Logo
 

Mr. Olympia Európa a legjobbakkal!

2016. 10. 19.
Idén debütál a Mr. Olympia Európa, méghozzá rögtön a legnagyobb nevekkel az indulólistán.

 

 

Új verseny debütál egészen pontosan Olympia Europe Pro néven ezen a hétvégén Németországban. Az elnevezés némileg érthetetlennek tűnik, de lényegében arról van szó, hogy az Olympia brand már nemcsak a Mr. Olympia-n lépett túl, hanem az amatőr Olympia versenyeken is - így most újabb profi "O" lesz. Kvalifikációra nem volt szükség, a verseny gyakorlatilag az Arnold Classic-hoz hasonló meghívásos rendszerrel működött, és a szervezők 12-ben maximálták az indulók számát. A leszerződtetett versenyzők listája pedig azt vetíti előre, hogy első évben semmiképpen nem lesz égés, mert sikerült megszerezni a legnagyobb neveket. Sajnos a sport királya, Phil Heath kihagyja a versenyt, de rajta kívül szinte mindenki ott lesz, aki számít.

A Mr. Olympia eredményei alapján Shawn Rhoden lehetne az elsődleges favorit, de azóta minden versenyen kikapott több ellenfelétől is. Most tehát bizonyítania kell, ha nem úgy akar elmenni a téli szünetre, hogy a világ legjobb hat testépítője közül nem csak Phil Heath, hanem lényegében mindenki legyőzte. Az egymást sűrűn követő versenyek úgy látszik, keresztbe tettek neki, de most visszavághat, ugyanis múlt hétvégén nem kellett versenyeznie. Így remélhetőleg megmutatja, mire képes igazából, és akár már most behúz egy Olympia címet - még ha ez távolról nem is jelenti ugyanazt.

Dexter Jackson már jobb esélyekkel indulhat Németországba, ugyanis az elmúlt hetekben messze a "Penge" tudta legjobban tartani a formát. A Prága Pro-n volt egy kisebb botlása, ahol így William Bonac nyert, de ez egyetlen pillanatra sem bizonytalanítja el a veteránt, aki alig egy hónappal 47. születésnapja előtt is készen áll tiszteletet tanítani a testépítők új generációjának, és tovább emelni a legtöbb profi verseny megnyerésének rekordját.

William Bonac nyert Prágában, és gyakorlatilag az egész szezonban végig tökéletes volt. Statisztikai alapon lassan ideje lesz már rosszul szerepelnie, de a törvény egyáltalán nem tiltja, hogy ismét győzzön, és sokadszorra biztosítsa a kvalifikációját 2017-re. A holland eddg is mindent kihozott magából, amit lehetett, de soha nem lehet tudni, talán Dortmundban még jobb formát hoz, és minden valószínűség ellenére Olympia bajok lesz.

Roelly Winklaar is keményen odavert Prágában, és remélhetőleg most is összerakja a csúcsformát, hogy szoros élmezőnyt láthassunk. A mezőny másik hollandja az irtózatos tömegével gyakorlatilag bárki mellett labdába rúghat, de ahhoz nagyon ki kell jönnie a lépésnek, hogy az Olympia Europe Pro színpadán nyerni tudjon. Mindenesetre az eszközök adottak, és a szezon előrehaladtával a kondíció is javult - reméljük, nem rontotta el közben.

Cedric McMillan indulása jó hír, még ha nincs is közvetlenül a komoly esélyesek között, és ott lesz Kiss Jenő is. Remélhetőleg Jenő csúcsformában lesz, ugyanis néhány hete Prágában visszalépett betegség miatt, ami akár még mindig kihatással lehet a formájára. Persze a mezőny gyakorlatilag a névnek megfelelően Olympia kaliber, így a nem túl népes mezőnyben már az is komoly eredmény lenne, ha igazán jól megállná a helyét a versenytársak, a profi liga krémje mellett.

 

Indulólista:

Lionel Beyeke
William Bonac
Abdelaziz Jellali
Tomas Kaspar
Michael Kefalianos
Kiss Jenő
Cedric McMillan
Shawn Rhoden
Alexei Shabunia
Roelly Winklaar
Dexter JacksonTényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
120 kap. 
 / 4.7
 
4 190 Ft
1000 gr. 
 / 4.7
 
8 290 Ft
3 kg 
 / 4.5
13%   14 990 Ft  
12 990 Ft
5 kg 
 / 4.8
5%   26 990 Ft  
25 640 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104360 fénykép található.
Superbody 2006
Fitness Forma I.
Szántai Dóra
Superbody 2006 Fitness Forma I. Szántai Dóra
Superbody 2008Debreceni Gábor
Superbody 2008Debreceni Gábor
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Red Rock Reality 7.
Red Rock Reality 7.
BB.Tv Episode #39.
BB.Tv Episode #39.
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....