Logo

Drugs Bunny Edző Válaszol Archívum

 
2016 június kérdések-válaszok - Drugs Bunny Edző Válaszol

nehézségek

Kérdés
Hát sajnos így sem oké :-/ esetleg valami cím ami alapján rákereshetek?...Még annyi kérdésem lenne mielőtt elhajtasz a sok kérdezősködésemmel. Neked ugye megsérült a vállad egy motor baleset miatt.De arra is emlékszem hogy régen neked nagyon patent formád volt.Mármint félre ne érts,nem azt akarom mondani hogy most nincs,de ugye nem volt has,meg minden más :-D (na ezért remélem most nem utáltál meg) Szóval amit ebből ki akarok hozni az az hogy te ezt akkor hogyan élted meg?Nem volt szar érzés utána az hogy nem edzhetsz már úgy mint a baleset előtt?Neg ugye gondolom a rehabilitáció sem volt egyszerű. Egy évre való kérdést halmoztam most ide neked.Esküszöm több már nincs. :-)
ferenc_1af90b
Válasz
Szia!

Sosem volt patent formám. Mivel ezért eléggé vágom a szakmai részt, egy rendes bodybuilding versenyzőhöz képest nem voltam sehol sosem. De nehogy azt hidd, hogy ezt bánom, sőt, örülök, hogy idejében megjött az eszem. 

Edzhetek úgy, ahogy a baleset előtt, csak nem tudok mindent megcsinálni - például függőlegesne kinyújtani a jobb karomat. De ez nem gond ahhoz képest, mintha mondjuk meghaltam volna. Egy haveromnak most szakadt le motorbalesetben a két heréje és kitört a két szemfoga. Herét visszavarrták, de most pösze. Viszont él és nem lett mozgássérült.

Én nem a baleset miatt nem nézek ki úgy, mint régen, hanem más okai vannak.

Kb. ilyenek:

1. Leszarom.

2. A BodyBuilder Gym előtt nem volt olyan terem, ahol rendesen tudtam volna edzeni és egyáltalán lett volna kedvem edzeni. Amióta a Gym van, azóta edzek.

3. Túl sok a dolgom, és sok évig túl sok volt a dolgom, éveket hagytam ki. Nem tudom hány éve nem aludtam 8 órát. Annyira, hogy mindegy mikor érek haza éjjel, mikor fekszem le, magamtól kelek hétkor, évek óta nem használok ébresztőt.

4. Más dolgok sokkal fontosabbak. Van, akinek pár év primadonnáskodás az élet a kórház ée a lerobbanás előtt. Én minden idők legnépszerűbb műsorát csinálom például.

5. Amivé ez a "sport" vált, az jelenleg számomra udorítóvá teszi még  a gondolatot is hogy a külsőmért edzzek, mint a sok páva. Véletlenül se szeretnék hasonlítani egy testépítőre.

6. Naturál vagyok és az is maradok: fejlődök, csak lassan. Én ezt felfogom. 
 
Más:

Az Edző Válaszol megújulását már említettem. Hamarosan új rendszerrel fogtok itt találkozni, gyakorlatilag napokon belül.. Valószínűleg a régi megmarad egyelőre, azt lehet olvasgatni archív jelleggel, de lesz egy link, ami átvisz az újba. Az egy ennél fejlettebb rendszer lesz.

A rossz hír, hogy újra kell majd regisztrálni, a shop.builder regisztráció oda már nem lesz érvényes. Lesz viszont pár extra a mostani rendszerhez képest és nem csak arra gondolok, hogy ott remélhetőleg nem kell minden egyes választ újra beírnom.
2016-06-30 18:51:29
Bunny

Váll fájdalom

Kérdés
Szia Bunny! Épp nálad voltam és az első gyakorlatnál (húzódzkodás mellhez teljes testsúllyal) egy nyilaló fájdalmat éreztem a jobb vállamban (a váll oldalsó részén). Bemelegítés rendben volt, viszont nem voltam rétegesen öltözve. Azóta 5 nap telt el amit pihenéssel töltöttem és úgy érzem okés a vállam. Lehet az is a gond hogy egy erősebb gyakorlattal kezdtem a hát edzést? (96 kg vagyok). Használjak egy ideig Warmup-ot? Bbtv 131. Rész is nagyon jó lett, örülök a natural vonalnak! Válaszodat előre is köszönöm!
Hiwe
Válasz
Szia!

A fájdalom alapvetően mechanikai eredetű, több köze van egy rossz mozdulathoz, mint az öltözködéshez. Amit köszönhetsz simán annak, hogy erősebb gyakorlattal kezdtél. Én SOHA nem húzódzkodok első gyakorlatként.

A használj-e WARMUP!-it kérdést feltenni nekem, a gyártónak, nem volt olyan okos kérdés, ugye? Főleg, hogy azt nem árt MINDIG használni.
2016-06-30 18:35:50
Bunny

hőtágulás

Kérdés
szia Bunny, miért van az hogy nyáron kissé nagyobbnak teltebbeknek tűnnek az izmok? fizikából tanultuk hogy van olyan hogy hőtágulás. szerinted van valami valóságalapja?
karoly_attila_e7dc36
Válasz
Szerintem a fejed tűnik teltebbnek - minden bizonnyal a hőtágulástól -, így már egészen olyan, mint egy segg.
2016-06-30 17:51:13
Bunny

vérnyomás

Kérdés
Üdvözlet! Elég sokat keresgéltem a neten, a body.builder.hu keresőjével is, a Scitec-nek is írtam, és személyesen is érdeklődtem tápkieg forgalmazó boltok személyzeténél arra vonatkozóan, hogy vajon a kreatin táplálékkiegészítőként való bevitele megemel(het)i-e a vérnyomást. Sajnos nem kaptam meggyőző választ, arra sem, hogy a különböző kreatinfélék közül van-e ebből a szempontból biztonságos. A kreatin vízvisszatartó képessége tűnik veszélyesnek, de például a pyruvate formában a pyruvát-résznek vérnyomáscsökkentő hatással kellene rendelkeznie (a kalcium-pyruvátról írnak ilyesmit a neten). Úgy tűnik, alkalmasint ingadozik a vérnyomásom (felfele), stressztől leginkább, de például egy tribulus-készítmény ismeretlen növényi összetevője (sajnos már nem emlékszem rá, valami mongóliai ginzeng volt, ha jól emlékszem, az Intersportban vásárolható tribulus cuccban volt benne) emelte meg a vérnyomást (a Scitec tribulusa nem okozott ilyen problémát). A kérdésem tehát az, hogy ismersz-e ilyen kedvezőtlen mellékhatást napi 3-4 g kreatin(pyruvate) bevitel mellett (a Scitec ilyen adagolást javasol a kreatin-pyruvate leírásában), illetve, hogy ellensúlyozható-e egy esetleges ilyen mellékhatás? Figyelmedet előre is köszönöm, Péter
peter_53450d
Válasz
Szia!

A kreatin megemelheti a vérnyomást, de nem biztos, hogy megemeli. Szertinem alacsony szénhidát és nátrum használat mellett nem fogja megemelni. Ezt ki lehet nyomozni bonyolult módszerrel, ún. vérnyomás méréssel. 

1. elkezded használni a kreatint.

2. megméred a vérnyomásod.

3. ha magasz, szomorú vagy és nem használsz kreatint. Ha nem magas, örülünk.

4. vérnyomásnöveledést nem ellensúlyozgatunk - nem vagy te orvos meg agysebész - hanem megszüntetjük az okát.

Mondjuk hogy az intersportban minek veszel tribulust, ez azért az élet olyan csodás kérdései közé tartozik, amelyet az embernek célszerű némi mély önvizsgálat keretében feltenni magának annak érdekében, hogy intellektusának esetleges sekélyességén változtatni tudjon felfele, ami ugye a vérnyomás-változást kívánt irányával éppen ellentétes.

A helyedben nagyon vigyáznék, hogy ne menjek táplálékkiegészítő-szaküzletbe tollaslabdát, biciklipumpát meg zoknit venni.
2016-06-30 17:49:48
Bunny

tölcsérmellkas

Kérdés
Szia! 21 éves vagyok és sajnos tölcsérmellkasom van.(csinálok különböző melledzést és hátedzést több kevesebb sikerrel) Te mint szakértő milyen edzéseket ajánlasz, hogy javítsak a kinézetén?
hbi_52f049
Válasz
Biztos rossz, ha az embernek tölcsérmellkasa van, de még rosszabb, ha egy köcsög.

Az ilyen kis faszfejek, akik azt hiszik, majd ingyen rehabilitációs szakkönyvet fogok írni, meg edzéseket ajánlgatok (Milyen edzéseket kéne ajángatni, ökörállat? Szerinted van tölcsérmellkas edzés?) véletlenül pont annyira gerincesek, hogy kamu adatokkal regisztrálnak.

Mindenki azt kapja az élettől, amit megérdemel. És itt nem a tölcsérmellkasra gondolok, hanem a nyomorultságra.
2016-06-30 17:33:43
Bunny

Teljesítmény túra

Kérdés
Szia Bunny! A rádióban már többször szó esett a teljesítmény túráról amin az óriási ember tömeg megjelent. Utoljára azt hallottam, hogy ennek ellenére hogy ekkora létszám volt tervezel újabb útvonalakat, esetleg Budapest és annak térségében is. Az lenne a kérdésem, hogy valahol ez megtalálható lesz a honlapon vagy honnan tudok ezekről értesülni? Köszi! Utólag is, király a Rádió a TV és minden amit csináltok. Üdv. Tamás
tamáska_11
Válasz
Szia!

Ki fogom írni! Legközelebb a következő BodyBuilder Szeminárium másnapján lesz. Annak a dárumát sem tűztem ki még, mert el vagyok foglalva.
2016-06-30 08:00:35
Bunny

agyhalál n. rész

Kérdés
Szia Bunny! Nagyon jó lett az energiaitalos cikk, a leírtak nem csupán az energiaitalok terén állják meg helyüket, hanem az egész konzumidiotizmusról jó képet adnak. Viszont ma láttam egy szakállbeültetést reklámozó hirdetést. Csak azért említem meg, mert nem tudom eldönteni hogy én vagyok esetleg a hülye, maradi, vagy csak úgy általában ment el a legtöbb embernek az agya. Komolyan e a legnagyobb probléma, hogy nem kell minden nap borotválkozni és a borotválkozással járó kellemetlenségeket elviselni? Muszáj szakállt beültetni, hogy lehessen csőgatyában, kigyúrva, buziszakállal pózolni a faszbúkon? Rohadtul elegem van ebből. Ti vagytok az egyetlen oázis a sötétség sivatagában, ebben biztos vagyok.
draven
Válasz
Szia!

