Logo
 

Dubai megbontja a rendet

2014. 09. 29.
Az IFBB profi ligájában is van olyan verseny, ami kakukktojásnak számít egész évben: a Dubai Pro!

 

 

Dubai a világ egyik legkedveltebb turisztikai csomópontjává vált az utóbbi évtizedben, ahol úgy tűnik, a testépítésre is van kereslet. Legalábbis erre enged következtetni az, hogy annyira be akartak zsúfolni egy versenyt a Mr. Olympia utáni hetekbe, hogy az IFBB még a hagyományos menetrendet is engedte felborítani a kedvükért: a szokásos hétvégi időpont helyett keddre került a show. Ez egyébként erősen megsűríti a programot számos top versenyzőnek, hiszen épp csak megérkeznek Madridból Dubai-ba, utána szinte azonnal mehetnek is tovább Prágába.

Ebben a csónakban evez Dennis Wolf is, aki a Mr. Olympia-n még egy paraszthajszállal elmaradt Shawn Rhoden mögött, két napja viszont, az Arnold Classic Europe-on már előtte végzett. Éppen ezért szinte teljesen megjósolhatatlan, hogy ezúttal melyikük végez előrébb, hiszen minden a formaidőzítésen múlik, ami nem lesz egyszerű feladat, amikor egy hét alatt elméletileg háromszor kellene elérni a csúcsformát. Mindenesetre végül bármelyiküknek is sikerül ez jobban, a Dubai Pro fő esélyese lehet.

Itt jöhet viszont képbe a "Penge", Dexter Jackson, akinek a formaidőzítés a specialitása, és általában az utazással járó különleges körülmények sem rtanak neki. Éppen ezért lehet a 2008-as Olympia bajnokának esélye arra, hogy akár Dubai-ban beférkőzzön azon páros elé, akiktől az utóbbi években rendre kikapott, és behúzzon egy győzelmet. Viszont, ha nem változnak meg az erőviszonyok, Dexter jó eséllyel nem fog tudni beleszólni kettejük párbajába a győzelemért.

Steve Kuclo és Juan Morel is benevezett Dubai-ba, akik az Olympián szintén egymásra találtak. Akkor Kuclo végzett előrébb, aki ráadásul az európai Arnoldra sem utazott el, így egyértelmű helyzeti előnybe került. Ugyanakkor Morel-t sem kell félteni, hiszen már megmutatta, hogy képes apránként egyre javulni a szezon során - remélhetőleg a mostani, erősen megterhelő versenynaptár sem fogja vissza, és egy igazán jó meccs lesz kettejük közt.

A fenti úriemberek mellett Michael Kefalianos és Fred Smalls elég karcsú esélyekkel indul a top 5-be kerülésért, de ha valakinek betesznek a különleges körülmények, legalább egyiküknek lehet esélye mégis odakerülni, és behúzni néhány értékes pontot a 2015-ös Olympia kvalifikáció reményében.

Robert Burneika pedig szintén ott van a listán, és ebből következik, hogy nem vonult vissza, amit remélhetőleg minimum egy kiváló formával fog megtámogatni, ugyanis soha nem volt túl jó génekkel megáldva, és a "Kokszmatyi" beceneve sem olyasmi, ami különösebben hiányzott volna a profi testépítés renoméjának.

 

Szólj hozzá a fórumban!

Indulólista

Dainius Barzinskas
Robert Burneika
Dexter Jackson
Michael Kefalianos
Steve Kuclo
Juan Morel
Shawn Rhoden
Fred Smalls
Dennis WolfTényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
%
6 kg 
 / 4.8
33%   29 980 Ft  
19 990 Ft
Új!
300 gr. 
 / 4.5
Új!  
5 690 Ft
36 kap. 
 / 4.6
 
4 690 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104356 fénykép található.
David Fisher
David Fisher
Superbody 2006
A - Papp Zoltán
Superbody 2006 A - Papp Zoltán
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
A Világbajnok 2. rész
A Világbajnok 2. rész
Brutal Challange 2010 - Debrecen
Brutal Challange 2010 - Debrecen
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....