Logo
 

Brandon Curry trónt fosztott az Arnold Classicon

2019. 03. 05.
Brandon Curry késhegyre menő csatában győzte le a címvédő bajnok William Bonacet a 2019-es Arnold Classicon.

 

 

Brandon Curry élete legjobb formájával és kiemelkedő genetikai adottságaival megszerezte az Arnold Classic 2019 bajnoki címét a Team Scitecnek. Szakértőink szerint a siófoki Muscle Beach-en elkövetett vízibicikli versenynek köszönheti a kondíciót, amivel megverte az uralkodó bajnokot, a korábbi Mr. Olympia dobogós William Bonacet. Ugyan Curry formája minimálisan hullámzott a verseny folyamán, az összevetésekre mindkét fordulóban kiélesedett, így végül ha nem is egyhangúlag, de a bírók úgy döntöttek, neki jár a bajnoki cím.

Brandon Curry, William Bonac

William Bonac minimálisan volt csak vizesebb a csúcsformájánál, de hasonló apróságok korábban többször ennél nagyobbat rontottak az eredményein. A második hely mindenképpen erős szereplés, főleg mert jobb formaidőzítéssel a győzelem is elérhető lehetett volna. Azt mindenesetre jelzi, hogy nem lesz egyértelmű Bonac helye első számú kihívóként a Mr. Olympián. A legizmosabb különdíjat megkapta ugyan, de ez talán inkább fájdalomdíj volt, mert Bonacnél akadnak brutálisabb tömegű versenyzők a mezőnyben - még ha definícióban ki is emelkedett a holland.

Luke Sandoe kisebb meglepetést okozott a harmadik helyével, ami eddigi karrierje legnagyobb eredménye. Ugyan genetikailag nincs a profi mezőny elitje között, felkészültségben bőven felért hozzájuk, és az arányai is rendben vannak, aminek köszönhetően meg tudta szerezni a dobogó alsó fokát, ráadásul nem is akárki ellen küzdve.

Cedric McMillan ugyanis korábbi bajnokként érkezett a versenyre, és meg is lehetett volna az esélye egy újabb győzelem megszerzésére. Szimmetriában egyértelműen verte Sandoe-t, de a kondíciója nem volt elég jó még a harmadik helyhez sem, nemhogy Curry és Bonac legyőzéséhez. A Team Scitec egyik legfontosabb tagja nagyon jól tartja magát, szinte nem is öregszik már évek óta, mégis a negyvenes évei közepén jár, és nincs rá garancia, hogy hosszú távon versenyképes maradhat a sport elitjében.

Steve Kuclo, Cedric McMillan, Luke Sandoe, Roelly Winklaar

Roelly Winklaar felkészülési képei nem hazudtak, tényleg nem sikerült jó formát hoznia a versenyre. A méretei szokás szerint iszonyatosak, de még szüksége lett volna néhány hétre a tökéletes versenyformához, így pedig hiába volt az egyik favorit, még az ötödik helyhez is szerencsére volt szüksége.

Steve Kuclo ugyanis nagy erővel rohamozott, és nagyon közel járt a top öthöz, az egész verseny alatt csak 1-2 pont különbség volt közte és Winklaar közt. Ehhez Kuclo élete legjobb formája kellett: hatalmas volt, száraz és sugárzó magabiztossággal lépett színpadra. Az egyetlen hibája, hogy az adottságai miatt elég szögletes izomzata van, ami Roelly kereksége mellett komoly hátrány. Hiába nagyobb Kuclo még a holland rettenetnél is, a testépítés az illúziók sportja, ami ezúttal ellene dolgozott.

Rafal Brandao hiába volt jó formában, még messze nem elég vastag a profi élmezőnyhöz, és a helyzet jelenlegi állása szerint ebben az évben már aligha fejlődhet eleget. Mindenesetre érdemes dolgoznia rajta, az adottságai nagyon jók, és a közeli jövőben kiváló versenyzővé válhat.

Victor Martinez egykori bajnokként csak a tizedik helyre ért oda, mégsem kell szégyenkeznie. A dupla bicepsz póza fenomenális, és összességében még mindig jól mutat a színpadon, de erősebb kondícióra van szüksége, és izomtömegben is csak árnyéka már bő tíz évvel ezelőtti önmagának. Persze jól szerepelt ahhoz képest, hogy az utóbbi időben úgy látszott, végre szögre akasztotta a póznadrágot - csak a teljesítményt abszolút értékben mérik.

 

Eredmény:

1. Brandon Curry
2. William Bonac
3. Luke Sandoe
4. Cedric McMillan
5. Roelly Winklaar
6. Steve Kuclo
7. Rafael Brandao
8. Josh Lenartowicz
9. Akim Williams
10. Victor Martinez
11. Charles Dixon
12. Mikhail Volinkin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 William Bonac a Mr. Olympia felkészülés közepén nagy dráma közepette lapátra tette Neil Hill-t, a guruját, ami veszélyezteti a történelmi Olympia esélyeit.
Áldozat is lehet Shawn Rhoden a nemi erőszak ügyében - újabb részletek kerültek ki!
Dexter Jackson azt mondja, a hétszeres bajnok Phil Heath végleg visszavonult, de utóbbi vitatkozna.
Termékajánló
3 kg 
 / 4.5
13%   14 990 Ft  
12 990 Ft
300 kap. 
 / 5.0
11%   5 590 Ft  
4 990 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104355 fénykép található.
Kunszentmiklós Magyar Kupa 2003
Terepjárótartás
Kunszentmiklós Magyar Kupa 2003 Terepjárótartás
Brandy Maddron
Brandy Maddron
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
BB.Tv Episode #50.
BB.Tv Episode #50.
Magyar Bajnokság 2001 - Kormány Mihály
Magyar Bajnokság 2001 - Kormány Mihály
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....