Logo
 

Arnold Classic 2018 Preview

2018. 02. 26.
Hosszú idő óta a legjobb profi verseny lesz az Arnold Classic 2018, amit élőben követhetsz szombaton a Scitec Goldban!

 

 

A legutóbbi Mr. Olympiánál is izgalmasabbnak ígérkezik a hétvégi Arnold Classic 2018 egy nagy visszatéréssel és egy sor komoly riválissal, akik mind a sportág második legnagyobb pénzdíjára és Phil Heath kihívójának pozíciójára hajtanak.

Nem elhanyagolható, hogy a Scitec Goldban a Body.Builder stábbal, rengeteg sztárvendéggel és programmal élőben követheted a versenyt március 3-án, szombat este 18:00-tól vasárnap hajnalig.

Az első nagy kieső már meg is volt: Shawn Rhoden betegség miatt kénytelen kihagyni a versenyt. Egyelőre nincs kitűzve, mikor indul legközelebb, pedig miután tavaly nem tudott jó formát hozni, most erős ellenfelek garmadája ellen bizonyíthatott volna.

Teljes indulólista:

Lionel Beyeke
William Bonac
Maxx Charles
Jonathan DeLaRose
Dexter Jackson
Steve Kuclo
Cedric McMillan
Paulo Poloczek
Lukas Osladil
Justin Rodriguez
Fred Smalls
Roelly Winklaar
Dennis Wolf
Hidetada Yamagishi

 

Dexter Jackson abszolút rekorderként, öt Arnold Classic USA bajnoki címmel érkezik Columbusba, az utolsót 2015-ben nyerte. Azóta is a csúcson van, és hiába tölti be idén a 49-et, még mindig az egyik favorit, aki rendre feltörli a padlót a fiatalabb generációval. Persze a kor még a korábbi Olympia bajnok mutánsokon is meglátszik, Dexter combja már nem a régi, és a felső teste szimmetriája sem tökéletes. Ha viszont maximumot hoz, hat Arnold USA győzelemmel szinte utolérhetetlen rekordot állíthat fel.

 

Dennis Wolf az év visszatérője, aki 2015-ben versenyzett utoljára, és átmenetileg úgy tűnt, talán végérvényesen visszavonulhat. A z "Ordas Farkas" azonban még nem végzett a testépítéssel, és az Arnold Classic-on igyekszik megszerezni az Olympia kvalifikációt és megmutatni, hogy még mindig a legjobbak között a helye. Mellesleg Dexterhez hasonlóan Arnold bajnok még 2014-ből, és ugyanúgy nem is indult a győzelme óta, így bizonyos értelemben mindketten címvédőnek érezhetik magukat.

 

Cedric McMillan az igazi címvédő, az uralkodó bajnok, aki sok év próbálkozás után tavaly elérte célját, és megnyerte a példaképe nevét viselő versenyt. (A közösségi médiában folytatott ténykedését látva azóta már le is ratyizta Arnold Schwarzeneggert.) Cedric fókuszában soha nem a tömeg volt, mégis tiszteletre méltó méreteket pakolt fel az utóbbi években, és ha hozza a kondíciót, jó esélye lehet a címvédésre és a duplázásra.

 

William Bonac legalább ugyanannyira esélyes, mint a fenti ellenfelei, miután a tavalyi Olympián csak ő állhatott dobogóra a jelenlegi mezőnyből. Az alacsony termete nem neki dolgozik, de az adott kereteken belül tökélyre fejlesztett fizikuma mindenképpen, és szárazságban is erős szokott lenni. Ha összeáll a csomag, simán ellophatja a győzelmet a három címvédő ex-bajnok orra alól, hogy megszerezze karrierje első igazi nagy győzelmét, és biztosítson mindenkit: nem véletlenül szorongatta Phil Heath-et tavaly.

