Logo
Superbody 2020, november 7. Kongresszusi központ

Drugs Bunny Edző Válaszol Archívum

 
2012 február kérdések-válaszok - Drugs Bunny Edző Válaszol

Kedves edző Úr ! Először is meg kel hogy...

Kérdés
Kedves edző Úr ! Először is meg kel hogy köszönjem, hogy tipikus nőnek tituláltál. Egy egyrészt hízelgő. Másrészről viszont elgondolkodtató a válasz további része. Azt hiszem van itt egy pár kérdés, ami szolgálhat "elrettentő példaként"tehát nincs szükséged arra, hogy minden egyes megválaszolt kérdéssel példát statuálj az én kérdésemmel és másokéval is , mégis megtetted, és megteszed. ha arra van erőd hogy ilyen módon válaszolj ,akkor miért nem tudod ezt megtenni kicsit empatikusabb módon? Nem vonom kétségbe a tudásodat, és a tapasztalatodat, csupán arra lennék kíváncsi,: ha ennyire idegesítenek az emberek, és az idióta kérdéseik, minek van ez a rovat? Miért csinálod? nem értelek, de most őszintén. NYilván van egy két degenerált barom, de szerintem az én kérdésem nem tartozott ezek közé. Ezt szerintem be kellet vállalnod, hogy nem mindenki olvassa el az egész weboldalt a kérdezés előtt. Az emberi faj már csak ilyen. Főleg a Nők. Én is emberekkel dolgozom, de sosem mondom azt hogy: na várj előveszem az idiótáknak tartogatott kézikönyvemet és kinézem a választ:) Na minden esetre akkor elnézésedet kérem a kérdésemért, a válaszodat tudomásul veszem, de az önérzetem nem nyugodhatott ameddig nem reagálok . és még valami: NEM adom FEl ! Csak a kis kezdő kérdéseimet majd mástól megkérdezem, vagy ahogyan mondtad utánaolvasok. Remélem pár hónap mulva ha már tapasztaltabb leszek lesz olyan kérdésem, amit meg lehet tőled kérdezni. EZ akár lehet egy cél is :D Üdv.
Edzosbibor
Válasz

azért, mert leszarom a parasztokat, akik nem hajlandóak betartani a felhasználás feltételeit és idejönnek például kamu regisztrációval. ha elolvastad volna amit kell, akkor tudnád, miért csinálom, addig a szintig, amíg tudnod kell. ezen felül semmi közöd hozzá.

nyugodj meg: nem csak te és a hozzád hasonló beképzelt tahók kérdezik meg, hogy miért csinálom, hanem a normális olvasóink/kérdezőink is, akik csodálkoznak, hogy bírom ezt a sok zsírparasztot. 

leszarom, hogy mit dolgozol, kérdeztem talán? majd ha az ügyfelem leszel és fizetsz, lehetnek elvárásaid. még jó, hogy te teszel nekem szívességet. ez egy ingyenes, de felétlelekhez kötött szolgáltatás. le van írva a parasztoknak is, nem csak a normálisaknak, ez az ún. szabályzat. nem tanította meg anyád a viseldedés mellé azt sem, hogy a szabályzat el nem olvasása nem mentesít, ugye? a hozzád hasonló tahók valóban azt hiszik, hogy ha valamit nem olvasnak el, az rájuk nem vonatkozik?

nem az egész weboldalt kell elolvasni szerencsétlen hülye, hanem ami az orrod elé van téve, neked előre meg van írva, amin már akkor dolgoztam neked, amikor a sötét agyadban még fel se merült, hogy kérdezz. remélem a seggedet azért nem kéne kinyalnunk. a sok el nem olvasó "főleg a nők" hülye nem nekem akar jobban kinézni, hanem magának. ha szarik bele az egészbe az az ő baja.

tőlem ne kérdezz többet, hülyékkel nem foglalkozom, bármilyen beképzeltek is. remélem sok ugyanolyan pofátlan, gyökér ügyfeled lesz, mint amilyen te vagy. te viszont beszoptad, mert kénytelen vagy velük foglalkozni. én nem.

te már akkor feladtad, amikor ezzel a hozzállással erőlködni kezdtél. semmit nem fogsz elérni. maximum te leszel a legújabb miattam besérült szerencsétlen hülye a sorban.

2012-02-29 20:53:35
bunny

Köszönöm a gyors választ! Még annyit kér...

Kérdés
Köszönöm a gyors választ! Még annyit kérdeznék, hogy milyen legyen a feltöltési időszak (már ha 1 hét esetében lehet ilyesmiről beszélni), mennyit szedjek belőle?
rft100
Válasz
nyilván 1 heted van, a töltés meg rá van írva a dobozra.
2012-02-29 14:42:04
bunny

Szia! Ha jól tudom a kreatin szedése ...

Kérdés
Szia! Ha jól tudom a kreatin szedése segít a futóteljesítmény növelésében is. Nekem 1 hét múlva lesz egy felmérésem, ahol többek között 40 méteres sprinteket kell futnom. Azt szeretném kérdezni, hogy tényleg érdemes-e ezért kreatint szedni, és ha igen akkor van-e értelme egy héttel előtte elkezdeni és mennyit, milyen formában? A félreértések elkerülése végett, nem arról van szó, hogy 0-24-ben ülök az internet meg a tv előtt és mekis kaját eszem, aztán ettől azt várom, hogy usain bolt leszek. Edzem és táplálkozom rendesen, de jó lenne ha ez néhány tizedet javítana a teljesítményemen. Tudom, hogy a kérdésem nem éppen testépítéssel kapcsolatos témát feszeget, de remélem írsz nekem valami hasznosat.
rft100
Válasz
nincs ezzel semmi gond, de azért ne várj nagy csodát egy hét alatt. próbálj ki valami komolyabb kreatin terméket. én használnék glutamint is. pl. scitec crea bomb és g bomb.
2012-02-29 14:01:28
bunny

Neki futok mégegyszer. Az egész délután ...

Kérdés
Neki futok mégegyszer. Az egész délután azt jelenti, hogy meg tudok normálisan ebédelni, viszont a 4. étkezésemmel van gond ahol nem csak 30g whey prot gondoltam elfogyasztani, én csak azt szerettem volna kérdezni, hogy az az adag fehérjemennyiségemet pótolja-e megfelelően (étrendem szerint a 4. étkezésemben 80 grammnyi csirkehús van és ha jól tudom 1 adag whey pro-ban pedig 75g). Az 5. étkezésemet, tehát a vacsorámat el tudom már fogyasztani itthon. Nem áll szándékomban 6 órán keresztül nem enni normálisan, épp ellenkezőleg. Ha így is balfasz vagyok, akkor bocsárnat, hogy a hülyeségemmel zavartalak.
becc88
Válasz
na, most már csak azért vagy balfasz, mert egyetemista létedre nem bírod értelmesen leírni, mit akarsz! (fogalmazásóra mikor is volt? általános elsőben? ;)) namost akkor hogy a cinkelésből ne legyen elég és vidám napod legyen, amelyet azzal kezdesz, hogy jót nevetsz magadon, vagy rajtam, én nem értem, hogyan lesz a 30g whey pro-ban 75gramm. namost tekintetbe véve, hogy fingom se volt, milyen étrended van, arról se, hogy csak egy étkezést akarsz pótolni, de legalább ha tudtam volna hogy csak egyet, akkor se tudtam volna hogy mi az, most komolyan nekem kel kiszámolnom, hogy mennyi tejsavót kell bevinned, hogy annyi fehérje legyen, mint amit eddig másból vittél be? vagy most mégis, mi a problémád? most már derítsük ki, basszameg!
2012-02-29 08:34:39
bunny

(Mivel deklaráltan ez a rovat a szórakoz...

Kérdés
(Mivel deklaráltan ez a rovat a szórakoztatásról szól elsősorban, remélem hozzá tudok járulni ezekkel az aranymondatokkal). Szóval Bunny, nagy franc vagy. Előadod itt nekünk, hogy így táplálkozás, úgy edzés, amúgy pihenés, amikor a kolléganőmtől -aki a méltán híres 90 napos diétát folytatja- megtudtam az Igazságot. 1. A 90 napos diétában van "keményítő nap" és "szénhidrát nap". Tegnap éppen "keményítő napot" tartott, ennek keretében az ebédje krumplipüréből állt, merthogy ugye burgonya. Megkérdeztem tőle, hogy ez akkor szénhidrátnapon is mehet-e. Azt mondta, nem, mert a diéta elején el kell dönteni, hogy a krumplit szénhidrátnak vagy keményítőnek használod-e. Megkérdeztem tőle, hogy szólt-e a burgonyának, ugyan legyen már szíves a diéta idején ne szénhidrátként viselkedni. Válasz nem érkezett, rosszalló pillantás igen. 2.Ma gyümölcsnap volt. Ne gondoljuk, hogy a kissé éretlen, fruktózban szegényebb zöld alma került ma az asztalra - narancs, banán, ananász volt a menü - elmondása szerint ez ma egy jó nap, mert este 10kor is ehet gyümölcsöt. Kérdeztem tőle, hogy tudta-e, hogy a fruktóz az egyik legrosszabb szénhidrát diéta idején. Most már megunta a dolgot, és keményen visszavágott:" Ugye azt te is elismered, ha egy nap egyféle kaját eszünk, azt a szervezetünk könnyebben megemészti". Kérdeztem, akkor miért nem eszel minden nap hatszor sajtburgert. "Az más, de ez úgy van, hogy ha rábeszéled az agyadat arra, hogy csináljon valamit, akkor a szervezeted úgy fog viselkedni - mint a Titok c. könyvben". Kimentem a szobából.
Swore
Válasz

ööö, most majdnem hihetetlen insprációt adtál (te szemét!), hogy 90 napos diétába kezdjek, (bár ennyiből az egynapos jobban tetszene) és kurva jól nézzek ki, de én kemény vagyok, és nem akarom hogy mindenkinek kisebbségi érzése legyen miattam hogy milyen szép lettem és okos. pár dolgot azért hozzáfűznék:

1. szénhidrát nap: nem érted te eztet. a krumpli kemény, érted? azért keményítő, nem szénhidrát. a keményítők nem szénhidrátok biztosan, mert pl a kenyér belül puha kívül meg jó ropogós. igaz, eme elmélet ott egy kicsit el van baszva, hogy a krumplipüré puha. sőt, mivel általában vajjal vagy margarinnal készül, így megint gondolkodni kellene az észlényeknek, hogy ez most nemis szénhidrtá meg keményítő, hanem zsírnap? sőt, egyenesen transzsírnap?

2. igenis igaza van, mert ha egy nap egyfélét eszel a szervezet könnyebben megemészti, feltéve ha az az egyféle az a semmi: az a legkönnyebb emésztési szempontból. mondjuk kóricál itten az agyam mögött egy kérdés, ami így hangzik: ugyan mán, mi a náthás fasz köze van az elhízásnak az emésztés könnyűségéhez?  mert ha az hízlal, amit nehezen emésztesz, akkor igen hízlaló lehet egy vasgolyó, és gecijól nézel ki mindentől, amitől befosol. nade a titok című könyvre énis rábeszélem magamat, hátha benne van, hogy mitől van ennyi hülye, mert az elég nagy titok számomra is.

2012-02-29 05:40:03
bunny

Szia ! 17 éves vagyok és már 3-4 hónapj...

Kérdés
Szia ! 17 éves vagyok és már 3-4 hónapja aktívan Építgetem a testem...Láttam egy BBTV adásban hogy a vitaminoknak milyen fontos szerepet tulajdonítasz(jogosan(!)). Szerinted Egy 17-18 éves amatőr testépítőnek melyik vitaminkészítményt ajánlanád nyugodt szívvel? Vagy esetleg táplálék kiegészítő a nekem való segítség???? Abból melyik ami szerinted egy magam korú számára tökéletes????? Kell egyáltalán szednem ilyeneket? Előre is köszönöm a választ :))))) kellemes napot!
vastagsamu
Válasz

a vitamin az nem tápkieg nyilván, hanem mondjuk a vitamin legyen mondjuk nünüke. amúgy táplálékkiegészítő nem kell, az csak dísznek van, untakozó hülyék találták fel, 17 évesen nem kell semmi, majd 60 éves korod után ráérsz. 

megjegyzem, amikor valakinek írsz valamit, tökáletesen elég 1, azaz egy db kérdőjelet használni a mondat végén. értem én, hogy sms nyelv meg faszbúk és hogy már sznte trendi fogyatékosnak lenni, de neked nem volt még oylan régen  helyesírás oktatás és ha azt akarod, hogy komoylan vegyenek, az a mérvadó.

2012-02-29 05:27:41
bunny

Szia! Jelenleg diétázom, az étrendet kia...

Kérdés
Szia! Jelenleg diétázom, az étrendet kialakítottam és heti 4 alkalommal járok edzőterembe. A problémám az, hogy hétköznapokon 2 olyan napom van amikor egész délután egyetemen vagyok, így nem tudok romlandó kaját (pl csirkemell) magammal vinni, viszont nem szeretnék étkezést kihagyni. Megfelelő megoldás-e az, ha ilyen esetben 30 gramm 100% Whey Pro-t viszek magammal?
becc88
Válasz

30 g whey pro? egész délutánra? te, szerinted amikor egy testépítő egész nap utazik, akkor mit eszik, zizi cukrot? az egyetemen nem tanítják, hogy ki lehet-e kísérletezni: megromlik-e a csirke, uram bocsá' hűtőtáska?

egyébként hogy megvígasztaljalak, igen sok balfasz szenved ezzel a bonyolult dologgal, nekik nem kéne ezt a sportot erőltetni.

2012-02-29 05:22:04
bunny

Szia! Tudnál ajánlani valamilyen táplálé...

Kérdés
Szia! Tudnál ajánlani valamilyen táplálék kiegészítőt laktóz érzékenyeknek? A soy pro kivételével. Elég keveset tudok enni napi szinten, ezt kellene kiegészítenem valamivel. Köszönöm!
becs.peter
Válasz
próbálj ki egy jobb tejsavó koncentrátumot, nem biztos, hogy problémát okoz.
2012-02-28 20:33:49
bunny

Szia! Az vajon a túledzettség jele, ha a...

Kérdés
Szia! Az vajon a túledzettség jele, ha a tegnapi váll-mell edzés után este óta fáj mindkét lábam? Combom, főleg a térdem, lábfejem, bokám.. Felsőtestemnek semmi baja. Egy héten háromszor edzek, viszont a lábedzésem előző héten kimaradt, két hete nem edzettem meg, holnap jönne. Ez lehetséges? Hozzátartozika dologhoz, hogy két napja elég szarul alszom.
zsoltika88
Válasz
különös, de megtörténhet, holnap nem kéne lábat edzeni, a fájdalom sosem jó jel!
2012-02-28 19:13:27
bunny

http://www.xvideos.com/video607784/eduar...

Kérdés
http://www.xvideos.com/video607784/eduardo_correa Néhány kulcsszó gugliba történő bepötyögése után bizonyosodtam meg az általatok pedzegetett téma valóságtartalmáról. Valószínűleg a tökéletesen kondícionált Correa más megvilágításba kerül a magyar rajongók számára is ha néhanapján melegpornóval keresi meg a betevőre valót. Kutatásom az első találatnál tovább nem terjedt, mivel a valószínűsíthetően durvább tartalmú videók mgtekintése nem szerepelt a napi programomban!
andrejbateman
Válasz
ó bazmeg, bebuktuk, ez is egy gyökér. a többieknek: nem akarjátok látni, higgyétek el, én se néztem éppen végig!
2012-02-28 19:12:53
bunny

Szia Bunny! Lenne 1 olyan kérdésem l...

Kérdés
Szia Bunny! Lenne 1 olyan kérdésem lefekvés elött betolok 1 fehérjeturmixot (tejsavot) és hajnalba arra kelek hogy kiég a gyomrom mit javasolsz erre a problémára van az a szar rennie gyomorégésre de a faszse akar gyogyszereket szedni ? várom válaszod üdv
feco2020
Válasz
próbálkozz egy marék mogyoróval! de utána moss fogat!
2012-02-28 15:28:29
bunny

Szia Bunny! Egy hülye kérdéssel rabolom...

Kérdés
Szia Bunny! Egy hülye kérdéssel rabolom idődet. A BB.TV 17,5-es adásban, a rólad szóló különkiadásban, az a terem amiben edzel, az melyik terem ? Nagyon ismerős, mintha már jártam volna ott pár éve. Bocs, ha ilyen felesleges dologgal raboltam idődet. Minden jót mester! :-)
gyarmati_bela
Válasz
nagyon rég volt. utoljára a spárta gymben edzettem, most nem edzek vagy 3 hónapja.
2012-02-28 15:27:56
bunny

Tiszteletem neked!!dieta allat vagyok et...

Kérdés
Tiszteletem neked!!dieta allat vagyok etkezes rendbe,reggel a whey profesional protein melle a shakerbe mennyi zabpehelyt tegyek?idaig 30grm tettem.5edzesem van hetente+cardio 40perc ,jelenleg 107kg 188cm vagyok!udw
davidee
Válasz
a napi étkezés egy komplex rendszer, amiben a napi összes szénhidrátmennyiség számít. szerinted honnan tudjam, mennyit tegyél bele? ez nem kávé két kockacukorral.
2012-02-28 12:52:54
bunny

Hello Bunny! Gondoltam, ha már szó volt...

Kérdés
Hello Bunny! Gondoltam, ha már szó volt a HOS-ról a bbtv-ben, akkor egy szóba hozok egy ehhez a témához kapcsolódó kérdést. Mi a véleményed a melanotan 2-ről? Nálam a szoli nem vált be, keveset barnulok tőle, és az is hamar lekopik, ezért gondolkozom más megoldáson.
molnarmate
Válasz
elmebaj bazeg, elmebaj! ennyire nem fontos ám barnának lenni!
2012-02-28 12:50:53
bunny

Szia Bunny! Dietaval kapcsolatos kerdese...

Kérdés
Szia Bunny! Dietaval kapcsolatos kerdesem lenne! Minden reggel, ehgyomorra aerobozok. Glutamin BCAA L carnitin megy. 10-10 Gramm Glutaminbol bcaa-bol eleg? Aerob edzes utan szoktam megkezdeni az etkezest, olyan formaban, hogy, terembol hazaerek, 1 adag tejsavo es 50 g zabpehely. Majd ra egy orara Csirke rizs zoldseghegyek, termeszetesen szamolva! Ez a megkozelites korrekt, jo? Koszonom szepen!
horr1
Válasz

10 g már elég, de persze a mennyiség korlátlan szinte, ami bcaa-ból és glutaminból mehetne.

aerob edzés után nem kell a súlyzós edzést követő étkezési metódust alkalmazni. azaz az aerob utáni zabos turmixod teljes étkezésnek minősül, ami után rendes időt kell hagyni. itt nincs egy órás anabolikus ablak, nem véhetés izommunkát, nyugodtan ehetsz két óra múlva.

2012-02-28 10:41:25
bunny

Szia! Az lenne a kérdésem, hogy borda

Kérdés
Szia! Az lenne a kérdésem, hogy bordatörés után(nem szilánkos) kb. mennyi idővel lehet súlyzós edzést újra kezdeni?
naturalis
Válasz
talán ha az orvost megkérdeznéd? mostanában mindenki hülye?
2012-02-28 10:19:23
bunny

Kedves edző úr! Amúgy h nem tudok besze...

Kérdés
Kedves edző úr! Amúgy h nem tudok beszerezni abból a multivitamnokból egyet amik megtalálhatók a(shop.builder termékek) közt. Akkor helyette jó valamilyen más multivitamin? (az ilyen 6 éveseknek való rágókapszula szerintem tényleg nem helyettesíthet egy Vtabolicot)
234ab
Válasz

több kérdés is felmerült bennem. eleve csak a hurkával, közös erőfeszítéssel jöttünk rá: akkora sültgyökér vagy, hogy képes vagy a "ha" szócskát lerövidíteni "h"-nak, amit a többi paraszt csak a "hogy"-gyal szokott megtenni. de az is kizáró tényező nálam, baszom ki a picsába az olyan surmók kérdéseit, akik nem képesek normálisan beírni, mintha egy emberhez beszélnének, nem a hülyegyerek haverjaikhoz sms-ben. abba már bele se gondolok, hogy lövésem sincs, mit akarsz, talán tőlem kérsz tanácsot, hogy máshol mit vegyél meg? nem tudom mi a fasz az a vitabolik, mintha valami rajzfilm lenne, de neked jó a hat éveseknek való multivitamin, abban biztos vagyok. várjá', leírom úgy, hogy értsd: neked jó a h éveskenek való vitamin.

2012-02-28 09:04:18
bunny

Szia Bunny!:) Olvastam a referenciaoldal...

Kérdés
Szia Bunny!:) Olvastam a referenciaoldaladon, hogy versenyzői ambícióid is voltak, és írtad, hogy majd leírod, hogy miért nem lettél versenyző. Én nagyon nagy örömmel olvasnám ezt a cikket.
rever
Válasz

el fogom mondani audioblogban, bár valószínűleg inkább sárga kapszula extrában.

sokszor hiányoljátok az audioblogot, de én úgy gondolom, a rádió kezd kiforrni, a hurkával ketten sokkal jobbakat csinálunk, mint régebben én egyedül. és uygan sok verseny szarság van benne, de szerintem adjuk az ívet, van benne hülység bőven.

bb.rá dió

 

2012-02-27 22:59:49
bunny

Szia Bunny! Termékek lejárati idejét men...

Kérdés
Szia Bunny! Termékek lejárati idejét mennyire kell komolyan venni? Tömegnövelőről van szó, őszintén szólva több mint 1 éve lejárt. Csináltam egy kísérleti turmixot, ugyanaz az íz, állag. Szerinted? Max fosok majd?
zsoltika88
Válasz
nem hinném. én megettem már 5 éve lejártat is, gond nélkül.
2012-02-27 21:35:01
bunny

Szia Bunny! Egyik nap meghallgattam az a...

Kérdés
Szia Bunny! Egyik nap meghallgattam az audioblogod scitec tesztes és drogosokkal foglalkozó részét. Elég rossz napom volt, de miután végigröhögtem azt a 18 percet, fényévekkel jobb lett a kedvem, köszi;) Amúgy tényleg sok idióta jelentkezett, itthon mutogattam mindenkinek hogy nebazz gyertek ide ezt meg kell néznetek, eszméletlen volt komolyan mondom. Ma meg a 2008as teszt filmjét néztem és pont mondtad benne, hogy remélem legközelebbre tanul mindenki belőle és normális képeket küld be.. Hát igen, ha 100 évig nem születik hülye akkor is lesz elég. Kitartást a munkátokhoz és szép hetet, Ricsi
AndaR
Válasz

na, ezt pont ma írtad be, amikor semmi másra nem volt időm, csak hogy éppen pár aktuális idiótát leküldjek a picsába, élén a sokat olvasó picsával, aki csak a sárga kapszulát meg a szabályzatot nem olvasta el, de egyébként már lassan minden második köcsög valami amerikai szarjáról kérdez, hogy "hogyan szedje", mert annyi esze nem volt, hogy megkérdezze ott ahol vette.

2012-02-27 19:25:45
bunny

Szia Bunny! elismeresem mindenert amit t...

Kérdés
Szia Bunny! elismeresem mindenert amit teszel! es mindenert amit tettel! Az lenne a kerdesem hogy melyiket ajanlod ezek kozul : (BSN-True Mass), (Universal-real Gains) vagy vegyek feherjet mint pl(MHP-Simple Whey)es dextrozt bele? Azert kerdem mert arra torekednek hogy csak edze sutan igyak turmixot mert igyekszek jol kajalni mert anyagilag nem allok jol es sporolni akarok kicsit...Nem is beszlve arrol h kihagytam 2evet sajnos:( betegseg miattt ..es mar alig varom h ujbol edzhessek....ezek az elme beteg orvosok mindent a gyursasra kentek meg a protein porokra anyira felhuztak...nah de nem akarok belemenni nem akarom h te is felhuzd magad... Lenyeg h egy minosegi jo edzes utani turmixra van szuksegem amitol nem jonnek a hue segfej orvossok h hat ezert van bajod mert ezt szeded....kosz...respect!
adamaskus
Válasz
elismerésképpen elolvashatnád a szabályzatot is, faszfej.
2012-02-27 18:11:40
bunny

Hello Bunny! Vmit nem értek. Azt hogy pl...

Kérdés
Hello Bunny! Vmit nem értek. Azt hogy pl: 80 kilos testépitőnek a ch bevitelie kb fél kiló rizs. És ha ezt kifözzük akkor 1 kiló lesz belőle kb. És az étrendben az szerepel h 500 g rizst kell enni , gondolom főve. De a 1 kikló fele a rizs és fele viz. Vagyis ha 500 g-ot eszik akkor csak 250 g-ot rizst kajál .Vagyis csak a ch bevitelnek csak a fele. Most ez igy van v én vagyok a hülye?
kukker96
Válasz
te. de ne törődj vele, a fogyatékosoknak vannak ilyen fasza kisegítő iskolák. én meg nem vagyok az anyád mellesleg.
2012-02-27 18:10:34
bunny

Szia Bunny/Kares. Szerintem mindanyian t...

Kérdés
Szia Bunny/Kares. Szerintem mindanyian tudjuk, hogy a médiában sok hülyeség kering a testépítésről. Valamelyik nap halottam a tv-ben, hogy a táplálék kiegészítők a 14,15 éveskorosztálynál csontritkulást okozhatnak. Azt szeretném kérdezni, hogy neked mi a véleményed erről?
csaba4498
Válasz
szerinted ilyenkor te értelmes vagy? éjjel egykor értem haza, ma eddig egyszer ettem, szerinted van időm fogyatékosoknak magyarázkodni arról, hogy milyen faszságot láttak a tévében? szerinted egy ilyen a kérdést egyáltalán FEL KELL TENNI? magyarázzam meg észlény, hogy nem, nem basztunk át eddig se senkit? az a véleményem, hogy egy idióta vagy.
2012-02-27 14:25:35
bunny

Szia! 25 éves kezdő vagyok. 4 hónapja já...

Kérdés
Szia! 25 éves kezdő vagyok. 4 hónapja járok edzeni rendszeresen. nagyon sokat olvasok, és igyekszem tudatosan edzeni. Izomtömeg növelő edzéssel kezdtem, mivel a lábaim nagyon vékonyak voltak. Most sem túl vaskos, (izmos) de jó úton járok. Edzés után fehérjét szoktam inni, és a táplálkozásomban is igyekszem fehérjedús ételeket fogyasztani, kevés szénhidráttal.ha jól tudom nem lehet egyszerre zsírt égeni és izmot növelni. A Lábaimon nem volt semmi felesleg, Viszont a hasamon eléggé sok van. Annyira sok, hogy azt le kellne szálkásítani, mert hiába edzek oda is, azt tudom hogy azzal a zsírt nem fogom leszedni. mit tehetek? A testem két különféle edzést kívánna meg. Először növeljek tömeget, és viseljem el a hasam? vagy inkább erőteljesen kardiózzam.? remélem a kérdésem nem túl butus és tudsz segíteni, mert erre eddig még nem kaptam értelmes választ sajnos.
bibor009
Válasz

add fel!

többieknek: ez egy TIPIKUS női kérdező. regisztráció kamu, szabályzatot le se szarja, sárga kapszulát se és nem csak az, hogy alap baromságot kérdez, hanem képes volt kétszer begépelni, mert annyira hülye, hogy azt hiszi, rögtön jön a válasz, elsőre meg nem jött, így nem adta fel.

2012-02-27 13:46:53
bunny

Szia! Én egy 18 éves kezdő testépítő höl...

Kérdés
Szia! Én egy 18 éves kezdő testépítő hölgy vagyok! Abban kérném a segítségedet hogy így első nekikezdésnek mire figyeljek oda? Mekkora súlyzókkal dolgozhatok? Már 5éves korom óta sportolok, az álló képességemmel nincsen baj, és viszonylag a testalakatommal is megvagyok elégedve (fogynom nem kell) :) Szálkásítani szeretnék elsősorban, meg izmot növelni. Így elsőre ezek érdekelnének de hogy ha még bármi felmerül bennem feltétlen írok! Előre is köszönöm! :)
P.Anett
Válasz
kizárólag 40 kilós kézisúlyzókkal dolgozhatsz, és 140 kilónyi súllyal rúdon. ja, most látom te szálkásítasz, értem. gondolom baromi izmos vagy, mert interneten kell megkérdezned, hogy hány kilós súlyzót használj. várjá', belenézek a varázsgömbbe, amit a fogyatékosoknak tartok fenn: ez esetben használj 32 grammos súlyzókat, mert a végén még túl izmos leszel. én is meg vagyok elégedve a testalkatoddal. meg a nagy eszeddel. remélem más nem fog felmerülni benned. de szerintem menj aerobikozni inkább
2012-02-27 09:42:38
bunny

Üdv! Azt szeretném kérdezni mi a leghat

Kérdés
Üdv! Azt szeretném kérdezni mi a leghatásosabb és a leggyorsabb mód arra, hogy kidolgozott legyen az 7. 8. kockám?
mintamen02
Válasz
ugrálni kell fállábon 16 órát úgy, hogy az egyik mutatóujjad az orrodban, a másik a füledben van. ez lerázza a zsírt a kockákról.
2012-02-27 08:45:49
bunny

Szia Bunny! A Sárga Kapszulában írtad...

Kérdés
Szia Bunny! A Sárga Kapszulában írtad, hogy a hosszú karú és keskeny vállú embereknél sok esetben az adottságaiknak és a helytelen edzéstechnikának köszönhetően nem a mellizom dolgozik fekvenyomáskor, hanem a kar. Velem pont ez a helyzet. Van esetleg valami tanácsod a probléma megoldására? A fogás szélességének változtatását próbáltam, és kicsit javult, ha jóval szélesebben fogtam a vállszélességnél. Viszont ez a csuklómnak nem a legkellemesebb érzés. Köszönöm. Somez
somez

Sziasztok. A kérdésem testépitéssel ka...

Kérdés
Sziasztok. A kérdésem testépitéssel kapcsolatos, viszont nem kifejezetten ide tartozik. Szerintetek érdemes elvégezni egy személyi edző tanfolyamot, és ha igen mi a véleményetek az ilyen tanfolyamokról?
szebiii
Válasz
szerintem nem, főleg ha másokat kell megkérdezni. előbb talán el kéne döntened, mit akarsz.
2012-02-27 08:39:14
bunny

szia nem találtam olyan írást a regener...

Kérdés
szia nem találtam olyan írást a regenerálódásról,ami leírná,hogy lehet -e másnap edzeni a mell után a tricepszet?(valami emlékem van,hogy ahhoz csak 24 óra kell) Vaagy célszerű-e egy napon edzeni a mell-tricót? mert azért egy jó melledzés után még egy tricepszedzés..hát nem tudom,milyen lenne.Vagy esetleg előny,hogy "előmelegszik" a tricepsz? remélem, nem kérdeztem túl nagy hülyeséget köszi
baluu
Válasz
a sárga kapszula ezdéselméleti részében szerinted mi a bánatos péniszről van szó?
2012-02-27 08:38:29
bunny

Üdv ! Olvastam a \"A 30 legnagyobb haz...

Kérdés
Üdv ! Olvastam a "A 30 legnagyobb hazugság a testépítésben" című cikket és az első állítás engem nagyon megfogott és foglalkoztat , nem tudom , hogy jól értsem-e de szteroidok nélkül , pontos étrenddel , szakszerű edzéssel , sok pihenéssel aminosavak és minden más helyes bevételével nem lehetne elérni mondjuk egy Melvin Anthony fizikumot ?
Séra.p
Válasz
nem!
2012-02-25 08:30:40
bunny

T Kares! A segítségedet kérném 3 dolo...

