Logo
 

Compton nyerte a legrosszabb versenyt!

2016. 08. 21.
Justin Compton gyakorlatilag komoly ellenfél nélkül, a mezőnyhöz képest kiemelkedő formával nyerte meg az év legrosszabb profi versenyét, az Arnold Classic Ázsiát.

 

 

Justin Compton nagyon akart már egy Arnold Classic győzelmet, és ezt az első Arnold Classic Ázsián, Hong Kongban meg is lett neki. Némileg elvesz azonban a bajnoki címe értékéből, hogy gyakorlatilag az egész mezőny rossz formában volt. Erről persze Compton aligha tehet, ő ugyanis tisztességgel elvégezte a feladatát - bár aligha tagadhatná, hogy a Mr. Olympia-ra igyekezett időzíteni, és ezen a hétvégén csupán 90%-ot hozott. Mégis magasan verte a mezőnyt: masszív volt, arányos és kondícióban is az egyik legjobb, még ha maradt is rajta egy réteg víz a színpadon, főleg deréktól felfelé.

Meglepetésre Fred Smalls csípte meg a második helyet, amiben éppen az a leginkább meglepő, hogy a szórakoztatómester sem volt csúcsformában, pedig ez számára egy talán soha vissza nem térő alkalom lehetett volna, hogy bezsebeljen egy Arnold címet. Mindenesetre egy második hely ezen a versenyen nem rossz presztízs szempontból - legalábbis néhány év múlva már jól fog hangzani, amikor senki nem emlékszik a mezőny színvonalára.

Brandon Curry a harmadik helyen végzett a Team Scitec képviseletében, enyhén zsíroska formával. Egyelőre úgy néz ki, hogy pontokkal meglett a kvalifikációja az Olympiára, de hozzá kell tenni, hogy ezt tekintélyes részben a szerencséjének köszönheti. Ugyanis ha nem spórolja el a teljes mezőny a felkészülést, ugyanezzel a formával nagyon könnyen találhatta volna magát a top ötön kívül.

Ahogyan például a verseny egyik esélyese, Lionel Beyeke kívül is találta magát. Konkrétan hetedik lett, olyan kondícióval, ami 2016-ban már egy Superbody újonc kategóriában is kínos, nemhogy az IFBB profi ligájában. Testépítő mércével nettó dagadt volt, és amikor ez az eset forog fenn, nincs az a mutánsgenetika és csoda-izomtapadás, ami megment egy versenyzőt. Persze egy hónappal az Olympia előtt nem olyan nagy bűn a maximálisnál egy kicsit kevésbé kiélezett formát hozni, de Beyeke bizony eleve nem a jó kondíciójáról ismert, és még azon is aránytalanul sokat rontott.

Kevin Jordan legalább hozta a formát, neki egyértelműen nem kellett az Olympiára spórolnia, így ide tudott időzíteni maximális erőbedobással. Ez be is jött neki, az Arnold Classic negyedik hely ugyanis jól hangzik, de még akad, amit javíthatna. A hátára még bőven férne izom, a pózolása pedig sokkal inkább emlékeztet egy lelkes amatőrre, mint profi versenyzőre. Ez utóbbi mostanában újra kezd fontossá válni az IFBB-ben, úgyhogy okosan teszi, ha a jövőben nagyobb figyelmet fordít rá, és nem intézi el egyetlen legyintéssel.

Clarence DeVis is megtehette, hogy erre a versenyre igyekszik kihegyezni a formát, mégsem sikerült számára túl jól. Igaz, neki mindig voltak problémái a kondíció kérdésében, így legfeljebb az róható fel neki, hogy ezeket nem oldotta meg. Az ötödik hely azért neki nem rossz, bár ahhoz képest, hogy a profi pályafutása elején sokan ígéretes tehetségnek tartották, messze elmarad a várakozásoktól.

 

Eredménylista:

1. Justin Compton
2. Fred Smalls
3. Brandon Curry
4. Kevin Jordan
5. Clarence DeVis
6. Maxx Charles
7. Lionel Beyeke
8. Roman Fritz
9. Akim Williams
10. Andrew Hudson
11. Paulo Almedia
12. Michael Kefalianos
13. Lukas Wyler

 

Justin Compton

 

Fred Smalls

 

Brandon Curry

 

Kevin Jordan

 

Clarence DeVis

 

Maxx Charles

 

Lionel Beyeke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
36 kap. 
 / 4.6
 
4 990 Ft
%
szett 
 / 5.0
32%   9 270 Ft  
6 340 Ft
120 kap. 
 / 4.7
 
4 190 Ft
0,9 kg 
 / 4.9
 
6 690 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104356 fénykép található.
Ironman 2006
Troy Alves
Ironman 2006 Troy Alves
Mari Kudla-Donnelly
Mari Kudla-Donnelly
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
A Világbajnok 2. rész
A Világbajnok 2. rész
Tárogatás Pec Deck gépen
Tárogatás Pec Deck gépen
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....