Logo
Superbody 2020, november 7. Kongresszusi központ
 

Superbody 2019 versenykiírás

2019. 09. 23.
.

 

 Superbody 2019 versenykiírás

 

 

 Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ, Budapest 1123 Jagellló út 1-3.

 Időpont: 2019. október 26. 10.00-19.00

 

 A rendezvény menete:

 

 - Előnevezés online a https://www.scitecnutrition.com/superbody/ weboldalon. 

 - 2019 október 25. péntek            14.00-19.00: regisztráció, mérlegelés, első barnítás,
                                                       helyszín: Scitec Gold, Lurdy Ház                                                 

 

- 2019 október 26. szombat            7.00:           kapunyitás versenyzőknek

                                                       10.00 :          Superbody 2018 verseny,
                                                        helyszín: Kongresszusi Központ                                                   

 

 

 

 Kategóriák:

 

 Minden versenyző egy kategóriában indulhat!

 

 

A Superbodyn kizárólag 

- magyar állampolgárságú, 
- külföldön élő magyar származású és anyanyelvű, vagy
- magyarországi tartózkodási engedélllyel rendelkező 

 

amatőr versenyzők vehetnek részt. 

 

NAC, WABBA és egyéb szövetség profi kártyával lehetséges indulni.Az új NPC vonalon 2017-2018-as évben szerzett profi kártya nem kizáró ok, kérjük ezt a tényt a nevezési lapon jelezni. Kétséges esetben az info@superbody.hu címen lehet érdeklődni.

 

 

Férfi testépítő kategóriák: Tinédzser, Újonc, Athletic, Open, Grand Prix

Egyéb férfi kategória: Men’s Physique

Női kategóriák: Bikini, Wellness, Women’s Physique, Body Fitness

 

A kategóriák rövid leírása

 

Tinédzser (T): súlykorlátos bodybuilding kategória, testmagasság -100 + 15% a megengedett maximum testsúly. Korhatár 21 év: 2019. október. 26-án 21 életévüket még be nem töltött versenyzők indulhatnak.

Előző Superbody-n tinédzser kategóriában indult versenyzők indulhatnak T kategóriában továbbra is, amíg be nem töltik a 21. életévüket.

 

Újonc (Ú): súlykorlátos bodybuilding kategória, testmagasság -100 + 15% a megengedett maximum testsúly. Ebben a kategóriában tárgyéven kívül más versenyen még nem indult versenyzők indulhatnak.

Indulhatnak viszont olyan versenyzők, akik csak Superbody-n indultak eddig, de nem jutottak a top 6-ba. A fenti szabályt megszegő versenyzőket diszkvalifikáljuk.

 

Athletic (A): súlykorlátos atlétikus fizikum kategória, testmagasság -100+5% a megengedett maximum testsúly, de a testépítő kategóriákban általános szárazság nem megengedett.

A nagyon száraz, vízhajtott fizikumot  a bírók lepontozzák. A kategória célja a testépítő fizikumot még nem elérő, atlétikus, arányos, szálkás, de nem száraz és keresztcsíkos, kezdő vagy naturál jellegű sportolók bemutatása. 

Figyelem: szabályváltozás! Az Athletic kategóriát visszahelyezzük arra a szintre, amire eredetileg annak idején létrehoztuk, így megszűnik az a lehetőség, hogy Open versenyzők a könnyű győzelem reményében itt induljanak.

 

 

Open (O): súlykorlátos bodybuilding kategória, testmagasság -100 + 15% a megengedett maximum testsúly. Kiemelt kategória.

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a mérlegelésnél ZÉRÓ tolerancia van! Aki nem fér be a megadott súlykorlátba a regisztráció végéig, az GP kategóriában tud csak indulni.

 

Grand Prix (GP):  súlykorlát nélküli bodybuilding kategória. Kiemelt kategória.

 

Men’s Physique (MP): strandnadrágos atlétikus fizikum kategória. Nincs súlykorlátozás, de a kategóriába túl nagy (testépító kategóriás) izomzatú versenyzőket a bírók lepontozzák.

 

Bikini Fitness (B): bikini fizikum kategória, nincs korlátozás. Sztenderdnek megfelelő ruházat, magassarkú cipő.

 

Bikini Junior (BJ): bikini fizikum kategória, korhatár 21 év. 2019. október. 26-án  21 életévüket még be nem töltött versenyzők indulhatnak. Megjelenés: sztenderdnek megfelelő ruházat, magassarkú cipő.

