Logo

Drugs Bunny Edző Válaszol Archívum

 
2015 május kérdések-válaszok - Drugs Bunny Edző Válaszol

Vállfájdalom 2

Kérdés
Szia Kares! Köszi a gyors választ, és a cikket, amit ajánlottál. Rosszul fogalmaztam sajnos, nem a kulcs csont alatt, hanem a felkar csont és a kulcs csont között érzem a fájdalmat. Hogy konkrétat tudjak mondani, súly nélkül szimuláltam a fekvenyomást. A fájdalom leginkább akkor jelentkezik, amikor a mellizmot megfeszítve kinyomom a súlyt, illetve amikor negatív szakaszban leengedem teljesen a súlyt. Oldalemelésnél egy idő után érzem a problémás területet ugyanott, mint a fekvenyomásnál. Köszi a segítséget előre is, gondolom ez mindenkép vizsgálandó.
m.sanya
Válasz
Szia! Nos igen, ez valóban vizsgálandó. Egyre többen jelentkeztek hasonló problémával, és sajnos nem mindig sikerül megoldást találni. Sokkal jobban kellene figyelni a technikára, legalábbis jelentős százalékban ez a gond.
2015-05-30 21:43:33
Kares

régebbi cikk

Kérdés
Szia Bunny! Az lenne a kérdésem, hogy melyik volt az a cikked (ha a Tiéd volt egyáltalán, de úgy emlékszem igen), amelyikben arról írtál, hogy az ember tróger ismerősei miért akarják elszarni a diétádat?
tamas_224d65
Válasz
Szia! Ez az: http://body.builder.hu/magazin.htm4?url=/magazin/testepites-cikkek/a-dieta-haboru-de-nem-a-zsir-a-fo -ellenseg
2015-05-30 20:12:23
Bunny

Fekvenyomó rúd

Kérdés
Sziasztok! Nem kérdezni szeretnék, hanem válaszolni T-800-nak. Rákerestem, mert vállfájós vagyok én is, és kétkezes rúddal csak lepkesúlyokba tudok nyomni, így érdekelt mi lehet a megoldás. Találtam is egy ilyet, pont olyan, amit leírtál. Remélem erre gondoltál. A neve Swiss Bar, azaz Svájci Rúd. Alább linkelem a cikket és a képet. http://fitnesspainfree.com/5-unique-ways-to-save-your-shoulders-when-bench-pressing/ Üdv
Chrissos
Válasz
A probléma az, hogy a swiss barral vállból fogsz nyomni. Talán kiküszöbölheti a vállfájást, de nem hat a mellizomra eléggé. El kell felejteni inkább a hagyományos fekvenyomást, vagy kis súllyal, nagyon jó technikával kell nyomni.
2015-05-30 10:58:36
Bunny

fekvenyomó rúd

Kérdés
Szevasz Bunny! Létezik egy speciális fekvenyomó rúd. A középső része (a tárcsatartóktól befelé), nem egyenes, hanem kétfelé ágazik. A kétfelé ágazó rudakat több helyen összekötik különböző szögekben levő keresztmerevítőkkel. Ezeknél a keresztmerevítőknél lehet megfogni a rudat, és gyakorlatot végezni vele. (Kifejezetten vállkímélő fogások is vannak rajta, ezért szeretem). Van ennek a rúdnak valami egyedi neve? Nem bírok rákeresni a neten, mert csak körülírni tudom az eszközt.
T-800
Válasz
Szia! Nem ismerem sajnos.
2015-05-30 09:44:30
Bunny

Tartásjavítás

Kérdés
Szia Bunny/Kares, Nekem is és páromnak is testtartás problémáink vannak, egyikőnk púpos a másik pedig ellentétes:hyperlordosis. Mindkettő erősen romlott(fájdalom téren legalábbis) az elmúlt 2-4 évben. Tudom, hogy ez nem 2 nap lesz mire megoldódik, de lehet, így 30 évesen, az önkezelésnél profibb segítség sem ártana. Tudtok valakit ajánlani, netán Te Kares foglalkozol ilyesmikkel is? Köszi előre is.
fearco
Válasz
Szia! Foglalkozik vele, keressétek fel bátran: gyogyfogas.hu
2015-05-30 09:44:13
Bunny

hozzáállás

Kérdés
Szia! Hallgattam egy riportot Rátgéber Lászlóval, aki Pécsett volt sikeres kosárlabda edző a 1993-2008-ig.Kérdezték tőle miért nem sikeres most, a női kosár és egyéb csapat sport Magyarországon. Válasz- A Hozzáállás,lepattintják a labdát miközben az edző beszél,dumálnak röhögcsélnek edzésen. Te jutottál eszembe hogy mindig hangsúlyozod,milyen fontos a munkához való hozzáállás. És akkor mit szóljunk hogy a személyi edzők nagy része faszbúkozik, miközben edzést tart.A terembe járók csodálkoznak hogy nem fejlődnek,persze végig pofáznak.Sok ember tanulhatna tőletek hozzáállásban.
HARDCORE77
Válasz
Én nem tartom azt problémának annyira, ha az emberek pofázni járnak a terembe, legakább hozzák a pénzt! A probléma azzal van, hogy nekem nincs olyan termem, ahova az emberek telefont baszkurálni járnak. :DDD Komolyra fordítva: a gond ott van, hogy már nem csak elvárások vannak a tróger hozzállás ellenére, hanem a legtöbben már egyenesen hősnek hiszik magukat, mert edzenek.

A legjobban azt tetszik, amikor előadja valaki, hogy szeret edzeni, ez motiválja. Mást meg az motivál, hogy szeret csokit meg pizzát enni, ettől jó dagadt lesz, de nem is érzi hősnek meg sztárnak magát csak azért, mert azt csinál, amit szeret. Sőt, az előző hülye még le is nézi. 

Onnan kezdve, hogy az edzés szórakozás, telefon baszkurálás és egyebek, nincs miről beszélni. SZÉGYEN, hogy egy edző képes a telefonját buzerálni, miközben edzést tart.  Ismerek olyat, aki edzőteremből írt motivációs szarokat a faszbúkra edzés helyett, mert épp lusta volt edzeni. De legalább könnyebb megkülönböztetni a jó edzőket.  

Egyébként már szinte mindenki tróger és szarik mindenbe. 

2015-05-29 18:38:02
Bunny

Étkezés

Kérdés
Sziasztok! Most lett vége a diétámnak, és most szeretném tartani a formát illetve szolidan tömegelni.Azért írom, hogy szolidan, mert endomorf alkat vagyok, és nem szeretnék elzsírosodni.Szóval ott akadtam el, hogyha egy hízás rá hajlamos nőnek elég lehet napi 2g/tskg szénhidrát tömegelni, akkor 3g/tskg fehérjével és minimális zsírral ez még bőven belefér napi 1500kcal-ba.A kérdésem az, hogy ebben az esetben hogyan érjem el a tömegeléshez szükséges kalóriabevitelt, ami az én esetemben elméletben 3000 kcal körül lenne.Vagy ha ez a Ch mennyiség elég nekem, akkor a napi 1500 kalóriával iis fejlődni fogok?
trixxi
Válasz
Szia. Csak mi vagyunk itt,  én.

A diéta utáni okos megoldás az, hogy fokozatosan növeljük a szénhidrátot és ezzel együtt az edzés intenzitását is. Azt, hogy mennyi tápanyaggal fogsz fejlődni, észre fogod venni. Ahogy növeled, egyszer csak elkezdesz zsírosodni, akkor vissza kell venni. Kalóriát számolgatni elég reménytelen, mert az elméleti kalóriabevitel általában nem működik. Az okfejtésed nagy részét egyébként nem értem.
2015-05-29 18:28:38
Bunny

Idióta személyi edzők

Kérdés
Szia Bunny! Igazából csak az megdöbbenés miatt írok ide. A terembe ahova járok, ugyanis folyton szembesülök a helyi személyi edzők baromságaival. Szerencsétlen kezdőkkel szuper és triszetteket és izolált, gépes/csigás/minisúlyzós-fejenállós gyakorlatokat csináltatnak, az alapgyakorlatok meg le vannak sz*rva. A múltkor is láttam hogy az egyik a duci kiscsajt betérdeltette kutyapózba a Smith-gép alá, hogy az egyik lábával megfeszülve nyomogassa függőlegesen súly nélkül a rudat, és ezt a p*natárogatóval felváltva. Guggolás,kitörés,lábtoló ezeket lazán kihagyták egy lábedzésből.. Igazából azon csodálkozom hogy az edzőknek(férfi/nő is van) mind jó formája van, néhány díjuk is, amit ilyen idióta edzéssel nem lehet elérni, tehát nem csak sima emberek OKJ-s edzői papírral. Nem értem ezek után, hogy honnan veszik ezeket a gyökér módszereket. Anno én is teljesen kezdőként egy 4 napos osztott, szuperszettes, izolált gyakorlatokkal telerakott tervet kaptam az egyiktől, nem csoda hogy nem fejlődtem vele semmit. Persze magamat hibáztattam, nektek köszönhető hogy rájöttem a helyes módszerre. De az emlegetett duci kiscsaj vélhetőleg nem fog idetalálni, hanem szenved tovább eredménytelenül. Érdemes lenne kicsit elvitatkozni az edzőkkel, hogy mégis mire számítanak ezzel, vagy pedig hagyjam a fenébe mert reménytelen? De komolyan rossz nézni amit művelnek. Üdv
andras_11b8ff
Válasz
Van ilyen, de szard le bátran, nem a te problémád! A szar személyi edzők eleve szívességet tesznek a jó személyi edzőknek.
2015-05-28 16:45:35
Bunny

Crea Bomb

Kérdés
Szia. Azzal a kérdéssel fordulnék hozzád, hogy a diétámból még 2 hét van hátra és utánna kezdenék kreatinozni. A Crea Bomb-ot ajánlották nekem szóval ezt szeretném kipróbálni. Ha jól tudom 15KG-onként kell 5 gramm belőle, tehát nálam egy adag 25grammra jön ki. (73KG leszek a diéta végén) Feltöltési fázisban 5x 25gramm mehet étkezések előtt? Ez úgy 5 nap és utánna napi 25grammal folytatnám. Ezen kívül fehérjét tolok, aminosavat meg vitamint. A választ előre is köszi!
immoRtal94
Válasz
Kedves olvasóim!

Ez nem vicc: olvassátok el ezt a fogyatékos gyökeret, ez tényleg egy ekkora szánalmas barom fasz, aki nem bírta felfogni, hogy 15kg-onként 5g az mennyi.  

