Logo

Drugs Bunny Edző Válaszol Archívum

 
2016 január kérdések-válaszok - Drugs Bunny Edző Válaszol

szintén zenész RE

Kérdés
Pontosan úgy van, ahogy mondod. Szerinte is teljesen más jó szakembernek lenni és abból pénzt keresni, mint abból a tudásból/készségből sikeres vállalkozást felépíteni. Ezért van így: Ha érez késztetést a fejlődésre és előtte a másik 3 pontot már megszerezte, akkor merjen csak kockáztatni és a vállalkozói lét felé nyitni. Ha nincs meg a szakmai tudás, vagy csal az ember, vagy nem tudja mit akar, akkor előbb-utóbb bukni fog. Ha megvan, akkor sem biztos hogy sikeres vállalkozóvá is tud válni, de ekkor érdemes csak megpróbálni. Erre a kérdésedre Leírom most azt a mondatot, ami szó szerint eszembe jutott: honnan a faszomból? szerintem egy régebbi válaszod akár jó megoldás is lehet, amikor a delikvens azért hálálkodott, hogy milyen jól megdolgoztatta a mellizmát az bemutatott technikádnak köszönhetően: Ez a technika nem új, csak az emberek (95%, de nálunk a BB Gymben sokkal jobb a helyzet) egyszerűen nem tudnak edzeni. Nem volt honnan megtanulni, utánozzák a többieket, vak vezet világtalant. A 95% jelentős része ráadásul egyenesen balfasz. De nincs is honnan megtanulni. Szerinted én honnan tanultam? Sehonnan: kikísérleteztem. De képzeld el, hogy ha egy gyakorlaton ennyire meglepődtél, mi van, ha rendbe van téve az összes? Azt képzel el, hogy nálunk úgy hátaznak a Cornelius hátgépen az emberek, hogy nem veszik észre, hogy ha leülnak a gépre, akkor a hátsó válluk mozog. 2015-11-01 19:35:24 Szóval lehet van kitől segítséget kérni, de ezt már nem tudnám úgy leírni, hogy ne hangozzon reklám gyanúsként. Így nem is teszem. A sráccal ellentétben az én kérdésem annó az volt, hogy milyen irányba induljak el ahhoz, hogy anyagi területen legyen esélyem gyarapodni? Erre kaptam ezt a 4 pontot útravalónak. Ui.: Már nagyon várom az új BB Rádiót! :) Szép estét kívánok!
Dzsosua
Válasz
Van itt egy erős differencia. 

A mellizmát rosszul edző srácot ugyanis ÉRDEKELTE az edzés (Az egy dolog, hogy korántsem mindig így van, hiszen a legtöbb ember a termekben szép akar lenni, de semennyire nem érdekli a sport.)

Egy szakma képviselőjét viszont egy szakma érdkeli, abban jó, nem pedig a vállakozás építés. Válallkozést építeni és üzemeltetni számomra rohadtul undorító dolog, idegrángásom van, ha szerződésekre meg könyvelőre gondolok.
2016-01-29 13:40:37
Bunny

Zabpehely

Kérdés
Szia. Mostanában minden étkezésemet kiváltom(ch-s) zabbal. Pl darált csirke+fűszer+darált zab, be a sütőbe, vagy ugyanezt tojással, túróval, fehérjével. Esetleg zabkásának fehérjével, vagy csak nyersen, az mindegy, a lehetőségek száma elég sok. Te csináltál hasonlót, ha igen mik voltak a tapasztalataid? Multit+C-t szedek, igazából nincs mindig kedvem rizst főzni, enni. Kenyeret alapból nem eszek, ha teljes kiőrlésű akkor sem, nem bírja a bélrendszerem. Arra gondolok, hogy nem okozhat problémát, ha egy nap akár 70-80 deka zabot megeszek. A gyomrom bírja, egyelőre nem unalmas, kifejezetten jót tesz a sok rost nekem, de a hosszú távú hatások érdekelnek, ha tudsz ilyesmiről írni pár sort. Köszönöm előre is a választ.
richard_7deb88
Válasz
Szia. Nincsenek "hosszú távú hatások". Vagy bírja az emésztőrendszered, vagy nem, ez hamar kiderül. A zab kiváló táplálék.
2016-01-29 11:59:33
Bunny

Továbbtanulás 2

Kérdés
Szia, nyugodtan tett ki az e-mail cimem (lesztat@gmail.com) a rovatba, hatha masoknak is egy lehetosegkent szolgalna az ilyen jellegu multis kornyezet. Ha ez nem opcio, akkor lehetoseg szerint tovabbitsd csak az eredeti kerdezonek. Ez a ket otlet jutott eszembe.
lesztat
Válasz
Köszi!
2016-01-28 22:04:13
Bunny

Testépítés

Kérdés
Szia! Én nem vagyok egy nagy beírós , de kérdéseim már voltak amikre választ is kaptam. Most igazából csak a véleményemet szeretném leírni, ha nem gond. Magamról csak annyit, hogy nem vagyok már túlságosan fiatal. A súlyzós edzést kb . 4 éve kezdtem el, és folyamatosan szenvedtem. Soha nem volt gondom a súlyommal, nem kellett előtte odafigyelem arra, hogy mit eszem, 4 évvel ezelőtt belekóstoltam ebbe, és megfertőzött . Eleinte nagy akartam lenni és izmos, mindent elovastam a témában, ami csak még jobban összezavart. Kaja, edzés, kiegészítők. Beleestem abba a hibába, hogy soha semmi sem volt jó. Ha sokat ettem- bár soha nem tudtam eleget enni- akkor úgy éreztem, hogy szar vagyok. Ha nem ettem eleget, akkor az volt a baj. Így voltam a edzéssel is. Nagy súly, kis súly ? Szett, trisztet? Igen, talán - biztos- , hogy lehetnék izmosabb és nagyobb, de rájöttem, hogy nekem most már nem ez számít Amiért felkelek korán, hogy szinte minden reggel 6 kor már a teremben legyek, mindennél többet ér . Nem érdekel, ha hulla fáradt vagyok, nem tudom másképpen kezdeni a napomat. Mert ez most már tényleg az életem része. Az edzést ösztönből csinálom úgy , hogy érezzem és jól érezzem (magam). Egészséges élek és kajálok, nincs szükségem többre. Nekem ezt adja a testépítés Szép napot!
body8
Válasz
Szia!

Ez egy jó filozófia. De el kell jutni eddig.

Amikor az ember azt érzi, hogy szar, akkor nem izmot kell növelni, hanem pszichológushoz kell menni.
2016-01-28 22:03:56
Bunny

szintén zenész

Kérdés
Szia Bunny! A munkakereső sráccal kapcsolatban szeretnék megosztani egy gondolatot, amit velem akkor osztott meg egy önerejéből ma is jegyzett tőzsdei céget létrehozó és a mai napig működtető vállalkozó, amikor én voltam olyan helyzetben, mint a most feléd problémával forduló 19 éves fiatalember. Először is azt mondta, hogy nem hozzá kellett volna jönnöm tanácsért, hanem egy kőműves mellé segédmunkásnak szegődni. Minden esetre 4 lényeges pontot határozott meg. 1: Tudd mire vágysz (ez a srácnál meg is van) 2: Ne hazudj! Se másnak, se önmagadnak! 3: Legyél a területed legjobbja (ez nehéz dió, ugyanis idő kell hozzá. Szerinte akkor vagy a legjobb, ha a konkurencia -legyen az akár kolléga egy multinál- tőled kérdezi meg, hogy kell megoldani a problémát. 4: Ha az első 3 ponttal rendben vagy és vágysz a fejlődésre, akkor tanulj meg vállalkozást építeni, vezetni. Ezen sorokat azért mertem leírni, mert van néhány pont ami szerintem az általatok képviselt értékrenddel összefüggésben. Szívesen hallanám vissza a gondolataidat a témában szemináriumon vagy a rádióban. Sok sikert a továbbiakban!
Dzsosua
Válasz
Szia!

A gondolatok nagyon jók, csak valamit hozzátennék.
"Tanulj meg vállakozást építeni, vezetni?"
Leírom most azt a mondatot, ami szó szerint eszembe jutott: honnan a faszomból?

Mi az, hogy vállalkozást építeni?

Marha nagy téveszme, hogy a vállalkozás egyenlő a binzisszel, szakmával vagy a munkával. Vállalkozást építeni és vezetni az egyik legundortóbb dolog, ami létezik. De az egy külön szakma.

A probléma az, hogy először meg kell találnod, mihez értesz. Miből tudsz pénzt csinálni. Mi a termék vagy mi a szolgáltatás. A válallkozás építés innen jön, de az már, mint  a szolgáltatás vagy a termék.  

Nem tudom érthető vagyok-e? Ha valaki rohadt jó fafaragó, attól még nem ért hozzá, hogy hogyan kell fafaragó vállalkozást csinálni és fordítva. És bizony a vállalkozósdi rész rohadt undorító.

Ilyet mondani egy pályakezdőnek, akik azt se tudja, hogy mi érdekli, nem tudja hogy mihez tehetséges, hogy mihez ért, hogy "tanulj meg vállalkozást építeni" nem valami segítőkész dolog.  Főleg egy olyan országban, ahol emberek ezrei olyan hülyék, hogy at hiszik, csinálnak egy vállalkozást és dől a pénz, miközben tevékenységen nem is gondolkodnak. Amit persze sosem csinálnak meg, de ilyen baromságokat mondogatnak. 

Amúgy meg köszi.2016-01-28 22:02:48
Bunny

Koffein alvás edzés

Kérdés
Tisztelt Bunny! Életem minden terén a te tanácsaidat követem, de most van egy kis problémám. Edzés előtt szoktam bevenni, 3 super guarana tablettát ami kb. 300mg koffeint tartalmaz (száz kilogramm vagyok nagyjából ennyi elég lenne). Ettől az edzés közben majd el alszom, de a bevételtől számított tizenkét órán át biztos nem tudok elaludni. Ez probléma mert mindig délután négykor edzem és így este nem tudok aludni. Kipróbáltam tabletta helyett, a kávét de a hatás hasonló kivéve hogy tudok aludni tőle, egyébként semmilyen formában nem fogyasztok máskor koffeint. Azért szednék koffeint hogy segítsen zsírt égetni és kicsit felpörgetni az edzést. Úgy szeretnék koffeint bevinni hogy a hatása három-négy óránál tovább ne tartson. Tudnál tanácsot adni ez ügyben? Előre is köszönöm! Üdv.: Tamás
dzsanyi
Válasz
Szia!

Én kifejezetten nem szoktam ajánlani az edzés előtti kofeinhasználatot, főleg, ha nem tudsz tőle aludni. Alkalmilag oké, amikor az ember nagyon fáradt, de rendszeresen nem jó.

Zsírt égetni nem úgy kell, hogy edzés előtt koffeint használsz.

Más edzés előtti formulát próbálj ki egyrészt, másrészt zsírégetést zsríégetővel kéne megoldani, mert azok komplex cuccok. De azt se edzés előtt, hanem reggel felkeléskor és legkésőbb du. 4-kor a harmadikat. (Azaz napi 3x) Ezek feladata nem az edzés pörgetése, hanem az anyagcsere napközbeni felfokozása.