 

Bikini +35 (BM): bikini fizikum kategória, korhatár betöltött 35 év. 2019. október. 26-án  35  életévüket még be nem töltött versenyzők nem indulhatnak. Megjelenés? sztenderdnek megfelelő ruházat, magassarkú cipő.

 

Woman’s Physique (WP): női bodybuilding jellegű kategória, nincs korlátozás. Megjelenés: sztenderdnek megfelelő ruházat, cipő nélkül.

 

 

Wellness (W): női fitt alak kategória, nincs korlátozás. Megjelenés: sztenderdnek megfelelő ruházat, magassarkú cipő.

 

Body Fitness (BF): női atlétikus fizikum kategória, nincs korlátozás. Megjelenés: sztenderdnek megfelelő ruházat, magassarkú cipő.

 

A versenyzőknek tisztában kell lenniük a kategóriák elvárásaival és a kategóriának megfelelő pózolással. A bírók a kategória sztenderdek szerint értékelik a versenyzőket.

 

Bővebb infomáció a szabályzatban.

 

 

 

 

 

Kategóriabeosztás

 

 

A kategóriákban a versenyzők a mezőny telítettségétől függően (ha szükséges) magasság szerint egyenlően ketté lesznek osztva. A szervezők az előnevezés utáni összesítéskor határozzák meg a kategóriák számát, majd a regisztráció során mért testmagasság alapján a nevezők magasságának átlaga szerint sorolják be a versenyzőket. Egy adott kettéosztott kategória két divíziójában egyenlő számú versenyző fog indulni.

 Amennyiben  összetett  kategória is megrendezésre kerül,  az adott kategória elődöntőjéből az első három helyezett jut tovább a döntőbe. Pl. az O1 és O2 első 3-3 helyezettje alkotja majd az O kategóriát a délutáni döntőben. 

 

 

 

Nevezés

 

 

A nevezés az a folyamat, amellyel a versenyző kinyilvánítja részvételi szándékát a versenyen.

A Superbody-ra nevezni előnevezésben kell. Be nem nevezett versenyzők a versenyen nem indulhatnak. (A  verseny napján a helyszínen nevezni nem lehet. Helyszíni nevezésnek minősül  a regisztráció napján,  plusz 50 ezer Ft nevezési díj fejében történő nevezés.)

Nevezéshez először bankkártyával vagy személyesen be kell fizetni a nevezési díjat, majd ki kell tölteni az adatlapot, és a szabadpóz tartalmazó kategóriáknál  (T, Ú, A, O, GP) fel kell tölteni a pózzenét mp3 formátumban. (Zenét leadni regisztrációkor nem lehet!)

Az esetleges kísérő számára a nevezési díjjal együtt kísérő jegyet kell vásárolni. Egy versenyzővel egy kísérő mehet a backstage-be.

A nevezési díj megfizetése online lehetséges, ahol “Supebody nevezési díj” jegyet kell vásárolni.  (A link hamarosan felkerül.)

 

 

Nevezési díj: 2019 szeptember 30-ig 5.000 Ft

                      2019 október 21. 15.00-ig 10.000 Ft

                      a regisztráció napján: 50.000 Ft

 

            

 

A verseny napján semmilyen nevezési vagy regisztációs lehetőség nincs.

 

Nevezési határidő: 2019 október 21. 15.00

 

 

 

Regisztráció

 

 

A regisztráció a már benevezett versenyzők közvetlenül verseny előtti adminisztrációs folyamata.

 A regisztráció a verseny előtti napon, 2019 október 25.-én lesz a Scitec Gold Fitnessben (Lurdy Ház) 14.00 és 19.00 óra között.

 A regisztráció során történik a mérlegelés és a magasságmérés.  Amennyiben a versenyző korlátozott kategóriában indul, hitelesítjük, hogy megfelel a kategória követelményeinek,(pl. súlykorlát), valamint ezeket az adatokat vesszük figyelembe a kategóriák magasság szerinti szétosztásánál.  Ekkor kapja meg a versenyző a rajtszámát, valamint a versenyre való belépésre jogosító karszalagot. A versenyző átveheti a kísérője karszalagját is, amennyiben bemutatja a kísérő jegyet.

 Itt történik az első barnítás is.

 A regisztrációt elmulasztó versenyzők nem indulhatnak a versenyen, nem nevezett versenyzők pedig nem tudnak regisztrálni.

A verseny napján sem nevezés, sem regisztráció nincs!

