Logo
 

Igazi motiváció!

2014. 05. 30.
Vannak, akik mindent kitalálnak a motivációs videóktól kezdve... a motivációs videókig, mégsincs kedvük edzeni.

 

A legtöbben magányos lúzernek érzik magukat, pedig egyáltalán nincsenek egyedül a kedvetlenség, motivációhiány problémával. A motiváció megszerzésével több baj is van. Az egyik például az, hogy a dolog annyira elcsépelt lett, hogy sokan azt hiszik, tényleg valami külső motivációra van szükség, egyfajta mentális doppingra. Pedig nincs.

Egy valamit tisztázunk: a manapság nagyon divatos motivációs videó/idézet/kép műfaj mezei hazugság. Nincs mögötte valós szándék: valójában nem akar téged motiválni senki.

Senkit nem érdekel, hogy veled mi van. Senkinek nem érdekel, hogy elérd a céljaidat. Senkinek nem érdeke, hogy jól nézz ki. Mindenkit saját maga érdekel. A saját érdekei miatt csinálja, amit csinál.

Ugye nem képzelted, hogy a motivációs ganét azért gyártják, mert azzal törődnek, hogy te hogy nézel ki?

 

A motivációs tartalmak igazi célja

A "nemzetközi motiváló mozgalom" két szinten működik: privát és céges szinten.

Az első szint arról szól, hogy Józsika összebasz valami szart - lehetőleg másoktól összelopott anyagokból, mert kamerája nincs szegénynek - az öt perc jutub/faszbúk hírnévért, aztán arra recskázik, hogy hányan kattintottak rá.

Az "alkotót" pont nem érdekli, hogy a te életed jobb lesz-e attól, hogy megnézted/elovastad azt a gagyit, amit valami közösségi oldalra hányt.

Nem is tudná érdekelni, hiszen hozzáértése nincs, érteni csak a "motiváláshoz" ért, ahhoz is csak annyiban, hogy a hasonszőrűeket majmolja annak érdekében, hogy ilyen módon sztárkodhasson, vagy játszhassa a nagy bölcs motivátort. 

Ez az egész nagy motiváló mánia röhej. Ismerek olyat, aki motivációs idézeteket írogat a faszbúkra, de minden nap nyavalyog, hogy nincs kedve edzeni. Viszont lájkolják a sok szart, amit ír, ez pedig kielégíti a kis egóját. Ez a célja. Nem az, hogy mások jobbak legyenek.Mások dolgai, vagy egyenesen baromságai soha nem fognak téged motiválni. 

Jay Cutler edzővideója sem fog, vagy legalábbis csak ideig-óráig, amíg rá nem jössz, hogy neked nem áll négy villantós autó a Las Vegas-i garázsodban, mert Las Vegas-i garázsod is csak annyira van, mint motivációd. És marhára nem vagy Jay Cutler. Sőt: azt sem tudod, ki ő valójában.

Ezt az egész motivációs szart el kéne már felejteni. Tehetségtelen, értelmes tartalmat gyártani képtelen gyökerek olcsó, önsztároló szórakozása. Azoké, akik nem tudnak feszengeni, vagy az nem elég nekik.  

 
A második, még gusztustalanabb szint: a kereskedelmi cél.

Komolyan azt hiszed, hogy motivációs képeket/videókat megosztogató kereskedelmi egységek arra akarnak motiválni, hogy jobban nézz ki és sportolj? Tényleg ez a valós szándékuk?
 

Hát nem!  Ez piti marketing:  cél csak az, hogy vegyél tőlük valamit. Csak az érdekli őket, hogy eladjanak: telibe szarják le a te életedet és céljaidat. Csakis vásárlásra akarnak ösztönözni.

Miért éppen motivációs ganéval? Mert adni neked semmi értelmeset nem tudnak, csak kamu motivációt. Tehetség és munka híján csak ezzel tudják felhívni a figyelmet. A legolcsóbb dolog jelenleg az amúgy is közkézen forgó motivációs szarságok közzététele.

A motivációs szemét ezért nem működik. Mert még ha nem is esik le, hogy miről van szó, alapvetően nem vagy hülye: vagy a tudatod, vagy a tudatalattid érzékeli a valós szándékot.


Létezik igazi motiváció?Motiválni valójában célok tudnak.