Kérdés
T Kares! A segítségedet kérném 3 dologban. 1. Ct leletem szerint:"LIV/V szegmentumban széles alapú protrusio látható amely a bal oldalieredő gyököt a recessus lateralisban érintheti" Ez a "széles alap" most mit jelent?Ez nagyon gáz? 2. Tudok valami táplálékkiegészítőt szedni ami segíthet abban, hogy ne "pukkadjon ki" a porckorongom? Gondolom kondi ezek után csak a gerincsérves cikkedben írtak szerint mehet , ami nagyon jó, infomatív és nagy segítség, ezért köszönöm is a sajnos szaporodó sorstársaim nevében is.
inufo
Válasz
jól sejted, aszerint kell edzened, különös hangsúlyt fektetve az ott leírt nyújtásra ami a gerincre irányul. a cikkben tápkiegek is szerepelnek, úgy emlékszem. azon túl másra nincs szükséged. köszi, mindig jól esik az elismerés.
2012-02-24 21:55:33
kares

Sziasztok! Egy 16 éves fiú vagyok, akiné...

Kérdés
Sziasztok! Egy 16 éves fiú vagyok, akinél mai nap sajnos elég súlyos gerincferdülést állapítottak meg az ortopédián. Nem rég kezdtem el súlyzós edzéseimet, kb. 2 hónapja. A kérdésem az lenne, hogy milyen edzéseket csinálhatok még most, és majd kb. 1 hónap múlva mikor is cheneau fűzőt kellesz már hordanom? Előre is köszönöm válaszodat!
Filep13
Válasz
ilyet nagyon ritkán mondunk, de neked tényleg nem kellene súlyzóznod!!! járj gyógytornára, lehetőleg ortopédián dolgozó kollegákhoz vagy mozgásszervi rehabra. ha nagyon ragaszkodsz az edzőteremhez akkor keress fel legalább egy konzultációra. lightweight@gmail.hu
2012-02-24 21:52:18
kares

cső! mit csináljak ha 5 másodpercenként...

Kérdés
cső! mit csináljak ha 5 másodpercenként akad a bbtv? nem a gépem szar, kurvajó netem van egyik nap simán végignéztem 1 részt most meg akad mint a szar. és minden futó programot kikapcsoltam, letöltés se ment. meg az rakás idegesít hogy hiába pause-zom le akkor se tölt belőle semmit..
ligaroo
Válasz
frissítsd a böngészőt, a flash playert és ha így se megy, nézd másik böngészővel.
2012-02-24 19:23:37
bunny

Szia Bunny! Férjem 42 éves, hetente háro...

Kérdés
Szia Bunny! Férjem 42 éves, hetente háromszor elég keményen edz. A könyökénél az izülete nagyon fáj neki. Már kapott szteroid injekciót, homeopátiás gyógyszert is kipróbáltuk, több mint egy hónapja szedi a Arthroxont. Kérdésem az lenne, hogy hasonló korú testépítők mit szednek, hogy tudjanak edzeni. Szenvedélye az edzés nem akar egy edzést kihagyni , amikor orvosi tanácsra pihentette utána sem volt jobb. Válaszodat előre is köszönöm.
anita6767
Válasz
komolyabb orvosi segítség kell, mert ez teniszkönyök lesz.
2012-02-24 16:39:55
bunny

Szia Bunny! A munkásságod alatt lehet ta...

Kérdés
Szia Bunny! A munkásságod alatt lehet találkoztál már hasonló helyzettel, ugyanis a napokban kijött az aranyerem ("bizonyos" alkalmakkor vérzik is), valószínűleg edzés közben erőltettem meg magam. Olvastam, hogy a Detralex keringésjavító segíthet, most ezt akarom kipróbálni, viszont nem tudom, hogy amíg el nem múlik, végezhetek-e súlyzós edzést (kisebb súlyokkal, kisebb intenzitással) vagy pihentessem a dolgot? Még az érdekelne, hogy ha sikerül orvosolni a problémát, utána edzhetek-e rendesen és a keringésjavító hosszabb távú használata befolyásolhatja-e az izmok fejlődését? Válaszodat előre is köszönöm!
Balag3
Válasz
nyugodtan végezhetsz súlyzós edzést, az már nem ront semmin. azt javaolnám, növeld fel a c vitamin beviteldet 10g-ra, nagy eséllyel el fog múlni.
2012-02-24 09:02:24
bunny

helló bunny steffen schackinger utá...

Kérdés
helló bunny steffen schackinger után megint ,kvázi felfedeztem egy igéretes gitárost.mivel 8.osztályos korom óta gitármániás vagyok,headbangers ball-on nevelkedtem...DDD ez nem is csoda. ugy néz ki a faszi mint egy lesoványodott zakk wilde.... de azért van benne feeling...nem is kevés. http://www.youtube.com/watch?v=oatHAKg6n20&feature=related
basszameg
Válasz
na, végre egy hasznos infó a mai napra. köszi! kurvanyomi voltam gyerekkoromban, de ott volt a super channel reggeli műsora meg a headbanger's ball, ami bearanyozta minden napomat. nem irigylem azt, akinek ma birkaattilára meg rapfosra kel felnőnie.
2012-02-24 08:11:55
bunny

Szia Bunny! Egyik barátom, aki 10 évig a...

Kérdés
Szia Bunny! Egyik barátom, aki 10 évig atlétikázott (futott) és most röplabdázik (mindkettőt versenyszerűenűen) elkezdett görcsölni szúrni a szíve... :( nem megy orvozhoz, mert a fejfájást sem tudják, hogy miért van neki(ha elmegy orvoshoz) Mit lehet tenni? :(
rever
Válasz
márpedig nincs megoldás, orvoshoz kell mennie, mégpedig azonnal.
2012-02-24 08:05:33
bunny

Szia Bunny! 4 hónap kihagyás után újr...

Kérdés
Szia Bunny! 4 hónap kihagyás után újra lementem a terembe. A gyökér hülye fejemmel nem csináltam átmozgató edzést egy honapig, hanem egyből fekvenyomás,ferdenyomás,tárogatás stb stb. Úgy voltam vele csinálom igy ahogy régebben, de kis sullyal kezdek. Nyomtam 4 széria fekvenyomást, tárogatást stb. Másnap kegyetlendurva izomláz meg minden. Viszont tegnapelott volt 1 hete az utso edzés és mikor leengedtem a rudat fekvenyomasnal aszittem beszarok. Nem birtam leengedni teljesen, mert olyan szinten FÁJ, hogy összeszartam magam. Nem mellesleg még ugyanazzal a sullyal se ment rendesen! Főleg a belső tapadási pontoknál érzem :S Nyújtogattam edzés után stb, de még mindig semmi változás:S meg lett masszirozva is szépen, de semmi... ne eroltessem es varjak, vagy nyomjam es majd elmulik?
krisztian17
Válasz
multivitamin, extra c és csinálj két hétig köredzéseket.
2012-02-23 21:56:03
kares

saját edzésterv : 1. nap bicepsz mell

Kérdés
saját edzésterv : 1. nap bicepsz mell 2.nap váll tricepsz 3.nap hát csuklya 4.nap láb has válaszod előre is köszi :D
Csabi22
Válasz
arra gondoltam, hogy most megvakarom a bal farpofámat.
2012-02-23 21:00:35
bunny

Szia Bunny! Ez meg itt mi? Most mit akar...

Kérdés
Szia Bunny! Ez meg itt mi? Most mit akarnak a dokik ezzel :) D vitaminról van szó, emelik az ajánlott mennyiséget, ötször annyira mint amennyit a multipro tartalmaz. itt a link: http://www.origo.hu/egeszseg/20120223-tizszer-tobb-dvitamint-javasol-az-uj-magyar-ajanlas.h tml mivan mégse káros a vitamin "túladagolás" ? légyszives írj erre választ,hogy miez,köszi!
theywith
Válasz
én se tudom. lehet meg akarnak ölni minket.
2012-02-23 20:59:49
bunny

Szia Bunny, azt szeretném kérdezni, hogy

Kérdés
Szia Bunny, azt szeretném kérdezni, hogyha 45-fokos paddal lehet helyettesíteni a scott-padot?
norcaranger
Válasz
lehet!
2012-02-23 20:54:10
bunny

Hali! Nem tanácsot kérni jöttem, csak...

Kérdés
Hali! Nem tanácsot kérni jöttem, csak kiváncsi lennék vmire. Nem tudom hogy ismered-e Zyzz-t. Egy ausztrál amatőr testépítő srác aki már meghalt. Kiváncsi lennék a véleményedre mit gondolsz róla:) Ha nem érdekel a téma, nemkell válaszolnod. Üdv
loobdidoo
Válasz
pont kitaláltad, hogy érdekel-e!
2012-02-23 20:54:00
bunny

Hali Bunny! Bocsi, most egy nem olyan...

Kérdés
Hali Bunny! Bocsi, most egy nem olyan fontos dologgal zaklatlak, de kiverte nálam a biztosítékot. Erről a nyomorult norbiról (bizony, direkt nem írom nagy betűvel a nevét) van szó. Facebookon kirakott egy képet ( http://www.facebook.com/photo.php?fbid=313534608695946&set=a.134875776561831.22014.134583563257719&t ype=1 ), ami alatt egy kövér nő nyavalygott, hogy nincs pénze norbiupdate-re és nem tud így lefogyni. Erre én belinkeltem neki a builder étrend menüjének összes pontját, odaírtam, hogy itt neked megfelelőt találsz (komolyan, még alacsony glikémiás indexű étrend is van, amire a norbi esküszik). Erre az a fasszopó norbert törölte a kommentemet, letiltotta a hozzászólásjogomat, bár ez utóbbit nem bánom. De hogy lehet ilyen szánalmas valaki, hogy törli az ingyen tanácsot, csak hogy a drága szarját vegye meg az ember?!?! Nem találok szavakat az ilyen emberekre(?). A lényeg (csak hogy legyen konklúziója a történetnek), hogy becsüljétek meg Bunnyt és Karest, amiért minőségi szolgáltatást nyújtanak tökingyen, mert a norbi féle patkányokból százszor annyi van. (és bocsi Bunny és Kares, hogy egy mondatban említelek vele, de végülis mindketten az egészséges életmód "szakemberei" vagytok, csak fasszopó norbink hatalmas lehúzás keretein belül.) Üdv,
mittu21
Válasz

teljesen igazad van egy szempontból. egy másikból viszont nincs. én is töröltem volna. az ott az ő platformja, az ő pénze, én se engednék mást reklámozni. ebben az országban mindenki más hátán kapaszkodik, nem lehet negdékenynek lenni.

2012-02-23 13:47:29
bunny

Helo Bunny :) azt kérdezném hogy mi az a...

Kérdés
Helo Bunny :) azt kérdezném hogy mi az a hiperhajlítás,meg azt hogy ha edzés után zabpehely meg mondjuk joghurtot eszem az jó? köszi a válaszod előre is!
izombala96
Válasz
a hipeharjlítás a szuperhajlítás következő fokozata. egyé' joghurtot bazmeg, nézzed ki a tévéből, melyiket, biztos van valami picsafitnesszjoghurt, az való neked.
2012-02-22 20:04:17
bunny

Udv Bunny, elnezest, de nem kerdezni sze...

Kérdés
Udv Bunny, elnezest, de nem kerdezni szeretnek hanem Foxos-nak valaszolni, a vallficammal kapcsolatban. Szoval persze biztos szamit az, hogy nekem nem edzes kozben tortent a ficam, es nem is tudnam reprodukalni edzes kozben azokat a korulmenyeket, amik a ficamomhoz kellettek, de en kb. az eredetihez kepest olyan 98%-osnak mondanam a vallamat ma. 2008-ban tortent, es egy kis asszimmetria van a ket oldal kozott, meg sajnos, most csak otthon szabad sulyzokkal edzek, es ezert sokaig nem mertem terhelni, ugy mint teremben, ahol azert gepekkel biztonsagosabbnak erzem a gyakorlatokat. Nekem 6 hetig volt felkotve, es ahogy levettek a kotest mar tornaztattam (modanom sem kell mennyire erdekelte az orvost mi lesz velem azutan,, hogy o ellatott levette a kotest es viszlat, semmi gyogytorna felirasa, vegulis minek fizetjuk a TB-t, meg jo hogy mar nem vagyok otthon), es habar eleinte azt hittem egy eletre nyomorek lettem, naprol-napra nyertem vissza az egesz mozgastartomanyt, persze orvosi szempontbol biztos nem 100%-osan, de az elethez es az edzeshez tokeleletesen. Tehat kb. a baleset utan egy 5 honappal mar bicepszezgettem, persze esszel es mertekkel (itt jegyeznem meg, hogy elkepeszto az emberi szervezet, a bal oldalam gyakorlatilag eltunt de a edzes ujboli elkezdesenek hatasara olyan rohamosan visszahoztam a jobb oldalhoz, hogy nem is hittem el, tenyleg "emlekezik" az izomzat), egy fel evvel a serules utan mar a teremben voltam ujra, es ez igy leirva sok idonek tunhet, de nem az ha onnan indul az egesz, hogy lehet abba kell hagyni, igy a felev kihagyas semmi. Remelem segitettem valamennyit, nekem nagy segitseg lett volna egy sortstars akkor... Sok sikert es gyogyulj meg!!!
h4rds7yl3r
Válasz
szerencséd volt és remélem neki is az lesz!
2012-02-22 15:04:57
bunny

Szia Bunny! Én voltam a vállficamos aki...

Kérdés
Szia Bunny! Én voltam a vállficamos aki nem rég írt neked. Azt írtad, hogy az még számíthat, hogy hogy ugrott ki a vállam. Mielőtt leírom hozzá teszem, hogy edzek egy jó ideje és ettől még gázabb a történet: a pull-over gyakorlatot csináltam kétkezes rúddal és valamivel szélesebben fogtam meg a rudat mint szabadott volna, a leengedésig rendben volt de amikor emeltem fel a súlyt akkor ugrott ki, még szerencse, hogy nem esett rám a súly. Mindenképp figyelek arra, amit írtál, hogy gyógytorna után mielőbb edzés. Még egyszer köszönöm a választ, sokat segítettél. ui: Apámnak pont ma leszakadt a bicepsze és műteni kell neki. Gondolom ő végképp lemondhat az edésről? A vállamra vissza térve, azért ha úgy cselekszek ahogy írtad, akkor is ez már rányomja a bélyegét a további edzéseimre? Remélem túlságosan nem rabolom az idődet a baljaimmal. További jó munkát.
Foxos
Válasz

ti elég fasza család vagytok! :DDD

ha egy gyakorlattól ki tudott ugrani a vállad, akkor gyengék voltak a szalagok. ha után edzel nomrálisan, megerősödhetnek úgy, hogy ne ugrojon ki többé. az biztos, hogy ez rá fogja nyomni a bélyegét az edzéseidre. én a mai napig alig íbrom forgatni a nyakam, fáj a kulcccsontom, és a gerincem melletti izom is. 

fater bicepszét visszarakják és fog tudni edzeni, maximum nem lesz olyan erős. 

más: audioblog

 

2012-02-22 14:20:19
bunny

Szia Bunny! Az a helyzet, hogy sajnos v...

Kérdés
Szia Bunny! Az a helyzet, hogy sajnos velem is megtörtént az amire nem gondoltam volna, hogy kificamodott a vállam(ez volt az első). Három hétig be lesz kötve a kezem és utána gyógytornára kell járnom. Az orvos azt mondta, hogy soha nem lesz olyan a vállam mint régen(ez igaz??). A kérdésem az lenne, hogy ha lejár a gyógytorna, utána újra terhelhetem a vállam súlyzós edzéssel? és minden gyakorlatot végezhetek majd? Attól félek, hogy nem terhelhetem a vállam komolyabban és ez engem teljesen kikészít :( Ha lejár a gyógytorna minden olyan lesz, mint régen vagy ezt már buktam? és még annyi, hogy összességében ez az egész sérülés fog gátolni engem a további edzésben? Elolvastam az ezzel kapcsolatos kérdéseket, tehát fordítottam rá némi időt, de úgy gondoltam, hogy az én kérdésem egy kicsit eltér a többiekétől. Előre is köszönöm a válaszod!
Foxos
Válasz
nekem is ezt mondta az orvos , hogy nem lesz olyan mint volt, és láss csodát: komplett nyomorék a vállam. sőt, ilyen se lenne, ha a kares nem kezel. 3 hát után AZONNAL el kell kezdeni a gyógytornát és amikor csak tudod, az edzést, különben befagy és baszhatod. minden gyakorltot végezhetsz majd, ami tudsz. nem írta le, hogyan ugrott ki a vállad, ez még számíthat.
2012-02-22 12:44:32
bunny

Szia Bunny! :) Hihetetlen jó a munkát!:)...

Kérdés
Szia Bunny! :) Hihetetlen jó a munkát!:) Ha te nem vagy akkor én egy dagadt fasz maradok, most pedig a testkompozícióm sokkal jobb:) Voltam régebben gyógytórnásznál aki elvileg a NASA kutatóinak a mozgáskordinációjával javít (amikor a NASA emberei visszajönnek a gravitáció miatt a testartó izmai elgyengültek és újra kell ezeket építeni) és te a 33., 34. részben ugyanilyen gyakorlatokat mutatsz be!:) Gratulálok neked.:) egy igazi példaképe vagy :)
rever
Válasz
lehet ő is nézte a bb.tv! :DDD gyakran szembetalálkozom azzal, hogy valamit kitalálok, és akár egy profi versenyző ugyanazt csinálja. ez azért van, mert egyszerűen így logikus. ha eljutok oda, hogy a pár ével ezelőtti horvátországi szemináriumsorozatot feldolgozom, meg fogtok lepődni, hogy eddie abbew pontosan ugyanazt mondja, amit én, pedig hiába vagyunk haverok, hiába tanultam tőle sokat, ezekről a dolgokról pont soha nem beszéltünk.
2012-02-22 08:36:49
bunny

Szia Bunny! Szeretnék érdeklődni azzal k

Kérdés
Szia Bunny! Szeretnék érdeklődni azzal kapcsolatban, hogy mi a véleményed a Proenziről? Válaszodat köszönöm!
Masstech
Válasz
jobban preferálom a testépítőknek gyártott készítményeket.
2012-02-22 08:32:55
bunny

Szia Bunny! Próbálgatom a magas ismétlő...

Kérdés
Szia Bunny! Próbálgatom a magas ismétlőszámos edzést. Egész jó . Szerinted ha kombinálnám a klasszikus sorozat/ismétlésekkel? Mondjuk egyik héten magas ismétlések másik héten a klasszikus . köszi a választ!!!
gabolino18
Válasz
jó ölet!
2012-02-22 08:31:40
bunny

Szia, megint csak ötlet a rádióba, SK

Kérdés
Szia, megint csak ötlet a rádióba, SKYPE-on felhívhatnátok(...) Ádám voltam, szép napot
semtexadam
Válasz
pont a világ legarrogánsabb, legnagyképűbb, a többi versenyzőt folyton leszarozó, nagy ömtönjénezés után csődbe ment sötét cigányt fogjuk felhívni. éppen kurvára érdekel, és szeretném átbaszni az olvasókat. te ezt a magazint olvasod? nem tűnik fel, hogy bizonyos embereket leszarunk? láttad te ezt a nevet itt leírva az utóbbi 6 évben? bedobhatnád a fődrogost is ennyiből, felhívjuk, hogy mennyi füvet szív naponta? pihenj egy kicsit szerintem.
2012-02-22 08:31:22
bunny

Szia! Ha megkérlek, ezt kirakod? Hátha t...

Kérdés
Szia! Ha megkérlek, ezt kirakod? Hátha tud valaki segíteni! Nem játssza le újabban nekem a BBTV videóit a gépem. Adobe Flasht frissítettem, de így sem. Valaki tud valami megoldást, hogy mit kéne frissítenem? Kurvára idegesít.
zsoltika88
Válasz
a böngészőt mondjuk, vagy másikat használni.
2012-02-22 08:25:51
bunny

Szia !!! Egy kombo összeállításról szere...

Kérdés
Szia !!! Egy kombo összeállításról szeretnélek megkérdezni, h. mi a véleményed. Heti 3 edzés. Két hét intenzív, és egy könnyű hét. Aztán minden előröl, persze a súlyokat majdnem folyamatosan emelem. Az összeállítás a következő lenne: Stanazol 5Mg, Brutal Cre- Atp, meg valami fehérje. Mindenféleképpen így szeretném csinálni, csak az érdekelne, hogy ez működik- e, és van valami jobb ötleted a fehérje helyett? Kaja, pihenés, inden rendben van. Előre is köszönöm a válaszod !!! Szervusz.
Rodolfo
Válasz
nem értem, mi a náthás isten faszáért nem érted te, meg a hozzád hasonló fogyatékos köcsögök, hogy KÖTEZEŐ elolvasni a szabályzatot, amiben le van írva, hogy NEM foglalkozok koxos debilekkel? arról nem beszélve toprongy, hogy ezzel a "van-e jobb ötleted fehérje helyet" szinttel már koxolni kell?
2012-02-22 08:25:15
bunny

Szia Bunny! Három hónapot kihagytam az e...

Kérdés
Szia Bunny! Három hónapot kihagytam az edzésben, de előtte 2 évig folyamatosan edzettem. Pár napja újrakezdtem, és az első edzésemen teljesen rosszul lettem. Hányinger,szédülés. Ma újra voltam edzésen és ugyan úgy hányingerem lett és szédültem. Az edzést abba kellett hagynom mert nem bírtam tovább. Nem erőltettem meg magam, aludtam eleget és reggeliztem is. Van e esetleg valami ötleted, hogy ezt mi okozhatta? Lehetséges, hogy az miatt mert elég régóta nem edzettem semmit? (tanulás és vizsgák miatt, szóval csak ültem itthon) Esetleg orvoshoz kéne fordulnom? Várom válaszod! Tisztelettel, Krisztián
krisztianfulop
Válasz
te vagy az a köcsög, aki a fórumban is ezt kérdezgeti? szerinted én unatkozom itt? "tisztelettel"? ja, csak meg kéne tanulni, mit jelent ez a szó.
2012-02-22 08:22:08
bunny

Tiszteletem!:) Nemrég kezdtem el \"te...

Kérdés
Tiszteletem!:) Nemrég kezdtem el "testépítéssel" foglalkozni, és most jött elő úgymond az első problémának nevezhető szitu.. Eddig minden hónapban legalább 1 centit hoztam karban is, 10 kg izmot eddig felszedtem.(Start: 80 kg, 32 kar , most 90 kg 36 kar) Heti 3-4x járok el, minden izomcsoportot heti 1x edzek meg, tehát nincs túlterhelve, de viszont emellett heti 2x járok röplabdázni, és mivel jobbkezes vagyok, ezért csak azt terhelem ott. Kb. 2-3 hete vettem észre, hogy a jobb tricepszem kezd összébbmenni, egyre látványosabban, lassan szerintem már 1 centi különbség is megvan kerületre. Lehet, hogy csak én drámázom túl a dolgot, de sokat segítene, ha tudnál valami tanácsot adni ezzel kapcsolatban, hogy hogyan kerülhetném el az asszimetriát.
koznepstyle
Válasz
szerintem nem összemegy, hanem kevésbé fejlődik. vagy egy természetes asszimetria, ami miatt nem kell aggódni. persze bekavarhat az is, hogy túl sokat dobsz jobb kézzel, de egyszerűen ne törődj vele, majd 1-2 év múlva kiderül, számít-e valamit.
2012-02-22 08:19:15
bunny

Szia. Gondoltam kiegészítem az étrende...

Kérdés
Szia. Gondoltam kiegészítem az étrendemet hidegen sajtolt lenmag és szőlőmag olajjal. Melyik időpont lenne a legideálisabb a fogyasztásukhoz? Egy evőkanálnyira gondoltam belőlük.
david49
Válasz
fél 2!
2012-02-22 08:16:37
bunny

Szia Bunny! Tegnap előtt írtam az étren...

Kérdés
Szia Bunny! Tegnap előtt írtam az étrendemről és így fogalmaztál : "az edzés után zabpelyhes turmix ugyan jobb, mint ha nem lenne szénhidrát, de én oda valami profibb szénhidrátot tennék.az edzés után zabpelyhes turmix ugyan jobb, mint ha nem lenne szénhidrát, de én oda valami profibb szénhidrátot tennék. - VITARGO!? az jó lenne? meg még egy kérdés,hogy lenmagolaj-ból melyik terméket ajánlod (konkrétan) Flax ??? Előre is köszi !!!
JumboMan
Válasz
lehmagolajból bármelyik jó, ezét az olcsóbbat ajánlom: solio, intersparban lehet kapni. a vitargo mindenképpen jó edzés után.
2012-02-22 08:16:21
bunny

Hali Bunny! A jobb vállam elég tropa mos...

Kérdés
Hali Bunny! A jobb vállam elég tropa mostanában nem bírja a fekvenyomást és még pár gyakorlatot. A túl edzésnek lehet ez következménye ? (És heti 5x súlyzós edzés + heti 5x ugrálókötél + zsákolás ennyi edzéssel túl edzem magam vagy ott azért még nem tartok? ) Előre is köszi üdv
3karakter
Válasz
nem túledzés ez, hanem szétkúrtad az ízületet. azt hiszem a fekvenyomást felejtsd el.
2012-02-22 08:15:21
bunny

Szeva! Hetente 5x végzek súlyzós edzést ...

Kérdés
Szeva! Hetente 5x végzek súlyzós edzést és 2x van box edzésem. Ez már ugye erősen túledzés szagú de rengeteg alvással és táplálkozással igyekszem ezt megoldani, azonban most az új munkámból adódóan hetente 2x éjszakáznom kell ami eléggé keresztbe húzza a számításaimat.Kérdésem az lenne hogy mivel tudnám minimálisra csökkenteni az éjszakázás káros hatásait? Előre is köszönöm a választ!
riccoo
Válasz
a súlyzós edzés csökkentésével.
2012-02-20 16:04:07
bunny

Szia! A problémám az, hogy bekaptam vala...

Kérdés
Szia! A problémám az, hogy bekaptam valami vírust a múlt héten ami miatt a szerda-csütörtököt ágyban töltöttem lázzal torokfájással izomfájdalommal és az egyik nap nem tudtam enni rendesen mert semmi étvágyam nem volt. Azóta valami nem stimmel a gyomrommal, ha eszek akkor kellemetlen szar érzés tölt el mintha tele lenne és nem akarna emészteni. Nem nagyon akar helyrejönni azóta rágózok ezerrel, attól kicsit könnyebben kiürül a gyomrom de valami nem stimmel. Mi lehet ez? Hasonlóan kellene eljárnom mint a nemrégiben feltett emésztési problémával küszködőnek? Válaszod előre is köszi!
iamjanos
Válasz
pontosan!
2012-02-20 15:36:09
bunny

Szia! Tudnál ajánlani egy sportorvost...

Kérdés
Szia! Tudnál ajánlani egy sportorvost teljes állapotfelmérés céljából? Egyáltalán mennyire tartod fontosnak, hogy bizonyos időközönként sor kerüljön egy ilyen vizsgálatra? A neten keresgélve 50 és 160 ezer ft között találtam vizsgálatokat, kb mennyit érdemes rászánni? Másfél éve edzem jellemzően nagy súlyokkal, 22 éves vagyok, és azon kívül, hogy gyakran összeszedek ilyen 1-2hétig tartó megfázásokat, semmi bajom nem volt még. (multi prot használok ezres c-vitaminnal) Ennek ellenére úgy gondolom jobb megelőzni a bajt, ezért akarom kivizsgáltatni magam.
lesztat
Válasz
sajnos nem tudok. marad a magánorvos/magánklinika, mert ma magyarországon eleve nem létezik egészségügyi szolgáltatás. odamész a körzetidhez, hogy utaljon be teljes kivizsgálásra és könnyen lehet, hülyének néz. ami sportorvosi tapasztalatom nekem van, azt nem kívánom senkinek. fizetős konstrukcióban fogsz találni lehetőséget, jó pénzért, egy vérkép 15-20 ezer.
2012-02-20 08:07:03
bunny

Szia Bunny! Tömegnövelek jelenleg 90 ...

Kérdés
Szia Bunny! Tömegnövelek jelenleg 90 kg vagyok szénhidrát szükségletem:400-450 gramm,Fehérje:180-220 gramm Kajám: 08:00,10:00,12:00,14:00,16:00 mindegyiknél 100 gramm rizs és 100 gramm csirke mell. Gyúrás után még 100 gramm zabpehely és 1 adag 100% Whey Proti Proff..A bevitt zöldség tápérték tartamát nem számolom bele. Ez így kb: 420 gramm szénhidrát,170gramm fehérje. Amit iszok az ásvány-víz szóval cukros italt nem fogyasztok. Szerinted jó lesz így vagy még a kcal -n kéne növelni? ha igen szerinted mivel?Esetleg lenmagolaj? Előre is köszi !!!
JumboMan
Válasz
az edzés után zabpelyhes turmix ugyan jobb, mint ha nem lenne szénhidrát, de én oda valami profibb szénhidrátot tennék. az ásványvíz pénzkidobás sajnos. lenmagolaj abszolúte nem árt, mert alig ban zsírbeviteled. dobj hozzá 20 g-ot az étrendhez, apránként elosztva.
2012-02-20 07:52:03
bunny

Szia Bunny! Bocsánat, de személyes jövőm...

Kérdés
Szia Bunny! Bocsánat, de személyes jövőmmel való kérdéssel bombázlak kérlek ne haragudj. :( 16 éves fiú vagyok elég nagy ambíciókkal. Elkezdtem a testépítést mint sportot, és igen sok örömöm származik belőle. Elolvastam a Sárga Kapszulát, rengeteg cikket, legtöbb BBTV-t láttam. Azonban a szüleimmel konfliktusom akadt a táplálkozásom terén, mert nem tetszik neki az, hogy magamnak megveszem a húst meg a zabot(mert heti szinten 1500Ft-om van rá). Apám azt mondta, hogy nem érti meg, hogy mi jó van abban a zabban és a húsban, miért nem jó a szendvics. Mit tegyek szerinted? Nem szeretném az étkezést elrontani, mert ez minden alapja, és akkor hiába csinálom komolyan az edzést. Tudsz adni valami tippet. Köszönöm előre ha válaszolsz erre a fontos kérdésemre.
rever
Válasz

az a baj, hogy itt nem arról van szó, hogy komolyan veszed-e az edzést vagy sem, hanem az egészségedről. és ha ezt nem fogják fel, abból csak további baj lesz.

elég félelmetes, hogy valaki nem fogja fel miért jobb a hús, mint a szendvics, de nyugi átestem mi is ezen, meg még sok ezren mások.

mondhtanék hülyeségeket, hogy például mondd azt, hogy a csirke meg a zbaj jobban ízlik, mert ez az a szint, amit fel is fognak, de felesleges. amíg egy szülő nem érti azt, hogy józanul kéne mérlegelnie és támogatni a gyereke ambícióit, valamint a mai trágya világban örülni, hogy nem fűre meg piára költi a pénzt, addig sokat nem tehetünk. 

ilyenkor sajnos nincsenek észérvek. marad a sunyizás, és ha végleg "eltiltanak" a normális étkezéstől, attól még ne add fel, csináld tovább, max az izomfejlődés elmarad, de attól a kondíciód még jó lesz.

2012-02-20 07:48:42
bunny

Szia Bunny! Az elmúlt 3 napban sajnos el...

