Logo
 

Arnold újra pontozza a szabadpózt!

2016. 01. 14.
Az Arnold Classic versenysorozat minden állomásán ismét pontozva lesz a szabadpóz forduló, ami nagy eséllyel azt jelenti, hogy hamarosan újra módosul az IFBB szabályzata!

 

 

Az IFBB az elmúlt években - sok más sportszövetséghez hasonlóan - igyekszik a rajongók és a versenyzők igényeihez igazítani a szabályokat és kategóriákat, egyelőre mérsékelt sikerrel. Ennek keretében nemrég kikerült a pontozásból a szabadpóz forduló, amit valójában a versenyzők és a bírók sem vettek túlságosan komolyan, és helyette a döntőben gyakorlatilag a zsűrizéskor szokásos összevetések megismétlésével dőlnek el a helyezések.

Az Arnold Classic csapata azonban úgy döntött, hogy változtat ezen: Arnold Schwarzenegger személyesen azt hangoztatta, hogy elege van már a profi testépítő fizikumok amatőr szintű prezentálásából a legmagasabb szinten is. "Nincs több remegés!" A pontozási rendszer egyelőre nem változik meg gyökeresen, egyelőre arról van szó, hogy a szabadpóz forduló egy extra pontszámot jelent majd a zsűrizéskor és a döntőben kapott mellett, és egyéni súllyal kerül beszámításra.

 

 

Ez utóbbi nincs teljesen letisztázva, ahogy az sem, hogy a bírók a szabadpóz fordulóban mennyire veszik figyelembe a fizikumot, a koreográfiát és magát a pózolás technikáját. Sok tehát a lényeges, mégis megválaszolatlan kérdés, annyi viszont biztos, hogy az IFBB profikra ráfér egy kis kényszer, ha a pózolás gyakorlásáról és a show feldobásáról van szó. Ez a rendszer alapvető célja: a versenyzők kényszerítése arra, hogy komolyan vegyék a pózolást a sport színvonalának emelése érdekében.

Ha pedig az Arnold Classic versenyeken sikeres lesz az új rendszer, a szövetség minden bizonnyal rövid úton mindenhol kötelezővé teszi.Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
108 kap. 
 / 4.3
 
7 990 Ft
60 tab. 
 / 5.0
25%   3 990 Ft  
2 990 Ft
%
6 kg 
 / 4.8
33%   29 980 Ft  
19 990 Ft
30 pak. 
 / 4.8
 
6 490 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104356 fénykép található.
Mike Mentzer
Mike Mentzer
Superbody 2012
Superbody 2012
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Magyar Bajnokság 2001 - Elek Gábor
Magyar Bajnokság 2001 - Elek Gábor
Magyar Bajnokság 2001 - Dudás István 2.
Magyar Bajnokság 2001 - Dudás István 2.
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....