Logo

Drugs Bunny Edző Válaszol Archívum

 
2015 január kérdések-válaszok - Drugs Bunny Edző Válaszol

kultmotor

Kérdés
Üdv Bunny! A kultmotoron tervezel használni gopro jellegű sportkamerát? A cbr 1100 xx-et például jó lett volna akcióban látni. Van egy sydney-i tag aki így audioblogol az R1-esén, ha esetleg érdekel: https://www.youtube.com/watch?v=fHafYruLS-I
deakpeter
Válasz
Szia!

Kifejezetten nem célom a Kultmotoron videós motortesztek készítése. A Kultmotor videók ötlete abból jött, hogy bármit keresel a motoron, nem képpesek az agyhalottak egy normális videót csinálni, amin látod is, hogy hogy néz ki az a motor. A Kultmoto videók célja csak a típus jól megnézhető bemutatása.

Nincs kapacitásom menet közbeni tesztet csinálni. Kölön stáb kéne hozzá, egész napos baszkódás lenne. Nincs erre időm se, ez nekem csak hobbi és nem ez a cél sem.

A Gopro-t rühellem  amúgy: mind használni, mind az ilyen sisakkamerás felvételeket. Én végig nem bírnék nézni egy ilyet, tipikus jutubszar.

2015-01-31 13:48:58
Bunny

Célok és elfoglaltság

Kérdés
Szia Bunny! Egy számomra releváns kérdéssel kapcsolatban zavarnálak. Jelenleg 23 éves vagyok, 3 éve vagyok együtt barátnőmmel. Ő előtte viszonylag otthonülős csávó voltam voltam, viszont az utóbbi 3 évben főleg barátnőm unszolására, de persze saját akaratomból is tucatnyi alkalommal jártunk Európa számos országában. Mostanra azt kell mondjam, hogy teljesen megragadott a dolog, gyakorlatilag csak ezen jár az agyam, hogy hova kéne legközelebb menni. Bár a pénzügyi háttér megvan hozzá, mégis felmerül bennem, hogy nem lenne-e érdemes elrakosgatni a pénzt és később befektetnem (van egy csomó ötletem) és normális-e folyton ezen gondolkodnom, érdemes-e ilyesmire költeni éves szinten akár milliós nagyságrendű összeget. Barátnőm szerint fiatalok vagyunk még és majd foglalkozunk a takarékoskodással később, belőlem viszont időnként előjön a kétely. Neked mi a véleményed az utazásról, mint hobbiról? Te a mai fejeddel, ha fiatal felnőtt lennél, akkor milyen célokat fogalmaznál meg magadnak? Előre is köszönöm a válaszod!
zsolt_96481b
Válasz
Szia!

Erre a kérdésre napok óta próbálok válaszolni, de nem sikerült eddig. Legalább volt időm gondolkodni, de nem lettem sokkal okosabb.

Az embernek az életben szerintem három dolgok a legfontosabb: a biztonság, hogy legyen élete (élmények) és a boldogság. Nagyjából az első kettő tényező a harmadikban.

Az utazás nagyon jó hobbi, és amit csinálsz az jó. Élményeket gyűjtesz. Ez nagyon fontos. Élményeket sok szinten lehet gyűjteni, sok módon, az egyik ez és mivel ezt meg tudod valósítani minden stimmel. (Nekem a motorozás az egyik ilyen, ezzel nem mondtam újat: a szél, az út, a fű illata, a motor rotyogása, a benzinszag.)

Viszont másrészről nagyon fontos, hogy használod az eszedet és racionálisan gondolkodsz. Nagyon sokan voltunk úgy, hogy éltünk, és nem feltétlenül a hobbinknak vagy a szenvedélyünknek, hanem sokan a munkájukba forgatnak vissza mindent - és ez abból a szempontból egy szar, mintha elbuliznánk, mert nem gondolunk a jövőre, nem teszünk félre semmit. És ez nem jó.

Érdemes  a kiszámologó blogot olvasgatni. Azt írja a Miki, hogy mindig tedd félre  ajövedelmed 10%-át, a legelső megkeresett pénzedtől fogva, tök mindegy mennyi az. Lehet ez persze 20 is.

Szóval tök jó, hogy utazgatsz, van is rá pénzed, de ne nullázd ki magad ezzel: kell félretenni lóvét.

Ezt én is elbasztam végülis: tök jól élek, de nincs semmim, ha úgy veszem. Talán mert sosem érdekelt, de akkor is, ha ennyi eszem lett volna 20 éve, jobb lett volna. Tehát pontosan ezt csinálnám a mai eszemmel, ha most lennék fiatal, mint amit leírtam.
2015-01-30 22:43:25
Bunny

Gazdasági hanyatlás

Kérdés
Szia! Kérdésem rövid és tömör, viszont a megszokott, jól kifejtett, logikus érvelésedet szeretném hallani/olvasni! :D Szerinted jó vagy rossz-e az, hogy a dohánytermelőktől megvonják ez évtől kezdve az uniós támogatást? Nyilván a keleti országrész megélhetésére és gazdaságára gondolok itt, és szeretném, ha erre térnél ki. Válaszodat előre is köszönöm! :)
Ylem+
Válasz
Szia!

Nagyon szívesen válaszolnék erre, ha értenék hozzá. De sajnos nem így van.
2015-01-30 22:28:46
Bunny

Honda Prelude

Kérdés
Szia Bunny! Említetted, hogy feleségednek V. generációs Prelude-a van.(Az egyik EV válaszban azt írtad, hogy IV. generációs, de a novemberi audioblog alapján feltételezem, hogy csak elírás) A Prelude nálam is bakancslistás téma, szóval érdekelne, hogy amit sikerült kifognod azt milyen motorral vetted (2.0 vagy 2.2)? És tudom a fogyasztás az relatív dolog, de egy vegyes-fogyasztást tudsz már róla mondani, kb. hány litert eszik?. Illetve a BBTV-ben volt már sok autós teszt, tervezel valami hasonlót a Prelude-ról? Régebben már bátyámnak volt egy II. generációs Prelude-a, egy nyáron rendbe is hoztuk: http://kepfeltoltes.hu/120523/Saj_t_el_tte_www.kepfeltoltes.hu_.jpg , http://kepfeltoltes.hu/120523/Saj_t_ut_na2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg (Ehhez hasonló volt a Kiss Jenőé is, bár szerintem az egy generációval már újabb volt és azok szebbek is). Most is Hondám van, egy 98-as /amerikai/ hülyegyerek civic coupé. Én pont kifogtam egy jó(!) civic-et (bár elmentem érte a halál f.szára), ez egy kisebb álom beteljesülése volt, úgy ahogy valószínűleg a Prelude is lesz. Egyébként nincs a civic-emen I love civic matrica és nagyon meg vagyok minden tekintetben elégedve vele, de hobbim is egyben és nagyon meg tudja hálálni a ráfordított időt, költséget. Sajnos ezt a típust már én sem tudom ajánlani, egyszerűen szét vannak hajszolva (bár, azért ki lehet még fogni belőle 1-2 kiváló állapotút). Civic-ből VTI-t akartam venni mielőtt a coupé-ba botlottam, de a normális állapotban lévőt csillagászati összegért akarták adni, nálam kereskedő meg szóba sem jöhet. Gondolom, ugyanezt a kört le kell futnom a Prelude-nál is (vagy még hosszabbat). Előre is köszönöm a választ! Üdv.
valaki107
Válasz
Szia!
 
Igazad van, V. generációsról van szó, ami egyébként vicces módon szinte ugyanaz, mint a II. generációs Prelude, legalábbis a kaszni.

Az a helyzet, hogy a II. gerenáción (ezek a híres bukólámpások) belül négy(!) féle van: a hátul kislámpás, jűtőrácsos, a hátul nagylámpás, hűtőrácsos de púpos motorháztatós, a redizájnolt hűtőrács nélküli, hátul sárga indexes és 1990-tól a legszebb (az összes közül, nem csak generáción belül) a hátul fehér indexes, nagylámpás, nagy első lökhárítós. Ilyet szerettem volna legjobban, de az asszonynak  a IV. és V.: generáció tetszett, ráadásul reménytelen ezekből jót szerezni. Talán restaurált akad horror áron (bár azok is megérik).

A IV. generáció felejtő: abből szinte mind roncs. Nagyon keményen biztosítózták azokat annak idején, esélytelen nem tákolmányt találni emberi áron.

Úgyhogy maradt az V. generáció, abból akadnak még jók. Eleve japán autó, ha nincs tuntingszarral tele, nem lesz gond.

A mienk 2.0, sima sornégy egyvezértengelyes 16 szereleps 133 lóerős blokk, ami régebben az Accordban volt. (Itt már kidobták a régi 140 lóerős blokkot valamiért.)  Nem volt szempont hogy VTI legyne, ilyet találtunk és kész, ráadásul nem izgulok arra, hogy 170 lóerős legyen, nem száguldozunk, viszont ha egy VTI elromlik az nem biztos hogy gyerekjáték.

Iyen II/1 generációs Prelude-om nekem is volt. Ezek még dupla karbisok. Imádtam. Ma ki lehet fogni olcsón, de sajnos roncsok.

Küldj képet a Civicedről!

2015-01-30 09:58:21
Bunny

edzéstechnika

Kérdés
Szia Bunny, kérdezném ,hogy szerinted a gumiszalagos edzésnek van értelme, ha otthon edzek és a súlyzós,rudas gyakorlatokat szeretném kiegésziteni vele. És ha van akkor te milyet ajánlanál ? Előre is köszönöm válaszod.
J-C
Válasz
Szia!

A gumiszalag egy rehabilitációs eszköz főleg. Bele lehet dobni az edzésbe, legfőképp bemelegítés részbe.  Esetleg gumiszalaggal lehet nehezívetni a súlyzós gyakorlatokat. Eddig tiszta sor. a Kérdést azonban nem értem.
2015-01-30 09:11:10
Bunny

moderáld ki az egészet

Kérdés
Szia Bunny! Nyugodtan töröld, pontozd ki az egész kérdést, (...)Én nem tudom mi veszi rá az embereket, hogy egy ilyen fogyatéknak adják az arcukat, de elég szomorú ez az egész. Megértem, ha nem válaszolsz, de ezek olyan dolgok, ami miatt az ember újból és újból megkérdezi, hogy mi a szar van ezzel az országgal? Üdv.
draven
Válasz
Szia! Felhívtam a Ferit, elmondtam neki, hogy mi van és hogy a pöccsel való spansága miatt nem áll módunkban foglalkozni a dolgaival ezentúl.

Normális srác, normálisan megbeszéltük ő azt mondta, tudja, hogy mindenki utálja, de vele normális. Mondtam, hogy nem az én dolgom, hogy kivel haverkodik, de talán érdemes elgondolkodni, hogy ki ez a kis féreg és miért utálják, mint a szart, különösen a normális emberek.

Mint magánember én továbbra is kedvelem a Ferit, ezen ez ne változtat, de éppen most akartam megjelentetni a cikkét és emiatt lelőttem.
2015-01-29 17:54:40
Bunny

Motoros rádió

Kérdés
Szia Bunny! Egy korábbi BB rádióadásban említetted, hogy tervben van véve a motoros weboldaladra egy rádióműsor, amiben sztorizgatnátok a többiekkel motors témában. Amióta meghallottam ezt, azóta rá vagyok kattanva a témára és már alig várom, hogy mikor fog ez megvalósulni, mert a BB rádióval is már több fél éve úgy vagyok, hogy naponta lesem az oldalt, hátha ki jött már az új rész, sőt most elkezdtem elöről hallgatni, hogy a zenéket is kiírjam magamnak mert nagyon megkedveltem a rádióhallgatás közben ezt a zenei stílust, amit le szoktatok játszani. Nem is nagyon hallgatok már mai zenéket, rászoktam az ACDC-re, Guns N Roses-ra, Led Zeppelinre és hasonlókra, ezért is köszönet nektek! Szóval a kérdésem az lenne, hogy aktuális-e még ez a téma és hogy áll a megvalósításban, mert nagyon kiváncsi lennék, milyen motoros élményeitek/tanulságaitok vannak még.
istvan_b68c09
Válasz
Szia!

Ez a kultmotor.hu része lesz, de nagyon lassan haladok azzal is.  

Amúgy én is sokat hallgatok nyilván 80-as 90-es évek beli zenéket, és baromi jó az életérzés, ami jön belőlük. Ezt próbáljuk átadni.

Nem titkolt cél, hogy sziget legyünk ebben a szar világban.
2015-01-29 15:20:00
Bunny

Házasság

Kérdés
Szia! Valamelyik válaszodban olvastam, hogy a feleséged... Ti össze vagytok házasodva? Ne értsd félre, semmi közöm hozzá, leírom, miért kérdezem. A barátnőmmel most lesz 5. éve, hogy együtt vagyunk, tervben van már gyerek is, közösen vettünk szinte mindent és kurva jól kijövünk. Úgy gondolom, megtaláltuk egymást ( amiben mellesleg nagy szereped volt). De valahogy leszarjuk a házasságot. Szülők eleinte kérdezték, hogy: na,na,na, és most, na, jövő hónap, mikor lesz a házasság? De le lettek építve, mondtuk, hogy majd ha úgy gondoljuk, szólunk. Látok pár házas embert magam körül, és mintha ilyen megfelelés lenne a világ felé. Meg, hogy majd akkor lenyugszik az ember (ergo nem kúr félre), meg ilyenek. De ezeket baromságnak gondolom, és nem látom, mi az egész értelme? Érdekelne a véleményed a témáról. Üdv.
moly21
Válasz
Szia!

Nagyon jó kérdések vannak mostanában. Van lejjeb is egy csomó régebbi, amire még nem tudtam válaszolni.

Először is, el kell mondanom azt a tényt, hogy mi nem vagyunk házasok. A házasságot én baromságnak tartom, felesleges papír, amire nincs szükség. Nálam a "feleségem" dolog egy szófordulat, mivel ezer éve együtt élünk, nem ugyanaz, mint a barátnő és én nem kacsintgatok sehova. Felfoghatjuk ezt viccesnek is, de annak fenntartom a "sárkányom" kifejezést. 

Úgyhogy nagyjából ugyanaz a véleményünk. Nekünk van gyűrűnk, de az se eljegyzés volt, semmi hivatalos, hanem egy jelzés a külvilág felé, hogy nem kéne próbálkozni. 

Szerintem ennyi bőven elég. Ez nem papír, pláne nem egyház kérdése. Megjegyzem ennek a tetű államnak sincs semmi köze ahhoz, hogy én kivel élek. 

Házasság nélkül is öszetartoztok, egy család vagytok. Ez bennetek dől el.

Úgyhogy szarjátok le bátran a házasságot. Ráadásul van egy babonám, legalábbis azt látom mindenhol, hogy a házasság el is bassza az egészet. 

Ez a "nagy szerepem volt, hogy megtaláltok egymást", az eléggé hihetetlenül hangzik, mert egyikőtöket sem ismerem! Ennyire nagy hatással azért nem lehet a BBTV senkire! :DDDD
2015-01-29 13:34:46
Bunny

Autó

Kérdés
Autó vásárlás témájában kérdeznélek. Tavaly vettem egy Corollát, legfőképpen az itt olvasottak hatására. Az autó a klasszikus jó vétel volt, ugyan 15 éves, de első tulajtól, 450.000 ft-ért vettem, 260.000 km volt benne akkor. Itt ott azért a rozsda már megjelent, de tavaly ősz óta már raktam bele 15000 Km-t, és stabilan hoz-visz az autó, 6 litert fogyaszt az 1.4-es motor, indul, megy, működik rajta minden, semmi extra. Tehát elvileg semmi okom a cserére, csak szar emlékek kötnek az autó vásárlásához ( kényszerből, gyorsan kellett venni valamit ), a magasságomhoz szűknek, kényelmetlennek érzem, és csúnya, de nagyon... Ja és az autóstársak az utakon rohadtul lenézik ezt a típust, dudálnak, villognak, tolakodnak mögöttem. Tavasszal viszont cserélni szeretném, sőt tavasz előtt, mielőtt beindul az autópiac, jó lenne kifogni egy jó vételt. Szervízzel, átírással együtt 1 M Ft-ot szánok a dologra, vagyis az új autó árát 800.000 Ft körülire tervezem. Újabb Corolla vagy Avensis, Octavia vagy ami nagyon tetszik, formára, felszereltségre az az S 40-es Volvo, persze mindegyikből a benzines. A totalcaros teszteket, népítéleteket olvasva viszont pont az utóbbi az amitől távol kellene tartanom magamat. Te milyen sorrendet állítanál fel ezek közül, és a Volvoról mi a véleményed esetleg tapasztalatod?
laszlo_94b0e3
Válasz
Szia!

Egyszerű: Volvót fejetsd el. Az Octavia helyett is Avensisnél maradnék, vagy újabb Corolla, esetleg, Honda Accord. 

A Corolla valóban szűkös még nekem is, pedig csak 175 centi vagyok, de együtt lehet vele élni és ha eladod, vissza fogod sírni. Én nem tapasztaltam, hogy lenézik egyébként.  

A rozsda japán autóknál probléma lehet, de megéri  megcsináltatni. Rozsdás autót egyébként alapban nem veszünk.  99-es Corolla az békalámpás, 450-ért baromi  jó vétel volt. Ha nem tetszik, kell rá négy alufelni meg bele egy sportkormány és fasza lesz, bár gondolom mindenképp eladod.
2015-01-29 13:26:29
Bunny

futás2

Kérdés
De gyors volt a válasz, köszi! :) Akkor az lazaságot tartva, időtartamot lehet majd növelnem, ahogy edződik az állóképesség? Kérdés, meddig növelhetem, vagy maximáljam 12 percben mondjuk? Köszönöm!
Prom
Válasz
Én úgy gondolom, hogy a futás távokról szól. Adj magadnak két kilométert először, aztán növelgesd.
2015-01-28 22:28:53
Bunny

Autók és egyéb

Kérdés
Szia, Bunny! Jó és hasznos is olvasni az autós kérdés-válaszokat, nem csak a milyen autót vegyek pár kilóért kérdésekre való segítség miatt, hanem a gondolkodásmódoddal kapcsolatban is ezekről a dolgokról. Azt kifejezetten jó volt látni, hogy a Humi E36-osáról (amit olykor látok is a Gym-nél) is írtál egy mondatot. Kicsit megnyugtatott, mert nekem egy ilyen kupé az álmom hobbiautónak. Mivel szép állapotút szeretnék majd (legalábbis a korához képest) ami nyilván kicsit növeli a költségvetést, amire még egy lapát a hobbi jelleg, ezért sokat segített amiket írtál, mert habár a közeljövőben meg tudnám valósítani, rámenne a megtakarításaim nagy része, amit mérlegelve inkább még várok vele. Gondolom Humi tapasztalatai alapján írtad, hogy ez az egy típus, amit meg lehet venni. Megbízhatóbb, kisebb szervizelési költségek mint a többinél? Várom a jövőheti audioblogot, mert talán egy régebbi kérdésemre ott válaszolsz. Üdv. D.
daniip
Válasz
Szia!

