Logo
 

Rémítő az IFBB haladó szelleme

2016. 01. 21.
Az IFBB egyértelműen a haladó gondolkodást képviseli: nincs még vége a kategóriadömpingnek. Megérkezett az új hullám!

 

A trendek a bicepsz és estélyi ruha kombinációjának irányába tartanak

 

Az IFBB az elmúlt tív évben több kategóriát hozott létre, mint ahányszor ez egyáltalán szóba került a vezetőségben az azt megelőző negyven évben. Jelen pillanatban a profi ligában női vonalon a bikini kategória a legkönnyebb, míg a férfiaknál a mens physique.

Amatőr versenyeken volt próbálkozás női wellness kategóriára, ami még kevésbé sportos külsőnél húzta meg a vonalat, más szövetségekben pedig már évek óta létezik olyan férfi modell kategória, amiben egyéb borzalmak között van öltönyös forduló. Ezt megirigyelte most az amatőr IFBB, így 2016-tól az amatőr szcénában megjelennek az új "Fit Model Women" és "Fit Model Men" kategóriák. Mindkettő célja az lesz, hogy az egyes testrészek értékelése helyett a test formáját és kinézetét egészében értékelje, a mozgás eleganciájával együtt.

A "gymnastic shirt"-tel az IFBB ennél lejjebb húzta meg a szintet

A női versenyzők számára három fürdőruhás és egy estélyi ruhás forduló lesz; az első háromban a negyedfordulatokon lesz a hangsúly, míg az utolsóban 45 másodperces egyéni prezentációt fognak bemutatni - ez a szabadpóz csúnyább neve. Előbbi viszont jobban illeszkedik a kategória szellemiségéhez, mivel pózok alapvetően nincsenek.

A fiúk számára pedig három kör lesz a negyedfordulatokból úgynevezett "gymnastic shirt" viselése mellett. Ennek a valódi megjelenése egyelőre ködbe burkolózik, de majdnem mindegy is, hogy néz majd ki: olyan fizikumok versenye, amiben a felsőtesten ruhát kell viselni, látatlanban is egészen jól behatárolható szinten fog állni a világon minden egyébhez képest. A végső, "egyéni prezentáció" fordulóban pedig hétköznapi sportviselet van előírva. A bővebb magyarázat példaként említi a kigombolt, testen viselt, sportos jellegű zakót.

A kigombolt, sportos zakóval pedig feljebb máshol

Az IFBB tehát teljes mértékben követi a trendeket, de azt még korai lenne kijelenteni, hogy ezzel a sport érdekeit szolgálja, vagy esetleg valami mást. Reméljük a legjobbakat.

 Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
%
6 kg 
 / 4.8
33%   29 980 Ft  
19 990 Ft
2,27 kg 
 / 4.6
5%   13 990 Ft  
13 290 Ft
120 tab. 
 / 4.7
5%   5 490 Ft  
5 215 Ft
3,06 kg 
 / 4.4
 
13 990 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104356 fénykép található.
Sexy&Fit
Sexy&Fit
Superbody 2018
Superbody 2018
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
BB.Tv Episode #31.
BB.Tv Episode #31.
Magyar Bajnokság 2001 - Juhász Béla
Magyar Bajnokság 2001 - Juhász Béla
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....