Logo
Superbody 2020, november 7. Kongresszusi központ
 

Superbody 2018 versenykiírás

2018. 10. 21.
.

 

Superbody 2018 versenykiírás

 

 

 

Helyszín:

 

 

Vasas Jégcentrum

Budapest IV. kerület (1042, Káposztásmegyer) Homoktövis u. 1.

Parkolás: az épület előtt, igyenes 

BKK elérhetőség itt!

 

 

Időpont:

 

2018. november 17. 10.00 - 20.00

 

 

Tájékoztató nézőknek:

 

A Superbody 2018-ra jegyet elővételben a Ticketportal weboldalán, a Ticketportal irodáiban, vagy a verseny napján a helyszínen lehet vásárolni. (Az elővételi árak kedvezőbbek.)

 

A verseny helyszínén a bejáratban a helyszínen vagy elővételben megvásárolt jegyhez a biztonsági személyzet karszalagot fog a nézők csuklójára helyezni. Ezt eltávolítani a rendezvény ideje alatt tilos.

 

Az érvényes karszalaggal az előtér, a nézőtér, a kiszolgáló helyiségek és a büfé látogathatók. A biztonsági személyzet jogosult minden belépési ponton , vagy akár szúrópróbaszerűen ellenőrizni a karszalag meglétét.

 

Nézőknek a backstage-be bemenni szigorúan tilos!

 

A nézőtéren fotózni, videózni nem tilos, de csak az ülőhelyen. Tilos a sajtó munkatársait zavaró tevékenység, tilos felállva videózni/fotózni, a fotósok elé beállni, a színpad elé menni, bármilyen eszközt a levegőbe feltartani, ami mások kilátását akadályozza. 

 

 

 

 

Tájékoztató a sajtónak:

 

A sajtó munkatársainak a versenyen külön helyet biztosítunk, de akkreditációért kell folyamodniuk. Nem minősülnek sajtónak blogok, közösségi oldalak és magánjellegű honlapok. 

 

Akkreditációs űrlap

 

A sajtó akkreditációs belépőt a sajtó munkatársai a sajtótájékoztatón vehetik át.

 

 

 

 

 

A rendezvény menete:

 

2018 november 13. kedd, Scitec Gold                      18.00           sajtótájékoztató
                                                                                  18.30            bírók sorsolása

 

2018 november 16. péntek, Scitec Gold                   14.00-19.00 regisztráció, mérlegelés, első barnítás

                                                   

2018 november 17. szombat, Vasas Jégventrum       7.00           kapunyitás versenyzőknek

                                                                                  10.00-20.00 Superbody 2018 verseny

                                                     

 

 

 

 

Kategóriák:

 

Minden versenyző egy kategóriában indulhat!

 

A Superbodyn kizárólag amatőr versenyzők vehetnek részt. Nem minősül amatőrnek az IFBB Profi kártyával rendelkező versenyző, illetve az olyan versenyző, aki életvitelszerűen indul külföldi pénzdíjas versenyeken és a tárgyévben ötnél több pénzdíjas nemzetközi versenyen vesz részt. Egyéb szövetségeknél szerzett profi kártya önmagában nem minősül profi státusznak. (Mivel ezen szövetségek profi divizíója nincs az IFBB Profi szintjén.)

 

Férfi testépítő kategóriák: Tinédzser, Újonc, Athletic, Open, Grand Prix

 

Egyéb férfi kategória: Men’s Pyhisique

 

Női kategóriák: Bikini, Wellness, Woman’s Physique, Body Fitness

 

 

A férfi kategóriák rövid leírása:

 

Tinédzser (T): súlykorlátos bodybuilding kategória, testmagasság -100 + 15% a megengedett maximum testsúly. Korhatár 21 év: 2018. november 17.-én 21 életévüket még be nem töltött versenyzők indulhatnak.

Előző Superbody-n tinédzser kategóriában indult versenyzők indulhatnak T kategóriában továbbra is, amíg be nem töltik a 21. életévüket.

 

Újonc (Ú): súlykorlátos bodybuilding kategória, testmagasság -100 + 15% a megengedett maximum testsúly. Ebben a kategóriában tárgyéven kívül más versenyen még nem indult versenyzők indulhatnak. Indulhatnak viszont olyan versenyzők, akik csak Superbody-n indultak eddig, de nem jutottak a döntőbe. A fenti szabályt megszegő versenyzőket diszkvalifikáljuk.