Persze regisztrálni nem sikerült, mint ahogy az igazi köcsögöknél szokás.
2015-05-28 16:44:13
Bunny

Vérnyomás

Kérdés
Szia Kares! Egy alkalmassági vizsgálat során a vérnyomás értékem magasabb volt, ezért elküldtek 24 órás vérnyomás monitorozásra és kardiológushoz. A doktor az első kérdései között megkérdezte a súlyzós edzést és utána rögtön a fehérjefogyasztást. Meg sem próbáltam neki elmagyarázni hogy mit miért fogyasztok edzés után, már rögtön kezdte a szteroid stb. tartalmú titkos kiegészítőket, valamint hogy a súlyzós edzés emeli a vérnyomás értéket. A szteroid tartalmú Scitec termékeken nagyot röhögtem magamban, viszont a másik dologban kérném a véleményedet: a súlyzós edzés okozhat vérnyomás emelkedést? Valamint vett tőlem vért amiben a húgysav értéket is magasabbnak találta az átlagnál és ezt szintén a fehérjére fogta. Lehetséges? (reggel szoktam egy adagot inni a zabpehely mellé, és egyet edzés után szénhidráttal) Sajnos családi örökségként a magas vérnyomás megvan a rokonságnál de eddig bajom még sosem volt vele, járok futni (általában 10 km-t) és azokat minden probléma nélkül teszem, utána normálisan lemegy a pulzusom, rendesen visszaállok normál állapotba. Amint viszont vérnyomást kell mérni rögtön felszalad minden az égbe. Az EKG-m az alhasi röntgenem teljesen rendben van az orvos szerint. Gyakran kapok ilyen értéket hogy: 150-re is felmegy de a per az mindig 70 alatt van a pulzus pedig ritkán megy 75 fölé. Ahogy hallottam ezek normálisak kivéve az első értéket. (nem dohányzom, sört pedig alkalmanként iszok-kéthetente 1x) Bocsánat a kicsit hosszúra nyúlt kérdésért, de a hátterét is le kellett írni, hogy nem napi 6 adagot iszok stb. Összefoglalva, akkor lehetséges az hogy a súlyzós edzés+fehérjefogyasztás okozhatta a húgysav mennyiségének növekedését és a vérnyomás emelkedést, vagy a magasabb értékek jöhetnek a stressztől is? (érettségik) Köszönöm!
Adam_5c0607
Válasz
Szia!

Stresszelsz a faszbarom orvos  miatt. Ennyi.  "A sportolás okozhat-e magas vérnyomást?" Okos kérdés volt, veregesd meg a válladat, hülye. 

A húgysav szintet nem tudom, nem írtál értéket, nagyjából az előzőek alapján semmi gond nem lehet azzal sem.
2015-05-27 14:41:00
Bunny

Vállfáfdalom

Kérdés
Szia Kares! Egy éve kezdtem el edzeni. Fokozatosan építettem fel az edzéstervemet ennek az oldalnak és egy személyedző segítségével. A gyakorlatokat lassan és kontrolláltan végzem. Sajnos pár hónapja a mell edzések, és néha a váll edzések után fáj a vállam, főleg a kulcs csont alatt érzem a fájdalmat. Egy hónapig pihentettem, el is múlt a fájdalom. Majd újrakezdtem, és fokozatosan kezdtem el terhelni kis súllyal, magas ismétlés számmal, de sajnos újra előjött a fájdalom. Főleg fekvenyomásnál, ferdepados nyomásnál és oldalemelésnél jön ki a legjobban. Az utóbbi pár napban már folyamatosan érzem a fájdalmat. Mitől lehet ez szerinted? Érdemes lenne jelentkeznem egy vizsgálatra? Köszönöm!
m.sanya
Válasz
Szia! Ez a váll vagy vállöv kérdés gyakran nagyon félre tud vezetni a probléma feltárása során, ha nem látom konkrétan a problémás területet. Megtippelem, hogy nálad nem a vállízület hanem attól a szegycsont felé eső terület panaszos. Amennyiben így van és a kulcscsont közepe tájáról beszélünk, esélyes, hogy a nyomásokhoz olyan segédizmokat használsz melyeket nem kellene, tehát technikai gond lesz. Ilyen lehet például a kis mellizom. Moderált (!) nyújtásokkal próbálkozz, illetve amikor fáj, akkor is folytasd az edzést de kifejezetten arra figyelj, hogy hol komfortosabb.

Ne feledd: http://body.builder.hu/magazin.htm4?url=/edzes/rehab/kell-e-batorsag-a-szabalyos-edzeshez

A fentiek nem érvényesek, ha vállízületi fájdalmad van!

Edzővel edzeni nagyon jó tud lenni, de senkitől nem várható el, hogy érezze a fájdalmadat, vagyis előfordulhat, hogy felül kell bírálnod az edződ.
2015-05-27 10:20:15
Kares

hoist

Kérdés
Hello, nem reg edzotermet valtottam, ahol fokent hoist gepek vannak. Miert elonyos hogy a hoist gepek tobbsege(talan mindegyikl) mozogatja alattad az ulest, igy az egesz tested mozog gyakorlatvegzes kozben. Elsore igen fura, szokni kell... De nem nagyon latom elonyet a dolognak. Koszi,
vavhab
Válasz
Én se látom előnyét a dolognak, illetve igen is meg nem is. A Hoist gépek (az újak, mert nekem régiek vannak és azok is különlegesek) hülyebiztos gépek. A hintaló funkcióval azt érik el, hogy szinte nem lehet rosszul végezni a gyakorlatot. Ez az értelme. Erre természetesen nincs szüksége annak, aki tud edzeni amúgy is, de ez a terembe járók 10 százaléka sincs. Ezen felül van 1-2 olyna gép, ami olyan csúcsösszehúzódást tud csinálni, amit semmi más sem. Például a Hoist felső mell fekvenyomó olyan feszülést csinál nálam a mellizom kulcscsont felőli tapadásánál, amit soha semmivel nem tudtam elérni.

Úgyhogy van előnye bőven, de persze nélküle is ki lehet bírni azért. Erre mondta Kai Greene azt, amit mondott a BBTv-ben.
2015-05-26 10:20:16
Bunny

Hátfájás

Kérdés
Szia Bunny/Kares! Egy olyan dologban szeretnék segítséget kérni vagy tanácsot, hogy amikor fekvenyomást csinálok egyenes/ferde padon akkor a gerincem és a lapockám közötti rész fáj amikor lent van a karom. Nem elviselhetetlen de kellemetlen. Ez mitől lehet? Esetleg a gyakorlatot csinálom rosszul vagy ennyire gyenge lenne a hátizom. Annyit figyeltem meg, hogy ha a fejemet kissé felemelem tehát tartom akkor ez a fájós érzés nincs.
somosi_6c0167
Válasz
Szia! Szerintem nem igazán jól terheled az izmokat a gyakorlat közben. A fekvenyomásban igencsak benne vannak a hátizmok is. A fejed viszont ne emeld fel, az úgy nagyon nem lesz jó.
2015-05-26 09:09:49
Kares

csípőizület

Kérdés
Szia Kares! 3 napja,hogy a bal csípő izületem(én combtőnek hívom) be van ragadvaés valószínűleg valami idegszálat nyomhat,mert ha ülök,akkor a bal combom bizsereg,és a vádlim is,elég kellemetlen érzés,főleg hogy mindig figyelem.Már törökülésben is próbáltam feszíteni,tornáztatni,de nem akar kiroppanni.Voltam 1 éve csontkovácshoz,magától mondta,hogy a bal combtövem be van ragadvade pár fogásból kiroppantotta.Lehetséges,hogy most is ez lenne a probléma?Már annyira megfeszítettem,hogy már fáj is. Válaszodat előre is köszönöm!
Clan
Válasz
Szia! Mondjuk inkább úgy, hogy be van szűkülve. És igen, ha lecsökkent a mozgástartománya akkor idővel eljuthatsz arra a pontra amikor fájdalmas izomfeszülések jelennek meg. Ha magadnak nem sikerült megoldani, ismét külső segítség kell. Írok majd egy cikket arról, hogy miért teljesen normális ha időnként meg kell kezeltetni magunkat (én is járok manuálterápiás kezelésre). Ha hozzám szeretnél jönni: www.gyogyfogas.hu
2015-05-26 09:06:00
Kares

Ho kiutes

Kérdés
Szia Bunny. Bocsanat az ekezetek hianya miatt, kulfoldon elek es itt vettem a laptopom. Korulbelul 2 eve, nyaron, kijott a hasamon valami fele piros folt/kiutes, mint rajottem utolag, ugy nevezett ho kiutes/meleg kiutes. Eleinte nem zavart es mikor elmentem nyaralni spanyolorszagba abban az evben szeptemberben es sokat szelloztettem eltunt. Par honapra ra visszajott es mostanra mar elterjedt a hasamrol a vallamra, nyakamra, mellkasomra, karhajlataimba es a honaljamba is. Szinte biztos hogy az itteni (Eszak-Irorszagi) paras levego is ratesz egy lapattal. Tudom, hogy nem vagy orvos, de proba szerencse, hatha van ezzel kapcsolatban valamilyen tapasztalatod, vagy hatha tudsz valami lehetseges megoldast. A valaszt elore is koszonom. Bertalan
TrainHard0216
Válasz
Szia!

Lehet hogy ez ahhoz hasonlít, ami nekem akkor szokott lenni az alkaromon, amikor motorozok és meleg van. Valahogy ott ozzadok bele a dzsekibe.

Sok ötletem nincs: menj be  a gyogyóba, mondd el a tünetet. Én Fenistil és Flucinar kenőcsöt szoktam használni.   

Ha esetleg egy olvasóknak van jobb ötlete, szívesen látjuk.  