Kérdés
Szia Bunny! Az elmúlt 3 napban sajnos elég keményen lebetegedtem, és az orvos felírt egy antibiotikumot, amitől ugyan jobban vagyok már, de az emésztőrendszerem teljesen felborult. Napközben szinte egy falatot se tudok lenyelni, éjszaka pedig felkelek arra, hogy majd éhen halok. A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor hogyan érdemes az étkezést megoldani. Napközben gondolom feltétlenül kell bevinnem valamennyi tápanyagot, még ha nem is kívánja a szervezetem, de éjszaka amikor felkelek, nyugodtan mehet egy teljes étkezés, vagy esetleg valamivel kevesebb ch tartalmú nagyobb fehérje tartalmú ételt próbáljak enni? Válaszod előre is köszönöm!
Jojo94
Válasz

szerezz be probiotikumot. az emésztőrendszert így kell újraindítani: http:/ /body.builder.hu/magazin.htm4?url=/testepites/cikkek/gyomorfertozes-fosas-hanyas

2012-02-19 14:27:28
bunny

Istenem... A honlapon(ami hiteles) megva...

Kérdés
Istenem... A honlapon(ami hiteles) megvan fogalmazva valami illetve a készítmény leírásában(ami szintén hiteles) megvan fogalmazva valami ezzel ellentétes. Ezek után balfaszozol meg okoskodsz hogy mit nem értek? És köszönöm a tanácsodat, de nem hagyok fel ezzel a sporttal, de én meg azt tanácsolom neked hogy ha ilyen Down-kóros írástudatlan faszparaszt vagy, akkor ne foglalkozz emberekkel, hanem takarodj el fát vágni, valahova a jó büdös picsába! A válaszodat már leszarom, részemről itt vége :)
MrDzsi
Válasz

nem, punci. ÉN szarom le, ez a nem mindegy. te majd akkor tanácsolj bárkinek valamit (mondjuk egy hangyának), ha az értelmi színvonalad megengedi, hogy ne legyen a szerencsétlen életedben probléma egy kibaszott kalcium-magnézium tabletta használata. már az félelmetes, amikor egy hülyének van ideje ezen gondolkodni, miközben semmilyen problémája nincs. különösebben ellentétes nincs a két leírásban egy nem fogyatékos számára, aki azért gondolkodni is tud, bár szinte látom, hogy bonyolult kémiai eljárásokkal ki kéne vonni a szellemi toprongyok kedvéért bizonyos ételekből az ásványi anyagokat, hátha a nyomiknak lelassítja az emésztését, mert a természetben a kálciumot és a magnéziumot nem azzal az elfogyasztott étellel vinnéd be, amiben benne van, szerencsétlen hülye, ugye? remélem a zebrán azért át tudsz menni magadtól! mindesetre ha ilyen sötét béna fasz lennék, mint te, kurvára kicsi lenne a pofám. büszke lehetsz magadra, köcsög. istenem bazdmeg. a rovat mellesleg nem fogyatékosoknak szól.

2012-02-19 05:49:26
bunny

Hello! A combon eléggé le van maradva ....

Kérdés
Hello! A combon eléggé le van maradva . Eddig uyg edzettem hogy 3x3 gyakorlat + lábhajlito(2x3)de eddig mindig bent votl a guggolás. És ugy jobban fog fejlődni a combon , hogy 4 sorozat guggolás és még 4 sorozat még vmi más könnyű gyakorlat.?
kukker96
Válasz

nem!

más: rühellem a  faszbúkot, de ez azért odabasz! (reg nélkül is megnyílik) http: //www.facebook.com/photo.php?fbid=334217529949610&set=o.111243338763&type=1&ref=nf

2012-02-18 22:38:09
bunny

Szia Bunny! 27 éves srác vagyok rendsze...

Kérdés
Szia Bunny! 27 éves srác vagyok rendszeresen kondizok, előtte 18 évig birkóztam. Nem iszom nem dohányzom, szedem a vitaminokat. Mégis szinte minden hónapban ledönt valami aktuális betegség, hányás fosás, influenza, tüszős mandula stb stb. Pedagógusként és eddzőként sok gyerekkel foglalkozom ahol óhatatlan összeszedni ezt azt, de már kezd elegem lenni, hogy megfúj a szél és egyből betegség. A háziorvos tanácstalan. Van valami ötleted esetleg. Elvagyok kenődve remélem te tudsz segíteni. Köszönöm!
gyig
Válasz
nem tudom, rendes adag vitamint szedsz-e? az immunrednszered talán nem érzi jól magát. 10-20g glutamin bevitele és a napi tejsavó protein használat sokat segít ezen. nem szabadna, hogy összeszedj minden szart.
2012-02-18 22:15:24
bunny

Szia Drugs Bunny! Sokfélét olvastam hal...

Kérdés
Szia Drugs Bunny! Sokfélét olvastam halottam futásról, most szeretném elkezdeni testzsírtömeg égetése céljából! Nos van rajtam izomtömeg valamennyi és azt nem szeretném elveszíteni a heti 3 x edzek ! Hétvégén szombaton délután ráérek futni! Csak nem tudom hogy mennyi fussak milyen tempóba halottam dolgokat de tegyük ezeket félre, én a te véleményedre lennék kíváncsi!
gabolino18
Válasz
a zsír elvesztése érdekében egyáltalán nem kéne futni. diéta vagy valami?
2012-02-18 22:13:03
bunny

Hello Bunny, a kérdésem igazából nem a t...

Kérdés
Hello Bunny, a kérdésem igazából nem a testépítéssel kapcsolatos. A barátnőm 1-2 éve tapasztalt "szívritmuszavart" magánál, ami úgy jön elő, hogy néha csak hirtelen össze vissza dobog a szíve, de ez nagyon ritka. Legtöbbször általában fizikai megterhelésnél jelentkezik nála (futás, úszás) Először mikor volt orvosnál vele, azt mondták felesleges a vizsgálat, mert ez a stresszes élete miatt van. A múltkor mikor rosszul lett, utána egy másik orvoshoz fordultunk aki elküldte vérvételre, és EKG-ra, de mindkettő normál volt, és a pajzsmirigyével sincs baj. A végére szeretnénk járni, hogy mi baja lehet, mert valami biztosan van. Van esetleg valami ötleted, hogy mi lehet, vagy milyen vizsgálattal próbálkozzunk még esetleg? Köszönöm a válaszod. Üdv Ervin
rwin
Válasz
sajnos semmi. nem vagyok orvors ugyebár, de valóban lehet stressztünet. nem tudom terhelése EKG volt-e? nem ártana egy rendes kivizsgálás, ez nem játék.
2012-02-18 22:12:25
bunny

Szia Bunny! Nem tudom ismered-e a Cukor...

Kérdés
Szia Bunny! Nem tudom ismered-e a Cukorblues c. könyvet, mindenesetre ebben azt írja le a szerző (többek között), hogy a cukrot más tápanyaggal, pl: fehérjével együtt fogyasztva a gyomrunkban azt méregként emésztjük meg(,ha jól emlékszem a cukor erjesztő hatása miatt).Na ha ez igaz akkor mi van az edzés utáni kis házi szőlőcukor+fehérjepor kombinációval?Mert a fent leírt elméletnek biztos van valami alapja, de előfordulhat, hogy az edzés utáni állapot teljesen mást generál a gyomorban?Köszönöm a válaszod!
bgabor100
Válasz

az van, hogy olvasol valami faszságot és nem érted, ilyenkor káne az olvasást betiltani, pedig én a könyvek melleltt vagyok, ezért keltt volna megtanulni olvasni rendesen.

ha belegondolsz, amikor azzal jössz nekem, hogy belebambultál egy könyvbe, ezért megkérdezed, hogy az általam 10 éves javasolt edzés után szénhidrátvisszatöltés és szükséges tejsavó protein bevitel mérgező-e, mérget javasoltam-e sokezer embrenek, akkor igen szívesen elküldenélek a büdös picsába. 

először is: a szőlőcukor nem asztali cukor (ami valóban méreg, báér inkább csak átvítt értelemben), másrészt méregként nem emésztünk, harmadrészt használd egy kicsit az eszed. 

(arra pedig nem térek ki, hogy a szőlőcukor egy szükséges rossz, nem váletlenül javaslom a vitargot-t vagy valami komoylabb keveréket.(

2012-02-18 22:10:51
bunny

Szép estét! Ma mikor csináltam az oldal...

Kérdés
Szép estét! Ma mikor csináltam az oldalsó kar emelés-t (RENDESEN BE MELEGÍTETTEM !!!) a bal oldali vállamnál elkezdett ugrálni valami és nagyon szarul hangzott amikor emeltem fel és engedtem vissza a karomat. Nem fáj,de kibaszottul idegesítő dolog. Szerinted forduljak vele orvoshoz vagy csak a terhelés miatt csinálta ezt? Előre is köszönöm ! Üdv.
JumboMan
Válasz
érdemes megnézni, mert lehet valami ízületi instabilitás is az oka, amit megnyúlt szalagok okozhatnak. de lehet kares mond jobbat.
2012-02-18 22:05:03
bunny

Szia Bunny! 26 éves nő vagyok és nem te...

Kérdés
Szia Bunny! 26 éves nő vagyok és nem testépítek, viszont rendszeresen sportolok és próbálok odafigyelni az étkezésre. Egy problémám van, ami kiskorom óta "megkeseríti" az étkezéseket: nem bírom elviselni a hús ízét. Nem tudom, ez mire vezethető vissza, de csak olyan formában tudok pl darált húsos ételt enni, ha szójagranulátummal hígítva van (mert így szinte alig érzem a húst). Nem vagyok vegetáriánus, egyszerűen a hús ízét nem bírom. Mit tudnál tanácsolni valamilyen "alternatívaként"? A másik problémám az, hogy az utóbbi hónapokban szó szerint felfordul a gyomrom a fehérjeporoktól. Előtte sosem okozott gondot, bármelyiket is vettük, ittam. Most viszont kicsit el is ment a kedvem, mert ahogy megiszom, fél óra múlva érzem, hogy kavarog a gyomrom, volt már, hogy majdnem ki is jött belőlem. Írtad, hogy nem vagyunk egyformák, és lehet olyan alkotója, ami egyeseknek nehezen emészthető, de régebben nem okozott gondot, szerettem, ittam. Mi okozhatja, hogy mostanság a gyomromnak ennyire nem tetszik? Érdemes lenne kipróbálni a tejsavófehérjén kívül mást? Köszi a válaszod!
kisamarilla
Válasz

egyáltalán nem irreális dolgok ezek, még ha elsőre annak is tűnnek.a hús íze elég súlyos gond, ha utálod, de ismerjük mindannyian, és se vagyok egy nagy hal rajongó. szakácstechnológia trükkök (szép szó, most találtam ki) segítenek: sok zöldség közé bújtatott, szószos hús, másfajta hús, hal, stb. viszonylag hülye vagyok a gasztronómiához így nincs ötletem, hogyan tudnál nem húsízű húst csinálni, de valahogyan biztosan. én a hús rendkívül undorítóvá való tételében vagyok jó.

érdmes kombinálni a fehérjeforásokat: 20% hús, 20% hal, 20% protein, 20% tojás, 10% tejtermék, 10% szója, így mindenből keveset kell hsználnd, én meg reménykedek, hogy 100% jött ki.

ezt igencsak tetézi a protein problémád, azonban ez is normális. egy idő után az embernek sajnos herótja lehet a megszokott ízektől, vagy magától a fehérjéktől is. hiűba a kedveced a csokipuding, azt is megunod. én sem iszom annyi fehérjét, mint régen. függ eza ttól is, milyen termékeket használtál, emrt akad sok szar ízű is. de pl a nagy kedvencemet a rocky road ízű 100% whey pro-t a hátam közepére nem kívánom már, pedig baromi finom. a megoldás vagy az izolátumra, vagy más fehérjeforrásra való váltás. esetleg szünet és aminosavak használata, amiből mondjuk nehéz bevinni egy rendes edzés utáni mennyiséget hiszen nem arra van. (ráadásul a mennyiséget elég nehéz kompenzálni, ha a húst is rühelled.)

2012-02-18 22:04:23
bunny

Mi az hogy olvasgassak össze \"minden fa...

Kérdés
Mi az hogy olvasgassak össze "minden faszságot"? A sárga kapszulát, és a honlapon lévő cikkeket olvastam és olvasom is. Mint ahogy az idézetem is az itt fent lévő leírásból származik. De azért gratulálok az értelmes válaszodhoz. Régóta olvasom a rovatot, de így is sikerült meglepned a parasztságoddal.
MrDzsi
Válasz

én meg a balfaszságodhoz gratulálok, csak az én szavam még számít is valamit. az összes olyan balfasz gyökér, akinek ilyen szintű problémái vannak és a nagy nyűglődés közben nem tudja eldönteni, hogy működik-e az emésztése, az hagyjon fel a picsába ezzel a sporttal. a szövegértelemzéről nem is beszélve, azt általános iskolában kellett volna elsajátítani. meg a valami azidőtájt a férfihoz méltó viselkedést is, hogy ilyenkor ne kelljen megsértődnöd, mint valami picsa.

2012-02-18 21:51:58
bunny

Üdv Bunny! Nem edzéssel kapcsolatban kér

Kérdés
Üdv Bunny! Nem edzéssel kapcsolatban kérdeznék. E-mail címed érdekelne, hogy él e még ami kint van a weboldaladon? Köszönöm, napot!
soder
Válasz
elvileg él. a bodybuilderponthukukagmailpontcom is működik.
2012-02-18 21:45:01
bunny

Szia Bunny! 23 éves lány vagyok, aki e...

Kérdés
Szia Bunny! 23 éves lány vagyok, aki egész életében sportolt, főleg a akrobatikus tánc volt életem főszereplője. Felesleg nincs rajtam, viszont szeretnék izmosodni, érdekel a fitness modellek világa, Toldi Zsuzsi munkája nagyon tetszik! Tanácsodat szeretném kérni, hogy van e valami készítmény lányoknak is, ami még jobban elősegíti, hogy izmosodjak?Ha igen, mit kell tennem? Köszi a válaszodat!
Ildikó9
Válasz
valaki árulja már el, miért van az, ha a faszbúkról jön ide valaki, vagy ha lány, akkor 99%. hogy baszik elolvasni a sárga kapszulát meg a szabályzatot, le se szarja az egészet, de azt simán elvárná, hogy majd én írjak neki ide egy könyvet! vagy mondjam meg a tutit 2 mondatban!
2012-02-18 10:37:30
bunny

Helló! Vettem Calcium-magnesium tablettá...

Kérdés
Helló! Vettem Calcium-magnesium tablettát a Multi pro mellé, a kérdésem a következő: A magnézium leírásából idézek: "Az emésztés elégtelen lehet, ha étkezés közben vesszük be a magnéziumtartalmú készítményt, mert a gyomorsavat megköti. Ezért étkezések között szedjük be. Ha valakinek sok a sava (gyomorsav túltengés) akkor éhgyomorra bevett magnézium tabletta kiváló savkötő." Az adagolása szerint viszont étkezés közben kell beszedni. Melyiknek higyjek? Köszi
MrDzsi
Válasz
olvasgass össze minden faszságot, és annak higgy, semmiképpen sem a gyártói ajánlásnak. a gyártó általában hülye, te mindig okosabb vagy. ha meg olvasgatni kell, mert unatkozol és a kalcium-magnézium tabletta olyan kurva nagy probléma, hogy 300 oldalas felhasználói kézkönyv kellene mellé, csak akkor nehogy a mi enciklopédiánkat olvasd, hanem a kiskegyedet!
2012-02-18 09:49:55
bunny

kedves Bunny! köszönöm gyors válaszodat...

Kérdés
kedves Bunny! köszönöm gyors válaszodat, igyekszünk majd valamit összehozni ami megüti a szintet. a terem fent van az adatbázisban, bár már írtam oda, hogy módosítanánk ezt azt, ugyanis már nem SFR Olympia Fitness hanem Technogym Olympia Fitness Pécs a nevünk és a web elérhetőség is változott: olympiafitness.hu ha esetleg adsz egy címet ott én ezt mégegyszer megpróbálom leegyeztetni! köszönöm a segítséged! Fegyi
fegyiii
Válasz
robi.kukac.builder.hu
2012-02-17 19:27:28
bunny

Szia Bunny! egy nem edzéssel kapcsolato...

Kérdés
Szia Bunny! egy nem edzéssel kapcsolatos kérdésem lenne... egy edzőteremben dolgozom, és összehozunk egy amatőr fekvenyomó versenyt. az amatőr alatt azt értem hogy nem press-es nyomással végezzük el a gyakorlatot, hanem startra engedik le, mellkas érint, arra figyelünk hogy a fenék, a fej, a hát lent legyen, és a láb is. szeretnénk a teremnek egy kis popularitást szerezni ezért arra gondoltunk, készítünk videofelvételt az eseményről. itt jönnél Te a képbe: nem kérnénk arra hogy legyere pécsig, meg mint mondtam nem egy komoly verseny ez...de ha az anyagot elküldjük neked, amit mi készítettünk, és alkalmasnak találod arra, fel kerülhetne a BB flash-be? remélem nem kérek nagy dolgot. válaszodat előre is köszönöm! Zsolti, vagy Fegyi, ahogy tetszik
fegyiii
Válasz

természetesen benne vagyok. de legyen hozzá szöveg, beszéljetek is a kamerába!

nem árt nyilván, ha poénos és érdekes a dolog, ami nem könnyű, de tegyünk egy próbát!  azt csekkold le, hogy nene vagytok-e az edzőterem adtabázisunkban!

 

2012-02-17 18:50:13
bunny

Szia Bunny! Olyan kérdésem lenne hog...

Kérdés
Szia Bunny! Olyan kérdésem lenne hogy tömegnövelés szempontjából magas ismétlés szám( 20-15-12) vagy az alacsony ismétlés szám a jobb. A Sárga Könyvben a magas ismétlés szám van, azt az edzést csinálom. DE miért van hogy szinten mindenki az alacsony ismétlés számot ajánlják. Te hogy csinálod, mi a saját tapasztalatod?
tihanyi89
Válasz
a sárga kapszulában rosszat írtam direkt, hogy becsapjalak, idióta! de amúgy kurvára szeretnék még arról beszélgetni minden az agyét csak dísznek tartó hülyével, amit már leírtam, mert kurvára ráérek!
2012-02-16 20:54:05
bunny

Szevasz Bunny! Letöltöttem a Sárga kaps...

Kérdés
Szevasz Bunny! Letöltöttem a Sárga kapszulát el is olvastam és minden kérdésemre választ adott :) Nagyon szépen köszönöm sok ember és a magam nevében ! Király vagy,hogy ezt meg írtad ! Üdv.Minden jót MESTER!!! :D
JumboMan
Válasz

köszi! itt az évvégi audioblog, amivel nem gyengén tartozom. egyelőre nem tudom, hogy az audioblogokat hova fogom tenni, így közvetlen link van.

audioblog a sárga kapszuláról, sikerekről, kudarcokról, hozzállásról. 

2012-02-16 19:44:55
bunny

Szia Bunny! Naggyából 7 hónapja edzem és...

Kérdés
Szia Bunny! Naggyából 7 hónapja edzem és most áttértem a 3 napos , rotálóra ami benne van a Sárga Kapszulába. Azt vettem észre hogy eléggé vissza kellett vennem a sulyokkal. A kérdésem a következő nem esek vissza erőben? Szeretnék külalakra jól kinézni de erőben is szeretnék fejlődni. Ez orvosolja mindkét problémát?
tihanyi89
Válasz
talán intenzívebb az edzés, mint eddig? vagy szabályosabb? elvileg nem lehetsz gyengébb. ha mégis, elég nagy gond van. először a kaját kell megnézni meg hogy alszol-e eleget.
2012-02-16 19:35:09
bunny

Köszönöm Bunny a segítséget. De úgy tűn...

Kérdés
Köszönöm Bunny a segítséget. De úgy tűnik megoldódott.Tegnap este edzés után megittam a turmixom, mértem két óra múlva és vissza állt 7,1-re ez normálisnak mondható,ma teljesen rendben vagyok. De váltok Vitargora még ma.Lehet hogy átálltam megint a normális étkezésre és egy ingadozás volt csak a szervezetben. Bunny 116kg vagyok,190cm magas,tömeget hozok fel magamra legalább 6-hónap ig,utána le diétázok.A kérdésem 125g zabpehely, 600g csirke mell,600g rizs,700g párolt zöldség,50g Whey protein,vitaminok,és más táplálék kiegészítők(ízületvédő,l-karitin a zsírégetés végett),ezt viszem be minden nap erre a testsúlyra elég hogy tömeget hozzon,vagy emeljek rajta?Egy héten 5×edzek egy nap csak egy izom csoportra min 3-4 gyakorlat ebből 2 van mikor három gyakorlat szabad súlyos edzés,intenziv edzéseket végzek és a,b hét szerint így jobban tudom stimulálni az izmokat.Ezt szerettem volna kérdezni.Előre is kösz a választ.Üdv
abcdefg2002003000XXXXX
Válasz

nem árt azért rászánni egy napot, és megméregetni a cukrot különböző időpontokban.

a kaja mennyislglt egyszerű csekkolni: nézd meg néha, hogy nőtt  testsúlyod. ha stagnál, növelni kell.

2012-02-16 19:33:40
bunny

Szia Bunny!:) Tolódzkodásból 4x4 megy sz...

Kérdés
Szia Bunny!:) Tolódzkodásból 4x4 megy szabályosan figyelve a negatív szakaszre is. Szeretném ezt feltórnázni mondjuk 4x10-re. Szted az úgy jó, hogy 4-4-5-5 aztán 5-5-5-5 és így hetenként emelni kicsit a "tétet"?
rever
Válasz
jó, csak nem működik. felesleges a tolódzkodással erőlködni, majd megerősödnek ezek az izmok a többi gyakorlattól annyira, hogy menni fog.
2012-02-16 19:25:27
bunny

Kosz a valaszt.Ezt tartalmaz az etrend k...

Kérdés
Kosz a valaszt.Ezt tartalmaz az etrend kb.reggel mindeg zabpehely 3.5dkg 10orai dio ebed pulykahus vagy csirke,rizs,savanyusaggal vagy zoldseggel uzsonna hus esetleg egy gyumolcs vacsora hus es edzes utan protein ja meg l-carnitin 2000 mg naponta emellett 2 liter tiszta viz.apro elteresekkel perszekiszamolva a sarga kapsz.emlitett javaslat szerint.ez van.valami javaslat?
jokey
Válasz
ez nekem így nem elég konkrét!
2012-02-16 19:24:30
bunny

Szia Bunny!Nejem nagyon nehezen tud fogy...

Kérdés
Szia Bunny!Nejem nagyon nehezen tud fogyni.Ha napi 1200 -1300 kal.eszik tisztan etkezve ahogy olvastam es 3 szor tart sulyzos edzest meg reggelente 45 perc gyaloglas megfelelo pulzusszammal 1.5 honap alatt hizott3kg.ha lejjebb vitte a kaloriat akkoris stagnalt vagy meg hizott.tobbet nem mer enni mert fel ,hogymegint hizni fog.Apropo sulyozni 2.5 honapja kezdett a testszerkezet valtoztatas miatt.Persze eddig nem valt be semmilyen fogyokura .Ha 900 kal evett naponta es tornazott akkor sem fogyott.ha volt mar hasonlo tapasztalatod irj.mennyi a legalacsonyabb kal.szint amit szabad gyakorolni?aAmugy o 157 cm es 67 kg.koszi
jokey
Válasz
volt. a kalóriákkal könnyen dobálózik mindenki, csak azzal nem, hogy mit is tartalmaz az az étrend.
2012-02-16 18:25:52
bunny

Kösz Kares a válaszod!Persze h.tisztában...

Kérdés
Kösz Kares a válaszod!Persze h.tisztában vok h.a versenyzés már kilőve,sajnos..A cikket elolvasva rendben is volt az edzéstervem!!Gyógytorna életem végéig ez magától érthetődik már rutinos vok benne..!!Elhiheted körbejártam én már a dolgot a segítőkészséget kösz!Azért még meg fog állni az ütő a "csak mell és bicepszező" kiccsávókban.. :))) Kösz.kösz a segitséget ha elakadok kérdezek!!Üdv.
tordai80
Válasz
ok, hajrá!
2012-02-16 16:37:20
kares

Helló! Enyhe gerincferdülésem van, rá...

Kérdés
Helló! Enyhe gerincferdülésem van, ráadásul még régebben lúdtalp miatt (gondolom) volt egy komolyabb bokasérülésem is, azóta nem igazán sportolok. Mostanra 20 éves lettem, vérnyomásom is magas, és elhatároztam hogy kéne valami mozgásforma, amitől visszatérhetnék a normális kerékvágásba. Tömeget egyenlőre nem szeretnék növelni, ahhoz túl sok súlyfölösleg van rajtam (110 kg vagyok), viszont fogyáshoz aerob edzés kéne, amit bokám miatt nehezen viselek. Szóval remélem van ötleted, elsőre is köszi.
Jiraya
Válasz
semmilyen kardiogép nem jó neked? ülőbicikli, fekvőbicikli, ellipszistréner...?
2012-02-16 16:30:28
kares

Szia Kares! Sajnos genetiailag lazák az...

Kérdés
Szia Kares! Sajnos genetiailag lazák az izületeim, szalagjaim (amiről eddig nem tudtam)de nem is volt vele problémám. Viszont néhány hete kifordult a bokám focizás közbe, aminek nem tulajdonítottam olyan nagy jelentőséget, hiszen ez elő fordul ebben a sportban. Jegeltem, pihentettem egy keveset majd újra játszottam és szintén alámfordult. Ezek után minden kis mozdulatra bicsaklott ki. Orvoshoz fordultam, készült ultrahang, röntgen, tartott röntgen is és azt állapították meg hogy a szalagok és az izületek is annyira lazák, hogy mostanra egyáltalán nem tudják megtartani a bokám. Ráadásul a tartott röntgen kimutatta hogy egészséges állapotban is a bokám 2-3 fokkal eltérő állapotban áll mint az kéne. ( A sérült sajnos 18 fokkal van deformálódva.) Kaptam most egy bokarögzítőt, és 3 hét pihenőt kontrollig. A kérdésem az lenne hogy mivel én ezt a focizást nem csak hobbi szinten szeretném csinálni, hanem komolyabb versenysportként, mégha amatőrként akkor is. Tehát tudok kezdeni a továbbiakban valamit a lábammal, hogy ne sérüljön újra, esetleg valami speciális rögzítőt tudnál nekem ajánlani, vagy bármit, vagy mivel ez genetikai eredetű ezzel kell éljek, és lemondani erről a sportágról? Válaszodat köszönöm, és sérülésmentes edzést kívánok mindenkinek!
Dawidh
Válasz
megmondom frankón, a bokák nem igazán nagy barátaim, nem is ismerem teljeskörűen a rögzítési lehetőségeket. ilyen esetekben a lehető legjobb információforrás: a sporttársak. keress olyat akinek ugyanez a tünete (mindegy, hogy alapvetően laza a szalagrendszere vagy kilazította) és kérj tőle tanácsot az eszközre vonatkozóan.
2012-02-16 16:28:54
kares

Üdv Bunny, Kares! Szitu van és szeret...

Kérdés
Üdv Bunny, Kares! Szitu van és szeretnék véleményt, jótanácsot kérni a helyzetre tőletek. Több évet sportoltam (kosaraztam és kajak), aztán jópár év kimaradt, majd a kondizásnál kötöttem ki az elmúlt 2 év során. Tavaly november végén azt mondta a rotátorköpeny, hogy helló. Tolódzkodás volt a tettes, az elülső szalag a bal vállamban sérült. Duzzanat, gyülemlés, egyéb élmény nincs, de sok gyakorlatnál fájdalom volt, úgyhogy lekapcsoltam a lámpát az edzőteremben és orthopédushoz fordultam. Az váll specialista kollégájához pakolt át, de előtte csinált röntgent, elküldött ultrahangra, januárban. A radiológus véleménye részleges ROK szakadás volt: kb. 50% szélesség érintett, 1 cm hosszban. Ezután jött mr. specialista. Megvizsgált (tekergette a karomat mindenfelé), aztán injekció jött és Meloxicam (gyulladás és fájdalom ellen?). Azzal biztat, hogy az ultrahang nem mutat részletes képet, és hogy nem teljes vastagság szakadt a mért hosszban, csak a rostrétegek x%-a a tetején, de alatta még van egyben a szalagból. -- Fájni nem fáj, csak inkább sajog, de az se konstans. Erő és mozgástér nem csökkent számomra észrevehetően. Azt mondta, hogy kezdjek újra edzeni, fokozatosan és e hónap végén látogassak hozzá vissza! Aztán még elmormolt olyat, hogy "válltükrözés", "sebészeti beavatkozás"... Szerintetek hogyan tovább? Tudom, mi a tükrözés és mire kell. Nagyjából tudom, mit jelent egy ilyen beavatkozás, ha kell. Szerintetek ilyenkor érdemes a kést választani? Vagy lehet, hogy ragaszkodni is kéne hozzá, ha a megfelelő rehab után vissza akarom kapni a vállamat? AZ SZÓBA SE JÖHET, HOGY VÉGLEG BÚCSÚT MONDJAK A SÚLYOKNAK!! Csak tartok tőle, hogy ezek a sérülések megfelelő kezelési módot kívánnak és a dokik inkább a maguk könnyebbségét nézik, ha valaki nem csap az asztalra. Amcsiknál úgy látom, hogy a műtétek jól mennek, utána vissza tudnak lassacskán térni a vasak közé az emberek. Itthon fosok, hogy inkább így akarják hagyni "fél lyukasan / lyukasan" és azt mondják, hogy ezentúl ne erőltessem semmivel. Beforrni nem fog, persze, ez tiszta sor. Szerintetek mi tévő legyek, hogy lehet a folytatás egy magyar egészségügyes szituban? Nagyon köszönök minden egyes szót, ha válaszoltok.
egamad
Válasz

nagy okosságot sajnos nem tudok mondani, behozhatatlan előnyben van az akinek rendelkezésére állnak képalkotó eljárások. olyan dokit kell keresned akin látod, hogy szívesen segít egy sportolónak mind a jelen teherbírás mind pedig a jövőbeli teendők meghatározása tekintetében.

a szakács sanyit nem kellene követned :) (mondjuk mellette jó orvos volt, ők készültek erre, nem volt meglepetés)

2012-02-16 16:24:58
kares

Sziasztok! Következő a problémám: hobbi ...

Kérdés
Sziasztok! Következő a problémám: hobbi szinten az testépítés mellett focizok. Észrevettem azonban, hogy vádlizáskor a jobb bokámat nem tudom annyira mélyre engedni, mint a balt. Mindeközben érzem az elülső szalagok "feszülését", mintha nagyon rugalmatlanok lennének. Kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy a rendszeres, helyesen kivitelezett nyújtás a megoldás, vagy ezen kívül valamilyen bemelegítő krém használata ajánlatos-e foci illetve edzés előtt? A választ előre is köszönöm.
nagyi36
Válasz
koncentrálj a helyes kivitelezésre, egyáltalán nem biztos, hogy a bal a jó mozgástartomány.
2012-02-16 16:19:24
kares

Hello Bunny! Sajnos néhány hónappal eze...

Kérdés
Hello Bunny! Sajnos néhány hónappal ezelőtt gerincsérvet állapítottak meg az orvosok nálam ráadásul kettőt. Azt szeretném kérdezni, hogy így is edzhetek? Nagyon szeretnék de az orvos nem kifejezetten ajánlja ,de te jobban értesz hozzá ezért kérdezlek téged. Válaszodat előre is köszönöm
adebayor

Hello! Egy olyan problémám volna,hogy bi...

