Logo
 

Beérte Arnoldot Phil Heath

2017. 09. 17.
Mamdouh "Big Ramy" Elssbiay rettenetes izomtömege sem volt elég Phil Heath megállításához, aki hét Mr. Olympia győzelemmel beérte mindenki példaképét.

 

 

Phil Heath megérdemelt győzelmet aratott a 2017-es Mr. Olympia-n. A zsűrizéskor még nem volt tökéletes formában, egy erős kihívó akár meg is foghatta volna, de végül a döntőre feljavult kondícióval érkezett, és esély sem maradt az ellenfeleinek. A bajnokot még mindig sokan nem szeretik, de ez őt cseppet sem zavarja: beérte az örökranglistán minden testépítő példaképét, Arnold Schwarzenegger-t, és örökre beírta a nevét a történelemkönyvekbe, mint a világ egyik legjobb testépítője. Ráadásul messze még a vége.

Mamdouh "Big Ramy" Elssbiay igazi kihívóként viselkedett a színpadon: valóban elhitte, hogy nyerhet és ez a viselkedésén is látszott. A hiténél csak a tömege volt nagyobb, és a zsűrizéskor még meg is volt az esélye, de végül a döntőre nem tudott jelentősen felvaulni, így kissé laposan maradt második. Mindenesetre Big Ramy elégedett lehet, hiszen nagyot lépett előre, és a fizikuma még messze nincs kész - van hova fejlődni.

William Bonac tavaly megdöbbentette a testépítő világot az ötödik helyével az Olympián, idén fellépett a dobogóra. A holland gyakorlatilag tökéletes formát hozott, a mostaninál nagyobbra sem nőhet anélkül, hogy az arányai rovására menjen, és szárazabb is aligha lehet. Talán némi víz ment a bőre alá a döntőre, de még így is megtartotta a harmadik helyet, az elsőre pedig nem is volt sok esélye.

Dexter Jackson heteken belül betölti a negyvennyolcat, és még mindig pusztító formát tud hozni. A "Penge" szokásához híven brutális formában volt, és a verseny előrehaladtával folyamatosan még jobb lett. Ugyan a kora miatt a combfeszítői már nem olyan masszívak, mint pályafutása csúcsán, a nyugdíjaskorú Jackson még mindig feltörli a padlót az aktív éveik csúcsán lévő fiatalokkal.

Shawn Rhoden ötödikként végzett, ami egyfelől komoly csalódás, hiszen győzni jött, másfelől a versenyt végignézve szinte még ajándéknak is tűnhet. Rhoden ugyanis felpuffadt hassal és nem túl acélos formával lépett színpadra, és bár apránként javult minden színpadon töltött perccel, az ötödik helynél jobbra ezen a napon nem volt esélye. Valószínűleg a probléma a formaidőzítéssel volt, ami akár hetek alatt orvosolható, de a fejlődés hiánya akkor is lehúzza az esélyét a trónfosztásra, ha pengeéles.

Roelly Winklaar szörnyen izmos, de még mindig a tökéletes kondíció összerakásával küzd. A kerek izmaival és rettenetes méreteivel simán megállja a helyét Big Ramy mellett is, hiába könnyebb bő 15 kilóval. A szimmetria és a pózoláskor felvett arckifejezések terén azonban komoly kihívásokkal küzd, és főleg az előbbi miatt ezúttal a hatodik hellyel lemaradt a biztos újrakvalifikációról.

Végeredmény:

1. Phil Heath
2. Mamdouh "Big Ramy" Elssbiay
3. William Bonac
4. Dexter Jackson
5. Shawn Rhoden
6. Roelly Winklaar
7. Nathan De Asha
8. Brandon Curry
9. Josh Lenartowicz
10. Cedric McMillan

 Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
100 kap. 
 / 4.6
 
4 190 Ft
500 gr. 
 / 4.5
 
4 190 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104356 fénykép található.
Superbody 2010
Superbody 2010
Klaudia Larson
Klaudia Larson
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
BB.Tv Episode #7.
BB.Tv Episode #7.
Hogyan lábazzunk Kaposváron?
Hogyan lábazzunk Kaposváron?
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....