül anyukámnál is a 40 év cigi tette meg a hatását). A lényeg, hogy szegénykém 39 kiló vaságyastól és egy kis hízókúrára fognám. A kérdés, hogy bármilyen tömegnövelőnek lehet-e szerinted mellékhatása ilyen esetben, gondolok itt a plusz adalékanyagokra mint kreatin + brutál adag B vitaminkomplexek, stb, és milyen tömegnövelőt javasolnál konkrétan ebben az esetben amikor mindenféle edzés nélkül csupán egy kis plusz kalóriára lenne szükség figyelembe véve, hogy nem egy 20 éves brutális erőemelőnek kellene a cucc. Köszöntem előre is!
gumicsek
Válasz
nem tömegnövelő javasolnák, hanem étkezés helyettesítőt, a mannát. ez zabpehely-tejsavó keverék. de ha sima tejsavó protein turmixokra rászoktatod, ha van elég szénhidrát más forrásból az is nagyon sokat fog javítani az egészségi állapotán. szerintem vagy annyira ügyes, hogy egy szolid kis étrendet összedobj neki. a vitaminoktól ne félj! kifejezetten ajánlom a halolaj kapszulákat is.
2011-09-20 09:44:27
bunny

Köszönöm a válaszodat a kiegészítőkkel k...

Kérdés
Köszönöm a válaszodat a kiegészítőkkel kapcsolatban! Edzés után szoktam a Vitargo-t ezt követően 15 perc elteltével a Whey Pro-t. Azt írták, hogy talán így a felszívódás hatékonyabb. Véleményed szerint mehet egybe? Köszönöm.
janos_1890
Válasz
persze, hogy mehet egybe!
2011-09-20 09:12:50
bunny

Üdv. nem tudom ezt ki ismeri vagy ki nem

Kérdés
Üdv. nem tudom ezt ki ismeri vagy ki nem, de nekem bejön, gondoltam megosztom hátha kiteszitek:) http://noob.hu/2011/09/18/BEST.jpg
Aldo_Raine
Válasz

más: lenne egy francia mopsz, ingyen. tök szép és keresünk neki egy szerető gazdát, aki nem hátrál meg a kihívásoktól és ért a kutyákhoz. vannak ugyanis extrák, nevelni kell, mert kicsit rossz. először is hiperaktív, másodszor marha szeretigényes. (zsötem, érted, mert franciabulldog!) gyerek jobb, ha nincs, mert azokat szereti rágogatni, bár szerintem az csak a szeretet jele, engem is rágogat a bröki. (a krino meg felborul és úgy rágogat a majom fejével, de neki pluszban zsíros a szája, diszkréten bűzölög, de néha olyanokat befingik, mint rohadás.)

szóval van ez a franciamopsz a tenyésztőnél és nincs jó helye, gazdi kéne neki, mert a tenyésztő az bazeg olyan, mint egy gyökér. de legalább szólt. mentsük meg, ha tudjuk!

ha esetleg érdekel valakit, írjon a  bunnykukacdrugsbunnyponthu-ra.

http://kepfeltoltes.hu/11 0919/franciamopsz_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

2011-09-19 23:27:32
bunny

Üdv! Szeretném a Te véleményedet kikérni...

Kérdés
Üdv! Szeretném a Te véleményedet kikérni mert nagyra tartom a tudásodat. Kiegekkel kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy helyes-e reggel Whwey Pro+Glutamin, utána együtt edzés előtt fél órával 3-3 szem Creaxin és Pentacarn+Whey Pro és közvetlen edzés előtt a 3 szem Citrulline Malate. Edzés után 3 szem Creaxin Vitargo-val, utána Whey Pro. És természetesen Multi Pro. Lefekvés előtt Pro Long+Glutamin.? Köszönöm a választ!
janos_1890
Válasz
ez nagyon komolyan kitalált rendszer, amiben kivetni valót nem nagyon találok, hacsak nem külön van az edzés utáni fehérje teljesen, mert annak nincs értelme.
2011-09-19 22:43:05
bunny

Cső Bunny! szerinted az úgy jó regenerál...

Kérdés
Cső Bunny! szerinted az úgy jó regenerálódás szempontjából hogy pénteken karozok( 3 bicepsz, 3 tricepsz gyakorlat, 2 gyakorlat alkarra) , és hétfőn még beraknák hát mellé 2 gyakorlatot bicepszre?
jmm
Válasz
regenerálódhat ilyen hamar, de azért nem tuti, hogy jó.
2011-09-19 20:31:34
bunny

Szia! Egy lány kérte segitségemet zsirve...

Kérdés
Szia! Egy lány kérte segitségemet zsirvesztés ügyben. Tudom mit kell tennem, annyi a kérdésem hogy mivel egyelőre nem tud súlyzós edzést végezni anyagi okokból, megkapja az alapism súlyzós edzést nem végző nőknek való étrendjét hangyányit testreszabva, szóval tisztában vagyok vele hogy igy nem tartható a heti fél- egy kiló veszteség, nyilvánvalóan energetikai okok miatt. Heti 7 aerob edzést és 3 kardiót adnék neki, majd amikor lesz pénze, kardió helyére beugrik a három súlyzós, és onnan már tudom mit kell tennem. addig is: 1) Adjak -e neki több kardiót, edzésenként milyen hosszút javasolsz? 2) Így heti mennyi súlyveszteséget kalkuláljak ami normális?
theywith
Válasz

a különbség nem abban fog megnyilvánulni, hogy nem fogy annyit, hanem hogy a minőség más lesz, nem lesz olyan jó alakja. kezdetnek szerintem megteszi heti 3x30 perc kardió, a többi napon pedig aerob. simán el tudjátok érni a heti kilót, de több ne legyen!

2011-09-19 17:45:22
bunny

Sziasztok srácok! Előre is elnézést kére...

Kérdés
Sziasztok srácok! Előre is elnézést kérek, hogy kérdésem nem testépítéssel kapcsolatos, de segítségre lenne szükségem. Elsősorban Kareshez intézném kérdésem, de ha Bunny tud valami hasznosat ezzel kapcsolatban azt is szívesen fogadom. Azt szeretném megtudni, hogy a reumatoid artritisz nevű betegség gyógyítható-e vagy csak kezelhető, továbbá a gyógyszeres kezeléseken kívül mik azok a tevékenységek amik segíthetnek.(gyógytorna, mozgás, gyulladt ízület mozgatása vagy pihentetése stb.). A segítséget előre is köszönöm!
lavina8
Válasz
az RA sajnos egy progrediáló betegség, nem gyógyítható. többféle gyógyszeres kezelése létezik, újabban a biológiai terápia szárnyal. ilyen esetben a legjobb amit javasolni tudok: egyetemi klinikán keressetek reumatológust. gyógytorna szempontjából is megvan a protokollja a kezelésnek! ezt kb minden kollega tudja, reuma osztályon dolgozóknak természetesen nagyobb tapasztalatuk van ebben. sok sikert!
2011-09-19 08:45:25
kares

Szép napot! Nagyon aggaszt,hogy az izüle...

Kérdés
Szép napot! Nagyon aggaszt,hogy az izületeim miatt nem tudom lábedzést betenni az edzésprogramomba, fordultam már orvoshoz,azt mondta hogy nem olyan vészes hogy müteni kelljen, felirt egy porcerösítot , hogy ezt szedjem edzés nélkül egy honapig,szedtem de ugyanilyen szar maradt a térdem, ezért gondoltam hozzád fordulok, látom nagyon sok mindenkinek segitesz és ez tetszik. Nem tudnál valamit ajánlani a problémára, vagy edzésmodszert,hogy az ne terhelje annyira a térdemet vagy valami kúrát? Elöre is köszi
janika005
Válasz
egy hónap alatt nem lehet az ízületeket rendbe tenni. használj komoly ízületregeneráló terméket, pl. arthroxont. érdemes esetleg gyógystornászt felkeresni. én addig is javalsom a lépcsőzést lábedzésnek: keresel egy hosszú lépcsőt és felmész rajta többször. feltéve, ha bírja a térded.
2011-09-19 07:14:33
bunny

Szevasz. Egyik barátom szed multivitamin...

Kérdés
Szevasz. Egyik barátom szed multivitaminokat,de csak fél adagot mindenből és azt mondta azért csinálja igy hogy ne szokja meg gyomra és a belei hogy szintetikus szerekből fedezi a vitamin bevitelét,hanem az ételből is vonja ki a vitaminokat a szervezet,mert ha sokáig szedsz szintetikus vitaminokat,akkor a szervezeted leállitja/mérsékeli azokat az emésztőenzimek termelését amelyek azért felelősek hogy a természetes tápanyagból kivonják a vitaminokat. Volt idő mikor ő is sok szintetikus vitamint szedett és jól is érezte magát,erős volt,de mikor abbahagyta szedni őket,mert olyan erős vitamin volt hogy nem lehetett sokáig szedni,tehát mikor abbahagyta utána viszont gyengébbnek és rosszabbul érezte magát..A kérdésem ,hogy van ennek valamilyen értelme amit én itt leirtam? vagy marhaság ugy ahogy van?. kösz a választ.
sanci886
Válasz
mondd a haverodnak, szedjen egy kis szintetikus agyat is, mert a természetes neki elég csekélyke.
2011-09-19 07:12:38
bunny

Hello! Idei SuperBody-ra hol lehet jegye

Kérdés
Hello! Idei SuperBody-ra hol lehet jegyet venni? Online lehet vagy csak helyszínen vagy melyik jegyirodában lehet megvenni? Köszi
baluka100
Válasz
CBA közértben bazmeg. biztos lehetsz benne, hogy a hírekbe nem fogunk semmi ilyen információt kitenni! itt mindenki hülye, nem látod? nem mondjuk meg, hol lehet letölteni, nem mondjuk meg hol lehet jegyet venni és természetesen most is van scitec teszt, csak nem mondjuk meg. erre persze pár fogyatékos majd tényleg be fog írni, mert mivel fogyatékos, nem érti az iróniát, de majd kitörlöm.
2011-09-18 22:27:19
bunny

Kedves Bunny! Ez az Arnold sztori nekem ...

Kérdés
Kedves Bunny! Ez az Arnold sztori nekem nagyon átjött! Mindig is érdekelt, hogy honnan, kikkel indult el az "Osztrák Tölgy", úgyhogy kifejezetten örültem amikor megtudtam: Ti ezt meg fogjátok mutatni. Szerintem nyugodtan kijelenthetem, hogy az ő képeit látva kezdtem el én is ezt a sportot, és Nektek köszönhetően ismertem meg a testépítés világát, immár ötödik éve. Az anyag minőségét tekintve nem mondhatnám hogy rosszabb lett, mint a BB.Tv bármelyik része, bár nem igazán vagyok jártas a filmezésben. Viszont annál inkább az vagyok a videók vágásánál, ennél fogva tudom hogy milyen egy tökörészős és idegtépően hosszú folyamat ez, amíg egy ilyet megcsinálsz. Tehát minden elismerésem a Tiéd és Zolié, valamint az egész csapaté akik részt vettek a munkálatokban. Ui.: Említetted, hogy elég sokat bakiztatok. Én személy szerint ezeket is nagyon szívesen végignézném, biztos szétröhögnénk az agyunkat rajta. :DD
gyurok ura
Válasz
nem, sajnos nem kifejezetten vicces bakik ezek, nincs értelme foglalkozni vele. a probléma az ilyen projektekkel mindig az, hogy a többi mellett kéne csinálni. ha az ilyesmire van mondjuk 1 hónapom, amikor semmi mással nem kell foglalkozni, akkor nincs gond, de ilyen még sosem volt. vágni pedig nem lehet úgy, hogy minden nap egy órát ezzel foglalkozom: le kell elé ülni reggeltől estig és kész. csakhogy nekem ezer más dolgom van. az arnold miatt ha megnézed, szeptemberben egy darab cikket nem írtam még és flash se volt egy hónapja. itt lejjebb olvashatsz egy okoskodó fogyatékost: az meg azt képzeli, nekem van időm itt ülni és válaszolgatni gyökereknek, akik szarnak az egészbe. el nem tudod képzelni, mennyi leforgatott anyagom van, amit nincs időm megcsinálni. komplett filmek.
2011-09-18 13:02:01
bunny

szia! megnéztem az Arnold sztorit. Hát ...

Kérdés
szia! megnéztem az Arnold sztorit. Hát komolyan Bunny gratulálok le a kalappal, nagyon jó munkát végeztél, Zolinak is gratula. Az lenne a kérdésem amennyiben lehet ilyet h melyik videószerkesztővel csináltad ezt a filmet?mert komolyan mondom nagyon tetszik az egész. amennyiben meg tudod mondani akkor légyszíves. ha nem akarod kitenni akkor a banditas92@freemail.hu-ra is tudsz válaszoni. köszönöm előre is
bandi92
Válasz

először is köszönöm mindenkinek a gratulációkat.

az arnold film készítésnek rövid folyamata az, hogy kimentünk és csináltunk használhatatlan nyersanyagot. (nem tudtunk profin felvételeket csinálni, hogy finom legyek, nem volt rá idő. még a bbtv forgatása is überprofi ehhez képest.) ebből a három helyszínen látott részt a scitecnél dolgozó húsvéth zoli összevágta a helyszínen felvet vágóképekkel. ő azt hiszem sony vegassal dolgozik. ebből az alapból csináltam a többit, edius 6-al, de az a vicc, hogy egy csomó vágóképet nem akart megenni, pedig ez mindenevő szerkesztő. így egy mezei videovágóval AVS video editorral vágtam ki a darabokat nagy bitrétes mpegbe és onnan tettem át ediusba. ez azt jelenti, hogy van, hogy egy másodpercnyi vágóképért pöcsölsz mindennel együtt fél, vagy egy órát.

de a videovágó szoftveren semmi nem múlik. aki tud és van idegrendszerre szarakodni windóz muvi mékerrel is tud jót csinálni. (bár ott a színkorrekció necces.)

a probléma inkább a történet kitalálása volt és megírása. kétszer vettük fel a narrátort miskolcon egy stúdióban, mert elsőre elbasztam a szöveget, másodszorra is, de már nem annyira. 

összesen négyszer utaztam, ausztriát, miskolcot és szombathelyt belezsámítva.

hozzáteszem, a szöveg felmondásával a zoli is megszenvedett most, pedig neki nagyon jól meg a duma. ugyan a saját gondolatai voltak, de meg volt adva hogy miről kell beszélni. sok volt  a bakizás, de így se lett tökéletes, viszont azért nem vettük még újra, mert nem akartam hogy a zoli "steril" legyen. pl. ha megfigyelted, nem tudta kimondani hogy " annyi edzést végeztek", mindig azt mondta hogy "annyi mennyiségű edzést végeztek", ez sima lámpaláz mert még neki is van.