Az E 36 egy egyszerű kontrsukció, talán az egyetlen BMW, ami nekem tetszik. A Huminak egyébként 318 IS van, ami talán a legjobb motor. 316-ot nem szabad venni.  

Az ilyesmi vásárlásnak úgy kell nekimenni, hogy nem szabad ráizgulni semmire, ami nem tuti, aminél kétség van, azt ne vedd meg. Ha nem sürgős, akkor jó helyzetben vagy.
2015-01-28 22:28:10
Bunny

Kreatin

Kérdés
Üdv Bunny Az lenne a kérdesem , hogy elkezdtem Kreatint szedni 5. napba vagyok a feltöltésnél és 3,5 kg-al vagyok több(persze tudom zsirba nem jöhet fel ennyi idő alatt ennyi ) mint mikor elkezdtem. Szerinted érdemes lenne pihenőnapokon aerob edzést végezni? Azért kérdezem mert nagyon félek a bezsírosodástól, szőlőcukrot csak edzés után viszek be 25g-ot, a többi Kreatint rendes kajával viszem be 5g os adagokba.Napi 3 adag feherjét viszek be.Szóval szerinted el lehet zsirosodni a Kreatintól?
levente_6b2132
Válasz
Ha nem tudod mi az a kreatin, miért használod? Ennyiből a picsádba is tömködheted tölcséren keresztül, hátha több lesz az eszed.
2015-01-28 22:25:56
Bunny

Hulyek mindenhol

Kérdés
Szia Bunny! Az audioblogban emlitetted,hogy hulyek nem csak Magyarorszagon vannak. Illetve a magyar egy kulonos hulye. Azt gondolom,hogy a hulyenel van rosszabb. A fereghulye. En egy kis varos,durvan 10ezer fo,kis edzo termebe jarok. Nem egy csilli-villi fitness fos. Ahogy a neve is mutatja-Real Steel-,ez egy olyan pince jellegu terem. Nem pinceben. De minden van! Meg egy MMA sarok is. Merthogy a tulaj ugy 20eve a helyi kidobok egyike. Es kedden ejszaka ide,ebbe az edzo terembe tortek be es vittek el az osszes feherjet,tomegnovelot stb. Ide,ahol mindenkit nevrol ismer a tulaj,egy vegtelenul normalis ember. Ide,ahol a havi berlet £10,azert azt erezzuk,hogy nem ebbol lesz milliomos. de nem baj. Egy ilyen kis kozossegben nem sok hulye foglalkozik ilyesmivel,a cuccot meg ugyis megprobalja eladni elobb-utobb. Az elet pofonokat,ize igazsagot fog szolgaltatni. Szoval,ovakodjatok a fereghulyektol!
lupus-20
Válasz
A férgek a hülye emberek alja. Ahogy hülyéből, féregből is egyre több van.
2015-01-28 22:24:29
Bunny

kamera

Kérdés
Szia Bunny! Nem tervezel esetleg az oldaladra egy rovatot a kamerákról, egyéb filmes kellékekről, amik nálad beváltak, amikkel a mindennapokban dolgozol? Nem tudom, hogy lenne-e rá igény mások részéről is, mindenesetre engem nagyon érdekel ez a téma is a sporton túl. Ha kreténség a dolog előre is elnézést! Üdv JéÜgynök
nagy_d3ee1a
Válasz
Szia!

Nem hiszem, hogy ez annyira érdekes téma, de lesz ilyesmiről szó a BBTv 100 DVD-n.
2015-01-28 16:13:02
Bunny

futás

Kérdés
Szia Bunny! Tömegnövelésbe hajlik át lassan,fokozatosan az étrendem, az emésztőrendszer szoktatása miatt, és amikor elérek egy bizonyos ch mennyiséget, be szeretnék iktatni heti egy futást futópadon, állóképességet szeretnék, mert mondjuk ki: kurva szar. Sokszor írtad, hogy ektomorf vékonylábúak ne nagyon ugráljanak ezzel, éppen ezért gondoltam a heti egyetlen alkalomra. Pénteken lenne lábedzés, ezért szerdán, előtte futnék, amikor már kb ki van pihenve a láb az előző edzésből, plussz két napja még legyen a lábnak a futásból is pihenni. Kérdés: fussak Cooper-t, vagyis 12 percet, egyre növekvő intenzitással az idő folyamán, esetleg rövidebb tartamot, vagy pedig az alacsonyabb intenzitás hosszabb ideig kombináció lenne a kevésbé combizom-fejlődés hátráltató. Természetesen aznap nem lenne súlyzós edzés, maximum has. Ha válaszolsz, megköszönöm, de ráérsz, mert jelenleg pár percet bírnék futni, ami nem hiszem, hogy gondot okozna egyelőre :D Ha esetleg teljesen máshogy javasolnád a futást, esetleg többlet szénhidrátot javasolsz, szivesen módosítok ( h: mell-bic, k: hát, szerda lenne futás, csüt: váll-tric, pént: láb+vádli, péntek szombat pihi). Előre is köszönöm!
Prom
Válasz
Szia! Csakis laza, kocogó tempójú, kényelmes futás legyen.
2015-01-28 16:07:09
Bunny

Jaguar XJ 4.0

Kérdés
Hello Bunny! Teljesen egyetértek a kocsis üggyel, én is anno vettem 500eft egy régebbi Mercedest, és kb. kétszer annyit költöttem rá mostanra, de nem azért mert nem ment volna A-ból-B-be, hanem hobbiból. Lehetne ez és az edzés is ösztönző opció más fiataloknak is, mert így a pénzt nem cigire, spanglira, italra, McDonaldsra vagy a legújabb Iphonra költenék, hanem egy értelmes hobbira. Ellenben te is elcsábultál, mert hallottam a BB rádióban, hogy régen egy csodás Jaguar XJ tulaja voltál ha jól emlékszem, amiből ellopták a kazettáid. Azt miért adtad el ha publikus? Nekem álmaim autója lenne egy régebbi sötét-metal-zöld Jaguar XJ 4.0 vagy hasonló, de szerinted itthon egyáltalán mennyiből lehetne fenntartani, illetve ami fontosabb talán, mennyire szokott baj lenni vele? Azért kérdezem mert nincs olyan ismerősöm akinek Jag-ja lett volna. Sok sikert a továbbiakban!
baltico10
Válasz
Szia!

A te hobbiból költésed eléggé különbözik attól, amikor az autó szar és kénytelen vagy lapáttal hányni bele  a pénzt. És az az esetek 99%-a, különösen a kezdő autóvásárlóknál.

Hogy tiszta legyen: annak idején a Jaguaromat 4,5 M Ft-ért vásároltam. Így nem nagyon kellett rá költeni. Az egy kicsit más tészta volt és ez eleve 15 évvel ezelőtti történet. 

Ezek az autók most már olcsóbbak: én x300-ast vennék, az XJ 40 utánit. Az XJ 40 már túl öreg, nem hiszem, hogy találsz jót, hacsak nem valami hobbistától vagyonokért. 

Úgy gondolom, ezek azok az autók, amivel gyakran vannak apró-csepró nyűgök. Még nekem is volt, pedig az enyém hat éves volt csak. 500 ezer forinttal nem szabad belekezdeni, az tuti, arról meg nincs fogalmam, mennyiért vannak most jók.

Annyira nagy szívás talán nincs vele, mint mondjuk egy 140-es Mercivel, nem túl bonyolult technika. Érdekes, hogy Peugeot 406 fékbetét volt bele való.

Ha van egy jó szerelőd, meg bőven pénzed, talán fenntartható a dolog. E-bayen gondolom van hozzá minden Angliából. De itt messze nem a "mit vegyek első autónak" szint. 

A kazettáimat nem ebből lopták el. Eleve volt mellé egy Suzukim, azzal jártam, de az már ausztrália utámn volt, amikor is egy nagyon komolyan fosztalicska E Kadett, pontosabban Pontiac Le Mans boldogtalan tulajdonosa voltam.
2015-01-28 13:21:30
Bunny

Bicepsz

Kérdés
Szia! Bicepsz edzés során általában a brachioradialis (ha jól kerestem ki) izmom fárad ki és hátráltat. Előre kinyújtott és felfelé fordított tenyér esetében a karhajlatomnál lévő külső izom. Próbáltam variálni a gyakorlatokat. Francia rúd szűken vagy szélesen fogva, egykezessel kalapács vagy vízszintes. Lapsúlyos scottpadon mivel fix a fogó ezért ott, ha azt csinálom, hogy nem markolom, hanem csuklóra teszem a markolatot és úgy emelek akkor jobban érzem a bicepszet. Többet kellene foglalkoznom az alkarom erősítésével, vagy mást változtassak? Powerballról mi a véleményed? Vagy maradjak az orosz gumikarikánál, esetleg a sodrófára aggatott súlytekergetésnél?
peter_4c8f8b
Válasz
Szia! Nem látom az összefüggést az alkarra vonatkozó rész és a többi között. Próbáld meg szűkíteni a mozgástartományt, kevésbé nyújtsd ki a könyököd minden gyakorlatnál.
2015-01-27 22:56:58
Kares

továbbra is autók

Kérdés
Ismét köszönöm, tényleg nagy segítség, mert nekem nincs a környezetemben olyan, akitől ezeket meg tudnám kérdezni. Éppen ezért még rengeteg kérdésem lenne, mint pl. lehet-e határozott választ adni arra a kérdésre, hogy benzin vagy dízel, de nem akarom a felületet erre használni, azért ez mégiscsak egy testépítő oldal. Ha úgy hozza a sors, hogy egyszer találkozunk, majd felteszem mindet. Minden jót és kösz mégegyszer.
zoltan_e0b503
Válasz
Mindig benzin, és nincs gond.
2015-01-27 20:15:20
Bunny

Mopsz-macska 2.0

Kérdés
Szia, Bunny! Először is, köszönet, hogy minden mopszos dilemmámat figyelemmel kísérted! Szóval, végül úgy döntöttem, mégsem fogadom örökbe a kis mopszkeveréket. Bár fáj a szívem érte nagyon, de úgy érzem, pont az érte való felelősség miatt jobb így. A hét pár napján nem tudnám megoldani a napközbeni sétát, kínlódni meg nem hagynám őt szívesen. A macskám (aki majdnem mopsz, csak macskabőrben http://kepfeltoltes.hu/view/150126/G_mb_ly_dve_www.kepfeltoltes.hu_.jpg) szintén gond lehet az összeszokás miatt, ahogy múltkor beszéltünk róla. Úgyhogy annak drukkolok nagyon, hogy szerető gazdihoz kerüljön a kismopsz, most ideiglenes befogadóknál van, műtik még a sérült lábát és utána kerül végleges helyre. Természetesen nem a láb-baja miatt nem veszem magamhoz, ez eszembe sem jutna, sőt!
galdora
Válasz
Szia!

elég brutális egy macskád van, csak azt nem tudom, ez az eleje vagy ahátulja?

A mopsz-kérdés felelősség. Ha te nem tudod örökbe fogadni, majd örökbe fogadja más, ebből ne csinálj lelki problémát. Amúgy a mopsz eleve kettesével az igazi.

Más:

Nagyon régóta lógók az audiobloggal. Marha gáz, de több, mint egy hónapja ígértem meg. Kettő is fel van véve, most jön az első, jövő héten meg még egy.

Audioblog

2015-01-27 19:50:03
Bunny

Predator

Kérdés
Szia! Nem tudom hallottad e már a hírt,de új Predator film készül.Egyik érdekessége,hogy Shane Black fogja rendezni,ő játszott az Arnold féle verzióban,ő volt Hawkins,őt ölte meg elsőnek a ragadozó.Azt még nem tudni,hogy új sztorit írnak vagy reboot készül,remélem nem az utóbbi.Ez volt az első film amit láttam Arnoldtól,nem is tudom hányszor néztem már meg,de számomra megunhatatlan. Ez az egyik dolog aminek örülök,a másik pedig,hogy nem lesz Ikrek 2.Az egy se jött be,se az Oviapu meg a Junior.Nem álltak jól Arnoldnak ezek a szerepek.Ő az akciófilmekben volt jó,nem a vígjátékokban.Az akciófilmekben voltak elég Arnold féle poénok. Ami még viszont félelemmel tölt el az az új Terminátor film.Miért kell ezt erőltetni?Ez még mindig a pénzről szól?
zsolesz20866
Válasz
Szia!

Shane Black legfóképpen forgatókönyvíró, hogy egy kiemelkedő példát hozzaK: "Az utolsó cserkész."

El tudom képzelni, hogy jó filemt csinál, de azárt Hollywoodban már bárkivel és bármiből tudnak szart csinálni.

Arnoldnak már vége. Ha olvastad az önéletrajzát, annak idején is befeküldt, amibe kellett, most is ezzel erőlködik, folymatosan csinál hülyét magából trendi szarságokkal, de ez zsákutca. Mint ahogy a filmjei is. Ne várjunk már sokat az Arnold-filmektől. Nem lesz több Kommandó!

Az utolsó akcióhős címe sajnos eltalálta a valóságot.
2015-01-27 14:55:44
Bunny

Citroen autó

Kérdés
Szia Bunny! Tetszett a legutóbbi BB rádió, főleg a Citroen BX-es rész. Köszönöm neked, végre tudom, hogy gecire sok pénzem van, hisz BX-szel járok. Remélem érted az iróniát, hiszen nem beszólni akarok, csak néhány tényt közölni és a tévképzeteket eloszlatni. Mindezt csak akkor ha érdekel. Ha nem érdekel, nem jelenteted meg. Nekem egy 1989-es évjáratú 1.9 Turbodiesel BX-em van, a motor már átalakítás, hiszen ezekben nem volt 1.9 L-es TD. A motor egy 1998-as Xsarából jött, mert nekem kevés volt a szívódízel 60 lóereje. A hirdopneumatikus rendszer abszólúte egyszerű rendszer, csak nyilván egy baja van. Öreg. Az összes fémcsövet újra cserélni olyan 50 ezer Ft, plusz ha eltörik benne a gumiból lévő résolaj visszafolyó gyűjtó csőrendszer, amit polipnak hívunk, az 13 ezer Ft, viszont az évekig bírja. 60 ezer km-enként nem árt kitisztítani a szintszabályzókat, ami gyakorlott embernek nem nagy művelet. A gömbökben a nyomást érdemes évente ellenőriztetni, nekem 1500-ért töltik darabját, összesen 5 található a rendszerben. Mindegyik kerékhez tartozik 1, valamint a központi nyomástároló. Az elterjedt tévhit, hogy ezek az autók szarok, meg megbízhatatlanok, szerintem azért alakult ki, mert a keletnémet autócsodákhoz szokott szerelők csak barmolni tudták, szervízelni nem. Sok olyat láttam, hogy egyes szakbarbárok az LHM olaj helyett étolajat tettek a rendszerbe. Vagy ha elment egy nyomócső, akkor a teljesen leült autóval közlekedtek és akkor még csodálkozik, hogy átszakad az összes gömb. Szóval ne haragudj, hogyha zavartalak a hülyeségemmel, de ezt szerettem volna megosztani veled. Úgy érzem, én örökké Citroenes maradok. Ha netalán mégis érdekelne a kocsi, e-mailben küldhetek róla képeket. Tisztelettel: Szabolcs
szantoszabi
Válasz
Szia!

Igen, te egy igazi fanatik vagy. Köszi hogy leírtad. Abszlúte igazad is van a szakbarmokkal kapcsolatban, de az a tény is benne van a pakliban, hogy a francia az francia. Érted, azért nem lehet okolni egy szerelőt, vagy a karbantartás hiányát, hogy olyan gagyi a műanyag, hogy letörik a kilincs. És hát a barmolás miatt abszolútértékben is az van, ami: egy ilyen autót venni gazdasági öngyilkosság.

Én egyébként nagyra értékelem a hozzád hasonló fanatikusokat. Ezerszer többet ér, amit csinálsz,  mintha lenne egy menő BMW/Audi szarod. Kár, hogy messze laksz, meg is írnám az autódat.  A képeket mindenképp várom. 

Pont ma ajánlott egyébként fel egy kedves olvasónk egy gyönyörű 79-es BMW motort.
2015-01-27 14:26:08
Bunny

étkezés mozi előtt

Kérdés
Üdv! Azzal kapcsolatban szeretnék kérdezni hogyha tegyük fel van egy 4-5 órás hosszú programom (pl. mozi ) ahol nem megoldható az étkezés, vagy csak szar kaját tudok enni akkor mit javasolnál hogy mit egyek/igyak előtte hogy ne épüljek le, melyik lenne a legjobb megoldás? Próbáljak meg előtte enni egy teljes étkezést, és közbe mondjuk 20g bcaa? Vagy pl. mozi előtt 1 adag WPP + 1 adag Casein? Esetleg valami más?
benju77
Válasz
Szia!

Kicsit túldramatizálod a dolgot. Van BÁRMI különbség, hogy moziba mész vagy sem?

Azért barátom a mozi előtt BCAA ötletednél elkélne egy pszichológus, nem? Lépülsz attól, hogy ülsz a moziban?

Én régen rendesen bevittem a dobozolt kajámat, ha úgy alakult, de ma már azt mondom, faszmajomkodás az ilyesmi.

Kell enni, amikor az étrendedben van, ha ütközik a mozival, na bumm, előtte vagy utána, két óra egy film. Mi ebben a bonyolult?


