Logo
Superbody 2020, november 7. Kongresszusi központ

Drugs Bunny Edző Válaszol Archívum

 
2013 november kérdések-válaszok - Drugs Bunny Edző Válaszol

aerob

Kérdés
Szia Bunny! Úgy tudom akár szénhidrátos akár ketogén diétában diéta alatt végzett aerob edzés nem izompazarlás a kardioval szemben amit ilyenkor érdemes kerülni. Ha jók az ismereteim akkor szeretnék növelni az aerob edzések számán ami 2x45 perc lenne reggel éhgyomorra és este. Mehet így vagy inkább este 60 perc lefekvés előtt?
feri_5d7e1a
Válasz
2x45 perc jobb, mint 1x60.
2013-11-30 23:13:42
Bunny

Edzés

Kérdés
Hello! Az lenne a kérdésem hogy egy ismerösömnek szivinfarktusa volt kb 1 éve és az lenne a kérdés hogy edzhett-e megint? mert mi elött szivinfarktusa volt az elött még edzet de miután szivinfarktusa lett nem csinál semmien edzés és azért kérdezek meg töled hogy elkezdheti e megint az edzést nagyon kis súlyokal vagy inkább hagyja az edzést?
Asdasd1201
Válasz
Szia! Erősen ajánlanám! Persze kifejezetten jó étrenddel, alacsony szénhidráttal, magas telítetlen zsír bevitellel.
2013-11-30 23:12:45
Bunny

zsírégetés

Kérdés
Szia. 8 hete végzek aerob edzést (50 perc futópad minden reggel). Ment le zsír bőven, de úgy érzem megrekedtem. Kérdésem, hogy szerinted heti 3 intervallum + 4 aerob jó megoldás? Nem sok egy kicsit? Annyira szeretem ezeket a hajnali edzéseket, hogy nem szeretnék pihenőnapot beiktatni, de túledzeni sem lenne jó magam. Ja és belefér egy ilyenbe heti 1 kemény lábedzés?
zolie86
Válasz
Hogyan tudnád magadat túledzeni aerob edzéssel, mi a francnak intervallum, mi köze a lábedzésnek az aerobhoz?
2013-11-30 19:30:42
Bunny

drága az egészséges étkezés

Kérdés
Szia Bunny! Nagyon sok érdekes véleménnyel hallottam már olyan emberektől akik még edzőtermet sem láttak belülről, és sok idióta kérdéssel találkoztam már itt is és először jókat derülök rajta, utána azonban nagyon elkeserít, hogy léteznek ténylegesen ilyen idióta emberek. De a legjobban akkor keseredek el amikor személyesen is tapasztalom az emberi butaság eme árnyoldalát és megmondják a tutit az emberek. A legjobbak közülük, hogy minek szedi az emberek ezeket a porokat, hiszen ebben is vannak káros anyagok, meg hogy miért nem jársz bulizni meg rúgsz be néha, de sorolhatnám reggelig. Kicsit tényleg úgy érzi magát néha az ember, hogy egy lakatlan szigetre kellene költözni mert annyi az idióta okoskodó fasz, hogy már csokorba lehetne őket kötni. De a kedvencem amikor azzal mentegetőznek az emberek, hogy az egészséges étkezés DRÁGA. Én ettől a falnak tudok menni, de nem az idegességtől, hanem azért mert, hogy lehetnek az emberek ennyire buták, tudatlanok és vakok. Nem látnak nem olvasnak és nincsenek tisztában az olyan alap dolgokkal ami a saját életét könnyíteni meg vagy tenné boldogabbá. Csak az a baj, hogy ez számunkra alap dolog. A szülők már mai világban nagyon ritkán nevelik a jó irányba a gyereket, vagy ha meg is próbálják akkor a buzyzz társadalom elviszi a rossz irányba a gyereket nem beszélve a faszbúk okozta intelligencia hanyatlásáról. Személy szerint bevezettetném a közép iskolában kötelező olvasmányként a sárga kapszulát (annak ellenére, hogy szókimondó) A legvégén annyit szeretnék csak mondani, hogy én 1-2 kérdés után is már néha az őrületbe tudok menni az emberi butaság láttán, míg Te már sok éve állod a fasz kérdések pofonjait ezért maximális tiszteletemet elnyerted. Remélem még sokáig élvezhetem/élvezhetjük az írásaidat. További jó egészséget és minden jót!
togurosan
Válasz
Szia!

El kell ezt fogadni. Meg kell érteni, hogy az emberek idióták. A fogyasztói társadalom ezért működik, mert az idióta átlagember a saját szükségleteit sem képes felmérni, és összevissza vásárol minden szart. 

Neked nem kell velük törődni. Mentegetőzzenek. Csak magaddal törődj. 

Én az élet pofonjait állom, a fasz kérdéseket leszarom.

Ma a szomszédomban az egyik csaj a Csőrnél alig idősebb kisfia kómába esett, mert a gyökér orvosok nem fogalkoztak a 41 fokos lázzal, így agyhártyagyulladása lett. És én nem értettem, miért rogyott össze sírva a járdára a csaj. Segteni viszont némi biztatáson kívül nem tudtam neki semmit.

Na ez a probléma, nem a fogyatékosok. Az, hogy már lassan mindenki hülye mindenhez meg mindenki szarik mindenre.

A jókívánságaidat köszönöm.
2013-11-30 19:28:45
Bunny

Facebook

Kérdés
Értetlen fasz vagy Te. A Facebook azokból csinál komplett hülyét, akiből lehet. A motor abból hozza ki a felelőtlen állatot, akiből lehet, aki eleve olyan. Értem én, hogy véded a motorosokat, de azért nem gondoltam volna, hogy ennyire vörös posztó a szemedben, ha valaki leírja, hogy vannak köztük veszélyes/felelőtlen elemek. Mert akármennyire is tagadod, vannak.
CRD_700021
Válasz
Neked ugye vannak gondjaid a szövegértelmezéssel? Esetleg keress valakit, aki szépen, tagoltan elmagyarázza, amit írtam.
2013-11-30 18:43:33
Bunny

Facebook

Kérdés
Szia! A Facebook-ról írt válaszod kapcsán: Ezek alapján, ha sok motoros veszélyesen közlekedik mert sajnos vannak ilyenek - akkor be kell tiltani a motorozást? Ez lenne a megoldás? Motor helyett hozhatnék más példát is, de Veled kapcsolatban ez volt az első, ami eszembe jutott.
CRD_700021
Válasz
Tudod miért ez jutott eszedbe? Mert egy értetlen fasz vagy.

A motorosok többsége veszélyesen közlekedik? Nem. A motorok miatt barom mód közlekednek az emberek? Nem. Veszélyesek a társadalomra, látja a civilizációnk bármi kárát a motorozásnak? Nem.

A faszbúkozók többsége degenerált? Amióta a faszbúk létezik, az emberek már írni se tudnak normálisan? Igen. A faszbúkozók többsége komplett hülyét csinál magából és olyan viselkedésmintát mutat, ami miatt a felnövő generáció totál gyökér lesz? Igen.

Mi a faszt nem lehet ezen érteni?
2013-11-30 18:28:07
Bunny

L-triptofán

Kérdés
Szia! Az utóbbi időben nem igazán tudok elaludni, sokszor csak fekszem csukott szemmel alvásra várva. Olvastam az L-triptofánról, ami ugye egy esszenciális aminosav és segíti a melatonin hormon termelését, amitől aludni tudunk. Jó megoldás lenne ez, vagy esetleg van valami jobb? Erre rá lehet szokni úgy, mint az antidepresszánsokra? (tudom hogy ez nem az, csak érdekelne, hogy a szedésének leállásával fogok-e tudni ugyan olyan jól aludni) Válaszodat előre is köszönöm!
zsombor_e5a76b
Válasz
Szerintem a triptofán a legjobb megoldás, de vigyázz, mert nem lehet fehérjés étkezéssel együtt bevenni, így az utolsó étkezést korábbra kell tenned.

Nem lehet rászokni és nagyon hasznos, főleg ha nagy dózist használsz.
2013-11-30 18:22:44
Bunny

NO fokozó

Kérdés
Szia Bunny! Te személy szerint szoktál szünetet tartani az NO fokozók között,ha igen,akkor mennyi ideig? Mert én egy hete nem használok semmi NO fokozót,de már hiányzik nagyon.
Clan
Válasz
Szia! Én nem nagyon használok NO fokozót, inkább csak alkalmilag. Az általad tapasztalt jelenség eléggé általános.
2013-11-30 14:03:42
Bunny

Hízni szeretnék

Kérdés
szia! Én egy 38 éves nő vagyok,157 cm,48 kg.A kérdésem az lenne,h milyen táplálékkiegészítőt szedjek,ha hízni szeretnék?Természetesen nem zsírt szeretnék felszedni,inkább izmot,tömeget szeretnék növelni,VASTAGODNI SZERETNÉK pár cm-ert.Rendkívül rossz étvágyam van,minden napos küzdelmeim vannak az evéssel.És hiába eszek bármennyit,nem hízok,pedig a kitűzött cél mindössze 2-3 kg.Arra gondoltam,h újra elkezdek edzeni és a régebben is ivott porokat inni.mit ajánlanál nekem ? válaszodat köszönöm!
csilla_66b3e3
Válasz
Az én kérdésem meg az lenne, hogy nektek mi olyan kurva nehéz a Sárga Kapszula elolvasásában?


2013-11-30 12:29:45
Bunny

úszóöv

Kérdés
Szia! Én vagyok az 55 éves, aki írtam 2 napja Neked. Kérdésem, hogy lehetne az úszóövemet eltüntetni? Milyen edzéssel?Mit javasolsz ?A futás sajna nem megy pár napja csúnyát estem bringával.. Válaszodat köszönöm szia
attila_4fe8be
Válasz
Akkor maradjunk annyiban, hogy mégse kellene ezt a dolgot erőltetni. Az, hogy egy átlag 16 éves gyökér leszarja, hogy elolvassa a rovat felhasználási feltételeit, nem lep meg, de 55 évesen illene magasabb színvonalon lenni.
2013-11-30 08:52:05
Bunny

edzésterv és egyéb 1.

Kérdés
Kedves Bunny! (Levelem nagyon hosszú ezért több részben küldöm be.) 1-1,5 éve járok edzeni, rapszodikusan, attól függően mennyi időm van egyetem mellett (általában a 2 nap edzés + 1 nap pihenő-t ill. heti a két edzést felváltva csináltam, de nyilván nem mindig voltam következetes). Mivel eddig semmilyen koncepcióval nem dolgoztam, nincs is meg az eredmény, ill. csak minimális. Eddig csak nagyon alap gyakorlatokat végeztem, de azokat legalább helyesen kivitelezve (vagy annak vélve), tehát nem az az eszetlen súlyrángatós-súlypakolós típus vagyok. Nem testépítő akarok lenni, hanem csak egy erős-sportos-atletikus alkatot szeretnék elérni. Az étkezésen nincs teljesen rendben, de nem nagyon tudok változtatni (lapos erszényű koleszos vagyok), max. az edzés napokra tudnék 3-4 „gyúrós” étkezést művelni. (Amúgy átlag 2x kajálok reggel, este.) A kérdéseim tehát: folyt...
miksa_c682d4
Válasz
Ideírsz egy kilométeres levelet hamis regisztrációval, te szánalom? Elmész a picsába!

5 részben írta ide a baromságait ez a kis féreg, nem volt gyanús neki, hogy vajon miért van korlátozva a karakterek száma, szabályzatot meg leszarjuk ugye, mások munkájának tiszteletét nem tanította meg anyuci. Az egyetemen se adnak agyat meg gerincet.
2013-11-29 23:26:52
Bunny

pécsi előadás

Kérdés
Szia! Azért zavarlak, mert a pécsi előadásról, amit feltöltöttél, 40 perces, és hallhatóan nem a teljes előadás van fent. Ha szándékos, vagy tényleg ott van vége, akkor tekintsd semmisnek az írásom. Köszi! Szép estét!
alexandrovich_b
Válasz
Olvasd el talán még egyszer a szöveget, az segít.
2013-11-29 23:21:24
Bunny

Esti kaja

Kérdés
Hello Bunny , szerinted mennyi idő az ideális ami az utolsó kaja és a lefekvés között eltelik? Délután 4-kor edzek tehát ez nem zavar be. Általában sovány túrót eszek tejsavó fehérjével.
dani_ec4920
Válasz
5 perc, pisálással.
2013-11-29 22:45:08
Bunny

Emberi értékek

Kérdés
Szia! A közeljöbőben nincs kedved egy kicsit újfent beszélni a testépítés elfajzásáról? A korábbi video nagyon átjött, és szerintem sokunk megfogadta a tanácsodat. Én mondjuk sohasem gondoltam, hogy a nők miatt, meg a hiúságom miatt koxoljak és aztán ne álljon fel, vagy idegrendszeri problémáim legyenek, de sztem akik vaciláltak, azok inkább felhagytak vele, és naturálba nyomják....Vagy ez csak az én naivitásom? Egyébként nagyon szívesen hallanék tőled erről a beteg korszellemről, hogy mi a faszért van az, hogyha te egy kedves, udvarias férfi benyomását kelted, akkor miért döngölnek a sárba és használnak ki az oldalbordák, persze ha tele vagy koxxal, fel vagy fújva apuci bmwjével csillogsz meg döglenek utánad a műpicsák. Hol van a középút, mi a szart kezdjónk ez ellen? stb...bár én leszarom ezeket a nőket, sokszor direkt megalázom már, hogy érezzék azt amit ők okoznak, de hogy erről Neked mi a véleményed, a magad kendőzetlen sítlsuában, szerintem sokunk kíváncsiságát felkeltenéd...Gondolkozol egy hasonló újboli véleménykinyilvánításon, vagy hagyjam ezt a marhaságot a fenébe?
Wundi
Válasz
Szia! Nyilván nem akarom folyton ugyanazt elmondani. De biztos lesz róla szó.

Kerestem azt a srácot, aki az audioblogot hiányolta, de nem találom így ide írom: feltöltöttem a pécsi előadás hanganyagát, remélem tetszeni fog nektek, elég radikális. 

Klikk

Audioblogra most nincs időm.
2013-11-29 19:55:27
Bunny

tanfolyam

Kérdés
Tiszteletem! Először a seggnyalás egy mondatban: imádom a cigiégetős videódat! :D Amennyiben van ismereted a témában, a véleményedre lennék kíváncsi, hogy MELYIK suliban és MILYEN oktatói végzettséget lenne érdemes szerezni, vagy igazából pont tök mindegy-e? Fitnesz-instruktor, személyi edző, testépítés-fitnesz oktató, bármi más. Konditeremben szeretnék átlag embereket (nem csoport) edzeni a későbbiekben, ehhez szeretnék okj-s végzettséget szerezni. Bármilyen tanácsot szívesen fogadok, köszönöm!
griffin
Válasz
Szia!

Sajnos nem tudok segíteni, fogalmam sincs ezekről. Mondjuk hogy minek neked végettség, azt nem tudom. Ügyfél kell, nem papír.
2013-11-29 19:32:23
Bunny

zabpehely vs. rizs

Kérdés
Üdv Bunny! Nemrég valaki írta neked, hogy a rizst lecserélné zabpehelyre, amire írtad hogy ha bírja a gyomra, akkor jó. Ezen felbuzdulva én is próbaképp már pár napja rizs helyett zabpelyhet eszek a csirkemell után. Mivel diétázok egy étkezéshez kb. 50-60gr zabpehely, kb 60-70gr málna, 1 kis édesítő, bele a turmixgépbe, és isteni az íze. A kérdésem az lenne hogy miben jobb vagy rosszabb a zabpehely a rizsnél, azon kívül hogy a zabpehelynek alacsonyabb a GI-je? Valamint van olyan időpont amikor mégis rizst kellene fogyasztani zab helyett? Üdv.
raptor1
Válasz
Szia! Nem a gyomrának kell bírnia, hanem a komplett emésztőrendszernek, mert van, aki hasmenéses lesz a zabpehelytől.

A zabpehely alapvetően különbözik a rizstől, igazából sokkal jobb. Makrotápanyag szinten valamivel kevesebb (65%), de jó, komplexebb szénhidrát, alacsonyabb glikémiás index, és kb. 10% jó zsír.
2013-11-29 19:18:18
Bunny

fogyaték

Kérdés
Szia Bunny! Most találkoztam ezzel és te jutottál eszembe egyből: “A “vok” és a “vagyok” közt, pont egy “agy” a különbség.” Üdv
krulos
Válasz
Szia! Ez nem új dolog, de tetszik.
2013-11-29 17:10:47
Bunny

kardió edzés 3

Kérdés
Jó hozzáállás az ,ha mindenkivel a szintjének megfelelően viselkedik az ember ez kétségtelen,de nem feltétlenül kellene egy rosszul megfogalmazott kérdés miatt leírni a másikat és az agyatlan gyökér kategóriába betenni.Vagy tényleg ennyire szelektálni kell a mai világba ?
martin_fe1219
Válasz
Az is jó lenne, ha nem hisztis picsa módjára viselkednél, és lenne némi humorérzéked. Egyébként nekem nem áll módomban találgatni, hogy ki hülye és ki nem tud fogalmazni, ezzel kezdődik a szabályzat.
2013-11-29 13:55:30
Bunny

Női edzés

Kérdés
Szia Bunny! Köszönöm a választ! De nem lesz kisebb a mellük?
czeti_0ed063
Válasz
Nem.
2013-11-29 12:59:50
Bunny

Kardió edzés 2

Kérdés
Nem tartom magam egy buta tudatlan embernek,de a kérdés második részét én fogalmaztam meg rosszul,hiszen lehetetlen látatlanban véleményt mondani.Nyilván itt közre játszott a tegnap esti fáradtságom és a figyelmetlenségem.Az első része a kardió gépekről viszont szerintem teljesen korrekt volt.Ahogy te is írtad nincs kifejezetten férfi vagy női kardiógép.De pl a taposógépet inkább nők használják.Nem a Milyen porral gyúrjam ki magam 3 nap alatt ? réteghez tartozom.Üdv Martin.
martin_fe1219
Válasz
Ja, hát ha megnyugtat, a kérdésed második része miatt kaptad az agykombájnt. Egyébként hogy minek tartod magad, az tök mindegy. Emlékszem, volt egy kurvabuta csajom, az mondogatta ezt mindig.
2013-11-29 12:58:20
Bunny

Nők edzés

Kérdés
Szia Bunny! Egy lány ismerősöm kérdezi, hogy lányok csinálhatják-e a fekvőtámaszt? Köszönöm, Tamás!
czeti_0ed063
Válasz
Szia! Nincs semmi, amit nem csinálhatnak.
2013-11-29 12:49:04
Bunny

Edzés

Kérdés
Szia Bunny! 2hete edzek és elég sokat izzadok, valamiért elég csunyán kipattogok tőle, ilyen piros foltok jelennek meg a mellkasomnál és a hátamnál, mitől lehet ez? nem szokott hozzá a bőröm ehez ?
krisztian_967aa5
Válasz
A bőröd allergiás az írásodra. Van egyébként aki érzékeny.Zuhanyozz le edzés előtt is.
2013-11-29 07:10:02
Bunny

Borda

Kérdés
Szia Bunny! Csupán annyi lenne a kérdésem, hogy tudnál e ajánlani valami kiegészítőt csontrepedés gyógyulására, ugyanis elrepedt az egyik bordám. Ugye ezzel nem igazán tudnak mit kezdeni, mellesleg nem kicsit szar érzés. Válaszod előre is köszi! Peti
elpé88
Válasz
Szia! Semmire nincs szükséged, begyógyul magától. (Nyilván ha normális vitamin és ásványi anyag beviteled van.) Ha nagyon izgulsz, növeld meg a c vitamint és a kalcium-magnéziumot.
2013-11-29 00:06:40
Bunny

Edzőtárs

Kérdés
Szervusz Bunny! A véleményedre lennék kíváncsi. Pár hete elvállaltam egy ektomorf testalkatú csaj edzését, azaz megmondom hogy mit hogy csináljon, mit egyen, mennyit egyen, milyen étrendkiegészítőt használjon stb. Neki azonban ez nem elég, elvárja, hogy én keressem meg mikor jó neki az edzés, továbbá elvárja hogy én motiváljam és elrugdossam a céljáig. Ostoba vagyok ha úgy gondolom mindenkinek magát kéne motiválnia? A saját céljáért neki kéne küzdenie, én elmondom ,hogy hogy érheti el de helyette nem csinálhatom végig. Ez szerinted önzőség a részemről? Válaszodat előre is köszönöm. Üdvözlettel Botond.
botond_d65b00
Válasz
Küldd el a picsába.
2013-11-28 21:13:24
Bunny

Könyökfájdalom

Kérdés
Szia Bunny! 2 hete fájnak a könyökeim egy tricepsz edzés óta. Nagyon szabályosan akartam edzeni, könyök behúzva, lassan, kis súllyal. Máskor amikor nem figyelek ennyire és szétmennek a könyökeim nincs semmi, még be is durran, fejlődik ahogy kell. Azóta kenegetem sportkrémmel de nem sokat javul. Edzés közben vicc, hogy semmi fájdalom nincsen, csak utána nyugalomban. A belső fele fáj inkább a csontnál. Az orvos persze a súlyzókat hibáztatja, már kilátásba helyezte hogy akár lebénulhat a karom a budibilditől. Találkoztál már ilyesmivel? Amúgy több évez edzésmúltam van, soha nem volt ilyen jellegű dolog. Ha te nem láttál még ilyet, a Kares mikor rendel nálatok? Vagy sikerült már új helyet találni? Köszi előre is!
tommy06
Válasz
Szia! Írj Karesnak, ő tudja, mikor rendel és mi a pálya. Én feleslegesen riszázok, szerintem neki meg a kisujjában van. Nem nagy para, szerintem egy kezelés. sport.manualterapia@gmail.com
2013-11-27 20:52:29
Bunny

fotók

Kérdés
Szia bunny, szuper képeket készítesz! Milyen világítást szettet használsz a motoros képeidnél, amelyek nem napfényben készültek? Pl.: https://lh4.googleusercontent.com/-ehmm0k9bVUU/UpINczBCFOI/AAAAAAAAH2I/68fYxbJAkCA/w879-h586-no/IMG_ 9926.JPG (ez a galériád nem lehetne publikus?)
cole81
Válasz
Szia! Röhögni fogsz: semmilyet. Csak a megfelelő helyet kell megtalálni a garázsban és alulexponálni.

Nemrég rendeltem vakut, még azzal kéne megtanulnom fotózni. Galériát majd csinálok a blogomra.
2013-11-27 16:43:19
Bunny

edzés-életkor

Kérdés
Szia ! 55 éves vagyok..érdemes testépítéssel foglalkoznom? Csak annyira, hogy kicsit a pocakom, úszóövem lemenjen és a karom-vállam is jobban definiált legyen. Már a koromból adódóan is alapból máshova rakódnak a kg-ok Válaszodat köszi
attila_4fe8be
Válasz
Szia! Mindegy, hány éves vagy, a testépítés a legjobb sport, sportolni pedig kell.
2013-11-27 16:41:39
Bunny

Tej ès kávé

Kérdés
Szia Bunny! Olvastam hogy az egyik kérdező rendszeres tejfogyasztó. Én is az voltam, bár én csak a napi két adag kávémat ízesítettem vele. 1,5dl lefőzött kávéhoz 1,5dl tej. Cukor és egyéb édesítő nélkük ittam, de a tejet ki akartam gyomlálni az étrendemből és eszembe jutott valami. Vettem a tejsavó fehérjémhez Full Force MPM csokis fehérjét. A recept: 1,5dl frissen lefőtt kávéhoz 1,5 dl vízben, shakerrel összerázott fél adag csokis MPM-et adunk és voálá! Nagyon finom kávékülönlegességet kapunk! Ha pedig kiszámoljuk hogy a tej litere 200ft felett van akkor sokkal jobban megéri az 1kg csokis MPM. Szerintem Remélem tudtam valakinek segíteni aki hasonló cipőben jár kávé illetve tej fronton. Ja igen. Tudom hogy létezik konkrétan ilyen termék, szóval nem nagy felfedezés ez. További szép napot kívánok!
Mavrick
Válasz
Köszi, ez jó trükk! Azért is érdekes, mert én ilyesmivel nem vagyok tisztában, lévén hülye vagyok a kávéhoz. Nagyon ritkán iszom kávét, szerintem életemben nem fordult elő tízszer, általában a Cutlerben, Kathi Bélánál. Akinek a speciális kávéja szerintem feléleszti a halottakat is.
2013-11-27 09:00:54
Bunny

Szendi Gábor Part II.