érdekes, ha magától beszél, nem előre kitalált dolgokat kell mondania, simán megy, de itt az rendelkezésre álló idő miatt, hogy ne legyenek túl hosszú blokkok, már kitaláltam előre a szöveg tartalmát, neki pedig a saját szavaival kellett elmondania. a szöveget végülis közben idomítottuk a zolihoz. a végszó viszont teljes mértékben az, ami jött - elsőre. 

2011-09-18 10:16:02
bunny

Kedves Bunny, először is gratulálok ...

Kérdés
Kedves Bunny, először is gratulálok a kitartásodért (az időnkénti kemény válaszok ellenére is:-), amiért rendületlenül megválaszolod a kérdéseinket, noha sokszor ismétlődnek. Mégha sokszor talán nem is érzed/látod, sokunknak ez segítség. Másodsorban: úgy értelmeztem, hogy a "A sárga kapszula" című könyved immár készen van és letölthető formátumban, ingyenesen tetted azt közzé, de sajnos én kitartó (bár lehet béna?) keresés ellenére sem találtam meg. Természetesen elolvastam az "alapismereteket" de kíváncsi lennék a könyvedre, ezért szeretném megkérdezni, hogy honnan tölthető le, mert erre bizony sehol nem találtam utalást. (Előre is elnézést, de nem vagyok jóban a tőmondatokkal, ritka alkalmaktól kivéve képtelen vagyok röviden fogalmazni, bár esküszöm próbálok, így neked minden hosszadalmas lesz amit írok. :-)) Mivel ezernyi tanács és cikk olvasható akár a te rovatodban, de a honlapon is, így nem fárasztanálak tanácskéréssel, hanem csak egy visszajelzés kellene, hogy a kockahas elérését illetően jó úton járok e (természetesen tudom, hogy ez nem 2 hónap, én kb. másfél évre saccolom mire mondjuk az első határozott kocka megjelenik). Tehát: Mindenképpen jót tesz alapon, 1 hete kezdtem egy teljes körű tisztítókúrával, ebben csak nyers zöldség-gyümölcs-tea-ásványvíz combó szerepel jelenleg. Még egy hétig akarom csinálni, aztán egy normális diétára akarok átváltáni ami délelött gyümölcsből állna, ebédre hús és saláta féle, uzsonna mondjuk joghurt, vacsora mindenképpen saláta vagy fehérje turmix... a fantáziám egyelőre akadozik az ételek terén. Sportnak egyelőre a futást jelöltem meg magamnak, mint aerob és kellően szálkásító mozgást. Ez természetesen csak az utam elejére vonatkozó edzésterv, mivel lokális edzés állítólag nincs, még ki kell művelnem magam, hogy mi az a tornacsomag amit a kockahas érdekében össze tudnék állítani, mert egyelőre le vagyok ragadva én is a klasszikus felülésektől. (Body terem egyelőre nem lehetséges, de ez nem biztos, hogy pl. pár hónap múlva is így lesz, akkor természetesen ez a kérdés megoldódik az ottani gépekkel). Hát nagyjából ennyi, remélem nem nagyon béna terv. Köszönöm a türelmed és további jó hétvégét, Liliana
Liliana
Válasz

kedves liliana, erre egy roppant udvarias választ kell írnom, de nem teszem, két okból sem:

1. megtisztelő az érdeklődésed a könyv iránt, de ha  rovatban leírtakat nem bírod értelmezni, akkor nem tudom mit akarsz egy könyvtől. azt írtam, letölthető formátumban ingyenes LESZ, nem azt, ogy megvan, csak eltitkoljuk hogy hol mert azért írtam, hogy ne olvassa senki.

2. ha te olvasod ezt a rovatot, akkor MIMINUM, hogy el kellett volna olvasnod az alapismereteket. nem látom át, hogy ha azt nem tudtad elolvasni, mint akarsz egy hatszor hosszabb anyagtól. persze lehet hogy nem találtad meg a nagy kereséss közben. mert ha megtaláltad volna, nem kéne idiótaságokkal fáasztanod magadat és engem. tényleg elé jó kitartásom van, most hogy mondom, amikor megírpm az információkat NEKED, te meg szarsz rá.

a terved kurva béna, maradjunk annyiban. hogy ebből a rovatból hogyan sikerült azt leszűrni, hogy tisztítókúrás faszságoktól lesz kocka hasad, azt el nem tudom képzelni.

2011-09-18 10:03:25
bunny

Nekem nem annyira kérdésem, mint inkább ...

Kérdés
Nekem nem annyira kérdésem, mint inkább "költői kérdésem" lenne (amire a jelek szerint lehet választ sem kapok, sőt lehet ki is lesz szűrve, de őszintén szólva nem is ez érdekel.) Az Arnold videót nézegettem, ami kifejezetten bejött, ugyanis alapból szimpatizálok a világgal, a "feelinggel", ami pl. az "Utam a csúcsra" c. könyvét is körülölelte, szóval a videóhoz gratulálok. Ezután vettem észre egy linket, és néhány kommentet, valamint válaszokat "Drugs Bunny"-tól, és felmerült bennem, hogy esetleg arról lehet szó (remélem), amire már az "edző neve" is utal: talán egy direkt vicces, azaz túlexponáltan beszólogatós rovat kíván lenni. Vagy a másik SAJNÁLATOS verzió: a kedves válaszoló fél tényleg ilyen, és ezt teljesen komolyan is gondolja. Utóbbi esetben megkérdezem: mi olyat teszel, amitől hasra kéne esni, hogy egymagad néhány fórumos kérdésére válaszolgatsz - mint külön kiemelted - "ingyen"? Ilyet ezrével csinálnak, önként, szívből (én is vezettem, sőt vezetek jelenleg is levelező rovatot szerkesztőként, gyakran napi szinten válaszoltam több tucat email-ben szaktanáccsal - nem testépítés kapcsán mielőtt félreérted - akár 3-4 ezer karakterben), és még ha jóval nagyobb szaktudású emberekről is van szó, eszükbe nem jutna ilyen tapló stílusban írni. Itt szeretnéd kiélni valamilyen elnyomott gyermekkori traumádat? Ovisokat is szeretsz verni az utcán? Mi értelme van ilyen rovatot vezetni, felajánlani a segítséget, ha csak ilyen primitív stílusban vagy képes válaszolni, hogy "hogy lehetsz ilyen ökör, hogy nem tudod hogyan kell szabályosan fekvenyomni". Ez a rovat így nem ér semmit, csak annyit érsz el vele, hogy teljesen színvonaltalanná teszed, és akinek egyszer így beszólsz, az többet nem látogat fel rá, esetleg a kedvét is elveszed az edzéstől/diétától, vagy bármitől, amibe lehet amúgy tényleg belevágott volna. 5 lehetőséget látok. 1: nem adsz/adtok semmilyen választ, esetleg szimplán ki sem kerül a kérdés/törlődik, 2: megpróbálsz egy olyan beszólós választ adni, amivel fitogtathatod, hogy milyen nagy szájkaratés vagy, és nehogy már a fenségterületeden bárki beszóljon (esetleg meg is fenyegetsz), 3: normális választ adsz, esetleg elismered, hogy van benne valami, amit írok, 4: kapok egy privát üzenetet, hogy ne vegyem komolyan, ez csak az első verzió, azaz egy vicces rovat kíván lenni Reménykedem az utolsó kettőben, bár kevés esélyt látok. Pedig a Shop Builder cikkeit amúgy nagyon bírom. További szép napot!
rajkrisz
Válasz

talán ha elolvasnád a szabályzatot paréj, akkor nem kéne ennyit okoskodnod. ez ugyanis rád nézve is kötelező.

itt a link neked, meg az esetlegesen erre járó többi fogyatékosnak: http://body.builder.hu/cikkek.htm4?id=559

 olvasd el 8-10szer, faszkalap!

2011-09-18 09:52:39
bunny

Szia Bunny ! 17 éves vagyok 2 és fél éve...

Kérdés
Szia Bunny ! 17 éves vagyok 2 és fél éve követem a builder.hu-t. Soha nem kérdeztem még tőled, és most sem ezt szeretném tenni , hiszen elég csekély arra az esély, hogy bármi megválaszolatlan kérdés is legyen azok számára, akik végignézték azt a hihetetlen mennyiségű és minőségű munkát amit Te, Ti leforgattatok/megírtatok/megcsináltatok. Szóval ami kapcsán írok az az Arnold story. Nem nagyon értek a filmezéshez, szerintem elképzelni sem tudom, hogy milyen meló lehet ide-oda utazgatni , fordításokkal tökölni, aztán összevágni stb.stb.. Azt viszont biztosan tudom , hogy miközben néztem 28 percen át rázott a hideg , ahogy a Zoli is beszél, hogy ő miként kezdte, fantasztikus .. Tehát ezt is, csak úgy , mint a többi munkádat megköszönni szeretném , nélküled és a csapat nélkül biztos , én is valahol a homálytalanságban kavarognék. Az elején csak azért írtam oda, hogy 17 vagyok, mert tudom , elég sok negatív tapasztalatod ezen korosztály körül :D de persze megértelek , hiszen olvasom az EV-t :D egyébként ha már Arnold , remélem emlékszel én voltam aki még a flashes játékban megnyertem a Multi prot( ott is Arnoldos kérdés volt csak hogy értsd a párhuzamot .. :D ) azt is köszi még egyszer tényleg hatalmas élmény volt főleg , hogy életemben nem nyertem semmit :P a válladdal pedig remélem, már valahol a célegyenes végén jársz..( és, ha már Olympia hajára Kai ! )
szodaa
Válasz

köszi, és azért még külön is, mert fostam, hogy megbukunk ezzel a filmmel. ez tényleg szarból várépítés volt, mert nem tudtunk rendesen forgatni, hogy finom legyek. gyakorlatilag rohangáltunk mint a hülye, a zoli beszélgetett, amiből egy szót se értettem, úgyhogy hazajöttünk egy halom használhatatlan nyersanyaggal. gyakorlatilag ki kellett találnom és meg kellett írnom az egészet. mert önmagában csak az, hogy mi ott voltunk és nekünk mekkora élmény volt, nem jött volna át nektek.

beszarás, hogy az az ember, akit láttok, megváltoztatta világot és ezt nsm is tudja. pár dolgot ki kellett vágnom, pl. hogy az öreg marnul nagy spíler, ma is simán csajozik.

2011-09-17 21:15:25
bunny

a HCA-ra irták ,hogy ha gyógyszert szedü...

Kérdés
a HCA-ra irták ,hogy ha gyógyszert szedünk akkor ne szedjük, mert gátolja a felszívódását. ha én edzés után megiszom a fehérjémet, és utána 10percre beveszem a hca-t(mert kaja elött 1 orával kell) akkor a fehérje felszívódását ne mgátolja?
monsterenergycitromailhu
Válasz
vannak emberek, akiknek nem jó, ha gondolkodnak. te ilyen ember vagy. keresgéld a dobozokon a leírást, hogy gátolja-e a fehérje felvszívódását, és csináld pontosan azt, ami ott írnak.
2011-09-17 16:54:18
bunny

Hello Bunny! Az lenne a kérdésem, hog...

Kérdés
Hello Bunny! Az lenne a kérdésem, hogy marokerősítést hányszor érdemes végezni hetente? Elég csak egyszer, az alkar edzéssel együtt, vagy lehet többször is? Válaszod előre is köszönöm.
bendeguz_fb6dfb
Válasz

marcsaerősítést érdemes szokszor végezni, amennyit csak bírsz. igaz akkor nem marad energia másra, de aki a marcsát szereti, annak lehet hogy nem is jut. magas a labda, alacsony a értelem, azért én halkan elgondolkoznék a helyedben, hogy hány kibaszott marokerősító gyakorlatot olvastál az alapismeretekben.

más: végre kint van: http://body.builder.hu/video_lejatszas.ht m4?id=1825

én meg megyek valami szanatóriumba.
 

 

 

2011-09-17 15:12:08
bunny

szia! látom megjelent a könyved, gratul...

Kérdés
szia! látom megjelent a könyved, gratula! említetted vmikor hogy nem csak megvenni de letölteni is le lehet elektronikus formában. tényleg le lehet tölteni vagy félrebeszélek valamit? és ha igen hol mert az oldalon csak a megrendelést találtam. köszi
bandi92
Válasz

nem jelent meg, le lehet tölteni ingyen, ebbe a rovatba meg be kell regisztrálni rendesen, nem kamu adatokkal.

más: ARNOLD SZTORI jön, legkésőbb holnap! most is azt reszelem!

2011-09-16 20:42:26
bunny

Bunny basszus, ez a könyv nagyon faszály

Kérdés
Bunny basszus, ez a könyv nagyon faszályos lesz, már alig várom hogy ezzel keljek/feküdjek!! :D
gyurok ura
Válasz

annyira nem lesz nagy könyv, inkább könyvecske. de majd nekiugrok a következőnek.

bár manapság, amikor a parasztok már nem olvasnak, lehet, jobb a rövid könyv.

 

2011-09-16 17:58:43
bunny

Szia Bunny! Segítséget szeretnék kérni, ...

Kérdés
Szia Bunny! Segítséget szeretnék kérni, ha esetleg hülyeséget kérdeznék, előre is bocs. A problémám: 20 éves 60 kg-os kajakozó lány vagyok, és van egy kis feleslegem a hasamon, ami tulajdonképpen tényleg nem sok, de attól szeretnék megszabadulni. Emellett a hét 5 napján járok súlyzós edzésre, nagy súlyokkal dolgozom. Tehát izomból nem szeretnék veszíteni, sőt, inkáb növelni, ahogy az erőt is, viszont azt a kis felesleget le szeretném adni. Előre is köszi a segítséged és a tanácsodat.
csszinti
Válasz

előre is bocsi, szerinted erre én mi a faszt válaszoljak? írjak neked egy könyvet? vagy mondjam hogy egyél túrórudit és attól lefogysz? mi a náthás faszért nem lehet elolvasni az alapismereteket? miért van az, hogy faszbúkról CSAK idióták jönnek?

ha már könyvről van szó: alakul

2011-09-16 17:00:29
bunny

Szia Bunny! Bár nem éppen testépítős kér...