2015-01-27 14:18:36
Bunny

Alvaevés

Kérdés
Szevasz Bunny! A kérdésem az alábbi lenne: Mivel lehetne megszűntetni azt a jelenséget, hogy éjszaka felkelek és elkezdem kizabálni a hűtőszekrényt kómás üzemmódban. A táplálék bevitellel nem lehet gond úgy gondolom mivel 176 cm magassághoz és 84 kilóhoz napi 420 gramm ch (rizs-zab-bab) bevitel párosul szóval nem éppen diétás üzemmódban vagyok jelen pillanatban. Szóval nem értem miért van az, hogy egyszer csak felkelek az éjszaka közepén, mint egy alvajáró barom és tudatom kivűl elkezdem kizabálni a fridzsidert és reggel meg nézek , hogy hogyan kerültek csirkecsontok az ágyamba. Most még nem is annyira para a helyzet de régebben diétánál is előfordult ez és azért ott egy-két szelet zserbó nem éppen jót tett. Ha kemény fizikai munkát végeznék még megérteném de így nem. Tudsz rá valami megoldást?
Cirmoskutya
Válasz
Tegyél egy kurva nagy lakatot a hűtőre és dugd el a kulcsot!
2015-01-27 14:13:30
Bunny

autós viszontválasz

Kérdés
Köszönöm a gyors választ. Nincs kocsim, de ha eljön a vásárlás ideje, eszembe fog jutni egy mondat, ami a mai napig a fülembe cseng valamelyik BB-TV adásból, amikor megérkeztél valami leharcolt járgánnyal és kijelentetted: Nincs szükségem nagy kocsira, nem kicsi a pöcsöm! Azt meg csak remélem, hogy a világ sorsa semmilyen tekintetben nem egyedül rajtam múlik, mert akkor nagy baj van. :D További jó munkát!
zoltan_e0b503
Válasz
Nincs mit!

Ha eljön az idő, nyugdtan kérdezz rá egy konkrét típusra.

Az autó témát többféleképpen is elő szoktam adni. Az egyik az, hogy én megtehetem, hogy olcsó autóm van. Nem vagyok rászorulva hogy autóval villogjak. 

Jelenleg nincs saját autóm, nem titok, hogy a Shop.Builder biztosít számomra egy tartós bérelt új Focust. A feleségemnek IV. generációs Honda Prelude-ja van.

Ha saját autót kellene vennem, az megint csak egy 94 körüli Honda Accord lenne,  mint ami az utolsó autóm volt, vagy valami Toyota. Esetleg valami kisbusz. Láttam hirdetve egy régi Camry kombit nemrég, 250 ezerért, baromi jó autó, azt bevállanám. Kb 5, max 6 kiló: ennyi pénzt érdemes autóba tenni szerintem.

Egyébként a BBTv-ből a Huminak E 36-os kupé BMW-je van, az egyetlen, amit szerintem meg lehet venni, bár most vette valami ötöst is, viszint második autó és fel van készülve mindenre. A Shop.Builder-ből Colosnak Carina E-je van.  Úgyhogy akad itt 1-2 kultuszautó.

Robi, a Shop.Builder tulajdonosa se janiskodik luxusautóval, pedig nem kis céget vezet. Neki is céges flottatautója van oszt cső. 

Szóval nekünk nincs szükségünk pöcsnagyobbításra. Tehát nem csak pofázok hülyeséget, én magam is azokat az elveket tartom az autókról, amiket mondok. Autó kelll, de racionálisan: autóba "fektetni" a pénzed igen nagy baromság!

Érdemes még a Kiszámoló ide vonatkozó posztját elolvasni, amihez képest én anyagilag erősen alultervezem magam, de így gondolom reálisnak. 2015-01-27 13:43:42
Bunny

Táplálkozás

Kérdés
Szia Bunny. Egy roppant egyszerű kérdésem lenne kajával kapcsolatban. Mostanában elkezdtem horgászni és rengeteg ragadozóhalat (süllő,csuka) fogok. Helyettesíthetem a csirkemellfilét ezekkel a halhúsokkal? Tápértékét nézve elég jó és nincs bennük szinte semmi zsír és így legalább a kajám ingyen lenne. Mindenki csak a tengeri halfilékről meg a tonhalról beszél erről meg még nem volt szó szerintem. Köszönöm előre válaszodat.
biohazardxxx
Válasz
Szia!

A csirke-rizs egy el, ezt szoktuk mondani. Teljesen mindegy, mit eszel, ha a csikrével ekvivalens tápértékű fehérjeforrás, és nyilván hús jellegű, tehát valamely állat vázizomzatának a része.

Ha a halhoz jutsz hozzá és a tápértéke jó, akkor hajrá!

Mi azért nem beszélünk ezekről a halakról, mert nem jutunk hozzá "ingyen", és pénzért nem praktikus.

2015-01-27 13:39:32
Bunny

Warm up (...)

Kérdés
(...)
Lande
Válasz
Írj mailt!
2015-01-27 13:36:19
Bunny

autós kérdések

Kérdés
Szia! Nem értek a kocsikhoz, de azt már megtanultam itt, hogy kezdő autónak párszázezer forintból nem javasolt egy BMW, többek között a magas javítási költségek miatt. Mi a helyzet a többi, hasonló árfekvésű felső kategóriás autókkal? (Mercedes, Audi) Ezen kívül az általad annyiszor javasolt Corollán kívül a Toyota többi típusa is jó vétel, vagy csak ez lett ennyire eltalálva? Egyáltalán, érdemes-e Toyotán kívül másban gondolkodni? Köszönöm, minden jót, sok sikert.
zoltan_e0b503
Válasz
Szia Zoltán!

Gratulálok a kérdésed első feléhez: remélem, hogy egy napon nem neked kell a kiváló logikai-stratégiai érzékeddel megmenteni a világot.

Hadd kérdezzek valamit: szerinted ha egy felső kategóriás márkának magas a szervizigénye, akkor a többi márkának nem?

Érted-e vajon azt, hogy nagyon könnyen lehet ilyen bilibe lógó kezű vásárlásokkal elérni azt, hogy nagyon gyorsan elköltöd az autó vételárát még egyszer a javításokra, és a büdös életben nem lesz mégse jó? Tudod milyen szar, amikor az 500 ezres S Mercibe 500 ezer egy váltó?

SOHA nem veszünk felső kategóriás autót. A felső kategóriás autó üzemeltetése is felső kategóriás. A gyártó abból indul ki, hogy akinek van pénze ilyen autóra újkorában, annak van pénze alkatrészre és szervizre is. Egy luxusautó nem igénytelen igáslónak van tervezve, hanem luxus igényekre, ennek megfelelő karbantartással.

A gyártók nem tervezik bele, hogy a magyar prosztónak nem lesz pénze a mások által levetett, üzemeltetési költségei miatt értéktelen, általában lerohadt autók valami csoda folytán megbízhatóan működjenek. Ezt nem tudják megoldani.

Arról nem beszélve, hogy egy felső kategórás autó alkatrészeit ha akarnák, se tudnák olcsón gyártani (és utángyártott gyakran nincs), mert sokkal kisebb darabszámban tudják csak ezeket a típusokat gyártani, mint a tömegautókat.

Még Toyotában is tilos a felső kategória.

Az összes hülye, aki nem bír magával és neki luxusautó kell, azonnal felül a szopórollerre. Csak hétköznapi tömegautót szabad venni.

A Toyota legtöbb típusa jó, és a többi japán is: Honda (ebből a hülyegyerek Civiceket kerüljük), Mazda, Mitsubishi. Suzuki Swift.

Bele lehet ám futni baromságba nem felső kategóriában is. Sokan beleszeretnek mondjuk egy Alfába. egy kereskedő haverom egy Alfa fanatikustól (talán még kulbtag is volt) vett szép 155 Alfába egészen belebuzult, ami érthető is, aztán nem átugrott az elvileg frissen cserélt vezérlés és jöhetett a hengerfej felújítás?

De az is csak akkor történt, miután az eltelt pár hétben számtalanszor lerohadtak mindenféle hibával. És ez nem rozsdás lefosott szar volt.

Tudod mennyire fáj, amikor az öreg fos annyi pénzt elvisz, hogy összeadva kijönnek egy 2004-es dízel, soha el nem romló Honda Accord ára? És a vége úgy is az lesz, hogy milliós buktával eladod a következő hülyének olcsóbban, mint amennyiért vetted? 

Bodó Imi is tudna mesélni a Smartjáról vagy a sportrobogóról. Vagy Baranzó Peti barátom az ötös BMW-iről, amivel évek óta szívom a vérét! :DDDDD

Párszázezer forinttal közlekedni akarjunk, ne villogni.
2015-01-26 21:49:32
Bunny

Motor vásárlás

Kérdés
Hello Bunny! Olyan ügyben fordulok hozzád, hogy eldöntöttem, hogy lerakom a jogosítványt motorra. Egyik kérdésem az lenne, hogy érdemes e szarakodni az A2-vel, vagy egyből az A korlátlant tegyem le? Azért kérdem, mert körülbelül 0 tapasztalatom van a motorozás terén (egyszer volt egy simsonom 1 hónapig). A másik kérdésem az lenne, az álltalad ajánlott kategóriától függően, hogy milyen motort tudnál nekem ajánlani 250-300e között? Hosszabb túrákra használnám. Válaszodat előre is köszönöm. üdv. Roland
roland_8462
Válasz
Szia! Ha megvagy 24, ne szarakodj a nem korlátlannal, A-ra érdemes mennni, különben kásőbb járhatod újra az egészet. Attól még lehet kisteljestíményű motort venni. 

Ahhoz, hogy tudjam, mit ajánljak, tudnom kell, mi tetszik. kawasaki Er-5, Aprilia Pegazo 600, Honda CBR 600, bármi szóba jöhet.
2015-01-26 17:47:42
Bunny

nyíregyi szeminárium

Kérdés
Szia Bunny! Nagyjából lehet már sejteni,hogy mikor jöttök a nyíregyi Cutler-be? Köszi!
Nand
Válasz
Szia! Február-március, még nem tudjuk. 3 szemináriumot szeretnék lenyomni ebben az időszakban: Békéscsaba, Nyíregyháza, Bp. BodyBuilder Gym.

2015-01-26 14:38:36
Bunny

Buffalo rúd

Kérdés
Szia Bunny! Nagyon hasznos volt a BB.Tv guggolásról szóló része, köszönet érte! Mivel Én egy saját kis teremben edzek, aminek nagy részét magam hegesztettem, gondoltam, megpróbálok egy buffalo rudat is elkészíteni. A kérdésem az lenne, hogy a kapaszkodók oldalnézetben, a függőleges síkhoz képest kb. hány fokos szöget zárnak be? Persze nem várom el,hogy megmérd, csak egy viszonylagos szám érdekelne,mert a neten nem nagyon találok olyan képet róla,amiről megsaccolhatnám. És a sima rudas guggoláshoz viszonyítva a buffalo rúddal a súly hány százalékával lehet guggolni? További jó munkát kívánok Neked és kellemes karácsonyi ünnepeket! :)
janika1985
Válasz
Szia!

Most jutottam idáig, hogy lefotózzam neked. A kép alapján belőheted  a szöget. Egyébként nem tudom érdemes-e szarakodni vele, mert a Taygetosnál nem egy drága dolog ez.  

Mivel sima rúddal nem guggolok,  nem tudom a különséget, de szerintem buffalo-rúddal nehezebb kevesebb súly kell.

2015-01-26 14:26:16
Bunny

Köszönet mopsz-macska

Kérdés
Nagyon köszi a mopszos-macskás választ, Bunny! Mindenesetre jól megfontolom a dolgot, nagy a felelősség és életre (életekre) szól. Az én macskám amúgy békés, perzsa fajta de egyáltalán nem sznobságból választottam az Ő esetében fajtisztát, hanem direkt olyat kerestem aki a legjobban bírja a szobában való létet és nem szenved amiatt, hogy nem élhet kint. Ha vendégségbe kisgyerek jön és a macskám megijed tőle, akkor nem támad hanem szépen bebújik a kanapé alá, mögé. Egyszer volt nálunk vendég-kutya, akkor is inkább félrevonult de azért kíváncsi volt. A séta-kérdést is átgondolom, főleg a napközbeni levitel lehet olykor problémás és nyilván neki sem túl jó ha sokáig kell tartogatnia. Szóval, köszönöm a tanácsaidat!
galdora
Válasz
Szia! Majd értesíts, hogy mi lett a dologgal. MOPSZ POWER!
2015-01-26 14:17:12
Bunny

Gofri BBTV 110

Kérdés
Szia Bunny! A 110. BBTV adásában amikor a nyíregyházi Cutler Gym-ben voltatok, valami diétás gofrit ettél, és utána mondta ott egy srác hogy ebbe csak zab, tojás, édesítőszer meg protein van. Nem tudod véletlenül a receptjét, vagy egyéb diétás gofri receptet? Előre is köszönöm.
oli_ver
Válasz
Szia!

Lesz a nyíregyi Cutler Gym-ben szeminárium, majd ott kinyomozzuk, esetleg le is forgatom.
2015-01-26 14:16:44
Bunny

gluténmentes fehérjék

Kérdés
Szia Bunny! Nekem van ez a lisztérzékenység nevű betegségem és ezen felül még egy felszivódási zavarom és az lenne a kérdésem hogy ilyenkor milyen fehérjézpt lehet fogyasztani? A válaszod előre is köszi! :-)
mate_b699b9
Válasz
Szerintem bármilyet, de a shop.builder ügyfélszolgálatán érdeklődj, nekik tapasztalataik is vannak.
2015-01-26 14:16:00
Bunny

Edzés előtti kiegészítő

Kérdés
Szia Bunny! Egy rövid kérdéssel fordulok hozzád. Volt már erről korábban cikk is, de nem találom, hogy melyik az az edzés előtti kiegészítő amiben nincs koffein se taurin. Este edzek, mivel nem kávézok így azoktól a termékektől nem tudok aludni. Válaszod előre is köszönöm! Üdvözlettel: Misi
wildface
Válasz
Szia!

Igazából a kifejezett edzés előtt cuccokban hogy melyikben nincs, fogalmam sincs. És nyilván átnézni nekem ugyanannyi idő mint neked.

De nem kötelető ám edzés előtti cuccot használni. Vagy ha muszáj, lehet ez mondjuk egy glutamin vagy BCAA termék is. Akár ihatsz egy korty lenmagolajat.

A Scitec a Vitargo CRX-et is ajánlja edzés előtt, bár én nem tartom jó ötletnek, de ha nem esik le a vércukrod, akkor nincs gond. Kipróbálhatod ezt 30g szőlőcukorral és 5g kreatinnal.   

Szóval számtalan lehetőséged van. Ha egyáltalán kell valami edzés előtt.
2015-01-26 14:14:24
Bunny

vállprobléma

Kérdés
Hello Bunny és Kares! 2 hónapja megfájdult a bal vállam. Először nem érdekelt, de idővel sem csillapodott, ezért elmentem a háziorvosomhoz. Ő ránézésre próbálta megmondani, hogy mi a baja, természetesen teljesen hülyeséget mondott. Eljártam az általa felírt ultrahangos kezelésre, de hatástalan volt. Ma elmentem egy fokkal nagyobb tudású orvoshoz, aki elküldött röntgenre. Részleges szalagszakadás van a vállamban. A sérült oldalon inveteralt Tossy 1-2 luxatio látható. Az orvos fél évig teljesen eltiltott az edzéstől, na meg persze a fehérjekúra-tól, ill. izületvédőt sem szedhetnék, mert az méreg. Nem sok időm volt vele beszélni, mert sok betege volt még, és hamar elküldött, így nem tudom, hogy pontosan mit is szabadna edzenem és mit nem. HIIT-re gondoltam, mert az valamilyen szinten az egész testem karbantartja, de ott is mozog a vállam. Vagy inkább kezdetben csak szobabiciklizzek, és csak pár hónap múlva kezdjem a futást? És felsőtestre semmit ne mozogjak, pár karkörzés is ártana? Ill. miket tudnék szedni, ami gyorsítaná a gyógyulást? Egészségesen kajálok, jelenleg arthro guard pack-et +1000 mg glucosamine-t szedek. Ez elég lesz? És tudsz ajánlani valami krémet/kenőcsöt, ami segíthetne? Válaszodat előre is köszönöm!
matyas_324cca
Válasz
Szia!

Nagy okosság részleges szakagszakadással abbahagyni az edzést, legalább neked is befagy a vállad és nyomorék leszel mint én. Bárcsak lenne annyi eszem, mint egy orvosnak!

Ha nem mozgatod a vállad, BE FOGY FAGYNI és annyi lesz neki.

Leresd fel Karest.
2015-01-26 14:03:52
Bunny

Váll probléma és izomgörcsök

Kérdés
Szia bunny!Olyan problémám lenne,hogy tegnap reggel,amikor átvettem a pólómat a bal vállam el kezdett kiugrani és egy kisebb küzdelem után sikerültvisszaugrasztani,baromira fájt és meg is ijedtem.A karomat felfelé tartottam és hátrarántottam,majd kiengedtem a hátam(mint a húzóckodásnál)és nem feszítettem meg aztán megint egy picit hátrább rántottam,aztán feljebb emeltem a karom a kiengedett lapockával és utána előre nyomtam a karom,ekkor már majdnem rajtam volt a póló és nagyon kellett erőlködnöm hogy ne ugorjon ki(ha egyáltalán ez kiugrasztásnak számít). A történethez hozzátartozik,hogy sokáig rosszul edzettem sajnos a nagy súlyoknál is asszimetrikusan nyomtam és ennek következménye képpen lett egy nagyobb csomó a hátsóvállam és a lapockám találkozásánál,amit meg tudok feszíteni ezért arra gondolok hogy egy izomcsomó.A vállam így egy nap után is fáj,bár nem annyira.A másik problémám hogy mint két lábamban van 1-1 nagyobb izomgörcs.Multivitamin,kaja rendben van bemelegítés,idő hiányában sajnos nem mindig van meg(bár ilyenkor saját testsúllyal kezdek)és most már jóval testsúly felett nyomok (180cm,80kg)pl gugolás 120kg 8 ism fekvenyomás 100 kg 6 ism és a gyakorlatok végrehajtása közben nem fáj semmim.Látatlanba így elsőre mit mondanál ezekre a problémákra?Az izomgörcsök okozhatnak később nagyobb problémát?
mate5550
Válasz
Szia!

