Logo
Superbody 2020, november 7. Kongresszusi központ

Drugs Bunny Edző Válaszol Archívum

 
2012 december kérdések-válaszok - Drugs Bunny Edző Válaszol

Szia Bunny! Először is szeretnék boldog...

Kérdés
Szia Bunny! Először is szeretnék boldog, és sikerekben gazdag új évet kívánni! Mostanában úgy érzem, hogy az emésztésem nincs a toppon, legalábbis kissé lazább állagú dolgok jönnek ki belőlem a retyón. Az igazi egészséges hurkát már rég sikerült produkálni. A 6 g/tskg ch és 2g/tskg fehérje mellett se indul meg nagyon felfelé a tömegem (bár tény, hogy egy étkezésnél kb 100g ch megy le, én pedig 80 kg vok, lehet, hogy ez is közrejátszik? Sajnos egyetemi elfoglaltságok miatt eléggé meg van kötve, hogy mikor tudok kajálni). Prebiotikumokkal, vagy még több rosttal, esetleg emésztőenzimekkel jobban működhetne az emésztésem? Vagy ha annyira nem tudnám megemészteni a kaját, akkor az fosás kíséretében jelentkezne, és lényegében nincs mitől tartanom? Valószínűleg túldramatizálom a dolog jelentőségét, de egy válasz természetesen megnyugtatna :) Köszi!
iverson13
Válasz

Szia!

Én nem nagyon fogok nekiállni sehol se boldogkarácsonyozni, se boldogújévezni, felesleges, kibaszott unalmas szpemmelésnek érzem, úgyis tudjátok mit gondolok. Ha meg azt gondolom valójában, hogy dögöljön meg mindenki, akkor nem lesz jobb, ha boldogújévezek.

Neked első körben meg kéne barátkoznod a búzakorpával, ami egy  nagyon jó rost és tekintélyes mennyiséget megenni belőle.

2012-12-31 23:07:28
Bunny

Szia Bunny! 1. Köszönöm, hogy ma kiprób...

Kérdés
Szia Bunny! 1. Köszönöm, hogy ma kipróbálhattam a termet! 2. Mi történt az üveggel/kirakattal? Mintha belőtték volna... 3. Ma a Kommandó ment a kivetítőn nálatok. Így nem lehet edzeni :) Laci
lacee02
Válasz

Szia!

1. Szívesen. Mondjuk az tény, hogy holnap lesz az utolsó nyílt nap.

2. Semmi, előttünk ukrán maffiózók üzemeltettek itt bankjegynyomdát, és ott lőtték agyon az egyiket. De amúgy nem. Így vettük ki, majd kicserélik, már szerkezetkész állapotban is be volt törve az a belső üveg a sarokban.

3. Dehogynem. Arnold legjobb filmje inspíráló, nálunk meg kell ilyesmivel elégedni, mert nem megy  a barátok közt.

2012-12-31 23:04:45
Bunny

Szia Bunny! A BBTV mellé lesz ilyen évér

Kérdés
Szia Bunny! A BBTV mellé lesz ilyen évértékelős audioblog is mint ami szokott lenni így Szilveszterkor?
SiegeLoveDori
Válasz
Még mindig a BB.TV-t csinálom, úgyhogy ma biztosan nem.
2012-12-31 18:38:00
Bunny

Igazságos Izomtibi kitette a Sárga Kapsz...

Kérdés
Igazságos Izomtibi kitette a Sárga Kapszulát a Facebooklapjára követendő példaként :D :D Lehet, hogy már kicsit későn szóljak, de aki gyúrik, gyúrogat, az olvassa mán el ezt előtte, nehogy a végén derüljön ki, hogy az egészet szarul csinálta. Aki meg sosenem gyúrt még kicsit sem, az megtudhatja milyen volna, ha a csinálná. Hivatalosan is bekerültél a kultúrkánonba :D
dinnyes_6d2fa2
Válasz

Ezt már többen írjátok, de nem ismerem Izomtibort, nincs semmifélem "barter", ahogyan valai fogalmazott, én is csak olvasója vagyok, és ezek szerint ő is olvas minket.

Izomtibor blog kötelező műveltség és üdítő színfolt a blogoszféra néha eléggé beképzelt szartengerében.

2012-12-30 15:41:07
Bunny

Hello! Sajnos a csuklómban genetikai...

Kérdés
Hello! Sajnos a csuklómban genetikailag lazák a szalagok, de szerencsére különösebb problémám nincs vele. Sokan mondják hogy a nehéz bicepszgyakorlatokhoz érdemes lenne csuklószoritót használnom, sérülés elkerülése miatt. Ebben kérném ki a tanácsod: a tekerős (mad max, gasp, vagy brutal, vagy inkább a merev csuklószoritót pl schiek vagy biotechet használjam? BUÉK!
Tomek92
Válasz

Én meg azt mondom, hogy nehéz bicepszgyakorlatot nem kéne végezni. Teljesen elég, ha megtanulsz egy rendes edzéstechnikát, amihez nem kell csuklóból rángatni a súlyt.

Bármilyen hihetetlen is, nem próbálgattam végig unalmamban a csuklószorítókat, úgyhogy nem tudok segíteni.

2012-12-30 15:38:49
Bunny

Szia! fearco levelére szeretnék reagálni...

Kérdés
Szia! fearco levelére szeretnék reagálni: Kb. 4 évvel ezelőtt ugyanezzel a problémával küszködtem, bármilyen helyzetben (alvás, nyújtózkodás közben) vagy erőteljesebb nyomás hatására kirugrott a vállam. Az orvosnak már meg sem tudtam mondani pontosan, hogy hányszor történt, de biztos 15 fölött. A végére már megtanultam magamnak visszarakni, de egyszerűen nem bírtam elviselni ezt a helyzetet. Semmilyen sportot nem tudtam teljes erőbedobással végezni, és mindig az járt a fejemben, hogy újra ficam lesz. Ezt megelégelve felkerestem egy nagyon jó sportorvost (Dr. Vass Antal), és Bankart műtétet javasolt (nagyon sok info van róla a neten, ha van hozzá gyomrod,még meg is nézheted). A műtét 3 órás volt, titán csavarok, 3 nap kórház és fél év rehab, gyógytorna, úszás. Bátran kijelenthetem, hogy ez volt életem egyik legjobb döntése. Már az 5. hónapban elkezdem óvatosan edzeni és azóta szinte tökéletesen működik. Minimális szimmetriabeli eltérés van a két vállam között, de bármilyen mozdulatot el tudok végezni, csavarhatom ahogy akarom. Azóta aktívan edzek, és elkezdtem boxolni is hobbi szinten. Végre bármilyen sportot nyugodt szívvel űzhetek, természetesen hozzá kell szoktatni a terheléshez, de a lényeg hogy nem kell tartanom a ficamtól. Nem csak a levél írójához szeretnék szólni, hanem mindenkihez aki ilyen helyzetben van. Nem kell félni a műtéttől, fél évnyi szívás után szinte kapsz egy új vállat (persze megfelelő pihenés, gyógytorna és edzés mellett).
Opi44
Válasz

Köszi!

Én egyébként akkor, amikor a vállficamom volt, több emberrel is beszéltem, aki hasonlóan járt és mind azt mondták, állandóan ki fog ugrani. De egyik se sportolt, nem volt izomzatuk, ami a helyén tartsa a vállukat.

Minden műtétet mérlegelni kell, az orvosok ész nélkül küldenek a kés alá. Ezért kell gyógytornász szakemberrel beszélni, mert lehet, hogy gyógytornával, majd később edzéssel megerősíthető úgy az izomzat, hogy soha többé nem ugrik ki.

 

2012-12-30 15:26:56
Bunny

f2 full force szőlőcukorral?

Kérdés
f2 full force szőlőcukorral?
csukja1
Válasz
Mi a faszt akarsz, idióta?
2012-12-30 13:40:24
Bunny

Ja hát így könnyű annak aki tudja hogy v

Kérdés
Ja hát így könnyű annak aki tudja hogy van főoldal is. :) Köszi
Joco32
Válasz
Ja, annak is könnyű, aki tudja, hogy van pöcse, így nem hugyozik maga alá.
2012-12-30 11:58:38
Bunny

Szia, Egyre több hülyeségem van, de e...

Kérdés
Szia, Egyre több hülyeségem van, de ez már nagyon régi és nagyon zavar: A vállam gyakran, akár napi szinten is kiugrik, kb 9 éves korom óta(Kulcscsonttörés), már 26 vagyok: akár szimpla reggeli nyújtózkodás közben is, vagy pl alvás közben, ami valljuk be - eléggé kellemetlen, egyszer előfordult, hogy edzés közben is kiugrott, néha csak egy pillanatra - néha teljesen úgy marad, és baszottul fáj is ilyenkor/ezután. Mit tudnék ezzel kezdeni ? Van valami tipped ? Műtétet lehetőleg elkerülném(Orvos ezt javasolta.) Köszi a segítséget.
fearco
Válasz
Szia! Kares januárban jön a BB Gymbe, előadást is tartunk, tudsz vele beszélni hogy kidolgozzatok egy módszert, ami megerősíti a vállizmaidat.
2012-12-30 11:57:01
Bunny

Üdv csak én nem látom ,hogy ki nyerte az

Kérdés
Üdv csak én nem látom ,hogy ki nyerte az órát vagy még nem írtátok ki? Köszi.
Joco32
Válasz
Jocó, a főoldalat meg ne nézd bazmeg, mert elrákosodik az agyad!
2012-12-30 11:38:33
Bunny

Szia Bunny! Sok helyen eltérő dolgot olv...

Kérdés
Szia Bunny! Sok helyen eltérő dolgot olvastam arról, hogy érdemes-e a kreatin mondóhidratót dextrózzal szedni vagy sem. A http://body.builder.hu-n azt olvastam, hogy egy szénhidrátos étkezés előtt ha bevesszük 10 perccel az jó, mert az étkezés ugyan olyan inzulin reakciót vált ki. De volt olyan honlap ahol szidják ezt a megoldást mert szerintük, ha a kajálás miatt lelassul az emésztés és tovább marad a kreatin a gyomorban. Ahol a savas környezet miatt a nagy része kárba vesz. Neked mi a véleményed a dologról? Válaszod előre is köszönöm!
Eonremun999
Válasz

A kreatint étkezéssel használd, felejtsd el a cukros baromságokat.

Más: ég stér!

 

2012-12-28 23:59:59
Bunny

Szia Bunny! (...)

Kérdés
Szia Bunny! (...)
zsangtiger
Válasz
Ennyire nem lehetsz hülye, hogy azt hiszed, torrent linkeket fogok közzétenni. A BodyBuilder.Hu nem józsika blogja bazmeg, hanem hivatalos sajtótermék.
2012-12-28 18:41:21
Bunny

Hello! Gondoltam te majd értékelni fogod

Kérdés
Hello! Gondoltam te majd értékelni fogod EZT! http://www.sanger.dk/
laszlo_8e6565
Válasz
Ez már elég régi dolog. Érdekes, de a mopszok szeretnek néha üveget nyalogatni. Ez egyike a kedvesen undorító szokásaiknak.
2012-12-28 15:51:41
Bunny

Szia Bunny! csak nekem tűnt fel vagy Gün

Kérdés
Szia Bunny! csak nekem tűnt fel vagy Günter Schlierkamp és Jay Cutler között van egy kis hasonlóság?szerinted?:D
halfiu
Válasz

Hát itt végezhetnénk egy szavazást, de szerintem csak féllábon állva félig behunyt szemmel, sötétben hasonlítanak egymásra, ha nagyon be vagy baszva.

Igaz, én is jártam már így, amikor bőszen mutogattam azt a Jay Cutler hasonmást, akiben senki sem látja Jay Cutlert, csak mi láttuk. Igaz, mi is csodálkoztunk, hogy meg van öregedve ez a Jay, de kurvára nem ő az, viszont sokkal jobba hasonlít, mint Günther.

2012-12-28 15:29:37
Bunny

Szeva! Nem tudom ismered-e ezt, én mo...

Kérdés
Szeva! Nem tudom ismered-e ezt, én most nézegetem a youtube-on: Van több része is, lényegében arról szól, hogy a súlyzós edzéssel megszerzett izomzat és fizikum mennyire hasznosítható a többi sportban, amiket eddig láttam az MMA, valami boxedzés-szerűség, sprint, meg freerun (amikor mindenféle tereptárgyakon ugrálnak a srácok), és igazából egyáltalán nem tünteti fel rossz színben a sportunkat, sőt. Nem akarom nagyon lelőni a poént, de amiben kicsit rossz a csávó, az az általános állóképesség, illetve az izmai állóképessége, de szerintem ezek könnyen fejleszthető dolgok futással, illetve magasabb ismétlésszámú edzéssel, amiket mondjuk én mindenféle különösebben kifejezett cél hiányában is alkalmazok félig ösztönösen. Szóval a konditermi edzés egyáltalán nem olyan diszfunkcionális, mint hinnék, és igazából a srác mindegyik edzésen sokkal jobban teljesít, mintha csak most kel volna fel a kanapéról, sőt van amiben kifejezetten jó, majdnem annyira, mint az adott sportágat már egy ideje űzők, pedig életében először csinálja. Ebből is kiderül, hogy a súlyzós edzés nagyon jó általános alapozás bármilyen sporthoz, és egy egészen jól használható alapvető fizikumot fejleszt (még akkor is, ha csak a kinézetre hajtunk), persze nyilván akkor, ha okosan és tudatosan csináljuk.
divine
Válasz

Szia!

Most látom, ez a geci admin elkúrta a komplett választ. Ha tudom, megírom újra.

2012-12-28 15:22:14
Bunny

Szia Bunny! Erdekelne mit gondolsz. Mier...

Kérdés
Szia Bunny! Erdekelne mit gondolsz. Miert nem tudnak a magyar parasztok(es most sajnos kifejezetten a magyarokrol van szo) kulturaltan,szardobalas nelkul szurkolni csapatoknak,sportoloknak,akar nemzeteknek? Egy blog kommentjei kozott akadt meg a szemem egy velemenyen,amely egy,az adott sportagban tobbszoros bajnok(az NFL-rol beszelunk!) jatekosat olyan primitiv,gusztustalan,a tenyeket abszolut mellozve ugy probalja bemocskolni,hogy a bicska kinyilik a zsebembe. Teny,elfogult vagyok az adott jatekossal es csapattal. De kulfoldon megtapasztaltam,hogy lehet ezt a dolgot kurvara inteligens ember modjara,es megis viccesen csinalni. Es nem kell agyon iskolazott bazari majmokra gondolni! Vajon el fog jutni valaha odaig a paraszt Magyarorszagon is hogu elismerjen 1-1jo teljesitmenyt?
lupus-20
Válasz
Soha. De egy titok van: nem kell olvasni a kommenteket. Normális embert nem érez kényszert, hogy írkálja a hülyeségeit.
2012-12-27 23:18:57
Bunny

Szia Bunny! Először is kellemes ünnepeke...

Kérdés
Szia Bunny! Először is kellemes ünnepeket! Másodsorban a véleményedet szeretném kérdezni Anita Bean: Modern sporttáplálkozás című könyvéről (Erősítő edzés címűről is)? Érdemes elolvasni? A shop.bulderben is lehetett kapni, de ott a fegyencedzés 2-t is lehet szóval ezért nem vagyok biztos. Ezen kívül érdekelne, hogy milyen szakirodalmakat tartasz jó minőségűnek táplálkozás/edzés témában (sárga kapszulán kívül)!?
nines
Válasz

Szia. A Modern Sporttáplálkozás igen jó könyv, nagyon ajánlom, talán még én is találtam. Mindegyik Anita Bena öünyvet nyugodtan megveheted.

Szakirodalom sajnos csak angolul van. 

2012-12-27 19:10:26
Bunny

Már évekkel ezelőtt az első izom tibis p...

Kérdés
Már évekkel ezelőtt az első izom tibis poszt olvasásakor arra gondoltam ,hogy te írod aztán elhessegettem a gondolatot de ma amikor azt olvastam ,hogy:tegnap elfelejtette odaadni az ajándékát. és nyújt át neki egy piros masnival átkötött doboz scitec jumbo tömegnövelőt Na ekkor újra kiújult a gondolat ,hogy te vagy izomtibi! Valljá színt!
kean
Válasz

Nem én vagyok és az az igazság, hogy bár volt levélváltásunk, még írta is hogy adjak a parasztoknak, sőt, enyém az izomtibor.hu domain név, de gőzöm sincs, ki az.

Izomtibor blogot érdemes olvasgatni!

2012-12-27 18:46:07
Bunny

Az új kategória nyertese ismét Kathi Bél

Kérdés
Az új kategória nyertese ismét Kathi Béla! :D http://kepfeltoltes.hu/121227/0000050965_maigtqra_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
nieghel
Válasz
Ú bazmeg. Küldöm neked humorérzéket postán, mert ez igen szar volt.
2012-12-27 18:42:51
Bunny

Szia Bunny! Egyszer ennek a flashnek az

Kérdés
Szia Bunny! Egyszer ennek a flashnek az utolsó percét megnézném tökéletesrte fejlesztve:-) 2009-07-20 20:27:13 - Bemutató Tatán- 2. rész
tuzi65
Válasz
Mármint hogy tökéletesen utánzom az idiótákat? Baszki erre nem is emlékeztem már.
2012-12-26 19:46:47
Bunny

Szia Bunny, egy gyors kérdésem lenne, a ...

Kérdés
Szia Bunny, egy gyors kérdésem lenne, a karomat akarom felhozni egy egy hónapos ciklusban, erre jó e a következő edzéselosztás? mell-tricepsz(4 alapgyakorlat alacsony ismétlésszám) hát-bicepsz( 3 alapgyakorlat alacsony ismétlésszám) pihenőnap láb váll - és két két izolációs gyakrolat magas ismétlésszámmal bicepszre és tricepszre. pihenőnap pihenőnap Köszi előre is!
Truetor
Válasz
Szia! Ezt nem tudom megmondani, nem ezen múlik. Sokkal inkább a helyes edzéstechnikán.
2012-12-26 19:45:24
Bunny

Szia Bunny! Először is szeretnék nagyon ...

Kérdés
Szia Bunny! Először is szeretnék nagyon Boldog Karácsonyt kívánni! Egy kérdésem lenne ha nem nagy gond. Nagy visszaesést jelent ha egy héten kihagyom az edzéseket?(most karácsony hetén) Vagy ezt felfoghatom egy kötelező pihenőnek az izmoknak és még talán segíthet a fejlődésben? Persze kajálás megy normálisan már ahogy ilyenkor lehet.:D Köszönöm szépen a segítséget!
adrian_c80738
Válasz

Szia. Akinek egy hét kihagyás visszaesést jelent, annál nincs miből visszaesni. No para!

Én pl. nemrégiben kihagytam egy évet és egyáltalán nem esztem vissza, csak szarul nézek ki.

2012-12-26 19:14:12
Bunny

Szia Bunny! Olvastam, hogy 4 válasz közö...

Kérdés
Szia Bunny! Olvastam, hogy 4 válasz között gondolkodtok az órával kapcsolatban. Azt szeretném kérdezni, hogy majd kirakjátok mind a 4-t, hogy mi is elolvashassuk vagy csak azt amelyik nyer? Köszi előre is.
adam1
Válasz
Igen. Ha kiszabadulok a BB Gymből végre, megírom. Már kisorsoltuk.
2012-12-26 13:33:46
Bunny

üdv Mester a Béci kardiós flashvideója...

Kérdés
üdv Mester a Béci kardiós flashvideója kapcsán az érdekelne engem , hogy honnan tudjam mennyi koffein az amit még az én szervezetem tolerál, értsd úgy , hogy vannak olyan érezhető jelei a túlzásba vitt pörgetőknek, mint az alacsony illetve magas vércukorszintnek? Ha mundjuk az ember szed thermogenikus zsírégetőt, meg edzés előtt nyom egy hotbloodot, napközben megiszik 2-3 kávét stb. Hagyatkozzunk a jól bevált nyomást érzek a mellkasomban diagnózisra vagy vannak más jelei is, nekem speciel nemrégiben volt pár napos nyomó érzetem a baloldali borda és hasfal találkozásánál amit nem tudtam, hogy a szívemcsücske :D vagy a hasnyálmirigyem, mindenesetre egy hétig kv helyett zöldteát szlapáltam és lekopogom elmúlt ...
bodo
Válasz

Szia. Ez ennél egyszerűbb annyiban, hogy nem kell tudnod, mennyit tolerál a szervezeted, hanem egyszerűen egy bizonyos mennyiségnél nem kell többet bevenni. Ez pedig olyan 600mg.

Aki termogenikus zsírégető mellé kávézik, az egy barom.

2012-12-26 11:20:29
Bunny

Szevasz Bunny! Talán valamelyik audioban...

Kérdés
Szevasz Bunny! Talán valamelyik audioban hallottam (remélem, nem tévedek), hogy úgy igazán nincsen családod. Főleg karácsonykor kemény ez. Csak mert nekem sem nagyon van, és ilyenkor azért ez nagyon előjön. Az a baj, hogy normális és szerető család nélkül tényleg nehéz. És ezt most nem érzelgősségből írom, mert tényleg kurva jó dolog karácsonykor is gyúrni, de ha nincsen meg a családi háttér, akkor a barátnő meg a gyúrós haverok nem pótolják. Nekem legalábbis nem. Ez szar ügy, mindenképpen. A karácsonyt azért szeretem, mint a hátedzést: ha van, akkor örülök, mert tudom, hogy egy ideig nem lesz.
T-800
Válasz

Szia!

Kezdünk erősen offtopikba hajlani, de igazából talán nem annyira unalmas, ha beszélgetünk pár nem edzéssel kapcsolatos dologról.

A helyzetet kicsit félreértelmezted, de persze nem biztos, hogy teljesen érthető voltam. Azt próbáltam hagsúlyozni, hogy nagyon jó, ha az embernek van családja olyan értelemben, hogy szülei és otthoni biztonsága, főleg ha még fiatal.

Nem olyan jó érzés úgy élni, hogy tudod: ha elbaszol valamit, mehetsz csövezni, mert a havi  ha éppen kijön a lakbér.

De az se baj, ha nincs szülői háttér, meg lehet szokni, családot meg kialakít az ember magának.

Nekem van saját családom: a Brumi, a Szipoj, a Pók, a Bröki meg a Krino, akit én Bambinak hívok mert szép bamba feje van. Ebből az első kettő az asszony meg a lányom. Nem biztos, hogy el kéne árulnom, hogy engem meg Zsömlének hívnak otthon.

Ne mondjátok, hogy debil vagyok: az állatokat nem veszem bele a családba mint a hal, a csincsillák meg a gekkók. (A fentiek mind emberek, maximum mopszemberek.)

Én azért nem szeretem a karácsonyt, mert egy idegbeteg mű szar az egész. Egy kényszer. Magyarország mint csóró balkáni parasztország sok mindenben abba a hibába esik, hogy többet akar, mint amit tud: nagy autó, nagy arc, luxus, nagy karácsony. Hót feleslegesen.

Túlságosan el van anyagiasodva az egész egyrészt, másrészt én utálom a kliséit is a mennyből az angyal szartól kezdve a milliónyi kivágott, majd az utcára baszott fáig. Úgy baromnság ahogy van.

A karácsony van akinek van, van akinek nincs, de akinek van, annak nem arról kéne szólni, hogy elbaszunk százezreket hülyeségre azon stresszelve, hogy kinek milyen felesleges szart vegyünk, majd az idegbeteg készülődés után ott áll az egész család kinyalva és bohócnak öltözve, vigyázzban, mintha kivégzésre mennének. És közben nyekereg valami karácsonyi szar. Remélhetőleg nem a kibaszott Last Christmas, ami önmagában atomot érne (ha lenne időgép, ezért még azelőtt viszamennék és kiherélném George Michaelt, mielőtt végképp megbuzult volna) és azt hallgatod minden tetves teszkóban egy hónapja.

Na hogy értelme is legyen a dolognak: a családot az ember meg tudja csinálni magának és a karácsonyt is olyannak, amilyennek akarja.

Én a szilvesztert is leszarom. Miért leszünk nyitva január elsején reggel nyolckor? Mert ha én nem iszom szénné magam, akkor vannak mások is.

Legyen inkább minden napod jó, hogy ne kelljen különleges alkalmakat ünnepelgetni.

2012-12-26 09:25:50
Bunny

Hello Bunny! Végül melyik válasz nyer...

Kérdés
Hello Bunny! Végül melyik válasz nyerte el tetszésedet az órával kapcsolatban , akárhogy kerestem nem láttam kitéve a választ,illetve a te véleményedet hogy miért gyárt órát a scitec?
tothems
Válasz

Talán mert még nincs kiírva? Mondok valami, hogy értsd: 1 db óra van. Én meg a Kovács Imi barátom a Scitectől (ő csinálta a Muscle World 2-3-at és közös produkciónk az Arnold sztori) ezen görcsölünk napok óta, hogy kinek adjuk. Van 3-4 tuti válaszunk. Ma ugyan karácsony van, amit én leszarok, ő nem, de beül a kocsiba, bejön hozzám felírom egy lapra a 4 nevet, összekeverem és kihúzza.

Közben rájöttem, hogy az egyik srácot ismerem is. Az egyik válasz ezért jó, a másik azért, a harmadik két szóban mondja a lényeget, a negyedik egy picit rosszul kezdi, de olyan igazségot mond ki, amit  amásik három nem. 

Nem tudunk máshogy dönteni, és mindketten olyan hülyék vagyunk, hogy képesek vagyunk ezen görcsölni, mert a leglelkiismeretesebben akarjuk megoldani. 4 óra kéne, de csak 1 van.

Ma meglesz.

2012-12-26 07:53:00
Bunny

Szia Bunny, Ellipszis trainert otthon

Kérdés
Szia Bunny, Ellipszis trainert otthonra milyet javasolsz? Tudsz jot? Nektek milyen van a BB Gymben? Koszonom.
minimalist
Válasz

Szia. Az otthoni ellipszistréner és az edzőtermi nem egészen ugyanaz. Otthonra nem érdemes termi gépet venni, illetve érdemes, csak nem biztos, hogy félmillióért akarsz használt gépet venni, amikor 150-ért kapsz egy otthoni újat, ami el is fér.

Nekem volt otthonim, méghozzá Pro-form 690. Az teljesen jó. Most a 695-ös kapható, ez a legolcsóbb alternatíva, innen felfelé Kettler és Steelflex márka is jó. Érdemes újat venni a garancia miatt.

Hogy nekünk milyen van, az nem jut eszembe (update: Pulse), de az biztos, hogy nem Precor meg Startrac, mint a futópadok, viszont akkora mint egy tank, nem nagyon fér el lakásban. Szemben a Pro-Formmal, ami masszívnak elég masszív, a mozdulat elég nagy, de összecsukható. 

2012-12-26 00:00:10
Bunny

Szia Bunny ! 2 éve én is egy gyönyörű T...

Kérdés
Szia Bunny ! 2 éve én is egy gyönyörű Thunderace-ért voltam megindulva,de az olajfogyasztása eltérített ZZR felé.A tied is szerette az olajat csipegetni ?
csezo
Válasz

Szia! Mindegyik Thunderace eszi az olajat, főleg ha nem használod gyakran. De ez nem gáz, figyelni kell és kész, ha meg gáz van, úgyis megszólal az olajszintjelző lámpa. Ezek nem Suzuki Swiftek, hogy csak mész, ennyi gépészkedés meg belefér a fílingbe.