2016-01-28 21:54:19
Bunny

Sorozat

Kérdés
Üdv Bunny láttam az egyik adásban Sons Of Anarchy kapucnis pulóverben toltad az adást érdekelne milyen oldalról vagy honnan rendelted. Egyébként BB rádióból ismertem meg ezt a sorozatot és olyan függő lettem ettől a sorozattól hogy még magam sem hiszem el.
Adam_f5d892
Válasz
Szia! Ajándékba kaptam amerikából! Előfordul az ilyesmi. Ma pl. kaptam egy rakás kincset érő magazint.
2016-01-28 21:49:58
Bunny

Stanazolol

Kérdés
Szia ! Előfordulhat tömegelésben stanazolol 1mg kúra mellett hogy a menstruácio kimarad? Antibébit mellett?köszönöm
adrienn_f018ee
Válasz
Láttál itt doppingszerekkel kapcsolatos válaszokat, hülye picsa? Szerinted a szabályzatot ki az anyádnak írtam?

A többieknek: ezt azért raktam ki, hogy lássátok, mi a szint. Ilyen idióták koxolnak. Azt se tudja mit szed, mi a hatása, tök hülye az egészhez, de illegális hamisított gyógyszereket tömköd magába ésnem a faszfejtől kérdezi meg, akitől vette, hanem interneten kérdezőködik! A koxdíler faszfej pénzt keresm én meg oldjam meg a nyomorát ingyen persze. Tudjátok hány ilyen fogyatékos van a koxosok között? Nagyjából mind.
2016-01-28 13:07:56
Bunny

bilirubin-szint

Kérdés
Szia Bunny! A minap voltam vérvételen, és kiderült, hogy az össz.bilirubin szintem a normál érték (17 umol/l) kétszerese. Ez mitől lehet, és mivel járhat? Mert elég különböző dolgokat lehet olvasni erről. 2 éve még a normál értékhatáron belül volt. Pedig azelőtt is ugyanúgy edzettem, valamint az alap-táplálékkiegészítőket használtam. Köszi a választ előre is! :)
Ylem+
Válasz
Gilbert-kórod van. Vagy nem. Én meg nyilván orvos vagyok, pont engem kell megkérdezni. Kérdezd meg azt is, hogy tele van-e a tököm a vérkép-elemzésekkel és a felelősséggel, hogy egyesek velem akarják igazoltatni az egészségi állapotukat a segg orvosok helyett. Szeretnék egyébként disszertációkat írni a kibaszott enzim-értékekről mindenképp, és kitalálni a varázsgömbből, hogy mi mitől lehet.
2016-01-28 11:48:42
Bunny

fehérje

Kérdés
Szia Bunny! Nem tudom kérdezte e már valaki vagy jelezte-e, de nincs igény vagy nem látod igényét nem édes fehérjéknek? Kicsit se vagyok édesszájú és konkrétan hányingerem van annyira gejl a fehérjék nagy része. Valami citromos, limeos, trópusi savanykás ízvilágot nem akartok megcélozni mondjuk a builderes fehérjével? Esküszöm veszek 1 betonkeverőnyit ha ezen múlik. Szép estét : )
fkkkkk
Válasz
Szia!

Én sem látom igényét, a piac meg főleg nem.  Részemről világéletemben sima csokis fehérjét használtam és nem untam meg soha. Scitec 100% Wheyt és Builder Basic Whey megunhatatlan ízek.

A gasztronómiai szintű fehérje ízvilágot a Scitec vezette be. Megkockáztatom, hogy a világon először. Nem állítom, hogy nem voltak előtte finom fehérjék, de ezt az ízdömpinget egyetlen más cég sem tudja. Közve hiszem, hogy nem tudsz ennyiből választani.
2016-01-28 10:02:56
Bunny

Továbbtanulás

Kérdés
Szia, én is a továbbtanulós srác kérdésére reflektálnék. Ha jól kommunikálsz angolul, és mellé van egy középszintű Excel, Word, netán Access tudásod, akkor lazán kereshetsz 200-at egy budapesti multinál, természetesen az egyéb juttatásokról nem is beszélve. Rengeteg embert keresnek például ügyfélszolgálatra, vagy adatkezelési feladatokra. Nem azt mondom, hogy ez lesz életed fogása, de kezdésnek ennyi idősen tökéletes. Ráadásul nem a napon, vagy a fagyban kell döglődnöd, hanem egy kényelmes irodában ülsz egész nap. Ha egy multihoz bejutottál, és szerzel 1-2 év tapasztalatot, akkor gyakorlatilag bármelyik másikhoz átmehetsz dolgozni később. Adott cégen belül a pozícióváltás is könnyen megy, én is teljesen mást csináltam egy éve, mint most. Küldd el a CV-d, és ha nagyjából beleillesz a képbe, és ha érdekel az ilyen jellegű munka, akkor be tudlak ajánlani akár több helyre is.
lesztat
Válasz
Szia!

Azért az jól látszik, hogy ebben a szar féreg világban még mindig sok jó ember van.

Nem értek a multis részhez, bízom benne, hogy így működik, bár gyanús, hogy nem kapkodnak azért a 19 éves pályakezdőkért, akiknek nincs diplomája.

Mindenesetre köszönöm a felajánlott segítségedet, de hogy hogyan kapcsoljalak össze titeket, ezt nem tudom.
2016-01-25 23:06:17
Bunny

testépítő folyóirat

Kérdés
Szia Bunny! Érdeklődöm, van-e valami meglátásod az ügyben, hogy nálunk miért nem jelenik meg(újra) magyarul a nagy múltú Flex magazin? Jómagam régen szenvedélyes olvasója voltam, mert ez prezentálta anno a Sportolj Velünk után a testépítő szakirodalmat. Újságárusoknál látni továbbra is külföldi példányait, viszont nálunk csak a Muscle and Fitness újabb kiadásai szerzhetők be,ami tartalmát tekintve kissé csalódás számomra, mivel már nem az ortodox vonalat képviseli. Szóval, felteszem lenne igény a Flex-re, akkor meg mi a manóért nem nyomják magyarul? Köszi, ha tudsz valamit. István
istvan_cb6f6d
Válasz
Szia!

Nincs rá igény. A nyomtatottt testépítő magaznikok eladhatatlanok, de mondjuk általában szar is mind. Ez már nem a 90-es évek sajnos. 

Én se olvasnám el a 178. bicepsz edzéstervet.
2016-01-25 21:59:35
Bunny

Kineziológiai tapasz

Kérdés
Szia Bunny! Sok sportolón látni mostanában kineziológiai tapaszokat. Sok eltérő vélemény kering hasznosságukról. Te mit gondolsz róluk? Valóban használnak sérülés esetén vagy csak paraszt vakítás? Válaszod előre is köszönöm.
zoltan01
Válasz
Szia! SZAKEMBER által felhelyezve használ, egyébként meg parasztvakítás.
2016-01-25 18:48:10
Bunny

Hasznos tipp

Kérdés
Szia Bunny! A nem tovabbtanuló srácnak uzenném, hogy fogjon egy táskát és rakja tele a cuccaival és kerjen a szüleitől vagy akitól tud 1200£-ot es huzzon kifelé angliába (ha már angolul jól tud) ott dolgozhat mindig amennyit csak akar és a pénzt meg félrerakja amit keres az első évben aztan addigra lesz egy kis élettapasztalata is, hogy mihez kezdjen a továbbiakban. (Járhat suliba is utána is akár kint is). Otthon csak lesüllyed olyan mélyre, hogy éveket is elpazarolhat mire a minimumot megteremti. Bár én nem látom, hogy az minek a minimuma.
richard_62e9ff
Válasz
Szia!

Egy éve még én is ezt mondtam. Ma már azt mondom, nincs hova menni. Menjen ki Angliába és várja meg, amíg bevezetik a sariát? Nyugat-Európának kapáltak.

Arról nem beszélve hogy ha lelép, mi lesz később a szüleivel? Ha mindenki lelép, ez az ország kipusztul. Már pedig nem kéne, mert a tönkrebaszott nyugattal szemben ez lesz a jó hely.

Nekünk most itt kell helytállnunk.

UPDATE: az autókereskedő haverom azt mondja, kereskedők keresnek embereket akik kitakarítják az autókat meg ilyesmi. Vagy a futárkodást is meg lehet próbálni.  19 évesen az embernek nem jut vezérigazgatói poszt.
2016-01-25 10:39:14
Bunny

Kitörési lehetőség

Kérdés
Szia Bunny! Sajnos saját hibámból beleestem egy eléggé rossz szituációba. Leérettségizés után elkövettem életem legnagyobb hibáját - nem tanultam tovább nappalin -, amiből származóan most kicsit megrekedtem. Ebben szeretnélek kérdezni. 19 éves vagyok, jó érettségivel, kifejezetten jó angol nyelvtudással. A leérettségizésem után elkezdtem munkát keresni. Elmentem elég sok állásinterjúra, teszt-időre, dolgoztattak 0 pénzel 2 hétig reggel 6-tól este 10-ig. Mielőtt azt hinnéd, nem, nincs vele problémám semmi, csak sajnos nem jött össze végül, s mást választottak (aki kicsit szarabb volt, de viszont volt kapcsolata - főnök lányának a barátja). Azóta az alkalmi munkák, satöbbin próbálom kihúzni, hogy a saját költségeimet fedezzem, viszont ez elég sokszor nem jön ki. Mostmár, majdnem fél év sikertelen munkatalálás, s munkanélküliség után kezdem elveszteni a reményt. Ezért írok most neked. Te miben láttad a kitörési lehetőséged? Neked mi volt az áttörés az első rendes (törvényes) munka, és az előtte eltöltött szerencsétlenkedés között? Már kicsit az agyamra megy, hogy fél éve csak alkalmi munka, a szüleim nagyon megértőek, őket nem zavarja, de engem rohadtul, mintha az egyik fiuk abszolút hasztalan lenne. Őszintén megmondom, nem kamu duma, tudom mindenki ezt mondja, de nagyon szeretnék végre dolgozni, kurvára mindegy mit, de sehova nem vesznek föl, vagy mást, nem látok kitörési lehetőséget.
Symethry
Válasz
Szia!

Kaptam pár nem egyszerű kérdést a napokban, ez az egyik. 

Kezdjük azzal, hogy nem olyan biztos, hogy baj a nem továbbtanulás. Kinek mi jön be. Marha sokan tanulnak tovább feleslegesen, hogy jó hülyék legyenek, de legalább életképtelenek. A munka és önmagunk eltartásával szerzett tapasztalat sem olyan nagy baj. Nagyon jól látszik, mire vitték az emberek a mi időnkben kezdődően agyonsulykolt folymatos továbbtanulással. Diplomás emberek írni nem tudnak bazmeg, de  afaszbúkot nyomogatják egész nap. Szóval ezen ne bánkódj. 

A munkakeresés egy rohadt kemény ügy. Ez már huszonéve is nhéz volt és lehet most még rosszabb. De túl kell rajta esni. Nekem is sok ganét kellett csinálnom életemben. 