Kérdés
Hello! Egy olyan problémám volna,hogy bicepszezés közben,és utána az alkaromban elég intenzív szúró fájdalom lép fel.Ez kb egy hete kezdődött és elég kellemetlen és már kezd idegesíteni.A mai nap megprobáltam kisseb súlyokkal de ugyan úgy fájt.Mi lehet az oka? Kéne vegyek valami vitamint ? Vagy esetleg orvos? A választ előre is köszi !
eexx
Válasz
túledzettség. multivitamin, arthroxon, pihenés.
2012-02-16 16:15:55
kares

Szia Bunny! Körülbelül egy éve edzek, a...

Kérdés
Szia Bunny! Körülbelül egy éve edzek, azóta rendben van az étrendem is szedek fehérjét+szénhidrátot is. A hétvégén egy sportbaleset következtében eltört a jobb csuklóm és hat hétig gipszbe van a kezem. Mennyire fog visszafejlődni a karom illetve, mennyi idő alatt tudok újra edzeni a gipsz levétele után?(popej alkarom van) és szerinted érdemes-e így hogy nem edzhetek fehérjét szednem? Köszi a válaszokat, bocsi a helyesírási hibákért, de szoknom kell hogyegy kezem van.
deakbence
Válasz
a fehérje kaja, tehát igen. ha megsérültök üljetek nyugodtan a seggeteken, hagyjuk már ezt a "mindig edzeni kell mer meghalok" baromságot. pihenj, gyógyulj meg, aztán fokozatosan térj vissza a súlyzókhoz. főleg, hogy ha gipszelve is vagy akkor marhára le fognak sorvadni az izmaid. addig is mozgasd rendszeresen ami kint van a gipszből (alatta és fölötte is)
2012-02-16 16:14:38
kares

Szia Bunny! A problémám a következő. B...

Kérdés
Szia Bunny! A problémám a következő. Bő 10 éve voltam ortopédián, a leletek szerint van egy nyitott csigolyám (a 8-as talán), ugyanitt némi résszűkület, és egy enyhe S alakú "elváltozás", nem oldalirányú. Gyógytornát javasoltak, én helyette újrakedtem az edzés. Ha huzamosabb ideig állok/ mászkálok, akkor a hátam fárad, kicsit fájni kezd, de ha "kiropogtatom", az sokat segít. Ez a probléma is inkább abban az időszakban volt jellemző, amikor nem edzettem. Edzés közben soha semmilyen problémám nem volt a hátammal, soha semmilyen fájdalom nem jelentkezett semmilyen gyakorlatnál, és szerintem kifejezetten javult a helyzet. Kérdéseim: 1. Eddig is guggoltam, de nem túl nagy súlyokkal, inkább magas ismétlésszámmal, 10 alá nem nagyon megyek. Használjak övet a nagyobb súlyokhoz, vagy ez gátolná valamennyire a derék fejlődését, és inkább csak akkor vegyek övet, amikor már ténylg durva súlyokkal guggolok? (tudom, itt most relatív a nagy súly, a 85 kilómhoz jelenlegi formámban a 100 kiló is az lenne) Esetleg csak az utolsó szériákban használjak övet? 2. Régebben csináltam felhúzást, azt is relatív kis súlyokkal, magas ismétlésszámal. Most szeretném újra csinálni, kérdés, hogy ajánlott-e? Gondolom ha igen, akkor továbbra se erőltessem a nagy súlyokat. Ehhez használjak övet? 3. A döntött törzsű evezést végképp kerültem. Csináljam? Inkább a fűrészelés? Esetleg csináljam, de ezt is övvel? Jelenleg alsócsigás gépen evezek, az egyik kedvenc gyakorlatom. Bocs, hogy kcsit hosszú lett. Ritkán írok, de akkor összeszedem a gondolatokat. Előre is kösz a választ! Üdv: Fekusz ui: Az is felmerült bennem, hogy újra csináltatok egy röntgent az ortopédián, és meghallgatom a doki véleményét, de őszinte leszek, nem sokat adok a véleményükre.
fekusz
Válasz

melyik 8-asról beszélünk?

az övet magadnak kell eldöntened, az érintett csigolyádra aligha lesz hatással.

felhúzást nem erőltetném

döntött törzzsel evezést nem kell ám a talajjal párhuzamos törzzsel csinálni, nem kell a 90 fok, elég 45. így közel annyira sem vésze s a gerinc terhelése. emellett is csinálhatsz "fűrészelést"

akkor keress olyan orvost akinek elfogadod a véleményét!

2012-02-16 16:09:54
kares

Szia Kares! A reumatológus \'Tartási ky...

Kérdés
Szia Kares! A reumatológus 'Tartási kyphosis'-t és 'A gerinc juvenilis osteochondrosisa'-t állapitotta meg nálam. Kiirt 15 alkalmas orvosi gyógymasszázsra, vizalatti gyógytornára, úszásra és javasolta hogy erősitsem a has-és hátizmaimat. Jelenleg a Bunny által a Sárga kapszulában irt Kezdő átmozgató edzésterv 5. hetében vagyok és az lenne a kérdésem, hogy vannak-e olyan gyakorlatok, amiket semmiképpen se végezzek, és olyanok, amik kifejezetten jó hatással lennének a javulásra? Válaszodat előre is köszönöm, Dávid
gen51465387shop
Válasz

a lapockazárók és minden hátizmok fokozott erősítése. edzéstechnikailag úgy kell megközelítened a súlyzókat mint egy porckorongsérvesnek: http://body.builder.hu/magazin.htm4?url=/testepites/cikkek/edzes-porckorongservvel 

és a legfontosabb: figylelni a korrigált, helyes testtartásra napközben végig!!!

2012-02-16 15:57:02
kares

Szia.A kovetkezo dologhoz szeretnek tana...

Kérdés
Szia.A kovetkezo dologhoz szeretnek tanacsot kerni.A vallammal vannak gondok,surun megesik hogy egy rossz mozdulattol mintha "kiakadna",roppan valami es 2-3 napig nem tudom hasznalni a karomat.Ez nagyon zavaro tud lenni mivel a kondizas mellett mast is edzek(amerikai foci) es egy rossz blokkolasnal mar mehetek is pihenni.Ezen kivul tortent mar ilyen almomban is...Mindket vallammal elofordul.Sulyzos edzest kb 4 eve vegzek rendszeresen.Serules csak a mellemben,es a combom hatso felen volt,a vallammal nem voltak gondok,csak most ez(persze nem egyik naprol a masikra)Eloszor sima orvoshoz mentem aki elkuldott egy sportorvoshoz,a sportorvos meg vizsgalat nelkul azt mondta hogy haggyak abba minden edzest es majd egyszer elmulik...Tanacstalan maradtam.Kerdeznem hogy van esely hogy valamilyen izuletvedo szertol helyrejojjon,vagy valamilyen mutet szukseges hozza,vagy esetleg tudsz te egy 3. megoldast?
Mr.Anderson
Válasz
ez pont úgy hangzik, mint egy szokványos (azaz rendszeresen előforduló) vállficam. az orvos véleményével egyáltalán nem értek egyet. gyere el egy vizsgálatra. valószínűleg van megoldás, még annak tükrében is, hogy az amerikai foci miatt brutál terhelést kap a tested.
2012-02-16 15:45:46
kares

Kedves Kares, Mindig jartam terembe,...

Kérdés
Kedves Kares, Mindig jartam terembe, de januar ota intenzivebben edzek, heti negy alkalommal, es maximalis sulyokkal. Sulyom 55, magassagom: 160. A problemam az lenne, hogy 5 evvel ezelott egy balesetben eltort ket csigolyam, egy agyeki es valamelyik kozeptalyt. Fuzot hordtam, nem kellett muteni. Emellett van egy enyhebb gerincferdulesem is. Derekfajos is vagyok, de ha rendszeresen edzek akkor elmulik. Kerdesem az lenne, hogy az en esetebmen vannak-e kerulendo gyakorlatok, vagy mindent lehet, csak vigyaznom kell a szabalyossagra es fokozatossagra? Mostanaban elkezdtem guggolni is, most 40 kilonal tartok, ezzel a sullyal meg ov nelkul csinalom, pont hogy erositsem a gerinctarto izmaimat. Nem vagyok azonban teljesen biztos benne, hogy csinalhatom-e. Foleg ov nelkul. Ha lehet, akkor hany kilotol erdemes felveni? Masik kerdesem, hogy a gerincferdules javithato e a gerincmerevito izmok erositesevel, vagy csak a stagnalast lehet elerni? Elore is koszi a valaszod, Udv: renata
orena
Válasz
szerintem csinálhatsz kb mindent (én a guggolást nem erőltetném nagy súllyal). nincs olyan adat, h hány kg-tól kell öv. én használok, bunny nem. érezned kell h szükséges-e. javítható-e a scoliosis? ez a mértékétől függ. stagnálás mindenképpen elérhető. hajrá
2012-02-16 15:41:55
kares

Szia! Barátnőm szeretne izmosodni/fogyn...

Kérdés
Szia! Barátnőm szeretne izmosodni/fogyni, szóval alakformálásról lenne szó. A probléma az, hogy elég csúnya gerincferdülése van, a gerincoszlopának alsó részén, kb. a küldökével egy magasságban. Melyik sport, mozgásforma lenne számára a legalkalmasabb, ami a gerincferdülésén is javíthat? Szóba jött az úszás, esetleg lejárna velem edzőterembe. Valami ötlet esetleg? Köszönöm!
saby0914
Válasz
hozd el és megbeszéljük a dolgokat illetve személyre szabjuk a gyakorlatokat a teremben. lightweight@gmail.hu
2012-02-16 15:35:45
kares

Szia Bunny! lenne egy olyan kérdésem hog...

Kérdés
Szia Bunny! lenne egy olyan kérdésem hogy én indulni szeretnék az idei super-bodyn és egy megfelelő edzés tervet tudnál e nekem leírni Bochoda Benjmain facebookon meg találsz mer vannak fotok és azok alapján tudná l edzés tervet meg köszöném szia :)
BBnutrition
Válasz
talán nem kéne erőltetni ezt a superbody dolgot. a versenyzők bármilyen hihetetlen is, nem a neten kérdezgetik az edzéstervet, hanem előbb értenek a sporthoz, elérnek egy szintet, majd eldöntik, hogy versenyeznek. a többiről nem is beszélve.
2012-02-16 15:09:54
bunny

Szia Bunny! Mi a véleményed a kizárólag ...

Kérdés
Szia Bunny! Mi a véleményed a kizárólag saját testsúllyal végzett edzésről?(fekvőtámasz, húzódzkodás, guggolás, lábemelés, fekvőtámasz kézenállásból stb...)
valefan
Válasz
kitűnő alapozás kezdőknek és funkcionális tréninga későbbiekben. izmot növelni csak gyíkfingoknak jó.
2012-02-16 07:46:16
bunny

De 11kor ettem 100g rizs,100g csirke mel...

Kérdés
De 11kor ettem 100g rizs,100g csirke mell,125g párolt zöldséget,du 3-kor mértem és akkor volt 10.8 a cukrom.Megkeresem az orvosom mert valami nem oké?sajnos.. Mert ha a Vitargo is felviszi ugyan ott vagyok.
abcdefg2002003000XXXXX
Válasz
valami nem jó, drasztikusan le kéne csökkenteni a szénhidrátot, és meglehet kénytelen vagy orvoshoz menni, aki majd baromságokat mond persze. vitargo és minden magas GI-jű élelmiszer felejtős.
2012-02-15 20:22:07
bunny

Üdv Bunny. Másfél hónapja elkezdtem újr...

Kérdés
Üdv Bunny. Másfél hónapja elkezdtem újra edzeni,étrend szerint rizs,csirke,zöldség,fehérje ízület védő,vitamin szóval ami kell mindent beviszek a meghatározott arányban. De a lényeg, soha nem volt bajom a szőlő cukorral ezt csak edzés utáni turmix hoz fogyasztom pár napja elkezdtem mérni a cukromat és 10-12 mindig,ez rengeteg mivel 5-7,5 ig normális.Be is fejeztem a szőlő témát,most veszek vitargot. A kérdés a Vitargo felviszi a cukrot??? Semmihez nem fogyasztok cukrot csak édesítőt,ezért mindenképp a szőlőcukor a gond nem? Előre is kösz a választ.
abcdefg2002003000XXXXX
Válasz
10-es vércukorszint kurva gáz, de nem mindegy, hogy mikor méred, evés után persze hogy magas a cukrod. a vitargos is fleviszi a vércukrot addig, amíg kell, ez a dolga.
2012-02-15 17:24:05
bunny

Hello! Egy olyan problémám volna,hogy bi...

Kérdés
Hello! Egy olyan problémám volna,hogy bicepszezés közben,és utána az alkaromban elég intenzív szúró fájdalom lép fel.Ez kb egy hete kezdődött és elég kellemetlen és már kezd idegesíteni.A mai nap megprobáltam kisseb súlyokkal de ugyan úgy fájt.Mi lehet az oka? Kéne vegyek valami vitamint ? Vagy esetleg orvos? A választ előre is köszi !
eexx
Válasz
túledzettség.
2012-02-15 13:30:27
bunny

Szia Bunny! Sérüléssel kapcsolatos kérdé...

Kérdés
Szia Bunny! Sérüléssel kapcsolatos kérdésem lenne. Most először sikerült lecsábítanom az edzőterembe a barátnőm, azonban komoly gondok vannak a térdével. Sosem sportolt versenyszerűen, azonban mindig csinált valamit, görkorizott, jégkorizott, stb. Olyan problémája van egy pár éve, hogy a térdei kattognak, és érezni is lehet h mozognak a porcok, ahogy behajlítja a lábát. Ez még nem is lenne gond, viszont szinte mindentől fáj a térde, tehát guggolásnál, bármiféle combfeszítő gyakorlatnál, ahol nyíró erő hat a térdére, fáj neki, minimális súlynál is. Nem tudom, hogy mi lehet ennek az oka, talán túl lazák a szalagok a térdében, vagy túl gyenge az izomzata, de nem akarok hülyeséget mondani. Mindenképp el fogom rángatni egy orvoshoz, azonban kíváncsi lennék, mi a véleményed róla? Mi lehet a háttérben, vagy egyáltalán hogy lehetne javítani a helyzeten, ha egyáltalán lehet, mivel így eléggé behatároltak a lehetőségei edzés terén. Előre is köszönöm a válaszod!
faragobalint
Válasz

valószínűleg lazák a térdszalagjai. ez nekem is megvan, köszönhető a régi baromsúlyos guggolásoknak és az utána következő izomtömeg-vesztésnek. nagyon lassan, éssze kell megerősíteni a combizmait, hogy aztán rendes tartása legyen a térdének. igazából nem lenne baj, ha képben lenne egy gyógytornász, karest érdemes lenne felkeresni.

ki kéne próbálni, hogy tud-e lépcsőzni. fogtok egy tízemeletest, felküldöd gyalog, megy három kört, az megteszi alap edzésnek. ha ezt sem bírja, gyógytornász, eetleg orvos!

2012-02-15 09:27:07
bunny

Szia! 22 éves, 167 cm, 55 kg-os lány va...

Kérdés
Szia! 22 éves, 167 cm, 55 kg-os lány vagyok. Itthon szoktam tornázni, nem járok edzőterembe. A combom és a fenekem méretével nagyon nem vagyok megelégedve. Szeretnék tanácsot kérni, hogy mit tehetnék azért, hogy vékonyabbak legyenek a lábaim és a fenekem. Előre is köszönöm a segítséget!:)
zsofi89
Válasz

kend be disznózsírral, tekerd be fóliával, tegyél rá uborkát, feküldj le a földre és gurulj balra-jobbra 300-szor. ezt csináld meg minden nap, hétvégenként pedig töltsd fel a youtube-ra.

 

2012-02-14 23:22:16
bunny

Szia! Kérdés Üdv Bunny! A ...

Kérdés
Szia! Kérdés Üdv Bunny! A minap edzés közben felmerült a következő kérdés amire nem tudtunk megfelelő választ találni,mégpedig az,hogy mit jelent az a szó,hogy \"císsz\"? fbazsa1 erre reagálnék :) egy zenei hang vannak a hangok a, h, c, d, e, f, g ezek az alaphangok. Bármely törzshangot lehet felfelé vagy lefelé, egyszeresen vagy kétszeresen módosítani. Jelölésük az eredeti törzshang jelének és a módosítás irányának megfelelő módosítójel kombinációjával történik. Magyaroszágon e módosított hangok neve és jelölése sorrendben: a felfelé módosított hangok -isz toldalékot kapnak: fisz, cisz, gisz, disz, aisz, eisz, hisz
terrorman
Válasz
nekem is ez jutott eszembe, de lehet hogy meglepődsz: tuti nem erről van szó.
2012-02-14 22:08:07
bunny

Üdv Bunny! A minap edzés közben felmerül...

Kérdés
Üdv Bunny! A minap edzés közben felmerült a következő kérdés amire nem tudtunk megfelelő választ találni,mégpedig az,hogy mit jelent az a szó,hogy "císsz"?
fbazsa1
Válasz
én se tudok kínaiul.
2012-02-14 21:02:11
bunny

Szia Bunny. http://www.webbeteg.hu/cikk

Kérdés
Szia Bunny. http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/8637/omega-3-zsirsavak--nagy-mennyisegben-veszelyes ! Erről mi a véleményed?
may_11
Válasz
az, hogy a jó kurva anyjukat.
2012-02-14 20:01:42
bunny

Szia Bunny! A kérdésem az lenne hogy am...

Kérdés
Szia Bunny! A kérdésem az lenne hogy amikor tojást kajálok utána egy órán keresztül eléggé hányingerem van és hogy mi okozza ezt? Válaszodat előre is köszi! Üdv.: Miki
gyorfimiklos21
Válasz
a tojás!
2012-02-13 23:12:02
bunny

Szervusz Bunny!Most először írok ide,és ...

Kérdés
Szervusz Bunny!Most először írok ide,és valójában nem kérdezni akarok,csak olvasva azt a cikket,amiben az az afrikai srác szerepel,rájöttem ,hogy én egy Ramalho Henrique-Drugs Bunny-Szűcs Doszpoly Tibor klón vagyok,ugyanis:csóró vagyok,Itthon edzem ,és nincs jobb vállam....,szóval minden egyben van a sikerhez:) Köszi a tudást ,amit tőled-tőletek kaptam,valamint a sok motívációt ,illetve megesősítést abban,hogy nem felesleges,amit csinálok .
normi
Válasz
köszi, jót röhögtem, hogy ezt leírtad, de akkor lenne az igazi ha vennél motort is! :D
2012-02-13 20:07:24
bunny

Szia Bunny. Azt írtad egyik válaszodban ...

Kérdés
Szia Bunny. Azt írtad egyik válaszodban fekvőtámaszt testépítőknek nem is lehet ajánlani kifejtenéd ezt bővebben hogy miért? Én anyagi megfontolásból(drága terembérlet) hagytam abba testépítést étrendet megtartottam több év után. Hat alap gyakorlatot tartottam meg: guggolás( akár egy lábbal) fekvőtámasz (akár egy kézzel) húzóckódás (szintén akár egy kézzel) és lábemelés (akár függeszkedésben) és fekvőtámasz kézen állásban. Pontos módszert egy könyvből vettem amit egyébként itt ajánlottak. Másfél év után tapasztalatom az sokkal erősebb lettem és tömörebb lett izmom. Záró kérdésem ez lenne hozzád. Testsúllyal végzett gyakorlatok jobbak mint izolált súlyzósak és alkalmasak e edzőtermi edzés helyett reális fejlődési lehetőséggel?
petikeeee1988
Válasz
el tudom képzelni, milyen erős voltál előtte, ha a fekvőtámasztól erősebb lettél, mint a súlyzós edzéstől. attól, hogy most több fekvőtámasz megy, nem vagy erősebb. kissé kevered a funkcionális edzést a testépítéssel. a testsúllyal végzett gyakorlatok NEM alkalmasak testépítésre, ha normális szintet akarsz. persze lehet hogy az egész világ hülye, mert terembe jár, te meg feltaláltad a spanyolviaszt.
2012-02-13 18:44:28
bunny

Hát régen nagyon komoly volt gyógyszert ...

Kérdés
Hát régen nagyon komoly volt gyógyszert kellett szednem, de most érzésem szerint jobb, mondjuk 3-4 napig iszok tejet ...2-3 dcl, naponta... máris érzem. Lehet h amelyik tömegnövelőben kevert fehérje van az kevesbé terhelne meg? Köszi előre is válaszodat.
Armin4ever
Válasz
én a tejtől simán fosok, a tejsavó proteintől nem. próbáld ki!
2012-02-13 18:41:44
bunny

Helló Bunny! Kezdő testépítő vagyok, sze...

Kérdés
Helló Bunny! Kezdő testépítő vagyok, szeretnék tömegnövelőt vásárolni, de az a problémám, hogy laktóz érzékenységben szenvedem. Van esetleg olyan tömegnövelő amit tudnék szedni probléma nélkül, vagy óvatosan? Köszönöm Előre is válaszod.
Armin4ever
Válasz
azt kéne tudnom, hogy nagyjából mennyire komoly a laktóz érzékenység. ki kéne próbálnod mondjuk tasakos proteint. ugyanis én is laktózérzékeny vagyok, mégsincs semmi bajom a sima tejsavó koncentrátummal, így a tömegnövelőkkel sem.
2012-02-13 16:48:04
bunny

Helló Bunny! Ketogén diátával kapcsoltba...

Kérdés
Helló Bunny! Ketogén diátával kapcsoltban kérdezném, hogy a hétvégi ch töltés elhagyható e? Most próbálom először. Korábban hagyományos diétát nyomattam (okés volt).A mostani ketogénes nagyon jól működik nálam , csak a feltöltés utáni nap ami gáz nagyon.(Éhségérzet a plafonon, plussz fejfájás.....) Köszi a segítséget , Üdv Tamás
tamás7777
Válasz

a probléma az, hogy a ketogén diéta lényege a visszatöltés. lecsökkentheted ezt egy napra, de ha elhagyod, le fog lassulni az anyagcseréd, ami nagyon nem jó.

2012-02-13 16:46:22
bunny

Szia! Nemrég olvastam el a sárga kapszul...

Kérdés
Szia! Nemrég olvastam el a sárga kapszulát, nagyon jó anyag gratulálok hozzá! Ebből is szeretnék kérdezni! A szénhidrátos diéták közül a másodiknál, ahol csak a kiemelt időpontokban van szénhidrátbevitel, konkrétan egy 80 kg-os embernél reggel 100g zab edzés előtt és után pedig 60g 60g rizs, pihenő napokon osszam el arányosan a 6 étkezésre vagy helyettesítsem a 2x150g zöldséggel a 2x60 rizst? Jah és nem végzek semmilyen nehéz fizikai tevékenységet nap közben, csak edzéseken.
kolbasz bob
Válasz

ha zsírosodásra hajlamos vagy, akkor csökkentheted a ch bevitelt a pihenőnapon az általad írt módon, de én nem tökölnék ezzel, hiszen a visszatöltés fontos. és igen, oszd el arányosan.

2012-02-13 14:36:58
bunny

Üdv! 1 éve edzek és most egy olyan pr...

Kérdés
Üdv! 1 éve edzek és most egy olyan probléma lépett fel, hogy a bal kezem eléggé elgyengült ill. a jobb bicepszemhez képest az izom jóval puhább és eddig nem ilyen volt. Semmit nem változtattam az edzésben/kajában semmiben. Egykezes bicepsz gyakorlatoknál a 3.-4. emelés körül a bal kezem már alig bírja. Amit még észrevettem, hogy kb 1 hete a bal hüvelykujjam néha zsibbad/bizsereg, nemtudom, hogy ez releváns-e, azért leírom. Fájdalmat sehol nem érzek, szóval lövésem nincs. Más gyakorlatoknál nincs semmi probléma. Köszi előre is.
zoltan.h
Válasz
ez idegrendszeri probléma is lehet, el kéne menned orvoshoz.
2012-02-13 14:35:15
bunny

Tisztelt edző úr! Nem tudom alkalmatl...

Kérdés
Tisztelt edző úr! Nem tudom alkalmatlankodhatok e ezen kérdéssel, de én megteszem. Nem vagyok hülye ezt előre leszögezem (Az IQ-m 121), de tudni akarok valamit. Teljes testes edzésnél (heti 3 alkalom) a hét napjain különböző gyakorlatokat vagy ugyanazokat kell végezni vagy mindegy.
234ab
Válasz
kedves iq bajnok, a sárga kapszulát 121-el még nem sikerül elolvasni, vagy abban a teljes test edzés nincs elég értelmesen leírva?
2012-02-13 13:53:23
bunny

Hello Bunny! Szeretném kérdezni. hogy ha

Kérdés
Hello Bunny! Szeretném kérdezni. hogy ha egy héten 2x-er edzőtermbe és a többi nap otthon edzek az úgy jó kezdésnek? Válaszodat előre is köszönöm!!
izombala96
Válasz
ha teljesen kedző vagy, akkor az otthoni edzés is elég.
2012-02-12 20:40:03
bunny

Hello Bunny! Két kérdésem lenne. 1. mi a...

Kérdés
Hello Bunny! Két kérdésem lenne. 1. mi a véleményed az ún kombinál gyúrásról: pl mellezek, és mikor pihenek, akkor lábazok; vagy váll+has kombináció? 2. Az egyik mellbimbóm kissé megdagadt és fáj ha megnyomom. Utánnaolvastam és úgy tűnik, hogy genikomasztia, bár nem szedtem eddig semmit.
tome07
Válasz

1. faszság.

2. van ilyen, olvasd el ezt!

2012-02-11 21:54:19
bunny

Helo Bunny! 1 év kihagyás után szeretné...

Kérdés
Helo Bunny! 1 év kihagyás után szeretnék vissza térni az edzéshez, mivel sikerült pár +kg felszednem.. 185/94 de hozáá teszem nem az a fajta elhizott vagyok hanem azért meglátszik az hogy anno edzettem! Na a lényeg le akarom faragni a felesleget és kellene valami tanács mit mivel kombináljak a kaját tudom maga a kiegészitök érdekelnének...legfontosabb tényezö ,hogy 3 müszakban dolgozom fizikai melót és nincs kedvem összecsuklani 1 éjszaka azért mert kimerült a szervezetem..! Szoval olyan kiegészitök érdekelnének amik eröt/energiát adnak és segitenek a zsírégetésben! Bocs ha érthetetlen.. :) Üdv
Black25
Válasz
nagy kombináció nincs: kell napi 4 g l-krnitin, meg egy jó zsírégető, mondjuk adipokill. a szervezeted nem nem merül ki a diétától. inkább az ember agyilag nincs ott, én ezért nem tudok diétázni.
2012-02-11 11:16:28
bunny

Kosz szépen. Megértettem amit mondan...

Kérdés
Kosz szépen. Megértettem amit mondani akartál, és bocs hogy terméknevet raktam a szovegbe. Egyébként jó lett a droglobbi cikk jól megmondtad a sok kreténnek. Teljes mértékben egyet értek. Az én kornyezetemben is vannak sajnos ilyen figurák igyekszem is oket kerulni ezerrel. Csak így tovább :)
cor13one
Válasz
köszi! az előző kérdésre visszatérve, nem véletlenül vagyok kiakadva. és nem rajtad, hanem mert nem szeretem a hazugságot. remélem érted, amire gondolok.
2012-02-11 08:20:52
bunny

Hello,én reggel 6-ra járok le edzeni és ...

Kérdés
Hello,én reggel 6-ra járok le edzeni és 5:20-kor eszek, a kreatint reggel éhgyomorra szedjem, vagy kaja után? A kaja az tejsavófehérjéből ,zabpehelyből,tojásfehérjéből,és banánból áll,és némi szőlőcukorból. Ricsi
organ
Válasz
a kreatint szénhidrátos étkezéssel kell bevinni.
2012-02-11 08:19:06
bunny

Helo Bunny! A velemenyedre lennek kivanc

Kérdés
Helo Bunny! A velemenyedre lennek kivancsi a GOMAT dietarol. :) http://stronglifts.com/gomad-milk-squats-gallon-gain-weight/
toki3
Válasz
mi a véleményed a szabályzatról? elhiszem, hogy unatkozol, de én nem szoktam.
2012-02-10 22:39:22
bunny

Hello! Rákerestem többféleképpen és fél...

Kérdés
Hello! Rákerestem többféleképpen és félek is hogy az en balfaszságom miatt nem találtam a Zyzz Shreddedshianról szóló véleményedet, vagy csak szimplan leszartad!? Nem értem miért ekkora "legenda" a srác, csupán a halála tette azzá nem? A legtöbb férfi fitness versenyző néz ki így mint ő. Vagy az ektomorf <-> 3év miatt?
header
Válasz

ki kellett gugliznom, hogy ki a fasz ez, egy 22 éves takonyról beszélünk, aki biztos véletlenül patkolt el. nem tudom ez hol legenda, de nem nálunk. 22 éves legendák nincsenek mellesleg.
nem tudom egyébkétn miért kéen, hogy nekem minden köcsögről véleményem legyen. 

ha már seggfejekről van szó:  a mai cikkem érdekes módon nem jelent meg az index főoldlaon, pedig eddig mind kikerült. vajon miért?;)

http://bodybulvar.blog.hu/2012/02/09/ esztelen_droglobby

2012-02-10 22:38:07
bunny

Szia Példakép! Egy kényes kérdésem le...

Kérdés
Szia Példakép! Egy kényes kérdésem lenne, amit rég fel szerettem volna tenni, és csak hasonló kérdést találtam az archívumban. Rég benne vagyok a sportban de csak pár éve jött a testépítés, véleményed érdekelne. Ha hízok úgy mint a nők ha fogyok úgy mint a nők, nagyon széles csípőm lesz ha nem edzek rá, és a mellem is nagy, ha pedig keményen rá edzek akkor meg bámulnak az emberek biztos koxolok, na de elég a fényezésből :D Ilyet két véglet vagyok. Ezzel kapcsolat ugrott be nekem az új termék a "hős" hos, vagy legalábbis a benne lévő ösztro blokkoló, sosem koxoltam de mégis ilyen a szervezetem nőiesség felé hajlik bizonyos része. Érdemes lenne ösztrogén blokkolót használnom szerinted? Köszönöm a válaszod üdv Attila
Attilaahun
Válasz
én el tudom képzelni, hogy ez éppen neked való!
2012-02-10 17:25:04
bunny

Szia Bunny! Nagyon tetszik a Sárga kapsz...

Kérdés
Szia Bunny! Nagyon tetszik a Sárga kapszula, remélem nem kaptál ínhüvejgyulladást a dedikálások során:-) De viccet félretéve 2 dolog ra lennék kíváncsi. Az első az, hogy el szabad árulnod, hogy mivel bővül a 2. kiadás a kapszulából vagy titok még:-)? A másik dolog pedig, hogy tudjuk ugye, hogy a fehér rizsnek magas a GI-je! Véleményed szerint ezen tudok csökkenteni búzakorpával a magas rosttartalma miatt? Vagy inkább több brokkoli, spenót, kelbimbó...zöldséggel próbálkozzak?
joey000
Válasz

a sárga kapszulába beteszünk egy fejezetet a köszönőle velekből. nem ám, csak viccelek. audio anyagok lesznek pluszban. de nem tudom, ezeket nem én találom ki, hanem a kiadó és a tervező cég.

a fehér rizs GI-je miatt anynira nem kel aggódni, mer túgysem magában eszed, ahnem csikrével és zöldséggel, a glikémiás index pedig  akompett éltere számít, ami így nyilván alacsonyabb. egyébkétn érdemes alacsonyabb GIj-ű basmati riszt használni.

