Logo
 

Brandon Curry Mr. Olympia bajnok, és még javulhat

2019. 09. 15.
Brandon Curry nyerte meg a gazdátlan Mr. Olympia 2019-et: igazi harc volt, messze nem egyhangú a pontozás, és a késhegyre menő csatában William Bonac második, a 212-es Hadi Choopan pedig open dobogós!

 

 

A 2019-es Mr. Olympián nem volt ott sem a címvédő, Shawn Rhoden, sem a tavaly trónfosztott, de hétszeres bajnok Phil Heath, így az utóbbi bő húsz év legnyitottabb Olympiája elé néztünk.

Brandon Curry előzetesen is favoritnak számított, és a kuwaiti edzőtáborozás meghozta gyümölcsét. Fizikumban élete legjobb formáját hozta, és a Mr. Olympia címet is bezsebelte. Ugyan a bírók nem egyhangúlag hozták ki, de megnyugtató lehet neki, hogy tud még élesebb formát hozni. Ezen a hétvégén 97% körül volt, úgyhogy van esélye a címévédésre, bárki legyen is az ellenfele jövőre.

William Bonac szintén esélyes volt a címre, és nagyon úgy néz ki, hogy egyes bírók elsőnek látták. Be kellett érnie végül a második hellyel, valószínűleg a strukturális gyengeségei miatt, és mert Bonac sem hozott maximumot. Száradt ugyan a döntőre, de nem volt meg az a lehengerlő izmosság, ami az előző években a dobogóra juttatta. Bonac-nak is lehet tehát esélye visszavágni, és jövőre is eséllyel pályázhat a címre.

Hadi Choopan a hétvége legnagyobb meglepetése. Évek óta megy már a dráma, amiért nem tud vízumot szerezni Amerikába, de most, hogy beengedték, maximálisan kihasználta a lehetőséget. 212 fontos versenyzőként is az openbe nevezett, és jobb döntést nem is hozhatott volna: dobogóra állhatott, sőt egyes bírók a harmadik helynél is előrébb látták. Ugyanezzel a formával 212-ben persze bajnok lett volna, de az open dobogó többet ér, így valóban letette a névjegyét. Nem mellékesen a közönségdíjat is megkapta, és a nézők hangosan jelezték, hogy előrébb akarták látni.
Kívánjuk neki, hogy ne kelljen többet a vízummal vívnia, és még sokszor megmutassa, mit tud.

Dexter Jackson kitartása legendás, és az idei Mr. Olympia akár egy ziccer is lehetett volna neki a duplázásra 2008 után. Sajnos még a "Penge" is öregszik, ha nem is olyan durván, mint más halandók, így a negyedik helyre ért oda. Mellesleg két hónap múlva tölti az ötvenet. Szóval idén nem voltak annyira teltek az izmai, mint a legerősebb napjain, de messze nem nyugdíjas testépítő benyomását keltette. Inkább úgy nézett ki, mint a világ negyedik legjobb testépítője.

Roelly Winklaar csalódott lehet az ötödik hellyel, ugyanis a győzelemért jött. A tömege meg is van hozzá, de idén nem sikerült a formaidőzítés, így hiába az iszonyatos méret. Kissé lapos volt, így nem látszott annyira száraznak sem, és ilyenkor még látványosabban kijönnek a gyengeségei. Így pedig nem tudott versenyre kelni a nála szimmetrikusabb és felkészültebb fizikumokkal.

Steve Kuclo álma teljesült: bekerült a Mr. Olympia top hatba. A hatodik helynél feljebb idén nem jutott, de figyelembe véve, hogy őt elsősorban a kemény munka juttatta eddig, ugyanis genetikailag nincs a legjobb öt szintjén, ez kiváló helyezés.

Cedric McMillan is sokkal jobb genetikában Kuclónál, de hiába. A katonasággal járó kötelezettségeire hivatkozva megkapta a különleges meghívót, és ezzel a hetedik hellyel meg is szolgálta, de volt már jobb formában. Nem tudta azt a kondíciót hozni, ami korábban Arnold Classic címet ért neki, de a struktúrája mindig garantálja a jó műsort.

Eredmény:

1. Brandon Curry
2. William Bonac
3. Hadi Choopan
4. Dexter Jackson
5. Roelly Winklaar
6. Steve Kuclo
7. Cedric McMillan
8. Lukas Osladil
9. Akim Williams
10. Patrick Moore
11. Luke Sandoe
12. Jonathan Delarosa
13. Maxx Charles
14. Juan Morel
15. Michael Lockett
16. Mohamed Shaaban

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
%
6 kg 
 / 4.8
33%   29 980 Ft  
19 990 Ft
108 kap. 
 / 4.8
 
6 690 Ft
%
4 kg 
 / 4.1
13%   14 990 Ft  
12 990 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104356 fénykép található.
Scitec Muscle Fest 2007
Antonio Furiæ
Scitec Muscle Fest 2007 Antonio Furiæ
Proform Kupa 2001 Pécs
Tehetségkutató MB +90kg
Proform Kupa 2001 Pécs Tehetségkutató MB +90kg
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Molnár Peti önkritikus évértékelője!
Molnár Peti önkritikus évértékelője!
BB.Tv Episode #121
BB.Tv Episode #121
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....