Faszbeültetés kéne ennek a sok nyomorult ratyinak.  Hallgasd a rádiót!
2016-06-28 20:29:50
Bunny

buta kérdés

Kérdés
Szia Bunny. Először is köszönöm hogy válaszoltál.Igen,láttam az egyik adásodban mondtad hogy néha az ember a háta közepére sem kívánja az edzést,még olyan emberekkel is megesik mint pl. Te is és Kathi Béláék vagy nagyobb sztárok. Azt is tudom (miután az audio blogodat meghallgattam) hogy ez az illúziók sportja.Ezeken totál meglepődtem teszem hozzá...Azt szeretném kérdezni,és persze megértem ha ezt most nem fogod nekem leírni,hogy mire gondoltál amikor azt írtad hogy Nem akarom elvenni a kedved, de itt munkásság kérdésében lennének vicces, elég kiábrándító dolgok...A linket meg ha megnyitom nem ad be semmit :-/ (androidról olvasgatok)
ferenc_1af90b
Válasz
A link azért nem adott be semmit, mert hajlamos vagyok elfelejteni, hogy szar a rendszer. Most próbáld.
2016-06-27 20:49:56
Bunny

nem úgy megy az edzés ahogy régen

Kérdés
Helló Bunny. A kérdésem ill. problémám előtt el szeretném mondani hogy kis pöcs srác korom óta (15 évesen) a te, ill. Vöröy Zoli,Kathi Béla és sajnos mára már elhunyt Barna Róbert munkásságait követem nyomon a testépítés világában. Sajnos azóta eltelt pár év (most 30 vagyok :-/ ) de az edzéseim azóta is kőkemények és punciskodástól mentesek.Viszont kb 3 éve volt egy ideg bénulásom ami azt eredményezte hogy az arcom jobb fele totál idegmentes volt és nem tudtam mozgatni azon a részen semmit.Ez 2hétig tartott,majd akkupunktúrás kezelés után elmúlt.Viszont azóta nem úgy érzem az edzéseket mint régen.Alig durranok még az NO fokozók használata ellenére sem jön a varázs.Mondtam ezt az ismerőseimnek ill. a dokinak is.Erre azt válaszolta mindenki hogy csak bebeszélem nincs semmi gond. Te találkoztál már hasonló esettel?Tudnál erre mondani valamit? További sok sikert a rovathoz és a BB Tv hez! Üdv.Feri
ferenc_1af90b
Válasz
Szia!

Nem akarom elvenni a kedved, de itt munkásság kérdésében lennének vicces, elég kiábrándító dolgok, ha tudnád az igazat. Mindegy, az illúziók sportja. 

Nem biztos, hogy van összefüggés az arcod ideiglenes idegbénulása és az edzés között. van olyan is, hogy az ember egyszerűen kiég és ez valóban főként pszichológiai dolog.

Ezért érdemes játékosan és feladat-orinetáltan edzeni. Én például utlom az edzést, mint a szart és a kellemetlen dolgokra kitalálok megoldásokat, közös edzéseket, ilyesmi.

Az is segít, ha radikálisan változtatsz és azon belül tűzöl ki célokat.  

Az se baj, ha nem durransz. Edzhetsz egy darabig full erőre is, megpróbálhatsz "durranás nélkül" arra figyelni, hogy minél nagyobb súlyt mozgass meg szabályosan, adott sebességgel, adott ismétlésszámmal.

Ezt érdemes elolvasnod.
2016-06-27 12:23:33
Bunny

Turmix időzítése

Kérdés
Szia Bunny! Ha úgy alakul, hogy mostanában súlyzós edzès utàn egyböl tudok csak aerob edzést is végezni, akkor a kettő között igyam meg az edzès utani turmixot vagy az aerob vègèn? Mert ugye aerobozni éhgyomorral tanácsos, viszont sulyzos edzès utàn viszont gyorsan kéne a visszatöltés. Bocs, ha a sárga kspszulában esetleg írtál erröl, de régen olvastam ès nem emlekszem pontosan. Illetve talán itt is kerdezte regebben valaki tőled. Nem tudom. bbradio egyre jobb ès egyre hosszabb! Köszönöm az élményt nektek! Üdv
Zsepyy
Válasz
2016-06-26 22:02:25
Bunny

Edzésterv!

Kérdés
Szia bunny! Ez az edzésterv szerinted jó? Hétfő: 10db magas ugrás X2 szett, medvejárás 5X 80m, egy lábon ugrálás 4X10 perc. Kedd:Fekvenyomás 1 láda almával 5X5 , béka ugrás 6X 200m, levezetésként 2 perc tégla dobálás. Szerda:pihenő. Csütörtök: bemelegitésként 5 perc gereblyézés aztán bicepsz: szenes zsákot emelés 3X 25. tricepsz: 6X10 zsák húzás csigán. Péntek: felülés, kőhajintás aztán ,hát: 2 zsák búza felemelése 10X 20, aztán levezetés: 10 perc kocogás hátrafelá.Szombat pihenő.Vasárnap: favágás, törzskörzés 2 zsákkal, vállkörzás autógumival. Kaja rendben van egy nap 4szer eszek disznóhúst,pörköltöt,krémest. Vitamin megy:este szőlő napközben kis cseresznye ,edzés előtt meg 1 bögre kakaó.
mom_e93ca8
Válasz
Ezért beregisztráltál, nyomorék?
2016-06-26 20:20:53
Bunny

Taplalekkiegeszito

Kérdés
Szia Bunny! Egy vitás kérdésben szertném kikérni a véleményedet. Egy ismerősömmel zajló állandó vitatémáról van szó. Én az egyes aminósavak fogyasztását az edzés köré időzítem, és reggelre. Az illető személy ha kell ha nem issza, gondolok itt napközbenre amikor csak a melóban van (irodai), vagy épp csak este összeülünk dumálni, ő bcaa-t iszik. Szerintem ezekben az időszakokban felesleges bevinni, mivel effektív munkát nem végez az ember. Vajon ilyenkor tud úgy hasznosulni, van értelme ilyenkor is fogyasztani? Vagy én beszélek folyton ordenáré blődséget? Üdv, Tomi
tamas_3a12db
Válasz
Szia!

Mindig van értelme aminosavakat használni, így mindkettőtöknek igaza van. Természetesen olyannak nem kell, aki nem edz.
2016-06-26 11:49:10
Bunny

Folytatás

Kérdés
Üdvözlet! Sok cikk és írás foglalkozik diétával és egyéb dolgokkal,azonban kevés infót találok azzal kapcsolatban, hogy ha kitűztem egy célt és végigmentem rajta, akkor hogyan tovább. Az én esetemben egy standard alacsony ch-s diéta volt -kb 12 hét- és sikerült is megszabadulni kb. 20 kg-tól és mellette talán definiáltabb is lenni, még ha nem is lehetséges kalóriadeficit mellett. Azonban így a végén kezdtem azt érezni, mintha ott lenne rajtam az izom, azonban üres ,nem feszül,el van laposodva. A versenyzőknek ilyenkor a végén szokott jönni a töltés ugye, hogy feltöltődjenek az izmok, glikogénraktárak. Én azonban nem vagyok versenyző ,nem egy időpontra kell kihegyezni a formát.Mivel más jó dolgok is összejöttek most az életben(tanulmányok), gondoltam 12 hét után tartok 2 csalónapot ( amit sosem csináltam, mert szerintem egy f*szság,a diéta 100%os volt) és betudom ezt a verseny előtti töltésnek. Tehát most ott tartok, hogy nagyon bűntudatom van, a forma még messze az elképzelttől(lehet, hogy naturalként álomvilágot kergetek), és nemtudom merre tovább. Tömeget növelni nem akarok, szigorú étrendet akarok folytatni, azonban jó lenne ha kerekednék jobban, mert ettől a két naptól nem érzek szinte semmit a bűntudaton kívül. Bocsánat, hogy hosszú lett, és nem is biztos ,hogy érthető, viszont ez az egyetlen levelem az elmúlt 7 évben,mióta követlek. Köszönöm ha válaszolsz, és vázolsz egy-két folytatási tervet!
gergo_b9271c
Válasz
Szia!

Folytatási tervet nem fogok neked vázolni, mert nem vagyok ingyenes személyi edző.

Kezdjük azzal, hogy teljes tévedésben vagy: a versenyzők nem a belaposodott izmok miatt töltenek, hanem a víztelenítés miatt. Az ürítés-töltés az a módszer, amellyel a vizet le lehet tüntetni a  bőr alól és ezáltal szárazon lehet a színpadra lépni.  Nagyon kevesen tudnak szárazak lenni enélkül.

A 2 csalónap miatt nem kell aggódnod, mert a tervezett diétás időszak után történt. Ebből semmi bajod nem fog származni, felpörgeti kicsit az anyagcserédet. Ha a forma nagyon jó lett volna, talán némi vizesedés látszana pár nappal később. Ilyenkor nem fogsz zsírt raktározni. Nem kell bűntudatodnak lenni. Az a lényeg, hogy a 12 hetet megcsináltad. Amitől egyébként elsőre nem kell túl sokat várni, naturálban 12 hét egy full diétára nem szokott elég lenni.

A hogyan tovább attól függ, mit akarsz. Mindenképpen érdemes tiszta kaján maradnod. Ha kerekedni akarsz, növeled a szénhidrátod kis lépésekben. Nem olyan nagy para ám ez!

Ha képes vagy profinak lenni, beállítasz egy szénhidrátmennyiséged és napont a figyeled, hogy jön-e zsír, meg hogy mennyit változik a testsúlyod. Ha jön, visszaveszel a szénhidrátból, ha nem jön, de érzed, hogy lapos vagy, növeled. 

Ezzel minőségi alapon tudsz izmot felszedni és egyre jobban kinézni.2016-06-26 11:02:59
Bunny

Motor-dilemma 2

Kérdés
Szia Bunny! Köszi a gyors választ. Olvastam a másik üzenetedet is,ahol ajánlottál más típusokat. Enduroban nem gondolkodtam,valahogy nem éreztem,hogy hozzám az passzolna. Ennek az oka az lehet,hogy a motozás akkor tetszett meg,mikor egy Yamaha 600assal elvittek egy körre.Meg amúgy is, 175cm és 65 kg-val inkább a kisebb motorokban gondolkodtam.
xgyeby
Válasz
Szia! A 600-as sornégy erősen nem ugyanaz, mint egy 125 köbcentis egyhengeres sportmotor. (Még a 400-as sornégy sem.) Míg egy 125-ös enduro vagy supermoto vállalható (még az én 175 centi/100 kilómmal is), addig ez a méret sportmotorban elég szörnyű. Ezt vedd figyelembe. 

Én konkrétan teszteltem Yamaha R125-ös, WR 125R-t, WR 125 X-et és míg a két WR-t simán elfogadnám, az R125 rémálmaimban se jöjjön elő, pedig modern, 15 lóerős, "nyomatékos" motor. Nekem egyszer volt kétütemű 125-ösöm (enduro), annyit mondok: fuj. "Power szelep": broáf.

Anyám borogass, erre nem is emlékeztem! 
2016-06-24 19:03:32
Bunny

Lágyéksérv műtét

Kérdés
Üdv Bunny! Az orvossal ezzel nem tudtam konzultálni, mivel ebben laikus, ezért hozzád fordulok. 4 hete műtöttek lágyéksérvvel, műanyaghálót tettek be. 20 éves vagyok és hamarosan folytatnám az edzést. A kérdésem az lenne, hogy ugyan úgy edzhettek, mint azelőtt? Felhúzás és a többit ugyan úgy csinálhatom ugyan akkora súllyal vagy akár idővel nagyobbal? A válaszodat előre is köszönöm!
bluelight
Válasz
Szia!

Ugyanúgy tudsz edzeni mint előtte, de persze csak idővel, Érezni fogod, mikortól tudsz rendesen edzeni, mert feszülni fog  a helye. Aztán idővel majd el is felejted a műtétet.
2016-06-24 18:55:29
Bunny

CBR-RS

Kérdés
Az lesz a legegyszerűbb ha kipróbálja mind a kettőt és eldönti melyik tetszik. De kérlek ne felejtsd el megírni , hogy melyik tetszett jobban, nagyon kíváncsi vagyok. Szerintem én tisztelettel beszélek én egy rossz szót nem mondtam rólad mert tisztelem tudásod mint a testépítésben mint a motorozásban , de Te lenézel szinte mindekit aki kérdezni mer .Bele-olvasok mit írsz nekem vissza és minden második mondat oltás vagy valami próbálkozás.Biztos vagyok benne , hogy elég sokan elfordultak már tőled persze tudom ez téged nem érdekel mert ők kérdeznek tőled, ők kérnek segítséget igen SEGÍTSÉGET nem arra vágynak , hogy lehülyézd őket meg elküld őket a fenébe, mert te mindne tudtál és nem voltak véletlen se hülye kérdéseid.
levente_6b2132
Válasz
Még hányszor írjam le, hogy leszarom a véleményed, hülye? Nem kérdeztelek, kussolsz.

