Logo
 

Roelly címet védett, meglepetés kihívó ellen

2014. 07. 06.
Roelly Winklaar behúzta a győzelmet a Chicago Pro-n, de jóval kisebb különbséggel, mint amire számítani lehetett.

 

 

Roelly Winklaar az év eleji felkészülését teljes egészében elbukta, amikor csupán hetekkel az Arnold Classic előtt balesetet szenvedett, de már akkor tudta, hogy még idén visszatér, és a sérüléseinek nem lesz maradandó nyoma. Ez így is lett, Chicago-ban sikerült megvédenie a bajnoki címet, de egyértelműen nem volt csúcsformában, ráadásul a pózolása még mindig mesze elmarad a top profiktó lelvárható szinttől. Vizes volt a színpadon, ráadásul kissé el is laposodott, így az előzetes találgatásokkal ellentétben a győzelme egyáltalán nem volt sima. Viszont ami számára lényeges, hogy meglett, így most már megengedheti magának, hogy a Mr. Olympia-ig csak a hibái kijavítására koncentráljon.

Kisebb meglepetésre Jojo Ntiforo végzett a második helyen, aki annak ellenére, hogy a neve kevéssé csenghet ismerősen, már hosszú ideje profi versenyzőként igyekszik érvényesülni. Bár az adottságai viszonylag jók, az elmúlt évtizedet azzal töltötte, hogy megpróbált rátalálni a profiban való érvényesüléshez szükséges kondíció receptjére, ami idén végre sikerült neki. Ezt a Europa Supershow-n szerzett kiváló negyedik helyével már bizonyított idén, és Chicago-ban azt is egyértelművé tette, hogy nem csak véletlenül talált bele a mézes bödönbe. Bár ennek ellenére kevés nyilvánosságot kap, valószínűleg a háttérben lement minimum egy edzőváltás, ami végre a helyes irányba indította a karrierjét. Jobb későn, mint soha, és éppen ezért, nem kizárt, hogy Jojo még boldogabb a második hellyel, mint Roelly az elsővel.

Essa Obaid, aki a bajnoki cím egyik komoly esélyese volt, bár Roelly-val ellentétben nem volt lapos, viszont legfeljebb középszerű kondícióval lépett színpadra, így a győzelem sorsába lényegében nem volt beleszólása. Ennek ellenére annyi pozitívumot leszűrhet a hétvégéből, hogy a combfeszítőin látványosan sikerült javítania, azonban a hajlítók és a hátizomzat még mindig elmarad a fizikuma többi részétől. Ezzel együtt is benne lehet a pakliban, hogy kijut a Mr. Olympia-ra, de ha valóban ez a terve 2014-re, muszáj lesz 100%-os kondícióba kerülnie a következő hetekben.

An Nguyen újabb top helyezést szállított, ezúttal a negyediket, de szemlátomást a kondíciójáról elhíresült japán ezúttal direkt a tömegre játszott rá. Bár tisztán a helyezés szempontjából ez nem volt rossz lépés, nem kizárt, hogy a tőle megszokott szárazság ezúttal dobogót érhetett volna. Ennek ellenére nincs oka keseregni, hiszen honfitársához, a jelenleg 212 font alatt versenyző Hidetada Yamagishi-hoz hasonló stratégiával igyekszik megismertetni a nevét a tengerentúli közönséggel: gyakorlatilag végigversenyzi az egész évet, és eddig minden alkalommal sikerült jó helyezést hoznia.

Az ötödik helyezett Akim Williams is beállt a sorba, hogy biztos lehessen, a mostani hétvége nem a brutális kondícióról fog szólni. Annak ellenére, hogy az újonc is távol állt a legfelkészültebb versenyzőnek járó, nem létező különdíj megnyerésétől, a fizikuma impresszív volt a színpadon: kőkemény tömeggel és kiváló arányokkal sikerült odaérni a legjobbak közé. Akim előtt fényes jövő állhat a sportban, de ez különösen akkor igaz, ha a mostani forma csak egy apróbb ballépésnek tudható be, és nem esik egybe a profi testépítő fizikumról alkotott elképzeléseivel.

 

A 212 font alatti kategóriában pedig folytatódni látszik a színvonalbeli emelkedés: Charles Dixon akár az Olympia Showdown 212-n is top hatos helyezést érő fizikummal húzta be a győzelmet és természetesen a biztos Olympia kvalifikációt. Remélhetőleg nem okoz majd gondot számára, hogy a mostani formát megőrizze szeptember végéig, vagy akár még csiszoljon rajta, hiszen régóta próbálja már összerakni a nyerő fizikumot, és úgy tűnik, mostanra végre minden összeállt.

Ezzel egyébként a pillanatnyilag 212 font alatt vitézkedő Hidetada győzelmi reményeit hiúsította meg, de teljes joggal. A japán ugyanis hiába volt brutálisan száraz, látványosan ellaposodott ahhoz képest, amilyen formát Openesként már megszokhattunk tőle, ami különösen az egyébként sem erősségének számító hátpózokban látványos. Nem kizárt, hogy Hide jobban illik az Open mezőnybe, mint a 212 font alattiak közé, ugyanis hiába a rettentő szárazság, egyértelműen izomhiánnyal küzd, és a súlykorlát miatt esélye sincs arra, hogy ebben a tekintetben fejlődni tudjon.

 

Szólj hozzá a fórumban!

Teljes eredménylista:

Open

1. Roelly Winklaar
2. Jojo Ntiforo
3. Essa Obaid
4. An Nguyen
5. Akim Williams
6. Marshel Herman
7. Jonathan Rowe
8. Dan Decker
9. Constantinos Demetriou
10. Bill Wilmore
11. Maor Zaradez
12. Keith Williams
13. Timmy Gaillard
14. Eonbi Wilson
15. Brian Yersky
16. Michael Ely
16. Jeff Long
16. Abbas Khatami

212 font alatt

1. Charles Dixon
2. Hidetada Yamagishi
3. Richard "Tricky" Jackson
4. Mboya Edwards
5. Curtis Bryant
6. Fernando Noronha Almedia
7. Brad Davis
8. Petr Vanis
9. Thomas Anderson
10. Shelby Starnes
11. Lyndon Belgrave
12. Wendell Floyd
13. Marco Cardona
14. Abiu Feliz
15. Carlos Ascensio
16. Guy Ducasse
16. Rod Ketchens
16. Tim McGuire
16. Quincy Winklaar

 

Open kategória

Roelly Winklaar

 

Jojo Ntiforo

 

Essa Obaid

 

An Nguyen

 

Akim Williams

 

 

212 font alatt

Charles Dixon

 

Hidetada Yamagishi

 

Tricky Jackson

 

Szólj hozzá a fórumban!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
%
6 kg 
 / 4.9
33%   29 980 Ft  
19 990 Ft
120 kap. 
 / 4.7
 
4 190 Ft
120 tab. 
 / 4.7
5%   5 490 Ft  
5 215 Ft
%
1,8 kg 
 / 4.5
30%   19 890 Ft  
13 990 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104359 fénykép található.
WABBA World Championship 2009
Body Fitness
Lénárd Lajos
WABBA World Championship 2009 Body Fitness Lénárd Lajos
Magyar Bajnokok
Éjszakája 2004
Sztárvendég
Eddie Abbew
Magyar Bajnokok Éjszakája 2004 Sztárvendég Eddie Abbew
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Arnold Schwarzenegger, Mr. Olympia 1980, Pumping Iron
Arnold Schwarzenegger, Mr. Olympia 1980, Pumping Iron
Red Rock Reality 22.
Red Rock Reality 22.
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....