Miben láttam a kitörési lehetőséget? Semmiben. Gürcöltem. Voltak apró céljaim, azok vittek előre. Az első autók. Pestre költözés. Lakás találás. Az első használható kismotor, amivel tudok dolgozni. (Futár voltam először.) Az első rendes japán motor, hogy legyen végre igazi motorom. Ezekkel éltem túl az első éveket, amelyek kurva kemények voltak. laktam a barátnőmmel és két haverommal retkes VII kerületi putri házban tesókkal, kinti budival, mert arra volt pénzünk. Aztán onnan is el kellett költözni egyik napról a másikra. Nem tudom hogyan éltem túl ezeket az éveket. 

Túl hosszú az életem ahhoz, hogy áttörésről beszéljek, mert nem csak egy volt. Volt, hogy újra kellett kezdenem mindent. Az eleje mindig rohadt nyűgös. Egy újrakezdés után voltam terem edző is 60 ezer forintért egy beképzelt gusztustalan hülye picsa termében, ahol egy kibaszott CD szült egész nap az aktuális nyálslágerekel, de legalább full hangerőn. Olyan autóm volt, hogy papírvékonyra kopott a féktárcsa és műszaki nélkül jártam, mert nem volt rá pénz. De mindig láttam valami kiutat és mentem előre. Ami ma már rohadt nehéz, mert kurva szar világ lett.

És ezt a szar világot maguk az emberek okozzák a mérhetetlen kapzsiságukkal, önzésükkel, butaságukkal. 

De ne aggódj, meg fog oldódni. Fél év alkalmi munka még nem sok. 1993-ban 42 forintom nem volt buszjegyre, 10km-t gyalogoltam anyámékhoz az országúton este tízkor a sötétben és igazából nem volt otthonom sem, mert éppenhogy csak csöveztem valahol - akkor éppen itt. Éveket nyüglődtem alkalmi munkákból.

Az első nagy lépés a Budapestre költözés volt, de ez neked már nem kell. Élből előnyben vagy.

A titok az, hogy építs kapcsolatokat. Beszélgess. Nézd a lehetőségeket. Legyél ambíciózus. Ne félj elmondani mindenkinek, hogy melót keresel, de persze ne legyél nyomulós gyökér. Csináld azt a melót, ami épp van és ha jó vagy, vagy feljebb tudsz onnan lépni, vagy tovább. Olvass sokat, képezd magad, legyél tájékozott, próbálj meg érteni dolgokhoz, próbálj meg tanulni okos emberektől.  Ha nincs jogsid, csináld meg valahogy, mert az alap.

Fognak jönni lehetőségek. Először szarok, de ha mondjuk elhívnak egy festő mellé trógernek, el kell menni, mert megtanulsz festeni és egy idő után ilyenekből is lehet jó pénz.

19 évesen még nincs para. Az meg, hogy van szülői háttér, elég nagy szerencse. És nyugi, nem fogják azt gondolni, hogy hasztalan vagy. Egy normális szülő nem így gondolkodik a gyerekéről, pláne nem vár csodát a mai világban. Tudják ők nagyon jól, hogy mennyire nehéz ez. Persze nekik is segíthetsz, ha nincs más dolgod. 

Nagyon sokan vannak ilyen helyeztben mint te, személyes ismerőseim is. Az élet nekem si szívás, mindig van valami szar, de ez van, küzdeni kell tovább.

2016-01-24 17:13:28
Bunny

Zsírosodás

Kérdés
Nagyjából egy éve vagyok jó kaján most tömegelek és itt jön a probléma régebben ráfogtam a zsírosodást arra h nem teljesen tiszta az étkezés de most már az és így is jön a zsír és fogalmam sincs , hogy egyszerűen ez hogyan lehetséges mert a napi kajám az 100g zab ,200g rizs , 600g csirkemell vagy pulyka 1-2 alma és 1-2 banán edzés előtt és edzés utána még a turmixba 30g szőlőcukor. Mikor elkezdtem a tömegelést nagyjából 2 hónapja akkor is voltam 82,5 tudom nem szabad a súlyra hagyatkozni de tükörben is látszik hogy bőven jött föl zsír tiszta kaja mellet és csak 84 nél tartok... attól félek ha még jobban visszaveszem a kaját egyszerűen megállok egy helyben és se izom se zsír nem jön föl.Szálkásításnál nagyjából 100g rizs 100gzab + 500g hus meg persze zöldség ezzel simán megvan a heti 0,5-1 kg fogyás megfelelő aerobbal de amint abbahagyom ezt a diétát itt nem arra gondolok h vissza a fehérkenyérre hanem csak simán növelem a ch-t rizsből akkor azonnal elkezdek zsírosodni. Persze mindig egyre jobb a forma de még mindig nem tudok elérni egy kockahasat mert a végén hasról nem akar eltűnni és persze oda jön föl leghamarabb , de most nem is ez a lényeg hanem hogy mit tudnál tanácsolni a problémára mit csináljak h jöjjön föl izom de csak minimális zsírral , gondoltam már arra h aerobozzak de ha most aerobozok akkor mi lesz a fegyver szálkásításkor? Eléggé kétségbe vagyok esve mert ez teszi ki a mindennapjaimat (leszoktam dohányzásról , nem iszok) .Régebben nagyon túlsúlyos voltam 170cm/96kg és arra gondoltam , hogy lehet-e ehhez a zsírosodáshoz köze és ha mondjuk folytatom ezt az életmódot még pár évig akkor utána kevésbe fogok zsírosodni ennyi kajától vagy ezzel a zsírosodással nem lehet mit kezdeni? Előre is köszönöm a segítséget .
levente_6b2132
Válasz
Mielőtt kitiltalak a faszba - mert holnap edzés után az első dolgom lesz - olvasd el ezt szépen:

http://body.builder.hu/magazin.htm4?url=/magazin/kultur/a-jo-fizikum-nem-eleg 

Makogó gyökerekkel nem foglalkozom. ha nem tudsz normálisan írni, levelezz anyáddal. ha nekem éppen arról ír valaki, hogy küldene egymillió dollárt, de nem bírja kiírni a tetves "hogy" szót, akkor is elküldöm a picsába.
2016-01-23 22:01:30
Bunny

Folyadék bevitel

Kérdés
Szia Bunny! Laboreredményeim szerint kicsit gyengébbek a veséhez tartozó értékek. Több folyadékot javasoltak. Így most napi 3 liter megy. Étkezés napi 1 kg hús, ugyanennyi zöldség + köret. Magas vitamin, ásványi anyag, kreatin, stb. bevitel van, kb. 8g./étkezés. A gondom az, hogy így 24 óra alatt 20-22x vizelek. Ez sem egészséges elvileg. Mi a véleményed erről az egészről?
Sanyi1
Válasz
Szia! 5 liter víz a minimum. Vizelj nyugodtan.
2016-01-23 21:58:31
Bunny

Derékfájás vádli edzése során

Kérdés
Sziasztok! Egy olyan problémával fordulnék felétek, hogy vádli gyakorlatok közben (többnyire álló vádli), illetve néha fekve végrehajtott lábhajlítás közben a sorozat vége felé a derekam elkezd fájni. Sajnos emiatt nem tudom maximálisan megedzeni a vádlimat, mivel az izom bírná a terhelést, de a derekam viszont nem. Próbálkoztam övvel, nagyobb, illetve kisebb súllyal, játszottam az ismétlés számmal is, de a edzés hatékonysága sajnos elmaradt. Mit tehetnék a problémám kiküszöböléséért? Segítségeteket előre is köszönöm!
mate_aafe77
Válasz
Szia!

A derekad azért fáj ettől a két gyakorlattól, mert mind a kettő terheli az alsó gerincszakaszt. Én magam sem szeretem az álló vádligépet, de különösen rühellem a fekvő combhajlító gépet, amelyek közül nagyjából mind szar, mert pontosan a derekadat húzza.

A probléma kiküszöbölése két fokozatból áll:

1. Hagyd el mindkét gyakorlatot.   A combhajlítóra edzés recskázásról a napokban írtam éppen.

2. Erősítsd meg a gericmerevítőket napi szintű hasazással és hiperhjalítással.
2016-01-22 19:31:12
Bunny

Ízületi probléma

Kérdés
Szia Bunny! Az lenne a kérdésem, hogy Édesapámnak, aki 61 éves, 168 cm magas és 100 kiló, milyen edzést és milyen gyakorisággal ajánlanál? Én ajánlottam neki a biciklizést, mivel úgy gondoltam, az kevésbé terheli az ízületeit, jól gondoltam? Az a helyzet, hogy egyrészt én is, másrészt Édesapám barátnője is félti őt, nehogy túleddze magát, ezért is kérdezem Tőled, hogy te mit javasolsz. Másrészt, a combtövénél lévő ízület eléggé fáj neki, már a zokni felhúzásánál is komoly fájdalmai vannak. Ő sajnos nem tudja eldönteni, hogy az ízülete vagy az izma fáj, hogyan lehetne ezt megállapítani? Jelenleg szed Collagen liquidet is és NEM fortet is. Mennyire ajánlanád neki a súlyzós edzést ilyen korban? Inkább kis súlyokkal eddzen? Más: kérlek tudnál ajánlani valamilyen könyvet, ami a sportolók táplálkozásáról szól? Élelmiszermérnöknek tanulok, és eléggé érdekel ez a téma, gondoltam rákérdezek Nálad. Válaszodat előre is köszönöm!
Chester93
Válasz
Szia!

A BodyBuilder Gym legidősebb tagja 70 felett van. én MINDENKINEK nagyon ajánlom a súlyzós edzést. Nem azért, hogy a tükör előtt buziskodjanak, hanem mert szerintem a jó súlyzós edzés baromi sokat tesz az egészségért. 

Ha a cömbtövénél az ízület fáj az lehet csípő ízületi kopás is, ami komoly probléma. Fel kéne keresni szakembert.
2016-01-22 19:26:33
Bunny

koszorúér meszesedés

Kérdés
Szia Bunny! Édesapámnál koszorúér meszesedést diagnosztizáltak. Orvosi segítség, magas dózisú multivitamin, telített zsírok minimalizàlása, omega 3 zsírok magas dózisú használata volt a tanácsom. Ezen kívül, ha van még ötleted megosztanád velem? Illetve mennyire kell ilyen esetben a telített zsírokat figyelni? Teljesen ki kell iktatni az ettendből, vagy alkalmankènt egy-két tojás, hús belefèr? Sportolni sportol. Leginkàbb futni szokott. Köszönöm, ha segítesz. Zsolt
zsolt_2a8620
Válasz
Szia! A jó zsírok mennyiségének a növelésén kívül komoly szénhidrát-korlátozást ajánlanék. Így nem lesz probléma a telített zsír sem. A futás kevés lesz. Rá kéne beszélned súlyzós edzésre.
2016-01-22 19:23:57
Bunny

Edzéstechnika

Kérdés
Szia Bunny! Minap úgy döntöttem,hogy felrissítem kicsit a lábedzésemet,és kipróbálok egy új gyakorlatot - a merev lábú felhúzást - ,hogy ne csak gépen végezzem ezt a mozdulatot. A gyakorlatot minimális súllyal és magas ismétlésszámmal végeztem,mégsem éreztem a sorozatok végén a célzott izmot,csak az alsó hátamat. Ezért írok neked,hogy van e valamilyen technikád,amivel meg lehet tanulni a gyakorlatot(pl. mire koncentráljak,meddig engedjem a rudat). Esetleg ez egy rohadtul nem alapgyakorlat,mellényúltam és marajdak a jól bevált gépes lábhajlítónal?
xgyeby
Válasz
Szia!