Nem tudom, ti taknyok hol éltek, amikor elképzelitek, hogy megmondjátok a felnőtteknek, mit hogyan kell csinálni.

Eszem megáll, hogy idejössz a 125 köbcentis nyomoroddal és annyira beképzelt vagy, hogy már a rovatom olvasóközönségének hozzám való viszonyulását elemezgeted a porbafingó véleményeddel.

Eleve hogy jön ez ahhoz: kérdezett valaki valamit, adtam egy választ és te úgy gondoltad, hogy beleokoskodsz? Szabályzatot felfogtad, köcsög? Mert a beképzelt hülyéknek a biztonság kedvéért le van ám írva, mi a stájsz!

Sosem adott még apád egy rendes pofont, amikor belepofáztál abba, amihez semmi közöd?

Én egyébként a seggfejeket nézem le. Ezt erősen javaslom mindenki másnak is.

Mondjuk ahogy most elnéztem a rendszerben a többi kérdésedet, pontosan akkora segg vagy, amekkorának látszol.
2016-06-24 18:39:49
Bunny

CBR-RS

Kérdés
A fel-le váltogatasra annyit , hogy nem az lenne a cél hogy megtanuljon rendesen Motorozni? Városban cirkalni , lámpától lámpág meg olyat gyorsul mint egy 400as 4t . Pontosan tudom mit csinal powerszelep . De ha már en néztem be a marketinget akkor bocsi ... Volt vagy 3 rotax blokkos motorom Rx-pegaso-rs és mentem mar CBR-el es WR-el is jol Mennek igen de nem úgy mint egy jó 2T . De nagyon bírom hogy ha valakivel nem értesz egyet az egyből egy buta ember aki tévhitben el pedig csak Próbáltam kicsit megvilágítani a másik oldalt is.Itt már csak az a kérdés , hogy a választás előtt álló személy mit szeretne. Egy pörgős Motort amivel lehet lassan is menni de ha kell ki Lehet nyomni a szemét vagy egy nyomatékos 4t-t amit 2 hét után kimotoroz.
levente_6b2132
Válasz
Örülök neki, hogy te akkora sztár vagy, hogy kimotorozol egy WR-t két hét alatt. Gondolom ezért jutottál 125 köbcentiig. 

A hülye fogalma ott kezdődik, amikor meg akarja valaki nekem magyarázni a saját rovatomban, ahol engem kérdeztek és nem téged. Nekem pedig ez a véleményem és én sem kérdeztem a  tiedet. Valószínűleg több éve motorozom, mint ahány éves te vagy, úgyhogy nem ártana némi szerénység meg alázat.

Halkan megsúgom, hogy motorozás normális, felnőtt embernek nem a kétütemű pöcsköszörűk halálba visíttatása. Az egy szint, amit érdemes elkerülni, vagy legalábbis hamar meghaladni.  Motorozni normális karakterisztikájú motorral kell.

A kezedet meg húzd ki a biliból, mert a kétütemű 125-ös is úgy megy, mint a fos (azért, mert te eddig jutottál csak, még ez a szomorú helyzet), de az legalább használhatatlan is, míg egy 4T kis 125-ös simán lehet kulturált. Lassan a 4T-vel lehet menni, a 2T-vel meg lassan csak Simsonozni lehet. Kivéve esetleg talán, ha rendesen le van fojtva pont annyira, mint egy négyütemű, de akkor is sokkal szarabb.
2016-06-24 12:39:44
Bunny

Re Kovács Bunny Zsolt

Kérdés
Köszi a választ Bunny és teljesen igazad van. A szövetségekkel főleg. Amire viszont büszke vagyok én is, (-50 kg.) az érintett lány is, és ezekben a sikerekben Neked is részed van, hogy pusztán az Általad évek óta sulykolt alapelvek betartásával ez érhető el, 2 év testépítés után. (de azért más sportban is szerzett alapokkal) : http://fitness.reblog.hu/tokeletes-forma-szep-pozolas Azért nem a pucsítós forma felé haladunk :-) Röviden: KÖSZÖNJÜK.
Alfonzoo
Válasz
Kétségtelen, hogy a csajszi nagyon jól néz ki, és nem csak szakmailag mondom. Meg az is kétségtelen, hogy itt komoly sportmúlt van, nem fél éve jött rá, hogy létezik testmozgás és ez nem éppen bikini. Mindkettőtök szép munkát végzett, 50kg se pite.

Csak hát nem ez az általános, hanem az, hogy fosul kinéző, vagy szépnek született, megájult  kislányok (és cicafiúk) mennek a színpadra fos kategóriákban. Amivel semmi baj nem lenne, ha külön lenne véve a bodybuildingtől, amit lassan teljesen megölnek.
2016-06-24 10:16:26
Bunny

RS-CBR

Kérdés
Bunny ez most komoly? Belegondoltál már abba , hogy CBR az milyen erős? Egy jó 50-es 2T vel vetekszik elég sok pénzért... értem én , hogy Honda meg csak a Japán meg 4l fogyasztás De motorozi akarunk vagy boltba menni? Nézzünk meg egy jó RS-t Rotax blokk alkatrésszel tele van az internet , 2T igen fogyaszt 7-8l de megy is... power szelep , brutál futómű hobbysták örömmel mennek vele pályára arról nem is beszélve hogy az új Rs-ek gyönyörűek nincs az a szem ami nem akad fenn rajta. A rotax blokkról még annyit ha figyelnek rá nagyon sokat elmegy és 100E ből teljes blokkgenerál. CBR mennyi lehet 300, alkatrészre mennyit kell várni fél évet , semmi piaca az alkatrésznek csak újat lehet stb 125ccm be biztosan RS-t vennék. De ez csak az én véleményem.
levente_6b2132
Válasz
Nem, nem gondoltam bele. Vártam hogy jöjjön egy agykombájn és elmagyarázza.
 
Pontosan az Aprilia vetekszik egy jó Simsonnal városban lámpától lámpáig, mert nulla nyomatéka van normális fordulaton. Pont ez kell egy kezdőnek, meg mindenkinek, hogy egy visítozó szarral bűzölögjön és zajongjon, ami 10.000 és 10.500 fordulat között életképes csak, vagy balfaszkodhat az ötezer fel-le váltással, amíg elmegy a fagyizóig.
 
A 125-ös 2T megy a lófaszt: amikor már kinyomtad  a szemét, akkor megindul, aztán azonnal vége is van, lakott területen képtelenség használható tartományban tartani.
 
Az új RS-ek pontosan 15 lóerősek, mint bármely négyütemű. Mellesleg, egy 125-ös fostalicskának milyen erősnek kellene lennie? Mit mond a jogosítvány-kategória?
 
Power szelep: na ez a varázsszó  a hülyegyerekeknek. Mint a turbo gomb mi? Érti vajon a sok idióta hogy a power-szelep néven emlegetett vicc nem ad semmiféle plusz erőt, hanem az alsó fordulai nyomatékot próbálja elviselhetőre növelni, kevés sikerrel?
 
Hobbisták örömmel mennek vele pályára: kb. erre az egyre használható. Kezdő motorosnál nyilván ez alapvető fontosságú, de amúgy is, mert én például életemben nem mentem pályázni és nem is érdekel. 
 
A kétütemű blokkok nagyon sokat elmennek. Legalább tízezret - ha pályázol esetleg annyit se. Utána generál. Jó buli. 100e-ből teljes generál? Na az minőségi cucc lehet.
 
Miközben egy 4T 125 kimegy a világból.
 
Na, a véleményed egy faszság, az a helyzet, egy kiválóan beszűkült gondolkodás, nálad elérte a célt a hülyegyerek-marketing szegmens, de sajnos ez csak wannabe-sportmotorozás. Vegyél talán egy rendes motort aztán nézzük, milyen szemmel látod ezt a bohóckodást.

Mondjuk én azt rontottam el, hogy nem írtam a srácnak, lehetőleg ne vegyen semmilyen pucsítós szart, főleg 125-ösben. 
 
Yamaha TW 125, Suzuki Van Van, Yamaha XT 125, Yamaha WR 125 (!) fényévekkel használhatóbb dolgok, azoknál legalább néha nem is hátrány a kis köbcenti.
 
Ezekkel el lehet menni közúton is hosszabb útra, miközben egy 125-ös Aprilia kétütemű fossal kínszenvedés.
2016-06-24 07:50:43
Bunny

Motor-dilemma

Kérdés
Szia Bunny! Motorvásárlás előtt állok,ezzel kapcsolatban kérném ki a véleményedet. Az elsődleges cél az lenne,hogy olyan motort vegyek,amin megtanulok rendesen motorozni. A jelöltek: Aprilia RS 125 és Honda CBR 125 R. Mind a kettő 1300-1500 EUR között mozog, az évjárat hasonló és a paramétereik is. Még nem jutottam el oda,hogy kipróbáljam őket, ezért személyes tapasztalataim nincsenek. Az lenne a kérdésem,hogy szerinted mi alapján döntsek? Mire figyeljek oda,ha felülök a motorra kipróbálni? Amatőr vagyok motor témában,és nem szeretném,ha valami szart adnának el nekem (sajnos az ember ha látja a másikon,hogy nem ért valamihez,máris át akarja baszni,ilyen a világ). Tudom,ezek a motorok nem a te stílusod,de eléggé behatárol az A2es jogsi. Előre is köszi a segítséget!
xgyeby
Válasz
Szia!

Ez a kérdés elég egyszerű: az Aprilia RS 125 egy kétütemű fos. Ez alapján dönts és válaszd a Hondát.

Ha kezdő vagy, nem tudod műszaki szinten kipróbálni a motort. De ha nincsenek sérülésnyomok és nem lefosott szar, nagy baj nem lesz. Szép legyen és kész. Ha kétséged van, akkor meg hagyd ott.
2016-06-23 19:48:34
Bunny

Kovács Bunny Zsolt

Kérdés
Kötelező olvasmány fogyatékosoknak de inkább Mindenkinek! http://www.atv.hu/belfold/20160622-medve-sandor-levette-a-polojat-es-kemennye-valt-a-helyzet/hirkere so Gratula Bunny! Hogy találtak meg? Több hasonló nyilatkozat kellene! Ez már gyakorlatilag NÉPNEVELÉS. Más: nem tudom lehet-e itt gratulálni és mi a vélemény a WABBA és a WBPF szövetségekről, de nem rég volt az EB és most a VB. A magyarok nagyon jól szerepeltek, egy tündér aranyos Kislány mindkét helyen aranyérmes lett. Iszonyat tisztán eszik és heti 5x edz. Amikor pedig az egészet elkezdte, elolvasta az Alapismereteket. Áttételesen is, de köszi Bunny :-) Fiatal csajoknak lehetne példakép Adri.
Alfonzoo
Válasz
Szia!

Úgy találtak meg, hogy írtak egy e-mailt. Előfordul. Persze kifejezetten rtl-szintű szennyvonallal nem állok szóba. 

A kérdésed másik fele kissé kínos, mert nem szeretnék kellemetlen választ adni. Viszont mint tudod, nem szoktam megjátszani magam.

