Logo
 

Az igazi Penge visszatért Afrikában!

2016. 05. 31.
Dexter Jackson nyerte az első Afrikai Arnold Classic-ot, méghozzá olyan formával, ami azonnal feledtette a korábbi halovány szereplését!

 

 

Dexter Jackson újabb győzelmet húzott be, méghozzá ezúttal az IFBB első Afrikai Arnold Classic-ján, amivel beállította Ronnie Coleman rekordját a legtöbb profi bajnoki címmel. Ezt pedig olyan formával tudta megcsinálni, ami azonnal feledtette a gyengébb fellépését a New York Pro-n: visszatért az igazi "Penge". Pontosabban megmutatta, hogy egyáltalán nem is ment sehova. Telt volt és száraz, ez az a Dexter, aki tavaly megszorongatta Phil Heath-et a Mr. Olympia-n, és aki maga is megnyerte a címet néhány évvel korábban.

Ráadásul erősebb mezőnyben tudott győzni ezúttal, bár a második helyet Roelly Winklaar vitte el, aki egy hete is a bajnok mögött végzett. Csakhogy ezúttal lényegesen jobb kondícióval hozta az ezüstöt, amire szüksége is volt, mert kapott egy kemény ellenfelet hátulról. A tömeg továbbra is egyértelmű erőssége, a kondíciót pedig úgy kell hoznia minden versenyen, ahogy most is tette, és akkor nem kell sokat várnia, hogy odakeveredjen az IFBB közvetlen élmezőnyébe.

Lionel Beyeke eséllyel pályázhatott volna a dobogó magasabb fokaira, ugyanis - mint már évek óta tudjuk - adottságokban nincs ellenfele. Azonban ezt sokáig a kondíciójáról is el lehetett mondani, bár a magyar nyelvben talán helyesebb lenne az a megfogalmazás, hogy kondícióban nem volt ellenfele senkinek. Hírhedt volt arról, hogy - testépítő mércével - sokszor gyakorlatilag dagadtan lépett színpadra, de idén ebből a szempontból mostanáig pozitív csalódást okozott. Arról nincs szó, hogy a legszárazabb lenne a színpadon, de most már nem lóg ki negatív irányba a mezőnyből, ez pedig komoly fejlődés. Az utolsó lépést még meg kell tennie, ha valóban a csúcsra akar törni, de így is közel járt ahhoz, hogy megfogja Roelly-t az ezüstért.

Victor Martinez pedig a francia szupertehetségnek köszönhetően ezúttal leszorult a dobogóról, holott hosszú ideje legjobb formáját sikerült hoznia. A helyezésétől függetlenül van oka az elégedettségre, ugyanis szemből a combjai egyértelműen jól mutattak, persze ahhoz mérten, hogy 2008-ben súlyos térdsérülést szenvedett. Szárazságban is ott volt a szeren, és nem is laposodott el a versenyre, így a negyedik hellyel ebben a mezőnyben abszolút elégedett lehet.

Fred Smalls és Michael Kefalianos is élete formájában versenyzett, de mindkettejüknek hiányoznak a genetikai adottságai ahhoz, hogy a fentebb említett úriembereket megverjék csúcsformában. Persze egy Arnold Classic nem csak a trófáról szól, és különösen igaz ez 2016-ban, amikor az Arnold versenyeken visszatért a szabadpóz pontozása. Smalls pedig ennek megfelelő színvonalú show-t hozott - igaz, neki eddig sem kellett kétszer mondani, hogy a közönség alapvetően szórakozni jár a versenyekre.


Eredménylista:

1. Dexter Jackson
2. Roelly Winklaar
3. Lionel Beyeke
4. Victor Martinez
5. Fred Smalls
6. Michael Kefalianos
7. Brandon Curry
8. Jonathan Delarosa
9. Lukas Wyler
10. Andrew Hudson
11. Marius Dohne
12. Cobus Van Der Merwe

 

Dexter Jackson

 

Roelly Winklaar

 

Lionel Beyeke

 

Victor Martinez

 

Fred Smalls

 

Michael Kefalianos

 

Brandon Curry

 

Jon Delarosa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
4,4 kg 
 / 4.5
 
14 590 Ft
330 gr. 
 / 4.7
 
4 290 Ft
%
6 kg 
 / 4.8
33%   29 980 Ft  
19 990 Ft
Új!
25 gr. 
 / 5.0
Új!  
560 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104356 fénykép található.
Mr Olympia 2006
Melvin Anthony
Mr Olympia 2006 Melvin Anthony
Miss Olympia 2004
Vilma Caez
Miss Olympia 2004 Vilma Caez
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
BB.Tv Episode #9.
BB.Tv Episode #9.
Kai Greene after Mr. Olympia 2009
Kai Greene after Mr. Olympia 2009
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....