 

Roelly Winklaar igazi tömegszörnnyé vált az utóbbi években, méghozzá jobb fajtából, ahol nagyon komoly izomhasak és arányok is akadnak a jobb napokon. Ha az Olympiához hasonló formát hoz, egy átlagos évben a győzelemért is mehetne, de a jelen mezőnyben erre kevés esélye van. Persze semmit nem szabad kizárni, és a dobogóért mindenképpen jó kilátásokkal indul.

 

Steve Kuclo tavaly kihagyott egy évet, és az is felmerült, hogy szögre akasztja a póznadrágot. A sport rajongóinak szerencséjére végül nem így tett, folytatja a versenyzést. Ugyan adottságokban nincs a legjobbak között, és a színpadi időzítés sem az erőssége, mindig kőkeményen dolgozik, és az egyik legnormálisabb figura a testépítő világban. Van stílusa és egyénisége, ami nem merül ki a végtelen egóban, ráadásul nagyon úgy néz ki, hogy élete legjobb formáját hozhatja hétvégén.

Lionel Beyeke röviden összefoglalva Kuclo szöges ellentéte. Bár sokan azt állítják, hogy nagyon laza, ezt a munkamoráljáról is el lehet mondani - diplomatikusan fogalmazva. Genetikailag talán még Phil Heath-nél is jobb, de a befektetett energiában nem üti meg a profi mércét, legalábbis eddig így volt. A francia Beyeke az örök ígéret, ami mostanáig beváltatlan maradt. Talán pont most fogja összeszedni magát, de a szakma nem számít rá.

 

Maxx Charles a Team Scitecet képviseli a színpadon, remélhetőleg a megszokott színvonalon. A felkészültsége többnyire a végletekig profi, de genetikailag nincs az elitben. A legjobb 10 közé jobbal várhatja magát, de egy tökéletes formával és némi szerencsével akár az első hat köze is odakeveredhet.

 

Hidetada Yamagishi az egyik legszimpatikusabb versenyző az IFBB-ben, közismerten szerény, laza figura, aki nagyon színvonalas, klasszikus szabadpózokat mutat be, és mindig kőkeményen felkészül. Az utóbbi négy évben főként 212 fontosként versenyzett, de a kategória nem igazán fekszik a fizikumának, hiába jobbak a helyezései, mint openben. Valószínűleg évek óta a legjobb Hide áll majd a színpadon most hétvégén, és remélhetőleg befér legalább az első tíz közé.

 

Jonathan DeLaRosa eredményei az elmúlt két évben javuló tendenciát mutatnak, mégsem tűnik reálisnak, hogy a mezőny első felébe kerüljön. Nagy ígéretként indult a karrierje, de a színpadon soha nem állt össze igazán a forma, a testépítésben pedig csak ez számít. Talán éppen most lesz az áttörés, de az előzményeket ismerve erre kevés az esély.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Mi ebben a meglepő? Nézd végig, megtudod!
Flex Lewis mégsem vonul vissza, helyette 2020-ban visszatér open testépítőként.
Roelly Winklaar a zsűrizés alatt eltörte a lábát, mégis simán nyerte a Prága Pro-t.
Termékajánló
4 kg 
 / 4.1
9%   13 190 Ft  
11 990 Ft
%
85 gr. 
 / 4.7
8%   490 Ft  
450 Ft
90 kap. 
 / 4.6
5%   6 490 Ft  
6 170 Ft
%
384 gr. 
 / 4.8
7%   9 630 Ft  
8 990 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104321 fénykép található.
Magyar Bajnokok Éjszakája 2003
Vékony, Németh, Berkes
Magyar Bajnokok Éjszakája 2003 Vékony, Németh, Berkes
Proform Kupa 2001 Pécs
70kg és 75kg
Proform Kupa 2001 Pécs 70kg és 75kg
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Molnár Peti önkritikus évértékelője!
Molnár Peti önkritikus évértékelője!
Wabba Világbajnokság 2011
Wabba Világbajnokság 2011
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....