Kérdés
Szia Bunny! Bár nem éppen testépítős kérdés, de az étrenddel kapcsolatos: Rendszeresen küzdősportolok (kempozok), viszont mellette elég vékony vagyok és hízni is szeretnék. Szedhetek rendszeres küzdősport (heti 3x) és rendszeres étrend mellett étrendkiegészítőt? Használ valamit? Köszönöm!
fekete86
Válasz

nem, az étrendkiegészítőket dísznek találták ki. nézegetjük őket, meg ha megyünk horgászni a dobozban tartjuk a kukacot. a másik tényező, hogy mindenki tele van pénzzel. pár évvel ezelőttig unalmunkban kibaszkodtuk az ablakon meg yachtokat vettünk, de ma már rájöttünk, hogy tápkieget kell belőle venni. ez ilyen sznob dolog. úgyhogy semmiképpen ne használj semmilyen tápkieget. mindenki aki használ, az hülye, a lényeg hogy te okos vagy.

egyébként a shop.builderbe kivan írva minden temrmék mellé, hogy ne vedd meg.

remélem budipapírt azért használsz.

 

2011-09-16 16:54:10
bunny

Szia bunny! Két kreatinos kérdésem le...

Kérdés
Szia bunny! Két kreatinos kérdésem lenne. - Biotech-es monohidrát szedésébe kezdtem. Ahogy sokan írtak róla,nehezen oldódik. A boltban a bioteches eladó azt tanácsolta,hogy egy kanállal vegyek a számba a porból és igyak rá vizet. Ez így ugyebár nincs feloldva. A hasznosulása megfelelő ez esetben vagy maradjak a meleg vizes/teás feloldásnál? -Ha teában feloldom és 4-6 órán belül elfogyasztom,akkor a hozzáadott citromlé citromsav tartalma nem káros a kreatinra nézve? Ugyan gyenge sav,de mégis... Sem az alapismeretekben,sem a forumon nem kaptam rá választ,csak tippeket,ezért fordulok hozzád. Köszönöm!
nagyitomi
Válasz
fáradj vissza az eladóhoz és érdeklődj talán tőle. nem vagyok biotech ügyfélszolgálat. talán tanulmányozd a szabályzatot is.
2011-09-15 22:51:20
bunny

hy bunny, az elmúlt 1 hétben nem igaz...

Kérdés
hy bunny, az elmúlt 1 hétben nem igazán tudtam odafigyelni az étkezésekre, és ennek köszönhetően feljött a hasamra egy jó 1,5 cm-es hájréteg ami baromira zavar. kérdésem: reggel éhgyomorra elmegyek kardiózni kifulladásig 80%-os edzésintenzitással, akkor hogy megóvjam az izomzatomat nyomathatok a 3g L-carnitin mellé még 20g BCAA port 0,5 l vízben feloldva? vagy inkább csak éhgyomor + L-carnitin + víz? más: szűcs doszpoly tiborral várható még interjú a közeljövőben? nagy rajongója vagyok, rengeteg motivációt adott. üdv
szabog82
Válasz
kezdjük ott, hogy 1 hét alatt nem jöhet fel a hasadra 1,5cm-es hájréteg. ez csak víz, felesleges rajta izgulni. a tibivel egyelőre nem lesz semmi.
2011-09-15 22:50:11
bunny

Csá.Van egy kérdés ami foglalkoztat,de n...

Kérdés
Csá.Van egy kérdés ami foglalkoztat,de nem találom rá a választ hiába keresem,szóval,ezen a weboldalon olvastam vagy szemináriumon hallottam,hogy ha valaki sokat eszik,akkor a hasnyálmirigynek sokat kell dolgoznia,sok inzulint kell termelnie és ha ez igy megy hosszu évekig,akkor a hasnyálmirigy "elfárad",vagyis már nem tud annyi inzulint termelni amennyi kellene és ki alakul a 2 es tipusu cukorbetegség. Na most, ha nézzük a testépitőket,akkor annyi a különbség az elhizott kövér emberek és a testépitők között hogy az utóbbiak nem zsirosak hanem izmosak de ételből többet fogyasztanak mint az átlag kövér ember(igaz hogy másat is esznek,de többet,vagy legalább is annyit). A kérdésem hogy a testépitőknek nem "fárad el" a hasnyálmirigyük? Mert ugye nekik is rengeteg inzulint termel,csak nekik a tápanyag nem zsirba hanem izomba megy.A testépitők nem lesznek cukorbetegek? Bocs ha hülyeséget kérdeztem,de nem találok erre a kérdésre választ.
sanci886
Válasz

ha sok cukrot eszik valaki, agykombájn, nem ha "sokat eszik". talán hangyfasznyit számít a táplálék minősége is.

2011-09-15 18:31:52
bunny

Szia, érdekelne pontosan a véleményed. E...

Kérdés
Szia, érdekelne pontosan a véleményed. Edzettem már régebben is, de valahogy mindig abbahagytam nem szedtem semmi étrend kiegészítőt és tömegnövelőt sem, szó szerint semmit. De most elhatároztam, hogy komolyabban elkezdem. A suli mellett nem nagyon tudok odafigyelni az étkezésre, olyannal nincs problémám, hogy nem tudnék hízni, de ahogy itt olvasom túl kevés fehérjét viszek be 1 nap, néztem a jumbot, és félek, hogy elhízok tőle amit nemszeretnék.mert ígyis 'jóhúsban vagyok' (:. Mit tudnál nekem ajánlani? Mindigis a jumbot néztem a sok fehérje tartalma miatt, de viszont megfordult a fejemben a whey protein is.(: Ezért fordultam hozzád! Köszönöm előre is.:)
zsoltiiii
Válasz
http://magazin.builder.hu/testepites/tapkieg/hogyan-hasznaljuk-a-tomegnoveloket-dedocikk
2011-09-15 11:59:59
bunny

Hello Bunny! A videódnak köszönhetően, a...

Kérdés
Hello Bunny! A videódnak köszönhetően, amiben bemutattad a helyes fekvenyomást rájöttem, hogy miért lett irreálisan nagy az elülső vállizmom. Köszönöm. Szerinted hogyan edzem a vállam ahhoz, hogy az elülső vállizmot a lehető legminimálisabban terheljem? (fekvenyomás pozitív padon ugye nem hagyható el mellezésnél, de pl érdemes-e mellről nyomást végezni?)
Mark3148
Válasz

nyilván nem érdemes mellről nyomást végezni ez esetben.

más: az Arnold-sztori ha minden jól megy, holnapra kész. előrebocsátom, nem szerepel benne arnold személyesen, de a szereplők így is elég komolyak. és olyan dolgok lesznek benne, amiről nagy eséllyel eddig nem tudtatok. kivéve, hogy arnold mit cuccolt és mennyit. azut kivágtuk! :DDD

 

2011-09-14 20:35:29
bunny

Hello Bunny! Lenne egy olyan kérdésem, h...

Kérdés
Hello Bunny! Lenne egy olyan kérdésem, hogy biztos mindenki ismeri azokat a tipikus Lidl-s, Tesco-s vagy akármilyen más üdítőket. És ha megnézem a hátul ahol felvan tüntetve, hogy mennyi cukrot, fehérjét, stb-t tartalmaz, akkor az van rá írva, hogy 100ml-ben van 0,6g szénhidrát. Arra lennék kiváncsi, hogy akkor mitől van olyan erős cukros íze? Vmi más fajta cukrot raknak bele, ami ugyan cukor, de nem ugy hívják? Pl. orbitos rágókban meglehet nézni, azvan ráírva hogy 0g cukor de 76g alkoholos cukor vagy vmi ilyen. Köszi előre is!
zulu0
Válasz
édesítőszer van benne.
2011-09-14 19:42:13
bunny

Hello! Ma a gimiben a vitaminokról tanul...

Kérdés
Hello! Ma a gimiben a vitaminokról tanultunk és a biológia tanár elmondta hogy a C-vitamin napi 500mg fogyasztása vesekövet okoz! De ahogy itt a C vitamin-ról olvastam láttam hogy ez nem igaz. Na most akkor a tanár mondta rosszul vagy ez tényleg így van ?? Üdv.
BoykaRus
Válasz

igen, direkt rosszat mondtam, hogy mindenkinek veseköve legyen. nekem is vesekövem van, csak eddig még nem vettem észre. természetesen az összes tápkeg gyártó hülye. a tanárnak van igaza, debilállat, gondolom ő ránézésre is az egészség szobra.

kiírjuk valahova hogy szellemi fogyatékosok ne látogassák ezt az oldalt? mindesetre te ne szedj c vitamint, mert az mindenki másnak jobb lesz!

 

2011-09-14 17:33:20
bunny

Szia Bunny! argenius-nak üzenem hogy a N

Kérdés
Szia Bunny! argenius-nak üzenem hogy a Naturland Solutio antisudorica-nak nézzen utána, 300 ft körül van, de már sok emberen segített.
renneee
Válasz
köszi!
2011-09-14 16:50:26
bunny

Üdv! Szeretnék kérni egy kis segítség...

Kérdés
Üdv! Szeretnék kérni egy kis segítséget. Újrakezdő lennék, vékonyabb testalkattal. Biztos, ami biztos, hogy hülyeséggel ne basszam el az időmet, inkább kérdeznék. Vékony testalkat miatt tömegelni szeretnék. Namármost láttam sok tömegelő javaslatot, de a legtöbb - sajnos az általános Mo-i viszonyok miatt - mind "csóró", v gazdaságos verziók voltak... A kérdésem, hogy van vmi "anyagi függetleneknek javaslat"?! :D Hál' Istennek megtehetem, hogy megvehetek bármit...akkor meg már vegyünk meg mindent és az elérhető legjobb minőségen...szvsz. Reggelire Anabolic Whey-t terveztem Creatin Monohidráttal keverve, valamint lefekvés előtt szintén Anabolic Whey-t, de akkor creatin nélkül. Edzés utánra Volumass 35-öt gondoltam, nekem az régen nagyon bejött. Edzés közbenre Isotec-et szinhidrát pótlásra... Valamint Joint-X ízületvédőnek, mert az sose árthat... Sokan ajánlották, hogy milyen jó a Vitargo, főleg a creatinos verzió, de én vhogy nem tudtam hova tegyem. Állítólag nem edzés időben /pihenőnap, este, stb.../ nem jó a sok szénhidrát, edzés után viszont volumass 35 tartalmaz szénhidrátot, nemde?! Akkor a kettő nemigen fér meg egymás mellett...jól gondolom?! És esetleg még vmi javaslat, hogy kellene még vmi? Bár félreértés ne essen, azért 30 fajta cuccot sem akarok szedni, csak szépen a fokozatosság elvével...:D És mielőtt írnád, v vmi...az étkezéssel teljesen tisztában vagyok és azt is igyekszem minőségileg művelni, azon nem fog múlni...:D Köszönet a válaszért! Üdv.: gunnar
gunnar
Válasz

vitamint ne látok, a volumass 35 mellé viszont tényleg nem kell vitargo. ellenben ha már igyis,úgyis van kreatinod és fehérjéd, méghozzá izolátum-koncetrátum keveréked, akkor jobb, ha edzés után vitargot használsz 2 kanál proteinnal, így nem kell a vm35

2011-09-14 16:50:17
bunny

üdvzölégy Bunny/Kares! Azzal a problémá...

Kérdés
üdvzölégy Bunny/Kares! Azzal a problémával fordulnék hozzátok, hogy stresszhelyzetben izzadok mint a ló. iskolában, vagy bárhol a lakáson kívül elkezdek izzadni. a folt is kvára zavar a pólómon, kb már csak feketét vagy fehéret hordok, de most az utóbbi időben arra lettem figyelmes, hogy testszagom is fokozódott. most emeltem a fehérjén/ch-n is, lehet ez az "elsavasodás" miatt? vagy esetleg b vitamin miatt? nem tudom mi tévő legyek, iszonyatosan zavar már ez a dolog, tiszta gátlásos leszek tőle... remélem tudtok tanáccsal szolgálni. más: nem sürgetlek, csak érdeklődöm. mikor lesz kész az alapismeretek? köszönöm a választ!
argenius
Válasz

az alapismereteket, pontosabban a "Sárga kapszula", mert ez lesz a címe, kész van. a tördelőnél van már, még az illusztrációk kérdését kell eldöntenünk és készül a letölthető pdf, illetve megy nyomdába.

a testszag oka nem a fehérjebevitel és nem az elsavasodás. magát a szagot baktériumok okozzák, a fokozott izadás pedig a felfokozott anyagcsere eredménye. primitív, de működő megoldás az izzadásgátló stift, a nedves törlőkendő meg ilyesmi.

elképzelhető azonban, hogy a testépítés mindenképp némi furcsa szaggal jár, sajnos ezt be kell nyelni. ha esetleg valakinek volt hasonló problémája, akkor várjuk az ötleteit!

a legfontosabb azonban, hogy szüntesd mega stresszt. a stressz semmire sem jó, de mindent tönkretesz. egyszerűen amikor ideges vagy, állítsd le magad, vegyél egy levegőt és nyugodj le.  bármilyen helyzetben vagy, nem törnéhte olyan húdenagy kataszrófa, ami megoldhatalan lenne. főleg a suliban. 

2011-09-14 09:55:15
bunny

Üdv Bunny! Nem tudod véletlenül hogy leh

Kérdés
Üdv Bunny! Nem tudod véletlenül hogy lehet e majd valahol élőbe nézni a Mr.O.-t?
may_11
Válasz
de tudom.
2011-09-13 23:01:30
bunny

Üdvözletem!! Két barátommal járok edz...