Nekem a ZZ-R 1100 is tetszik, de más kategória kezelhetőségben is és nem biztos, hogy mernék venni. A Thunderace pont az, ami már elég modern volt a régi bigbikeokhoz képest, de még nem a mai pálcikamotor. Elég nehéz és nagy, de nem 260 kiló azért, így simán lehet vele városban is közlekedni. A régi GSXR 1100-am nyűglődés volt városban.

2012-12-25 23:49:55
Bunny

Üdv Bunny! Lehet hogy hülye kérdés lesz ...

Kérdés
Üdv Bunny! Lehet hogy hülye kérdés lesz de kiváncsi lennék a véleményedre, mivel azért van a témában egy kis testépítés. A lényeg a videoban van https://www.youtube.com/watch?v=AwVPeG-vMIM ami 23 percnél kezdődik. Szted ez csak szimpla átverés vagy létezik ilyen?? Csak mert olvastam róla hogy egyes emberek természetfeletti erők kifejtésére képesek testalkattól függetlenül. És hát ez is valami olyansmi akar lennei, bár én nem hiszek ilyenben.
leparkour
Válasz

Szia. Nem lebaszásképp írom, csak tények: előbb kérdezel, aztán gondolkodsz, vagy gondolkodás helyett kérdezel.

Pedid mér felül az egyik kommentelő beírta a lényeget: a csávó amolyan bűvészféle, nem mondta, hogy igazi amit csinál.

Ha valaha nyomtál felve, már a mozgásból láthatod, hogy a súly nem így mozog, főleg nem 150 kg, azt nem billegő karral engedjűk lefele, hanem jön és kész, ilyen instabilitás mellett betakar mint a szart.

De nem ez a lényeg. Hadd tanítsak egy kis szkepticista módszertant, pár szabály:

1. Amit a tévében látsz, soha nem igaz. SOHA. Ez egy ilyen műfaj. Ha anyád temetését mutatják egy tudományos ismeretterjesztő műsorban, akkor anyád él. A tévé nem az igazat mutatja, hanem azt ami nekik jó a nézettség miatt.

2. Ha egy információban nem vagy biztos, mindig ellenőrizd le  a környezetét. Hol láttad/hallottad, kitől, mit tudsz az adott médiumról, vannak-e hozzászólások, mik a reakciók. Ebben az esetben csak azt kellet volna megnézned, mit írt a jutub videó alá aki feltöltötte, és mik a kommentek.

3. Valószínűtlenségi szabály: két lehetséges valószínűség közül az az igaz, amelyik valószínűbb. Mi a valószínűbb ez eseteben: egy trükköt látsz, vagy a girnyó irreális mozdulattal kinyomott 155 kilót?

Nekem számtalanszor jönnek hülyeséggel, hogy tudnak banki visszavett autókat meg kutyafaszát, 3 éves A8-as audit 200 ezerért vittek el. Mi a valószínűbb? Ha van egy ilyen pálya, megvan már rá a vonal rég, de az is biztos, hogy ezt az árat álmodta valami hülye, vagy tényleg van A8-as audi 200 ezerért de még nem vitte el senki mert épp nem kellett biztos senkinek, hogy eladja gyorsba?

4. Csodák nincsenek, trógeker, szélhámosok meg vannak.

 

2012-12-25 14:37:56
Bunny

Szia Bunny! Térd porc kopásra milyen

Kérdés
Szia Bunny! Térd porc kopásra milyen táp.kiegészítőt ajánlasz? Köszi! Gábor
tuzi65
Válasz

Szia! Először Arthorxont majd Joint x-et, esetleg a kettőt együtt az első hónapban.

2012-12-25 13:25:03
Bunny

Szia! A legutóbbi audio blogod egy részl...

Kérdés
Szia! A legutóbbi audio blogod egy részletére szeretnék reflektálni néhány sorban. Nagyon jó gondolatokat osztottál meg a publikummal. Egy dolog azonban kíváncsivá tett. Hol burkolnak az emberek 2600 forintért? Én maszekban egy burkoló mellett dolgozom már több éve, de, ha 1600 forintot kér a sima hálós csempézésért a többség már sokallja, pedig egyáltalán nem dolgozik rosszul. Ha keretes diagonálban rakja sem tud 2000 forintnál többet kérni, mert itt a Tiszántúlon a gané ember lenyomja az árakat és 1200-ért is lerakja - bánja is ő, ha sz*rul. Egyébként azért annyira nem jó ez a szakma. Folyamatosan cipekedj, nyeld a port, meg lehet süketülni, egy forró nyári napon majd elpusztulsz stb. Télen nincs is nagyon munka. Ha jól is keres, azt nem egész évben teszi. Tökéletesen értem, hogy több más szakma is van. :)
Ylem+
Válasz

Kérdés, hogy rosszabb-e annál, mint amikor azon gondolkozol, hogy mikor fogsz begolyózni, mert a feladataid sora végeláthatatlanul hosszú.

Nekem 2600-ért burkoltak, mondjuk esélyes, hogy Budapest más.

2012-12-24 16:19:22
Bunny

Szia! Pont a héten hozatta velem haza e...

Kérdés
Szia! Pont a héten hozatta velem haza egyik barátom a Fegyencedzés könyvet, mert mifelénk nem lehet kapni, míg nálam volt, picit belenéztem. Beszarás. Van egy olyan fejezete, hogy halál az edzőtermekre, és ilyenek állnak benne: a súlyzós edzésnek nincs intenzitása, káros, abszolút nem jó az egészség megőrzésére, nem foglalkozik a lábbal, a súlyzós edzés kellemetlen dolog, a terem és a tápkieg egy nagy csalás, egy fekvenyomó, aki ki tud nyomni 180 kilót, az már meg sem tud fésülködni, aki 225-öt képes guggolni, az fújtat lépcsőzés közben, még a magas fehérjebevitel is csak üzlet, szó esik a proteintablettáról is...a testépítéstől/erőemeléstől bezsírosodik az ember, míg a fegyenctől nem (napi 3 szalámis kifli után tényleg nem), stb. De amúgy ez a Wade egy idióta, mert egyszer azt írja, hogy a fegyenckedéstől erősebb lehet lehet az ember, mint egy testépítő, egyszer meg, hogy az erő felesleges; egyszer, hogy minek a jó fizikum-minek a nagy izmok, aztán meg hogy a fegyencnél jobb fizikumot-nagyobb izmokat lehet elérni, mint a testépítéssel...azért akinek még ez sem tűnik furának, és elolvasta a könyvet, az magába mélyedhetne egy kicsit, és elgondolkodhatna, hogy hallott-e már élete során olyan szavat, hogy logika, és ha igen, akkor tudja-e, hogy mit jelent. Az is hülyeség, hogy mindig a funkcionalitást hangoztatják. Milyen funkcionalitás? El tudom képzelni, ahogy a műkorcsolyás fórumon anyázzák az úszókat, hogy mi a fasznak úsznak, ha ettől nem fognak tudni műkorcsolyázni, meg milyen hasznos is a műkorcsolyázás, mert kerek lesz tőle a seggük, és ez a börtönben majd hatalmas előnyt fog jelenteni. Gondoltam, megosztom veled újonnan szerzett ismereteim, ha már úgyis a fegyenckedésről van szó.
vaddisznou
Válasz

Képzeld el, ha ezt tudom, milyen szépeket írok a faszom...izé fegyencedzésről.

Audioblog link, mert kigördült.

Holnap reggel megmondom, ki nyerte az órát. 

2012-12-23 23:31:03
Bunny

Szia Bunny! Remelem neked soha nem lesz

Kérdés
Szia Bunny! Remelem neked soha nem lesz szukseged hulyegyerek sarokra: http://kepfeltoltes.hu/view/121222/IMAG0132_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
lupus-20
Válasz
2012-12-22 17:09:48
Bunny

Hello Bunny! Szeretnék veled egy gondola...

Kérdés
Hello Bunny! Szeretnék veled egy gondolatot megosztani! Elolvastam és értelmeztem a sárga kapszulát, mindennap megnézem legalább egyszer youtube-on a motivációs videódat (gondolok itt a drog elles anti dohányosra akaraterőre stb.), nagyon pozitív hatása volt személy szerint rám! Korábban nagyon zavart és belül kellemetlen volt, hogy tőlem gyengébb testalkatúak nagyobb súllyal dolgoznak, hozzáteszem szabálytalanul, nyomják a kokszot össze-vissza, de Te segítettél abban, hogy ezeket kizárjam, és hogy amit teszek nem másokért teszem, hanem csak is saját magamért, és nem az a lényeg hogy hanyas karom van vagy mekkora súlyt nyomok ki, hanem ha valamit csinálok azt csináljam komolyan! Lényeg az akaraterő! Köszönöm!
bela_5942ab
Válasz

Remélem ezt minél többen megértik.

Audioblog, mert kigördült, mindenféléről.

2012-12-22 16:11:09
Bunny

Szia Bunny! Érdekel az új Arnold könyv (

Kérdés
Szia Bunny! Érdekel az új Arnold könyv (a budira, olvasni), Emlékmés - Életem hihetetlen de igaz története? Üdv Laci
lacee02
Válasz
Már kiolvastam. A politikus rész kissé unalmas, de elég döbbenetes dolgok vannak benne. Arnold példakép is meg nem is. Ő elment olyan irányba, amivel nagyon nagy ember lett, csak már nem volt az, aminek hittük.
2012-12-22 13:48:31
Bunny

Sziasztok Bunny/Kares! Azt szeretném ké...

Kérdés
Sziasztok Bunny/Kares! Azt szeretném kérdezni,hogy fekvenyomásnál melyik sérülhet jobban, a váll vagy a kar? kb. egy hete egykezes súlyzókkal végeztem fekvenyomást / egy hónap kihagyás után, betegség miatt/és másnap elkezdett fájni a felkarom,de leginkább a bicepszem / ez fáj jobban/,fent a vállhoz közel. Túlerőltetés vagy rosszul végzett gyakorlat? olyan mozdulatok mint pl. bekötni a biztonsági övet, kínszenvedés volt! Már egy kicsit enyhült, de még nem az igazi! Eddig Flector gélt használtam, meg szedek glutamint is. / a glutamint egyébként is szedem a fekély miatt/. És az az érdekes, hogy az erősebbik karom sérült meg. Mennyi pihentetés ajánlott neki? Remélem tudtok válaszolni! Köszönöm:Zolika
kistilli80
Válasz
Szia! Ha a flector valamit segített, akkor cseréld le flector porra. Sajnos bármi sérülhet, ez egyéni adottságoktól is függ.
2012-12-22 11:50:04
kares

Szia Bunny / Kares. Édesanyám végig álló...

Kérdés
Szia Bunny / Kares. Édesanyám végig állós, pakolós, hajoldozós munkát végez 12 órában ebből adódóan sokszor fáj a dereka és háta. Azonban 2-3 hete a jobb oldali alsó-középső csuklyájánál kibírhatatlan fájdalmat érez. Minden hétvégén mikor hazajövök megmasszírozom neki azt a területet, és nyomásra a fájdalmat a felső csuklyában is érzi. Pihentetni sajnos nem nagyon tudja mert 2 naponta jár dolgozni. Tegnap olyan szintig fajult hogy aludni nem tudott szinte mert ha fordult egyet erős szúró fájdalmat érzett az egész jobb csuklyában. Talán D-vitamin és magnézium segíthet, vagy orvos? Válaszotokat előre is köszönöm!
heki04
Válasz
Szia! Ezt érdemes kivizsgálni.
2012-12-22 11:46:57
kares

Szia! Ülve vádlizásnál (meg a gépen is,...

Kérdés
Szia! Ülve vádlizásnál (meg a gépen is, amit a válladra kell tenni, és lábujjhegyre állni) bírja a vádlim, viszont a lábfejemen érzem, hogy utána fáj egy picit, megnyomódik rendesen. Azt szeretném kérdezni, hogy ez hosszú távon nem okozhat valamilyen csontdeformálódást, lúdtalpat, vagy mást? Üdv, minden jót!
dmario96
Válasz

Szia! Ez nem jó. Lehet nem megfelelő a cipőd, vagy túlságosan lábujjhegyre állsz.

De most figyelj: vajon hogy hívhatják azt a gépet amit nem ülve hanem állva kell használni a vádli edzésére? Figyelj, nagyon figyelj: állóvádli!

2012-12-22 11:43:21
kares

Szia Bunny, Kares. A páromnál állkapocs ...

Kérdés
Szia Bunny, Kares. A páromnál állkapocs izületi és izom gyulladást diagnosztizáltak. (SEI Gnathológián) Azt mondták, hogy el kéne menni gyogytornászhoz is. Csak ez most idő és pénz hijján nem fog összejönni. Esetleg tudnál így írásban valamiféle tornát javasolni? (És az éjszakai harapásemelő sín valóban segít, vagy pénzkidobás?) Köszi, további jó munkát.
roob
Válasz
Szia! Sajnos ez egy olyan terület, amit a hétköznapok során egyáltalán nem használok. Meg merem kockáztatni, hogy a kollégák 99%-a ugyanúgy van ezzel mint én,konkrétan: ha ilyen beteg jönne akkor gyorsan fejest kellene ugrani a szakirodalomba, mert enélkül nem tudok hozzászólni.
2012-12-22 11:32:03
kares

Szia Bunny/Kares! Előre is bocsánatot ké...

Kérdés
Szia Bunny/Kares! Előre is bocsánatot kérek ha hülyén teszem fel a kérdést. Az lenne a problémám hogy az ágyéki gerincem fáj, húzódik, de leggyakrabban olyan mintha össze lenne nyomva. Ha a felsőtestemet teljesen kifordítom valamelyik irányba kiroppan és akkor néha jobb lesz néha meg marad úgy ahogy van. Ha előre döntöm a törzsemet és kicsit úgy maradok akkor megint csak vagy jobb lesz vagy nem. Ha háton fekszek akkor fél-1 percig eléggé fáj viszont utána elmúlik mintha mi se történt volna. Pár embertől megkaptam azt hogy le vannak tapadva a gerincmerevítő izmok, lehet ebben valami ráció? Vagy csak a sok okos ember Dr House-t játszik? Természetesen elmegyek majd orvoshoz de érdekelne hogy mi a véleményetek erről, és esetleg mit lehetne ellene tenni? Válaszodat előre is köszönöm!
das1993
Válasz

Szia!

http://body.builder.hu/magazin.htm4?url=/testepites/cikkek/gerincserv

Prób áld ki az itt leírt nyújtást. Azóta is eedményese alakmazom, pedig nem tegnap írtam ezt a cikket.

2012-12-22 11:27:55
kares

Szia Bunny! Olyan kérdésem lenne, hogy a...

Kérdés
Szia Bunny! Olyan kérdésem lenne, hogy a tryptophan az kimondottan csak alvás elősegítő, vagy azért van stressz oldó hatása is? 1-1 vizsgaidőszakban sajnos elég sok stressz, idegeskedés, éjszakázás van jelen. Így elég nehéz tömegelni. Ebben tudna segíteni a tryptophan? Vagy van jobb ötleted? Más. Lesznek újra majd audioválaszok? Vagy még mindig szar a diktafonod? Vagy egyszerűen most nincs kedved vele szarakodni :)
Kilthor
Válasz
Szia! Taurine-t érdemes lenne kipróbálnod.
2012-12-22 11:21:01
kares

Szia Bunny! Nemrég írtam , hogy csomó ...

Kérdés
Szia Bunny! Nemrég írtam , hogy csomó van a melleimben , sikerült a végére járnom , gynecomasthia... A dologban a legjobb , hogy a vizsgáló orvos egyből rámripakodott , hogy hagyjak abba minden cuccot amit szedek és a sportot is ha nem akarok csöcsöket. Én? Aki még egy aszpirint se szívesen vesz be? Cuccokat? Eszembe se jutott volna ,hogy valaha koxoljak... Most eléggé dühös és elkeseredett vagyok. Mi a teendő ezzel a betegséggel , mit tanácsolsz? Köszönöm!
szd990
Válasz
Szia! Estro DIM nem segített?
2012-12-22 11:19:33
kares

Szia Kares Bocs tényleg nem akartam n...

Kérdés
Szia Kares Bocs tényleg nem akartam nektek kisregényt írni, gondoltam épp elég kérdésen, kérésen kell átrágnotok magatokat. A fájdalom csak edzés közben jelentkezik, vagy ha úgy emelek meg valamit napközben, aminél a bicepsz is dolgozik. Különben tünetmentes. Letettem a súlyt és azonnal mérséklődik, max fél percen belül el is múlik. A fájdalom típusa éles, szúró és folyamatos, persze a terhelés növekedésével egyre nagyobb és a csak azon a korábbi hozzászólásban említett kis helyen jelentkezik. Remélem ez a kis pontosítás segített, köszönöm válaszodat. Amúgy laszlo_063fd6 voltam csak felhasználónév csere történt.
nkpolip
Válasz
Szia! Valószínű helyi ín vagy csonthártya irritáció, amit nevezhetünk húzódásnak is, csak az nem szokott ilyen sokáig tartani. Lassacskán helyre kell jönnie.
2012-12-22 11:16:35
kares

Szia Karesz!Volt itt egy kérdés ami sajn...

Kérdés
Szia Karesz!Volt itt egy kérdés ami sajnos engem is érint,ugyan ay a problémám. \A bal bicepszem alatt közvetlenül a könyök hajlat jobb oldalán bicepszezésnél egyre nagyobb fájdalmat érzek. Csak bicepszezésnél jelentkezik, néha húzódzkodásnál A héten elértem azt a szintet, hogy nem is tudtam rá edzeni. Már egy hónapja kenegetem Fastum géllel, de ennyi erővel egy asztallapot is kenhettem volna mert semmit nem ér. Izület védők folyamatosan mennek. Van esetleg neked, vagy másnak ötlete, mi okozhatja és mi segíthet minél előbb kijönni belőle? \ Ehhezz hozzátenném, hogy nekem a jobb karomban van, de nem tudom eldönteni, hogy a bicepsz tapadásánál fáj vagy az alkar izom tapadásánál. Pont a hajlatban van,húzódás jellegű. Kizárólag hát edzés alkalmával jelentkezik edzés után soha nem érzem,maximum egy két óráig. Tavaly nyáron már egyszer volt ilyen problémám akkor a mellhez húzás széles fogással okozta a gondot. Elhagytam a gyakorlatot és rendbe jöttem, viszont idén nyáron újra elő jött de a gond az, hogy szinte minden hát gyakorlatnál. Teljes hát edzést valahogy nem szeretném elhagyni,ezért nem pihentem még rá eddig. Inkább azt teszem,hogy addig végzem a gyakorlatot még nem érzem a fájdalmat.Igy nem 100% os az elvégzés,mert még lenne benne pár ismétlés. Ennyi lenne amit én el tudok mondani. Mit tehetnék ez ellen?
knaitszirk
Válasz
Szia! Lehet, hogy nem megy neked igazán jól az amit "kampókéznek" hívunk? Gurtnival és/vagy kampóval próbálkozz első körben.
2012-12-22 11:13:33
kares

Szevasz, először fekvenyomásról szeretné...

Kérdés
Szevasz, először fekvenyomásról szeretnék kérdezni: jó pár hete nem fejlődök, hiába tudok 80-ba 10-et nyomni, 90-be már csak 1-2 megy. Mitől lehet ez és tudnál-e javasolni valamit? A gyakorlatok sorrendjét már változtattam, nem segített. A másik: bár jó minőségű masszív matracon alszom, kb 2 hete ébredés után fáj a hátam, pl. ha felkelek az ágyból majd valamelyik irányba elkezdem dönteni a felsőtestemet a gerincem mellett hosszanti irányba végig fájdalom van. Kb 30-60 perc múlva elmúlik. Köszönöm.
istvan_ef916f
Válasz
Szia! Ezt a fajta reggeli fájdalmat ismerem, akár én is kérdezhettem volna. Szerintem simán a nagy terheléstől van. Nálam pl mellezés és hátazás után szokott megjelenni és képes hetekig velem maradni. Több nyújtás, szabályosabb kivitelezés valamit segíthet, de igazán őszintén szólva nem számít, minden sportnak van negatív hatása ha kicsit komolyabban veszed. Meg persze annak is ha nem veszed elég komolyan és türelmetlen vagy az elején.
2012-12-22 11:07:27
kares

szeva Bunny a smith gépes nyomógyakorla...

Kérdés
szeva Bunny a smith gépes nyomógyakorlatok jobban nyírják a váll könyök csukló izületeket a kötött pálya miatt , mint a szabdsúlyos gyakorlatok vagy tévedek ? mert jobban lehet vele izolálni egy adott izmot csak nem tudom, hogy hosszútávon nem károsabb az inaknak , izületeknek, szalagoknak ? köszi ...
bodo
Válasz
Szia! Nem feltétlenül, egyszerűen próbáld ki, és megtudod. Azt simán lehet érezni, ha nyírják az ízületet.
2012-12-21 23:40:45
Bunny

Kedves Drugsbunny! 4éve követem munká...

Kérdés
Kedves Drugsbunny! 4éve követem munkásságod, nagy örömmel tölt el, hogy élnek közöttünk, olyan emberek, mint te. Megmondom őszintén vidéki srácként mindig is felnéztem rád, példaképnek tekintelek, és nap, mint nap motivációt adsz. Anno a Virtuális testépítő bajnokságon is indultam testvéremmel, és jól esett, hogy mégha eredményt nem is értünk el, gesztus értékű volt az oklevél/emléklap kiküldése számunkra. Az audio blogodat is rendszeresen hallgatom, várom, mert úgyérzem szavaid nekem szólnak, és érzem a segítséget, a jó szándékot. A Sárga Kapszula segítségével, odafigyeléssel, kitartással sikerült elérni az edzés célomat, 2012 tavaszára 94kg lettem, és sportolói mentalitásomat tovább erősítetted. -Ezt neked köszönhetem Drugsbunny, hálás vagyok. Épp ezért arra gondoltam, hogy szeretnék újabb tanácsokat kérni tőled, de nem a testépítéssel kapcsolatban(remélem nem haragszol meg érte,hogy itt teszem fel az edző válaszol rovatban), sokkal inkább az életvezetés érdekelne. Úgy gondolom sok fiatal küszköd ezzel a kérdéssel, mégpedig , hogy hogyan váljunk anyagilag függetlenné családunktól. Röviden szeretném ismertetni történetemet: Vidékről származom,édesanyám egyedül nevel(kevés anyagi támogatás), egy OKJ-s gyógymasszőr szakmával rendelkezem és most egy OKJ-s személyi edző képzésen veszek részt nappali tagozaton, kollégiumban élek. Zavar ez a helyzet,hogy édesanyámék támogatnak és csekély anyagi bevételeim miatt , kiszolgáltatva vagyok szinte mindenkinek. Amióta Budapesten élek folyamatosan próbálom anyagi gondjaimat suli melletti munkával megoldani. (Bár sokszor éhezem, kevés pénzem is próbálom beosztani, de a napi 200-300Ft-ból nehéz normálisan jól lakni,a szénhidrát bevitelt zabbal,rizzsel megoldom viszont a csirke bevitelt meg egyenesen luxusnak érzem, folyamatos a testsúly és izomzat vesztés> Jelenleg 70Kg vagyok,emiatt nem aggódom, mert eljön majd az idő amikor megengedhetem magamnak ezt a sportot, tudom először az életemet kell rendbe tennem.) A teljes munkaidőt nem vállalhatok jelenleg a nappali képzés miatt, ha viszont az iskolát abbahagyom, akkor a kollégiumom elveszik és albérletről is önmagamnak kell gondoskodnom. Emellett természetesen szüleim is nyomást gyakorolnak rám, hogy végezzem el az iskolát,ha már belekezdtem.(+álljak több lábon) Bár a személyi edző képzéssel megvagyok elégedve, viszont úgyérzem ,hogy idő,és anyagi hiányaim miatt, csak bukdácsolok, illetve nemtudom a maximumot kihozni. (A tanárok által elvárt anyagot pl.rekreációs tananyagok nehezen sajátítom el,ráadásul mivel második szakmám ,ezért tandíjat is fizetek) Sokszor éhezve,fáradtan elmenni egy prémium kategóriás wellness terembe gyakorlatra , bármilyen nagy motivációval rendelkező egyénnek is elveszi a kedvét egy idő után, és egyre inkább elegem van, kiábrándultságot érzek. (Akár az olyan leendő személyi edző kollégák ,akik jó genetikai adottságaik miatt a f*szbookon pózolgatnak kockás hassal, fitness modellkednek, hardcore edzősködnek,hétvégente bulizgatnak,piázgatnak,kokszolnak-persze megmondják a frankót és káposztástészta evés közben egyszerűen nem találom a közös hangot velük,érzem a flegma sznobságukat, a segítőkészség hiányát és szakmai hiúságot is.) Sokat gondolkozom életem dolgain, mert szeretném megoldani, de egy vakfolt számomra, hogy hogyan tudnám kivitelezni mindezt. Szeretnék albérletet,rendes étkezést, munkát , kiszámíthatóságot teremteni önmagam számára ,hogy teljesen független legyek családomtól. Elgondolkoztam,hogy esti képzésen folytatom tanulmányaim, de bizonytalan és sokszor döntésképtelen vagyok. Érdekelne ,hogy neked mi erről a véleményed? Te mit csinálnál a helyemben,merre indulnál el?(Hogy ne bánjam meg) Bízok élettapasztalatodban,hozzáállásodban, hálás lennék ha segítenél szavaiddal, véleményeddel. Örülök,hogy végigolvastad írományom, akár audioblog-ként is szívesen meghallgatnám válaszod,tanácsaidat. Köszönöm, hogy idődből szakítasz rám. Norbi
norbert_bb37e9
Válasz
2012-12-21 21:24:41
Bunny

Szia! Alapból nehezen hízós vagyok, de e...

Kérdés
Szia! Alapból nehezen hízós vagyok, de edzős időszakban pont az ellenkezője igaz. Intenzív kajálással, kreatin+tömegnövelő kombinációval 5 hetes edzés alatt 8 kilót szedek föl(minimális zsírral). Viszont ezután amikor abbahagyom az edzést kb 3 hónap alatt lemegy belőle 6 kiló. Igaz hogy az étkezésemet valamennyire visszafogom a nem edzős időszakban(meg ugye nem szedem a kiegészítőket), de ez mennyire természetes? Tudom hogy a kreatin kicsit csal, de nekem ez soknak tűnik. Tudsz esetleg valami étkezési tanácsot adni súlyfenntartásra? (B komplexet szedek)
Van Damme
Válasz
Talán ne hagyd abba az edzést, idióta barom.
2012-12-21 21:05:18
Bunny

Szia Bunny! Ahogy te is ajánlottad el...

