Logo
 

Dexter Prágában is megcsinálta!

2015. 10. 03.
Dexter Jackson az IFBB profi színpadokon is megállíthatatlan, miközben vészesen közelít a negyvenhatodik születésnapja felé!

 

 

Dexter Jackson idén karrierje egyik legeredményesebb évét zárta: megnyert három Arnold Classic-ot, második lett a Mr. Olympia-n és most megnyerte a Prága Pro-t. Mindezt ráadásul úgy, hogy közben profi sportolói szempontból gyakorlatilag már jócskán megérett a nyugdíjra. Jelen pillanatban negyvenöt éves, jövő hónapban ünnepli a negyvenhatodikat, és még mindig az egyik legveszélyesebb versenyző a profi ligában. Megint romszáraz volt, így ismét elverte a "fiatalokat", ahogy azt a "Pengétől" már meg lehetett szokni.

Mamdouh "Big Ramy" Elssbiay megmutatta, hogy tud kondícionáltabb formát hozni, de még mindig nem volt olyan éles, hogy azzal Olympiát nyerhessen. Remélhetőleg jövőre Chris Aceto segítségével már ott is labdába rúghat, és talán ennek az előszele a mai eredmény. Átugrott ugyanis két nagyon komoly nevet, akik az elmúlt két hétben még előtte voltak, és még mindig nem volt 100%-os formában - Big Ramy ennyire big!

Shawn Rhoden ezúttal a harmadik helyre szorult, így biztosan rossz szájízzel távozik Prágából. A Team Scitec szupersztárja a Sandow szoborért akart harcolni, és bár abban a harcban gazdagon benne volt, végül nemcsak a címvédő előzte meg, hanem Dexter is. Ráadásul most éppen idén harmadszor, miközben Ramy is elé került. Benne van a történetben, hogy az utazás nyilvánvalóan nem tett jót neki, és némileg kevésbé volt száraz, mint két hete az "O"-n, de jelen pillanatban nem a világ legjobb, hanem inkább a negyedik legjobb testépítője - ez pedig mentálisan lényeges különbség.

Dennis Wolf számára sem egészen úgy alakult a szezon, ahogy azt remélhette, de közben búslakodni sincs oka. Ősz elején még vidáman viccelődött azon, hogy úgyse nyeri meg az Olympiát, és ebben igaza is lett, az viszont mostanra már vitathatatlan, hogy komolyabb atomkatasztrófa nélkül nem lehet kirobbantani a top ötből. Big Ramy ugyan ezen a hétvégén megelőzte, de nincs rá garancia, hogy az egyiptomi rettenet hosszú távon is előtte marad - a testépítésben gyakorlatilag bármi megtörténhet.

William Bonac közben diszkréten megelőzte Roelly Winklaar-t a rangsorban. Ez az arányosabb fizikumok kedvelőinek pozitív fejlemény lehet, mert Bonac sokkal komplettebb, mint Winklaar, akit sokkal inkább az erősségei visznek előre, miközben a gyengéi már évek óta nem javulnak jelentősen. Bonac tehát a viszonylag kisebb tömegével is odaért az ötödik helyre, és most már tényleg csak a nagyágyúk vannak előtte, így már önmagában az is óriási eredmény lenne, ha hosszabb távon meg tudná tartani ezt a pozíciót.

Kiss Jenő mindeközben nem hozott csúcsformát, mivel azt a jövő heti Nordic Pro-ra próbálja tartalékolni. Ráadásul a jelenlegi mezőnyben gyakorlatilag nem is remélhetett top helyezést, így számára csak a részvétel felért a győzelemmel. Az indulók közül "csak" a bajnok, Phil heath hiányzott ahhoz, hogy a magyar legenda azt mondhassa, a teljes élmezőnnyel egy színpadon állt, ez pedig mindent elmond a színvonalról. Ennek ellenére megállta a helyét, de a kihívások alapján értelemszerűen a top 10-en kívül kapott helyet.

 

Eredménylista:

1. Dexter Jackson
2. Mamdouh Elssbiay
3. Shawn Rhoden
4. Dennis Wolf
5. William Bonac
6. Roelly Winklaar
7. Ronny Rockel
8. Lukas Osladil
9. Juan Morel
10. Steve Kuclo
11. Brandon Curry
12. Roman Fritz
13. Michael Kefalianos
14. Alexander Fedorov
15. Tomas Kaspar
16. Kiss Jenő
16. Giovanni Azpeitia
16. Dalibor Hayek
16. Marek Olejniczak
16. Ratislav SolarTényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
300 kap. 
 / 4.9
11%   5 590 Ft  
4 990 Ft
%
60 ml 
 / 4.4
26%   390 Ft  
290 Ft
szett 
 / 4.8
5%   11 470 Ft  
10 895 Ft
60 kap. 
 / 4.1
 
3 590 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104356 fénykép található.
Superbody Kupa 2001
Superbody Kupa 2001
Nestlé Fitness OB 2004
Junior Női Fitness
Gál Vivien
Nestlé Fitness OB 2004 Junior Női Fitness Gál Vivien
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
GULDS GYM
GULDS GYM
Vastestvérek - Team Scitec Magyarország!
Vastestvérek - Team Scitec Magyarország!
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....