2012-02-10 10:33:59
bunny

Helo Bunny! A kérdésem az lenne hogy (.....

Kérdés
Helo Bunny! A kérdésem az lenne hogy (...). Tudom hogy csak Scitec temékekkel kapcsolatban tudsz pontos infokat adni de már rengeteg helyen utána néztem de semmi használható infót nem találtam és gondoltam egy próbát megér még ha el is kuldesz a búsba a hulye kérdésemmel egyutt. A választ koszi szépen elore is.
cor13one
Válasz
tegyél fel 200 kilót a fekpadra, hátha kinyomod. te teljesen hülye vagy? de ezenfelül, azért én véletlenül halottam a csodáról, gondolkozz egy kicsit: 1g kreatin szerinted mit ér? nem kéne fel is fogni, amit olvasol, nem csak nézni, mint a bambafasz?
2012-02-10 09:45:03
bunny

azt, hogy nem keresztezik egymást, tehát

Kérdés
azt, hogy nem keresztezik egymást, tehát amennyit segít az egyik annyit ront a másik. A kérdés lényege, hogy jók-e együtt ?
ToobyE
Válasz
tudom hogy ez a kérdés lényeg, én meg azt kérdeztem, hogy a náthás faszba ronthatná egyik a másikat? tudod te miről beszélsz? elolvastad a sárga kapszulát? van neked értelme edzeni egyáltalán?
2012-02-09 23:30:39
bunny

Hello! :) Zsírégetős/szállkásítós dolo...

Kérdés
Hello! :) Zsírégetős/szállkásítós dologgal kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy heti 5 súlyzós edzés mellett elég-e mindennap 45perc szobabiciklin intenzíven vagy ajánlott egyből a súlyzós edzés után? És, hogy a Zerocarb IsoBest + Adipokill páros mennyire jó együtt? Nem lövik ki egymást, ugye?
ToobyE
Válasz
mi az hogy kilövik egymást, magyarázd már meg!
2012-02-09 23:10:40
bunny

Hello! Az a kérdesem hogy 1 telejsen ekt

Kérdés
Hello! Az a kérdesem hogy 1 telejsen ektomorf tipusú embernek lehet kb. olyan izomfejlettsége mint a mezomorfoknak?
kukker96
Válasz
ezzel a kérdéssel felesleges foglalkozni, ebben ürügyet keresni. egyrészt nem nagyon vannak tisztán adott típusú emberek, másrészt sok más tényező is számít, pl. a fejlettségi szint. ha egy csúcsfejlettségű mezomorfot veszel példának, akkor a válaszom: nem.
2012-02-09 22:34:17
bunny

Szia. Egyszerűen nem hagy nyugodni a tud...

Kérdés
Szia. Egyszerűen nem hagy nyugodni a tudás iránti vágy :))) Edzés utáni turmixnál számít felszívódás szempontjából, hogy milyen sorrendben, esetleg mennyi szünetet hagyok a vitargo és a fehérje leöblítése között? Egybe nem akarom rakni, zöldalma-vanília elég merész lenne :) A másik, hogy korábban írtad, hogy teszteled a Full Force gyártónak a fehérjéjét. Esetleg jutottál már valamire? Whey Protein Force és a 100% Whey Protein Prof. között vacilálok. Force olcsóbb, nagyobb (10ezres kategóriában). Kérdés, hogy mennyire számít az a pár %-al kevesebb fehérjetartalom, vagy elhanyagolhatóan minimális az a különbség?
zsoltika88
Válasz

nem úgy kell érteni, hogy én most egy évig tartó tudományos kísérletet fogok végezni 100 fős kontrollcsoporttal, hanem egyszerűen szereztem ilyet, iszogatom, megnézem az ízét stb. határozottan tartottam tőle, hogy a simple whey és a whey protein force nem lesz jó ízű, de nem rosszak egyáltalán. a whey protein force az anabolic wheyre hasonlít, a simple whey meg a tejcsokis scitec 100% whey-re. de semmiképpen sem olyan jó ízűek és nem nevezném alternatívának. a scitec fehérjék és a full force között csak akkor vacillálj, ha nincs pénz scitecre, mert a scitec egyértelműen jobb. de ha nincs elég lé, akkor bátran lehet a full force-okat választani. 

2012-02-09 22:29:30
bunny

Köszönöm a válaszod! Igazad van! Figyelm...

Kérdés
Köszönöm a válaszod! Igazad van! Figyelmen kívül hagytam!!Azért nekem még te maradsz a példaképem, mert most kicsit lehoztál, de most tényleg én voltam a fasz!!
norcaranger
Válasz
a lényeg, hogy nem sértődtél meg, mint pár gyökér.
2012-02-09 21:42:58
bunny

Helló, Bunny! Én nem kérdezni, inkább vé...

Kérdés
Helló, Bunny! Én nem kérdezni, inkább véleményt szeretnék mondani, egyes itt kérdező emberről. És anyázó, köcsögöző társaikról. Én amikor elkezdtem érdeklődni a testépítés iránt semmit nem tudtam róla. Még azt sem hogy kell egy súlyzót normálisan megfogni. Lehet, hogy ez röhejes, de így volt. Beregisztráltam az oldalra és elkezdtem olvasgatni, érdekes módon az alapismereteket megtaláltam egyből. Nem is tudom, hogy ez hogy történhetett, biztos valami ufó vagyok vagy médium. De, ami még meglepőbb az az, hogy ha valaki elolvassa, akkor rájön, hogy némi tudást is tartalmaz nem csak betűket. Letöltöttem a sárga kapszulát is és ezekből mindent meg lehet tudni amire szüksége van egy testépítőnek, de komolyan. + A BBTV adásaiból is sokat lehet tanulni. A 0-ról, úgy hogy senki segítségét nem kértem, ezekből mindent megtanultam és ezért elismerésem, és örök hálám. Leszoktam a dohányzásról is. És ez annak köszönhető, hogy a BBTV-ben a dohányzásról beszéltél és én elgondolkoztam azon amit mondtál. Még sosem írtam ide, viszont rendszeresen követem a rovatot. Olyan jókat szoktam röhögni egyes embereken, hogy eszméletlen. Pl. Írják, hogy elolvasták a sárga kapszulát és lenne egy kérdésük, és ugyan azt megkérdezik ami oda világosan és érthetően le van írva. Komolyan mondom néha beszarok egyes embereken. Ha meg negatív választ kapnak akkor anyáznak, meg köcsögöznek. Hát igen ezt a legegyszerűbb, nem pedig az, hogy elgondolkozunk rajta, hogy miért is kaptuk a negatív választ. Szokták mondani, hogy hülye kérdésre, hülye válasz. Az egésznek az a lényege, hogy ha valaki elolvassa az alapismereteket abból mindent meg lehet tanulni. Olvasni kéne nem pedig hülyeségeket kérdezni. Csak hozzá teszem amit írtam azt teljesen átfogalmaztam, mert olyan hangnemben írtam meg legelőször, hogy egyesek megsértve érezték volna magukat. Ezt pedig nem szeretném. :D Hát nagyjából ennyit akartam és további sok sikert neked! És persze türelmet. :D
laci8519
Válasz
köszi laci! neked szól a bodybuilder.hu és a hozzád hasonló srácoknak!
2012-02-09 21:05:15
bunny

Szia! Az lenne a kérdésem hogy, mennyir...

Kérdés
Szia! Az lenne a kérdésem hogy, mennyire baj az ha 3 napot edzek egymás után és 3 pihenek egymás után ,mert sajnos csak így tudok edzeni. Válaszod előre is köszönöm!
bukefanos
Válasz
ha csak így tudsz, akkor nem baj!
2012-02-09 21:00:55
bunny

Hali! Olyan kérdésem lenne hogy a testép

Kérdés
Hali! Olyan kérdésem lenne hogy a testépítésben mi számít haladónak, vagy mennyi ídő után számít az ember haladónak?
zoltan_93c9
Válasz
amíg ezen gondolkodik, addig nem haladó, az biztos. mellesleg nem mindegy? nem mond eleget a tükör?
2012-02-09 20:52:24
bunny

Közben rájöttem, hogy arra gondolhattál,...

Kérdés
Közben rájöttem, hogy arra gondolhattál, hogy nem valós címet dtam meg, ezért töltöttem ki. A címet meg azért nem adtam meg elsőre, mert shopban nem terveztem vásárolni és azért az ember nem szivesen adja meg az adatait hacsak nem feltétlenül szükséges. De elnézést kérek, megértettem a szabályokat és elfogadom. Remélem így már választ kaphatok. Köszi. (ja ezt már nem muszály kitenned, hogy ne basszuk össze már harmadszor is össze a felületet ezzel a témával).
atyusz
Válasz
engem marhára nem érdekel, hogy ki adja meg szívesen és ki nem, ez a szabály, le van írva, nem vita tárgya. mellékesen: szerinted korrekt, hogy én dolgozom egy könyvön, kifizetjük a dizájnt és tördelőt, el van mondva, hogy letöltheted ingyen, mindössze cserébe a regisztrációért és hamis adatokat adsz meg? el kéne m egy kicsit gondolkodnod magadon! a kérdést tedd fel újra, hogy ne kelljen keresgélnem.
2012-02-09 20:51:35
bunny

Hello, én ismét elkezdtem edzeni.23 éves...

Kérdés
Hello, én ismét elkezdtem edzeni.23 éves vagyok 88 kg.tömegnövelőből jumbo prof, vagy, volumass35.kreatin, creatine monohydrate, fehérje Isobest, vitaminból C1100 plussz HOS. ez mennyire lenne látványos, és esetleg van-e ezek között felesleges, ill kellene ehhez még valami?
plotarbalazs
Válasz
nem ez látványos, hanem az egész folyamat, edzéssel, táplálkozással együtt.
2012-02-09 20:49:05
bunny

Szia Bunny! \"Gixer82\" üzenném hogy néz...

Kérdés
Szia Bunny! "Gixer82" üzenném hogy nézze meg az all you can move kártyát, ha olyan cégnél dolgozik akik szerződésben vannak velük akkor ott tud majd szép kártyával fizetni. Köszi a Sárga Kapszulát, továbbiakhoz pedig sok sikert és kitartást!
Kundzsi
Válasz
köszi!
2012-02-09 20:47:23
bunny

Udv Bunny/kares! Eloszor is szeretnek gr...

Kérdés
Udv Bunny/kares! Eloszor is szeretnek gratulalni a Sarga Kapszulahoz. Nem talalkoztam meg hasonloan jol osszeszedett es szorakoztato muvel. 2 kerdesem lenne. 1: Mikor lehet rendelni megint a Sara Kapszulabol konyv formatumban ? Sajnos az elso eresztesrol lecsusztam. 2: Ez egy kicsit komplexebb. 2 honapja elkezdtem en is foglalkozni magammal. A kajan nyilvan meg lenne mit finomitani viszont szeretnem kiegesziteni a dolgot multivitaminnal es feherjevel. Elegendo ez a 2 kiegeszito abszolut kezdokent? Hizasra hajamosnak mondanam magamat. Illetve mit tudsz javasolni elerheto aron, olyan havi 10e-15e korul szannek ra (kozelebb az also vegehez). Vitaminnak ot talaltam ar/ertekben jonak megfelelo e? ->Vitabolic: http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=3634 . E melle szeretnek feherjet is, viszont a rengeteg gyarto es termek kozt nagyon elvesztem, sajnos nem ertrek hozza ezert kedezek inkabb. Mindenkeppen Scitec Nutrition 100% Whey Prot erdemes hasznalni? Ezt javasoljatok ti is illetve tobb cikkben is felmerul mint az egyik legjobb. Vagy szoba johet mas gyarto olcsobb termeke is nyilvan esszeru ar/ertek aranyban. Gondolok itt a Full Force termekekre vagy BioTech USA gyartokra. Koszonettel:
WazheadBoci__
Válasz

1. sárga kapszula lesz megint hamarosan, második, némileg bővített kiadás. (amelynek extráit megkphatják azok is, akiknek már megvan, nem baszunk ki velük.)

2. mint a fentebb levő válaszban finoma jeleztem, nem vagyok tápkieg-szakértő, kizárólag 1-2 márkával foglalkozom és csak azokhoz értek. ilyen a scitec és a full force. semmilyen egyéb gyártót nem fogok javasolni, mert nem értek hozzá, nem probáltam és ne utolsósorban le is szarom.

amikor a pénz számít, csakis full force jöhet szóba, a 2,27 kilós whey protein force elég egy hónapig. mellé a scitec mega daily one vitaminja több, mint két havi adagot tartalmaz. (két kapszula kel naponta.) így havi 15-ben benne vagy.

2012-02-09 12:39:47
bunny

Szia Bunny! Megmondom őszintén,hogy én l...

Kérdés
Szia Bunny! Megmondom őszintén,hogy én letöltöttem a sárga kapszulát:)kb 3hete irányult 2 kérdésem feléd(amire nem kaptam választ)de elolvastam a könyvedet(nem nyalás!!!)kibaszott jó olvasmány!!azt nem is mondom hogy megtaláltam a tematikáimra a választ!! Sajnos anyagi helyzetem nem teszi lehetővé hogy testépítő legyek, de mivel nagyon szeretek edzeni, ezért érdekel ez a téma,és próbálom lelkiismeretesen csinálni.Annyi kérdésem azért volna hogy:Napi 8tab uni-liver amino, 4tab brutal cre-atp.Csak edzésnapok ill edzés után 28g nitro pure gold + 50g carbox(íztelen) turmixba vízzel vagy sovány tejjel + 50g rizs v zabpehely !! 175/86/?? Előre is köszönöm....
norcaranger
Válasz
talán olvasd el a szabályzatot is, nem azt pofázom az oldal tetején? hány idiótafasz fog még jönni, aki azt hiszi, hogy a világ összes kibaszott termékével képben vagyok? hol a picsában érdekel engem szerinted?
2012-02-09 12:16:09
bunny

Már bocs, de mi a szar az a kamuregisztr...

Kérdés
Már bocs, de mi a szar az a kamuregisztráció? Regisztráltam, hogy letölthessem a sárga kapszulát és kulturáltan kikérhessem a véleményed, gondolom nem vagyok egyedül ezzel. Mert sehol se látom kiírva, hogy mondjuk 15 ruppó feletti vásárlás esetén kap választ...
atyusz
Válasz

a kamu regisztráció az, amikor kamu adatokat adsz meg, nekem meg jelzi a rendszer. talán el kéne olvasni a szabályzatot. nem vásárolni kell, ez nem a shop, hanem regisztrálni, valós adatokkal. ez az első szűrő, hogy beleszarsz-e vagy sem. kell még magyarázni? persze azóta kitöltöttet rendesen - most erre mit gondoljak? 

2012-02-09 06:58:33
bunny

Üdv Kares/Bunny!Először is köszi a válas...

Kérdés
Üdv Kares/Bunny!Először is köszi a választ az előző kérdésemre..Már be is szereztem a cuccot :) Most abban kérném a segítségeteket vajon hogyan tudnám olyan intenzitással és hatással megedzeni a lábamat mint a guggolással és lábtolással?!Említettem már hogy volt egy kiszakadt de felszívódott gerinc sérvem,s most térnék vissza a sporthoz 5 év után..bárhogy is próbálom stabilizálni a gerincemet még a mérsékelt terheléssel is "problémásak a fent említett gyakorlatok"!Combfeszítő combhajlító az megy,frankó de ez nekem kevés!!Megszállottja voltam régen a lábazásnak de mindig is ésszerű keretek között,most viszont meg vok lőve!!A többi testrész edzését megoldottam de a lábhoz a szakértő tanácsotokra volna szükségem!Azért már alakulok ismét:186cm 112kg kissé fedett hassal.. A régi formámhoz viszont hiányzik a kökemény lábedzés!Segítsetek ebben Köszi
tordai80
Válasz

gondolom tisztában vagy azzal, hogy nem leszel versenyző. ehhez mértem kell játszadozni az egészségeddel, amivel meglehetősen hadilábon állsz. egyáltalán nem kell neked kőkemény edzéseket produkálni, nem ér annyit. ha a lábedzésben nem is, de általánosságban hátha segít:

http://magazin.builder.hu/cimke/kares 

2012-02-08 22:34:35
kares

miben? - abban, hogy miért nincs változá

Kérdés
miben? - abban, hogy miért nincs változás kg-ban?
Barbarossina
Válasz
a napfoltok miatt nincs. vagy valaki megátkozott.
2012-02-08 21:31:50
bunny

Hello! A következő a problémám: 168cmre...

Kérdés
Hello! A következő a problémám: 168cmrel és 72 kilóval fogyni szeretnék, úgyhogy 4. hete újraelkezdtem heti 5x1 vagy 1.5 órát edzeni, főleg cardiot és aerobicot, emellett napi 1, néha 2 szem FUll Burn termogenikus zsírégetőt is szedek, nem zabálom tele magam, max 1000 kalóriát ha beviszek egy nap. Emellett iszom is rendesen, meg még szedek E, C vitaminokat és magnéziumot. Én úgy érzem, hogy valami már változott, mert a hasam (kicsit) kisebb és feszesebb is, viszont a mérleg szerint egy dekát sem fogytam. Máskor, amikor már egy hónapja csináltam az edzés-diéta kombót, min. 2 kg-t fogytam. ( És nem a mérleg szar, megnéztem liszttel). Ebben a dologban számítok szakértő véleményedre. Köszi előre is!
Barbarossina
Válasz
miben?
2012-02-08 21:16:08
bunny

Szia! Fontos dologról szeretnék érdeklőd...

Kérdés
Szia! Fontos dologról szeretnék érdeklődni, amiről nem találok cikket sehol. Nő vagyok, kis felesleggel ( max 1-2kg) amit most leadok és szeretnék súlyzózni. Ami miatt szeretném az az úgynevezett "hónalj háj". Nem tudom hogy ez zsír vagy bőr, de tudsz abban segíteni hogy hogyan lehet eltűntetni? Tudom hogy nincs helyi fogyás, de azért csak van olyan gyakorlat amivel elmúlik. Rengeteg előtte / utána képeket láttam másokról. A tárogatás mennyire használ? Nagyon megköszönném ha válaszolnál
Pricey
Válasz
ha nincs helyi fogyás, akkor hogy lehetne gyakorlat, amitől elmúlik?
2012-02-08 21:14:32
bunny

Ez nem kérdés,inkább válasz Bunny a sárg...

Kérdés
Ez nem kérdés,inkább válasz Bunny a sárga kapszulába befoglaltál minden alapot amire a későbbiekben alapozni lehet.Aki nem tudja felfogni ha lerajzolod s e fogja megérteni.Minden elismerésem.
abcdefg2002003000XXXXX
Válasz
tudom, ezért nem erőlködök a hülyékkel. van aki elolvassa, utána megkérdezi azt, ami le volt írva.
2012-02-08 20:23:57
bunny

Szia Bunny ! Kapható valahol könyvesbol

Kérdés
Szia Bunny ! Kapható valahol könyvesboltban a "Sárga Kapszula" ? Előre is köszi!
JumboMan
Válasz
nem, nem tudtunk annyi pénzt beletenni. mi adjuk ki, hamarosan újra megjelenik és igen, küllfödre is megoldjuk.
2012-02-08 20:22:39
bunny

Szia Bunny! Egy ideig nem voltam erre....

Kérdés
Szia Bunny! Egy ideig nem voltam erre. Nem tudom, hogy volt e szó azóta a b125-ről. Most kíváncsiságból begugliztam. Az egyik iskolában 24rugóra jött ki elmélet gyakorlat vizsgák mindenestől. Na ez elég korrektnek tűnik. Most csak ennyit szeretem volna. Tudom, hogy off, de remélem nem haragszol érte. Üdv!
kislecso87
Válasz
szerintem több lesz, mert gecik ezek, 30-35, de megéri. a rendszám nélküli 125-ösre viszont szerintem rászállnak.
2012-02-08 20:22:02
bunny

Hello Bunny! Úgy tűnik elveszett a kérdé...

Kérdés
Hello Bunny! Úgy tűnik elveszett a kérdésem az éterben...Szóval, elmaradt izomcsoport esetén mi a teendő, Ugye a kapszulában írod, hogy heti 1x egy izomcsoportot. Én arra gondoltam, hogy be lehetne esetleg iktatni a héten egy 2. napot amikor mondjuk 2 más jellegű gyakorlattal megedzeném még a mellet. pl. A: klasszik fekvenyomás, ferde padon fny, tárogatás. B: csigás kereztezés, áthúzás, ezek 4x20-ba. Aztán lehet kurva nagy hülyeség...hosszútávon biztos. Ja és mindig van izomláz, nem pinaedzek, de vhogy elmaradt a többi izomhoz képest. Esetleg mit ajánlanál te? Gondolom te is tapasztaltál már ilyet h vmi lemaradt...
atyusz
Válasz
nem veszett el. kamuregisztrációra nem válaszolok, de erőlködjön nyugodtan az összes köcsög!
2012-02-08 20:20:37
bunny

Hello! Nincs már meg sajnos, ramaty á...

Kérdés
Hello! Nincs már meg sajnos, ramaty állapotban is volt már szegény, elég hosszú történet... Szép kártya alatt ezt értem: http://www.szechenyipihenokartya.hu/szepkartya.php Minden olyan szolgáltató, aki beletartozik ezen kategóriák közé, SZÉP Kártya elfogadóhely lehet: c) az SZJA törvény 71. § (1) bekezdés c) pont cc) alpontja szerinti szabadidő alszámla terhére: cg) fizikai közérzetet javító szolgáltatás (TEÁOR’08 96.04.), ch) testedzési szolgáltatás (TEÁOR’08 93.13), ci) egyéb sporttevékenység Ez veszi most át a régi béren kivüli juttatások rendszerét. Kafetéria helyett.
Gixer92
Válasz
hát sajnos lövésem sincs. ha valakinek van ötlete, majd beírja. és egy 89-es stretfighter gsxr 1100-et buktam be azon pár éve, hogy meghalt a szerelőm.
2012-02-08 13:47:30
bunny

Szia Bunny! Olvastam a \"gyakran feltet...

Kérdés
Szia Bunny! Olvastam a "gyakran feltett kerdesek"c. rovatban, hogy az izomlaz megjelenese az edzes kovetoen nem megfelelo. Tehat vitaminokkal(Stb)elkerulhetem az edzes alltal eloidezett izomlazat?Azert kerdezem, mert En miota edzem minden egyes edzes utan izomlazam volt..tehat, akkor a vitamin bevitelem nem volt elegendo? leegyszerusitve: az izomlaz vaj v nem baj? koszonettel, BeginnerAdam
BeginnerAdam
Válasz
nem baj, de nem is jó, mint ahogy sokan hiszik. antioxidánsok, pl. c vitamin bevitel edzés előtt segít ezen. az új scitec anabol-x szintén.
2012-02-08 12:22:39
bunny

Hello! Tudnál olyan termet mondani a ...

Kérdés
Hello! Tudnál olyan termet mondani a fővárosban, ahol elfogadnak vagy tervezik az elfogadását ennek az szép kártyának? Lehetőség van az egyik változat szerint edzőteremre, testedzési szolgáltatásra. 1-2 nagyobb helyet felhivtam, de csak 1 helyen tudtak nemen kivül mást mondani. Ott azt, hogy elviekben tervezik, de nem tudják mi lesz majd.
Gixer92
Válasz

milyen kártyának? 

még mindig nem írtad, van-e 92-es gsxr-ed. 

más: van közöttetek olyan, akinek van 50-es enduroja? 

2012-02-08 07:09:55
bunny

Szia Bunny! Edzéstechnikai kérdésem lenn...

Kérdés
Szia Bunny! Edzéstechnikai kérdésem lenne. Fekvenyomáskor a felső holtponton a mellizom megfeszítésekor a vállak felemelkedhetnek? Tehát toljam előre vagy a vállaknak mindig szigorúan lent kell maradniuk? Hasonlóan csigás lehúzáskor amikor kinyújtom a hátizmot a vállakle kell szorítanom vagy mozdulhatnak felfele? Remélem valamennyire érthető a kérdés.
roob
Válasz
fekvenyomáskor nem, lehúzásnál igen a válasz. a kettő egyáltalán nem hasonló, fekvenyomáskor ugyanis csúcsfeszülésről van szó lehúzásnál pedig csúcs megnyúlásról a kérésedben.
2012-02-07 22:46:19
kares

Hello Bunny! Leírnám először is az előz...

Kérdés
Hello Bunny! Leírnám először is az előzményeket.: Több évig motoroztam és nem jártam konditerembe otthon végeztem kardiozást főleg fekvőtámasz felülés húzodzkodás volt a kardio mellett, a hasamon 6 kocka van szálkás vagyok viszont elvannak csúszva a kockák.Jobb oldalt az 1.ésa 2. alig van elválasztva emiatt viszont az egész, nem szabályos.(Lehet csak én vagyok nagyon kötözködő hogy a kis hibát is nagynak találom) Kérdésem hogy ezen tudok-e valamilyen módon változtatni?!Van-e rá valami gyakorlat amivel helyre lehetne hozni?Illetve a a 2legalsó kocka nem akar semmi képp kijönni bármennyit hasazok, ennek vajon mi lehet az oka? Üdv:Z
Kezdo812
Válasz
persze helyre lehet hozni. be kell kommandóznod egy boncterembe, keresni valamelyik tetemben olyat mint a te egyenes hasizmod bal oldala és ezt kell beültetni vagy magadra ragasztani. ennyi hibád van? nemár, te vagy a filhít? jól megtanultál magyarul. bármennyit hasazol? hát igen ez egy igazságtalan világ. nem baj, hasazz még hátha a combod is kockás lesz előbb-utóbb.
2012-02-07 22:44:11
kares

Hello Bunny, A kérdésem az lennem, ho...

Kérdés
Hello Bunny, A kérdésem az lennem, hogy gynecomastia ellen mit lehet tenni? Az orvos azt mondta, hogy majd elmúlik, na de már elég sok idő eltelt. A mellem nincs úgy megnagyobbodva inkább a mellbimbóm ami zavar egy kicsit hegyes. Egy ideje már elkezdtem edzeni, de gondoltam megkérdezem tőled, hogy nem e tudnál e nekem ajánlani valamiféle edzést az én problémámra. Az esetleg működhet hogyha a 4 féle mellgyakorlat helyett inkább 5-6-ot csinálok? Válaszodat és segítségedet előre is nagyon köszönöm. Gaborz8
Gaborz8
Válasz

valami elképesztő érzéketek van, pont ma írtam erről cikket, és a múltkor is volt egy ilyen!

másrészt a témához viszont kevéssé van érzéked, szerinted hogy a picsában oldhatná ezt meg egy gyakorlat? jóhogynem tüdőgyulladásra akarsz gyakorlatot csinálni. ha 5-6 féle gyakorlatot csinálsz mi lesz? vezesd már le nekem, marha kíváncsi vagyok, hogyan jut valakinek ilyen baromság az eszébe!

http://b ody.builder.hu/magazin.htm4?url=/testepites/cikkek/minden-a-ginekomasztiarol

2012-02-07 17:52:58
bunny

Hello Bunny! Egy 2007-es Extremefit szám...

Kérdés
Hello Bunny! Egy 2007-es Extremefit számban olvastam egy cikket 4 hetes diétáról. Állítólag kb. 18-20% testzsírral rendelkező alanyok használhatják sikeresen. Az edzésterv napi 2 kardiót tartalmaz. Én úgy tudom hogy heti 1 kg-tól több testsúly csökkenés már nem kívánatos mértékű izomtömeg vesztéssel jár. Az én testzsír %-om kb 13-14% de valahogy nem látom hogyan tudnám 4 hét alatt 10% alá csökkenteni. Persze a napi 6 étkezés, megfelelő fehérje bevitel és csökkentett szénhidrát mellett. Ezzel kapcsolatban érdekelne a véleményed.
foton
Válasz
én se látom, ezért nem kéne szennylapokat olvasgatni.
2012-02-07 17:45:46
bunny

Szia! Mit gondolsz erről: http://idolfit...

Kérdés
Szia! Mit gondolsz erről: http://idolfitness.hu/ Elég "büdös a meló" szaga van (15 percenként 5000-ért hozzáteszem), de pont ma hallottam valakit áradozni róla, úgyhogy rákerestem.
Shokyu
Válasz
de jó dolga van az elmebetegeknek!
2012-02-07 15:20:49
bunny

Hello Bunny! Én erőemeléssel kapcsola...

Kérdés
Hello Bunny! Én erőemeléssel kapcsolatban fordulnék hozzád. Meg lehet-e 2x edzeni a nyomó izmokat így: Hétfő: fekvenyomás, szűk nyomás, 2x3 mindkettő és 2 gyakorlat kiegészitő tricepsz 3x8 Szerda: Hát+bicepsz Péntek: 45 fokos nyomás 2x3 és 2 kiegészítő mell 3x8+ 2 váll oldalsó és hátsó fejre Azért nem egyértelmű ez a Sárga kapszulából,mert az testépítőknek szól. Azonban mi másképp hajtjuk végre a fekvenyomást mint a testépítők. V alakban van a felkar és alkar és nagyobb hangsúly van a tricepszen. De ugyanakkor a mell is dolgozik ezeknél a gyakorlatoknál. Pénteken pedig részterhelést kap a tricepsz a 45 foknál. A mell+tricepsz egynapon pedig esélytelen egy fekvenyomónál annyi alapgyakorlat kell. Egy komoly edző mondta nekem, hogy 24 óra alatt regenerálódik a tricepsz, amiben kezdek meginogni viszont ezekre a gyakorlatokra mindenképp szükségem van, mert kellenek a szép nyomásokhoz. Előre is köszi, remélem nem az értelmetlen kérdések sorát szaporítja.
Azazel
Válasz
a sárga kapszula gyakorlatilag egy betűt sem tartalmaz az erőemelésről, teljes mértékben testépítésről és kapcsolódó törekvésekről szól. a tiszta erőnövelés teljesen más téma. semmilyen izom nem regenerálódik 24 óra alatt, de erőnöveléshez nem kell telejs regeneráció, már csak azért sem, mert a testépítés céljával pont ellentétes az edzéstechnika: nem próbálja meg izolálni az izmot, hanem az összes, mozdulatban részt vevő izom munkáját akarja minél jobban összehangolva hasznosítani. így elméletileg lehet kétszer edzeni egy izmot egy héten. az erőemeléshez én nem értek. mégis azt gondolom,a mit leírsz, hogy erőnövelési céllal is KEVÉS 3 ismétlés. úgy gondolom, marha jól be lehet erősödni alaperőbe magas ismétlésszámmal, bár nem sokan csinálják. kényelmesebb 3-at nyomni, mint sokat. de gondolkodj el azon, hogy ha mondjuk 100 kilóba nem tizet nyomsz, hanem képes vagy belenyomni mondjuk 50-et, több lesz-e az egyismétléses maximumod? a profi fekvenyomók úgy építik fel az edzéseiket, hogy alapozáskor bodys technikával nyomnak, a mellizmot erősítik, nem a fekvenyomóerőt. mellé edzik az összes segédizmot külön, hogy mindegyiknek az erejét külön fokozzák. ahogy közeledik a verseny, fokozatosan elhagyják a kiegészítő izmokat és áttérnek a fekvenyomó technikákra. az egyes izmok már meg vannak erősödve, nagyobb az alaperő, így kezdik el összehangolni az egészet és az összes izom erejét kihasználva nagyobbat nyomni. azt se felejtsd el, hogy te is túl tudod edzeni magad.
2012-02-07 08:44:53
bunny

Szia Bunny! Fiatal koromban amikor kosar...

