Logo
 

Sergio Oliva egyből profi bajnok!

2017. 05. 23.
Első profi versenyén Sergio Oliva, a legendás Mr. Olympia fia nyert a New York Pro-n, akár apja nyomdokaiba léphet?

 

 

Ifjabb Sergio Oliva meglepetést okozva nyerte meg a New York Pro-t, ami első versenye volt, amióta két éve megszerezte a profi kártyát. A sport rajongói sajnálatára és az ellenfelei örömére a fiatalabb Oliva nem örökölte meg apja páratlanul keskeny derekát, de még így sem rossz a győzelem pózban, ami meghozta neki a várt eredményt.

Az élmezőnyben a legszárazabb volt, de az alak és a tömeg is meggyőző volt. Nem lehet azzal vádolni, hogy a nevéből élne, megérdemelten kapta meg a New York Pro, az év egyik top testépítő eseménye bajnoki címét. Most már csak az a kérdés, hogy elmegy-e a Mr. Olympia-ra, mert bár a kvalifikáció megvan, arról még nagyon korai beszélni, hogy apjai nyomán haladva Olympia címmel vonulhatna be a sportág legendái köz.

Jon Delarosa szépen megvastagodott, de kondícióban elvérzett Oliva ellen. Nem tudott tehát a győzelemért komolyan labdába rúgni, pedig jó esélye volt rá hazai pályán, miután a másik helyi favoritot, jó barátját és riválisát, Juan Morel-t megelőzte. Az mindenesetre látszik, hogy nem veszi félvállról a profi versenyzést, ami felmerült az utóbbi években, még ha az eredmények nem is jöttek.

Morel szintén hazai közönség előtt, ráadásul korábbi győztesként indult, de a színpadon most épp csak a dobogó jött össze. Ráadásul nem túl meggyőző formával, szemből messze nem olyan kemény kondícióval, mint kellene. A hátpózokban már jobban mutatott, de hiába. Idén egy harmadik helyre futotta az otthoni szurkolók előtt, de ennek lehet köze ahhoz, hogy a tavaszi szezon során már ellőtte a puskapor nagyját, és hiba csúszott a formaidőzítésbe.

Luis Rodrigez és Akim Williams ellentétes irányból közelítette ugyanazt a kérdést: előbbi konsíciójával és kiegyensúlyozottságával, utóbbi rettenetes méreteivel tudott nagyot dobni. Rodrigez végzett előbb, a negyedik helyével bezsákolt néhány értékes pontot az Olympia kvalifikációs versenyben, és letette a névjegyét a nagyok között - tőleg még lehet számítani jó szereplésre és jó fizikumra.

Williams neve ugyanakkor már ismerősen cseng, részben éppen azért, mert a formába hozás az egyetlen valódi gyengéje. Kiváló arányokkal, genetikával és elképesztő tömeggel bír, már csak tökéletesen le kéne pucolni a színpadra. Lehetetlen megmondani, hogy mikor fejti meg a problémája kulcsát, de remélhetőleg minél hamarabb, mert a fizikuma alapján akár a legjobbak között is helye lehetne.

 

 

Sergio Oliva Jr.

 

Jonathan Delarosa

 

Juan Morel

 

Luis Rodrigez

 

Akim Williams

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
0,9 kg 
 / 4.9
 
6 690 Ft
90 kap. 
 / 4.9
 
2 450 Ft
%
szett 
 / 5.0
10%   15 475 Ft  
13 930 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104359 fénykép található.
Superbody 2000, elődöntő
Superbody 2000, elődöntő
Inferno Trófea 2007
Szamuráj Bemutató
Oláh József
Inferno Trófea 2007 Szamuráj Bemutató Oláh József
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Parasztszimpatikus kardioedzés
Parasztszimpatikus kardioedzés
Red Rock Reality 31.
Red Rock Reality 31.
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....