Ja és az ékezetek hiánya sosem gond.
2015-05-25 22:42:00
Bunny

l-karnitin ürülés

Kérdés
Helló Bunny! A mai nap kissé túllőttem az l-kranitn adagomat. Fóka szagú lettem. Várhatóan holnapra kiürül oly mértékben a szervezetemből, hogy bátran menjek dolgozni emberek közé? Köszönöm a választ előre is!
Dzsosua
Válasz
Szia! Elmúlik!
2015-05-25 22:38:44
Bunny

Gyerek vállalás

Kérdés
Szia! 9 éve edzek és úgy döntöttünk a párommal, hogy babát vállalnánk. A kérdésem lenne , hogy a következő táp.kiegek mennyire befolyásolják a dolgot? Tejsavófehérje, mega daly one, bcaa, glutamin, hmb, kreatin, tömegnövelő, magnézium, b6. Ezeket a készítményeket fogyasztom persze ciklizálva. A barátom elment a háziorvosához ugyan ezzel a kérdéssel és már a vitamin hallatán majd hátast dobott a doki, a fehérjét még jobban ellenezte. Szeretném kérni tanácsodat, hogy függesszek e fel mindent, módjával vagy teljesen hadjak abba mindent? Köszönöm megértésedet. Szép napot
feco0302
Válasz
Ha valaki ennyire kibaszott hülye, akkor biztosan kell gyerek?
2015-05-25 22:00:54
Bunny

Tojásfehérje rúd

Kérdés
Szia Bunny! Egy korábbi builder cikk alapján találtam rá a főtt tojásfehérje rúdra (Capriovus Kft.), a csirke,tojás és cottage cheese mellett ebből oldom meg a fehérje bevitelt (diétázok). A kérdésem az lenne hogy mennyire tartod jónak edzés utánra a tojásfehérjét, egy másik cikkben olvastam hogy felszívódást tekintve a tejsavó és a kazein között van. Anyagi problémák miatt proteint csak 1,5 hónap múlva tudok venni, de nem tudom mennyire okoz problémát a lassabb felszívódás a tojásfehérjénél. Válaszodat előre is köszönöm.
zoltan_1b5a0d
Válasz
Semennyire nem tartom jónak edzés után.
2015-05-25 21:21:30
Bunny

Kérdés

Kérdés
Üdv! 2 hónapja kezdtem el a testépítést.Az első hónapban a kezdő átmozgató edzéstervet követem, most a kezdő osztott edzéstervet.64kilóról 69kg lettem azóta nem gyarapodott a súlyom.És az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnék elmozdulni a 69kilóról?A testrészeim azonban nőnek 1-1 centit csak a súllyal van a gond.Válaszodat előre is köszönöm.
patrik_d7a26c
Válasz
Ne szarj egy pár napig és máris meglesz a 70.
2015-05-25 14:09:25
Bunny

bicepszezés

Kérdés
Szia Bunny! A segítségedet kérném abban, hogy szerinted mi lehet a következő problémámra a válasz: rendesen eddzek, már jön a tömeg is rám, de amikor bicepsz gyakorlatra kerül a sor, és le teszem a súlyt a helyére erős alkari fájdalmakat érzek csont felől. Először azt hittem, hogy csukló fájdalom, ezért vettem csuklóbandázst de nem segített. Válaszodat előre is köszi!
krisztofer_affe0b
Válasz
Szia! Túledzett vagy.
2015-05-25 14:03:46
Bunny

kardio előtt szénhidrát

Kérdés
Üdv! Az lenne a kérdésem hogy súlyzós edzés után ha szálkásítok tegyek-e szénhidrátot a fehérje turmixomba és ha igen mennyit ( 88kg), mert akkor van a szervezet az anabolikus kapuban, de a kardiot nem akarom tönkretenni ch-val.
csaba_4a67d2
Válasz
http://body.builder.hu/magazin.htm4?url=/taplalekkiegeszito/tapkieg-cikkek/aerob-edzes-utani-turmix
2015-05-24 13:44:28
Bunny

Retro BBTV DVD & CO

Kérdés
Szia bunny! Nem gondolkodtál-e még azon, hogy kiadod a legjobb régebbi BBTV részeket egy sokrétegű DVD-n, minimális munkával összeállítva? Természetesen sok extra melléklettel gondoltam! Szerintem tök jó lenne, mert lehetne offline is nézegetni meg meglenne ilyen kis gyűjteményként. Én pl. a legtöbb régebbit még nem is láttam. Tutira jó páran vevőek lennének esetleg ilyen kevésbé vágott, nyers videókra is, nézegetni fosblogok helyett, lásd pl. a BB.Rádió vagy az Audioblog esetét. Mellékletként /*50 hozsannaének*/ a Sárga Kapszula 2.0-ért!
bl4ckf0xi
Válasz
Szia!

Sajnos ilyen, hogy "minimális munka", nem létezik. Még egy rádióval - amikor látszólag csak leülünk és pofázunk - is rengeteg meló van.

Gondolj bele: 118 adást végignézni a válogatáshoz. Vagy úgy egyenesen 118 adás DVD-n, erre gondoltál? 118 órányi anyag? 50 dvd? 25 dual layer DVD?  extrákkal? Extrákat mellesleg honnan szedjek? 

A régi nyersanyagok  megvannak kazettán, van belőle 1-2 száz darab. Beírni őket real time megy. Mondjuk 100 kazettát 100 óra, és 100 x 13 giga hely kell neki. 

Ezenkívül épp elég munkánk van a jelen anyagokkal is. Tele van az összes kurva merevlemezem és nincs időm megvágni már lassan egy éves flash anyagokat sem. 

Szóval az élet ennél egy kicsit bonyolultabb sajnos. 

Ha a legtöbb régebbit nem láttad, arra nem a DVD a megoldás, amikor itt van weben.
2015-05-24 13:41:46
Bunny

első autó

Kérdés
Szia Bunny ! Autóvásárlással kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni tőled. Első autóm megvásárlására készülök,a keret maximum 500.000 Ft lenne,márka-típus nem számít,a lényeg ,hogy megbízható vas legyen, és jól fogyasszon. Tudnál nekem adni néhány tippet,ebben az árkategóriában mely gyártók,mely típusát érdemes szerinted keresni? Válaszodat,segítségedet előre is köszönöm szépen !
oldi
Válasz
Szia! Toyota Yaris, Corolla, Honda Accord, ami rögötn eszembe jut.
2015-05-24 13:02:18
Bunny

aranyér

Kérdés
Szia Bunny! Igazából az aranyérrel küzdő sorstársnak szeretnék tanácsot adni. Tudom, hogy nem a reklám helye, de vetkőzze le a gátlásait és keresse meg Dr. Hornok Lászlót Budapesten a Szent Rókus Kórházban. Saját tapasztalatból mondom, hogy nem szabad halogatni a dolgot és nem szabad hentesekre bízni magadat. Én egy vidéki nagyvárosban élek először itt is műtöttek, ezután kénytelen voltam felkeresni Hornok urat, aki további két műtétből helyre tett és azóta panaszmentes vagyok, most már csak két évente kell kontrollra járnom. Sajnos igen nagy tapasztalatot szereztem mindenből, ideértve tályog,sipoly, külső- belső aranyér úgyhogy amennyiben bárkinek a segítségére lehetek szívesen válaszolok. Bunny neked külön köszönet a rovatért, minden nap lelkes olvasód vagyok, csak így tovább, sok sikert! Üdvözlettel: Bálint
balint_836328
Válasz
Köszi Bálint!
2015-05-22 21:11:02
Bunny

Diéta

Kérdés
Üdv Bunny! Két kérdéssel fordulok hozzád, első hogy a triptofán jó alvászavar megszüntetésére, vagy javít valamennyit az alvás minőségén? Második kérdésem pedig, hogy a Vitargo diétában is javasolt edzés utánra? Köszönöm válaszod!
peter_09375e
Válasz
Szia!

A triptofán kíváló az alvás elősegítésére, de érdemes jóval többet szedni au alőírtnál.  
A vitargo kérdés nem diétaspecifikus. Ha hozzá programozod a diétádhoz, simán lehet használni.
2015-05-22 19:03:38
Bunny

végbélsérv

Kérdés
Szia Bunny! Pár hete tettem fel egy kérdést aranyérrel kapcsolatban. A következő lenne a kérdésem: létezik az, hogy az erőlködéstől a végbelem sérvet kapott? Nem tudom ezt így jól leírni. A tünetek aranyérre engedtek következtetni, azonban nem lóg (és akkor sem lógott) ki semmi. Most hogy már kezd elmúlni azt vettem észre, hogy olyan egyszerű mozdulatoknál, mikor az alhas kicsit is megerőltetődik (pl. ágyban átfordulás, vagy erőltetett gyors menet kutyasétáltatás közben), akkor érzem. Különben nem. Ezért gondoltam arra, hogy esetleg sérvem(?) lett az adott területen. Arra lennék kíváncsi, hogy létezhet ilyen sport sérülés? Hallottál már ilyenről? Hétről hétre javul az állapota, de nagyon lassan.
bello8806
Válasz
Szia!

Viszonylag jó hírem van: úgy néz ki, nem tudod, mi az a sérv. Végbélsérv nincs, legalábbis férfiaknál nem. (Ilyen nőgyógyászati probléma viszont létezik.) 

Aranyérből van külső és belső. Szerintem el fog múlni minden tüneted szépen és nyugi lesz.
2015-05-22 18:58:31
Bunny

audioblog

Kérdés
Üdv! Audioblog november óta készült?
cellardoor12
Válasz
Nem mondanám. De ennyire nincs időm.
2015-05-20 15:54:39
Bunny

Reflux és edzés előtti energizálók

Kérdés
Szia! Nagyon jó tippeket találtam az oldalon a reflux betegeknek: http://body.builder.hu/magazin.htm4?url=/testepites/cikkek/reflux Szeretnék segítséget kérni, hogy milyen edzés előtti energizálót ajánlasz refluxosoknak? Van ilyen? Köszi!
enzor
Válasz
Szia!

Nem vagyok nagy energizáló hívó. Nem tudom, melyik összetevő okoz problémát, de el tudom képzelni, hogy az átlagos koffeines energizálók nem jók. 

Szerintem simán érdemes BCAA-Glutamin-kreatin témában gondolkodni edzés előtt. Gondolom azonnal érzed, ha problémás.  

Persze próbálgathatod is. Van pl. a Scitecnek a WOD Crusher soroztaban egy edzés előtt cucca, én gyakran használom mostanában, csak nem jut eszembe  a neve. Azt hiszem Fireworks. Na abban kevés a koffein. Vagy ott van a BodyBuilder Supplements kóla izű (!) edzés előtti cucca, szintén nagyon jó összetétellel.

Sajnos az a rizikó, hogy ha nem jó, ajándékozhatod el. Nem biztos, hogy ennyire fontos ez. 

Meg persze feltenném a kérdés: van edzés utánra Vitargo?
2015-05-19 22:49:16
Bunny

Memória

Kérdés
Szia Bunny! Tanácsod szeretném kérni. Kollégám munkája során eléggé feledékeny. Pontosabban meglehetősen sok dologra kell figyelnie. Van, hogy elkezd csinálni valamit, majd jön egy telefon esetleg mellé egy ügyfél és mindketten mondanak neki valami infót amit később meg kell csinálni, majd mikor visszatérne az első feladathoz akkor vagy elrontja, vagy elfelejt a másik kettőből valamit. A munka mellett van még pár gyerek is és a mindennapi életben felmerülő problémák se kihagyhatatlanok. Koncentrácíóra, agyi éberségre, memóriára mit javasolnál? Tirozin segíthet valamennyit? Esetleg Triptofán, hogy az amúgy se feltétlen 8 órás alvások is minőségibbek legyenek? Vagy mindkettő? Köszönöm!
peter_4c8f8b
Válasz
Szia!