Kérdés
Szia Bunny! Ahogy te is ajánlottad elkezdtem edzésnaplót vezetni, hogy progresszíven emelni tudjam a terhelést edzésről edzésre. első lépésként az összes edzést bukásig végezve lejegyzeteltem, majd ehez képest emeltem edzésről edzésre az ismétlésszámot amíg el nem érte a 15-16 ot, majd növeltem a súlyt. viszont annyi kérdésem lenne, hogy jobb módszer-e minden gyakorlatban egyenletesen emelni az ismétlésszámot/súlyt, mégha az emelt ismétlésszámmal nem is érem el a bukást (pl előző edzésen 8 ismétlésnél értem el, most csinálok 9 et, de még esetleg menne), vagy pedig egy-két sorozatnál csinálni bukásig, a többinél pedig maradni az előző edzési ismétlésszámoknál. elég balfaszul fogalmaztam meg, szóval summa summarum, vagy minden gyakorlatban emelem az ismétlésszámot/súlyt edzésről edzésre, vagy csak 1-2 ben, de ott bukásig végezve. (mert ha elérem a bukást 1-2 gyakorlatban a többinél már nem marad erőm az előző edzési mennyiségnél többet végezni) Remélem nem kapsz idegbajt a megfogalmazásomtól, nyugodtan csapj virtuálisan tarkón, de ennél sehogyse tudom jobban megfogalmazni a dolgot kisregény írása nélkül :D
Truetor
Válasz
De idegbajt kaptam, úgyhogy nem biztosan a kérdésre válaszolva: minden gyakorlat utolsó sorozatában legyen bukás.
2012-12-21 20:38:15
Bunny

Szia Bunny! Valamikor év elején írtam ne...

Kérdés
Szia Bunny! Valamikor év elején írtam neked a terveimről motorozással kapcsolatban, azóta sikerült megcsinálom a korlátlan A-t. Egy ismerősnek lenne egy eladó 2004-es évjáratú Honda Deauville NT650V-je. Meghirdetve nincs sehol, 13000 km van benne, 1 évet állt garázsban, elől hátul vadiúj gumik, új akksi, 750e Ft-ért kínálja. A kérdésem az lenne, hogy mennyire gázos az a tény, hogy gyakorlatilag 1 évig nem volt beindítva? Valamint azt szeretném még megkérdezni, hogy összességében mi a véleményed a Deauville-ekről? Előre is köszönöm a válaszod!
hamoree89
Válasz

Szia! Ez fontos kérdés, azonnal válaszolni kell! A Deuville a régi Honda NTV 650 esztétikailag elbaszott változata, és töröttben vennék ilyen, vagy nekiesnék flexsszel, de ha neked tetszik és bejön a túramotor imidzs, akkor meg kell mondjam, nagyon jó motor. Nem szervízigényes, keveset eszik, elpusztíthatatlan, kényelmes.

Az, hogy nem volt egy végi beindítva, kiváló alkualap, de egyáltalán nem valószínű, hogy ettől baja lett. Nézd meg, hogy gázra jöne kékes füst belőle, és hogy nem szivárog-e itt-ott az olaj, valamint hogy a telószárak szimmeringjei nem engednek és a hátsó rugóstag nem olajos. Ha ez mind stimmel, a motor hibátlan. 13000km lófasz ennek a blokknak, ha a kilométer valós, de az csak akkor valós, ha új kora óta az övé.

Tudnod kell azt is, hogy ezért az évjáratért ez igen jó ár. Ha a srác első tulaj, vedd meg azonnal, ha nem, akkor alkudd le 690-re, igaz, az már szarrágó geciség, de tél van.

 

2012-12-21 19:35:51
Bunny

Szia Voltam laborban és magas a GPT szi...

Kérdés
Szia Voltam laborban és magas a GPT szintem. 50 alatt kéne lennie, nekem 83. A háziorvos szerint a kondi a felelős (magas fehérjebevitel), azonnal hagyjam abba... Adott beutalót ultrahangra, te mit gondolsz erről az értékről, tényleg nagyon magas, vagy a háziorvos megint nem ért hozzá? Köszi
sax192
Válasz
Nem tudom mi az a kondi, az lehet tényleg káros.
2012-12-21 18:40:10
Bunny

Szia! Lehet, hogy nagyon nagy hülyeséget...

Kérdés
Szia! Lehet, hogy nagyon nagy hülyeséget kérdezek. Honnan tudom, hogy naponta hány kalóriát égettem el? Bevitelt meg számolom az rendben, de hogyan számolom ki a napi rendszeremben mennyi kalória égett el?
fakee
Válasz
Sehonnan. Vannak táblázatok, amelyekből látszik, hogy a súlyzós edzés intenitástól függően 500-1000 kalória, az a erob 4-500 kalória/óra.
2012-12-21 14:15:41
Bunny

Hello! Én egy 183cm 72kg 27éves fiú vag...

Kérdés
Hello! Én egy 183cm 72kg 27éves fiú vagyok. A kérdés az lenne ,hogy milyen tömegnövelőt ajánlott szednem a gyors növekedés eléréséhez? Hetente mennyit edzek? (Havi 10/15ezer forintot tudok rákölteni!) Válaszod előre is köszönöm!
rolland-17
Válasz
42-őt edzzél hetente és szuperturbókiller tömegnövelőt vegyél.
2012-12-21 14:08:05
Bunny

Szia Bunny! Elnézést a tegnapiért -(szó...

Kérdés
Szia Bunny! Elnézést a tegnapiért -(szójafehérje)- egy kiegészítés: nem jellemtelen fasz vagyok csak szimplán hülye fasz, hogy ilyet kérdeztem. A 2. válaszodból rájöttem hogy rossz fórumon kérdezek egy bizonyos dolgot. Amúgy nem vagyok kamureges, régóta itt vagyok már és nem baromságok kérdezgetése miatt. További jó munkát és Kellemes Ünnepeket. Gábor
tuzi65
Válasz
De kamureges vagy, látom, hogy nincs kitöltve az adatlapod, jelzi nekem a kis piros lámpácska. Azt viszont értékelem, hogy azért belátod, hogy nem volt okos kérdés. Töltsd ki a lapot és fálylat rá.
2012-12-21 09:56:46
Bunny

Szia! Ismét gyerek-táplálkozási tanácsra...

Kérdés
Szia! Ismét gyerek-táplálkozási tanácsra (megerősítésre) lenne szükségem. 15 hónapos a kisfiam, az esti utolsó és a hajnali étkezése egy bizonyos jó nevű, baromi drága tápszer. Ma megnéztem, hogy mi van benne: vitaminok, fehérje (tejsavó és kazein, 1.5g/adag) és a 2 legérdekesebb: taurin(minek?) és az adagonkénti 8.7g ch-ból 8.5g cukor. Na ez nálam kivágta a biztosítékot. Mivel eddig is kapott folyékony vitamint a testsúlyához arányosan (13kg) ezért a tápszert szeretném kiváltani fehérje-turmixal. Nem hülyeség ugye?
tpapru
Válasz

Szia!

A kérdés egy dolog miatt nem egyszerű: semmiféle tudásom nincs az irányban, hogy milyen egy gyerek emésztőrendszere.

Ha egy mini felnőtt lenne, nem lenne gond, de nem az. Eleve neki a tej még működő tápanyag, nem biztos, hogy pl. tiszta tejsavóval tud mit kezdeni. Tejfehérje kell neki, magas kazein tartalommal.

A gyerek  hasznosítja a tejben található tejcukrot és zsírt, számára ez a normális táplálék. Ez megmagyarázza a tápszer cukortartalmát egészen addig, amígy nem kristálycukor vagy maltodextrin van benne.   

Én szinte biztos vagyok benne, hogy házilag lehet jobb cuccot csinálni a tápszereknél, és ki tudsz találni jobbat, de célszerű a tápszert modellezni, mert az meg az anyatejet modellezi.

A taurin a csecsemők számára alapvetően fontos aminosav, ezért rakják a tápszerbe.  Ez egy speciális hatású aminosav, ami a nem a fehéjeszerkezet építésében használódik fel, hanem funkcionálisan működik, pl. az ingerületátvitel működését segíti (beleértve a szívizom működését is), segíti az inzulin rendszer működését, nyugtató hatású stb. (Egy régi, idegbeteg edzőtársam kedvenc kiegészítője volt.)  És még antioxodáns is. 

Valószínűleg azért rakják a tápszerbe, mert az általuk használt fehérjekoncentrátum az anyatejhez képest gyenge taurinban.

2012-12-21 08:48:04
Bunny

Szeva! Nézegettem régi kérdéseket, és...

Kérdés
Szeva! Nézegettem régi kérdéseket, és láttam, hogy voltak olyanok, akik a gyúrás és a gitározás kapcsolatát feszegették, hogy nem lassul-e a kezed a súlyoktól. Engem is érdekel egyébként ez, mert én mondjuk csak most tanulok játszani így 25 évesen (mondjuk már több, mint egy éve), de jobb később, mint soha! Majd öreg koromban legalább ücsöröghetek a teraszomon és pengethetem a blues-t. :D Na mindegy, most találtam ezt a csávót: http://www.youtube.com/watch?v=OtvCY8ft-tw Eléggé kurva keményen tud. :D És eléggé ki is van pattintva, szóval valószínűleg megfér a kettő egymás mellett. Egyébként meg esélyes, hogy ő nem a buzeráns diszkózenére szeret edzegetni, mint a köcsögök. :D Én is szívesen gyúrnék ilyenre, mert a Dying Fetus-t pl. pont kurvára szeretem, de valamiért nem szeretek fülesben edzeni, úgyhogy jobb híján csak futni szoktam erre, kivéve, amikor van új bbrádió, vagy audioblog, mert akkor azt hallgatom közben. :D Na mindegy, hallgassátok szeretettel, ha meg a bbtv-be kell valami kemény muzsika, akkor ettől az előadótól nyugodtan szemezgethettek. ;)
divine
Válasz

Kane Roberts

Én speciel az a fajta vagyok, akinek nagyon lemerevedtek az ujjai: agysebész és mikroprocesszor-szerelő szakmunkáés már tuti nem leszek. Igaz, a  mai agyak helyett jobb lenne egy egyszerább processzor, mondjuk egy jobb automata kávéfőzőé.

Gerylacinak: kösz, nem volt annyira komoly, a terhesség okozta vesekő, ki is ment aznap.

2012-12-21 08:32:19
Bunny

http://body.builder.hu/edzo_valaszol_egy

Kérdés
http://body.builder.hu/edzo_valaszol_egyvalasz.htm4?id=1356021699 Köszönöm! :D
divine
Válasz
Tudom, hogy sokatok szívéből szóltam.
2012-12-21 08:28:56
Bunny

sajnos nem jön ki a protein 2 kanállal d...

Kérdés
sajnos nem jön ki a protein 2 kanállal de ha mondjuk pihenő napon nem iszok turmixot inkább eszek helyette tojást mert az ingyen van :) akkor max úgy ki lehet okoskodni hogy elég legyen vagy ez hülyeség ???
ricska512
Válasz
A turmix edzés után lényeges. Amugy 2 kanál =60 g heti 3 edzéssel 180g, 4 hét az 920g.
2012-12-20 22:02:51
Bunny

szia bunny !!! 20.000 ft-om van táplálék...

Kérdés
szia bunny !!! 20.000 ft-om van táplálék kiegészítőkre ennél többet nem tudok rá száni :( Én gondoltam a full force whey protein 1kg edzés után mpm mixed protein mátrix 1kg ez reggel 1 adag scitec multi pro meg super carb fast 3 kg edzés után. Ez így őszesen 19445 ft te ezen változtatnál valamit vagy jó lesz???
ricska512
Válasz
A rendszer jó, de nem tudom, kijössz-e a proteinból. Edzés után kell két kanál azért. Amúgy elég jól összeraktad, ezt úgy sztenderd tudnám ajánlani bárkinek.
2012-12-20 21:08:10
Bunny

Szia Bunny! Szerinted hátráltatná a f...

Kérdés
Szia Bunny! Szerinted hátráltatná a fejlődésem az ha a heti három edzőtermi edzés mellé kereszt edzésként elkezdenék csinálni valamilyen küzdősportot? Figyelek a kajára (tömegnövelő étrend, a testsúlyomhoz igazítva a Sárga kapszula alapján), sokat pihenek (minimum 8 óra alvás) és használok tejsavó fehérjét edzés után. Az edzésem kiegyensúlyozott, nem hagyok ki egy főbb izmot sem. 2 hónapja edzek ilyen feltételek mellet. Normális ütemben fejlődök. Szívesen elkezdenék a kondi mellet valamilyen küzdő sportot. A heti 3 kondi edzés + 3 küzdősport edzés lelassítaná az izom regenerációt? Hátráltatna a fejlődésben? Válaszod előre is köszönöm!
Eonremun999
Válasz

Szia. Biztosan hátráltat a fejlődésben, de z nem hiszem, hogy számít.

Más: robogózzatok, inkább a halál, mint a BKV!

2012-12-20 20:13:31
Bunny

Szia Bunny. Egy izomcsoport edzése közöt

Kérdés
Szia Bunny. Egy izomcsoport edzése között, ha 8 nap telik el az jó vagy már soknak számít? Köszönöm előre is a választ! Kellemes Ünnepeket!
rmd7
Válasz
Szia! Ha az edzés megfelelően intezív, akkor nem sok. Nekem nagy kedvencem volt heti 3-at edzeni, 4 felé osztottan.
2012-12-20 17:13:42
Bunny

Szia Mesterem! A minap olvastam Zsírége...

Kérdés
Szia Mesterem! A minap olvastam Zsírégetés mesterfokon címmel egy cikket az oldalon és azóta a következő idézet nem hagy nyugodni:sokan túl sok keményítős szénhidrátot fogyasztanak, mint pl. burgonya, rizs. A magam részéről előnyben részesítem a zöldségekből származó szénhidrátokat, pl. babfélék, hüvelyesek, különböző gyökérfélék (cékla, karalábé, retek), és sütőtök. Én eddig úgy tudtam, hogy a babfélék és lencse is keményítős ch-t (is) tartalmaznak, ezért ch szegény diétában ezekkel is vigyázni kell, bár a GI indexük kedvezőbb, mint pl. a rizsé. Kérlek írd meg mi az igazság! Köszi
gen522966
Válasz
Az alacsony glikémiás indexű szénhidrátoknál nincs mire vigyázni. Megvan, hogy mennyi kell az étrendedbe, oszt cső.
2012-12-20 13:36:55
Bunny

Szia Bunny! Két kérdésem lenne. 1. Ed...

Kérdés
Szia Bunny! Két kérdésem lenne. 1. Edzés során, ha sikerül a célizmot bedurrantani, az jelentheti azt, hogy sikerült jól megdolgoztatni? Arra az érzésre gondolok, amikor úgy érzed, hogy szét akar robbanni az izom. Szóval a bedurrantás egy jó visszajelzés, hogy a gyakorlatot jól és hatásosan végezzük és megadtuk az ingert az izomnak a növekedésre? Több gyakorlatot már ne is végezzünk? 2. A túl edzéssel kapcsolatban mindig azt olvasom, hogy ha nem hagyunk elegendő pihenő időt az izmoknak az edzések között, akkor túl edzhetjük. Viszont arról még nem olvastam, hogy egy adott edzésnapon túl lehet-e edzeni az izmokat. Feltételezzük, hogy jól és szabályosan edzem a bicepszet. Ez esetben 3-4 gyakorlattal, 10-12 ismétléssel le tudjuk edzeni, de mi van ha 7-8 gyakorlatot csinálok? Ekkor már gátolom a fejlődését?
smoother
Válasz

Szia!

1. Ha nem fáj, nem működik, az az elv. Nem csak bedurrantani, hanem elérni a fájdalmat. Minden sorozatban. A bedurranás nem a végcél, akor a bemelegítésnél kéne abbahagyni.

2. Ha 7-8 gyakorlatot csinálsz bicepszre, akkor az van, hogy hülye vagy, és nem érted az egészet.

2012-12-20 12:48:44
Bunny

Szia! Ezt most találtam. :http://www.you...

Kérdés
Szia! Ezt most találtam. :http://www.youtube.com/watch?v=X3M5vKnVpUo Még nem néztem végig csak bele bele kattintgattam, de jónak tűnik, akit érdekel nézze meg szerintem érdemes. más: Nagyon jó volt a Tóth Dani szeminárium, még ilyet! ;) Az pedig megtiszteltetés volt, hogy ingyen kipróbálhattam a termet!
roob
Válasz

Köszi! Vagy idén vagy rögtön január elején lesz a következő, még nem mondom meg, kivel.

Ezen felül minden ünnepnapon nyitva vagyunk 8-14.-ig, és minden ingyenes lesz!

2012-12-20 08:13:48
Bunny

Szia Bunny! Pár napja váltottam ch-s dié...

Kérdés
Szia Bunny! Pár napja váltottam ch-s diétáról ketogénre és az lenne a kérdésem hogy a heti 3(hétfő,szerda,péntek) edzésnap maradjon-e vagy a CKG cikk szerint érdemes-e leedzeni a hétvégi ch töltés utáni 2 napban a teljes testet? Amúgy az első két nap jó szar, volt de a 3. napon már sokkal jobban éreztem magam mint a ch-s diéta bármely napján, sőt fáradt sem vagyok már :)
daneeeg
Válasz

Nem tudom, mi van a CKG cikkben. A rendszer úgy tökéletes, ha mondjuk hétvégén töltesz, akkor hétfő fél test, kedd fél test, majd visszatöltés előtt péntek este vagy szombaton reggel teljes test.

De számtalan példát tudok, hogy valaki nem piszkálta az edzését és semmi gond nem volt.

2012-12-20 08:04:08
Bunny

Szia itt a Gain & Pain előzetese várós f...

Kérdés
Szia itt a Gain & Pain előzetese várós film .Remélem még nem láttátok, jó szorakozást :) http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Vjw3o9j66CY
Killaz
Válasz
Szia. Esélyes, hogy egy kalap szar lesz, a sztori nagyon zavaros, "megtörtént eset" alapján, és nem valószínű, hogy a testépítés jó színben fog feltűnni az otthon turmixolás közben tricepszező főszereplővel. Egyedül Michael Bay neve biztató, akit divat utálni, de szerintem az egyik legjobb rendező.
2012-12-19 22:53:10
Bunny

Szervusz! A megengedett ételek listáján ...

Kérdés
Szervusz! A megengedett ételek listáján szerepel a kefír és a natúr joghurt is. Másodrangú fehérje forrásnak mehet? A túrótól megy a hasam. Ha nem mehet, akkor tojással pótlom. Előre is köszönöm a választ!
bqeuux
Válasz
Fehérjeforrásnak teljesen haszontalan mindkettő. Főleg, ha a túrótól megy a hasad.
2012-12-19 21:57:07
Bunny

Szeva! Jól tudjuk, hogy diétakor fontos...

Kérdés
Szeva! Jól tudjuk, hogy diétakor fontos a kalóriadeficit, megfelelő étkezés stb, és hogy a fogyózás faszság. Egy olyan barátom kapcsán gondolkoztam el, akin van 10-15 kiló túlsúly, viszont edzeni soha nem edzett, nincs rajta semmi extra izomtömeg, csak ami úgy alapból van az emberen( hordó has, vékony karok, lábak), hogy vajon neki is hülyeség lenne fogyókúrába kezdeni és alig enni? Ha elhasználta a teste azt a kis izmot is ami rajta van, utána kénytelen lenne zsírból szedni az energiát, mivel túlélésre vagyunk kalibrálva.. Egészségesnek nem mondható, de az sem, hogy sokan tele lövik magukat mindenféle kamu szarral. Elméleti síkon érdekelne a véleményed, le tudna-e fogyni úgy, hogy alig eszik, és majd utána elkezdeni edzeni, hogy legyen valami alakja. Köszi!
adilb
Válasz
Nem.
2012-12-18 19:44:28
Bunny

Szia Bunny! Az alaptezis tiszta. Normali...

Kérdés
Szia Bunny! Az alaptezis tiszta. Normalisan egy helyi kis hentestol veszem a csirket 10kilo £30-ert. Ez friss,itthon zacsko es fagyo. Probalom kicsit szinesiteni az etkezeseket,ezert megy a hal(na,nem az iszapizu keszeg,ponty es tokom tudja milyen szalka rettenetek) es marha is. Az emlitett tortenet a karacsonyi embertomegben es inkabb annak elkerulese erdekeben esett meg velem. Az egeszet azert hoztam fel,mert nem reg hallottam,hogy az Aldiban miert nem saros,foldes sosem a zoldseg,gyumolcs. Nem igazan hiszek az ilyen varosi legendakban,de a csomagolason latva a szamokatrogton beugrott a tortenet. Allitolagnem foldben,hanem valami mesterseges zsele szeru anyagban termelik ezeket a novenyeket,gyumolcsoket. Nekem kicsit ez mar tul sci-fi. De csak megerosit,hogy tovabbra is a helyi piacon,a kistermelotol veszunk ilyesmit. Neki meg a keze is foldes,koszos. :)
lupus-20
Válasz

Más: van nálam egy Scitec Twenty karóra. Nem értek az órákhoz, sosem vennék, de ezt én is hordom. 30 méterig vízálló, rozsdamentes háza van, japán mechanikája, az egyik beszállítóm rögtön vett egyet, a Vladár Tomi szintén.

Nálam ugyanolyan van, mint az enyém, a narancssárga mutatós. Ezt oda fogom adni valakinek, aki a legjobban megválaszolja ezt a kérdést:

Miért gyárt a Scitec órát?

AKi szeretne egy ilyen eléggé exkluzív órát magának (csak a legjobban menő boltok kaptak belőle, azok is csak pár darabot) az írjon ide: scitectwenty/kukac/gmail.com

A BodyBuilder Gymben lehet majd átvenni, vagy kiküldjük. Dec. 23. 24.00-ig él az ajánlat!

Itt a hivatalos oldala. Az én ötletem egyébként az egész és kértem hozzá egy órát.

Azt tanácsolom, ne gondolkozz, csak írd le, amit gondolsz, de ne bonyolítsd. És ne habozz, mert már jött válasz. A legjobbat keressük.

Kifejezetten szóltam most a Colosnak, nehogy kirakja a tetves faszbúkra. Nem, ez nektek szól, akik valóban olvastok minket. Kár, hogy csak 1db órám van.

2012-12-18 11:18:42
Bunny

Szia Bunny. Köszönöm, hogy válaszoltál. ...

Kérdés
Szia Bunny. Köszönöm, hogy válaszoltál. Én reagáltam Norbert - norbert_bb37e9 - levelére, amire te audioblogot ígértél. :))) Ha nem találod ide bemásolom, mikor írta: 2012-11-21 08:54:06 Szia! Akkor a következő audioblog témája te leszel és az ausztrál autós sztori Szerintem sokakat érintő téma : pénz- amikor nem jut rendes kajára, tápkiegre, stb.- igazából erre nincs is tanács, vagy válasz, csak jó lenne, ha azok is elgondolkodnának ezen, megértenék ezeket a dolgokat, akik még sosem voltak nehéz helyzetben. (kívánom, ne is legyenek)
susie_422793
Válasz

Na ezt kerestem, ez neked:

Audioblog így megkapod mélben is.

Nem tudom, tudjátok-e, a kérdezők e-mailben is megkapják a választ.

Egyébként felvettem a másikat is már.

2012-12-18 10:28:42
Bunny

Szia! Nem kérdezni szeretnék csak az ...

Kérdés
Szia! Nem kérdezni szeretnék csak az oktatásügyhöz kapcsolódóan mutatni egy videót hátha még nem láttad. (Bár már régi, ha láttad akkor bocs) Nagyon tanulságos, és szomorú. http://vimeo.com/11690875
dogeba
Válasz

Láttam. De mondok mást: van olyan társaság, amivel akkor sem érdemes foglalkozni, ha egy adott témában igaza van.

Nem szeretek azza okoskodni, hogy manipulatív a felvétel, de azért próbáld ki, hogy BÁRMILYEN kérdésre értelmes választ adsz, amikor egyszer csak kamerát nyomnak a képedbe. Nagy eséllyel anyád nevét is rosszul mondod.  Főleg, ha segghülye bölcsész vagy. Elsőre mindenkinek azok a képek ugranak be a holdról, amikor lebeg valami az űrhajóban. Ez nem reális teszt, ez köcsögség.

Ez a rész is tanulságos és szomorú, még akkor is, ha nem akarom védeni a sok gyökeret.

Arra céloztam, hogy az se mindegy, hogy az ilyen anyagokat ki csinálja. Tommacska pedig vállalhatalan, hiába van bizonyos dolgokban igaza. 

Engem nemrég megkerestek más ügyben, de nem is válaszoltam. 

Mint mondtam: vannak bizonyos dolgok, amikkel egyetértek, de ha a nézeteik miatt vállalhatalan emberek csinálják, akkor elhatárolódom.

Persze néha fontosabb a cél. 

2012-12-18 09:55:14
Bunny

Szia Bunny! Lehet Magyarorszagon nincs a...

Kérdés
Szia Bunny! Lehet Magyarorszagon nincs a dolognak igazsag tartalma,de azert mindenki vessen 1-1 pillantast neha az olcso csirkere. Nehogy hig legyen a leve. Tegnap az Aldiban vasaroltunk es meglattam,hogy a csirke olcsobb,mint a tescoban. Nem volt hatalmas a kulonbseg ~200ft. Na,gyorsan bedobtam egy zacskoval es megsporoltam a karacsonyi balfasztomeget a tescoba. Aztan ma a fozeshez elokesziyette az asszony es meg ralestem a csomagolasra. Magam sem tudom miert,sose szoktam. Azt hittem a szemem kiugrik. 100gramm husban 7.9gramm feherje van! Es 27.8gramm szenhidrat. Gyorsan rakerestem a neten a tescosra is:19 gramm feherje es 0.9 gramm ch. Kicsit jobban hangzik,de meg mindig tavol van a hazi csirkemelltol. Szoval,vigyazzatok az olcso hussal!
lupus-20
Válasz

Alap tézis, hogy mindig megnézzük, mit veszünk és a húst a hentesnél vagy a piacon szerezzük be. Ennek ellenére szerintem elírás, nem lehet 7.9 gramm fehérje a csikrében.

Audioblog.

2012-12-17 09:32:52
Bunny

Szia! Tetszett ez a felsőoktatásos érte...

Kérdés
Szia! Tetszett ez a felsőoktatásos értekezés, sok értékes gondolat volt benne. Viszont, hogy megtörjem a jeget, itt egy értelmes kérdés tőlem! Miért van az, hogy a 10kilós jumbót bezabáltam, és még vizet is ittam mellé, (meg este kakaót, hogy jobban aludjak) és nem jött fel 10 kiló izom, de még kettő se? Lehet, hogyha nem shakerben rázom össze akkor nem hasznosul? Lehet azért nem jön az izom mert nincs diplomám és nem működik az agy-izom kapcsolat?? Köszi szépen!
sotime
Válasz
Nincs tíz kilós Jumbo, valaki átbaszott a vaterán!
2012-12-16 11:24:54
Bunny

Hello Bunny! Kérdésem lenne, edzések idő...

Kérdés
Hello Bunny! Kérdésem lenne, edzések időpontját illetően. A Sárga Kapszulában az volt (ha jól emlékszem) hogy kezdőknek hetente csak 3 edzés, nyílvánvalóan az egyik edzés után eggyel több pihinap marad. A kérdés része az lenne, hogyha időben jobban kijönnék, akkor sem szabad kétnaponta végezni az edzést? (Ezt úgy értem, hogy tolódna mindíg, egyik héten 3, másikon négy edzésnap) Ilyenkor 1 izom regenerálódási ideje 1 hét helyett csak 6 nap, ez tényleg annyira súlyos hiba?
SuperCharger
Válasz
Szia! A hétvégi kétnapos pihenő sokkal inkább technikai dolog, mint szükséges, mindenki lusta hétvégente edzeni. A 6 nap már belefér, úgyis érzed, ha nem.
2012-12-16 11:24:01
Bunny

Szia Bunny! Elkezdtem hallgatni az audio...