Kérdés
Kedves Bunny! A kérdés leginkább a helyes arányokra irányult volna! Mivel vizsgálatokkal van alátámasztva, hogy arányaiban több A-vitamin gátolja a D-vitamin működését. Nem egy felmérésből kiderül az is, mely igazolja a vizsgálatokat, hogy az európai népesség többsége A-vitamin túladagolásban és D-vitamin hiányban szenved. Szóval, ezek után, ha Te nem is, de a hülye is látja, hogy 10.000 NE A-vitamin és csupán 400 NE D-vitamin enyhén szólva is SZARUL van összerakva. Ezért jött az egyébként jó kérdés, mivel egy sportolónak különösen fontos, hogy normális értékekben jelen tudjon lenni a D-vitamin a szervezetében, mivel fontos szerepet játszik az izomépítésben is. Ha esetleg nem tudsz érdemben válaszolni, akkor ne hülyeségeket írkálj légyszíves, mert az egódat már sztem nem nagyon kell az oldaladon fényezni, hanem írd meg privátban, hogy fogalmad sincs az egészről és hagyjalak ilyenekkel.
Vitya23
Válasz
A kérdés arra is irányulhatna, hogy a világ komoly vitamin gyártói mind hülyék-e azzal szemben, hogy Szendi Gábor okosnak hiszi magát. Vagy éppen te. Innnetől kedzve, csak hogy értsd: el se gondolkodom az arányokon, mert nem érdekel, hogy te, nagyonokos hülye mire recskázol.
Ilyen szó, hogy "sztem", nálunk hetero felnőtteknél nincs, te meg anyád egóját elemezgesd, köcsög. De látom, kicsit se vagy megborulva magadtól, majd biztos leveleket fogok neked írogatni, beképzelt fasz. A viszont látásra.
2013-11-27 07:50:01
Bunny

tejfogyasztás

Kérdés
Szia. Nemrégiben olvastam a Sárga Kapszulát ami szerintem hatalmasra sikeredett. Unottan kezdtem el olvasni, de már az elején feltűnt, hogy nem az a nyers, véget nem érő baromsághalmaz amivel többször találkoztam. Gratulálok érte és köszönöm nagy segítség volt. A lényeg: említetted több helyen benne a tejről, hogy nem frankó. Én 7 hónapja eddzek újra és napi szinten megiszom az 1-2 liter sovány tejet amit ráadásul imádok. Előtte volt egy sörivós korszakom, arra cseréltem le. Az érdekelne, hogy mire alapozod a nem jótékony hatását, mert kicsit elkezdtem megint vakarózni mikor megemlítetted. Persze barátaim is csesztetnek vele hogy, nem egészséges, meg hoznak könyvet róla, de ilyenkor visszavágok, hogy a sör meg a tömény az kurva egészséges amit ők nyomnak. Olvastam én is egy-két rémhírt de én már 36 éve panaszmentes vagyok és leszarom. Azon felül, hogy jól esik én vitamin és fehérjeforrásra is gondoltam fogyasztása közbe. De ahogy megemlítetted a könyvbe, megint foglalkoztat a kérdés. Ha egy kicsit kitérnél rá megköszönném. Üdv. és kösz még egyszer a könyvet a többiek nevében is.
rafileo
Válasz
A tej nyilván jobb, mint alkoholt inni. A vitamin és fehérje tartalma kapcsán is hangosan fel kéne röhögnöd.

http://b ody.builder.hu/magazin.htm4?url=/testepites/cikkek/miert-nem-jo-tej-dedocikk 
2013-11-27 07:38:54
Bunny

Vállak

Kérdés
Szia Bunny! Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzád, hogy szeretném a vállaimat kicsit megerősíteni. Kézen állva fekvőtámaszokat csinálok, sajnos nincsenek súlyzóim és ezt a gyakorlatot otthon is elbírom végezni. A kérdésem az lenne, hogy az miért van amikor csinálom úgy érzem, hogy a bal kezem teljesen másképp áll a gyakorlat során és a gyakorlat alatt sokkal inkább érzem a jobb vállamba a hatást, mint a balban. Olyan mintha a gyakorlat alatt a két vállam nem lenne egy síkban, a bal előrébb van. Megköszönném ha erre tudnál valami tanácsot adni. Köszönöm előre is! Tisztelettel Martin!
martin_639af2
Válasz
A problémát az okozza, hogy a bal heréd kézenállás közben a férfiak anatómiai sajátosságai miatt lejjebb lottyan, mint a jobb. Tapaszd a segged közé duct tape-el, hátha úgy jobb lesz. A titok egyébként, hogy mindig a lehető legidiótább dolgokat kell kitalálni.
2013-11-26 23:31:56
Bunny

alvás

Kérdés
Szia! Az lenne a gondom, hogy képtelen vagyok kipihenni magam, mert egyszerüen mikor lefekszem mindig kattog valamin az agyam és nem tudok elaludni, csak fekszem és forgolódok. Ha jól emlékszem hasonló problémára a Tryptophant javasoltad, egyből vettem is volna, annyi tartott vissza, hogy még csak 16 éves vagyok. Néha néha volt ez régebben is de akkor max 2 nap ilyen nem alvás után, annyira fáradt voltam, hogy tudtam rendesen aludni, de most már 5 napja ez megy. Először túledzésben gondolkodtam, de mivel az edzés jobban megy mint valaha ezért ez nem valoszinü(érdekes, hogy a fáradság az edzésteljesítményemre nem hat ki). Te mit javasolnál?
gabor_63337b
Válasz
Triptofán juniort bazeg.
2013-11-26 23:28:48
Bunny

Szendi Gábor legújabb könyve

Kérdés
Szia Bunny! Olvastad Szendi Gábor legújabb könyvét, Új vitamin-forradalom néven fut. Csak egy példát hoznék le a könyvből, ha esetleg nem szerezted (még) be! :) Ebben a műben például rávilágít az egyik legnépszerűbb multi vitamin csomag aránytalan, veszélyes összetételére: 10.000 NE preforált A-vitamin mellett 400 NE D-vitamin található. Azt írja; A D-vitamin megfelelő hatásához szükséges az A-vitamin, például bizonyos receptorokhoz a D-vitamin csak egy A-vitamin-molekula jelenlétében tud kötődni, de ha két A-vitamin-molekula van jelen, akkor már kitúrják a D-vitamin-molekulát a helyéről. Azaz, ha túl sok A-vitamin kering a vérben, az már gátolja a D-vitamint a működésében. Mivel a vitaminiparban elterjedt az ún. preforált A-vitaminok, mint a retinil-palmitát és a retinil-acetát alkalmazása, sokan szenvednek tudtukon kívül A-vitamin túladagolásban. A preformált A-vitaminok ugyanis semmiféle korlátozást nem ismerve felszívódnak, felhalmozódnak, és a vitaminszedés abbahagyása után is csak lassan távoznak a testből. Bocs, ha túl hosszúra sikeredett, de engem nagyon érdekel a Te véleményed! :) Ja és még egy kérdés: Ha a gyártó csak azt garantálja, hogy annyi vitamin van a tablettákban amennyit feltüntetnek és nem azt amire a delikvensnek szüksége van, akkor mégis honnan lehet tudni, hogy egy adott személynek, legyen az sportoló, vagy gyerek, terhes anyuka, hogy mennyire van szüksége? Írhatnád a WHO-t, de azért a viccnek is van határa! :-) Te hogyan oldod meg a kérdést?
Vitya23
Válasz
Én úgy oldom meg, hogy nem olvasok ilyen nyilvánvalóan hülyeségek írásából élő félkegyelműeket. Akinek ugye az izomdiszmorfiás okosságokat is köszönhetjük.

Mondjuk neked is kb. ennyi eszed van.  Ez az okos kérdésedből is látszik: onnan tudjuk, hogy egy vitaminből mennyire van szükség, hogy mindenki a maga szintjének megfelelő multivitamin csomagot veszi meg. Pl. egy gyereknek nem kell Monster Pak. Nem sportolónak elég  a mezei multivitamin, de abból is komolyabb az alap szint, nem a plusztabletta.   Magyarul egy Multi Pro mindenkinek jó, aki felnőtt, a minimális igényt elégíti ki. 

Egyébként az egészen egyszerű gondolkodásúaknak van gyerekvitamin, meg terhesvitamin, gondolom ez nálatok a barnangban még újdonság, igaz, ezek bullshit főleg termékek.

Csak hülyevitamin nincs sajnos.
2013-11-26 23:27:53
Bunny

Újrakezdés

Kérdés
Kedves Bunny! Erősen töröm a fejem az újrakezdésen! (...)
gabor_11c31b
Válasz
Szia! Ha a rovat szabályzatát elolvastad és érted és még így is aktuális a kérdésed annak vonzataival együtt, írj e-mailt, mert ez onnantól magánügy.
2013-11-26 21:23:36
Bunny

e-book olvasó

Kérdés
Szia Bunny! Ha jól emlékszem régebben írtad, hogy vettél egy e-book olvasót. Mivel az utazással eltöltött időt szeretem értelmes dolgokra fordítani és a napjaimat is olvasással zárom általában (rengeteg e-bookom van), notebookon viszont eléggé kényelmetlen olvasni, ezért úgy gondoltam, hogy beruháznék egy masinára én is. Ha otthon vagy a témában ajánlanál egy típust. Megmondom őszintén, hogy mindenképpen normálisat szeretnék venni, hosszú távra tervezném, de nem szeretnék rá többet költeni a kelleténél. Te milyen olvasót használsz? Elégedett vagy vele? Előre is köszi a választ. Üdv.: Peti
pedropeti
Válasz
Szia! Örülök az ilyen kérdéseknek, mert értelmes dologról beszélünk, ami megéri a pénzt. Az e-book olvasóban az az okosság, hogy olyan a képernyője, mintha papírt olvasnál, azaz nem világít a szemedbe, így nem fárasztja.(E-ink technológia.) Hátránya, hogy sötétben ugyanúgy nem látod, mint a rendes könyvet.

Nekem Kindle van, 30e Ft. Megmondom őszintén, sokak szerint ez a legjobb, de erősen látszik, hogy ez az Amazontól való vásárlásra van optimalizálva, folyamtosan nyomja is a reklámokat, igaz, szerencsére nem olvasás közben. Nem volt módom kipróbálni, hogy a pl. Wayteq olvasója jobb-e, de lehet benne potenciál. Ha tudod, próbáld ki őket kézben.

Elképzelhető, hogy konvertálni kell majd a fájlokat, de az nem nagy gond.

Notebookon nem lehet olvasni, az nyilvánvaló. Most viszem vissza egyébként az új laptopomat, mert rámsóztak egy olyat, ami nem jó, és otthon vettem észre.
2013-11-26 10:02:45
Bunny

kézisúlyzó

Kérdés
Szia! Nem tudod kérhetek-e ilyet, de ha kiteszed megköszönöm. Kaptunk egy kis pénzt, hogy beszerezzünk pár dolgot a kollégium edzőtermébe. Nem nagy a terem és nem használjuk sokan, de mi páran annál intenzívebben és elszántabban. Elsősorban a kézisúlyzós felszerelésre férne rá némi reform, így ha esetleg Te vagy más tudna használtan eladó komplett szettet és jelezné, azt megköszönném, mert a jelenlegi elég foghíjas. Jó lenne , ha lenne benne 35-40-45-50kg-os is. Előre is köszönöm. További sikeres munkát, időnként hülyére röhögöm magam a válaszokon :D
Spartan Warrior
Válasz
Szia! Baromi drága a használt súlyzó is. Pete-Komáromy Gergőt keresd majd fel, ha beindul az öntöde, jó áron fognak súlyzót gyártani. A tróger használtgép-beszállítókkal nem akarlak összehozni.
2013-11-25 20:15:03
Bunny

BBTV ER5 stb

Kérdés
Szia Bunny! Rég jelentkeztem már, akartam e-mailt írni, de itt talán előbb eljut hozzád. A motor tesztet nagyon jól összeraktad, elismerésem. A fotók szintén nagyon jók lettek, bizony nem apróztad el a technikát. A motorom amúgy nem tört nagyot, inkább esztétikai hibák lettek rajta, szerencsére a blokk nem sérült semmit, jelenleg a javításra vár. Jövő tavasszal már szeretnék vele újra menni, igaz még nem döntöttem el, hogy mi lesz a sorsa, lehet hogy kihozom magamnak. Egyébként köszönöm még egyszer a tesztet, nekem is nagy élmény volt az XJR-rel menni. Látom azért Nálatok is bővelkedett az ősz terméssel. (Mr. Olimpia, BBTV 100, Kiss Jenő ) A BBTV 100 nagyon szuper lett, minden elismerésem. Anno amikor elkezdem nézni nem gondoltam volna, hogy ennyi mindent tanulhatok belőle, nem csak az edzés terén hanem az életben is. Sokszor hatott inspirálónak, főleg edzések előtt amikor fáradt voltam. Kívánok még ugyanennyit, vagy még többet! Egyébként nem semmi, hogy a versenyzők is hova jutottak (Toldi Zsuzsi, Tóth Dani és persze a Jenő! Amit csinált az csak motiváló lehet mindenki számára, hogy a kor és a kihagyott évek nem számítanak.)Decemberben megyek majd haza az ünnepek előtt, tervezek egy edzést a teremben mert még oda se tudtam elmenni. Most amúgy sem tudok edzeni a meló miatt sajnos, úgyhogy maximum kipróbálom a gépeket, mert nagyon sokan dicsérik őket. A kép miatt meg nem sértődtem meg, azt hiszem nem sok embernek adtad így oda az álmodat. Nekem volt megtiszteltetés, hogy azzal mehettem. Zárásul csak minden jót szeretnék kívánni Neked és a kedves Családodnak! Na meg kitartást abban ami otthon van, bár halkan megjegyzem itt sem kóbászbó van a kerítés! (De tény, hogy itt jobb körülmények között él az ember bár igazi hülye seggfejek itt is vannak bőven.)Üdvözletem a BMW városából! Stone
LittLeStone
Válasz
Szia!

Nem emlékeztem már,  hogy mi volt, örülök, hogy nem lett komoly baj. Nem tudom emlékszel-e, állványról fotóztunk, Sony videokamerával, Canon objektívvel. 

Köszi a jókívánságokat, remélem beugrasz decemberben, csak írj előtte, mert csak úgy ad hoc alapon nem vagyok elérhető.
2013-11-25 20:08:57
Bunny

limo boss

Kérdés
Hello Bunny! Azzal kapcsolatban lenne a kérdésem, hogy Limo Boss-t szedhetek-e fehérjeturmix mellett? Köszi a válaszod előre is.
creathor
Válasz
"Kisegítő iskola" tablettát szedj.
2013-11-25 18:48:39
Bunny

kreatin

Kérdés
Szia! Kreatinnak lehet létjogosultsága diétás időszakban?
istvan_131bc2
Válasz
2013-11-24 20:00:17
Bunny

Kreatin kúra után

Kérdés
Hello Bunny! Lassan a krea kúrám végéhez érek, és azt szeretném kérdezni hogy hogyan minimalizálhatnám a visszaesést? 8:1:1-es BCAA-ra gondoltam a fehérje, multivitamin és edzés utáni tömegnövelő mellé, és persze az étrendemet is minél fehérjedúsabbra venném. Előre is köszi!
david_de628d

Alvás

Kérdés
Szia Bunny!Hétközben fizikai munkát végzek, mellette heti 3 súlyzós edzés.Hétvégén ha van egy kis időm szeretnék délután egyet aludni mert úgy érzem hogy álmos vagyok.Lefekszem az ágyba és nem tudok elaludni csak forgolódok meg gondolkodok mindenen. Később néznék valamit a tv-ben és egy fél óra után bealszok rajt.De akkor is csak pár percre. Tudnál esetleg tanácsolni valamit hogy, hogy tudjak akkor pihenni délutánonként amikor én szeretnék?Válaszodat előre is köszönöm.
theokrit
Válasz
Szia! Két ötletem van:

1. Tedd a pihenő elég az edzést.
2. Használj pihanés előtt 2g Triptofánt, azaz négyszeres adagot. (Ez az)
2013-11-24 11:47:15
Bunny

Gilbert-kór

Kérdés
Szia Bunny. Ha megtennéd hogy kiteszed,és Te,vagy mások tudnának okosságot mondani,azt megköszönném. Hét elején besárgult a szemem, és elmentem dokihoz. Vérvétel,kórház,stb.. Kiderült, hogy Gilbert kórom van. Amiket neten irnak róla,hogy kerüljem(sok fehérje,diéta,nehéz sportok) ezek mind benne vannak az életvitelemben. Tudsz Te,vagy valaki okosságot mondani erről. Esetleg akinek már régota ilyenje van,és testépitéssel foglalkozik,akár hobbi szinten,tud tippet adni,hogy tartanom kell e valamitől? Kajám rendben, vitamin megy. Alkoholt nem iszom, és naturál vagyok. Esetleg a Scitec Liver Support-ja pluszként nem ártana gondolom?
peter_7f1c02
Válasz
Szia! A Gilbert-szindróma elég gyakori, de nem szokott panaszokat okozni, ezért sokan nem is tudnak róla.

Arról van szó, hogy valamelyik enzim nem működik rendesen, így magas lesz a biliriubin szint, ez okoz sárgaságot. De ez elvileg teljesen ártalmatlan.

Elméletileg az erőkifejtés és a stressz nem jó, egy rendes edzés pedig mindkettőt megadja. Ezért én azt javasolnám, mindig aludj edzés után, s természetesen szigorúan legyen rendben a kaja. A stresszt pedig edzésen kívül kerülni kell, be venni a leszarom tabelettát.

A Liver Support nem árt amúgy sem, de ezügyben szerintem nem oszt.

A lényeg, hogy bár nem vagyok orvos, szerintem nincs min aggódnod.

A esetleg valakinek van tapasztalata ezügyben, szívesen látjuk.

2013-11-24 11:41:18
Bunny

Bicepszelés kétkezes egyenes rúddal

Kérdés
Üdv, Szeretném a tanácsod kérni. A gondom az hogy a kétkezes egyenes rúddal való bicepsz gyakorlat után ahogy leteszem a súlyt a helyére, majd ahogy kezdem elengedni, az alkaromba belehasít a fájdalom. Ugyanez a probléma más bicepsz gyakorlatoknál nem jelentkezik. Kérlek adj tanácsot, hogy mit tegyek hogy ne nyilaljon bele a fájndalom... Válaszod előre is köszönöm.
Kopi81
Válasz
Szia! Ne használj kétkezest.
2013-11-24 09:29:11
Bunny

H-zó makogó parasztok.

Kérdés
Nem vagy egyedül aki utálja ezt a h-zó irogatást. Én sem győzöm figyelmeztetni rá az ismerőseimet,hogy legalább e-mail-ben ne így irogassanak. Mindenesetre furcsa szokás,hogy három betüt nem bírnak sokan odaírni. Bocs,hogy ezzel zavartalak,nem közléskényszerből írtam.
laci1976
Válasz
És ez csak a jéghegy csúcsa. Gondolj bele, mi lesz tíz év múlva?
2013-11-24 08:54:24
Bunny

Edzés

Kérdés
Szia Bunny! Egy olyan kérdéssel fordulok hozzád, hogy nem tudom mitől lehet, de edzés közben szörnyű hányinger kap el. És nem tudom, h ezt mi okozhatja, mert edzés előtt nem eszem magam tele. De így van ez, ha futok akkor is.
Richie_Joe
Válasz
Engem meg a h-zó makogó parasztoktól kap el a hányinger.
2013-11-23 22:59:08
Bunny

izomláz

Kérdés
Helló :) A minap szóváltásba kerültem az egyik tanárommal az izomlázról. Ő azt állította hogy az izomláz elmúlik ha ráedzünk. Én szóltam neki h ez téveszme de ő egyből lehurrogott... Javíts ki ha tévedek de ha az izomlázra rá edzünk csak még fájdalmasabb lesz az izomláz és sérülés veszélye is megnő. A választ előre is köszönöm!
krisztian_c60600
Válasz
Az izomláz elmúlik ha ráedzel, csak mi a fasznak edzenél rá, hogy ne tudj regenerálódni?

Inkább arról beszélgess a tanbároddal, hogy értelmes ember ír-e ilyet a szövegbe, hogy "h", meg hogy hány pont kell a mondat végére.
2013-11-23 22:56:59
Bunny

Shock.

Kérdés
Szia Bunny! Te mióta vagy meme? :D http://24.media.tumblr.com/tumblr_m0m9nrMZEB1rru3b9o1_400.jpg
mobicheck
Válasz
Szia! Elég régóta.
2013-11-23 14:38:51
Bunny

meló miatti étkezés

Kérdés
Szia Bunny! Meló idő alatt (napi 8 óra)nem tudok főtt kaját enni,csak egyszer,amikor ebéd idő van,kérdésem az lenne,szerinted jó ötlet ha pl: kifli,vagy zsemlét fogyasztok addig amíg melózok,persze csirkehússal,salátával? A turmix az megy!Ha hazamentem,akkor persze csirke rizzsel menne. Válaszodat előre is köszönöm!
Clan
Válasz
Áruld el nekem a tudományos hátterét annak, hogy kiflit, meg zsömlét tudsz enni, normális kaját meg nem. Már úgy értem a balfaszságon kívül.
2013-11-22 11:02:38
Bunny

reggeli

Kérdés
Szia Bunny! Reggelente 5-kor kelek, 6-7.15-ig edzek. (súlyzós vagy aerob). A parasztaerobos videóban mondtad, hogy ideális éhgyomorra aerobozni. Ez igaz a súlyzós edzésre is. Vagy akkor mehetne edzés előtt fehérje illetve alacsony glikémiás indexű szénhidrát? köszi Pali
pal_b7a33c
Válasz
Mindhárom megoldás jó. Az ideális az, ha fehérje és alacsony GI.-jű szénhidrát is van, de ezt is embere válogatja.
2013-11-22 11:01:27
Bunny

Arnold

Kérdés
http://www.youtube.com/watch?v=RmSDKFDTuCU Sabotage trailer. Úgy tűnik Arnold ezúttal egy komolyabb filmben apríthat.
trumpet
Válasz
A szerep végre egy normális karakter, de a film sajnos gagyi lesz.
2013-11-21 19:35:51
Bunny

Sípcsont fájdalom

Kérdés
Szia Bunny! Egyik ismerősöm, aki nem sportol, elkezdett kocogni járni. Kb a 3. ilyen edzés után mind a két sípcsontjában, kb 10 centis nagyságban, a belső oldalon, lüktető fájdalmat érez és ha erősebben rálép, akkor szintén fáj. A probléma kb másfél hete tart. Mi lehet ez? (futócipőben, földúton fut). Tudsz valamit ajánlani rá? Köszi!
Slasher
Válasz
Szia! Teljesen normális jelenség, nekem is volt. Elmúlik.
2013-11-21 18:30:44
Bunny

orvosok és a tápkiegek

Kérdés
Szia. Miért van az, hogy az orvosok ennyire tiltják a táplálékkiegészítők használatát? Személyes tapasztalatom, hogy megijesztettek egy vizeletminta után, miszerint legyengült a vesém. Kérdezték, hogy szedek-e táplálékkiegészítőt? A válaszom igen volt, mert természetesen szedtem és szedek is fehérjét illetve vitaminokat. Csak egy hét után derült ki, hogy nincs semmi a vesémmel,csak valami baktérium volt a vizeletembe, de az idővel kimegy, ne foglalkozzak vele. De visszatértünk a tápkiegekhez, ahol mint az édesanyám, mint az orvos óva intett ezektől. Reggelre multi pro és edzés után 1 turmix nem sok, ráadásul 2g/testsúlykilogramm fehérjét fogyasztottam naponta( a turmixban lévő mennyiség is benne van) megfelelő edzés és folyadék mellett. Szeptembertől csinálom így, de ezt is sokallták. Nem értem, mi nekik ebben a biznisz? Még a gyógyszeripart megértem, mert bele akar kavarni, de az orvosok miért ellenzik? Válaszodat előre is köszönöm! Üdv.:Péter
peter_40aac8
Válasz
Szia! Nekem a hülyebarom orvos a motorbalestemnél kérdezte, hogy szedek-e táplálékkiegészítőt. visszakérdeztem: miért, a proteintől ficamodott ki a vállam? Aztán így folytattam: doktor úr, ezt a szart most itt szépen hagyja abba. Erre bekussolt.

Kibaszott hülyék ezek, sajnos ez van. És fogalmuk sincs az egészről. Azért ellenzik, mert a lehető legbutább, szánalmasan sötét elképzeléseik vannak róla. Fel se fogják, hogy élelmiszer.
2013-11-21 01:34:17
Bunny

Étrend

Kérdés
Szia Bunny, étrenddel kapcsolatban szeretnék kérdést feltenni Neked. 169 cm / 85 kg vagyok, az izomzatommal elégedett, azt heti 4 súlyzós edzéssel (esténként) szinten tartom. Ami magas, az a testzsírom és szeretnék szálkásítani. De! Irodai dolgozó vagyok, állandó túlórázással, ezért egyszerűen nincs időm a napi 6-7 étkezést igénylő, válogatott, értékes kajákból álló szálkásító diétákra. Olvastam a cikketeket a harcosok étrendjéről és lejön belőle, hogy egy orbitális faszságnak találjátok, ugyanakkor az is, hogy bizonyos genetikával működhet. Szerinted törvényszerű, hogy az ember ezt a diétát követve izmot veszít? Nem lehet megoldás, ha az alulevési időszakban proteinturmixszal viszek be nagy mennyiségű fehérjét? Válaszod előre köszönöm! Üdv,
dragonchaser
Válasz
Egy harcosnak kell izomtömeg, vagy az a jó, hogy mozgékony, kicsi gyíkfasz? Már ha félretesszük, hogy az egész egy kamu baromság.
2013-11-20 13:18:25
Bunny

trukkok

Kérdés
helló bunny! az lenne a kerdesem, hogy szlovakiai vagyok es magyarorszagrol ha rendelek proteint akkor az ugyanugy hat kulfoldon is? P.S. kreatin inkabb tejbe vagy maradjak a kokuszolajnal? P.S.2 ismerem a trukkjeiteket :)
adrian1995
Válasz
Hihi, haha, micsoda vicces köcsög vagy. Ezt a humort! Stand up comedy-n nem gondolkoztál még?
2013-11-20 10:44:18
Bunny

fehérjebevitel

Kérdés
Üdv Én csak olvasó voltam eddig, de most erre kiváncsi lennék hogy is van ez, mert én sosam gondoltam volna, hogy a fehérje káros lehet. Kicsit ledöbbentem, hogy pont itt olvasok róla, holott ezt a sportot és a táplálkozást pont az egészségre alapoztátok. Erre most olvasni, hogy a 2-3 g fehérje már káros lehet, nem egészséges hosszútávon, pedig sok cikketek erre a mennyiségre add iránymutatást, ráadásul ezt a emnnyiséget nem is olyan nehéz bevinni ha az általad írt étrendet követjük és mellé iszunk egy két turmixot.
geza_796a10
Válasz
Az mindig kurva szomorú, amikor valaki értetlen fasz. Nem azt írtam, hogy a fehérje káros, hanem azt, hogy NATURÁLBAN nem kell belőle túl sok. Különösen nem azt írtam, hogy 2-3g fehérje káros.

Azt írtam, 3 g vagy több naturálban huzamosabb ideig felesleges, nem kell és nem jó. Én használtam már 6-ot is egy darabig, az diéta volt és nem naturál. Évek óta azt pofázom, hogy ha kalóriadeficit van, a telítetlen zsírt növeljük, ne a másik kettőt.

A fehérjebevitelt ész nélkül emelni az kb. olyan értelmes dolog, mint amikor azt hiszed, ha többet edzel, izmosabb leszel ezért minden nap edzel. Ha nem elég, nem több fehérjebevitel kell, hanem jobb. Ha van kidobni való pénzed, verj be csak napi 20-30 deka bélszínt úgy, hogy 2g-on maradsz és csodálkozni fogsz.

Nem kell inni még egy turmixot, hanem le kell cserélni az edzés utánit izolátumra. stb. Nem értem, hogy amikor bambulsz ki a fejedből, nézel egy szöveget, elvileg értelmes ember vagy, akkor mi olyan kurva bonyolult abban, hogy fel is fogd. Nincs olyan, hogy "a fehérje káros." Olyan van, hogy a fogyatékos nem bírja felfogni egyszerű tényeket, mert nulla képessége van a logikus gondolkodásra.

Leírom még egyszer az óvodásoknak: tömegelés 2g (időszakosan max. 3), diéta 3g. Többet felesleges bevinni, pénzkidobás, nem tudod felhasználni, csak plusz kalória, szénhidrátként használódik fel, miközben feleslegesen terheled többek között az emésztőrendszeredet vele. Fogod, hogy 3g az 50%-kal több, mint a 2g?  Szerinted hogy 10 vagy 15 centi a faszod, az nem jelentős különbség? 

Érdekes módon azt még senkitől sem hallottam, hogy "több zöldséget akarok." Holott 30g rost lenne a minimum. Megvan vajon a fehérjét duplázni akaró csávónak? Kötve hiszem. Több fehérjét bevinne, de azon nem gondolkodik, hogy annak át is kéne jutni az emésztőrendszeren, el is kéne jutnia az izmokig valahogy.

Mi történik, ha valaki hosszú távon magas fehérjebevitelen van, nem sportol, vagy nem edz rendesen, nem iszik elég vizet, stb? Vesebeteg lesz, köszvényes vagy valami egyéb szar. A fehérje okozza? A hülye orvos szerint igen, ezért ijesztgetnek titeket a fehérjebevitellel. Pedig az ok nem ez, hanem több tényező szarul csinálása együtt.

Feleslegesen túl sok fehérjét bevinni az első körben azt jelenti, hogy dagadt leszel. Simán ugyanúgy, mintha több szénhidrátot vinnél be. Túl sok kalória=>zsír.