Nagyon értékelem a hobbisportolókat, akár a sportoló kislányokat, de azt már nem - és sportnak se tartom - amikor kimennek pucsítani a színpadra. Személyesen több versenyzővel is jó a viszonyom, sőt vadidegen csajok oda szoktak hozzám jönni  (pl. egy fotóra, nem vicc!), de ettől szakmailag ez engem nem izgat.  Se a WABBA se a WBPF szövetség nem érdekel (ez esetleg kitalálható abból, hogy nem fogalkozunk velük), ezeket a VB-ket meg azért nem árt tudni a helyén kezelni. Szóval ha ilyesmiről akarzs olvasni, irány a blikk!

Nekem a sportolás tetszik - a szépségkírálynő-választásról meg ne kérdezzétek a véleményemet és akkor mindenkinek jobb lesz.
2016-06-23 19:46:05
Bunny

Ford Puma

Kérdés
Nagy segítség,köszönöm. Békén hagylak már a témával,és bocs,hogy ezzel zavarlak,de nem merem megvenni. http://www.hasznaltauto.hu/auto/ford/puma/ford_puma_1.4_edition-9817231 Leteszteltem,szép állapotban van.Alul sem rozsdás,kipufogó újabbnak tűnik. Hát igen ,nem vagyok tele,pont ezért rizikós. De inkább fizetek többet egy jobb állapotúért,minthogy rizikózzak Mondjuk az árat mindenképp lejjeb kéne húzni Jobb állapotúnak tűnik ,mint az 1.7 es . Na nem zavarlak többet a témával. Köszönöm a segítségedet! Ha legközelebb látlak beszámolok mi lett. INBA vb-n ott álltál előttem, épp a magyar bajnokot kameráztad én meg az asszonyt kenegettem,mert versenyzett. nem akartalak zavarni. Üdv
DwightHoward
Válasz
Az autóvásárlás olyan, hogy ha találsz egy jót, meg kell venni. Ennél olcsóbban jót kötve hiszem, hogy találsz. A baranyai dombokon sok örömet okoz egy ilyen kis autó. Rádióban majd előhozom az autóvásárlás témát.
2016-06-23 10:37:16
Bunny

Ford Puma

Kérdés
Köszönöm a válaszod. Peugeot-tól félek is.Volt már francia autóm és nincs jó tapasztalatom. Puma kettő van, az 1.4 -es 570 ért van. igen jó állapotban. de miért drágább vajon,mint az 1.7-es? 1.7es is jó külsőre. az egyik visszapillantója rozsdás,de ennyi. nehéz ügy,valahogy mégis ezek felé húzok. tetszenek,vár még barátkozok a gondoltattal,mindenesetre az 1.4 est kipróbáltam és elég jó vezetni. köszönöm mégegyszer a segítséged!
DwightHoward
Válasz
Talán nem egészen érted a használtautó piacot.

Minden, ami az új autóban felár, lényegtelenné vagy akár hátránnyá válik egy bizonyos kor felett.

5 kilóért általában nem azok vesznek autót, akik tele vannak pénzzel. A vevők legtöbbször kényszerből vesznek ennyiért, nem azért, mert józan megfontolás szerint ennyit érdemes autóért adni. 

A nagyobb motor újonnan drágább, használtan meg semmit nem jelent, sőt lehet hátrány is: nagyobb az adó, többet fogyaszt stb.

Az árat jó esetben az állapot határozza meg, semmi más. (Meg persze hogy a tulajdonos mennyire van megájulva.)

Mondjuk hogy egy műanyag visszapillantó türkör hogy lehet rozsdás, ez érdekes kérdés.

Mi nemrég kerestünk egy havernak Pumát 4 kiló körül, de azok roncsok voltak.
2016-06-23 09:53:51
Bunny

Ford Puma

Kérdés
Szia Bunny! Szeretnék használt autót venni maximum 600 ért. Sok lehetőségem nincs sajnos. Corsa,peugeot 206,suzukik és találtam két ford pumát is. az 1.4 es 570 az 1.7 es 470 ezerbe kerül. Más kereskedés mindkettő. Mindegyik jó állapotúnak tűnik,de persze az 1.7 est venném 470 ért. mondjuk az írt 115 000 km természetesen tudom,hogy vicc,de jókat írtál róla régen ha jól emlékszem Számomra ismeretlen az autó. Mik a tapasztalataid? 2-3 évre kellene,néhas munkába járásra,ide-oda,hobby autónak. Köszönöm a válaszod
DwightHoward
Válasz
Szia! Ha az a Puma 470-ért nem gané, meg kell venni. De gané lesz.

Régi Suzuki Swift atomjó, csak mindenkinek ciki, mert mindenki sznoboskodik.

Corsa, Peugeot 206 felejtő. A Honda - Toyota vonalon érdemes lenne körülnézned. Ha már Peugeot, akkor 406/306-ra esküszik egy haverom, igaz Peugeotnál dolgozik és tudja az okosságot.
2016-06-22 16:42:38
Bunny

T per GH kiegeszito

Kérdés
Szia Bunny! Multkor ket BB.TV reszben is beszeltel a T/GH-rol aminek nagyon megorultem mert pont egy ilyen termeket kerestem es azt hittem nincs. Most rendeltem egy dobozzal, izesitett szoval nem lesz sos-kreta izu ahogy mondtad, bar nagyon nem erdekel, viszont az inkabb, hogy van-e valami tanacsod azokon az infokon kivul amit elmondtal? Adagolas? Jo az ami a dobozon van? Tudom, hogy lefekves elotti, de kaja szamit elotte? Vegulis az erdekelne, szerinted hogy a legoptimalisabb es meddig kene hasznalni? Mondtad, hogy te mar 2 dobozon vagy tul. Koszi! Ui: A Tamadas 2 megjenelese kornyeken koltoztem kulfoldre es most jutottam el oda, hogy megnezzem (rohej):D Nagyon jo, mar vagy 3 szor ujraneztem. Koszonjuk szepen, hogy elkeszitetted!
csöncsön
Válasz
Szia! Itt az a helyzet, hogy én a mezei, dobozon található adagolást használtam, semmi variációra nem volt szükség.  

A kaja számít: nem mehet együtt kajával, teljen el egy óra.

Hamarosan lesz Támadás 2.5 DVD-n!
2016-06-21 23:26:41
Bunny

Mérleg

Kérdés
Szia! A minap ráálltam egy olyan mérlegre ami kiszámolja az ember testzsír százalékát, izom tömegét, csont tömegét, BMI-t, ajánlott kalória bevitelét. Érdekelne a véleményed arról, hogy szerinted ez mennyire megbízható? Vagy egyáltalán van-e értelme ez után menni? Az ajánlott kalória baromság nem érdekel, de a testzsír százalékom elrettentő volt. Válaszodat köszönöm!
istvan_e95609
Válasz
Szia! Semennyire. De legalább szart sem ér.
2016-06-19 20:03:46
Bunny

Még egy kis társkeresés

Kérdés
Szia, Bunny! Pár gondolat még a nehézkes párkeresés témához. Bár én egy korosztállyal idősebb vagyok, mint az előzőleg hozzászólók, de ugyanúgy átélem a problémát. Szintén utálom az agyatlan bulikat, szórakozóhelynek nevezett rémségeket. A Facebook-on csak két dolog miatt vagyok fent: egyrészt olyan jellegű a munkám, ami miatt praktikus itt a kapcsolattartás. Másrészt, klubokat, rendezvényeket osztok meg, ahol bizony még lehet normális emberekkel találkozni. A társkeresést is leginkább ilyen helyekre redukálom. Ahol közös érdeklődés kapcsán beszélgetünk, kirándulunk, piknikezünk. Itt még esélyes, hogy párt is találjak később. Korábban fent voltam társkereső oldalakon, nem a szánalmas fajtákon, hanem kulturáltabbakon. De annyira más egy levél, egy fotó, mint a valóság. Még akkor is, ha nem hazudik magáról a másik, csak egyszerűen nem azt kapod mint ami átjött virtuálisan. A szerencsém, hogy én nagyon jól megvagyok pár nélkül is, nem vagyok magányos, van sok barátom. Azt szoktam mondani: szeretem a jó társaságot, ezért szívesen vagyok magamban :D Szerintem a legfontosabb, hogy önmagunkkal legyünk kibékülve, legyen határozott érdeklődési körünk, lehet ez hivatás vagy hobbi. És ne adjuk alább az igényeinket, csak azért, hogy ne lógjunk ki a sorból. Ezek után már, ha nehezen is, de lehet ilyen beállítottságú partnert is találni.
galdora
Válasz
Szia!

A faszbúkon azért vagy fent, mert félsz, hogy kimaradsz. Félsz, hogy az ismerőseid leszarnak. Csak azt nem érted te sem, hogy az ilyen ismerősök szart sem érnek. Gondolom a faszbúk előtt nem volt olyan rettenetes nagy probléma a kapcsolattartás. 

A faszbúkon megosztani a helyeket ahol normális emberek találkozhatnak, az bizony oximoron.

A többivel egyetértek.

2016-06-19 14:45:31
Bunny

Kézfej fájdalom

Kérdés
Szervusz Bunny! Az ügyben kereslek fel, hogy nem tudom eldönteni, pihentetni kéne e az edzést jó pár hétre, vagy teljesen más jellegű a problémám. Nem tudom, hogy ilyen lenne egy túledzett alkar, de mivel ebben neked nagyobb a tapasztalatod, így remélem tudsz segíteni. Nem használok ,,nagy súlyokat, lassan koncentráltan edzek. Szóval főleg egykezes súlyok használatánál (fekvenyomás, bicepszezés) erős nyilallás szerű fájdalmat érzek a kézfejemben, a kisujj felőli részen, meg az egész markomban, a csuklóból kiindulva (a csuklóm sem remekel, és szerintem lehet valami összefüggés velük). Mivel ezt a szorító munkát az alkar végzi, ezért gondoltam arra is, hogy lehet túl van edzve, de tekintettel arra, hogy volt vagy 1 hónapos kihagyásom, és utáni is fájt (bár talán nem annyira), nem hiszem. Szerinted mi lehet a probléma, hogyan kéne egyáltalán kiderítenem, mi okozhatja főleg?
Chris_c
Válasz
Szia! A túledzettség nem a kézfejedben van. Szerintem keresd fel Karest. Gyogyfogas.hu
2016-06-19 14:25:26
Bunny

Diéta és tápanyagbevitel

Kérdés
Helló Bunny!Kérdésem a következőTápanyagbevitel a pihenőnapokon ciimszóval Mennyit egyek mikor nem edzek és pihenek? Ugyanannyit mint az egyébként diétás és kalóriadeficites napon, h a regenerálódás jobb legyen, vagy kevesebbet, h a kalóriadeficit ugyanennyi maradjon? Lehet, hogy hülye vagyok, de okos NEM , de erre vonatkozóan még nem nagyon találtam semmit. Őszintén szólva a sok okosság a neten az ennyit égetsz el egy nap, akkor ennyit egyél ha nőni, ennyit meg ha fogyni akarsz az túlságosan le van egyszerűsiitve. Mert milyen nap? Egy nap amikor 80 m2 térkövet raktam le és edzettem, vagy amikor egyész nap a gép előtt ülve árajánlatozok és edzek? Én nagyon preciizen mérem jelenleg egy elég pontos tackerrel és nagyon nem mindegy h mit csinálok egy nap. Tehát számszerűsiitve hogy a Te BMR-ed 2083kcal/8715kJ akkó egyé 2600-at ha nőni, 1100-at ha fogyni akarsz ezt el kell felejteni, mert hol van ebben az edzés? Hol van ebben h az elégetett kalória nem csak a zsiirraktárakból fedezódik hanem (nagyon aerób esetben) 60% zsiir 40 % glikogénraktár meg egyéb megevett szar. Na ezért csinálok én 1500-1800 miinuszt,hogy meglegyen a kb 800 g zsiirveszteség egy hét alatt nettó. Lehet ezt jobban csinálni? Mennyit egyek tehát pihenónapokon? Válaszodat előre is köszönöm és bocs a litániáért!
Ne0
Válasz
A "h"-ig olvastam el.
2016-06-19 13:55:52
Bunny

meralgia paresthetica

Kérdés
Sziasztok! 3 hónapja meralgia paresthetica (neuralgiás combfájdalom) problémával küszködök, azaz nyomás hatására károsodott egy bőrideg a combomban. Kiváltó oka lehetett egy lábedzés + hirtelen súlygyarapodás (kb. 3 hónap alatt) 10 kg plusz jött fel rám, az edzésnek és a megfelelő étrendnek köszönhetően. Mit tanácsolnátok, szerintetek mehet a lábedzés egy ilyen combprobléma mellett, vagy még nagyobb kárt okoznék vele és hátráltatom a gyógyulást? Köszönöm!
tomi_88
Válasz
Szia!