Kérdés
Szia Bunny! Fiatal koromban amikor kosaraztam mindig figyeltük egymás vádliját kinek izmosabb. Akkoriban valahogyan természetes volt, hogy valakinek szebb, nagyobb vádlit adott az ég, valakinek nem, pedig mindannyian hasonlóan terheltük a kosár edzések során. Nyilván genetikai adottság ez. 1. Viszont ma gondolkoztam rajta, hogy akinek genetikailag egyben van a lábszára a vádlijával, az is képes formás vádlikat építeni? Lehet hülye kérdés, de nekem nem tiszta. 2. Illetve ezen a gondolatmeneten végig futva az összes többi izom is ilyen? Teszem azt valakinek edzés nélkül alapban nagyobb a bicepsze vagy a mell izma, stb? A genetikával kapcsolatban erre gondolsz vagy pedig arra, hogy valaki minden mozdulatával képes izmot építeni. Köszi a válaszokat előre is.
smoother
Válasz

1. nem vennék rá mérget hogy mit értesz ez alatt, de valószínűleg pont a lent tapadó, hoszú vádliról beszélsz. csak az tud jó vádlit építeni, akinek ilyen van.

2. a genetika több tényező öszefoglalása. számítanak az izomtapadások (lásd fent), a csontozat, az alap izomzat (ha valakinek alapban "megvannak" bizonyos izmai), az izmosodásra való "hajlam". ehhez az emésztőrendszer jó műkődése és az a képesség, hogy a táplálékot a tested izom építésére fordítsa. (jó inzulinérzékenység stb. mindenki ismer olyan embert, aki szart eszik, mégis izmos és szálkás.) 

a vádli egyébkén gyakorlti szempontból nem hasonlít a test többi izmára, egyedül talán az alkar és hasizmokra. 

2012-02-07 08:33:27
bunny

Szia Bunny, most már több egy éve rendsz...

Kérdés
Szia Bunny, most már több egy éve rendszeresen követem a builder.hu-t, és az összes tevékenységeidet is. Minden elismerésem neked, nagyon jól szórakozok mindig, és rengeteget tanultam, szerintem nagyon jó. Az audioblogokat még csak most kezdtem hallgatni, így egyből rájöttem hogy lehet az unalmas mindennapi utazásokat feldobni. Igazából ezek lényegtelen dolgok, de úgy érzem muszáj néha az elismerést is leírni a sok bunkó idióta közé, én nagyon tisztelem a munkádat, el tudom képzelni, hogy mennyi meló van benne. De ha már írtam akkor kérdeznék is: 2 dolgot nem találtam, mondtad egy régi audioblogba hogy a baleseted után/közbe is videóztál, nem tudom hogy az nyilvánosan ki tetted-e, mert mondtad hogy ebből is tudunk tanulni azt hiszem, 2. meg a neo fm-es rádiós beszélgetést is szívesen meghallgatnám, mert arról is lemaradtam. tudom konkrét linket nem tudsz adni mert nem vagy adatbázis, csak hogy fellelhetők ezek valahol és keressek még tovább, vagy ezek nem lettek feltöltve. köszi ha elolvasod és válaszolsz. Kívánok egészséget, sok kitartást és eredményes munkát, és bízom benne hogy még mindig többen vagyunk normálisak, mint az idióták a bodybuilder.hu látogatók közül.
Aldo_Raine
Válasz

köszi! a balesetes téma megvan az egyik bbtv-ben, keresd ki a listából. az a bizonyos ezeröcsi adás pedig itt van: http ://magazin.builder.hu/testepites/esemenyek/drugs-bunny-es-eddie-abbew-az-ezerocsiben

2012-02-07 08:26:56
bunny

Szia! Mindenhol le van írva, hogy 100g ...

Kérdés
Szia! Mindenhol le van írva, hogy 100g csirkemell kell egy étkezéshez és azt szeretném kérdezni, hogy ezt a 100g-ot nyersen vagy sülten kell érteni mert sülten kevesebb? Előre is köszi!
csaba234
Válasz

kérdezd anyádat. arról is, hogy mitől vagy segghülye. azon gondolkodom, csináljunk-e "parasztoknak" menüpontot? néha eltűnődöm azon is, mi a jó kurva anyámat kéne még tennem, hogy ez a sok büdösgyökér el isolvassa a neki előre megírt anyagokat. fel is kéne olvastatnom egy playmate-el, miközben egy masik veri a faszukat? az egy dolog, hogy ennyi agyad van, pedig nem helyeztek gondnokság alá, de nem ég  a pofád?

2012-02-07 08:24:43
bunny

Szia Bunny! A főt tojás sárgája, és az a...

Kérdés
Szia Bunny! A főt tojás sárgája, és az akárhogy máshogy elkészített tojás sárgája között szerinted van valami különbség? Mert nálam az a helyzet, hogy ha főtt tojás sárgáját eszek, akkor felpuffadok, fosok, minden bajom van, de hogyha például rántottát, vagy tükörtojást eszek, attól semmi bajom. Ezt az egészet csak beképzelem magamnak, és "placebó" alapon van minden bajom, vagy lehet valami alapja? Te már tapasztaltál ilyet?
Jojo94
Válasz
nem képzeled be, a főzés hatására megváltozik a tojássárgája szerkezete. de a tápértéke nem. a jég és a víz is ugyanaz.
2012-02-07 08:08:26
bunny

Üdv bunny! Olvastam a zsiros cikket é

Kérdés
Üdv bunny! Olvastam a zsiros cikket és felvetődött bennem egy kérdés... mi a helyzet a pálmazsirral? állagra is is hasonló mint a kókuszzsir
polarbear88
Válasz
a pálmazsír/olaj tudomásom szerint az egyik legolcsóbb és legszarabb zsiradék, ami létezik. ennyit az állagról.
2012-02-06 22:10:50
bunny

Szia Bunny! Nem hagy nyugodni a gondolat...

Kérdés
Szia Bunny! Nem hagy nyugodni a gondolat, hogy nátrium szegény diétával tudom a bőröm alatt lévő vízréteget "eltüntetni". A só(NaCl) mellőzése az első alapvető lépes, hogy ez sikerüljön? Van valami egyéb, konkrét tanácsod?
rever
Válasz
igen. a másik a natriummentes alapanyagok használata. de mint mondtam: NEM lehet teljes szárazságot fenntartani.
2012-02-06 22:05:19
bunny

szia! szerinted lehet együtt szedni a kr...

Kérdés
szia! szerinted lehet együtt szedni a kreatint, fehérjét, meg zsírégetőt?? mert szeretnék fogyni is,mert van egy kis zsír mennyiség a hasamon, de egyben szeretnék izmosodni is. szerinted, hogy csináljam?? köszi!
zotya122
Válasz
szerintem sehogy, hagyd a picsába az egészet.
2012-02-06 18:14:12
bunny

Szia Bunny! Csak azt szeretném megkérdez...

Kérdés
Szia Bunny! Csak azt szeretném megkérdezni, hogy a ganglion kialakulhat-e a csuklón és bokán kívü máshol is. Például a combhajlító izom és a farizom közti részen. Nekem ugyanis ott van egy ahhoz hasonló. Fiatalabb koromban tornáztam=sokat spárgáztam,majd küzdősport,amiben rengeteg magas rugást kellet gyakorolni. Talán akkoriban húzodhatott ott meg valami...?Előre is köszi!
stewe
Válasz
elméletileg minden ízületnél kialakulhat, de nem szokott jellemző lenni. a te aktivitásod elég speciális, így elképzelhető. sajnos (vagy szerencsére) túl sokat nem tudom erről én sem. tudok olyat is, aki elkezdett súlyzós edzeni és egy hát múlva már ott volt a dudor a csuklóján.
2012-02-06 14:40:25
bunny

Az hátam alsó része (törzs merevitő izmo...

Kérdés
Az hátam alsó része (törzs merevitő izmoknál) kiskorom óta fájós. Az erre végzett törzserősitő gyakorlatokkal javitanék a helyzeten, vagyis erősebbé válna vagy csak tennék rá még 1 lapáttal?
Gixer92
Válasz
ez az, amit nem tudhatunk. de az biztos, hogy az edzés nem árt, ha nyújtasz is megfelelően hozzá. kares lehet amjd mond okosabbat. remélem 92-es lég-olajos gsxr-ed van!
2012-02-06 14:00:35
bunny

szia bunny egy tanacsot szeretnek kerni

Kérdés
szia bunny egy tanacsot szeretnek kerni mit tegyek ha fogyni akkarok es izmot fel szedni ?? kosz elore ish
RICSI86
Válasz
szarjál az egészbe és várd a csodát.
2012-02-06 13:32:58
bunny

Szia Bunny! Fél éve már szedtem a Crea-B

Kérdés
Szia Bunny! Fél éve már szedtem a Crea-Bomb ot,akkor volt feltöltésem. Most ujra megvásároltam és azt szeretném kérdezni,csináljak e feltöltést? Köszi
rablo2
Válasz
igen!
2012-02-06 12:48:11
bunny

Szia Bunny! Lehet szarul kérdeztem az el...

Kérdés
Szia Bunny! Lehet szarul kérdeztem az előbbiben, azért nem kaptam választ. Akkor úgy kérdezem, hogy ha minden megvan vitamin, ásványianyag, pro-prebiotikumok amit az antibiotikum miatt kell szednem, (Mega MSM napi 2db Mega Glukosamine napi 2db, Joint Health napi 1, Arthroxon napi 3db)műtötték a vállam azért kell, L-Glutamine 10g/nap, tejallergiám miatt Soy fejérje napi 2-3 adag. És ezek mellé kreatint is ajánlott a doki, megkérdeztem... Az lenne a kérdésem a kreatin étkezés közben vagy étkezés előtt vagy után kell meginnom, mert azt halottam, hogy reggel éhgyomorra is mondják, de akkor szénhidrát nuku. A másik meg az, hogy erről mi a a véleményed? : Nutridrink fehérjeital. Ezt is iszogatom, edzés után is. Előlre köszi a válaszod!
Atika25
Válasz
a kreatint szénhidrátos étkezés közben kell bevinni. a nutridrink "fehérjeital" egy szar. talán el kéne olvasni rajta az összetételt.
2012-02-06 07:52:28
bunny

Szia Bunny! A kérdésem, hogy fél éves...

Kérdés
Szia Bunny! A kérdésem, hogy fél éves kihagyás után, amit 2 év edzés előzött meg, hány héten keresztül érdemes átmozgató edzést végeznem? Én olyan 1 hónapra gondoltam, heti 5 edzéssel. Még ehhez hozzátartozik, hogy eléggé le vagyok épülve sajnos. A legutóbbi edzés után 3 napot ki kellett hagynom, mivel nem tudtam behajlítani a karom, csak nagy kínok árán.. Vajon túl vállaltam magam a súlyokkal, vagy csak ennyire kijöttem az edzésből? Kicsit fura újra kis súlyokkal dolgozni, néha elfelejtem, hogy kihagytam. Összefoglalva a két kérdésem (bocsánat, kicsit szétszórt vagyok:) : Mennyi ideig csináljak átmozgató edzést, illetve nagyon vissza kell vennem a súlyokból? Hogy miért is hagytam ki: Ennek a fele ciki, de vállalom :( Persze azt is tudom, hogy egy idióta voltam... Tehát, sajnos cigiztem.. 7 éves koromtól edzettem versenyszerűen, kajak, kosárlabda... De sajnos cigi ment mellette. Körülbelül fél éve abbahagytam, mert nem volt pofám már lemenni edzeni.. Szégyelltem a dolgot. És ekkor a te balesetedhez hasonlóan, nekem is volt egy. Még szerencse, hogy én kocsival voltam. Jobb kezes utcában nekem jött 70-el egy Németországban élő c típusú török egy mercivel. Megúsztam, csak a nyakam rándult meg, na meg szerencsére a kocsi hátulját találta el. Így kényszer kihagyás lett. Ez a háttér :) Ami még tök jó lenne, ha a könyved ismét nyomtatásba kerülne! Nekem sajnos nincsen meg :( Üdv:)
justen
Válasz

jó gondoltad az időszakot, d eheti 5 edzés átmozgatásnak túl sok. főleg, hogy le vagy épülve. valószínűleg túlvállaltad magad a súlyokkal. az átmozgató edzés kifejezést én találtam ki és azt értem alatta, hogy gyakorlatilag nem használsz súlyokat, csak annyit, amivel könnyű átmozgatást tudsz végezni. NAGYON vissza kell venni a súlyokkal, és a négy hét leteltével is fokozatosan kell elkezdeni súlyt használni. két dolog van: 1. kis terhelés és működik, hiszen fél évet pihentél. 2. kis terhelés kell, mert megsérülsz.

a balesetedhez annyit, hogy a lényeg az: megúsztad. a cigi letételével pedig jobbá tetted az életed.

2012-02-06 07:42:06
bunny

Szia Bunny! Olvastam a naturál testépítő...

Kérdés
Szia Bunny! Olvastam a naturál testépítő versenyek hátulütői című cikket. A cikk kapcsán is elgondolkoztam...Minden elismerésem ( nem mintha ez számítana ), hogy Lénárd Lajos, Illés Norbi, lifetime naturálon ilyen szárazságot, kondíciót tud hozni! Tudom, hogy ez nem a mr. olimpia szint, de valószínűleg nem is az a cél, céljuk. Anyag nélkül így beszáradni, minden elismerésem! Sokan megkérdőjelezik az ő, naturál testépítésüket, mert talán anyaggal sem lesz soha olyan fizikumuk! Hajrá Tóth Dani az Arnold Classicon! Oda is minden elismerésem, de az már egy másik kávéház, az a Forma 1-es autóversenyzés! :-) üdv
dieta
Válasz
nyilván ez alkat, genetikai kérdés is, de pl. az illés norbi kifejezetten dagadt is szokott lenni, mégis száraz a versenyeken.
2012-02-06 07:37:44
bunny

Szia! (frankón nem értem, mit akarsz kér...

Kérdés
Szia! (frankón nem értem, mit akarsz kérdezni.) Ez volt a valaszod a kerdesemre. Valoban kusza amit irtam, neharagudj! Szoval, a lenyege a kerdesnek, a ch bevitel edzes utani turmixszal dietaba! Ha pl sulyzos utan aerobozok akkor is mehet ch az egesz vegen, vagy csak akkor ha nincs aerob a sulyzos utan? Nagyjabol igy is irhattam volna. Sarga kapszulaba olvastam, es ez az a dieta fajta, ahol a ch-t a kritikus idopontok elott utan visszuk be!
horr1
Válasz
ideális az lenne, ha mindig menne a súlyzós végén, de mivel van amikor aerob edzést csinálsz, csak aztuán mehet, hiszen az emésztőrendszeredet nem terhelheted aerob edzés közben. tehát ilyenkor a súlyz+aerob edzést EGY edzésnek kell tekinteni. a kettő között mehet glutamin, bcaa, vagy komplex aminosav, de más nem.
2012-02-06 07:36:22
bunny

Cső Bunny. Pár héttel ezelőtt kérdeztem ...

Kérdés
Cső Bunny. Pár héttel ezelőtt kérdeztem tőled és még nem kaptam választ. Lehet hogy nem jutottál még el odáig, vagy hülyeséget kérdeztem akkor bocsánat. Azért gondoltam rákérdezek mert mások már a válaszodra is válaszoltak.(gondolom valami nem jött össze a kérdésemmel)Szal megpróbálom újra. szia bunny. Én is megvettem a könyvedet. Nagyon ott van. Miután elolvastam belekezdtem az étrendemet még jobban a könyvben leírthoz igazítani. Februártól szeretném elkezdeni a diátás módszert.( amit te is javasolsz). Most 100kg vagyok. Naponta 200g fehérje és 350g ch vagyok. Az lenne a kérdésem hogy a diéta során a cht egyből vegyem vissza 1,5/2 kg/tskg vagy fokozatosan. Ha fokozatosan hogyan csináljam. Omega 3 mikor és mennyi menjen be. A lenmagolajból napi 10g megy 10kor és 12kor. Diétakor szeretnék még adipokilt és l carnitint is használni az alapok mellé. őket hogyan iktassam be az étrendembe. Válaszodat előre is köszönöm: Tisztelettem Gyula!
mgyula
Válasz

általában a diétázók kényelmi szempontból átmeneti időszakokat találnak ki, mondjuk 2 hétig nem teljesen tiszta a kaja, vagy nem veszik le annyira a szénhidrátot, így simább az átmenet. igazából a lehet 2-3-4 hetes fokozatos csökkentést csinálni, ha marha jó idegrendszered van, jobb is így, de semmi gond nincs akkor sem, ha rögtön leveszed. omega 3 alatt gondolom kapszulát értesz és mehet minden étkezéskor. mivel 1 grammos a kapszula, akár minden étkezéshez mehet egy.

az adipokillt regel 8kor, 12-kor éd délután 4-kor vedd be, ha ez nem ütközik az edzéssel. (ne legyen közvetlenül edzés előtt). l karnitin étkezések között mehet, aerob és súlyzós előtt fél órával, valamint rögtön edzés után.

2012-02-06 07:34:06
bunny

Szia bunny! Dieta elokeszuleteimet , kaj...

Kérdés
Szia bunny! Dieta elokeszuleteimet , kajat tervezgetem. Februar vegere tervezem a megkezdest. A kerdesem a kovetkezo. Sarga kapszulaban irt dietak kozul a masodikat ( amit ajanlassz, kritikus idopontos ch bevitel ) kovetnem. Ez lesz a 3. befogyasom igy van nemi fingom azert rola. Azt irtad, hogy ha ezt kovetjuk, edzes utani turmixba rakjunk ch-t. Itt jon a kerdesem, az addig vilagos, hogy sulyzo + aerob es utana a turmix NADE, a ch beviteles is ilyen modon tortenne? En ugy tervezem, hogy minden hetkoznap reggel nyomnam az aerobot, es hetfo szerda pentek felbontasban Delutan 5 6 fele menne a sulyzos edzes, elotte ch utana ch-s turmix , majd egy keves ch-s kaja. Ha neadj isten, nemtudnek lemenni reggel aerobozni, akkor sulyzos edzes utan tennem, es ezert fordulok hozzad segitsegert. Koszonom szepen! ( angol billentyuzet miatt nincs ekezet )
horr1
Válasz
frankón nem értem, mit akarsz kérdezni.
2012-02-06 07:27:58
bunny

Szia Bunny:) Bocsánat, hogy megint én ké...

Kérdés
Szia Bunny:) Bocsánat, hogy megint én kérdezek... A bőröm alatti vizet szeretném eltüntetni. Mivel a diétám végén járok, ezért utoló 1 max 2 hétben vízhajtót szeretnék használni. Tudom, hogy az étkezés sótartalmának 0hoz kell közelítenie. Mit tudok még ezen kívül tenni? Ha nincs a bőröm alatt víz akkor feszes lesz a bőröm ?
rever
Válasz
a bőröd alatti vizet nátrumszegény diétával lehet eltüntetni, vízhajtókat és ilyen elmebeteg ötleteket verd ki a fejedből. nem mellékesen a színpadi víztelen állapot csak a verseny idejére szól, nem fenntarrtható.
2012-02-05 20:55:09
bunny

Üdv. :) Y diétám alatt heti 0,5-1 kiló z...

Kérdés
Üdv. :) Y diétám alatt heti 0,5-1 kiló zsírt veszítettem. Régebben sok volt rajtam a felesleg. Most 174 centi, és 71,5 kiló vagyok. A hasamon kezd látszani a 6 kocka, de van egy olyan érzésem, hogy a bőr megmaradt. Nem tudta követni a fogyás ütemét a hasamon a bőr? Mit tudok tenni, hogy feszes legyen rajta a bőr? Örülnék, ha nem vennéd hülye kérdésnek, -mert direkt vártam, hátha javul a bőrvisszahúzódás- és nem oltanál ki. Köszönöm előre a válasz.
rever
Válasz
semmi vész. az csak a bőröd alatti víz miatt van, ne aggódj. ha bőrredőket látsz, az normális.
2012-02-05 18:01:10
bunny

Helló Bunny!Nem kérdezni szeretnék, mive...

Kérdés
Helló Bunny!Nem kérdezni szeretnék, mivel eddig még nem volt olyan kérdésem, amire itt az oldolon vagy a gugliban ne kaptam volna meg a választ.Nem is okoskodni szeretnék,csak 1 jótanácsot szeretnék megosztani veled.Néztem a BBtv adását és mondtad h utálsz tojást pucolni.Én úgy szoktam megpucolni, h kirakom a konyhapultra vagy az asztalra, ráteszem a tenyerem, előre hátra finoman nyomva görgetem, így körbe feltörik az egész és faszán lejön a tojáshéj.Ja és jó sós vízben kell főzni, ezzel is könnyebben lejön a héja.Remélem tudtam segíteni.További szép napot! Roli
rol187
Válasz
hopp! ezt kipróbálom, köszi!
2012-02-05 17:59:44
bunny

Szia Bunny! Hatszor edzek, három súlyzós...

Kérdés
Szia Bunny! Hatszor edzek, három súlyzós edzésem van a maradék hármon futok. Súlyzós edzés mellett fehérjét iszok és Creatort eszek. A futás melletti napokon szedhetek Brutal Bladet? Válaszod előre is köszönöm.
petro900
Válasz
mi a faszom az a creator meg blade? a kreator nevű trash metal együttest ismerem, és a penge 1-2-3-at is láttam. szabályzatot felfogtad, hülye?
2012-02-05 15:02:48
bunny

Most volumas 35 profesionalt vettem az n

Kérdés
Most volumas 35 profesionalt vettem az nem jó inkább jumbo? esetleg fehérje melé vagy vitamin?
akoska16
Válasz
2012-02-05 12:50:24

Helo 180 cm magas vagyok 65 kg aszt szer...

Kérdés
Helo 180 cm magas vagyok 65 kg aszt szeretném meg kérdezni mit ajánlanál nekem mien tömegnövelőt vagy fehérjét vagy szerinted mi lenne jó? előre is kösz
akoska16
Válasz

aZt, miLYen, vessző. 16 éves korban már kijártad az általánost, ugye?

ezek eléggé fontos dolgok. nézegetek néha használt autókat meg motorokat, ott vannak ilyen szintű kultórlények, akik az eladó szarjukról nem tudnak 3 mondatot értelmesen leírni.

egyébként jumbot ajánlok.

2012-02-05 12:02:26
bunny

Hello Bunny Elolvastam a Sárga Kapszulá...

Kérdés
Hello Bunny Elolvastam a Sárga Kapszulát és csak gratulálni tudok, nagyon jól sikerült :) Másodjára elszeretném kezdeni a diétát, eddig tömegeltem, most az elkövetkező 3-4 hónapban Diéta-Súlyzós,Aerob edzés lesz, és ebben szeretnék pár kérdést feltenni. Azzal kezdeném hogy 85kg-vagyok étrendem már megterveztem,kiszámoltam napi szinten mennyi fehérje,szénhidrát bevitel szükséges és hogy miből tudnám a telítetlen zsírt bevinni a szervezetbe?(lenmagolaj? vagy vmi más?) Edzés után a fehérje turmixba tehetek szőlőcukrot 30-50gr-ot? Mivel a glikogén edzés folyamán kiűrítem... BCAA és L-Glutamin mehet edzés után lefekvés elött? L-Karnitint súlyzós edzés elött vegyem be fél órával, vagy amikor végeztem vele és kezdődik az Aerob?? Köszönöm előre is a válaszod Üdv: Patrik
patrik023
Válasz

most komolyan megkérdezed ugyanazt, ami a sárga kapszulában le van írva?

más: szar az adminunk, nem tudom kitenni a cikkeket. egyész jó lett viszont a rádió!

tegnap ilyen napom volt, a robogóblog is jobb lett az átlagnál szerintem.

 

2012-02-05 11:51:11
bunny

szia bunny, ma egy olyan infót kaptam a...

Kérdés
szia bunny, ma egy olyan infót kaptam a barátnőmtől hogy jövő hónapban megyünk síelni. Na most én nagyon szeretek síelni csak van egy elég jelentős térdparám és két három nap síelés után szinte biztos hogy két három nap pihenő következik, vagy ha kiugrik a térdem (volt rá példa) akkor még több. Nyilván nem ilyen last minute infoért kiáltok, mert van lábeddzésem csak elég minimális a fájdalom miatt, kb heti fél óra és minimális súlyokkal. A kérdésem az lenne hogy a maradék pár hétben mire kéne rámennem, milyen gyakorlatot ajánlasz hogy térdkiugrás és jelentős fájdalmak nélkül térhessek haza? (Vitamint, izületvédőt nyilván szedek) Köszi
ellington
Válasz
én nem igazán abban gondolkodnék, hogy ha eddig nem foglakoztam vele, akkor most hirtelen őrülten elkezdett edzéssel 3 hét alatt csodát tegyek a kiugrós térdemmel, hanem beszereznék egy komolyabb térdrögzítőt, hogy ne ugorhason ki.
2012-02-04 23:59:03
bunny

Szia Bunny, összeszedtem valami vírust (...

Kérdés
Szia Bunny, összeszedtem valami vírust (szedek vitamint és mégis), 39 fokos lázzal fekszem itthon, nem szeretném hogy erőben és izomban nagyon visszaessek a betegség miatt, mi ilyenkor a teendő? Mikor lehet újra edzeni?
mika74
Válasz

ilyenkor meg kell gyógyulni teljesen és csak ezután gondolkodni az edzésen. a testépítés nem a türelmetlenek sportja hanem a kitartóké!

 

más: tud valaki debrecen környékén hondákkal (is) foglalkozó autóbontót? elég sürgős, meghalt az ablakmosó szivattyú ebben a rendkívül kellemes időben.

lightweight@gmail.hu

2012-02-04 23:28:43
kares

Szia bunny/kares Azt szeretném kérdez...

Kérdés
Szia bunny/kares Azt szeretném kérdezni, hogy combon a külső vaskos izmot a befele fordított lábfejes lábnyújtáson kívül milyen gyakorlattal lehet némileg izoláltan megterhelni? (a belső v.izmom sokkal fejlettebb a külsőnél) Előre is köszönöm a válaszodat.
stibiii
Válasz
nem biztos, hogy tényleg sokkal fejlettebb. küldj képet.
2012-02-04 22:26:22
kares

Sziasztok!kb 2 hónapja írtam,hogy nagyon...

Kérdés
Sziasztok!kb 2 hónapja írtam,hogy nagyon fáj már egy ideje az alkarom és a könyököm,akkor Karesz javasolta keressek fel egy orvost meg is tettem és a lényeg,hogy teniszkönyököm van mind két kezemben,Fizikoterápiára járok már másodszorra ,antibiotikumot szedek,nem járok 7 hónapja kondizni,de semmi javulás.Az orvos szerint kb 60-70%-ban gyógyítható(a műtétel is kb,ilyen százalékban),szerintetek,járhatok kondizni?ha úgysem gyógyul meg.vajon rosszabb lehet vagy ez megvan és ezzel kell élni.Köszönöm a választ ez nagyon fontos lenne,mert hiányzik nagyon a kondizás:)Üdv Miki
mike77
Válasz

sajnos lehet rosszabb. sokkal rosszabb. nem tudom ismered-e a cikkeimet:

http://magazin.builder.hu/cimke/kares

tenis zkönyökről is van közte

2012-02-04 22:24:59
kares

Hello! Célom a testkompozíció-megváltoz...

Kérdés
Hello! Célom a testkompozíció-megváltoztatás (ahogy te nevezted a Sárga Kapszulában, ami egyébként jól sikerült, gratula!). Egy ismerős javasolta, hogy minden ismétlés előtt vigyem fel a pulzusom (pl 10 guggolásból felugrással). Megfogadhatom a tanácsát (a célt figyelembe véve)? Másik kérdésem: A búzacsírát mennyire tartod jó fehérjeforrásnak?
sypsup
Válasz
kérdezd már meg a debil ismerősödet, hogy mi a náthás fasznak kéne ugrándozni, hogy felvidd a pulzusod, és hogy hogyan kéne ezt megoldani minden ismétlésnél. felkelsz a fekpadról ugrálni? a búzacsíra majdem olyan jó fehérjeforrás, mint a wc kefe. a sárga kapszulát hogyan olvastad el? nézted bambulva az oldalakat? be volt írva a búzacsíra a fehérjeforrások közé?
2012-02-04 21:40:42
bunny

Szia Bunny! Ha a testem 2-szeresének me...

Kérdés
Szia Bunny! Ha a testem 2-szeresének megfelelő szénhidrát mennyiségű spagettit megeszem,akkor attól most zsírosodni fogok? Tömegelek és testsúlyom 4 szeresét viszem be szénhidrátból. Vagy inkább legyen teljes kiőrlésű tészta? Bocsi ha hülyén kérdeztem,csak senki sem adott rá egyértelmű választ !
JumboMan
Válasz

fogyatékosoknak:

 

2012-02-04 21:37:51
bunny

Lehet, hogy hülye kérdés, de akkor fokoz...

Kérdés
Lehet, hogy hülye kérdés, de akkor fokoznám az előbbi érdeklődésemet: A kókuszzsír izre más, mint a többi zsir? Tehát az étel izén lehet érezni valami mást? Nem vagyok finnyás, de az ára elég magas, igy előbb érdeklődöm, utána vásárolok :) Köszi a választ! ui.: Jó lett a cikk, hasznos volt...
Gixer92
Válasz
a kókuszsírnak szerintem semmilyen íze nincs. biobotban szerintem 1200 körül vettem félkilóst, de nem akarok hülyeséget mondani.
2012-02-04 15:37:17
bunny

Szia Bunny! Ha nincs pénzem a 3.jumbo r

Kérdés
Szia Bunny! Ha nincs pénzem a 3.jumbo ra de még akarok tömegelni akkor jó ez a lista is? Fehér kenyér,teljes kiőrlésű,durumtészta?
JumboMan
Válasz
azért te nem vagy okos, ugye?
2012-02-04 11:27:02
bunny

Szia Bunny, megtudod mondani, hogy Berec

Kérdés
Szia Bunny, megtudod mondani, hogy Bereczki Krisztián melyik bbtvben lesz benne, következőben? köszi
zsoltok1
Válasz
ördögöd van!
2012-02-04 11:19:14
bunny

Szia Bunny. Bocs, hogy ismét kérdezek. I...

Kérdés
Szia Bunny. Bocs, hogy ismét kérdezek. Itt alattam pár hozzászólással valakivel diskuráltál a mellzsírosodásról, gynecomastia-ról. Nekem is kicsit zsíros a mellem, de én azt hittem, hogy ez annak köszönhető, hogy ezidáig nem vetettem meg a szemét ételeket és szimplán oda is feljött pár kiló plusz, úgy gondoltam, hogy ez majd a későbbiekben diétával eltüntethető. Erre most olvasom, hogy ez valamiféle betegség. Néztem róla google-be képeket és mostmár úgy gondolom, hogy nekem is ez van. Akkor ne is álmodjak arról, hogy ez magától eltünne? Illetve mióta elkezdtem intenzíven edzeni, egyre jobban látszódik a melledzés miatt. Van esetleg valami olyan mellgyakorlat, amivel kicsit tompítható ez a látvány? Mennyire ajánlod te ezt az Estro Dim készítményt (ha amúgy tömeget szeretnék növelni)? Gondolom erről volt szó a BBTV-ben, csak sajnos valamiért nálam nem játssza le újabban a videókat, lehet frissíteni kéne itt valamit a gépemen
zsoltika88
Válasz

eddig hitted jó. az hogy zsíros a melled, NEM betegség, nem ginekomasztia. sokan hajlamosak ezt összekeverni. a ginekomasztia tünete nem a mell zsírosodása, hanem a mellbimbók érzékenysége, érzékeny csomók kialakulása, a mellbimbó duzzanata. ez fajul odáig, hogy a mell a mellbimbó alatt zsírosodni kezd, kissé hegyes lesz, jól látható, hogy a mellbimbó duzzadt,  akár alapban szálkás embereken is. (súlyosabb esetben aztán hegyes, nőies mell alakul ki.)

mindennek semmi köze ahhoz, hogy valaki szart zabál, elhízik, és a melle is elzsírosodik. arra a megoldás a diéta.

az estro dimet eléggé ajánlom, de a te esetedben csak diéta mellé! 