A váll kiugrása komoly probléma. Meg kell olyan kis izmokat erősíteni, amik lehetővé teszik, hogy ez ne történjen meg.  Neked is javasolnám, hogy keresd fel Karest, egy utazást megér, hogy rendbehozza. (Ha lenne üzleti érzékem, azt mondanám, gyere el hozzám és megjavítjuk az edzéstechnikádat, de nálam egy konzultáció sokkal drágább, Kares meg jobban ért a mozgésszervi problémákhoz.)   

Az izomgörcs nem biztos hogy nagy baj, a nagy terhelés okozza, mindenkivel előfodul. Nem vagy kipihenve eléggé, nagyjából ennyi a történet. A WARMUP! erre is jó.
2015-01-26 14:01:08
Bunny

Hyper mass 5000

Kérdés
Szia Bunny!9.-be elkezdtem kondizni kb 72kilórol felhíztam 96ra.Már csak akkor vettem észre mikor hatalmasra dagadtam.Nem szedtem semmit mikor kondiztam 9.be csak a kaja volt.Nyáron nagy nehézség és akarat erő árán sikerült lefogynom 65 kilóra.Neki álltam edzeni kb 2 hónapja szedek Whey prot,izületvédőt és vitamint.Az lenne a kérdésem hogy ha elkezdek Hyper Mass 5000-t szedni és közbe napi 4x súlyzós edzést végzek meg futni járok akkor van esélye annak hogy megint elzsirosodok vagy inkább izomba szedem fel vagy vegyesbe?Köszönöm előre is a választ!
csaba_e31021
Válasz
A szellemi fogyatékosokkal nem én foglalkozom, hanem a Nyírő Gyula Kórház.


Más:
Gergő Leventének üzenem, hogy direkt volt. CSUKD FEL A BASZÁST ÉS VONAT!
2015-01-26 11:11:26
Bunny

Zsírégetés

Kérdés
Kedves Bunny! 4 éve ismert M. Scheuermann beteg vagyok. Lényegében nem nagyon emelhetek, sőt, szinte semmit nem csinálhatok az úszáson kívül, azonban nagyon szeretnék mozogni. 175 centi magas, 60 kilós, 18 éves nőnemű egyed vagyok. Mivel a gerincem képtelen megtartani, ezert hátizomerősítő gyakorlatokat kellene végeznem. Nekem leginkább a hiperhajlítás jött be, nem tudom milyen kevésbé megterhelő gyakorlatot tudnék még csinálni?! Illetve a lábaim genetikailag hulladékok, a combomon kívül nincs nagyon zsír rajtam. Örülnék, ha az sem lenne. Az aerob-edzésen és a minimálisra csökkentett szénhidrát bevitelen kívül mit tudnál még tanácsolni a betegségemet figyelembe véve?! Illetve guggolásnál a zsírvesztés és az izomnövekedés arányára lennék kíváncsi. Köszönettel
vivien_aa223f
Válasz
Szia!

Ezt a kérdést nem tudom megoldani online. Keresd fel Karest, elvisz egy terembe és megmutat neked egy programot. Kifejezetten ért a Schauermann-esetekhez is.

Az utolsó kérdésedet nem értem, de lehet hogy van némi fogalomzavarod.
2015-01-26 11:09:20
Bunny

Ketogén diéta

Kérdés
Szia Bunny! Hamarosan ketogén diétára váltok, csak az edzésekben kérném ki a tanácsod. Elméletben hétfő-kedd délelőtt fél test, illetve szombat délelőtt az ürítő edzést végezni. A probléma az, hogy még szénhidráttal is hányásközelben vagyok a délelőtti edzésektől, mennyiben gáz, ha vasárnap-hétfő este, illetve péntek este edzenék, gyakorlatilag előrébb tolom egy kicsit a dolgokat. Ha a péntek este ok, akkor utána már kezdjek is el tölteni? Edzés előtt kevés rizs, utána a turmix szőlőcukorral, majd még szombaton töltök és vasárnap megint indul a ciklus. Vagy ha a vasárnap-hétfő este maradhat is, akkor is szombat délelőtt végezzem a teljes testedzést? Köszönöm és üdv, kitartás a mindennapokhoz!
DonSykes
Válasz
Szia!

Az effajta módosítással nincs különösebb probléma. A péntekie dzés után el kell kezdened tölteni, sőt, be kell iktatni annyi kaját, amennyit csak tudsz lefekvésig.
2015-01-26 10:20:43
Bunny

Mikmaki

Kérdés
Szia! http://kepfeltoltes.hu/150125/WP_20150125_07_56_42_Pro_www.kepfeltoltes.hu_.jpg (Elég kaka a kép minősége de a lényeg látszik) A ma reggeli bevásárlásnál bukkantam erre a gyöngyszemre, ahogy megláttam Te jutottál eszembe és ez a válaszod: http://body.builder.hu/edzovalaszol_egyvalasz.htm4?id=1363183714 Tudom van jobb dolgod is ennél de nekem feldobta a reggelem :)
gyorgy_f883bd
Válasz
Nem rossz ez, a Mik Maki cukorkát fogom majd ajánlgatni a fogyatékosoknak!
2015-01-25 11:28:56
Bunny

Telített zsírok diétában

Kérdés
Szia Bunny! Olvastam a főoldalon, hogy ketogén diétába belefér a kolbász, vagy hasonló zsíros húsokból származó zsírbevitel, mivel nincs szénhidrát az étrendben. Ez a dolog akkor is működik ha olyan szénhidrátos diétát alkalmazok, ahol ingadoztatom a szénhidrátot? Úgy tervezem hogy pihenőnapokon 0 szénhidrátot viszek be (csak a cottage cheese, proteinből származó szénhidrát), edzések napján pedig magas szénhidrát bevitel lesz. Ilyenkor a pihenőnapokon lehet zsíros húsokat beiktatni az étrendbe? Válaszodat előre köszönöm
oli_ver
Válasz
Szia!

Mivel az emésztőrendszerűnk napi ciklusban működik, tudsz ezzel játszani nem ketogén diétában is. Ha nincs szénhidrát azon a napon, nem lesz gond a zsírral.
(Persze ezt nem úgy kell elképzelni, hogy irdatlan kolbászzabálás legyen.)

Egyet azonban ne felejtsünk el: "egy napos" ketózis nem lesz ettől.
2015-01-25 08:20:55
Bunny

Mellezés

Kérdés
Kedves Bunny! A segítségedet szeretném kérni a következő problémámmal kapcsolatban. 19 éves vagyok, mostmár lassan 3 éve folyamatosan foglalkozom a testépítéssel, az első időkben személyi edzővel edzettem, hogy megtaláljam a számomra leghatékonyabb gyakorlatokat, amelyek a gerincemet is kímélik. Ugyanis itt jön a probléma, hogy nekem van egy Scheuermann-féle gerincferdülésem ( nem veszélyes, de mégis van..), amivel jártam is gerinc tornára stb, még amikor annak volt az ideje, és ugye a kezdetektől fogva odafigyelek rá az edzés tekintetében is, és ez eddig semmiben nem hátráltatott, kemény munkával a haladást is látom a kezdetektől fogva és továbbra is szeretném folytatni a testépítést. Viszont a mell napokból mostmár egyre többször kell kihagynom a fekve nyomást, mert hiába kértem segítséget, próbáltam megtalálni a megfelelő pózt, egyszerüen érzem nyomás közben, hogy a hátam ferdén van a padon, és mellé egy kellemetlen érzést amikor nagyobb súlyokkal edzek ( nem pakolom agyon, csak a szintemhez emelem mindig a mennyiséget) . A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehetne ezen a problémán segíteni, vagy ha nem lehet, hogyan tudnék egy jó fekve nyomást, akár több más gyakorlattal is helyettesíteni. A válaszodat és türelmedet előre is köszönöm!
PeterFodor
Válasz
Szia!

A fekvenyomás nem kötelező gyakorlat. Én eleve rossz gyakorltnak tartom, nem is nagyon nyomok fekve. Inkább gépes nyomást alkalmazok, sokkal jobb terhelést ad.

Ha nincs gép, még egykezes ferde pados nyomással is jobban jársz, de a tárogató mozdulatok és nagyon jól edzik a mellizmot, mert azok vannak közelebb a funkcionális mozgásához.

Nem ért megbarátkoznod a magas ismétléses technikával és  alassú negatívokkal. 
 
Én a helyedben felkeresném Karest és megbeszélném vele, hogy kísérletezzetek ki valamit.
2015-01-24 19:58:56
Bunny

Lányügy + egy kis poén

Kérdés
Üdv Bunny! Van egy lány az életemben,sokat dumálunk és talán ő is érez irántam valamit viszont eddig csak odáig jutottam hogy bevallottam neki mindent,de koppantam mert Pont nemrég szakítottam és még ne szöveggel lekoptatott. Viszont jövő héten elhívnám valahova hogy jobban megismerjem,hogy érdemes-e belemenni vele egy komoly kapcsolatba. Kérdésem a következő: Első randihelyszínre mit ajánlanál? Nem vagyok jártas a randizásban és nem akarom elrontani vele. A válaszodat előre is köszi 18/F Utóirat: http://kepfeltoltes.hu/view/150124/Po_n_www.kepfeltoltes.hu_.png És van aki ezt el is hiszi,az a szomorú.
tamas_6bb186
Válasz
Szia!

Kösz, hogy megosztottad velem, mit láttál a faszbúkon, csak azt nem értem, miért nehéz azt felfogni, hogy NEM VAGYOK RÁ KÍVÁNCSI.

SEMMI nem érdekel ami a faszbúkon van. Ha a Star Wars VII-et a faszbúkon fogják bemutatni, akkor nem fogom megnézni, mert ami a faszbúkon van az számomra LESZAROM kategória.  Ezt vajon hány hülyének kell még elmagyaráznom? 

A kérdésedre rátérve: ne randizz. Az előjelek kurva szarok, felejstd el a "randizást", felejtsd el a kiöltözést, romantikaszart, mindent.

Annyit tudsz tenni, hogy elhívod valahova időt tölteni (gyere el velem kajálni, moziba, akármi), de tudnod kell, hogy innentől kezdve a haver státuszból indulsz és elég nagy eséllyel ott is maradsz.

Ha a csaj nagyon odateszi magát, akkor lehet talán ábrándozni, de maradj nyugodt, ne izgullj rá, ne kezdl nőként egyáltalán, csak érezd jól magad, dumálj, ennyi. 

Ha kialakul valami, akkor kialakul magától. Ha görcsölsz, azon aggódsz, hogy "nem akarod elrontani", akkor már elrontottad.

Felvilágosításul elmondom mindenkinek a fnetiektől függetlenül, hogy a "randi" az az időtöltés, amikor kínosan hallgatsz és nem tudsz miről beszélgetni egy lánnyal, kivéve pár szánalmas témát.  Szoktam ilyet látni étteremben, amikor megbeszélik, ki milyen parfümöt szeret.  Lazábban kell venni a dolgokat.
2015-01-24 19:23:52
Bunny

gyerek nevelés

Kérdés
Majd fogsz beszélni a gyerek nevelési elveidről ,rádióban vagy audióblogban ?Nekem még nincs gyerkőcöm de,elgondolkodtam már hogy hogyan is fogom megvédeni,a mai világ mocskától.Ha már volt róla szó akkor elnézést.
wheypro88
Válasz
Szia! Jó ötlet. De őszintén megmondom, hülye vagyok a gyerekneveléshez, ez is egy tanuléis folyamat. Részben a gyerek nevel engem. Mondjuk ez inkább audioblog téma, amivel jó régóta adós vagyok. Leher rá is nézek most.
2015-01-24 19:14:14
Bunny

Az Összeomlás napja

Kérdés
...Valahol, egy távoli galaxisban,egy jól működő rendszerben, aki ilyen műsort próbált volna megetetni egy gondolkodó,emberi közösséggel, azt szemrebbenés nélkül egy nap felé irányított rakétába tették volna,hogy békésebb vizekre evezzen...Van az a GoPro kamera amit arra fejlesztettek ki, hogy extrém helyzetekben is kamerázhassunk.Manapság extrém sportnak számít sétálni az utcán és magunkban pofázni,meg az erkélyen cigizni, meg ülni a kádban és videózni... Már nem szempont érdekesnek lenni, vagy alkotni valamit ami esetleg munka befektetésével készült?Most már elég létezni és ezt mutogatni? Mindenkinek ajánlom!Fogyatékosoknak főleg, hátha elgondolkodnak!Az értelmeseknek meg azért, hogy tudjátok, nem vagytok egyedül. https://www.youtube.com/watch?v=rAWNYrwXhHk
Glainbrak
Válasz
Sokan nem értik, miért nem vagyunk jutubon (faszbúkon meg pláne), amikor mindenki ott van, mindenki ott keres mindent.

Hát ezért.

A fogyatékosok nem gondolkodnak el, nincs nekik mivel. Nekünk kell kizárnunk őket, és nem szóbaállni velük, ennyit tehetünk.

A probléma ezzel az anyaggal az, hogy jó az üzenet, jó példákat hoz, de az is csak irritáló jutubszar, mint a többi, még ha ebben van is munka. Ettől a köcsög jutub vlogger stílustól el kelltt volna szakadni.
2015-01-24 16:54:17
Bunny

étkezés

Kérdés
szia Bunny! épp diétázom és 2,5 óránként eszem hétvégén. viszont iskolába járok és az órák miatt csak 2 óránként ill. vagy 3 óránként tudnék enni. melyik jobb? vagy igazából mindegy? válaszod előre is köszi.
dora_b7bd10
Válasz
A töketlenség az eredmény halála!
2015-01-24 16:10:20
Bunny

Izmosodás egy tömeget tartva

Kérdés
Szia Bunny! 2 éve edzek teremben 180cm 71kg, 63 kilóról indultam szép lassan fejlődgetek és egy furcsa dolgot vettem észre, fél éve már 71 kilón vagyok, nincs vele bajom, tetszik a testem és ha szeretnék följebb tudnék menni. DE ebben a fél évben szemmel láthatóan sokat izmosodtam, szerintem méretre is nőttem de ez nem egyértelmű, viszont sokkal definialtabbak az izmaim pedig nem nőtt a tömegem, a testzsirszázalékom is konstans volt, amit direkt meg is mérettettem. A kérdés itt jön, hogyan lehetséges ez szerinted, hogy képes a test izmosodni vagy definiáltabbá válni egy súlyt tartva?
Rajfta
Válasz
Úgy, hogy csökken a zsír bazzeg!
2015-01-23 21:36:06
Bunny

Andreas Cahling

Kérdés
Szia Bunny, annyi csak, hogy a főoldalon a kép Andreas Cahling. Arnold feje csak rá lett téve, de mindenesetre elég profin. Ha rákerestek a nevére, ki is dobja az eredetit. A fő oldalon nem tudtam hozzászólni, azért itt írok. Kellemes napot, Á.
semtexadam
Válasz
Köszi! Ő lesz az, most hogy mondod, tényleg, nem jutott eszembe, hol láttam már ezt a testet!
2015-01-23 13:14:49
Bunny

IFBB HATÁROZAT

Kérdés
Szia Bunny, régebbi, kb 1 hónapos a dolog, hanem több, de nem láttam, hogy foglalkoztatok-e vele. Ha igen, akkor elnézést. Annyi csak, hogy mi a véleményed arról a hivatalos határozatról, mi szerint ezentúl kizárólag az IFBB győztesei nevezhetik magukat világbajnokoknak? Természetesen mindenki felháborodott, köztük jeles hazai sportolók is, hogy akkor ez most hogy, meg mi? Ők akkor nem világbajnokok, pedig dehogynem! De valahol érthető, mert már boldog boldogtalan fitness vagy bodybuilding világbajnok manapság. És ez bizony a többiek érdemeit is ledegradálja. Talán rádiósabb téma. Ha volt már, akkor pedig bocs. Kellemes napot, Á.
semtexadam
Válasz
Szia!
 
Semmiféle véleményem sincs semmiféle szövetség határozatairól, te is szard le nyugodtan, mint ahogy mindenki más is teszi.

Felesleges felháborodni, nincs is min: bármely szövetség nyugodtan megszabhatja, hogy ők kit tartanak világbajnoknak, mindenki más meg azt tart világbajnoknak, akit akar.  

Mellékesen mi nem foglalkozunk semmilyen szövetség ügyeivel és nem tudom, másokat miért izgatnak bármilyen határozatok. Befolyásolja ez a te életedet? 

Tudom, hogy hihetetlen, de nem azért nem foglalkozunk minden szarsággal, amire ti a faszbúkon recskáztok, mert hozzánk nincs bekötve az internet és nem jutott el hozzánk a hír ide a pusztába, hanem mert nem érdekel. 
  
Az bizony tényleg röhej, hogy mindenki világbajnok, de mindenki eldöntheti, hogy
 kit tart világbajnoknak meg mit tart sportnak. Én pl. Molnár Petit világbajnoknak tartom, ha ez a kérdésed lényege. 

 
 
2015-01-22 13:49:49
Bunny

A WILKS formula

Kérdés
Szia Bunny! Megszeretném kérdezni, hogy a WILKS formula esetén, az egyismétléses maximum súlyt kell számolni a gyakorlatoknál, vagy azt a súlyt amivel megcsinálunk egy 10-es, 20-as sorozatot? Válaszodat előre is köszönöm.
krisztian_bbfb99
Válasz
Szia! 

A WILKS-formula versenyeken használatos és a verseny ederményt számolják vele. Értelemszerűen a  versenyen egy ismétlés van az erőemelésben. Ha ezt akartad kérdezni.
2015-01-21 23:10:58
Bunny

króm pikolinát

Kérdés
Szia Bunny! Szükséges a króm pikolinát használatával bizonyos idő után szünetet tartani, vagy mehet teljesen simán hosszútávon is? (itt mondjuk akár évekre gondolok) Minden nap háromszor használom a szénhidrátos étkezéseknél. Köszi előre is!
bence_af95ba
Válasz
Szia! Nem kell szünetet tartani.
2015-01-20 19:38:31
Bunny

Achilles-ín nyújtása

Kérdés
Szia! Sajnos elég feszes az Achillesem, ezért nem tudok sarokalátét nélkül guggolni. Így a térdem a lábfejem elé kerül az alsó szakaszban. Ez elméletileg nem valami jó a térdnek, nálam fájdalommal is jár. Nem használok túl nagy súlyokat, alaposan bemelegítek, ízületi tápanyagot is szedek. Figyelek arra is, hogy a térd enyhén kifelé menjen, szóval biztos vagyok abban, hogy a sarokalátét okozza. Azon kívül, hogy vádli edzése után nyújtom azt a területet(támadó állásban a hátsó láb sarkát lent tartva hajlítani az elöl elhelyezkedő lábat), van értelme ezt mondjuk naponta elvégezni itthon? Előtte vádliznék egy kicsit, hogy ne hidegen nyújtsam. Tudsz valamit javasolni addig, amíg kellően el tudom lazítani az Achillest? Előre is köszönöm a választ, ill. a sok-sok információt és segítséget, amit az oldal nyújt!
MV
Válasz
Szia!