Fel kell fogni az alapelveket, ez több szintű dolog:

1. Sokat kell enni, ha nagy akarsz lenni. Nem elég a hétköznapi szar, bár az eleve tápanyagban szegény.
2. Ha eljutottál addig, hogy az első pontot megérted, akkor meg kell határoznod, hogy miből mennyit. Olyan dedó szintű gondolkodásról beszélek, minthogy azt is meg kell érteni, hogy nem kakaóscsigából eszünk sokat. Jó tápanyag kell, megfelelő mennyiségben, de nem túl sok, ha az van írva, hogy 2g, akkor nem viccből nem 4g, hanem azért, mert 2g kell.  

Vízból sem kell meginni napi 10 litert, pedig az se olyan sok (még akkor sem, ha igenis van, akinek időszakosan ennyit kell inni, de attól még napi tíz liter víz hosszú távon kurva sok), sőt, nem is olyan nehéz meginni napi 20 litert, pedig attól akár meg is halsz. Ettől még a víz nem káros.

A hülyeség káros, de az nagyon.
2013-11-20 07:58:36
Bunny

Fehérjebevitel hosszú távon

Kérdés
Szia! Az egyik srác kérdezte Tőled, hogy elég -e a 2g/ttkg fehérje naponta, vagy inkább duplázza meg, hogy jobban fejlődjön? Erre azt válaszoltad, hogy rövid távon lehet magas fehérjebevitelen élni, de hosszabb távon nem egészséges. Ez biztosan így is van. Arra lennék kíváncsi, mi az a mennyiség, ami hosszú távon is tartható, de úgymond nincs egészségügyi kockázata? Van, aki az általános ajánlást a fejlődéshez 1,5-2g/ttkg -ot is soknak ítéli, van ahol azt olvasom, hogy lehet 3g/ttkg is, akár hosszú távon is, nem gond. Azt hiszem ez talán rajtam kívül mást is érdekelhet. Üdv, István
istvan_33d54f
Válasz
Szia! 3g-ot csak diétában javasolnék, annak időtartama alatt.
2013-11-19 19:32:19
Bunny

Vérkép és a tápanyagok

Kérdés
Szia Bunny! 18 éves vagyok és tömegnövelési szakaszban tartok jelenleg. Kontroll céljából csináltattam egy vérvételt csak, hogy minden rendben van-e a szervezetemmel. Meglepő eredményeket mutatott a vérképem. A fehérje mennyisége a véremben nemhogy extra dózisú, hanem az egészséges alatt van. A Vitamin szintekkel ugyan ez a helyzet. Azt hozzá teszem, hogy Sitec multi pro pluszt szedek 4 hónapja zsinórban előtte fél évig animal pakot szedtem. egyikse rosz minőségű és kis dózisú vitamin. a kajámra nagyon figyelek. nem minden nap sikerül betartani az adott tápanyagmennyiségeket de ha el is térek tőle akkor is minimálissal. éppen ezért nem értem ezt a vérképet. A Vitaminok fel nem szívódására a savasságot gondoltam elsőre, de azt mondta az orvos hogy a ph értékkel semmi probléma. Ráadásul a csomadot reggel veszem be étkezéssel és sok vízzel, hogy tutira felszívódjon. van olyan, hogy egy adott fajta vitaminra valaki immunis és nem szívódik fel nála? Bocsánat a hosszú rizsáért, de eléggé el vagyok veszeve ilyen téren, nem értem miért lehet ez. kíváncsi lennék a véleményedre ezzel kapcsolatban Előre is köszi. Bence
Barkó
Válasz
Valamit erősen félreértelmeztél a vérképeden, attól tartok.
2013-11-19 19:31:27
Bunny

Zsírégetés

Kérdés
Szia Bunny! 37 éves és 160cm vagyok és jelenleg 87 kg, 102 kg-ről indultam és súlyzos edzéssel tartok itt, most viszont megállt a dolog. Hónapok óta tartom a súlyom pedig le kellene még 15 kilót adnom. Hetente 3x edzek kétszer alsótestet, egyszer felsőt, minden alkalommal hasazok és 30 perc intenzív intervallum kardiózok. Aránylag nagy súlyokkal edzek, pl. 50 kilóval guggolok 4x 20-at. A kajáláson kellene igazítanom, szerinted mi lenne nekem ideális a súlyvesztéshez az edzés mellett?
monika_8c3097
Válasz
Diéta?
2013-11-19 15:43:53
Bunny

DAA+Tribu2000

Kérdés
Szia Bunny! DAA+Tribu2000 kombót vettem és a szedéséről kérdeznélek. 5 en 5 félét mondanak, hogy mikor szedjem be... Volnál kedves és elmondod mikor lenne érdemes szedni őket edzés és pihenő napokon is? (heti 5× edzek, konditeremben) Köszönöm a válaszod!
Megyo86
Válasz
Szia! Vannak olyan esetek, amikor nem egyezik a véleményem a gyártói ajánlással, de az ritka. Ez nem az az eset, úgyhogy olvasd el, mi van ráírva.
2013-11-19 14:28:04
Bunny

gyerek

Kérdés
Szia Bunny! Nem testépítés jellegű kérdéssel fordulok hozzád, hanem kicsit inkább gyereknevelési témában. Az egyik audioblogodban említetted, hogy a lányodnak pufirízst adtál és tetszett neki. Ezenkívül mit szokott még enni/inni? U.i.: szokásos sablon, de köszi az eddigi infókat, körülbelül 2 éve passzív olvasód és hallgatód vagyok és mindenféleképpen példaértékű a hozzáállásod! Köszi a választ előre is!
offgb
Válasz
Szia!

A Csőr két éves koráig hajnalban még tápot eszik, cumisüvegből. Nappal moslékot szokott enni, ez gyümölcsből készül, pépes banán meg ilyesmi. Ezen kívül cukormentes túrókrém meg ilyen hülyeségek. Csirke mindig van a kajájában, ez az alap. Karalábé, valamennyi krumpli, kicsi sajt, kevés rizs, sok zöld, ilyesmi alapanyagok vannak. Inni vizet meg ízesítetlen teát (ez valami gyerekcucc) adunk neki, semmi mást, de ez se elég jó, mert nem akar vizet inni. Minden cukormetes. A pufirizs, teljes kiőrlésű gyerek keksz meg ezek azért kellenek, mert a foga miatt folyton rágna valamit. Szeret valamit majszolgatni, azzal le is köti magát. Nem tudok úgy enni, hogy ne tarhálja el a fasírtom felét. A sajtot viszont néha simán eldobja, szerencsére hús koncentrikus.


2013-11-19 11:10:55
Bunny

scitec

Kérdés
Me egyszer tehat , scitec tol a tank ot szedem me a leirtakat lenne egyeb tanacsod is ? Kosz
bence_26c682
Válasz
Írtam egy kibaszott könyvet. Ott van az orrod előtt. Mi a szart kéne még tanácsolnom?
2013-11-19 10:12:22
Bunny

Kiegészítő súlyzós edzés

Kérdés
Üdvözletem! Én elsősorban focizok (igaz már csak hobbi szinten), de a foci mellett kiegészítő mozgásként lejárok egy terembe súlyzós edzést is végezni. Heti 3-4 foci mellet két alkalom fér még bele az időmbe. Lassan egy éve kezdtem el és eddig minden alkalommal teljes test edzést végeztem. Most gondolkodtam el azon, hogy váltanom kellene osztott edzéstervre. A célom csak az, hogy a egy sportos, erősebb fizikumot érjek el a felsőtestem tekintetében is. Nincsenek testépítő ambícióim. Az edzések után egy turmixot szoktam inni (tejsavó izolátumot), és természetesen szedek multivitamint illetve ízületvédőt. A kérdésem arra vonatkozna, hogy a fentiek tükrében érdemes-e váltanom az osztott edzéstervre vagy maradjak inkább a teljes test edzése mellett. Még egy kiegészítő információ, ha esetleg fontos lenne: 36 éves ülő munkát végző férfi vagyok. Köszönettel: István
istvan_2e578a
Válasz
Szia! Az első gondolatom az volt, amikor a szövegedet olvastam, hogy heti két edzésnél osztottat érdemes csinálnod. De lehet úgy is, hogy bizonyos csoportokat mindig edzel (pl.has), ezen felül a hagyományos alsótest-felsőtest vagy törzs-végtag nem biztos hogy jó megoldás. Én láb-hát-bicepsz és mell-váll-tricepsz felosztást javasolnék.
2013-11-19 10:11:40
Bunny

tomegeles

Kérdés
Hello probalom kovetni az egyik etrendet amit az oldalon talaltam , pontosabban a 60-80kg kozottit . Csirke mell meg rizs meg minnel tobb zoldseg hozza es gyumolcs , 183 cm es 69 kg vagyok es tomegeles a cel . Nagyon tetszik az etrend , skytech tank ot , bcaa , daily one es beta carotint szedek . Tudnal tanacsolni valamit meg hogy tudnek jobban fejlodni ? Koszonom
bence_26c682
Válasz
Egy tanácsom biztosan van: amikor leírod valaminek a nevét, akkor írd le helyesen, mert a "skytech" enyhén ijesztő.
2013-11-19 07:22:01
Bunny

prémium kategóriás kondigèp

Kérdés
Szia! Kérdeztelek prémium kategóriás kondigépről, mármint márkáról. Nem nem otthoni kondigépről lenne szó, hanem haver konditermet akar fejleszteni, és prémium minőségű gépeket akar. Köszönöm
gyomosz
Válasz
Havernak mondd, hogy keresse meg Kathi Bélát a Hoist (vagy egyéb) gépek ügyében. Ez most a legtutibb.
2013-11-18 21:33:56
Bunny

lábedzés

Kérdés
Szia Bunny! Úgy alakult az életem, hogy otthon kell edzenem. Szinte mindegyik izomcsoportot meg tudom edzeni, kivéve a lábat. Nincs guggolóállványom. Szerinted ilyen körülmények között hogyan tudok lábra edzeni? Egykezesekkel guggolás? (magas ismétlésszámban) Kitörések? Köszi a segítséget!
bello8806
Válasz
Sétálós kitörés!
2013-11-18 20:23:11
Bunny

Bunkó válaszok

Kérdés
hát most már tapasztaltam meg láttam is hogy egyeseknek nem tudsz értelmesen válaszolni mit mondhatok egy bunkó vagy!
Adam_3d2e3d
Válasz
Pont leszarom a véleményedet kisköcsög. Akkor is leszarnám, ha értelmes ember lennél, nem egy írástudatlan kis szánalom. Azért elég vicces, hogy már a 14 éves taknyoknak is nagy a pofája. Előbb írni-olvasni tanulj meg, meg némi tiszteletet.
2013-11-18 20:22:41
Bunny

Hajhullás

Kérdés
Üdv! Már látom kapott több tippet is a hajhullós kolléga, de azért én még leírnám a saját tapasztalatomat. Ugyanilyen egész fejre kiterjedő intenzív hajhullásom volt nekem is. Mivel életem első és egyben utolsó kox kúrája után kezdődött annak tulajdonítottam, de hónapokkal utána sem múlt el. Végig jártam én is minden orvost, semmi sem használt. Végül interneten leltem rá véletlen, hogy ha Candida gomba el van szaporodva testedben az okoz ilyen jellegű hajhullást. Legközelebbi biopatikában vettem fűzfa kéreg teát, de Anti-Candida teaként is árulják. 3 nap fogyasztás után majdnem teljesen elmúlt a hajhullás. Miután abbahagytam idővel visszatért a hullás, ha ittam akkor pedig elmúlt. Akkoriban még nem kajáltam teljesen tisztán, viszont mióta rendbe raktam teljesen táplálkozásom nem tért vissza. Ugyanis ez a gomba cukrokkal és fos szénhidrátokkal táplálkozik. Remélem neki is csak ennyi a probléma. Üdvözlettel egy lelkes olvasó!
MuscLee
Válasz
Köszi!
2013-11-18 19:30:01
Bunny

Tömegnövelés vagy Tiszta izomtömeg

Kérdés
Először mi a különbség a 2 között...? 14éves vagyok 167 cm 59 kiló. Augusztus óta már edzek és jelenleg egy HYPER Mass 5000 szedek még van durván 2 kiló de az elfogy hogyan tovább..? Tömeg növelés vagy Tiszta izomtömeg n. a Scitec oldalán vannak termékkombinációk néztem is párat de hogy te milyen kombót tudnál mondani? mivel 60 kg vagyok és ha jól tudom kiló/2 gramm fehérjét kell bevinni vagyis nekem 120 gramm fehérje bevitelre van szükségem. Egy étrendet majd kaparok össze valahonnan ... amúgy nem vagyok hát vagyis nem tudom hogy nehezen fejlődő vagyok -e nem vagyok olyan vézna meg nem is vagyok elhízva most pont jó de némi izom is van azért...
Adam_3d2e3d
Válasz
Először menj vissza az általános iskolába, és kérdezd meg a tanár nénit, hogy milyen írásjel van a mondat végén, meg ilyen apróságok. Aztán várj egy 3-4 évet. 14 éves kis pöcsöknek nem való a testépítés, de fogyatékosoknak főleg nem.
2013-11-18 19:23:35
Bunny

Válasz

Kérdés
Hát nem gondoltam, hogy ilyen bunkó, nagyképű idióta vagy. Azt gondoltam egy nővel tudsz rendesen is beszélni. Kössz a nagy semmit!
szilvia_99c66b
Válasz
Nem, a női fogyatékosokkal sem foglalkozom. Nincs mit, gyökér. El ne gondolkozz ám azon, micsoda sötét paraszt vagy, a lényeg, hogy neked álljon feljebb!
2013-11-18 18:35:41
Bunny

Gyakorlatok

Kérdés
Kedves Bunny! A következő kérdéssel fordulok hozzád: Amerikai futballtevékenység közben eltörtem a sajkacsontomat így a jobb csuklóm kaputt, de tekintve, hogy offseason van szeretnék erősíteni, tudnál valami olyan edzésformát/gyakorlatot ajánlani a felsőtest izmaira ami nem erőlteti meg túlságosan a csuklómat? Köszönettel,
Mathn
Válasz
Szia! Ez nagy baj. Ha belegondolsz, semmit sem tudsz csinálni felsőteste. Módosítva tudsz csak edzeni, olyan gyakorlatokat, ahol a könyököddel is tudod mozgatni a gépeket. Jobban elmagyarázni nem tudom.
2013-11-18 17:25:16
Bunny

Audio blog

Kérdés
Üdv Bunny! Lassan harmadszor, hallgattam végig az összes audio blogodat, aerob edzés közben, vezetés és utazás közben, néha elalvás előtt. Nagyon szeretem hallgatni a történeteidet, na meg sok tekintetben hasonló véleményt formáltam a világról, mint te. Sok blogban jegyezted meg, hogy azért nem blogolsz sokat, mert tartasz tőle, hogy megunjuk, na meg, hogy túl hosszúak lesznek. Szerintem nem kell ettől tartanod. Akinek ekkora élettapasztalat adatott meg, ilyen jó rálátással párosítva, mint neked annak ezt meg kell osztania az arra nyitott hallgatósággal. Sok barátom is hasonlóan vélekedik erről. Egyszerűen nem tudjuk megunni, ha több, mint egy aerob edzés akkor két alkalommal hallgatjuk végig. Mi és szerintem sokan mások is csak biztatni tudunk, hogy audioblogolj, ha időd engedi. Egy másik kérdés, más témában. Hallottam, hogy Kisvárdán leszel szerdán, forgatsz az L.M.A. Fitnessben. Időben mennyit és mikor leszel a teremben? Nagyon szeretnék veled egy közös képet készíteni, ha megengeded. Nagy példaképem vagy és nem tudom mikor jársz az ország ezen szegletében legközelebb. Előre is köszönöm a válaszodat!
gyorgy_ac1dc1
Válasz
Szia! Végig ott leszek!

Szombaton meg Mosonmagyaróváron lennék a Freiman Sanyinál, de úgy néz ki, azzal gáz lesz.
2013-11-18 17:23:34
Bunny

(...) nyugdijas kategoria

Kérdés
Szia Bunny! Epp most neztem egy nagyon jo kis indexes videot (...) Felsirtam :D ne hagyd ki! ;)
csöncsön
Válasz
Szia! Nagyon aranyos, hogy pár kedves idióta átküldi a minden bizonnyal zseniális indexes szart, "hátha nem láttam", mert mi, az első számú szaksajtó általában nem tudunk a dolgokról, véletlenül se arról van szó, hogy valami nyomós oknál fogva leszarjuk.

A testépítéssel nem kell az indexnek, meg a többi gané médiumnak foglalkozni, és nem kell szopni a faszukat csak azért, mert egyszer a napi 42 db szemét cikkük mellé beraktak véletlenül valami látszólag normális dolgot.  

Végülis felsírtam én is. De, kihagyom, kösz, mint ahogy az egész rendezvényt kihagytam és nem azért, mert nem vagyok olyan okos, mint te.

Fekete Laci az ország legerősebb embere, a nép fia, a valóságsó igazi, az élsportban nincs dopping, minden verseny fasza, frankó, és a sport szentségéért folyik, az index meg nem szarja telibe az összes témát, amit kibasznak a címlapra.
2013-11-18 11:32:39
Bunny

Hajhullás ötlet

Kérdés
Szia Bunny! A hajhullós emberkének üzenem, hogy mandulagyulladás miatt is szokott hullani a haj, mondjuk az inkább jellemzően egy foltban, de érdemes lenne ezen a vonalon elindulnia, mert lehet most nincsenek tünetek, de a gyulladás fennállhat. Nekem volt mellé ízületi fájdalom is, ő arról mondjuk nem írt, hogy lenne. További jó munkát, szia!
Mpgabor
Válasz
Még egy mandula, köszönjük!
2013-11-18 10:30:55
Bunny

Hajhullásos tapasztalat

Kérdés
Üdv! Ezzel kapcsolatban írnám le a tapasztalatomat: http://body.builder.hu/edzovalaszol_egyvalasz.htm4?id=1384719877 Nekem is komoly hajhullásom van, bár az enyém inkább androgén kopaszodás. Mára azért javult a dolog, de első sorban egy gyulladás okozta, másod sorban, meg nem tudják. Voltam laboron is, ami nekem is nagyon rendben volt,meg is dicsértek, csak a CRP szint volt magas, innen lehetett tudni, hogy gyulladás van a szervezetemben. Ez kikezelték májusban. Most javult a helyzet valamennyit. Én ezt a terméket használom: http://kremmania.hu/kremek/alpecin-tuning-sampon Sajnos 1 hónap után kell egy kis szünetet tartani, mert kiszárítja a hajat, de nekem sokat segített. Illetve keratin healthcare-t is szedek mellé. Az a helyzet, hogy én is Ultra A-Z-t szedtem korábban. Minden termékem a Peaktől van. Németországban ehhez jutok hozzá a legegyszerűbben.
Nárcica
Válasz
Köszönöm!
2013-11-18 10:30:38
Bunny

Hajhullás és társai

Kérdés
Szia Bunny! Haj/szőrhullással kapcsolatban: Nekem is volt ilyen kb. 6 éve. hajam is nagyon hullott és volt időszak amikor a lábamról teljesen kihullott a szőr. Végül kiderült, hogy durván vashiányos vagyok és ez okozza! Érdemes lenne vérvizsgálatot csinálnia rá, mert ha jól emlékszem az alap vérkép nem tartalmazza. A vasszedéssel meg csak óvatosan mert piszkosul székrekedést csinál:P
krisztina_c8a992
Válasz
Köszi! És a d1eselnek is, aki leírta hogy mandula probléma okozta!
2013-11-18 10:29:35
Bunny

előző kérdés

Kérdés
Heló! http://body.builder.hu/edzovalaszol_egyvalasz.htm4?id=1384716084 Ennél a kérdésre a válaszod végén azt írod, hogy a glutamint kerüld. Ez miért van?
horvath5
Válasz
Mert az arra érzékenyeknek fokozza az ammóniatermelést, ezáltal a savasodást.
2013-11-17 22:41:10
Bunny

Zab-fogyasztás

Kérdés
Szia! Tömegnövelési ciklusban járok és ezzel kapcsolatosan szeretnék Tőled kérdezni. Szerinted hosszabb távon nem okozhat-e emésztési problémákat az, hogy a napi 6 étkezésemből 6 is zabra alapszik szénhidrát bevitel szempontjából. Köszi a választ.
bodykutya
Válasz
Szia! Nem tudhatjuk, próbáld ki. Ha működik, akkor nagyon jó lesz.
2013-11-17 22:27:54
Bunny

ER-5 stb.

Kérdés
Szia Bunny! Gratulálok az ER-5 cikkhez, nagyon jó lett, tökéletesen egyet értek a leírtakkal. Nekem is ez volt az első komolyabb motorom, tökéletes kezdőknek, elnyűhetetlen és nagyon kezes. Épp ma cseréltem el szegényt egy 750-es gixerre, remélem ezzel is jók lesznek a tapasztalatok. http://kepfeltoltes.hu/131117/IMG_20131117_161616_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Ha van egy kis időd dobhatnál fel pár képet a DragStar-ról, vagy esetleg egy rövid Flash!? :) Üdv, R
ryzla
Válasz
Szia!

Nem pite, ez egy közel utolsó szériás vizes GSX-R 750, úgy nézem 1994-es, de a fényezés nem hiszem, hogy gyári. Ez volt az utolsó kettős bölcsővázas 750-es gixxer, és a legjobb vizes.

Ez a superbike motor utcai változata, nem lesz kényelmes! A redbaromnál majdnem vittem egyet tesztre, de görcsöt kapott mindenem. (Mondjuk nem ezért nem jött össze, hanem mert régóta állt és haromhengerezett.) 

A Drag Start még nem fotóztam meg, ha meglesz, dobok párat.

2013-11-17 22:21:07
Bunny

BB Gym. WAT

Kérdés
Nem értelek. Szoktál mesélni a termedről, én egyelőre még nem oda járok, gondoltam megkérdezem mi a helyzet vele. Ez nem egy félig beszélgető, szórakoztató rovat? Gondolom szereted csinálni, azért csinálod. Amit szeret az ember, arról általában mesélni is szeret.
bl4ckf0xi
Válasz
Kérdésekre szoktam válaszolni, nem cseverészni unatkozó faszokkal, meg mesedélutánt tartani.
2013-11-17 21:51:16
Bunny

Diéta

Kérdés
Szia én egy 15 éves kb 165cm magas és kb 65 kg súlyú fiú vagyok . A tanácsodat szeretném kérni ! Egy diétázási tervet szeretnék csinálni hogy a hasamról és a mellemről el tűnjön a felesleges zsír ! Azt szeretném kérdezni hogy mit egyek és hogy hányszor ? És hogy milyen gyakorlatokat végezzek közben hasra és mellre ?! A válaszodat előre is köszönöm !!!!
gellert_1cbd6f
Válasz
Nem vagyok egy nagy videojátékos, de egy Duke Nukem idézettel tudok szolgálni azért: egyél szart! (Sajnos nem találtam meg magyarul.)
2013-11-17 21:49:03
Bunny

Szálkásítás

Kérdés
Szia , én egy 15 éves fiú vagy kb 165cm magas és kb 65kg. El szeretnék kezdeni egy diétát hogy főként a hasamról és a mellemről el tűnjön el a felesleges zsír. És a tanácsodat szeretném kérni hogy miket egyek és hogy mit , és hogy milyen gyakorlatokat csináljak és mennyit. A válaszodat előre is köszönöm !
gellert_1cbd6f
Válasz
Nem vagyok egy nagy videojátékos, de egy Duke Nukem idézettel tudok szolgálni azért: egyél szart! (Sajnos nem találtam meg magyarul.)
2013-11-17 21:48:41
Bunny

Hajhullás

Kérdés
Szia Bunny! A véleményedet szeretném kérni a következőkkel kapcsolatban: 21 éves létemre augusztus óta folyamatosan hullik a hajam. Eleinte leszartam, nem volt erős, mostanra viszont minden hajmosásnál tele az egész nyomorult zuhanytálca. Voltam háziorvosnál vele, elküldött teljes labort csináltatni (vérkép, pisi), de fura mód minden értékem a normális határokon belül van, még csak meg sem közelítik a szélsőséges értékeket. Most bőrgyógyásznál is jártam, ő tovább-beutalózott fül-orr-gégészetre, fogorvoshoz, no meg urológushoz. A csavar a dologban, hogy még körülbelül június óta nem edzettem rendszeresen (nyaralás, diákmunka, faterral munka), ebből kifolyólag szintúgy júniusban váltottam Mega Daily One-ról egy sokkal olcsóbb és sajnos gyengébb vitaminra is, a Peak A-Z-jére. Szóval elképzelhető, hogy a bevitt vitamin, ásványianyag különbség két, két és fél hónap után jelentkezik hajhullás formájában? Én hülye eddig erre nem is gondoltam, csak a hormonokra, mivel elég pattanásos is lettem megint, anyámnak pajzsmirigy problémája van elég régóta, továbbá faterom korán kopaszodó volt. Viszont nem kopaszodásra jellemző ez a szar, mert nem fókuszáltan a homlokomról, vagy a fejem búbjáról hullik, hanem generálban mindenhonnan. (még a bunda a lábamról is megritkult) Vidéken tanulok, jön a vizsgaidőszak, azt a három rendelést végigülni meg nem tudom, hogy lesz időm. Ha neked sincs semmi tipped, akkor viszont muszáj leszek. Most van egy kis pénzmagom, Mega Daily One-t pedig mindjárt veszek is egyet megint, ártani nem árt. Válaszodat előre is köszönöm, Józsi
jozsef_073afb
Válasz
Szia! Kizárt, hogy egy vitamintól hulljon a hajad. Nem értek ehhez sajnos, de a korai kopaszodás nem kizárt. Megmondom a frankót, nekem akkor hullott a hajam, amikor koxoltam. Nincs ötletem, de hátha egy olvasónknak van.
2013-11-17 21:33:15
Bunny

Edzés

Kérdés
Szia! A véleményedre lennék kiváncsi. A pincér és a szakács szakma között kellene választanom, de munka mellett nem szeretném abbahagyni a testépítést sem. Te mit gondolsz, melyik mellett lehetne jobban edzeni, mert mind a kettőnél eléggé sokat kell talpalni, szóval nehezen férne bele az edzés, meg az étkezések is. Gondolom ha a szakács szakmát választom, akkor könnyebb lenne az étkezéseket is betartani. Mit gondolsz erről? A válaszodat előre is köszönöm!
balazs_476a02
Válasz
Szakácsként a világon bárhol el tudsz helyezkedni. Van még kérdés?
2013-11-17 21:00:08
Bunny

Étkezés edzés

Kérdés
Szia. Én egy 24 éves és 160cm/61kg-os lány vagyok. 1 hónapja elkezdtem edzeni heti 3x és már megválogatom, hogy mit eszek. De mégse érzem azt, hogy jó úton haladnék, mivel nem tudom még magamtól, hogy miből mennyit (grammokra szétosztva) vigyek be a szervezetembe. Edzésnél főleg futni szoktam, meg pár edzőgépet használok hébe-hóba. Szeretném a segítséged kérni, hogy még jobban beletanuljak az egészséges étkezésbe és a számomra megfelelő edzésterv kialakításába. Szeretnék fitt és egészséges lenni. Kérlek segíts!! :D
szilvia_99c66b
Válasz
Amikor megírtam azt a könyvet, ami ide van téve az orrod elé, és amiről belépéskor kijelentetted, hogy elolvastad, akkor nem segítettem, gyökér?
2013-11-17 20:58:34
Bunny

B.B. Gym

Kérdés
Szia bunny! Mesélj, mi a helyzet Az Edzőteremmel? Jól mennek a dolgok? Van valami vicces/érdekes sztorid? A sok pozitív érzés mellé azért jó sok ideget is nyelsz miatta, mi? :)
bl4ckf0xi
Válasz
Neked elment az eszed, vagy mi bajod?
2013-11-17 20:54:14
Bunny

Fizikai meló + edzés

Kérdés
Szia. 7 éve edzek és eddig könnyen megtudtam oldani a regenerálódás kérdését, mert iskolába jártam, de most hogy melózok elég nehéz mellette edzeni. Bútorgyárban dolgozok és napi 9 órában bútorokat pakolok. Azt szeretném kérdezni, hogy a lábedzést, hogyan alakítsam át hogy ne legyen akkora izomlázam, mert így hogy egész héten alig bírok menni elég nehézkes dolgozni. Próbáltam már a magas ismétléses edzést is, de akkor még nagyobb izomlázam szokott lenni. Szerinted mit kéne tennem, mi volna jó kompromisszum?
Likas
Válasz
Szia! A lábedzést tedd szombatra. Használj c vitamin előtte és utána, valamit legyen utáa minimum fél óra laza aerob edzés. Használj rendszeresen beta-alanint. Ha izomlázas a lábad, jegeld le napi 3-4x 20 percre. A glutamint kerüld!
2013-11-17 20:53:30
Bunny

Prémium kategóriás kondigép

Kérdés
Sziasztok! Egyszerű kérdésem lenne, pontosabban véleményetekre lennék kíváncsi. Szerintetek kondigépek közül melyik a prémium kategória. Márka érdekelne. Köszönöm
gyomosz
Válasz
Otthon kondigépről beszélsz? Mert azokról fogalmam sincs. Kérdezd a shop.builder ügyfélszolgálatot: http://shop.builder.hu/helpdesk.htm4
2013-11-17 17:43:43
Bunny

Szakadás

Kérdés
Szia! Tarts hülyének, de kezdek kicsit paranoiás lenni mostanság. Egészen konkrétan, így 6-7 éve edzés után mostanában attól félek, hogy összeszedek egy izomszakadást. Ezért szeretném a tanácsodat kérni, szerinted hogy lehet ezt a legkönnyebben elkerülni? A szabályos edzésen, a kontrollált negatívon, a rendes bemelegítésen és nyújtáson kívül van még valami amit tenni lehet azért, hogy ne szerezzünk izomszakadást? Ne eddzünk bukásig? Magas ismétlésszámú edzésnél kisebb az esély a szakadásra? Köszönöm a válaszod előre is!
ebalage
Válasz
Szia! Őszintén szólva inkább okosnak tartalak. Teljesen jogos a félelem. Nem mintha orrba-szájba leszakadnának az emberen az izmok, de láttunk már ezt-azt.