Kérdés
Üdvözletem!! Két barátommal járok edzeni egy nem túl nagy edzőterembe.Este 7 vagy 8kor megyünk le és még ilyenkor is szoktak lenni jó páran.Emiatt előfordul,hogy azt az egy fekvőpadot is elfoglalják,ami ott van.Ilyenkor semmit nem tudunk csinálni,max ha másba kezdünk bele,mondjuk hátedzésbe vagy akármibe,de az nekem eléggé megalázó érzés.Ezért azt találtam ki,hogy edzés elején ellopok magamnak egy kétkezes súlyzót pár súllyal és elbarikádozom magam a terem végébe.A fekvenyomás és tárogatás helyett elkezdtem fekvőtámaszozni,a kétkezesnek meg az a szerepe,hogy rögtön fekvőzés után felkapom és elkezdek bicepszezni,vagy mellről nyomni vagy evezni.Így alakult ki nálam egy fekvőtámaszon alapuló program: Fekvőtámasz (10-12) + bicepszezés (10-12) szuperszettben,ugyanez mellről nyomással állva és evezéssel,mindegyikből 1+4 sorozatot. Marhára felpumpálódom minden edzés alkalmával.Egyszerűen kivitelezhető edzés ez,de közös beszélgetések alatt felvetődött a kérdés,vajon ez a fekvőzős,szuperszettezős edzés is szélesre és kigyúrtra tud növelni,vagy csak én vagyok nagyon boldog ezzel a módszerrel? Ha esetleg nem csak Bunny úr tud hozzászólni,hanem bárki más,egyszerű olvasó,azt nagyon megköszönném! Üdvözletem!Kívánok mindenkinek nagy izmokat :-)
Arpi92
Válasz

drága árpádom, ugyan ki a rákos fasz tudna rajtam kivül hozzászólni? szerinted ez az index fórum?

ha az nálad megalázottság, hogy valaki éppen edz, és neked meg kell várnod, akkor komoly baj van a psziché-készülékben. de kipróbálhatod hogy odafingasz egy ótvar durvát, hátha elmennek.

na most ha pöcshúzogatással leheten izmot növelni, akkor mindenki azt csinálná. de a felvőtámasz nem annyira effektív a tömegnövelésben. kezdőknek jó meg belemegíteni, de ne alapozz erre nagy karrirt azért. a megalázottszuperszett kevés lesz.

2011-09-13 23:01:07
bunny

Kedves Bunny! kiderüt,hogy tej,azaz kaz...

Kérdés
Kedves Bunny! kiderüt,hogy tej,azaz kazein allergiám van.a diétában mitévő legyek?kiesik nagyon sok minden,mint pl a sovány turó,stb.. ezen kívűl a fehérje turmixom legyen tojásfehérje alapú?válaszodat előre is köszönöm!
Angyalkaaa
Válasz
ne zavarjon hogy a tejsavó proteinben nincs kazein. azért tejsavó protein, nem tejprotein.
2011-09-13 20:20:01
bunny

szia bunny eddig sok hülyeségel zaklatal...

Kérdés
szia bunny eddig sok hülyeségel zaklatalak kérlek segits nagyon fontos lenne van egy betegségem ami miatt régen szteroidal kezeltek nem szurtak kenték a fejbőrőmöt megálapitotak vesekövet nálam de nem nagyot kicsit de miota tömegnövelőzök fájnak a veséim nekem a test építés a mindenem és nem szeretném abba hagyni kérlek segits elöre is köszönöm aláírás:Hegyi Zoli
győztesek657
Válasz
a gyulladáscsökkentőnek nem sok köze van a vesédhez. attól, hogy a jómagyar idiotizmus miatt szteroidozunk mindent ész nélkül, mintha a kortikoszteroid tartalmú gyógyszer valami káros doppingszer lenne, attól még nem kell beszarni. a vesekő az gáz, meg kell szabadulni tőle, addig a fehérjebevitelt nem elemheted meg.
2011-09-13 16:25:07
bunny

Hali Bunny! Igazából nem kérdezni szeret...

Kérdés
Hali Bunny! Igazából nem kérdezni szeretnék csak pár tapasztalatot megosztani! A történet: Egy éve a középiskolát befejezve, elkezdtem egy egyetemet egy másik városban! Nem is éreztem olyan jól magam ott, meg hát persze büdös meg nehéz a tanulás jelleggel 2hónap után ott hagytam és hazajöttem! Itthon beiratkoztam egy sokkal könnyebb suliba! Ebből adódóan rengeteg szabadidőm lett és nekikezdtem egy diétának! Fél év alatt 16 kilót sikerült leadnom! Fél éven keresztül nem szólt másról az életem mint boltba menni,kaját csinálni, edzeni, pihenni! Össze tudtam hozni egy olyan "formát" amit nem is gondoltam volna,hogy valaha sikerülhet (persze nem egy nagy durranás, csak magamhoz képest jó). De azt kell hogy mondjam hogy ebben a fél évben egyátalán nem éreztem jól magam! Nem volt semmi más célom, nemvolt ami lekössön, 0-24 óráig csak a testépítésen kattogott az agyam, azzal keltem, azzal feküdtem, azon gondolkodtam egész nap, hétköznap,hétvégén és komolyan mondom egy idő után bele lehet csavarodni ebbe! 98 kilósan a gimibe sokkal jobban éreztem magam amikor egész nap levoltam foglalva, jó közösségbe voltam stb mint most 78 kilósan! Most pedig úgy döntöttem hogy beiratkozok egy másik ,komolyabb iskolába,ami nekem jobban is fekszik (ami már megtörtént) és az eddigi testépítésbe fektetett energiát inkább ebbe fektetem, meg az élet más területeire(buli,csajok) -persze csak ésszel mindent-! Közel nem fogok tudni és nem is akarok odafigyelni a kajára úgy ahogy eddig, (persze nem szemeten fogok élni) és nyilván kinézni sem fogok úgy mint most de már nem érdekel, majd ha megalapoztam a jövőmet és/vagy lesz saját keresetem és nem a szüleimet kell pumpolni és ez mellet még mindig lesz kedvem és erőm és anyagi keretem 100% osan odafigyelni a kajára ,illetve csinálni egy diétát,vagy összehozni egy komolyabb formát majd akkor csinálom! Az edzést persze nem hagyom abba,mert a sport kötelező a testnek és a léleknek is :) Azért írtam ezt meg ezt a levelet, mert több válaszodban is olvastam már, hogy nem nagyon érdekel hogy hogy nézel ki és inkább az élet más területeire fekteted a hangsúlyt és az energiát, na én is most ugyanígy érzem! Nem minden az hogy jól nézel ki, ha a magánéletedbe nem érzed jól magad, nem csinálod a dolgod amit szeretsz és ami leköt illetve amiből meg tudsz élni! Gondolom te is megtehetnéd hogy otthon döglesz egész nap, sütögeted a kaját,edzel, meg alszol ,de ebből egyrészt egy forintod sem lenne, másrészt meg szerintem te sem éreznéd jól magad, hiába néznél ki profin! Köszi hogy végigolvastad, bocsi ha hosszú voltam!
barna91
Válasz

én itthon döglök egész nap, ha nem forgatok vagy utazom. itt, a gép előtt. van, hogy nem is alszom, 2-3 hete volt két ilyen napom is.

a kérdés itt a cél. mindent valami sikerért csinálunk. nem biztos hogy mások felé: lehet csak magunknak, de a siker elégít ki és tesz boldoggá. siker az is, ha jól nézel ki, mert elérted. nekem a céljaimhoz képest megvolt, bár kötöttem kompromisszumot és nem lettem 120 kilós állat, aminek ma nagyon örülök. 

ha szigorúan csak kifelé mutató siker szempontjából nézem a dolgokat, akkor is marha egyszerű a választás. most az energiáimat bb.tv-be, a magazinba és ilyesmibe ölöm. 

testépítőként lehetnék egy szar testépítő, ráadásul ez a kutyát nem érdekli. most pedig a legsikeresebb dolgokat csinálom. baromi komoly dolgokat értem el. saját filmem is van, webtévé, most írtam az első könyvecskémet, versenyeket szerveztem, a legtöbben ismernek. nem ritkán autogramot kérnek tőlem, vasárnap este is odajött egy srác siófokon. mindezt kurvára nem érném el azzal hogy jól nézek ki, az a kutyát nem érdekli. mindenkit az érdekel, hogy ő maga hogyan néz ki, és ez így van jól heteroszexuális körökben.

(kivéve amikor élsportról beszélünk, de ott is van egy józan határ: mindig mondom, hogy csak a fizikumért senki ne legyen példakép. emberileg is legyen az.vannak erre jó példák is, pedig a hírekben durva dolgokat olvashattok. art atwood belefuladt a medencébe bazeg...mivan?)

nem fogom mindezt elbaszni azért, hogy villogjak a strandon.

én semmit sem a pénzért csinálok, ami talán hiba. de nektek azt mondom, megélni meg kell valamiből és ha ez a sportban áldozattal jár, akkor sem kérdéses. akinek fontosabb az edzés és az hogy jón nézzen ki, mint a megélhetése, az idióta. akad erre is példa, a 15 éves hülyék, akik azt hiszik, valaki szponzorálni fogja őket, hogy izmosak legyenek.

az önimádat nem egészéges dolog. nézegetni magad a tükörben és várni, hogy majd jön a sültgalamb, enyhén szólva gáz.

a sport kurva jó dolog, de mindenáron nem lehet az első. te használd ki a testépítést, de ne a testépítés használjon ki téged!

2011-09-13 10:55:48
bunny

Szia Bunny! Először is isten éltessen!! ...

Kérdés
Szia Bunny! Először is isten éltessen!! Tölcsérmellel születtem, de nem az a nagyon durva fajta. Ha nyomatom a hasizomedzéseket,az segíthet? Azt vettem észre,ha befeszítem a hasamat akkor szinte nem is látszik. Elérhetek olyan szintre,hogy befeszítés nélkül is alig látható legyen a horpadás? Várom tanácsodat!
ColosMatthew
Válasz
köszi. azt viszont nem értem, mi köze a hasizmaidnak a mellkasodhoz.
2011-09-13 10:37:26
bunny

Helló Bunny 2éve edzek súlyokkal,de 7éve...

Kérdés
Helló Bunny 2éve edzek súlyokkal,de 7éves korom óta sportolok.A súlyzos edzést mindig örömmel csinálom,ráálltam a rendes étkezésre ami nekem bejött.Suliba járok ezért oda is viszem a csirkét rizst és sokan követnek ezzel engem ami jó érzés.De felteszem már a kérdésem,használok kiegészítőt vitamint elég sokfélét,és tömegnövelőt,ez alap mindig és minőséget veszek.Kipróbáltam a kreatint de nekem a monohidrát nem jött be oldódással bajlódtam mindig .A fehérje+ch és vitamin után mi a következő kötelező termék ami tovább segíti az edzés munkát előre köszönöm Norbi.És bocsánat ha vannak butaságok.
lengyelnorbi10
Válasz
vicces dolgot mondok: próbáld ki az l-karnitint!
2011-09-13 10:36:49
bunny

akkor viszont én értelmeztelek rosszul,

Kérdés
akkor viszont én értelmeztelek rosszul, a többség, aki ezt a jelzőt használja nem arra érti amire te irtad. üdv.adam
adambrisbane
Válasz

mindenki arra érti, amire írtam. csak az érintettek megpróbálják belemagyarázni, hogy nem. a hazaszeretettel senkinek sincs baja, de a szánalmas erőlködés nem mindenkinek jön be, nekem sem. sőt kimondottan undorítónak tartom, hogy pl. az a lakótelep, ahol felnőttem, tele lett baszva székelykapukkal, ami soha nem volt hagyományos ott. 

mellékesen: a népem felsőbbrendűségének hangoztatása a legprimitívebb önzés. nem teszek szart sem, illetve azt hiszem, a 8 óra a gyárban nekem elég, nekem ezért már jobb élet jár, nem és vagyok a hibás hanem más. csak azt nem tudom, honnan  veszik a sztenderdet hogy minek kéne járnia, mert szerintem az élet elég határozott, felülbírálhatatlan sztenderd.

valamire viszont vergődnöm kell, ha már nincs audim, így a népem felsőbbrendű akármiért a többi népnél. de a valós ok az, hogy azért, mert én ide születtem. (énénén ugye: azért felsőbbrendű a magyar, mert én magyar vagyok, ilyen egyszerű.) véletlenül a magyaroknak a magyar a felsőbbrendű nép és véletenül a magyar az emberiség ősnyelve. erre a zseniális felfedezésre véletlenül sem mondjuk az ausztrálok jöttek rá. (most vonatkoztassunk el az ordenáré kamu referenciáktól.) de ha más nép fia gondolja ennek töredékét a népéről, mondjuk egy amerikai, akkor annak a kurva anyját.

sima mezei kisebbségi érzésből és sikertelenségből fakadó ideológia. sokaknak csak ez marad, mert nem képesek a saját életükben eleget tenni ahhoz, hogy önmagukra is büszkék lehessenek. pedig nem kell ám nagy ész hozzá, hogy az ember hülyeségek helyett saját sikereket érjen el. el kell menni sportolni mondjuk. 

a témában nem kérek hozzászólást, köszönöm!

2011-09-13 10:17:51
bunny

Hello Bunny! Isten éltessen! Már 1 éve o...

Kérdés
Hello Bunny! Isten éltessen! Már 1 éve olvasom a rovatot még nem kérdeztem, mert nem volt rá szükség, tisztában vagyok, hogy nem vagy tápkieg bolt hogy ajánl valamit nem is ezt akarom csak személyi edzőt keresnék Debrecenben aki nem brutál drága. Eddig minden létező cikket videót átnéztem tölled ami interneten van. Ha javasolnál valakit azt megköszönném. Remélem sokáig megy majd a rovat, mert velem megszerettetted a testépítést és példakép vagy! 120kg -15kg 8hónap eddigi eredményem. Kösz a választ és a segítséget üdv lali
tolali
Válasz
teljesen véletlen hogy tudok személyi edzőt debrecenben. ennek csak az oka, hogy igen komoly testépítő élet van ott és gyakran járok arra, ráadásul kares is debreceni. balogh anti, kathi béla, jenei pisti, füzessy tibi akik élből eszembe jutnak.
2011-09-13 09:46:34
bunny

Szia Bunny, epp melo kozben hallgatom a...