Abszolúte jó az elgondolásod, így csináld!
2015-01-20 18:53:01
Bunny

támadás 2 ncore

Kérdés
(....) Nekem A Sárga Kapszula és a Támadás 2 is ott van a polcon, és ez jó érzés. Remélem a doppingos könyv is tervben van még. Üdv!
akpi
Válasz
Szia!

Sok dolog van tervben.

A Támadás 2. DVD hamarosan elfogy és nem tervezek többet gyártani az exkluzivítás megtartása miatt.
2015-01-18 20:39:02
Bunny

Warmup

Kérdés
Szia! Vettem Warmup-ot, pont azért, mert a korábbi bemelegítőnek hívott krémek nem melegítettek, vagy simán leégették a bőrömet, a zuhanyzás csak rontott a helyzeten - ezek után el sem hittem, hogy van ilyen. Kb. 45 perc alatt éri el az üzemi hőmérsékletet, nekem legalábbis az elmúlt két hét ezt a tapasztalatot hozta. Tegnap délelőtt lábedzés előtt bekentem magam, de rohangálás volt a napom, fizikai munkával telt, ezért nem tusoltam le edzés után, sőt, egész nap így maradtam, aztán ebben a végtelenül büdös, igénytelen formában aludtam be este kilenc körül. Néhány órával később arra ébredtem, hogy égető érzés van a lábamban, arra számítottam, hogy tűzpiros a bőröm - a fenét, semmi nem látszott. Lezuhanyoztam, visszafeküdtem, és aludtam tovább. Brutálisan jó cucc, 10 órával később is hatott, de nem külsőleg. Ha egy lakatlan szigetre két dolgot lehetne vinnem, akkor a Hot Blood és a Warmup volna ez a kettő.
dv79
Válasz
Köszi! Engedelmeddel ezt majd felhasználom. Egyébként tényleg visszajön a hatás estefelé!
2015-01-18 19:06:18
Bunny

Scitec HOS

Kérdés
Szia Bunny! Először is a Támadás 2. nagyon király lett,le a kalappal. A kérdésem most nem testépítéssel kapcsolatos,hanem libidó. 21 éves vagyok és úgy gondolom,hogy a libidóm nem éppen a legjobb ezért gondoltam,hogy a Scitec HOS tesztoszteron optimalizálót vagy Scitec-T360-at kipróbálnám. Tudom,hogy ennyi idősen sok haszna nincs,mert ilyenkor a maximálisan pörög az ember hormon szintje.A vitamin és ásványi anyag bevitel rendben van,Multi-pro és c-1000 et használok.Nem tudom,hogy alacsony e a tesztoszteron szintem,mert ehez képest jól fejlődök. Ilyen esetben szerinted érdemes ezeket a tesztoszteron optimalizálókat használni? Válaszod köszönöm.
Power9402
Válasz
Szia!

Nem biztos, hogy baj van a libidóddal, mert ez sok dologtól is függ. Többféle vérmérsékletű ember létezik, de függ ez partnertől, életmódtól, fáradtságtól egyebektől is.

Simán érdemes kipróbálni a teszto optimalizálókat, veszíteni nem vesztes semmit. Ezeknek a dolgoknak annyi a titka - amit szerintem te tudsz is-, hogy tudjuk,  miért akarjuk őket használni. Tehát tudatos cél érdekében alkalmazzuk, tisztában vagyunk vele, hogy az alap dolgoknak meg kell lenni.

Nyilván azoknak a hülyéknek felesleges használni, aki azt se tudja, mi az a táplálkozás, mi az a vitamin, de azt hiszi, ettől lesz izmos.
2015-01-18 14:24:11
Bunny

Sokat ropogok

Kérdés
Szia! Már évek óta ropognak az ízületeim (legjobban reggel ébredéskor a térdeim, bokám, csuklóim, vállam). Nem nagyon foglalkoztam a témával, mert egyéb tünetem nincs, nem fáj semmim edzés közben/után sem. Orvos azt mondta, nem iszom elég folyadékot, szerinte főleg lefekvés előtt kéne többet innom. Ezután növeltem a folyadékbevitelt, de semmi nem változott. Annak ellenére, hogy még nincs egyéb tünetem, nem szeretném figyelmen kívül hagyni, ebben kérném a segítségedet, hogy mit szedjek? Gondolom valamilyen ízületvédő kellene, ezen kívül edzés előtt hasznos lehet a WARMUP?
roland_d6fff1
Válasz
Szia!

egyértelmű, hogy kevés nálad az ízületi folyadék, de itt nem csak a folyadékbevitel számít: nyilván annak meg kell lennie.

Kezdem a WARMUP!-pal: ez nem oldja meg a ropogást. Ellenben pont baromi jót tesz az ilyen ízületeknek, amelyek megfelelő kenőanyag híján még sérülékenyebbek és még kevésbé könnyű bemelegíteni.

(Egy amerikai barátom mesélte, hogy minden reggel használja futáshoz, de elújságolta azt is, hogy izomfájdalmakra is nyomja. Azt hitte, meglepődök, pedig nem: mondtam neki, hogy ép ezért gyártjuk, mert 11-féle gyógynövény van benne és ilyen dolgokra is jó. A tipikus mell-váll izomláz és merevség miatt én edzés után és a következő napon is használom.) 

A másik, ami MÉg fontosabb: muszák ízületvédőt használnod. Mindenképpen kellene J-X komplex alapban, és ehhez esetleg NEM Forte.
2015-01-18 13:48:41
Bunny

étkezés

Kérdés
Szia Bunny, előre is elnézést ,hogy ilyennel rabolom az idődet, de azt vettem észre az elmúlt két hétben magamon (éppen tömegelek), hogy felgyorsult az anyagcserém. Testsúlykg-ként : 2 gramm fehérje és 5 gr ch a napi bevitelem és ezt csirke,rizs,zab,basic whey,túró-ból oldom meg szóval elég tisztán kajálok, de mégis szinte átmegy rajtam a kaja. Mi lehet a baj ? Vagy ez épp nem baj ? Más diétánál problémázik azon, hogy lassú az anyagcseréje, nekem épp ellenkező, tömegelésnél gyors. előre is köszönöm válaszod.
J-C
Válasz
Szia!

Kérdés, mit értesz azon, hogy átmegy rajtad a kaja. Ha ez hasmenés, akkor az emésztőrendszeri probléma, túl kevés a rost.

Promnak üzenem: köszi, intézkedünk. Tudod, nincs jelentősége, de leirtam, hogy számomra fontos azok érdeke, akik a munkámba helyezték a bizalmukat.
2015-01-18 13:42:30
Bunny

magas ismétlésszámos edzés

Kérdés
Szia Bunny! Szeretném megkérdezni, hogy neked mi a véleményed a magas (15-20) ismétlésszámos edzésről? Esetleg próbáltad már? Van ezzel kapcsolatban valamilyen tapasztalatod? Itt a builderen olvastam róla sok cikket, de parázs vita alakult ki köztem és az ismerőseim között arról, hogy ez a módszer valóban alkalmas-e izomépítésre. Ismerem a módszer lényegét, és az előnyeit. Tényleg igaz, hogy a magas embereknél előnyösebb lehet, mint a hagyományos 8-12 ismétléses edzés? (Többek között ezért szimpatikus nekem ) Ha van a témával kapcsolatban valamilyen tapasztalatod, akkor megköszönném,ha megosztanád velem! Előre is köszi!
georgina_e23b66
Válasz
Szia!

Kicímlapozom az ezzel kapcsolatos cikket hamarosan. Elöljáróban annyit, hogy a hagyományos 8-as ismétlés meg a többi agyrém elég nagy faszság. 

Más: 

Többen írtak ezzel kapcsolatban. Idézek egy mondatot. 

"Nekem is ingyen volt  a benzin, a kamera, meg az időm! A gyerekem alig lát, de mindenképpen csakis arra fogok gondolni, hogy mi van szegényekkel, akiknek nincs DVD-re pénze."

 Nos, köszönöm mindenkinek, aki elkezdett szemorvosokat ajánlgatni a kislányomnak, de akkor én ajánlanék egy általános iskolai tanárnénit, aki korrepetál olvasásból, vagyis szövegértelmezésből.

Addig is egy kis tanfolyam: 

Nekem is ingyen volt  a benzin, a kamera, meg az időm! A gyerekem alig lát [mert nem vagyok sosem vele, annyit dolgozom], de mindenképpen csakis arra fogok gondolni, hogy mi van szegényekkel, akiknek nincs DVD-re pénze.

 És akkor most nevessünk!
2015-01-17 14:13:39
Bunny

Alkar fájdalom

Kérdés
Helló Bunny, minden hétköznap edzek, és az elmúlt 2 hétben bicepsz, tricepszezésnél érezni szoktam a bal alkaromnál egy nyilaló fájdalmat, és ott érzem ahol nyílt alkar törésem volt,de még 4éve, és ahogy egyre nagyobb súllyal próbálom csinálni a gyakorlatot. Egyre jobban érzem, és pl mikor leteszem a súlyt hirtelen úgy belenyilal 3 másodpercig, aztán elmúlik, meg mikor csinálom a gyakorlatot és mikor a végénél járok mikor már alaposan elfáradtam, akkor szoktam érezni, és azt akarom kérdezni ,hogy ez a törés miatt lehet vagy mitől? Esetleg ajánlott a D3 (scitec-es) folyamatos szedése?
attila_d038e7
Válasz
Szia! Próbáld ki azt, hogy az egyik héten legyen nagysúlyos edzés közepesen erős/erős de viselhető fájdalomig, következő héten közelébe se menj az előző súlyoknak és legyen magas ismétlésszám. Csinálj végig ebből 3 ciklust (6 hét), meglátjuk mi lesz. Ha valami nagyon nem ok közben akkor azért jelentkezz! Ja, és Péntek legyen a karnap.
2015-01-17 11:42:18
Kares

Párkapcsolat és munkalehetőség

Kérdés
Szia Bunny! Először is gratulálok eddig munkádhoz! Arról szeretnélek kérdezni, hogy szerinted 23 évesen érettségivel, Budapesten milyen munkát lehet szerezni? Vidéken lakok, jelenleg 3 és fél éve dolgozok egy nagyobb német cégnél betanított munkásként, csak most szeretnénk a barátnőmmel összeköltözni, aki pesti. Másik pedig az, hogy szerinted korai-e 7 hónap után eljegyeznem a barátnőmet? 8 évvel a kapcsolatunk előtt is ismertük már egymást, és akkor is szerelmesek voltunk egymásba, csak másfele sodort minket az élet, és most hogy mindkettőnknek volt sok szar kapcsolata és ezeket lezártuk, egymásra találtunk és nagyon erősnek érezzük a köteléket egymás közt, és gondoltam a 20. születésnapja alkalmából megkérem a kezét. Mi a véleményed? :) Előre is köszönöm a válaszod, jó egészséget! :)
A k e l A
Válasz
Szia!

Nem kifejezetten könnyű fajsúlyú kérdéseid vannak.

23 évesen érettségivel nagyjából tudom, milyen munkát lehet szerezni: szar munkát. De ez nem baj, mert az ember tapasztalatszerzéseinek fontos része, hogy szar munkája is legyen.  

Az, hogy hét hónap után nem korai-e eljegyezni a barátnődet, egy olyan kérdés, amire senki sem tudja a választ.  Ez racionális és érzelmi döntés is. Ne fogalkozz azzal, hogy korai vagy sem, azt tedd, amit tenni akarsz. 

Ha logikus akarok lenni, akkor inkább a 20 éves kor az ijesztő, de lehet, hogy számodra és számára nem az. Manapság 20 évesen az emberek már nem csinálnak ilyet, de ezzen ne törődj.

Azzal törődj, ami érzel és amit akarsz. Nem tudsz rossz döntést hozni, ne félj, mindenkinek megvan a sorsa.
2015-01-16 18:44:05
Bunny

Kora reggeli edzés

Kérdés
Szia Bunny! A szüleim reggel 6-kor szoktak általában lemenni a terembe és olyan korán még nem tudnak enni, éhgyomorra pedig nem megy annyira az edzés, ezért szeretnék venni nekik valami komplex terméket, ami ad egy kis energiát a mozgáshoz. (Kardió és kisebb súlyokkal való edzésről van szó..) Milyen táplálékkiegészítőt ajánlanál? Vagy mondjam meg nekik, hogy zabpehely+fehérje, és ne nyafogjanak? Köszönöm a válaszod!
berkidonat
Válasz
Szia!

Egyrészt ne nyafogjanak, másrészt meg lehet oldani zabpehely-fehérjével vagy bármi könnyen emészthető kajával. Én is reggel edzek és nem eszem előtte semmit.
Könnyen lehet, hogy simán elég lenne nekik L-karnitin.  
2015-01-16 18:26:42
Bunny

élelmiszerjelölés

Kérdés
(...) A kérdésem az, hogy ilyenkor ki a hibás? Azért egy nem megfelelő élelmiszerjelölés mellett nem hiszem, hogy csak úgy el lehetne menni. Kihez kell ilyenkor fordulni? Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság? Amúgy nem tudom, hogy valakinek hogy van mersze egy nevenincs tápkiegboltban kiegészítőt venni. Válaszodat előre is köszönöm, Zsombi
zsombor_e5a76b
Válasz
Forduljatok a fogyasztóvédelemhez. Mondhatnám, hogy ahaverod hibázott, hogy bement a tróger bolthálózatba, amelyik illegális cuccokkal meg hamisítvánnyal van tele, adócsalással és egyebekkel lenyomva az árakat, de a gond az, hogy honnan a francból tudná? 

Én mindenkinek azt javaslom, aki biztosra akar menni: Shop.Builder, Fitnessz Pont hálózat, Cutler Gym hálózat.  Nem elég ennyi bolt?
2015-01-16 17:32:06
Bunny

ncore

Kérdés
Hello Bunny! Mi a helyzet azzal aki azért tölti le mert nincs rá pénze. Véleményed szerint ők is elmenne a picsába?
gabor_a5e20a
Válasz
Az a lényeg, hogy nekem volt rá pénzem megcsinálni, minden fasznak meg minden ingyen jár. A tápkieget is ingyen kéne adnunk persze, meg sorolhatnám.

Akinek nincs rá pénze kis barátom (kemény 2500 Ft!), az nézi azt, amire van pénze. Egyébként nincs elég ingyen anyagunk, 114 db BBTv adás, 3-4 egyéb film plusz a többi sallang - gondolom te is sokat fizettél eddig.

Nem végeztünk lófasz ingyen munkát sem az elmúlt 15 évben. Minden ingyen kell bazmeg, senki se menjen a picsába! Nekem is ingyen volt  a benzin, a kamera, meg az időm! A gyerekem alig lát, de mindenképpen csakis arra fogok gondolni, hogy mi van szegényekkel, akiknek nincs DVD-re pénze. Külön azlrt fogunk mozifilmeket gyártani, hátha valakinek nem lesz pénze rá!

Mi már kifejlesztettük a szeretetből megélést és a "nincs rá pénze" faszokért élünk, mi vagyunk a Máltai Szeretetszolgálat!  Szólok is Bélának, csinálja már ingyenesre a Cutler Gymeket, ne szarozzunk! Szociális DVD-t a népnek!

Remélem az életedben majd te is olyanokkal fogsz találkozni, amikor meg akarsz élni, amilyen te magad vagy. 

Addig meg a "nincs pénzed, de neked azért jár" koncepcióval próbálkozz a teszkóban.
2015-01-16 16:41:35
Bunny

ncore

Kérdés
Szia Bunny! Az ncore-on már 4 órája fent van.Szerintem szard le őket aki onnan tölti úgysem ide való!Még magyarázni sem érdemes nekik a dolog lényegét,a neked írogató gyökerek szintje alatt vannak!
windubb
Válasz
Nyilván aki onnan tölti, az úgy se venné meg, mert szarrágó, tehát nem lesz kevesebb a "forgalom".

Főleg, hogy már nem sok DVD van és nem tervezem újra kiadni, ez egy darabig exkluzív cucc lesz, az biztos.

Nyilván nem magyarázom egy agyhalottnak sem, hogy ez a DVD egy nem egy szaros torrent, ez szimbolizál valamit. Pontosan azt, amilyen összefogás volt a múltkor is, amikor TI szedettétek le, nem én.

De azért marad a torrent tiltólista. Nekem fontos hogy ne hagyjam figyelmen kívül azokat, akik megtiszteltek a DVD vásárlással. És nem egy kis fasz fogja eldönteni helyettem, hogy kint lesz-e weben vagy sem.
2015-01-16 14:53:02
Bunny

Támadás 2 ncoron

Kérdés
Szia Bunny! Valami kis gyökér felrakta a Támadás 2-t ncorra és más torrent oldalon is láttam. Gondolom majd leszedik a moderátorok és a kis köcsögöt ki is rúgják. Hogy lehet ilyen pofátlan hogy szarik a munkádba? Az a gond hogy ő ezt nem is érti az elvet az egész mögött. Én megvettem a DVD-t és nagyot tetszett. További kitartást a filmekkel, audioblogokkal és BBRádiókkal, mindegyiknek nagy rajongója vagyok!
bandi92
Válasz
Köszi, szerintem leszedik pikkpakk. Elméletileg ugye örülhetnénk ennek, nem bánom pl. a BBTv vagy pl. a Világbajnok torrenteket, de én nem fogok kibaszni a DVD vásárlókkal.

Nehéz nekünk megérteni az ilyen jellembajnokokat. Mindenki torrentezik, csak a jobbak a nem elérhető dolgokat szedik le.  