Kérdés
Szia Bunny! Elkezdtem hallgatni az audioblogjaid is és nagyon ott vannak! Tettszik a hozzáállásod, a tanításod, mert hasonló felfogásban élek én is és megerősít, hogy nem vagyok ebben egyedül :) Valószínűleg ezért is nincs sok szar barátom, mert a mai emberlények szemében bunkó paraszt vagyok, mivel nem nyalok be senkinek és akkora világ ellenes bűnt követek el, hogy kimondom amit gondolok (persze többnyire csak ha kérdezik). De azt ugyebár nem lenne szabad, mindenkinek azt kéne mondani amit hallani akar... Mindegy is. Az audioblogos faszbúk csoport az kurva jó :D Tényleg jól megragadta az ürge az ideológiádat. Múltkor írt egy mókus is valamelyik veled kapcsolatos cikkre, hogy bunny mekkora király , milyen igaza van mindenben, mindezt tükörben feszengős képekkel...:D Más. Lenne pár kérdésem is. Voltam a szemináriumodon, fasza volt nagyon, bár nagyrészével szerencsére tisztában voltam már. Szakadtam magamban amikor megkérdezted, hogy a gyúrás anabolikus vagy katabolikus állapot és halkan ott hallottam pár anabolikus jelzőt, amit te szerencsére már nem hallhattál :D Viszont olvastam szerintem itt az EV-ban, hogy valamit elkúrtál és nem lesz belőle semmi hanganyag? Továbbá lenmaggal kapcsolatban, írtad pár helyen, hogy a lenmagolaj nem szereti a fényt, meg szar neki a hő. Ha reggel frissen főtt zabkásába teszek darált lenmagot, annak van bármi értelme is?
vacsi
Válasz

A múltkori előadásom hanganyaga igen tré, de lehet, hogy meg tudjuk javítani egy hangmérnök sráccal, hogy hallgatható legyen. Ha nem, felmondom újra.

A lenmagot kevered a lenmagolajjal, ami nem ugyanaz. A lenmagolaj nem bírja a fényt és a hőt, elkezd bomlani, ezért van bennünk termogén hatása.

Itt az új audioblog, az ausztrál autós sztoriról van benne szó elvileg, de gyakorlatban elég sok mindenről, csapongok szokás szerint.

Klikk!

2012-12-15 23:04:22
Bunny

Szia Bunny! Köszönöm, hogy tisztáztad...

Kérdés
Szia Bunny! Köszönöm, hogy tisztáztad. Persze, igazad van. Egy kicsit el is beszéltünk egymás mellett. Amit közölni akartam, az a következő: igazad van, hogy az államnak ez és ez LENNE a feladata. A valóság viszont az, hogy jelenleg nem teljesíti ezeket a feladatokat, tehát az egyénekre hárulnak ezek a feladatok. Sajnos. A hozzászólásommal kapcsolatban: bőven elég, hogy tisztáztad a kérdéses mondataidat. Egyszerűen csak nem szerettem volna szó nélkül hagyni az állam dolga, hogy gondolkozzon helyettünk típusú csúsztatásokat. A többiről meg vitatkozhatnánk, csak hát mi végre. További jó munkát,
sanyi01234
Válasz

Szia Sanyi! Az a helyzet, hogy ez nem csúsztatás volt, hanem te nem értelmezted jól a szöveget.

Annyit tennék még hozzá a sztorihoz, hogy nagy a rinya a diákhitel miatt, hogy "már most el akarják adósítani a diákokat". Én nem tudom, hogy működik a diákhitel rendszer. De ma hallottam, hogy Angliában ez egy működő modell: hitelt adnak a diákoknak az iskola elvégzésére és ha el tudtak helyezkedni, és a jövedelmük elér egy bizonyos határt, hogy törleszteni tudnak, akkor automatikusan vonják tőlük. Sőt, ha jól emlékszem, egy bizonyos tanulmányi eredménnyel történő végzés kinullázza. Ez azért nem pite mi? Kötve hiszem, hogy nálunk ez ilyen fasza.

A hiteltől amúgy nem kell félni, az a kapitalista gazdaság mozgatórugója, semmi baj nincs vele, sem a kamatokkal.

A baj az ész nélküli hitelfelvétellel van, amikor minden szirszarra hitelt vesznek fel, meg amikor a biztosnági őr azt hitte, neki új Suzukija lehet.

Azt hiszem jól kiragoztuk ezt a témát, bocs azoktól, akiknek nem válaszolok, de mások is olvasnak minket és unalmas lesz. 

2012-12-15 22:08:12
Bunny

Szia Bunny! Tok igazad van a polgari,sze...

Kérdés
Szia Bunny! Tok igazad van a polgari,szemelyes,cegvezeto felelosseggel kapcsolatban. Csak en nemigy gondoltam,amit irtam. Az alap felvetesre,miszerint jo-e,vagy sem a felsooktatas szamainak megnyirbalasa,irtam,hogy ne akarjon mar mindenki fonok,meg manager lenni. Mert kellenek melosok,akik termelni fognak. Es,ha jo melos vagy jol is fogsz kreseni. Valo igaz,hogy demagogia,sajnos. Szerintem az a baj,hogy manapsag demagogiava valt a minimum teljesitmeny. Es szinten igazad van,hogy ne essunk hasra ez elott,mert a semmibol krealni valamit az elismeresre melto,de a minimum nem. Csak en nem a teljesitmeny fokozataira es az eredmenyekre gondolok most sem,hanem a mentalitasra. Ahogy mar mondtad tobbszor,ne akarjon mindenki versenyzo lenni,mert ahhoz keves az edzotaska,cipo,nadrag stb. Oda kell valami plussz. Ahogy cegvezeto se valhat mindenkibol. Szoval,ne egy diploma,vagy valami titulus legyen a cel a fiatalok elott,amikor a palyavalasztas a kerdes.
lupus-20
Válasz

Az a helyzet, hogy mindenki főnök meg managger akar lenni, esetleg kitartott kurva, vagy mindegy,csak sok pénz legyen, mert ezt a viselkedésmintát adja a média, és ezt eltűri az állam, amelynek feladata lenne a helyes életszemléletre való nevelés.

Az a baj, hogy a pályaválasztás túl korán jön. Ilyenkor lenne fontos a szülők szerepe is, csak hát az is mind segghülye és csak a diplomát szajkózza.

Már eleve az a brutális kérdés, hogy mi a cél az életben. Egyszer beszélgettem egy magát pénzügyi tanácsadónak tituláló fasszal, aki  olyan dolgokat kérdezett a céljaimról, amire nem tudtam válaszolni, és vissza kellett kérdeznem, hogy most azt várja, hogy sorolni fogom, hogy milyen házat és milyen kocsit szeretnék? Mert nekem más, nem anyagi jellegű céljaim vannak. És ő azt mondta: igen, azt szokták válaszolni, hogy xy márkájú kocsit akarnak, x fizetést, meg házat. 

Kérdeztem, hogy ez komoly? Megkérdezünk egy embert, mi a célja az életben, azt fogja mondani, hogy Audi A8 meg ház? Azt mondta igen, ilyeneket válaszolnak.

Erre volt kíváncsi a kérdőív is, és persze azt akarta bekamuzni a parasztoknak, hogy hogyan kereshet kurvasok milliót, ha beszervezi az anyját az üzletbe.

Szóval itt az alap gondolkodással is baj van.

De ez nem a mi bajunk.

Marha sokan írtok és nagyon jókat, de ejtsük a témát mert elsivatagosodik a rovat, okosak úgyse lehetünk.

 

2012-12-15 19:07:34
Bunny

Szia Bunny! Mi a véleményed erről: ht

Kérdés
Szia Bunny! Mi a véleményed erről: http://laszlo.publicfitnessforums.com/?p=1 ? Köszönettel: Ákos
balatonkid
Válasz
Legalább erőlködne valamit a paraszt, hogy ne ordítson róla, hogy átbaszás.
2012-12-15 18:11:52
Bunny

Szia Bunny! Ha megengedsz még egy off-ké...

Kérdés
Szia Bunny! Ha megengedsz még egy off-kérdést. Az a probléma, hogy minden egyéni szintre vezethető vissza. 1. Valaki több lesz attól, hogy van diplomája? Igen is, meg nem is. Igen, ha tényleg tett érte, és ha továbbiakban is lelkiismeretesen tanul, végzi a munkáját, mert megvolt a tehetsége, és a fiatalkorát nem arra pazarolta el, hogy minden hétvégén lerészegedjen. De nem lesz több, ha ellinkeskedi az egyetemi életet, átcsusszan 2-esekkel a vizsgákon, egyébként meg tényleg nem érdekli az egész, mert még szabad, nem kell dolgoznia. 2. Megfordítva: Valaki kevesebb lesz attól, ha nincs diplomája? Ha tehetsége legjavát adta, mert neki kevesebb intellektuális képesség jutott, de lelkiismerettel végzi a munkáját, bármi is legyen az, akkor nem kevesebb, sőt... Ellenben, ha szart bele az egész tanulásába, meg lázadt stb, holott lett volna esélye meg tudása hozzá, akkor kevesebb, a hozzáállás miatt. Most meg asztaloskodik vagy nem tudom, és dögöljön meg a szomszéd tehene, meg a nagyképű diplomások mentalitás jellemzi, akkor kevesebb. 3. Több helyen is írtad, hogy bölcsész meg ilyen link szakok. Sokan linknek tartják a bölcsészkedést, de ez nem az, hogy egy asztal mögül bölcselkedsz, hogy mi a jó meg mi a rossz. Elismerem, lehet, hogy vannak értelmetlenebbnek tűnő szakok, de minden középiskolai/egyetemi tanár bölcsész is egyben. Tehát ha értelmetlen lenne a bölcsész-szak, akkor senki nem tanulna, nem lenne iskola. Ismerek néhány tanárt, aki annak tudatában, hogy 80-100 éve még az átlagfizetés(sőt átlag feletti fizetés) 2,5-szeresét kapta volna, vállalja be a tanárkodást, mert gyerekekkel akar foglalkozni, mert ő ezt érzi szívügyének, és lelkiismeretesen próbál emberileg, tudásilag pluszt adni. A másik véglet, amikor a tanár letudja az órákat, nem érdekli az egész, leszarja, hogy kiből mi lesz, csak elrakja a fizetést. Megint csak arra lyukadok ki, hogy minden egyénfüggő, általánosítani felületesség lenne mindenben. Igen, lehet, hogy az oktatás szar, de az, hogy a Real Madrid elveszít néhány meccset, az sem mindig az edző hibája. Az, hogy a gyerek egy suttyó, és tesz bele az egészbe egy rakással, akár diplomás lesz, akár nem, de használhatatlan az életben, az nem feltétlenül a tanár(ok) hibája. Az, hogy az oktatási rendszer szar, hát minden rendszernek voltak hibái és lesznek is, ehhez kell igazodni, ebben kell valamit elérni, persze nem könnyű, ha készülsz egy adott pályára, és ilyen rendeletekkel esélyed nincs arra, mert úgy gondolták feljebb, hogy kicsit megbolygatják a társadalmi mobilitást. A konzekvencia mindig ugyanaz, ami a testépítésben. (Amit elmondasz a legfrissebb BBtv-ben, amihez ezúton is respekt) Egyéni szinten, a hozzáállás, a mentalitás az, amitől több leszel, foglalkozz bármivel az életben. Csak ne általánosítsunk. Üdv, Ben.
DonSykes
Válasz

Nem nagyon akarom ezt a témát sokáig ragozni, mert nem a mi dolgunk, hogy igazságot tegyünk. Nem is lehet, mert minden félnek igaza van valahol.

Sokkal fontosabb dolog lenne nem egymásnak ugrani és inkább elfogadni a helyzetet.

Én elhiszem, hogy marha irritáló a memetizált kép, amikor a két hülyepicsa Macbookkal tüntet. Nekem sincs Macbookom, pedig én a gépen dolgozom és van hardverigényem rendesen, mégis elvagyok egy 120e ft-os Core i3-as laptoppal, míg a kispicsa nem valószínű, hogy sok HÍD viedeót vágna.

De euzt félre kell tenni, mert a diákok sem tehetnek a kialakult helyzetről, azon semmi sem műlik, hogy ki link fasz meg ki szorgalmas, ki jár értelmes szakra és ki nem.

Húsz éve kellett volna elkezdeni valamit. Most már késő.

Két dolgot biztosan meg kell érteni:

1. Nincs pénz. Ha nincs, akkor nincs.

2. Az oktatás szar. Ez azonban nem kell, hogy bárkit meggátoljon abban, hogy képezze magát. Szokták mondani, hogy az autó nem a jogsitól megy, amivel nem értek egyet. De azzal igen, hogy a hozzáértés és a hozzáállás nem végzettség függő.

Miért szar az oktatás alapvetően? Ezer indok lehetne éppen az ingyenességtől kezdve más szocialista beidegződésen át addig, hogy ugyan gyakran kőkorszaki tanokat oktatnak, a tanárok mégis hülyegyerek esztköztárral élnek.

A probléma egyik oka az, hogy tanárokat képzünk. Tipikus nem csinálja, de tanítja helyzet.

Normális az lenne, ha az oktatás úgy működne, hogy egy adott szakterület profijai válnak öregebb korukra tanárokká. Ma abból lesz tanár, aki épp kijött az iskolapadból és felveszik tanárnak. Ehhez meg van egy fafejű, a lexikális tudás beseggelésén alapuló dogmatikus hülye tananyag.(Legalábbis annak idején így volt, de nem hiszem hogy nagy változás történt.)

Nagyjából ugyanúgy gondolkozom, ahogy te is, de neked az kellett volna, hogy lejöjjön, hogy nekem és sokunknak fingunk sincs, mi az a bölcsész szak, ez csak egy példa. Kitűnő példa arra, hogy valami olyat tanítanak, amiről a hétköznapi prosztó azt se tudja, micsoda, ami megfoghatatlan munkaerőpiaci szempontból. Ez nem jelenti azt, hogy felesleges, de biztosan azt jelenti, hogy olyan kurva sokra nincs szükség.

A konzekvencia a lényeg, ahogy te is írod. Mindenkinek boldogulnia kell valahogy. Sima út nincs, ki kell húzni a kezet a biliből. A tanulok-dolgozok-elvagyok rendszer nem létezik, az élet egy küzdelem, MINDENKINEK.

Nem az általánosítással van a baj, hanem azzal, hogy divat az általánosítás miatti rinyálni. Ami egy kibaszott hülye tulajdonság. LEHET általánosítani és néha KELL is statisztikai alapon. Télen hideg van, az nem általánosítás? Ne általánosítsunk és kimész a mínuszba egy szál pólóban?

Kell általánosítani. Én pl. bizonyos beállítottságú emberekkel szóba sem állok, ma már pontosan tudom, kivel nem szabad üzletelni és kit nem szabad megbízni egy munkával. Inkább általánosítok, minthogy idióta PC gondolkodás miatt szívjak. A legutóbbi nem általánosításom, amikor szóbaálltam egy zsidókat köpködő trógerrel: milliókba került.

A baj nem az általánosítással van, hanem azzal, hogy egy csomó hülye magára vesz mindent, holott meg kéne érteni, hogy vannak mások is. Azért mert egy csoportba tartozik, nem biztos hogy róla van szó. Ez a filozófiai tétel talán nem volt tanítva a bölcsész-szakon, csak nálunk volt a parasztiész-szakon.

2012-12-15 13:35:15
Bunny

Kedves Bunny! Nagy tisztelője vagyok ...

Kérdés
Kedves Bunny! Nagy tisztelője vagyok a munkásságodnak és az eredményeidnek. Bennfentesként azonban fontosnak tartom tisztázni azt a pár meredek dolgot, ami felmerült a legutóbbi pár OFF-jellegű kérdésben és válaszban. Azért tartom fontosnak, mert - bár nincs pontos információm, de - szerintem sokan olvassák ezt a rovatot, mi több, sok fiatal olvassa. Te és ez a rovat egyre inkább formálja egy csapat fiatal gondolatait, így szerintem lényeges, hogy mit írsz le. Előre szeretném leszögezni, hogy nem kioktatás a célom. Egyszerűen érdekel az ország és a magyar fiatalság sorsa és nem szeretnék elmenni szó nélkül néhány dolog mellett. Nem kell kitenned, elegendő, ha megfontolod az itt leírtakat. Egy pár kiragadott - meredek - mondatodra reagálnék. 1. Az államnak nem feladata helyettünk gondolkozni. Sosem volt. Viszont célja az, hogy mi ne gondolkozzunk. Aki úgy gondolja, hogy nekünk nem kell gondolkozni, mert majd az állam gondolkozik helyettünk, annál célt ért a propaganda. A modern hűbérrendszer AZÉRT épülhet ki, mert sokan így gondolják. 2. Nincs semmiféle racionalitás a megvonások mögött. A szóban forgó intézmények nagy része önfenntartó (!) lehetne, bizonyos erőteljes szervezeti átalakítások után. Továbbá, sok más felesleges és értelmetlen dologra VAN pénz, pont erre ne lenne? Az általad említett IMF-megegyezésnek pedig az IMF részéről FELTÉTELE a megvonások bevezetése. Nem érdekes? 3. A népbutítás a cél. Ne higyje senki, hogy már nem lehet lejjebb. A hülyeségnek nincsenek korlátai. Minél hülyébb a nép, annál biztosabb a hatalom. 4. A képzések és munkaerőpiac kapcsolatával kapcsolatban van egy kis képzavarod. Abban van igazad, hogy a képzéseknek az ország érdekeit kell szolgálnia. Ezt viszont tévesen egyenlővé teszed a munkaerőpiac érdekeivel. Munkaerőpiac nem = ország érdeke. A munkaerőpiac jelenleg multinacionális cégek érdeke. Nem az országé. Következésképpen nemzeti öngyilkosság alárendelni egy ország oktatását a nemzetközi munkaerőpiacnak. A kijelentéseidnek (és hasonlóknak) komoly következményei lehetnek, ha sok fiatal gondolkodását befolyásolod velük. Azt javaslom, hogy óvatosan bánj ezekkel a mondatokkal. Ha ezt nem is teszed ki, remélem, hogy a jövőben ennek fényében teszel hasonló kijelentéseket. Mindezt annak tudatában mondom, hogy az oldal nem politikai témájú. Viszont nem lehet elmenni a közösségformáló szerepe mellett. Ha egészséges közösségeket akarsz formálni, egészséges gondolatokat kell közölnöd. Ha nem értesz egyet a fent leírtakkal, netán egyenesen hülyének tartasz miattuk, azt kérem, hogy ne publikáld a hozzászólásomat. Ha mégis fontosnak tartod a válaszadást, inkább írj emailt. Tisztelettel,
sanyi01234
Válasz

Szia!

1. Itt hatalmasat tévedsz, illetve kevered a dolgokat. Nem arról beszéltem, hogy az államnak kell gondolkodni Józsi helyett, ez meg csak áll, mint  a birka és várja a mannát. Az egyénnek gondolkodnia kell és szerveznie kell a SAJÁT életét, és kell rendelkeznie egy társadalmi szintű gondolkodással is. (Pl. nem szarok az utcára olyan alapon, hogy az már mindegy, nem az én telkem - na ezt a gondolkodást pont nem ismerik.)

De nebasszamegakurvaélet, hogy a 14 éves diáknak kelljen hosszútávú munkaerőpiaci stratégiát terveznie a hülye állam helyett, ha nem akar koppanni, hogy feleslegesen tanult x évet vagy feleslegesen ábrándozott egy adott munkakörről, mert nincs rá szükség?

Az államnak lenne kutya kötelessége úgy szervezni az oktatást, hogy a képzéseknek legyen értelme, ne a munkanélküli segélyre képezzék a diákokat, hanem olyan munkahelyekre, amire szükség is van.

De ami MÉG FONTOSABB: az állam kötelessége nevelni az embereket arra, hogy racionális irányba indítsák el az életpályájukat. 

Az állam kötelessége, hogy életcélt, vonzó pályát mutasson az embereknek, hogy ne a kibaszott tévében látott gyökér ideálok után menjenek, ne úgy gondolják megoldani az életüket, hogy bemennek a valóságsóba vagy elmennek bölcsész szakra. Az államnak kell megmutatni, hogy milyen pályákra van szükség, az államnak kell azokat vonzóvá tenni. Az állam feladata egészséges jövőképet mutatni és  a lehetőségeket biztosítani.

Nem az állam feladata fizetni az oktatást. Az állam feladata felülről szervezni az oktatás-munkaerőpiaci rendszer működését. Az egyén nem tud befolyással lenni erre, de a tandíj miatt (elméletileg) el tud menni dolgozni. EZÉRT fizeted az adódból, hogy tervezzen, szervezzen, működtessen, nem azért, hogy ingyen legyenek a dolgok. Azt a rendszert 1990-ben eltörölték.

30 éves sulykolják a barmok a fejünkbe, hogy diploma kell, diploma kell, hogy a szakmunka hülyéknek való. Semmivel nem teszik vonzóvá a nem felsőfokú szakmai képzéseket. Aminek mi az eredménye? Diplomás, sznob idióták, akik a nevüket nem bírják leírni nyomtatott betűvel. Van egy rakás segghülye mérnök, aki azt se tudja, hogy néz ki egy drót, de nincs épkézláb ember, aki össze tud forrasztani két drótot.

Én ipari elektornikai technikusnak tanultam igen régen, de el se végeztem az ötödik évet, mert láttam, hogy felesleges. Elektrón két A4-es oldalnyi szarakodással tanultunk trafót méretezni. Gyakorlaton 1 db kétismeretlenes egyenlettel csináltuk meg működőre egy perc alatt, de gyakorlat alig volt. Olyan volt  a (termelési középvezetői) képzés, hogy rá kellett jönnön, ha ez a dolog valóban érdekelne (mert már elsős koromban rájöttem, hogy nem érdekel), akkor jobban jártam volna, ha elmegyek egy szakmunkásképzőbe. 

Volt osztálytársam, aki továbbment elektromérnőknek. Pár évvel később megkértem, csináljon nekem egy vezetékes sisakbeszélő rendszert. Nem nagy ügy: mikrofon-tranzisztoros erősítő-fülhallgató, ebből két darab. Azt mondta, ő ezt nem tudja megtervezni. Ez volt az oktatás szintje akkor. és ez most is.

Az államnak kötelessége kézben tartani, hogy a képzés és a munkaerőpiac egyensúlyban legyen és lennie kell egy startégiának.

Ez nem a diákok dolga. Az államnak az a dolga, hogy megmondja: ne akarjon mindenki jogász lenni, mert annyi kibaszott jogász van már ebben az oszágban, hogy már lassan többen jogászkodnak, mint ahányan termelnek.

2. Persze hogy nincs racionalitás a megvonások mögött. Legalábbis tervezés, stratégia nincs, ezt jól mutatják az elmúlt évek. Egyszerűen elvesznek pénzt onnan, ahonnan el lehet venni és leszarják.

Nem tudom, mik az IMF feltételei, de az biztos, hogy nem azok, amiket az óriásplakátokon látsz. Érdemes mindig a másik szemszögből is gondolkodni. Miért vannak az IMF-nek feltételei? Mert nem hülye. Nem fog arra pénzt adni, hogy elbasszák.

Egy bank akkor ad pénzt, ha látja, hogy az egy működő rendszerbe kerül, ami kitermeli a törlesztést. Mivel Magyarorszég nem tud fedezetet adni, ezért nekik tudniuk kell, hogy a pénzüket nem elkaszinózzák (pontosabban nem földeket vesznek maguknak belőle stb.), hanem valóban a gazdaság működtetésére fordítják. A gazdaság pedig akkor működik, ha a bevétel/kiadás egyenleget a megfelelő irányba sikerült terelni.

Az IMF nem hülye, tudja jól, hogy milyen ágazatokat muszáj nyirbálni, hiszen nemzetközi tapasztalatai vannak. Nagyon jól tudja, hogy mik azok a tényezők, amelyek konzerválják, hogy sosem jövünk ki a szarból. (Mint ahogy én is tudom, milyen autót kell venni, ha kurva sokat akarsz rákölteni minden hónapban, mert reménytelen szar. Pár embernek azonban ezt se lehet megmagyarázni.) Azért vannak feltételei, mert tudják, hogy bizonyos döntéseket magunktól nem fogunk meghozni, pedig ezeket meg kell tennünk.

Itt egyszerűen arról van szó, hogy NINCS PÉNZ. Hiába megyünk bele abba, hogy másra meg van, nem tudhatjuk, mire van és mire nincs, de a lényeg, hogy vannak garantáltan fenntarthatatlan rendszerek, amik akkor is akadályok, ha éppen lehetne pénzt csoportosítani oda. Egy csődben levő állam nem teheti meg, hogy pénzt dobál ki az ablakon. Felesleges itt jönni a jövö fiatalságának gazdasági erejével, amikor tudjuk, hogy az oktatásunk egy fos és már most olyan mérnökök vannak, hogy nem fér el a két szembejövő villamos.

4. Nem a népbutítás a cél, legalábbis nem ebben, Attól nem lesz butább a nép, mert kevesebb egyetemista van. Azért, mert valaki nem diplomás, buta? A diploma valami választóvonal? Diploma alatt hülyíthető, felette nem?

A népbutítás már rég megy, de nem ilyen eszközökkel, hanem kommunikáció útján. Már tíz évvel ezelőtt, a polgári körök létrehozásával sikerült megalapozni azt az ideológiai bázist, amely tökéletes alapja az agymosásnak. Ezek az emberek rég be vannak fanatizálva, és kioktatva, hogyan terjesszék ki másokra. 

A többiek meg vagy benyelik a különböző csatornákon terjesztett faszságokat, vagy semmit sem tudnak csinálni. 

Ne gondold, hogy ha ahhoz hülyék, hogy a munkaerőpiacnak megfelelő stratégiát találjanak ki oktatásban, akkor egyszerűbb nekik népbutító céllel megvágni az oktatást, hogy még több pályakezdő munkanélküli legyen. Nincsenek itt ilyen bonyolult tervek, csak le akarják csökkenteni a beinvesztált lóvét.

4. Szerintem nincs képzavarom, A munkaerőiac nem a multicégek érdeke, hanem az országé. Te nagyon kényelmesen megfeledkezel az országot eltartó kkv-ról, ugyanis az emberek nem csak multicégekben dolgoznak, sőt, a többség magyar kis- és középvállalkozásban dolgozik, nem a teszkóban.

Emellett a multik ugyanúgy a munkaerőpiac részesei és fontos szereplői, már csak azért is, mert nélkülük halottak lennénk. Ellenben nem igen látom azt, hogy a magyar diáksereg Audi mérnökképzésen tanul államilag finanszírozva, ellenben tudomásom szerint maguk képzik az alkalmazottaikat.

Az ország oktatását semmilyen munkaerőpiacnak nem rendelik alá jelenleg, de nem hiszem, hogy ha stratégia készülne a multicégek munkaerőpiaci igényének betöltését célzó oktatásra, akkor azt a nemzetközi munkaerőpiacnak való alárendeltségnek kéne tekinteni. Ugyanis bármilyen hihetetlen is, ezek az emberek nem nemzetközileg dolgoznak, hanem magyarországon dolgoznak és a magyar munkaerőpiacon van szerepük.