Kérdés
Szia Bunny, epp melo kozben hallgatom az egyik regebbi audioblogodat es megint megutotte a fulemet ez a "nagymagyar" megjegyzes a nyilvanos wc-s temaban. A gondolataiddal es a hozzaallasoddal 99%ban egyetertek es azonosulok, de ez a visszatero motivum szamomra erthetetlen egy olyan embertol mint te. Nem erdekel a politika es hogy aktualisan ki kepviseli a "legmagyarabb" titulust. Egyet azonban szeretnek hozzatenni ehhez. A magyarok sikertelensegenek fo oka szerintem pontosan ez. Hogy a szarmazasunk, a sajat fajtank a sajat celpontunk (itt nem teged veszlek celba ezzel, de mindenki tudja, hogy ez egy altalanos dolog otthon). Mert az meg egy kicsavarodott logikaval ertheto is hogy a rajtunk eloskodok szidjak a magyart, hiszen nem kozosek az erdekeink. De a "nagymagyarok" emlegetese teljesen erthetetlen nekem. Gondolj bele, hogy a sajat hazankban ki az akit a legjobban meg kene becsulni? Szerintem azt, aki a munkahoz ugy all hozza mint te, es urambocsa meg szereti is a hazajat, tesz is erte. Sokan mondjak erre, hogy magunkert tegyunk blablabla...hat persze, ezt majd erdemes lesz akkor megnezni, ha angliahoz, nemetorszaghoz hasonloan pl. a muzulmanok martalekai leszunk. Mindenki mas is le fog szarni minket ha mi leszarjuk a sajat fajtankat. Ez nem lenne szabad, hogy guny vagy megvetes targya legyen, itt kint ausztraliaban nics olyan, hogy nagyausztral. Itt nem is ertenek hogy miert gond az, hogy szeretem a hazamat. Es allitom, hogy ez egy egeszseges lelkuletu es eros orszag alapja. hogy nem basztatjuk azt, aki nemzeti erzelmu, mert ha nem lennenek ilyenek, mar regesreg a multikulturalis maszlag resze lennenk (ami fele mondjuk ausztralia is tart, es ami epp nemreg mutatkozott meg a briteknel). Nem a reszegen hozongo randalirozokrol beszelek. Azokrol a hatterben csendesen tevekenykedo (dolgozo, gyereket nevelo, adot fizeto) magyar emberekrol akik az osszes szar ellenere nem tagadtak meg magyarsagukat es vegtelenul bantja oket, ha (ilyen mediagecik, mint a heti hetes altal kitalalt) szavakkal, mint a "nagymagyar" illetik oket. Az o definiciojuk szerint en is nagymagyar vagyok, es azert nem elek most otthon, mert felmertem, hogy otthon nem tudok egy hazravalot osszerakni, ezert kulfoldon kell azt megtennem. En minden napomat a buildermagazinnal es az edzovalaszol-al kezdem, ez akkor is igy lesz, ha ezert a velemenyemert most majd kapom az ivet. Tovabbi jo munkat! adam Brisbanebol
adambrisbane
Válasz

na, végre egy dolog, amit abszolúte rosszul látsz. nem az a nagymagyar, aki szereti a hazáját, hanem az, aki azt hiszi, hogy a magyarok szarták a világot.

2011-09-13 09:38:01
bunny

Szia Bunny, és Sorstársaim! Ezúton has...

Kérdés
Szia Bunny, és Sorstársaim! Ezúton hasonló problémával küzdő sorstársaimnak szeretnék üzenni, esetleges segítséget nyújtani. Ha kiteszed, nagyon megköszönöm. Kb egy éve azzal a problémával fordultam hozzád, hogy általános erő és teljesítménybeli visszaesést tapasztalok. Furcsa volt, mert úgy éreztem minden rendben van, ami a körülményeket illeti.(kaja, pihenés stb) Esetleg plusz kiegeket (kreatin, BCAA stb) be lehetett volna vetni, a havi 30.000 Ft-os keretem ezt nem engedte. (ebből kell kihoznom a csirkét, rizst, zabot, vitamint, és a proteint is) Azt hittem az intenzitással sincs probléma, hiszen több edzőtársat is „elfogyasztottam” már. A problémát szemléltetvén: a rekordom 160-as guggolás volt 15 ismétléssel. Nos, ez odáig fajult, hogy örültem, ha 120-al meg tudom csinálni. Azt mondtad, hogy bár élből magas ismétlésszámot írtam, próbáljam ki a 30-as 40-es sorozatokat is. Nem jött be… Már az utolsó morzsányi motivációmat is kezdtem elveszteni, mikor a magas ismétlésszámú edzésről szóló cikkben észrevettem valamit. „Minden edzés szárnyalja túl az előzőt!” Ez így nem volt újdonság, hiszen már kb. 10 éve csinálom. De hogy is lehetne ezt ellenőrizhető körülmények között kivitelezni? A válasz viszonylag egyszerű volt, EDZÉSNAPLÓ. (Barna Robitól származik az ötlet, ő már a kezdetek óta így edz) Így, hogy minden dokumentálva van, gyerekjátéknak tűnik a fejlődés. Kis lépésekben, de megy. Ez azért is nagyszerű, mert borzalmas a genetikám, rövid tapadások, hosszú végtagok, vékony csontozat, szóval némely izomcsoportot igen nehéz munkára bírnom. Ezek szerint mégis az intenzitással volt probléma! Holott azt hittem mindent beleadok. De mindig belefér még plusz egy ismétlés, plusz egy kiló. Ez az utóbbi egy hónapban nagyon megdobta mind a fizikumom, mind a kedélyállapotom. Már alig várom a következő edzést! Pedig már régóta nem ez a jellemző. Egy szó mint száz, bármi nehézségbe ütköztök, nem szabad feladni! Mindig keresni kell a megoldást, néha ilyen pofon egyszerű, mint az én esetemben. Ez nem hegyi beszéd akart lenni, csak egy ötlet, hátha segít még valakinek. Bocs, ha túl hosszú lett… Köszönöm Bunny
dartonit
Válasz
azt hiszem, ehhez nincs mit hozzátenni, szép munka!
2011-09-12 16:21:29
bunny

szia Bunny rohadt egyszerű a kérdésem,...

Kérdés
szia Bunny rohadt egyszerű a kérdésem, tápértékről kérdeznék ami az étkezés rovatban van leirva hogy pl csirkemell:100g-ban van 24,7g fehérje. 05g szénhidrát.stb ez nyersen vagy sütés ütán ennyi az érték? Étrendemet most rakom össze, és nem szeretnék kevesebbet enni mind kéne. Lehet hülyén hangzik a kérdés de sokan mondták hogy fontos az étrend. Válaszod köszöm.
szlesspapa
Válasz
elképesztő, hogy 2011-ben még vannak ilyen gyökérállatok, akinek ennyi agya van, és persze az alapismereteket faszbúkról jött debileknek nem kell olvasni, bár én nem látom a feliratot, hogy "faszbúkozóknak nem kötelező"
2011-09-12 16:08:52
bunny

Kérdésem talán primitív, de kezdő vagyok...

Kérdés
Kérdésem talán primitív, de kezdő vagyok! Felesleges zsír a combomon, csípőmön és a hasamon van. Hallottam zsírégető szerekről amelyek talán az edzés melett segítenének, de félek, hogy a mellem méretét "csökentené", ugyebár az is zsír. Ez lehetséges?
melinda5
Válasz
nem a kérdésed primitív, hanem az, hogy a kötelező rovatokat nem érzed magadra kötelezőnek.
2011-09-12 12:37:00
bunny

A nemjóját. Hülyén hangzik, de ez már so...

Kérdés
A nemjóját. Hülyén hangzik, de ez már sokkoló. És még te mondod, hogy lassan gyógyúlsz (bár laikus vagyok, ezt te látod át jobban, hogy milyen ütemü a gyógyulásod). De ha te most mellről 60ba 10-et nyomsz, akkor 100 is kimenne fekve (bár biztos nem fogsz most maxot nyomni, csak szemléltettem). Emberek: tessék példát venni. Nem rég a karod alig tudtad felemelni, meg volt rehabilitációs gyógytornád, hát nem semmi. Gratulálok, és Karesnak is, óriási respect, hatalmas motiváció amit csinálsz. Lehet a legtöbb ember feladta volna a helyedben, mert annyira lecsökkent volna a motivációja. Az aki megy előre, töretlen, az sportol. De aki feláll miután jól padlóra került az a sportoló :)
Raymond333
Válasz

nem mellről nyomok 60-at, félreértetted. fekve nyomok hatvanat. nem vagyok egyébként olyan gyenge már, legalábbis a jó oldalam, de ügyelni kell a szimmetriára. oldalemelést pl. 4 kilóval csináltam, evezést egykézzel 12-vel, de megy 40-el is, csak nagyon nyomorékul mozog a jobb oldal. (érdekes, a bal, egészéges oldalamon viszont kattog a lapockám, ilyen előtte nem volt.) tény, hogy a karesnak nagyon sokat köszönhetek. és lesztek még így ti is páran, nagyon sok emberen fog segíteni. alig várom, hogy megnyissa a rendelőjét.

van a teremben egy srác. neki kétszeres nyílt törés volt lábán, tele vana  teste vágással, 21 hónapot volt kórházban. és edz, igaz hogy dumagép, de már edz és bot nélkül jár.

2011-09-12 10:06:04
bunny

Isten éltessen Bunny. Sok örömet, több s...

Kérdés
Isten éltessen Bunny. Sok örömet, több szabadidőt kivánok neked és egy 200-as mellről nyomás elérését (kissé hülye hasonlat arra, hogy: az eddiginél is gyorsabb gyógyulást a válladnak). Kis kitérő: olvastam egy ausztrál kutatást amely fekvenyomó atléták erőnövekedését tanúlmányozta. 18 személyen végezték akik már jó ideje edzenek, sosem végeztek nyújtást arra hivatkozva, hogy fekvenyomóként merevnek kell nagyon lenni. Eddig én is igy tudtam. A kutatás szerint az 9 személy akik elkezdtek rendszeresen nyújtani, 5%-al nagyobb erőnövekedést értek el mint az a 9 akik nem. A nyújtás jót tesz az izomnövekedésnek, ezt tudtuk eddig is, viszont a jelek arra mutatnak, hogy erőemelésben is lehet helye. Mi a véleményed, mondtam evel valami újat neked ? :D (engem meglepett a kutatás, eddig én is úgy tudtam, hogy erőfejlesztésben nem a legszerencsésebb nyújtani).
Raymond333
Válasz

köszi és megmondom frankóm, ha 200-al nem is, de a múltkor sikerült nyomnom 10-et 60 kilóba. kurvára fájt és be kelle húznom a jó karomat hogy ne legyen ferde, de az már akkor is valami.

a kérdésedet tekitve ez nem meglepő, én errúl tudok, de logikus is. 

2011-09-11 23:00:20
bunny

Szia Bunny! Már többször tapasztaltam, h...

Kérdés
Szia Bunny! Már többször tapasztaltam, hogy ez a rovat nem csak a testépítésben segít a sporttársaknak, hanem olykor az élet egyéb területein is. Ezért bátorkodom ide fordulni az alábbiakkal, és nagyon megköszönném, ha kitennéd. 2011.07.20-án született fajtatiszta amerikai staffordshire kölykök gondos, szerető gazdit keresnek. Az alomban 3 kan és 3 szuka található. Sajnos nem tudom ingyen adni, mert a fenntartásuk nekem is pénzbe kerül, de nem nyerészkedni akarok rajtuk, ezért baráti áron kínálom őket. Inkább az a fontos, hogy tudjam, jó helyre kerültek. Elérhetőséget, fényképeket, videót ezen az oldalon találhattok: http://panzermeyer.doctor.hu/kutyusok/index.html "Nem számít, milyen kevés pénzed vagy vagyonod van. Ha kutyád van, gazdag vagy."
panzermeyer
Válasz
abszolúte. ha kutyának kell helyet keresni, kicsi az esély, de akkor is küldjétek bátran!
2011-09-11 22:58:30
bunny

ezt úgy szoktuk, hogy kész van, de még n...

Kérdés
ezt úgy szoktuk, hogy kész van, de még nem töltjük fel és nem is szólunk hogy mikor, mert nem akarjuk, hogy megnézze valaki. én kifejezetten örülök neki egyébként, amikor vasárnap délután 30 fokban a kibaszott szülinapomon ezzel a szarral szívok és még sürgetnek is. ;) Boldog Szülinapot! Nadeénhát, nem sürgetlek, csak gyorsan legyen kész ;-D
Ha, ez vigasztal, nálunk sincs se karácsony, se semmilyen ünnep, de, legalább fix állásom van, és megélek belőle, és olyat csinálok ami a hobbim.
Én, és gondolom Te is, úgy vagy vele, hogy valamit valamiért, ebben a gazdasági helyzetben, erősen a "kiválasztottak" közé tartozunk.

Na, nem fárasztalak tovább, de a nép nevében :
Audioblogot is akarunk!
Gajda
Válasz

köszi neked is és mindenkinek a jókívánságokat, igazából titok, de beirtam hogy érezd a szitut. mondjuk 7-kor azért leléptem itthonról, most értem haza. kaptam 38 28 gombóc fagyit, ezt ma még meg kell ennem. 

na egyébkétn örülök, hogy te is szerencsés vagy ebben, még akor is, ha ez sem leányálom, mert nem mindig az, meg hát ami eslőre jónak tűnik, ott is vannak ám néha csúnya csalódást okozó árnyoldalak. gondolok itt arra, hogy amikor belecsöppentem a testépítő világba, mindenkiről azt hittem hogy hős, aztán rájöttem, hogy a nagy hős profik jelentős része bagózik mint  a gyárkémény és esetleg iszik meg drogozik. innetől meg megkérdezem magantól, hogy akkor mi a fasz értelme van. és marha nagy dilema az nekem, hogy ne adjak el nektek hazugságot.

mindenestre igyekszem a követlező évemben jobban csinálni a dolgaimat. ugyan a fizikumom már nem nagyon izgat, de holnap reggel 7.30kor a teremben kezdek.

audiblog kész,c sak fel kéne tennem! 

 

2011-09-11 22:16:42
bunny

Kedves Bunny! Az Arnold Schwarzenegge

Kérdés
Kedves Bunny! Az Arnold Schwarzenegger-es kisfilmet mikor töltöd fel?
Gajda
Válasz
ezt úgy szoktuk, hogy kész van, de még nem töltjük fel és nem is szólunk hogy mikor, mert nem akarjuk, hogy megnézze valaki. én kifejezetten örülök neki egyébként, amikor vasárnap délután 30 fokban a kibaszott szülinapomon ezzel a szarral szívok és még sürgetnek is. ;)
2011-09-11 16:26:42
bunny

Hello Bunny! A napokban elkezdtem diétáz...

Kérdés
Hello Bunny! A napokban elkezdtem diétázni. Az lenne a kérdésem, hogy jó-e, ha szénhidrát mentesen étkezem (pl.: csirke, csak simán rizs nélkül), vagy mindenképpen szükséges némi szénhidrátot is fogyasztanom? Előre is köszi a választ!
Pepe007
Válasz
áruld már el, miért kéne szénhidrát mentesen étkezni? a többi azért eszik szénhidrátot, mert hülye, és nem jutott eszébe ez a zseniális ötlet?
2011-09-11 09:29:58
bunny

Hello! Szeretném megkérdezni a véleménye...

