Logo
 

Dexter nyerte a bemelegítő kört New York-ban

2016. 05. 31.
Dexter Jackson életében először nyerte meg a New York Pro-t, amit a szövetség legrangosabb címei között tartanak számon, de ez még csak a bemelegítés volt az egész mezőnynek!

 

 

Dexter Jackson nemcsak arról híres, hogy 2008-ban Mr. Olympia bajnok lett, hanem arról is, hogy már lassan két évtizede futószalagon hozza a győzelmeket a csúcs profi versenyekről. Ehhez képest meglepő tény lehet, hogy a "Penge" mostanáig nem győzött egyszer sem a New York Pro-n vagy annak jogelődjén, a szintén legendás Night of Champions-on. Ennek persze főleg az az oka, hogy mostanáig egyszer sem nevezett a versenyre, ugyanis számára előnytelen időpontban volt késő tavasszal, távol az Arnold Classic-tól és az Olympiától is.

A mostani győzelme viszonylag sima volt, nem tudott igazán közel kerülni hozzá senki, ezt azonban ezúttal nem a saját kiemelkedő teljesítményének köszönheti, hanem annak, hogy vele együtt egyetlen komoly név sem ovlt csúcsformában. Dexter ugyanis némileg lapos volt, és szárazabbnak is többször láthattuk már a Pengét, mint ahányszor nem. Ez a két tényező pedig együttesen sokat rontott a megjelenésén, még ha javult is a döntőre, és a címet magabiztosan elvitte mindenki orra elől.

Beleértve Roelly Winklaar-t is, aki korábban már tudott győzni ezen a versenyen. Most azonban pechére Dexter is az ellenfelei közé keveredett, hozzá pedig még mindig kevés. Szemlátomást izomból nincs hiány, viszont kondícióban még messze nem állt készen arra, hogy egy korábbi Olympia bajnok valós kihívója lehessen. Arról nem beszélve, hogy továbbra is vannak gyengeségek a fizikumán, mint például a trapézizmai fejlettsége, miközben a hajlítójára sem ártana még némi hús. Egyelőre azonban azzal is beérnénk, ha száraz lenne.

Victor Martinez soha nem a kondíciójáról volt ismert, így ő kevésbé okozott csalódást ezen a hétvégén, ugyanakkor el kell ismerni, hogy volt már definiáltabb fazonnal a színpadon. Ennek ellenére mégis azt kell mondani, hogy a "Dominikai Dominátor" magához képest jól nézett ki, ugyanis az elmúlt néhány évben gyakran előfordult vele, hogy a potenciáljához mérten messze alulteljesített, míg most legalább izomtömeg-fronton rendben volt.

Maxx Charles, a Team Scitec versenyzője volt az első ember a színpadon, aki valóban nem spórolta el a felkészülést. Jó kondíciót hozott és a combjai is alakulnak, de a szupersztárok egyelőre túl angy falatnak bizonyultak számára. Ennek ellenére minden oka megvan elégedettnek lenni, ugyanis hozott néhány értékes "O" kvalifikáció pontot, és megmutatta eddigi legjobb formáját. Ráadásul szinte biztos, hogy tud még tovább is fejlődni.

Steve Kuclo és Juan Morel néhány éve még a jövő nagy reménységei között volt emlegetve, azonban mostanában egyikük sem tudott igazán nagyot alakítani. Különösen igaz ez Kuclo-ra, aki hiába az egyik legeladhatóbb figura a sportban, ha az eredmények elmaradnak még azon ritka alkalmakkor is, amikor színpadra lép, nem lesz csoda. Morel pedig ugyan folyamatosan fejlődik, és meglehetősen tiszteletre méltó eredményei vannak, az áttörés egyelőre elmaradt, és nem is úgy néz ki, hogy a közeli jövőben sor kerülhetne rá. Bár Morel címvédőként érkezett a versenyre, végül be kellett érnie a hatodik hellyel, és az sem sokat javít a helyzetén, hogy messze nem volt olyan éles, mint ami elvárható lett volna. Pontosan tudta ugyanis, hogy komoly ellenfelei lesznek, mégis messze lemaradt még a barátjától és mentorától, Martinez-től is, akit pedig korábban többször legyőzött. Kuclo pedig hiába szedett magára némi izmot, még szárazabb kondícióra lesz szüksége, ha az igazi nagyágyúk mellett labdába akar rúgni.


Eredménylista:

1. Dexter Jackson
2. Roelly Winklaar
3. Victor Martinez
4. Maxx Charles
5. Steve Kuclo
6. Juan Morel
7. Nathan De Asha
8. Jon Delarosa
9. Jeff Beckham
10. Brian Yersky
11. Michael Kefalianos
12. Blair Mone
13. Rudy Richards
14. Derek Upshaw
15. Pablo Ayala Zayas
16. Dominick Cardone
16. Panexce Pierre
16. Keith Williams

 

Dexter Jackson

 

Roelly Winklaar

 

Victor Martinez

 

Maxx Charles

 

Steve Kuclo

 

Juan MorelTényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
120 kap. 
 / 4.7
 
4 190 Ft
120 tab. 
 / 4.7
5%   5 490 Ft  
5 215 Ft
500 gr. 
 / 4.4
 
5 490 Ft +1000 pont
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104356 fénykép található.
IFBB EB 2004
Elődöntő +95kg
Tarek Elsetouhi
IFBB EB 2004 Elődöntő +95kg Tarek Elsetouhi
Superbody 2018
Superbody 2018
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
MuscleWorld 2. - Trailer 3.
MuscleWorld 2. - Trailer 3.
Red Rock Reality 8.
Red Rock Reality 8.
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....