Ha az ideggyulladás a bőrödben van, akkor szerintem nem oszt, nem hinném, hogy a guggolás irritálni tudja és rosszabb lesz. Mondjuk ha kihagysz pár hetet, akkor sem dől össze a világ.

Nekem gyerekkoromban volt övsömöröm, az hasonló móka, csak kicsit szarabb. Na akkor nem guggoltam!

Na de mi vagyok én orvos? Hát akkor azt mondamá, neszeggyé' fehérjét mer' rákos lesz a leszáradt tököd!

Viszont mivel fogalmam sincs, melyik ideg károsodott és ha ez nem a bőrben van, hanem egy fő ideg a combban, amit mechanikai hatással tudtál begyullasztani, akkor pihenni kéne, meg gyulladást csökkenteni. Na akkor nix guggolás.

2016-06-17 21:39:45
Bunny

Álmosság

Kérdés
Szia! Idő szűkében vagyok, így hirtelen nem tudom hol kérdezzem meg gondoltam ide írok. Szedek Multivitamint, Omega 3-at, glüközamint, Ca Mg D vitamint, nincs késő esti zaba. Napközben munkában is érzem mostanában hogy fáradt vagyok, mintha nem aludnék eleget, és épp államvizsgára készülök. Esetleg milyen kiegészítőt ajánlanál, amitől kipihentebb lennék és több energiám lenne, jobban tudnék pörögni? Úgy gondolom akkor jobban telne a napom és a tanulás is jobban menne munka után. Köszönöm előre is az ötletet!
Petyasv
Válasz
Szia!

Ha idő szűkében ide írtál, akkor jól rábasztál, mert időtágító készüléknek híján vagyok, így meglehet túl vagy már az államvizsgán. De még jól jöhet a következőn.

Ez a fránya álommanó nekem is szokott jönni. Igaz, nekem van egy olyan trükköm, hogy nem alszom eleget, ami elég jól elősegíti a fáradtság érzés. Néha olyan edzeni, mint a halál.

Vannak különböző kiegészítők, amik esetenként használva (állandóra nem javaslom) elég mókásak tudnak lenni.

Van például Kathi Béla kávéja a debreceni Cutlerben. Szerinem normális ember attól felmászik a falra is, de aztán meghal.

A normális verzió a Scitec Mental Focus. Ez relatív kevés koffein, l-karnitin és tirozin kombinációja. A tirozint még a rendkívül szimpatikus drogoosk is használják szellemi képességeik visszanyerésének hiú reményében.

A keményebb téma a Hot Blood. Ez kifejezetten mentális fókusz fokozására lett kitalálva. Már akkor kipróbáltam, amikor még el se kezdték gyártani és nagyon kedveltem. Igaz, edzéshez használtam, nem viszgához, de a mentális fókusz az akkor is ugyanaz, maximum a tanulás idegrendszerileg nem merít ki annyira.

Ha kifejezetten a pörgés, akkor az atombomba az új Pro Line sorozatból az, aminek mindig elfelejtem a nevét. Kéne Mental Focus. Ja, megvan, Superhero. Na az olyan, hogy megiszom és lenyomok egy stand up comedyt. Azonban hogy a koncetráció meg van-e, arra nem vennék mérget. Kicsit fordítva működik, mint a Hot Blood.

Mellékesen: erősen ajánlom éjszaka a triptofánt, sokkal minőségibbet alszol, de kell minimum 5 kapszula, nem pedig az előírt 1.
2016-06-17 20:07:55
Bunny

kondigép BBTVFlash

Kérdés
Szevasz A napokban tesztelted egy rövid videóban a döntöttpadaos ingás tárogatógépet, amin felbuzdulva elkezdtem átnyálazni az apróhirdetéseket, mennyibe mennek az e fajta masinák és erre akadtam a sport/egyéb kategóriában: úgy néz ki ez egy De Luxe Edition,szó szerint vérrel és verejtékkal sorjásra flex-elt fémfelületekkel :D
bodo
Válasz
Hát lehet ez is egyfajta sport!
2016-06-17 15:39:47
Bunny

Bicepsz 2kezes rúddal

Kérdés
Szia Bunny! A 2 kezes bicepszezésnél rúddal úgy jó ha úgy csinálom ,hogy az elején kicsit előre van tolva a könyököm mert ha alaphelyzetben állok akkor a combjaimtól nemtudom annyira hátrahajlitani és amikor emelem fel akkor én a könyökömet visszahúzom alaphelyzetbe mert: igy ugyanolyan lesz a terhelés egész úton és igy sokkal több a mozgástartomány? Köszönöm a választ előre is !
mom_e93ca8
Válasz
Szia! ha a csúcsösszehúzódást érzded, akkor mindenképp jó. Az alahelyzet teljesen normális így.
2016-06-16 19:08:23
Bunny

ellipszistréner javítás

Kérdés
Tisztelt Bunny, tudom, hogy nem vagytok ellipszistréner-szervíz, de nagy gondban vagyunk, mert a Sven Sport márkájú gépünk elektronikája elromlott. Sajnos eddig egyetlen szervízt sem talált a Google, ahol javítanák, mert nem forgalmazzák és ennélfogva nem ismerik az elektronikát. Esetleg tudsz ajánlani Te vagy az olvasók olyan céget, ahol van elég szakértelem ahhoz, hogy ilyesmit bevállaljanak? Köszönöm, ha van segítség!
superma78
Válasz
Szia! Nekem semmi ötletem, de hátha lesz olvasónk, akinek van.
2016-06-16 19:07:18
Bunny

Étkezés

Kérdés
Szia! Szerinted a tilápia mennyire egészséges? Szálkásító diétában van helye? A pangasiusos probléma miatt merült fel bennem a kérdés és érdekelne a véleményed. Előre is köszi! Szép napot!
Yama26
Válasz
Szia! Én szinte naponta eszek tilápiát. A pangasius kérdéssel már csak azért sem keverendő, mert míga tilápia tök jó, addig a pangasius egy undorító, büdös, fosízű hal. 

Ezek nyilván mind tenyészetből származnak, ne várjunk csodát, de a tilápia egyelőre egész jó, minden versenyző használja.
2016-06-16 19:05:45
Bunny

Bicepsz

Kérdés
Hello Bunny ! Mostanában bicepszezésnél nem durranok úgy ahogy kellene... És másnap nem is izomlázat hanem fura nagyon kis mértékű fájdalmat érzek a bicepszemben, erősődik DE EGYSZERŰEN MEGÁLLT A NÖVEKEDÉSBEN (szabályosan, koncentrálva végzem a gyakorlatokat, megfelelő súllyal) . Bevallom pár hónapja túlzásba vittem a bicepsz edzést egy héten volt hogy 3 szor edzettem rá. Mondják nekem a barátaim akikkel edzek egyébként ők 10 éve nyomják és nem tudom hogy halgassak e rájuk, hogy pihentessem a bicepszem kb. egy hónapig mert lehetséges hogy be van sülve. Mit kellene tennem ?? Én már csak a te válaszodban hinnék igazán. Válaszodat előre is köszönöm. :)
roland_974c35
Válasz
Szia!

A "besülés" kifejezést szokták használni, de túl nagy alapja nincsen, hogy ez a szó pont jó lenne ide. A 10 éve edző barátaidnak egyébként igazuk van: én is pihentetném, akár egy hónapig is.

Gyakran előfordul - egyáltalán nem meglepő módon - hogy a fejlődés pihenő után indul meg. Akár erő szempontjából is ez működik: volt olyan gyakorlat, amit naponta csináltam, majd abbahagytam jó időre és újrakezdve nemhogy nehezebben ment, hanem több súllyal bírom. Igaz ez specifikus gép volt, az alkartekerő.  
2016-06-16 10:42:00
Bunny

Rosszul fejlődő bicepsz

Kérdés
Szia bunny! Azzal a problémával fordulnék hozzád hogy a bicepszem egyszerűen képtelen fejlődni. Próbáltam hogy egykezes súlyokkal 30-at 40-et bele nyomok utána a megszokott gyakorlatok de az sem használt. Mit tudnék még kipróbálni szerinted? Vagy csak simán szar a genetikám és a bicepszem nem fog fejlődni rendesen. Előre is köszönöm a válaszod.
mate_f52976
Válasz
Szia! Az edzéstechnikával van gond.

Kifejezetten ajánlom, hogy olvasgasd az edzés cikkeinket, elég sok dologra rá lehet jönni általuk.

Csúcsösszehúzódás, ez a kulcs.
2016-06-16 10:35:37
Bunny

kreatin

Kérdés
Szia! Nekem sima por kiszerelésű kreatin monohidráttól erőteljesen elkezdett vérezni az ínyem. Nem feltöltéssel kezdtem, hanem csak szintentartó adagal(10g/nap). Tartottam utána egy hét szünetet és újra elkezdtem, hogy biztos attól van-e, és rögtön másnap előjött az erőteljes ínyvérzés(így végleg abbahagytam). Azt szeretném kérdezni, hogy mitől lehetséges ez, és hogy esetleg másfajta kreatintól is fenn állna ez a veszély, vagy próbáljam ki?
roka32
Válasz
Szia! Nem hallottam ilyet soha, pedig nem most kezdtem. Próbálkozz másfajta kreatinnal, Crea-Bomb, ilyesmi, ha meg akkor is fennáll a dolog, akkor kapszulással. Ja és fogkrém: Sensodyne Rapid.
2016-06-16 10:30:40
Bunny

koksz

Kérdés
Bocsánat nem olvastam végig mind az 15000 kérdést, de olvastam pár kérdést pár évvel ezelőtt, gondoltam ezért is teszem fel ezt a kérdést itt fel pont itt De úgy tűnik túl nagy energiádba kerülne mások egészségének megmentése akiket jelenleg is és a jövőben is hülyére anyagoztatnak majd a konditermekben mivel azok abszolút tudatlanok a témában Látom a fórum is megújult (abszolút koxmentes lett nem úgy mint rég amikor bármit lehetett ebben a témában is kérdezni, a nickneved is innen indult ha jól emlékszem nem?) meg a stilusod is amin változtathatnál kissé ha egyszer valaki normálisan kérdez tőled A sima táplálékkiegészőkről meg annyit, hogy az EU évente 10-ből 4-et betilt mert szintén egészségkárositóak pedig csak boltokban vásárolható és hülyére reklámozott legális termékekről, táplálékkiegészitőkről beszélünk nem pedig koxról Ezt sem árt tudni azért olvassatok utána http://www.origo.hu/tafelspicc/hirek/20141117-etrend-kiegeszitoket-tiltott-be-az-antsz.html Itt nem arról szólt volna a kérdés, hogy hogyan anyagozzunk, hanem arról ha valamelyik tudatlan szerencsétlen olvassa az irást legalább az egészsége meg legyen mentve ha már a konditermekben rábeszélik, hogy kokszoljon de úgy tűnik ha rajtad múlik sem lesz jobb a helyzet, hadd pusztuljanak a szerencsétlenek Üdv
imre_963829
Válasz
SOHA nem lehetett itt ilyen témában kérdezni. Kevered a rovatokat észlény: a másikat tíz éve (!) megszüntettük. És ott se válaszoltam idiótáknak.