2012-02-04 08:50:50
bunny

Szia Bunny és Kares. Véleményt szeretné...

Kérdés
Szia Bunny és Kares. Véleményt szeretnék tőletek kérni továbbtanulással kapcsolatban. Olyan problémám lenne, hogy a kinézet szak, ami turizmus-vendéglátás lett volna, azon belül az egészségturizmus (horvátban élek, szóval még jól kihasználhattam is volna) nem indul allámi támogatásos- ban, pénz meg ugye honnét szüljön a hülyegyerek. Így tehát gyorsan választanom kellett újat, ami kapcsolódik a sporthoz, valamennyire a turizmushoz és még szeretem is. Arra a döntésre jutottam, hogy a humánkineziológiát választom. Itt jön a kérdés, Ti mit gondoltok erről, esetleg Kares tudnál e írni pár dolgot az alkalmasságiról, mennyire "kemény"? jah, és van egy kisebb tyúkmellem, ez hátrányt jelentene? Köszi szépen előre is a válaszokat, kicsit hosszú lett, de remélem érthető. Munkátokért külön köszönet :)
keewi17
Válasz

sajnos ki kell ábrándítsalak. nyilván figyelmesen elolvastad a leghivatalosabb leírást a felvi.hu-n, ennek 1-1 részét a többi olvasó miatt másolom be. gondolom azért kérdeztél mert tuti protekcióval nem rendelkezel.

 

"Az alapszakon végzett szakemberek elsődleges feladata a szervezet mozgással kapcsolatos törvényszerűségeinek vizsgálata, kutatása és fejlesztése, továbbá a mozgásszervi és keringési rendellenességek megelőzésében, rehabilitációjában, fizioterápiás kezelések lebonyolításában való részvétel."

erre hol van lehetőség, infrastruktúra? melyik eü-i team meghatározás említi a hk-t?


"Az elsajátított ismeretek birtokában a humánkineziológus a mozgás és a keringési rendszer fejlettségét vizsgálva szűri ki az egészségkárosodott egyéneket, sőt a rehabilitációjukat is megkezdheti a megismert fejlesztői eljárások alkalmazásával. Segítő kezet nyújthat műtéten átesett, illetve betegségből felépülő páciensek legyengült szervezetének roborálásához."

hk kezdi a rehabilitációt? ja nem, csak kezdheti. de minek is a rehabilitációját? persze lehet, hogy idővel orvos, gyógytornász, konduktor, dietetikus, neuropszichlógus...stb helyett hk-t alkalmaznak minden területen, de nem túl valószínű.


"A szakember a megfelelő módszerek és eljárások alkalmazásával fejlesztheti az élsportolók fizikai és mentális képességeit, „ a legtöbbet hozva ki belőlük”."

úgy látom ezzel már a sportpszichlógus is feleslegessé vált, ami a pszichológusok egyik szakosodási iránya, azaz egyetemi vagy msc diplomájuk után jelentkezhetnek rá!


"A sport, különösen az élsport kellemetlen velejárója a sportsérülés; az ezzel kapcsolatos rehabilitációs tevékenység elvégzésére szintén megfelelő képzettséggel rendelkeznek az e szakon végzettek."

a komplett rehabilitációs tevékenységek elvégzésére? aszem tényleg ki kell rúgni mindenkit az eü-ből ha van hk.


"A humánkineziológia negyedik területe a sport- és egészségtudományi kutatómunkában való részvétel. A megszerzett végzettség birtokában elsősorban egészségügyi intézmények rehabilitációs osztályain, sporttudományos kutatólaboratóriumokban, pedagógusképző intézmények testnevelési tanszékein helyezkedhetnek el, illetve civil szervezeteknél, fitnesz-, wellness- és sportklubokban űzhetik hivatásukat."

ez a legskatmondóbb rész. tisztán kiolvasható belőle, hogy ez egy igazi saláta-szak, ahol semmit nem lesz idő alaposan megtanulni. én mozgásszervi szakember vagyok, 4 évig tanultam a gyógytornász-képzőben és a rehabilitációs folyamatoknak csak egy szeletével foglalkozom. ne értsd félre, nem vagyok a hk ellen -volt csoporttársaim is többen elvégezték az msc-t - csak feleslegesnek tartom jelen körülmények között. ha nincs tuti helyed akkor ne ilyet válassz. amennyiben csak a papír kell, menj valami könnyebb szakra!

2012-02-04 08:48:35
kares

Szia Bunny(vagy Kares)! Az én kérdésem c

Kérdés
Szia Bunny(vagy Kares)! Az én kérdésem csak annyi lenne, hogy ismersz-e sikeres endomorf testépítőt. Ha igen ki az?
lolgcdhacker
Válasz
nehéz kérdés ez most így éjfélkor. általában a testtípusok keverednek, a legtöbb ilyesmi testépítő inkább endo-mezomorf. tiszta endormorfhoz ilyenek állnak közel, mint markus rühl, greg kovács.
2012-02-03 23:42:49
bunny

Szia! Brutál kemény hangnemet ütött meg ...

Kérdés
Szia! Brutál kemény hangnemet ütött meg ez a Peti68. Hagyjuk már az ilyen műgengszter dumát! Sok maffiafilmet bámult. Mások nevében is köszönöm a munkádat, mert rengeteget tanultam, tanultunk Neked köszönhetően. Ezt nem kell kitenni:)))
janos_1890
Válasz
köszi, a tiedet utolsónak kiteszem (úgyse érek most rá, cikket írok), hadd rágja az ideg a kiskancsót! ;)
2012-02-03 21:19:18
bunny

Szia Bunny! 17 éves vagyok és sajnos 2x...

Kérdés
Szia Bunny! 17 éves vagyok és sajnos 2x volt törve a jobb kulcscsontom mit ajánlanál,amivel erősíthetem? D-vitamint folyamatosan szedem,én porcerősítőn gondolkodtam. Előre is köszi!!!
JumboMan
Válasz
komplex vitamin és ásványi anyag formula, haló? de a csonttörés oka ám nem az, hogy csakúgy eltörik. vigyázni is kéne, mert csodaszer nincs!
2012-02-03 20:55:32
bunny

Üdv Bunny! A kókuszzsír előnyeiről és...

Kérdés
Üdv Bunny! A kókuszzsír előnyeiről és hátrányiról tudnám nekem mondani valamit? Olvasható a neten sok baromság, pro és kontra. Mi a véleményed arról, hogy a kókuszzsír 92 %-ban telített zsírt tartalmaz (a sertészsír csak 50 %-ot), viszont rövidebbek a szénlánc hossza... Köszi előre is!
Gixer92
Válasz

bazeg, pont erről írok cikket! update: meg is van! http://body.builder.h u/magazin.htm4?url=/gasztro/milyen-olajjal-fozzunk

2012-02-03 20:53:36
bunny

Hello Bunny, A BBTV 79.-ben a végén b...

Kérdés
Hello Bunny, A BBTV 79.-ben a végén beszéltél a hormon-optimalizálókról, konkrétan a "HŐS"-ről, ebből a Estro Dim, termékkel kapcsolatosan azt mondtad, hogy egy ismerősödnek pozitívan hatott a gynecomastia tünetére. Sajnos nekem is van, és ezzel kapcsolatban kérdeznék: 1. Véleményed szerint megérne-e egy próbát, hogy az Estro Dim, "kezelheti"-e a gynecomastiat. arra gondolok, hogy ha valakinek túl magas az ösztrogén szintje, és az Estro Dim optimalizálná azt, akkor esetleg ez a túlzott ösztrogénnek betudható tüneteket megszűntetné/enyhítené-e? 2. Ha igen, csak magában is eredményes lehet az estro dim, vagy valamien természetes tesztroszteron fokozóval együtt kellene-e szedni? 3. Úgy általánosságban a természetes hormon-optimalizálókról: Ha valakinek nem pont optimális a hormontermelése (tesztoszteron-ösztrogén), és javít ezen optimalizálóval, annak hatása mennyire tartós? Ha optimalizálva lett és abba hagyja valaki a szedést, az úgy is marad? Vagy csak folyamatos szedés mellett van folyamatos "hatásuk"? Remélem nem kérdeztem hatalmas baromságokat. Válaszod előre is köszönöm!
dandeee
Válasz

1. ha a fájdalomra, érzékenységre gondolsz, akkor van esély. a mell zsírosodását nyilván nem szünteti meg 2 nap alatt.

2. magában az estro dim erre a célra elég.

3. én úgy gondolom, hogy ezeket viszonylag hosszú ideig, de ciklikusan kell alkalmazni. tehát szünetekkel. úgy gondolom, hossz távon a pozitív hatás megmaradhat. de azt meg kel értened, hogy ez nem durva, gyógyszeres jellegű, hanem nagyon finom, a saját hormonszintjeid beállítását ösztönző módszerek. (a  dim, vagyis diindolmetán a brokkoli, kelbimbó és hasonló növények emésztési folyamata során képződik alapesetben, tehát kajával is juttatsz DIM-et a szervezetedbe, csak keveset.)  minden csak hosszú távon működik: de maga a testépítés is hosszú távú dolog.

2012-02-03 20:45:00
bunny

Sziasztok Bunny és Kares. Karácsony másn...

Kérdés
Sziasztok Bunny és Kares. Karácsony másnapján elkezdett eggyik pillanatról a másikra kattogni a bal térdem és egésznap csak kattogott. Másnaptól még a mai napig Fáj a térdkalácsom alatt közvetlen ha kinyújtom vagy lépcsőzök (4. emeleten lakom) meg séta közben is. Esetleg ha leülök és a lábam felrakom valamire de nem támasztja alá a térdem semmi, akkor is fáj/szúr. Lábedzés bemelegittése után csekély a fájdalom, de kinyújtani akkor sem kellemes. Valamelyik nap fociztam nemtaláltam el a labdát csak a levegőbe kivágtam a lábam és majdnem össze szartam magam. A jobb lábam is kezdi átvenni ezt a dolgot. :S A kérdésem az, hogy mi lehet ez és tudok e edzeni ettől függően? Remélem tudtam elég infót adni. UI: Sokat tanultam tőletek, köszönök mindent, és sok siekert mindenhez!
bombiboy
Válasz
ez sajnos ortopédia vagy reumatológia.
2012-02-03 17:59:27
kares

szia! mi a véleményed az erőkeretben val...

Kérdés
szia! mi a véleményed az erőkeretben való fekvenyomásról? sok mindent hallottam már róla, valakik szerint sokkal sérülésveszélyesebb, mivel kötött. jobban igénybe veszi a vállat, tricepszet. van ezeknek alapja, vagy nyugodtan lehet ott is végezni? igazából a "normál" fekvenyomásnál félek nagysúlyoknál (egyedül edzek), meg, ahogy észrevettem magamon, sokkal kevesebbel megy, mint erőkeretben. Sajnálom, hogy az előző kérdésemre nem válaszoltál. Pedig bíztam benned:D
zsoltika88
Válasz

fontos, hogy az erőkeretet ne keverjük a smith géppel. nyilván te az utóbbiról beszélsz, miközben az igazi erőkeret egy kevés helyen fellelhető, de szuperjó, univerzális eszköz. (ha egyszer lesz termem, ez első dolog az lesz, amit beszerzek. otthoni teremnek is azt ajánlanám alapnak.) 

a smith gép és a sima fekvenyomás közözzti klönbségek előnyt és hátrányt is jelentenek a smith gép javára.

az előnyök: biztonságosabb, nem marad rajtad a súly. nem kell stabilizáló erőket kifejteni. kiküszöbülhetők bizonyos sérülések.

hátrányok: még kötöttebb a mozgáspálya, ami viszont sérüléseket okozhat, mert könnyebben kényszeríted bele olyan mozdulatba magad, ami kopást vagy irritációt okoz. nem edzi azokat a segédizmokat, amelyek stabilizálják a mozgást, azaz ha csak smith gépen nyomsz fekve, nem fogsz tudni simán fekvenyomni.

az, hogy a smith gép sokkal sérülésveszélyesebb lenen, kurva nagy baromság. határozottan a smith gép a biztonságosabb. 

azonban nem véletlen, hogy smith gépen többel tudsz nyomni. a legjobb a sima fekvenyomást a smith géppel kombinálni, sőt összenyomó mellgéppel, de az nem sok helyen van.

a smith gépnél sem javaslom a nagy súly használatát a fentiek miatt. azt kel mondjam, ha sérülésról van szó, meg a vállízület tönkretételéről, bele kell tőrődni, hogy a nagy súlyok baromi ártlamasak. én már megfogadtam régebben, hogy 100 kilónál többel nem nyomok. 

az előző kérdésedhez tanulmányozd egy kicist a szabályzatot és rájössz, hogy az Ev meglehetősen ad-hoc módon működik, mivel ezer más dologgal foglalkozom.

2012-02-03 11:51:29
bunny

szia Bunny egyik barátomnak kb 2 hónap ...

Kérdés
szia Bunny egyik barátomnak kb 2 hónap múlva lenne egy erőnléti vizsgája ami egy felvételihez kell hogy azon a helyen dolgozhasson. a srác jelenleg nem igazán sportol semmit. de most elkezd lejönni a terembe mert máshogy esélytelen. a felvételhez kell csinálnia 2 percig hasprést, 2 percig fekvőzni és 2 percig húzódzkodni. a kérdésem az lenne, hogy hogyan edzen? úgy mint aki most kezdi és mindenre rendesen edzen vagy pedig mindent mozgasson át de az adott gyakorlatokra menyjen-e rá jobban? szerintem mindenből kéne csinálni gyakorlatokat mert pl fekvőhöz is kell tricepsz meg váll, húzódzkodáshoz bicepsz például, csak nem tudom miylen arányban kéne a gyakorlatokat csinálnia, köszi a segítséget
kuluk
Válasz

jól látod. csináltass vele heti 3 teljes test átmozgató edzést, és minden nap csinálja a célzott gyakorlatokat, de NE szabályosan, hanem tanulja meg a lendületet kihasználni. 2 perc húzódzkodás az elmebaj.

most nincs szükség lassú negatív szakaszra meg ilyesmire, megfeszítsére sem, nem az izomfejlesztés a cél, hanem hogy átverjétek a viszgáztatókat. 

 

2012-02-03 11:28:20
bunny

Szia! Igazából nem kérdezni szeretnék mo...

Kérdés
Szia! Igazából nem kérdezni szeretnék most, csak elmondani hogy nagyon hálás vagyok az oldalnak. Október óta teljesen megváltozott az életem, ismét edzek, heti 3-4 alkalommal az itt talált táplálkozási tanácsoknak köszönhetően olvad rólam az évtizedek alatt felpakolt zsírréteg. A test kompozit fontosságáról írt mondatokat ajánlanám mindenki figyelmébe. A túlsúlyom ellenére nem a mérleg nyelve a legfontosabb már számomra, hanem a kinézet, a testzsír alakulása, az évek óta romokban heverő májfunkciós értékeim stb. A hasmenésem (crohn betegség miatt) teljesen megszűnt, köszönhetően a táplálkozásnak és a táplálék kiegészítőknek. A 7 éve teljesen abnormális vérképen, teljesen rendben van, a vérnyomásom tökéletes! Nagyon boldog vagyok, mert 40 évesen újra 20 évesnek érzem magam! Köszi, Viktor
Viktor73
Válasz
köszönöm! nekem is jól jön a motiváció, különösen az előző hülyepicsa után, mert az ilyen gyökerektől kurvára elmegy a kedvem mindentől, pedig tudom, hogy a mi olvasóink közül messze nem a hülyék vannak többségben.
2012-02-03 11:11:55
bunny

Hello 22 éves nő vagyok,2 éve szültem...

Kérdés
Hello 22 éves nő vagyok,2 éve szültem.Szeretném rendbe hozni a testemet. Van kezdő edzéstervem,viszont nem tudom,milyen gyakran járjak edzeni,mit egyek,igyak edzés mellett,hogyan növeljem a súlyokat..Tudsz nekem ezekben segíteni? Előre is köszi! Zsuzsi
zenka
Válasz

persze hogy tudok, bambaállat. limuzinnal elmegyek hozzád, leülök a géped elé és letöltöm neked azt az ingyenes könyvet, ami ide van téve az orrod elé, sőt még fel is olvasom, meg meg is büfiztetlek.

 

2012-02-03 08:34:23
bunny

Hello! 16éves vagyok most kezdtem rendsz...

Kérdés
Hello! 16éves vagyok most kezdtem rendszeresen edzeni és az étrendel van a probléma.1 A többi családtagom nem szivesen enné ezeket az ételek, 2 arra meg nincs lehetőségem h külön főzzek vagy főzessek magnak.Az lenne a kérdésem h ezt a fehérje és szénhidrát mennyiséget ajánlatos-e tömegnövelővel pótolni? Ha igen akkor melyiket ajánlanád? Elöre is köszönöm!
eexx
Válasz

1. nem kell nekik a te étrendedet követni.

2. akkor nyugodtan abba is hagyhatod az egészet.

3.  ÉTRENDKIEGÉSZÍTŐ, ebben étrend is van. a komlett étrendet nem helyettesíti. csak kiegészítii.

2012-02-03 08:31:39
bunny

Szia Bunny! Azt szeretném megkérdezni, h...

Kérdés
Szia Bunny! Azt szeretném megkérdezni, hogy te teniszkönyök pihentetése után, milyen intezitással kezdenéd újra az edzést? Az orvos azt mondta hogy terhelhetem de óvatosan, de megkérdezlek téged, aki lehet hogy már találkoztál személyesen is ezzel a problémával. Sokan mondták, hogy 50%-al kezdjem és hetente emelem a súlyt, de ez roppant lassú gyógyulásnak tűnik. Vagy addig terheljem amíg nem fáj a könyököm nyomások közben? Fasza könyökszorítót már beszereztem. Előre is köszönöm További szép estét!
jamesblonde
Válasz
http://magazin.builder.hu/cimke/kares
2012-02-02 20:12:23
kares

Szia! A BB.Tv istenkirály! Végre eljutot...

Kérdés
Szia! A BB.Tv istenkirály! Végre eljutottam oda hogy rendbe tettem a táplálkozásom. Reggel zabpehely almával és turmixxal. Aztán a nap folyamán 500 gr cs.mell és ennyi rizs is és lefelkvés előtt még 1 turmix. Most az lenne a kérdésem hogy sajnos az egyetem miatt nem tudom megoldani azt hogy, hogy 2 óránként 100 gr csirkemellet egyek és arra lennék kíváncsi hogy ha 3 étkezésre enném meg szétosztva vagy 3 étkezésre enném meg úgy hogy 1 x 100 gr ot és 2x 200 gr zt az 500 gr csirkemellet az jó e. Lehetséges hogy tévedek, de azt olvastam hogy egyszerre 30 grnál több fehérje nem szívódik fel ezért ha jól értelmezem egyszerre 200 gr-ot nem célszerű enni. ( 20gr fehérje / 100gr cs.mell) A választ előre is köszi.
violator
Válasz
nem tudom hol olvassátok ezt a halom faszságot, valaki testépítő szakirodalmat ír az elmeosztályon? ha egyszerre 30g fehérjét lehet megenni, akkor hogyan visz be 300g-ot, akinek annyi kell? vagy 400-at egy profi?
2012-02-02 17:51:33
bunny

llo! A felhúzásnál a csuklya az egész mo...

Kérdés
llo! A felhúzásnál a csuklya az egész mozgás során dolgozik vagy csak a felső mozgástartományban? 2. felhúzás a felsőmozgástartományban a széles hátizmost mennyire dolgozza meg ? 3. vettem c-vitamint és kibontottam a kapszulát mivel a cé oldodik vizben beletettem egy pohár vizbe . Hát egyáltalán nem oldodott fel akkor mi ez?
kukker96
Válasz

1. a felhúzásnál a csuklya nem dolgozik elsődlegesen, csak tart.

2. semennyire. lásd 1. ha nem érdzed, minek edzel?

3. világösszeesküvés.

 

2012-02-02 14:20:22
bunny

Reggel 6 kapszulám van (mega daily one, ...

Kérdés
Reggel 6 kapszulám van (mega daily one, camg, omega 3, mega msm, mega glukosamine, koenzim q10) és este is 6. Jó úgy, hogy egyszerre mind a 6-t reggelinél és utolsó étkezésnél eszem? Vagy jobban szét kéne szedni?
xfrank04x
Válasz
minek kéne szétszedni?
2012-02-02 14:18:03
bunny

Hello.Lene 2 kerdesem.Joint x,Volumass 3

Kérdés
Hello.Lene 2 kerdesem.Joint x,Volumass 35 Prof,hot blood mehet egyut?Mar elfogyot egy volumass 35 simma,tartsak szunetet mig megkezdenem a prof ot?
vargasx
Válasz
minek tartanál szünetet, idióta? hogy addig ne fejlődj? az evésben is szünetet tartasz? nem, nem mehet együtt, mert piros lesz a volumass 35 és jönnek a vámpírok análisan inzultálni az elmebetegeket!
2012-02-02 14:17:41
bunny

Hello! Köszi a gyors választ, lehet félr

Kérdés
Hello! Köszi a gyors választ, lehet félreérhetően írtam de sajnos nem tűnt (még) el a dudor. Mutassam meg orvosnak ha nem múlik?
Buba28
Válasz

sajnos akkor nincs mázlid, orvos, esélyes a műtét. ha szerencséd van, anélkül is ki tudják fakasztani, de nem tudom hogyan.

a gyors válasz mindig a véletlen és a vakszerencse műve.

2012-02-01 23:11:50
bunny

Hello! Pár napja edzés után megfájdult a...

Kérdés
Hello! Pár napja edzés után megfájdult a csuklóm és szép kis dudor is lett a felső részén. Én a fekvenyomásra tippelek, hogy amiatt lett túlerőltetve, valami ínhüvelygyulladés féle lehet (gondolom én). Hiába fogom úgy a rudat ,ahogy az oldalon is írtátok kicsit úgyis kicsit esetlennek érzem a dolgot. Kb. pont egy év már hasonlóan elkezdett fájni egyértelműen fekvenyomástól, bár akkor a mostaninál nagyobb súlyokkal próbálkoztam kevesebb ismétléssel. Akkor pihentettem az edzést, ahogy hasonló kérdésekben tanácsolni szoktátok (meg kenegettem és fáslit húztam) és elmúlt. A kérdés az ,hogy mi lenne a megoldás,hogy ne jöjjön megint elő? Teljesen elhagyom a rudas fekvenyomást és csak egykezesekkel csinálom? Illetve emiatt a dudor miatt kéne aggódni vagy elmúlik? A válasz fontos lenne, mert egyetem miatt sokszor egész éjjel rajzolnom kell és nem lenne jó ötlet szétbaszni a csuklóm. Köszi!
Buba28
Válasz
a dudor miatt kell aggódni, mert ez egy ganglion. az oka az lehet, hogy a kötött mozgáspálya túlerőlteti a csuklódat, amitől a tokszalagok vagy az ínhüvely kitüremkedik, és felhalmozódik, majd besűrűsödik benne az ízületi folyadék. neked szerencséd van, mert ez le szokott záródni és a dudor ott marad: általában műtétileg távolítják el. nagy mázlid van, hogy felszívódott. azt javaslom, hagyd a francba a fekvenyomást, megteszi az egykezes és a gépek is.
2012-02-01 23:02:23
bunny

Szia Bunny! 175cm, 77kg vagyok. Napi ...

Kérdés
Szia Bunny! 175cm, 77kg vagyok. Napi 140gr fehérjét viszek be, ami nem is olyan sok. És itt jön a kérdés. Sajnos ahogy elkezdek tumixokat inni, rá pár héttel kijönnek a mellizmomon csalán kiütések. Baromi sokat számít nekem az, hogy ihatok napi 2-3 fehérjét, mivel nem tudok enélkül elég fehérjét bevinni. Találkoztál már ilyennek? Esetleg tudsz ajánlani valami alternatívát, amivel nem jelentkeznek allergén tünetek? Jelenleg WP pro-t iszok, mindenféle ízben. Előre is köszönöm! Nándi
Nandie
Válasz
elképzelhető, hogy allergiás vagy a fehérjére. nem túl gyakran, de előfordul. első körben próbáld ki a szóját, ha az sem jó, akkor sajnos ez nálad csak aminosav, BCAA és glutamin szinten működik.
2012-02-01 22:06:57
bunny

Szia Bunny, szeretném megköszönni a Sá...

Kérdés
Szia Bunny, szeretném megköszönni a Sárga Kapszulát, meg az Alapismereteket, mert segítettek elkezdeni a "gyúrást". Én versenyszerűen kézilabdázom és az a kérdésem, hogy mennyiben változik meg az edzés módja, ha nem a méret , hanem az állóképesség plussz az erő a fontos? (Nekem az a lényeg , hogy erős legyek, de megmaradjon a gyorsaságom. ) A magas ismétlésszámú edzés mellet kell valami mást csinálni? Jó ötlet-e ha a pihenőidőket lecsökkentem 20-30 másodpercre? Válaszodat Köszönöm
misi3
Válasz
én úgy gondolom, alapvetően neked nagyon nem kell aggódni, mert rögtön látod a kérdés lényegét. az állóképesség és az erő edzése nem ugyanaz, kicsit ellentétes pólus a kettő, de neked funkcionális erőre van szükséged gondolom, nem pedig arra, hogy nagy súlyba egyet tudj nyomni. a magas ismétlésszámot ennek ellenére kombinálhatod nagy súlyos 8 ismétléses edzéssel, érdemes kéthetente felmenni nagyobb súlyra is úgy, hogy előtte magas ismétlésszám volt. mondok egy példát: rúdba 100, 40-be 30, 60-ba 20, 80-ba 10, 100-ba 8. ez például erőt és állóképességet is növel egy szinten. a pihenőidők csökkentése is jó ötlet, ne felejts el ezenkívül nyújtani és levezetés csinálni, akár rövid kardio edzéssel.
2012-02-01 21:59:59
bunny

Szia! 18 éve edzek és mindig nagy figye...

Kérdés
Szia! 18 éve edzek és mindig nagy figyelemmel követem a BBTV adásait. Szeretném megköszönni a munkátokat mert nagy segitséget nyujtotok az ebben a sportágban tevékenykedő embereknek. De most elösször szeretnék kérdezni valamit. A mostani adásban /79 rész/ bemutattál egy terméket a HOS-t. Szeretném megkérdezni ,hogy van e összeállitásban ,hatoanyagban bármi köze a Testopump nevű termékhez mert én azt egyszer vettem egy dobozzal és mikor elkezdtem szedni onnantol képtelen voltam elaludni. 4 nap után abbahagytam és ujra tudtam aludni ugyhogy kénytelen voltam eladni. Most ez a termék nagyon felkeltette az érdeklödésemet de nem szeretném potyára megvenni nehogy megint igy járjak. Köszönöm válaszod!
tepizoli
Válasz
hasonlóság bizony van, bár korántsem ugyanaz. sajnos nem tudom garantálni, hogy fogsz tudni aludni, bár nem halottam még olyat, hogy bárkinek gondja lenne vele. (igaz, vadiúj a termék, még nincsenek nagyon tapasztalatok.) ép kipróbáltam teszt szinten, cerkát tuningolja, mint a testopump, aludni tudtam, de a testopumtól is tudtam. régebben egyébként a testopump "pörgetősebb volt" azóta azt a komponenst elhagyták. próbáld ki esetleg külön az estro dimet: ha attól tudsz aludni, a többivel már nem lesz gond.
2012-02-01 21:49:56
bunny

Üdv. Elsősorban Karestól kérdezném a kö...

Kérdés
Üdv. Elsősorban Karestól kérdezném a következőket, mégpedig, Ha jól értelmeztem az egyik flashben, akkor Kathi Béciéhez hasonló problémám van, mégpedig elég merevek a vállaim, ez abban nyilvánul meg, hogy például hátazásnál nem tudom a nyakam mögé húzni a kart, illetve guggolásnál sem tudom a rudat megfogni két kézzel, ha az a nyakam mögött van. A kérdésem az lenne, hogy ezt a problémát valamilyen gyakorlattal ki lehet-e küszöbölni, például arra is gondoltam, hogy egy seprűnyéllel próbálkoznék így ezt itthon is könnyen tudnám kivitelezni. Üdv.
Spiryt
Válasz
amennyiben bebizonyítod nekem, hogy egyenlő vagyok egy seprűnyéllel akkor bőszen fogom helyeselni az ötleted. költői kérdés: miből gondoljátok ti, hogy egy diagnózist ennyi felállítani?
2012-02-01 21:49:04
kares

Kares, köszi a gyors választ, ez már egy...

Kérdés
Kares, köszi a gyors választ, ez már egy jó indulópont lehet. Még azt szeretném kérdezni hogy konkrétan ezt a pesti helyet ajánlod a szakképzettségük miatt, vagy mondjuk Pécsen is működhet a dolog?Itt is találtam manuálterápiát és nekem ez távolságban jobb lenne.
bandi92
Válasz
én csak az ő tapasztalatukról és komolyságukról vagyok meggyőződve. egyetlen szóval sem mondom, hogy más nem lehet jó -főleg hogy nekem is célom jól végezni a manualtherapiát (még 1,5 év mire végzek)- de őket ajánlom.
2012-02-01 21:34:11
kares

Szia! Hát,még mindig nem az igazi,pedig...

Kérdés
Szia! Hát,még mindig nem az igazi,pedig minden edzés után hosszan nyújtom le 20-30mp-ig kitartva. tényleg az a vicces,hogy a hátsó combom,igen hajlékony,de a quadri... Egy Diósgyőri NB1-es focista nyilatkozta,hogy a lökéshullámterápiát alkalmazták az ugrótérdére,és az modnta afájdalom teljesen elmúlt,de mivel megmaradt a meszesedés(ezt nem igazan értem,én nem tudtam,hogy ez meszesedéssel járna.csak én vagyok tudatlan?) ezért nem úszta meg a műtétet,pedig a fájdalmat kiiktatta. És most pesten is dolgozol a héten?
milanello
Válasz

alapvetően továbbképzés miatt vagyok itt, de semmi akadálya egy találkozásnak. írj mélt:

lightweight@gmail.hu   (HU!)

2012-02-01 21:31:09
kares

Szia Karesz! Először is bocsi,de nem ig...

