Logo
 

Tiger Classic hírek!

2016. 07. 11.
A Tiger Classic hírei folyamatosan frissítve!

 

 

 

 

 

Tiger Classic 2016 - második nap

Elméletileg mindenki tudja már, hogy a Tiger Classic valaha egy népszerű, de nem túl nagy volumenű bodybuilding verseny volt, ami szupernova-robbanással egy komoly expóvá nőtte ki magát: az őszi szezonnyitó lett és európa soros fitnessz-sportrendezvénye pár napra.

A rendezvény komplexitását jól jelzi, hogy meg sem próbáltunk teljes képet kapni az ott folyó összes tevékenységről, és nem csak érdeklődés hiányában, hanem mert annyiféle volt.

Ugyan nem kell FIBO méretű gigászi csarnokokra gondolni, mégis annyiféle rendezvény és stand van, hogy a mindenevők is tökéletesen elfoglalhatják magukat egész hétvégén. Épp akkora a méret, ami pont jó, és nem nyomasztóan sok. 

Az azt jelenti, hogy minden létező fitnessz irányzat mellett többféle harcművészet képviselői is jelen voltak.

A mi szempontunkból többféle erősport is érdekes. A Mészáros Laci nevével fémjelzett elit felvenyomó versenyen kaptak egy kis engedményt a románok: úgy néz ki, kevés komoly nyomó van a környéken. Egyébiránt 200 kilós nyomás volt a beugró.


Darázs Ádám hozta el a Strongman European Team Challenge-t. Nem kicsiben: 16 versenyző volt. A páros versenyek külön érdekessége, hogy a versenyzőknek nem csak önmaguk mozgáskoordinációjára kell figyelni, hanem a partnerükére is.

A legszemléletesebb példa erre a csapat rönknyomás: képzelheted, amikor az egyik versenyző bírja nyomni, a másik nem, és beleng a baromi hosszú és nehéz acélból készült rönk. Csoda, hogy nem szakadnak kezek-lábak-fejek. Most is volt ilyen látványosság, szerencsére sérülés nélkül - csak az eszközt sikerült eltörni.

Nem mellékes, hogy az egyik sztárvendég Zydrunas Savickas volt, a litván legenda.

Akit Big Z-nek neveznek, és valóban óriás, de már korántsem az ifjúkori óriáscsecsemő dizájnt nyomja: az a helyzet, hogy figyel a kajára, és bár semmiképpen sem lehet összetéveszteni a minden rendezvényen nagy számban előforduló pávafiúkkal, meglehetősen jó formában van.Az erősember versenyhez tervezett motoros felvonulás sajnos részben meghíúsult: a hatóságok keresztbe tettek. Túl bonyolult és költséges lett volna a hatósági engedélyeztetés és a rendőri biztosítás. Így jóval kisebb méretben vonult a Black Helmets motoros klub csapata és a főszervező Balogh-Wittman Rómeó, aki egy háromkerekű járművet használt, mivel egy baleset következtében nagyon régóta kerekesszékben él. Igen, kerekesszékből építette fel azt a rendezvényt. (És Közép-Európa legnagyobb edzőtermi berendezéssel foglalkozó cégét, a Mens Mentis-t.)

A fénypont és a lényeg a nemzetközi bodybuilding verseny volt. A terv egy kis létszámú (kb. 12 fő) elit verseny létrehozása lett volna két súlycsoportban: plusz és mínusz 90 kg. Ezt teljes mértékben nem sikerült megvalósítani, mondhatni kisebb kudarc lett belőle, mivel körülbelül hatvan testépítő versenyző jött össze. 

A magyar versenyzők nem meglepő módon megint odatették a fizikumot. Meg kell jegyezni, hogy a kisebb kategória az erősebb, így ott gyakorlatilag vérre menő kihívások mentek a döntős helyekért. Mínusz kilencvenben végül Major Zsolti és Kaszás Bálint is bejutott a legjobb hatba, így holnap meccselhetnek a győzelemért. Viszont a bajnoki cím előreláthatólag Molnár Peti nagy-britán nemeziséhez fog kerülni.

Pluszban Molnár Peti, Nagy Levente és Czikó Gergő is simán vette az akadályt. Külön érdekesség, hogy nőiben a legutóbbi BBTv-ben látott Harangi Adrienn is döntős lett, bár őt a sok párhuzamosan futó program miatt egyáltalán nem láttuk.

A döntő napja vasárnap, és a nagy kérdés, hogy Molnár Peti elviszi-e a címet (és az ötezer eurót), valamint összecsap-e az őt angliában legyőző versenyzővel abszolútban, aki egyébként a -90 favoritja.

A top-ban még román, iráni és angol versenyzők vannak.

A vasárnapi nap erős lesz, nagy a tét, bár már csak a 12 legjobb versenyző megy a színpadra. Hogy nézőszámban olyan magas lesz-e, mint a mai, azt nem tudjuk, de szombaton a nézőtéren megmozdulni is alig lehetett, nemhogy videózni.

 

Frank Zane személyes üzenete!

