Logo
 

Tényleg lelőtték a Ms. Olympiát!

2014. 12. 08.
Kikerült az IFBB 2015-ös profi versenynaptárának első verziója, nem mentesen kellemetlen meglepetésektől.

 

 

Általában véve le lehet szögezni, hogy ennyire korán a versenynaptárakat meglehetősen képlékeny entitásokként érdemes csak kezelni, ugyanis többé-kevésbé bármi megtörténhet, de így is vannak megdöbbentő aspektusai a 2015-ös profi versenynaptárnak.

Az Arnold Classic marad az idénynyitó, így március elején kezdődik a szezon, majd azt követi az újonnan szintén Arnolddá avanzsált ausztrál verseny. Innentől a tavaszi szezon eleje szemlátomást elég levegős lesz, de májustól újra beindul az élet, és ezúttal úgy jött ki a lépés, hogy még a hagyományos egy hónapos nyári szünet is három hétre zsugorodott.

Visszatér a nem túl sikeres Pittsburgh Masters Pro is, és korai lesz a Mr. Olympia is: a szokásos szeptember végi időpont a hónap közepére mozdult. Az igazán szomorú hír viszont az évad vége: míg idén megadatott a rajongóknak, hogy néhány hét leforgása alatt a fél világot bejárták kedvenceik, most csupán három verseny lesz közvetlenül az Olympiát követő hétvégéken, amiből kettő ráadásul egy hétvégére is esik, és véget is ér az évad.

Külön érdekesség, hogy míg néhány éve egyre több európai verseny kezdett megjelenni a naptárban, addig ez a tendencia nemcsak megtorpant, hanem egyenesen visszafordult: 2015-ben csak az Arnold Classic Europe és a Nordic Pro jön el az öreg kontinensre. Persze még bármi történhet a naptárral a következő hónapokban, keringtek pletykák például a FIBO Pro visszatértéről is, de egyelőre úgy tűnik, jövőre "csak" 19 Open verseny lesz a naptárban.

Mellesleg az is megerősítést nyert, hogy 2015-ben nem lesz Ms. Olympia, ami a napnál is világosabb jele annak, hogy az IFBB végérvényesen lemondott a női testépítésről. Nagyon úgy néz ki, hogy a következő években a női Physique kategória fogja átvenni a legkomolyabb fizikumok kiállításának szerepét a női oldalon, és csak remélni tudjuk, hogy azt nem engedik úgy eldurvulni, ahogy az a testépítéssel történt bő húsz éve.

Eközben a 212 font alatti kategória népszerűsége egyre nő: jövőre 18 verseny lesz megrendezve a "kicsiknek", és megjelent a naptárban néhány egészen komoly pénzdíj is. Ahhoz mérten persze, hogy egyébként 212 font alatt milyen röhejes összeget osztanak ki a helyezettek között.

Versenynaptár

 

Szólj hozzá a fórumban!

 

 Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
%
100 tab. 
 / 4.7
20%   3 315 Ft  
2 650 Ft
360 gr. 
 / 4.6
 
5 790 Ft
44 pak. 
 / 4.7
3%   13 880 Ft  
13 490 Ft
%
1010 gr. 
BSN 
 / 4.0
16%   14 900 Ft  
12 490 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104356 fénykép található.
Ironman 2005
Lee Priest
2 héttel a verseny előtt
Ironman 2005 Lee Priest 2 héttel a verseny előtt
Superbody 2011Kohári Richárd
Superbody 2011Kohári Richárd
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Erősemberek 1. rész
Erősemberek 1. rész
Red Rock Reality 1.
Red Rock Reality 1.
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....