 

Figyelem: szabályváltozás! Az Atlhletic kategóriát idén visszahelyezzük arra a szintre, amire eredetileg annak idején létrehoztuk, így megszűnik az a lehetőség, hogy Open versenyzők a könnyű győzelem reményében itt induljanak.

 

Athletic (A): súlykorlátos atlétikus fizikum kategória, testmagasság -100 a megengedett maximum testsúly, de a testépítő kategóriákban általános szárazság nem megengedett. A nagyon száraz, vízhajtott fizikumot  a bírók lepontozzák. A kategória célja a testépítő fizikumot még nem elérő, atlétikus, arányos, szálkás, de nem száraz és keresztcsíkos izomzatú sportolók bemutatása. 

 

Open (O): súlykorlátos bodybuilding kategória, testmagasság -100 + 15% a megengedett maximum testsúly. Kiemelt kategória.

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a mérlegelésnél ZÉRÓ tolerancia van! Aki nem fér be a megadott súlykorlátba a regisztráció végéig, az GP kategóriában tud csak indulni.

 

GP kategória (GP):  súlykorlát nélküli bodybuilding kategória. Kiemelt kategória.

 

Men’s Physique (MP): strandnadrágos atlétikus fizikum kategória. Nincs súlykorlátozás, de a kategóriába túl nagy izomzatú versenyzőket a bírók lepontozzák.

 

 

A női kategóriák rövid leírása:

 

Bikini Fitness (B): bikini fizikum kategória, nincs korlátozás. Sztenderdnek megfelelő ruházat, magassarkú cipő.

 

Bikini Junior (BJ): bikini fizikum kategória, korhatár 23 év. 2018. november 17.-én 23 életévüket még be nem töltött versenyzők indulhatnak. Sztenderdnek megfelelő ruházat, magassarkú cipő.

 

Woman’s Physique (WP): bodybuilding jellegű kategória, nincs korlátozás. Sztenderdnek megfelelő ruházat, magassarkú cipő nélkül.

 

Wellness (W): nincs korlátozás. Sztenderdnek megfelelő ruházat, magassarkú cipő.

 

Body Fitness (BF): női atlétikus fizikum kategória, nincs korlátozás. Sztenderdnek megfelelő ruházat, magassarkú cipő.

 

A versenyzőknek tisztában kell lenniük a kategóriák elvárásaival és a kategóriának megfelelő pózolással. A bírók a kategória sztenderdek szerint értékelik a versenyzőket.

 

Bővebb infomáció a szabálykönyvben.

 

 

Kategóriabeosztás:

 

A, O, MP, B kategóriákban a versenyzők a mezőny telítettségétől függően magasság szerint egyenlően ketté lesznek osztva. A szervezők az előnevezés utáni összesítéskor határozzák meg a kategóriák számát (azaz hogy ketté lesz-e osztva a mezőny), majd a regisztráció során mért testmagasság alapján a nevezők magasságának átlaga szerint sorolják be a versenyzőket. Egy adott kettéosztott kategória két divíziójában egyenlő számú versenyző fog indulni.

 

A versenyen az adott kategória elődöntőjéből az első három helyezett jut tovább a döntőbe. Pl. az O1 és O2 első 3-3 helyezettje alkotja majd az O kategórát a délutáni döntőben.

 

Az A, MP és B kategóriák nem kerülnek összevetésre, pl. a Bikini 1 és Bikini 2 külön díjazott kategóriának minősül.

 

 

 

 

 

 

Nevezés:

 

Nevezni kizárólag előnevezésben lehet. Be nem nevezett versenyzők a versenyen nem indulhatnak.

Nevezéshez először be kell fizetni a nevezési díjat, majd ki kell tölteni az adatlapot, és a szabadpóz tartalmazó kategóriáknál fel kell tölteni a pózzenét mp3 formátumban.

 

A nevezési díj megfizetése online a Ticketportal weboldalán, vagy személyesen a Ticketportal jegyirodáiban lehetséges, ahol “Supebody nevezési díj” jegyet kell vásárolni.

 

 

A nevezés menete:

 

1. A nevezést előnevezés formájában kell megtenni a superbody oldalon. (Ha még nem működik, próbáld később.)

 

- Először a nevezési díjat be kell fizetni a fentiek szerint. 

