Logo
 

Mi folyik a Physique-ben?

2014. 07. 09.
Úgy tűnik, a Női Physique kategóriában a bírók sutba dobják az eredeti direktívákat: a hétvégi Chicago Pro-n Leila Thompson győzött!

 

 

Szerencsére nem arról van szó, hogy az IFBB legjobb újonnan kreált kategóriája átvlátozott női testépítéssé vagy éppen bikinivé (nehéz eldönteni, melyik lenne rosszabb), csupán az a rész esett ki a bíróknak múlt hétvégén, hogy a száraz, kőkemény kondíciót az eredeti szabályok szerint kifejezetten nem kellene jutalmazni.

Ennek ellenére megtették, de pártatlan nézői oldalról nincs különösebb ok panaszkodni, ugyanis a bajnok, Leila Thompson valóban fantasztikus formában volt. Igaz ugyan, hogy a szárazságát a férfi Open első öt helyezettje közül is többen megirigyelhették volna, de a fizikuma is ott volt a szeren: gyakorlatilag nincs komolyabb gyenge pontja, ezért a mostani szereplését látva egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy kivívhat magának egy előkelő helyet a Ms. Physique Olympia-n.

A második helyezett Jamie Pinder, aki egyébként címvédésre készült, méltó ellenfelének bizonyult, de végül a vékonyabb combjai, és talán a gyengébb kondíciója miatt végül a második helyre szorult. Ennek ellenére kiválóan szerepelt, és egyértelműen benne van a pakliban, hogy hamarosan újra versenyeket nyerhet majd, már csak azért is, mert az extrém szárazságot "tiltó" eredeti direktívákat követve egyáltalán nem kizárt, hogy ki lehetett volna hozni az első helyre is.

A harmadik helyezett Sandra Lombardo érdemelt még ki dobogós helyet, szintén remek formával. Bár látványosan kevésbé volt éles az első két helyezettnél, adottságokban hasonló szinten van. A legszembetűnőbb defekt a fizikumán, hogy a bicepszpózokat nem a számára legelőnyösebb módon tartja. Ebben persze lehetne párhuzamot vonni közte és az Open bajnoka, Roelly Winklaar közt, de nem lenne fair, ugyanis Sandra a többi pózban sokkal jobb. A fizikuma alapján pedig egyértelmű, hogy nem csak a szerencse folytán sikerült kifognia egy potya profi kártyát, és hosszabb távon is lesz keresnivalója a kategória legjobbjai között.

Pamela Slemmons minden bizonnyal főként annak köszönhetően szorult a negyedik helyre, hogy a bírók túl izmosnak ítélték a kategóriához, ennek ellenére sportolói szemmel nézve, a fizikuma ott van a szeren. Látva a hétvégi eredményt, jó eséllyel keményebb formával kell majd visszatérnie, ha előrébb akar lépni a ranglétrán, de úgy tűnik, már az is segíthetne rajta, ha ledobna néhány kiló izmot.

Ha pedig valaki biztosan túl izmos a Physique-hez, az ezúttal Tammy Patnode volt, akin már messziről látszik, hogy testépítésről váltott az IFBB legújabb divíziójába. Ráadásul mindezt a dobogósoknál jóval kevésbé száraz formával igyekezett kompenzálni, ami nem működött túl jól - bár arra így is elég volt, hogy elcsípje az ötödik helyet.

Viszont a hatodikként végzett LaDrissa Bonivel strukturálisan tökéletes illik a női Physique-be, a magassága ellenére sem esetlen, és az egyetlen problémája az volt Chicago-ban, hogy a bajnokhoz képest túlságosan gyenge kondícióban lépett színpadra. Bár nem kizárt, hogy ez is volt a terve, de szemlátomást átesett a ló túloldalára, hiszen kimaradt még a legjobb ötből is.

 

Szólj hozzá a fórumban!

Eredménylista

1. Leila Thompson
2. Jamie Pinder
3. Sandra Lombardo
4. Pamela Slemmons
5. Tammy Patnode
6. LaDrissa Bonivel
7. Margarita Charaim
8. Jen Louwagie
9. Tish Shelton
10. Kim Baum
11. Nola Trimble
12. Olga Bellakova
13. LaDawn McDay
14. Cassandra Floyd
15. Tiffany Justice
16. Jessica Bowman
16. Tracey Mason

 

Leila Thompson

 

Jamie Pinder

 

Sandra Lombardo

 

Pamela Slemmons

 

Tammy Patnode

 

LaDrissa Bonivel

 

Szólj hozzá a fórumban!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
1 kg 
 / 4.2
 
3 790 Ft
%
60 kap. 
 / 4.9
20%   3 990 Ft  
3 190 Ft
0,5 kg 
 / 4.7
 
4 790 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104356 fénykép található.
Superbody 2013
Superbody 2013
V. INBA Naturál Testépítő Nemzeti Bajnokság
V. INBA Naturál Testépítő Nemzeti Bajnokság
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
WABBA VB 2003 - 1. rész
WABBA VB 2003 - 1. rész
Jung Bea: nem bikini!
Jung Bea: nem bikini!
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....