Logo
 

Mostantól büntetik a koxkereskedelmet!

2015. 01. 19.
Igen, 2015 januárjától most már tényleg!

Híres hülye: Gregg Valentino

2013 júnus 1. óta megszűnt a koxparadicsomi állapot Magyarországon. Akkor módosították a BTK-ban a "visszaélés teljesítményfokozó szerrel" című passzust, amely onanntól büntethetővé tette a doppingszerrel való kereskedést. Míg addig maximum a készítmények eredetét firtatta a hatóság, és szabálysértés szinten meg lehetett úszni a kérdést, innentől büntetőeljárásra számíthat, aki illegális gyógyszerészeti készítményekkel kereskedik.

Németországban már rég börtönbe lehetett kerülni ezzel: ez egy valós letartóztatás, de sajnos nem a papucs miatt

Ez nyilván rossz egy csomó sportolónak, de jó abból a szempontból, hogy megnehezíti a strandgyúrós fogalmatlanoknak a szépségért folytatott egészségkárosítást és egymás vírusszerűen terjedő hülyítését. Nagyon mélyre süllyedtünk ugyanis abba az irányba, hogy sportolás helyett nagyon sokak célja a feszengés, és az edzés/táplálkozás témakör hanyagolásával a "céljaikat" inkább doppinggal próbálnák elérni. Minél gyorsabban, minél kevesebb munkával.

A BTK módosítás tömör lényege az, hogy büntethető aki:

- doppingszert előállít

- doppingszert az országba behoz/kivisz

- doppingszerrel kereskedik

- doppingszert átad valakinek.

Ez utóbbi azt jelenti, hogy tök mindegy, kereskedsz-e, ha csak egy tablettát adsz a havernak ingyen, már bűncselekményt követsz el.

A használatot a törvény (a droghoz hasonlóan) nem bünteti.  

Viszont 18 év alatti személyt dopping használatra rábírni, vagy dopping szer használatában bármilyen segítséget nyújtani (a fentieken kívül is) szintén büntetendő. Érdemes ezt tudni az interneten koxolási tanácsokat osztogató agyhalottaknak, akinek nyilván fogalmuk sincs, hogy nem-e egy 14 éves gyereknek írogatják az okos tanácsaikat. (Nem véletlen, hogy közel tíz éve minden doppingszerrel kapcsolatos információt eltakarítottunk, mert mi már akkor értettük, hogy az infomáció ez ügyben nem segít senkinek, csak a doppinghasználatot gerjeszti. A "ha már használják, legalább ne ész nélkül" elmélet tévedés, önáltatás.) 

Azonban ha egy felhasználót elkapnak, még mindig simán indulhat ellene eljárás, amely eljárás során ugyan kiderülhet, hogy csak végfelhasználó, viszont tehetnek fel kellemetlen kérdéseket. Nincs ugyanis megszabott határ, hogy két doboz koksz még nem kereskedelem: az eljárás során derülhet arra fény, hogy esetleg nem kereskedelmi célból tartotta magánál a delikvens. Addig viszont meg fogják kérdezni, hogy kitől vette. és az ilyesmi kérdezősködés nem túl kellemes, mert a válasz megtagadása esetén ijesztő dolgokat ígérgetnek. Amihez egy 72 órás őrizetbevétel is elég meggyőző tud lenni, hiszen a lelkes koxmatyi nem tud hazamenni anyuhoz, ehelyett egy cellában tartózkodik pár büdös emberrel az IQ táblázat alfeléből, akik betörés és rablás miatt kerültek oda.

A kihallgatás nem ilyen

(Mindezen fentiek nem egzakt rendőrségi információk, csak feltételezések a folyamatról. Azonban egyáltalán nem biztos, hogy távol állnak a valóságtól, hiszen a rendőrség célja egy adott ügyben az eredmény felmutatása, és ezen lehetőségek minden bűnügyben rendelkezésére állnak.) 

A kommandósok sem ilyenek

Az eltelt időszakban a megmaradt dílerek fellélegezhettek, mert különösebb rendőrségi retorzióról nem érkezett hír. Úgy néz ki azonban, hogy ennek vége: a sajtóban megjelent az első híradás doppingszer-kereskedelmi témában való nyomozás és letartóztatással kapcsolatban.

Valószínűleg ennyi idő telt el, amíg az első nyomozással kapcsolatos adatgyűjtések, majd a nyomozás meghozta gyümölcsét, és konkrét intézkedést tudtak tenni.

2015-től élesben megy a játszma, a gyakorlatban is büntetni fogják a doppingszer-kereskedelmet.

 


MI A FRANCNAK KOXOLNÁL,
AMIKOR VAN LEGÁLIS, TERMÉSZETES KÉSZÍTMÉNY,
AMELY REÁLIS IDŐ ALATT, MUNKÁVAL ELÉRHETŐ, VALÓS IZOMTÖMEG ÉPÍTÉSBEN SEGÍT

ÉS VELE NEM KOCKÁZTATOD AZ EGÉSZSÉGED?

 

 

 Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
%
6 kg 
 / 4.9
33%   29 980 Ft  
19 990 Ft
%
300 gr. 
 / 4.2
13%   5 190 Ft  
4 490 Ft
0,5 kg 
 / 4.7
 
4 790 Ft
330 gr. 
 / 4.3
 
5 215 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104360 fénykép található.
Paul Dillett
Paul Dillett
Peak Erőfesztivál 2009
Peak Erőfesztivál 2009
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Szeminárium Mupy 3.
Szeminárium Mupy 3.
Korom László 2
Korom László 2
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....