- A nevezési lapot ki kell tölteni, a kapott nevezési díj „jegy” vonalkóddal. 

- A nevezési lap személyes információk részét kérjük nem figyelmen kívül hagyni, hogy ha szükséges, a versenyzőket méltó módon prezentálhassuk.

- Meg kell adni a kívánt kategóriát.

- A zenét mp3 formátumban el kell küldeni a megadott módon abban a kategóriában, amiben van szabadpóz.

 

A versenyzők/kísérők minden versenyzői jegy mellé 1db kísérő jegyet vásárolhatnak.

 

Helyszíni nevezés nincs: sem a verseny napján, sem a regisztráció napján!

 

A versenyre benevezett versenyzők e-mailben fognak tájékoztatást kapni a verseny pontos menetéről a nevezési határidő lejárta után.

 

Nevezési határidő: 2018. november 12. 15.00

 

 

 

Regisztráció:

 

A regisztráció az előnevezett versenyzőknek a verseny előtti napon, 2018 november 16.-án lesz a Scitec Gold Fitnessben (Lurdy Ház) 14.00 és 19.00 óra között.

 

A regisztráció során történik a mérlegelés és a magasságmérés a súlykorlátos kategóriáknál.  Amennyiben a versenyző korlátozott kategóriában indul, hitelesítjük, hogy megfelel a kategória súlykorlát vagy egyéb követelményeinek. Ekkor kapja meg a versenyző a rajtszámát, valamint a versenyre való belépésre jogosító karszalagot.

 

A regisztrációt elmulasztó versenyzők nem indulhatnak a versenyen.

 

A verseny napján sem nevezés, sem regisztráció nincs!

 

 

Teendők a verseny napján:

 

A versenyzőket a verseny napján a biztonsági szolgálat beengedi az öltözőbe. Az öltözőkben minden versenyzővel egy - kísérő jeggyel rendelkező - versenyző tartózkodhat. 

 

Az öltözők kategóriák szerint lesznek beosztva és a versenyző köteles a kijelölt öltözőben tartózkodni, ha még nem került rá sor, hogy a bemelegítőhelyiségbe illetve a színpad előterébe menjen. 

 

A versenyző a kategóriájának végéig nem hagyhatja el a backstage területét! 

 

A versenyző kategóriájának eredményhirdetése után a versenyző köteles a hivatalos fotózáson és esetlegesen az interjún megjelenni. Ezután számára befejeződik a verseny és tisztálkodás után el kell hagynia az öltözőt. 

 

A helyszínre érkezés versenyzőknek 7.00-tól, de a kategóriabeosztások és a barnítási előjegyzés alapján értesítjük a versenyzőket, hogy mikor kell érkezni. 

 

(GP kategóriának pl. nem kell kijönni délelőtt, mert csak a délutáni show-n vesznek részt.)

 

 

 

Barnítás:

 

A Superbodyn Dream Tan barnító használata tilos. (Ezen szabály ellen vétő versenyzőt diszkvalifikáljuk.) Bármilyen más barnító használata engedélyezett. A verseny napján profi Pro Tan barnítás fog a versenyzők rendelkezésére állni térítés ellenében. Kérjük a versenyzőket, hogy a barnítási előjegyzést igazítsák a kategóriabeosztásuk időpontjához, tehát pl. a 12 óra után színpadra kerülő bikini versenyzők ne jegyeztessék magukat előre reggel 7 órára. 

 

Előjegyzés itt!

 

 

 

Program:

 

Előzetesen tervezett program tájékoztató jelleggel:

 

10.00 elődöntök: T, Ú, A1-A2, O1-O2 alapfordulatok, kötelezők

13.00 fitness kategóriák: MP 1-2, W, WP, BJ, BF 1-2 

17.00 döntők: O, BF, GP alapfordulatok, kötelezők, szabadpóz, posedown

 

Értelemszerűen nem minden kategóriának van elődöntője és nem minden kategóriának van abszolútja. Az O abszolút és az abszolút kategóriák (BF, GP) a délutáni döntőben kerülnek megrendezésre.

 

A programváltozás jogát fenntartjuk, a részletes programot a nyilvánosságra hozzuk a nevezések számának kiértékelése után.