A gyengébbek kedvéért van egy szabályzat, amit kötelező elolvasni, sőt, be kell jelölni a csekkboxot, amiben kijelented, hogy elolvastad. 

Én nem fogom egy hülyének se megmenteni az egészségét ha koxol és nem te fogod nekem megmondani, hogy mit csináljak. Elég röhejes, hogy nekem kéne azért felelni, mert egy csomó agyhalottnak ész nélkül koxolni kell.

Főleg, hogy elég karitatív tevékenységet vlgzek azért, hogy a mostani generáció fiataljai felfogják, nem kellenek a kúra erejéig tartó műfizikum azért, hogy teljesítsék a megfelelési kényszerüket. Gondolom hozzád a barlangba ez nem jutott el, mert nyilván szarsz mindenbe, azt se olvasod el/nézed meg, ami a szádba van rakva, de oldjam meg a nyomorodat.

Nettó beszarok az olyan kicsit sem elmebeteg elképzeléseken, hogy nekünk koxolási módszerekről kéne írni, hogy ettől ne koxoljanak. Ennyi eszed van. 

Mellesleg ezzel kapcsolatban le van írva a szabályzatban minden, az a felhasználás feltétele, hogy elolvasd és felfogd. Nem opció, hanem kötelező.

Másik érdekes kérdés, ami a csökkentértelműeknek magas: az elv. Elvből sem foglalkozom olyanokkal, akiknek büdös a meló és illegális gyógyszereket kell szedniük azért, hogy másoknak feszengjenek. 

Én vagy 8 éve szakítottam ezzel a baromsággal és azt mondom: inkább edzek még húsz évig, hogy meglegyen a fizikumom, vagy inkább nézzek ki szarul, minthogy gyógyszereket kelljen szednem egy lófasz izomzatért.

Mivel roppant értelmes vagy, elárulom, hogy az általad hivatkozott cikket az a roppant zseniális Zirig Árpád írta, aki nekem főszerkesztőm volt a Totalbike-nál és mellesleg totálisan fogalmatan a témában. Fel is hívtam ez alkalommal, hogy elolvasta-e az általa hivatkozott ANTSZ jelentést és ha igen, gond van-e a szövegértelmezéssel, abban ugyanis éppen az ellenkezője van (azaz hogy NEM találtak betiltott hatóanyagot a boltokban levő termékekben), mint amit a segg cikkében ír. A Zirig színvonala sajnos mindig is ez volt.

Idézném itt a következő cikkemet, amelynek címét ő adta, mint főszerkesztő, cseppet sem zavartatva magát attól, hogy a cikkben szó sincs ilyesmiről. 

Ennyit a szennymédiáról. Csak a kattintás számít, bármi áron.

A RASFF rendszerén belül kétféle riasztás szokott jönni. A jobbik féle az, amikor a gagyi "legyél izmos/fogyjál le két nap alatt", kamu weboldalakon rendelhető átbaszó kiegészítők (amit a hozzád hasonló agyhalottak nem tudnak megkülönböztetni az igazi tápkiegtől), meg a rosszabbik verzió, amikor valami elmebeteg kitalálja, hogy mostantól nem lehet beletenni egy termékbe mondjuk 50mg magnéziumot, csak 49-et, ezért az összes gyártónak vissza kell vonnia a kint levő termékeit.   

Gratulálok, ritka nagy hülye vagy, de legalább jót szórakoztunk.


2016-06-15 18:06:25
Bunny

Munka megoldódása

Kérdés
Szia Bunny! Nem tudom emlékszel-e rám, feltételezem nem. Egy év munkakeresés után végre sikerült megtalálnom egy lehetőséget, persze jó szar munka, de rohadtul örülök neki, még ha szar is, szar a fizetés, és a kollégáim retardáltak, és értelmi beszélgetést képtelenség velük folytatni. Viszont így is rohadtul örülök neki, kell ilyen is. A mélypont az 2 hónapja, egy budapesti edzőterembe behívtak állásinterjúra, ahol amikor megtudták, hogy a táplálkozást, és az edzést, pihenést komolyabban veszem, nyíltan közölték, nem tolerálják a koxosokat, és amúgy is a legnagyobb karja Józsinak van, aki edző. Majd mondták, oké, behívnak próbanapra, mert szerinte oda illettem volna, megbeszéltük hogy hívnak majd. Azóta se hallottam felőlük. Nagyon gondolkozom azon, amint lesz megfelelő anyagi hátterem, Birminghambe kiköltözök. Ott vannak ismerőseim, illetve Dorian edzőtermébe egy áldás lenne edzeni, főleg mióta kimondta egy videóban, hogy nála a testépítőket szívesen várják, akik edzeni akarnak, nem buziskodni. Meg tetszik hogy az a terem úgy néz ki, Dorian korszaka amúgy is nagyon megfogott a mai napig. Viszont lenne egy kérésem Bunny. A fodrászom kiment Németországba, így sajnos már 2 hónapja nincs. Neked szeretném az ajánlásodat kérni, tudnál-e ajánlani fodrászt Budapesten. Kerület abszolút mindegy, poersze jó lenne ha X, XVII kerületbe tudnál, de ha máshol, nem gond. Csak egy normális, rövid férfi haj, semmi különös, de ahova megyek, láttam, mindenhol trehány linksrácok/lányok vágják tömegre, Én olyat keresnék aki levágja minőségileg, rendesen, nem átbasz. Bízom benne, Te tudsz ajánlani valakit. A másik kérdésem, tudsz-e olyan üzletet, ahol edzésre ruhákat tudnék venni. Nem feszülős, kényelmes, kicsit bő, mint a 90-es évekbe. Nem trikó, ujjatlan, mit tudom Én, csak egy rendes nadrág, és egy edzőpóló, mint a 90es években.
Symethry
Válasz
Szia!

Nagyon sok emberre nem emlékszem, de rémlik a sztori, amikor írról beszéltünk, hogy a szar meló és meló és ezen túl kell esni. Főleg, hogy minden meló könnyen tud szar lenni egy idő után, főleg, ha nagy a terhelés.

A retardált átlagemberek/kollégák témában sem vagy ám egyedül: nagyon sokan mesélnek nekem hasonló dolgokról az ő munkahelyükön. Az embereket semmi nem érdekli, csak a szarás, fingás, zabálás, piálás. Ezért nem biztos, hogy a közvetlen környezetben kell keresni a szellemi nívót. Ezért szervezünk mi szemináriumokat, hogy összehozzunk embereket. Mondjuk itt is az a gond, hogy nincs nagyon lehetőség egymással beszélgetni. Erre mondjuk a túrák lennének jók.

Bimingham egy szarfészek szerintem. Én eleve nem csípem Angliát, de amilyen emberek ott manapság vannak, az vicc és Birmingham kifejezetten ilyen. Dorian edzőtermébe járni? Ez a másik vicc.

Ez egy szétbaszott, hulladék terem. Büdös, nincs levegő, minden szar és minden retkes.
Nagyon jó ott edzeni EGYSZER az életben, de hogy az egy cél legyen, hogy ott tudj edzeni, az vicc. Ez egy szentély, de szeme ágában nem lenne oda járni: bármelyik csöves magyar terem jobb. Kissé naiv vagy, úgy érzem, ez a következő témából is látszik.

Szerinted én valami fodrász-szakértő vagyok? Vagy utaznál fél napot az én fodrászomhoz? Mert én például nem mennék ki a XVII. kerületben egy fodrászhoz, az tuti.

Nem olyan bonyolult ám ez: bemész egy olyan üzletbe, ahol nem huszonéves ratyik vagy hülyepicsák vannak, hanem idősebb nők és megvan oldva.

A 90-es évek edzőruhái már nem nagyon léteznek. Én megmaradt, már nem létező Body Fit,  és a shop.builderen talán még kapható cuccokat (ez például kurva jó) használom edzéshez, meg Scitec Twenty melegítőt, Scitec pólókat, ilyesmi. Edzőcipőnek bármi megteszi, én csöves Decathlonos túracipőt használok, bár van Otomix is.
2016-06-15 11:00:52
Bunny

Ginekomasztia

Kérdés
Kedves Bunny! Két hét múlva ginekomasztia műtétem lesz. Konzultáltam az orvossal, hamar rá is terelődött a szó az olyan porok használatára. Ekkor mondtam, hogy igen használok táplálékkiegészítőket, de jobbnak láttam ha csak a fehérjét vallom be. Kiderült, hogy a dokibácsi haragszik az egyik közkedvelt gyártóra, mivel azok szteroidokat tesznek a porokba..., amik ráadásul nem is bevizsgáltak. Itt kicsit elnevettem magam, de ez nagyon nem tetszett neki. Annyit mondott, hogy azonnal hagyjam abba a fehérjehasználatot, mivel a ginekomasztia egyik elsődleges kiváltója és ha műtét után tovább használom őket, kiújul a dolog. Háziorvos ugyanezt mondta. Merthogy én nem tudhatom ténylegesen mit raknak bele a porokba :D Ezzel annyi a probléma, hogy a szüleim is meghallották ezt az okosságot és már ők is inkább az orvosnak hisznek. Szerinted mit kellene tennem? Vagy mit mutassak nekik hogy belássák mekkora egy baromság ez? Nyilván megütni nem fogom őket mert a szüleim :D Előre is köszönöm a választ, addig is iszom egy kis mézestejet turmix helyett!
nagy_5a86d8
Válasz
Szia!

Meg kell mutatni az éppen aktuális elmebetegnek mondjuk ezt: http://www.scitecnutrition.com/hu/catalog/mob_catalog/index.php

És diszkréten megkérdzeni, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság támogatói vajon doppingszereket tesznek-e a termékekbe - amitől persze a vevők milliói elfelejtenek megbetegedni - vagy talán nem kéne segghülyének lennni? 