Más kérdés, hogy 40 ezer (!!!) kérés volt rá. Ez sajnos egyben nem csak 40 ezer érdeklődőt, hanem 40 ezer szarrágót is jelent.
2015-01-16 13:57:32
Bunny

Creatine-monohydrate szedés

Kérdés
Hello. Azt szeretném kérdezni, hogy creatine-monohydrate szedésénél az aznapi adagokat érdemes e elkészíteni előre, vagy minden szükséges időpontban külön külön kevergetni?
Szaki14
Válasz
El kell készíteni mint a hamuban sült pogácsát és cipelni magaddal kosárkában, úgy sokkal egyszerűbb. Rohadt nehéz ez a kevergetés egyébként, megértelek.
2015-01-15 11:44:41
Bunny

Váll és térd ízületi gondok 2.

Kérdés
Helló. http://body.builder.hu/edzovalaszol_egyvalasz.htm4?id=1420742534 Én tettem fel a kérdést. Őszintén elmondva, az orvosoktól kapott adatok mondhatni semmire se jók. Kapni kaptunk viszont azokban csak az áll, hogy enyhe gyulladás lehetséges. Aztán később olyat amiben a vérsejtekre hivatkoztak, hogy az egyikből több van. És csak pihentetést, kenőcsöt javasoltak neki. Attól félünk, hogy injekciózni kell majd mert ez így nem mehet tovább. Sokszor esténként arra kel fel, hogy fáj a válla és a térde. Köszönöm az e-mail címet amit adtál. Fel fogom keresni. Mindent megszeretnék ragadni, hogy jobb legyen neki. De nagyon örülnék, hogy ha erősítő gyakorlatokkal, bármilyen sport kenőcs használatával, ízületvédőkkel és vitaminokkal helyre hozható lenne. Erre nem látsz semmilyen esélyt se? Ne haragudj, hogy ha hülyeség az ötletem, de sem én sem ő nem szeretné, hogy injekción éljen élete végéig. Én pedig nem engedem neki tovább, hogy szenvedjen.Egy próbát megér vagy felejtős szerinted? És ha igen akkor milyen termékeket tudnál ajánlani? Még egyszer köszönöm az előző válaszodat és előre köszönöm a további segítséget. Nagyon hálás vagyok.
Csaba96
Válasz
Szia! Miután ide írtál, nem kell hogy mélt küldj, én vagyok az, Kares. Az éjszakai felébredések ebben a formában nem tetszenek nekem. Biztos vagy abban, hogy reumatológiai vonalon minden lehetőséget bejártatok? Arra mennék tovább.
2015-01-14 23:14:45
Kares

A vérkép...utoljára

Kérdés
Bunny! Ne haragudj, amiért hiányos volt a leírás, még új vagyok ebben... Igazad van amúgy, a két érték összefügg, egyikből számítják a másikat. A kreatinin értékem 142 (a határ 53-100között) , ebből adódóan a GFR értékem 58 (itt 99-999ig a határ) Így már pontos. Szóval szerény véleményem szerint mehetnek tovább a tápkiegek? Vagy folytassam tovább az orvoshoz szaladgálást? Tisztelettel, s ezzel a témát lezárva Mecky
peter_9420f8
Válasz
Szerintem semmi para, de keress egy normális orvost. amelyik nem hülye, és nem azzal kezdi, hogy meghalsz a tápkiegtől. Ő majd meg fog nyugtatni. A házorvos eleve általában a legalja. 

A magas kreatininszint sportolóknál a normális izomkatabolizmus jelzője. Ez az a katabolizmus, amit az intenzív edzés okoz, és ezt kompenzálandó építesz izmot  a kajából.


2015-01-14 21:24:12
Bunny

Motor vásárlás

Kérdés
Szia Bunny! Motort szeretnék venni a közlejövőben. A 600ccm-es sornégyes nakedeket nézegetem és van is néhány típus, ami tetszik, de van egy kérdés, ami nem hagy nyugodni, remélem te tudsz segíteni. 185 cm magas vagyok és aggódok az ülésmagasság miatt. Azok a motorok, amiket nézegetek rendszerint 790mm körüli ülésmagassággal rendelkeznek. Már ültem pl. GSR 600-on, de nem elég ideig ahhoz, hogy meg tudjam állapítani, hosszabb ideig is kényelmes maradna-e az üléspozíció. Esetleg tudnál nekem ezzel kapcsolatban mondani valamit? Mi a véleményed, túl magas vagyok ezekhez a motorokhoz és jobb, ha elfelejtem? Köszi előre is!
Topi101
Válasz
Szia!

Nem hiszem, hogy túl magas vagy. Nem hülyék a gyártók, nyilván el szeretnék adni a modelljeiket, így elég univerzálisan használhatók. A GSR 600-nál szerintem kicsit nagyobb a Bandit, ami egyébként megegyezik az 1200-es méretével. Szerintem ez az ülésmagasság nem lesz gond neked.
2015-01-14 20:01:03
Bunny

az a bizonyos házsártos

Kérdés
Hali A BodyBuilder GYM szolgáltatásait olvasva jött ihlet, hogy klaviatúrát ragadjak és kérdésbe öntsem bánatom: engedélyezitek a tagoknak, hogy ha látnak egy papucsos, mezítlábas, tükörbe feszengő gyíkot akkor erélyesen rászólhatnak, hogy fejezd be, mert ki leszel baszva? Biztos vagyok benne, hogy van egy pár irritáló pöcs, aki ott sem bír magával. Viccet félretéve( bár ez nem vicc kategória), herótom van az ilyenektől ,meg a felesleges pofázásból is, azonban a mai napon 8 éves edzésmúltam alatt egy soha nem tapasztalt élménnyel lettem gazdagabb: csigás gépen egy fekete térdig felhúzott zoknis, 50 éves 50 kg-os férfitől kérdezem, hogy beszállhatok-e evezni. És már nyúlok a géphez ( pozitív válaszban bízván, én hülye) mikor megszólal: Nem tudsz várni, baszdmeg. Még két sorozatom van utána jöhetsz... Úgy kihűltem, mivel alapvetően 2 méter magas srác vagyok és egy ilyen hangnemet rád zudító fasszal még nem találkoztam. MEgdöbbenteem, de lenyugodtam és továbbálltam. Na az ilyen veterán pöcsöket( félre ne érts, tisztelem őket, de úgy látszik ez sok esetben viszonzatlan) ki lehet rugdalni a BBGYM-ből? Nyilván képletesen értettem, de hogy ilyen létezik, arra 1800 napot kellet várnom...
nagyherkules
Válasz
Két dologra lennék kíváncsi: 

1. valóban Herkules-e  a neved.

2. Mi a nem érthető abban, hogy a BodyBuilder Gymben nincsenek papucsos, mezítlábas, tükörben feszengő gyökerek. Ez nálunk nem megengedett. Nincs ilyen, hogy rá kell szólni: ez a házirend, nincsenek ilyenek. Nálunk csak normális tagok vannak. 
2015-01-14 18:39:14
Bunny

Vérkép

Kérdés
Szia Bunny! Múlt héten voltam vérvételen, s a laborleletből kiderült, hogy nincs rendben a kreatinin és GFR értékem. Utánaolvasva, s háziorvos által megerősítve kiderült, hogy a vesefunkciókkal van összeköttetésben. Az orvos első kérdése: gondolom szedsz fehérjekészítményeket, ugye? Válaszom igen volt, s ezután azonnal letiltott ezekről. Lenne esetleg valami ötleted arra, hogy most hogyan tovább? 5 éve foglalkozom a bodyval, szinte végig ittam fehérjét, volt az öt év alatt 2 kreatinkúrám, évente talán egyszer tömegnövelőkkel kiegészített fehérje. Tisztelettel
peter_9420f8
Válasz
Szia!

99% hogy a kreatinin és a GFR szinted rendben van, csak az orvos hülye. Ha jól tudom, a GFR-t nem mérik, hanem a kreatinin szintből számolják. A magas kreatinin szint a fokozott izomműködés eredménye. Nem vagyok orvos nyilván, de arra tippelek, hogy az eltérés nem nagy a megadott referencia értékhez képest, és abból adódik, hogy nem otthon ülő nyugdíjas anyóka vagy.

Persze segített volna, ha ideírod az eredményt.  Az meg főleg segítene, hogyha beszélnél rendes orvossal.
2015-01-14 18:29:22
Bunny

blöki

Kérdés
Szia Bunny! Nem az edzéssel kapcsolatos a kérdésem, de amennyire tudom, otthon vagy kutyákkal kapcsolatban is. 2 hónapja összeköltöztem a barátnőmmel, akinek 4 éve van egy csivavája. Tudom és tapasztalom is, hogy nem a legokosabb kutyafajta, de az utóbbi pár hétben állandóan és egyre többször hugyozza össze a lakást. Amit talán meg is értenék, ha 6-7 órán keresztül nem vinné ki senki, de van, hogy pl. elmegyünk edzeni, előtte kiviszem és mire másfél óra múlva hazaérünk az esetek nagy részében ott fogad a tócsa. Néha sikerül beszarni is, de az ritkább. Látszik rajta, hogy olyankor szégyelli magát, mert alig mer előmászni meg sunnyog, de legközelebb megint csinálja. Az is előfordul, hogy miközben otthon vagyok, fogja magát felkel, odapisál a konyhába aztán nyugodtan visszafekszik. Arra gondoltunk, hogy esetleg miattam lehet, mivel viszonylag új vagyok neki, de ezeket a dolgokat leszámítva semmi jelét nem látni annak, hogy nem fogad el. A másik ami miatt lehet, hogy eddig kurvára el volt kényeztetve, de régebben elvileg nem csinált ilyen, legalábbis nem gyakran. Szóval bármilyen tanácsot szívesen fogadok. Előre is köszi!
Master of puppets
Válasz
Szia!

Szerintem miattad van, jól látod. A kis érzelmei okozzák, az amúgy a növény szintnél nem sokkal okosabb, idegbeteg fajtának. Van akinek normális a Csivavája, de az olyan ritka, minthogy egy mopsz köcsög legyen.  Az átlag csivavának annyi esze van, mint egy átlag faszbúk-kommentelőnek. És kb. ez a kommunikációs szintje: ez egyfajta kommunikáció, hogy a szőnyegre pisál.

Bár nem vagyok nagy kutyapszichológus, azt tippelem, hogy szép lassan elmúlik majd. Esetleg kutyapelenkát ezért be lehetne próbálni. (Azt nem a kutyára, izé csivavvára kell tenni.)

2015-01-14 16:37:40
Bunny

VTR 250

Kérdés
Szia Bunny! Kezdőmotornak szeretnék venni egy VTR250-est. Szerinted jó ötlet? Eredetileg cbf-et akartam, de néha azért túrázgatnék, nyáron Balcsira sokat járnék vele, így jól jönne a plusz erő. Nyilván így nem lehet tutira mondani, de szerinted ez rendben lehet? http://www.hasznaltauto.hu/motor/honda/honda_vtr_250-8587938 3 kilóval olcsobb mint a többi viszont 10 évvel idősebb. Mennyire lehet gáz a kor ilyen estben? Köszi!
lecsi88
Válasz
Szia!

igazából nem ért tisztába tenni, hogy az öreg motor ennél tíz évvel idősebb. Az én értelmezésemben (2000-es évjárat) ez még zsír új.

Viszont egy ilyen motortért 500 ezer forint - piaci realitástól függetlenül - baromi sok. Abszolút értékben 5 kilóért baromi sokféle motort lehet kapni. és nagyon jókat. Nem tudom milyen jogsid van. mennyire gond a teljesítmény kérdés, de 250-es V2 azért eléggé kompomosszumos megoldás, főleg ennyi pénzért.

Ha ez tetszik, kétségtelenül vedd meg. (Azt nyilván nem tudom megmondani, hogy jó-e de nem szoktak ezek gázosak lenni.) De basszus, ez egy SV 650 ára, egy NTV 650 100-200-alcsóbb,  de 600-as Banditot, egyéb más jobban használható motort lehet kapni ennyiért.  800 ezerért meg aztán különösen ne vegyél kezdőmotort. (Ha belegondolok, ki lehet 6 kilóért fognai VT 600-ast, már ha tetszika  chopper. Baromi jó motor kezdőnek és haladónak, akár nekem is és sosem romlik el.)

Oké, kezdőmotor. A két dolog viaskodik bennem: az óvatosság és a gazdasági racionalitás. Kezdőmotornak jó a VTR, ez kétségtelen. De el kell majd adni és ez probléma.  Ezért józanabb középkategóriást szoktam javasolni, pl. kéthengeres 500-ast.
2015-01-14 16:26:16
Bunny

Motor mosás

Kérdés
Azt mondják, a legjobb kézzel mosni a motort, a kedvenceim a picsamosók. https://www.youtube.com/watch?v=ZOtogH_dLqc
xgeri
Válasz
Nekem minden a kedvencem, amiben a szánalmas picsarázás a szint.
2015-01-14 16:13:03
Bunny

Zabpehely

Kérdés
Szia Bunny! Jelentős túlsúllyal rendelkezem és elkezdtem diétázni. A szükséges szénhidrát mennyiséget eddig rizsből vittem be, gondoltam a változatosság kedvéért kipróbálom a zabpelyhet. Sajnos kajálás után egy órával gondok adódtak és rohanhattam is a budira. Ez normális jelenség? Létezik a rizsen kívül árban is megfizethető alternatíva? A másik, de ez már csak ilyen költői kérdés: Mi a f*szért ilyen drága a tonhal?
kiss_g
Válasz
Szia!

Nem mindenki bírja a zabpelyhet. Rengeteg egyéb szénhidrátforrás van, minden természetes forrás megengedett. A rizshez tegyél sok zöldséget. 

A tonhal nem drága, csak rossz országban lakunk.
2015-01-14 15:18:39
Bunny

Köszönet

Kérdés
Szia Bunny és üdv az egész Builder Csapatnak! Én nem szeretnék kérdezni csak és kizárólag köszönetet szeretnék mondani azért, hogy Magyarország legigényesebb és legprofibb csapata munkásságát követhetem nyomon! Illetve ennek a csapatnak a cikkeinek, receptjeinek, videóinak köszönhetően sikerült 31,7 kg fóka zsírtól megszabadulnom!!! Szerintem, ha Ti nem lennétek ma is 140 kg-os zsírdisznóként tengődnék a mindennapokban! Megleptem magam a Támadás 2 DVD-vel karácsonyra, Bunny egy Isten vagy... vagy ha más nem fél Isten biztosan! :) Köszönöm nektek B.B.Tv. , B.B.Rádió, Shop Builder köszönöm az igényes és profi munkátok!!! Üdvözlettel: István
istvan_97ed8a
Válasz
Szia!

Köszi, továbbítom mindenkinek!
2015-01-14 13:23:44
Bunny

szeminárium

Kérdés
Szia Bunny! Régóta követem a rovatodat, elolvastam a Sárga Kapszulát, a gyakran feltett kérdéseket, és a szabályzatot, de egy valamire nem kaptam választ. Körvonalazódik -e az, hogy Debrecenbe jössz szemináriumot tartani? ;) Egyébként, elkezdve nézni a bbtv-ket előről, egyertétek veled a véleményedben :)
Prom
Válasz
Szia! Nem, nincs konkrétum, de a Béla benne lesz, az tuti.
2015-01-14 13:23:19
Bunny

Hátedzés

Kérdés
Szia Bunny! Ma volt a legelső hátedzésem. A hétköznapi okosok aggodalomra intettek, hogy vigyázzak a hátamra, nehogy sérvet kapjak. Többször átnéztem a gyakorlatsort, hogy a lehető legmagasabb szintű szabályosságra törekedjek, főleg emiatt mert én is aggódtam. Az lenne a kérdésem hogy a felhúzásnál normális-e (biztos vagyok benne hogy szabályosan végeztem) ha éreztem hogy szinte az egész hátam dolgozik és a legerősebb fájdalmat a gerincmerevítő izmomban éreztem?
csaba_02a66a
Válasz
Szia!

Mivel a legelső hátedzésed volt, én sem kifejezetten értem, hogy mit keresett ebben a felhúzás. Amit éreztél, az normális, de az nem, hogy minden tapasztalat nélkül, átmozgató edzés nélkül az egyik legveszélyesebb gyakorlot végzed, azaz egy ilyen gyakorlatot úgy végzel, hogy ezt meg kellett kérdezned. A hétköznapi okosok most nem mondtak hülyeséget. 
2015-01-14 13:22:22
Bunny

brékettő

Kérdés
Igazad van kutyaszarral se állok le vitázni.Egyébként vele se álltam le ,csak el olvastam(ezután nem fogom,sőt eddig se kellett volna) és elszomoritó hogy mennyi kis féreg van.Én mint határon túli magyar ,büszke vagyok Petire soha nem találkoztam vele élőben de igy is simán átjön az amit te irtál róla hogy mennyire pozitiv ember ! Ez meg itt bemocskolná az helyett hogy ő is büszke lenne. EZ a mai szint hát gratulálok.
Válasz
Nem csak nem állunk le vitázni a kutyaszarral, de nem is szagolgatjuk.

Petit majd fogom hívni szemináriumozni.

Jut eszembe a blogoló kis gyökerekről: ez mind ennyi. 
2015-01-14 12:50:26
Bunny

Magaslati levegő

Kérdés
Szia! Külföldi munka miatt huzamos ideig magaslati levegőn dolgozom. Tengerszint felett 1600 m-en élek , az edzőterem meg 1800 m tengerszint feletti magasban található. Ez 5 hónapig nem is fog változni. Van esetleg ennek valami hatása a testemre ami a testépítést is befolyásolja, és ha igen akkor azt, hogyan (mivel) tudom kompenzálni? Előre is köszönöm a válaszodat!
sandor_6c9125
Válasz
Szia! Biztos van hatása, tuti nem nő rendesen a bicepszed 1800 méteren, de nincs semmi gond, ásol egy 200 méter mély gödröt a terembe és abban edzel, meg van oldva.
2015-01-14 12:48:58
Bunny

motor jogosítvány

Kérdés
Szia! Szeretném letenni a motoros jogosítványt. Kérdés, hogy melyiket? Olyan motort szeretnék amivel megtudok tenni kényelmesen akár egy Pest-Balaton távot is autópálya nélkül. Ennél hosszabb útra nem mennék, de igazából még ez is ritka lenne. Külvárosi élménymotorozásra kellene. A YBR 125-t néztem ki. Eddig még csak simsonom volt, ezért hajlok első körben egy 125-ös felé. B jogsim már van, így az A1 elég olcsó lenne, szerinted elég erre a célra vagy sokkal jobban járok egy nagyobb motorral és ezzel együtt az A2-el? 350 ezrem lesz a motorra. 21 éves vagyok, ha ez számít.
delpisch
Válasz
Szia!