Nem jól csináltad, ennyi történt. Szinte mindenki összekeveri a román felhúzást a merevlámac combhajlítóra végzett felhúzással. Figyeld a főoldalt, hamarosan írok erről egy cikket.
2016-01-22 15:50:08
Bunny

Váll gyakorlat

Kérdés
Szia Bunny. Az lenne a kérdésem ha egykezes súlyzókkal vállkörzést végzek, az lehet egy összetett vállgyakorlat és ez a fajta mozgás súlyzóval nem árt a vállizületeknek? Válaszodat előre is köszönöm.
rszabby
Válasz
Szia! Nincs kőbe vésve, hogy mi a "gyakorlat" és mi nem. Én is csinálok fura, nem létező gyakorlatokat, mert úgy érzem hogy jó. Speciálisan például a vállamra. Nem baj, ha végzel súlyzós karkörzést, csak óvatosan tedd. A stabilizáló izmokat fogja erősíteni és nyújtja a vállízületet, tehát jótékony hatása van. Ettől nagy vállad nem lesz, de nem is ez a cél.
2016-01-22 15:07:48
Bunny

arnold

Kérdés
üdv! remélem nem kapok egy nagy osztást a fura kérdésemért, de hosszú keresgélés után se találtam választ a kérdésemre, így hát zaklatlak téged :) kb 15-20 évvel ezelőtt olvastam egy könyvet, de sajnos nem emlékszek se az szerzőjére, se a címére , csak a témájára. Arnold Schwarzeneggerről szól, de nem a közismert könyvek közé tartozik, nem a klasszikus karrierjéről vagy filmes dolgairól szól. Kicsit olyan volt mintha egy ellenlábasa írta volta, annyi maradt meg bennem hogy azt is részletesen tárgyalta hogy arnold mi mindent megtett az előrébbjutásért, szteroidokért. tárgyalja hogy érdekes bevállalások is voltak :) emlékszel esetleg ilyen könyvre? sajnos semmi mást nem tudok a könyvről:( előre is köszönöm válaszod!
lambert
Válasz
Szia! Emlékszem! Wendy Leigh "Arnold Schwarzenengger regényes élete", én is olvastam. Guglizd ki, biztos hogy lehet még kapni antikváriumban. A teljes kép megismeréséhez érdemes elolvasni, de különösen érdemes a legtuóbb megjelent önéletrajzot, ahol valószínűleg akaratán kívül tökéletesen elmeséli, hogy milyen ember.
2016-01-22 15:05:18
Bunny

Kalcium szedés + futás

Kérdés
Szia Bunny! Két kérdésem lenne. Futok és néha kerékpározok, ezért a térdízületeim épségének megóvása érdekében napi 1000 mg kalciumot szedek. Kalcium szedést kúra szerűen kell csinálni, vagy mehet egész évben? (mintha fél füllel hallottam volna, hogy vesekövet okozhat) Más: egyre több helyen sok-sok negatív dolgot olvasok a futásról. Hogy az mennyire megterheli a térdet stb. Tudom, hogy nem futó vagy, vagy futó edző, de sokat foglalkozol az egészség megőrzése témával, ezért biztos meg van erről is a véleményed. Ez a sok rémhír kicsit elvette a kedvemet a futástól, és gondoltam átpártolok a kerékpározásra (valamivel ízület-barátabb tevékenység, mint a futás). Neked mi a véleményed erről? Csak azért kérdem, mert még fiatal vagyok és 10-20 év múlva is szeretnék aktív életmódot folytatni, nem szeretném kukázni magam térdproblémák miatt. (igaz maratont, és ultramaratont nem is szándékozok futni) Bocsi, hogy az utolsó kérdést is neked címeztem, de sajnos nem ismerek jelenleg mást, akinek adnék a véleményére. Kerékpársport pedig nem olcsó, így előtte több nézőpontból meg szeretném vizsgálni a dolgot. Köszönöm!
bello8806
Válasz
Szia! Az ízületeid védelmére kalciumot szedni eléggé vicc kategória. Az ízületvédő készítményeket nem véletlenül találták ki. vedeköved pedig a kevés folyadékfogyasztástól lehet.

Nem látom semmi akadályát, hogy rendszeresen fuss, csak jól kell futni, jó cipőben.  

A kerékpársport nem hiszem hogy drága, csak elment az esze mindenkinek.
2016-01-20 21:49:17
Bunny

Személyi Edzés

Kérdés
Heló Bunny! Olyan kérdéssel fordulok hozzád, hogy bár tudom, hogy mi a véleményed a személyi edzőkről, én mégis arra az elhatározásra jutottam, hogy szeretnék mégis ezzel foglalkozni, és a tetejében jól is szeretném csinálni. A célom az, hogy segítsek az embereknek, akiknek segítségre van szükségük, vagy esetleg egy kis kezdő lökésre, hogy elindulhassanak a sport rögös útján, nem pedig az hogy majd jól degeszre keresem magam a sok hülyén. Kb. 5-6 éve foglalkozom súlyzós edzéssel, és a célomnak megfelelő táplálkozás megismerésével illetve alkalmazásával. De az elhatározásom nyomán rájöttem, hogy rengeteg mindent meg kell még tanulnom a táplálkozásról, anyagcsere folyamatokról, esetleg azok nem éppen optimális működése esetén mi a teendő... és biztos vagyok benne, hogy edzés terén is jócskán van mit tanulni. Rengeteget olvasom a Builder-es cikkeket, de mégis a kérdésem/kérésem az lenne, hogy a fenti témákban, illetve más témákban amiket fontosnak gondolsz valamilyen szakirodalmat tudnál e javasolni amikben olyan tudás van amit mindenképp el kell sajátítanom? Válaszodat előre is köszönöm! Üdv.: Roland
roland_8462
Válasz
Szia! Jól látod: nekem és mindenkinek a töke tele van azzal, hogy tanácsokat adjunk ingyen embereknek arról hogy hogyan legyenek személyi edzők. Nem értem, miért nekem kéne szakirodalmat javasolni. Nálad nincs internet? Nincs könyvesbolt? Az a szakirodalom van, amit mindenhol látsz. Nincs más. Nincs titkos szakirodalom. Van személyi edző képzés, ami olyan amilyen. Vannak megszerezhető tapasztalatok. Ennyi van. Aztán persze van az a rész higy tulajdonképpen hogyan kell edzéseket tartani. Ezeket vagy elmondják iskolákban vagy nem. Írhatnék ebből cikket, de az már meghaladja a máltati szeretetszolgálat jellegű tevékenységemet, hogy mások megélhetését puszira megoldjam. Mert ebben egyébként ez a rohadtul irritáló. Márpedig az utat magadnak kell kitaposnod.
2016-01-20 20:34:32
Bunny

alvás

Kérdés
Szia! Olyan problémával küzdök, hogy rendszerint csak este van időm edzeni, ami után már csak a kaja és a zuhany marad, és megyek is aludni, bár még mindíg időben, maximum fél tíz-tíz óra magasságában, viszont nagyon szarul alszok a fáradtságtól. Nemrég vettem Scitec t/gh-t, talán valamivel jobb lett, de még mindíg nem az igazi. Azt szeretném kérdezni, hogy tudnál-e nekem valamilyen tanáccsal szolgálni, ami segíthet. Köszi!
rabay_99e5e1
Válasz
http://body.builder.hu/magazin.htm4?url=/taplalekkiegeszito/kiegeszitok/triptofan-okossagok
2016-01-20 19:28:46
Bunny

Edzés

Kérdés
Üdv Bunny! Ki szeretném kérni a veleményedet. Először is a táplalkozás: Napi hét: 08:00; 10:00; 12:00; 14:00; 16:00; 18:00; 20:00 Konditerembe sajnos nincs lehetőségem járni, de leírom, hogy mit szoktam itthon csinálni. Hétfő: 3x10 húzódszkodás (nem egyszerre, különböző napszakokban), 4x10 szűk fekvőtámasz, 4x10 széles fekvőtámasz, 4x20 felülés Kedd: 3x10 húzódszkodás, aerobik. Szerda: 1x10 húzódszkodás, 4x10 szűk fekvőtámasz, 4x10 szèles fekvőtámasz, 4x20 felülés Csütörtök: 2x10 húzódszkodás, aerobik Péntek: 3x10 húzódszkodás, 4x10 szűk fekvőtámasz, 4x10 széles fekvőtámasz, 4x20 felülés. Fokozatosan szeretném növelni a felülések és fekvőtámaszok számát. Most 65 kg vagyok és 80 kg a célsúlyom. Mi a véleményed erről?
erik_a9d940
Válasz
Soha nem leszel 80 kg.
2016-01-20 18:50:59
Bunny

Lábazás pluszban

Kérdés
Üdv., Bunny! A láb-napokon kívüli edzés kérdésében írok: azokon az edzéseken, mikor nincs lábazás, talán hülyén hangzik, de valahogy félkésznek érzem magam. Sokakkal ellentétben én a láb kikészítését szeretem leginkább. Lehet, hogy közrejátszik a sok ülőmunka. De ha pl. olyan edzésnapon amikor más testrészek kerülnek csak sorra, akkor este/éjszaka rámjön a lábidegesség, nyugtalanság, nehezen tudok pihenni. Két megoldásra gondoltam: az egyik, hogy a nem-lábazós edzéseken is beiktatok egy-két rövid, könnyű, súly nélküli lábgyakorlatot, pár kitörés, sima guggolás stb. Ami még nem megy a többi rovására. A másik, hogy ilyenkor az edzést egy hosszabb aerobbal zárnám, futópadon gyaloglás, ellipszistréner. Persze, ha azt mondod, marhaság, azt is elfogadom.
galdora
Válasz
Szia!

Egyáltalán nem irreális amiről beszélsz, hiszen a lába a test fele. Ezért beleférne heti két lábedzés is, bár normális lábazással azt kivitelezni nem könnyű. Mindenképpen könnyű edzésnek kell lennie  a másiknak. Lehet egy rendes guggolás és egy magas ismétléses guggolás nap is. Lehet egy guggolásos nap meg egy olyan nap, ahol többféle nem guggolós gyakorlat van. Csajok gyakran specializálódnak farizomra, az is lehet egy külön napon. Vádlizni meg aerobozni pedig minden nap lehet. Ez utóbbi kell is.
2016-01-20 10:39:10
Bunny

használt spinning

Kérdés
Szia Bunny! Szeretnék otthonra szobabiciklit, illetve inkább spinninget. A szobabicklik még a teremben is mindig tönkremennek, a spinningen viszont úgy láttam nem sok minden tud elromlani. Használatban gondolkodok. Van valami tanácsod, hogy melyik márkát keressem, mire figyeljek vásárláskor, mi az, ami rossz lehet? Köszönöm
sadamsa89
Válasz
Szia!

