Logo
 

EKF - 1. rész: ne hagyd ott a szarodat magad után

2018. 01. 15.
Edzőtermi Kisokos átlagos Fogyatékosoknak - 1. rész: ne hagyd ott a szarodat magad után

További részek:

1. rész: Ne hagyd ott a szarodat magad után!

2. rész: Alapvető eszközök ismertetése

3. rész: Ne úgy használd a súlytartó állványokat, mint egy idióta!

            3./1. fejezet: Nem a földre tesszük a súlyt, hanem a helyére
            3./2. fejezet: 
Oda kell visszarakni a súlyt, ahol volt

               3./3 fejezet: A súlyzartó telítettségének a mérlegelése                    
             3./4. fejezet: 
A súlytartónak két oldala van 

 

Elsőre úgy tűnhet, hogy ez a cikksorozat kellemetlen helyzetbe akarja hozni azokat, akiknek nem sikerült még elsajátítani az edzőtermek nehéz, bonyolult és kicsit sem logikus (irónia) működési rendjét. Pedig erről szó sincs, ugyanis nem csak "úgy tűnik", hanem így van. 

Vannak dolgok, amiket mindig el kell mondani. Nem arra gondolok, amikor a rádióban minden évben elmesélik, hogy húsvétkor hogyan kell tojást festeni, mert nem tudnak más műsort kitalálni, hanem arra, amikor a seggfejek végtelen generációi maguktól nem tudják a legelemibb dolgokat, ezért sulykolni kell

 

 

 

 Bármilyen hihetetlen, a teremben is úgy kell viselkedni, mint otthon. Például otthon sem tesszük a földre, a padra, anyánkra a cuccainkat és hagyjuk itt. 

Kétféle bonyolult esetben kell erre figyelni.  Hadd éljek gyakorlati példákkal.

 

1. Az egyik eset arról szól, hogy nem kéne a szemetedet a teremben hagyni. Már csak azért sem, mert van ún. kuka szinte mindenhol.

Ötletek a jövőre vonatkozólag, de használd bátran a fantáziádat:

- Ne hagyd ott a taknyos zsebkendődet magad után. 

- Ne hagyd ott az üres műanyagpalackodat magad után.

- Ne hagyd ott az üdítő szopókájának műanyag kupakját magad után. Elhiszem, hogy megvetted a büfében pénzért, de a műanyag biszbasz szedegetése nincs az árban.

- Ne hagyd ott a babatenyered védelmére szolgáló retkes szivacsodat magad után se a gépen, se máshol.

 

 

2. A másik eset, amikot a terem felszerelését nem hagyjuk ott magunk után.

Ez talán még jobban meghaladja egyesek képességeit, mint az előző.

- Az innen-onnan elhozott eszközöket nem hagyjuk a terem közepén, hanem visszavisszük a helyére. Igen, a step padot, a kettlebellt, az idióta fitnesszlabdát és minden egyéb szart is.

- Nem hagyjuk a földön a gépek bizonyos alkatrészeit, pl. a lapsúlyos gépek tüskéit, ha már egyszer csökkentértelműek vagyunk és okvetlenül ki kellett szedni a helyéről.

-  Amikor elviszünk egy eszközt, pl. padot a helyéről, mert nekünk rohadtul nem jó ott, ahova az edzőterem tulajdonosa tervezte - mivel a másik helyen nyilván szebben süt  a nap vagy valamiért ott jobban izmosodunk-  akkor miután befejeztük a másik helyen végzett nyomorunkat, visszavisszük a helyére. Ez azért van, hogy a különleges, ún. normális tagoknak ne kelljen expedíciót indítani annak megállapítására, hogy hol a felszerelés.

- Nem hagyjuk a súlyt a gépeken.

- Nem hagyjuk a telefonokkat (ami rohadt fontos a teremben), sminkkészletet, törülközőt azon a gépen, amit nem is használsz. A gépek ugyanis nem a szarjaink tárolását szolgálják, hanem azt, hogy a tagok ún. edzést végezzenek rajta. A törülköződet azt leteheted a földre, ha annyi eszed van, hogy nem a gépre tetted, amit épp használsz. A telefonnak meg van zseb, vagy nem kell behozni.

- Ez extra bonyolult lesz, félő, hogy mensa hungarica tagság és hat diploma kell  a megértéséhez: amikor egy gépet összevissza állítgatsz, mert lóbaszó vagy vagy törpe, bátran vissza lehet tenni alaphelyzetbe utána gondolva arra a 95%-ra, akinek alaphelyzetben pont jó és akiknek kizárólag az ilyen hülyék miatt kell állítgatnuk.

Konkrétan itt például az erőkeretre gondolok és ez mindenkire vonatkozik, nem csak az átlatól eltérő magasságúakra: nyugodtan vissza lehet tenni a súlytartót oda, ahol mindenki másnak jó  a magasság. Ha guggoltál, bátran visszarakhatod a biztonsági határoló rudat legalulra, a súlytartó fület a szokásos magasságba, a rudat meg rá. Ha felhúztál vagy eveztél, nem kötelező a földön hagyni a rudat vagy a legalsó állásban a fület, hogy más hajolgasson a hülyeséged miatt, vagy botladozzon az erőkeret előtt.

- Nem hagyjuk a súlyzókat, rudakat a földön. Már az is elég bonyolult, hogy minek kell oda letenni és miért nem lehet közvetlenül a súlytartóról használni az egykezest, minek kell átvinni a terem másik végébe - aki tudja erre a megoldást, írjon a szerkesztőség címére egy felvilágosító esszét nekünk, korlátolt hülyéknek.

De hogy miért kell utána otthagyni, az már tényleg meghaladja a képességeinket, valamint az is hogy miért kell keresztbe - kasul fekvő huszas rudakat kerülgetnünk a teremben.

 

 következő rész

 Önmagában az, hogy Molnár Peti talált egy kkiskutyát, nem lenne érdekes, de az ezzel kapcsolatos gondolatai megfontolandók.
.
Phil Heath több pénzért biztosan elindulna az Arnold Classic-on - mondja az edzője, Hany Rambod.
Termékajánló
120 kap. 
 / 4.7
6%   3 940 Ft  
3 700 Ft
450 gr. 
 / 4.5
5%   2 990 Ft  
2 840 Ft
50 gr. 
 / 4.3
8%   465 Ft  
430 Ft
250 tab. 
 / 5.0
 
4 990 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
98184 fénykép található.
Superbody 2015, Hungexpo
Superbody 2015, Hungexpo
Magyar Bajnokság 2003
-95kg és +95kg
Magyar Bajnokság 2003 -95kg és +95kg
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Cutler Miskolc megnyitó
Cutler Miskolc megnyitó
Grand Prix Due Torri 15.
Grand Prix Due Torri 15.
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....