Logo
 

Ausztrál csirke

2017. 03. 16.
Ez a csirkemell-alapú étel kb. úgy ausztrál, mint én, de kétségtelen, hogy ebben a formában Melbourne-ben csináltam először, valóban ausztrál az alapanyag, így adta magát a név.

 

Azt bizony tudomásul kell venni, hogy az élet külföldön mindig drága, lealábbis nekünk. Melbourne-ben a csirkemell kilója jóval a magyar ár duplája felett van. Konkrétan 12 dollár körül. Nyilván nekik ez kevésbé sok, mint nekünk, és megbocsájtható, mert Melbourne igen jó hely. Főleg, ha nem kell étterembe járni, hanem olyan szállásod van, ahol tudsz főzni.

A szállásunk alatt egész tisztességes közért van, ahol halat nem, de csirkát és marhát lehet kapni tálcás, fóliázott kiszerelésben.

 

Mivel versenyzőkkel tartózkodtam egy szobában, nem nagyon akartam extra kaját csinálni. Majnemhogy maradtam az ő versenyidétás kajájuknál, kivéve azt az amúgy igen jelentős különbséget, hogy használtam sót.

 

Kellemes, nagyszemű sót tudtam vásárolni darálós üvegcsében, azaz hasonlóan az egész borshoz, rá kell darálni a sót az ételre. Són és borson kívül nem nagyon szoktam semmit használni.

 

Saláta szintén kapható vákumcsomagoltan, kellett még egy apróság: rizs, amiből természetesen jázmin vagy basmati riszt érdemes választani.

 

Innentől a kaja elkészítése nem túl bonyolult.

 

A rizs főzéséhez a csomagoláson lévő utasítást követtem, de nem kellett volna, mert baromság. A rizs térfogata felének megfelelő vízzel (cup-ban mérnek, de használhatsz bármilyen poharat vagy akár shakert) kelll szerintük felönteni a rizst. Szerintem meg kb. háromszorossal, de célszerű figyelni és esetleg önteni még rá. (Mivel a töltős rizst is én főztem, ahhoz még többet adtam, mert igyekeztem szétfőzni, már-már pépesre.  De az egy másik téma, ráadásul sótlan.)

 

A rizs főzése 3-4 lépés: először megvárjuk, amíg a vízzel felöltött rizs felforr. Akkor levesszük a gázt kicsire, rárakjuk a fedőt és 15 percig főzzük tovább kis lángon. Érdemes persze ránézni.

 

Amikor elfőtt a víz és a rizs már puha, de az egész még kissé massza-szerű, kapcsoljuk le a gázt, tegyük vissza a fedőt és hagyjuk magára. Egy idő után a rizs beszívja a maradék nedvességet is és fogyasztható lesz.

 

A csirkéhez a són és borson kívül használtam még fokhagyma granulátumot és szárított petrezselymet, egyrészt mert ezek voltak a közértben, másrészt ez utóbbiak amúgy is kellettek a verseny előtti diétás kajához. A különbség a víztelenítés miatt természetesen a só. 

 

 

Célszerű talán itt megjegyezni, hogy aki nem versenyez és nem a víztelenítés szakaszában van, az ne legyen olyan hülye, hogy megpróbál só nélkül táplálkozni. A só íze ugyanis gyakorlatilag kell és felesleges sómentes táplálkozással kínozni magunkat. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy agyonsózzuk az ételt és alap csökkentett nátrumtartalmú sót használunk.

 

A csirkét feldaraboltam apróra. Rászórtam a cuccot, majd lefújtam olajsprével és eltettem éjszakára a hűtőbe pácolódni. Ez egyékbént nem muszáj, frissen is jó.

 

Másnap serpenyőben kisütöttem. Ilyenkor kavargatni kell, hogy rendesen átsüljön mindenhol, már csak azért is, mert kifejezetten meg akartam pirítani. A barnás pír kifejezetten jót tesz az amúgy hullafehérre sült csirkemellnek. 

 

 

Amikor megvolt, kidobtam egy tányérra, majd betöltöttem a rizst a serpenyőbe. Igen, így melegítettem meg és meg is pirítottam kicsit, némi oljaspré segítségével. Hogy ennek tudományosan van-e így értelme, azt nem tudom, de jó lett.

 

Kis saláta, paradicsom és már csak ki kellett vinni a szálloda erkélyére, hogy le tudjam fotózni. Brandon Curry-t videózás közben akarták helyre rakni az edzőteremben. Ki a bunkó?
Természetesen nem arra mell gondolni, hogy Ronnie Coleman visszajön, hanem arra, hogy volt pár nagy név, aki mostanában kihagyott. Vannak azonban bombameglepetések is!
Mindenki ott lesz az Arnold Classic 2018-on, aki számít, a Mr. "O" folytatása márciusban várható.
Termékajánló
50 gr. 
 / 4.4
8%   465 Ft  
430 Ft
3,06 kg 
 / 4.4
5%   13 990 Ft  
13 290 Ft
1 kg 
 / 4.6
5%   1 250 Ft  
1 185 Ft
108 kap. 
 / 4.0
5%   7 590 Ft  
7 210 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
98184 fénykép található.
Superbody 2012
Superbody 2012
Sexy&Muscular
Dayana Cadeau
Sexy&Muscular Dayana Cadeau
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Superbody Kupa 2002 - 1. rész
Superbody Kupa 2002 - 1. rész
Tápkieg erőemelő szinten
Tápkieg erőemelő szinten
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....