Kérdés
Hello! Szeretném megkérdezni a véleményed erről. Születésem óta lúd talpam és bokasüllyedésem van régen 5 éves koromig súlyos gondok voltak vele pl.furcsán jártam, de most már egészen rendbe jött de azért még mindig vannak jelei és az lenne a kérdésem hogy HASZNÁLHATOM E A ÜLŐ ÉS ÁLLÓ VÁDLIGÉPET. Megkérdeztem több orvost is erről és az egyik azt mondta hogy nyugodtan használhatom kifejezetten jó a másik meg azt mondta hogy megterhelem nagyon a bokámat úgy hogy ne használjam Úgyhogy ez esetben szeretném megkérdezni hogy te mit javasolsz? Van e esetleg más gyakorlat az álló ülő vádlizáson kívül ami fejleszti ezt az izomcsoportot? Köszönöm!
Bojtahun
Válasz
én szinte biztos vagyok benne, hogy bátran használhatod bármelyik vádligépet, nem terheled vele túl a bokádat. ennyiből a járással is túlterhelnéd. de kares majd kijavít, ha tévedek. mellesleg elmondom, mert ő nem biztos hogy megteszi: a héten új projekt indul neki, elkezdett gyógytornásznövendékeket oktatni. vagy valami ilyesmi.
2011-09-10 14:44:46
bunny

Szia, Bunny! Költöttem egy kis mopszos v...

Kérdés
Szia, Bunny! Költöttem egy kis mopszos verset, Neked és minden kutyabarátnak: "Tudod, miért jó egy mopsz?/Jól figyelj, mert hátast dobsz!/Ha igaz barátra vágysz,/benne biztos rátalálsz./Bánatodban felvidít, /örömödben osztozik./ Tekintete kifejező,/azonnal mosolyt csal elő./Tanulhatna tőle némely/búvalbélelt, undok ember./Ő csupa szív, s még több ész,/valódi életművész./Akármilyen csínyt hajt végre,/sosem haragszol meg érte./Vagy ha mégis, pár másodperc,/s rögtön tovaszáll a mérged./Ha finom falatot vár,/kis hátsója táncot jár./Egy jó szó, egy simítás:/ezért örökre hálás./Ugye, csodálkozva mondod:/hogyhogy neked még nincs mopszod?" (Nekem egyébként macskám van, de nagy kutyarajongó is vagyok.) Üdv., Brekiéknek is!
galdora
Válasz

mindig örülök, ha összeakadok egy hozzám hasonló kettyóssal! :D

igyatok turmixot, vegyetek mopszot! (meg motort!) 

2011-09-10 14:43:03
bunny

Hello Bunny, most néztem meg a \"Miért h...

Kérdés
Hello Bunny, most néztem meg a "Miért hidalnak a fekvenyomók?" flasht és elmerengtem azon, hogy szerinted mi volt előbb, a hidaló fekvenyomók vagy a hidak? Válaszod előre is köszönöm!
izombolzsirt
Válasz
én csak azt tudom, hogy előbb volt a segg, mint a fejek.
2011-09-10 09:19:20
bunny

\"torticollis congenita? keresd vissza a...

Kérdés
"torticollis congenita? keresd vissza a papírjaidban! a többihez gratulálok. kares" Szia Kares! Köszi! Igen az, bár akkor is csak enyhe mértékű volt (műtétre nem szorul). Létezik rá valamiféle gyakorlat?
triptych
Válasz
sajnos mint oly gyakran, most is az a helyzet, hogy látatlanba megoldást emlegetni átverés lenne. a torticollist okozó problémás izomnak sok funkciója van, ezért jelentős eltérés lehet 2 eset között. ha nem vagy debreceni vagy debrecen közeli akkor annyit tudok javasolni, hogy gyűjts össze több véleményt(ortopéd orvos, gyógytornász), hogy döntést hozhass, milyen kezelést választasz. az, hogy nem igényel műtétet nem azt jelenti, hogy fizi(k)oterápia, gyógyszer...sem kellhet. van akinél botox kezelést alkalmaznak. sok sikert.
2011-09-09 14:39:43
kares

Szia Bunny és Kares! Születésemkor valam...

Kérdés
Szia Bunny és Kares! Születésemkor valamiféle izom asszimmetriával kapcsolatos problémám volt, ami azt jelentette, hogy a hátamnál és a nyakamnál nem voltak egyenlően erősek az izmok. A hátam, köszönhetően a tizenx évnyi edzésnek, teljesen rendbe hoztam, de a nyakam még mindig nem tökéletes. Ha nem figyelek oda, akkor fényképen a fejem tartásán meg is látszik (kissé jobbra billen), igaz csak minimális mértékben. Annak idején általános iskolában jártam vele gyógytornára de nem hozta rendbe teljesen. Kérdésem az lenne, hogy létezik-e valamiféle gyakorlat/módszer ennek a korrigálására és a nyaki izmok szimmetrikussá/egyenlő hosszúvá tételére? Válaszodat előre is köszönöm!
triptych
Válasz
torticollis congenita? keresd vissza a papírjaidban! a többihez gratulálok.
2011-09-09 07:38:28
kares

hy Bunny annyi lenne hogy a scitec estro

Kérdés
hy Bunny annyi lenne hogy a scitec estro dim-et lehet e és ha igen érdemes e együtt szedni egy tesztoszteronszint emelő kieggel.
fogkecske
Válasz
elméletileg lehet, de nem próbáltam még az a helyzet. én lehet váltogatnám inkább.
2011-09-08 19:47:15
bunny

Hello! A ferdepados bicepsz mennyire sti

Kérdés
Hello! A ferdepados bicepsz mennyire stimulálja a bicepszet? 2.a szőlőcukrot vezsek a boltba az szemét kajának számit?:) üdv.
dodes96
Válasz
1. háromszor jobban a pöcsvakarásnál. 2. nem bazmeg, az bélszínnek számít, eszegessed agykombájn.
2011-09-08 17:13:11
bunny

Szia Bunny? Kérdés az lenne, hogy a reg

Kérdés
Szia Bunny? Kérdés az lenne, hogy a reggeli 100g zab+40g wey.prof-hoz még raknák 50-100g búzacsírát, érdemes szerinted? Kösz4
kovacs_c5fd
Válasz
megheted, ha kell annyi ch.
2011-09-08 17:09:46
bunny

HALI!Szeretném a tanácsod kérni, hogy me...

Kérdés
HALI!Szeretném a tanácsod kérni, hogy melyik tápkiegészítőt használjam. Kajám nagyjából rendben, folyamatosan tökéletesítem, illetve meló miatt vannak kimaradások, amelyeket tápkiegészítőkkel pótolnék, illetve edzés után is ez menne, persze aztán még szilárd kaja is. Szval Jumbo, Volumass 20 (ára miatt) vagy Anabolic Whey+zabpehely lenne e szerinted az univerzálisabb, ha 1 étkezést szeretnék vele pótolni, illetve edzés utáni turmixnak szeretném. Más:Mikor kijött az első nagy ismétlésszámú edzéses cikk, akkor én egyből rá is álltam erre, visszavettem a súlyokat, és egyből jobban éreztem az edzést és az izmokat, majd fokozatosan elmúlt ez az érzés. Most visszaálltam a nagyobb súly+kevesebb ismétlésre és újra jobban bedurranok és jobb a fejlődés.Ezt csak tapasztalatként írtam le, hátha segít valakinek aki hasonló cipőben jár. Üdv!
kamate87
Válasz

1. nevelő jeleggel játsszuk azt, hogy fogsz egy papírt és leírod minden opció tápanyagtartalmát, majd összehasonlítod. ha nem megy, akkor írj.

2. ez erről szól. 

2011-09-08 15:53:02
bunny

Szia Bunny! Eléggé megrekedtem fejlődés...

Kérdés
Szia Bunny! Eléggé megrekedtem fejlődés szempontjából,arra gondoltam beiktatok egy magas ismétlésszámú (20) edzést minden második hétre és felváltva csinálnám a normál volumenű edzéssel hetente.Ez szerinted újításnak elég vagy csak magas ismétlésszámú edzést végezzek egy darabig?Köszönöm London
london79
Válasz
mindkét megoldás jó! egyébként lehet olyat is csinálni, hogy ch-ból 50g le, zsírból 20g fel. a lényeg, hogy valamit változtass.
2011-09-08 13:18:01
bunny

Szia Bunny, annyi csak, hogy idén vár

Kérdés
Szia Bunny, annyi csak, hogy idén várható Mr.O LIVE? Köszi!
semtexadam
Válasz
hát live tavaly se volt, csak döglött. jó kérdés, szerintem megcsináljuk!
2011-09-08 12:39:01
bunny

Szia! Zabpehely (100g) + tejsavófehérjés...

Kérdés
Szia! Zabpehely (100g) + tejsavófehérjés étkezés után is meg kell várni a 3 órás emésztési ciklust, vagy ha nem, mennyi idő teljen el azért a következő étkezésig? Mekkora lesz az új alapismeretek a régihez képest (ellentétben azokkal akik még a régit sem hajlandóak elolvasni)? türelemmel várva: theywith
theywith
Válasz

az úja alapismeretek legvégét írom épp most. a régi 30 ezer karakter volt. ez kb. 150 ezer lesz, gyfk-val együtt 170. nálam tördeletlenül 70 word oldal.

az emésztési időt érzed a gyomrodon, amikor képes vagy enni, akkor már lehet.

2011-09-07 15:00:15
bunny

Hello! Szeretnék hasról fogyni, mert ...

Kérdés
Hello! Szeretnék hasról fogyni, mert nem igazán vagyok megelégedve a kinézetével. Kerülöm a szénhidrátot, sokszor eszem egy nap, vizet iszom (mindennap másfajta ásványvizet fogyasztok), felüléseket csinálok (1 - 20, 2 - 15, 3 - 10). Ennek ellenére nem igazán akar menni a hasamról lefelé a felesleg. Egyébként nem igazán vagyok "elhízott" -testem többi részén nem igazán van felesleg, esetleg egy kis tokám van, de arra nem találtam semmilyen módszert, hogy hogyan lehetne eltüntetni- Szeretnék érdeklődni, hogy van e valamilyen hasznos edzés, amivel kifejezetten lehet a hasról fogyni, esetleg a tokára ha van valamilyen módszer, amivel lehet segíteni rajta? A választ, tanácsot köszönöm előre!
Paleszka
Válasz

ezt nézd meg 62-szer egymás után. vagy legalább annyiszor, ahányszor az értelmes kérdésedet beküldted, mert ebben is tehetséges vagy. http://www.youtube.com/watch?v=s5J0VhE2hDA

2011-09-06 18:29:54
bunny

Szia Bunny! Az lenne a kérdésem hogy eze...

Kérdés
Szia Bunny! Az lenne a kérdésem hogy ezeknek az étrendkiegészítőknek van e szavatossági idejük? Ha igen mennyi? Nekem konkrétan egy VITARGO és Whey Pro szavideje kéne!! Köszi előre is a választ: Balu
baluka100
Válasz

van. rá van írva a dobozra!

2011-09-06 17:15:41
bunny

Sziasztok Rovatvezetők! Elsődlegesen...

Kérdés
Sziasztok Rovatvezetők! Elsődlegesen Kareshoz fordulnék tanácsért. A történet a következő: a munkahely ahol dolgozom, több tízkilós tárgyakat kell mozgatni és eljuttatni a-ból b-be. Nos velem az történt, hogy egy ilyen tárgy felemelésnél én szerencsétlen rosszul hajtottam végre a mozdulatot és a térdeimben enyhe ,de elég érdekes fájdalom jelentkezett, ami azóta is megvan ( A lábaim mint a levert cölöp kezdtek beleállni a földbe, a törzsem, karom, pedig közben emelte a súlyt). Ez kb. másfél hónapja történt. Próbáltam pihentetni,kenegetni/ Diclac, Fekete nadálytő/ és kisebb súlyú tárgyakat vinni , de a rádolgozás miatt soha nem jutott elég idő az ízület pihentetésére. A munkavégzés során érzem a térdemben a fájdalmat, de egy idő után bejáratódik és alig lehet érezni. Aerob edzést/Elliptikus tréner/ is kipróbáltam vele 1x kíváncsiságból és szint úgy bejáratódott 5-10 perc után /. Viszont csak alacsony ellenállási fokozaton, mert magasan éreztem a kellemetlen fájó érzést mindkét térdemben(azóta nem is próbálkozom olyan gyakorlattal, ami megterheli a térdem). Írtad is: "sportmozgások pedig egyrészről fokozzák az izomtónust így ellensúlyozva átmenetileg a nem súlyos mértékű lazaságot másrészről elősegítik az ízületi nedv termelődését ezáltal javítva a kenést, csökkentve a kopás eredetű kattogást". Valamint: "hosszú távon azonban a futás kifejezetten tovább károsítja az ízfelszíneket". Másik észrevételem: A sérülést megelőzően edzések előtt mindig volt és van keringés fokozó és nyújtó gyakorlat 10-15perc, valamint edzések után is egy 8-10 perc levezető stretching. Viszont ennek ellenére azt vettem észre, hogy a térdeim csont hidegek...... ez is mitől lehet? A kor előzményhez annyit, hogy soha semmilyen ízületi problémám nem volt annak ellenére sem, hogy majd 15 évig kézilabdáztam versenyszerűen/profi szinten/ most 25 vagyok/. Táp. kiegészítők közül 1db Daily Vita-Min-t + 1db 1200mg-os halolaj kapszulát/tudom kevés ezért következő doboznál megemelem 2-3 szemre / nap + 500mg C-vita, este lefekvéshez pedig Zma. Az oldalon található összes olyan cikket, ami a sérülésekkel, ízületekkel foglakozik átolvastam és utána jutottam arra az elhatározásra, hogy írok nektek. Tudom látatlanban nehéz pontos diagnózist felállítani, de biztos vagyok benne, hogy tudsz, tudtok szolgálni hasznos tanáccsal. A cikkek alapján próbálkozzak meg kezdésnek egy Joint-x vagy inkább Arthroxon-nal? Vagy ennél súlyosabb a helyzet és keressek fel egy szakorvost az a tuti? Várom segítő válaszod! Köszönettel: Nlzen Mj.: köszönet az egész Crew áldozatos munkájáért!
Nlzen
Válasz
ilyen problémák kis mértékű tok/szalaghúzódás esetén szoktak jelentkezni. előidézésre az általad leírt munkamozgás sajnos megfelelő. pihentetés nélkül lassan múló probléma, de az általad leírt mozgásformákkal jó úton jársz. ízületvédőt mindenképp javaslom.
2011-09-06 12:48:53
kares

Szia Bunny ! Mint egyik valászodban eml...