 

 

 

Barnítás

 

 

 

A Superbodyn Dream Tan barnító használata tilos. (Ezen szabály ellen vétő versenyzőt diszkvalifikáljuk.) Bármilyen más barnító használata engedélyezett. 

 

 A verseny és a regisztráció napján profi Pro Tan barnítás fog a versenyzők rendelkezésére állni térítés ellenében. Kérjük a versenyzőket, hogy a barnítási előjegyzést igazítsák a kategóriabeosztásuk időpontjához, tehát pl. a 12 óra után színpadra kerülő bikini versenyzők ne jegyeztessék magukat előre reggel 7 órára. 

 

Előjegyzés

 

 

 

Teendők a verseny napján

 

 

 

A versenyzőket a verseny napján a biztonsági szolgálat beengedi az öltözőbe. Az öltözőkben minden versenyzővel egy - kísérő jeggyel rendelkező - kísérő tartózkodhat. 

 

Az öltözők kategóriák szerint lesznek beosztva és a versenyző köteles a kijelölt öltözőben tartózkodni, ha még nem került rá sor, hogy a bemelegítőhelyiségbe illetve a színpad előterébe menjen. 

 

A versenyző a kategóriájának végéig nem hagyhatja el a backstage területét! 

 

 A versenyző kategóriájának eredményhirdetése után a versenyző köteles a hivatalos fotózáson és esetlegesen az interjún megjelenni. Ezután számára befejeződik a verseny és tisztálkodás után el kell hagynia az öltözőt. 

 

 A helyszínre érkezés versenyzőknek 7.00-tól, de a kategóriabeosztások és a barnítási előjegyzés alapján értesítjük a versenyzőket, hogy mikor kell érkezni. 

 

 (GP kategóriának pl. nem kell kijönni délelőtt, mert csak a délutáni show-n vesznek részt.)

 

 

Program

 

 

Előzetesen tervezett program tájékoztató jelleggel:

10.00 elődöntők: T, Ú, A1-A2 alapfordulatok, kötelezők

 

14.00 fitness kategóriák: MP 1-2, W, WP, BJ, B 1-2, B+35 

 

17.00 abszolút kategóriák: O, BF, GP alapfordulatok, kötelezők, szabadpóz, posedown

A programváltozás jogát fenntartjuk, a részletes programot a nyilvánosságra hozzuk a nevezések számának kiértékelése után.

 

 

 

Díjazás

 

T:   1. helyezett: üvegdíj, 1-3. helyezett: Superior érem, 4-6.: helyezett Classic érem, 100,80,60,50,50,50 ezer Ft értékű táplálékkiegészítő.

 

U:  1. helyezett: üvegdíj +100e Ft készpénz, 1-3. helyezett: Superior érem, 4-6.: helyezett Classic érem, 100,80,60,50,50,50 ezer Ft értékű táplálékkiegészítő.

 

A:  1. helyezett: üvegdíj, 1-3. helyezett: Superior érem, 4-6.: helyezett Classic érem, 100,80,60,50,50,50 ezer Ft értékű táplálékkiegészítő.

 

 

MP: 1. helyezett: üvegdíj, 1-3. helyezett: Superior érem, 4-6.: helyezett Classic érem, 100,75,50,25,25,25 ezer Ft értékű táplálékkiegészítő.

 

BJ: 1. helyezett: üvegdíj, 1-3. helyezett: Superior érem, 4-6.: helyezett Classic érem, 50,30,20,15,15,15   ezer Ft értékű táplálékkiegészítő.

 

B:  1. helyezett: üvegdíj, 1-3. helyezett: Superior érem, 4-6.: helyezett Classic érem, 100,75,50,25,25,25  ezer Ft értékű táplálékkiegészítő.

 

B+35:  1. helyezett: üvegdíj, 1-3. helyezett: Superior érem, 4-6.: helyezett Classic érem, 100,75,50,25,25,25  ezer Ft értékű táplálékkiegészítő.

 

B+35:  1. helyezett: üvegdíj, 1-3. helyezett: Superior érem, 4-6.: helyezett Classic érem, 100,75,50,25,25,25  ezer Ft értékű táplálékkiegészítő.