A jogosultásgodnak megfelelő legmagsabb jogsit csináld meg. Nem vagy 24, az szívás, nem teheted le  a legnagyobbat, pedig az lenne jó, mert minden újabb lépcső teljesen előlről kezd mindent, különbözeti vizsga itt, húgyagúgyúországban eszébe sem jutott a jogszabályalkotó trógereknek. 

125 köbcentivel nem lehet megtenni kényelmesen a Budapest-Balaton távot. Nem mondom, hogy kibírhatatlan, de semmivel sem olcsóbb a történet, mint használhatóbb motort venni.

A 125 városba való, komolyabbat utazni kell minimum 20 lóerő és még az sem épp a világ vége. Nyugodtan vegyél nagyobb motort: nem ártanak a lépcsők, de ilyen sűrű lépcsőket nem engedhet meg magának az átlag magyar.  Venni-eladni macera ás bukod az átírási költséget.

350 ezerért ki lehet fogni tisztességes motort. Mondjuk egy YBR 250-est.

2015-01-14 00:34:18
Bunny

Táplálék kiegészítők fontossága

Kérdés
Szia Bunny! Az lenne a kérdésem, hogy még pár éve volt fent youtube-on egy videó amiben a táplálékkiegészítők fontossági sorrendjéről beszéltél. Azt a videót régóta nem találom fent, illetve sehol. Miért lett törölve? Sok embernek nagyon hasznos volt, illetve rengeteg jó információ volt benne. Esetleg ismét közzé lehetne tenni? Köszönöm a választ!
richard_85df36
Válasz
Én nem raktam a jutubra semmit a gané közé és a jövőben sem fogok. Ez egy részlet volt a BBTv-ből. Keresd meg az adások között!
2015-01-12 12:57:53
Bunny

Szeminárium

Kérdés
Szia Bunny ! Érdeklődnék,hogy a közeljövőben látsz e valamennyi esélyt egy Miskolci szemináriumra ? Válaszodat előre is köszönöm !
oldi
Válasz
Szia! Konkrét terv nincs, de lehet, hogy lesz Miskolcon is.
2015-01-12 11:53:59
Bunny

Váll és térd ízületi gondok.

Kérdés
Helló. A barátnőmnek váll és térd ízületi gondja vannak. Sokat fájlalja őket. Már rengetegszer voltunk kórházban és nem tudtak megoldást rá. Eltiltották a sporttól, pedig rengeteget sportolt. Korcsolya, gyorskorcsolya, hoki, lovaglás, rendszeresen futott sorolhatnám. Viszont most már nem nagyon meri ezeket csinálni és a fájdalom is csak nő. Kenőcsöt több félét kipróbáltunk már az orvos javaslatára, de vagy nem segített vagy csak csekélyen. Én arra gondoltam, hogy erősítő gyakorlatokat kellene végeznie és mellé szednie valamilyen ízület védőt vagy esetleg mást ami segíthet, viszont előtte megszerettelek volna kérdezni téged. Tudom nem vagy orvos, viszont reménykedem, hogy tudsz olyan megoldást ami segíthet mert már nem tudom mi tévő legyek, hogy jobb legyen neki. Válaszodat előre is köszönöm.
Csaba96
Válasz
Szia! Ha megoldást nem is tudtak, valami konkrét vizsgálati eredményt, diagnózist kaptatok? Írhatsz a sport.manualterapia/kukac/gmail.com címre.
2015-01-12 09:57:19
Kares

nnnznmzmnzmzumu

Kérdés
mekkora egy nagy beképzeld fasszopó geci vagy te ember, h dögölnél meg...
bence_00ede9
Válasz
Jé, a kiskancsó megsértődött.

Nem is értem, miért nem válaszolok az ilyeneknek.  A regisztrációját persze gyorsan átírta a bátorszar.
2015-01-11 21:54:12
Bunny

Fehérje

Kérdés
Üdvözlöm! 88 kiló, 172 centi és 21 éves vagyok, elhatároztam, hogy heti 3x elkezdek kondizni. Rengeteget olvastam és tudom, mit hogyan kell csinálnom, hogy sikeres legyek. Nem egy izomagy szeretnék lenni, csak egy 20 kilót lefogyni, és némi izmot szerezni. A kérdésem az lenne, hogy milyen fehérjét tudnál ajánlani ami nem csillagászati összegű, és hatásos? És mikor kell szednem? Várom válaszod.
bence_00ede9
Válasz
Képzeld el, ha nem olvastál volna rengeteget, akkor milyen hülye lennél, ha ilyen vagy most.
2015-01-11 21:37:39
Bunny

vásárlás

Kérdés
Szia Bunny azzal fordulnék hozzád nem lehetne megoldani,hogy a Scitec-nél lehessen egészségkártyával fizetni. Most jelenleg én két üzletükbe vásárlok és úgy müködik ,hogy készpénz -blokk-posta-visszaigénylés. Nem lehetne egyből egészségkártyával fizetni? válaszod ell. köszi
töfike
Válasz
info@scitecnutrition.hu
2015-01-11 21:11:51
Bunny

probléma

Kérdés
Üdv. Először is szeretnék gratulálni a Támadás 2-höz, sajnos csak közelmúltban tudtam megnézni, nagyon jó lett! Lenne egy kérdésem is viszont, nagyon úgy néz ki, hogy ginekomasztiám van. Sosem kokszoltam(!!!) már igazából 2 éve igy néz ki a mellem, de nem tanúsitottam különösebb figyelmet neki, viszont az utóbbi időben borzasztóan elkezdett zavarni. Ezt a folyamatot gyógyszeres kezeléssel visszalehet forditani (természetesen orvos által felirt) vagy a műtét az egyetlen megoldás? Kössz előre is a választ!
tamas_962450
Válasz
Szia! 

Köszi a T2 biztató véleményt. Halkan jegyzem meg: az ember azt hinné, a T2-vel vége van. Hát nem. Jön még egy olyan utózönge, hogy beszartok. Már csak azért mondom, mert elkezdtem vágni, és beszartam. És ez nem T3. Ez egy már leforgatott anyag. Mozi nem lesz valószínűleg, bár lehet lesz egy bemutató, viszont DVD igen. És nem egy év múlva. 

A kérdésedet tekintve: olvasd el a kövekező két cikket:

  MINDEN A GINEKOMASZTIÁRÓL

GINEKOMASZTIA MŰTÉT


2015-01-11 00:45:44
Bunny

edző

Kérdés
Szia Bunny. Tudnál nekem ajánlani Győrben egy szakértő edzőt és/vagy termet előre is köszönöm.
Adam_9ee458
Válasz
Véletlenül tudok! Keresd Kormos Zolit a Body Bongóban!
2015-01-10 19:56:40
Bunny

Vitamin + futball

Kérdés
Szia, véletlenül sem akarom csetként kezelni az EV-t, de ha már a vitaminok kapcsán a labdarúgást említetted, muszáj megjegyeznem, hogy sokan elképzelni nem tudják milyen mérhetetlen sötétség uralkodik itthon arrafelé is. Talán két-három csapatnál ha ismerik például az étrend fogalmát, az egyik klubnál szerinted mi a meccs előtti csodaszer? Kapaszkodj meg, nem viccelek: egy darab supradyn tabletta...
robert_743163
Válasz
Szia!

Nekem ebben semmi meglepő nincs.
2015-01-10 18:53:20
Bunny

rendőr orvos

Kérdés
Jó tanács! Ha rendőrnek vagy bármilyen fegyveres testülethez jelentkezel.Vagy éves orvosira mész,és izmos vagy.Azt kell mondani hogy kajakozol.Ha kérdezik hogy szedsz e valamit?-válasz:még vitamint se. A fehérjéről még csak nem is hallottál. Így békén hagynak,sajnos nem érdemes megmagyarázni. Nekem elsőnek azt monda az orvos ha iszok napi egy fehérjét,leáll a vesém.Azóta kajakozok és nem szedek semmit. Ez a szint.
HARDCORE77
Válasz
Vagy focizzunk mindannyian! :DDD
2015-01-10 13:19:48
Bunny

Fórum

Kérdés
Szia Bunny! Tudom, hogy nem válaszolsz szteroiddal kapcsolatos kérdésekre, ezért szeretném kikérni a véleményed, hogy melyik fórumon érdemes feltenni az ezzel kapcsolatos kérdéseket. Ahol várhatóan megbízható válaszokat fogunk kapni.
richard_86961a
Válasz
Elhiszitek, hogy valaki ennyire sötét?
2015-01-10 13:17:48
Bunny

Accept

Kérdés
Szia Bunny ! Eszméletlen jó együttes az Accept. Amit most betettek rádióba zenét fanasztikus. Csupán azért írok ide ,hogy megkérdezzem : a szám címét le tudnád írni (rádióban nem hangzott el) ? Előre is köszönöm.
Terminatorboy
Válasz
Szia! Teutonic terror. Ha nem hangzott el, elég nagy elbaszás volt.
2015-01-09 23:25:45
Bunny

Testépìtés!

Kérdés
Szia Bunny.A munkàmból kifolyólag(rendőr) évente orvosi vizsgàlatra kell mennem.Nem is lenne ezzel semmilyen probléma,csak ez éppen ma volt màr a kabàtomat leveszem és rögtön azzal kezdi remélem nem szed semilyen tàplàlékiegészítőt.Mondta neki, hogy nem csirkehúst eszek rizzsel zöldségekkel erre ő az sem jo mert a vesém tönkremegy.A következő mondata pedig az volt hogy,nem szeretem az ilyen kigyúrt embereket.Aztàn fogynom kell mert ekkora izmok megterhelik a szivemet és hogy,nem birja sokàig.Egyszerűen bàrmit mondok neki nem jó semmi sem!Megadja az alkalmas minősítést de fél óràig tàgítja a fejem,edzést csökkentsem hagyjam abba ezt a fajta kajàlàst...stb.Ebben a helyzetben te mit tennél?Mit tanàcsolsz?Az a baj hogy,egyenlőre kell ez a munka mert nincs jobb de már rohadtul unom hogy,akàrhànyszor belépek az ajtón az orvosnàl egyből basztat!
kuci88
Válasz
Szia!

A súlyos szellemi fogyatékkal élőkkel szemben nem tudsz tisztán játszani. Így azt a megoldást javaslom, hogy tagadd le, hogy edzel, helyesen táplálkozol, tápkieget használsz. Ha szivatni akarod, mesélj neki a szíroskenyérről. A fizikumodta mondd azt, hogy így születtél.

Na akkor majd megnyugszik az isten barma, vagy legalábbis valami szórakoztatót fog kitalálni, hogy most mi baja van veled.

Ha tredni akarok lenni, azt mondom, képzeld magad a Walking Dead című sorozatba. Érdekelne egy zombi véleménye? Nem hiszem. Tekints így az agyhalottakra is, akkor is, ha dr. a neve. 

Ha vigasztal: kérdezz meg bárkit, akinek kiterjedt ügyfélöre van mondjuk kereskedelemben. A legproblémásabb sötét gyökerek mindig a dr. nevűek. És ezek "gyógyítanak." (Persze van kivétel, de ez mindegy.)
2015-01-09 22:07:48
Bunny

mopsz-macska barátság

Kérdés
Hello Bunny! Először is, megköszönném e tömör mondatodat, amelyben frappánsan összefoglaltad a lényeget: Egy értelmes ember számára nem az az élet értelme, hogy szép legyen és menő legyen és ezt mutogassa, hanem elvan csendben az életével. Kár, hogy kevesen gondolják így. A macskás srácnak üzenném, hogy szerintem nem lesz gond a skodri-mopsz párossal. Én világéletemben kutyás-macskás voltam és a következőket tapasztaltam. Azt mindenki tudja, hogy az együtt felnőtt állatokkal nincs gond. A kutya akkor problémás, ha vadászkutya: egy felnőtt vizslát, tacskót vagy akár foxit nehéz összeszoktatni a macskával, végül is a vérükben van, hogy a kisebb állatokat levadásszák. A macska, főleg egy térben élve érthetően betolakodóként fogadja a kutyát, de több tényező játszik, pl. egy ivartalanított macsek (főleg, ha kiskorában ivartalanították) általában játékosabb, hízelgőbb és könnyebben barátkozó. Van persze olyan macska (ilyen a miénk) ami még a nyúlunktól is megijed - ez valószínűleg elkerülné a kutyát, elbújna előle. És mindenki ismeri a My cat from hell sorozatot a pszichopata, agresszív macskákkal - ilyen állatok mellé lehet, hogy még egy pitbullt sem érdemes vinni. Meggyőződésem, hogy ha a macska egy alapvetően nyugodt, kiegyensúlyozott jószág, ellesznek a mopsszal. Lehet, hogy nem alszanak majd egymáson, de megtanulják a másik határait. A gazda figyelhet arra is, hogy legalább az összeszokás idejére biztosít a két állatnak egy-egy külön szobát abban az értelemben, hogy az egyikbe pl. csak a macska, a másikba csak a kutya léphet be és vannak közös terek is, de mindkettőnek van egy kis külön territóriuma. A macska biztos nem lesz depis, de a sajátomnál hasonló szituban olyat tapasztaltam, hogy egy ideig bünteti a gazdit: nem keresi a társaságát, nem lehet felvenni, nem hízeleg.
kanpulyka
Válasz
Szia!

Köszi az infót! Remélem a Pancsi nem fázik ebben a hidegben!
2015-01-09 22:02:54
Bunny

Ínhüvelygyulladás

Kérdés
Szia Bunny! Köszönöm a sok BB Tv-t, rádiót, mindent. A bal csuklóm fáj bizonyos mozdulatoknál, hangosabban kattog, és a kézfejem is elkezdett fájni. Egy hete igyekszem kímélni, és kenem is. Nem lett sokkal jobb, én ínhüvelygyulladásra gondolok. Az ásványi anyag bevitelem naponta: 1 zacskó multi pro, 6g C vitamin, 1db Nem Forte, Halolaj, 0,5dl lenmagolaj. Van valami ötleted, hogy mit szedjek, vagy mit csináljak vele amíg eljutok vele orvoshoz? Köszönöm szépen,
kcsongor
Válasz
Szia!

Keresd fel Karest, ez a tuti megoldás. sport.manualterapia(kukac)gmail.com
2015-01-09 22:01:37
Bunny

landrover osztomu

Kérdés
Szia Bunny.A Landroverrel kapcsolatban okoskodnek.Nem tudom mi a draga,mi az olcso,mi mennyiert van stb.Itt nezzenek szet:http://auctions.motorhog.co.uk/ Van alkatresz,torott auto egyben,nem torott auto,regebbi,ujabb stb.Illetve,eleg trivialis,de ebay.
lupus-20
Válasz
Köszi!
2015-01-08 22:45:53
Bunny

Nyújhatatlan kéz

Kérdés
Szia Bunny! 21 éves vagyok, olyan 1,5-2 éves edzésmúlttal rendelkezem. 2014 szeptemberében abba kellett hagyni az edzést, és most januárban kezdtem újra. Átmozgató jellegű mell és bicepsz edzéssel kezdtem, nem őrült súlyokkal, (mivel már volt példa, hogy nagy volumennel akartam újtakezdeni és rokkant lettem) szerintem elegendő volt a nyújtás és a bemelegítés is, és most még kb. 4 nappal már az edzés után is nagyon kemény izomlázam van, sőt a karom csak nagy erőltetés mellett tudom csak kinyújtani. Szedek multivitamint stb. Ennyire elszokott volna a testem az edzéstől? Valami bemelegítőkrém segíthetne? Rendes most ez az ilyen nagy fájdalom?Próbáltam keresni válaszokat az archívumban, de nem találtam ilyen jellegűt. Köszönöm a válaszodat!
dobsapeter
Válasz
Szia!

Semmi para. Túl nagy terhelést adtál, bizony előfordul az ilyesmi.

"Valami bemelegítő krém" nincs. Csak WARMUP! van.  (Ne kérdezzetek a bemelegítésról sokat, mert mindenki azt hiszi, köcsög vagyok és reklámozom a szaromat. És nem fogom azt mondani, hogy vegyél a gyógyszertárban semmiresejó pöcségető gagyit, hanem azt mondom, amiben hiszek.) 