 

 

 

Díjazás:

 

 

 

T:  1. helyzett: üvegdíj, 1-3. helyezett Superior érem, 4-6. helyezett Classic érem, tápkieg utalvány 1-6. helyezettnek: 100,80,60,50,50,50e Ft tk. utalvány, oklevél

 

U:  1. helyzett: üvegdíj, 1-3. helyezett Superior érem, 4-6. helyezett Classic érem, tápkieg utalvány 1-6. helyezettnek: 100,80,60,50,50,50e Ft tk. utalvány, oklevél

 

A1:  1. helyzett: üvegdíj, 1-3. helyezett Superior érem, 4-6. helyezett Classic érem, tápkieg utalvány 1-6. helyezettnek: 100,80,60,50,50,50e Ft tk. utalvány, oklevél

 

A2  1. helyzett: üvegdíj, 1-3. helyezett Superior érem, 4-6. helyezett Classic érem, tápkieg utalvány 1-6. helyezettnek: 100,80,60,50,50,50e Ft tk. utalvány, oklevél

 

MP1: 1. helyzett: üvegdíj, 1-3. helyezett Superior érem, 4-6. helyezett Classic érem, tápkieg utalvány 1-6. helyezettnek: 100,75,50,25,25,25e Ft tk. utalvány, oklevél

 

MP2: 1. helyzett: üvegdíj, 1-3. helyezett Superior érem, 4-6. helyezett Classic érem, tápkieg utalvány 1-6. helyezettnek: 100,75,50,25,25,25e Ft tk. utalvány, oklevél

 

W: 1. helyzett: üvegdíj, 1-3. helyezett Superior érem, 4-6. helyezett Classic érem, tápkieg utalvány 1-6. helyezettnek: 100,75,50,25,25,25e Ft tk. utalvány, oklevél

 

BJ: 1. helyzett: üvegdíj, 1-3. helyezett Superior érem, 4-6. helyezett Classic érem, tápkieg utalvány 1-6. helyezettnek: 50,30,20,15,15,15e Ft tk. utalvány, oklevél

 

B1: 1. helyzett: üvegdíj, 1-3. helyezett Superior érem, 4-6. helyezett Classic érem, tápkieg utalvány 1-6. helyezettnek: 100,75,50,25,25,25e Ft tk. utalvány, oklevél

 

B2: 1. helyzett: üvegdíj, 1-3. helyezett Superior érem, 4-6. helyezett Classic érem, tápkieg utalvány 1-6. helyezettnek: 100,75,50,25,25,25e Ft tk. utalvány, oklevél

 

WP: 1. helyzett: üvegdíj, 1-3. helyezett Superior érem, 4-6. helyezett Classic érem, tápkieg utalvány 1-6. helyezettnek: 100,75,50,25,25,25e Ft tk. utalvány, oklevél

 

Döntők:

 

BF:

 

1. helyezett: üvegdíj, havi 50.000 Ft értékű tápkieg egy évig, tk. utalvány: 150.000 Ft értékben, összesen 750e Ft értékű nyeremény!

2. helyezett: tk. utalvány: 100 .000 Ft értékben

3. helyezett: tk. utalvány: 75.000 Ft értékben

4-10. helyezett: tk. utalvány: 50.000 Ft értékben

 

O:

 

1. helyezett: Szobor, havi 50.000 Ft értékű tápkieg egy évig, 300.000+150.000,- Ft kp. , tk. utalvány: 100.000 Ft értékben, összesen 1.150.000 értékű nyeremény!

2. helyezett:  200.000 Ft kp., tk. utalvány: 100.000 Ft értékben

3. helyezett:  100.000 Ft kp. , tk. utalvány: 100.000 Ft értékben

4-10. helyezett: tk. utalvány: 100.000 Ft értékben

 

 

 

GP:

 

 

1. helyezett: Szobor, havi 50.000 Ft értékű tápkieg egy évig, 500.000+200.000,- Ft kp., tk. utalvány: 100.000 Ft értékben, összesen 1.400.000 értékű nyeremény!

2. helyezett: 300.000 Ft kp. tk. utalvány:  100.000 Ft értékben

3. helyezett: 200.000 Ft kp.,tk. utalvány: 100.000 Ft értékben

 

4+. helyezettek: tk. utalvány: 100.000 Ft értékben

 

A változtatás jogát a szervezők fenntartják!