Saját célok. Valami, amit te el akarsz érni, méghozzá valamennyire reálisan.

 

Ezért lenne jó a testépítő versenyzés, de az túl távoli cél.

Nem megoldás a könnyű kategóriák bevezetése - pont fordítva: az csak az önimádatot gerjeszti.  Az nem cél, hogy fél év alatt bajnok legyél, mert az irreális, hiszen az nem valódi győzelem.

Ma Magyarországon sokan bebeszélik maguknak, hogy világbajnokok, mert nem láttak még - és fel sem fogják - milyen egy igazi VB.  Pedig csak el kéne végezni a matematikai műveletet, hogy arányírtuk a jelen lévő országok számát a világ országainak számával. Négy versenyzős kategóriák - az nem világbajnokság.

Testépítő versenyre tíz év a felkészülés, de ez az áltagembernek nem jó cél: nem éri meg egy valag pénzből abnormális tömeget rángatni magadra, ezt tíz évet kidobva az életedből. A sport van értünk, nem mi vagyunk a sportért, versenyezni csak a kivételezetteknek,a tehetségeknek szabad.

A reális önértékelés fontos: ne motiváljon, hogy Mr. Olympia alkarsz lenni. Nem leszel az, ezért valójában nem fog motiválni.

Az fog motiválni, hogy rájössz, ki vagy, mit akarsz, és nekiállsz azt elérni. 

 
Mi a megoldás?

 

Ha nem vagy motivált az edzésben, nincs kedved hozzá, megoldom a problémádat egy perc alatt, ne aggódj.

A titok az, hogy írj egy edzéstervet, hogy azt kelljen végrehajtanod.

Itt persze tisztázni kell az edzésterv fogalmát. Ugyanis a testépítés az egyetlen olyan hülye sportág a világon, ahol azt hiszik, hogy az edzésterv egy állandó tartalmú valami. 

Az edzésterv valójában az, amikor leírod, előre megtervezed hétről hétre, hogy pontosan mennyi súllyal, milyen gyakorlatot végzel majd és hányszor. A 2000 Ft-os fénymásolat nem edzésterv, sem az, amit a kamu online edzők küldenek neked.

Ez a megoldás.

Tűzd ki azt a célt, hogy  a heti tervet elvégzed. Tűzz ki egy távolabbi célt, hogy x kiló akarsz lenni y hónap múlva, vagy x kilóval akarsz tudni guggolni 50 ismétlést. 

Tűzd ki azt a célt is, hogy rendesen kajálsz. Írd is le pontosan, mit kell enned, és tartsd be. Ha pont azt csinálod, se többet, se kevesebbet,  mint ami az edzés és kajatervedben van, az működni fog.

Mindjárt nem kell motivációs szart nézegetned.

 

Nincs szükséged külső motivációra. 

Mások nem akarnak téged motiválni: a motivációs szeméttel népszerűek akarnak lenni, vagy pénzt keresni. 

Nincs szükséged motivációs szemétre.

Tervre van szükséged és akaratra, hogy végrehajtsd.
 Brandon Curry-t videózás közben akarták helyre rakni az edzőteremben. Ki a bunkó?
Természetesen nem arra mell gondolni, hogy Ronnie Coleman visszajön, hanem arra, hogy volt pár nagy név, aki mostanában kihagyott. Vannak azonban bombameglepetések is!
Mindenki ott lesz az Arnold Classic 2018-on, aki számít, a Mr. "O" folytatása márciusban várható.
Termékajánló
90 kap. 
 / 4.6
10%   6 290 Ft  
5 630 Ft
108 kap. 
 / 4.3
5%   7 990 Ft  
7 590 Ft
30 pak. 
 / 4.8
5%   5 890 Ft  
5 590 Ft
120 tab. 
 / 4.5
 
3 990 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
98184 fénykép található.
Strongestman: Magyarország-Szerbia 2003
Viking-nyomás
Milan Jovanoviæ
Strongestman: Magyarország-Szerbia 2003 Viking-nyomás Milan Jovanoviæ
Euro Fitness Kupa 2007
Újoncok
Nagy László
Euro Fitness Kupa 2007 Újoncok Nagy László
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
BB.Tv Episode #35.
BB.Tv Episode #35.
Vastestvérek - Team Scitec Magyarország!
Vastestvérek - Team Scitec Magyarország!
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....