Ebben nem tudok segíteni, nem értek hozzá.  Még csak nem is ültem spinning biciklin soha.
2016-01-19 14:26:18
Bunny

Omega3

Kérdés
Szia bunny. Először is köszönöm az előző kérdésemre a válaszod. Azt szeretném kérdezni, hogy omega3 mellet még kell 10-20gram telítetlen zsír?
akarki97
Válasz
Szia! Nem emlékszem konkrétan, de egyben biztos lehetsz: csak jót tesz!
2016-01-18 10:01:56
Bunny

Még egy esély

Kérdés
Kedves Bunny! Ne haragudj, nem akartam az idődet rabolni, elfogadom teljesen, hogy így reagáltál. Ennek ellenére ha esetleg adsz rá még egy lehetőséget, konkretizálnám a dolgot, száműzök mindenfajta cikket, külső forrást, egyértelmű lesz. Szóval: Amint itt a builderen is olvasható, a növényi fehérje legnagyobb problémája az állatival szemben, hogy nem teljesértékű fehérje. Az általam említett cikkben szereplő termék viszont egy áttörés, a rizsszem mindhárom részéből kivont fehérjét tartalmaz és minden aminosav megtalálható benne. Összetételét és kiemelkedő aminosavprofilját laborvizsgálatok támasztják alá. Lehetséges a fentiek alapján, hogy a tejsavóval megegyező izomépítő hatása legyen ennek a speciális barnarizsfehérjének? Úgy gondolom, hogy az olvasókat is érdekelheti a valóság ebben a témakörben. Szeretném azt is kiemelni, hogy builderes Basic Whey-t fogyasztok, a legkevésbé sem célom a barnarizsfehérjereklám, semmi érdekem nem fűződik hozzá, csupán a véleményedet szeretném megtudni.
gedemmm
Válasz
Szia!

Bármi lehetséges, de egyelőre egy PR cikk nem bizonyít semmit. Mivel a tejsavó protein alapanyag (nem véletlenül) a világon a legnépszerűbb, ezért drága. Így sok cég kétségbeesetten próbál kitalálni valamit, amin van haszonkulcs, mert a tejsavó protein gyártás már nem nagy biznisz. Ebből indulj ki.

Növényi alapanyagból is össze lehet rakni tökéletes aminosavprofilt. De a gyakorlatban csak a rizsa van, kis cégek vergődése. Majd ha ez a téma bizonyít, akkor hiszek benne. Addig is maradj a garantált minőségnél.

Ma már csak nagy, komoly cégekben lehet bízni, annyi gané van a tápkieg piacon. Simán behazudnak bármit. Nem akarok erről bővebben beszélni, de a szemináriumokon szoktam, ott mindig elmesélek pár rémtörténetet. 

Köszönettel veszem a normális hozzállásodat.
2016-01-18 10:01:14
Bunny

Könyök sérülés

Kérdés
Szia Bunny, Több éve nagy rajongója vagyok a munkádnak, ennek ellenére ez az első alkalom, hogy írok neked. Lassan 10 éve edzem, törekszem a szabályos kivitelezésre, odafigyelek a bemelegítésre és a warmup is alap. Ennek ellenére sikerült begyűjtenem egy könyök sérülést. Fizikai fájdalommal ugyan nem jár (még terheléskor sem), de ennek ellenére csúnyán be van dagadva. Ilyen folyadék szerű a duzzanat tapintása, mintha be lenne vizesedve. Voltam orvosnál, aki elküldött traumatológiára. Ott röntgen után megállapították, hogy nincs eltörve. Hurrá, igaz, hogy azzal kezdtem, hogy terheléskor sem fáj. Mindegy. Tudsz esetleg valamit tanácsolni? Legyen az gyógymód, táplálék kiegészítő, esetleg egy kontakt valami olyan orvoshoz akinek agya is van. Segítséged előre is köszönöm. Tisztelettel: Szabó Zoltán
ZoltanSzabo
Válasz
Szia! 

Első körben próbáld jegelni napi 3-4x tíz percekre. Ezenkívül más megoldás nincs, mnt Karesszel felvenni a kapcsolatot: gyogyfogas.hu
2016-01-17 16:48:12
Bunny

Táplálékkiegészítők

Kérdés
Üdv Bunny!A mindennapi tápkieg mellett ami (wpp,bcaa xpress,multi pack,plusz magnézium,kálcium,c vitamin,stb...). Érdekelne a TRYPTOPHAN felhasználása mivel megragadtam egy szinten, habár magamhoz képest rengeteget tudtam fejlődni az elmúlt 18 hónapban,normális étrend és tisztességes szigorú edzések mellet,ha vállalható lenne anyagilag az előírt 10g lefekvés előtt,érdemes -e beleölni ennyi pénzt? Meghozza-e az áttörést és így tovább tudnék e lépni egy másik szintre,vagy pénz kidobás lenne az egész,nagyon érdekel a véleményed mivel megérezném nagyon ezt a plusz kiadást de ha ez az ára a fejlődésnek akkor vállalnám,mivel tapasztaltam a tartós és kemény munka hozza csak meg a gyümölcsét,de ha ez plusz látványosan megdobná a fejlődésem bevállalnám.Előre is köszönöm a választ.Üdv Gabi
gabor_35645e
Válasz
Szia!

A tények azt  mondják, hogy ugyan a triptofán nagyon jó dolog, a normál adagolása felejtő. Főleg, ha összehasonlítom a T/GH-val, ami a sima előírt egy kanalas adagjával nálam brutálisan működött. (Igaz, az a tesztószintemet nyomta fel inkább.)

Ezért írtam a cikket a triptofánról, mert kitaláltam hozzá egy sémáta, ami szerintem jó.  Én a kettőt kombinálni fogom: T/GH két doboz után ráállok triptofánra egy darabig. (Ez azért is szükséges, mert számomra a potenciára gyakorolt hatás kezdte megütni az elviselhetetlen szintet, igaz, ebben vastagon benne van az edzésmódszerem is. Erről egyébként szeretném ha nem kérdezne senki, mert utálok ilyesmiről beszélni.) 

2016-01-17 13:13:19
Bunny

Stagnáló diéta

Kérdés
Szia Bunny!Az elején rögtön tisztáznám is magam. A kaját g-ra mérem, tisztán étkezem, most 2g/tskg megy ch-ból, heti 3 súlyzós edzésem van, a másik 4 napon 1 órás aerob. Tudom nem a kilókat kell nézni, itt szemléltetésképp használom. Annyi még, hogy baromi nehezen tudok fogyni, de nagyon hízékony vagyok. 121 kgról 94-ig mentem le, azóta is megy a diéta, de most megállt a 94-nél az elmúlt hónapban.(Karácsonykor is minden a fentiek szerint ment)Az elmúlt években edzettem, de komoly fizikumom sosem lett, voltak kisebb-nagyobb kihagyások. 4 hónapja az újrakezdés óta még ezen az étrenden is tudok fejlődni. A fogyás mércéjének a tükör mellett az övet és a ruhákat tekintem,itt is látom a stagnálást. Nem is lennék túl elégedetlen magammal, 190cm-hez már a 94kg-mal is vállalhatóan NÉZNÉK ki. De olyan szar alkatom van, hogy iszonyatos mértékben zsírosodik a mellem és a csípőm. Még most is úgy nézek ki mint egy muffin. Így a 80kg a cél. A kérdésem: szerinted hogyan tovább? 1. A súlyzós edzések után 20g Full Force F-carbot megy a turmixba, ezt el kellene hagynom?(A napi 190 ch-ba beszámolva) 2. Érdemes már csökkenteni a 2g/tskg ch-n? 3. Kiegészítők terén szerintem a termogénnek még nincs itt az ideje, mert még 14 kgt le kell nyomni, ráér még. L-karnitin megy naponta az edzések előtt.Felmerült még hormon optimalizáló, bár kétséges van-e értelme.Pár éve a nőies hízásom miatt elmentem egy endokrinológushoz, és tényleg teljesen egészséges, a 25évemnek megfelelő hormonszintjeim vannak. A mindennapos aerob most nem igazán fér bele, több okból. De ha ez a gyenge pont, akkor egyetlen megoldásnak most azt látom, ha veszek egy szobabiciklit, de az nem kis beruházás, nem erőltetném, ha nem muszáj. A ketogén diétát próbáltam, de feladtam, mert mellette nem tudok funkcionálni az élet semmilyen területén. Más ötletem nincs. Köszi!
kovacsbela1010
Válasz
Szia!

Aranyosan leírtad, hogy nem érted, miért áltt meg a testsúlyod, miközben leírod, hogy az amúgy alapvető aerobot egy ideje nem csinálod, pedig azt nem kéne sokat, csak heti hetet. (Ezt se értettem soha, hogy akk zsírt akarnak veszteni, honnan szopják ki, hogy heti 2-4 aerob elég?) 

A termogénnel kapcsolatban megnyugtató hírem van: de, van ideje!

 190g szénhidrát neked erősen sok. ennyit tudok látatlanban mondani, meg azt, hogy aki inzuinrezisztens mint te, nem baj, ha mindél többet edz súlyzósat is.
2016-01-16 21:10:21
Bunny

Hülyék kezelése

Kérdés
Szia Bunny! Mielőtt feltenném kérdésem, leírnám a problémámat. Azt vettem észre, hogy minél inkább próbálom kizárni a hülyéket, annál inkább vonzom őket. Önmagában ez semmi, de a hülyeségükkel egyre jobban feltudnak idegesíteni. Pl.: dagadt rokon mai napig megmagyarázza nekem, (élelmiszermérnöknek tanultam táplálkozástudományi szakirányon hozzáteszem), hogy fogyni a negatív energiaegyensúly és helyes makrotápanyag bevitellel nem lehet, ellenben az aloeverával meg akupunktúrával igen. És minden körülöttem élő minden nap megtalál valamivel. Az autóba nem akarok már beülni, mert 5 perc vezetés után felbasznak az emberek. A kérdésem az, hogy neked van valami módszered/technikád/tipped amivel jobban kitudom zárni ezt a fertőt? (A body.builder.hu-t egy ilyennek tartom) de ezen felül? Köszi, Zsombi
zsombor_e5a76b
Válasz
Szia!

A hülyék kezelésével az a nagyon nagy probléma hogy nem vagy hajlandó elfogadni, hogy az emberek többsége segghülye. Ez a problémám nekem is: nem tudom az embereket velem nem egyenrangúként kezelni.

Azoknak jó, akik mindenkit hülyének néznek és csak az a lényeg, hogy a másik ember balek legyen, ezáltal valami úton-módon lehúzd pénzzel. Erről szól ma az ipar, a kereskedelem és egyénileg is mindenki ilyen féreg, nem véletlenül van ma a csalók fénykora.

