Logo
 

Tavaszi balfaszkodás

2014. 03. 31.
Amikor bejön a jó idő, kétféle dolog történik. Mindkettő nagyon jól mutatja, mennyien nem értik az első és legfontosabb szabályt a sportban.
.
 
A  húsz fokos, napsütéses időjárás kétféle reakciót indukál az edzőtermek jelenlegi vagy jövendőbeli közönségénék. Ezek éppen ellentétesek.
 
Az első a már meglévő tagságra vonatkozik: ők szépen eltűnnek. Jó időben sokaknak nincs kedvük edzeni, inkább a szabadban töltik az idejüket. Képesek úgy eltűnni a teremből, mintha sosem jártak volna. Aztán persze közvetlenül nyár előtt jön a kétségbeesett kapkodás, ahogy az utolsó pillanatban újra megjelennek, és megpróbálnak pár hét alatt csodát tenni a strandra. Mert nyilván a strandon marha fontos jól kinézni, ez életünk legfontosabb problémája. 
 
Igazi balfasz hozzállás ez, ami tükrözi, hogy nem értik a lényeget: az edzést csinálni kell. Mindig. Nem csak akkor, ha hirtelen mutogtani kell magunkat. A sport elcsépelt szóval életmód, aminek lényege az, hogy bizonyos kényszeres állapotokat kivéve (sérülés, meló) nem hagyunk ki edzést csak azért, mert szép az idő, vagy mert lusták vagyunk. Az edzés munka, amit el kell végezni. Ezt követeli a testünk és az egészségünk. 
 
 
 
A másik, viszonlyag szánalmas állapot az, hogy a jó idő eljöttével azonnal megjelennek a fogalmatlan síkhülyék a teremben. Nekik nyilván húsz fok alatt nem jutott eszükbe sportolni. Vagy számukra akkor még nem volt elég közel a strandszerzon. Nincs szánalmasabb indok, mint amikor valaki szarik az egészbe, de azonnal fontossá válik a kinézete, amikor kevésbé kell felöltözni. Ezzel a másoknak való megfelelési kényszerrel inkább pszichológushoz kellene menni, nem terembe.
 
A testépítés sport, bármennyire is igyekeznek a tömegek erodálni a sport mivoltát. Aki erre nem sportként, hanem szezonális, másoknak villantó megfelelési kötelességként tekint, az vegyen plasztikai sebészt, BMW-t, csini ruhát - jobban jár, legalább nem hazudik magának.
 
A testépítés télen és nyáron is testépítés, és mindig csinálni kell, akkor is, ha süt a nap és nincs kedved, meg akkor is, ha nem süt és azért nincs. Ez a megfelelő hozzállás alapja. Megfelelő hozzállás nélkül pedig nincs eredmény.


Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
350 gr. 
 / 4.7
 
3 990 Ft
100 kap. 
 / 4.6
 
4 190 Ft
%
6 kg 
 / 4.8
33%   29 980 Ft  
19 990 Ft
1 kg 
 / 4.9
 
5 190 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104356 fénykép található.
Bajnokok Éjszakája 2009
Lénárd Lajos
Bajnokok Éjszakája 2009 Lénárd Lajos
Pabianice Nemzetközi verseny
Lengyelország, 1978
Pabianice Nemzetközi verseny Lengyelország, 1978
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
BB.Tv Episode #56.
BB.Tv Episode #56.
 Csirkemell diós bundában - Body.Builder Gasztro Rovat 37. rész
Csirkemell diós bundában - Body.Builder Gasztro Rovat 37. rész
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....