 

Fontos változás, hogy a hangsúlyt mostantól a haladó“ testépítő versenyző” kategóriákra helyezzük, így a T-Ú-A abszolút megszűnik így értelmeszerűen nem jár Superbody szobor.

 

 

Pontozás:

 

A versenyen kategóriánként hét bíró pontoz.  A bírói panel tagjainak kiválasztása a sajtótájékoztató napján került kisorsolásra. A bírók a beosztásukat a verseny reggelén a bírói értekezleten kapják meg.

 

A kategória lepontozása után a pontozólapok zárt rendszerben, számítógépes programmal kerülnek kiértékelésre, külön kiértékelő helyiségben. Az eredményt kizárólag a pontozásért felelős stáb határozhatja meg a számítások alapján.

 

Döntetlen esetén az Superbody döntetlenek feloldása szabályt kell alkalmazni, de a szervezőknek és a főbírónak döntetlen, vagy szoros eredmény esetén joguk van a versenyzőket újból kihívni és újra lepontoztatni.

 

Bővebb információ a szabálykönyvben, amely hamarosan felkerül.

 

 

 

Általános szabályok

 

Általános szabályok versenyzők részére:

 

1. A versenyző köteles a verseny napján versenyzésre kész állapotban megjelenni. 

2. A versenyző köteles megfelelő verseny ruházattal (póznadrág stb.) rendelkezni.

3. A versenyző nevezéskor vállalja, hogy a kategóriának megfelelő fizikummal lép színpadra. 

4. A versenyző köteles a szervezők/rendezők utasításainak eleget tenni.

5. A versenyző köteles a kategóriájának színpadra lépése előtt 20 perccel a bemelegítő helyiségben megjelenni.

6. A versenyző egy kísérőt (segítőt) hozhat magával, akinek jegyet kell igényelnie előnevezéskor.

7. Profi barnítás a verseny helyszínén és pénteken, a regisztrációs helyszínen is lesz.

8. A versenyzőknek a nézőtérre lebarnítózott állapotban a nézőtérre kimenni tilos! 

9. A versenyző köteles törekedni a helyszín épségének és tisztaságának megőrzésére.

10. A versenyző köteles sportolóhoz méltóan viselkedni.

 

 

Általános szabályok nézők részére:

 

1. A nézők kizárólag a nézőtéren és a helyszín előterében tartózkodhatnak. A backstage-be belépni tilos.

2. A nézők nem jogosultak a VIP helyek elfoglalására.

3. A nézők nem jogosultak a sajtóhelyek elfoglalására.

4. A nézők nem zavarhatják a fotósok és operatőrök munkáját.

5. A nézők fényképet és videofelvételt kizárólag az ülőhelyükről készíthetnek és az eszközt nem emelhetik fejmagasság fölé.

6. A nézők kötelesek egy sporteseményhez méltó állapotban megjelenni, az eseményhez méltó módon viselkedni és tartózkodni a másokat zavaró tevékenységtől.

 

 

Általános szabályok a sajtó munkatársainak részére

 

1. Sajtós tevékenységet csak akkreditációval, sajtóbelépő birtokában lehet végezni.

2. Fotózni, videofelvételt készíteni kizárólag a kijelölt helyen szabad.

 

A fenti szabályok ellen vétő személyeket a biztonsági személyzet jogosult a helyszínről eltávolítani.

 

 

A szervezők fenntartják a jogot, hogy a versenykiírástól szükség esetén eltérjenek, vagy a programban bármilyen szükségszerű változást eszközöljenek, illetve hogy a versenykiírást a nevezési határidőig módosítsák.

 

 Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
%
2,35 kg 
 / 4.8
8%   15 990 Ft  
14 790 Ft
90 tab. 
 / 4.9
5%   2 390 Ft  
2 270 Ft
60 kap. 
 / 4.9
 
3 990 Ft
100 tab. 
 / 4.6
 
1 990 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104379 fénykép található.
Eddie Robinson
Eddie Robinson
V. INBA Naturál Testépítő Nemzeti Bajnokság
V. INBA Naturál Testépítő Nemzeti Bajnokság
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
BB.Tv Episode #40.
BB.Tv Episode #40.
BB.Tv Episode #77.
BB.Tv Episode #77.
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink
BB.Tv - Nem kislányoknak!

Builder Gasztro - Főzőműsor testépítőknek

BB.Rádió - 100% Drugs Bunny

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....