Az ilyen orvost én a faszba eltiltanám. És ha gyártó lennék, beperelném.
2016-06-15 09:45:28
Bunny

koksz kúra utáni helyreállittás

Kérdés
Üdv Mint tapasztalt sportembertől érdeklődnék affelől, hogy egy anabolikus tesztoszteron szteroid kúra vagy éppen HGH szomatropin kúra után milyen visszaállittó gyógyszerek illettve naturális kiegészitők szükségesek? Ugyanis én azt vettem észre, hogy a rendkivűl nagy jóindulattal megáldott kokszdilerek lennt a termekben hülyére kokszoltatják a másikat utána meg a visszaállittó kúrát úgy ahogy elintézik aztán jól van az úgy alapon vége is, többeknek meg leáll a teljes bélműködésük hetekre illettve heresorvadás következik be Például olyan dolgokra lennék kiváncsi amiket elfelejtenek nem kis rosszindulattal közölni, hogy kúra után tökmagolajat kell fogyaszatni kúra, hogy heresorvadás ne követezzen be vagy például az anyag okozta pattanásokat nem szabad kinyomni mivel azok maradandó heggeket okoznak Tehát kúra alatt és kúra után milyen kiegészitők szükségesek, hogy ne károsodjon az egészség és mennyi ideig kell azokat használni? Üdv
imre_963829
Válasz
Olvastál ebben a rovatban koxról, agyhalott fasz?
2016-06-15 09:30:18
Bunny

super hero scitec

Kérdés
Kedves Bunny, ma hatodik alkalommal használtam a Scitec Superhero készítményét, az első 4 alkalommal nem volt semmi gond, de ma és legutóbb is az elfogyasztása után kb 20 perccel erősen felizzó viszkető érzés jelent meg a bőrömön a teljes karomon és a lábamon. Felizzott pár percenként, majd elmúlt, főleg ha végigsimítottam a bőrömön, ez kb egyébként 15 percig tartott, de nagyon kellemetlen tünet. Mivel nem vagyok semmire sem allergiás, ezért gondolom ez egy allergiás reakció lehet. Írtad itt a napokban, hogy túl nagy kanál van a dobozban, most néztem meg, az enyém is 20-as, ezért legközelebb majd fele annyit tennék bele, ha egyáltalán használhatom még. Szted ez allergiás reakció volt, vagy a túladagolásé?
rita_192fb8
Válasz
Szia!Ez nem allergia. 3/4 kanállal kell használni. Mondjuk a "szted" meg hasonlóktól nekem van allergiás reakcióm.
2016-06-14 22:05:03
Bunny

fogyás után

Kérdés
Tisztelt Bunny! Először is szeretném megköszönni a videóidat, melyek sok erőt adtak célom egy részének elérésében. A tavalyi évben 50 kilótól szabadultam meg, 150 kg-ról 100kg-ra fogytam le, és fontos kérdéseim lennének a jövőt illetően. Ha érdekel előtte-utána kép, küldhetek, csak a Shop VIP-Rovatot nem találom, ahol privátban tudnék írni. Megköszönném a segítséged, nagy szükségem lenne a tanácsaidra! Előre is hálás köszönet!
laszlo_e19362
Válasz
Szia! Nem tudsz nekem privátban írni. Illetve tudsz a nagyon bonyolultan megtalálható honlapom "kapcsolat" szekcióján keresztül, de előre leszőgezem, hogy nem foglalkozom privát ingyenes tanácsadással.
2016-06-14 21:59:59
Bunny

tömegnövelő

Kérdés
Hello Bunny! Azt szeretném megkérdezni hogy az akne nevű bőrbetegsére lehet e befolyásoló hatással a tömegnövelő ? Mivel a bőrgyógyászom szerint hatással lehet a pattanások kialakulására (19 éves vagyok).
sandor_652325
Válasz
Szia! Nem vagyok egy bőrgyógyász éppen, de van akinek a bőre nem bírja a fehérjét. Könnyen lehet, hogy egy darabig nem érdemes fehérje kiegészítést használnod.
2016-06-14 21:56:08
Bunny

Autóvásárlás

Kérdés
Szia Bunny! Először is szeretnék gratulálni a rovathoz. Már hosszú évek óta olvasom, szinte nincs olyan nap, hogy ne néznék be. Itt a testépítéssel kapcsolatos kérdéseimre mindig találtam választ, vagy megerősítést. Természetesen az oldal szórakoztató jellege sem elhanyagolható. Most új autó vásárlásához szeretném a véleményedet kérni. Már jó pár éve Németországban dolgozok. Itt vállaltam egy mellékállást, azért, hogy életemben először tudjak egy 0 km-es autót venni. Most, hogy a gyűjtögetés vége felé járok fixálni kellene a típust. A terv: benzines, kombi. Ezekben gondolkodok: Octavia 1,8 tsi, Avensis 1,8, Accord 2,0, Mazda 6 2,0. Ha van két perced rá szívesen fogadom a véleményed, természetesen az egyéb javaslatot is. További sok sikert és kitartást a jövőben. Üdv: Imre
imre_b77294
Válasz
Szia! Nem nagyon tudok okosat mondani új autóban. Ez mind a négy jó típus. Én Hondát vennék egyébként.
2016-06-14 21:54:56
Bunny

Övek használata

Kérdés
Szervusz. Az övekről érdeklődnék, mert látom, hogy sok fajta van. Milyen övet érdemes használni, normál, nem specifikált súlyzós edzéseken, mert láttam súlyemelő, erőemelő és testépítő öveket. Mekkora az a súly ahol még nem szükséges és ahol már szükséges a sérülés elkerülése érdekében az öv használata.
imperial
Válasz
Szia! Kifejezetten semmilyen övet nem ajánlok. A "testépítő öv" kifejezésen rendesen felröhögtem, nem tudom, van-e ilyen egyáltalán. Olvasd el ezt: http://body.builder.hu/magazin.htm4?url=/magazin/testepites-cikkek/sulyemeloov-teveszmek
2016-06-10 08:10:56
Bunny

aerob

Kérdés
Szia Bunny. Hetente 6 napot dolgozok fizikai munkát 10 órában, 5x végzek súlyzós edzést. 8. hete diétázom 1 hete abba hagytam az éh gyomros aerobot mert már túlságosan fáradt voltam mindenhez. Így megnőtt az alvás időm 1.5 órával. Minden sokkal könnyeben megy. A munkám megköveteli hogy hosszú ujjú vastag védőruhát viseljek, ennek eredményeképpen szakad a víz rólam egész nap. Edzés elméletre levezetve milyen besorolásba tennéd ezt a tevékenységet? Aerob-nak mondanád tehát zsírt veszítek ezáltal, vagy inkább a Glikogén raktáramat ürítem napi 10 órában? Vagy csak simán a testem hűti magát a verejtékezéssel? És csak vizet vesztek. Egyébként napi 40g glutamint viszek be illetve 6-8 liter közötti folyadékot. Javaslod az aerob edzés erőltetését? Ha nagyon nagy butaságot kérdeztem akkor ne haragudj, válaszod előre is köszönöm.
janos_aae455
Válasz
Szia!

A nem edzésnek tűnő tevékenység - pihenés, dolgozás stb. - esetleg gyanús lehet olyan szempontból, hogy nem edzés. Ugyanis nem az. Az edzés fogalmát kéne kissé definiálni. De megnyugtatnék mindenkit: semmi nem az, amit nem edzésnek csinálsz. Hiába ábrándozik a postás arról, hogy ő sokat gyalogol és az edzés. Nem az. Amit nem edzésnek végzel, az nem az. Talán a Sárga Kapszulát el kéne még egyszer olvasni, mert már ugyan marhára nem emlékszem rá, de biztosan említettem, hogy a verejtékezésnek semmi köze az edzéshez.  

Ha nem tudsz regenerálódni, biztosan csökkenteni kell az edzést. De könnyen lehet az is, hogy a heti 5 edzés túl sok. Nem tudom innen megítélni. Nem minden esetben van szükség aerob edzésre. Azt is megteheted, hogy csinálsz heti kettőt. Vagy edzés után 20 percet.

Hogy a napközbeni aktivitásod során zsírt használsz vagy glikogént, azt nem lehet megítélni. Izommunka nincs zsírból. Ha nincs izommunka, az ember  a zsírt használja főleg energiaforrásnak, de abból nagyon keveset.

Az alapján kell megítélned, hogy mi történik veled az aktivitásaid eredményeként. Én ezt innen nem látom.
2016-06-08 10:27:37
Bunny

karnitin

Kérdés
Szia Bunny! Akcióban vettem Revex 16-ot és Carni komplexet, a hátulján az szerepel, hogy edzés előtt egy órával, ami súlyzós edzés előtt nem is probléma, viszont a reggeli kardiót hajnalban végzem, és nem kelnék föl egy órával előbb emiatt. Nagy tragédia, ha kardió előtt fél órával szedem be (nyilván nem ezen fog múlni, csak jó lenne tudni) vagy nem? Esetleg szedjem ki a kapszulából? Előre is köszönöm!
adrienn_db92ba
Válasz
Szia!

Teljesen mindegy, mikor használod, bőven jó fél órával edzés előtt is. Azt esetleg leírhatnád nekem, mit szeretnél azzal az ötlettel, hogy kiszeded a kapszulából, hátha tanulok én is valamit.
2016-06-08 10:20:15
Bunny

bbtv gymclass

Kérdés
Szia Bunny! Nagyon jó lett az új BBTV! Szegedre a Plázában lévő terembe ( GymClass) nem tervezel valami szemináriumot vagy valami hasonló megmozdulást? Köszi a választ!
dobsapeter
Válasz
Szia! Nem ismerem ezt a termet, ezenfelül ha Szegeden akarnánk szervezni valamit, van kivel leszervezni.
2016-06-08 10:17:51
Bunny

Ketogén diéta és az aerob edzés

Kérdés
Szia Bunny! Szeretném megkérdezni, ketogén diétában van-e jelentősége, hogy mikor végezzük az aerob edzést? Tudom, hogy reggel éhgyomorral a legjobb, de mivel az inzulin szint elvileg végig alacsony a szénhidrát töltési nap kivételével, eredményes lehet-e, ha ezt valamikor a nap más időszakában végzem el? Köszönöm
gen522966
Válasz
Szia! Abszolúte nincs, jól látod. Amúgy meg amúgy is mindig eredményes.
2016-06-04 11:28:13
Bunny

Fáradtság

Kérdés
Köszönöm szépen még ma megveszem!
gergo_bda64d
Válasz
Ezt a választ olvasd el mindenképp! http://body.builder.hu/edzovalaszol_egyvalasz.htm4?id=1464966602
2016-06-04 11:27:35
Bunny

50-es motor

Kérdés
Szia Bunny! Motor témában kérném a segítséged ha nem probléma. B jogsim van, viszont a városban közlekedést nagyban megkönnyítené egy robogó. Ugy döntöttem, hogy a robogót hanyagolnám és egy rendes motort vennék, több ok miatt is: 190 cm magas vagyok , és az egyik cikkedben kifejezetten pozitiv volt a véleményed az aprilia RX50-ről. Csak ez a típus jó ebben a kategróbiában vagy van még hasonló? Nekem ez a honda crm tetszik a legjobban, a tapasztalatom viszont nulla. http://www.kepesmotor.hu/honda-supermoto/p1611138 Köszönöm előre is! Üdv, A
voltron
Válasz
Szia!

Itt a jó idő, egyre több motoros kérdést kapok, mint kvázi hozzáértő és ugye mint külsős Totalcar motoros újságíró, amiben az a kellemetlen, hogy rohadtul nincs időm a Totalcarral foglalkozni.

Nos, én nem szeretek senkinek a zsebében kotorászni, de ebben a motor kérdésben az anyagi dolog eléggé számít, mindkét irányban. Van egy realitás. Ez a motorka, amit kinéztél, 300 ezer felett van, amire lehet hogy van pénzed, ennek örülök, de szerintem egy ötvenes fost megvenni ennyiért agyrém.

Innen jön az, hogy tegyél hozzá egy százast, csináld neg a motorjogsit és vegyél egy rendes motort ennyiért.

A mai magyar realitásban szerintem egy ilyen motorért ennyi pénz irreális. És ezt azért mondom, mert ez egy segédmotoros kerékpár 40km/óra megengedett sebességgel. Ennél nyilván jobban megy, de mindehogy baromi gyenge. Nagyon korlátozottan használható.

A Minarelli AM6 blokk ugyanaz, mint ami egy fele ennyiért is elérhető Aprilia RX 50-ben van. A futómű elemek se lehetnek jobbak, de ha mégis, mennyivel?  Tény, hogy az RX 50 nem supermoto (azaz nem 17-es utcai gumis kerekei vannak) de azzal legalább ki lehet menni terepre.  A terepgumi aszfalton való rosszabb tapadása normális használatnál még egy 600-as endurón sem oszt (max nem néz ki olyan menőn), nemhogy egy ötvenes foson.

Szóval én azt javasolnám, hogy ha muszáj ötvenes, fele ennyiért nézegess és esélyesen az RX 50 lesz a legjobb. (Az is a legnagyobb egyébként.)