Kérdés
Szia Karesz! Először is bocsi,de nem igazan találom,hogy kéne belinkelnem az elöző kérdésem,bemásolni meg nem akartam,de remélem azért nagyjából emlékszel,az elöző kérdésemre:)_ Szóval még mindig ugrótérd,és még mindig fáj. Utánaznéztem a dolgoknak és találtam egy ilyet hogy: Lökéshullám terápia. Elvileg ugrótérdet teljesen megszünteti,de elég szkeptikus vagyok mivel a farizomgörcstől... a prosztatagyulladáson át elvileg "mindent" megszüntet,és elég drága egy kúra körülbelül 60ezer forintra jönne ki. Említetted,az ismerősödet,aki igen otthon van ebben a témában. Elsőként,ha esetleg tudsz valamit erről a lökéshullám terápiáról akkor kíváncsi lennék a véleményedre,másodszor,nem tudom mennyire lehetséges,esetleg tudnál adni egy kontaktot a gyógytornász,illetve ha pesten van szívesen felkeresném,amennyiben ez lehetséges! Előre is köszi!!
milanello
Válasz
megmondom frankón nem találkoztam még olyan formában ezzel, hogy megalapozott véleményt alkothassak. korábban említetted, hogy a nyújtás alig megy. azóta ez megoldódott? sikerült szakmai szemmel nézve is elégséges mértékig megnyújtani azt a quadrit? sajnos a kollegám sem pesti ahogyan én sem. egyébként szombatig (febr.04) pont pesten vagyok.
2012-02-01 20:34:02
kares

Udv Bunny! Gyogyszeres kezeles alatt ...

Kérdés
Udv Bunny! Gyogyszeres kezeles alatt allok (sajna eletem vegeig), de hat mint tudjuk vitaminok, asvanyi anyagok kellenek, szoval beszeltem a kezelorvosommal, hogy szeretnek kirpobalni egy multivitamin pakkot, mert kell az edzesem melle. Mondta, hogy rendben csinaljunk egy 1 honapos tesztet, volt egy vervetelem, minden stimmelt, majd 1 honapig szedtem a multi prot. Megismeteltuk a vervetelt, 2 eredmenyem szar lett, sajnos ezek eleg fontosak, hogy referencia erteken belul legyenenek. Persze megnezette megegyszer nehogy labor hiba legyen, illetve 3 hetre ra, hogy abbahagytam megismeteltuk es akkor minden stimmelt. Lattam a par adassal ezelotti BBTV-ben, hogy a "halandoknak" keszult vitamin keszitmenyek mennyire szart sem ernek.. szoval kerdesem azlenne mit ajanlal, mit szedjek? Ezzel persze egyaltalan nem ocsarolni akarom a multi prot vagy akarmit, hiszen ra is van irva, hogy gyogyszeres kezeles alatt nemhasznalhato, szoval erre mindenki tenyleg figyeljen oda. Persze ismerek olyat is aki szinten gyogyszert szed, es neki semmi valtozas nemtortent, gyogyszer/betegseg valogatja. Valaszodat elore is koszonom!
mrvz
Válasz

én azt nem értem, hogy ha az orvos azt mondja egy vitaminra hogy nem jó, akkor miért nem mond ő egy olyat, ami jó?

2012-02-01 20:23:26
bunny

Hello Bunny! Az lenne a kérdésem hogy a...

Kérdés
Hello Bunny! Az lenne a kérdésem hogy az elmúlt 2-3 napban azt vettem észre hogy a jobb alkaromban fájdalom jelentkezik mikor mozgatom. Ez ugye lehet sima túledzés is de mivel csak a jobb kezemben jelentkezik a fájdalom és jelenleg csak heti 3x tudok ezdeni ezáltal nm túl nagy a terhelés gondoltam megkérdezem.Pihentessem pár napig vagy van valami tanácsot? Válaszodat előre is köszönöm!
dolgi66
Válasz
elég nagy terhelés az. pihentetés, esetleg jegelés.
2012-02-01 20:20:50
kares

Szia Bunny!Tudnál nekem abban segíteni h...

Kérdés
Szia Bunny!Tudnál nekem abban segíteni hogy hol tudnék vásárolni csak tojásfehérjét (tudod az a nagy flakonos pumpás kiszerelésű :)),amivel kiegészíthetném a reggeli rántotta adagomat?!Vagy marad a pocsékolós megoldás és én választom szét őket s a sárgája megy a..De mivel nem pocsékolok így jó lenne tudni hol szerezhetek be ilyen terméket!!Egyébként most kezdeném újra a sportot 5év kihagyás után (kiszakadt porckorongsérv),mint egy kisbaba mindent meg kell tanulnom..(újra)!:) Bár ez már nem lesz a régi de itt sok hasznos tanács ötlet és szaktudás van(s most nem nyalok).Remélem kiaknázom az itt talált infókat,köszönet érte és további sok sikert!Várom válaszod és a sárgaságos kapszula után az újabb disszertációd ha mélyebben belemennél a témába.. Üdv. István
tordai80
Válasz
google.hu
2012-02-01 20:16:17
kares

Üdvözlöm! A tanácsát kérem abban, hogy ...

Kérdés
Üdvözlöm! A tanácsát kérem abban, hogy otthoni tornát végzek (videó és elliptikus gép) szeptember óta. Pár hete elkezdett kattogni a bal térdem, még ritkán fáj is. Szeretném megakadályozni a további romlást. Mit javasol? Néztem térdszorítókat illetve mágneses pántot. Ezek segítenek? Porcerősítő készítmények szedése is segít? Válaszát előre is köszönöm. Anna
csiga22
Válasz

először is: miért kérdezel amíg nem néztél utána, hogy milyen információkat találhatsz meg a rovatban megválaszolt kb 40.000 kérdésre adott válaszokban? honnan tudom, hogy nem néztél utána? nagyon egyszerű: ha nem így lenne akkor tudnád, hogy itt nem magázódunk.

olvasgass kicsit: http://magazin.builder.hu/cimke/kares

2012-02-01 20:15:22
kares

Szia Bunny/Kares! egy olyan problémával...

Kérdés
Szia Bunny/Kares! egy olyan problémával fordulok hozzátok amit kb 1éve már megkérdeztem de Bunny annyit írtál hogy megkérdezem majd a Karest, így most beidézném hogy akkor mit írtam: 19 éves, 197 cm magas, 88kg -os srác vagyok. Azért fordulok hozzátok mert hátfájdalmam van kb úgy 1,5 éve. Na ez úgy kezdődött ha jól emlékszem hogy 2éve nyár végén egyszer csak úgy ébredtem hogy fáj a hátam. Ez a fájdalom a hátam bal oldalán a lapockám és a gerincem között volt. Igazából csak akkor fájt ha úgymond(jobban nem tudom megfogalmazni) összeszorítom a gerincem és a lapockám közötti részt. Voltam több masszőrnél is, megmasszíroztak jó alaposan, 1-2 napig jobb volt de aztán ugyanúgy fájt. Kb 3/4évre ezután a hátam jobb oldala is elkezdett fájni, ugyan ez a jelenség kíséretében. Voltam orvosnál is, kiderült hogy van egy kis gerincferdülésem, azt mondta hogy kicsit helytelen a testtartásom is és ezért is fáj, és úszást javasolt. Meg izomlazítót is felírt. Ja meg persze hogy ne eddzek, ugyanis kondizok is. A kondit már a hátfájdalom előtt elkezdtem mikor még egyáltalán nem fájt a hátam, komoly fizikummal nem rendelkezem, bár szépen lassan fejlődök. 20 alkalmat úsztam, és ezen idő alatt kb 2 és fél hónap nem is edzettem és nem is nagyon futottam ugyanis futok is. Ez idő alatt talán egy nagyon kicsit csökkent a hátfájdalom de az a nagyon kicsi szinte semmi. Újra elkezdtem a kondit mert nem láttam értelmét annak hogy pihenjek ha úgyis fáj. Jelenleg ott tartok hogy reggel és délelőtt nem nagyon fáj a hátam, tehát ha alszok akkor lemegy a terhelés a gerincemről és gondolom az ébredés utáni órákban azért nem fáj. Így a délelötti órákban csak akkor fáj ha „összeszorítom” a hátam, viszont ha edzek vagy futok akkor utána elkezd jobban fájni. Voltam egy másik orvosnál is aki a magyar fociválogatott sportorvosa volt, nála masszírozógéppel megmaszíroztak, pár napig valamivel jobb volt de kis idő múlva újra fájt. Összegezve: ha pl hétvégén otthon vagyok és nem csinálok nagyon „semmit” akkor tűrhető nem nagyon fáj, ha viszont kondizok(heti 3), vagy futok(heti 2 átlagban), meg ilyenek akkor elkezd jobban fájni. Régebben túlsúlyos voltam, arra is gondoltam hogy a túlsúly is közrejátszhat a fájdalomban, de diétával fogytam 26kg-ot de sajnos még mindig fáj. Ezekből azt a következtetést vontam le hogy sem a masszőrök sem az orvosok sem a gyógyszerek nem nagyon segítettek, így gondoltam hozzátok fordulok hátha van valamilyen ötletetek hogy mi lehet ez vagy tanácsotok hogy mit lehetne ezzel kezdeni. Na szóval ez lenne amit már egyszer megkérdeztem, és a probléma még ugyanúgy fennáll, tehát ha összeszorítom a hátam akkor fáj a lapockák alatti, gerinc közötti rész. Mindenféle tanács, segítség nagyon jól jönne mert már több mint 2éve fent áll ez a dolog valamikor tűrhetőbben, de többször kellemetlen fájdalmak kíséretében. Előre is köszönöm segítségeteket.
bandi92
Válasz

nagyon szépen leírtad a problémát. gondolom nem lep meg, hogy ez nem távsegítséggel megoldható állapot. a legjobb amit javasolhatok, hogy jelentkezz be egy vizsgálatra ide:

http://www.manualisterapia.hu/contact.html

én októberben kezdtem el a 2 éves manualtherapeuta képzést ahol ők is oktatók. biztos vagyok abban, hogy mindannyian nagyon komoly szakmai felkészültséggel rendelkeznek. illetve 10-20 éve vannak a szakmában.

2012-02-01 20:04:37
kares

Köszönöm a gyors választ! De mindezek ut...

Kérdés
Köszönöm a gyors választ! De mindezek után csak azt nem értem, hogy 4 hetet töltöttem az edzőteremben... 4 hét után ennyire kikészült úgy, hogy előtte a félév kettlebelltől eltekintve 1 évet pihent? Akkor nem fogok tudni edzeni, csak 4 hetet, aztán jön 1,5-2hét pihenő? Ez borzasztóan hangzik. Ez szerintem minden, csak nem normális dolog. Nincs erre valamiféle hosszabb távú megoldás? Elvégre is más embereknél ez a panasz nem lép fel 4 hetente :\
Slaci90
Válasz
változtatni kell az edzésgyakoriságon, a pihenőn a technikán vagy a kaján.
2012-02-01 19:26:03
bunny

Kedves Bunny! Olyan problémával fordulok...

Kérdés
Kedves Bunny! Olyan problémával fordulok hozzád, ami sajnos már elviselhetetlen. Leírom szépen az egész kerek történetet, hogy egészében lásd a problémát. 3 éve kezdtem el edzőterembe járni, eleinte személyi edzővel, hogy megfelelően elsajátíthassam az alapokat, a gyakorlatokat és minden egyebet. Nem szerettem volna beleesni a sok kezdő által helytelenül végzett gyakorlatok csapdájába. 1,5 évig így edzettem, és már ekkor is észrevettem, de még nem volt vészes a dolog. Az alkarom őrületesen fáj egy csíkban bicepszezésnél, de mára már egyéb gyakorlatoknál is. http://noob.hu/2012/02/01/3633_3.jpg A képen piros vastag csíkkal jelöltem ahol érzem a fájdalmat, de megpróbálom szavakkal is leírni: ha tenyérrel lefelé lehelyezed a jobboldali alkarodat egy felületre, akkor pont az a rész a jobb karod jobb oldalán már nem érintkezik a felülettel, ahol nekem fáj. Nem tudom mennyire érthető, remélem igen. Nos a történet folytatódik tehát... Akkoriban még nem volt jelentős fájdalom, így nem igazán foglalkoztam vele. Majd sajnos 1 év kimaradt az edzésből, tehát gyakorlatilag 1 évet pihent, majd tavaly májusban elkezdtem képzett RKC oktatókkal kettlebellezni. Ez ment egészen december végéig, és azt fontos megemlíteni, hogy kettlebell használata közben, egyszer sem éreztem ezt a fájdalmat. Majd januárban ismét vettem bérletet edzőterembe, és fokozatosan elkezdett visszatérni a fájdalom. Ez a 4. hetem, a 4. bicepsz edzésem január óta, és már olyan szintű fájdalmam volt ma, hogy nem tudtam befejezni az edzést. Az az érdekes, hogy például állva bicepsz, kétkezes rúddal közben annyira nem is fáj, akkor érzek őrületes fájdalmat, mikor leteszem a rudat, és lehelyeződik a súly. Scott padon bicepsz egykezessel közben viszont végig érzem a fájdalmat. Nem értem, mi lehet a probléma. Ez nem ízületi kérdés, hiszen az alkarom közepén úgy sejtem nincs ízület :-) Átnéztem minden gyakorlatomat, így a kivitelezés úgy érzem rendben van. Minden edzés előtt 15-20 percet bemelegítek és legalább ennyit vagy még többet szoktam nyújtani edzés végén, mert nagyon gyengék az ízületeim. Legalább 30%-al kisebb súlyokat kell használnom, mint amit az erőm engedne, mert egyszerűen fáj. Nem vagyok egy bicpesz matyi, heti egyszer edzem meg, és 1 hónapja tértem csak vissza a terembe, így nem beszélhetünk szerintem túlterhelésről. Már annyira tanácstalan vagyok, hogy képes voltam anyám körömvirág és hasonló krémeit is kipróbálni, de semmi javulás. Mára már akkor is bele-bele nyilallt a fájdalom, mikor már csak haza felé mentem...Multivitamin megvan, pluszban napi 2 Ca-Mg és Joint X is megy, ha esetleg ez még kérdés lenne. Tudom, hogy nem vagy orvos, se specialista, de bármi ötleted van, szívesen fogadom, ha esetleg csak útba igazítást tudsz adni, hogy egyáltalán milyen orvoshoz forduljak, azt is szívesen fogadom. Köszönöm szépen előre is a válaszodat. \Vagy ha esetleg ez közelebb áll valamivel Kareshez, akkor tőle is szívesen fogadom\
Slaci90
Válasz

a rossz hír az, hogy ez sima túledzettség miatti csonthártya gyulladás. azt kell megérteni hogy egy súlyzós gyakorlatok túlterhelést jelentenek, ez egy irritatív állapot, ami gyulladáshoz vezet. ezért fáj az alkarod és mindig csak akkor, amikor az a feszülés lép fel, amelyhez kötödő mozdulat ami az irritációt okozza.

a kettelbellnl azért nem fáj, mert az egy dinamikus mozgás és kevésbé kötött  a mozgáspályája is, tehát nem egy adott helyzetben tart és feszül meg az alkarod, hanem a lendületet és az izmok összemunkáját kihasználja sok izmot ér terhelés.

sokat nem tudsz tenni: pihenés, gyulldáscsökkentő, esetleg jegelés.

2012-02-01 18:32:37
bunny

Kedves Bunny, Köszönöm,hogy válaszoltál...

Kérdés
Kedves Bunny, Köszönöm,hogy válaszoltál.Miután az első döbbeneten túljutottam,átgondoltam a dolgot.Belátom,hibáztam a levelemmel.Nem így kellett volna fogalmaznom,hanem rövidebben,egyértelműbben.Te nem fogsz "királylányoknak" finomkodó stílusban írogatni,és senkinek a báránylelkét nem akarod ápolgatni.OK!Ezt mondjuk le kellett volna vágnom a többi válaszból,de valamiért azt gondoltam,ha normálisan és udvariasan írok neked,akkor hasonló választ kapok,az esetleges felesleges kérdések ellenére.Én egy kis biztatásra vártam volna az étrend kiegészítőkkel kapcsolatban,a konkrét válasz mellett.Persze ehhez talán a sorok között kellett volna olvasnod.De ugye egy edzőnek írtam,nem kellett volna Jane Austen regénybe képzelnem magam...A lényeg,megértettem a célzást,senki hülyeségeire nem vagy kíváncsi,csak a lényegre.Ebben egyébként igazat adok.Viszont annyit hozzáteszek,hogy azzal az erővel,amivel nekem írtál válaszként egy alpári litániát,egy mondatban is leírhattad volna,keresetlen bunkóságok nélkül,azt,hogy ilyen formában nem akarsz kommunikálni.Ha valaki megadja neked a tiszteletet,miért nehéz ezt viszonozni?A kérdésem egyébként tömören ez lett volna:Konkrétan melyik protein készítményt javaslod egy nőnek,aki sportol és fogyni szeretne.Szerettem volna,ha megnevezel egyet-kettőt,mert tényleg időhiánnyal küzdök,és nem arról szól az életem,hogy nézegetem magam a tükörben.Könyörögni nem fogok a válaszért,nélküled is megoldom,de ha gondolod,és van 2 perced leírni,meg fogom köszönni.Kata
markadent
Válasz

az a baj, hogy csak a kis fogalomzavaraid szerint adtad meg a tiszteletet. nekem egy paraszt sem adja meg a tiszteletet, aki nem olvassa el a szabályzatot, akármilyen udvarias mézes-mázas lófaszt is ír ide. engem meg kb. annyira érdekel a problémád, mint amennyire te tiszteled a munkámat, hogy ezt betartod. konkrétan nettó tahóság volt ilyeneket kérdezni, de ne zavarjon, téged, a bunkó én vagyok. biztatás: ne erőlködj, hagyd a picsába az egészet, az eredmény hozzállás kérdése!

és a lényeg: nem miattad, és nem neked válaszoltam. nem tudom, fogod-e?

2012-02-01 18:25:03
bunny

Szia Bunny, 24 éves lány vagyok, és ol...

Kérdés
Szia Bunny, 24 éves lány vagyok, és olvastam a sárga kapszulát, szabályzatot, gyik-et, stb, célom az alakformálás és fogyás. Tudom, mehetnék a diéta és fitnessz magazinhoz segítségért, mert itt nem kifejezetten rám vonatkozik a célcsoport, azonban az itteni stílust és szakértelmet sokkal közelebb tartom magamhoz. Diétázom, figyelek az éltkezésemre, úgy ahogy te is írtad, nem az értelmetlen fogyókúrázók tömegéhez tartozom + aerob edzés és egész testet átmozgató torna (ilyen csajos csoportos óra, zsírégetőnek tituálják..tudom, nem a legjobb, de nekem segít hogy van egy koordinátor aki tartja az órát, húz.. 15 év versenyzői tenisz van mögöttem) Adipokillt szedek reggel 3 és dálután 3 darabot valamint edzés előtt 3 Pentacarnt és dálután 1et. Szerinted ez rendben van így, szükséges ezt kiegészítsem még valamivel? A megfelelő multivitamint még nem találtam meg, te mit ajánlasz? A nagy dózisúak kecsegtetőek, de a B komplexektől iszonyú éhes leszek, (még a Supradyntól is, pedig az nem nagydózisú...) Nagyon köszönöm és gratulálok a sárga kapszulához, még a nem rám vonatkozó részeket is elolvastam, nagyon tanulségos! Lulu
lulu1234
Válasz

kicsit tévedsz, ugyanis itt a célcsoport az értelmes emberek csoportja. nagyjából mindegy, milyen fizikummal, milyen céllal és milyen problémával. tény, hogy a picsaszakosztály a kérdéseket tekintve übergáz, 99%-ban iidóták, mert nyilván ők tennének nekem szívességet, ha elolvasnák a sárga kapszulát, hogy ne hóthülyén kezdjék az egészet, de persze ez jól mutatja a hozzállásukat is, ami aztán meghatározza az enyémet.

úgy gondolom, hogy te pontosan a lényeget látod az ugribugri tornákban. én ugyan nem tartom ezeket a leghazsnosabb mozgásformáknak, de azért hiszem, hogy mindenkit máglyára kel vetni érte, mert pontosan azt gondolom amit te: hallatlan előnyük, hogy húznak, motiválnak. nincs annál szarabb, amikor húzod-halasztod az edzést mert nincs kedved nekiállni és végigcsinálni. szerintem az ugrubugrinak ez a lényege és ezért jó. csak tudni kell, hogy mellé kell tenni a diétát élből, mert az aerobic utáni kakaóscsiga telejs mértékben meghatározza az eredményt.

a multivitamintól nem kell félni. mehet ugyanúgy multi pro, mint a férfiaknak, vagy ha kisebb kell, a scitec daily vitamin. nem baj, ha éhes leszel a B komplextől, ezt jelzésnek kell felfogni: tápanyaghiány van. ha jó a diéta, úrrá tudsz lenni az éhségen, vagy elő sem jön. (amúgy vannak ere egyszerű trükkök: a glutamin segít, vagy ha más nem, egy fehérje turmix. )

tudni kell, hogy a dagadt emberek (mint pl. én :DDD) azért éhesek mindig, mert szart esznek: haszontalan szeméttel tömik magukat, miközben a szükséges tápanyagokat nem viszik be. gondolj bele, mi van egy somlóiban vagy a csokiban. semmi hasznos. ezért a tested éhséggel jelzi, hogy tápanyaghiány van. a tápanyag nem csak kalóriát jelent, hanem fehérje, vitamin és ásványianyagot is, ami a hétköznepi étrendben nincs meg. 

2012-02-01 11:34:07
bunny

Szia Bunny, Ne lepődj meg a kérdésen,a ...

Kérdés
Szia Bunny, Ne lepődj meg a kérdésen,a regisztrált felhasználó felesége vagyok. Az elmúlt 3 évben szültem 2 gyereket,a kisebb 7 hónapos és már nem szoptatok.Maradt rajtam kb.10-12 kg súlyfelesleg,amit nyárig szeretnék leadni.Az első gyerkőc után sikerült lefogynom ugyanennyit,de utólag úgy gondolom,a táplálkozásom a fogyókúra alatt nem volt megfelelő.Most igyekszem utánaolvasni a dolognak,átnéztem a kiadványotokat( A női test formálása c.füzetet). Ebben és a honlapotokon is ajánljátok a protein por fogyasztását diétázóknak.Bevallom őszintén, mielőtt utánanéztem,én is zsigerből elutasítottam ezeket.Most viszont megmozgatta a fantáziámat 2 dolog miatt:Egyrészt a már említett előző fogyókúrám után-hiába sportoltam a diéta mellett-nem volt feszes a bőröm.Azt olvastam,hogy ha fehérje port használok és mozgok,akkor-a diéta ellenére-nem lesz "plöttyedt" a testem.Másrészt kb.este fél 10 mire leteszem a gyerekeket,és annak ellenére,hogy vacsorázok 7 körül,lefekvés előtt farkas éhes vagyok.A kiadványotokban szerepel,hogy bizonyos protein készítmény fogyasztása ajánlott lefekvés előtt diéta esetén.Ez nagyon csábítóan hangzik,de én eddig úgy tudtam,hogy este 6-7 óra után már semmit nem szabad enni.Neked mi a véleményed erről?Nem lassítanám vele a fogyás ütemét?Szeretném megkérdezni,hogy amennyiben tartom az előírt étrendet és heti 3 alkalommal sportolok(többet nem tudok a gyerekek miatt) javaslod-e protein por beépítését az étrendbe?Ha igen,kérlek,írd meg,hogy melyiket ajánlod,mert abszolút járatlan vagyok ezen termékek között.Lassan és gyorsan felszívódó por fogyasztását is javasolnád,vagy csak az egyiket?Tudom, ez nem a reklám helye,de nekem nagy segítség lenne,ha tényleg konkrét készítményt ajánlanál,mert nincs időm mélységében áttanulmányozni az összes gyártó összes termékét.Előre is köszönöm a válszodat. Üdv:Kata
markadent
Válasz

a kérdésedet nem azért lepődök meg, amire te gondolsz, hanem ezért, mert írtam egy ingyen letölthető könyvet, amit se te, sem a regisztrált felhasználó nem bírt felfedezni az oldal tetején található video ellenére. (persze tudom, sokaknak nincs frissítve a böngésző meg a flash player, ezért nem jelenik meg, de ez pont nem érdekel. remélem nem elvárás, hogy az idiótáknak még én tartsam karban a gépét.)

namost ehhez képest még olvastad is a másik kiadványunkat, amiben minden le van írva, de jössz azzal, hogy te úgy tudtad, 6 után nem szabad enni. szerinted nem volt egyértelműen leírva, hogy mit kell tenni?

te úgy tudtad? akkor csináld úgy. más hülyék meg úgy tudják, káposztalevest kel zabálni két hétig és jó lesz. pont nem érdekel, hogy te hogy tudtad, meg mi olvastál a nők lapjában. az autószerelőnek is megmagyarázod, hogyan javítsa meg a kocsidat, miközben tanácsot kérsz tőle?  mindig csodálkozom, hogy vannak olyan idióták, akik megérdezik, mi a véleményem a saját kiadványunkról. biztos faszságokat írtunk benne, hogy direkt átverjünk, aztán idióta kérdésekre tudjak válaszolni, hiszen kurvára untakozom!

mi megcsináltuk a tudásanyagot előre. le van írva értelmesen. ennél többet tenni nem tudunk és nem akarunk, a többi a te dolgod, meg atanító nénié volt, aki azért felelős, hogy tudj szöveget értelmezni.

nem tudom, neked hogy sikerült azt a következtetést levonni, hogy ha fehérjeport használsz akkor nem lesz plöttyedt a tested. a probléma ennél egy kicsit komplexebb, a fehérjepor nem plöttyedésgátló készítmény, hanem étrendkiegészítő, ami feltétezi, hogy van étrend. a fehérje pedig, mint makrotápanyag, nem ekvivalens a fehérjeporral.

talán nem csak átnézni kellett volna a kiadványt, hanem figyelmesen elolvasni és egy általános iskolát sikerrel befejezett felnőtthöz méltóan értelmezni. nekünk meg jó lenne, ha az ilyen kiadványokat nem gyöngyöt a disznók elé jelleggel gyártanánk.

2012-02-01 11:09:15
bunny

Szia Bunny! Szeptember végén apa lettem,...

Kérdés
Szia Bunny! Szeptember végén apa lettem, ráadásul új vállalkozásba kezdtem, aminek kell egy kis idő, mire beindul, ezért nagyon meg kell néznem mire mennyit költök. Kérlek segíts nekem: milyen Full Force (vagy más) termékre váltsam le az Anabolic wheyt és a Liquid Carnitin-t (adipokillt meg szerintem el kell hagynom most 1-2 hónapra). A lényeg, hogy pár ezer forintot jó lenne megspórolni havonta. köszi Rudi
tpapru
Válasz

énis kezdek átállni full force-ra. nem mintha problémám lenne a sciteckel, csak egyszerűen "tesztelni" akarom, mert van egy réteg, akinek anyagilag nem elérhető a scitec, és nekik baromi jó a full force.

ha tömegelsz, nincs gáz, használhatod akár a simple wheyt is, vagy az MPM-et, amiben mondjuk kevesebb a tejsavó, de baromi olcsóé, és ekár össze is lehet keverni, 1-1 kanál arányban. nyilván ha belefér, akkor a whey protein force a legjobb ezek közül, ez is olcsóbb, mint az anabolic whey. arra vigyázz, hogy ha diétázol, ezekben több a szénhidrát: én amugy  em veszem figyelembe, de ezt már bele kell számolni.

a full force-nak van full burn nevű komplex zsírégetője, valamivel gyengébb talán, de igen jó ez is és olcsóbb. aztán van egy rendlívül fantáziadús nevű (l-carnitine) 600mg-os kapszuálból álló, 150db-os kiszerelés, ami szintén olcsóbb, de folyékony nincs. és nem biztos, hogy a scitec 100 ezres folyékonyról megéri váltani.

így már pár ezret megspórolsz. 

 


 

2012-02-01 10:57:09
bunny

Helo! 21 éves vagyok, suliba járok, és ...

Kérdés
Helo! 21 éves vagyok, suliba járok, és tömeget növelnék (194/70). Tudnál segíteni, hogy miket kajáljak? Elolvastam sok mintaétrendet meg cikket, csirke-rizs combo lenne a nyerő tudom, de nem igazán tudom megmikrózni. hidegen ezek a kaják meg nem igazán nyerők ugye? A másik kérdés (2): ez így sok lenne? H:kondi, K:kondi, SZ:úszás, CS:kondi, P:úszás, SZo:kondi - (kezdő-haladó kat-ba sorolnám magam) Köszi a választ előre is!
balu7
Válasz
maradj az úszásnál, oda elég a szendvics is!
2012-02-01 10:38:00
bunny

Szia! A fekvőtámaszos kérdés gazdája va...

Kérdés
Szia! A fekvőtámaszos kérdés gazdája vagyok. Először is köszönöm a választ! Már jó pár éve Kondizgatok. Azért írtam hogy kondizgatok mert kisebb nagyobb megszakításokkal jártam edzeni sajnos. Most 1-2éve csinálom rendesen, viszont a kajálásra kb azóta figyelek mióta a könyved megjelent. olyan 50fekvőtámaszt tudok megcsinálni egyhuzamban. 75kg vagyok kb, zsír csak kevés van rajtam, olyan 90kg a maxom fekve. Tudom nem a legnagyobb számok, de ez még a kezdő kategória vagy már esetleg valami haladó féleség? Ennek tekintetében szerinted mehet a pihenőnapokon a fekvőzés vagy ne? Ha tönkrevágja a regenrációt akkor felejtős. illetve még azt szerettem volna megkérdezni, hogy azt hogy értetted, hogy "darabszámra megy, nem bedurrantásra" ? A darabszámot szeretném növelni fekvőzésben, akkor mit javasolnál? Előre is köszönöm!
pama
Válasz

fekvőtámaszozás szempontjából 50 az nem rossz, de 90 maximum az kevéske, persze attól függ, mihez képest, meg hogy mi a cél. épp ezaz, hogy ha szeretnél feljebb menni, nem biztos, hogy naponta kéne fekvőtámaszozni. ezért kéne eldönteni, mi a fontos, mert az nem olyan jó ám, hogy többet nyomsz fekve, nagyobb vagy, de 10 fekvőtámasznál meghalsz. a jobb megoldás az, hogy ne akarj funkciótlan tömegre menni és csináld tovább ahogy eddig, de ha azt veszem, hogy testépítő oldal vagyunk, akkor nem kéne fekvőtámaszozni egyáltalán.

a "darabszámra meg" dolgot úgy értem, hogy tudsz motorikusan, darálva, lendletet kihasználva minél több fekvőtámaszt nyomni, de lehet úgy is, mint a súlyzós edzés, hogy koncentrálsz az izomra és minél erősebb bedurranást érsz el, ezáltal kevesebb is megy, de edzed vele a mellizmot. ez utóbbi semmiképpen sem jó a te esetedben.

2012-02-01 10:36:16
bunny

Builder.Hu | Edzés | Versenyek | Képek | Videók | Erősember | Étrend | Sztárok | Edzőtermek


Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
%
6 kg 
 / 4.8
20%   29 980 Ft  
23 990 Ft
%
500 gr. 
 / 4.4
20%   5 490 Ft  
4 390 Ft +1000 pont
30 pak. 
 / 4.8
5%   6 490 Ft  
6 165 Ft
%
 
 / 5.0
28%   8 570 Ft  
6 130 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104379 fénykép található.
IFBB Pro EB 2001 - Round 1
Chris Cormier
IFBB Pro EB 2001 - Round 1 Chris Cormier
Magyar Bajnokok
Éjszakája 2004
-85kg
Németh István, Liszka Péter, Kokovai Andor, Földi Zoltán
Magyar Bajnokok Éjszakája 2004 -85kg Németh István, Liszka Péter, Kokovai Andor, Földi Zoltán
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Első Erőemelő Edzőtábor
Első Erőemelő Edzőtábor
Arnold Schwarzenegger Sztori
Arnold Schwarzenegger Sztori
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink
BB.Tv - Nem kislányoknak!

Builder Gasztro - Főzőműsor testépítőknek

BB.Rádió - 100% Drugs Bunny

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....