Mondhatnám azt, hogy az emberek többsége ezt a bánásmódot is érdemli. Mesélhetnék arról, hogy az autókereskedő haverom kaparja magát, mert csak a szar autót lehet eladni, a jót nem. De felesleges.

Ne hidd, hogy vonzod a hülyéket. Egyszerűen egyre hülyébb mindenki: brutális hatása van a médiaszemétnek és  a faszbúknak. Az emberek onnan veszik a viselkedésmintát, úgy gondoloznak, úgy állnak hozzá a dolgokhoz, ahogy a médiaszennyfolyamban látják. Mindennek az az oka, hogy a szar, a féreg, a tróger emebereket nem zárja ki a társadalom, hanem látszólag jutalmazza. 

A fertőt úgy tudod kizárni, hogy nem beszélgetsz hülyékkel. Nem kell velük szóbaállni, ha elkezdik lökni a baromságot, fordíts hátat és kész.

Az autóban más kérdés, de ott ki lehet röhögni ezt a halom szánalmas elmebeteget.
2016-01-16 14:34:29
Bunny

Barnarizs vs Tejsavó

Kérdés
Szia Bunny! (....) Már nagyon régóta szeretnék olvasni egy builderes véleményt erről a komolynak és hitelesnek tűnő, áttörést jelentő cikkről. Valóban fel tudja venni a versenyt hatékonyságban a barnarizsfehérje mondjuk a tejsavófehérjével? Illetve ha tényleg ennyi előnye van a növényi fehérjének, specifikusan a barnarizsfehérjének, akkor hogyhogy ilyen mértékben hódít az állati eredetű a piacon?
gedemmm
Válasz
Szia!

Ez az a kellemetlen helyzet, amikor el kell mondanom, hogy én nem vagyok olyan szolgálat, hogy neked rendelésre fasz cikkeket olvasgatok. Ezt mondjuk eléggé le lehetne vágni a szabályzatból. Különösen nem olyan cikkeket, amit valami szar forgalmazója ír, hogy fényezze a saját áruját. Ha ez neked hitelesnek tűnik, az már elég baj, meg az is, hogy alaptéziseket nem értesz: ha nem érted a nővényi és az állati fehérje közötti különbséget, nem vagy jogosult eleve arra, hogy itt kérdezz. 

Egyáltalán nem áll módomban azzal foglalkozni, hogy a világ összes hülyeségét én cáfolgassam meg, így nem foglalkozom ezzel sem, mert nincs időm arra, hogy hülye cikkeket olvasgassak azt meg nem szeretném, ha mindenki idelinkelgetne valami szart.
2016-01-16 12:59:22
Bunny

Filmkészítés

Kérdés
Szia Bunny! A párommal hamarosan házasodunk és akarunk egy régi képekből álló vetítést ,hogy milyenek voltunk és milyenek lettünk. Szerinted ez nagyon közhelyes dolog, vagy esküvőn belefér? Azon kívül van valami jó ötleted rá, hogy ne csak ilyen képáttűnésék legyen? Sajnos semmi nem jut eszembe, amivel fel lehetne dobni. Gondoltam olyanra, hogy az eleje lehetne olyan mint az SW felvezető szövege bár az új film eléggé lelombozott, így lehet azt hanyagolom. Régen Premier Pro-t használtam bár már nagyon régen. Melyikkel filmvágóval lehet szerinted a legjobban dolgozni? Vagy ilyen képek összerakására bármelyik megfelel? Válaszodat előre is köszönöm! Üdv: Buci
Higyi Buci
Válasz
Szia! Ha képeket akartok vetíteni, powerpoint prezentációt érdemes készíteni belőle. Persze lehet video is, és tök mindegy mit használtok hozzá, erre egy movie maker is jó. Áttűnésekből is mindig van készlet. Közhelyesnek közhelyes, de szerintem nem gáz egyáltalán.
2016-01-14 14:05:58
Bunny

Detek

Kérdés
Szia! Deteki kutyagyilkos és az állatkínzás elleni demonstrációhoz nem álltok oda? Múltkor volt a BBTV-ben kutyamenhelyes blokk és ti is állatbarátok vagytok, talán ez az elmúlt évek legnagyobb lehetősége egy összefogásra és példa statuálásra a férgek ellen! Üdv
reaper1911
Válasz
Szia! Nem tudtam erről, de felhívom a Pufit hogy mi van.
2016-01-14 14:03:45
Bunny

Edzőtermi gépek

Kérdés
Szia Bunny! Ne haragudj hogy ilyennel zavarlak de lenne egy olyan kérdésem hogy: vannak azok a sárga fekete edzőtermi gépek a bodybuilder gym-ben és hogy olyan stítusú gépeket hol lehet venni? Azért mert akarok itthon egy saját edzőtermet csinálni (magán jellegű terem).Tudom hogy lehet máshonnan is venni másmilyen gépeket de én ilyen stítlúsút szeretnék,a pénz nem számít.Előre is köszi a választ és ne haragudj hogy ilyennel zavarlak.
zoltan_c08b76
Válasz
Szia!

A BodyBuilder Gym gépparkja nem stílus kérdése volt, csak egy dolog volt lényeges: nem akartam trendi oválcsöves buzi  kecskeszar alakú gépeket, csakis a hagyományos masszív szerkezeteket. De mindenek felett a funkció a lényeg, azaz, hogy a gép jól működjön és tökéletesen hozza azt  a mozdulatot, amit kell. Furcsa dolog erről beszélni, de ha bemész egy fitnesszfos terembe kipróbálni a gépeket, meg fogod érteni, hogy mi az, amikor egy célgép egy izmot mozgat, nem pedig elbaszott mozgáspályával kell kínlódni.

Ma már ilyen gépeket szinte csak vadászni lehet.  A régi Atlas gépek is jók, de nem mind. "A pénz nem számít dolognál" azért felröhögtem egy kicsit, ilyeneket szoktak nekem írogagtni azok, akik azt hiszik, majd ötezerért leülök velül kínlódni meg edzéstervet írni.
2016-01-13 21:21:33
Bunny

válasz

Kérdés
Már ne is haragudj de én szerintem teljesen normális kérdést tettem fel, nem értem miért lennék fogyatékos. Csak tanácsot szerettem volna kérni, ha ez baj akkor azt normálisan is lehet közölni, nem egyből lefogyatékosozni a másikat. Szerencsére vannak még normális emberek akik tudnak normálisan válaszolni, szégyen hogy te, aki más emberek bizalmát megkapod itt, nem tartozol közéjük. Köszönöm szépen a kulturált választ, és erre is nyugodtan visszaírhatod, hogy nincs mit. Másrészt meg elolvastam a szabályzatot, le is jött belőle hogy egy bunkó paraszt vagy, de gondoltam egy próbát megér, és gondoltam ha nem tetszik a kérdés majd akkor nem válaszolsz rá. További szép napot
eszter_32255c
Válasz
És az is lejött belőle hülyepicsa, hogy nem fogok neked külön könyvet írni? Mert az úgy látom nem, hogy nem érdekel a véleményed. Bírom, hogy nálatok a felhasználási feltételekbe szarás normális kérdésnek minősül. Nálam meg a beképzelt idiótáknak adott szokásos válasz minősül normális válasznak.
2016-01-13 20:38:57
Bunny

fogyás

Kérdés
Szia! Nekem egy elég összetett problémám van most, és 4 hónapom van megoldani. Ezért szeretnék véleményt és tanácsot kérni egy szakértőtől. Az a helyzet hogy 17 éves vagyok és kb 52-4 kiló, ezzel így nem is lenne baj, csak hogy van egy sport amit nagyon imádok, és minden nap űzöm. Ez nem más mint a galopp. Zsoké szeretnék lenni, és ha minden jól megy áprilistól versenyezhetek. Viszont az ideális testsúly nekem 46 kiló lenne, amit tartani is szeretnék, ez biztosítaná hogy több lovat kapjak. De nem a verseny előtt szeretnék koplalni napokat, hogy aztán erőtlenül semmibe menjen az összes munkám (sajnos ezt sokat látom). Viszont ki is szeretnék nézni valahogy, nem akarok sovány deszka lenni. Azt szeretném megtudni, hogy lehetséges lenne-e úgy lefogyni, hogy közben izmosodjak is (fenékre mondjuk) mert nem szeretnék csontváz lenni. Plusz mennyit és hogyan kéne edzenem, futnom, az étrendemben mi változzon? Köszönöm, ha fogalkozol a problémámmal
eszter_32255c
Válasz
Nincs mit, mert nem foglalkozom fogyatékosokkal, akiknek nem sikerült felfogni a felhasználási feltételeket.
2016-01-12 22:57:32
Bunny

mangalica szalonna

Kérdés
Szia Bunny. Kérdésem a következő lenne: Diéta során szinte 0 grammnyi szénhidrát bevitelénél jó ötlet-e nagyon kis mennyiségű mangalica szalonnával felturbózni a csirkemellet? ... Olvastam, hogy a telített zsírsavakat korlátozni kell, nem megszüntetni, mivel ezeknek a zsíroknak is vannak jó hatásaik a szervezetre, mint pl. :tesztoszteron szint növekedése sb... . És perse az íze is nagyon f*sza. Köszönöm a Sárga kapszulát és a BB Tv.t nagyon sokat segítettek.
akarki97
Válasz
Szia! Az egész rossz ötlet, nulla szénhidrátbevitel ugyanis a ketogén diéta kivételével tilos. Írtam erről egy cikket.
2016-01-12 21:34:20
Bunny

csak te

Kérdés
Nincs vèletlenül Langermann múltad? Egy öreg a bunker gym-ből.
tibor_39d09f
Válasz
Nincs, mert vidéki voltam. De voltak hasonlók. Igazi fostermek vasból, bokorbahugyozással. Imádtuk őket.
2016-01-12 20:51:38
Bunny

edzésterv

Kérdés
Szia! Bő két hónapja kezdtem el edzeni és a Weider 1. féle edzéssel kezdtem. Azóta kicsit módosítottam rajta a következőképpen: (heti 3 nap járok terembe közte egy pihenőnappal) 1. Guggolás 3x8-12 2. Evezés döntött törzzsel 3x8-12 3. Evezés döntött törzzsel fordított fogással 3x8-12 4. Fekvenyomás: 3x8-10 5. Állig húzás 3x8-12 6. Oldalemelés 3x8-12 7. Vállból nyomás egykezessel 3x8-12 8. Bicepsz állva rúdal 3x8-10 9. Szűknyomás 3x8-12 10. Csuklóbehúzás 3x11-15. A kérdésem az lenne, hogy ez megfelelő edzés e a továbbiakban kezdőként vagy más alapozó módszereket kellene inkább alkalmaznom, illetve, ha mégis megfelelne ez akkor mikor célszerű áttérni egy másik akár kétnapos osztott edzéstervre? Valamint az érdekelne, hogy a 3 sorozat elegendő e kezdőként úgy, hogy előtte bemelegítéseket is végzek? Válaszodat előre is köszönöm!
richard_361b41
Válasz
Szia! Azért nem szeretem az edzésterveket, mert marha jól hangzik, hogy Weider-féle edzésterv, csak sajnos szar,

Egy kezdővel döntött törzsű evezést csináltatni, mindjárt két verzióban(!) elég rossz ötlet, miközben az edzéstachnikát meg sem tanulta és a gerincmerevíző izmai messze nem fejlettek ehhez még.  