Vagy jogsi és egy normális enduro.
2016-06-04 10:57:34
Bunny

Superhero

Kérdés
Szia Bunny! A kölyök vagyok, akit ma reggel megkínáltál a Superhero-val. Túléltem, a szívem még él és virul, de mindenképp szerettem volna megköszönni még egyszer. Ez az edzés maga volt a mese. Meg is ihletett, és arra gondoltam összefoglalnám a gondolataim pár szóban. Szerinted nagyon hülye ötlet, zokon vennéd, ha elkészülte után átdobnék valami kéziratfélét? Maximum kikukázod.
Protorp
Válasz
Szia! Nem venném zokon, sőt megköszönném. Mi nagyon kedveljük az ilyesmi visszajelzéseket.

Örülök neki hogy túlélted  a tegnapi napot, kérdeztem is a pultban, hogy élve mentél-e haza. Azért a Hot Bloodra ráinni egy Superhero-t elég meredek, de ne szarozzunk! Nem is ez volt a baj, hanem az, ami most bréking:

FIGYELEM minden Superhero felhasználónak! NEM JÓ AZ ADAGOLÓKANÁL, állítólag egy sorozatba másik kanalat tettek véletlenül. A rendes adag 9.5 g, ez kb. 3/4 a mostani adagolókanállal. Mi egészet használtunk, ami azért már combos koffein adag - ne felejtsük el, hogy magas koffein tartalmű kiegészítőről beszélünk, még akkor is, ha  a lényege nem ez, hanem a különféle aminosavak által alkozott szinergizmus.

Úgyhogy erre nem árt figyelni, a teljes kanál nagyon giga adag, egyszerűen nem kell ennyi. Meg nem nem kéne mászkálni egész nap.  Aki nem biztos benne, hogy milyen kanala van, annak elmondom, hogy a túl nagy kanál a 20ml-es. Rá van írva az aljára. Ha ilyened van, akkor 3/4 kanál az adag, az is jelölve van rajta.

Egyébként fogalmam sem volt, hogy te vagy a Protorp.
2016-06-04 10:06:59
Bunny

Fáradtság

Kérdés
Szia Bunny! Olyan kérdéssel fordulok hozzád, hogy nagyon sokat dolgozom (heti 7 napot, napi 9-10 órát) és nagyon fáradt vagyok gyakran még ahoz is, hogy edzek. Tudnál ajánlani esetleg olyan tápkieget amitől jobban bírom a gyűrődést és nem leszek olyan nyomott és fáradékony mint most? Előre is köszi! Geri
gergo_bda64d
Válasz
Szia! Nyomd fel a glutamint napi 40 grammra. Ez nagyon sokat segít. Az edzés előtti fokozókat nem kell bemutatni. Most próbáltam ki a Superhero-t (keress rá a Shop.Builderen), úgy ment az edzés, mintha nem lenne súly.
2016-06-03 11:35:27
Bunny

diéta

Kérdés
Szia Bunny! jelenleg kb 11-13% a testzsírom és szeretném lejjebb vinni.. most 40es a felkarom és az lenne a kérdésem kb mennyire csökkenne az le? 37-38 körül lenne úgy a felkarom? köszönöm előre a válaszod (kb 6% testzsír lenne a cél)
Chakals
Válasz
Kedves nézőink ! Ez volt a mai fogyatékos kérdésünk!
2016-06-02 20:52:06
Bunny

Bandás vagy Gumi

Kérdés
Szia Bunny! Szeretném kikérni a véleményed hogy nagyobb súlyzós guggolásnál Te mit javasolsz? Bandázst vagy egy minőségi térdgumit? Szeretnék kicsit komolyabban belemerülni az erőemelésbe. Válaszod előre is köszönöm.
Barzy
Válasz
Szia! A térdgumi az vicc.
2016-06-02 19:07:04
Bunny

ízületi problémák

Kérdés
Szia Bunny! Köszönöm, hogy ilyen hamar válaszoltál. A másik, hogy nagyon örülök, hogy lehet nektek írni minden táplálékkiegészítővel, edzéssel kapcsolatban, és örültem annak is, hogy Debrecenben sikerült összefutni, és aláírtad a könyvet, amit vittem. Sárga kapszulát akartam vinni de azt sajnos nem találtam sehol se akkor, kinyomtatva meg túl snassznak éreztem volna. Arra emlékszem, hogy Kareszt ajánlottad, hogy keressem meg a ropogó hátammal, derekammal kapcsolatban, meg hogy csináljak sok hiperhajlítást, felülést, hogy ezek elmúljanak, arra viszont sajnos nem emlékszem, hogy melyik honlapot mondtad, hogy ott elérhetem Kareszt, le tudnád írni esetleg? Válaszod előre is köszönöm!
Chester93
Válasz
gyogyfogas.hu
2016-06-02 16:27:56
Bunny

Edzés idősebb korban

Kérdés
Szia Bunny! Az lenne a kérdésem, hogy milyen edzésformát javasolsz Édesapámnak, aki 62 éves, jelenleg kb 25-30 kg súlyfeleslege van, és milyen rendszerességgel? Anno, amikor nagy nehezen sikerült rávennem, hogy elkezdjen újra mozogni, akkor beiratkoztunk egy kettlebell tanfolyamra, aminek a végére már el kezdett fájni az ízülete, gondolom ez nem éppen volt a legjobb választás neki. Javasoltam még neki régebben a gyorssétát / gyorsgyaloglást 6 km/h-val, ez remélem nem volt olyan rossz döntés. Te mit javasolnál, tekintve, hogy most nagyon stresszes időszaka van, és irodai munkát végez? Multivitamint szed, kálcium-magnéziumot, omega 3-at, stb, ezek szerencsére már megvannak. Q10-et esetleg még érdemes lenne szednie, mit gondolsz? Esetleg van még valami, amit javasolnál neki, hogy jobban bírja ezt a rendkívül megterhelő időszakot? Válaszod előre is köszönöm!
Chester93
Válasz
Szia!

A kettlebell igen hülye ötlet volt. Sima súlyzós edzést javasolnék neki. Ugyanúgy, mint bárki más.

Kell egy jó ízületvédő meg tejsavó protein még.  

Nálunk a teremben 72 éves a legöregebb tag.
2016-06-02 15:41:54
Bunny

Ketogén diéta

Kérdés
Szia Bunny! Ketogén diétába kezdtem, és felmerült bennem pár kérdés. Olvastam azt is , hogy nem kell hetente tölteni és azt is, hogy kell. Neked mi a véleményed erről, ha ciklikus ketogén diétáról van szó nyilván hétköznapi testépítés szintjén ? Az edzés szempontjából pedig az nem tiszta, hogy itt milyen intenzitással kell edzeni. Vissza kell venni a sorozatszámból? Ajánlasz plusz ásványi anyag kiegészítőt a multi + c-vitamin mellé? A kreatin-monohidrátot ilyenkor töltéskor érdemes használni vagy lényegtelen? A héten 2-3 osztott edzésem és 1 leürítő köredzésem van. Válaszod eőre is köszönöm!
feri_5d7e1a
Válasz
Szia!

Én nem ajánlom, hoy ne töltsd hetente, ha szeretnél valami izmot is magadra. Egy nem sportoló embernek tényleg nem kell tölteni, de aki súlyzós edzést végez, annak muszáj.

Az edzés nem változik diétában. Minden könnyítés azonnali izommvesztést jelent.

Ha az ásványi anyga kiegészítés felfokozásán gondolkodsz, akkor tedd fel a kérdést: milyen ásványi anyagok voltak a szénhidrátforrásokban, ami most extrán hiányzik?

Más: az EV hamarosan változni fog. Az új rendszer fejlesztése megkezdődött. A rossz hír, hogy nem lesz a regisztráció a Shop.Builderhez kötve, így mindenkinek újra kell majd regisztrálni.
2016-06-01 18:02:07
Bunny

kapcsolat

Kérdés
Szia Bunny, Párkapcsolattal kapcsolatban kérdeznék. Versenyre készülök így komolyan megy a diéta már pár hete. Barátnőm akivel fél éve vagyok együtt nrhezrn viseli és hiányolja, hogy nem tudunk semmi normálisat csinálni miattam és azzal vádol, hogy semmi spontaenitás nincs bennem. Valamilyen szinten megértrm őt, sok lemondással jár a dolog de ez vagyok én, és rosszul esik, hogy nem fpgad el. Ha be van készítve a kajám akkor bárhova mehetünk, bármit csinálhatunk, illetve ha étterembe szeretne menni akkor én max nem eszek és iszok vizet vagy diétás kólát. Neki ugy néz ki, hogy ez nem felel meg és nem igazan tudom mit is gondoljak erről. Nyilván nem kötelező versenyezni és rohadt sekélyes is valamilyen szinten de szerintem 2-3 hónap étterembe járásról siman le lehet mondani egy nagyobb hosszabb távon megvalósítható cél érdekében. (Ami amúgy az ember jelleméről is elárul valamit, és at élet több területén is hasznosítható.) Talán mások is voltak már hasonló szituációban, így kíváncsi vagyok mit gondolsz te erről? Köszönöm, Bence
bence_556da6
Válasz
Szia!

A többiek nem tudják, de mi azért hellyel-közzel ismerjük egymást. Így képben vagyok azzal, hogy amit te naturál testépő versenyzés szintjén művelsz, az nem lófasz.

Itt nyilván nem józsika hobbigyúrós kalandjait kell elviselni a csajszinak.

De ez mindegy is. Két ember igyanis azért van együtt, hogy a másikkal legyen. Azzal az emberrel. A komplett személyiségével. Ha abban az emberben valami nem tetszik és ez túllép az elviselhetőség határán, akkor nincs miről beszélni, váltani kell.

Ha ő nem tudja elviselni az életmódod - ami határozottan a te részed - akkor nincs jó hírem.

Baromi nagy felelősség ilyesmit leírni, de fél év alatt megy a rinya, mi lesz tíz év múla?

Hja, hát az élet az szívás, amikor meg nem szívunk, akkor unalmas. Ezt a szart vállaljuk közösen, amikor összejövünk valakivel. Sajnos a női nem jellegzetessége, hogy szórakoztató központnak képzelik a férfit, meg persze kompletten elvárják, hogy egy férfi oldja meg az életüket. 

Szerintem az a jó, ha mindkét félnek megvannak a dolgai és nem a másikat basztatja folyton.

Nem kötelező versenyezni. (Én általában mindenkit lebeszélek, főleg kezdőket.) De azt kell mondjam, ha ezt eldöntöd, nem egy csaj miatt fogod eldönteni.

A partnerednek támogatnia kéne, nem rinyálni, hogy unatkozik. 

És ha valamiről le kell mondani, inkább egy téged átformálni akaró nő legyen, mint bármi fontos az életedben.

Szóval ne aggódj, nem te vagy a hülye.


2016-06-01 17:58:31
Bunny

Builder.Hu | Edzés | Versenyek | Képek | Videók | Erősember | Étrend | Sztárok | Edzőtermek


Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
%
2,35 kg 
 / 4.8
8%   15 990 Ft  
14 790 Ft
108 kap. 
 / 4.8
5%   6 990 Ft  
6 640 Ft
%
6 kg 
 / 4.8
20%   29 980 Ft  
23 990 Ft
5 kg 
 / 4.8
5%   26 990 Ft  
25 640 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104378 fénykép található.
Szabó
Szabó "Ozy" Ozor, Scitec Muscle Beach 2019
Superbody 2004 - U1
Nagy Dániel, Varjas Gyula, Varga Dániel
Superbody 2004 - U1 Nagy Dániel, Varjas Gyula, Varga Dániel
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
BB.Tv Episode #133
BB.Tv Episode #133
Scitec Muscle Fest 2008
Scitec Muscle Fest 2008
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....