Ez a multitasking átka, nekem is komoly probléma.  A megoldás erre mindennek a lejegyzése. (Mellékesen amúgy is olyan balfasz manapság mindenki, hogy már lassan a kulcsmásolóhoz is munkalapot kell leadnod a pontos feladattal, mert másolás helyezz zöldre festi a kulcsodat.

A tirozin és a taurin és jó, vagy komplex termék mint a mental focus.

A triptofán az alvás minőségén elég sokat segít.
2015-05-19 22:31:18
Bunny

Édesburgonya 2

Kérdés
De gondolom csak tömegnöveléskor. Diétában rizs.
csakmer001
Válasz
Tévedés. Az édesburgonya mehet diétában is.
2015-05-19 21:49:56
Bunny

édesburgonya

Kérdés
Az édesburgonya mennyire lehet jó megoldás rizs helyett?
csakmer001
Válasz
Eléggé jó megoldás.
2015-05-19 15:58:08
Bunny

c.vitamin

Kérdés
szia bunny! az lenne a kerdesem, hogy cukorbetegek ihatnak c-vitamint?
adrian_4b1821
Válasz
A c vitamin cukorból van, észlény?
2015-05-16 11:42:20
Bunny

Pylorus stenosis

Kérdés
Nekem is volt életmentő műtétem gyomorszáj-szűkület miatt (és engem is Róbertnek hívnak, remélem nincs összefüggés :)), de hasonló problémám a hasedzésnél sose volt. Viszont az ismert genetikus, Dr. Czeizel Endre elmondása szerint maga a probléma is azért alakul ki, mert az illető izomzata erősebb az átlagosnál (nagyon sok olimpikon járt hasonló cipőben például), szóval elképzelhető, hogy ez a hatás érezhető a rekeszizmoknál is. Nem akartam amúgy két másik téma miatt írni, mert érzem én is, hogy csak nyavajgás, de így már nem tudom megállni: egyszerűen nem hiszem el, hogy mindenhol ugyanannak a tuctuc mocsoknak kell mennie (még rosszabb esetben valamelyik kereskedelmi rádiónak...), de olyan hangerővel, hogy hiába üvölt a fülhallgatómban mondjuk a Pantera, előbbit hallom csak. Ami kiborít még, hogy ódzkodik az emberek többsége egy EDZŐTEREMBEN attól, nehogy kicsit is megizzadjon, mert fúj, milyen büdös is lesz ilyenkor a helységben. És teátrálisan huzatot csinálnak, hiszen teljesen természetellenes, hogy egy órás kemény tréningnél folyadékot veszt az illető a bőrén keresztül, és ez válladék nem parfüm... Bocs még egyszer a második bekezdés miatt, ezeket muszáj volt kiírnom magamból, elnézést érte, hogy épp rád zúdítottam a negatív hullámokat. További jó munkát!
robert_743163
Válasz
Éppen a Bodypower expon vagyok Birminghamnben. Vajon mennyire van tele a tököm a diszkóval, ami ezerrel üvölt itt?

Az is félelmetes, hogy a geci edző válaszol pont ezt a beírásomat tüntettte el, miközben 3%-os akksival neked válaszolok. Egyébként épp most ment el Kai Greene.
2015-05-15 18:25:00
Bunny

Ketogén diéta

Kérdés
Szia! Szeretném kipróbálni a ketogén diétát. Országúti kerékpározás mellett, ahol fontos a sok ch bevitel mennyire ajánlatos ez? A nagy mennyiségű zsírbevitel képes legalább annyi energiát adni, hogy ne legyenek problémák? Heti min. 2-3x tekerek legalább 3 órát, nyilván a töltési nap után ezzel nem lenne gond. Üdv, Gergő
fkkkkk
Válasz
Szia!

Elég érdekes kérdés. Ketózisban nem nagyon lehet fokozott izommunkát végezni elméletileg, de a kerékpározás lehet aerob tevékenység is neked. Erre pedig a zsír jobb energiaforrás. Azt javasolnám, próbáld ki, ennyivel is okosabbak leszünk.
2015-05-14 12:48:15
Bunny

Ektomorf testalkat testtömeg növelés

Kérdés
Heló Fiú vagyok, jelenleg 50 kiló 170cm mellé genetikailag anyai ágról, viszont most elhatároztam, hogy szeretnék hízni legalább 10 kilót, amit edzéssel szeretnék összekötni, ugyanis az már kiderült, hogy csak úgy hiába eszem bármit, nem ragad meg rajtam. Ehhez szeretnék tanácsot kérni, hogy mik azok az étrend kiegészítők, amiket ajánlasz, fehérje, szénhidrát, vagy bármi egyéb téren.
peter_707610
Válasz
Az derült ki, hogy egyszerű mezei hülye vagy, szar hozzáállással. Elolvastad, mit pipáltál ki belépéskor. Nem. Leszartad. Na ezért vagy 50 kiló és maradsz is annyi.
2015-05-13 15:12:41
Bunny

porcvédő szedése

Kérdés
Szia Bunny! Az ortopéd szakorvos a napokban kezdetleges kopást állapított meg a térdeimben (valami olyasmit mondott, hogy még nem kopott meg, hanem a porcok elkezdtek felpuhulni) és porcvédő szedését javasolta, kúraszerűen. A kérdésem az lenne, hogy a NEM Fortét szedjem-e folyamatosan, vagy érdemes szerinted is szüneteket tartani, intenzív terhelés mellett. Illetve az, hogy a Warmuppal van-e értelme bekenni a térdeimet, mondjuk guggolás, vagy focizás előtt? Előre is köszönöm a válaszod!
Slasher
Válasz
Szia! Ízületi tápanyagban nem kell szünetet tartani, főleg, amíg panasz áll fenn. Warmupot mindig van értelme használni, amikor sporttevékenységet végzel. Valójában simán reggel és este használva akkor is jó, ha valami fájdalom vagy panasz van. Én pl. mindenre használom edzés előtt és a vállaimra (váll körbemasszírozva és a kulcscsont) reggel és este.
2015-05-13 08:25:13
Bunny

Táplálékkiegészítők.

Kérdés
Hello Bunny! Tanácsot szeretnék kérni, mert szedek egy két táplálékkiegészítőt de nem tudom melyik napszakban érdemes szedni őket. Nos a következőket szedem: -Scitec Nutrition Jumbo -Multi Pro Plus -Creatine Monohydrate -Arthroxon Plus Szóval mit, mivel, mikor, hogyan ?? Edzeni munkanapjaimon reggel járok szabadnapjaimon késő délután. Válaszodat előre is köszönöm!
roland_77299d
Válasz
Azoknak a hülyéknek, akiknek fogalmuk sincs, mi micsoda és miért vették meg, rá szokták írni a dobozra.
2015-05-12 19:58:10
Bunny

Hasizomedzés

Kérdés
Hello, Bunny! Hasizom edzés közben egy furcsa, zavaró jelenség szokott előjönni, nevezetesen; nem kapok levegőt a szériák végén. Jó pár éve edzek már, tudom, hogyan kell helyesen lélegezni, az edzés minősége is megfelelő, tehát technikailag nem hibázok semmit. Azonban bármilyen gyakorlatot is végzek, az eredmény mindig izomgörcs, nem csak szimpla durranás, légszomj és a gyakorlat végeztével másodpercekig nem kapok levegőt. Meglehetősen kellemetlen így edzeni, hogy kvázi fuldoklok közben, de kibírható azért... Bármilyen más testrészt érintő edzés során nem tapasztalok izomgörcsöt, csak a hasazásnál, és akkor is konkrétan a rekeszizom táján - olyan érzés, mintha a tüdőmet szétnyomná a hasizmom, ami abszurd persze, de így tudom legjobban leírni. Azt tudni kell, hogy nekem 6 hetes koromban volt egy életmentő műtétem, melynek során a gyomorszáj környékén végeztek beavatkozást. Most nem részletezném, mi volt a bajom. Elképzelhetőnek tartod, hogy ez a műtét okozott nálam olyat, amitől a hasizmaim így reagálnak az edzés közben? Találkoztál már hasonló esettel, amikor valaki ilyenről panaszkodott? Ha van tipped, ötleted, mivel tehetem kevésbé gyötrővé a hasizomedzéseimet, várom a tanácsodat. Kösz a segítséget!
K.Robert
Válasz
Szia!

Szerintem semmi para. Mindenkinek begörcsöl, ha olyanja van. Egyszerűen csak nyújts: a negatív szakasz végén teljesen nyújtsd ki a hasizmot. Akkor is be fog görcsölni, de sebaj.
2015-05-12 19:57:15
Bunny

menhely

Kérdés
Ez lett szerintem az eddigi legjobb BBtv rész, az állatotthonos séta volt a kedvencem. Nyáron önkéntesmunkát kell vállalnom (50 órát kötelező teljesíteni az érettségi mellé), most már biztos, hogy gyepmesteri telepen fogok dolgozni. Köszönöm! Ja, és szuper a pólód :)
julianna_f48965
Válasz
Régi terv, hogy minden részre csinálok valami jó pólót, de eddig nem nagyon sikerült, talán most először. (Bár ez konkrétan a miskolci szemináriumon "debültált".)

A gyepmesteri telep durva lesz, az ne olyan, mint a Rex. Mondhatni, ott még nagyobb szükség lesz rád. 

De mint ahogy mondtam: a munka nem nyűglődés, hanem kaland és teljesítmény érzés is, leteszel vele valami az asztalra és ez adja az önbizalamat a siker érzését, ami a boldogsághoz vezet. (Ilyesmikről is van szó szemináriumokon.)
2015-05-12 10:38:28
Bunny

BB.Tv

Kérdés
De fura volt látni a BBTv-ben, hogy már neked is másik fehérjét kell használnod. RIP FF whey pro!
elvistheking
Válasz
Igazából a Scitec 100%Whey jobb fehérje, de én márkahű vagyok. Már leszámítva hogy igazából egy márka a kettő, de én nem szeretek váltani. Úgyhogy most valószínűleg életem végéig kék Scitec 100% Whey Pro csokit fogok inni minden nap. Meg persze egy-két plusz íz desszertnek, mint például az új professional citromos sajttorta meg ilyesmi, de ezeket cserélgetem. FF-ből viszont durván olcsó az új glutamin például, úgyhogy azt nyomkodom az arcomba most.
2015-05-12 10:33:45
Bunny

térd-probléma 2

Kérdés
Szia Kares! Én viszont aggódom, mégpedig azért, mert - jó hülye példa, tudom - bal lábbal leguggolok egymás után kb. tízszer, és a térdemnél semmilyen hangot nem hallok, a jobb lábammal meg maximum egyszer, de ez a sercegős hang megrémít, meg amúgy sem tudnék többet. Olyan, mintha gyengébb lenne ezáltal a jobb lábam. Gondolom az nem tett neki jót, hogy borulás után még felállítottam a motort és toltam egy darabon. Különösképpen nem kíméltem jobban, annyi volt, hogy miután lekerült róla a kötés, kb. 2 hét múlva már mentem futni, 3 hét múlva meg jóval kisebb súllyal már lábaztam is. Később nem lehet ebből baj? Ha a röntgen nem jelzett semmi szokatlant, akkor milyen lehetőség van még? Köszi a választ! :)
Ylem+
Válasz
Szia!

