Logo
 

Az Arnold lemásolta az Olympiát!

2015. 09. 26.
Az Arnold Classic Európa nem hozott újdonságot, a sorrend nem változott lényegesen a múlt heti Mr. Olympia óta!

 

 

Az 1990-es években az európai turnék során a aktuális Mr. Olympia-n beállt hierarchia csak a legritkább esetekben változott, amikor egy versenyző masszívan formán kívül, vagy drasztikusan feljavulva lépett színpadra. Az elmúlt években újra éledező európai versenyek ezt a hagyományt átírni látszottak, de idén, az Arnold Classic Európa nem hozott változást a múlt heti Olympiához képest.

Ez azt jelenti, hogy Dexter Jackson újabb győzelmet húzott be, és ezzel előrébb lépett az örökranglistán: 23 profi diadallal jelenleg egyedül áll a második helyen, és előtte már csak a legendás Ronnie Coleman van 25-tel. Egyébként a "Penge" fenyegetése nem jött be teljes mértékben, ugyanis szemlátomást a repülőúttól nem lett még szárazabb, de az is biztos, hogy fikarcnyit sem romlott. Ez pedig elég volt ahhoz, hogy behúzzon egy újabb Arnold címet.

Shawn Rhoden a zsűrizéskor még láthatóan vizesebb volt, mint egy hete az "O"-n, de ez gyakran előfordul az utazás mellékhatásaként. A döntőre ugyan jelentősen szárazabb lett, de ez sem, és a múlt héten némileg kiálló gyomrának teljes elsimítása sem volt elég. Mindennek ellenére a Team Scitec szupersztárja még mindig a földkerekség egyik legjobb testépítője, és Dexter mostani eredményeit elnézve nagyonis lehetséges, hogy Rhoden-nek még bőven lesz lehetősége a sport királya címért harcolni. Mindenesetre jót tenne a megítélésének és valószínűleg az önbizalmának is, ha elkalapáná a Pengét még a szezon vége előtt.

Dennis Wolf sem tudta 100%-ban átmenteni a formát az Olympiáról, így nem volt esélye előrébb lépni az első kettő rovására, de az a veszély sem fenyegette túlságosan, hogy hátrébb essen. Mamdouh "Big Ramy" Elssbiay ugyanis még mindig nem volt elég száraz ahhoz, hogy komolyan labdába rúghasson a top helyezésekért. Ahhoz viszont messze túl nagy, hogy bárki más megelőzhesse, így egyelőre megmaradt a már bevált helyén. Remélhetőleg azért még ebben a szezonban megvillantja az oroszlánkörmeit, és mutat egy igazán kemény kondíciót.

Roelly Winklaar és William Bonac élet-halál harcot vívott a legjobb ötbe kerülésért, de végül előbbinek sikerült. Ennek főleg a tömegéhez van köze, ugyanis Bonac kőkemény szárazságot vitt a színpadra, és ebben a tekintetben egyértelműen jobb volt. Mindenesetre William valószínűleg nem különösebben csalódott, mert idén végre sikerült elérnie, hogy a szimmetriájával, arányival és kondíciójával a legjobbak közé sorolják, még úgy is, hogy - magasság híján - tömegben nem versenyezhet a legnagyobbakkal.

A mezőny hátsó fertályában két olyan név van, amire érdemes vetni egy-egy pillantást: Alexey Lesukov és Zack Khan. Az orosz pontosan azt hozta, amit már megszokhattunk tőle, így a meglepetés - mindkét irányban - elmaradt. Masszív tömeg, kerek izmok, gyenge kondíció. Ennél több fog kelleni a profik között, főleg mert egy ideje kinőtt már abból a korból, amikor még csodagyereknek nevezhettük. Khan pedig azt a határt közelítette, ahonnan már nem lehet - agy legalábbis nem érdemes kritizálni -, mert egyszerűen szörnyen nézett ki. A combjai még mindig gyengék, a középrésze rettenetes, a kondíciója pedig jóindulattal is legfeljebb középszerű. Ha így folytatja, egyértelműen nem fog többé labdába rúgni az IFBB-ben.


Eredménylista:

1. Dexter Jackson
2. Shawn Rhoden
3. Dennis Wolf
4. Mamdouh Elssbiay
5. Roelly Winklaar
6. William Bonac
7. Victor Martinez
8. Juan Morel
9. Brandon Curry
10. Steve Kuclo
11. Fred Smalls
12. Alexander Fedorov
13. Michael Kefalianos
14. Alexey Lesukov
15. Zack Khan
16. Carlos AscensioTényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
%
6 kg 
 / 4.8
33%   29 980 Ft  
19 990 Ft
60 kap. 
 / 4.2
 
4 190 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104356 fénykép található.
Ironman 2006
Mark Dugdale
www.flexonline.com
Ironman 2006 Mark Dugdale www.flexonline.com
Joe DeAngelis
Joe DeAngelis
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Magyar Bajnokság 2001 - Pengő Tamás
Magyar Bajnokság 2001 - Pengő Tamás
Fekvenyomó okosságok a GPC bajnokaitól
Fekvenyomó okosságok a GPC bajnokaitól
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....