Mondjuk hogy minek kedztem el válasziolni erre, amikor basztad elolvasni a Sárga Kapszulát, ergo a szabályzatot sem - úgyhogy egy segg vagy - azt nem tudom.

2016-01-11 23:37:48
Bunny

Köszönet

Kérdés
Szia! Köszönöm a holtpontról való ismétlés-szám számolást! Ezzel, és a lassabban végzett ismétlésekkel 15 év edzés után új izomrostokat tudtam bevonni a növekedésbe. A használt súlyok először 25-30%-al estek vissza, ami jó az ízületeimnek. Ez nagyon fasza ötlet volt!
kkaalliibbrraa
Válasz
Szia! Alsó holtpont, hogy pontos legyek. Nincs mit!
2016-01-11 23:19:07
Bunny

Tejfogyasztás. Puffadás. Diéta.

Kérdés
Szia. Köszönöm a választ és bocsi a pontozás miatt. Lassan elkezdem a diétázást. Eddig nem sikerült a Sárga kapszula alapján betartanom, ritkán vagyok itthon és vendégségben elég nehéz megmagyararázni, hogy sportolok és nem ehetek mindenfélét. Spinningre jártam és edzésre, ahol saját testes edzések voltak. Ettől csak erősödtem. Az étkezésre fontos odafigyelnem, ott viszont nem fér bele se a kávé se a tej. A Sárga kapszulát elolvasom megint, de hogyan szerinted a vendégséget megúszni, hogy ne mindenféle vacakkal tömjenek? Persze azon kívül, hogy nem megyek vendégségbe. Viszont ez csaladon belül nehezen megoldható. Köszi Bunny.
bernahorvath
Válasz
Szia! Talán úgy, hogy kiállsz magadért.
2016-01-10 08:26:55
Bunny

sikertelen tricepszezes

Kérdés
Kedves D.Bunny. Egy szamomra fontos kerdessel fordulnek hozzad. 19multam 3eve edzek es eddig nemvoltak ilyen problemaim de mostanra a tricepsz edzes lett a remalmom. Egyszeruen hetrol hetre gyengebb az edzes mert a csuklom kivan és a vallam durran be csigas letolaskor es egyeb tricepsz gyakorlat vegzesekor. Akarmennyire koncentralok , probalnam fejleszteni az agy izom kapcsolatot mint ezelött a hatazasnal, egyszeruen elönt az ideg és nem megy. Csukló bandàzsom még nincs de a napokban szerzek be. Ennyi lenne a megoldas vagy esetleg van valami màs is? Egyebkent a durranas nem sikerul de masnap a tricepsz valamely reszen van izomlaz. Köszönöm elore is a valaszod bocsi az esetleges helyesirasi hibakert de elegge zavar most ez a dolog.
laszlo_8a3d68
Válasz
Szia!

A tricepsz edzésnél arra figyelj, hogy teljesen ki kegyen rúgva a karod éás ebben a pozícióban feszítsd mega  tricpoeszed mitn az állat akár több másodpercre. Ha ez megy, nem lesz gond.
2016-01-10 08:20:01
Bunny

Okostelefon az okosoknak

Kérdés
Szia Bunny! Csak annyit szeretnek irni,hogy szivemböl szoltal az Arnold-faszbuk-jutub temaban.elvezet volt olvasni a valaszod.minden nap,amikor dolgozni megyek es buszmegalloban a buszra varok,latom ezeket az agymosott fiatalokat,öten allnak egy csoportban,ismerik egymast,de nem kommunikalnak,mert nyomkodjak az okostelefont.nekem meg mindig a jo öreg kicsi Nokiam van,amiröl csak telefonalni lehet,meg sms-t irni.na de ez eleg is,a telefon erre valo.es amig szet nem esik,nem is lesz masik telefonom.ennyit a temahoz.(nem tudok ekezetet irni a gepemröl,elnezest) üdvözlettel, Krisztina
krisztina_b23f96
Válasz
Szia!

Az okostelefon nyomkodás, mint viselkedésminta SZÉGYEN. Egy normális világban a folymatos telefonbaszás ciki lenne, gáz, mint a nyilvános orrtúrás - bár a fika kitúrásának messze józanabb okai vannak.

Már az okostelefonok előtt is bele volt buzulva a telefonjába a sok nyomorék. Vagyonokat adtak tégla telefonokért olyan emberek, akiknek nem volt egy autójuk sem - a telefon meg egy autó ára volt. Volt telefonja a gyökérnek, amin senki sem hívta, de buszozni kellett.

Szóval van itt agybaj. Ilyesmi téma folyton vana  rádióban, gyakran röhögünk az innovatív fontos találmányokon, mint a légdeszka.
2016-01-08 15:57:29
Bunny

Szimmetria

Kérdés
Kedves Bunny / Kares! Problémám a következő: jobb mellem elmaradt a fejlődésben. Ha ferde- vagy fekpadon fekszem kb egy centivel alacsonyabbnak látom, tükörben, fotón kevésbé tűnik fel, de nem letagadható Kérdésem: mi a legokosabb módja, hogy visszaállítsam a szimmetriát? Köszönettel: JP
peter_andras_711239
Válasz
Én azt tanácsolnám, hogy ferde - és fekpadon ne nézegesd és fotózd magad, akkor nem lesz gond.
2016-01-08 15:49:44
Bunny

életmód

Kérdés
Kedves Bunny! Nem kérdezni akarok, csak egy gyors köszönetet mondani. A rovat indulása óta rendszeres olvasód vagyok, a body.builder-t pedig már korábban is felkerestem napi szinten. Az utóbbi pár hónapban elég sok dolog közbejött az életemben és kicsit eltértem a helyes útról. Az edzést is lecsökkentettem, azért 1-1 mulatozás is volt szinte heti rendszerességgel, de azt gondolom, hogy a sok év alatt itt megszerzett értékrend miatt megráztam magam elég hamar és visszaállt az élet a rendes kerékvágásba. Nem kell semmi drasztikusra gondolni, nem fetrengtem hót részegen az utcán és nem drogoztam vagy tojtam a munkámra, sulira, (sőt, pont, hogy ez utóbbi kettőből volt túl sok és túl sok feszültség) csak kicsit lazábbra vettem a figurát életmód terén és nem tetszett az az ember, aki a tükörből visszanézett. Köszönöm Neked, nektek, hogy van ez az oldal, amiből erőt tudok meríteni, hogy ne nyeljen el a szartenger, ami körülvesz minket. További kitartó munkát és jó egészséget.
Spartan Warrior
Válasz
Szia!

Az életben az ember sokszor letér az útról. Már persze van egy alap utunk, de azon a nagy masszív pályán belül vannak lágazások néha. Például hogy valamiért nem tudunk edzeni. Ami egyébkétn nagyon nem jó. Remélem az életben soha nem kell többet az edzést abbahagynom, pedig marhára utálom és annál csak egy dolog van, amit még erősebben érzem, hogy undorodom az önimádattól, ezért teljesen leszarom, hogy nézek ki. Na ez egyébként szeminárium téma is, hogy miért edzünk, mi a cél és mi lesz az eredménye - a jó kinézet ugyanis mellékhatás, miközben a kinézetért bohóckodni nem sport. Igazi fizikumot kell építeni, nem páváskodni.

Szóval a teremben ott kell lenni, minél többször. Bár a vékony, ámde hülye típusú kezdőknek nem javasolom, ma már azt mondom, legyen az edzés napi szintű. Napi rutin része. Ez rohadt fontos, és az is, hogy ne féljünk a teljesítménytől, ne féljünk a fájdalomtól, ne féljünk attól, hogy nagy súly lóbálása és ordítozás helyett kis súllyal, jó technikával megöljük az izmokat. 

De ettől még élni kell. Nem baj, ha az embernek van egy bulizós korszaka, vagy lazít valamiért valahogy. Csak tudni kell hol a határ. Mert nem az lesz a gond, hogy nem tetszik a tükör, hanem az egészséggel lesz gond. Ez meg nem mindegy.

A szartengert az emberek 5%-a csinálja. Látszólag mindenki meg is eszi. De lehet, hogy ebből a jövőben még gáz lesz: ha nem meg szép szóval, érvekkel, majd menni fog erővel. 


2016-01-08 15:44:06
Bunny

Köszönet

Kérdés
Szia Bunny! Csak meg szeretném köszönni, hogy hozzásegítettél életem legjobb szilveszteréhez. Végre nem birkultam be és mentem a szokásos basszunk be, me ilyenkor azt köll szórakozásba. Aeroboztam egyet, jó idő van, mínusz valahány fok, utána BBTV, kb. pont éjfélkor durrogtatok a pisztolyokkal, szóval még a hangulat is megvolt. (Nem azt mondom, hogy ez jó, hogy nem megy szórakozni az ember, csak arra utalnék, hogy nem álltam be a sorba muszájból). Buék meg ilyenek, szmájli, mert azt szereted :-) Ha nem muszáj ne rakd ki, én sem szeretek igazán szerepelni. Köszönöm még egyszer és kitartást, soha ne add fel az elveidet.
Morduk
Válasz
Szia Morduk! Köszi, ezt kirakom a tegnapi kis buzinak, aki itt okoskodott, csak legtöbben nem látjátok, mert kitiltom ezeket a faszba. Ja, a szmájlit meg kabbe!
2016-01-08 15:34:04
Bunny

Folyékony L-karnitin eltarhatósága

Kérdés
Szia Bunny! Még kb. 2013 nyarán vettem egy folyékony L-karnintin. Elég keveset fogyasztottam belőle, mert sajnos igen hamar feladtam a diétát, szóval majdnem tele van. Most a konyhaszekrény aljáról előkerült, és a véleményedre lennék kíváncsi, hogy szerinted felhasználhatom-e? 5-6 ezer egy ilyen, és ha nincs benne romlandó*, jó lenne, ha nem kéne kidobnom. A gyártó szerint 2015. márciusáig őrzi meg a minőségét, de mint tudjuk ez az ásványvízre is rá van írva. Köszönöm előre is a választ, BÚÉK! *: Összetevők: víz, L-karnitin, étkezési sav (citromsav), édesítőszerek (szukralóz, aceszulfám-K), tartósítószerek (kálium-szorbát, nátrium-benzoát), aroma, zöld tea kivonat, inulin, tiamin-hidroklorid, piridoxin-hidroklorid, kalcium-pantotenát, nikotinamid, színezékek.
kovacsbela1010
Válasz
Szia!

Elmondom a logikát. Kétféle készítmény létezik: a száraz koncetrátum és a vizes oldat. 

A por alakú termék gyakorltilag nem tud megromlani, ha nem éri nedvesség. A megromlás kulcsa ugyanis a nedvesség. Az oldott l-karntin meg teljesen nedvességes. 