Egy jó hírem van: naturálban sokkal-sokkal kisebb az esély, hogy egy izom leszakad. Ennek oka az, hogy a szteoridokkal felépített izom nem  érett, szar minőségű. A hirtelen felszedett tömeg olyan is. Koxsszal mindig vannak gyenge rostok.

Az okos edzésen kívül sokat nem tehetsz. Nyilvánvaló, hogy a gyakorlat végzése során szokatlant érzel, uram bocsá' szúrást, akkor azonnal abba kell hagyni a sorozatot.

A magas ismétlésszám kisebb esély, általában nagy súlynál szakadnak el, de nem mindig, így nem kizáró.
2013-11-17 17:41:40
Bunny

Edzésterv

Kérdés
Üdv. Milyen edzéstervet javasolsz? Otthon szeretnék edzeni, van egy Hammer gépem, csigás, kézisúlyzók nagyobb súlyzó franciarúd és ferdepad hasizomhoz.Két hónapja edzek heti 3 al lkalommal, egyik nap mell-hát-has a következőn kar-váll-has. Lábra nem edzek, mert focizok heti 2x. 173 cm és 74 kg vagyok, nincs túlsúlyom. A felsőtestemre szeretnék erősíteni, mert elég satnya. Olvasgattam az oldalon található edzésterveket, de érdekel mit javasolsz, köszönöm.
jozsef_331be8
Válasz
A szabályzatot olvasgasd, faszkalap.
2013-11-17 13:36:44
Bunny

Tömegnövelés

Kérdés
Hello Bunny. Azt szeretném kérdezni hogy ha a Jumbo-t tejben keverem fel az jobb mintha vízben keverném? vagy teljesen mindegy? Válaszod előre is köszönöm.
ays
Válasz
Kecskeszarban keverd el.
2013-11-17 11:08:12
Bunny

Ketogén Diéta

Kérdés
Szia Bunny!Már 10 hete diétázom, ebből 2 hét szénhidrátos volt, 8 hét ketogén.Szerencsére minden nap olvasom a rovatodat, emiatt a cozy kérdésére adott válaszod teljesen összezavart.Eddig A-B-A rendszerben edzettem, hetente 3-szor, hétfőn szerdán és pénteken, heti 7X55 perc aerob is megvolt,vasárnap töltöttem vissza a CH-t, 120 kilóra 840-grammot.Ezek szerint ezt elcsesztem.Tudnál nekem tanácsot adni, hogy így hogyan eddzem meg az izmaimat?Sajnos a könyvedben sincs ez a probléma ennyire kivesézve.Csináljak A-B napot hétfőn és kedden,majd szombaton teljes testedzést?Mennyi sorozatot és ismétlést végezzek a teljes test edzése során?Köszönöm, hogy elolvastad a kérdésem.
tibor_fdbd6b
Válasz
Szia!
Kapisgálod: hétfő-kedd AB nap, viszonylag nehéz edzés, normál ismétléssel. (Ha neked a normál magas, akkor azzal.) Szokásos sorozatszám.
Szombat reggel teljes test, mindenre egy, max 2 gyakorlat ha bírod (szerintem nem), szénhidrátürítés jelleggel, 50 ismétléssel, 3 sorozat.

Azért nem írok erről, mert ez nem kőbe vésett utasítás. Van aki nem így csinálja, van aki edz végig, tudok olyan versenyzőt, aki vissza se töltött soha (nem is tudta) de szerintem ez a biztonságos, naturál megoldás. 

Szerintem ez egy kurva jó módszer.  De még egyszer mondom, azért nem írtam a könyvbe, mert már meghaladja a könyv kereteit, igazából személyesen tudnám eldönteni, hogy valakinek alkalmas-e vagy sem. És nem mindenki bírja. Én pl. könnyedén. De persze kreatívkodni nem tudok vele.Kíváncsi vagyok, a Támadás2 vágása alatt hány tonna dzsuvát kell megennem, hogy a hétköznapi szart ki tudjam verni a fejemből és oda tudjak koncentrálni.
2013-11-17 09:51:36
Bunny

Pénzdijjazás

Kérdés
Heló csak annyit szeretnék tudni hogy Magyarországon hány forintot nyerhet egyedül egy testépítő versenyző ? A profiknak van e ebből bármilyen pénze ? És ha igen akkor az hány forint ?
leier_59cdc6
Válasz
Höhö, ez vicces volt!
2013-11-17 09:40:38
Bunny

A jövőm

Kérdés
Szia Bunny! Kérlek szánj rá a problmémáimra egy kis időt, nagyon fontos lenne. 17 éves vagyok, vidéki, kollégista, végzős a középiskolában, emellett testépítek. Nem tudom, hogy mit kezdjek magammal érettségi után, mivel a szüleim, hát mondjuk ki, gyökerek. A maguk módján támogatnak, de a minden kettejük közti feszültség rajtam csattan. Tehát a családi helyzet szar, pénz nincs. Anyám támogat a testépítésben: Ő ad nekem havonta x összeget, ami futja a napi fél kiló csirkémet, vitaminokat, rizst, zabot, vitaminokat, egyéb kiegészítőket és kb. ki is ürült a kassza. A fater meg: Hát fiam, a tejcsiben sok a kalcium, attól nő az izom. Egyél cukrot is, kell az agynak. A végzettségüknek nem megfelelő helyen dolgoznak, meg is értem, az élet tette őket ilyenné. Most jössz a képbe Te. Rengeteg erőt merítek az írásaidból, neked köszönhetem, hogy olyan lettem, amilyen. Elsősorban arra szeretnélek kérni, hogy segíts választani, illetve ha van valami más ötleted (ebben bízok), fejtsd ki, mert ideje döntenem. A lehetőségeim: - A fater mindig is a levegőbe beszélt, ezért nem merném megkockáztatni az ő variációját, de leírom: Gyere fel Pestre, sok a lehetőség, be tudlak szervezni egy irodaházba recepciósnak, és amit ott keresel pénzt, mehet a tandíjra. - Anyám: Valami személyi edző tanfolyamot végezz el, aztán meglátjuk. Ez valamivel jobb, mivel mindenképp a sporttal és az egészséggel akarok foglalkozni, egész életemben. Ezt már tisztáztam magammal. - Az én agymenésem jön: külföld, csicskamunka (gyár, raktár), mivel jól tudok angolul, így végre független lehetnék, és eltakarodhatnék innen. Te mit tennél? Tudom, értelmes gyerek nem egy vadidegentől kérdez az interneten, hanem szalad a szüleihez, én mégis jobbnak láttam, ha hozzád fordulok. A legjobbakat! Üdv, Imi (ui. Sok ismerősöm ismeri a nick nevemet, ezért nem szeretném, ha megjelenne)
crusher95
Válasz
Szia!

Szerencsére nem annyira bonyolult a problémád kívülről nézve. 
Azt először is leszögezném, hogy ha muter támogat a testépítésben az nagyon nagy szó. Nagyon sokaknak nem adatik ez meg. Végülis amit leírsz, az bőven elég.  

Erőt igazából csak abban tudok adni, hogy megmutatom, hogy küzdeni kell és nem szabad feladni. Az én életemben ugyanis ugyanazok a problémák megvannak, mint a tietekben, legfeljebb máshogy. Rengeteg szaron mentem keresztül, de most is nagyon sok problémám van, aminek zöme ma már ezzel a mai mocsok világgal és mindenki hozzállásával kapcsolatos.

A három választásodból a személyi edző tanfolyamot élből elvetném, nettó baromság. Ma már minden gyökér személyi edző tanfolyamra megy, mintha valami személyi edző hiány lenne  a munkaerőpiacon. De nincs. Tele ven minden terem személyi edzőkkel, akiknek a nagy része a koxból élt, legalábbis addig, amíg lehetett. A személyi edzéshez nem tanfolyam kell, hanem ügyfél, azt meg nem ad a tanfolyam.

Te ott tévedsz, hogy a sporttal és az egészséggel akarsz foglalkozni. Ez nagyjából irreális elvárás. Nézz körül ebben az országban: szerinted meg lehet élni sportból? Tényleg olyan vonzó, hogy augusztusban mindenki elmegy nyaralni, te meg ott maradsz egy vas nélkül? Tényleg olyan jó, amikor basznak eljönni, és le se mondják? Tényleg olyan jó, amikor a büdös pofájukat szagolod? Mert ez is benne van ám a személyi edzésben. Meg az, hogy karrier nuku, 60 évesen is edzősködni akarsz? Ne vicceljünk már. El kéne beszélgetned egy-két edzővel a problémáiról.

Fater nem mond hülységet. Budapestre kell költözni, én is ezt tettem, már éhenhaltam volna vidéken, így is volt pár meredek évem. Ha tud neked melót, az elképesztő előny. Tény, hogy lakni is kell valahol, de ez az egyetlen út.

A legjobb megoldás lelépni külföldre. Ha értelmes helyre mész, tök mindegy, mit csinálsz. Ausztráliában egy gyéri melós is megél, semmi gondja, meló után hazamegy és reggelig elfelejti az egészet. Más kérdés, hogy 17 évesen ez nem fog menni.

Én a helyedben feljönnék Pestre, elkezdenék dolgozni, és közben építeném az utat egy normálisabb országba. Én ezt tettem 22 évesen, miután már bejártam stoppal európát.

Nyilván ha mindenki ezt követi, senki sem marad itthon. Nagyjából aki tudott, már el is ment. Ha minden értelmes ember elmegy, mi fogunk rábaszni. De akkor is ez a véleményem.
2013-11-16 20:32:15
Bunny

robogó vásárlás

Kérdés
Szia Bunny! Elég sok embernek segítettél már robogó, és motor kiválasztásában, szeretném most én is kikérni a véleményedet. Munkahelyem nincs közel az otthonomtól, tömegközlekedésre bérletet nem akarok venni, mert nincs már diákigazolványom, és amúgy is buszozás után még egy kiadós séta vár rám mire beérek. Tavasszal akartam csak venni, de végiggondoltam, jól beöltözve a legolcsóbb és leggyorsabb verzió lenne. Győri vagyok, úgyhogy csak a környéken kerestem robogókat, annyira még nem mélyültem el benne, sosem volt még robogóm csak autóm. http://www.hasznaltauto.hu/motor/aprilia/aprilia_sr_r-7151546 Állapotban és árban is elfogadhatónak tűnik szerintem, de teljesen laikus vagyok ilyen téren. Kérdésem az lenne, tudom élőben kéne látni, megérné e ezt egyáltalán megnézni? Illetve érdemes e télen robogózni? Üdv Dani
kdani
Válasz
Szia!

A képen nagyon szépnek néz ki, de ha megnézed, a kipufogó már retek.

Az a bajom az ilyen szuperhipersport robogókkal, hogy nem szokták őket kímélni. Bár való igaz, egyiket sem, a robogót binárisan használják: fék vagy fullgáz.

Szerintem ez nagyon sok pénz egy robogóért. Ennyiből nagyon tutira mennék, vannak olyanok, akik azzal fogalkoznak, hogy totál felújított robogót adnak ennyiért. De az itt van, Pesten. Vagy akár újat is, igaz nem nagy márkát, de Motowellt vagy Keewayt meg lehet venni: nem vagyok meggyőződve, hogy egy garanciális cucc rossz biznisz lenne. Használtban Yamahát, MBK-t (ugyanaz) esetleg Kymcot néznék: az előbbieket 2005-től, az utóbbit 2010-től.

1-2 éves robogónál nem nagyon tudsz mellényúlni. 

Ha ez a hirdetésben egy egytulajos, élőben is szép robogó, beindítod, szépen megy, nem rángat, húz, nem csörög, akkor nincs ellenérvem.

De én ennyiért nem vennék. Mindenesetre remélem összejön vagy ez, vagy egy másik.

A lényegi kérdés: 7-8 fok van, és simán motorozok anélkül, hogy használnék aláöltözőt vagy beraknám a nadrágba a bélést. (Nálam úgy van, hogy az egyik nap XJR nap, a másik nap Drag Star nap. Tudom, kapjam be.)

Amíg nem csúszik az út és nem fagy, simán lehet robogózni, főleg rövid távra. De MINDIG öltözz be.
2013-11-16 18:36:08
Bunny

Ketogén edzés

Kérdés
Köszönöm a választ, külön kiemelve a gyorsaságodat! Így már azért jóval tisztább a kép, a shop.builder-es cikkből indultam ki, amit néhol kissé kuszának találtam. Így összeségében ha jól értelmezem, két nap alatt megeddzük a nagy izomcsoportokat, aztán következnek a tiszta (súlyzós edzés nélküli) ketogén napok. Gondolom, az nem nagy baj, ha egymás után három ilyen következik (Szándékosan nem a hét napjait írtam, ugyanis számomra a munkám jellegéből adódóan nincs hétvége, nyilván a szervezetnek teljesen mindegy hogy mi a hét adott napjának a neve). 2-3 nap után pedig a maradék kis izomcsoportokat eddzük meg. Egyébként a magas ismétlésszám maradhat? Az ominózus cikk kifejezetten tiltja, de mint tudjuk, nem feltétlen a te álláspontodat tükrözi.
cozy
Válasz
Nem tudom milyen cikkről beszélsz, de a szénhidrát töltés előtt teljes test edzés jön, ürítő jelleggel, magas ismétlésszámmal.

 Ja és nem vagyok gyors, a te kérdésed volt felül, szerencséd van, sokanknak soha nem válaszolok, mert nem érek oda.
2013-11-16 16:09:32
Bunny

Ketogén diéta és edzés

Kérdés
Szia Bunny! Egy ideje egy izomcsoportot edzek per nap, egy edzésnapot egy pihenőnap követ. Több ok miatt sem tudom szigorúan tartani a H-SZ-P-i edzést. Egy izomcsoport kimarad a héten, néha 2-3 edzésnap is, gyakran edzem hétvégén, de ezeket nem tartom akkora problémának. Az edzés közben általában BCAA és folyékony l-karnitin keverékét használom, illetve minden súlyzós edzés után 45 perc aerobot végzek. Kb. egy hónapja váltottam a magas ismétlésszámú edzésre. Az étrendnél tudom, hogy a klasszikus csirke-rizs-zöldség lenne a legmegfelelőbb, azonban ezt több ok miatt sem tudom szigorúan tartani. Többek között ezért is kezdtem bele egy hete a CKD diétába. Vasárnap még melledzés volt, edzés utáni turmixszal (60 g whey protein, 80 g ch, vitargo és Carb-F - 80-85 kg körül mozgok). Hétfőn kezdtem a diétát, melyet péntekig folytattam. Naponta 150-160 g fehérjét és ugyanennyi zsírt vittem be, főleg sajtok, hús formájában, naponta 3x. Az étkezések után egészítettem ki lenmagolajjal a zsírbevitelt. Az edzés változatlanul folyt, jelentős erőcsökkenést nem éreztem. A Ketophan alapján kedd reggelre megvolt a ketózis, majd folyamatosan sötétedett az indikátor, szóval eszerint jó úton haladtam. Kedd és csütörtök volt az edzésnap. Hétfőhöz képest kb. 1 kiló a mínusz, a tükör alapján főleg zsírból. A diétát a jövő héten tovább kívánom folytatni. Kérdéseim: 1. Rövid idő telt el, de nem vettem észre izombontást. Maradjak a bevált edzésmódszernél, vagy azt tartsam szem előtt, hogy ketózis alatt nem edzünk? 2. Számomra csütörtökön a hétre véget is ért az edzés. Ma délelőtt már ment a 100 g zabpehely és 50 g Carb-F a turmixba, + 300 g szőlő is megvolt. Hibát követek el a szombati és vasárnapi töltéssel? 3. Egyéb észrevételeidet köszönettel veszem. Sok sikert kívánok a továbbiakban, jó egészséget neked és családodnak. Üdv!
cozy
Válasz
Szia!

A ketogén diétában alapvető, hogy ketózisban nem edzünk, ha a komoly zsírvesztés a cél. Ha edzel, kiesel a ketózisból. Ezért hétfő és kedden kell edzeni, majd hétvégén töltés előtt. Aerob edzést végezhetsz végig. A töltés előtti edzés előtt már lehet szénhidrátot enni, hogy biztosan kiess a ketózisból, éshogy ez szénhidrát bevitel hatására, ne izomvesztés hatására történjen meg.
2013-11-16 13:59:30
Bunny

furcsa kérdés

Kérdés
Szeva Bunny! Hallottam olyat hogy valaki fájdalomcsillapítót használt hogy edzéskor kitolja az ingerküszöbét, vagyis ezáltal sokkal jobban túl tudja terhelni az izmot. Mi a véleményed erről? Én hülyén néztem amikor erről hallottam, de érdekel a véleményed, Te vagy a szakértő. Köszi a választ: Tomi
tomekk23
Válasz
Szia!

Ezt nem úgy kell gondolni, hogy bevesz valaki tévéreklámban látott vény nélküli szart, hanem úgy, hogy erős fájdalomcsillapítót használ illegálisan. Ez mezei doppingolás.
2013-11-16 13:48:31
Bunny

Nissan 100 NX

Kérdés
Szia Bunny! Egy régebbi BB.Tv-ben láttam, hogy volt egy 100 NX-ed. Mi a véleményed most erről a típusról? Érdemes manapság ilyet venni, ha az ember nem akar egy vagyont rákölteni?
istvan8989
Válasz
Szia! Manapság már nagyon nehéz ebből olyat találni, ami nem roncs. Csak csilivili állapotút szabad megvenni. Rozsdás kizárt, ellenőrizni kell a targatető tömítéseit és a motornak frankón, rángatásmentesen kell járnia. Akkor megveheted, a konstrukció nem rossz, gyakorlatilag egy Nissan Sunny. Csak ezzel élmény autózni, kiveszed a tetőt és marha jó.
2013-11-16 13:36:39
Bunny

Támadás 2

Kérdés
Szia Bunny! Meg tudnád írni hogy a Támadás 2-re mikor és hogyan tudok jegyet venni? A BBTV 100. adásról lecsúsztam, erről már nem szeretnék. Köszi szépen !
cutler88
Válasz
Szia! Időben ki fogjuk hirdetni, ezek a dolgok még szervezés alatt vannak, és nem én szervezem, fogalma sincs, nem is érdekel. Az én feladatom, hogy kész legyen a film.
2013-11-16 11:40:40
Bunny

Orvosi jellegű kérdés - has

Kérdés
Szia Bunny, jó pár évvel ezelőtt veseműtétem volt, a hasfalat is átvágták, a műtéti heg alatt a hasfalamon egy kitüremkedés van, edzésben nem zavar, sohasem fáj, inkább esztétikailag zavaró. Most hogy diétázok és pucolódik a hasam még jobban látszik. Valamelyik régebbi BBTV adásban szerepelt egy srác, aki nem sokkal a hasfalműtéte után volt, arról beszélt, hogy egy hálószerű anyaggal tartják meg a hasfalát, már pontosan nem emlékszek. Ezért szeretném megkérdezni Tőled, hogy tudod hol végeznek ilyen műtéteket? Szeretnék egy konzultációra elmenni. Nagyon köszönöm a választ. Szia.
szentpeti
Válasz
Szia!

Az a konkrét eset sérv volt. Ezt kellene tudni, hogy nálad sérvprobléma van-e, vagy csak biztosan valami esztétikai gond, mert nem mindegy. Nincs semmi kontaktom, de ha nem találsz hely orvost, megkérdezem Bodó Imit.
2013-11-16 10:21:00
Bunny

helyes táplálkozás

Kérdés
Üdv Bunny! A helyes táplálkozással kapcsolatosan arra lennék kíváncsi,hogy Te mennyire tartod egészségesnek hosszú távon azt,hogy gyakorlatilag alig kapni olyan élelmiszert,amiben nincs valamilyen mesterséges anyag? Gondolok itt a sok színezékre, ízfokozókra, tartósítószerre stb. Én speciel igyekszem nullára redukálni az ilyen dolgokat, és a tiszta étrend mellett nyilván a csirke-rizsben ilyenek nincsenek is, de például egy egyszerű teát alig találok, amiben nincs legalább valamilyen ízfokozó, vagy aroma. Szerinted hosszú távon érdemes ezeket minél inkább elkerülni, vagy kár túllihegni ezt a dolgot? Egyébként köszönet Neked nem csak a Sárga Kapszuláért és a napi szintű szórakoztatásért, de azért is, hogy rávilágítottál arra, hogy figyeljünk már egy kicsit oda olyan alap dolgokra, mint a helyesírás! Szóval köszönöm, rám is rám fért a dorgálás! Péter
deprotector
Válasz
Kár túllihegni ezt a dolgot.
2013-11-16 08:44:23
Bunny

Barátság Emberiség

Kérdés
Szia Bunny! Tudom, hogy nem lelkisegély szolgálat,de biztos te is voltál ilyen életszakaszban. Nagyon sokat tanulok,szakdolgozatot készítek, hogy idén mérnöké váljak, két helyen is dolgozom,emellett edzek és főzök. Ez megy lassan másfél éve.Ennek következtében , sajnos elveszítettem barátaimat. Kérdés No.1 :Megéri az a sok lemondás, hogy karrierem, pénzem legyen, normális fizikumom, hogy ilyen áldozatokat hozzak, péntek van és nem tudok senkivel elmenni egyet urambocsá sörözni (egy évben kétszer,háromszor), folyton csak hard work. Jelenleg Budapesten élek, itt nincs sok barátom , de vidéken még van egy pár, plusz a szüleim is vidéken laknak. Egyetemi éveim alatt elég pénzt és nyelvet halmoztam fel ahhoz, hogy kezdjek egy új életet Angliában. Kérdés No.2 : Te mit választanál? Pénz, karrier , magasabb életszínvonal vagy ezek nem számítanak és inkább a családias vidéket választanád? Budapestet kezdem megutálni, a sok kretén és a barátok hiánya miatt. Mondjuk szerintem az is baj, hogy túl magasak az igényeim az emberek iránt lehet inkább vennem kéne egy kutyát. Üdv.
eszgabi1
Válasz
Szia!

Rosszul tudod, ez gyakran lelkisegély szolgálat. 

1, Megéri a sok lemondás, főleg, hogy még ha nem is tudod, de valójában értéktelen dolgokról mondasz le.  Ha nincs lemondás, nincs munka, akkor majd ott fogsz állni öregkorodban és köpködöd a kormányt, mint a sok birka. A munka MINDIG megéri.

A barátságot felejtsd el. Nincs barátság. Az nem barátság, hogy van kivel sörözni pénteken. A "barátok" mindig a pénzt fogják választani veled szemben, még akkor is, ha neked károd származik belőle. Egy életet nem lehet úgy élni, hogy az van prioritásban, hogy a barátaidnak legyen kivel sörözni.

Mondjuk Anglia a világ egyik legundorítóbb országa, de te tudod. Mindesnetre jobb menni akár oda is, mint maradni.

