Logo
 

Dorian megőrült?

2015. 07. 29.
Dorian Yates időnként szeret szélsőséges nézeteknek hangot adni, és a napokban ezt sikerült újra megtennie, ezúttal a dopping ügyében.

 

 

Dorian Yates soha nem az a fajta ember volt, aki élvezte a rivaldafényt, számára ez még pályafutása csúcsán is csak mellékterméke volt annak, hogy sikerült a világ legjobb testépítőjévé válnia. Az "Árnyék" becenevet azzal érdemelte ki, hogy miután feltörölte a padlót ellenfeleivel a Mr. Olympia-n, egész évben nem lehetett látni vagy hallani róla a testépítés hazájában, az Egyesült Államokban, mert Angliában töltötte az idejét.

Amikor azonban megmondja a véleményét, nem kerülgeti a kását, és így tett most is, ugyanis doppingkérdésben egészen szélsőséges nézeteket vall. Dorian szerint minden sportban, főként az olimpiai sportágakban be kellene fejezni a doppingvizsgálatot, hiszen érvelése szerint nyilvánvaló, hogy csak kirakat az egész.

Dorian: "Annyi különböző módszer van a teszt átverésére, hogy őszintébb lenne az egész, ha azt mondanák, hogy "Mostantól nem tesztelünk." A doppingvizsgálat az évek alatt inkább kiegyensúlyozatlanná tette a versenyeket, mint hogy egyenlő feltételeket teremtett volna. Aki mögött több pénz és orvos van, az könnyebben átverheti a tesztet, mint a szegény országok versenyzői, akik egyszerűbb eszközökkel készülnek. Vajon a vizsgálat így tényleg egyenlővé teszi a feltételeket?"

A hatszoros Olympia bajnok érvelése persze elsőre jól hangzik, ugyanakkor felmerülnek olyan kérdések, hogy mit tenne minden sport általános megítélésével, ha versenyzők elkezdenének meghalni aktív pályafutásuk csúcsán, esetleg versenyeken. Ráadásul a pénzbeli különbség tényező maradna függetlenül attól, hogy nem kell a tesztet kicselezni, csupán akkor a doppingszerekre költött pénzben nyilvánulna meg a különbség gazdagabb és kevésbé gazdag országok versenyzői között.Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
%
6 kg 
 / 4.8
33%   29 980 Ft  
19 990 Ft
2,27 kg 
 / 4.6
5%   13 990 Ft  
13 290 Ft
440 gr. 
 / 4.4
 
6 990 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104356 fénykép található.
MD Kupa 2007 Kistelek
Nehézsúly:+85kg
Jenei István
MD Kupa 2007 Kistelek Nehézsúly:+85kg Jenei István
Superbody Kupa 2005
Kovács Ferenc
Superbody Kupa 2005 Kovács Ferenc
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
A proteinmérés titka!
A proteinmérés titka!
Mátra Kupa 2003: Kormány Misi és Mustafa Mohammed
Mátra Kupa 2003: Kormány Misi és Mustafa Mohammed
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....