Logo
 

Dexter Jackson újabb Olympiát nyert!

2016. 10. 23.
Dexter Jackson megnyerte a Mr. Olympia Európát - de ezzel vajon tényleg kétszeres Olympia bajnoknak nevezheti magát?

 

 

Az első Olympia Europe Németországban lett megrendezve, méghozzá kapásból egy kőkemény mezőnnyel, bár voltak anomáliák az indulólistához képest. Phil Heath ugyan nem volt ott, de az IFBB élversenyzői tiszteletüket tették, és összemérték az erejüket, még ha ez az Olympia véletlenül sem keverendő össze az eredeti Mr. Olympia-val. Bár nem volna nehéz, hiszen a sport 2008-as királya, Dexter Jackson nyerte a debütáló versenyt.

A "Penge" kőkeményen leiskolázta a mezőnyt, és ékesen bizonyította, amit évek óta előszeretettel mondogat: a repülés - ami a versenyformában lévő testépítők rémálma - őt csak még szárazabbá teszi. A helyzet az, hogy amikor egy héten belül két verseny volt, még Dexter is megbotlott, de most már sokadszorra tudott kiváló formát hozni, ami történelmi győzelmet ért neki.

Shawn Rhoden már majdnem kiköszörülte a csorbát az elmúlt hetek gyengébb eredményei után, de nem eszik olyan forrón a kását. Bár az Olympia óta egyértelműen most volt a legjobb formájában, de még így sem volt 100%-os, ami alapvető lenne, ha le akarja győzni Dexter-t. Így viszont legalább a csúfos kudarc elmaradt, mert az alakjával és a tömegével még mindig tud tarolni, csakhogy tökéletes kondícióra is szüksége van, ha a legjobbakat is meg akarja verni - ez pedig még mindig nem jött egészen össze.

William Bonac többé-kevésbé a papírforma szerint hozta a dobogót, mégis talán nála változott a helyzet legtöbbet. Először is ezúttal kevésbé volt éles, mint az elmúlt hetekben, de ez aligha róható fel neki, hiszen mostanáig gyakorlatilag minden egyes alkalommal tökéletes volt a színpadon és a szezonban már hat versenyt végigcsinált. Néhány pontot még veszített is a döntőben, így majdnem a negyedik helyre került, de még így is elég jó volt a dobogóhoz.

Lionel Beyeke viszont kellemes meglepetést okozott. Bár lényegében nem volt szárazabb, mint Bonac, a franciának megvan az a helyzeti előnye, hogy jóval kisebbek vele szemben az elvárások, mert legtöbbször kritikán aluli formában jelenik meg a színpadon. Éppen ezért nála pozitív változás, hogy profi testépítőhöz méltó kondíciót tudott hozni, még ha kétségtelenül javulhatna is ezen a téren. Ismét megmutatta, hogy ha odateszi magát, akkor pillanatok alatt odaérhet a legjobbak közé, mert az eszközei adottak, de a munkát akkor is el kell végezni.

Roelly Winklaar tehát Beyeke miatt az ötödik helyre szorult, ezen a héten lényegesen gyengébb formában, mint korábban. Ezúttal határozottan bevizesedett, főleg a combja és a középrésze, így nem volt esélye a dobogóra, de a tömegével még mindig leiskolázott mindenki mást. A kvalifikációja egyelőre nincs meg 2017-re, de a pontversenyben már most is olyan jól áll, hogy jó eséllyel pályázhat egy meghívóra akkor is, ha nem akar versenyezni többet jövő szeptember előtt.

 

Eredménylista:

1. Dexter Jakcson
2. Shawn Rhoden
3. William Bonac
4. Lionel Beyeke
5. Roelly Winklaar
6. Aleksei Shabunya
7. Tomas Kaspar
8. Michael Kefalianos

 

Dexter Jackson

 

Shawn Rhoden

 

William Bonac

 

Lionel Beyeke

 

Roelly Winklaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
1 kg 
 / 4.2
 
3 790 Ft
szett 
 / 4.8
5%   11 470 Ft  
10 895 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104356 fénykép található.
Superbody 2018
Superbody 2018
Superbody 2009
Athletic 2 Elődöntő
Borbély Csaba
Superbody 2009 Athletic 2 Elődöntő Borbély Csaba
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Scitec Raw Power Miskolcon - 3. rész
Scitec Raw Power Miskolcon - 3. rész
Arnold Classic Europe 2012
Arnold Classic Europe 2012
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....