Logo
 

Ki a Mr. Olympia?

2018. 07. 09.
Vajon mindenki Mr. Olympia, aki annak tartja magát?

 

 

Nemrégiben megszóltalt Samir Bannout, aki azon ritkaságszámba menő Mr. Olympia cím birtokosok közé tartozik, akinek csak egy címe van. 

Ha ezen a tényen kicsit gondokozzunk el - mármint azon, hogy kissebíti-e Samir érdemeit az egyszeres cím. (Samit amatőr világbajnokságról lett profi és évek alatt lépdelt fel az 1983-as Mr. Olympia címig úgy, hogy 1980-ban még csak 15. volt.) 


Az a pár év, amikor minden évben más volt a bajnok ugyanis azt jelenti, hogy akkor még valóban verseny volt és sokkal kiegyenlítettebb volt a mezőny. Ezért érdekesebb és izgalmasabb volt az egész sport.

 


Ergo Samit Bannout véleménye nem feltétlenül jelentéktelen mondjuk a közismerten seggfej Phil Heath-hez képest.


Nos, Samit egy egyszer kijelentést tett: minden évben egyetlen Mr. Olympia van és emlékeztetett arra, hogy valaha volt egy abszolút, ami eldöntötte, kié lesz a cím.


Az egész ügy Phil Heath barátnőjétől indult, ami ugye rosszul kezdődik, de most véletlenül igaza van: a Mr. Olympia weekend kategóriáinak győztesei előszeretettel nevezik magukat Mr. Olympiának, de ez téves.

 

A Mr. Olympia cím birtokosa jelenleg Phil Heath, semmilyen más kategóriában nem jár Mr. Olympia cím, csakis az ún. Openben.

 

Még a 212-ben sem, még Flex Lewis sem Mr. Olympia, csak Mr. Olympia 212 showdown győztes. Akkor lenne esélye a Mr. Olympia címre, ha Samir ötlete szerint abszolútban megmérközne az Open győztesével, és nyerne. De erre nincs mód, nyerésre meg esély se lenne.


A Mr. Olympia bikini kategóriájának győztesen sem Mr. Olympia, a Mens Buzique győztese sem Mr. Olympia de az általunk kedvelt Classic Physique győztese sem kap Mr Olympia címet. 


Az ő győzelmük a Mr. Olympia rendezvény adott kategóriájának bajnoki címét jelenti.


Samir azt dobta fel, hogy a kategóriagyőztesek között válasszák ki a Mr. Olympiát, de nyilván ennek semmi értelme, hiszen a Mr. Olympia cím a ma már Opennek nevezett bodybuilding kategóriával indult és arról is szólt mindig.

 

1973 és 1980 között ugyan volt két súlykategória, amelyek két győztese közül abszolút bajnokok választottak, ebben a formában még volt értelme, de ma már nincs két könnyű és nehézsúly, mert a 212 egyszerűen más, nem is vetik össze az Opennel. Mert nem összehasonlítható.

 

 


Tehát nem csak a bikinit nincs értelme összevetni, hanem a valódi bodybuiding kategóriákat sem. Ha a Mr. Olympia cím a 212, a Classic Physique és az Open között dőlne el, az kicsit olyan lenne, mint amikor a verseny eredményét az határozza meg valamilyen sportban, hogy a verseny végén ki tud lenyomni több fekvőtámaszt, vagy ki a jobb képű. 


Korántsem állítjuk, hogy a Mr. Olympia Open jó irányba tart és szerintünk a Classic Physique a jövő, de ettől még a Mr. Olympia cím kizárólag az Open bajnoknak jár.

 

Ez pedig azt jelenti, hogy a Mr. Olympia cím birtokokosai kizárólag a következő emberek: Larry Scott, Sergio Oliva, Arnold Schwarzenegger, Franco Columbu, Frank Zane, Chris Dckerson, Samir Bannour, Lee Haney, Dorian Yates, Rnnie Coleman, Jay Cutler, Dexter Jackson és Phil Heath.

 

 

 Az újabb kutyamegsegítő karitatív akcióban olyan arcok is részt vettek, akikre nem is gondolnál!
Mi ebben a meglepő? Nézd végig, megtudod!
Flex Lewis mégsem vonul vissza, helyette 2020-ban visszatér open testépítőként.
Termékajánló
120 kap. 
 / 4.7
 
3 990 Ft
500 gr. 
 / 4.5
 
3 990 Ft
120 tab. 
 / 4.5
5%   4 490 Ft  
4 265 Ft
700 gr. 
 / 4.8
 
8 990 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104324 fénykép található.
Superbody Kupa 2005
Erdős Ádám
Superbody Kupa 2005 Erdős Ádám
Testépítő Magyar Bajnokság 1973
Testépítő Magyar Bajnokság 1973
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
BB.Tv Episode #8.
BB.Tv Episode #8.
Tricepsznyújtás negatív padon - miért jobb  mint a vízszintes?
Tricepsznyújtás negatív padon - miért jobb mint a vízszintes?
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....