Más: én őszintén szólva egy kicsit merésznek tartom, hogy te nem akarsz oktatni, de "egészséges gondolatokról" papolsz, miközben azt hiszem, kissé le vagy maradva bizonyos dogmáknál, amikre azt hiszem voltak megfelelő érveim. Amit te leírsz, az hasonlóan az enyémhez csak egy vélemény, nem valószínű, hogy a megfellebezhetetlen kőtuti. Én majd eldöntöm magamtől, hogy szerintem mik az egészséges gondolatok, és lehet, hogy nem én vagyok a legokosabb a világon, gondolhatom rosszul, hibázhatok is, de egyelőre ez a rovat az enyém. A gondolataim közlésével, annak az olvasókra gyakorolt hatásával járó felelősség pedig engem terhel.

És  éppen pont most sem kérdeztem senki véleményét ezzel kapcsolatban. E-mailezni nem áll módomban és még akkor se lenne, ha mondjuk egézségesen leírtad volna az e-mail címed, ha már e-mailt vársz.

2012-12-15 08:49:32
Bunny

Egy kicsit felre ment,amit mondani akart...

Kérdés
Egy kicsit felre ment,amit mondani akartam. Felelosseg szempontjabol igazad van,de megsincs. Hisz a gazszerelo is embereletekkel jatszhat,akar a buszsofor,vagy atvitt es normal ertelemben egy tanito. A lenyeg nem a mit csinalsz,hanem a hogyan. Maximalis tudasan teljesitve egy hulye is ertekelheto. Kinek,mennyi telik. Ne a betoltott pozivcio legyen a merce,vagy a megszerzett iskolai papir. Sokkal inkabb az elvegzett munka minosege. Szerintem ez hatarozza meg az embert. A tobbi csak sallang es tarsadalmi,foldrajzi,tokom tudja milyen elvaras. Ja,es 1dolgot hozzafuznek az orszag elhagyasahoz. Kurvara jegyezze meg mindenki! Nem konnyu az elet sehol es az elso par honap annal is rosszabb. De meglehet csinalni. Ossze kell szoritani a fogat es menni kell elore,mint a tank. Ugy,hogy az elvegzett munka alapjan essenek hasra utanunk. Mert elottunk kurvara senki nem fog.
lupus-20
Válasz

Te erősen kevered a dolgokat. A személyes és állampolgári felelősség nem egyenlő a cégvezetői felelősséggel. A gázszerelő felel azért, hogy ne robbanjon fel a ház, de nem felel a cég működéséért, az üzletekért, nem ő teremti elő a tőkét, nem ő szervezi meg a céget, esetleg nem ő hozza létre a semmiből.KIcsit belecsúsztunk demagógba, mert ennyiből cégtulajdonosi osztalékot kéne adni minden maminak, ki nem robbantja fel a gáztűzhellyel a lakótelepet.  Pont ez a szint, amire sokan azt hiszik, hogy valami, miközben ez a lófasz. 

Az hogy az adott területén ki mennyire teljesít és ki hogy végzi a dolgát, egyéni hozzáállás kérdése, és itt látszik, hogy a legtöbb ember tróger. 

És lassan már ott tartunk, hogy simán büszke lehet az, aki nem tróger, mert lassan ez az elvárt minimum is teljesítményszámba megy. Normális embernek lenni többet ér, mint feszengeni a faszbúkon, vagy nyálat verni a pénzünkre. 

A pénz boldogít. De nem a szar embereket.

2012-12-14 23:24:49
Bunny

Megprobalnek egy masik nezopontot felhoz...

Kérdés
Megprobalnek egy masik nezopontot felhozni az oktatas oltaran. Szep kepzavar ez igy. :) Regota ismetelgetem a mondatomat: Szemleletet kene valtoztatni. A melos nem kevesebb,vagy rosszabb a diplomasnal. Ne a munkakor/titulus legyen meropont. Utalom ezt,de nyugaton egy kisvallalkozo nem kevesebb egy gyar igazgatonal. Tul sok kibaszott manager van egy olyan kisorszagban,mint Magyarorszag. A magyar ember siman lenizi a masikat,mert lathatosagi melleny(kukas,vagy rendor),ami nyugaton a motorosok szimpla felszerelese es lehetnek eppen sebeszek is akar. A masik fele,hogy a nagy magyar oktatas mar reg a beka segge alatt van. Es nem csak a felsooktatasbanes ez kihat a hivatasos szakmakra. Mert ki akar tanito,ovono/bacsi,mentos,apolo lenni havi 80ezer forintert? Ahol konnyen beleszaladhat 1-1 pofonba a felhaborodott szulo/pacienstol es a pofon oszto nem biztos,hogy 3altalanost vegzett,buta,alkoholista. Hanem egy kurvara kepzett kibaszott manager. Egyszeruen tul sokat kepzelnek magukrol a parasztok. Mar iskolaskortol haborog az osszes,hogy neki mi jar es mi kell! Erted? Jar es kell! Jar 1baszott nagy pofon es kell melle 2masik,hogy ne feledje el a paraszt
lupus-20
Válasz

Igazad is van meg nem is. A melós nem kevesebb, mint mondjuk egy cégvezető, de kevesebb mégis. A különbség ugyanis a felelősség és a képességek. Lehet hogy szart túrni rosszabb, mint tárgyalni, de a két ember közötti különbség az, hogy a cégvezető képes a céget vezetni, felelős a működésért, felelős az emberekért, neki nincs biztos állása, mert a hibás döntései tönkreteszik magát,a céget és az alkalmazottakat. Ennek a terhét pedig cipelni kell. És soha, de soha nincs 8 órás munkaidő, nem úgy működik, hogy ötkor hazamegyek és leszarom.

Persze ezt alkalmazotti szinten általában nem látják, csak azt, hogy ez a geci miért keres többet, pedig mi melózunk. Pedig nem, nem ők melóznak. A nyomc órában dolgozó alkmalmazott munkája lófasz cégvezetőéhez képest. Ez egy kisvállalkozásban is így van. 

Ettől persze nem kell lenézni a melóst. 

Engem lenyűgöznek a jó szakemberek. Gyermeki rajongással tudom nézni, ahogy alkotnak.

De marha kevés van. A tedd ide-tedd oda melósokból akad bőven, de azok közül sok olyan, mint egy droid, folymatosan mondani kell, mit csináljon, akkor meg megcsinálhatod te is.

Ezeknél semmivel sem jobbak a managgerek meg a seftelők. A jövőképe minden fiatalnak az, hogy modellkedni akar, műsorvezető lenni, újságíró, jogász meg egyéb haszontalan fasz. De ne nagyon ne hibáztassuk őket, mert nincs hol dolgozni.

Patthelyzet van, nincs megoldás. És nem felejtsük azt sem, mindenki a saját szarával van elfoglalva. Nagy kérdés, hogy mi lesz azokkal, akik nem tudják megfizetni az oktatást. Elmennek dolgozni? Hova? 

Persze előbb kellett volna ezen gondolkozni. Nem, nem nekünk, hanem van az ún. állam, amelynek az a feladata, hogy gondolkozzon helyettünk.

Persze mindenki elmehet közmunkásnak az új hűbérurak földjeire 47 ezerért. Mert sajnos ennek kiépítése folyik. De kurvára nem akarok itt politikát, úgyhogy erre ne is reagáljatok.

Hétfőn jön Thomas Scheu. Egyszerű gyári melós, kettőig dolgozik és ebből teljesen jól megél. Nem kell vállakoznia, nem idegbeteg a rá szakadó melótól, nem foglalkozik 500 dologgal egyszerre. Nagyon irigylem ezt az életet.

De ez nem Németország. Mindenkinek magának kell megoldania. És bármennyire szar is ezt mondani: aki teheti, menjen innen. 

Az oktatásunk pont olyan, mint a társadalmi morálunk. Idehozták a Combinót és leszakadtak a felsővezetékek, ez a kedvenc sztorim, ilyen mérnőköket képeztünk.

Az, hogy a fiatalok iskolába járnak,majd várjáka  sültgalambot egy jó állás képében, ma már kurva kevés. Brutális ezut mondani, de ez van. Nem tudom, mit tennék a helyükben, ne is kérdezd. De hogy seggelek az iskolában és majd lesz valami, ez halott ügy.

Sokan kérdezik, milyen iskolát végezzenek el, mert személyi edzők akarnak lenni, és most hagyjuk figyelmen kívül azt, hogy akinek ez az amíbció, az hülye. (Menj inkább kőművesnek vagy burkolónak, abból kevés van és mind tróger, jó munkával az ember hülyére keresi magát.)

Akinek papír kell a személyi edzőséghez, az nulla. Aki annyit tud, hogy elmegy alkalmazottként személyi edzőnek hogy leadhassa a harmadát, az hülye. Személyi edzőséghez a szaktudáson kívül egy terem és ami mégfontosabb, ügyfelek kellenek. Ügyfeleket kell szerezni, ez a lényeg, nem egy szaros papír. Ez a hozzáállásbeli különbség a tandíj miatt rinyáló fogalmatlan faszok és azok között, akik csinálnak is valamit.

2012-12-14 12:14:13
Bunny

Szia Bunny! A felsőoktatásos kérdésre...

Kérdés
Szia Bunny! A felsőoktatásos kérdésre reagálva én sokkal inkább a népbutítást látom a kormány ezen döntése mögött, mert nekik birkákra van szükségük. Viszont azok, akik azért elvégeznek egy értelmesebb szakot (nem a gomba módra elszaporodott se füle, se farka szakokra gondolok), azok nem csak egy diplomát kapnak, hanem egy képességet az önálló gondolkodásra, ami van, akiben diploma nélkül is kifejlődik, de van akit ez segít hozzá. De akiben ez megvan, annak is fejleszti. De egyre inkább azt látom, hogy az állam nem ezt akarja, az állam, meg a mindenkori kormány egyszerű embereket akar, akik a választási gyűlésen transzparenseket lengetnek, meg tapsolnak, és nem néznek a dolgok mögé. Mert igen, szar a szitu a felsőoktatásban (is), de ezt nem így kéne megoldani. Egyfelől gondolod, hogy aki egy egyeteme naplopó, abból aztán jó szakmunkás lesz például? Az ott is csak egy tróger lesz, sőt még inkább. Ezenkívül jellemzően azoknak a családoknak a gyerekei linkelnek, meg lógatják a töküket, akiknek megtehetik, mert nem kell gyorsan diplomát szerezniük, és munkába állniuk, el tudják őket tartani. Mert az egyetem, meg a fősuli tandíj nélkül sem olcsó mulatság, főleg, ha másik városban tanul az ember. Ezek a linkelő emberek ugyanúgy ott fognak linkelni az egyetemeken, ha más nem, akkor nem mennek másik városba, otthon maradnak, és a szülői házban lopják a napot levelező tagozaton. Ez a döntés pontosan azok ellen irányul, akiknek meg lenne a szellemi képessége, de nincs meg a pénze. A megoldás inkább abban lenne, hogy a sok himi-humi kamu szakot eltörölni a picsába, és csak a normális, hasznavehető mérnöki, jogászi, orvosi stb. képzéseket kéne támogatni, azt is nyilván az arra való igénynek megfelelő számban. Ezzel vissza állna ezen szakok és a diploma tekintélye, és jelentősen csökkenne a diplomás munkanélküliek száma. De persze nem ezt teszik, mert nem ez a cél, a a cél a lóvé beszedése, és a birkák kitermelése, akik nem kérdőjeleznek meg semmit, mert nincsen képzettségük, vagy képességük arra, hogy a dolgok mögé nézzenek, és átfogóbban gondolkozzanak. Elhiheted, hogy ettől függetlenül ugyanúgy szét lesz szopatva a vállalkozói réteg, meg mindenki, mert az állam majd benyeli ezt a pénzt is, ezt is széthordják majd, meg szétlopják, nem igazán hiszem, hogy most majd emiatt csökkennek a közterhek bármelyik szférában. Olyan soha nincsen, ebből a pénzből mi átlag emberek nem fogunk látni semmit. Én egyébként inkább azt érzem szocialista gondolkodás-maradványnak, hogy az emberek, akiknek nincsen diplomája (tisztelet a kivételnek) irigységet és ellenszenvet éreznek azokkal szemben, akiknek van annyi agyuk, és meg van a lehetőségük is, hogy végigtoljanak egy egyetemet, és nem csak annyira terjed ki a kapacitásuk, hogy becsavarjanak egy csavart, de azt is szarul, mert te is tudod, de én is, meg mindenki, hogy milyen a magyar átlagmelós szakember. Úgy vannak vele, hogy ők szopnak a kétkezi munkával, szopjon az is, nehogy már esetleg egy olyan diplomás ember legyen, aki viszi is valamire, és majd anélkül kereshet jó pénzeket, hogy be kéne mocskolnia a kezét. Kurva jól ismerem ezt a mentalitást, meg azt az ellendrukkerséget, amit a legtöbb ember képvisel, ha mondjuk kiderül valakiről, hogy egy tekintélyes egyetem nehéz szakára jár, és esetleg még halad is vele, meg lehet, hogy lesz belőle valaki. És mondom, nem akarok megsérteni senkit, és nem nézem le, akinek nincs diplomája, mert nekem nem attól lesz a szememben valaki az illető, de ez ami itt folyik, ez senkinek az érdekeit nem szolgálja, csak a hatalomét. Nem beszélve arról, hogy most dobtak egy újabb csontot a kutyáknak, amin marakodhatnak, mert amíg az emberek egymásnak feszülnek ezen, hogy kinek kell megfizetnie kinek a diplomáját, meg ilyenek, addig sem azzal foglalkoznak, hogy mekkora szarban van az ország, meg hogy mi a faszt művelnek akár a törvényhozásban is ezek a seggfejek a 2/3-ukkal, meg hasonlók.
divine
Válasz

Én úgy gondolom, hogy az okok egyszerű gazdasági racionalitásra vezethetők főleg vissza, azaz valószínűleg nincs pénz.

Nem hiszem, hogy önmagában a népbutítás a cél, mert a nép már eléggé buta így is, diplomával vagy anélkül, tök mindegy.

A probléma nem a trógerekkel van csak, a trógerkedés történelmi nálunk, de úgy látom, az utóbbi időben újabb hullámban trógeresedik el mindenki. Inkább ott a gond, hogy lassan már nincs senki, aki becsavarja azt a csavart, ráadásul lassan már nincs hol becsavarni.

Én azt gondolom, a képzésnek minden szinten a munkaerőpiachoz kellene igazodnia, és itt bizony kurvára nem számít, hogy pár hülyegyereknek mik az álmai, hanem az, hogy kikre van szüksége az országnak.

Na ez utóbbit valószínűleg pont leszarja mindenki, az állam is.

2012-12-14 11:32:10
Bunny

Szia Bunny! Azt szeretném kérdezni, hog...

Kérdés
Szia Bunny! Azt szeretném kérdezni, hogy a te perspektívád szerint volt-e értelme az állam azon döntésének, miszerint az államilag támogatott képzések számát negyvenezerről tízezerre (~) csökkentette? Nem vagyok közléskényszeres, de szerintem szánalmas a középiskolások tüntetése, sztrájkja. A diplomások nagy részéből úgyis csak naplopó lesz, akik majd mennek a megasztárba énekeli „diplomás munkanélküli” titulussal. Legtöbbjük azért megy egyetemre/főiskolára, hogy kapja a különböző támogatásokat, akár 26 éves koráig, és, hogy addig se kelljen dolgozniuk. Persze vannak azért olyanok, akik becsületesen szeretnének majd érvényesülni az életben az egyetem elvégzése után, bár számuk szerintem elenyésző. Hány hülye fog ebből pajzsot emelni maga elé, mondván, hogy én mentem volna, de hát nincs pénzem a fizetősre, a gazdagok vannak előnyben stb. Hány gyökérnek fog ez kapóra jönni... Jó néhány ismerősöm van, és közülük sem a diplomások a hasznos emberek. Én nem azt deklarálom, hogy hülyeség egyetemre menni, de nem mindegy, hogy harmincezer naplopó helyett, csak hatezer lesz?
Ylem+
Válasz

Szia!

Az nagyon nem egyszerű kérdés, ami némiképp kívül esik a perspektívámból szerencsére, de van pár tény, amivel én is tisztában vagyok.

1. Ha onnan nézzük, hogy porbafingóország idióta szabadságharcot folytat az egész világ és a gazdasági racionalitások ellen, akkor azt mondom, talán meg kéne az IMF-el egyezni és nem mindenkit szopatni.

2. Ha onnan nézem, hogy az oktatási rendszer pont arra jó, hogy a munkaerőpiacra teljesen felesleges és haszontalan léhűtő idiótákat termeljen, akik ráadásul a szakterületükhöz is tök hülyék, akkor azt mondom, teljesen jogos, hogy nem az adófizetők fizetik meg, hogy a debilek mások pénzén álmodozzanak. Láttam az indexen egy csapat hülyét nyilatkozni: gyerekek persze, de fingjuk sincs, semmiről, semmi elképzelésük a jövöőjükről, de a legszebb az, hogy nem gondolnak bele a helyzetükbe és kurvára csak magukkal törődnek.

Az egyiknek sem jut eszébe: azért, hogy ő tanuljon, halálra szopatjákl a magyar vállalkozói szektort adókkal, akik azért nem tudnak embereknek munkát adni, és akiknek tudnak, azokat nomrálisan megfizetni, mert bölcsészek, jogászok és egyébb semmirekellők oktatását kell nyögniük az adójukból.

És bizony nagyon biztos vagyok abban én is, hogy a drága diáksereg nagy része lébecoló fasz. Nem mintha más lehetőségük lenne, ez nem Amerika, ahol pincérkedéssel meg lehet keresni a tandíjra valót. És sajnos a cucilaizmusmég nem múlt el: olyanok fejében is az van, hogy nekik járnak dolgok, akik még meg sem születtek akkor, nyilván a hülye szülök agymosásától.

Vannak persze rengetegen becsületesen tanuló gyerekek. Ők az áldozatai a rendszernek. De inkább ők legyenek az áladozatok, mint az a dolgozó réteg, aki ma eltartja az országot.

Sajnos itt már mindenki diplomás fasz, szakemberek sehol, dolgozók sehol, munkások sehol, aki meg vann az tróger szarházi a morál miatt és a szar képzés miatt.

Nincs aki termeljen, ez a gond. Ideje lenne megváltoztatni a képet, hogy mindenki diplomás legyen. Nem kell ennyi diplomás, bocs, nem kell ennyi jogász és sorolhatnám.

Nagyon sajnálom azokat, akik szorgalmasak és beszívják. De ideje megtanulni, hogy mindenki a lehetőségeihez mérten legyen ambíciózus, és álljon készen, hogy nem pottyannak az ölébe a kis álmai. Az életre való felkészítésben nem biztos olyan nagy baj, ha nem pottyan be az ingyen diploma, hogy aztán ne értse a frissdiplomás, hohgy miért nincs jól tejelő állás és miért nem szarja össze magát tőle a munkaerőpiac. 

2012-12-13 23:26:41
Bunny

Hello Bunny! Tanácsodat kérném, tápkieg....

Kérdés
Hello Bunny! Tanácsodat kérném, tápkieg. vásárlás ügyben. Multivitamin vásárlásnál megnézem az adott termék adatait, kell-e esetleg valamire figyelni, hogy mi jó, és mi rossz? Mert a konditerem pultjánál megkérdeztem egyszer az eladót választék (és ár) terén, elmondta, mik vannak, és volt egy olyan, ami valami férfi-vitamin, azt hiszem a tesztoszteronszintet babrálja picit, márpedig 15 évesen ilyesmi szerintem nem kéne (márka nem fontos, mert Biotök, amivel tudom, hogy nem foglalkozol.) Sárga Kapszulában ha jól emlékszem az állt, hogy minimum 1000 mg C-vitamin, meg hogy a patikában lévő vitaminok egy része gagyi.Ezenkívül mi fontos tényező?
SuperCharger
Válasz
Szia! Ez viszonylag egyszerű: amiben benne van az 1000mg, c, az arányosan tartalmazza a tübbi szükséges tápanyagot is. Nem nagyon van rossz vitamin termék, a lényeg, hogy azért ismert, minőségi márka legyen.
2012-12-13 23:10:47
Bunny

Heló. Rövidre fogom, de először is: kir...

Kérdés
Heló. Rövidre fogom, de először is: király vagy. A kérdésem pedig a lefekvés előtti kajálással kapcsolatos. Túrót szoktam enni közvetlenül lefekvés előtt, tegyek bele zabot, vagy ne? Úgy olvastam, hogy az éjszakára megevett szénhidrát hatására nem termelek annyi tesztoszteront alvás közben. Van annyi előnye ~100g zabnak, hogy megérje megennem a túrómmal? Köszönettel: Horváth Péter ui.: erőemelő vagyok, ha számít.
Existent
Válasz
Szia! A komplex étkezés mindig jobb, különösen egy erőemelőnek, nyugodtan tegyél vele zabot! Ha tesztoszteron, akkor fél órával levekvés előtt egyél és használj rögtön lefekvéskor ZMA-t. (És triptofánt, mert a növekedési hormon termelés is számít. Sajnos ebből megadózis kell.)
2012-12-13 23:08:43
Bunny

Szevasz Bunny! Az a kérdésem hogy szerin...

Kérdés
Szevasz Bunny! Az a kérdésem hogy szerinted mennyire gáz ha néha-néha szek 1 mirelit pizzát? És még hogy szerinted ha gyúrás után eszem és eszek hozzá trumixot az jó-e, mer ugye a pizza az egyszerű szénhidrát és olyankor szabad enni(meg ugye reggel!)! Na előre is köszi Bunny!
chivas911
Válasz
A pizza mindig szar, edzés után is, bár a kárt valóban lehet csökkenteni, ha edzés után eszed meg. A kulcsszó a "néha", ennyi nyugodtan belefér.
2012-12-12 23:30:42
Bunny

Szia Bunny! Mivel a diétám közepén vagyo...

Kérdés
Szia Bunny! Mivel a diétám közepén vagyok vizsonlyag sokat végzek aerob edzést. Természetesen az ezzel kapcsolatos ismereteimet is a Sárga Kapszulából és a BBtvből szereztem( monoton, 40-60 percig tartó, 120-130as pulzusszámú gyors séta). Azonban egyre több helyről hallom pl személyi edzőktől,hogy az intervalum edzés(kb 10-15 percenként 2-3 percig tartó intenzív mozgást kell az aerob közbe iktatni) is rendkívül jó zsírégetésre nem csak a sima monoton gyaloglás. Én azt gondoltam, hogy ez inkább állóképesség fejlesztésre jó ,de lehet h totál le vagyok maradva. Lehséges , hogy ez a fajta edzésfroma esetleg hatásosabb, mint a sima aerob edzés?
mark_b5f4e4
Válasz
Miért van, hogy hetente van egy fogyatékos gyökér aki megkérdőjelezi az állításaimat, és még van pofája tőlem megkérdezni? Menj és szopj le egy személyi edzőt, faszkalap.
2012-12-12 22:09:07
Bunny

Szia Bunny! Egy eszrevetel es 2kerdes le...

Kérdés
Szia Bunny! Egy eszrevetel es 2kerdes lenne tolem is. A klub hangulatot nagyon jol irtad. En nem vagyok testepito(inkabb vallom magamat amerikai focistanak,ahol a minoseg szinten higul,sajnos) es megis a napi rutinom resze,hogy 3-4,de akar 5alkalommal is ranezek a builderre,hogy mi a tortenes. Az elso kerdes rogton ossze is fugg azzal,amit toled tanultam az egeszseges taplalkozasrol. Meg mindig messze vagyok a tiszta kajalastol,de kb 80%-a mar megvan az ossz kaja bevitelemnek. Es en vallottam,hogy a minimum 4lab alatt szuletett elolenyek nem valok taplalkozasra. Hat,igen. Ki mit hoz magaval...,de felnottem.
lupus-20
Válasz
Hát, a kérdés lemaradt.
2012-12-12 21:15:53
Bunny

Szia Bunny! egy crossfit-es haverom m...

Kérdés
Szia Bunny! egy crossfit-es haverom mondta, hogy úgy edzenek, hogy 3 hét edzést 1 hét szünet követi, mert nem csak az izmoknak, de az inaknak és izületnek is kell regenerálódás és az nem tudja 36-48 órán belül teljesen kipihenni magát. Te mit szólsz ehhez? Érdemes betartani?
bello8806
Válasz
Ha crossfitezel, biztos, csak nem tudom, ehhez nekem mi közöm.
2012-12-12 19:45:22
Bunny

szia bunny. fontos kérdésem lenne. ugye ...

Kérdés
szia bunny. fontos kérdésem lenne. ugye van az az alap hogy tömegeléskor a napi fehérjebevitelem kb 2g/tskg vagy is ez a minimum. na most ez nálam olyan 180 gramm per nap. a kérdésem az lenne, hogy amit nem húsokból illetve fehérjeturmixból viszek be fehérje hanem pl zabból rizsből és más hasonló nem állati eredetű fehérjéket beleszámítsam a napi bevitelembe. mert pl 100 gramm zabban több mint 10 gramm fehérje. ami elég sok. eddig ezeket is beleszámoltam. továbbra is tegyem így? igazából azért tettem fel neked ezt a kérdést, mert elvileg a nem állati eredetű fehérjék nem foglalják magukba az egész aminosav skálát. de ha ezeket a növényieredetű fehérjékt állati eredetűvel viszem be akkor oké nem? nagyon fontos lenne a válasz:)köszönöm:)
labraj
Válasz
A Sárga Kapszulában mit olvastál?
2012-12-12 11:07:11
Bunny

Szép napot! Otthon szeretnék nagy erőkk...

Kérdés
Szép napot! Otthon szeretnék nagy erőkkel fekvőtámasz-karhajlítás combókat végrehajtani és nem akarok a hagyományos módon, hogy a csuklóm ne legyen nagyon leterhelve és gondolkozok egy ilyen megvételére: http://www.youtube.com/watch?v=D5--5UnqN9o Mi a véleményed a segédeszközről?
szuri
Válasz
Cigányoktól meg teleshopban nem veszünk semmit. De segítek: http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=7942
2012-12-12 11:06:22
Bunny

Szia Bunny! Írtam neked egyszer, hogy mi...

Kérdés
Szia Bunny! Írtam neked egyszer, hogy mit tanácsolsz a továbbtanulással kapcsolatban illetve miként lehetne egy normális országba eljutni és pénzt keresni, ahol a tudást meg is fizetik. Válaszul írtad hogy majd kifejted ezt a témát bővebben egy audioblogban. Már nagyon várom, főleg hogy sokat tanultam az előző audioblogokból. Egyébként a mai oktatás Magyarországon olyan szar hogy el se tudnád képzelni. A tanároknak több mint a fele fönt van a faszbúkon, ez még haggyán, de simán támogatják az olyan dolgokat hogy faszbúkos osztálycsoportokba legyenek tájékoztatva a diákok. De volt egy olyan amin ledöbbentem: Egy diáknak fegyelmire kellett mennie mert megbökött egy tanárt a faszbúkon. És ilyen dedó szintű tanárok akarnak oktatni?
ligaroo
Válasz

Szia! Pontosan ez a bajom nekem is. A dedó szint.

Az internetes kommunikáció nagyon jó dolog, de nem értem, állami oktatás szintjén miért egy picsák nézegetésére alapult magánvállalkozás kell hogy legyen a kommunikációs platform és miért egy olyan hely, ami tele van szarral meg debilekkel.