 

 

 

 

Tiger Classic stand a Muscle Beach-en

 

A hétvégi Muscle Beach-en Tiger Classic információs standot állítunk fel, ahol:

- általános információ

- versenyzői információ és regisztráció

- nézői utazás+szállás csomag elővásárlás lehetséges!


Keresd a Siófok Plázson a Scitec Summer Gym mellett!


Ne feledd: Tiger Classic - ennyiért ilyen élmény a világon nincs!

 

 

Andreas Frey csatlakozott!

A Men Mentis büszkén jelenti be, hogy Andreas Frey, ex-PDI Profi, az NAC Frey Classic szervevzője és a Frey Nutrition tulajdonosa örömmel fogadta el meghívásunkat. A Tiger Classic a németországi kapcsolattal a legmagasabb szintre lépett a kelet-európai régióban.

 

 

 

TIGER CLASSIC AMATŐR FEKVENYOMÓ VERSENY! 

Tiger Classic Bench Press

 

Kategóriák

1. Saját testsúly maximális ismétlésre

2. 100kg maximális ismétlésre

 

 

Versenyszabályok

1. A versenyzőnek a hátán kell feküdnie, vállainak és fenekének érintenie kell a pad lapos felületét. A lábaknak szilárdan érinteniük kell a padlót. A fej helyzete választható.

2. A maximális fogásszélesség 81 cm. A rúdon a jelölést a mutatóujjnak takarnia kell.

3. A versenyző a lába alá magasítót kérhet.

4. A versenyző kérhet a súly beadásához segítséget.

Az érvényes gyakorlat menete:

5. Amikor a versenyző segítséggel vagy anélkül kiemelte a villából a rudat, és stabilan tartja, akkor kezdheti meg a súly leengedését. 

6. A rúdnak meg kell érintenie a mellkast. 

7. A mellkasról ki kell nyomni a súlyt a kiindulási helyzetbe. Bírói jelzés a nyomás során nincs.

 

Helyszín: Eleiko stand

Jelentkezés: international@tigerclassic.ro

Díjazás: Meglepetés díjak, tápkieg, Eleiko cuccok.

 

 

TOVÁBBI TIGER CLASSIC INFÓK!

 

 

A Mens Mentis és partnerei (Cutler Gold, Hungarian Mecca Of BodyBuilding, Chili Fitness, BodyBuilder Webmagazin) támogatásával buszos különjárat indul a Tiger Classic-ra.

A csomagban brutálisan jó áron töltheted el a hétvégét Bukarestben, a Tiger Classic rendezvényein és az expón!

Egyetlen probléma: a helyek száma korlátozott.

A busz két budapesti és egy debreceni beszállással megy közvetlenül a helyszín melletti hotelbe, éjszaka, tehát csak annyi dolgod van, hogy este felszállsz, alszol, majd reggelre odaérsz és indul a program.

 

Busz: Mercedes típusú 53 férőhelyes távolsági busz (légkondi, tv stb.)

Indulás: szeptember 1. (csütörtök) 22:00

Érkezés: szeptember 2. (péntek) délelőtt, 10:00-12:00

Regisztrációs lap: LETÖLTÉS

 

 

Összes utazás+szállás költség

1. páros csomag:

Utazás+szállás két fő részére négy csillagos hotelben (Ramada Park), kétágyas szobában, reggelivel (2 éjszaka): összesen 58.000,- (29.000,-/fő)

2. egyéni csomag:

Utazás + szállás egy fő részére négy csillagos hotelben (Ramada Park), egyágyas szobában a helyszín mellett, reggelivel (2 éjszaka): 45.000,- 

 

A fenti árak nem tartalmazzák a belépődíjakat:

3 napos belépő 4000,-  (Vendég, kísérő - a kísérő belépésre jogosult a backstage-be is)
A versenyzőknek nincs belépődíj (Rájuk a kategória szerinti nevezési díjak vonatkoznak.)

 

Útiterv

Indulás:

szeptember 1. (csütörtök) 22:00, Cutler Gold (Lurdy Ház)

szeptember 1. (csütörtök) 22:30 Mecca Gym, XIII. Béke út

szeptember 2. (péntek) 01:00 Debrecen, Cutler Gym, Ötvenhatosok tere

Érkezés:

szeptember 2. (péntek) 11:00-13:00 (helyi idő szerint) között, Ramada Park Hotel, Bukarest

Visszaút:

szeptember 4. (vasárnap) Indulás helyi idő szerint 23:00. 

(20.00-kor vége a rendezvénynek, 21:00-kor After Party kaja, 23:00-kor indulás)

Érkezés:

szeptember 5. (hétfő) 10:00-12:00 körül

 

Foglalás/fizetés módja

Jelentkezni az international@tigerclassic.ro címen lehet, a részletekről e-mailben kapsz tájékoztatást. A regisztrációs lap letölthető INNEN.

