Logo
Superbody 2020, november 7. Kongresszusi központ

Mire érdemes költeni az életben | Drugs Bunny Edző Válaszol

 
   
 

Mire érdemes költeni az életben
Kérdés
Szia Bunny. Én 23 éves vagyok, önálló élettel és aránylag jó egzisztenciával(300 ezer fölött keresek). Hasonló kicsit a kérdésem, mint zsolt_96481b-nak volt. Az életemhez szükséges dolgokat(közlekedés, lakhatás, kajálás, edzés) aránylag kevésből is ki tudom hozni(100-110 ezer), a maradék pénzt pedig havonta mindig félreteszem. A baj(remélem ez lesz a legnagyobb gondom az életben) az, hogy ha a fenntartásomhoz szükséges pénzen kívül költök, lelkiismeret furdalásom és rossz érzésem támad, hogy ezt nem is engedhetném meg magamnak. Egyik oka ennek, hogy félek attól, hogy mi történne, ha valami baj ütne be és nem lenne elég félretett pénzem. A másik, hogy minél előbb szeretnék egy mindenkitől független életet kialakítani(mint pl. Kathi Béla, aki hosszú, kő kemény munkával elérte, hogy megtehesse, hogy csak a munka szeretetéért dolgozik majd és hogy visszaadjon a társadalomnak). A harmadik, hogy a családomnak sosem volt igazán sok pénze, így emiatt is szeretnék minél többet spórolni. Szerinted hogyan tudnám elérni, hogy rossz érzés nélkül emeljek az életszínvonalamon? Tudom, hogy Te is nehezebben adsz ki pénzt ilyenekre és inkább spórolsz, ezért bátorkodtam megkéredzni Téged. Vagy jobb, ha tartom az életszínvonalamat a jelenlegin, amíg így boldog vagyok? Vagy élményekre(utazások, érdi steak-ezések) és bizonyos dolgokra(pl. saját autó) érdemesebb nem sajnálni a pénzt?
sz.richard
Válasz
Szia!

Végre egy érdekes kérdés a napi trógerek után.

Kicsit mókás, hogy engem, a pénzügyi analfabétát kérdeztek ezekről a dolgokról, de azért igyekszem használható választ adni. 

Nekem is rossz érzésem van, ha pénzt költök. Még akkor is, ha legtöbbször munkaeszközre költök. Kint voltam Olaszországban, az ősöreg fényképezőm volt nálam, fix ötvenes objektívvel, bele sem fértek a Ferrarik a látószögbe. Rohadtul anyáztam, hazajöttem, azonnal vettem egy fényképezőt, hopp, 260 ezer be nem tervezett kiadás. És lelkiismeret-furdalásom van, holott munkaeszköz. 

A T2 bemutatók közben beszart az  a kamera, amivel forgattam. Kellett vennem egy másikat, képzelheted, mennyiért. Rohadtul örültem. Közben kiderült, hogy semmi baja, de azóta beszart az optikája, lett belül (!) egy karc, úgyhogy most kereshetek egy optikust, aki meg tudja csinálni vagy vehetek egy objektívet 250 ezerért. 

Az a rossz érzés akkor is butaság. Józanul kell gondolkodni erről, de alaposan mérlegelni kell azért, mire adsz ki pénzt. Tehát alapvetően jól gondolkozol. A spórolás a jó stratégia.

Az embernek kordában kell tartania a hülye vágyait. A fogyasztói társadalom úgy van kitalálva, hogy mindenféle vonzó szart gyártanak, amivel azt akaják elhitetlni, hogy neked kell. pedig könnyen lehet, hogy nem.  Mindig meg kel gondolni, hogy tényleg kell-e az a valami.

Nem kell éhezni, meg nem mondom azt sem, hogy  ne legyen egy autód, vagy egy horgászbotod, vagy akármi. Mert élni kell. De okosan kell élni.

Az a nagy kérdés, hogy miért akarsz emelni az életszívonaladon. Miben nyilvánul ez  meg? Valóban szükséged van-e erre?

Ha így boldog vagy, minek változtatnál? 

Nem mondom, hogy az utazások, érdi steakezések nem férnek bele. De ezeknek élményeknek kell lenniük és nem rutinnak. Ettől neked is többet ér, és  nem roppant meg anyagilag. A saját autó sem ördögtől való dolog egy férfinak. De van ám autó 300 ezerért is, és megteszi azt amit egy autótól várni kelll. 

Megmondom, hogyan tudod megoldani az élményeket: különíts el erre egy adott összeget a bevételedből. Ennyi. Vegyél le x pénzt és oszd be havonta sztékre, utazásra, akármire. 

Így életed is lesz, jelened is és jövőd is. 

2015-02-02 14:51:15
Bunny
Builder.Hu | Edzés | Versenyek | Képek | Videók | Erősember | Étrend | Sztárok | Edzőtermek


Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
%
6 kg 
 / 4.8
17%   29 980 Ft  
24 990 Ft
500 gr. 
 / 4.8
 
3 990 Ft
30 pak. 
 / 4.8
5%   6 490 Ft  
6 165 Ft
%
300 kap. 
 / 4.9
29%   5 590 Ft  
3 990 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104379 fénykép található.
MESZ Páros OB 2005
Árvai István, Darázs Ádám
MESZ Páros OB 2005 Árvai István, Darázs Ádám
NAC World Championship 2010

Polyák István
NAC World Championship 2010 Polyák István
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Red Rock Reality 17.
Red Rock Reality 17.
BB.Tv Episode #20.
BB.Tv Episode #20.
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink
BB.Tv - Nem kislányoknak!

Builder Gasztro - Főzőműsor testépítőknek

BB.Rádió - 100% Drugs Bunny

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....