Egyszerű? Igen. Olcsó? Ingyenes. Igénytelen? Eléggé, Méltatlan? Abszolúte.

Mire tanít ez? Válasz az igénytelen megoldást.

Kurvára nem kell nagy ész egy zárt levelezőrendszer létrehozásához. Ahol nem lehet böködni, aminek célja hivatalos közlés, nem egymás fogyatékos lájkolgatása.

Az egészben az a durva, hogy ha jól sejtem, az oktatás közben kőkorszaki szinten van egy csomó dologban. A lényeg nem fejlődik, de megspékelik trendi szarokkal, hátha úgy modernnek hat.

Az oké, hogy a posta már elavult, nem is azért, mert maga a rendszer gáz, hanem mert a magyar posta szar: lassú és simán nem talál meg a levél. (Nekem panaszt kellett tennem a postán, mert a Shop:Builder pesti irodájábe semmi nem talált oda. Végül kiderült, hogy  akézbesítő volt a gyenge láncszem, nem tűnt fel neki a másfél méteres Shop.Builder felirat a kirakaton. És amikor amerikába megy vissza valami, amire másfél hónapot vártál, ez kissé bosszantó.)

De hogy már a kibaszott sms (amit szintén rühellek) és az e-mail se legyen elég ha nem képesek egy belső rendszert csinálni, az beszarás. Egy kibaszott iskola nem tud összetákolni egy weblapot? 

Azt hiszem megvan a két audioblog téma.

 

2012-12-12 09:33:17
Bunny

Szia Bunny! A szemináriumról szóló beszá...

Kérdés
Szia Bunny! A szemináriumról szóló beszámolódat olvasva rájöttem, hogy kavarog még bennem pár gondolat a vasárnappal kapcsolatban, amelyek talán nem teljesen tanulság nélküliek. Bevallom, nem is annyira az agytágítás miatt mentem(alapismeretek lévén), inkább csak a hangulat, a személyetek kedvéért, kikapcsolódás jelleggel, és kíváncsi voltam a teremre is, ha már itt végigkövettem az alakulását, hátterét heti (napi?) szinten. Úgy gondolom, hogy amit tudnia kell egy egészséges, sporttal élő hétköznapi embernek táplálkozásról, edzéstechnikáról, mozgáskultúráról, hozzáállásról, azt a Sárga kapszulából, ÉS a cikkekből, ÉS az enciklopédiából, ÉS az edző válaszolból, ÉS a bbtv-kből, ÉS a termékek alatti válaszokból, ÉS persze a saját tapasztalatokból, (sok-sok) egyéb könyvekből, oldalakról az idő múlásával gyakorlatilag készség, illetve ösztön szintig el lehet sajátítani. Nem kell semmit elhinni vakon, ki lehet próbálni magadon, hogy mitől érzed magad határozottan jobban, mitől vagy pocsékul, akár kaja, akár tápkieg szintjén. Vajon a hidegen sajtolt olajokkal, vagy a sültkrumplival lehet leggyorsabban gyomorgörcsöt produkálni? Kenyér vagy zabpehely? Már-már úgy érzed, mintha sosem lett volna másként, csak a különféle laboratóriumi körülmények között mesterségesen előidézett agyi kisülések során reprodukálható még fejedben esetleg a párizsis zsömle, vagy a nyakhoz húzás képe. Mindezek ellenére is sok bölcsességgel gazdagodtunk, nyilvánvalóan csilingeltek a tantuszok, amikor kiderült, hogy bizony a kokain nem jó izomépítésre, hiába fehér, a kenyérbél szintúgy, az emberzsír nemkülönben, pedig nemhogy nem fehér,de még sárga is, mint a tápos házi csirke, és a táplálékkiegészítőktől pedig motorbalesetet szenvedhetünk. Annak a kérdésnek az eldöntése még további orvosi szimpóziumokat igényel, hogy vajon a teljes spektrumú proteintől, avagy kizárólag csak a glutamintól dől –e jobbra ama elektronyos bicikli, amennyiben balról erőbehatás éri. Dani tényleg nem vacakolt, mondta, ami eszébe jutott, na de azt összeszedetten ám. Minden, amit mondott, érdekes volt, mert megélte mindezt, és nem elsősorban miattunk érdekes, hanem miatta. Amit és ahogy megküzd, önmagával, körülményekkel. Egy maximalista, aki vagy nagyon csinál valamit, vagy sehogy, legyen szó edzésről, életről, vagy csokiról. Ezért tart ott, ahol. Ugyanakkor érdekes azzal szembesülni, hogy ugyanazt a hozzáállásunkat, amely egyes dolgokban a csúcsra repíthet, párhuzamosan más területeken le kell küzdenünk, ez talán egy életre szóló kihívás sokunknak. Edzés szempontból viszonylag spéci esetnek tartom magam, szinte egész életemben sportoltam valamit, sok mindent kipróbáltam, viszont mindezt megfelelő izomzat nélkül (mivel a kajám erre a célra mindig is alkalmatlan volt természetesen), így rengeteg kisebb sérülést, ízületi nyomorulást összeszedtem.(Kezdetben a szokásos gyermeteg módon a genetikának tulajdonítva persze mindezeket, nem az ásványi anyagok hiányának, vagy annak, hogy az izmok nem tudják tehermentesíteni az ízületet a gyengeségük vagy a rossz agy/izom kapcsolat miatt,stb.) Ma már vallom: bár a súlyzós edzéssel kezdtem volna mindent, kis súlyokkal, tinédzserként! Kellenek az alapok, akármivel akar foglalkozni az ember. Ahogy minden egyes újrakezdésnél is, amikor egyből többet várnánk magunktól, holott ugyanúgy újszülöttként kell nekilátnunk, csak a fejlődés lesz már sokkal gyorsabb. Végül már bőven felnőtt fejjel, az egészséges életmódot kutatgatva rátaláltam a builder oldalára,és először erre a cikkre,ami azóta is az egyik kedvencem: http://body.builder.hu/cikkek.htm4?id=245 Máris tetszett a precizitás, a témát kimerítő jelleg, pedig ekkor még nem is találkoztam a C- vitaminokat összehasonlító táblázattal.(Ezen máig röhögök, mert ha nem létezett volna, kb. én csináltam volna meg.) Ettől kezdve persze rommá olvastam az oldalt, tematikusan…most csak az aerobról,most csak a vitaminokról,most csak az egyes aminosavakról,most csak váll gyakorlatok,stb. Mindent személyre szabtam, pl. a tricepszezést úgy csinálom, hogy a komplett magyar junior fuvola és pánsíp válogatott is röhögőgörcsöt kapna a szakszerűtlenség látványától. De nekem az az egyetlen szög, aminél nem fáj a könyököm, pedig magas és extrém magas ismétlésszámmal dolgozok kizárólag. Apropó, működik, ahogy azt mondják is, nem véletlenül. Ultragagyigyökér szint felől az emberre hasonlító kinézet felé vezető úton legalábbis mindenképp egy értelmes és veszélytelen módszer, de nem kevesen írják és mondják, hogy magasabb szinten is abszolút legitim. És minél nagyobb a rutin, annál kisebb súllyal is megy a megdolgoztatás/bedurrantás, ezt is csak megerősíteni tudom. Hogy mindez hogy jön ide? Nem vagyok az egyből segítségért szaladgálós típus,nem másoktól várom a problémáim megoldását, vagy hogy másokat érdekeljen, hogy nekem jó legyen, nem írogatok be fórumokba (sőt még ide se), egész életemben autodidakta-önképzős típus voltam, és ez a félamatőr szint a legtöbb dologban elegendő is. DE: Tóth Dani laza 10 perc alatt újraértelmezett nekünk és átértékeltetett bennünk kb. 6-7 gyakorlatot, és brutál, de nagyon apró változtatással is tényleg lehet jobb az edzésed! Egy profi tudásából akkor is vastagon profitálhatsz, ha nem akarsz profi lenni. Miért ne tennéd? A tanulás egy soha véget nem érő folyamat, és ha egy profi nem rest hallgatni másnak a tanácsaira, és sok év edzésrutinja ellenére változtatni képes alapgyakorlatok kivitelezésén, akkor ez egy igen fontos dolgot sugall. Ha valami nem stimmel, valami fáj, nem fejlődök, nem érzem az izomfeszülést stb., először mindig azon gondolkodj el: biztosan jól csinálom? Mindent? Tudom, hogy mit, hogyan és miért pont úgy csinálok? Én sosem voltam egy rajongó típus, se zenében, se sportban, semmilyen tevékenységben, valahogy mindig mindenkire simán emberként tekintek, és sosem láttam meg még valaki másban a jövőbeli ideális önmagamat, vagy ilyesmi. Ez nem is baj, nem hiszek az ilyesfajta mintakövetésben. Az értékrendek viszonylagos hasonlóságában hiszek. Autogramom sem volt egy darab sem a mai napig. Dehát bazdmeg, azért ez mégiscsak a Tóth Dani! Érted. (Zajlott az atomfizikára hangolt párbeszéd a fejemben.) Jó arc, és csupa alázat, maximalizmus. Ezeknek jó hasznát veszed, bármivel is foglalkozol. Lehet mutogatni a gyereknek, ha van. Példakép alapanyag, mondanivalójának fogyasztása 102 éves kor alatt ajánlott, minisztériumi pecséttel, áldással, ki mit szed. E felett már csak azért nem, mert annyit nem bírt volna el az erősítő. Bár rég voltam ilyen kimerült, most mégis rászántam magam, hogy félálomban elvonszoljam magam, és csak egy dolgot bántam meg: hogy Cedricről már lemaradtam! A végén persze megvolt az epikus tetőpont is, amikor 5 vadászgép B-alakzatban elrepült a gym felett, mialatt ment a tűzijáték. Biztos jó volt, kár, hogy az egészből nem hallottunk semmit a - kirakatban még csak egy ártalmatlan üvegmatricának álcázott- Rollertől. Ja, és a terem. Persze, biztos voltam benne, hogy amit becsületesen megcsinálnak, az olyan is lesz (pláne ismerve már valamennyire az igényességi szinted is). Legalábbis azt hittem, hogy el tudom azért képzelni. De még így is az volt a benyomásom nekem egyszeri betévedt embernek, hogy ez kegyetlen fasza! Elöl szabadság életérzés, főleg, ha a Dunára koncentrálsz, hátul szentély benyomás. Nem kicsi, hanem családias és barátságos, még ha hajszálvékony is lehet a választóvonal, ez a terem valahogy jó irányba hajlik. Hátul a képek a falon mestermunkák, és a halottak is felébrednek, ha arra járnak, de a szabadalmaztatott módszerekkel végzett,ún. bunny-féle ügyfélszolgálatosdinak hála a zombitámadás esélye azért igen csekély. Még az sem lenne giccses, ha mondjuk színpadtechnikás lángok égnének,miközben Béci túrja a bemutató edzéses fekvenyomást. Ennek a teremnek jól áll a hardcore. De nem az a hardcore, hanem a másik. Az a nagy helyzet, hogy úgy érzem, amit ti csináltok ezen a területen, és amit ti képviseltek mentalitásban, azt támogatni kell valahogy, mert ahogy az téma is itt sokszor, bizony rohadt kevesen vagyunk antidroid üzemmódban. Én csak ennyit tudok hozzátenni, de azért ezt a kicsit is őszintén. Nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy üzleti vállalkozásként is működni fog a dolog, álommegvalósításból pedig már most is ötös. Eredményes szervezkedést, és sok hasonló programot még!
vami
Válasz

Szia! Kezd ez a rovat egy fasza klub jelleget ölteni. Mindig élvezettel olvasom az ilyen írásokat, mint a tied, nem csak azért, mert tetszett a program, hanem azért, mert kurva jól leírtad, már-már emocionális szinten, hogy te miként élted át. Ez már csak azért is jó, mert ugyan én látszólag lazán kirázok a kissujjamból egy két órás előadást, és ez így is van, de azért belül ez kemény meló. A Dani meg főleg nem egy elúőadóművész, mégis annyira természetesen, a legkisebb lámpaláz nélkül csinálta, hogy én magam is roppantul élveztem a beszélgetést. 

A színpadtechnikát tekintve nem nyúltál nagyon mellé, tervezem annak kitalálását, hogyan lehet egy előadást zenei és hangeffektekkel feldobni, a bemutató edzésről nem is beszélve, csak ez egyelőre kicsiny, egyszemélyes produkcióként nem egyszerű, de a builder stábot majd igyekszem bevonni.

Az általad említett cikk őszintefrankón szólva nem tartozik a kedvenceim köz, ezt az igazság kedvéért megemlítem, de rendes vagyok és nem írom le hogy szar.  Én nem szeretem az olyan cikkeket, amelyek végén kilométeres felhasznált irodalom lista mutatja, hogy honnan olvasta össze a szerző, akinek ebből láthatóan fogalma sincs, és ami még rosszabb, gyakorlati tapasztalata egyenlő a nullával. Ebből hasznosítani bármit szinte lehetetlen, de nem rovom fel neked azt, hogy az ilyesmi nem a témát meríti ki, hanem az olvasót, lehet, hogy neked valami elképszteő türelmed van és jól bírod az unalmat. A bodybuilderen se minden tökéletes, meg hát nem kell mindennek az én ízlésemről szólnia.

Lesz sok hasonló program, garantálom. Legközelebb hétfőn 18:00 Thomas Scheu! De vannak egyéb terveim is: Molnár Peti, Vörös Zoli,  Nagy Orsi stb.

 

2012-12-11 23:46:22
Bunny

Szia Bunny! Azt szeretném kérdezni, hog...

Kérdés
Szia Bunny! Azt szeretném kérdezni, hogy a Big Bang-gel mi történt? Mért nem kapható a webáruházban? A másik kérdésem, ha mélyen guggolok vagy mélyre engedem le a lábtolót ahogy a térdem közeledik a mellkasomhoz az egyenes tartásból begörnyedek és húzódnak az izületeim, úgyhogy ha erre esetleg tudnál valamit ajánlani(ötletet, kiegészítőt bármit) mert nem akarom tönkretenni magam. A probléma nem az, hogy túl sok a súly, mert súly nélkül is ez történik. És még egy kérésem lenne, ha lehet. Mivel én külföldön élek, azt szeretném kérni, hogy ha készült rakjatok fel egy videót, ha nem akkor egy részletesebb beszámolót a Tóth Dani szemináriumról a BB.Gymben, mivel az egyik kedvenc testépítőm, de nem volt lehetőségem megnézni. Köszönöm előre is.
TrainHard0216
Válasz

Szia. A Big Bang hamarosan újra jön új izekben. 

Az ízülethúzódásos dolog nem jó még akkor sem, ha ideális az lenne ha jó mélyen beengeded, bélnyomósan. De ha fáj, akkor nyomj rövidebbet. Így a mozdulat alsó része kimarad, de csinálhatsz kitörtést.

A Tóth Dani szeminárium igen jó volt, és felvettem, de csak parasztba', vakon beállított kamerável, így igen szar lett, vállalhatalan. 

Lesz még alkalom, ne aggódj!

2012-12-11 23:28:16
Bunny

Szia Bunny, A szövegem hosszú lesz de...

Kérdés
Szia Bunny, A szövegem hosszú lesz de mint egészségére adó tudatos ember talán téged is érdekelhet az okfejtésem és választ adhatsz a kérdésemre. A BBTV egyik epizódjában a lúgos víz pozitív hatásairól beszéltél A biokémia tanáromtól (orvosira járok) azt az információt kaptam hogy az egész egy átverés hamis marketing mert: egyrészt a gyomorsav semlegesíti, másrészt hatalmas mennyiséget kéne meginni 1 nap hogy az egész vízháztartásra szignifikáns hatást gyakoroljon. 1 70 kilós ember 40 liter vizet tartalmaz. Nem szoktam agyatlan módon egyik másik emberre hallgatni. Egyrészt ott vagy te akinek az egészség a táplálkozás az élete de a kémia tudásod nyilván nem egyezik egy professzoréval. Ott van a professzor aki viszont nem feltétlenül tájékozott a táplálkozástudományban és a kémiai alaptudásából rávágja hogy baromság. Hozzáteszem az én tudásom alapján sem tartanám a lúgos vizet hatékonynak de az én tudásom is kevés. A lényeg hogy elkezdtem utánanézni a dolognak. A hatásmechanizmus szerint a lúgos vízben található OH- ionok negatív töltése semlegesíti a szervezet szabad gyökeit így antioxidáns. Másrészt semlegesíti a szöveti savasodást ami gyulladáshoz majd később rák kialakulásához vezetne. Gyomorsav semlegesíti: Gyomorsav pH2-----> ez 0,01 mol hidrogénion Lúgos víz pH8-------> ez 0,000001 mol hidroxidion A két ion vízzé alakulva 1-1 arányban semlegesíti egymást. A két ion arányából kiderül hogy 10ezred annyi gyomorsav semlegesít egy adott mennyiségű lúgos vizet. 1 ml gyomorsav----->10 l lúgos vizet semlegesít Olyan mintha egy égő gyufát egy vödör vízzel akarnál eloltani. Ez szól ellene. Akik mellette érveltek azt mondták ez a számolás szín tiszta vízre deszt vízre vonatkozik. De a csapvíz különböző sokat tartalmaz amik pufferként működnek. Puffer:nem engedi hogy a pH sokat változzon. Szóval ez szól mellette. A baj az hogy házilag és különböző intézetekben is tesztelték a pH-t gyomorsav után. Az eredmény a csapvíz sói sem védték meg a lúgos víz pH-át.(Kb semennyire) A másik probléma hogy a lúgos víz mellett szóló tanulmányok zavarosak és egy független tanulmány sem erősítette meg. Erről annyit tudok neked mondani hogy az egészségiparban/gyógyszeriparban komoly pénzekkel fizetnek le akár elismert Nobel díjas tudósokat hogy álljanak ki egy egy gyógyszer mellett egy eléjük vágott álltanulmányt aláírva. Ez sajnos köztudottan így működik. Tehát aki ismeri a tudományos világot nem is bízik ezekben illetve nagyjából lehet tudni mely független intézetek nyújtanak hiteles infót. Az hogy néhány ember egyénileg mit állít a vízről az sem jó mert a placebo hatás elképesztően nagy. Az ember agya elhiszi hogy valami használ az szomatikusan is megjelenik. Kathi Béla elordítja magát hogy Cutler és kétszer annyit nyom ki. Nyilván nem lett több vagy minőségibb izma de a pszichés hatás fontos. Amit ezek az (független) intézetek állítanak: A víz használata valóban pozitív hatást hozhatott 1-2 héten át. Ez főleg a méregtelenítő hatásból adódott illetve abból hogy a megfigyeltek a kúraszerű alkalmazás miatt több vizet fogyasztottak mint azelőtt. Hosszútávon viszont a pozitív eredmény már nem figyelhető meg miután a méregtelenítés megtörtén negatívak viszont igen. (nyelőcső bántalmak, fokozott gyomorsavtermelés stb) A lényeg azon információk alapján amit összeszedtem és a saját tudásom és józan paraszti eszem alapján ez a víz nem jó. De lehetséges hogy valami infó, tanulmány elkerülte a figyelmemet amiről te tudsz. Gondolom nem azért iszod ezt a vizet mert xy azt mondta ez jó, hanem valamit te már utána néztél. A kérdésem erre irányulna. Végül is mi a helyzet a lúgos vízzel?
Norberto10
Válasz

Szia! Én is hallottam erről az érvelésről, lehet is benne valami, de csak azon a szinten, hogy a lúgosvíz erősen túl ban misztifikálva, nemrégiben már fogyni is lehetett tőle meg megnövelte az ember faszát, remélem csak a férfiakét.

A biokémiához nem értek, de nézzük gyakorlati szinten. Elsavasodhat a gyomrod kajától? El. Meg lehet szüntetni mondjuk mogyoróval? Meg. Számoljátok ki, azzal stimmel-e a matek.

 

2012-12-11 23:16:17
Bunny

Szia Bunny! Motor vásárláshoz kérnék tan...

Kérdés
Szia Bunny! Motor vásárláshoz kérnék tanácsot! Eredeti tervem ez lenne: Mivel még pénzgyűjtési fázisban vagyok, tavaszra, nyár elejére tervezném a vásárlást.(Tudom akkor a legdrágább, de nem tudok előbb pénzhez jutni, kb. 800e.) A fokozatokat kellőképpen kijártam: Riga, Babetta, Simson, Mz TS, ETZ 250, RD125, Xt600. :) 500-600ccm körülit szeretnék, nagyobbra nem vágyok. Egyenlőre. Honda Cbf, Hornet, Suzuki Bandit,SV 650 N, GSR 600, GS 500 E közül kerülne majd ki a nyertes. Használt kereskedésben akarom venni, mert úgy gondolom ott jobban leellenőrizhető a motor állapota és reklamálni is jobban tudnék később, mintha magánszemélytől vásárolnám. Másrészt, én kb. 500e. befizetéssel és a fennmaradó rész részletek fizetésével rendezném, amit szintén csak kereskedésben tudok megtenni. A véleményed érdekelne erről az elképzelésemről, valamint motoros felszerelést (sisak, kesztyű, kabát stb.) Bp.-en hol tudok jó áron, jó minőséget beszerezni? Jah, Sb-n akartam veled egy közös képet, de mivel egyedül voltam, nehéz lett volna igényesen kivitelezni tükörben pózolás nélkül. :) Kitartást, ne add fel, kellesz nekünk! Üdv!
hatosgabor
Válasz

Szia! ez azért nehéz kérdés, mert mindegyik motor igen jó, még ha kissé különbözőek is és csak látszólag egy kategória. A GS 500e ugyanis lehetne már neked kevés is, bár kétségkívül máshogy viselkedik, mint egy XT 600, hacsak az nem volt supermotósítva. GS500-ból 5 kilóért olyat kapsz, ami megszólal. A CBF-ből nem mindegy, hogy 5 vagy 600, mert az utóbbi már sor négy. A kéthethengeres ugyanis nyomatékosabb, élvezetesebb, igaz, kisebb teljesítményű, bár én könnyen pofázok innen a monitor mögül az XJR 1300-asommal.

Valószínűleg az ár és az fog dönteni, melyik tetszik. A GS500e a legkevésbé komoly motor, azér egy GSR vagy egy Hornet az 100 lóerő és a futómű is komolyabb, de GS-t 3 kilóért is kapsz, és nem mindegy hogy 3, 5 vagy 8.

A kereskedés sajnos nem garancia túl sokra. Én a helyedben simán 5 kilóért vennék motort, nem mennék bele hitelbe azért. Azért bizony kapsz Banditot, még talán Hornetet is, GS 500-at meg újszaerűt.

A motoros felszereléssel könnyen meg lehet csúszni, de le kell mndnai a sznobásgról és racinális vizekre evezni. Az első számú ajánlatom a Darázsgarázs, ott nézz körül először. 25 ért van olyna Duchinni D409 sisak ami nekem is van és 4 csillagos töréstesztű. A dzsekik is igen jó árban vannak. 

Ha itt nem találsz olyat, ami bejön, akkor Superzone, Parilla majd Bikers13, majd Bázismotor az útvonal.

Nyugi, nem adom fel, soha. vannak nekem is nehéz időszakaim, mpstanában főleg, két hete volt egy durva mélypont, de összeszedtem magam mentálisan.

2012-12-11 22:11:20
Bunny

Szia Bunny! Testépítés mellett teljesítm...

Kérdés
Szia Bunny! Testépítés mellett teljesítménytúrázom is néha. Ezek általában legalább 50 kilométeresek, 1500-2000 méter közötti szintemelkedéssel, mindezt 10 óra körüli idővel, szóval nem egy egyenletes levezető séta. Tömegelés alatt nem szoktam ezalatt foglalkozni rendes kajával, meg szarakodni aminókkal, mert nem dől össze a világ nélkülük, viszont februárban a diétám kellős közepén lenne egy 60 km-es túra amit régóta célom teljesíteni, ha olyan az idő akkor hóban, -20 fokban. Szerinted egy szigorú diéta alatt érdemes ezt bevállalni, vagy lenne megoldás a túlélésre tápkiegek formájában?
Cthulhu
Válasz

Szia! Ez egy kurva jó dolog, engem is nagyon érdekel, de nincs rá sajnos időm.

Suigorú idétában ez horror, de csináld meg. Emeld meg a szánhidrátot, vigyél magaddal kaját, bcaa aminot és fehérjét, nem lesz gond!

2012-12-11 21:40:28
Bunny

Szia Bunny! Nem kérdezni szeretnék, csak...

Kérdés
Szia Bunny! Nem kérdezni szeretnék, csak reagálni norbert_bb37e9 nemrég írt levelére... annyira átérzem a problémáját: nekem is volt 1-1,5 év, mikor csak párizsis kenyéren éltem, semmiféle tápkieg, semmi hús, semmi normális kaja... de az edzőterem havi bérletét megvettem mindig, és tisztességgel edzettem. Szakadt cipőben, ezeréves edzőruhában, amiből csak 1 volt, és azt minden nap kézzel kimostam... Persze nőként könnyebb, hiszen amúgy se cél a nagy izomtömeg építés, szerencsére jók az adottságaim is, nem épültem le az éhezések alatt sem. Aztán picit jobb lett a helyzet, még versenyeztem is (nyertem is)- de persze akkor sem tellett drága cuccokra: legolcsóbb power track kevert fehérje, és ennyi. Nagyon nagyon kívánom norbert_bb37e9-nek és minden sorstársnak, hogy tartsanak ki, és forduljon jobbra a sorsuk... bízni kell, reménykedni, és akármilyen nehéz, sosem szabad feladni! Nagyon kíváncsian várom Bunny az audioblogodat a témában... engem nagyon megfogott ez a levél..
susie_422793
Válasz

Szia! Nagyon jó ötlet, bár természetesen csak kibic szinten tudok erről beszélni. Viszont ígértem két srácnak is audioblogot, fel is írtam magamnak egy papírra, de elvesztettem. Az egyik talán pályaválasztós volt. Írjatok be légyszives, hogy mi volt a két téma!

(Tudnék reggel blogolni aerob közben, de lehet hülyének néznek :DDDD)

update: lehet megvan, rákerestem keresőben. egész sok ilyesmi van, nekiugrok!

2012-12-11 21:30:41
Bunny

Szia Bunny. Ha esetleg van kedved, és az...

Kérdés
Szia Bunny. Ha esetleg van kedved, és az időd is engedi majd, szívesen meghallgatnék én, és remélem mások is, egy olyan audioblogot, ahol a filmekről mondanád el a véleményedet. Mik a kedvenceid, újabbak és régebbiek közül, van-e olyan amit kifejezettem nem szeretsz, vagy nagyon szeretsz, mik a legrosszabb filmek szerinted, milyen irányba megy el az egész filmipar (pénz, hírnév, színészek...stb). De persze ezek csak példák, rád bízom természetesen, csak tudom hogy ez a témakör is szerepel az általad kedvelt érdeklődési körökben. És mivel megvan az összes audioblogod, ilyesmi még nem volt ha jól tudom, csak egy-két részben volt kisebb nagyobb kitérés a filmekre. Tudom nincs időd, de ha esetleg utazás vagy kutyasétáltatás közben van még kedved ilyenekkel még szarakodni, szívesen meghallgatnám. Köszönöm ha elolvastad, jó egészséget és jó munkát neked. Üdv.
Aldo_Raine
Válasz

Szia! Nagyon jó ötlet, bár természetesen csak kibic szinten tudok erről beszélni. Viszont ígértem két srácnak is audioblogot, fel is írtam magamnak egy papírra, de elvesztettem. Az egyik talán pályaválasztós volt. Írjatok be légyszives, hogy mi volt a két téma!