2015 márciusa óta valószínűleg nem romlott meg, főleg, ha nincs kinyitva. De a tiéd nyiltva van. Úgyhogy a franc tudja. Én vennék szépen újat.

2016-01-08 15:32:25
Bunny

kézremegés part 2

Kérdés
Szia! Még annyit tennék hozzá a „kézremegős, melegem van, fázom dologhoz, hogy nem fáztam meg, és lázas sem vagyok, éppen ezért ijedtem meg, miért áll még fenn ez az állapot egy hét után is. Vagy a túlzott hideg hatott volna az idegekre? Persze, logikázok össze-vissza, mert a doki sem mond semmit, meg senki. :D Karesz ezt meg tudná nézni, vagy nem nagyon van mit nézni rajta? Köszi!
Ylem+
Válasz
Szia! Szerintem ez még a Karest is meghaladja. Lehet ez még komolyabb fáradtság is vagy ilyesmi, lövésem sincs. Nyilván ha lenne, adnék értlemes választ, de sajnos nem tudok.
2016-01-08 15:27:51
Bunny

Tápkieg forgalmazók

Kérdés
Szia Bunny! Köszönöm hogy felhoztad illetve utánajártál a 126. Bbtv-ben említett átbaszós forgalmazóknak. Én voltam aki anno írt nektek a rádióba a témával kapcsolatban (Nutriversum) és tényleg nagyon örültem hogy ilyen kiemelten kezeltétek az ügyet. Említettél egy másik hype-olt forgalmazót. Elárulod hogy kiről van szó? Elég virág nyelven is de tényleg megöl a kíváncsiság!
Hiwe
Válasz
Azért kell eljönni szemináriumokra, mert ott megtudhatsz ilyesmit!
2016-01-08 15:25:04
Bunny

Backup

Kérdés
Szia Bunny! Az szilveszteri BBTv-ben szétlőttétek két külső merevlemezed is mert sok adatot vesztettél amikor beszartak. Miután tönkrementek máshogy kezdted intézni az anyagok mentését? Azt vettem észre, hogy a legtöbb ember nem foglalkozik vele amíg nem veszít el egyszer nagyon sok adatot, amit utána többszázezer forint visszahozni. A videóanyagok gondolom rengeteg helyet foglalnak és sok fejfájást okoznak. Ha már úgy is szóba került a márkahűség és a megbízhatóság, kíváncsi lennék a véleményedre ebben a témában. (Meg hátha sikerül rávenni pár embert, hogy cselekedjen mielőtt késő.)
sleed
Válasz
Szia! A következő rádióban beszélni fogunk erről a témáról.
2016-01-08 11:29:15
Bunny

Vitamin bevitel

Kérdés
Szia Bunny! Az lenne a kérdésem hogy mi az az alap vitamin mennyiség amit akkor vigyek be amikor szünetet tartok a Monster Pack/Multi Pro Plus vitamincsomagokkal? Azt hiszem itt olvastam hogy nem árt néha egy hónap szünetet tartani. Scitec termékek közül mit tudnál javasolni? Előre is köszi.
deadlarge
Válasz
Hol olvastad? A velveten?
2016-01-05 20:29:56
Bunny

Fogyj le - májasos kenyérrel

Kérdés
Javaslom az alábbi életmódváltó tanácsadót, aki kenőmájassal és körözöttel fogyasztana le. https://www.facebook.com/(...) (Youtube-on nincs fenn) Egyébként ha valaki körözöttel akar lefogyasztani, az már fegyencedzés? BUÉK!
gabor_5771ed
Válasz
Azonkívül, hogy kurvára nem vagyok kíváncsi semmiféle internetmocsokra, komolyan ideraktál egy faszbúk linket, sültgyökér?
2016-01-05 20:28:46
Bunny

változatos étrend vagy nem

Kérdés
Szia Bunny! Ezúton szeretnék boldog új esztendőt kívánni Neked és az egész családodnak. Ne haragudj, hogy ilyennel zaklatlak, de egy kérdés már jó ideje megfogalmazódott bennem és nem tudom, hogy ki lenne a leghitelesebb forrás a válaszomra. És ekkor eszembe jutottál, hogy Te mestere vagy a testépítésnek és segítőkész is és alapos a válaszaid alapján! Ne aggódj nem olyan kérdéseim lesznek, hogy mennyi kox kell és hogy lehet-e a kreatint fehérjével inni! Nos! Ugye tudjuk, hogy edzés és edzés között kell folyamatosan változtatni apróságokat (vagy gyakorlat, vagy súly, vagy ismétlésszám vagy intenzitás.... ) A lényeg hogy ne legyen 2 ugyanolyan edzés, mert a szervezet megszokja a terhelést és nem fejlődik. A kérdésem az lenne, hogy az változatosság az étrendre mennyire fontos. Jó ideje már, hogy csirkemellet és fehér rizst eszem persze zöldséggel, de nem igazán szoktam variálni a bevitt fehérje és szénhidrát eredetét. Tehát a szervezetnek fejlődés céljából mennyire fontos, hogy más-más alapanyagból nyerje ki a szükséges alapanyagokat? Tisztában vagyok a választékokból mind protein mind CH gyanánt, de a változatosság inkább csak az agy miatt kell, hogy ne unjam meg, vagy a fejlődésben is jobban segít? A napi étrendem : 5 étkezés, étkezésenként 60-gramm rizs és 180 gramm csirkemell (némi zöldséggel mindig) . Valamint edzés után egy 100% whey pro. Igazából a véleményedre lennék kíváncsi, hogy jobb lenne-e , ha 1-1 étkezésem másból állna, vagy ez inkább csak pszichés alapokra vezethető vissza és a szervezetnek igazából mindegy miből nyeri ki a szükséges tápanyagot! Köszönöm, és még egyszer boldog új esztendőt! Gábor!
togurosan
Válasz
Szia!

Most megkérdezted, hogy az autóba benzin kell-e vagy a változatosság kedvéért valami más. 

Az ember a gyakorlatban elég sokszor változtatja az étkezését, mert mindig lehet tökéletesíteni.

Ha a fehérjét veszem, a legjobb például az, ha a nap fehérjebevitel különböző forrásokból áll. A tejsavó adot, a csirke is, de jó, ha van egy-egy marha és hal és tojás étkezés is. Csak ezt bírni kell pénzzel.

2016-01-04 23:35:40
Bunny

kézremegés

Kérdés
Szia Bunny! A múlt héten történt, hogy éjszaka elég hideg volt, és egy szál pólóban kényszerültem kint fagyoskodni 2 órán keresztül. Kb. -1 fok lehetett. Azóta azt vettem észre, hogy remegnek a kezeim, amelyek alap állapotban néha egyet gondolnak és totál lehűlnek. Edzés közben meg indokolatlanul melegem támad már kb. 10 perc után nagyon izzadnak a végtagjaim, ezek a tünetetek ezelőtt soha nem jelentkeztek. Doki annyit mondott, hogy majd elmúlik. Lehet hülye kérdés, de ez összefüggésbe hozható a vérkeringéssel? Mert gondolom az sem olyan, hogy egyik napról a másikra elromlik. Köszi a választ előre is! :)
Ylem+
Válasz
Szia! A megfázás és a vérkeringés között túl nagy összefüggés nem lehet, mint pl. a orr és a segg között. (Régi vicc, hogy orrbabasznak és beszarsz.)
2016-01-04 23:31:03
Bunny

Himnusz a versenyeken

Kérdés
Szia Bunny! A 126. BBTV az eddigi legjobb, minden tekintetben! Amikor kint voltatok a lőtéren, annál a résznél meghaltam, annyit röhögtem, nagyok vagytok! Szilveszter este nem nagyon akartam elmenni sehova, így elkezdtem nézni és kb éjfél előtt 10 perccel fejeztem be, de egyáltalán nem bántam meg, hogy otthon maradtam, sőt, nagyon is tartalmassá vált így az estém. És végül egy hülye kérdés: A nemzetközi testépítő versenyeken miért nem játsszák le a győztes versenyző nemzetének himnuszát az eredményhirdetés után ugyanúgy mint minden más sportágban? Köszi szépen, boldog és az előzőnél nyugodtabb új évet kívánok!
gabor_40a5cd
Válasz
Szia! 

Sokan nézték a BBTv-t szilveszterkor, a fene se gondolta volna. Sokan írtak is. Én nem tartom ezt különösebben jó adásnak, de ezt az egy hagyományt tartjuk, hogy az évi 12. mindig valami vidám különlegesség. (Természetesen nem sas-kabaré jelleggel.)

Sosem tűnt fel, hogy nem nagyon játszanak himnuszt a nemzetközi versenyeken. (Egyébként talán volt rá példa.) Ez is jól mutatja, mennyire komoly sport ez.

Utólag is BUJJÉK mindenkinek.
2016-01-03 21:31:26
Bunny

Menekültkérdés

Kérdés
Üdv., Bunny! Nem pont idevágó téma, de mindig érdekelnek a meglátásaid a világ dolgáról. Kíváncsi lennék rá, mi a véleményed a menekült-agyrém-vitákról. Vajon azoknak van inkább igazuk, akik szerint ez valós veszély és nem lehet hagyni, hogy továbbterjedjen, vagy azoknak, akik szerint emberbaráti kötelesség támogatni az érkezésüket? Vannak, akik azt mondják, hogy a terroristák nélkülük is ugyanúgy bejöhetnének, ők nem okozói ennek. És, hogy simán munkaerőt jelentenek az EU-országoknak. Mások meg attól tartanak, hogy maholnap minden második ember a metrón valami muszlim figura lesz. Annyira megosztóak a vélemények, hogy nem könnyű tisztán látni. Ezzel együtt, boldog(abb) Új Évet kívánok neked, és a két- és négylábú családtagoknak is!
galdora
Válasz
Szia! Te mint rutinos EV olvasó kitalálhattad volna, hogy erről nem véletlenül nem beszélek itt. A rádiót úgy látom nem nagyon hallgatod. Ajánlom fogyelmedbe ezt. A konkrét véleményemet egy közmondással ki tudom fejezni: jobb félni mint megijedni.

A közéleti témák ezen mélységeit itt kerüljük, mert teljesen elsivatagosítja a rovatot.
2016-01-03 21:24:28
Bunny

Builder.Hu | Edzés | Versenyek | Képek | Videók | Erősember | Étrend | Sztárok | Edzőtermek


Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
%
2,35 kg 
 / 4.8
8%   15 990 Ft  
14 790 Ft
90 tab. 
 / 4.9
5%   2 390 Ft  
2 270 Ft
90 kap. 
 / 4.6
5%   6 490 Ft  
6 165 Ft
2,3 kg 
 / 5.0
5%   22 490 Ft  
21 365 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104371 fénykép található.
FIBO 2018, Köln
FIBO 2018, Köln
INBA Grand Prix 2018, Pécs
INBA Grand Prix 2018, Pécs
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Első Motivációs Testépítő Konferencia 2009 - II. rész
Első Motivációs Testépítő Konferencia 2009 - II. rész
Superbody 2006 - 2. rész
Superbody 2006 - 2. rész
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....