2.  Egyértelmű, hogy a karriert válaszd. Ráérsz utána is nyugodt életet élni. Fordítva viszont nem fog menni.

Egy dologban biztos lehetsz: túl magasak az igényeid az emberek iránt. Nekem is ez a bajom.
2013-11-16 08:38:32
Bunny

agymenés

Kérdés
Helló! Nyugodtan mond meg a srácnak, hogy azért nem rakod fel a y..tubera mert ott egy életképes ember egy picsa alkalmazással letiltja az összes reklámot, nem vesznek semmit és nem lesz 600.000pénz bbtv forgatásra. Amúgy király lett az 100. adás csak kár, hogy kitörölhetjük a 720p-vel mert a képernyő harmadát eltakarják a vegyé bádiport mer kő tipúsú reklámok, amit ráadásul a reklámblokkolók sem fognak meg (még). Nembaj be van már készítve a méretre vágott fekete papír. Nem basztatásból írtam, értem én a marketing lényegét és szükségességét, de ez túlságosan is agresszív módja a reklámnak. További szép napot!
salientram
Válasz
Nem, nem azért. Azért nem rakunk a jutubra BB.Tv-t, mert: 1. nem vagyunk balfaszok, akiknek sajtóként nincs videoszervere. Nekünk van. 2. a jutub tele van szeméttel és józsika más anyagaiból összebaszott motivációs videója mellé nem fogjuk kirakni. 3. nem fogjuk elvinni innen oda az olvasóinkat. Nekünk az a lényeg, hogy olvasók jöjjenek hozzánk. 4. nem azoknak szól, akik nem képesek idejönni. 5. nem tudjuk kontrollálni a reklámot, és nem szeretnénk köcsögöket reklámozni az anyagainkkal. 6. a jutubon 5 másodpercig néznek mindent, tehát olyan nagyon értelmes tartalmat nem érdemes kirakni. Pont elég oda egy preroll reklám, azoknak az esetleges új nézőknek, akik még nem ismernek minket. 7. konkrét jutub stratégiánk van: azért rakunk ki bizonyos dolgokat, hogy megtaláljon a google, hiszen hogy nézne ki, ha mi, a piacvezetők hátul vagyunk a találatokban. Sokan nem tudják, hogy ma már nem elég jó tartalmat gyártani (nem is gyért senki egyébként), hanem optimalizálni kell a keresőkre, különben a sok szar között nem találják meg. 8. a saját videós reklámcsíkunk valóban szar. A BB.TV 100 erősen a moziban volt az igazi. De azért nem törölhetek ki a 720p-vel, mert a többi adás olyan szinten ocsmány fullscreenben, hogy annál mindenképp jobb. A 720p egyébként most már megmarad.
2013-11-16 07:53:22
Bunny

Milyen sót

Kérdés
Helló Bunny!Te milyen sót használsz?Elképesztő , hogy mindenhol azt a szar sót kapni ami tömve van mérgekell , szar dolgokkal....
dani_ec4920
Válasz
Tengeri sót. Mondjuk hogy te milyen mérget álmodtál a sóba, azt nem tudom.
2013-11-15 19:51:52
Bunny

Van Damme stunt

Kérdés
Szia! Nem tudom mennyire csíped a palit, de még mindig helyén vannak a tökei. :D Ha lesz egy perced, ezt a videót érdemes megnézni (3:40-től érdekes igazán): http://www.youtube.com/watch?v=zn1F-lzoP08 Üdv
Ktm640
Válasz
Lásd twitter hírrovat! Rádióban lesz róla szó.
2013-11-15 13:20:52
Bunny

szauna gőzkabin használat

Kérdés
Hello! Az lenne a kérdésem, hogy edzés után ajánlott e a szauna vagy gőzkabin használata? Ha igen akkor inkább súlyzós, aerob vagy kardio edzés után? Vagy egyáltalán nem jó edzés után ilyen helyek használata? Előre is köszönöm a választ. Üdv: Gábor
bordasg
Válasz
Szia! Nem ajánlom egyáltalán, ilyenkor a turmix a fontos.
2013-11-15 13:19:55
Bunny

Scitec PROTEIN

Kérdés
Szia Bunny! :) Mindig a Scitec Nutrition-nál vásárolok táplálékkiegészítőket, egyrészt azért,mert minőségileg kiválóak, másrészt pedig nagyon szép a dobozuk. A mostani Muscle Army termékekből az összeset megvásároltam, mert nagyon szép a kinézete. Tök jól mutat otthon a polcon. :D
robert_aa5a5b
Válasz
Szia! Mivel a Scitec az általam is ajánlott márka, örülök, hogy nem vagy egészen ép! :DDD
2013-11-15 13:18:04
Bunny

Fehérje

Kérdés
Hello! Sajnos elég gyenge a hasam-gyomrom és emiatt érdeklődnék, hogy melyik fehérje készítmény lenne kíméletesebb ez ügyben? A Scitec Anabolic Whey, vagy a Scietec Isolate whey? Elenyésző tojás-allergiám is van, de mégis ha a kettő közül kéne választani, melyik a jobb döntés ez ügyben? Köszönöm!
tamas_82be13
Válasz
Szia! Egyértelműen az izolátum. Próbáld ki azt is, hogy lenmagpelyhet keversz a turmixba, ami rost, ezért segíti az emésztést.
2013-11-15 08:47:13
Bunny

alacsony vernyomas pulzus

Kérdés
Sok okos embert kérdeztem már, de elég szórtan kaptam meg a válaszokat. - Hátha sikerült már valakinek segitened hasonló problémával, vagy van valami ötleted. 23 éves koromra krónikusan alacsony vérnyomásom van. átlagban 105-115/45-55... Szóval a diasztolé elég agasztó, kardiológián semmi okosat nem mondtak, azt mondták evvel együtt kellene élnem, mert tán a szivemmel nincs gond, azon kivül hogy a nyugalmi pulzusom olyan 45-47... Sportsziv, szivnagyobbodás (Tán ez még normális határokon belül). Evvel nincs is gond, meg felálással sincs gond, nem szédülök, de reggel ha felkelek, mindegy mikor, délutánig olyan vagyok mint a mosott szar. - lehet egy kicsit a bioritmusom is átált, hogy estefelé vagyok inkább aktivabb - igaz ekkor is dolgozom. De a reggeleim szenvedések, alig birok reggeli, ebéd után ébren maradni. Kávé nem használ, iszok sok folyadékot (tisztitott vizet), sósabban kajálok(vagyis csak nem spórolok vele), Ca-Mg (ez is hatással van ugye a vérnyomásra), Q10 ből most napi 25-50mg között használok, gondolkoztam hogy megemelem az adagot, mennyit javasolnál maximum? 100-150-200mg? Egy próbát lehet megérne. kicsit több kardiót is beiktatok mostmar, mondjuk heti 3at, a 2-3 súlyzós edzés mellé. Tán van egy gyógyszer, ami segitene, amit németországban lehet kapni, de a fene akar olyasmit szedni, hátha van valami természtesebb megoldás - ötleted, ötletetek. köszönöm a választ.
pakosh
Válasz
Szia!

Egy kérdésem van. Mikor edzel? Mindenképpen meg kéne oldani a reggeli aerob edzést, ezt ilyenkor alap.
2013-11-15 08:46:10
Bunny

Tömegnövelés

Kérdés
Szia. A kérdésem az lenne, hogy van egy 14 éves unokaöcsém, aki focista (fociakadémiára jár, szóval állandóan edzések vannak) és szeretne hívni 5-7 kilót. Most kezdett el gyúrni edzések után. Mivel 180 centi és olyan 60 kiló körül van, mindenképpen szeretne hízni egy pár kilót izom fomában. A helyzetét hátráltatja az állandó kardio munka. Olvasgattam én ezek után, hogy milyen arányban (fehérje/szénhidrát) érdemes tartalmaznia a különböző termékeknek, de én ne vagyok eléggé kompetens, hogy megítéljem ezt. Szeretném, hogy ha javasolnál egy tömegnövelőt (vagy valamilyen táplálék kiegészítőt), ami szerinted megfelelő lenne. Üdvözlettel:
laszlo_2468e6
Válasz
Szia! Ez viszonylag egyszerű: zöld Jumbo napközben egyszer, edzés után és használjon Multi Pro pakot. Ezen felül normálisan kell táplálkozni.

Ja, fociedzés után még súlyzós edzeni nem okos dolog. A "gyúrást" meg hagyjuk meg a parasztoknak.
2013-11-15 08:43:15
Bunny

Ízületi panasz

Kérdés
Hali. Ismét nem kertelek, de muszáj megkérdeznem. Rohadtul fáj a vállam az összes dőlésszögű váll és fekvenyomástól. Szedem (nyilván nem egyszerre) mindkét márka neves porcerősítőjét, valamint picsasúlyokat használok, de nem lesz jobb, ugyanaz a Gyulladt, jkattogó, szúró érzés. A nyakból nyomás tette tönkre, még 5-6 évvel ezelőtt, amikor a köcsögök azt sulykolták hogy ez kihagyhatatlan...Szarosgyerekként faltam minden mondatuk, meg nem néztem, olvastam utána a dolgoknak.Műtét vagy hagyjam a fenébe, nyomjam a porcerősítőket és elégedjek meg a tompább fájdalommal?
Wundi
Válasz
Szia!

Alap, hogy ez a kibaszott geci rendszer AZONNAL eltünteti a választ, ha véletlenül nem másolom ki vágólapra elküldés előtt.

Úgyhogy írhatom újra.

A teendőd az, hogy azonnal abbahagyod a fekve és nyak mögött nyomást. Én egyébként azt sulykolom  anyak mögött nyomásról, hogy kihagyható, ha nem akarod tönkretenni  a vállad, magyarul tilos.

Nagyon nem mondanék ilyet, hogy műtét, azt kell lehetőleg elkerülni.

A mell és válledzést ne hagyd abba, mert befagy a vállad. Kis súly/magas ismétlés a javaslatom, mozgató jelleggel, mással ne törődj. Ezen felül gyógytorna kell. 

Keresd meg Karest: sport.manualterapia@gmail.com

2013-11-15 08:32:00
Bunny

fogyatékos vagy

Kérdés
esküszöm neked ha tudnám hol laksz a maradék fogadat is kipüfölném. kibaszott kemény vagy te netfighter. Kurva anyádat aki a temetőbe rohad már egy pár éve. Majd viszek már rá egy marék lószart te köcsög
istvan151
Válasz
Bodybuilder Gym, Budapest XIII., Marina sétány 1, kisköcsög. 

Akkor is ilyen bátor voltál, amikor a regisztrációnál hamis címet adtál meg?

Anyám él egyébként.
2013-11-15 08:27:08
Bunny

Jumbo Professional

Kérdés
Szia Bunny! Már 4-5 éve edzek, de most már komolyan odafigyelek a kajára becsülettel. Alapban 115kg és 178cm vagyok. jelenleg tömegelek és egy ideje kortyolgatom a Jumbo Professional-t. Azt vettem észre, hogy folyton hugyozok és megy le a fejem is. A kérdésem az lenne, hogy szerinted ettől a készítménytől lehet e? Azaz hogy, van e vízhajtó hatása, mert én nem látom feltűntetve. Amúgy ez legyen a legnagyobb bajom, mert különben az izomépítés halad csak mégis érdekelne. Nem muszáj válaszolnod. Látom vannak értelmes kérdések szépen! Akkor csak minden jót és fogyatékosoktól meg az elmerobbantaktól mentsen meg az isten! Köszönöm! Üdv: Peti
peti9016
Válasz
Szia!

Vízhajtó hatása semminek nincs, csak a vízhajtóknak. A fokozott hugyozás a magas vízbevitel, a pörgő anyagcsere mellékterméke és kívánatos dolog.
2013-11-15 08:24:48
Bunny

Edzés utáni levertség

Kérdés
Szia Bunny! Először is köszi a munkádat, rengeteget tanultam tőled. Másfél éve edzem, az alapozás megvolt és pár hónapja váltottam intenzív edzésre. Saját magamnak meglepő módon javul a teljesítményem csak van egy kellemetlen mellékhatás, amit szeretnék valahogy csökkenteni. Edzés után egy, másfél órával olyan levertség jön rám, hogy alig tudok mozogni, ez néha még enyhe hányingerrel is párosul. Ez nagyjából fél óráig tart, aztán rendbe jövök. A kaját kiszámoltam, azzal szerintem nincs gond, edzés után iszom fehérjét és Full Force Carb-F keveréket. Van valami táplálékkiegészítő ami segíthet, vagy esetleg több szénhidrát edzés után? Előre is köszi.
gyuri23
Válasz
Szia! Ilyen dologgal még nem találkoztam, csak olyannal, hogy edzés után fárad be az ember. Nálad is ez van, csak lehet addigra fokozódik a helyzet véglegesre. Egy példa: gyakran szombaton reggel edzünk Zsolti barátommal. Utána a szokásos program elmenni a teszkóba, piacra csirkéért, ilyesmi, és egy idő után, ami lehet másfél óra simán, erősen anyázok, mert már alig bírok menni a fáradtságtól. Simán lehet, hogy ugyanarról beszélünk. Próbáld ki, hogy Vitargora váltasz. Az edzés utáni étkezéssel együtt meg kell lennie 1g ch-nak testsúlykilogramonként. Ezen felül pihenj edzés után.
2013-11-15 08:22:43
Bunny

fehérje minőség

Kérdés
Szia Bunny! Nemrég az egyik olvasónak említettél jó minőségű fehérjéket. Én is törekszem ilyeneket fogyasztani, most azonban anyagi okok miatt egy olcsóbbat, a BioTech Protein Power nevű termékét használom. A kérdésem az, hogy ez mennyire tér el minőségben a többitől, illetve miben nyilvánul meg a különbség? Válaszod előre köszönöm, és további jó munkát!
tamas_3e325a
Válasz
Nemrég írtam be, gyökér, itt is "említettem valamit" az egyik homályökörnek. A szabályzatot meg anyádnak írtam egyébként, nehogy elolvasd véletlenül, mert a végén még nem maradsz hülye.

Nem jómunkátkívánni kell, hanem elolvasni a kurva szabályzatot, ez a feltétel, hogy kérdezhess (és kipipáltad, gyökér!), nem beleszarni az egészbe.

Holnap az összes köcsögöt kitiltom, addig hadd röhögjetek.
2013-11-14 23:10:12
Bunny

guggolás

Kérdés
Üdv! Múlt hónapban írtam neked levelet, a guggolás erősítésével kapcsolatban, most arra szeretnék reagálni.Nagy valószínűséggel (alapul véve a Fred Hatfield által meg fogalmazott elvet Akinek magas a tűrőképessége vagyis ellenállóbb az nehezebben fog fejlődni, mint akinek alacsony.) az állóképesség és a segéd izmok erősítése lesz a cél. Az elv szerint én a gyorsan fejlődők közé tartoznék a tűrőképességet nézve ezt próbára is tettem. Viszont itt közbe szól az állóképesség ugyan is anno mikor 86kg voltam akkor a testsúlyom felébe 105 ismétlést sikerült meg csinálnom szabályos guggolással. Ezt kb 3-4 év után 100kg-san nem igen tudnám kivitelezni. Persze nagyban befolyásolja a teljesítményt ha egy edzőtárs ordít a hátam mögött meg persze az is mennyire vagyok ott agyban.Mivel próbáltam már lábtolón 50 ismétléssel dolgozni, rá kellett, hogy jöjjek az agyam hamarabb feladja mint az izmom és a szufla is elfogy. Szóval amit előző levélben válaszként írtál, a magas ismétléses edzést be iktatni feltétlen bele fogom kalibrálni a lábedzéseimbe gondolván itt egy 12-10; 6-8; 4-6 és 20+-os ismétlésekkel dolgozva havi bontásban. Ez persze igaz lesz mind a segéd izmok edzésénél mind pedig a guggolás fejlesztésénél.Ugyan ezen elven fogom majd a felhúzást és a fekvenyomást is erősíteni.Mivel igazából nem készülök versenyre, ezt a programot a Weider féle ciklikus edzésre alapozom. Kezdve nyár végétől az erő alapú edzéseket (köztük a fentit-is) majd 3-4 hónap múlva jön egy Kiss Jenő féle úgy mond testépítős edzés amivel kamatoztatva a megszerzett erőt, kontrollált mozgással tudom a gyakorlatokat végre hajtani és az edzéseimbe plusz gyakorlatokat be téve, hogy minden oldalról megtudjam dolgoztatni a cél izmot.Ja és amit szoktak írni kaja rendben :D (de tényleg). Kitartást és sok sikert a munkásságodhoz!
koda91
Válasz
Köszi! Egyébként a titok az, hogy sose eddzünk a komfortzónánkban, ez pedig úgy kivitelezhető, ha az edzésmódszert váltogatjuk. És nem az edzéstervet, ahogy a sok marha hiszi. Ez alatt az ismétlésszámot, mennyiséget, gyakoriságot és tempót is értem.
2013-11-14 22:44:40
Bunny

scitec universal

Kérdés
Neviccelj, az universal 77 óta gyártja az étrendkiegészítőket, miszüksége lett volna rá, hogy a scitec forgalmazza?
maddman007
Válasz
Mondjuk az, hogy Magyarországon nem volt disztribútora, baromarcú?

De lehet én vagyok a hülye, szólnom kéne a Pappas autónak, hogy nem kell ide Mercedes importőr, mi szükség van rá? :DDDD

Az eszem megáll, hogy mennyi okosköcsög van. Szerintem ma is csak dőltök a röhögéstől.
2013-11-14 21:59:59
Bunny

Scitec Teszt

Kérdés
Szia Bunny! A következő lenne a kérdésem: Tudsz-e arról valamit, hogy a közeljövőben lesz -e vagy tervben van-e Scitec Teszt? Előre is köszönöm a válaszodat! Nagyon tetszett a 100. BBTV. Gratulálok hozzá!
linkoln91
Válasz
http://www.scitec.hu/contact.php
2013-11-14 18:31:42
Bunny

...

Kérdés
(...) csak szeretnék naprakész lenni a hazai választék megítélését illetően.
Pneumonia
Válasz
Számomra vállalhatatlan a cég filozófiája, így különváltak útjaink. Nekem nem ér annyit a pénz, hogy részt vegyek baromságok terjesztésében.
2013-11-14 18:08:45
Bunny

Zab vs. Rizs

Kérdés
Szia Bunny! Véleményedre lennék kíváncsi a következőben: Biztos én vagyok a finnyás, de egyszerűen nem bírom leerőltetni a napi 4x 100g rizst, az első még lemegy jóízűen, de a 2.-tól már hányingerig kell ennem, ami azért nem a legjobb. Arra gondoltam, hogy kiváltanék legalább 2 étkezésből rizst zabbal. Természetesen a csirkét megenném ugyanúgy hozzá. Vélemény? :)
magister
Válasz
Egyél meg napi zacskó rizst négyfelé osztva. Ez marha kevés, de nem baj, meg fogod szeretni. Ja és a titok: jó rizst kell venni.
2013-11-14 18:06:54
Bunny

istvan151 idióta barom

Kérdés
seggfej tegnap igen más volt a nevem idióta barom már meg az a bajod hogy beírtam te aztán szép egy fogyatékos vagy Jóska gyerel istvan151 Ez most teljesen olyan mintha azt írta volna istván151,hogy az ő neve idióta barom volt még egy nappal ezelőtt. :D Sajnos még sokan nem fogták fel,hogy azzal semmit nem érnek el ha visszatámadnak,és elkezdenek gyalázni téged. De sebaj feldobják a napomat mindig mikor olvasom a kommentjeiket. Amúgy mit jelent az,hogy Jóska gyere?
laci1976
Válasz
Szórakoztató fogyatékosból sosem elég. Persze a gyökerek zömét már kibaszdosom. Az összes h-zó makogó parasztot, az összes írásképtelen fogyatékost, mindenkit, aki irritáló faszsággal jön, a "jó-e az edzéstervem" szinten, és mindenkit, aki beleírja a tápkiegjének az általam nem preferált márkáját,mert nehéz a felfogás, hogy nincs ingyenreklám és nem foglalkozom más gyártók temrékeivel, ami nem Scitec, Full Force vagy Builder.

20%-AL KEVESEBB FOGYATÉKOS! AZ EV JOBBAN TELJESÍT!
2013-11-14 15:00:05
Bunny

Név változás

Kérdés
seggfej tegnap igen más volt a nevem idióta barom már meg az a bajod hogy beírtam te aztán szép egy fogyatékos vagy Jóska gyerel
istvan151
Válasz
Az a felhasználás feltétele, féreg, hogy nem hamis adatokat adsz meg. De az előbb még azt hazudtad, hogy nem írtad át. Micsoda egy jellemszar vagy.

Írj még valamit, hadd röhögjünk!
2013-11-14 14:16:09
Bunny

amúgy meg

Kérdés
az első levelemet nem kaptad meg nagy arcú úgyhogy valószínűleg tényleg ellophatta valami te agybajnok
istvan151
Válasz
MINDENT megkapok fogyatékos köcsög, csak nem érek a lista aljára, mert nincs időm. Ezt írtam le a szabályzatba, hogy nem kell követelőzni egy féregnek sem, mert idő, mire odaérek. Magyaráztasd el anyáddal, nyomorék. Meg a pontot és a vesszőt is.

Félelmetes hogy a dolgok nem csak úgy vannak, ahogy te a szánamas életedben képzeled, mi?

Persze az is lehet, hogy láttam a fogyatékos kérdésedet, köcsög, csak kibasztam. Mindenesetre igen szórakoztató, amikor egy buta állat erőlködik.
2013-11-14 14:14:25
Bunny

kedves szavadira válasz

Kérdés
1. köcsög vagy te 2. elmehetsz te a búsba azt gondoltam végre találtam egy embert aki tud segíteni a problémámon 3. elolvastam a szájba baszott szabályzatodat. 4. te is egy olyan nagyképű fasz vagy mint minden testépítő 5. kurvára nem akartok segíteni az olyan embereken aki most kezd testépítéssel foglalkozni 6. tiltsál ki a picsába te nyomorék 7. a nevem pedig István de mivel nem tudom megváltoztatni mert nem tudom hol kell és amúgy se érdekel így nem foglalkoztam vele 8. kiváncsi leszek ezt a levelemet megkapod e te nagyképű fasz
istvan151
Válasz
Ez nem levél fogyatékos köcsög, és megkapom. Mit gondolsz, ellopja a kismanó? A nevedet átírtad gerincbajnok, most: tegnap még más volt ott, azt hiszed nem látom, nagyonhülye?

És igen, NEM akarunk fogyatékosokkal foglalkozni, ez nem a gyógypedagógia. Egyébként az élet úgy működik, hogy vannak unatkozó emberek, akik az alap dolgokba is beleszaró seggfejek problémáján akarnak segíteni unalmukban, ingyen.

NEM olvastad el a szabályzatot, vagy ha mégis, akkor menj vissza a kisegítő iskolába, mert komoly gond van a szövegértelmezéssel.

A testépítők egyébként nem nagyképűek, hanem önimádók. De én nem vagyok testépítő, nem véletlenül.

Azért örülök, hogy vagy annyira sötét, mint amilyennek látszol, mert így ismét mindenki láthatja, miért feleseges ilyen férgekkel foglalkozni.
2013-11-14 11:38:13
Bunny

...

Kérdés
...
peter_e889f0
Válasz
KARES: A bbtv 100 bemutatóján úgy emlékszem két olvasóval is megbeszéltem valami konkrét időpontot, ugyanakkorra mindkettőtökkel de nem találom a naptáramban, valahogy sikerült elhagynom. Ha látjátok ezt az üzenetet akkor küldjetek egy mélt ide, pontosítás végett:
sport.manualterapiakukacgmailpontcom
2013-11-13 23:55:21
Kares

Motoros ruházat

Kérdés
Szia Bunny! Úgy alakult, hogy idén télen motorral fogok bejárni a melóhelyre. Sajnos csak bőrkabátom van, szeretnék most venni valami meleg cordura textil kabátot. Tudsz ajánlani valami jó ár/érték arányút olyan 50 ezer forintig bezárólag? Köszönöm! Tamás
kotama
Válasz
Szia! 50 ezerért még nadrágot is kapsz. Nézz körül itt: darazsgarazs.hu, superzone.hu, bazismotor.hu.

Én is motoroztam ma vagy 60 km-t, nincs hideg, 7-8 fok volt. Ma XJR nap van!
2013-11-13 20:41:49
Bunny

magas vérnyomás

Kérdés
Üdv Bunny! Két hete voltam alkalmassági vizsgálaton és magas vérnyomást mértek (150/80 körül), adtak is naplót, hogy mérjem otthon egy hétig. Már előfordult, hogy ilyenkor magasat mértek, és akkor is utána mértem, akkor rendben volt. Most valóban állandóan magas 150-140 között mozog. Dokihoz elmentem és kérdezés nélkül írt gyógyszert amit egyszer be is vettem, de rosszúl is lettem tőle. 22 éves vagyok és soha nem volt ilyen problémám, pár hónapja rengeteg a stressz és a sportot is hanyagoltam, az étkezésem katasztrófa, vitaminbevitelem közel a nullához, gyakran a folyadékbevitelre sem figyeltem. Ezek nagyban hozzájárulnak és ezért nem is akarom a gyógyszert szedni, az orvosomról annyit, hogy soha nem vizsgált meg, ez pedig komoly dolog és nem bízok benne..Szeretném kikérni a véleményed az egészről és, hogy szerinted a konditermes edzés futással kiegészítve mennyire lenne hatásos, vagy főleg a kardiót részesítsem előnybe? A válaszodat előre is köszönöm!
emanuel_21a210
Válasz
Szia! Állj vissza rendes kajára, edzésre és rendbe jön minden.
2013-11-13 18:13:12
Bunny

rajongók

Kérdés
Üdv Bunny! Több audioblogban is hallottam, hogy gyakran használod a rajongó szót. Lehet, hogy csak én, de a rajongókat az ostoba, gondolkodni képtelen, a sztárokat vakon követő idiótákkal azonosítom. Tanácsot hirtelen nehezen tudnék adni, hogy miképpen is lehetne nevezni a veletek szimpatizálókat a rajongó helyett. Zenészeknél egyszerű, hallgató. De nálatok egy fokkal nehezebb ügy.
sarosi_c9d1ee
Válasz
Szia! Érdekes hipotetikus kérdés ez. Én nem kevertem a mi rajongóinkat semmiféle ostoba gyökerekkel, tehát nem asszociálok ilyesmire, de a szó maga azért nem tetszik, mert nem tartom ennyire nagyra magam. Tényleg kéne egy jobb szó.
2013-11-13 18:12:13
Bunny

Edzésterv

Kérdés
Szia Bunny megkaptad a tegnapi levelemet?
istvan151
Válasz
Nem éppen levelezőpartnerek vagyunk. Azért KELL elolvasni a szabályzatot, hogy a halom sültgyökér is felfogja, hogyan működik a rovat. Természetesen az olyan köcsögöket, akik kipipálták, hogy elolvasták, de leszarták, aztán itt követelőznek, főleg mert akkora seggek, hogy fel sem fogják, hogy mások is kérdeznek, az értelmi színvonaluknak megfelelően kezelem. Végül is veled nincs sok gond: 1. Fogalmad sincs idióta, hogy lehet, hogy még oda se értem a kérdésedhez. 2. Élből minden edzésterves szar irritál. 3. Hamis nevet megadó köcsög vagy. 4. Nem olvastad el, amit kötelezően el kellett volna, ergo beleszarsz a munkámba, csak oldjam meg a nyomorult problémádat. Az a szerencse, hogy ilyen parasztokból nincs sok, csak 6-8 millió, köszönhetően a kiváló mai társadalomnak meg a tévének. Remélem gyorsan elolvasod, mert amikor mindjárt kitiltalak a picsába, az összes beírásod törlődik, többé nem fog látszani ez az üzenet sem.
2013-11-13 10:29:28
Bunny

Fehérjebevitel

Kérdés
Hali Nem kertelek. Egy 110 kg-os több, mint 2 méteres állat vagyok, aki marha lassan fejlődik. Egyetlenegy kérdésem lenne: Elég-e nekem a napi 2g/testsúly kg fehérbevitel, vagy nyugodtan burkolhatok minimum 2x annyit a fejlődésem érdekében?
Wundi
Válasz
Szia! Ez egy jó kérdés. Azt mondom,egy darabig lehet nagyon magas fehérjebevitelen lenni, de hosszú távon nem egészséges. A szénhidráttal és a zsírral érdemes manipulálni.
2013-11-13 07:28:36
Bunny

Fogyókúra

Kérdés
Szia Bunny! Egy 19 éves srác vagyok 170cm és 107kg és szeretném megkérdezni tőled, hogy milyen edzés tervel és milyen étrendel tudnék lefogyni, az interneten sok féle hülyeséget találtam 90napos diéta stb ezért szeretném a segítségedet kérni. pl napi szinten hány óra edzés kell és milyen edzés?+milyen étrend lenne a legjobb. Üdv:Krisztián
krisztian_967aa5
Válasz
Fogyatékos beleszaró edzés kell, napi 6 óra.
2013-11-12 23:58:26
Bunny