(Tudnék reggel blogolni aerob közben, de lehet hülyének néznek :DDDD)

2012-12-11 21:28:53
Bunny

Szia Bunny! Valahol olvastam, hogy egy é...

Kérdés
Szia Bunny! Valahol olvastam, hogy egy éves ingyenes bérletet adtok annak, aki mutat még egy Harley Davidsonos termet. Nos én találtam http://www.youtube.com/watch?v=txScs_9uFXk 4.15től most akkor enyém a bérlet?:D
akoskahun
Válasz

Hát ezt bizony beszívtam. Nagy volt a pofám. Próbálok most olyan dolgokat írni, hogy azt hidd egy darabig hogy csak a szám járt, de kifogytam az érvekből. Kell szereznünk még egy Harleyt, hogy ne járjak így még egyszer, mert akkor olyan termet kell mutatnod, ahol két Harley van.

A bérlet természetesen a tied, várunk szeretettel a tagjaink sorába! Írj mélt az adataiddal: bbtv.bunnykukacgmailpontcom

2012-12-11 18:42:23
Bunny

Szia Buny A sok fogyatékos kérdést ol...

Kérdés
Szia Buny A sok fogyatékos kérdést olvasva arra gondoltam felteszek egy értelmeset, amire persze nem biztos hogy válaszolsz mivel kényes téma, de annyira nem. Olvastam a cikket natúr-un natúr testépítésről, és megnéztem a a legutóbbi BB tv-t is, (mindet láttam kb) De az utóbbiban van benne a lényeg, amiben elküldöd a pi.ba a sok fb fant, és tudom nem a rossz indulat miatt tetted, de tényleg ott tart az egész hogy lemegy a papucsos rózsaszín trikós bohóc edz 2őt koxal és fb-ra fel képet tükörből, és nem veszi magára, pedig kéne. Röviden Nagyon tetszett! Mert Igaz nagy I-vel! Elsősorban köszönöm a videót mert kicsit rávilágít a sok homokosra akik ott tetszelegnek a semmi fizikummal. Köszönöm Na de jöjjön a kérdés ami miatt írtam, van egy profi-majdnem profi testépítő, ügye ott a kox, engem csak az érdekelne hogy a szervezetük hogy bírja hosszútávon a sok gyógyszert, nem akarok senkit leszólni, de a kemény edzés, étrend mellett tudjuk ott a kox ebbe nem akarok belemélyedni, van és kész, te ezt jobban tudod nálam. De ott van előttem a kérdés hogy a sok szer patika azt hogy bírja a szervezet egy régi motorosnál aki 10-15 éve versenyez? Ügye máj vese stb ezek mennek szét a leghamarabb, de van pl aki 70 éves profi versenyző volt és vígan boldogan él még mindig. Üdv
Attilaahun
Válasz

A napokban halt meg egy versenyző, nyugodjék békében. Egy erőemelő agyrákos lett idén. Egy neten szteroiddal kereskedő idióta tavasszal halt meg. Több májdaganatost tudok. Rajtuk kívül csak kelet-magyarországon négy halálesetről tudok. Van, aki vesetranszplantációra vár. Hát így bírják.

A fél magyar élmezőny megjárta a kórházat, köztük akad olyan, aki inkább teletetováltata magát, hogy soha többé ne versenyezzen.

Tudok olyan csajt, akit az egy év versenyzői karrierje alatt basztak úgy tönkre, hogy esze ágában sincs többő versenyezni.

A 70 éves profi versenyző lófaszt se koxolt ahhoz képest, ami itt nálunk manapság megy. 

Itt volt Cedric Mcmillan, meséltem neki ezt-azt és csak pislogott. 

 

2012-12-10 23:13:48
Bunny

Szia Bunny! Lehet agybeteg kérdés de még...

Kérdés
Szia Bunny! Lehet agybeteg kérdés de mégis felteszem.... Ektomorf testalkatú embereknél jó ha edzés UTÁN bedobok egy fehérjeturmixot??? Mert azt mondták csak ha diétázunk akkor ajánlott...
bodybulilder120
Válasz
Miért, szerinted mikor kell? Közben? Előtte? Helyette?
2012-12-10 20:54:55
Bunny

Szia! Mi a véleményed a Honda CB 1300s ...

Kérdés
Szia! Mi a véleményed a Honda CB 1300s -ről? Vagy inkább az XJR? Szerinted egy kilóért már lehet ilyetsmit, nem túl régit (4-5 évest) jó állapotban kapni? Köszi
Apothecary
Válasz

Szia! Inkább az XJR, egy kiló az a köznyelvben 100e ft, nem egy milla. De a CB1300 is jó motor. Szerintem aránytalanul nagy, kissé bután nézz ki rajta egy nomrális méretű ember, de ha belefutsz egy jóba, ne habozz. A GSX 1400-nél biztosan jobb. Viszont ha XJR-t veszel, azzal már belépsz a klubba és ketten leszünk! :D

Nekem az XJR bent áll az irodámban, nem szar a fíling.

2012-12-09 22:28:18
Bunny

Szia Bunny! Kerdeznem hogy mi a velemen...

Kérdés
Szia Bunny! Kerdeznem hogy mi a velemenyed a Meat and Nuts for breakfast-rol. Nem tudom hogy hallottal e mar rola de a kulfoldi guruk egyre tobben ajanljak a hagyomanyos zabpehej tojas helyet. Akar dietaban zsir egeteskor akar izom epiteskor. http://www.charlespoliquin.com/ArticlesMultimedia/Articles/Article/270/The_Meat_and_Nu t_Breakfast.aspx Koszi.
les001
Válasz
Sajnos azt, hogy amerikában mi van, kenhetjük a hajunkra.
2012-12-09 17:43:49
Bunny

Szia Bunny! Nem okosköcsögösködésből íro...

Kérdés
Szia Bunny! Nem okosköcsögösködésből írom, de úgy érzem, ezt muszáj tisztázni. A zene, amikor motorozol, az a Mississippi King (a Five Horse Johnson-tól). Bekavart a Mississipi Queen a Mountain-től, ami szintén egy kurva jó szám/előadó. (Ui.: Nem tudom hányszor fogom elküldeni ezt az üzenet, mert szarakodik az internetem.)
xfrank04x
Válasz

Hát ezt úgy konrétan elbasztam. De akkor már hallgasatok Queent is: One Vision. Ilyenek simán mennek a teremben.

A Missisipi Queen fasza, de az ilyen régi zenéket a nagyon primkó hangzás miatt annyira nem szeretem.

Egyszer jött meg.

 

2012-12-08 21:13:29
Bunny

(...) Szia Bunny! A Bbtv betét dal...

Kérdés
(...) Szia Bunny! A Bbtv betét dalai rendkivül alkalmasak motiválásra, csak a tököm kivan, hogy mindenféle boszorkányág szügségleltetik ahhoz, kideritsem, hogy éppen milyen zene ment az adott Bbtv-n. A videók végén nem lehetne 2mp-be előadó-cim kombinációt feltüntetni?
mclane
Válasz

Szia! A teremben vagyok, annyira jó, hogy írhatom újra a választ, mert szarakodik a wifi.

Kurva idegesítő nekünk még a BB.TV trekklistával is szarakodni, mégis teljesen igazad van, hiszen kötelességünk a zenei kultúra terjedését segíteni.

Különösen manapság, amikor ilyen droidgecik láthatók a tévében. Sőt, a termekben simán ilyen fost nyomnak, én pedig küzdök, de minden akaraterőmmel sem tudom nem azt mondani, hogy aki képes ilyenre edzeni az buzeráns.

Egyébként én egy reklámban láttam először ezt a nyomorékot és nem hittem el, hogy ilyen van, ezért utánanéztem, hogy igazi-e és kiderült, hogy nagy sztár.

A világ megérett a pusztulásra.

A BB.Tv zenei anyagát nem fogjuk a végére írni, mert az ultragagyi. De a trekklistát valahogy közzé tesszük, ha más nem, itt.

Annyit tudok fejből, hogy amikor az elején motorozok, a Missisipi Queen megy a Five Horse Johnsontól (ami az egyik kedvencem), mert azt a részt én tákoltam össze.

 

2012-12-08 09:57:30
Bunny

Hello Bunny! Egy gondolatot szeretnék...

Kérdés
Hello Bunny! Egy gondolatot szeretnék hozzátenni a mai jellemző gyorsangyorsan eredményt akarok jelenséghez Én idén nyáron álltam neki rendesen edzeni, avval a céllal, hogy 2013 nyarán majd jól fogok kinézni (semmi feszengés, csak látszódjon, hogy valami sportot azért űzök). Jöttek a kemény edzések, a rendes étrendre váltás, tápkieg, vitaminok, ahogy kell. Eltelt fél év, és rájöttem, hogy ez nem fog olyan gyorsan menni, ehhez idő kell! Így megvontam a vállam, és kitűztem 2014 nyarát a jól kinézésre. Nem tök mindegy, hogy plusz egy év múlva leszek jó? Addig is, minden egyes nappal, megdöntöm életem legjobb formáját. Nekem ez elég. Szóval minden türelmetlen emberkének üzenem, aki nem elégedett a fejlődésével, hogy gondolja át (és fogadja el), ide évek kemény munkáját kell belerakni! Üdvözlettel, Orlando
Orlando2003
Válasz

Szia! Hadd mondjak valami igen nagyképűt. Adj nekem hat hónapot, normális kajával, természetesen koxszal versenyformát hozok úgy, hogy sokkal vastagabb leszek mint most és rendesen száraz. Persze nem lenne egy bajnoki szint (adottságaim sincsenek hozzá), és dolgozni sem tudnék ennyit, de olyan változást produkálnék hogy beszarsz.  Meg tudom csinálni, bármikor. Akár megnyerhetnék egy lófaszversenyt külfödön, mint ahogy manapság divatos.Sőt, leürülve megnyerhetném a magyar bajnokságot, ott úgyis csak két induló van és esélyes, hogy a másikat az utcáról rángatták a színpadra. Ez nem a szokásos "ha nagy farkam lenne nem lennék kispöcsű gyökér" ábrándozás, hanem tény. Tudom, hogy képes vagyok rá, de még ha nem is lennék, nem gyenge csapat van mellettem.

De ha teszem azt lenne időm, AKKOR SEM csinálnám meg, mert úgy, hogy telebaszom magam koxsszal ez az egész kell a fasznak.

A sportban a lényeg a munka és a küzdés, nem a tükör előtti/faszbúk önimádat, nem a kamu címek. Amiért nem dolgozol meg, az annyit is ér. Minden annyit ér, amennyit küzdőttél érte. Miért lesznek a milliomos kis gecik drogosok meg öngyilkosok jó dolgukban? Hát ezért.

Pár fogyatékos már a BB.Tv kapcsán se fogta, hogy ugyan az élversenyzőink nem naturálok, de ott megvan sok-sok év kőkemény munkája. Egy Vörös, egy Kathi, egy Bohos, egy Kökény annyi csirkét meg marhát megzabált életében, amiből meg lehetne menteni az afrikai éhezőket. Ha jól emlékszem, a Kökény 10 év után kezdett versenyezni úgy, hogy kibaszott istenáldotta tehetség.

Úgyhogy nagyon jóllátod: egy év alatt nagyon sokat lehet fejlődni, de ne akarjunk világbajnokok lenni.

2012-12-08 09:03:35
Bunny

Szia! Rettentő izgalommal várom a vasárn...

Kérdés
Szia! Rettentő izgalommal várom a vasárnapi szemináriumot. Sose voltam még ilyesmin, sőt még sosem edzettem igazi edzőteremben sem. Itthon van egy kis kialakított termem itt szoktam edzeni. Úgy gondoltam, ha van rá lehetőség akkor kipróbálnám a termet, lenyomnék a szeminárium előtt egy edzést. Ez most hülyén fog hangzani, de nekem nincs ilyen csillivilli edző ruhám. Van egy régi pulcsim, mackónadrág, tornacipő, egyáltalán bemehetek így? :D Egyébként tök hihetetlen számomra, hogy a mai világban megalakult egy olyan hely ahol az ember zsebéből nem a pénzt akarják kihúzni, szóval hogy ingyenes ez az egész! Hatalmas tisztelet!
roob
Válasz

Szia! Izgalomra semmi ok, ez egy laza, kötetlen program lesz, szerintem nem leszünk sokan, így teljesen közvetlen a dolog.

A BB.Gymben szombat-vasárnap nyílt nap lesz, bárkli edzhet, teljesen ingyen.

Nem kell csilivili cucc, én is ezeréves edzőcuccban edzek, póló, mackó, edzőcipő megteszi.

Nyilván mi is ki akarjuk az emberek zsebéből húzni a pénzt, de nem ezen a hétvégén, hanem hosszú távon. De ez is csak azért, mert rengeteg pénzünk van benne és rengeteg pénzbe kerül a fenntartás. Én nem szégyellem megmondani, hogy padlón vagyok anyagilag a terem miatt, nem lesz karácsonyozás meg lófasz, de már elértük azt, hogy gyakran lemegyek, majdnem tele a terem és mindenki edz, jó a hangulat. Azt is megfigyeltem, hogy sokan járnak hozzánk, akik nagyon szépen edzenek.

Van olyan srác, aki a hatodik kerültből jár ide GYALOG. Igazi állat. 

Én is és a Béci is úgy gondoljuk, hogy ha tudunk valami tenni a sportért, akkor megérte.

Már lassan összeáll a dolog,persze még sok apró baszás van, a zene rendes szerkesztésétől a töobbi apróságig, de ahol most tartunk, az már valami. 

2012-12-07 23:19:36
Bunny

Szia! Egy 23 eves ferfinak mennyi vita

Kérdés
Szia! Egy 23 eves ferfinak mennyi vitaminra van szuksege? 1 sima multivitamin es melle 1000-es c vitamin, 1x 1x / nap az eleg?
fakee
Válasz
Edzési intenzitástólés testsúlytól függően 1-6g.
2012-12-07 23:11:16
Bunny

Szia! Azt szeretném kérdezni hogy az ily...

Kérdés
Szia! Azt szeretném kérdezni hogy az ilyen győri jóreggelt gabonakészítmények mennyire jók? mert az adatok szerint elég sok a szénhidrát benne.Köszönöm
czegen
Válasz
És a sok szénhidrát jó? Mert akkor ehetnél rögtön kristálycukrot.
2012-12-07 20:02:50
Bunny

hello! Pár napja aranyerem lett. Nem vé...

Kérdés
hello! Pár napja aranyerem lett. Nem vészes, már dokinál is voltam azt mondta amíg el nem múlik ne gyúrjak. Amit be is tartok, de ha visszahúzódik folytathatom majd? Nem guggolok és nem lábazok de még hasazás se. Fekvenyomok, bicepsz meg váll(utóbbi kettőt csak egykezes súllyal). Nem szeretném abbahagyni mert nagyon szeretem, de az aranyér meg mégse jó. Vélemény?
Sztyip
Válasz
Gondolskodj napi 5 liter vízíról, emeld a C vitamint 10 g--ra és edzz tovább, óvatosan.
2012-12-07 20:02:09
Bunny

Szia!Ez a sportolói mentalitás amit te i...

Kérdés
Szia!Ez a sportolói mentalitás amit te is hiányolsz, nem csak a testépítésből kezd eltűnni.Most beszélgettem egy barátommal 10 éve küzdősportoló elég komoly szinten. Mesélte hogy a fiatalok még egyeneset nem tudnak ütni már meccselni akarnak,meg a discóba verekednek hétvégente. És sajnos sok club nem tiltja ki az ilyeneket. Faszbúk: én is olvastam testépítő oldalakat egy darabig,de mindenki csak bemásolt valamit. Versenyzők is csak a tápkiegeket ajnározzák meg fotózkodnak a dobozokkal(biztos elvárja a szponzor) de saját gondolat nem sok olvasható. És olyan emberekbe csalódsz egy-egy post után, akiről azt hitted micsoda sportoló.Kellene még melléd pár komoly ember aki a sportolói mentalitást,az erkölcsöt és becsületet hirdetné a fiataloknak.Hogy rájöjjenek ez nem csak az izmosságról szól,nagyon nem.Üdv
HARDCORE77
Válasz

Szia! Kurvára nincs időm, a termet ganézom, de erre zsigerből tudok válaszolni, ugyanis pontosan erről beszélek, amit írsz: ez egy GLOBÁLIS probléma. A valós teljesítmény, a befektetett munka tisztelete, az alázat már nem létezik.

A faszbúk nevű pöcegödröt azért utálom, mint a szart, mert felülírja a természetes szelekciót. Eddig azért alapban a tehetségtelen szarok nem jutottak szóhoz, vagy legaláb meg kellett küzdeni a figyelemért. Most már semmi sem számít, a sok magát verő kis szar miatt teljesen természetes, hogy semmiért nem kell már megdolgozni.

Az általad említett dobozzal fozókodás jelenség is arról szól, hogy szerencsétleneknek SEMMI mondanivalójuk nincs, semmi érdekes nem történik velük és semmi nem érdekli őket. Mindez mindenkinek alanyi joga, de most van egy felület, ahol fennen lehet hirdetni ezt az elbaszott sekélyességet és én kurvára nem értem, miért érzik ezt annyian kötelezőnek.

Sport, munka, küzdés, becsület. Ezt kellene hirdetni. A faszbúkot tiltani kéne az iskolában, nem kötelezővé tenni, mint ahogy a barom tanárok csinálják.

Nálunk a BB.Gymben le van tiltva,

2012-12-07 15:47:57
Bunny

Üdv, \Faszbúk\ témával kapcsolatban írné...

Kérdés
Üdv, Faszbúk témával kapcsolatban írnék, mert amilyen divat lett mostanában, olyan divat is lett utálni itt az oldalon. Először is szeretném leszögezni hogy nem a gyökér vonalat képviselem sem az életben sem a facebookon, értem ezalatt, hogy nem vagyok drogos, nem cigizek, TV-ből áradó szennynek nem teszem ki magam, és Facebookon is gyakorlatilag csak azt látom ami ÉRDEKEL. Igazából ez a érdekel a kulcsszó, ami miatt írok, hogy a FB-ot lehet úgy is használni hogy az még neked is megfelelő lenne Bunny, ebben biztos vagyok. Sokan FB hallatán gondolom egyből a sok gyökérre asszociálnak, azonban ezeket egyáltalán nem kötelező bejelölni/visszajelölni.Én sem teszem. Lényegében 100%-ban gyökérmentesíteni lehet az FB oldalunkat és tényleg csak azok az információk maradnak vissza amik érdekelnek. Tök olyan mint egy táplálékkiegészítő, koncentrált formában vannak itt a hírek, nem kell nem tudom hány fele nézelődni az interneten,persze aki ezek után még akar az nyugodtan megteheti. Nem rábeszélni akarok itt senkit mert totál nem érdekel ki használja és ki nem, csak mostanában egyre több a FB szidó kérdés és szerettem volna rávilágítani hogy lehet ezt okosan is használni.
milan_9738e2
Válasz

Igen, jól látod, lehetne. Csak ehhez az kellene, hogy mindenki úgy használja.

Azzal viszont nem értek egyet, hogy ez jó, mert nem kell nézelődni. Az internetben a nézelődés a lényeg. Értelmes tartalom a faszbúkon? Meglepődnék. Még a shop.builder fazsbúk komunikációjának bratyizós-fogyatékos stílusán is behányok, meg a kötelező "nem tudunk mit írni, berakunk egy motivációs fost a jutubról" dolgon. Lehet hogy ez működik és ez lesz az emberek szintje, legalábbis kurvára igyekszik mindenki erre nevelni őket. Hát én maradok réteg szint és ha ez nem elég, kiszállok.

Tudod miért a faszbúkon bassza az anyját mindenki, főleg a testépítők?

Az interaktivitás miatt. Kirakják a képüket és várják, hogy jöjjejnek szopkodni őket, ez kell az elbaszott egójuknak. Kibaszott beteg világ ez.

A sok debil azt is kirakja, hogy milyet szart, aztán már nem találkozik a barátaival, mert már mindent közzétett, nincs miről beszélgetni. Bár egy közös drogzás még összehozza az embereket.

Itt azt edző válaszolban a faszbúkról érkező kérdező 100%, hogy degenerált.

 

2012-12-06 23:10:32
Bunny

Szia Bunny! Motorvásárláshoz szeretné...

Kérdés
Szia Bunny! Motorvásárláshoz szeretnék tőled tanácsot kérni. Konkrétan Kawasaki ER-6n-t néztem ki magamnak 2006 körüli évjáratban. Egy régebbi válaszodból leszűrtem, hogy nem vagy Kawa párti, de a tesztekben nem sok rosszat olvastam róla. (igazából nincs is sok minden róla a neten) Gondoltam megkérdezem a véleményed, hátha te többet tudsz róla. köszi
mvke
Válasz
Szia! Nagyon jó motor, bátran vedd meg, lehetőleg most, mert jó az ára!
2012-12-06 21:18:51
Bunny

Csaoo Bunny! Csupán előre szolok, ha n...

Kérdés
Csaoo Bunny! Csupán előre szolok, ha nagyon sűrű a napod, akkor töröld ezt, nem kell válaszolnod, annyira nem fontos, ha elfoglalt vagy nagyon... Tudom, hogy a shop builder-t nem te vezeted (már ha jól tudom) csak partnercégek vagytok, de tényleg kezdem azt hinni, hogy akinek nincs fészbukja, az manapság lemarad mindenről. Gondolok itt, az új akciójukra, valami Ezt kérem karácsonyra címmel van, ha jól emlékszem... Bár soha az életben nem nyertem semmit sem, de azért midíg megpróbálkozok az ilyen kis játékokkal, hátha mégis sikerül... persze ha nem facebookhoz van kötve. Azt is tudom, hogy ki vagyok én, hogy az én kedvemért csináljanak egy másik akciót, nem is ezt kérem... Csak kezd a fasz kilenni az egész facebookos társadalommal, mert lassan minden ott fog zajlani, és az anyakönyv mellé is kell egy facebook fiókot regisztrálni az újszülött csöppségeknek. Sokszor érzem magam kisebbségben, de nincs az az Isten, hogy regisztráljak oda, még ha fizetnének sem, és szerencsére a baráti kör is olyan, hogy nem kérünk belőle... marad ilyenkor a mérgelődés, vagy a leszarom tabletta bevétele, de azt most nem találom sajnos, azért is írok. Vagy tényleg ennyire kevés az az ember, aki nincs fent fészen, hogy már nem is számítanak? Vagy talán gondolják, hogy ha eddig nem regisztrált oda, akkor most majd fog? Nálam ez elvi kérdés, még ha fix ajándékokat is osztogatnának, akkor sem megyek oda fel, van nekem elég gondom, nem kell még több... Remélem nem érem meg azt a kort, ahol a munkához kell egy fiókot létrehoznom, mert akkor tudom, ott lesz a vég. Eddig is nagy hányás a mai világ, facebookkal meg még terjeszteni is lehet... csodálatos jövő felé nézünk. Na jó, befejezem, csak ennyit akartam, erről amúgy is órákon át lehetne beszélni. Köszi, hogy meghallgattál, remélem nem tartottalak fel nagyon. Minden jót, sok sikert, és kitartást ahhoz, amit csinálsz! ;) Egy lelkes olvasód, Szilárd
Szykla
Válasz

Szia! Jól tudod, a Shop.Builderhez nekem semmi közöm. Teljesen igazad van, de nem tudom a főfaszbúk faszt, a Colost meggyőzni arról, hogy nem kéne leszarni azokat, akik nem csak a tetves faszbúkot olvassák, hanem maguktól ellátogatnak a shop.builder és a bodybuilder.hu oldalaira.

Egyébként a BodyBuilder Gymnek is lett faszbúk oldala ma, olyan mint az én sajáto:, ki van rá írva, hogy utáljuk a faszbúkot mint a szart és senki se keressen ott. Az egész csak úgy jött, hogy atomatán tudja olvasni a twittert, azt meg használjuk apróságok közlésére, így pont leszarjuk az egészet, de eggyel több helyen talál meg a kereső.

Van egyébként egy mondásom. Találkozok pl. egy ismerős versenyzővel, mondom neki, hogy küldjön képet, erre beközli, hogy kint van faszbúkon. Szó szerint azt szoktam mondani, hogy bazd meg a faszbúkodat. Vannak partnerek, pl. a Scitec, akik bizonyos dolgokról kurvára nem szólnak, a saját termemben megrendezett rendezvényt én tudom meg utoljára, és meglepődve közlik, hogy de hát kint van faszbúkon.

Ilyenkor mondom el mindenkinek: ha eljön az az idő, hogy nekem a tetves faszbúkot kell nézegetnem az információért, akkor fogom ezt az egészet a picsába abbagyni és elmegyek burkolónak vagy péknek, leszarom.

2012-12-06 18:52:42
Bunny

Szia Bunny! Érdeklődni szeretnék, ho...

Kérdés
Szia Bunny! Érdeklődni szeretnék, hogy a december 9-i Alapismeretek szeminárium 12 órától, vagy (a banner/flyer szerint) 14 órától fog kezdődni. Előre is köszönöm a választ, ehhez igazítanám a vasárnapi elfoglaltságaimat.
ppgyula
Válasz
Szia! Na most egy igen hosszút káromkodtam. A banner el lett baszva, 12:00 az időpont.
2012-12-06 13:14:44
Bunny

Szia Bunny!(...) Rég láttam a \vásznon\,

Kérdés
Szia Bunny!(...) Rég láttam a vásznon, azért érdeklődök.
Őrnagy
Válasz
És ez nem volt gyanús?
2012-12-06 13:12:23
Bunny

Szia Bunny! Az volna a kérdésem, hogy az...

Kérdés
Szia Bunny! Az volna a kérdésem, hogy az esti lefekvés előtti zsírszegény túrót laktózallergiásként (tejcukorérzékenyként) le szabad cserélni FÉLZSÍROS (egyébként jó minőségű magyar) LAKTÓZMENTES túróra? A hangsúly azon van, hogy laktózmentes túró csak félzsíros formában kapható (legalábbis eddig csak olyat találtam). Köszi! Azota kitoltottem az adataimat :)
van_koeverden
Válasz

Tömegeléskor ez nem olyan nagy probléma.

Más: kérdezték mélben, hogy a hétvégi szeminárumok a BB.Gymben ingyenesek-e. Természetesen igen!

2012-12-06 10:07:55
Bunny

Szia. Melyiket preferálod jobban a két k

Kérdés
Szia. Melyiket preferálod jobban a két kiegészítő közül edzés után? Jumbo professional vagy whey protein vitargoval? Köszönöm! Krisz
Vkrisz84
Válasz
Én személy szerint Whey protein + vitargo.
2012-12-06 00:05:01
Bunny

Szia! A minap vettem egy fittness pont ...