Ha ennyire aggódsz akkor elég egyértelmű a válasz:  találkozzunk személyesen!
2015-05-11 23:19:43
Kares

életmód

Kérdés
Szia Bunny! Érdekelne a meglátásod a következő témában: Az edzéssel kapcsolatban bekattant valami, ami űz-hajt, a jobb teljesítmény felé. Elégedettséggel tölt el, hogy látom a fejlődést. Mit gondolsz? Anyagi területen hogyan lehetne átbillenteni ugyan ezt a kapcsolót? Valahogy anyagi területen nem érzem a fejlődés utáni vágyat, pedig csupán átlagos körülmények között tengődök. Van ötleted? Köszönöm előre is a választ!
Dzsosua
Válasz
Szia!

Nem az űzés-hajtást kell átvenni. Azt mindig könnyű csinálni, amit az ember szeret vagy amire rá van kattanva. Sokan képzelik kurva nagy hősnek magukat, mert szeretnek edzeni. Csakhogy ennyiből az is teljesítmény, ha valaki szeret csokit enni. 

Amit utálsz csinálni azt nehéz,  nem azt amit szeretsz. Átvenni az élet egyéb területeire az akaraterőt kell.

Nem baj, ha nem vagy anyagias egyébként.
2015-05-11 21:03:43
Bunny

Helyes légzés

Kérdés
Szia Bunny, a helyes légzéssel kapcsolatban lenne kérdésem- húzódzkodáskor, lábemeléskor is belegzes a negativ szakaszban kilégzés megfeszitéskor? Es normal nyugalmi helyzetben melyik fajta légzéstechnikát javasolod? Válaszod elöre is köszönöm Tisztelet!
jozef_93a742
Válasz
Szia!

Ezt egyrészt érzed, másrészt igen.

A kérdésed másik felét nem értem.
2015-05-11 21:01:00
Bunny

kiegészítő

Kérdés
Szia 1éve kezdtem el edzeni, eddig nem használtam semmilyen táplálékkiegészítőt. Amikor elkezdtem azt tanácsolták, hogy az első évben ne foglalkozzak még semmivel csak tanuljak meg normálisan edzeni. Abban szeretném a segítségedet kérni, hogy mi az vagy mik azok a táplálékkiegészítők amik a legfontosabbak. Olvastam, hogy a fehérje elengedhetetlen és az amino is nagyon fontos. Tudnál nekem ajánlani ezekből olyat ami tényleg jó?Vagy ha még van más ami hasonlóan fontos leírnád nekem? Köszönöm szépen Peti
peter_6ce1e4
Válasz
http://body.builder.hu/magazin.htm4?url=/taplalekkiegeszito/tapkieg-cikkek/alap-taplalekkiegeszitok- avagy-a-taplalekkiegeszitok-fontossagi-sorrendje
2015-05-11 14:46:22
Bunny

Nem kérdés. köszönet nyilvánítás

Kérdés
Szia Bunny! Nagyon nagy élmény volt a szeminárium, ami pedig a legdurvább, hogy gyakorlatilag ingyen csináljátok, pontosabban még Ti fizettetek, adtatok nekünk -értem ezalatt az ajándékot és a leedzhető napijegyet-, hogy elmenjünk, amiért külön köszönet. A sztorik is baromi jók voltak, Huni történetét az elme erejéről egyből tovább adtam (megpróbáltam) a bratyómnak, aki külszolgálaton van, ő is csak nézett, hogy ilyen tényleg létezik. Nap, mint nap hallunk róla, de elsőkézből hallani mégis csak más. Nem is húzom tovább az időt, az egész, úgy, ahogy volt, király volt. Köszi mindent és további sok sikert! Csaba
hcsaba
Válasz
Szia! Köszönöm, örülök, hogy tetszett.
2015-05-11 12:58:09
Bunny

BBTv kutyás rész

Kérdés
Szia! Követem a munkásságod majd 10 éve, és látom hogy sok mindenben hasonlóan gondolkozunk, ami jó érzéssel tölt el, mert az embernek jól esik, ha azt látja, hogy nincs egyedül azzal a gondolkodásmóddal ami manapság nem menő... Ez egy jó dolog. De a kutyás rész az új BBTV-ben könnyeket csalt a szemembe. Remélem, sőt, tudom, hogy emiatt pár kutyának jobb lesz az élete, hisz rengetegen követnek Téged, és sok embernek mutatsz helyes irányt. Egy akkora virtuális csapi Neked amit csak a kezed elbír! Köszönettel: egy bolond kutyás
Ektomorfff
Válasz
Szia! Csak annyit mondok, hogy mi már kettőt örökbe fogadtunk. Ma is voltunk kint.
2015-05-10 22:34:54
Bunny

Étkezés edzés rendszeressége

Kérdés
Szia Bunny! A sárga kapszulával még nem végeztem, de felmerült bennem pár kérdés. Nálam az edzőterem látogatása kiegészítőként indult, biciklizés mellett, de mára már a bicikli lett a kiegészítő sport. Tehát a cél nem az, hogy versenyen induljak, a Te szavaiddal jól szeretnék kinézni. Hetente háromszor járok edzeni, ami nem mindig jön úgy össze, hogy hétfő-kedd-szerda, előfordul, hogy lemegyek hétfőn, utána viszont csak lehet pénteken tudok menni legközelebb és utána vagy szombaton megyek megint vagy vasárnap. Ez az én szintemen mennyire probléma? A másik kérdésem étkezéssel kapcsolatban lenne. A reggeli étkezéssel nem szokott gond lenni. Viszont hetente 2-3-szor az ország különböző pontjain vagyok, ami miatt a délelőtti és délutáni 3 óránkénti evés nem szokott össze jönni. Ebéd ilyenkor csirkemell+rízs+friss saláta azzal nem szokott gond lenni. Tízóraira és uzsonnára gyümölcsöt szoktam vinni és házilag készített zabfalatokat. Ez mennyire jó, rossz (gondolom nem a legjobb megoldás), van valami tipped mit lehetne ilyenkor enni? Vacsora megint nem szokott problémás lenni az ilyen napokon. Köszönöm a válaszodat! András
S.Andras
Válasz
Az igaz faszfej az, aki még el se olvasta, de már kérdez. Nyugi, én is az első mondatig olvastam a kérdésed.
2015-05-10 21:36:49
Bunny

Bela telefon

Kérdés
Bocsánat a sorozatos üzenetekért. Belehallgattam a telefonbeszélgetésbe (Kathi Béla) és rájöttem, mennyire mellényúltam ezzel a linkkel. Jól van na, nekem is vannak rossz napjaim :D. Amúgy ez a pöcs tökéletes példa arra, amikor egy senki azt hiszi, hogy beugathat azoknak, akik már régóta Valakik. És teszi mindezt úgy, hogy közben kb. a német-római császárnak hiszi magát. Biztos a kis baráti körében ő a központi ember és ezt megpróbálja kivetíteni a világ többi részére is. Egyre hiteltelenebb az internet, minél szélesebb körben jut el a fogyatékosokhoz. Oda kell figyelni..
bl4ckf0xi
Válasz
A rossz hír, hogy megint tévedsz. Ennek a kis fasznak nincs baráti köre.;)
2015-05-09 21:42:07
Bunny

uj szabaly

Kérdés
szia. azt hallottam hogy bevezetik a mensbooziqe kategoriaban, hogy lesz szelfi poz is. ez igaz lehet vajon? :)
arpad_49e976
Válasz
Ez jó poén, felröhögtem. Amúgy nincsenek pózok effektíve, de érdemes megnézni egy ilyen versenyt jutubon, amikor a ratyi a megnyálazott ujjával megsimítja a szemöldökét - ezt tegnap mesélte nekem egy haver, nem írom le a nevét, mert közismert versenyző.

Pont tegnap magyarztam el valakinek azt, amit tömören két szóban tudnák leírni: athletic bazmeg!
2015-05-09 09:41:03
Bunny

BB Tv

Kérdés
Szia Bunny! Nem kérdezek, nem is kell, hogy a válasszal bajlódj, csak meg szeretném köszönni a mostani BBTv-t. Bár bevallom a Kai Greene-es beszámolót vártam a legjobban, a kutyás rész ütött a legnagyobbat. Szerintem sok ember szemét felnyitottad vele! (Az meg mindig meglep, hogy Huni mennyire értelmes, tudom hogy nem külső alapján ítélünk, de néha azért nem az látszik az emberen, ami valójában belül van.) Köszi mégegyszer!
bence_39473a
Válasz
Szia!  Nem bajlódok, de köszönöm!
2015-05-08 19:34:06
Bunny

Felsőtest asszimetria

Kérdés
Üdv Bunny! Elsőként is leszögezném, hogy én nem a könnyebbik utat választva egyből hozzád fordulok kérdésemmel, hanem komoly kutatómunka után még mindig bizonytalanul állok esetem előtt (olvastam a Builderes cikket is a témában, illetve intéztem kérdésem pár nagy tudású személyi edző felé is) és sajnos nem kaptam meg a megfelelő iránymutatást egyelőre, benned reménykedem! A problémám a következő; mintha a felsőtestem nem egyformán fejlődne ha függőlegesen elválasztom, az erősebb (jobb) oldalamon az izmok tömöttebbek, formásabbak, leginkább ez a szélső hátizmomon mutatkozik meg. A furcsa még hogy edzés közben is jobban stimulálódik a jobb oldalam, pedig ügyelek a szabályosságra minden gyakorlatnál a kezdetek óta! Kérdésem az lenne, hogy van e valami tanácsod eme asszimmetria leküzdésere. Az edzést semmi képp nem akarom hanyagolni, de sajnos félek attól, ha ez így folytatódik komoly egészségügyi és esztétikai problémákkal találkozhatok a jövőben. Kérek oszd meg velem a tanácsod, köszönöm!
Tamás0808
Válasz
Szia!

Őszintén szólfa nem tudom, hogy a komoly kutatómunkában benne volt-e a Gyakran Feltett Kérdések.

A te kérdésed olyan, amire nem lehet online válaszolni, mivel nem vagyok látnok meg varázsló. Lehet sima gerincferdülésed van, lehet hogy álmodod az asszimetriát, lehet bármi. Felelősséggel erre válszolni itt nem tudok.  