 

Kiemelt kategóriák

 

Body Fitness:

1. helyezett: üvegdíj, havi 50e Ft értékű  táplálékkiegészítő  egy évig + 150e Ft, táplálékkiegészítő összesen: 750e Ft értékben                  

2. helyezett:     100e Ft értékű táplálékkiegészítő  

3. helyezett:      75e  Ft értékű táplálékkiegészítő  

4-10. helyezett : 50e Ft értékű táplálékkiegészítő  

 

Open:

 1. helyezett: Superbody szobor,  Champion érem, havi 50e Ft értékű  táplálékkiegészítő  egy évig + 300e Ft készpénz  + 100e Ft táplálékkiegészítő. Összesen: 1.000.000 Ft értékben

2. helyezett:  Champion érem , 200e Ft készpénz + 100e Ft táplálékkiegészítő .                                                        

3. helyezett:   Champion érem, 100e Ft készpénz + 100e Ft táplálékkiegészítő .                                                    

4-10. helyezett : Superior érem , 100e Ft táplálékkiegészítő                                                                 

 

 

GP:

1. helyezett: Superbody szobor,  Champion érem, havi 50e Ft értékű  táplálékkiegészítő  egy évig + 500e Ft készpénz  + 100e Ft táplálékkiegészítő. Összesen: 1.200.000 Ft értékben

2. helyezett:  Champion érem, 300e Ft készpénz + 100e Ft táplálékkiegészítő .                                                          

3. helyezett:  Champion érem, 200e Ft készpénz + 100e Ft táplálékkiegészítő .                                                           

4-10. helyezett : 4-10. helyezett : Superior érem , 100e Ft táplálékkiegészítő   

 

A versenyen díjazva lesz a legszárazabb versenyző, aki 100e Ft készpénz díjban részesül, valamint különdíj lesz egy kiválasztott Bikini versenyzőnek is.

 

Pontozás

A versenyt a vezetőbíró vezeti. Kategóriánként hét bíró pontoz.  A bírói panel tagjainak kiválasztása a sajtótájékoztató napján került kisorsolásra. A bírók a beosztásukat a verseny reggelén a bírói értekezleten kapják meg.

A kategória lepontozása után a pontozólapok zárt rendszerben, számítógépes programmal kerülnek kiértékelésre, külön kiértékelő helyiségben. Az eredményt kizárólag a pontozásért felelős stáb határozhatja meg a számítások alapján.

Döntetlen esetén az Superbody döntetlenek feloldása szabályt kell alkalmazni, de a szervezőknek és a főbírónak döntetlen, vagy szoros eredmény esetén joguk van a versenyzőket újból kihívni és újra lepontoztatni.

 

Bővebb információ a szabályzatban.

 

 

 

Általános szabályok

 

1. A szervezők csak olyan versenyző nevezését fogadják el, aki megfelel a verseny etikai elvárásainak és joguk van utólag szerzett információk alapján a versenyzőt diszkvalifikálni. Kétség esetén előzetes egyeztetés ajánlott.

2. A versenyző köteles a verseny napján versenyzésre kész állapotban megjelenni. 

3. A versenyző köteles megfelelő verseny ruházattal (póznadrág stb.) rendelkezni.

4. A versenyző nevezéskor vállalja, hogy a kategóriának megfelelő fizikummal lép színpadra. 

4. A versenyző köteles a szervezők/rendezők utasításainak eleget tenni.

5. A versenyző köteles a kategóriájának színpadra lépése előtt 20 perccel a bemelegítő helyiségben megjelenni.

6. A versenyző egy kísérőt (segítőt) hozhat magával, akinek jegyet kell igényelnie előnevezéskor.

7. Profi barnítás a verseny helyszínén és pénteken, a regisztrációs helyszínen is lesz.

8. A versenyzőknek a nézőtérre lebarnítózott állapotban a nézőtérre kimenni tilos! 

9. A versenyző köteles törekedni a helyszín épségének és tisztaságának megőrzésére.

10. A versenyző köteles sportolóhoz méltóan viselkedni.

 

A fenti szabályok ellen vétő személyeket a biztonsági személyzet jogosult a helyszínről eltávolítani.

 

A szervezők fenntartják a jogot, hogy a versenykiírástól szükség esetén eltérjenek, vagy a programban bármilyen szükségszerű változást eszközöljenek, illetve hogy a versenykiírást a nevezési határidőig módosítsák.

 

 Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104379 fénykép található.
Chris Duffy
Chris Duffy
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Superbody 2006 - 5. rész
Superbody 2006 - 5. rész
BB.Tv Episode #90
BB.Tv Episode #90
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink
BB.Tv - Nem kislányoknak!

Builder Gasztro - Főzőműsor testépítőknek

BB.Rádió - 100% Drugs Bunny

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....