 

 

 

TIGER CLASSIC INFÓK NÉZŐKNEK ÉS VERSENYZŐKNEK


A plakátot itt nézheted meg nagyban

Nyilván nekünk, Magyarországon sokkal egyszerűbb dolgunk lenne, ha a Tiger Classic Budapesten lenne, de a Bukaresti helyszínnek vannak kézzelfogható előnyei (nincs Budapesten olyan helyszín, mint a Romexpo, ráadásul au árak sokkal kedvezőbbek)  másrészt a szervezők gondoskodtak arról, hogy igenis megérje eljönni Bukarestbe mind a nézőknek, mind a versenyzőknek. 

Ennek érdekében előre leszervezték a szállást, az étkezési lehetőségeket és a reptéri transzfert, hogy minél egyszerűbb legyen a kiruccanás. Ráadásul hamarosan meg lesz oldva, hogy előre ki lehessen az egészet fizetni.

Belépő

A Tiger Classic rendezvény komplett belépőjegyének ára rendkívól baráti, 4000 Ft / 3 nap. Igen, jól olvasod: négyezer forint három napra! A VIP belépő is mindössze 7000 Ft lesz, amivel be lehet menni olyan érdekes helyekre, mint a backstage.

Reptéri transzfer

A Tiger Classic külön buszával a transzfer 5-5 euro lesz oda-vissza.


Szállás 

Hotel Ramada **** :a négycsillagos szállodában a normális 100 euro helyett 44 euro lesz egy szoba két főre reggelivel a Tiger Classic vendégeinek.

Étkezés

A Tiger Classic-on belül külön étterem kerül kialakításra, meglehetősen baráti menüárakkal.

 

Elővétel

 

Pár napon belül lehetőség lesz a kompett csomag megvásárlására elővételben. Ezt érdemes is megtenni minél előbb, mert természetesen a szervezők által lefoglalt szállodai szobák száma véges.

További info fent!

 

 

A HARLEY-DAVIDSON
IS BENNE VAN A BULIBAN!

 

A Strongman Team Challenge nem csak a verseny színvonala miatt lesz brutális, hanem mert csatlakozik Románia legnagyobb motoros klubja, a Black Helmets és vele a Harley-Davidson is.

700 motorost ígértek szerződés szerint, de ez könnyen lehet sokkal több, akikkel motoros felvonulás lesz Bukarest körül, a sztárvendégek aktív részvételével: többek között a főszervező, a BodyBuilder Webmagazin által ajánlott első számú edzőtermi gép beszállító, a Mens Mentis tulajdonosa, Balogh-Wittmann Rómeó is motoron fog vonulni, de jelen lesz a motorosok között Drugs Bunny és Kathi Béla is.

A felvonulás végén a motorok fognak kordont alkotni a Strongman Team Challenge EB körül, így a show már a díszletet tekintve is egyedülálló lesz.

 

 

MÉSZÁROS ELITE RAW BENCHPRESS
FEKVENYOMÓ BAJNOKSÁG 

 

Elite RAW, abszolút kategórás verseny Wilks pontozással, 200 kg beszálló kezdősúllyal, Mészáros László sokszoros bajnok és csúcstartó szervezésében. Igazi, pörgős, show jellegű verseny a legjobbaknak!

Versenykiírás

 

A Big Z leszerződött!

 

Most már biztos, hogy jelen lesz a Strongman sportág egyik vitathatalan szupersztárja a litván Zydrunas Savickas, aki 20 éves karrierje alatt megszámlálhatalan világbajnoki címet szerzett. Big Z nem ember, az biztos, de még gépnek is durva!  

Kattints a wikipédiára, ha el akarsz képedni, ha pedig közös fotót akarsz majd vele, készülj fel, hogy kicsinek fogsz látszani rajta, ugyanis 191 centi magassághoz 180 kiló a versenysúlya.

 

 

SCITEC
European Strongest Team Challenge 2016 

A Tiger Classic keretein belül kerül megrendezésre a SCITEC European Strongest Team Challenge 2016 döntője, a világ legerősebb embereivel, Darázs Ádám szervezésében!
A tervek szerint jelen lesz a világ három legnagyobb strongman szupersztárja.

Részletek, versenyszámok itt!

 

TIGER CLASSIC
PROGRAMOK ÉS KIÍRÁSOKTényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
600 gr. 
 / 4.7
 
8 290 Ft
1 lit. 
 / 4.7
 
6 490 Ft
3 kg 
 / 4.5
13%   14 990 Ft  
12 990 Ft
0,5 kg 
 / 4.7
 
4 790 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104356 fénykép található.
Magyar Bajnokság 2002
Abszolút Bajnok Választás
Földi, Kormány, Gaszt, Lauter, Kokovai, Scorus
Magyar Bajnokság 2002 Abszolút Bajnok Választás Földi, Kormány, Gaszt, Lauter, Kokovai, Scorus
Kai Greene
Kai Greene
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Brokkolis-szezámmagos csirkecsíkok sült tésztával - Body.Builder Gasztro Rovat 21. rész
Brokkolis-szezámmagos csirkecsíkok sült tésztával - Body.Builder Gasztro Rovat 21. rész
Jóba Elek Szegeden
Jóba Elek Szegeden
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....