Kérdés
Szia! A minap vettem egy fittness pont üzletben 1 doboz vitamint és 1 crea-bomb 660g osat... hazaértem felbontottam a gyári csomagolásokat! Minden a helyén a jelzések a fóliák és a doboz teteje alatt lévő fólia is a helyén...miután levettem a vitaminról minden rendben volt megszámoltam és megvolt mindegyik kapszula...viszont miután felbontottam a crea-bomb ot észrevettem h nincs teljesen megtöltve csak kb a 3/4 ig...ez nem is lenne baj de a kreatinom tetején 1 külön bontatlan lezárt tasakban ami kb egy tenyérnyi. Jól kivehető felirattal silicium gel - do not eat...nemtudom mire véljem hasonló dobozokban sosem találkoztam ilyesmivel...sem bcaa xpress ben sem glutamine sem más hasonló termékekben.! Szóval ezért rabolom az idődet és szeretnék válasz kapni arra h most fogyaszthatom-e a terméket vagy sem?
marianna_4dca50
Válasz

Szia! A kis tasak funkciója valóban az, hogy ne edd meg, de másodlagosan magába szívja a nedvességet, hogy ne a termék tegye ezt. Gyord fejszámolás után úgy gondolom, hogy jelenleg kb. 3.456.755.322-féle termékben található nedvesség felszívó tasak, de lehet hogy tévedek. Az viszont már-már művészet, hogy még nem találkoztál ilyennel.

No para. A kreatin nedvesség hatására öszeáll kővé, bontatod csákánnyal, ezt pedig nem szeretné a gyártó.

A 3/4-ig töltött dobozt hadd ne magyarázzam el, de valahol ott van a kutya elásva, hogy nem gyártanak minden egyes termékhez külön dobozt.

2012-12-06 00:04:19
Bunny

Szia! Ne haragudj hogy megint zaklatlak

Kérdés
Szia! Ne haragudj hogy megint zaklatlak Csak a kérdésem felől érdeklődnék.. amit legutobb feltettem. Köszi szia
denes_67f700
Válasz
Gőzöm sincs, melyik a kérdésed. Használd a fantáziád, hogy én vajon mindenkit fejben tartok-e?
2012-12-05 14:11:22
Bunny

Üdv Bunny! Annyi lenne a kérdésem, ho...

Kérdés
Üdv Bunny! Annyi lenne a kérdésem, hogy szoptatós anya szedhet-e multi pro-t? A terhesség idején feleségem leállt a fent említett termékkel, mert több helyen olvastuk, ill. hallottuk, hogy a nagyobb dózisú A vitamin bevitel árt a magzatnak. Most a szoptatás ideje alatt van bármilyen akadálya szerinted, hogy szedje a multi pro-t? Előre is köszi: Sznefru
sznefru
Válasz

Szia! Ne foglalkozzatok az idióta dogmákkal, hogy árt a vitamin a gyereknek, meg túl nagy lesz. A tápanyag KELLa nomrális fejlődésnek és a gyerek tápanyagát az anya nevű üzem állítja elő, ami nem fog menni fingból.

2012-12-05 14:10:43
Bunny

szia Bunny! Lehet, hogy kicsit butusk...

Kérdés
szia Bunny! Lehet, hogy kicsit butuska a kérdés, de az őrölt zabpehelynek (zabpehelyliszt) magasabb a GI-je, mint amikor az ember normális zabpelyhet eszik? Másik kérdésem, hogy lefekvéskor 125g zsírszegény túró egy adag fehérjeporral mehet? Vagy kicsit korábbra kellene tennem?
attila_bf285f
Válasz

Szia! Az őrölt zabpehely nem biztos, hogy egyenlő a zabpehelyiszttel, én gyári lisztet nem használnék. A darált zab GI-je valószínűleg magasabb, mert könnyebb emészteni, de ez nem gond. A zsírszegény túró levekfés előtt pont jó.

2012-12-05 13:02:00
Bunny

Szia Bunny! Azzal kezdeném hogy elolvast...

Kérdés
Szia Bunny! Azzal kezdeném hogy elolvastam az alap ismereteket. Nagyjából képben is vagyok hogy mit kéne tennem de több dolog is nehezíti nekem a dolog azt a részét hogy megnézem csinálom megeszem! A legfőbb nehézség az hogy én igazából főleg egy másik sportban (Downhill kerékpározásban) vagyok érdekelt és egy sérülésből épülök fel, illetve a jobb kezem volt sérült azt már kisebb fájdalmak mellet tudom használni, de a hátam is sérült annak még bőven regenerálódnia kell de edzeni edzhetem de csak olyan gyakorlatokkal amelyeknél a a derekam nincs igénybe véve. Most 60 kg-vagyok és következő versenyszezonig szeretnék hízni nem mondok számokat amennyit csak lehet mert fogytam is és még az eredeti kb 65kg-s súlyomhoz is szerettem volna felszedni használható és nem csak mutatós izomtömeget, szóval a lemaradás nagy. A kérdés az lenne hogy te melyik edzés tervet ajánlanád nekem az itt lévő minták közül és melyik gyakorlatokat végezhetném a hátammal??? ? És hogy mely étrendkiegészítők lennének az esetemben a leg célratörőbbek mert ha elolvastam az alapokat ha nem ebben a témában nálam még mindig nagy a káosz és a bőségzavar!? Nagy respekt a honlapért meg a munkásságodért reméllem nem kérdeztem túl ostobát!
peter_Aron_be85f3
Válasz

Szia! A downhill miatt nem lenne szükséged specifikus edzésre (bár neked még kifejezettebben a magas ismétlésszámot javaslom), de a sérülés már komoly probléma. 

Amit tenned kell az mindössze annyi, hogy megnézed, melyik gyakorltnál érzel fájdalmat és ahelyett végzel mást, vagy akár kiiktatod az egészet, amíg nem javul.  

Az étrendkiegészítő a multivitaminnál kezdődik: javaslom most a monster vagy jumbo pakot, hogy gyorsabban regenerálódj. Emellé edzés utáni tejsavó fehérje és szénhidrát kell, ez utóbbiból a Full Force Super Carb Fast a legjobb megoldás.

2012-12-05 12:59:53
Bunny

Szia Bunny! Nem kérdezni szeretnék, c...

Kérdés
Szia Bunny! Nem kérdezni szeretnék, csupán többi BBTV adás mellett kiemelten gratulálni a legutolsó (89.) rész végén Tőled elhangzó dolgokra. Hihetetlen módon vagy képes gondolatokat, gondolatmeneteket elindítani a nézőkben. Maguk a dolgok is, amiket elmondasz hatalmas tartalommal bírnak egy reális és normális gondolkodásra képes embernek, de én azt gondolom, hogy az igazi értéke és lényege ennek az, hogy gondolkodásra bírja azt, akihez szólsz. Aki pedig nem befogadó képes ilyen dolgokra, annak teljesen mindegy, hogy mit mondasz, vagy bárki más mit mond neki, az szimplán egy segg és az is marad. Bár ezt Neked nem kell ecsetelnem, nap mint nap találkozol ilyenekkel. Száz szónak is egy a vége, még egyszer gratulálok Neked, és a legnagyobb tiszteletem, hogy képes vagy valamit ADNI az embereknek, akik figyelnek Rád! Üdv. D.
daniip
Válasz

Szia! Örülök hogy tetszett. Bármilyen hihetetlen is, én egy nagyon gondolkodó, filozofálgató típusú ember vagyok és nagyon sokat gondolkozom azon, hogy jól csinálom-e. Már csak azért is, mert szerintem egyértelműen a széllel szemben pisálok. Zombiháború van, jönnek az agyhalottak, sőt, mindneki agyhalottakat nevel. És ugyan senki sem választott Mózesnek, de mégis úgy érzem, kötelességem valamit adni. Le is szarhatnám, gyárthatnék szemetet, de én és a kis csapat mögöttem hiszünk valamiben. 

2012-12-05 12:54:45
Bunny

Udv, Erdeklodni szeretnek ,hogy lesz ...

Kérdés
Udv, Erdeklodni szeretnek ,hogy lesz esetleg szeminarium ket unnep kozott ? Sajnos kulfoldon elek de az unnepekre hazautazom igy szivesen tiszteletemet tennem nalatok .
karoly_b9afcb
Válasz
Megoldjuk!
2012-12-05 12:47:43
Bunny

Szevasz Bunny! Szerintem ezt látnod kell

Kérdés
Szevasz Bunny! Szerintem ezt látnod kell!:D https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dtXFThyr764
alphakennybody
Válasz

Szia! Már láttam, kegyetlen, az ember ilyenkor nem tudja, hogy röhögjön vagy sírjon.

Nagyon durva egy ilyet esni, főleg az a sokkoló, hogy egy ilyen hülyeség miatt. Én is csaptam már le majdnem dobozt tesztmotorról, de nem így, hanem araszoltam szűk helyen. Ez azért nagyon balfasz húzás volt kimenni egy ilyen helyre. Remélem a srácnak nincs baja. Amúgy profi tesztpilóta és már ő is röhög az egészen. A motor kevésbé.

2012-12-04 12:14:28
Bunny

Szia! Diétán vagyok és reform zsírégető

Kérdés
Szia! Diétán vagyok és reform zsírégetőt szedek, ehez passzol a Lean Boss? Nem derült ki egyértelműen számomra. köszönöm válaszod
vikings63
Válasz
Gond nincs vele, de sok értelmét nem látom. Inkább ruházz be plusz L karnitinra.
2012-12-03 23:14:32
Bunny

Szia! A kacsazsír megfelelő főzésre? Bír

Kérdés
Szia! A kacsazsír megfelelő főzésre? Bírja a hőkezelést? Köszönöm! Krisz
Vkrisz84
Válasz
Szia. Teljesen mindegy, mert élből szar.
2012-12-03 21:18:29
Bunny

Szia Bunny! Megneztem a legutobbi BBTv ...

Kérdés
Szia Bunny! Megneztem a legutobbi BBTv t es eszembe jutott egy jopar evvel ezelotti onmagam, ez most igy nagykepuen hangzik de nem azt akarom mondani ezzel hogy ahol Te most jarsz ott en mar jartam, nagyon nem. Dobbenten altam es neztem hogy bir el a fold ennyi debilt? Minden lehetoseget megragadtam hogy elmondjam nem jol csinalod ebbol baj lesz, nem a lenyegre gyursz oreg, sajat fejedet dugod a hurokba mert nem nezel a sorok koze, stb stb, nem ragozom. Egyszeruen olyan iramban kellett lehulyezni az embereket, hogy az elkeserito. A kep tavolrol hogy nezett ki? All egy majom aki azt hiszi mindenkinel jobban tudja es mindenkit lehulyez. Nagyot fordult a vilag, mostanaban nem hangszalra hanem csuklyasizomra gyurok, kerdez elmondom, nem erti megvonom a vallam. Segiteni kell az embereknek, de megmenteni nem lehet oket. De aztan rajottem hogy nem is kell, vegulis mi folyik itt? Nehanyan a konnyebbik utat valasztjak, elfogadjak az ingyen ebedet, a meg debilebbek pedig buszkek is ra. Csakhogy az ingyen ebedben benne van a horog. Eleinte jobban haladnak mert nem kell dolgozzanak a kajaert, raernek szaladgalni es villogni. Aztan eljon az ido es a horgasz rateszi a huvelykujjat a damilra es nyomni kezdi szep lassan a feket, nem azert lassan mert jofej, hanem azert hogy ne szakadjon ki a horog. Itt kezdodnek a nehezsegek az eletben. Azok akik ernek valamit itt elgondolkodnak homlokonbasszak magukat vesznek egy nagy levegot es kiszakitjak a horgot. Am ez rohadtul faj. Es vannak akik meg mindig megprobalnak sunnyogni, nyafogni, na ok mennek a levesbe. Egy a lenyeg, nincs itt semmi baj. Termeszetes kivalasztodas ma is van, csak nem az oroszlan esz meg. Embernek maradni, ez a lenyeg, amilyen iramban satnyul a dolog elobbutobb a levesnekvalonak se lesznek jok, akkor megint erteke lesz az embernek. Bocs a hosszu blablaert, tovabbi sok sikert.
albertcsaba
Válasz
Hát Csaba, ez egy kurva jó írás, nagyon igaz!
2012-12-03 20:56:17
Bunny

Szia! Egyik haverommal azon vitázunk, ho...

Kérdés
Szia! Egyik haverommal azon vitázunk, hogy mell-váll vagy mell-bicepsz -e a jobb párosítás. Nekem ésszerűbbnek tűnik a vállat megedzeni mell előtt, így kevesebbet dolgozik a váll a nyomásoknál. Haverom szerint viszont ha nem edzem meg a vállam, nagyobb súllyal tudnék dolgozni, így jobban is fejlődne. Mindkettőben van valami, ezért vagyok kíváncsi a véleményedre.Köszi!
andras_3c3d4b
Válasz
Szia! Kérdezd meg a haverodat, hogy mi értelme nagyobb súllyal dolgozni melledzésen úgy, hogy besegít a vállad?
2012-12-03 20:34:38
Bunny

Szia Bunny! Érdekelne a véleményed a köv...

Kérdés
Szia Bunny! Érdekelne a véleményed a következő témában. Első éves egyetemista vagyok, és elgondolkodtam, hogy otthagyom az egyetemet és inkább szakmát tanulnék. Ez a szakma személyi edző vagy grafikus lenne. Szerinted érdemes személyi edzőnek tanulnom? El tudnék vele helyezkedni? Vagy inkább válasszak a másik kettő közül? Válaszodat és egyben segítségedet előre is köszönöm.
pogacsd
Válasz

Szia.Nincs időm, de erre gyorsan válaszolok. A személyi edző egy tré szakma, egy vicc, úgy nagyjából a hülyék mennek személyi edzőnek, akik másra nem jók. (Kivéve persze a versenyzőket, akiknek kézenfekvő megélhetés.)

Személyi edzősködésből hosszú távon megéllni nem lehet. Más most a világbajnokok és a személyi edzők országa vagyunk, gondolj bele, mi lesz tíz év múlva. Inkább próbálkozz grafikai területen, keress sok pénzt és edzz magadnak.

Egyébként én szakmunkát tanulnék. Burkolás, villanyszerelés stb. Manapság ezek 110%-a tróger, elég komoly igény lenne szakemberekre.

2012-12-03 14:59:41
Bunny

Szia. Köszönöm az eddigi munkádat, soka...

Kérdés
Szia. Köszönöm az eddigi munkádat, sokat segitettél. Kérlek rakd ki, gyorgycsatlos nak tudok talán segiteni, énis külfödi vagyok és mégis megoldottam hogy tudjak rendelni a shop.buildertől. gyorgycsatlos , ha esetleg ukrajnába élsz, akkor irj nekem, és tudnák segiteni. szebiii@citromail.hu 2012-12-03 10:25:22 Szerintem heti háromszor kéne szarni is, az ilyen hülyéknek meg levegőt venni. Bunny 2-3 éve egy másik terembe jártam, és ott igen sok Elmélet született arra, hogyan Gyurjuk ki magunkat. Az egyik srác vissza tartotta ha szarnia kellett, és csak másnap ment üriteni, mivel igy jobban fog hízni(nem izmosodni). További jó munkát.
szebiii
Válasz
ÁÁÁ, ez kész! :DDDDD
2012-12-03 14:35:57
Bunny

Szia Bunny! Nagyon profi és ízléses l...

Kérdés
Szia Bunny! Nagyon profi és ízléses lett a gym. Az ajtón levő (edzőcipő kötelezős, papucsban belépni tilos) matricákat pedig kötelezővé tenném mindenhol. Azt hiszem így kell kinéznie egy teremnek. Kár hogy nem lakom egy picivel közelebb.
matyas_0eb52a
Válasz

Köszi! Meg is írtam a Cedricet a blogra:http://edzoterem.blog.hu/2012/12/03/cedri c_mcmillan

Aki twitterezik, annak érdemes követnie, mert sok baromságot fogunk kiírni.

2012-12-03 14:31:29
Bunny

Szia Bunny! Haverom küldte ezt a cikket ...

Kérdés
Szia Bunny! Haverom küldte ezt a cikket és gondoltam, ha már elsősorban szórakoztató jellegű a rovat akkor ez igazán ide való :D Király Viktor durván kigyúrta magát és hatalmas bicepszet növesztett 5 edzés alatt: http://www.hir24.hu/szines/2012/11/30/viktor-durvan-kigyurta-magat-ime/ Én konkrétan sírtam a röhögéstől.
stero666
Válasz
Nem vagy ezzel egyedül, én diplomatikusan nem mondok semmit, mert szerencsére nem írták, hogy nálunk edz, de úgy néz ki, igen.
2012-12-03 14:03:29
Bunny

Szia.nagyon jo hogy osszefoglaltad a tud...

Kérdés
Szia.nagyon jo hogy osszefoglaltad a tudasod a kapszula formajaban ez varhato volt.megszereznem 16 eves unokatestveremnek.de nem sikerul a letoltes click utan semmi se tortenik.lehet amiatt hogy nem magyarorszagon tartozkodom.na mindegy a lenyeg hogy megrendelnem.hogyan tudnam kulfoldre?
gyorgycsatlos
Válasz
Szia! Elvileg működnie kellene, próbáld meg másik böngészővel. A megrendelésről a shop@builder.hu-n tudsz érdeklődni. Én csak megírtam, a kiadás és terjesztés nem az én asztalom. Tudomásom szerint Amerikába, Kanadába, Japánba és egyéb lehetetlen helyekre is küldtek belőle.
2012-12-03 13:10:36
Bunny

Szia Bunny! Ma megtudtam egy női fórumon...

Kérdés
Szia Bunny! Ma megtudtam egy női fórumon, hogy a fehérjeporok szintetikus cuccok, teljesen feleslegesek. Túlzott fogyasztásuk, mindenféle funkciós zavarokat okozhat a májban, vesében, belekben. Az edzőtermekbe járókat pedig meg lehet nézni, hogy akik ilyet isznak, mind kiütésesek. Heti (nem nem napi) 3x (!) bőven elég fehérjét enni, természetes forrásból. Gondoltam megosztom veled ezt a hírt, hogy te is képben legyél már. ;-) :-D Kedvem lett volna odaírni, hogy a heti 3X történő fogyasztás pedig, funkciózavarokat okozhat az agyban, de úgysem értené. Vagy nézze már meg a modell lányokat, de arra meg ráfogná, hogy photoshop vagy nem is szépek.
andor555
Válasz
Szerintem heti háromszor kéne szarni is, az ilyen hülyéknek meg levegőt venni.
2012-12-03 10:25:22
Bunny

Üdv! Elgondolkoztam azon, hogy mi szüksé...

Kérdés
Üdv! Elgondolkoztam azon, hogy mi szükség van a táplálékkiegészítőkre (a fehérjékre és CH koncentrátumokra gondolok). Azon kívül hogy gyorsabban felszívódnak, mi hasznuk van?
alin
Válasz
Az nem elég, isten barma?
2012-12-02 23:29:39
Bunny

Szia Bunny! A Thomas Scheu-os szeminári

Kérdés
Szia Bunny! A Thomas Scheu-os szemináriumról lesz valami infó? Ugyanilyen lesz mint ez a Cedrices volt?
sokaadik
Válasz

Szia! Nem, szerintem rövidebb lesz, valszeg azt egy-az-egyben a teremben tartjuk, de még nem tudom.

VASÁRNAP 14.00 TÓTH DANI SZEMINÁRIUM!

Dani jelenleg kibaszott nagy, többet nem is mondok.

Előtte 12.00-kor én fogok egy alapszintű szemináriumot tartani alap edzéstechnika, kaja, tápkieg témában.

Semmiféle regisztráció nem lesz.

2012-12-02 23:29:00
Bunny

Szeva Bunny, az utolsó BBTV végi kiábrá...

Kérdés
Szeva Bunny, az utolsó BBTV végi kiábrándulásod a body-ból és a funkcionálisabb edzés felé fordulás nem előszele-e valami trendibb crossfit-ezgetésnek, mert ha már úgy is teljesen padlóra küldted a Radnai Tamást a weboldalával és lllés Norbival együtt, szívesen venné az említett szakág, hogy nem csak annyi infót kap a web-en, hogy 1500Ft egy alkalom CF óra és a body-sok gyökerek, hanem a te BBTV-s stílusodban kiveséznéd a body-sok által ismeretlen gyakorlatokat legalább egy telejes BBTV-nyi terjedelemben, köszi .
bodo
Válasz

Szia! A funkcionáli edzés nem hülység, de én azt is trendi majomkodásnak érzem. Nem fogok elfordulni a bodybuildingtől, de azt hiszem, most feltaláltuk a funcionális bodybuildinget, ami azt jelenti, hogy a sportolás miatt edzel, nem azért, hogy feszengj másoknak.

Crossfittel és egyebekkel nem akarok foglalkozni, főleg a csináljunk szar fogású dolgokkal idióta edzéseket, hátha megsérülünk vonallal, meg a négerek tolódzkodnak félmeztelenül a játszótéren vonallal sem. A padlóra küldést nem értem.

2012-12-02 18:50:24
Bunny

tiszteletem Mester! Hatalmas arc vagy...

Kérdés
tiszteletem Mester! Hatalmas arc vagy és sokan örülhetünk, hogy lehet egy olyan példaképünk, mint te! Lenne egy kicsit bulvárosabb kérdésem. Szerinted Dwayne Johnson a kurva jó genetikájának és kitartásának köszönheti azt ahogy kinéz, vagy egy ilyen formát már csak szteroiddal lehet elérni? Én amennyit tudok róla, hogy nagyon komolyan veszi, mint az edzést, mint a táplálkozást. Kíváncsi lennék a véleményedre, de az egész emberről.
sparta300
Válasz
Szia. Kiábrándíó hírem van: Dwayne Johnson nem néz ki jól és nincs kurva jó genetikája. De ez nem is szempont, mert nem testépítő. Sajnos nem tudok róla semmit. De a Welcome Zo The Jungle aka The Rundown (magyarul azt hiszem az Amazonas Kincse)az egyik kedvenc filmem.
2012-12-02 13:39:58
Bunny

Ja-ja-ja, tetszett a monológ, csak kár, ...

Kérdés
Ja-ja-ja, tetszett a monológ, csak kár, hogy az elején szereplő fekete csaj kicsit ellentmond az egésznek. Valahogy a Majkás videoklipp mizéria jutott eszembe!
Szacsics
Válasz
És úgy mégis hogyan mond ellent, igenhülye?
2012-12-02 08:34:50
Bunny

Szia Bunny! A bbtv 89 utolsó 10 perce

Kérdés
Szia Bunny! A bbtv 89 utolsó 10 perce volt a legjobb monológ szerintem a bbtv-k történetében! Gábor
tuzi65
Válasz

Köszi! Más kérdés, hogy a Huminak alig sikerült lelőnie a poént azzal, hogy a motoros klipet elé rakta, fogom a fejemet.

2012-12-02 00:01:11
Bunny

Mi történt a bbtv-vel? Új kamera? Vagy c...

Kérdés
Mi történt a bbtv-vel? Új kamera? Vagy csak a környezet miatt van ilyen látvány világa? Különösebben nem érekel a minőség, a tartalom a lényeg, de ezt most nagyon ütős profi szintű lett. Így tovább, köszönjük!
roob
Válasz

Erről írhatnék egy hosszabb monológot. A BB.Tv látványvilága nem olyan, mint amilyet szeretnénk (és nem szeretnénk olyat, ami ma trendi), mert nincs elég időnk. Ez az 1 hónap az adások között nem full a BB.Tv-vel telik, ezer más dolgom van.

De a dolog nem innen indul: a szereplők sem színészek, nem tudunk úgy dolgozni, ahogy szeretnénk, senkinek sincsi ideje sem annyi.

A helyszínek azonban általában katasztrofálisak, kivéve a debrecemni Active Fitnesst, ahol nagyon jók. Gyakran forgatunk a Flex Gymben, amely hiába jó terem, ha a fényviszonyai nagyon rosszak. Ugyanez a helyzet a Fitness 2000-el: körben ablakok. Ez azt eredményezi hogy kiég  a kép:  nagy fehér háttér előtt sötét folt látszik a szereplőkből. Be lehetne ezt világítani, de nagyon nehezen lenne jó a kép, ilyen helyeken, ahol sok az ablak, éjszaka kell forgatni, vagy télen, vagy be kell sötétíteni, az a biztos. Na most ez nem éppen megvalósítható, de az sem, hogy a húszkilós lámpszettet cipeljem magammal és hosszabítókat húzógassak keresztbe egy működő teremben. Illetve ez megvalósítható lenne, de nincs időnk ezzel tökölni.

Ezt a képet a Hirling Bálint lőtte, de a helyszínt én választottam és akkor mentünk fotózni, amikot esős-felhős idő után sütött ki a nap és tudtam, hogy azon a helyen gyönyörű fények lesznek.  

Ezen nagyon múlik a látvány, de ez általában a szerencse kérdése. A BB.Gymet ezért találtam ki, hogy ott mindig tudjunk megfelelő viszonyokat csinálni. Nekem ez nem bevételi forrás, hanem munkaeszköz.

Ennek ellenére minden ellenkezésem ellenére átálltunk egy ideje HD-ra. Nagyon jó minőségű DV AVI-t rögzítő kameráink voltak, de az egyik 300e forintos kiskameránk is jobb képet tud, mint az anno 1,3 millió forintos profi kamera, ráadásul elegem lett a szalag beírásokból és a konvertálgatásból, de főleg az igazi szopásból, a drop-outos anyagokból.

A HD ráadásul jobban manipulálható a nagyobb felbontás miatt, bele tudsz pl úgy nagyítani, hogy nem lesz gáz a kép.

Nem tudom melyik részre gondolsz látványvilágban, ez azért sokat elárul. Arra sem emlékszem, mi van a mostani részben, de azt tudom, hogy a motorost 2 hónapja fel akartam venni, és természetesen megint nem volt időm kitalálni rendesen, mit akarok mondani, és utólag jutott eszembe, hogy egy csomó dolog kimaradt.

2012-12-01 22:48:33
Bunny

Szia Bunny! Nem akarok puhapöcsnek tűnni...

Kérdés
Szia Bunny! Nem akarok puhapöcsnek tűnni, de erősen hiszem, hogy az vagyok. A kérdés: a lábtolás nem helyettesítheti a guggolást teljesen, ugye? Tehát guggolni mindenképp kell, tök mindegy, hogy lábtolózik-e valaki még mellé...?
SuperCharger
Válasz
Szia. Én azt hiszem, megfelelő gépparkkal már nem kell guggolni. De azért guggolj, ha nincs ízületi problémád.
2012-12-01 22:26:56
Bunny

Builder.Hu | Edzés | Versenyek | Képek | Videók | Erősember | Étrend | Sztárok | Edzőtermek


Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
%
4 kg 
 / 4.1
19%   15 990 Ft  
12 990 Ft
30 kap. 
 / 5.0
 
4 190 Ft
30 pak. 
 / 4.7
11%   6 190 Ft  
5 490 Ft
500 gr. 
 / 4.8
 
3 990 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104379 fénykép található.
Superbody 2012

Fischer Zsolt
Superbody 2012 Fischer Zsolt
V. INBA Naturál Testépítő Nemzeti Bajnokság
V. INBA Naturál Testépítő Nemzeti Bajnokság
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
BB.Tv Episode #65.
BB.Tv Episode #65.
EVLS Prága Pro 2013
EVLS Prága Pro 2013
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink
BB.Tv - Nem kislányoknak!

Builder Gasztro - Főzőműsor testépítőknek

BB.Rádió - 100% Drugs Bunny

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....