Keresd fel Karest: gyogyfogas.hu (Vigyázz, el ne gépeld,a  gyogyofogásra másokat küldök.)
2015-05-07 18:00:15
Bunny

Tápkieg

Kérdés
Üdv! Az utóbbi 3-4 hónapban sikerült megszabadulnom 9kgtől (80ról 71). Eléggé szálkás formát sikerült elérnem ,ezzel nem is lenne bajom. Egyedül az zavar,hogy a bőröm nem feszesedett vissza teljesen. Tudnál esetleg ajánlani valamit amivel megtudnám gyorsítani? Úgy értem pl. a C-vitamin segít ilyen téren (már amennyire tudom,ezért meg is emeltem a dózist). Volna még egy kérdésem. Szoktam szedni edzés előtti stimulánsokat (Pow3rd 2.0, termo zsirégető előtte), amikbe ugye van koffein. Igazából ez engem annyira nem befolyásol, mert egyébként is szoktam naponta több kávét inni.Viszont azt olvastam,hogy ezekkel szünetet kell tartani. Na most ez a hozzászokás miatt van így vagy az egészségre gyakorolt hatása miatt? Érdemes lenne esetleg szünetet tartanom?(4.hónap után) Ha esetleg igen mit szólnál egy Citrulline,Mega -Arginin kombóhoz? Vagy tudnál ajánlani mást? Előre is köszi a válaszod:)
mark_b0c5e0
Válasz
Szia!

A bőr feszessége lassan áll vissza. Nem vagyok egy kozmetikai szakember, de például a mandulolaj is segít. Külsőleg, nem kell meginni! Biztosan elgondolkodnék például kollagén terméken, mint pl. a Scitec Collagen Liquid. 

Az edzés előtti stimulánsok állandó használata nem jó, mert nem tudsz nélküle edzeni. Termogén zsírégető edzés előtt elég gáz. 

A citrullin-arginin kombináció ezzel szemben okos dolog, mert nem stimulál, hanem bizonyos bilógiai folyamatokat segít elő a növekedés érdekében, plusz késlelteli a kifáradást. 

2015-05-07 17:14:40
Bunny

szeminárium

Kérdés
Szakadok az előző gyökéren és a válaszodon :D Mikor jársz legközelebb cutlerba előreláthatólag? Esetleg van tervbe, hogy lesz ott szemináriumod? Mikor itt volt Kai láttalak, én inkább hozzád álltam volna sorba de 10 percre rá miután visszamentem, hogy megtaláljalak már eltűntél
ovrdooze
Válasz
Nyilván ott dolgoztam, így rohangáltam ide-oda. 

A Cutlerba éppen ma megyek, de nem hivatalosan. Még nem terveztünk oda szeminárimot, de lehet hogy lesz majd ott is. A helyszín ideális, de most a BodyBuilderbe akartam, mert elhanyagoltuk mostanában.  

A szórakoztatógyökerek nem tudnak leállni.
2015-05-07 14:17:29
Bunny

Fehérje 2

Kérdés
Kedves Bunny! Felháborodva olvastam a leveledet a fehérje kérdésemmel kapcsolatosan. Honnan veszed a bátorságot, hogy ilyen stílusban válaszoljál? Ha idegzsába vagy és csöpp türelmed sincs az emberekhez, akkor el kellene gondolkodni azon, hogy ez a rovat nem neked való és az írás sem! Ezzel a stílussal nem segítesz és nincs jogod porban, sárban csúszó féregként kezelni másokat! Feltettem egy kérdést a fehérje szedésével kapcsolatban azért, mert többek között mindenhol mást írnak róla és szerettem volna tisztázni a kérdést és megtudni egy profitól, hogy befolyásolja-e a hatékonyságát a különböző napszakokban való fogyasztása? Gondoltam nem írok regényt, de mivel te elvileg a megfelelő tudás birtokában vagy és az intelligenciád is megüt egy szintet, ezért érted a kérdést, ami erre irányult. Olyan választ vártam volna, amiben kifejted, hogy mondjuk vannak fehérjék, melyeknek gyorsabb, illetve lassabb a felszívódása, ezért a lassabbat este érdemes használni, stb... (pl. leírtál volna a nálatok beszerezhető márkákból 1-2-őt) Vagy mondjuk csupán minden lehülyézés nélkül csak annyit írtál volna, hogy teljesen mindegy, hogy mikor iszom meg a fehérjét, a hatása ugyanaz, stb... Csupán egy megerősítést vártam volna az általam olvasottakra, de most már tudom, hogy ez a legnagyobb hiba volt és te abszolút alkalmatlan vagy erre a feladatra. Remélem, hogy az építő jellegű kritikából tanulsz és a továbbiakban másokkal szemben nem így reagálsz, mint ahogyan nekem tetted. Üdvözlettel: Gábor Utóirat: A fehérje koktélt azért írtam, mert nem egy Shakespeare fórumon tettem fel a kérdést, de attól még nem vagyok bunkó és ha már ott tartunk, akkor fehérje shake-nek (ráz, felráz)is szokták hívni, ami asszociál a koktélra...
gabor_3d54fe
Válasz
Leszarom mit vártál, nyomi. Úgy válaszolok, ahogy akarok. Beleolvastál egyáltalán a rovatba? Nem. Ennyi eszed nincs. Elolvastad a szabályzatot? Nem. Honnan veszed a bátorságot, hogy a felhasználási feltételeket semmibe vedd? Kussolsz, takarodsz.
2015-05-07 12:40:01
Bunny

Étrend

Kérdés
Hello Bunny!196cm, 130kg vagyok és az a gondom, hogy egyszerűen nem bírok annyi szénhidrátot és fehérjét magamba tuszkolni, amennyire szüksése lenne a szervezetemnek.Kicsi a testzsírszázalékom tehát elég nagy izomtömeget kell(kéne) táplálnom, de napi 450g szénhidrátnál és 220g fehérjénél több nem fér belém!Olyan vagyok mint aki gyomorszűkítő műtéten lett volna!És persze tömegelnék és megáltam a növésben már egy jó ideje és tuti,hogy az étrendem miatt.Persze nem eszek szemetet,a rizs csirkemellel már a fülemen folyik ki úgy tele vagyok egész nap.Zöldséget is eszek eleget minden étkezésnél.Napi 5ször tudok étkezni, 4-5 óránál hamarabb nem birok enni mer szétdurrannék.Próbáltam többször kevesebbet de ugyanannyira jött ki a tápanyagmennyiség, talán kicsivel többre.zöldteát is iszok napi 2 csészével(teafüvet nem filtert)tartottam már zöldségnapot párszor, hátha felgyorsítja az emésztésemez de semmi.Kardiózni nem akarok,hogy ne égessem el az így is nehezen bevitt kalóriákat.amugy Multivitamin pakkot,glutamint,bcaa-t és tejsavó fehérjét is szedek illetve napi 6 evőkanál lenmagolajat!Lehet hogy emésztő enzimeket kéne szednem pluszba?Az edzéssel nem hiszem, hogy probléma lehet, gyakran változtatom az edzéstervet és intenzitást illetve szoktam kb 2-3havonta 1-2 hetes pihenőidőszakot is tartani ja,heti 3szor edzek.Úgyhogy ennyi!Remélem tudsz valami okosságot!Előre köszi!
roland_cdfd5e
Válasz
Szia!

Az ilyen dolgok mindig onnan gyanúsak, amikor valaki leír ilyen ordenáré faszságokat, hogy 2-3 havonta 1-2 hét pihenőt tart. Ezeket felejtsük el. 

Na mondok okosságot: edzzél hatszor, rövid intenzíveket! A szénhidrátbevitelt pedig hintáztas: egyik nap kevebb, másik  nap normál. Érdemes a rizsen kívül más forrást is nézni.

Ha a kaja tömése nem megy, nem biztos hogy erőltetni kell, nem oldja meg. Inkább vegyél le a szénhidrátból.

Sokat segít az is, ha a kaja szószos.
2015-05-07 11:52:30
Bunny

Fehérje

Kérdés
Kedves Bunny! Heti rendszerességgel edzem (hétfő-szerda-péntek, néha csak kedd-péntek). Edzés után megiszom a fehérjék, de arról szeretnék információt kapni, hogy nem edzés napokon mennyire fontos a fehérje koktél bevitele? Mivel pihenőnapokon regenerálódik és fejlődik az izomzat, logikám szerint talán ilyenkor még fontosabb is a fehérje bevitele. Amennyiben pihenőnapokon is szükség van a fehérje koktélra, abban az esetben inkább reggel, vagy este hatékonyabb? Köszönöm a választ. Üdv. Gábor
gabor_3d54fe
Válasz
Most gondolkozom, hogy fel kéne találni zsírhülyék részére a fehérje bioritmust. 

Egyébként a csillagok állása a legfontosabb a fehérjefogyasztásban, meg a horoszkóp. Csinálhatnánk tévéműsort amiben nyomjuk 06-90-es telefonszámon a varázserőt: betelefonál az agyhalott, mi meg mondjuk, hogy MOST idd meg a turmixot! 

Ja és fehérjét csak fehérjeturmixból (nem koktél, az a molotov) lehet bevinni, táplálkozás, mint olyan, az nem is létezik.
2015-05-07 11:38:30
Bunny

C vitamin

Kérdés
Szia Bunny!A c vitaminról kérdeznék!Olvastam már rengeteg dolgot erről a vitaminról(liposzómás C vitamin, bioflavonoidos C vitamin stb..)Na de melyik a legjobb?Tényleg önmagában nem szívódik föl csak pár százaléka?Én amúgy napi 4000mg C vitamint viszek be sima aszkorbinsav por formájában és tartok tőle hogy rengeteg kárba vész illetve nem hasznosul!Persze 4 részre osztom ezt a mennyiséget!Szerinted, hogy van ez?
roland_cdfd5e
Válasz
Nem kell annyit olvasni a Nők Lapját, akkor kevesebb lesz a problémád.
2015-05-07 11:35:56
Bunny

Aerob edzés

Kérdés
Sziasztok! Egy sérülés miatt 1-2 hónapig nem tudok lábmunka alapú sporttevékenységet végezni. Arra volnék kíváncsi, hogy van-e értelme evező/kajak géppel megpróbálnom aerobozni, vagy az teljesen alkalmatlan erre? Előre is köszönöm a választ! Üdv, Dávid
nagyidavid
Válasz
Szia!

Mindenképpen van ez esetben. Hajrá!Más: recepciós munkatársat keresünk a BodyBuilder Gymbe.

A hirdetés itt találod. 

Felhívom a figyelmet, hogy nem lehet velem ezügyben beszélni, nem én vezetem a termet, nem én veszek fel embert, nem Drugs Bunny hasonmást keresünk stb. Mellőzzük a jópofáskodást, ez munkahely, nem haveri alapon keresünk alkalmazottat, munkavégzésre alkalmas emberre van szükségünk. 

