Logo
 

Ingyen jönnek a 40 feletti profik jövőre

2016. 12. 12.
Furcsa dolgok vannak az IFBB 2017-es versenynaptárában: előbb véget ér a kvalifikáció időszak, eltűnt a Prága Pro és nem kapnak pénzdíjat a 40 feletti versenyzők.

 

 

Megjelent a 2017-es IFBB profi versenynaptár előzetes verziója - hiszen minden évben vannak menet közben változások -, és több furcsaság akad.

A 2018-as Mr. Olympia kvalifikációs sorozat augusztus 12-vel indul, de utána még az Olympia előtt is lesz profi verseny. Fontos verseny ráadásul, az Arnold Classic Ázsia egy héttel a határidő után és egy hónappal az "O" előtt lesz, ami már a következő évre ad kvalifikációs pontokat a top helyezetteknek. Ez egy erősen szokatlan helyzetet teremt, hasonlóra még nem volt példa az IFBB történetében. Egyelőre nem tudni a változás okát.

Újabb szokatlan dolog, hogy a masters versenyek, vagyis a negyven év felettieknek meghirdetett versenyek a naptár szerint pénzdíj nélkül maradnak. Profi sportnál ez meglepő, ráadásul a szövetség nem fűzött hozzá magyarázatot. Abban viszont van ráció, hogy mivel a profi mezőny egy jelentős része negyven feletti, így nem lesz nekik könnyített verseny hasonló pénzdíjjal. A masters kategóriába tehát mostantól tényleg azok mennek, akik mastersként akarják megmutatni magukat, és ritkábbak lesznek az Olympia kaliberű indulók.

Egyelőre hiányzik a jövő évi naptárból az idén debütált Levrone Classic és a Prága Pro is, amik fontos európai versenyek voltak 2016-ban. Visszatér viszont az Új-Zéland Pro teljes értékű, Open versenyként, ami Európa helyzetén nem javít, de a szövetségnek fontos.

Jelen állás szerint az év március elején az Arnold Classic-kal indul és november közepén, a Ferrigno Legacy Classic-kal ér véget, vagyis rövidebb lesz a szezon, mint idén. A Mr. Olympia marad szeptember közepén, vagyis jövőre sem kerül vissza a hónap végére.Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
4 kg 
 / 4.1
9%   13 190 Ft  
11 990 Ft
%
60 kap. 
 / 4.9
20%   3 990 Ft  
3 190 Ft
2,27 kg 
 / 4.6
 
18 040 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104356 fénykép található.
V. INBA Naturál Testépítő Nemzeti Bajnokság
V. INBA Naturál Testépítő Nemzeti Bajnokság
Nestle Kupa 2003
Női Fitness
Nestle Kupa 2003 Női Fitness
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Spartan Fight Club
Spartan Fight Club
Mit lehet elérni kox nélkül?
Mit lehet elérni kox nélkül?
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....