Logo
 

Revans Arnold Ausztráliában

2016. 03. 16.
Az Arnold Classic Ausztrália csupán két héttel az USA-ban rendezett nagy testvér után gyakorlatilag annak újrajátszása lesz a világ másik felén!

 

 

Két hete minden idők egyik legjobb Arnold Classic versenye zajlott le Columbus-ban. 2016-ban bivalyerős mezőny gyűlt össze a tavaszi szezon fénypontján, mindenki kiváló formát hozott, és még a prezentáció is kiemelkedő volt. Az olyan apró malőrökre, mint a színpadon szelfizés pedig végtelenül pozitív szemléletünknek hála már nem is emlékszünk. Az erről készített mentális jegyzetek a kukába kerültek, a többi egyszeri kisiklás mellé.

Kai Greene Ausztráliába is elutazik, hogy ismételten megmutassa, még mindig ő a legerősebb kutya, az egyetlen, aki méltó ellenfele lehet Phil Heath-nek a Mr. Olympia címért. Persze ezzel vállalt némi kockázatot, ugyanis Cedric McMillan két hete majdnem elkapta, végül mégis a "Predátor" vitte el a győzelmet. A lényeges különbség kettejük között, hogy Kai már számos alkalommal bizonyította, hogy képes heteken keresztül folyamatosan ugyanolyan, sőt akár még jobb formát is hozni versenyeken, Cedric viszont meglehetősen következetlen ebben a kérdésben.

Persze ez nem jelenti, hogy a Team Scitec szimmetria bajnoka és Arnold Schwarzenegger kedvenc aktív testépítője gyengébb formát hoz majd, mint Columbus-ban. Abszolút lehetséges, hogy megint összerakja a csúcsformát, sőt még jobb is lehet, és ezúttal tényleg megfogja Kai-t. VIszont a tapasztalat mindenképpen Greene mellett szól, mint az is, hogy ha ugyanolyan erős kondícióban érkeznek, nagyobb izomtömegével és érettebb izomzatával minden bizonnyal meg tudja verni Cedric-et.

Joshua Lenartowicz hazai pályára kerül, ami újabb előny lehet annak a versenyzőnek, aki az elmúlt fél évben többször bizonyította, hogy egyenlő feltételek mellett is veszélyes bárkire. 2015-ben kétszer győzött, majd idén második lett a Levrone Pro Classic-on és dobogós az Arnoldon - ennél nagyobb lendülettel aligha érkezhetne hazai versenyére. Persze a testépítés nem feltétlenül olyan sport, ahol a nagyobb motiváció automatikusan jobb eredményt hoz, hiszen a stressz sokszor éppen ellentétes hatást fejt ki, és elrontja a formaidőzítést. Mindenesetre bízunk benne, hogy ezúttal nem így lesz, és Josh újra megfuttatja a nagyfiúkat a pénzükért a brutálisan száraz, hihetetlenül érett és mélyen szeparált izomzatával.

Justin Compton bosszúja egy olyan tényező, amitől a mezőnyben mindenkinek van félnivalója. A fiatal tehetség ugyanis két hete messze nem volt csúcsformában: csúnyán mellélőtt a vízhajtásnál, és önmagához mérten meglehetősen gyenge formában lépett színpadra. Ehhez képest a negyedik hely brutális eredmény. Azonban a bőr alatti víz olyan kérdés, ami két hét alatt bőven megoldódhat, sőt, abszolút lehetséges, hogy Compton a verseny másnapján már a győzelemért is pariban lett volna, de a testépítésben csak a színpadi forma számít. Mindenképpen a hétvége egyik elgérdekesebb kérdése, hogy mit tud mutatni Justin, mert bár "Az" Arnold nem jött össze neki, most lehetősége lesz javítani. Izomból nem lesz hiány, az már most biztos.

Cody Montgomery azt már bizonyította, hogy a 21 éves kora ellenére pokolian jó testépítő, és bár az első négyessel némi izomhiány miatt aligha lehet képes versenyre kelni, azt még megmutathatja, hogy képes tartani a romszáraz formát több héten és repülőúton keresztül is. Evan Centopani pedig közben csendben igyekezhet javítani, de két hete nem volt meggyőző. Sem izomtömegben nem javult látványosan, sem pedig kondícióban nem volt kifejezetten erős. Éppen ezért mutatnia kellene valamit, ha nem akarja, hogy a szakma félre tegye, ugyanis egyelőre nem áll túl jól a szénája. Persze az első négyes ellen aligha rúghat labdába, de magához mérten is bőven van hova fejlődnie.

 

Indulólista:

Atif Anwar Ahmed
Evan Centopani
Justin Compton
Kai Greene
Josh Lenartowicz
Cedric McMillan
Cody Montgomery
Steve OrtonTényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
3 kg 
 / 4.5
13%   14 990 Ft  
12 990 Ft
%
120 tab. 
 / 4.6
24%   4 490 Ft  
3 410 Ft
285 gr. 
 / 4.3
 
8 490 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104356 fénykép található.
Ironman 2002
Getbig.Com
Ironman 2002 Getbig.Com
I. Balmaz KupaVajda Péter
I. Balmaz KupaVajda Péter
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
BB.Tv Episode #92
BB.Tv Episode #92
Gunnar Paasche 2010 Német bajnokság
Gunnar Paasche 2010 Német bajnokság
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....