A részletek a hirdetésben. 
2015-05-06 23:27:45
Bunny

Súlyzók

Kérdés
Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy mennyit bír egy műanyag súlyzókészlet ilyen 50 kg-os szettre gondolok ahol van kétkezes és egykezes súly is. Én haladó testépítő vagyok nagy erőszintel aránylag. A konkrét kérdésem az lenne hogy nálam bírná e a strapát.
jozsef_1293ee
Válasz
A haladó nagy erőszintű testépítőknek mindenféleképpen műanyag súlyzó javasolt, vagy esetleg olyan, ami kotongumiból készült. Az 50 kilós súlyzószett az komoly. Én nem mernék műanyagot venni, mert hátha széjjeltéped. Én egyébként igazi expert vagyok műanyag súlyzókban, világ életemben azzal edzettem, a termek tele vannak műanyag súlyzókkal. Fasúlyzót próbáltad?
2015-05-06 23:07:57
Bunny

agy izom kapcsolat

Kérdés
Szia Bunny. Azt szeretném tőled megkérdezni, hogy az agy izom kapcsolatnak mi szerepe van, illetve azt hogyan lehet javítani? Továbbá nyújtásnak sok szerepe van a testépítésben? Ha 17 éves vagyok de tesztoszteronszintem átlagos határon belül van, de annak is inkább az alja felé akkor érdemes lenne szedni valami féle fokozót?
istvan_cdd25e
Válasz
Agy-izom kapcsolathoz kellene agy is. Azt hiszem ki kéne írnom, hogy 18 éven felülieknek.
2015-05-06 23:05:37
Bunny

kemoterápia és protein

Kérdés
Szia Bunny! A kemoterápiás kérdéssel kapcsolatban, ha megengeded, van néhány tapasztalat közeli ismerőstől. Ha látod értelmét, írd meg neki légyszíves. Ő abban a szerencsés helyzetben van, hogy agydaganatával Ausztriában kezelik meglepően hatékonyan, és talán egy picit jobb körülmények között, mintha ezt onnan keletebre tennék. Ezek az ő tanácsai, amit ott orvosok is támogatnak: -szénhidrát nulla, gyakorlatilag ketogén diéta (A rákos sejtek szénhidráton élnek.), -előzőből következik, hogy a fehérje, zsiradékok, rostok fogyaszthatók, -a fehérje készítmények nem az ördögtől valók, csak igazodjon a beltartalmuk az előzőekhez (Ebben a sorrendben marha fehérje, tojás fehérje, tejsavó fehérje. Szója és egyéb gabona fehérjék kizártak.), -c vitamin napi 18-20 ezer milligramm, -d vitamin 5-10 ezer NE, -glutamin nem kérdés. Nyilvánvalóan az E vitamin és minden más antioxidáns csak javítja az esélyeket. Szép napot!
mando
Válasz
Szia!

Köszönöm, ez hasznos tanács. Főleg, hogy a kérdésre válaszoltam konkrétan, így kifelejtettem a nulla szénhidrátot.
2015-05-06 18:11:38
Bunny

tápanyag felszivódás

Kérdés
Szia! engem az erdekelne hogy a tápanyag felszivodást mivel tudnam elösegiteni ? ( most rendbe van a kajám iszok mellé fehérjet de kicsit sokkalom amit a wc-n töltök /székletet is . Vagy az nem probléma ?
istvan_ae9098
Válasz
Szerinted agyhalott a szarnak fel kellene szívódnia?
2015-05-06 16:57:53
Bunny

kiegészítő betegeknek

Kérdés
Tisztelt Bunny! Érdeklődnék, hogy kemoterápiás kezelésen átesőknek tudnál-e jó szívvel ajánlani valamilyen fehérje és/vagy szénhidrát terméket, ugyanis szükség lenne a kalóriákra, csak a szilárd étel nem nagyon akar lecsúszni. Gyógyszertárban ajánlottak protein italt (nutridrink), de az hasmenést okoz, ezért nem alkalmazható. Tisztában vagyok vele, hogy nem egy konvencionális kérdés, de ezeket a termékeket nem igazán ismerik azok, akiket kérdeztem róla (gyógyszerészre, orvosra gondolok), de azt mondták, ha nincsenek benne adalékok (pl.: kreatin), akkor szóba jöhet. Köszönöm a segítséged! Tisztelettel: Gábor
commodus
Válasz
Szia!

Nem adhatok felelősséggel tanácsot ilyen ügyben, de én biztosan használnék multivitamint, c vitamint, egyéb antioxidánsokat, BCAA aminot, egy tonna glutamint és tejsavó proteint.

A gyógyszertári készítmények nem túl jó minőségűek: gyakorlatilag gagyi. Ennek ellenére nem biztos, hogy  a beteg emésztőrendszere bírja a tejsavó proteint mondjuk.

A szilárd étel pépesítése sem rossz ötlet. Hétköznapi dzsuvát mondjuk hiába eszik.
2015-05-05 22:52:58
Bunny

Tömegnövelés

Kérdés
Szia! Vettem jumbot kajám nincs rendben napi 5-ször eszek ami van itthon azt szeretném megtudni hogy ettöl még hizni fogok?
bence_155dcc
Válasz
Honnan tudjam, fogyaték?
2015-05-05 21:58:11
Bunny

Edzés kezdődő aranyérrel

Kérdés
Szia Bunny! Számomra elég komoly problémával fordulok hozzád. Úgy néz ki aranyerem lett. Érdeklődni szeretnék, hogy ez mennyiben fogja befolyásolni az edzéseimet szerinted? Úgy gondolom, hogy a nagy súlyos edzéseket elfelejthetem, valamint az olyan gyakorlatokat is, mint a guggolás és felhúzás. Mindenféleképpen a testfejlesztés mellett akarok maradni. Már megfordult a fejemben, hogy a calisthenics/streetworkout mellett döntök. Hiszen azt mérlegelem, hogy az állapotomat figyelembe véve hogyan kell tovább haladnom? Lehet, hogy végleg el kell felejthetem a súlyzós edzéseket? Remélem ki tudod fejteni a véleményed, érdekelne! üdv. T
bello8806
Válasz
Szia!

Nem olyan nagy a gond, mint, gondolod. Nekem is volt nemrég, a lassú mélyguggolástól jött elő, túlságosan feszült a középrészem. Nagyon ragaszkodott, vagy két hónapig megvolt.

A nagy súlyos edzéseket amúgy is érdemes elfelejteni és átváltani hatékony edzésre. Én mellékesen ugyanúgy guggoltam és felhúztam.

Megbuzulni meg különösne nem kell. 

Barátkozz meg napi 20g glutaminnal és növeld meg a C vitamin bevitelt is.  

2015-05-05 18:45:32
Bunny

Motiváció

Kérdés
Kedves Bunny! Milyen motiváció hajt, hogy nap mint nap egymagad válaszolj az agyhalott kérdésekre? Régebben még mások is reflektáltak a faszságokra, meg a pitiáner szaros kis ügyekre, de évek óta mi hajt téged ebben? Csak azért kérdezem, mert ugyanazok a kérdések ismétlődnek újra és újra. Mikor lesz a holtpont, hogy onnantól már leszarod? Ehhez olyan fokú türelem kell, amit fel sem tudok fogni...
nagyherkules
Válasz
Szia!

Nem szeretem a motiváció szót. És abban semmi nem hajt, hogy hülyéknek válaszoljak. Nem nekik válaszolok, hanem szórakoztatom az olvasóimat a hülyék leoltásával. Nem kell ehhez semmi, türelem sem, ez reflexből jön. Nincs holtpont: a hülyéket leszarom. A normális emberek érdekelnek, az ő reális porblémáikat próbálom megoldani, már amennyi idő van erre.  

TUDOM, hogy van egy nagy, csendes többség. A rovatból úgy tűnik, hogy mindenki hülye, de ez nem így van. A valóság az, hogy a hülyék hangoskodnak, a normális emberek nem kérdezgetnek faszságokat unalmukban, meg nem feltűnősködnek. 

Épp az az egyik célom a szemináriummal, hogy a normális emberek megtalálják egymást. Ne érezzék úgy sokan, hogy szigetként léteznek a hülyetengerben. Nyugi, nem mindenki segg, csak a normális ember nem kapálózik közösségi trágyadombon, nem kommentel, nem posztolgat szarságokat, nem feszeng a strandon, hanem szép csendben éli az életét és csinálja a dolgait. 

Konkrétan ha mi találtunk volna alkalmas személyt média szerepre, akkor én a háttérben lennék és  a büdös életben nem hallottatok volna rólam sem.
2015-05-05 09:16:00
Bunny

Nagy túlsúly

Kérdés
Szia, 27 éves vagyok, közel 50kg felesleggel a testemen (174cm, 127kg). Bár évek óta neki akarok állni az egészséges táplálkozásnak és mozgásnak, most jutottam el oda, hogy tényleg, drasztikusan változtatok. Eddig az motivált, hogy jól akarok kinézni, most már sokkal inkább az, hogy nem akarom, hogy a fiam elveszítse az apját pl. egy szívroham miatt. Évek óta követője vagyok az oldalnak, a rovatnak, és szeretném köszönetem kifejezni a munkádért. Minden, amire szükségem van az életem megváltoztatásához (edzés, étrend, megfelelő hozzáállás) azt Tőled megkaptam, megkaptuk, INGYEN! Köszönöm Bunny, remélem egyszer személyesen is megköszönhetem. u.i.: csak hogy kérdés is legyen: van valami amire a nagy túlsúly miatt figyelnem kell? üdv R.
papprudi
Válasz
Szia Rudi!

Van egy jó hírem: ugyanúgy gondolkozunk. (Bár lehet ez nem jó és mi vagyunk a hülyék.)

Most már csak egy dolgod van: állj neki.  Nekem az a módszerem, hogy tartsam az edzést, hogy egyszerűen minden nap edzek. Nem szarakodok három nap edzéssel, hanem edzek akár hétszer is. Ez ellentmond a regenerálódás szabályának, de nyilván nem vagyok hülye, nem kezdő szinten kombinálom az edzést. Neked azt javaslom: súlyzó-aerob-súlyzó-aerob, pihenőnap nem kell, az majd az egyik aerob lesz. 

Egyszerűen meg kell tennünk a testünkkel azt, hogy minden nap mozgatjuk. Ez rohadt fontos. És megjön az eredménye. 

Én már nem vagyok edző, de előfordul, hogy 1-2 embert edzek, akikkel olyan szorosan dolgozunk együtt hogy már a barátaim. Egyikük most tért vissza fél év kihagyás után. Döbbenet, hogy milyen jó fizikai állapotban van, pedig 55 éves: hiába hagyott ki és csak sétált fél évig, egyszerűen annyira megszokta az izomzata a napi rutint, hogy gond nélkül visszaállt.  Nem hiszed el: semmiféle átmozgató edzés nem kellett. Igaz, eléggé kinfinomult edzésmódszert alkalmazunk.

