Logo
Superbody 2020, november 7. Kongresszusi központ
 

Kuclo-t rommá verték, van visszaút?

2015. 10. 12.
Lukas Osladil nyerte a Europa Phoenix-et, amivel biztosan lerakta a névjegyét az open kategóriában, Steve Kuclo karrierje pedig a sírgödrébe került.

 

 

 

Lukas Osladil a Prága Pro-n már megmutatta, hogy megérkezett az open kategóriába, de az akkori (a brutális mezőnyben igazságtanaul gyengének tűnő) nyolcadik helye még nem az valódi képességeit mutatta. Kevés versenyzőnek sikerül jól a váltás a 212 font alatti kategóriából, de neki bejött, és második próbálkozásra sikerült is nyernie openben a Europa Phoenix-en, amivel megszerezte a kvalifikációt a Mr. Olympia-ra. Tömegben ugyan távolról sincs a nagyágyúk szintjén, de pokoli kondíciót mutatott az utóbbi hetekben, és a színpadon is átütő jelenléte van.

Jose Raymond talán némileg csalódott lehet, mert minden esélye megvolt, hogy aktív 212-esként megszerezzen egy open bajoki címet. Ráadásul egy ex-212-es előzte meg. Persze annyiban nem fair az összehasonlítás, hogy Lukas egy év offszezon után már valódi openes, míg Jose csak "átruccant" egyik hétről a másikra. Mellesleg ha sikerült volna még egyszer összehoznia azt az irtózatos szárazságot, amit az utóbbi hetekben láttunk tőle, nem lett volna elérhetetlen az első hely. De a sportban nincs ha, most nem sikerült, de az biztos, hogy nem vallott kudarcot a nagyok mezőnyében, és ha valóban rászánja magát a váltásra, mindenképpen jó esélyekkel indulhat a kisebb versenyeken.

Kenneth Jackson jól mutatott, különösen önmagához mérten, és főleg a döntőben volt nagyon erős, amikor végül sikerült bebiztosítania a dobogót, a zsűrizés után ugyanis a negyedik helyen állt. Ezen túl ráadásul alapvetően jó fizikuma van, még ha kissé általánosan tömeghiányosnak tűnik is, és akadnak kisebb gyengeségei. A válla kissé keskeny, a hátizmai túlságosan magasan tapadnak, és ehhez hasonló apróságok rontják az összképet. Éppen ezért valószínűtlen, hogy valaha igazi top versenyző válhat belőle, de a hasonló kaliberű versenyeken benne lehet a pakliban egy-két profi győzelem számára.

Moe Bannout a megszokott fizikumot hozta, csak ezúttal a kondíció nem sikerült elég jól. Ennek köszönheti nagyrészt, hogy kihullott a top háromból, mert felső testben nem volt elég kemény, és persze a fő oka annak, hogy eleve nem indult eséllyel az első helyért, hogy gyenge a struktúrája. Ez utóbbin biztosan nem fog tudni javítani, így számára jó adag szerencse is kell ahhoz, hogy nyerjen még egy profi bajnoki serleget. Persze pontokkal is lehet kvalifikálni az Olympiára, ezekből most be is gyűjtött kettőt a negyedik hellyel.

Vitaly Fateev sem hozott tökéletes szárazságot, de ahhoz elég jó formában volt, hogy bejusson a legjobb ötbe. Ami pedig még fontosabb, hogy struktúrában eléggé ott van a szeren, izom is van rajta bőven, és az arányainak köszönhetően eléggé egyben van a fizikuma. Az orosznak még biztosan van feljebb, a kérdés csak az, hogy ezt meg is tudja-e valósítani.

Steve Kuclo pedig a hétvége legnagyobb, és igencsak negatív meglepetése. A jelenlegi mezőnyben a "Királykobra" egyértelmű favorit volt, és ha a megszokott Kuclo jön erre a hétvégére, meg is lehetett volna a győzelem és a korai 2016-os kvalifikáció. Ehhez képest nem csak az első helyről maradt le, hanem kicsúszott a top ötből - magyarul rommá verték. Meg kell jegyezni, hogy az idei felkészülésekor valami erősen félremehetett, mert már az Olympia óta egyértelmű, hogy nincs csúcsformában. Ehhez képest nem nézett ki rosszul, de úgy tűnik, szinte minden téren pont egy árnyalattal lett gyengébb, mint egy éve volt, és ez elég ahhoz, hogy egy szinttel lejjebb kerüljön a profi mezőnyben.

Apró érdekesség, hogy egyes pletykák szerint a korábbi guruja, Neil Hill úgy gondolja, túl nehéz vele dolgozni, mert kiszámíthatatlan reagál a teste a változtatásokra, és idén nem is együtt készültek. Valószínűnek tűnik, hogy Kuclo kipróbálta Dennis Wolf gurumentes stratégiáját, ami megmagyarázná, miért nem sikerültek jól a dolgai. Ha valóban ez a helyzet, remélhetőleg hamarosan megtalálja a nyerő formulát, és visszatér az élmezőnybe, mert szükség van ott egy normális, józan emberre, aki a színpadon is mindig úgy viselkedik, ahogy az egy férfitól elvárható.

 

Eredménylista:

1. Lukas Osladil
2. Jose Raymond
3. Kenneth Jackson
4. Mohamad Bannout
5. Vitaly Fateev
6. Steve Kuclo
7. Milan Sadek
8. Rafael Jaramillo
9. Lloyd Dollar
10. Dusty Hanshaw
11. Rudy Richards
12. Juan Carlos Graham

 

Lukas Osladil

 

Jose Raymond

 

Kenneth Jackson

 

Mohamad Bannout

 

Vitaly Fateev

 

Steve Kuclo



Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
60 kap. 
 / 4.9
 
3 490 Ft
100 g.k. 
 / 4.8
5%   3 190 Ft  
3 030 Ft
30 pak. 
 / 4.8
5%   6 490 Ft  
6 165 Ft
3 kg 
 / 4.5
12%   16 990 Ft  
14 990 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104379 fénykép található.
MESZ Páros OB 2005
Szabó Zsolt, Pécsi Péter
MESZ Páros OB 2005 Szabó Zsolt, Pécsi Péter
Ironman 2006
Derik Farnsworth
Ironman 2006 Derik Farnsworth
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
BB.Tv Episode #6.
BB.Tv Episode #6.
Gerincmobilizálás
Gerincmobilizálás
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink
BB.Tv - Nem kislányoknak!

Builder Gasztro - Főzőműsor testépítőknek

BB.Rádió - 100% Drugs Bunny

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....