Kérdés
Szia Bunny ! Mint egyik valászodban emlitetted, válsérülésed miatt az edzéstechnikai rovat már nincs, ennek ellenére szerintem csinálhatnál egy Flash-t (vagy a BB.TV-ben), amiben megmutatod, hogy miként edzel most. Milyen megoldásokat csinálsz, hogy ne terheld a vállizületed, stb. stb. Szerintem sokan kiváncsiak vagyunk rá, és mindenképp motiváló is lenne :) Minden jót.
Raymond333
Válasz
lesz majd ilyen a jövőben, de majd akkor, ha lesz benne valami érdekes. vannak egyéb okai is, ami miatt nem csinálok ilyesmit, ezt egyszer majd elmondom.
2011-09-06 09:15:31
bunny

Szeva Mester! Rendszeres olvasód vagyok...

Kérdés
Szeva Mester! Rendszeres olvasód vagyok. Többször is írtam, kérdeztem már. Mostanában ugyan sok volt a munka, (edzés is maradt ki, egyszerűen elfogyott az energia, de ha jön az ősz majd belehúzok) kicsit lemaradtam a rovat olvasásával is, most "olvastam le a lemaradásomat". Tulajdonképp két dolog miatt "ragadtam tollat". 1., Amit a robogós srácnak írtál, hogy miért is nem kell azzal 100-zal menni, meg a többi, azért (is) maximális respect. Na ezért is vagyok én állandó olvasód. 2., Kutyakérdés. Mostanság túrom a netet, kellene valami házőrző, de olyan, aki ha kell eljátszik a másfél éves ikreimmel, de az idegenekkel kegyetlen. De azért anyósomat engedje be :) Komolyra fordítva a szót, nem vagyok képbe igazán kutyákból, de ahogy utánaolvastam, a komondor talán ilyen. Lenne esetleg valami ötleted? Ha hülyeséget kérdeztem, nyugodtan olts le, bírom a kritikát! :) Maradok hűséges olvasód,
valucky
Válasz

emlékszem is a nikknevedre, mert audióban mindig ilyenekkel szivattok, amit nem tudom hirtelen, hogyan kéne kimondani! :DDD

meg kell mondjam elöljáróban: ha sok a munka az nem baj, még akkor sem, ha edzés marad ki miatta. tudom hogy ez hülyén hangozhat az én számból. (bár aki jobban ismer, annak ez nem furcsa, hiszen tudja, hogy én már rég beáldoztam az edzést a munka miatt, bár azért nem túl szar a munkám, valljuk be: néha idegbeteg vagyok, de a szabad kreatív munkánál nincs jobb.)

1. én azt hiszem, mindig épelméjűen kell gondolkodni és betartani bizonyos határokat. ez a robogós téma pont ilyen: én elhiszem, hogy nagy divat lett a sportrobogó-téma, meg folytás nélkül már óra szerint 80-at mennek ezek, de itt arról van szó, hogy ezek nem motorok, hanem segédmotoros kerékpárok. motorozni motorral kell és motorjogsival, nem rutin és jogsi nélkül egy pöcsköszörúvel. mindig óvatosak legyünk, a lehetőségek közül válasszuk a biztonságosabbat, akkor nem lesz baj.

 2. ehhez én nem értek, de itt az asszony aki kutyamániás. nem véletlenül van itthon három. ő rögtön a moszkvait javasolta, apósnak is van ilyen, de hozzátette azt is, hogy alapvetően minden nevelés kérdése. (kivéve a terriereket, emrt azok reménytelenül köcsögök, de azok sem ilyen szempontból.) úgyhogy amire fel kellene készülnöd az az, hogy tudj eleget foglalkozni a kutyával. a kutya ugyanolyan mint az ember csak néha több az esze meg büdösebb, de ugyanolyan érzelmei és érzelmi faszágai vannak. viszont teljesen máshogy kommunikál és más logikával működik. falkaállat, aminek falkavezér kell. nem fér bele az, hogy te valamit tiltasz, mama meg megengedi, nem fér bele, hogy adogatjuk a hűtőből a csokikát meg a szalámit stb.  az meg főleg nem, hogy önfejűsködik és nem jön vissza hívó szóra. szóval lesz vele meló, de vannak kutyaiskolák, amik sokat segítenek. 

(néha azt gondolom, kéne emberiskola is. de nem olyan, mint ami van.)

2011-09-06 09:14:28
bunny

Szia Bunny, Nem jól értetted, de sajn...

Kérdés
Szia Bunny, Nem jól értetted, de sajnos az én hibám. A szöveget amit a képre írtam, picit elcsúsztattam ezért nem egyértelmű (azaz a szöveg a fölötte levő kajára vonatkozik). Inkább leírom: Szóval: Reggel - a súlyozós edzés előtt menne a zabpehely-fehérje (tojás) Edzés után - Jumbo Edés utáni szilárd kaja - csirkerizs Bringás edzés előtt egy órával - csirkerizs Bringázás közbe meg jumbo-kiegészítve fehérjevel (amit megoldok fehérjeporból az első alkalommal, ahogy pénzzhez jutok) Bringázás utáni szilárdkaja - csirkerizs Lefekvés előtt meg - zabpehely-fehérje (tojás, de amint olvasgattam arra jutottam, hogy vennem kéne lassú felszívódású fehérjét, hogy a szervezetemnek biztosítsam az ellátást az alvás során) Szóval ezt a rendszert akartam, a képen is ábrázolni. Azokon a napokon amikor aerob edzést végzek, az olvasottak alapján mellőzöm a ch bevitelt a reggeli kajában (reggeli után jön az aerob) de a fehérjemennyiséget beviszem. Aerob után meg mehet a turmix ami ch-t tartalmaz? Vagy ismét csak fehérje és a ch majd szilárdkajából menjen? Szóval akkor figyelem a változást és több mint valószínű, hogy növelnem kell a ch-t. Köszönöm szépen válaszod.
csabaati
Válasz

na, így már jobb, de nem az igazi azért.

bringáás közben én nem erőlködnék a fehérjebevitellel. az aminosavat pont erre találtál ki: kis mennyiségek, amik nem bántják az emésztőrendszert. a jumbot gyorsan lehet emészteni, de emészteni kell, sportolás közben ez nem jó ötlet. ilyenkor jók a sportitalok, amelyek relatív kis mennyiségű szénhdiráttal látnak el folyamatosan anélkül, hogy a vér a gyomrodba tolulna az emésztéshez. marha jó a folyékony aminos és a glutamin is: ez utóbbi nagyon hatásosan regenerálja akimerült raktáraidat. készíthetsz egyébkétn sportitalt magad is, ez nem nagy ügy: folékony amino higitásban valami szénhidtáttal, 10g/liter mennyiségben.

bringázás után kell a jumbo. akkor nagyon jól jön a masszív szénhdiráttartalma és a tejsavó fehérje, hogy visszatöltsd a tápanyagot, hiszen ez is komoly izommunka.

utána jóhet csirke-rizs.

lefekvés előtt én nem vennék lassú felszívódású fehérjét, ha nem vagyok tele pénzzel. tökéletesen megteszi a tojás, vagy méginkább valami zsírszegény túró vagy cottage cheese.

az arob edzéssel nem tudom mi a célod, de ha jól emlékszem, a diétán mát túl vagy. nyugodtan használj után is ch-t.

 

2011-09-06 09:01:04
bunny

Szia Bunny! Van egy problémám ami most ...

Kérdés
Szia Bunny! Van egy problémám ami most már komolyan kezd idegesíteni.Kb egy hónapja egy váll gépen nyomás alkalmával elkezdett fájni a nyakam és a fejem.Azóta minden edzésen az első komolyabb erőlködés alkalmával ugyanúgy a tarkómnál érzek egy fájdalmat,ami aztán szépen azt eredményezi hogy az egész fejem elkezd kegyetlenül görcsölni.Ez teljesen visszavet az edzésben,mind súlyban mind ismétlés számban.És már sajnos kedvben is...mert tudom azt hogy úgysem tudok majd olyan erőbedobással edzeni mint ahogy kéne és elvárnám magamtól.Egyik másik gyakorlatnál kevésbé érzem de olyan szinte nincs aminél egyáltalán ne jönne elő.Orvosnál még nem voltam vele,masszőrel beszéltem(sport,gyógy) ő úgy gondolja hogy valószínű meghúzhattam a nyakam és attól lehet ez a problémám.Kenem izomlazító krémmel az némileg segít de nem az igazi. Kérdésem,hogy te találkoztál e már ilyen vagy ehhez hasonló problémával,vagy esetleg van e ötleted hogy mitől lehet ez. Válaszodat előre is köszönöm!!
devir
Válasz
ez lehet egy húzódás vagy becsípődés, esetleg komolyabb mechanikai jellegű probléma is, eslzoríthatsz egy eret vagy ideget. ha kares látja, biztos ír erre valami okosat. úgy gondolom, ki kéne vizsgáltatni minél hamarabb és nem szenvedni vele.
2011-09-06 08:34:27
bunny

Szia bunny! Lehet, hogy fogyatékos ké...

Kérdés
Szia bunny! Lehet, hogy fogyatékos kérdést teszek fel, de azért egy picit furcsa és érdekelne. A bicepszemen erős sötétlila hajszálerek vannak, ez normálisnak számít?:S Korábban ezek nem voltak rajta, csak kb. 1,5 hete, de az utolsó bicepszezés után elterjedtek ezek az erek. m79
markus79
Válasz
semmi jelentősége nincs, nem probléma. barátkozz meg velük. (vitamin és ásványi anyag bevitel nem ártana, ez az egyik jele lehet annak, hogy nincs rendben.)
2011-09-06 08:32:39
bunny

Üdv Bunny! Lehet nagyon alap kérdést ...

Kérdés
Üdv Bunny! Lehet nagyon alap kérdést fogok feltenni...az edzés utáni fehérje és ch bevitelre vonatkozóan. Egyszerű a kérdés. Mennyit belőlük? Van e egyáltalán ilyen irányszám? Gondolom ez is függ, h épp tömegel e az illető, avagy diétázik. De mégis tskg-onként menyit érdemes bevinni? Én eddig edzés után 40 g tejsavó koncentrátumot vittem be 40 g vitargóval a 100 kg-omhoz. Megállja a helyét?
andrasjanos88
Válasz
az alapismeretek ott az orrod előtt azért van, hogy egymilliószor megválaszoljam ugyanazt azoknak a parasztoknak, akik nem olvassák el és nem érzik magukra kötelezőnek a szabályzatot. bírom a faszbúkos köcsögöket, alig gyökér a 99%-uk.
2011-09-06 08:22:04
bunny

Hi, világ életemben sok folyadékot ittam...

Kérdés
Hi, világ életemben sok folyadékot ittam, ami sosem víz volt, hanem valamilyen szörp. A napi tápanyagbevitel kiszámolása után kiderült, hogy a 2.5-3 literes folyadékbevitel 250-300 gramm szénhidrátot(cukrot) jelent, ami rengeteg, a szükséges bevitelem fele. Egy orvos biztos azt mondaná, hogy ez nem egészséges, elhízáshoz vezet, ilyesmi, de én így is inkább alig tudok elég tápanyagot bevinni (napi 1 turmixxal együtt), enélkül teljesen esélytelen volna a további növekedés. Mi a véleményed erről? Mindegy, hogy szilárd vagy folyadék, meg hogy csak cukor, jó ez így is? Köszi!
gfx
Válasz
szerintem egyél rögtön szart, meg patkánymérget, idióta!
2011-09-06 08:19:32
bunny

Hello Bunny! Olvastam a magas ismétléss...

Kérdés
Hello Bunny! Olvastam a magas ismétlésszámú edzés cikkeket, ahol a gyakorlatok helyes sorrendje is le van irva.Ugyanebben a sorrendben lehetne nagy súlyokkal, alacsonyabb ismétlésszámmal és kevesebb pihenőidővel edzeni? (szálkásitani szeretnék) Választ előre is köszönöm!
peo
Válasz
persze, nincs kőbe vésve semmi!
2011-09-05 12:18:47
bunny

Szia(sztok)! Nincs kérdés csak észrevéte...

Kérdés
Szia(sztok)! Nincs kérdés csak észrevétel; mennyire állat, hogy az egészség tábla alatt már a Tescoban van Scitec pult(Budapest, fogarasi út), legalább is nekem most tűnt fel reggel. Más: Stallone 65, érdekes, róla ritkán esik itt szó. Persze lehet van ennek oka: http://www.youtube.com/watch?v=Y7-RNJEawm8&feature=player_embedded Üdv
lacee02
Válasz

állat is meg nem is. én nem szeretném ha a scitec minőségét a tescoval azonosítanák. ha megnézed, a shop.builderen nem véletlenül van kiemelt szegmensben, prémium minőségként.

sly egy állat. csak ne kokózna annyit. de neki megbocsájthatjuk. a magyar forgalmazóknak viszont nem a több hónapos késést.

 

2011-09-05 11:44:16
bunny

Hello! Megnéztem a videódat a fekvenyomá...