Béla

Kérdés
Az lenne a kérdésem,hogy Béla?
robert_1d76ca
Válasz
Ez vicces kérdés, én meg tök viccesen nyomok is egy kitiltást.
2013-11-12 18:13:02

Fehérje

Kérdés
Kedves Bunny, Lassan fél éve edzem, kardió edzéssel és szintre hozással kezdtem májusban -18kg után átértem a súlyzós edzés-re, azonban tudom biztosan ez is megkérdőjelezhető hogy nem teljesen helyesen csináltam, sajnos az egyetem mellett, idő és pénz hiányában csak őszinteségi szinten tudok diétázni...Azzal a kérdéssel fordulok hozzád, hogy 92kg 184 cm vagy körülbelül szeretném ezt a súlyt tartani, megpróbálom rendszeresíteni a diétámat és a kérdés az lenne melyik fehérjét ajánlod nekem ? Bármi más tanácsot is szívesen veszek! Köszönöm
Kuglerus
Válasz
Szia! Semmi specifikus igény nincs a fehérje kiválasztásában. Jó minőségű fehérje kell: Scitec 100% whey protein. Használhatod a Full Force Whey proteint, vagy akár a BodyBuilder Basic Whey-t is, de ennek szénhidrát tartalmát már figyelembe kell venni.
2013-11-12 12:04:55
Bunny

Könyök ízület

Kérdés
Szia Bunny! Régebben váltottunk pár szót e-mailben blogolással kapcsolatosan,de sajnos idő,ihlet és sok más dolog miatt nem sikerült azóta sem értelmes bejegyzéseket kreálnom, ez tényleg egy nehéz műfaj... Az elmúlt időszakban teljes testes edzéseket végeztem alapgyakorlatokkal, nagy súlyokkal és alacsony ismétlésszámmal(aféle erőnövelés gyanánt),de úgy gondoltam,hogy itt az ideje váltani,a nagy súlyokat kicsire az alacsony ismétlészámot pedig magasra cseréltem és osztott edzészerv szerint edzek tovább. A legnagyobb problémám a fekvenyomással van,de tárogatásnál is elő szokott jönni. Amíg nagy súlyokat használtam és nem mentem 5 ismétlésnél feljebb egyáltalán nem éreztem fájdalmat a könyök ízületemben,de mióta 15-25 ismétlés között vagyok egyszerűen 10 ismétlés után elkezd égni a könyököm és muszáj letennem a súlyt. A szabályosságra és a megfelelő súly kiválasztására mindig ügyelek,de ezt sehogy se tudom kiküszöbölni. Lehet,hogy nekem pont nem való a magas ismétlésszámú edzés vagy egyszerűen hozzászoktam az alacsonyabb ismétlészámhoz és kell egy kis idő az átálláshoz? Előre is köszi a választ! Üdv,Viktor
benormal
Válasz
Szia! Ha nem szúró fájdalom hanem izom-égés jellegű, akkor nincs gond. Gyenge a könyököd, meg fog erősödni.
2013-11-11 23:12:17
Bunny

Regeneráció

Kérdés
Szia Bunny! Tanácsot szeretnék kérni tőled,mégpedig abban hogy elkezdtem egy küzdősportot a súlyzós edzések mellett. Vitamincsomag,fehérje,edzés utáni vitargo megvan,ez alap. Viszont gondoltam egy regenerációt segítő és egy állóképesség növelő-segítő készítményre. Az előbbire glutamint tolok,az utóbbira pedig edzések előtt Powerd és egy kis Liquid carnitin megy. Tudsz ajánlani valami hasznosabb és általad is szeretett kiegészítőt vagy ez így rendben van? Válaszod előre is köszi! Isten lett a 100.!!! Peti
elpé88
Válasz
Szia! Szerintem nem kell variálni, jó választás!
2013-11-11 22:45:33
Bunny

Mopsz

Kérdés
Ilyen az ideális esküvő neked :D http://9gag.com/gag/ay5eGRq
eszgabi1
Válasz
Szerencsére nem nősülök, de ne is mondd, az asszony talált a tenyésztőnél egy eladó tigriscsíkos mopszot és szerinte meg kéne vennünk a csőrnek.
2013-11-11 22:13:10
Bunny

Voros Zoli

Kérdés
Neem, dehogy. Pont azért mondtam, hogy a vörös hajú lányokat szeretem. Vörös Zoli pedig nem vörös hajú, csak a neve vörös. :D Dee vörös haj nélkül is példaképnek tartom. :)
robert_aa5a5b
Válasz
Akkor jó, mert már kezdtem aggódni.
2013-11-10 21:46:48
Bunny

Full Force Protein Meal

Kérdés
Üdv Bunny! Rendben levő tömegelő étrend mellett, mennyire rossz döntés ha 1-2 hónapig gazdasági okokból az edzés utáni turmix nem az eddigi Full Force Whey Protein lenne, hanem a Protein Meal? Reggel éhgyomorra edzek, az első étkezés a turmix edzés után. Köszönöm a választ.
beeep
Válasz
Szia! Semmi gond ezzel, belefér ideiglenesen.
2013-11-10 21:08:19
Bunny

Mókás dolgok ezek

Kérdés
Maga sem olvas Byront Micsoda gazember vagy, látod. Lehet, hogy nem olvasol Byront, de nem is mész oda irodalmi fórumokra hülyeségeket írogatni vagy ökörségeket kérdezni az Irodalmár Válaszol rovatba :DD Amúgy csak kitartás, a munkásságotok remek, teljes egészében Ti inspiráltatok arra, hogy azon az úton indítsam el az életem, amin. Szóval köszönöm.
Pneumonia
Válasz
Ja, hát ismét egy röhejes egy nyomorék, akinek az sikerélménye az életben, hogy ide írogatja a szánalmát, és azt hiszi, ezzel elér valamit. Ahelyett, hogy azt csinálná amihez ért: mondjuk pucsítva várja a négereket.

A kitartással nincs gond, köszönöm lelkesítő szavaidat!
2013-11-10 21:07:17
Bunny

Szombat 5 óra

Kérdés
Szia Bunny! Tegnap, azaz szombaton 5 órakor valószínű felmerült benned egy kérdés, miután kinéztél a Body Builder GYM-ből, hogy ki az a 3 hülye aki az ajtón lévő matricát és a termet fényképezi, kívülről :) No, ezek mi voltunk, épp Budapesten jártunk Pécsről és nem hagyhattuk ki, hogy tiszteletünket tegyük ha már ott járunk. Sajnos csak akkor tudtunk odaérni, így az edzést már nem kivitelezhettük, de viszont nagy meglepődésünkre zárás után 3 órával láttunk téged és ha minden igaz a kedves családod is :) A matrica fényképezés mivolta pedig abban lapul, hogy a tilos papucsban edzeni dolog kegyetlenül megtetszett :D Gondoltam leírom, mert bentről ahogy kifele néztél, látszott az arcodon, hogy épp mit gondolsz, még a hangodon hallottam is a fejemben: ki ez a 3 idióta itt kint zárás után, tuti arra várnak, hogy kimenjek és basztassanak... Nyugi nem erről volt szó :) További sok sikert a teremhez! Tisztelettel 3 Body Builder rajongó.
magister
Válasz
Szia! Hidd el, egészen szerencsés vagy, mert ma például láthattál volna egy szál alsógatyában festőhengerrel a kezembe is, ami mindenképpen nagyon rossz látvány.

Nem, egyébként nem voltak ilyen gondoltaim azt láttam, hogy molyol kint valaki, de el voltam foglalva mással, szereltünk ezt-azt.

Remélem legközelebb nyitáskor jöttök!
2013-11-10 21:03:47
Bunny

Soul day

Kérdés
Szia Bunny! Félek a dorgálástól, de megkérdezem: tömegelési periódusban (szigorúan csak tömegeléskor, diéta mellett tudom mi a szabály) mennyit számít ha 4-5 hetente megesik egy Soul Day, amikor többnyire azt eszem (akkor is 2 étkezés alkalmával) amihez kedvem támad? Ezeken kívül mindig szigorúan tartom az étrendet (annyira szigorúan mintha diéta lenne), de van hogy nagyon stresszessé válik a helyzet és nem bírom tovább (a Sárga Kapszula előtt nagyon nagy kajás voltam, azóta lement 35kg) Tudom hogy nem egy étkezéstől növünk vagy nem növünk, csak kíváncsivá tett mégis mennyire tesz be a szervezetnek egy-egy ilyen sokk...
Protorp
Válasz
Szia! Semmi gáz nincs ezzel.
2013-11-10 20:57:47
Bunny

segítség

Kérdés
Szia Bunny! Ne haragudj,de nem tudom,hogy elküldte ez a reteg gép az üzenetem(mert sokszor baszakodik a netem)vagy pedig nem akarod megválaszolni?! Tehát írtam pár napja,hogy édesanyám Gamma Gt értéke 200 fölött van,és ez a normál érték négyszerese majdnem ,nem fogyaszt alkoholt egyáltalán,mégis magas,szerinted jó választás lenne a Scitectől a Liver Support+a Mega Daily One szedése? Vagy te mit javasolnál? Válaszodat Előre is köszönöm!
Clan
Válasz
Szia! Át kéne nézni az étrendet, és ezt a két termék mindenképp jó választás. Egyébként no para.
2013-11-10 08:10:53
Bunny

Edzőcipő

Kérdés
Szia! krluos edzőcipős kérdéséhez: Rendeltünk már többen is a sportsdirectről, nem ajánlom. Cipőt mindenképp próbálja fel, ne neten rendelje. Furcsa a méretezés is, plusz ami akciós, az általában gagyi náluk. Nem mindegy, hogy edzés alatt milyen cipőben van, pl. guggolásnál. Inkább szánjon rá némi plusz időt és lóvét, de egy jól megválasztott edzőcipő évekig kitart; ráadásul ami a legfontosabb: egy hibásan megválasztott cipő megnöveli a sérülésveszélyt is. Bence
vadnyul
Válasz
Kösz az infót. Mondjuk ilyen cipőt pont lehet kapni itthon is, úgyhogy a felpróbálás nem gond. A cipőkérdés nem akkora para egyébként, elég balfasznak kell lenni, hogy valaki rossz cipőt válasszon.
2013-11-08 21:32:47
Bunny

maraton mellett kondi

Kérdés
Szia Bunny! Azzal kapcsolatban fordulok hozzád, hogy elhatároztam, hogy jövő októberben lefutom a Budapest Maratont. Emellett viszont nem szeretném abbahagyni a testépítést. Ez alapján az edzésterv alapján gondoltam felkészülni, és ha tudom tartani magam, akkor már a márciusi Balaton Maratont is elvégezhetem. http://www.futas.net/cikkek/edzestervek/maratoni-edzesterv.php Viszont nem tudom, hogy egy ilyen edzésterv mellett mennyire fér bele a testépítés. Nem terhelem túl a szervezetem, ha egyszerre a kettőt csinálom? Itt vannak kiírva pihenőnapok, azokon gondolom ténylegesen pihenni kéne a regenerálódást segítve, viszont a futó napokon nem tudom mennyi férhet bele. Vagy talán a pihenőnapokon elég, ha a lábaim pihentetem, és nyugodtan edzhetek pl.: mellre, hátra, karra, ilyesmi? Semmiképp sem szeretnék leállni, de azt sem akarom, hogy sérüléseim legyenek vagy izmot veszítsek a túl nagy megterhelés folytán. Volna valami bölcsességed arra, hogyan lehet összeegyeztetni a maratonra felkészülést a testépítéssel a legoptimálisabban?
ferenc_800a3e
Válasz
Szia!

Szerintem ez nagyon komoly és nagyon jó cél. Természetesen tudomásul kell venned, hogy a súlyzós edzés emellett a felkészülés mellett csak kiegészítő szerepet tölt be, azaz ne most akarj rekordokat döntögetni a súllyal vagy marha jó formában lenni. A súlyzós edzést tedd a futóedzés pihenőnapjára. Ez futóedzlés szempontjéból pihenőnap lesz, a többö meg súlyzós szempontból. Teljes pihenőre nem lesz lehetőséged egy darabig, pontosan a -3 hétig. Azt javasolnám, hogy 3 héttel leőtte TELJESEN hagyd abba a súlyzós edzést. A lábedzést nem kell addig elhagynod.
2013-11-08 18:24:59
Bunny

Edzőcipő

Kérdés
Szia Bunny! Nem kívánom rabolni az idődet, ezért rövid leszek. Ezzel a cipővel kapcsolatban szeretnélek kérdezni: http://images.sportsdirect.com/images/products/14000003_l.jpg Véleményed szerint megfelel testépítő edzéshez, vagy indokoltabb ennél egy picit még magasabb szárút vásárolnom? Válaszod köszönöm előre is! Üdvözlettel:
krulos
Válasz
Szia! Teljesen jó!
2013-11-08 00:42:38
Bunny

Köszönöm szépen

Kérdés
Nagyon szépen köszönöm a választ. Legyen további szép napod. Krisztina
krisztina_86604a
Válasz
Nagyon szívesen!
2013-11-07 12:23:33
Bunny

Inzulinrezisztánciával tömegnövelés

Kérdés
Szia Bunny! Kérdésem a feleségemmel kapcsolatos. Szegénykém küzd az inzulinrezisztenciával és (én szerintem) ebből adódóan PCOS szindrómában is szenved. Nos az az érdekes, hogy ilyenkor általában nőknél az erős túlsúly szokott lenni a tünet, de nála épp fordítva. 28 éves 165 cm 41 kg. Nála ez fiatalkora óta tart, és egyszerűen képtelen hízni. Volt már endokrinológusnál meg mindenféle csodadokiknál ,de humbuk diétákon, illetve erős hormon kezeléseken kívül nem nagyon mondtak semmit. Nekem meggyőződésem, hogy egy jól belőtt étrenddel és napi rendszeres sportolással ebből (PCOS) ki lehet gyógyulni mindenféle gyógyszer nélkül. Az eddigi étrendje nála sajnos ott vérzik el, hogy nem igazán húsevő, inkább a tésztákat stb. szereti. Amiben biztos vagyok, hogy a gyors ch-t nem szabadna ennie, ellenben krómot kéne fogyasztania. A kérdésem ,hogy mit tanácsolnál étrend, illetve kiegészítők terén, amivel tudná testsúlyát is növelni. (Heti 3 edzés nála rendben van egyébként. ) Mindez azért is fontos lenne mert előbb-utóbb gyereket szeretnék és az PCOS-sel nem könnyű feladat. Válaszodat megköszönöm. Egyéként gratulálok a 100. BB TV-hez! Csak így tovább! Richie
richie_ba8e45
Válasz
Szia! Őszintén szólva enyhén szólva nem szakterületem a nőgyógyászat, ezért nem nagyon tudom megerősíteni az elméletedet, de lehetséges, hogy igazad van. Nagyon ritka eset, hogy valaki inzulinrezisztenciával nem hízik el. Elképzelhető, hogy szerepet játszik ebben nála a férfi nemi hormon túlsúlya, legalábbis arányokban. Biztos vagyok benne, hogy igazad van abban, hogy a jó étrend és a rendszeres edzés pozitív változást hoz. Ami nálatok most a kulcs, az a megfelelő fehérjebevitel lenne, ami nincs meg. Minimum 6 étkezés kéne, nem tésztával, mg ilyen szarokkal, hanem fehérjeforrásra alapozva. Muszáj húst ennie, de ami nagyon sokat segít, a tejsavó protein. Mindenképpen súlyzós edzést javasolnék. ÉS rövid kardiót. Muszáj az izmait stimulálni,m hogy tápanyagot vegyenek fel. Írhatnál esetleg arról, hogy edz-e egyáltalán. A gratulációt köszönöm.
2013-11-07 12:18:21
Bunny

Comb edzése

Kérdés
Szia Bunny! Olvasva a kérdéseket és válaszokat, félve áltam neki megírni ezt a levelet, mert tartok attól, h engem is elküldesz melegebb éghajlatra, vagy éppenséggel hülyének nézel. :D De aztán úgy gondoltam, h csak lesz szerencsém.... :D A rövid történet annyi, h én januárban ismerkedtem meg a fitness és bodybuiler világával (amit tudom, h két különböző dolog) és azóta a rabja is vagyok, heti 5-6 alkalommal járok edzeni is, hétfőn mell, kedd hát, szerda pihi, cüt. váll, péntek bicepsz, tricepsz, szombat pihi, vasárnap láb. Plusz heti 4 alkalommal csinálok fél óra közepes intenzitású kardiót, és persze mellette az elengedhetetlen diéta, amit be is tartok kis lelkesen. Eddig nagyon jól is haladtam, kényes terület, mint általában a nők többségének a comb, és én is ebbe a körbe tartozok. A combom külső és belső része nem akar alakulni, legalábbis nem úgy, ahogy azt én szeretném, pedig nem csalom el a lábnapot és a guggolásokat sem. V.mi egyéb titok, vagy csak csináljam tovább, amit csinálok és adjak még több időt magamnak? Köszönettel: Krisztina
krisztina_86604a
Válasz
Szerinted elolvasok egy olyan fost, ahol a paraszt nem bírja kiírni a "hogy" szót?
2013-11-07 12:10:54
Bunny

Kiszállítás

Kérdés
Kedves Bunny! Ha rendelek az oldalról valamilyen terméket, azt te személyesen fogod nekem kihozni házhoz? Mert ha nem, akkor minek rendeljek pont tőletek, ha még csak nem is te szállítod ki?
Akos_8e6e9f
Válasz
Én hozom ki személyesen, ez már csak természetes. Csak nem tudom, melyik fogyatékosokat gondozó intézetben laksz. Úgyhogy biztos ami biztos, ne rendelj tőlünk semmiképp.
2013-11-07 07:35:23
Bunny

köszönet

Kérdés
Ez nagyon fontos, amit a gyerekkel kapcsolatban írsz. Még ezt leírom, ha már unod, akkor maximum nem válaszolsz. Én viszonylag normális iskolákba jártam, de meg van az oka annak, hogy ma miért nem tartom nagyon egyik osztálytársammal sem a kapcsolatot. Kivétel 1-2. Én emlékszem mikor általánosba jártam, meg középsikolába, folyton azt láttam, hogy az a menő, akinek drága a ruhája, és úgymond a lányoknak is ez tetszik stb. Szóval röviden: Azt láttam, hogy, aki gerinctelen, felszínes, az a jó. Így gyerekfejjel. De engem otthon mondhatni normálisan neveltek, és én éreztem legbelül, hogy ez szar. Ez így nem jó. És persze próbáltam én is menő lenni, és kompenzálni, de sosem voltam az, és akármikor elértem valamit, csak kiröhögtek, meg támadtak, mert ugye ez felszínesség. De nem érdekelt, mert már akkor volt egy célom, ami akkor senkinek nem volt. Körülbelül 8 éves korom óta tudom mi szeretnék lenni. És most már nagyon közel vagyok hozzá, hogy elérjem, és újabb célok jöjjenek. Visszatekintve hatalmas gyökér voltam, de mindig éreztem, hogy az vagyok, és nagyon zavart, hogy ez a normális. Most viszont mondhatni én nevetek a végén, és az, hogy akkor nem álltam be a sorba, most nagyon jól jön. Szerintem, ha a gyereket sikerül úgy nevelni, hogy ne is akarjon beállni a sorba a sok gyökér mellé, akkor az nagy siker, és effelé kell törekedni. Nagyon durván nehéz lehet ez, de, ha ezt sikerül elérni, lehet a gyereknek kicsit zavaros lesz az iskolás éve, de tudni fogja, hogy jó úton jár. Az tuti, hogy, aki ma normális gyereket tud nevelni, az előtt le a kalappal. Én elgondolkodnék a magántanulói státuszon, csak szerencsétlen gyerek szociálisan lesz nulla.
alexandrovich_b
Válasz
Az a baj, hogy a munkámban, meg mindenhol azt várnák el, hogy álljunk be a sorba, csináljunk fost. De nem fogunk.

Az iskolára még nem is merek gondolni, van elég bajom addig is.

Egyébként tavasszal volt a 25 (?) éves osztálytalálkozóm. És akik eljöttek, (a többség) MIND normális ember lett. Nagyon meglepődtem. Talán a korosztály, talán hogy vidék, nem tudom. Egyik se nyomogatta a kibaszott ájfónját beszélgetés közben, és egyáltalán nem csak erről beszélek.

Na, meghalt az egyik csincsilla, még ez hiányzott a mai napra.
2013-11-06 23:11:59
Bunny

köszönet

Kérdés
Ebben igazad van, hogy lehet ez a testépítés. Akkor valóban nem azt képviselitek. De igazából számomra mindegy. Mivel nem vagyok testépítő, számomra az edzés inkább a mentális fejlődést jelenti, és itt is inkább arról van szó. De itt is, ahol edzek, ez egy kis pinceterem, ami alapvetően jó hangulatú, de nagyon kevés normális ember jár, és talán 1-2 ember csinálja rendesen a gyakorlatokat. És igazából az elején segítettem, de már leszarom. Ha valaki arra nem képes, hogy mielőtt csinál valamit, megnézze, hogyan kell, akkor vessen magára. Körülbelül egy órát kellene rászánni, hogy utánanézzen az összes alapgyakorlatnak. Mindig utáltam azt mondani, hogy szar világban élünk, mert állítom, hogy a világ az nem szar, csak sok a mocsok benne. Viszont lassan azt veszem észre, ha mindenkit ignorálok, aki hülye, senki nem marad a végén. Már már alig van 1-2 ember, akiben megbízok. Nekem is kellene egy mopsz, de csak ismerősnek van, koliba nem lehet, Moszkvában meg lakást bérelni esélytelen egyelőre. Ha minden igaz december végétől otthon leszek egy hónapot, ideje bemenni a BBGYM-be, kíváncsi vagyok.
alexandrovich_b
Válasz
A világ nem szar. Az emberek azok. Szerinted mit érez az akinek ez a faszbúk profilképe? És az ilyenek közé regisztrál a sok birka  a ganédombra.

Gerinctelen férgek között élünk. És akkor szar ebbe belegondolni, amikor gyereked lesz. Nem mondom, hogy minden megváltozik, én nem spirázom ezt túl, de egy dolog biztos: lesz valaki, akit kurvára féltesz. 

Sokszor arra gondolok, hogy mekkora állat vagyok, hogy gyereket csináltam ebbe a gané társadalomba. Legszívesebben elvonulnék egy tanyára, hogy ne kelljen ezt a szart látnia, de mi lenne így vele? Nevelgessen csirkét? És ha én öreg leszek és meghalok, üljön ott egyedül? Nem tudom hogyan fogom felkészíteni arra, ami vár rá. Erre a sok féregre. De nagyon féltem. A múltkor a homokozóban elkezdte a fejét ütni egy kis geci lapáttal. Ha én vagyok ott, felrúgom, mint egy pinanyaló kutyát. A Csőr meg csak tapogatta a búráját, sírt és nem értette, mi van.

Már a játszóházban látszik, milyenek az emberek. Nem gondolnád, de már a két éves gyerek is olyan, mint  a szülei. A legtöbb nemhogy önző kis geci, hanem egyenesen gonosz. Simán fellökik a kisebbet, elveszik a labdáját, nem engedik be a kisházba. Ezt látják a gyökér szüleiktől. Hiába nem értik még, éreznek mindent. Nagyon nem szívesen tanítom meg a gyerekemet, hogy ne legyen barátságos, mert most még az: nagyon kedves és mindenkire vigyorog. Nem akarom, hogy ilyen arrogáns tetű legyen, mint ezek.

Ez emberek ilyenek. Önző, gusztustalan szar a legtöbb. Nincs már barátság, tisztesség, becsület. Mások nem számítanak, csak ÉNÉNÉN.  Sőt, s szarba belefetrengenek két forintért.

Mármint a droidoknak. Mert mindenkinek megadatik a lehetőség, hogy felettük álljon.

Hidd el, ehhez képest, hogy ki mit balfaszkodik a teremben, semmiség. Az főleg a hozzáállás tükre. Ugyanaz, amit itt látsz, hogy meg van írva a könyv a büdösparasztnak, de baszik elolvasni, inkább baszd el te az idődet a nyomorára.

Az ignorálás az egyetlen módszer. Kevesen maradnak így, ebbe bele kell törődni. De ez van. Nálam egyetlen húzása van mindenkinek: amikor kiderül, hogy köcsög, megy a levesbe.
2013-11-06 22:44:59
Bunny

Tricepsz-vall fajdalom

Kérdés
Hello! Sajnos kis problemaval kuszkodom edzeseim soran. 23 eves vagyok, kb 7 eve kezdtem el eloszor a testepitest (masfel evig heti 5 alkalommal), viszont egy hosszab szunetet kellet tartanom egyetemi eveim alatt anyagi okokbol. Most ujra nekifutottam a dolognak, viszont amikor tricepsz vagy vall gyakorlatokat vegzem a bal karomban erzek egy szuro fajdalmat, minnel erosebb sulyokkal annal intenzivebb a fajdalom. Baleset nem remlik, hogy tortent volna velem regebben. Hogyan tudnek ezen javitani? A mostani programom heti 4 napos edzes (vall-hat | mell | szunet | bicepsz-tricepsz-alkar | lab ). Gondoltam arra beepitek meg egy kulon napot tricepsz-vall, hogy erosodjon. Ez segitene ?
istvan_736941
Válasz
Szia!

Nem tudom, hogyan tudnál ezen javítani. A szúr fájdalmon nem lehet több edzéssel javítani, nem is tudom, ilyen baromság hogy jut eszedbe. Keresd fel Karest: sport.manualterapia-kukac-gmail.com
2013-11-06 22:27:52
Bunny

Étrend

Kérdés
Üdv!Vékony testalkatú vagyok (178cm62kg) ,tömeg növelek.Kérdésem: Mi a következménye,ha a napi Ch-mennyiségemet Zabon kívül még fehér kenyérből,zsemléből,búzadarából,banánból fedezem. (rizs és krumpliból nem tudok elég mennyiséget fogyasztani,illetve utána enni nem tudok)ja és nem vagyok hízékony
thepityu
Válasz
Szerintem fedezd sertéstakarmányból, a következménye az lesz, hogy szép leszel és okos, sőt, ha sokat eszel, megtanulod a nagybetűt meg a pontot.
2013-11-06 21:36:19
Bunny

okosan

Kérdés
Majd mesélek még személyesen, csak várnom kell még egy kis időt. De tartsd észben amiket írtál. Addig is keménykedj itt a blogodon.
norman_4c9e08
Válasz
Ez nem blog, gyökér. És nem én keménykedek, hanem te, szánalom. Mire kell várnod? Még nem engedtek ki a börtönből? Vagy még fegyencedzeni kell? Vagy anyádra? Vagy hogy le merd írni a neved, te szar, okosan?
2013-11-06 21:31:02
Bunny

testepites

Kérdés
Szia! 17 éves 76 kiló 184 cm vagyok. 4 hónapja kezdtem el az edzést, konditeremben, viszont most kevesebb időm van, így ha akad egy kis szabadidőm, szeretnék otthon is edzeni. Mit tudnál ajánlani? köszönöm
geza_06bef6
Válasz
Vegyél erőkeretet a Geritől 200 ezerért, meg 300 kiló súlyt.
2013-11-06 21:27:24
Bunny

Fehérje reakciója hő hatására

Kérdés
Szia! A kérdésem az lenne, ha főzök / sütök tojást, vagy például tejben zabpelyhet főzök (zabkása állagúra), ez csak a fehérje térbeli felépítését befolyásolja (azt hiszem ez a harmadlagos szerkezet), vagy az adott élelmiszer (tojás, tej, zabpehely) összetételére, fehérjeminőségére is hatással van? Ha igen, hogyan? Válaszod előre is köszönöm! :)
gabor_bcd09d
Válasz
Ez egy tipikus debil kérdés. Nem tudom megszámolni, hány agykombájn kérdezte meg. 

