Logo
 

Laktáz

2015. 07. 14.
A tejtermékek emésztése nem annyira könnyű: a tejcukor-érzékenység jó ismerőse sokaknak. Van, aki még a tejsavó fehérjét sem bírja, pedig annak a laktóztartalma igen alacsony. A megoldás nagyon egyszerű.

 

A proteinek által okozott laktózérzékenység-probléma legyegyszerűbb megoldása nyilvánvalóan a teljesen nulla szénhidráttartalmú izolátum használata. Ennek azonban van két hátránya: az ilyen készítmény általában komoly áldozatokat hoz az íz oltárán, és nem mindig olyan jó edzés után a semmilyen-izű turmix. Nagyobb gond azonban a jelentősen magasabb ár - közel duplája. 

A tejcukor-érzékenységet a laktáz enzim hiánya okozza. Ez az enzim gyerekkorunkban még termelődik, de felnőttkorban sokaknál csak részlegesen, vagy egyáltalán nem. A laktáz feladata az, hogy a tejcukrot (laktóz) glükózzá és galaktózzá alakítsa, amely cukrok már fel tudnak szívódni a vékonybélből. Ha ez nem történik meg, az eredmény puffadás és hasmenés.

Sokan nem tudják, de felnőtt kor eléréséig a laktáztermelés folyamatosan csökken. Az emberiség kb. 25%-a rendelkezik felnőtt korban is laktáz enzimmel - azaz háromnegyede potenciálisan tejcukor-érzékeny.

A tejcukor-érzékenység a gyakorlatban egyénenként változó mértékű lehet: van, aki a tejtől hasmenést kap, és a tejsavó proteintől semmi baja. Ennek nyilvánvaló oka, hogy a tejsavó protein a gyártás során a tejcukortól eléggé meg van szabadítva, meg persze az élelmiszer teljes összetétele sem mindegy.

A probléma legyszerűbb megoldása, ha nem fogyasztunk olyat, amitől hasmenésünk és puffadásunk lesz.  

Ma már szerencsére nem kell mindenről lemondani (lásd. feljebb) mert rendelkezésünkre áll étkezés előtt fogyasztható laktáz enzim, táplálékkiegészítő formában.

Semmi dolgod nincs vele, mint étkezés előtt bevenni. Egy próbát mindenkinek megér!

 

RÁADÁSUL NEM EGY DRÁGA DOLOG!Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?
Még mindig jobb, mintha valóságsóban bohóckodna!
Egyre izgalmasabb az idei Mr. Olympia!
Termékajánló
%
2,35 kg 
 / 4.8
8%   15 990 Ft  
14 790 Ft
%
85 gr. 
 / 4.7
8%   490 Ft  
450 Ft
384 gr. 
 / 4.7
 
11 040 Ft
%
150 gr. 
 / 4.3
36%   4 690 Ft  
2 990 Ft
Képgaléria
Képgalériánkban jelenleg
104373 fénykép található.
WABBA VB 2011
WABBA VB 2011
Sexy&Fit
Sexy&Fit
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő

Videó Ajánló
Testépítő bemutató Szentlőrincen
Testépítő bemutató Szentlőrincen
Strongman OB utolsó rész és dextróz/maltodextrin
Strongman OB utolsó rész és dextróz/maltodextrin
Kereső |  NapiTop |  HetiTop |  HaviTop |  Ízelítő


Partnereink

Megosztás

Médiaajánlat | Impresszum
Töltődik...
Türelem töltődik....