Logo
 

Jenő-e az isten, ha Rockel nyer?

2014. 11. 26.
Kiss Jenő, az isten is elindul a profi szezon záróversenyének számító Ferrigno Legacy Pro-n.

 

A legendás Lou Ferrigno által promótált Ferrigno Legacy Pro lesz a 2014-es évadzáró az IFBB profiknak, amely versenynek egyébként nem titkoltan az a célja, hogy az Arnold Classic nyomdokaiba lépjen. Bár ismerve az Arnold elképesztő méreteit és színvonalát ez barokkos túlzásnak hat, főleg az utóbbi évek robbanásszerű növekedése fényében, de legalább a szándék megvan - kiemelkedő versenyekből még soha nem volt elég a versenynaptárban.

Az időzítésnek köszönhetően a mezőny színvonala biztosan nem lesz az Arnold szintjén, de ez nem meglepő, viszont lesznek komoly nevek, így Kiss Jenőt az egyedüli (épkézláb) indulóként aratott győzelem veszélye biztosan nem fenyegeti.


Előzetesen Ronny Rockel a verseny favoritja, aki idén végre visszatalált a helyes ösvényre. Miután két éve cukorbetegség alakult ki nála, rendre minden alkalommal elszúrta a formaidőzítést, és bár úgy tűnt, hogy a csillaga leáldozott, idén megmutatta, hogy még mindig a legjobbak között a helye. Ugyan tömegben nincs ugyanazon a szinten, mint a legjobb éveiben, a kondíciójával még így is jó lehet az első helyre ezen a hétvégén.

Will Harris lehet az egyik legkomolyabb kihívója, aki ígérete szerint oda fog b@szni, de természetesen minden versenyző ezt ígéri a színpadra lépés előtt. Az mindenesetre tény, hogy egy felelőtlen ígéret volt a fő motivációja a visszatérésre, de amúgy is biztosan voltak versenyzési tervei, csak az egyáltalán nem biztos, hogy erre a szezonra.

Robert Piotrkowicz is benevezett a napokban, aki idén is jól szerepelt, és igyekszik tovább gyűjtögetni a pontokat a Mr Olympia kvalifikációért. Persze minden bizonnyal a győzelemmel való kvalifikációt sem veti meg, és erre is megvan az esélye a hétvégén, csak az jóval karcsúbb, mint a dereka.

Marius Dohne nem nagyon villogott az utóbbi időben, aminek ahhoz is lehet némi köze, hogy saját bevallása szerint már az is csoda, hogy egyáltalán még képes normálisan táplálkozni. Persze vele előfordul időnként, hogy elszakadnak a kis lábai a valóság talajától, és a szelek szárnyán, felhőről felhőre szökellő képzeletével meglepően nem intelligens állításokat tesz. Reméljük, nem fog rá egészségügyileg - már fizikálisan - negatívan visszaütni a profi versenyzői karrier folytatása, mert a potenciálja bőven megvan arra, hogy akár egy újabb győzelemmel a zsebében távozzon Kaliforniából. Viszont ha folytatódnak az eddigi tendenciák, a top 6-os helyezésre sincs garanciája.

Brad Rowe még mindig újoncnak számít a profik között, de már sikerült behúznia egy igen előkelő és egy meglehetősen gyenge helyet is. A szárazságra kell építenie, ugyanis arányokban egyáltalán nem áll magasan a mezőny felett, bár ezúttal ez nem fogja nagyban befolyásolni az eredményét. A genetikai elitbe tartozó versenyzők ugyanis az év ezen szakában már vagy 2015 tavaszára diétáznak, vagy karácsonyra gyúrnak, masszív belet növesztve, amibe belefér a mákos bejgli. Meg a diós.

Kiss Jenő tehát nem számíthat arra, hogy a gyenge mezőny majd megcsinálja a helyezését, de ha meg tudta tartani az eddigi formát, erre nem is lesz szüksége. Egy top ötös helyezésért potenciálisan labdába rúghat, ami óriási eredmény lenne számára, de a helyzet az, hogy már ez sem számít. Jenő már bizonyított, és senki nem vitatja, hogy ő az isten. Mellesleg ígért verseny előtti fotókat, reményeink szerint ebből nem verseny utániak lesznek.

 

Szólj hozzá a fórumban!

Indulólista

Pedro Barron
Lionel Brown
Omar Deckard
Constantinos Demetriou
Marius Dohne
Michael Ely
Jerome Ferguson
Will Harris
Dalibor Hayek
Stefan Havlik
Rafael Jaramillo
Kiss Jenő
Bola Ojex
Ryan Patelacki
Robert Piotrkowicz
Ronny Rockel
Brad Rowe
Varingh Singh Ghuman
Vladimir SizovTényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
1 lit. 
 / 4.7
 
6 490 Ft
0,5 lit. 
 / 4.7
 
3 890 Ft
300 gr. 
 / 4.8
 
4 990 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104356 fénykép található.
Norvég GP 2006
Kocsis Csaba
Norvég GP 2006 Kocsis Csaba
Superbody 2007, Abszolút
Karácsonyi Krisztián
Superbody 2007, Abszolút Karácsonyi Krisztián
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Red Rock Reality 4.
Red Rock Reality 4.
BB.Tv Episode #32.
BB.Tv Episode #32.
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....