Marha bonyolult gondolkodási metódus szerint működnek ezek a dolgok. Csak el kéne gondolkodni. Hogy min?

Azon, hogy MINDENKI süti vagy főzi a tojást, mert nyersen nem lehet megenni.

Innentől nem kurvamindegy?
2013-11-06 20:39:39
Bunny

100 BBTv.

Kérdés
Tisztelt Bunny! Gratulálok a 100. BBTv. elkészültéhez, ismét remek volt. Kiemelném Kiss Jenő kérdezz-felelek standup szösszenetét, amit így tizedszerre nézve is frenetikus. További sok sikert, és kitartást. Üdv. Gábor
nagyspiller
Válasz
Köszi! Sokan írtok, nem tudok mindenkinek válaszolni. Még van ismerősöm, akinek e-mailben sem sikerült ezügyben
2013-11-06 18:25:22
Bunny

edzésterv

Kérdés
szia! az a problémám, hogy eddig egy nap egy ill. kettő izomcsoportot edzettem (hétfő:mell, szerda: hát, péntek:váll/láb). volt is bedurr és izomláz ezerrel, de mégis váltottam egész testes edzésre, mert észre sem vettem és 9 hónapja így edzettem, úgy gondoltam ideje váltani, és sok helyen olvastam is ezt. egész testes edzést választottam, kevesebb gyakorlattal, de mindhárom izomcsoportból. a gáz az, hogy így az 1-1 pihenőnapon nem tudom kipihenni magam, harmadnapra még mindig izomlázam van, úgy meg ugye nem sok értelme az edzésnek. mit tegyek? hagyjam a picsába és váltsak vissza 1 hónap után, vagy barátkozzak a gondolattal, hogy most 2-3 nap lesz a pihenő két edzés közt? köszi!
Alione
Válasz
Faszságot csináltál. Talán el kellett volna olvasni a Sárga Kapszulát.
2013-11-06 18:24:21
Bunny

Tápkieg. tendencia

Kérdés
Hello Bunny! Most volt időm kicsit átnézegetni a táplálékkiegészítők aktuális kínálatát és érdekes tendenciát figyeltem meg. Tudom, hogy már többször szó volt itt is az EU előírásairól és, hogy a Scitec elég komolyan ragaszkodik hozzájuk, kissé meglepett ez az újonnan jött letisztultság. Ha jól megnézi az ember a termékpalettákat, láthatja, hogy szinte teljesen visszatértünk a klasszikus felálláshoz, a klasszikus hatóanyagokhoz és a sallangoktól mentes ajánlókhoz. Persze mindennek vannak hátulütői is: szeretjük és hiányoljuk a sokszínűséget, a szépen csengő ígéreteket, az érthetetlen hatófaktorokat...Aztán újra átgondolva, tényleg hiányzik nekünk a nagy amerikaiság, vagy mégis csak jobb ez az EU-s változat? Más: szoktál szóni néhány szót az újdonságokról. Van itt két dolog, ha jól látom: E-Sterone (legendák és fújulások övezik), Night Recovery (kifejezetten érdekes és újszerű)
bl4ckf0xi
Válasz
Szia!

Abszolúte jól látod a kérdést, totális visszarendeződés kezdődött az alapok felé. Ami sajnos nagyrészt hülység. Régebben Amerikában nagyon sok humbug meg fos kiegészítő volt, prohormonok, ilyesmik, ezt kigyomlálta nagyjából a piac. Ami most van az azonban túlzás, lassan a C vitamin is be lesz tiltva. Pl. hogy mi értelme van annak, hogy nem lehetnek már kreatin variánsok, azt nem tudom.
2013-11-06 17:42:28
Bunny

sittes edzés

Kérdés
Bunny! Csak egy észrevétel, mert megint szuper okos voltál. Odabent lehet nem nyomnak szuper scitec termékeket ( amit a szponzorált versenyzők is eladnak mert szar, teszem hozzá), hanem úgy edzenek ahogy tudnak. Nem isznak gecit, megoldják hogy bejussanak a normálisabb szteroidok ha kell nekik. Akik bent vannak, nem mind ostobák bár a nagy rásze az, de csak egy olyan emberrel találkoznál onnan aki komoly, az úgy verne rád plusz 20-30 kg-ot bármibe hogy csak pislognál a vitargod-dal együtt. Szuperedző. Arról nem is beszélve hogy a legkisebb volt zárkatársam is úgy nyomna le mint a taknyot. Mielőtt elviszed magad gondolkozz, mert rácson kívülről mindig nagy a pofája az embernek. Egyszer nehogy szembeállj egy olyannal akikről itt a blogodban felelőtlenül osztod az észt. Pár éve már láttalak meghunyászkodni, úgyhogy okos legyél.
norman_4c9e08
Válasz
Szerintem a jó kurva anyádat láttad meghunyászkodni. Buzulás is volt a böriben? Mesélj még! És fegyencedzést csinálnak a superbörtöntöltelékek, barom?

Mesélhetnél még arról is, hány szponzorált versenyzőt ismersz, köcsög, aki "eladja a szuper scitec termékeket". Hadd világosodjunk meg, ha már te mindent tudsz és mindenkit ismersz.

Nem hiszitek el, egymás után ez a második "szellemi elit" gyökér, aki ezért beregisztrált, természetesen kamui adatokkal. Szar lehet ilyen nyomorult frusztrált kis fasznak lenni.
2013-11-06 17:30:17
Bunny

a sittes sztori

Kérdés
Szia! A sittes sztori tényleg igaz? :D ha igen, akkor nagyon ütős... mekkora sötétség lehet bent.
bello8806
Válasz
Elvileg igen, de egy emberen átment az info, mire hozzám ért. A sötétség legjobban ott van, amikor valaki börtöntöltelékeket akar utánozni.
2013-11-06 08:55:16
Bunny

Hogyan tovább

Kérdés
Szia. 16 éves vagyok, 175cm 62 kg. Másfél hónapja súlyzózok és fegyencedzést csinálok, másfél hónap alatt felszedtem 5kg-ot. Fekvőpadon szériákat csinálok 43 kg al csináltam eddig, de könnyű volt már, és 47 kg al csináltam 5 x 6 ott, 25kg al bicepszezni is szoktam állva. Azt szeretném kérdezni, hogy ez a növésemet rontja e vagy jól csinálom e, vagy hogyan csináljam?Köszönöm a választ. Szia
norbert_8fce67
Válasz
Elmesélek egy igaz történetet. Régen, amikor személyi edző voltam, járt hozzám egy elég jó fej, de alvilági figura. Na, neki kijött a haverja a sittről, le is jött egyszer a terembe. Ő mesélte, hogy amikor bement, odajöttek hozzá mindenféle cigányok, hogy "aggyá gecit", mert a sok bent gyúró észlény úgy gondolta, hogy ez egy jó fehérjeforrás. Így mindenkit maszturbálásra próbáltak rávenni, mert úgy gondolták, a "termék" jó fehérjeforrás. Végülis az.

Na így csinálj fegyencedzést, gyökér, meg a többi hozzád hasonló debil is, bár tény, hogy az önkiszolgáló módszer nálad praktikus lehet. Ja, és  akkor is hamis címet adj meg, kisköcsög, amikor előfizetsz a Recska Magazinra.

Köszönöm, hogy nem olvastad el a szabályzatot, de behazudtad, és van pofád rabolni az időmet.
2013-11-06 07:22:53
Bunny

térd sérülés

Kérdés
Kedves Bunny/Kares! Ma a bal lábam magam alá fordult, és elég komolyan bereccsent a térdem. Olyat éreztem mint 2 éve a jobb lábammal, melyet később porcleválással megműtöttek. Most is ha próbálom behajlítani néha sikerül, de általában beakad, és baromira feszül. Gyanítom, hogy megint porcleválásom lett. Voltam vele egy órája a sürgősségin, ott nem mondtak semmi konkrétat, hogy ez biztos porcleválás lesz vagy sem, csak hogy nem vizesedett be, így nem tud rá igazán semmit mondani, csak pihentessem 1-2 hetet, várjam meg mit reagál rá a szervezetem. A kérdésem az lenne, hogy van-e valami javaslato(d/tok), mit csináljak vele, esetleg arthroxon szedésével elérhetek valami javulást? Arthro guardot szedek majd egy hónapja, mert a vállam recseg, de az nem segített rajta, tehát valami erősebbre lenne amúgy is szükségem? Hálás lennék a mielőbbi válaszért! Előre is nagyon köszönöm a segítséget! Üdv, Laci
laszlo_4c6813
Válasz
Szia! Ez nem kifejezetten sürgősségire való probléma. Balesetire vagy ortopéd sebészhez kellene menned. Én nem várnak heteket.
2013-11-05 23:12:12
Kares

Izomgörcs

Kérdés
Szia Bunny! 3 éve járok edzeni,a testépítés mellett a focit is űzöm még hobbiszinten egy alacsonyabb osztályban! A testépítés előtt profi szinten csináltam, ám mára a testépítés az én sportom! Heti 4 kondis edzés mellé, heti egy foci edzés és egy meccs járul! A gondom az, hogy az utóbbi időben a vádlim először elkezd zsibbadni, majd pedig görcsölni kezd futás közben!Valaminek a hiányára utalhat a lábikragörcs? Magnéziumhiány? Válaszodat előre is köszönöm!
smagicboy
Válasz
Szia! CalMag napi 3 szem menjen.
2013-11-05 23:02:30
Kares

váll

Kérdés
Szia! Van egy olyan probléma, hogy minden váll edzésnél 30-45 perc bemelegítést tartok. Rendesen átmozgatom a váll izmot, de edzés közben (pl. oldalemelés közben) megroppan a vállam, vagyis minden emelésnél kattan egyet. Ebből nem lehet komolyabb baj? Mert nem fáj tőle csak nem szeretném, hogy a későbbiekben visszanézzen.
ZsolteeFX
Válasz
Szia! Ha instabil, az nem frankó. Ez esetben át kell variálni a mozgáspályát, de ezt nem tudom neten keresztül konkrétabbá tenni.
2013-11-05 23:01:26
Kares

Ízületvédő és folyadékpótlás

Kérdés
Üdvözlöm! Érdeklődni szeretnék Öntől! Édesanyám, 55 éves normál testalkatú (nem elhízott) 3 hete térdízületi műtéten esett át. A mozgást már próbálgatja. Az orvos által felírt ízületjavító szer az itt megvásárolhatóakhoz képest nagyon gyenge. Rendeltem neki innen Joint-x liquidet illetve Heavy Duty-t. Arra gondoltam hogy reggel 2x 25 ml liquid a nap folymán 4 H.D. este pedig 2x25 ml liquid ismét. Ön szerint ez a mennyiség és elosztás jelenthet-e hosszú távon segítséget? Illetve olvastam még, hogy a folyadékpótlás is elengedhetetlen. Most nagy küzdelem árán ezt úgy tudom elérni nála, hogy 2 liter vizet iszik és további napi 4 alkalommal levest (nem lisztes vagy cukros) ami közel 2 liter mert igyekszem azt is mérni. Csak vízből sajnos még nem sikerült elérnünk a 4 litert. Az érdekelne hogy ez a folyadékmennyiség elegendő-e, hogy érdemben segítse az ízületvédők munkáját? Köszönöm szépen a választ! Márton István
istvanmartonzsolt
Válasz
Szia! Ennyit teljesen felesleges használni. Vizet emelni kell.
2013-11-05 23:00:07
Kares

izület

Kérdés
Szia Bunny! Megszeretném kérdezni,hogy mi a véleményed az étkezési zselatin-ról,mert megy a duma mindenhol róla,hogy ilyen jó,meg olyan jó hatása van az izületi problémákra,de én egyáltalán nem hiszek benne,vagy csak én vagyok ilyen hülye,mert én totál hülyeségnek gondolom, hogy megfőzött zselatint az adott fájó részre tesznek,és fóliát helyeznek rá(amit idővel kb 45 perc alatt felszívja a bőr),és többszöri használat után Elvileg hatékony,de szerintem ez mese. Mi a véleményed erről,vagy még nem is hallottál ilyenről?! Gondoltam megkérdezlek,mert mostanában mindenhol ezt a reklámot látomfájó izület orvosa=étkezési zselatin Válaszodat előre is köszönöm!
Clan
Válasz
Szia! Én még nem találkoztam ezzel mindenhol, de szoktam javasolni a használatát, viszont egy apró különbséggel: inkább edd meg. Végtelen módon lehet ízesíteni, így nem unod meg.
2013-11-05 22:58:42
Kares

térd probléma

Kérdés
Kedves Kares, vagy Bunny! A jobb térdemen egy elég megterhelő biciklitúra óta (ami 2 hónapja volt) az 1 óránál tovább tartó gyaloglás vagy biciklizés hatására fájni kezd a térdem külső fele, ami konditermi lábedzésnél viszont nem jön elő. Az interneten azt okoskodtam ki, hogy valószínűleg az IT-szalag dörzsölődik ki, gyullad be ilyenkor. Vajon a shopban kapható ízületvédők (pl. Arthroxon, vagy gyengébb társak, a J-X) kúraszerű szedése segít ezen a problémán, vagy azok inkább a porcok védelmét, kenését segítik csak?
magezoli
Válasz
Szia! Arthroxonnal nagyon érdemes próbálkozni.
2013-11-05 22:55:47
Kares

térdfájdalom

Kérdés
Szia Bunny! Pár év kihagyás után újra nekiálltam edzeni. 6 hete edzek már és múlt héten szerdán láb napot tartottam. Viszonylag nagy súlyokkal guggoltam, illetve lábtolóztam. Azon a héten vasárnap elkezdett fájni a jobb térdem. De igazából hétfőn teljesedett ki a fájdalom, olyannyira, hogy reggel alig tudtam lábra állni, úgy fájt a térdem. Jelenleg is fáj a térdhajlatom, amikor próbálom behajlítani a lábam és néha-néha zsibbad a talpam és a vádlim. A kérdésem az lenne, hogy ez a fájdalom összefüggésben állhat a szerdai lábedzéssel illetve mi ilyenkor a teendő? Előre is köszi.
b_gergo
Válasz
Szia! Nem véletlenül szoktuk azt mondani, hogy mindenképp átmozgató edzéssel kell kezdeni már néhány hónap kihagyás után is.
2013-11-05 22:50:37
Kares

Sípcsont fájdalom

Kérdés
Szia Bunny! A sípcsontom belső fele, bokától felfele 5-10 cm-rel és afelett fáj, ha megerőltetem. Lábazástól, focitól, de akár ásástól is megfájdul. Heti 3-4 alkalommal járok focira (minden második nap), így nem tudok rendesen rápihenni, de olykor egy hét kihagyás után is újra előjön mozgás alkalmával. Eddig természetgyógyászati krémeket próbáltam, de nem használatak. Calciumot, magnéziumot, vitaminokat rendszeresen szedek. Tudnál valamit ajánlani erre a problémámra? Előre is köszi! Üdv!
laszlo_4c6813
Válasz
Szia! Valószínű csonthártya-érzékenység, ami jellemzően idővel megerősödik.
2013-11-05 22:49:07
Kares

Térd probléma

Kérdés
Szia Bunny! Egy térd problémával kapcsolatban szeretném megkérdezni a véleményedet. Évek óta, heti rendszerességgel lábazok (guggolás, lábtoló, kitörés stb.), eddig minden probléma nélkül, sosem kattogott vagy fájt. Pár hete lábaztam, teljesen jól ment, semmi különlegeset nem éreztem. Vasárnap elkezdett fájni és kattogni a jobb térdem. Másnap elmentem egy orvos ismerőshöz, aki azt mondta, hogy valószínűleg begyulladt egy ínszalag a térdkalácson és az fáj. Jegeljem illetve flector gél, valamint pihentessem pár hetet, ha nem lesz jobb, menjek el egy térdspecialistához. 3 hétig semmit nem edzettem lábra, teljesen pihentettem, de nem lett jobb. Augusztus végén elmentem egy térd dokihoz, aki túlterheléses gyulladást állapított meg, ínszalagnál(patella-ín). Azt mondta, mivel 3 hét alatt a flector géltől és a jegeléstől nem lett jobb, felír egy gyulladáscsökkentőt (Aflamin). Ezt szedtem 1 hétig, amely valóban eltüntette a fájdalmat, de a kattogás, amely korábban a sérülés előtt nem volt, megmaradt. Kontrollon megröntgenezte, azt mondta teljesen rendben van, a gyulladás lement, de a kattogás sajnos valószínűleg megmarad, kicsi az esély rá, hogy javul. Továbbá azt mondta, fokozatosan terhelhetem, de soha ne guggoljak többet súllyal, meg hasonlót se csináljak, max szobabicikli, kocogás. Ezzel kapcsolatban lenne a kérdésem valójában hozzád, mivel sokkal súlyosabb sérülések után, térdműtétek után is láttam embereket vígan guggolni, lábazni, hogy szerinted szabad-e? Illetve ha igen, Te milyen rehabilitációs, fokozatos láb edzést tudnál javasolni? Illetve van-e valamilyen módszer, kiegészítő, amely javíthat a térdem állapotán.
darthsith
Válasz
Szia! Mindig alaposan melegítsd be (15 perc biciklizés), rögtön ezután vegyél fel neopren térdévőt és ha nagy súly következik akkor ezen felül bandázsolj. Egyébként pedig döntsd el, hogy sportolsz vagy csak eljársz a terembe!
2013-11-05 22:45:25
Kares

Fájó vádli

Kérdés
Szia! thaiser problémájára reagálnék, ha nem gond, csak, hogy megnyugodjon. Többször előfordult már velem is ilyen, nem történt semmi szakadás azt így látatlanban megmondom, bár nem lesznek kellemesek az elkövetkező napjaid és csak úgy fogsz tudni közlekedni 2-3napig, mint egy beszart pingvin:) Annak érdekében, hogy elkerüld legközelebb ezt a dolgot, állóvádlinál vagy szamárvádlinál ne akaszd/feszítsd ki a térdet, hanem nagyon picit rogyassz be és ezt az állapotot tartsad folyamatosan, de ne rugózz bele. Csak azért írtam le, mert velem is többször előfordult, és én is eléggé aggódtam, hogy nem történt e nagyobb baj, mert iszonyú kínszenvedés ez.
kristof_
Válasz
Igen, érdemes így végezni a gyakorlatot!
2013-11-05 22:31:26
Kares

izületi problémák

Kérdés
Szia Bunny! 34 éves vagyok, most 85kg 173 cm. 10 éve végzek súlyzós edzést kisebb megszakításokkal,néha kis küzdősport futás pedig heti kb 3 alkalommal bejátszik. A kedvenc izomcsoportom a váll , nyakból nyomásba 110-120 kg 2x6 ism. (bár kereten,mivel az biztonságérzetet adott)volt a maximum a tavasszal. Áprilisban nem volt választásom csak egy bizonyos terembe tudtam járni,ahol nagyrészt csak kötött pályás mozgású gépek voltak. Május közepétől nagyobb fájdalom következett be a vállízületeimben és a könyökömben (pl éjjel is,nyugalmi helyzetben nem tudtam kinyújtani fej fölé csak a törzs mellé fektetve tudtam aludni) Ekkor elkezdtem pihentetni, július közepéig nem is edzettem. Ezután a fájdalom csökkent napközben ,alvásnál nincs probléma, edzésnél viszont bizonyos helyzetekben, ha fej feletti munkát végeznék azt nem bírja a váll (nyakból 40 kg kinyomás is fájdalmas). Bármely feszítő hatású gyakorlatnál(pl tárogatás) a könyököm is fáj,nem tudom csinálni. Most újrakezdtem edzeni de csak olyan gyakorlatokat csinálok ahol nem érzek fájdalmat (pl előreemelés). Hozátartozik ,hogy 4 hónapig szedtem Animal Cuts-ot (pihenőkkel). Lehetséges ,hogy az izületekre nem volt jó hatással? (térdem is fájt kattog,hosszútávú futást is hanyagolni kellett) Voltam dokinál voltaren 75mg írt fel most azt eszem. Kicsit jobb. Voltam reumatologusnál is, egy vén papa volt azt mondta ne edzek egyáltalán..... (a körzeti dokim azt mondta mindenképp edzek csak finoman, ugyanezt mondta egy spec edző is akivel begyakoroltam azokat a mozgásoat mikor nem érzek féjdalmat), érdekes egyik doki sem mondta ,hogy szedjek bármilyen izületvédőt. Azért én elrágtam júliusban egy arthro guardot most meg vettem 2 doboz Arthroxonot. Napi ötöt eszek. Kérdezném ,mi a meglátásod,véleményed javaslatod?
viktor_3e084c
Válasz
Szia! Ha a vállprobléma nem változott jelentősen, vagy idővel visszatér nagyjából ugyanígy, akkor annak alaposan utána kell járni. Az ízületi ropogás nem gond.
2013-11-05 22:28:10
Kares

Térdizület

Kérdés
Szia Bunny! Anyámnak rendeltem pár kiegészítőt, mert panaszkodik, hogy fáj a térde. Pár kilométernyi kirándulástól is úgy bedagad, hogy alig tud menni. Az orvos azt mondta, hogy felgyülemlik az ízületi folyadék. Beszedett 3 doboz porcerősítőt, most pedig rendeltem Omega 3-mat, Q10-et és Hialuronsav-Kollagén kapszulát és Kalcium-Cink-Magnéziumot. Én úgy gondoltam, hogy mindenből mehetne a kettő kapszula naponta, két részre osztva étkezések után. Van valami javaslatod, hogy kell-e valamelyikből nagyobb adag? Köszi szépe.
inadsz
Válasz
Szia! Nem hiszem. De mozognia kell, anélkül semmit sem ér. Kares azt hiszem hátrafelé biciklizést javasol, de szerintem beszéljetek vele, hétvégenként itt lesz. Egy kezelést megér. sport.manualterapia(kukac)gmail.com
2013-11-05 21:34:58
Bunny

Edzés

Kérdés
Szia. Most fogom kezdeni az edzést és olyan kérdésem lenne, hogy milyen kiegészítőt ajánlanál 176 cm vagyok 60 kg nagyon nehezen hízok,pedig rendesen étkezek.Gyors az anyagcserém.Nem tudok dönteni, hogy mit kéne vennem. Köszönöm a válaszodat ! :)
tibor_3fe406
Válasz
Jumbo!
2013-11-05 21:33:01
Bunny

Edzés előtti turmix

Kérdés
Üdv! Még elég kezdő vagyok és lehet h ezt már kérdezték, de olyan kérdésem lenne h az edzés előtti turmix miért fontos? Pl ha egy nap 2 izomcsoportra edzel és kb 2 óra az edzés akkor amit edzés előtt megiszol turmix az beépül vagy csak az arra kell h bírjad energiával az edzést?
hzsiga
Válasz
A makogó gyökér anyádat, elolvastad, amit írtál?
2013-11-05 13:39:47
Bunny

Visszatérés

Kérdés
Szia Bunny! Az lenne a kérdésem, hogy mi a véleményed Dobó Géza lehetséges visszatéréséről? Mennyire tartod valószínűnek ezt? Tudtommal egyből egy Arnold Classic-on való szereplést tűzött ki célnak! Üdv: László
laszlo_mark_275497
Válasz
Szia! Fogalmam sincs arról, hogy Dobó Géza visszatér, nem is emlékszem rá. Nem tudom, honnan kéne ilyen dolgokról tudnom. A faszbúkról? Azon nem csodálkozom, ha valami Arnold Amateurön akar indulni egyből, mert itthon nem nagyon van hol versenyezni.
2013-11-05 11:10:45
Bunny

ismét én

Kérdés
Tudom, ez nem chat és bocs hogy ismét írok, de én abszolut megértem hogy miről beszélsz a munkáddal kapcsolatban, és tudom milyen érzés hidegen megenni a kaját, mert napi szinten ezt csinálom! Örülök hogy ha van rá időm és megtudom melegíteni valahol, akkor már boldog vagyok... Viszont ha azért van rá ideje és edz az ember akkor megéri szerintem fagyottan megenni, mert egyszerűen képtelenség normális kaját vételezni meló közben, a bűntudatnál meg nincs rosszabb... Arra meg hogy azt írtad hogy: mi a fontos? A mi fajtánknak akiknek keményen meg kell küzdeni az élettel hogy talpon tudjunk maradni meg részben vagy egészben elérjük a céljainkat egyszerűen nincs más lehetőség csak tolni ezerrel a melót meg azt amiben hiszünk. Ettől lesz az ember férfi meg egy igazi harcos! Sajnos a legtöbb ember a pénzzel meg a státusz szimbólumokkal méri a másikat és ugy látom ez a sport is elvisz sokakat ebbe az irányba... Na de mindegy, örülök hogy vannak páran akik igaz emberek tudnak maradni és nyitott szemmel járnak! Fontos a pozitív dolgokra odafigyelni és becsülni az emberi értéket mert egyre kevesebbet látunk belőle! Bocs ha hosszura sikerült, valamiért fontosnak tartottam hogy megosszam ezt veled!
fhorvath
Válasz
Az a helyzet, hogy egy dolog a bibi, amit látok a szövegedben. A harcos. Kurvára nem vagyunk mi harcosok, nincs mi ellen harcolni, béke van basszameg, harcnak meg ne vegyük már az agyhalottak és a trágya média elleni ellenállást. Nemrégiben voltam egy cégvezetői szemináriumon, amit egy angol pszichológus tart, és azt mondta nekem: háborúban élek. Mondtam neki, hogy elhiszem, de kurvára elegem van belőle. Én nem akarok harcos lenni, csak tisztességes ember. Sokan vagyunk, akik nyitott szemmel járunk, sokan vannak, akik azt hiszik, hogy nyitott szemmel járnak és megeszik a kamu összeesküvés elméleteket, meg sokan vannak totál agyhalottak. Én a szegregációban hiszek: kizárni az életünkből a hülyéket és a szemetet. Más megoldás nincs, mert sajnos törvénybe ütköző egyesével tarkón lőni mindet.
2013-11-05 10:07:19
Bunny

A sárga kapszula című könyvről

Kérdés
Tiszteletem Bunny! Nem kérdezni akarok tőled hiszen a kérdéseimre megvannak a válaszok a könyvedben plusz a sok agyhalott kérdései után gondolom már inkább kibasznád az ablakon a számítógépet :) Csak szeretnék gratulálni a könyvhöz. Nagyon sokat segített nekem az edzésben és az étrendben. Sok megválaszolatlan kérdésre kaptam a könyvedből választ és elég sok kilót leadtam :) Ezt a könyvet csak ajánlani tudom mindenkinek. Ja, és még szeretnék gratulálni a 100. adáshoz Kb 5-ször megnéztem :). Minden jót kívánok! Erőt, egészséget!
Robee88
Válasz
Szia! Igen, van ráció abban, amit mondasz, néha kihajítanám a laptopomat legszívesebben. és ne higgyük, hogy a másik platformon (Totalbike) nem talál meg egy-két elmebeteg néha az okosságaival. A héten már megyek stúdióba folytatni a Sárga Kapszula audiót. Köszönöm!
2013-11-05 10:00:36
Bunny

Kettlebell

Kérdés
Szia Bunny! Tudom nagyon elfoglalt vagy, szóval nem várom el hogy most itt több során át ecseteld a dolgot, pusztán egyszerűen érdekelne személy szerint a te véleményed, mert sokat adok a szavadra. Mi a véleményed a Kettlebell-ről? Ajánlanád valakinek a testépítés mellé kiegészítésként, valamint szerinted mi igaz abból ( jó tudom , kb a fele sem annak amit leírnak ) hogy a funkcionális erő fejlesztésére a legalkalmasabb eszköz?
tamas__673c2d
Válasz
Ezt még egy fasz se kérdezte meg szerencsére. A keresőt nem említette anyád?
2013-11-05 07:17:36
Bunny

proteinszeletes válasz

Kérdés
Szia Bunny! Amint elolvastam a proteinszeletes srácnak a válaszod, rögtön tudtam mi hiányzott nekem az írásaidból! Szarrá röhögtem magam! Ez kell! Nem kell ide joint meg marhaságok, csak el kell olvasni a Bunny válaszolt és rögtön jó kedvre derül az ember! Fagyott vagy nyulós csirkerizs... Lelki szemeim előtt van ahogy egy nehéz nap után kibányászod a tatyóból, mint a jól végzett munka jutalmát és komótosan bemajszolod az arcodba... Előttem a kép! :DDDDD Itt a megoldás hogy boldog légy! :DDDDD
fhorvath
Válasz
Aki benne volt ebben a dologban kicsit komolyabban, az mind tudja, miről beszélek. És itt mindig van egy kérdés, amit fel kell tenni: mindez miért? Mi a fontos?

