Logo
 

Big Ramy nem kérdez, Dani beért

2014. 05. 18.
Mamdouh "Big Ramy" Elsbbiay könnyedén megvédte bajnoki címét a New York Pro-n, miközben Tóth Dani egyéni legjobb szereplésével újabb kiváló eredményt harcolt ki magának!

 

 

Mamdouh "Big Ramy" Elsbbiay ugyan későn határozta el magát véglegesen az indulás mellett, miután a felkészülése korábbi szakaszában összeszedett egy tüdőgyulladást, ami jelentősen visszavetette a fejlődését, de ennek ellenére végül gyakorlatilag lemosta az ellenfeleit. A kondícióján egyértelműen látszott, hogy nincs 100%-os formában, de ez végül nem számított: az embertelen izomtömegével és az ehhez képest meglepően jó arányaival a színpadra lépése pillanatában eldőlt, hogy a verseny valójában a második helyért folyik. Az Arnold Classic és a Mr. Olympia szintjén ilyen hibák persze nem férnének bele, de az itt látott mezőnyt gyakorlatilag a földbe döngölte a brutális méreteivel, így most már megvan a kvalifikációja, vagyis mostantól elkezdhet arra fókuszálni, hogy szeptemberre valóban csúcsformát hozzon.

Juan Morel egyesek szerint közel volt "Bigy Ramy"-hez, de igazság szerint jóval több kellett volna ahhoz, hogy valóban megszorongassa az újonc fenevadat. Bár kondícióban egyértelműen jobb volt, a gyenge alsó teste és az összességében jóval kisebb tömege miatt végül nem rúgott labdába. Ennek ellenére elégedett lehet, hiszen kiválóan szerepelt az otthoni közönsége előtt, és ha így folytatja tovább a szezont, nem kell már sokáig várnia egy győzelemre.

Jon Delarosa a zsűrizéskor még közel volt jó barátjához, Juan-hoz, de a döntőre kissé bevizesedett, így végül a harmadik helyért is valós harcot kényszerült vívni. Arányokban egyértelműen ott van a szeren, a fizikumának szinte nincs gyenge pontja, azonban az alacsony termetének és az ebből fakadó kisebb méreteinek hála makulátlan szárazságra van szüksége ahhoz, hogy érvényesülni tudjon a nála nagyobb versenyzők mellett. Bár az általa kétségkívül kiszemelt győzelem ezúttal nem jött össze, csak idő kérdése, hogy minden a helyére kerüljön nála. Nem kizárt viszont, hogy mostanra kezdi elveszíteni a türelmét, és inkább egy később szezonban próbálkozna újra - akár még idén ősszel.

Lionel Beyeke győzelem reményében utazott New Yorkba, és meg is volt minden esélye arra, hogy az első helyért járó kupával a hóna alatt távozzon, csakhogy ismét közbeszólt a számára legkényesebb téma: a formaidőzítés. Az adottságai kétségkívül megvannak ahhoz, hogy a sport legjobbjaival is felvegye a versenyt, és bár tömegben messze elmarad "Big Ramy" mögött, kegyetlen szárazsággal ezt ellensúlyozhatta volna - csakhogy nem tette. A döntő idejére ugyan csupán néhány óra leforgása alatt sikerült látványos mennyiségű víztől megszabadulnia, ez sem volt elég arra, hogy az első helyért harcolhasson. Remélhetőleg visszatalál ahhoz a formához, amit a Brazil Arnold Classic-on mutatott, mert ennél sokkal több van a franciában.

Max Charles futott be végül az illusztris ötödik helyen, aki elsősorban a brutális szálkásságának és izomminőségének köszönheti az eredményt. Bár a fizikuma összességében véve jól mutat, még nem elég kiegyensúlyozott, és szüksége lesz némi tömegre az alsó testén, ha előrébb akar lépni. Mindenesetre profi debütálásnak nem rossz, és ez a lehető legenyhébb megfogalmazása a lényegnek.

Tóth Dani végül a hatodik helyet csípte el az igencsak sűrű mezőnyben, olyanokat utasítva maga mögé, mint a görög vadállat, Michael Kefalianos és a korábbi profi bajnok, Isten kedvence, Marius Dohne. Dani még az egy héttel ezelőtt mutatott formát is túlszárnyalta ezúttal, ami önmagában is elégedettségre adhat okot, illetve bár szigorúan a helyezéseit szemlélve nem látható nagy előrelépés, egyértelműen most állhatott ki a legerősebb mezőnyben pályafutása alatt. Figyelembe véve azt is, hogy egy évvel ezelőtt a jóval szerényebb 13. hely jutott neki ugyanezen a versenyen, egyértelmű a fejlődés. Arról nem is beszélve, hogy most már minden kétséget kiválóan belépett a profi ligába, ami jóval többet jelent a profi kártya birtoklásánál. Bekerült abba az elit körbe, ahova csak a legjobbak tartozhatnak, ahol bármikor becsúszhat egy-egy kiugró eredmény, vagy akár egy Olympia kvalifikáció. Ez pedig nem rossz, ahhoz képest, hogy a tavaszi szezont csupán felvezetésnek szánja az őszire. Ráadásul a legutóbbi infók szerint néhány héten belül ismét színpadra lép, a Toronto Pro-n.

 

Szólj hozzá a fórumban!

Eredménylista:

1. Mamdouh Elsbbiay
2. Juan Morel
3. Jonathan Delarosa
4. Lionel Beyeke
5. Max Charles
6. Tóth Dániel
7. Michael Kefalianos
8. Marius Dohne
9. Constantinos Demetriou
10. Sergey Shelestov
11. Akim Williams
12. Jeff Beckhem
13. Henri Pierre Ano
14. Eboni Wilson
15. Saiid Tejan Kamara

 

Mamdouh "Big Ramy" Elsbbiay

 

Juan Morel

 

Jon Delarosa

 

Lionel Beyeke

 

Max Charles

 

Tóth Dániel

 

Michael Kefalianos

 

Marius Dohne

 

Szólj hozzá a fórumban!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
%
6 kg 
 / 4.8
33%   29 980 Ft  
19 990 Ft
500 gr. 
 / 4.9
33%   5 990 Ft  
3 990 Ft
0,5 kg 
 / 4.7
 
4 790 Ft
4,4 kg 
 / 4.5
 
14 990 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104356 fénykép található.
Norvég GP 2006
Kocsis Csaba
Norvég GP 2006 Kocsis Csaba
Mátra Kupa 2001
-80kg, felsorakozás
Mátra Kupa 2001 -80kg, felsorakozás
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Scitec Muscle Fest - 5. rész
Scitec Muscle Fest - 5. rész
SCITEC TESZT 2008 2.rész: Szabó Miklós
SCITEC TESZT 2008 2.rész: Szabó Miklós
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....