Nyugi, el fog múlni, de addig is ésszel!
2015-01-08 15:18:38
Bunny

BB.Tv 114

Kérdés
Szia Bunny! Nem nagyon kérdeznék semmit, csak simán gratulálok a BB.Tv 114. epizódjához, az előzőekhöz hasonlóan nagyon jól összeszedett, igényes munka! Sok erőt és egészséget kívánok a következő részekhez (és a Támadás 3-hoz...) is! Az ok, ami miatt írok, az ennek az epizódnak az utolsó pár perce. El se hiszed mennyire aktuális vagy, ugyanis főiskolai tantárgy lett a szelfi-készítés Nagy-Britanniában :) http://pcforum.hu/hirek/16742/Foiskolai+tantargy+lett+a+szelfi-keszites+Nagy-Britanniaban.html üdv mezgaleo
mezgaleo
Válasz
Szia! Köszi az elismerést. Amit linketál, az egy kissé újságírói túlzás, de azért beszartam rajta.
2015-01-08 13:10:40
Bunny

Három műszak

Kérdés
Szia Bunny! Először is szeretném elmondani hogy határtalanul boldog vagyok hogy közel 9 éve rátaláltam a Body.Builder.hu-ra mert mióta titeket olvaslak, halhatlak és nézlek azóta nemcsak fizikailag de szellemileg is sikerült fejlődnöm. Hála Neked és a „segítőidnek”(bár nem tudom, hogy hányan is toljátok ezt a szekeret) és íj módon szeretném elmondani hogy nagyszerű munkát visztek véghez és csak így tovább! Egyébként a súlyzós edzéseket már 15 éves koromban kezdtem még otthon sufni tuningba, semmit se tudván a megfelelő mozgásról pláne nem a helyes táplálkozásról. Majd 10 évet végig edzettem két nagyobb (szívmegállás) szünettel és egyszerűen a függővé váltam a sulyoktól, konkrétan rosszul érzem magam, ha ki kell hagynom több mint egy hónapot, mert nincs időm lejárni a terembe. Sajnálatos módon most is hasonló volt a helyzetem, de olyan szinten meg tudtam oldani, hogy találtam egy 0-24-es termet a közelemben. Egy gondom akadt, mégpedig hogy három műszakban vagyok és a reggeli és az esti műszakot meg tudom úgy oldani, hogy legyen erőm az edzésre, de a délutánit nagyon nem megy. Így azt találtam ki hogy minden harmadik héten vissza veszem a súlyokat és intenzívebben csinálom (pl.: tri-set vagy oriás-set)(tri-settem). Ezek mellett meg tudom oldani a napi ötszöri kaját (szilárd) plusz vitaminok, ásványi anyagok, ízületvédő és kettő vagy három shake: reggel (savó), edzés után (savó), lefekvés előtt (kazein+savó). És az volna a kérdésem, hogy ilyen összeállítással lehet fejlődni? Mert, ha nem akkor tudnál mondani valami alternatívát? Köszi Dani,
Rophek
Válasz
Szia! Nemhogy lehet, hanem ez abszolúte egy jó ötlet. Minél kevésbé megszokható az edzés az izmoknak, annál jobb.
2015-01-08 13:09:57
Bunny

Osztómű Landrover-be

Kérdés
Üdv Bunny! Annyi lenne a kérdésem, hogy esetleg tudsz-e olyan helyet ahol jó áron tudnék szerezni Landroverbe Osztóművet?? Keresgéltem a neten is, körbekérdeztem, de semmi. Történet annyi, hogy apámnak van egy 2001-es Freeland-ere, éppen egy építkezéshez igyekezett St.Pölten-be amikor váratlanul kifingott a hátsó diferencia, át lett vontatva Győrbe mert Ausztriában 5000 EU-ért akarták megjavítani, Győrben végül megjavították, de aztán volt még egy kis hiba meg még egy kis hiba ami sajna nem kevés pénzbe került, de meglett. Viszont az osztómű még az amit ki kell cserélni csak, hogy a szerelők elvileg nem tudják beszerezni, vagy ha be is akkor marha drágán. Aztán most apámmal keresgélünk jó áron osztóművet, ha netalántán ismersz valakit akinek van és jó áron el is adná, vagy valami üzletet, bontót, bármit azt megköszönném. Üdvözlettel Robi!!
Robee88
Válasz
Szia!

Sajnos ebben a dologban nem tudok segíteni. Ha szerencséd van, akad egy olvasónk, akinek van ötlete. 

Mindesentre ez minden idők offtopik témája! :DDDD
2015-01-08 13:03:58
Bunny

Aszkorbinsav

Kérdés
Szia.Előre is bocs a hülye kérdésért, viszont a véleményedre vagyok kiváncsi..c-vitamin kapszulás vagy sima aszkorbinsav porban?én az utóbbi mellett döntenék mivel sok kapszulás c vitaminban van olyan hatóanyag,ami pl.megviseli a gyomrot,nagyobb adagnál hasmenéstokoz blabla..és nagyobb mennyiséget tudok bevinni 1000mg nál és kell is az.. Csak nemértem,hogy Szlovákiába pl.olyan tabutéma,hogy ,ha bemegyek a patikába ugynéznek rám,mint egy drogosra..miért?
arnold_de3e3d
Válasz
Szia!

Én sosem tököltem patikai aszkorbinsavval, de az is jobb, mint a semmi. Hogy miért? Miért debil az emberiség 99%-a? Nem tudom.

Nekem mellékesen sosem lett hasmenésem a c vitamin tablettától, napi 10g-nál sem.

2015-01-08 13:02:45
Bunny

felszívódás lassítása

Kérdés
Szia Bunny! 1. A vacsora készítős videóban Colos joghurtba keverte a tejsavót proteint, hogy lelassítsa vele a felszívódását. Mi van a joghurtban ami ezt tudja? 2. Egy régebbi kérdésben azt írtad, hogy a zab+ tejsavó fehérje a hiedelemmel ellentétben gyors felszívódású(http://body.builder.hu/edzovalaszol_egyvalasz.htm4?id=1296557949). Eddig azt hittem pont azért megfelelő reggelre, mert lassabb mint pl. csirke+rizs. Még így is lassabb, vagy csak azért jó, mert a zabban sok más jó dolog van? 3. Estére a kazein turmixot tartom a legjobbnak, de elgondolkodtatott, hogy a mintaétrendekben egy kevés szénhidrát is szerepel az utolsó étkezésnél. Érdemes tenni a turmixba zabot/carb s-et?
llevi
Válasz
1. Tejsavólassító bifiduszeszenzisz.

2. Anyám borogass. Nem lenne egyszerűbb, ha nem próbálnál agyalni? Egyél oszt cső. 

2015-01-07 22:42:08
Bunny

Arnold jön vagy nem jön

Kérdés
Szia Bunny, annyi csak, hogy akkor Arnold most jön vagy nem jön, vagy mi van most, mit tudsz róla? Mert utoljára a Superbody-n láttam a reklámspotot és a molinót, de azóta semmi hír felőle. Bocs, ha már sokan kérdezték, nekem tényleg semmi infóm róla. Kellemes napot, Á.
semtexadam
Válasz
Ajánlottam én valaha ezt a dolgot bárkinek is?
2015-01-07 13:19:49
Bunny

BBtv.

Kérdés
Szia! Nagyon jó lett az új BBTv, a lehető legjobb szilveszteri program volt. Amikor Huni Tóth Dani vádliedzéséről beszél, egyből beugrott az a rész amikor Dani abban a pólóban amit a 100-as részben már relikviaként mutat be nyomja a láb majd a vádliedzést és a háttérben szól a COB -Triple Corpse Hammerblow. Ráadásul közel 10 év és 114 BBtv adás kellett, hogy rájöjjek, min múlik, hogy minél jobban mellre menjen az áthúzás. :) Remélem lesz még mozis BBtv-is mert a 100-as adás felejthetetlen élmény volt.
baranyd
Válasz
Szia!

 Örülük hogy bejött, mi mindig izgulunk, hogy jó lesz-e az adás. 

Egy pár dolgot mondhatok, de sajnos mozira egyelőre nincs kilátás. A BBTv 100 ki fog jönni DVD-n, már kitaláltam az extrákat hozzá. Ezen felül jön még egy DVD, az a bizonyos Amerikában forgatott dolog. Tervezek egy feles részt is, amiben én leszek a főszereplő, de azt meg nyilván nem viszem moziba, az én életem nem faszbúk meg önfutattatás. 

A mozihoz megint mozi minőségben kellene forgatni, ami Támadás 3. szintű feladat. Ehhez van 1-2 ötlet, de még nagyon kósza. 

Lehet, hogy hibáztunk, hogy a BBTv 100 csak egyszer ment moziban, de így legalább tényleg exkluzív élmény volt. 
2015-01-05 20:56:12
Bunny

50-es motor

Kérdés
Kedves Bunny! Hogy az igazat megvalljam, pár éve már foglalkoztat a motorozás, de amióta olvaslak, erre egy jó nagy lapáttal rátettél. Mondhatom, köszi szépen! :) Éppen ezért minél hamarabb szeretnék motorozni, ami tudom, hogy az 50 ccm-s kategóriában igencsak kompromisszumos kijelentés. Amúgy 16 éves vagyok, és a B-s jogsi letételét látom célszerűnek. Egy 125 ccm-s motor jó lenne, de nincs rá 250 ezer forintom, még ha az A1-es jogsit le is tenném hozzá. Szóval olyan 150-170 ezer forint körüli pénzráfordítással vennék 50-es motort. Nem igazán fülik a fogam a Simsonhoz, és olvastam a cikked a régi Yamahákról. Keresgéltem is eladót, a Yamaha RD 50-et meg RZ 50-et tetszetősnek találtam, a Honda CB 50J sajnos 4 ütemű, ami egy 5 lóerős motornál elég karcsú. Jó lenne, ha élménynek sem lenne rossz vezetni, és főleg ezt a régi naked alakot preferálom. Mi a véleményed erről, vagy mi mást ajánlanál? Előre is köszi és még sok cikket a jövőben!:)
ercon
Válasz
Szia!

 Az általad említett típusok meglehetősen ritkák, kötve hiszem, hogy ilyet egyáltalán találsz, ami még nincs roncs állapotban. Ha mégis az nagy mázli, de tudomásul kell venni, hogy ezek azért veterán motorok már, azok nyűgjével. Viszont ha találsz egy ilyet olcsón, jó állapotban, akkor lesz egy nem sokak által becsült, de azért a hozzáértők által értékelt, valódi veterán motorod.  

De akkor már inkább egy CB 50, az egy igazi kis ékszer. Csakhogy az ára horror. 

És ezeket mind baromi nehéz eladni, ha feljebb akarsz lépni.

Ötvenesben én endurót vennék, az nagyobb testű, motorszerűbb, sokkal használhatóbb. A legjobb választás véleményem szerint az Aprilia RX 50 és azt el is lehet adni később.  Reálisan az általad megadott pénzért találsz ilyen motorból jót. (Bár én megprübálmám 120 körül először.) És ezzel ki tudsz menni a földútra is poroszkálni, ami igen jó móka.

A témában itt találod az írásaimat.
2015-01-04 17:30:21
Bunny

Lövöldetér

Kérdés
Szia Bunny! Király volt a lőteres rész,felvettem a bakancslistámra. 86.52-nél átvált a kamera a jobboldaladra,de úgy látszik mintha fogást váltottál volna.ballal sütnéd el és az M3 felirat is fordítva van.Ez szándékos vagy mi történik ilyenkor, már több filmben is láttam ilyet!
windubb
Válasz
Szia! Simán meg lett tükrözve a kép. Szívtunk a kameraállásokkal sajnos, szokás szerint rohammunkában csináltuk.

Más, beszartok: a Cutler Níregy odabaszott: https://www.youtube.com/watch?v=zngbZn2flW0&app=desktop 

Egyébként Cutler Nyíregyházán lesz szeminárium valamikor.
2015-01-03 20:04:49
Bunny

motorok2

Kérdés
Megint én vagyok, a motoros kérdező. Kb fél milliót tudnék most rászánni.
balazs_0c23d3
Válasz
5 kiló az nagyon sok pénz ilyenre. Hatalmas választék van 3-5 kilóig, jobbnál jobb motorok. Én 250-re mennék, mert az már rendesen használható, városon kívül is. (Nekem is van egy titkos 250-es kultuszmotorom.)

Ennek ellenére a Yamaha TW 125 és az XT 125x elgondolkodtató alterntíva. Az előbbi igazi kultuszmotor. Esetleg a némilag hasonló Suzuki VanVan. Persze nem tudom milyen típusó motor jön be, ebben a kategóriában az endurók a leghasználhatóbb dolgok.

250 -esben a Suzuki Marauder 250, Yamaha xv 250, Suzuki TUX 250, Yamaha YBR 250, Honda CBF 250, ezek jutnak nagyjából eszembe.

Négyhengeres 250-est ne vegyél. 
2015-01-03 14:21:37
Bunny

nem faszság

Kérdés
Hali Egy élményemet szeretném megosztani. Mivel facebookom nincs, ezért csak itt találhatok megértő fülekre. Pár évvel ezelőtt egy mezei patikában voltam, és a szokásos (szükséges) készítmények vásárlása után, barátom tanácsára C-vitamint kértem. Megkérdezték, mennyit kérek, mondom egyszer élünk, legyen 30 g. Az az arckifejezés, amit a patikus- hölgy felöltött, soha nem fogom elfelejteni: döbbenet, megrökönyödés és hitetlenkedés. Mire én félve megkérdeztem: - Gáz van? -Ennyit nem adhatok ki egyszerre, hiszen a túlzott C-vitamin adagolás súlyos veseelégtelenségeket okozhat! -Nem egyszerre adok be magamnak ennyit, hanem naponta 3 g-ra gondoltam. -Az túl sok! A napi ajánlott bevitel 50-60 mg. -Rendben, köszönöm. Szeretnék fizetni. Ez az a faramuci helyzet, amikor (bár Nobel díjas tudósunk, Szent-Györgyi Albert álláspontjára is hivatkozhattam volna, miszerint Ő 3-4 g-ban határozta meg a napi aszkorbinsav bevitel mennyiségét) egyszerűen le kell nyelni, meg kell fordulni és mielőbb elhagyni az objektumot, amint tettem jómagam is. Csak annyit szeretnék kérdezni, hogy alapvetően a gyógyszermaffia illetve a hipokratészi eskü hogy lehet egymással kompatibilis? Érdemes Dr. Lenkei Gábor előadásait meghallgatni, aki olyan döbbent tényeket fogalmaz meg, amiktől a földön keresgethetjük az állainkat. Tény, hogy van belőle haszna, ő is árulja termékeit, de rokon gondolkodást véltem felfedezni az itteni cikkírók és Lenkei között. Nincs kérdésem.
nagyherkules
Válasz
Szia! Szent-Györgyi Albert nyilván egy hülye volt, a gyógyszerári droid viszont kurva okos, és általában mind példás egészségi állapotban van. Nem csak gyógyszermaffia ez. Sima butaság. A Lenkeit személyesen ismerem. Rengeted dologban van igaza. Engem nem zavar, hogy pénzt csinál abból, amiben hisz, sőt, szánalmasnak tartom azokat a gyökereket, akik szerint mindenkinek éhező szentnek kellene lennie. Egyébként a Lenkei szerintem ebben egy stróman, nem hiszem, hogy egyedül építtette fel a hálózatot, ezenkívül jól állna neki, ha nem dohányozna, de ez is tök mindegy a lényeget tekintve.
2015-01-03 13:12:23
Bunny

motorok

Kérdés
Szia Bunny! Most szeretném az első motoromat megvenni friss jogosítványom mellé. Elsősorban a naked kategória az amiből válogatnék 125- vagy 250 cm3-ben. Az internetes fórumok elfogultsága és kétértelműsége miatt nem sok hasznos információt találtam eddig. A segítségedet kérném, hogy milyen motrot ajánlanál, ár-érték arányban melyik lenne jó választás? Segítségedet előre is köszönöm! Ja, és örök hálám a Sárga Kapszuláért.
balazs_0c23d3
Válasz
Szia! Az apróságot te sem írtad ide, hogy mennyi a büdzsé.
2015-01-02 22:50:38
Bunny

Rizs+Csirkemell

Kérdés
Szia Bunny! Először is ne haragudj, ha buta kérdést teszek fel Neked! Szeretném megkérdezni, hogy ha heti 5-ször edzem és napi 3*4 eszem rizst+csirkemellet, azonban táp.kiegészítőt nem használnék, akkor is lehetséges a fejlődés? Régebben már edzettem 6 hónapot folyamatosan,de az étrend miatt nem fejlődtem csak erőben.Nagy látszata nem lett. Az Anyagiak miatt ha az étrendet így alakítom már nem fér bele táp.kiegészítő. Köszönöm a válaszod előre is! Üdv, Jani
janos_288dad
Válasz
Van választásod?

2015-01-02 18:23:09
Bunny

turbo

Kérdés
Szia Bunny! Sajnos nem értem oda a beígért TURBO rágókkal, 31-én. Oda fogok érni a napokban! B.U.É.K. addig is!
lacee02
Válasz
Szia! Nem gond, el is felejtettem, majd jössz ha tudsz!
2015-01-02 14:40:29
Bunny

Szeminàrium

Kérdés
Szia Bunny! Micsoda jó hír a szeminàrium így, az év utolsó napjàn. Nem vagyok püspökladànyi, de ott a helyem, sőt, a többin is. Remélem sokan érzik még így. A plakàt nagyon jól néz ki. Lesz esetleg megvàsàrolható-, alàíratható példàny? Tovàbbi sok sikert kívànva, Üdvözlettel:
szabolcs_238a06
Válasz
Szia! Plakát nem tudom lesz-e, de aláírókártyák biztosan. Viszont nem holnap, hanem jövő hét szombaton!
2015-01-02 14:39:18
Bunny

Szeminárium

Kérdés
Szia Bunny! Megszeretném kérdezni, hogy a holnapi püspökladányi szemináriumra jegyet már meg kellett venni, vagy holnap a helyszínen is lehet kapni? A másik, hogy autogrammot és esetleg egy képet mind veled mind Jenővel mind Orsival lehetne-e kérni, mert nagyon nagy példaképeim vagytok és jól mutatna a szobámban veletek egy közös kép :) Üdv:Krisz
krisztian_bbfb99
Válasz
Szia! Gond van, a Jenő beteg lett, így egy héttel el kell halasztanunk.

Egyébként mindent lehet kérni, nem lesz ezzel probléma. Várunk mindenkit jövő hét szombaton! (Hamarosna hírbe is kiteszem.)
2015-01-02 14:38:13
Bunny

BB.Tv 114

Kérdés
Szia Bunny! Először is egy gondolat az újévi bulival kapcsolatban: én nagyon vadul mulattam, BB.Tv-t néztem mogyoróvajas fehérjeszelet, és búzakorpát majszolgatva. :) Nagyon állat lett amúgy az új rész, vicces, szórakoztató, miközben nagyon pozitív üzenetet hordoz. Bodó Imi nagyon jó arc, ő tényleg egy igazi példakép szerintem, és nagyon fasza, hogy mutattatok példát arra, hogy nem csak a kocsma van az edzőtermen kívül. Persze az egész remek lett, Huni is jókat mond, Guldi meg beteg. :D Hatalmas tisztelet amiért megcsináltátok. További jó munkát és sikeres új évet kívánok!
krisztian_82dda6
Válasz
Köszi! Remélem Imis és Huni is olvassa.
2015-01-01 14:17:16
Bunny

Builder.Hu | Edzés | Versenyek | Képek | Videók | Erősember | Étrend | Sztárok | Edzőtermek


Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
3 kg 
 / 4.5
13%   14 990 Ft  
12 990 Ft
510 gr. 
 / 4.4
 
5 490 Ft
%
6 kg 
 / 4.8
27%   29 980 Ft  
21 990 Ft
350 gr. 
 / 4.7
 
3 990 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104371 fénykép található.
Paul DeMayo
Paul DeMayo
Superbody 2006
GP1 - Oláh József
Superbody 2006 GP1 - Oláh József
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Testépítő Egyetem Esztergom 3. rész
Testépítő Egyetem Esztergom 3. rész
Diétás krumplipüré
Diétás krumplipüré
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....