Mondjuk barmokból megint nincs hiány.

Mai über-sztori: bejön a termebe egy kínai, aki hozzánk jár amúgy, de két szót nem beszéltem vele életemben. Velem akar beszélni. Na eleve tele van a tököm a "velem akar beszélni" emberekkel, ugyanis akivel én is akarok beszélni, az tudhatja olyan apró jelekből, hogy pl. megvan a telefonszámom. Nem egy ilyen hülye jön be azzal a téveszmével, hogy majd a pultos engem felhív, én meg csapot-papot otthagyva rohanok pofátlan idióták faszságait hallgatni. A kedvencem, hogy mondjuk baszott járni edzeni, elveszett a kedvezményes bérletre való joga, és elkezdi a pultosnak játszani az eszét, hogy "majd ő megbeszéli a főnökkel". Hát maximum az anyjával beszéli meg. Természetesen nem hívnak fel soha, nem vagyok közönségszolgálat beképzelt elmebetegeknek.

Nagy nehezen kiszedték a kínai csávóból, hogy mit akar. Na most kapaszkodjatok meg: ő úgy gondolta, hogy kölcsönkéri a kamerámat meg a lámpákat. Merthogy látta hogy van ilyen felszerelésem. Gondolta kölcsönadom. 

Mert hogy ő ki a faszom, hogy tőlem akármit és kölcsönkérjen, azt nem tudom. Kíváncsi vagyok, hogy a teszkóba bemegy-e az igazgatótól elkérni a kocsiját, hiszen ő oda jár vásárolni, akkor az már haverság, nem? 

(Mellékesen napi 15 ezerért lehet bérelni profi kamerát, de azért egyesk már az anyjukat megbasszág simán.)

Edzőtermet csinálni azért jó, mert az ember nem csak az EV-ben találkozik elképesztő pofátlan gyökerekkel, hanem élőben is, mert ennyi kedvezményért rinyáló fillérbaszó tetvet, mint ezek a Marina parti parasztok, életemben nem láttam. A tarháló geciknél pedig nem sok undorítóbb van, főleg, hogy közben tele vannak pénzzel, de persze a szarukat is megennék. A villanyszámlát nekem meg nem kell fizetni, mert a smucig köcsögök miatt nekem kedvezményt ad az ELMŰ, gondolhatod. 

Elképesztő egyébként, mennyi ember van, aki azt hiszi, hogy neki az életben valami prioritása van a szaros nyűgjével. Ha tehetné ez a sok gyökér, a lakásomra jönne a faszságaival zaklatni. Természetesen ingyen.
2013-11-04 22:46:00
Bunny

Étkezés

Kérdés
Miért? Fejtsd ki, légyszíves. (email-ben folytathatjuk, ha nem akarod kitenni ezt a főoldalra)
sandor_245b6f
Válasz
Mit miért, agykombájn? E-maillezzen veled anyád. Szerinted ráérek cseverészni hülyékkel? Hol a picsában éltek ti? Szerinted ez valami cset?
2013-11-04 22:44:52
Bunny

Étkezés - Testedzés

Kérdés
Szia Bunny! Elképzelhető, hogy erről már kifejtetted a véleményed, de mivel én nem találtam erre vonatkozóan semmit, ezért kérdezek: hogyan lehet összeegyeztetni a Testkontroll című könyv elveit, és a testépítést? ..és te, mint szakértő, mit gondolsz azokról az elvekről, amit a fenti könyv szerzői vallanak? Válaszodtól függetlenül minden jót kívánok! Üdv: Sanyi
sandor_245b6f
Válasz
Sehogy. A testkontroll egy faszság.
2013-11-04 22:23:24
Bunny

Funny Bunny vitamin

Kérdés
Szia Bunny! Látom betörtél a táplálékkiegészítő piacra egy igen színvonalas termékkel, amit már a Penny Market-ban is lehet kapni. :D http://www.kepfeltoltes.hu/131104/Funny_Bunny_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
divine
Válasz
Már egy pár éve, ebből vagyok milliomos.
2013-11-04 19:09:17
Bunny

Magyarország

Kérdés
Ilyen tényleg van? :O http://www.szon.hu/mikor-lesz-kesz-az-erkerti-kondipark/2402050
eszgabi1
Válasz
Nem tudom, az ügy melyik aspektusán vagy kiakadva?
2013-11-04 16:56:49
Bunny

Késő esti edzés

Kérdés
Szia! Jelenleg minden nap 4 körül edzem, de közbejött lábnapon a tanulás. Igy csak este 7:30körül tudnék edzeni, 9:30 fele végeznék. Az lenne a kérdésem hogy egy átlag napon 7kor már befejezem az étkezést. A késői edzés miatt elhalasszak-e egy étkezést, mint edzés utáni bevitel? Az edzés után menne 100g Volumass 35 is. Köszi válaszod!
gonosz11
Válasz
Mert ha késő este van, akkor mi a lófasz van? És minek felejezed be az étkezést 7-kor, agykombájn? Olvastad a Velveten, hogy úgy kell?
2013-11-03 22:40:44
Bunny

infó

Kérdés
szia.mértnem jelenik meg az irásom?
roland_6a40be
Válasz
Talán mert még nem volt időm válaszolni rá fogyatékos barom, de most legalább már nem is kell.
2013-11-03 19:24:54
Bunny

Tömegnövelés

Kérdés
Hello az lenne a kérdésem hogy én eddig csak Kreatin monohydrátot szedtem és most vettem egy jumbo-t és szerinted szedjem tovább a kreatint is és a jumbo-t is? vagy teljesen hülyeség/felesleges szedni a kreatint is mellé? mert ugye 5 fajta kreatin van a jumbo ba.. válaszod köszönöm
ays
Válasz
Ilyenkor az van, hogy a fogyatékos megnézi, mennyi kreatin van a Jumbo-ban, utána összehasonlítja azzal, hogy mennyit kell használnia, és rögtön kiderül, hogy kell-e kreatin a Jumbo mellé. Bonyolult az élet, mi?

Ablak-zsiráfot olvasgasd kicsit, meg ezt is.
2013-11-03 17:17:43
Bunny

Negatív nyomás

Kérdés
Szia Bunny! Ma életemben először kipróbáltam a negatív ferde pados fekvenyomást és döbbenten vettem észre, hogy jóval könnyebben megy, mint vízszintes padon. Vízszintesen maximum 15 ismétlést bírtam 100 kg-mal, negatívon pedig 20-szor sikerült kinyomnom és életemben először nemhogy a 150, de a 155 kg is kiment. Lehet, rosszul gondolom, de talán azért lehet, mert a hátizmom alsó része besegít, úgy ahogy pozitív nyomásnál a mell szerepének egy részét a váll veszi át. Jól gondolom? Neked is és az ismerőseidnek is hasonlóak a tapasztalataitok, hogy negatívon könnyebben megy?
ryder92
Válasz
Nem tudom, mi leszarjuk a negatív padot, nem keresünk könnyebb megoldás. Az edzés nem arról szól, hogy minél nagyobb súlyt tudj nyomni minél könnyebben. Töketlen barmok szoktak negatív padon nyomkodni, mert ott könnyebb, meg mert annyi eszük már nincs, hogy azon gondolkodjanak, a súly növel-e izmot, vagy az izommunka. Soha életemben nem nyomtam negatív padon, mert baromság. (Kivéve erőemelőknek, de ott más a cél).
2013-11-03 16:26:13
Bunny

Edzés terv

Kérdés
Helló. Kezdöként elmentem egy edzöterembe, a videóid alapján beszereztem a kezdöknek javasolt táplálékkiegészitöket és vitaminokat. Szerinted heti mennyi edzést kéne beiktatni és milyen edzéstervet kellene követni, sehol nem találtam kezdöknek edzéstervet, segits ebben kérlek. Köszönöm
richard_855f4f
Válasz
Mi van az oldal tetején, birka?
2013-11-03 16:21:48
Bunny

Terhesség

Kérdés
Szia Bunny! Kismamának mega daily one és halolaj kapszula megfelelő étrend mellett jó választás szerinted?
kriske
Válasz
Szia! Igen!
2013-11-03 10:33:09
Bunny

volumasst az öregeknek!

Kérdés
Szia! gerypapa0519 -nek üzenem, hogy öreganyámmal is Volumasst itatok meg Mega Daily Onet szedetek. Mondhatni az állapota jobb lett, mint előtte. Emésztési gondjai vannak, és a gyógyszertári nemtudommilyen drinkekhez képest ez sokkal jobb minden szempontból, még anyagiból is. Étkezések (már amit enged az emésztése) között iszogatja, és még ízlik is neki kifejezetten. Anyám orvos, és némely betegének is ajánlja a tömegnövelőket, ha nem megy le a kaja, mert tápanyag bizony kell. Jó lett a BBTV, gratulálok!
vaddisznou
Válasz
Köszi!
2013-11-02 22:32:22
Bunny

Női testépítők

Kérdés
Nem chat, tudom, de látom most estefele romlik a helyzet az EV-n így, megpróbálok feltenni valami normális kérdést: Te mit gondolsz a női testépítőkről? Most nem elsősorban azokra az istennőkre gondolok, mint Toldi Zsuzsi, Balla Yvette és a femme-pantheon nagyjai, hanem azokról, akik némely veteránt is megszégyenítenének tömegben...(Múltkor Lantos Johnny-nál láttam egyet...hát ha nem lettek volna mellei...bár még most se vagyok biztos benne) Egyáltalán mennyire egészséges módon érik ők el ezt?
Protorp
Válasz
Szia! Semennyire. Borotválkozás, paróka, stb. A női testépítés a női Physique kategória szintjén lenne normális. Nézd meg Dana Lynn Baleyt. Láttam élőben, semmi gáz vele, nem droid.
2013-11-02 22:01:09
Bunny

Protein

Kérdés
Szia! Én aztat szeretném megkérdezni, hogy edzés után lehet e inni whej proteintet, mert eddig nyers tojásos tejturmixot ittam, de nem megy le a hasam pedig sok a felülés amit végzek.
zoltan_9c1280
Válasz
Higgyétek el, nem egy db szellemi fogyatékos szórakozik, hanem ez egy újabb elmebeteg öt percen belül.
2013-11-02 21:44:44
Bunny

tejpor

Kérdés
szeretnék érdeklödni hogy a tejpor mennyire jó edzés után és mennyire segiti elő az izmok növekedését ?
balu951120
Válasz
Nagyon. Az a lényeg, hogy a picsádba öntsd, szárazon, tölcsérrel. Olyan izmos leszel tőle, mint amennyi agyad van.
2013-11-02 21:40:33
Bunny

Tömegnövelő

Kérdés
Szia! 17 éves vagyok, tömegelek és szeretném kérdezni hogy szerinted melyik lenne jobb? scitec jumbo(zöld) edzés után 3 adagoló kanál + 1 adag carnivor marhafehérje(az anyagiak miatt) vagy mutant whey 2 adag+ carb F 70g. 183 cm, 78kg vagyok. Köszönöm a választ!
daniel_0dcd5f
Válasz
Az Olvasdelaszabályzatot Wheyt meg a Köcsög Wheyt kéne kombinálnod nem az anyagiak miatt, hanem mert kibaszlak innen a picsába a többi hozzád hasonló fogyatékossal együtt.
2013-11-02 19:11:49
Bunny

Hogyan tudok látványosan izmosodni

Kérdés
Üdvözletem,segitségre lenne szükségem. 15 éves fiu vagyok.Sokat focizok,járok futni,rendszeres fekvőtámasz,hasizom,hasprésgyakorlatokat végzek de semmi haszna.Igaz az étrendem nem valami rendszeres,sokat eszek és nemfigyelek oda az ételek minőségére.Van egy AB ROCKET TWISTER gépem is,azal is szoktam gyakorlatokat végezni,de az sem használ.Önnek mi a véleménye,mit egyek és milyen edzésprogramot csináljak?(Pl.megtudok csinálni 50 fekvötámaszt,barátaim csak 10-20 at és mégis jó mellizmuk van) Elöre is köszönöm!
zalan_0eb52d
Válasz
Análisan használd az AB ROCKET TWISTER gépedet, úgy használni fog.
2013-11-02 18:45:54
Bunny

csirke

Kérdés
Szia Bunny! Két kérdésem lenne hozzád: 1.Milyen motort ajánlanál terepre,max 125ccm?(jövőre tervezem,de ismerőseim azt mondják, hogy a téli időszakban olcsóbbak,és ilyenkor érdemes megvenni) 2.Pihenőnapokon nem gond, ha a csirke mennyiséget lecsökkentem nagyon minimálisra,és helyette tojás megy,illetve több protein turmix?(anyagiak miatt gondoltam így,hogy legalább edzésnapokon tudjam fedezni az 1kg csirkét) A BB.Tv pedig nagyon jó lett,Gratulálok!(már harmadjára néztem meg:D) Válaszodat előre is köszönöm!
Clan
Válasz
Szia!

Mondanom sem kell, hogy ez a tetves geci rendszer megint elbaszta a választ.

1. Yamaha TW 125, XT 125, WR 125 ár szernt növekvőben. A kérdésed erősen pénzfüggő. Egy biztos: ezt azonnal megvenni, ha tetszik. A TW 125-öt azért ajánlom nagyon, mert kultuszmotor egyrészt, másrészt ez nem csoda: soha nem romlik el és marha jó vele motorozni közúton, de terepen is boldogul. A hozzáértők meg elismerően hümmögnek.  4 kilóért ebből már szinte újat kapsz.

2. Napi 1 kiló amúgy is soknak tűnik, úgyhogy nem gond.

3. Köszi!
2013-11-02 15:57:27
Bunny

Csukott szemmel

Kérdés
Szia Bunny, egy érdekes dolgot próbáltam ki az utóbbi pár hétben. Sokszor esik szó arról, hogy ne a súlyt akarjuk felemelni, kitolni, mozgatni, hanem az izmot dolgoztatni. Ezt pszichikailag megnehezíti, hogy látod a súlyt. Szóval pár hete az olyan gyakorlatoknál, ahol nehezen megy az agy-izom kapcsolat, csukott szemmel végzem a gyakorlatot és vizualizálom az izmot, ahogy összehúzódik és elernyed. Emiatt persze lehet, hogy furán néznek rám a teremben, de hát amúgy sem látom, meg ugye kit érdekel :) Az egyetlen para - ami talán nem is baj - hogy fogalmam sincs hány ismétlést végzek, mert csak az izomra figyelek. Nem spanyol viasz, de szerintem sokat segít pl. lábhajlításnál, vállvonogatásnál, vagy húzódzkodásnál. Jó ötletnek tartod ezt?
gergo_levente_ae5d8a
Válasz
Szia! Én se "nézek" edzés közben és igen, van, hogy csukott szemmel végzem. Úgyhogy nem találtad fel a spanyol viaszt. A számolásnál is gyakran tévesztek. De nyugi, azért számolni még tudsz így is.
2013-11-02 14:01:04
Bunny

Csiribú-Dr. Csiri Bá

Kérdés
Szia Bunny!Gondoltam rákérdezek: Te mit gondolsz a természetgyógyászatról? Van olyan irány/típus amire azt mondod, van helye még a mai világban, nem pedig abrakadabra, sőt külön előnyösnek tartod? Esetleg olyan ami egyszer jól megnevettetett?
Protorp
Válasz
Szia!

Nagyon nagyon sok humbug, fogalmatlan idióták adnak hülye tanácsokat, stb.

Egy ismerősöm akupunktúrás kezelésre ment hogy fogyjon, és az orvos (valódi orvos) vízhajtó tablettát írt  adott neki.
2013-11-02 13:59:18
Bunny

Fehérjepor

Kérdés
Szia Bunny! A tanácsodat szeretném kérni, nyár elején kiderült, hogy allergiás vagyok a tejfehérjére, így sajnos semmiféle olyan ételt nem tudok enni amiben valamilyen szinten is előfordul ez az összetevő, így a legtöbb fehérjepor is kiesik. Gondoltam már a szója alapúra is, de valamiért azt sem bírja sajnos a gyomrom. Tudnál esetleg ajánlani olyan fehérjét ami valami más alapanyagból készül, már ha létezik ilyen? Válaszodat előre is köszönöm, Anikó
aniko_1f67ab
Válasz
Szia! Tojásfehérje.
2013-11-02 07:56:43
Bunny

Élet

Kérdés
Üdv Bunny!Elég fontos kérdésben szeretném a tanácsodat kérni. Nagyapámnak 10 éve hasüregi sérve van, ami az utóbbi 2 évben elég sok bosszúságot okoz. A lényeg annyi, hogy ha eszik, és tágul a gyomra, akkor ez a sérv nyomja a hasát, éppen ezért nem eszik rendesen, hiába tudna. Műtétről nem akar hallani, fél hogy meghal(elég idős már) Rettentő keveset eszik, éppen ezért az lenne a kérdésem, hogy javíthatna-e néhány kiegészítő a helyzeten(mert ugye meginni könnyebb a kaját mint megenni), gondolok itt fehérjére meg szénhidrátra, és ha igen, akkor konkrétan miket javasolnál?
gerypapa0519
Válasz
Szia!

Természetesen a válaszom igen. De a legjobb megoldás az, hogy rászoktatod a kis mennyiségű táplálékra, amit két ótánként visz be. A szénhidráton én nem aggódnék, főleg fehérje és rost alapú táplálék legyen. Eleve nincs sok szénhidrátra szüksége, másrészt a hasi problémán is segít a nagyon alacsony szénhidrátos étkezés. Egy étkezés mennyiségi példa neki: 2db tojás, 1 pufirizs. 

Természetesen vitamin és ásványianyag csomag alap. Emellé én adnék napi 40g tejsavó proteint.
2013-11-02 07:56:21
Bunny

Aerob zona pulzusszam

Kérdés
Szia Bunny! Az lenne a kerdesem, hogy olvasom a konyved, ( A Sarga Kapszulat ) amiben azt irod, hogy az Aerob tartomany 130-as pulzusszam optimalis, mig a builder pulzushatar szamitas szerint 140-160 koze esik. ( 26 eves vagyok ). Ez lenyeges kulombseg? Szeretnek gratulalni a BBTV 100. reszehez. Es szeretnem megkoszonni a sok infot es segitseget amit kapunk toletek. ( Bocsanat az ekezetek miatt, angol a billentyuzet :( ) Tisztelettel: Peti
PeGo
Válasz
Szia! Mint ahogy azt is olvastad, a conversation pace-t kell figyelni, úgyhogy kurvamindegy.

Köszi!
2013-11-01 21:45:12
Bunny

Vega testépítés

Kérdés
Szia Bunny! A fhorvath vega testépítéssel kapcsolatos kérdésénél a könyv amire gondoltál szerintem, az Anita Bean - Modern sporttáplálkozás című könyve. Pár párosítást írnék ami a könyvben van: bab rizzsel, bab kukoricával, gabonafélék borsóval, gabonafélék lencsével. A fő kategóriák pedig amiket kombinálni lehet, hogy teljesüljön a fehérjekiegészítés: Hüvelyesek, Gabonafélék, Diók és magvak.
zoltan_4ed07f
Válasz
Az egy jó könyv, ráadásul szerintem kapható a shop.builderen is. De nem hiszem, hogy erre gondoltam.
2013-11-01 18:47:23
Bunny

nem kérdés

Kérdés
Szia Bunny! Először is gratulálnék a 100. BBtv-hez, szerintem ez volt az eddigi legjobb anyag. Lehet, hogy nem nagyon érdekel, de szeretnék megosztani egy rövid történetet. Néhány hete volt egy kérdés azzal kapcsolatban, hogy valaki vissza szeretne költözni Ausztriából, és téged is megkérdezett, hogy mi erről a véleményed. Én is ott élek és tanulok, de havonta egyszer azért haza szoktam jönni. Leszálltam a vonatról, és ahogy mentem hazafelé a buszon ült mellettem két korombeli (19-20 év körüli) srác, akik már a buszon is arról társalogtak,hogy meg kéne feszíteni azt az ellenőrt , aki meg mert őket büntetni tegnap, majd az egyik spontán felugrott és kihajított valamit az ablakon. Miközben ment vissza a helyére szó szerint belement egy nagyjából 50 éves nőbe, majd elkezdett bazdmegelni neki, hogy miért nem tud odébb menni. Ezután majdnem nekiugrott, hogy ő most szétveri, és amikor szóltam neki, hogy ezt talán mégse kéne és vigyázhatna kicsit a szájára akkor persze engem akart egyből megölni. Mondtam, hogy nem szeretnék verekedni, nem vagyok az a típus (persze a srác kb 60 kiló körül mozgott, így olyan 35 kiló súlyelőnyöm volt), de amikor leszálltam hátulról kaptam egy ütést a fejemre. Nem akarok mindent részletezni, a lényeg annyi, hogy nyilván ő húzta a rövidebbet, csak az a kellemetlen, hogy ha éppen rosszul találom el és eltörik az orra, vagy hasonló, akkor ellenem indul eljárás. Ezek után nem meglepő szerintem, hogy aki megteheti az elhagyja az országot, mert sajnos nem lehet azt mondani, hogy az agresszív és primitív emberek elenyésző kisebbséget alkotnak . Rengeteg probléma van ma ezzel az országgal, de amíg ilyen és hasonló emberekkel vannak tele az utcák addig ezeket aligha sikerül megoldani.
VargaMark1994
Válasz
Szia!

Nyilván nincs garancia, hogy külföldön sokkal jobb a helyzet, de tény, hogy itt igen mély a morális mocsár.

Ezt látják a tévében. Ma már sehol nem látnak normális viselkedésmintát. 

A verekedéssel mindig az a baj, hogy a nagypofájú féreg amikor le van csavarva, megy a rendőrségre sírni, aztán jön a büntetőeljárás.
2013-11-01 15:06:06
Bunny

vegán testépítés

Kérdés
Szia Bunny! Bocs ha feltettem már a kérdésem és még nem jutottál esetleg oda hogy válaszolj, de lehet hogy törlésre került (pedig úgy tudom nem abban az 1 hetes időszakban tettem fel ahol kérted hogy senki ne kérdezzen mert automatikusan törlésre kerül), szóval a lényeg: Lenne esetleg olyan ismerősöd aki vegán testépítő? Több okból kifolyólag érdekel a dolog, nem fárasztanálak a részletekkel, de szeretnék akár emailben vagy ha van rá mód és lehetőség akkor szóban kérdéseket feltenni illetve informálódni a témában... Utána olvastam amúgy de kevés infót találtam a vegán étkezés a testépítésben témában úgyhogy sokat segítenél a dologgal + természetesen meghallgattam és elolvastam a korábbi válaszaidat is, és pont ezért szeretnék nem tőled kérdezni hanem olyantól aki ezt életvitelszerűen csinálja. Persze az is okés ha van valami könyv vagy szakirodalom amit ajánlani tudnál... Válaszodat előre is köszönöm!
fhorvath
Válasz
Szia!

Nem ismerek senkit sajnos. Két dolgo kell tudni:

1. A vetegarinaizmus nem okos dolog.

2. Ha valamiért mégis muszáj, akkor ki lehet sakkozni a növényi fehérjeforrások aminosvaprofiljaiból azt, hogy milyen tápanyagokat kell egymással párosítani, hogy teljes értékű fejérjéket kapj.

Miért nem teljes értékű a növényi fehérje? Mert nincs meg benne az összes esszenciális aminosav. Alkalmatlan arra, hogy építse az izomzatodat. De ha a teljes esszemciális aminosavprofilt összehozod egy étkezésen belül két (vagy többféle) növényből - mert ami az egyikből hiányzik, az egy adott másikban megvan -  akkor ugyanott vagy, mintha húst ennél. 

Olvastam valahol konkrét példákat, de nem tudom melyik könyvemben. Ha szerebcséd van, beír valaki, aki képben van.
2013-11-01 14:33:46
Bunny

Bunny

Kérdés
http://body.builder.hu/edzovalaszol_egyvalasz.htm4?id=1279029610 Szia. Szerintem az eddigi leg őszintébb és lényegretörőbb válaszod hallottam, HALLGASSA MEG MINDENKI!!!!!!
zolASD
Válasz
Kicsit sok a bazmeg benne, ez így 3 év távlatából nem vicces, de most is így gondolom. A jó öreg audioválasz. Bár ne lenne egy órás tökölés feltölteni egy areob alatt megválaszolt anyagot.
2013-11-01 09:18:34
Bunny

Builder.Hu | Edzés | Versenyek | Képek | Videók | Erősember | Étrend | Sztárok | Edzőtermek


Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
30 pak. 
 / 4.8
5%   6 490 Ft  
6 165 Ft
30 kap. 
 / 5.0
 
4 190 Ft
120 tab. 
 / 4.7
 
5 790 Ft
108 kap. 
 / 4.3
5%   7 990 Ft  
7 590 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104379 fénykép található.
Reg Park
Reg Park
Roy Callender
Roy Callender
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Tibi visszatér!
Tibi visszatér!
Oldtimer Expo 2010 - 1. rész
Oldtimer Expo 2010 - 1. rész
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink
BB.Tv - Nem kislányoknak!

Builder Gasztro - Főzőműsor testépítőknek

BB.Rádió - 100% Drugs Bunny

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....