Logo
 

INBA GP 2018: komoly végjáték!

2018. 05. 27.
Valaha csak ábrándoztunk ilyesmiről. Ez már nem tavasz kupa a kőbányai művházban! A vége pedig hagyományos bodybuildingben is erősnek számító csatát hozott.

 


Ma már masszív versenyzői gárdával rendelkezik az INBA naturál testépítő szövetség Magyarországon és Tatabánya mellett Pécs is báziként működik a helyi erőknek köszönhetően, akik sportolóként vagy ex-sportolóként szívükön viselik és hátukon cipelik a  műfajt.


Jelen esetben Horváth Lackóék  - a megújult Power Freetime Centerrel - vállalták a nyár eleji, tavaszi szezon legvégi Grand Prix szervezését, amelynek kommunikációs részén kétségkívül lehetne javítani. (Versenykiírást, eredményeket, érdemi információt mi már nem is várunk, a sajtó nem létezik, ki kell fosni a faszbúkra és kész - apró bibi, hogy mi azt nem olvassuk.) De a verseny nivója már van azon a szinten, amelyről régebben csak ábrándoztunk.

 


Az Expo Center kíváló helyszín és jól néz ki, mondhatni méltó, a színpad és a fények teljesen jók. Ugyan a vizuális show-t nyújtani kívánó ledfat baltával verném apró darabokra, mivel nem gyengén zavarja a kamerák és fényképezők fénymérését, ezáltal tönkreteszi a felvételeket, de kétségtelen, hogy megléte egyfajta igényességet próbál sugallni és nézői szemmel mindenképp jobb, mint mondjuk egy művelődési ház negyven éves, molyrágta függönye, de az eddig szokásos molinónál is. 


 

Középen Sebestyén Tamás


Lényeges, hogy voltak kiállítók is, pl. a Mercedes Pappas, jelen volt egy hústermék-manufaktúra és természetesen a szokásos NPK Hamburger büfé, aki a túlélést biztosította nekünk is, de volt egy Scitec Nutrition stand is, akik a szellemi túlélést biztosították nekem, Superhero-val.


A verseny elemzésére nyilván nem vállalkozunk érdeklődés és kapacitás hiányában. A képek megtekinthetők képgalériánkban, amihez vicces adalék, hogy a közösségi pöcegödörben páran hiányoltak bizonyos kategóriákat. Minden bizonnyal nehéz felfogni, hogy ez a Bodybuilder webmagazin, így cicafiú és fittmama kategóriákat nálunk eléggé felesleges keresni.


A Grand Prix csúcspontja kétségkívül a bodybuilding abszolút volt és jelen cikk éppen erről szólna: a (még mindig) fiatal tehetség, Sebestyén Tomi sokszoros bajnok a kategóriáját simán vitte.


Majd abszolútban összekerült Tóth Gáborral, aki brutális izomérettséggel jött el erre a versenyre, olyannal, ami már szinte nem naturál szint - el is vitték tesztre tudomásunk szerint. 

 

Természetesen a teszten át fog menni, tehát még csak ne is gondoljon senki arra, hogy nem teljesítni a kötelező doppingmentességet, de naturálban ilyen formát hozni egyenesen elképesztő.

 

(Annyi szépséghiba van a történetben hogy Gábor régebben “hagyományos” testépítő volt, NAC VB-n is indult, de a szabályok öt év naturál múltat követelnek meg, így teljesen szabályosan váltott a világos oldalra.  


Időközben kiderült, hogy ez egy teljesen téves információ, tényleg van egy ilyen versenyző, de az nem ő. Tóth Gábor lifetime naturál!)


Tekintsük meg szemeinkkel a kihívást.


Bal oldalon Sebesztyén Tamás, jobb oldal: Tóth Gábor


Mint látható, a bírói döntés meglehetősen nehéz. (Bár a valóságot sem a képek, sem video nem adja vissza.) A huszonévei elején levő Sebestyén Tomi szimmetriája, komolyabb alsóteste (farizma és jobb hajlítója) valamint kiváló felsőtest-tömege áll szemben  a 42 éves Tóth fizikumának érettségével, élességével és naturál viszonylatban iszonyatos váll és felső hát sűrűségével.


Tóth Gábor


Végül Gábor győzött, ami teljesen rendben is van, de ha Sebi győzött volna, akkor sem szólhatnánk semmit. A lényeg, hogy az INBA Grand Prix 2018 komoly izgalmat tudott hozni a nap végére.

 

 Kai Greene évek óta ködösít a versenyzési terveivel kapcsolatban, de talán Phil Heath veresége visszahozza a Mr. Olympia színpadára.
A közösségi pöcegödröt azért szeretjük (nem), mert mindenki hülyét csinál magából a segítségével.
Az idei Mr. Olympia dráma fokozódik!
Termékajánló
%
2,273 kg 
 / 4.7
14%   20 890 Ft  
17 990 Ft
330 gr. 
 / 4.2
 
4 740 Ft
%
2,35 kg 
 / 4.8
20%   14 790 Ft  
11 790 Ft +2500 pont
30 pak. 
 / 4.9
 
6 990 Ft +300 pont
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
100691 fénykép található.
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Egyéni OB 2004
Dávid János, Nagy Péter - piramis
Egyéni OB 2004 Dávid János, Nagy Péter - piramis
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
MAS WRESTLING őrület: Bothúzó OB 2017 - 1.
MAS WRESTLING őrület: Bothúzó OB 2017 - 1.
Dudás Antal visszaugrik tíz évet az időben!
Dudás Antal visszaugrik tíz évet az időben!
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....