Kérdés
Hello! Megnéztem a videódat a fekvenyomásról, tényleg sokat segített. Mondtad hogy az ilyen hosszú pókkarúaknak mint én nem biztos hogy fekszik ez a gyakorlat és Igazad van tényleg nem csináltam jól mert csak a tricepszem és a vállam éreztem. aztán megnéztem egyik nap a videódat és megpróbáltam úgy ahogy te csináltad egyik nap kicsit kísérleteztem és egész jó éreztem a mell alsó szakaszát a középső szakasszal már egy kicsit gondok voltak de azt is megoldottam. Nekem kicsit szélesebb fogást kell alkalmaznom hogy érezzem a középső szakaszt és hát elég rövid nyomást kell végeznem (a haverok ki is szoktak köhögni miatta de leszarom).Ferde padon érzem a felső szakaszt a legjobban viszont ott kevesebb súllyal tudok megfelelő ism. számot végrehajtani.12 ismétlést szoktam csinálni egyenes padon 40kg al ferde padon 30kg al(35-tel is tudok szériázni de akkor már a 6 ik ismétlés után nem mellel nyomok hanem a tricepszemmel és a deltámmal ugy hogy nincs sok értelme). Nah röviden ennyit akartam csak mondani a melledzésemről és ajánlom mindenkinek aki olyan nyakigláb-pókkarú mint én.(SZÓLJ HA VALAMIT ROSSZUL CSINÁLOK NEM SÉRTŐDÖK MEG 1-2 TANÁCSTÓL MÉG HA DURVÁN IS VAN MEGFOGALMAZVA nem puhapöcsnek neveltek:D) Viszont a kérdésem nem ez lenne hogy a guggolás gyakorlatnál 3x 10-12t szoktam csinálni megfelelő súllyal max. 25 kg val a vállamon és mikor kész vagyok az egésszel a combhajlítómban érzek a k*rvaerős szúrós fájdalmat és ez nem hasonlít ahhoz mint amikor már nem tudsz több ismétlést csinálni és beég az izmod. ez valami iszonyatos, szerencsére pár óra múlva elmúlik ezzel csak az a baj ha elkezd fájni tönkre b*sza a lábedzést és nem tudok koncentrálni sok gyakorlatnál. Nem tudod ez mitől van?? Válaszodat előre is köszönöm!
Bojtahun
Válasz

ne azt hiszem te kérdezted, hogy fogyatékos volt-e a kérdésed. ilyen az, amikor valaki baszik elolvasni a szabályzatot, hogy megértse, hogyan működik a rovat.

a combhajlítódban levő szúró fájdalom nekem nem tetszik. ez normális fájdalom nem lehet. a szúró érzés általában olyan túlterhelést jelent egy ponton, amiből könnyen lehet reccs is. én pl. ha magas ismétlésszámmal edzek és annyira fáradok hogy beszúr, leteszem pár másoppercre. 

próbálj ki is is kisebb súly-magasabb ismétlés kombinációt, hadd röhögjenek a gyökerek, akik majd egy év múlva jöünnek kérdezgetni, hogy hogy is van ez az edzásmódszered. 

ha a szúrás nem szűnik meg, hagyd el a guggolást. nem tudom a combhajlító és fezsítő gépet meg szoktad-e csinálni előtte. ha nem, az mág segíthet.

2011-09-05 07:36:02
bunny

Szia Bunny! Nemrég írtam az étrendel ...

Kérdés
Szia Bunny! Nemrég írtam az étrendel kapcsolatosan, én vagyok az a bringa-triálos srác (43-45kgot fogytam) és beszéltünk a testsúly megtartásával kapcsolatosan. Úgy döntöttem, hogy szeretnék egy kis izmot növelni, mivel segítene a bringázásban ezért belőttem egy étrendet magamnak. Idáig 3.5g/tskg ch mellet tartottam a testsúlyomat de úgy érzem többre van szükségem mivel ez nem elégséges (fáradtság stb). Mivel tömegelni szeretnék ezért 5kg/tskg ch-t számoltam és 2.4g/tskg fehérjét. 75 kg vagyok jelenleg. Hetente 3 súlyozós edzést végzek (hétfő, mell-kar-has), (szerda, láb-has), (péntek, váll-hát-has) valamint 2 aerob edzést (kedden és csütörtökön, 1 órát futópadon 7.5km/h sebességgel, mivel ekkor érem el a megfelelő pulzust). Edzéseim intenzívek mindent beleadok és kb 1óra 20 percet tartanak. Emelett egy héten 4-5 alkalommal bringázom (szintén nagyon intenzív, egy edzés kb 2-3 óra) és pulzusom nagyon magas ekkor is. Ömlik rólam a víz. Tudom, hogy a tömegelésben ez nem előnyös mivel pihenni kéne edzés után. De nekem a bringázás nagyon fontos azaz elsődleges. Hogyan kompenzálhatom ezt, hogy ne essek át túledzésbe? Magasabb ch bevitel? Precízen számolgattam az étrendemet, majd a kalkulátorba is beírtam az értékeket, nagyjából megegyeznek. Az edzés utáni gyors újratöltéshez Jumbo-t használok (a táblázatban láthatod az adagot ami esetemben 110g azaz féladag). Bringázáskor mivel nem oldaható meg a szilárd táplálék bevitele (nem kényesség, simán el tudnám vinni dobozban a kaját, csupán nem a legjobb telegyomorral edzeni) 55g Jumbot használnék valamint a fehérjebevitelt magasabb fehérjetartalmú joghurtal oldanám meg (tudom, hogy kellene vegyek fehérjeport mivel gyorsabb felszívódású, de sajnos az anyagiak nem engedik meg, legalábbis egy hónapig még nem, így ez egy kényszermegoldás lenne). Ha csatolom az étrendem, amiben midnen ki van számolva, átnéznéd és esetleg adnál pár tippet ha valami rendellenesség van valahol? (súlyozós edzésem reggel 9től 10.30ig van kb) bringás edzésem meg délután 4től 7ig. Persze amint vége a vakációnak (nálunk másképp van mint nálatok a vakáció időpontja) változni fog az edzések időpontja. Az étrendem tehát: http://kepfeltoltes.hu/110904/tomegeles_www.kepfeltoltes.hu_.png Ehhez hozzájön még az elfogyasztott zöldség a szilárd kaják esetében (uborka, paprika, hagyma, káposzta). Minden reggel első kajáláskor megy egy adag Multi Pro. Ha ezt precízen betartom, megfelelő lehet a dolog (mármint növelhetek tömeget a bringás edzéseim mellett)? Ha igen kb milyen növekedésre számíthatok? Köszönöm szépen előre is válaszod!
csabaati
Válasz

először is: a fehérjebevitelt nem lehet joghurttal megoldani ezt felejtsd el. magas fehérjetartalmú joghurt nincs. sokkal egyszerűbb, ha nem jumbot veszel, hanem fehérjét és ahhoz adagolsz zabpelyhet. mondjuk egy hónapot ki lehet bírni, de ha kimatekozod a joghurtod árát és összehasonlítod 1 adag fehérével, akkor láthatod. én javasolnám edzés után is a 40g fehérje, 50g ch minimum bevitelt.

az 5g ch bevitel szerintem neked meg se fog kottyanni. 

az étrendedet nem értem. evés bringás edzés alatt? csirke -rizs étlezés ráadásul? jól értelmezem ezt?

jumbo bringás edzés előtt?

ezel nem lsznek jók így. előre mondom azt is, hogy nekem marha jó a zsírbevitellel játszani.

a következő elveket kéne betartanod: edzés előtt(bringa közben) lassan felszívódó szénhidrátok és telítetlen zsír. gyors ch és tejsavó mindig edzés után: 40g fehérhje, 50g ch.

írd át eszerint és csekkljuk le azt a rendszert. persze ki is kell próbálnod, hogy emésztésileg jó-e, de z edzés közbeni vércukor-ugráltatásnak én nem vagyok  a híve.

a "milyen növekedésre számíthatok?" kérdést vegyük úgy, hogy nem láttam.

2011-09-05 07:31:10
bunny

Szia Bunny! Írtam Neked pár hónapja r...

Kérdés
Szia Bunny! Írtam Neked pár hónapja rotátor sérülés miatt. Az akkori tanácsod bejött nagyon, hogy nagy ismétlészszám legyen, de sajnos hülye voltam és csak pakoltam csak pakoltam és megint betojt. Namost azóta megint jobb és az lenne a kérdésem, hogyha én 3 gyakorlatot 20-as ismétlésben csinálok csak rotátorra edzés elején ez így megfelel-e heti 3x, vagy esetleg mas idopontban, felosztásban, ismetlesszamban kellene csinalnom? a gyakorlatok:1. kifele fordított tenyérrel előreemelés,2. felkarok földdel párhuzamosan derékszögű könyökkel fel-le rotálás és befele néző tenyérrel kifelé rotálás kábelen. Válaszodat előre is köszönöm!
krisztian17
Válasz
én ezeket magasabb ismétlésszámmal csinálnám. funkcionális, átmozgató gyakorlatnak tekintsd, nem kell a túledzéstől félni.
2011-09-05 07:15:53
bunny

Ha nagyon fogyatékos volt az előző kérdé

Kérdés
Ha nagyon fogyatékos volt az előző kérdésem Akkor elnézést kérek...
Bojtahun
Válasz
nem emlékszem már, de azért el van nézve.
2011-09-05 07:14:37
bunny

Szia Bunny! A Párizsba utazó úrnak talá...

Kérdés
Szia Bunny! A Párizsba utazó úrnak találtam egy címet toutelanutrition.com,a Jumbo kb. 3 ezerrel drágább mint nálunk.Ha probléma a cím akkor google:scitec nutrition shop in paris. Remélem tudtam segíteni.
scot79
Válasz
mellékesen a shop.builder szállít külföldre is.
2011-09-05 07:14:08
bunny

Helló Bunny! Csak így tovább, tetszett a...

Kérdés
Helló Bunny! Csak így tovább, tetszett a válaszod - http://body.builder.hu/edzo_valaszol_egyvalasz.htm4?id=1315088309 - . Amúgy én voltam akit elküldtél az orvoshoz a bőrével, szerencsére semmi gond, kaptam ecsetelőt rá. Mindössze meg akartam köszönni gyors válaszodat! Szóval köszönöm!
Fuszjozsef
Válasz
sajnos a gyorsaság nem direkt van, teljesen véletlenszerűen válaszolok.
2011-09-04 22:29:53
bunny

\"mellesleg közben az arnold film is kés...

Kérdés
"mellesleg közben az arnold film is készül, idegbeteg is vagyok." -> ha legalább az egyik kész lenne már lenne program az útra. Egyébként szerinted kint (Franciaországban) olcsóbban juthatok Scitec cuccokhoz, vagy mindenhol egyen áron lehetnek a termékeik? Jó lenne kicsit betárazni jó áron itthonra.
tpapru
Válasz
nem tudom mikor leszek kész, de igyekszem. szerintem kint drágább!
2011-09-04 18:35:48
bunny

szevasztok mit lehet tenni az ellen, ho...

Kérdés
szevasztok mit lehet tenni az ellen, hogy a különböző haspadokon az ismétlések során nagyon feszül a combizmom és ez miatt nem is tudok koncentrálni teljesen a hasizmokra, neten láttam fasza haspadokat ahol van egy állítható szivacsos rész ami leszorítja a combcsontot felülről mint anno a nagyon régi lábhajlítógépeknél volt fentről ellentartó deréktámasz, szóval a kérdés, rossz a technika vagy ergonómiailag magas a komfortszintem ? köszi a választ ...
bodo
Válasz
nem kell neked haspad. csinálj sima hasprést a földön fekve, esetleg lebegőüléseket, csigás harangozást és lábemelést. meglátod, jó lesz! (amugy bbtv-ben van egy hasedzéses rész, a polyák pistivel asszem.
2011-09-04 18:14:36
bunny

Szia! Hogy áll az új alapismeretek? Kedd...

Kérdés
Szia! Hogy áll az új alapismeretek? Kedden lesz egy hosszabb utazásom (vonattal megyek Párizsba), jó lenne egy kis olvasnivaló az útra:-) Ha nem készül el akkor marad az edző válaszol rovat...
tpapru
Válasz
középszarul, már végeznem kellett volna vele, de még nincs kész. vége felé járok. mellesleg közben az arnold film is készül, idegbeteg is vagyok.
2011-09-03 18:12:16
bunny

Szia Bunny, (...)

Kérdés
Szia Bunny, (...)
sipidani
Válasz

anyád nem tanított tisztességre, paraszt?

2011-09-03 15:49:19
bunny

Szia, Bunny! Az a helyzet, hogy felkelte...

Kérdés
Szia, Bunny! Az a helyzet, hogy felkeltette az érdeklődésemet a magas ismétlésszámú edzés, amiről cikk készült a közelmúltban. Mégis tartok tőle, mert korábban azt hallottam, hogy a magas ismétlésszám hatására a megszerzett izom könnyet elveszhet. Ellenben a cikkben az áll, hogy egy ilyesfajta edzéstervvel sok esetben hatékonyabban lehet izmot építeni. A kérdésem: Akkor ez most hogy van?? :DD Kíváncsi lennék a véleményedre, mert nagyon össze vagyok zavarodva. Köszönöm!
ntx4
Válasz
szövegértelmezési kérdésekben sajnos nem áll módomban segíteni, ez nem az általános iskola. de lehet mindjárt ideírom, hogy hülye vagyok és rossz cikket írtam. igaz ennek a valószínűsége csekély.
2011-09-03 15:16:17
bunny

Szevasz. Az lenne a kérdésem, én jumbot...

Kérdés
Szevasz. Az lenne a kérdésem, én jumbot szedek, de csak edzés előtt, alatt és után. A pihenő napokon nem (anyagi okok) És most szeretnék egy méregtelenítő tea kúrát csinálni. Ez a tea kúra lesz e valamilyen negatív hatással a jumbo hatásával szemben? Válaszodat előre is köszi.
sutymorgo
Válasz
először is: szeggyé jumbot szarás közben is mindenképpen. másodszor is, a teakúra az bazmeg negatív hatással van. ennek az az oka, hogy régen indiában elefántokon szállították a teát, így a jumbo szomorú lesz, ha teázol, megsértődik és semlegesíti a tápanyagot. lehet megiszod a mérgezőteát és a jumbo teveszarrá változik. éljen a fagolyó egyszerűséggel, vagy sehogy sem gondolkodó emberek boldogsága!
2011-09-02 12:07:25
bunny

Szia! Mostanában elég sokszor hallok ar...

Kérdés
Szia! Mostanában elég sokszor hallok arról, hogy a "Harcosok étrendje" segítségével fogynak és/vagy izmosodnak az emberek. Neked erről mi a véleményed?
lilly1701e
Válasz
én meg azt halottam, hogy kígyóuborkát kell dugni seggedbe és féllábon ugrálni. szerintem próbáld ki az alapismeretek elolvasása helyett. az se lenne baj, ha gondolkoznál is.
2011-09-01 16:52:18
bunny

Builder.Hu | Edzés | Versenyek | Képek | Videók | Erősember | Étrend | Sztárok | Edzőtermek


Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
%
6 kg 
 / 4.8
20%   29 980 Ft  
23 990 Ft
500 gr. 
 / 4.8
 
3 990 Ft
500 gr. 
 / 4.5
 
4 190 Ft
pár 
 / 4.7
 
3 150 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104377 fénykép található.
Scitec Muscle Beach 2014
Scitec Muscle Beach 2014
Bihaæ Open 2007
Kurtoviæ Sakib
Bihaæ Open 2007 Kurtoviæ Sakib
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Mi a szték?
Mi a szték?
BB.Tv Episode #19.
BB.Tv Episode #19.
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....