Logo
 

Morel lenyomta a nagy öreget!

2015. 05. 11.
Juan Morel behúzta a New York Pro-t, megelőzve régi barátját és mentorát, Victor Martinez-t!

 

 

Juan Morel és Victor Martinez párharca élesebb volt, mint arra előzetesen számítani lehetett. Victor korábbi Arnold Classic bajnokként és Mr. Olympia esélyesként előzetesen több eséllyel készülethetett, de hiába.

Az utóbbi években már nem volt a régi, és ez most újabb visszalépést hozott számára a ranglétrán. Ez több szempontból is kellemetlen: nem csak presztízsvesztés, hanem így az Olympia kvalifikáció sincs meg. Igaz, így elég jó helyzetbe került a pontversenyben, így reális opció lehet, hogy elkezdjen szeptemberre készülni.

Juan Morel pedig kőkeményen odatette magát, ismét tudott fejlődni, és az egyéni legjobb formájával sikerült átugrania a lassan visszafelé haladó Martinezt. Persze ez nem jelenti, hogy mostantól egyértelműen jobb lenne nála, hiszen a különbség annyira minimális volt, hogy könnyedén fordulhat a kocka, de nagyon úgy tűnik, hogy Juan előre halad.

A Team Scitec legbátrabb tagja, Max Charles hozta el a harmadik helyet. Azért a legbátrabb nem csak a Scitec csapatában, hanem az összes 212 font alatti testépítő között, mert hosszú idő óta Max az első, aki be mert vállalni egy komoly váltást az open kategóriába. A 212 fontos bajnok, James "Flex" Lewis is folyton halogatja a súlykorlát elhagyását, a többi versenyző meg inkább lefelé menne, mint felfelé. Ugyanakkor Charles most megmutatta, hogy igenis lehet eredményesen váltani - a mostani dobogós helye legalábbis mindenképpen ezt látszik igazolni.

Tóth Dani közben hiába javult a döntőre, ezzel már nem tudott drámaian előrelépni. A top hathoz tehát köze sem volt a New York Pro-n, így ha tartja magát a terveihez, és befejezi a szezont, akkor minden valószínűség szerint a mostanáig megszerzett négy pontja nem lesz elég az Olympia kvalifikációhoz. Ugyanakkor az Olympiára való kijutás eleve közel lehetetlen, ezért nincs ok csalódottnak lenni az eredmény miatt.

 

Oláh Vivi pedig - a számok szerint - a 11. hellyel nagyjából ugyanazt hozta New Yorkban is, mint legutóbb Pittsburgh-ben. Csakhogy a valóság egészen más: bár a helyezésen ez nem látszik, most klasszissal erősebb és nagyobb mezőny volt, így az eredmény is sokkal értékesebb. Ráadásul köztudott, hogy a bírók szeretnek névre pontozni, így még az is benne lehet a pakliban, hogy Vivi annyit javult, hogy akár potenciálisan még előrébb is keveredhetett volna. A debütáló szezon tehát eddig jól alakult, hiszen fel tudta mérni, miben kell javulnia, és a színpadon előbb-utóbb a bírók is megismerik a nevét, ami ugródeszka lehet akár profi győzelmekhez is.

 

Eredménylista:

1. Juan Morel
2. Victor Martinez
3. Max Charles
4. Henri Pierre Ano
5. Grigori Atoyan
6. Clerence DeVis
7. Alexander Fedorov
8. Pablo Ayala Zayas
9. Derek Upshaw
10. Tóth Dániel
11. Juan Carlos Graham

 

Figure eredménylista:

1. Latorya Watts
2. Allison Frahn
3. Andrea Cantone
4. Bethany Wagner
5. Chioma Uwasomba
6. Andrea Paynter
7. Georgina Lona
8. Kimberly Jones
9. Megan Olson
10. Sheila Forjuoh
11. Oláh Vivien
12. Amy Puglise
13. Susana Garcia
14. Julie Mayer
15. Maria Scotland

 

Max Charles

 

Tóth DaniOláh Vivien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
30 pak. 
 / 4.8
 
6 490 Ft
%
2,273 kg 
 / 4.7
24%   20 890 Ft  
15 890 Ft
%
6 kg 
 / 4.8
33%   29 980 Ft  
19 990 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104356 fénykép található.
Superbody 2007
Hári László
Superbody 2007 Hári László
WABBA World Championship 2010
WABBA World Championship 2010
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
BB.Tv Episode #62.
BB.Tv Episode #62.
Superbody 2006 - 1. rész
Superbody 2006 - 1. rész
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....