A konkrét tanácsom hátom:

1. helyes táplálkozás
2. ahogy Lenin mondta: edzés, edzés, edzés. (Ez persze csak vicc, nem ezt mondta, de az ő verziója se rossz, ha fefogjuk, hogy a tanulás nem a tankönvy beseggelését jelenti, hanem akár egy jó beszélgetést, amiből megmarad neked valami.) 
3. tanulj meg edzeni és nagyon óvatos legyél. Nagy túlsúllyal fokozott figyelmet kell fordítani a jó technikára, a kontrollált kivitelezésre. Nem erőmelősködni kell, hanem feszíteni és mozgatni az izmokat ellenállással szemben. 

BBTv-t majd nézd meg, ha kész lesz végre, mert nagyon szívok vele.

2015-05-04 21:55:35
Bunny

sérülés

Kérdés
Szia Bunny! Tudom nem vagy doki, de hátha tudsz segíteni. Kb egy hónapja fáj a jobb vállizületem, edzést követően jelentkezett a fájdalom, azóta nem edzettem, joint x,kurkuma-gyömbér kivonat és flector tapasszal kezelem,a fájdalom kicsit mérséklődött, doki nem látott, időpont is csak hetek múlva esedékes....a kérdésem az lenne, találkoztál-e már ilyen jellegű sérüléssel, ha igen hogyan lábaltál ki belőle? Válaszod előre is köszönöm!
balazs_9d78d2
Válasz
Szia!

Hát gondolhatod, vállsérülésről még nem is hallottunk szinte! Nagyon ritka, kb. minden második embernek van/volt, aki súlyzót fogott a kezébe.

A nem edzés nem megoldás. Nyilván van lábad is, meg pár testrészed, amihez nem kell váll, de általában a váll nem mozgatása sem jó.

Mivel nem tudom, mi a probléma, alapvetően nem mondanám, hogy kend Warmuppal és szard le, edzzél és kész, mert lehet ennél komolyabb is, de inkább keresd fel Karest: gyogyfogas.hu
2015-05-04 21:44:04
Bunny

Mr.Olympia

Kérdés
Nem 17 éves vagyok de látom te agyilag annyi vagy ha nem tudsz normálisan válaszolni.
Adam_91f48e
Válasz
A félreértések elkerülése végett: nem szoktam fogyatékosoknak válaszolni, akik nem bírnak venni maguknak egy kurva jegyet  a Mr. Olympiára, meg egy repülőjegyet a bilibe lógó kis kezükkel álmodozva. Pont neked van erre pénzed, szerencsétlen balfasz, biztos. Én meg az utazási iroda vagyok.

Nyilván az ilyen okos emberek a nagy tehetségükkel megengedhetik maguknak a Mr. Olympia költségét. Mert pl. én nem - de szeretnék olyan okos lenni, mint te!

Igaz én ki tudok guglizni egy utazási irodát meg egy hotelt  a bookingon, és eszembe sem jut, hogy biztos van titkos társasút amit a legnagyobb buli meg sem hirdetni, de nyilván és vagyik a hülye, nem te. Gondolom véletlenül arról sincs fogalmad sem, hogy mikor lesz a Mr. Olympia, csak úgy jött a zseniális ötlet,  hátha nincs itt elég hülye. 

Nem baj, legalább ismét jót röhögtünk egy debilen.

A többieknek: el ne felejtsetek rámszólni, hogy beszéljet a debilekkel kapcsolatos statisztikáról. Döbbenetes információim lesznek, amelyek nektek is nagyon hasznosak lehetnek.
2015-05-04 21:29:45
Bunny

Szeminárium

Kérdés
Szia Bunny! Lehet, hogy most hülyén fog hangzani, de lehet majd a jövő heti szemináriumra vinni füzetet, és jegyzetelni? A másik kérdésem, hogy a jegyfoglalás hogy történik? Én vidéki vagyok, telefonon is le kéne foglalnom a jegyet, vagy elég csak e-mailen egyeztetni? Válaszod előre köszönöm. Üdv
krisztian_bbfb99
Válasz
Esetleg hívj fel telefonon és kérdezd meg, hogy az edző válaszolban megkérdezheted-e, hogy a jegyfoglalás e-mailban történik-e vagy telefonon vagy mindkettő. Esetleg foglaláshoz el kell-e jönni személyesen - ezt továbbgondoltam helyetted.

A kibaszott e-mail cím egyébként azért van megadva, hogy nekem írogass. 

Ti hogy maradtok életben?

Köszönjük az érdeklődést, de azok, akiknek a képességeit meghaladja az ügy, hagyják meg a helyeket a többieknek, akiknek sikerül megoldani a jegyvásárlást.
2015-05-04 14:30:56
Bunny

Szemináriumok

Kérdés
Hello! Szeretnék elmenni a szemináriumokra, de sajnos se az oldalon, se a google keresővel nem találtam semmi infót. Hol hirdetitek meg az eseményeket? Köszönöm
sadamsa89
Válasz
Ott van a főoldalon, agyhalott. De te ne gyere, köszi.
2015-05-04 14:20:28
Bunny

Helyes fogás tech.

Kérdés
Szia Bunny! A kérdés lehet furcsa lesz, de a tenyeremen lévő bőrkeményedéssel mit lehet kezdeni? Egyértelmű legyen, nem a tenyerem közepén van, hanem az újaimnál. Engem nem zavar, nem is látszik csak edzés során szokott jobban meggyűrődni a bőröm és akkor bizonyos gyakorlatoknál fáj. Teremben szolgáló edzőt kérdeztem mit lehet vele kezdeni, mondta és mutatta is, hogy fogjam úgy a rudat, hogy ne gyűrődjön a bőr. Sokat nem segített a dolog, pedig figyelek rá, de pl. mellhez húzásnál utolsóknál már zavaró szokott lenni az érzés. Kesztyűt nem szoktam használni, nem is szeretnék, szivacsot szoktam használni, de nem érzem igazi megoldásnak. Nagyon jó az oldal és az edző válaszol rovat is! Csak így tovább!
S.Andras
Válasz
A bőrkeményedés egy olyan dolog, amibe bele kell szépen törődni. Ez a megoldás. Az edző elég nagy észlénynek tűnik.
2015-05-04 14:19:15
Bunny

Mr.olympia

Kérdés
Hello! Nem voltam még szemináriumokon, de a mr.olympiára szeretnék elmenni! Mivel te szoktad kommentálni az eseményeket az olympiáról gondoltam te tudnál nekem segiteni. Még régebben láttam hogy volt egy mr.olympia útazás amit megszerveztek magyarországon.De ha szerveztek utazást a prága pro-ra oda is elmennék, ha lessz lehetőség. Köszönöm előre is.
Adam_91f48e
Válasz
Te hány éves vagy? 17?
2015-05-04 09:23:20
Bunny

Étrendkiegészitő

Kérdés
Szia bunny.Sajnos csak heti 2x tudok edzeni és most kezdenék el valamit szedni a kérdésem az lenne hogy milyen étrendkiegészitőt ajánlasz és hogyan szedjem ennek fényében? Nem a fogyás a cél inkább izomtömeget szeretnék növelni. Előre is köszönöm válaszod.
blabla312
Válasz
A kis szádon át szedd a táplálékkiegészítőt, ezen kívül nem értem a kérdést.
2015-05-02 19:14:50
Bunny

Mr.Olympia

Kérdés
Hello Bunny meg szeretném kérdezni hogy szoktatok-e szervezni útazást a mr.olympiára?
Adam_91f48e
Válasz
Mire gondolsz? Társasútra?

Update: felmerült pár kérdés bennem eme szerény kérdésed után. Voltál már szeminárumunkon? (1500ft.) Voltál Superbodyn (3-4000Ft). Voltál a Prága Pro-n? Vagy nem kispályázunk, kezdjük rögtön félmillió feletti költséggel? El is gondolkoztam, minek szervezünk szemináriumokat 1500 Ft-os jegyárral, amikor Mr. Olympia utakat is szervezhetnénk. Magánrepülővel mondjuk. Kathi Béla lesz a stewardess.

Persze lehet hogy tévedek az ügy megítélésében, de félek, hogy nem.

Más kérdés - és itt mindenki figyelmét felhívnám! - hogy a Prága Pro-ra idén KI KELL MENNI, Mr. Olympia szintű verseny. Még az is lehet, hogy oda tényleg fogok utat szervezni, mert megérni kibérelni egy buszt. (Szívesebben megyek persze repülővel, de az húzósabb költség.)

Ki fogom nyomozni, hol lehet megszállni okosan. Nyilván egyszerűbb rögtön a hivatalos hotel, de a 100 eurós hotelt én sem preferálom. Bár busszal akár vissza is lehet jönni még aznap éjjel.
2015-05-02 19:08:21
Bunny

italpor

Kérdés
Szia Bunny! Egy teljesen szubjektív dologban kérem a segítséged, de érdekel a véleményed. A napi vízfogyasztásomat szeretném feldobni egy kis ízzel és arra gondoltam, hogy a haszontalan italporok helyett vennék inkább valamilyen bcaa vagy glutamin vagy egyéb hasznos tápanyagot tartalmazó vízben oldódó kiegészítőt. A kérdésem arra vonatkozna, hogy Te, amiket próbáltál már, mit találták ízletesnek. Kicsit feldobná a diétámat és csökkentené az édesség utáni sóvárgást is. Válaszodat előre is köszönöm
Spartan Warrior
Válasz
Szia! Scitec Bcaa Express, Pharma First 8:1:1 BCAA, F2 BCAA Force amiket konkrétan használok. Lásd előző (vagy azelőtti) BBTv.
2015-05-01 10:17:54
Bunny

Builder.Hu | Edzés | Versenyek | Képek | Videók | Erősember | Étrend | Sztárok | Edzőtermek


Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
%
6 kg 
 / 4.8
20%   29 980 Ft  
23 990 Ft
%
2,273 kg 
 / 4.7
10%   20 890 Ft  
18 890 Ft
%
2,35 kg 
 / 4.8
8%   15 990 Ft  
14 790 Ft
90 kap. 
 / 4.5
 
3 690 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104378 fénykép található.
Mátra Kupa 2001
Abszolút Eredményhirdetés
Mátra Kupa 2001 Abszolút Eredményhirdetés
NAC World Championship 2010

Polyák István
NAC World Championship 2010 Polyák István
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Lehúzás széles fogással
Lehúzás széles fogással
BB.Tv Episode #99
BB.Tv Episode #99
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....